A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

DETTI: Kitartás a diétához, már nem sokáig kell tartani úgysem!DE nagyon ügyes vagy ám!!!!
Az én munkatársam is így járt, mint te most, de ő eü-s létére tudja akockázatait, magára és a babára nézva is, látott is emiatt toxémiás terhest, oszt szarik bele, zabálja a sütiket és mondja, hogy legalább nagy babája lesz(hogy egészséges -e , az már más tészta...)

RÓLUNK:
Voltam hétfőn Nst-n, meg tegnap is.
Szép kis szabályos, 3-5 percenként jelentkező jóslóim vannak, 40-60 -asok.
Menni kell még pénteken is.
Baba az UH-on 2160 gramm, 47 cm, és a lepényt itt a klinikán csak I.érettségűnek látták.
Hétfőtől nem kell szedni a Magnéziumot!!!!
Homeopátiával inkább nem próbálkozom, hagyom Balázst, majd ő tudja, mit kell csinálni.
Panaszaim nincsenek, élvezem, hogy végre nem kell aggódnom, tömöm a fejem ezerrel, állandóan eszem ( még, hogy nincs hely az ember gyomrában...az enyémben van)
Megettem a pitét, most házi zsíroskenyeret eszek paradicsommal, papriával, újhagymával...
Balázs csuklik, ízlik a drágámnak!!!
No, nem fosom tovább a szót.
Holnap este jelentkezem, írjatok sokat, legyetek jók.
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS A BABUCIKRA!!!!!!
SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Nanetto!
Utcsó nap!!!! :D:D:D Hajrááááá!
Gratu a mikróhoz :D 10ért nagyon jó :D:D:D
Hányást sajnálom, remélem a pizza kárpótolt. :D 8)

Hari!
Anyák napja most vasárnap lesz.
Tegnap Hanna is megkapta az első kullancs elleni oltást. Volt sírás, sajnáltatás. Azt hittem megzabálom. Ő nem akar jönni fürdeni, mert oltást kapott, nem akar menni oviba, mert oltást kapott és mindezt teljesen szenvedő arccal bírta előadni :D:D
Hogy van Lili? Javult a köhögése?

Jók lehetnek a növények :D Én még mindig nem vállalok be semmit. Egyrészt még a virágtartó állványt is eltüntettem, másrészt a görény tuti felmászna rá és kikaparná (Kedvenc dolguk a lopás után az ásás... :D)

Azéé jó húzósnak hangzik az az ovis kirucc.... Bár én Hannával jó sokat sétáltam még szülés előtti nap is, de azért egy egész napot nem tudom hogy bírtam volna. Most tuti nem menne :D:D De majd remélem meglátod milyen flott vagyok :D:D:D

Nálunk anyós pajtás ilyen ígérgető. Még csecsemő volt Hanna, amikor elkezdett neki hülyeségeket ígérni, minthogy jajjj, hát majd veszünk neki 10et... meg hasonlók. Már akkor leszúrtam,h ogy ne ígérgessen olyat, amit nem tart be. Aztán még 2x kellett neki szólni (kicsit erélyesebben) és azóta nem beszél félre.
Olyanokat mondogatott Hannának, hogy majd elszöksz hozzám, ha összevesztek anyádékkal, meg ilyenek... Elküldtem a náthás picsába. Majd még ő volt megsértődve, mondván egy csecsemő úgy sem érti... Ja, de ha hagyom, akkor ezt később is mondja... grrrrrr

Geo!
Húúú, jó sűrű napjaitok vannak. :D
Nekünk 2 PC-s kocsink is volt, illetve 1 még mindig van és én nagyon szerettem!!!
Ügyin eladtad a "régit" :D:D

Konkri!
Köszi :D Megyek én, ahova tudok :D:D Meg elvisz a párom. Vezetni még nem merek.... bár, szerintem most már lazán bírnám. De majd kipróbálom azt is.
Én annyit alszom, amennyit bírok. Keltem eleget munka miatt és most azt élvezem, hogy tudok pihizni :D:D néha úgy érzem,h ogy évek óta nem aludtam ki magam :D:D:D Ez most majd tuti fokozódni fog. Az anyaság örömei :D:D

Befordulós hangultattal hogy állsz? Homeós szert nem próbáltál még rá?

Heni!
Húúú, de gáz anyós!!!! 5 utcányira van és 2 havonta jön???? Mondjuk legalább nem zargat, az is valami, de akkor is nagyon gáz!
Én annak annó nagyon örültem, amikor anyós elköltözött alólunk. Végre kaptam levegőt... Mondjuk nekem nem is hiányzik,h ogy naponta itt legyen... brrr...

Rózsa!
A végén még megvárja azt a 38 hetet a fiad :D:D:D
Drukkolok nagyon!

Én naív lélek, gondoltam, ha bekapok 2 falat kaját reggel, attól már csak nem fog fájni... hát, tévedtem. Lassan szerintem csak folyékony jellegű kaját fogok enni.... Nagyon gáz. Nagyon fáj a sérült része a belemnek/gyomromnak... Lehet, hogy felhívom majd a dokimat, hogy szerezzen egy nurmál uh-ra is beutalót nekem és oda is elmegyek pénteken. Nem tudom segít-e, de hátha látnak valamit....

Eszter
Kép
Kép
vok

Jo reggelt!

Lehet itt valahol csatlakozni az ejjel plafont nezok taborahoz? :) Mert ugye nekem ki kell probalni, hogy 'almosito' bogyo nelkul alszom... aztan rajovok, hogy nem is :) Mondjuk ment vagy hajnali 4-ig, aztan fenn voltam majdnem fel hetig majd elaludtam... persze hetkor keles :)
Hat nekem most minden bajom van, mindenem faj, ossze vagyok torve... es hatalmas a buli. Ennem emelkeszem, hogy a csajok ekkora ramazurit csaptak volna benn, de nalam mar megszepito tavolsagban vana mult. Mondjatok meg ti, mennyire nagy a balhe bent?? :)

luna6

Luna!
Nekem Alex sokkkal aktívabb, mint Hanna volt... Szóval én azt mondom, hogy a pasik tuti többet buliznak odabent, mint a csajok :D:DBár, lehet, hogy a 4 év is már sok és megszépült, tudja fene, de Alexet már 12 hetesen éreztem,h ogy rúgdos, nem is kicsit. :D Persze mindenki hülyének nézett elsőre, de én biztos vagyok benne, hogy ő volt. :D És iszonyat izmai vannak. Hanna nem volt ilyen izmos. :D Ő inkább pufi volt, a drága :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat ez a gyerok kirugja belolem a ... majdnem mondom mit is, komolyan ha beindul jarok vecere de lassan a nagydolgomat is megoldja, legalabbis en ott is erzek ilyenkor mindenfele feszegeteseket. Szerintem amugy iranyban lehet, mert a durvabb dolgok koldok magassagban es afelett vannak, de ott is keresztben feszegetes, taposas, kepesztes... hat komolyan, olvasom idonknet, hogy vannak akik hooogy elvezik a kis dragat, en meg idonkent megbeszelnem a kis dragaval, hogy alvas van. Amugy van, hogy nyugis, de ha egyszer beindul... azert hatha kint bekesebb lesz, bar akkor legalabb nem belolem tapossa ki a szusszt, vagy legalabbis majd nem fizikai ertelemben :D:D

luna6

Sziasztok csajok!

Luna,
engem is szetrug neha a kiscsaj, hihetetlen, hogy milyen ero van benn. Mult heten volt 1630 gr, szerintem hihetetlen sebesseggel no es erosodik :roll: viszont nem mozog olyan gyakran, mint a tesoi. De ha egyszer beindul...
Gyomorsav: nalam is beindult, ejszakankent szoktam arra ebredni, hogy gyorsan fel kell ulnom, mert ha nem, nagy eselye lesz a hanyasnak... mit mondjak, nem tul jo erzes.

Geo,
te se vagy semmi! Tudom, bagoly mondja verebnek, de azert jo lenne egy kicsit lelassitanod, nehogy aztan baj legyen belole!
Drukkolok a PC babakocsihoz. Linket felteszed rola?

Nanetto
Jol tetted, hogy vettel mikrot! En eleg nehezen tudnam elkepzelni az eletet nelkule, gyerekekkel....

Szep napot mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jahh a gyomorsavrol nem is irtam :) Na de nekem mindharomnal (hajzattol fuggetlenul :D) dolt, szal ez nem ujdonzag, ezt nem felejtettem el :) Ha eszem akkor azert, ha nem eszem akkor azert jon :) Raero idejeben, mondjuk hajnali 5-kor is :) Viszont hanyni sosem hanytam tole, csak marja a torkom nagyon, vagy kevesbbe.

luna6

Luna!
Ne is mond... tegnapelőtt bezabáltam fagyiból, most egész jól bírja a nyelőcsövem :D:D De azért az se megoldás, hogy x időnként eltűntetek fél doboz fagyit ahhoz, hogy tudjak létezni :D

Én szeretem, ha mocorog. Jó, nagyokat nyögök közben, de annyira jó, hogy szól, hogy jól van, van és nehogy elfelejtsem ám, hogy ő itt van :D:D Hannánál ez hiányzott legjobban születés után, hogy nem mocorgott belül....
Mondjuk amikor épp a gyomromban van a lába, mint most is, nem ujjongok... :D De ezt kaptam :D:D Hanna a bordáimat nyomta, az xarabb volt :D

Meddig jársz még suliba?
A "kicsinek" hogy van a suli? Mikor végeznek? Hány év az általános?
Magyarul gyakoroltok írni?

Eszter
Kép
Kép
vok

Aha, szoval neked is aktiv igy reggel is? :) Hat en is orulok, hogy mozog, de neha aggodom, hogy mi a feneert akar kijonni a hasfalamon at, csaknem megsem kerek valami?! :) (de csak igy harmadik gyereknel ven fejjel lettem ilyen aggodos fele...)

Sulim juniusig van, de nem tudom hanyadikaig. Tegnap pl el is logtam, ugy ereztem tul nagy megterheles lenne nekem a dugoban beautokazni, 2 orat ucsorogni majd vissza... mert elozo este eleg sok volt a kemenyedes. Nos tegnap ilyenkor sokkal jobban voltam mint most :D:D Akkor aludtam elotte ugye :)
A Manci sulija nem tipikus itteni szemmel nezve. Allamiba jar, es ami nem 'norma' az az, hogy 8-ra, es 1-ig van tanitas. Jellemzoen itt 9 korul kezdodik a tanitas a legtobb iskolaban. Nalunk azert nem, mert egyelore nincs eleg terem az osszes osztalynak (bar masodik eve epitik, de a magos Deva vara gyorsabb volt mint ez :D:D) ezert van delelottos meg delutanos muszak, valtas 1-kor. Szal a nom delelottos, egykor jon ki es megy ebedelni (megelegeltem meg valahogytavaly, hogy en itthon talalgassam ki az igenyeit, egyen csak ott, ott van amit kotelezo, a leveseket, az meg nem art meg neki, azok leginkabb csak zoldsegpurek).
Napkozi az nincsen. Van egy olyan lehetoseg, hogy - hulyen fog hangozni, elore szolok :D - oneletrajzot bovito foglalkozasok :D:D ez kb delutani szakkorszeruseget takar, ami ingyenes, az onkormanyzat biztositja, igy lehet huzni egy kicsit az idot, hogy ne fel kettore kelljen a gyerekert menni csak fel negyre. Es akkor van olyan, hogy - nalunk konkretan, de osztalyonkent mas - hetfon angon, informatika, kedd informatika, angol, szerda az ofovel, amolyan korrepetalas, ez az egy nap amikor olyan mint egy napkozi es vele megirjak a hazifeladatot... csutortok lenne valami testneveles fele, de enyim nem jar oda (amugy az orarendben alsoban nincsen sem torna, sem enek, sem rajz, sem semmi. 3 targyuk van, portugal nyelv, matematika es kornyezetismeret) es penteken nekik semmi, tehat aznap mindenkit el kell hozni egykor vagy ebed utan fel kettokor.
Nos akinek elvetemult szulei nem atallanak dolgozni, az meg oldja meg, hogy valaki megis elvigye valahova a gyereket. Nagymamak, szomszedok, akarkik... illetve joool fizetett magan napkozik/tanuloszobak :)
Az iskola ugy nez ki, hogy 6 eves kortol kotelezo. Aki szeptember 1-ig!! betolti a 6-ot, az ha fejenall is, de megy suliba. De ez itt nem gond, Mancinak van olyan osztalytarsa (altalanosban tanito anyukaval raadasul!!!) akinel szulo kulon krevenyezte, hogy bar a gyerek csak decemberben lesz 6, had menjen szeptembertol suliba. Mehetett. Szoval vannak ott egeszen aprok is elsoben. A csajom 3.-os, de otthon (mivel augusztusi) csak masodikos lenne alap esetben. Szoval atlanos... 3 reszre van osztva. Ugy hivjak basico, mondjuk elemi magyarul. Es ezen belul van elso ciklus, ez az 1-4. osztalyig. a 2. ciklus 5-6 es a 3. ciklus... na innen nekem meg nem kerek, de asszem 7-8-9 talan... es vannak iskolak (ilyen a mienk is) ahol csak 1-1 cikus van jelen, nalunk csak elso, ezert 4. utan iskolat kell valtanunk :) Vannak sulik ahol - sok maganban pl - 2 vagy 3 ciklus (akar bolcsitol ovin at vegig) jelen van, na ott akkor ugye nem kell iskolat valtani.
Jovore esedekes az uj suli, amig nem voltam terhes addig az volt a terv, hogy 5.-tol magansuliba megy a csaj, nos asszem ez eluszott mar, szoval valoszinu marad az allami tortenet valahol itt a kozelben....

luna6

Jah, a mikor vegezneket erthetem ugy is, hogy tanev... valamikor junius vegen van vege, kesobb mint odahaza. Szerintem iden 25.-en (az kb az en kiirasom idejere esik :D) De kesobb is kezdunk, csak szeptember kozepen, ezert is mentunk haza tavaly is - autoval :D:D - szeptember elejen, mert nekunk akkor meg lehet. Iden is kb ez az egy alternativam maradt, vagy benyelni a karacsonyt, de nem biiiirom a telet havat elgondolni, nem is vagyunk mar ra ugy felkeszulve ruhailag :)
Magyar.... irni nem szoktunk, Olvasni meg egeszen jol tud a noci, bar maganak csak portugal konyvet olvas, a magyar felolvasas az en reszortom :) Azert a kettos betuk nehezere esnek... de magatol jott ra a dologra, nem tanitgattam, mert eleinte nem erdekelte meg hat tanuljon meg legalabb egy nyelven rendesen olvasni ugye :) Irassal szokott probalkozni, de ott meg naaaagy hianyossagok vannak :) Mas ugye az elv... ahogy hallom ugy irom, szinte... szemben a diftongusokkal es egyeb valtozokkal, hogy hol van a milyen betu a mi utan a szoban :D:D ez azert nehezkes meg.

luna6

Luna,
ismerem ezt a magos Deva vara tortenetet, vagy legalabbis ugy erzem, hogy a ferjem mellett nekem is csak errol szol az eletem. A mi hazunk maga a magos Deva vara :? :? :? . Tegnap nekem kellett tudatositanom benne, hogy a kisszoba, amihez a tesojaval nem is nyultak meg amikor itt volt, mert az idobol csak a masik szoba 90%-os allapotaig futotta :roll: , szoval, hogy a kisszobanak max 3-4 heten belul keszen kene lennie, mert a Lola a 36. hettol tulkepp barmikor kibujhat. Persze remelem, hogy nem igy lesz, de azert nem szeretnem, ha elgalloppirozna magat, gondolvan, hogy en juniusban ugyis otthon leszek, es akkor majd matathat a dolgaival.
A szobat ki kell uriteni (most olyan raktarkent hasznaltunk az elmult par hetben, kiurites utan tapeta le, falak renovalasa, vizesblokk befejezese (van mellette egy december ota befejezetlen wc), oda meg mosdo kene, es meg kene csinalni normalisan az egeszet, majd szoba tapetazasa, tapeta lefestese. Meg lennek lepodve, ha mindezzel majus vegere kesz lenne, es valahogy ugy erzem, hogy o nem is erzi ugy, hogy hajtana a tatar (biztos, mert nem magyar :lol: ).

Es jollehet en varom a babat, o a faradt, stesszes stb stb. :roll: :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hat ez olyan otthonosan hangzott :)
Mi egeszen mast latunk surgosnek, mint amit 'latin' barataink :) Ha ok egyaltalan valamit... vegulis nem eg a haz :D
Szombaton emberem elment festeket venni, hogy vegre kifesse a babaszobaban a szekrenyt belulrol (ami utan tudom csak berndezni, mosni es bepakolni, szal all a projekt) es azert ment mert mondtam, hogy tan mar lehetne. Nos vasarnap fel 12-kor az agyban fekudt es kerdeztem beteg e esetleg :) Na aztan felkelt, en elvonszolodtam a boltba... idehaza fel ketto korul jott a frabaval, hogy o ugy gondolja, nem kezd neki mar a festesnek mer tennyi ido alatt mar ugysem lenne keszen szerinte... mondom es ha ezt igy elore igy sejti, mi lett volna ha elobb nekilat? De hat EN azt mondtam, hogy akkor fest amikor akar es hogy nem egetoen surgos... valoban, en marha ilyet mondtam :D Szoval akkor szerintem? o nem kezd mar bele... mert akkor. Mondom en ugyan nem fogom jovahagyni az o nemfesteset, ha nem akar ne fessen :d Hat nem akart :D:D:D Ugyhogy majd talan ezen a het vegen, mer het kozben ugye meg annyi ido sem lenne ra, mint vasarnap delutan lett volna :) De mondjuk tenyleg meg nem maradtam le semmirol, szal vegeredmenyben neki van igaza, amugy is mit idegesitene magat, egyszer majd meglesz es kesz :)

luna6

Juuuuj Eszter, nagyon izgi, megjott egy adag pelus....
ugye a BM prefoldos verzio, csak egy kis adag, de a tobbi izgibb :) LL mintacomag, van cotton meg microterry 1-1 darab, egy bambuszos... es hozzajuk egy kulso. Valamint egy 2 reszes zsebes LL, es meg egy kis ujszulott meretu wrap (bummis) de ebbe egyelore nem latom at meg mi fer bele :D:D talan prefold... vagy siman a gyerek :D:D:D

luna6

Aaaaaa megvilagosodtam a tepozar visszahajtasat illetoen. Ezeknek legalabbis van egy belso masra nem valo tepozar darabja amire vissza lehet oket hajtani valoban, nyitott pelus allapotban is... nah ma mar okosodtam sokat :)

luna6

Ki kell benneteket ábrándítsalak.. ez nem latin vér, ez PASI!!!! :D:D
Az én drága párom is hasonló módon ódáz el mindent.
Egyszer szörnyen megsértettem... :D:D Vettem teszveszen egy laminált parkettából készült babaházat Hannának (ez ugye szétüthető, eláztatható, és nem 30ezerbe kerül,hanem csak 3ba..)
Erre mondja ő, hogy áá, hát ezt ő is összerakja... mondom ja, csak nincsen kedvem 2 évet várni rá :D:D Full besértődött, pedig igazam volt. Pl a feljáró lefestéséhez több mint 2 évet kellett készülni :D:D:D Úgy, hogy gyorsan száradó, egyszer felvivendő festékkel kellett csak lefesteni (látszik, hogy német szakos vagy... hihihi :D:D, nem szeretem,h ogy a magyarból hiányzik pár használható igeidő :D:D)

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,
Igen nehéz elmagyarázni látatlanba, hogy hova hajtod vissza :D:D Örülök,h ogy megjöttek a csomagok :D

Bakker, a kutyám itt ül velem szemben egy rózsaszín játékkal a szájában,h ogy fussak utána... Ma már sétáltam utána a bottal, úgy néz ki bejött neki :D:D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

A kutyanal ez azert normalis viselkedes :) De amikor a macskank jon egy csorgos karkoto lanccal ugyanezert, az mar eleg abszurd :) Es eldobalod neki es visszahozza :D:D:D:D Es nem mi tanitottuk, csak feltunt :D:D

igeidok... na a portugal is ismeri a handlungs es zustandspassivot, csak ugye mas fedonev alatt :) eppen itt tartunk... de legalabb nem okoz nagy szellemi teljesitmenyt felfognom az elmeletet :D:D

luna6

... hangosan gondolkodvan, megallapitom hogy ez a LL bambuszos pakk a belsokkel es kulsovel onmagaban van akkora, mint egy ujszulott :D:D oke, kisebb tulzassal... mondjuk ezekben eleinte igazi kihivas lesz a fordulas :) es lehet itt jon be a kepbe eleinte majd a prefold? :)
jajj egeszen beleszerettem ezekbe mar most :D:D az nem lehet, hogy ez ne mukodjon :) (lehet szulok meg egyet :D:D:D:D)

luna6

Ha megnyugtat Mici cica pontosan ugyan ilyen volt,amíg nem lett kicsit öregebb... :D:D

Az jó, ha nem úgy nézel, mint Rozi a moziban :D:D Én az olasznál élveztem az angol és német nyelvtani összefüggéseket :D:D Nagyon vicces volt.

Na, a többiek meg lustiznak.. ejnye bejnye... :D:D

Ja, hozzám ugye szombaton jönnek takarítani. 10ezerbe fog kerülni, de mivel rajtam kívül senki se csinálná meg és most nem épp erre vagyok alkalmas, így mondtam Ádámnak, hogy nincs mese.... Tegnap este mondom neki, hogy rakjon már be a dobozba pénzt, hogy tudjak majd fizetni, erre néz rám, mint hülyére, hogy miről beszélek... Két lány fejenként 5000, szerintem baromira nem sok, ahhoz képest, hogy ők csinálják meg a nagytakarítást... Nem tudom mit gondolt... de tényleg. Szerintem szegények itt lesznek 9-21-ig... Én meg majd ülök és dirigálok...
Az volt a kánaán, amikor Irén (aki most is jön) németet tanult nálam takarításért cserébe... Ilyet szívesen találnék még :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ááá, nehogy azt hidd. Ügyesek ezek a manók. És ha véletlen lenne csípő problémája, a textil pelus azt is megoldja. 2in1 :D:D
és lehet benne forogni. Hannát semmibe sem korlátozta. Teszteltem :D:D
Én már 3at se szülnék... :D:D:D De ha Te ilyen bátor vagy és bevállalsz csak a pelusokért még1et... :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

aaa csak a szam jar, meg a lelkesedesem nagy :) majd elmulik szerintem :D:D

Nem lesz draga szerintem az a takaritas. Fizetnek en is valakinek, de ide egy nap nem lenne eleg :D:D

luna6

hozzám is azért jönnek ketten :D:D az életeben nem lennék kész mindennel. Ha jó lenne a lábam,akkor igen, de így, hogy azért x idő után befájdul, nem olyan funny.

Holnap lesz oviban anyák napi ünnepség. Én meg üzentem,h ogy Hanna tuti nem megy holnap. Én nem tudok beülni egy pici székre... :S majd jövőre :D Meg nem akarom azt sem,h ogy Hanna bemegy, a többinek ott az anyja, az övé meg nem. Aztán szerepelni se szeret... :S
Én arra gyúrok, hogy gyerek napon el tudjak menni... ott tud akkor játszani, én meg tudok ülni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na nalunk legalabb nincs anyak napja. Illetve napja van, csak ilyen iskolai ossznepi megmozdulas nincs. Az oviban annyi volt, hogy egy delutan x-y ora kozott menjenek be anyukak es kozosen kezmuveskedjenek x dolgot a deddel. Ilyenkor mindig elgondoltam, hogy lehet ok az anyaknapjat gyereknapken ertelmeztek? :D:D de musor meg verseles (verseles amiota itt elek meg soha sehol nem volt a gyerekeknek, lehet nem nezik ki beloluk, hogy kepesek memoritert megtanulni??) az nincs :)

luna6

No nalunk nincs kutya-macska, eleg a gyerek, aki azzal ebreszt, hogy akkor most ugye bujocskazunk anya????????????? Szerintetek? :twisted: :roll:

Vok
A babahazat en is inkabb megvettem, mert meglattam borzen potom 20 euroert, mindenfele butorral meg emberfele szerzetekkel benne, hat nagyon bejon a csajoknak... (majd teszek fel kepet, ha egyszer rendbeteszik...) ha le tudnek hajolni, tan en is jatszanek egy kicsit vele :lol: Megjegyzem Karacsonykor lattam a boltban, ugyanezt, uj kiszerelesben, 200 euro volt az alapar (csak az ures haz :!: ), es minden kutyu hozza kulon-kulon 30 rugo (furdoszoba, konyhabutor-berendezes stb stb). Persze rogton jott az otlet, hogy majd "az EMBER" megalkotja, hisz ugyis jokezu. :roll: No gyorsan letettem rola, mert szerintem 20 ev mulva talan bele is kezdett volna. Mondjuk az is igaz, hogy az unokaknak, ukunokakank is jo lett volna, de en azert meg inkabb rovidtavon szeretek gondolkodni.

Luna,
ez a "most mar nem kezdek bele, mert mar nincs ra eleg ido" egyebkent teljesen tipikus, nalunk is ez megy. Csak azt nem ertem, hogy en hogy a fenebe tudom minden percemet kihasznalni, es csak akkor letenni a fenekemet, amikor mar vegkepp nem birom tovabb... szerintem harom gyerek mellett bele fogok hulyulni (mar most is ezt teszem), de a veled valo esetenkenti "egyeztetes" azert segit. Tudod, ez olyan, mint a kozos teherviseles volt a kozepkorban....

No megyek, bedobok egy levest, meg kiulok a napra, amig meg sut...
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vok: Sztem egy nagytakarításért nem drága a 10e, mert az már jónak számít, ha egy takarító egy munkanapja 5000.-Ft, és Nálad mégiscsak ketten lesznek, és nem kizárt ugye, hogy túlmegy a 8 órán...
Jó, hogy Nálatok van doboz a pénzeknek, nálunk ezt még nem sikerült megvalósítani és amúgy az én férjuram is néha nagyon el van tájolódva a fizetendők terén :roll: van, hogy valamihez hozzájutok extra olcsón, mondom neki, tippeljen, mennyibe került, és a szuperár 3-adát mondja, nah, olyankor paff tudok lenni.

Luna: babamocorgás. Szerintem az én kislányom nem kiemelkedően aktív. Megvannak a periódusai, olyankor nagyon jön-megy, irtóra ki tud dudorodni egy-egy helyen, de olyan, hogy ne hagyott volna aludni, talán eddig, ha kétszer volt. Ahoyg írjátok, ő olyan jó átlag lehet. Sajnos hiába voltam UH-n hétfőn, nem mondott a dokim súlyt, pedig nagyon kíváncsi lennék. 28,5 hetesen volt 1415 g, és azóta eltelt 4 hét, szerintem 2 kg körül biztosan lehet. De annyira szeretném tudni, és a hosszát is!

detti_10

...nekünk van kutyánk, hihetetlen aranyos, egy nagyra nőtt, labrador (már 7 éves), aki viszont kint lakik a kertben. Imád apportírozni, sajnos én már nem hajolgatok le neki, h felevgyem és dobjam a játékot; bicikli mellett futni, Dunában úszni (szerencsére 10 percnyire tőlünk), de bármit, amit velünk együtt tehet, nagyon jó fej. Szerintem Szende is nagyon odalesz tőle, és biztos vagyok benne, hogy a kutya azt is hagyja majd, hogy a kislányunk az orrában turkáljon (persze résen leszek) - mert az ember és embergyerek ennek a kutyának szent.

detti_10

Sziasztok

Most ültem le én is egy kicsit, eddig takarítottam. Persze csupa olyan dolgot, ami nem fog feltűnni a férjemnek és este meg fogja kérdezni, hogy és mit csináltál :lol:
Lassan befejezem a babaszobában a figurák festését a falra, remélem fog majd tetszeni a fiacskámnak :D
Kipakoltam a babakocsiból is mindent (lábzsákot, ilyeneket), hogy majd csak fel kelljen kapni a mózest, amikor majd jön értünk.
Hétfőn megyek dokihoz uh-ra meg NST-re, én már alig várom :D Annyira kíváncsi vagyok, hogy hol tart már, mekkora lehet, és mikorra várható :D
Plafon nézegetése: ez nekem is kijut, általában hetente egyszer, néha gyakrabban. Ami rendszeres benne, hogy mindig kitöltöm a 2 órát, vagy 3-5-ig, vagy 4-6-ig, és ahogy Luna írta, olyankor úgy érzem, mintha semmit nem aludtam volna, fáj mindenem, még fáradtabb vagyok, mint hajnalban :?
Viszont azt nagyon szeretem benne, hogy olyankor a legaktívabb a kicsi fiam. Olyanokat produkál, hogy lehet, hogy azért nem tudok visszaaludni :lol: Én nagyon szeretem, amikor mocorog :D csak néha érzem egy kicsit fájdalmasnak a könyöklését :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Detti!
Nekünk egy labrador keverék van a kertben :D Bigyó meg Westie típusú a lakásban :D
Hanna legjobban Trinity vadászgörényt szerette. Az volt az első szava is :D Aztán annyira szerette, hogy megszorította szegényt és valószínűleg abba halt bele tavaly januárban.
Bigyót is imádja. :D Nehéz volt neki elmagyarázni,h ogy a Bigyó farka az nem azért van, hogy azzal húzza be a szobájába a kutyát :D:D Szegény nagylányom (Bigyó) meg tűrte, szinte szó nélkül. Amikor már nagyon fáj neki, akkor szokott kicsit morogni Hannára.
De most már ott tartunk,h ogy Hanna ad puszit Bigyó fejére... :D:D

Mit ettél eddig? Hogy bírod?

Eszter
Kép
Kép
vok

azta, beleléptem a 36. hétbe :shock:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

de :D csak egyszerre nézem borzadállyal és nagy örömmel. Akkor elvileg most már bármikor...
Azért remélem nem jön olyan hamar, mert hétvégére hazamegyünk a szüleimhez. Elvileg ez az utolsó utazásunk a szülés előtt, többet már nem vállalunk be :D
De most erősen gondolkodom, hogy a kórházas pakkomat megutaztassam-e biztos, ami tuti alapon. Nem tudom, majd még meglátom.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Juj, Tallin, tényleg jól állsz, közeledsz a célhoz, az tuti... lehet, h én utaztatnám a pakkot, ha befér, márcsak azért is, mert akkor babona alapon nem lesz rá szükség... azért jó lehet a 36. hetet betöltve lenni, bár én nemtom, hogy mennyire fogom tudni aktiválni magam még akkor. A nap végére nagyon tud fájni emitt-amott.

Vok: köszi a kérdést, elég jól haladok a kajákkal. Reggeli 3/4-ed zsemle virslivel, 10órai natúr joghurt+alma (ezen viszont változatnom kell, mert majdnem kilyukadt a gyomrom a 13 órás ebédig, én annyira szenvedtem, hogy végül egy kockasajtot csak megettem): ebéd szuper volt: krumplifőzelék+fasírt, és utána egy korpás keksz. Ezeket nem számolgattam ki külön, de csak benne volt az 50g-ban, remélem, mert én most olyan jóóól érzem magam, a délelőtti éhínség után. Tudom, hogy a krumpli nem egy CH mentes kaja, de nem ettem annyit sztem, h gáz lenne. Étvágyam kiváló amúgy.

Labi keverék kutyus, akkor te is tudod, micsoda jó fejek, a westie meg egy csudapofa, ahogy lesi a gazdi minden mozdulatát, főleg, hogy benti kutyaként általában már a nézésből is tudnak olvasni.

Rózsa: jó "látni" hogy Te is még egyben vagy. így tovább még egy darabig!

detti_10

Detti10 én is úgy gondoltam, hátha így nem indul be előbb. Ha nem vinném, tuti beindulna(Murphy törvénye) :lol:
Örülök, hogy egyre jobban belejössz a diétába, csak így tovább :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok lányok,

Csilláról hoztam híreket. Telefonált délután, nem lett jó a 24 órás vizelete, a megengedettnél több fehérje van benne, ezért holnap összeülnek a nagyok és eldöntik, hogy meddig várnak és hogy mikor császározzák. :oops: :oops:

Szegény nagyon fél, de próbáltam vigasztalni, hogy kap egy kis tüdőérlelőt, meg napoznak egy kicsit az inkuban, de teljesen szép, életképes babája fog születni.
Szorítsatok neki nagyon. Majd jelentkezik, ha már tudja a napot. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Nagyon drukkolok tovabbra is Csillanak, hogy minden jol alakuljon. Eleg jo idoben van ahoz elmeletben mar, hogy valoban minden ugy legyen, ahogy te is mondtad neki!! Szoritok ertuk nagyon!!

luna6

én is drukkolok ezerrel CSILLA!!! nem lesz baj!!! csak pozitivan gondolkodj!!!!
Vendég

én ma hazaértem és annyira jó kedvem van egész héten persze bazi álmos vagyok a gyerek rúg székrekedésem lett a vastól és persze ezer nyavalyám is van például Detti szolidaritok veled! elefántlábam nincs viszont mindkét visszerem szétpattant totál lila a lábam gusztustalan!!!! :-) szerintem nem bírja a súlyom még ha hülyén hangzik is de hát életemben nem nyomtam 70 kg-t és szerintem megterheltem őket vagy fogalmam sincs!!!!

na szóval csináltam egy irdatlan finom ebédet - zsírban sült főtt krumpli (minimális zsír csak hogy megsüljön jó ropogosra) saláta balzsamecettel olívaolajjal és hozzá tejszinben alápárolt és megrottyantott csirkemell filé amit előtte beizesitettem! fuuuh brutál jó lett! ott ültem ettem és azt mondtam: Te ... ez nagyon isteni! és a párom megköszönte! és olyan édi mert ma az egyik könyvembe belerakott egy szerelmes képeslapot! ... és kb. annyirra elérzékenyültem ... és azt irta bele: hogy "hálás vagyok a sorsnak hogy egy ilyen lánnyal hozott össze" :-)
ő szokott ilyeneket csinálni de képeslapot rég adott - talán mielőtt teherbeestem - bár a memóriám elég szar :-) amióta terhes vagyok! szóval cuki-muki de most nem tudom megszeretgetni mert tanfolyamozik!!!! :-)

szóval a főzésem utáni konyhaállapotot jobb lett volna lefotózni ezen is röhögtem! :-) hát a bomba utáni támadás ehhez képest! :-) megoldás!!! kivittem mindent a teraszra :-) ami nem kellett! aztán vissza és be a mosogatógépbe ... most megy egy adag de tuti kell egy 2. is ... még jó hogy van mosogatógépünk! .. de tudjátok ezt kb. 2 évig kellett mondanom a férjemnek aki totál ellene volt! sőt az én KÜLÖN prémiumos pénzemből kellett anno megvenni sőt a helyére polcot tervezett de a végén itt van és most már látja hogy azért ez nagy kincs főleg most!!! :-)

holnap búcsúebéd lesz a cégnél!!! a tiszteletemre! felzabálok mindent - cég fizeti :-) :-) :-)
hétfőn pedig remélem nem indulok el melóba a rutintól :-) :-) :-)

amúgy LUna az én babám bazi aktív!!! de brutál szinten! de én imádom és folyamatosan egész nap beszélgetek hozzá :-)
most jelenleg a kiscica becenévre hallgat az Esztikére Eszterkére imádom!!! :-) a férjem pedig az új rámaggadott névvel szólit kb. 3-4 hete vagyis Gömböc! háááááát ... nem egy túl hálás név....
Vendég

Judy,
Köszi, hogy hoztál információkat és természetesen nagyon drukkolok neki én is, hogy minden rendben legyen! Ha van valami új fejlemény, akkor írd meg légyszi!!

Én Lili miatt vagyok sík ideg, mert reggel már egész jól volt, elmentünk a játszósnénihez, utána rendelt a doki. De mivel nem volt semmi extra vele, így nem vittem el, mondván nehogy pont ott kapjon el valamit. Önző módon elmentem vele inkább a Tescoba, mert hogy most akciósan lehet kapni napozóágyat, ami nekem nagyon kellett volna a hülye fejemnek. Persze azt nem néztem, hogy 30-ától van az akció, tehát ma nem. Úgyhogy ágyat nem vettünk, viszont a doki már nem rendelt, mire visszafelé jöttünk. Most meg szegény eléggé köhög megint és már 37.8 a hőemelkedése, vagyis inkább ez már kis láz. És még csak 7 óra.
Ha éjszaka belázasodik és fent kell vele lennem priznicelgetni, akkor én meg is érdemlem, de ő szegény nem tehet róla, hogy én ilyen hülye vagyok. Holnap viszont reggel 8-10-ig van rendelés, úgyhogy oda megyünk rögtön, persze ha nem lázas.

Kép
Kép
hari

Nanetto, tök jó, hogy férjed ilyen kis kedvességekkel lep meg. Az én uram is olyan kedves! Ma lemosta anyós kocsiját, meg a sajátját!! Nekem nagyon kellemes meglepi volt, miután én ugye 2 napja mostam le az enyémet MAGAMNAK!!! :twisted: Bezzeg anyósnak megcsinálja. Na de nem baj, én kocsim, én munkám.
A mosogatógép viszont tényleg nagy kincs nálunk is. Persze előtte is el volt mosogatva, de hát a kényelem az mindent megér!! :lol:

Kép
Kép
hari

vok,
korábban is akartam már kérdezni, hogy a göri szabadon van? És a nyitott ajtónál/ablaknál nem szökik meg? vagy gyorsan megtanulja, hogy nem szabad kimenni? bocs, de görim még nem volt, viszont érdekel a téma. én félek tőlük, mert egyzser valaki mesélte, hogy a csaja görije felkergette őt a konyhaasztalra… milyen hamar szoknak kézhez?

lányok,gemini,
sikerült!!! ma végülis mi nyertük a babakocsit!! itt a link róla, szerdán vesszük át a budaörsi Kika előtt.
http://www.teszvesz.hu/item1001653158.html

csütörtökön voltunk dokinál, minden okés, Manóka 2200g.

detti,
kutyaúsztatás a Dunában? király!
Mi hajózni szoktunk, és néha kikötünk, mint Robinson, és akkor ilyen eldobható grillezővel csinálunk kajákat, és zabálunk, meg napozunk. és visszük magunkkal a kutyákat is. Amikor még csak a Csini volt meg, és szintén Robinson-osat játszottunk, akkor András térdig bement a vízbe, hogy lemossa az egyik üveget, a kutya meg szaladt utána, és csak annyit láttunk, hogy egyszercsak zutty, kutya elmerült teljesen, aztán kibukott a feje, rémülten körbeúszta Andrást, aztán kiúszott, és megdermedt a parton.. na szegény nem értette hogy mi van, ázott patkány lett belőle. azóta már szeretnek úszkálni maguktól is…

nanetto,
Gömböc? engem András Tömbháznak hív.

Hari,
Lilinek jobbulást kívánok! Ha úgy nézett ki, hogy jobban van, én se vittem volna a betegekkel teli rendelőbe. Úgyhogy nyugi, és szorítok, hogy ettől már csak jobb legyen!
Vendég

Biztos nem lesz gond Csiláékkal. kíváncsi vagyok hogy döntenek holnap a dokik..
Vendég

Geo, tök jó a kocsi. De most már ne cserélgesd! :lol: És az külön mázli, hogy az előzőtől ilyen ügyesen tudtatok "megszabadulni".
Köszi Lilinek a jobbulást, remélem tényleg semmi komoly. Most egy nagy plédbe burkolózva ül a babzsákfotelemben. Olyan mint egy kis manó. Fájlalja a torkát, fogát, mindenét. De a fogán aztán végképp nem látok semmit. Kicsit sebes a nyelve, vagyis inkább olyan foltos, szerintem lehet, hogy az fáj neki, mikor a fogához ér. De szerinte persze nem. :roll: Aztán persze lehet, hogy igaza van, úgyhogy beecseteltem neki Paradontax szájvízzel. Ártani biztos nem árt. Legalább is gondolom. Azért várom a holnap reggelt, hogy lássa a doki, meg akkor már túl lennénk az éjszakán.

Furcsa, mert már "félvállról" veszem a betegségeket az elejéhez képest, de ez persze azt jelenti, hogy még most is tiszta lelkibeteg vagyok, ha bármi baja van. Mikor még csak sírt és láttam, hogy valami baj van, de nem tudta megmondani, hogy mi fáj, az sokkal szörnyűbb volt. És most majd kezdődik előről Bencével. Bár lehet, hogy kicsit már rutinosabb leszek, ha lehet ilyet mondani. De azért a legjobban azt szeretem, ha semmi baja. Tényleg igaz, hogy inkább legyen rossz egy gyerek, csak ne legyen beteg. De ezt ilyenkor érzem csak igazán!

Kép
Kép
hari

Én most lettem kész az exposé-mmal, hát 58dia lett ppt-ben, még párszor el kéne olvasnom, utána meg még vár rám egy Vocabulaire (szótár) készítése, és a bibliográfia, úgyhogy szorítsatok, hogy holnap flottul menjen az előadás!

Meg ZH-znom kéne holnap, de szerintem megjérem a Tanárnőt, hogy ezt halasszuk a jövő hétre... remélem kedves lesz...

viszont egy 300szavas összefoglalót azt még kéne írnom, de ahhoz egy 35oldalas szöveget előbb el kellene olvasni, de hulla vagyok...szóval lehet hogy ez most sztornó...

voltunk ma a dokinál, és minden rendben, Manóka 2200g.
3hét múlva kell menni legközelebb, akkor lesz CTG is, meg a szülésznőm akar dumcsizni velem... időpontot egyeztetünk majd szülőszoba látogatásra, meghasonlók.

nekem néha ilyen mensiszerű fájdalmaim vannak, remélem nem a gyerek akar jönni..

na ennyit engedtem magamnak, most folytatom a melót...
Vendég

Na, megyek sütök fasírtkákat az uramnak a krumplifőzelékhez. Holnap jelentkezem majd, addig írjatok jó sokat!

Kép
Kép
hari

Geo, minden tiszteletem a tiéd. Én semmi hasonlóra nem lennék már képes. De mondjuk én azért már öreg is vagyok hozzád képest :lol:
Viszont szülőszoba ügyben okosodj ki és informálj majd, hogy hova kell mennem, ha arra kerül a sor :lol:

Kép
Kép
hari

Geoot olvasva en magam sem ertem, hogy en ezt a Mancival hogy csinaltam, raadasul utolso evesen.. pedig akkor sem voltam mar huszneveim elejen....sooot :) Ma nekem is elkepzelhetetlen :)

luna6

Na csövi!

Voltam itt már délután is, de gyerek hamar kelt, így mennem kellett... telihold ide vagy oda (ő ilyenkor tök zizi szokott lenni) ma nagyon szuperül elvoltunk. ahhoz képest hogy egy örök mozgó, délután 2 órát nyomtunk le a fűben egy pléden és könyvet néztünk, autós kártyáztunk, repülőztünk és énekeltem az én frenetikus hangomon...
apropó hang: nem kell valakinek 3db fekete rigó, mert mi kikészülünk apával... a mellettünk levő telken 3db 30-40 méter magas nyárfa áll és ott csicseregnek. természetesen a szobánk arra van, természetesen szürkülettől napfelkeltéig nyomják szünet nélkül... először szép volt és tök jó feeling, de mostanra... először azt hittem, hogy 1 van, de túl nonstop volt a műsor, ezért azt gondoltam, hogy gép, de most már nappal idepofátlankodnak az udvarunkba is, így tudom, hogy legalább 3an vannak...
aztán ha nem ők jönnek, akkor a mókus, vagy mi a f@szom rohangál a tetőn... kiborító ez az állatvilág! :) pedig mezőgazdász vagyok :)
tényleg Jenny? hol vagy?

Csillának szorítok!

Látom a buzdító hozzászólásom nem mindenki osztja :) mármint hogy le a pihenéssel :) amúgy én is a tipikus "férfit" kaptam- így sztem lehet hogy rajtam ez is lök egy kicsit, hogy inkább megcsinálom én, amit tudok, mint hogy arra várjak hogy ő... azért az tuti fix, hogy egy pasinak sose jut eszébe hogy ezt vagy azt meg kéne csinálni... magától... időben... nem hogy idő előtt...
én nem is értem...
azon meg aztán totál ki tudok borulni, hogy tudják úgy jól érezni magukat, hogy még van munka? mert én inkább megcsinálok mindent gyorsan és akkor utána hawaii... pl én délután nagyon nem csinálok mást csak gyerek-gyerek-gyerek...
Visszatérve a pihenés kontra dologra fel témához- megértem és elfogadom, hogy jó ha kielégítitek a testeteket és jól esik pihenni... viszont én nem szeretem, még ha fáradt vagyok is, illetve főleg akkor nem, mert én pont az a fajta vagyok, hogy minél többet pihenek, annál többet kívánok belőle... én tök punyi vagyok, ha délután alszom... (meg ilyenkor tudok netezni is)
azt már most tudom, hogy ha 5kor kelek (pisi járat) akkor az sima ügy, de pár napja visszafekszem ezután, na onnantól alig lehet kirobbantani az ágyból...
kíváncsi leszek, hogy holnap mikor ébredek és ha korán, akkor megpróbálok nem visszafeküdni... én inkább próbálom most letörni az alvásigényemet :) de persze nem kell utánam csinálni, meg nem is fogjátok... csak én vagyok ilyen hülye, hogy ezt az elgondolásom próbálom követni :)
sajna ezen már apával is veszekedtünk párszor- mert ő mondja hogy feküdj le, pihenj! mire én felcsattanok, hogy nem érted meg, hogy akkor még fáradtabb leszek... bár a fáradtság inkább némi hasfájással egyenlő, de akkor inkább ülök ebéd után még egy kicsit és helyre jön... és mehet minden tovább... ja és persze bőszít az is, hogy tudom, hogy ha azt látja hogy én pihenek, akkor az ő munkája is lightosabban halad... :)
a másik, hogy azon tudok még kiakadni, mikor a többi pasival azt ecsetelik, hogy az asszony a főnök a háznál, meg mindig mi osztjuk a feladatot... hábazmeg!!!!!!! ha magadtól nem látod meg a munkát............. kénytelenek vagyunk............... és nem érti, nem érti....... én meg ezt nem értem.......... :) na mindegy inkább :)

azért még egy szösszenet: mostanában azon tudok fenn akadni, mikor mondjuk én megfogok valamit... mire ember mondja, hagyjad nyuszi, majd én elviszem/kidobom... hát bazki, meddig várjak, mikor, meg ha én már neki láttam, akkor csak nem hagyom abba amit elkezdtem, hogy ki tudja mikor te megcsináld... neked miért nem jut eszedbe előbb, mint nekem...
vagy engem sose talál a tv előtt 5-ször elaludva, és 5ször (vagy többször) szól neki az ember, hogy menjél már fürdeni, hát nem jobb, ha akkor minél előbb teljes mivoltoddal alhatsz és nem kell fél kómásan a fürdőbe tekeregned... de nem, ő csak elalszik 6 szólás után is és kínlódva megy fürdeni...

Én is vittem Anyuhoz hétvégén egy kisebb adag kórházi cuccot, amit kihagytam belőle az a törcsik és a kaja, ja meg apa cucca... de tutira mentem én is :)

fú mit is akartam még írni...

Harika, jobbulást Lilinek! és olyan jókat röhögök a Te férjeden is... :)

Nanetto írta a mosogatást? - hát én nem is tudok úgy enni, hogy nincs a hátam mögött minden fullra elpakolva... én enni is csak úgy tudok, hogy nincs bennem a tudat, hogy na még vár rám egy halom mosatlan, ha legalább is elpakolni a gépbe...

Hát én ilyen béna vagyok, hogy evést, ivást, játékot, tv-t, netet, pihenést... mindent csak úgy tudok önfeledten élvezni, hogy tudom, hogy a dolgok el vannak végezve, rend van, tisztaság van, vagy legalábbis amit akartam, az kész... :) de már tudom, hogy ezt nem mindenki gondolja így... :) én ezt is megértem... mert hát carpe diem.... :) lehet hogy mielőtt megenném azt a levest, amihez elmosogattam- feldobom a talpam... :)

én nem tudom ti hogy vagytok, de most mintha a fullos készenlétem még se tűnne olyan fullosnak... várom a májusi "fizut", hogy vehessek még a nagynak szandikat, meg mehessek szemöldök tetkóra... meg várom még a megfelelő napot az ablak mosásra, hogy aztán 2-3 hónapig tuti ne érdekeljen... meg hajfestés, meg az ágyat úgy itthon hagyni, hogy frissen fekhessek bele ha haza jöttem... meg a csekket befizetni... meg a gyes-t lemondani... meg ovis beíratás... ó annyi nyavalya van még, ami csak adott időpontban intézhető... ez úgy idegesít!

gyomorsav: én annak tudom be, hogy bár lehet, hogy nem lesz nagy hajú baba, de valamennyi haja csak van... sztem ezért kezd el most jönni a savunk...

mocorgás: szerintem anya függő is, hogy ki miként éli meg, kinek mi számít aktívságnak, vagy fájdalmas rúgásnak... én azt mondom, hogy a két fiú nálam kb egyforma, de Martin azért mindenkép egy picit nyugisabb baba, de ezt betudom annak is, hogy én se vagyok stresszes, mint mikor Marcellal dolgoztam.

súly: na én pl sose hallottam még súly saccot a dokimtól... és valahogy nem is nagyon foglalkoztat... ez úgy is egy kalkulált adat... amit látok az úgy is a fejének a növekedése... és számomra a szülést nézve ez a legrapszódikusabb adat :) mert elképzelni azt, hogy azon a lyukon ahol anno egy férfi nemi szerv is nehezen hatolt be, most egy 10 cm átmérőjű golyó fog kibújni... :) a fej, lábcsont és mellkas méreten úgy is látszik, hogy jól nő a baba, a súlya engem nem foglalkoztat, ha 2,4 és 4,2 kiló között születik valahol... egészséges legyen és kész.

Eszterx, nem lesz semmi babád, ahogy írtad! és köszi az infókat! a bébiszittert én tuti lecsaptam volna... ez elég durva!

Heni, Vok: azt hiszem ti írtátok a szemérem összetapadást- nálatok Apa nem mondta, hogy inkább maradjon úgy a kövi 30 évig... :) na jó ez nem volt annyira vicces...

hmmm- mást nem tudom még mit írjak...
én azt hiszem a doki látogatást eltolom 11.-ig, akkor már 34 hetes leszek, és utána talán már csak a kórházba kell becsattognom és nem kell itt bicskén kiülni a sorom... meg talán már nem is kapnék időpontot jövő keddre... jövő héten én is felhívom a szülésznőt megint, hogy akkor most mi van? tervez e nyaralást, vagy számíthatok rá... meg mikortól kezdjük a közös progit... remélem hogy vele is meg leszek annyira elégedve, mint az előzővel (sajna ő már elment)... de remélem, hogy nem kell a nagy nst-rendelőbe járnom, hanem ő fog fogadni, külön, ha már megfizetjük... az előző csinált gát kezelést, meg jött szülés után is... szóval ő megérte a pénzét!

azt hiszem rázizzenek még egy barack befőttre... csak hogy tutira adjak a gyomorsavnak éjjelre...

ja és Vok: annyira nem befordulós lettem, csak nem tom... gépezni nincs kedvem... a blogom se nagyon írom, meg másét se olvastam... pedig amúgy én tök butának érzem magam és ha nem lenne a gép, akkor meg végképp egy beháziasszonyosodott buta lennék, mert én olvasni se tudok, nem áll rá az agyam, és nem tudok figyelni... sokszor el is keserít, hogy mennyire egy antiintellektuel vagyok... pedig látom, hogy mondjuk a fodrász barátnőm, meg aztán a pletyón kívül... egy tanárom mondta, hogy minél többet tanul az ember, annál inkább tudja, hogy még mennyi mindent nem tud- na én az a fajta buta vagyok, aki azért tisztában van vele, hogy sok mindent nem tud :)
így azért megpróbálok sokszor még is a gép elé ülni... hogy annyira még se szűküljön be az agyam, ha már az olvasás ilyen nehéz... azért itt (neten) mégis olvas az ember ezt-azt... pl Luna irományai a portugál életről... :) ez olyan érdekes mindig...

na jól van... most már tényleg megyek is... mert még tényleg van keresni valóm - lemaradtam, a híradóról és most pl az érdekel, hogy mit is kezd el ígérni az új kormány... ;) hátha találok benne rám vonatkozót :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,
meg mindig a klinika vendegszeretetet elvezem. Infuziorol ami a fajasokat allitja meg meg nem veszenek le. Egy rakat gyogyszert adnak. Es nem kelhetek fel csak, ha nagydolgot kell csinalnom. Teljesen kiszolgaltatottnak erzem magam es betegnek. A babaval egyebkent minden rendben, eros es egeszseges.
Raadasul kedd ota nem tudtam furdeni es hajat mosni, arrol nem beszelve, hogy meg mindi azt a borzalmas korhazi haloing van rajtam amit akkor adtak ram es nem tudom a sajatomat felvenni az infuzio miatt.
A leg borzasztobb, hogy Nikos nem tud hianyozni a munkabol es az anyosom ul a nyakamon reggel 7.30 tol este 10- ig amig o ideer :evil:
mindenkit udvozlok es tovabbi jo babasodast, keszulodest! Amint tudok majd megint jelentkezem.
Vendég

Sziasztok!

Csilla, nagyon szurkolok neked!!!!!! Nikvik, szegénykém........nem elég, hogy kórházban kell lenned, de ez az anyós.......brrrr..............nem lehet valahogy finoman elzavarni?

Na, dolgozom tovább, de már max. 1 hónap!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Nikvik,
Anyos: kicsit sok lehet most belole, de azert abba is gondolj bele, hogy tok rendes, hogy veled van! Ha nem birod, mondd, hogy aludnal, vagy zenet hallgatnal, vagy tudomisen, de orulj neki, hogy valaki ott van melletted, es aggodik erted! Vagy kuldd el gyumolcsleert, vagy adj neki valami komplikaltabb feladatot, amit tudod, hogy 1-2 oran belul nem lehet elintezni. De legfobbkeppen pihenj, es arra gondolj, hogy a leheto legjobb helyen vagy! Kepzeld, milyen lenne ilyen allapotban otthon, EGYEDUL!
Vigyazz magadra, es legy turelmes, meglesz a gyumolcse!

Konkri,
Nekem is a halalom, amikor a kezembol venne ki a munkat, hogy tehermentesitsen, es tenne ezt tok edesen, mire en altalaban ramordulok, mondvan hogy ha harom nap vagy het nem volt eleg ra, hogy eszrevegye a teendot, akkor miert pont akkor jut eszebe, amikor en mar csinalom!? :twisted: Utalok a koszos cuccaiert hajolgatni, meg most mar azert fizikailag sem esne jol, igy hat csak bosszusan odebbtologatom a labammal, hogy utba essen, akkor tan eszreveszi. Hat nana, hogy eszreveszi, de ilyenkor nem azt csinalja, hogy osszekapja magat es suttyomban elteszi a helyere, hanem meg neki all foljebb, hogy en ilyen gaz modon kommunikalok vele. De mi a fraszt tegyek, ha a szavaknak mar nincs ereje????? :?: :?: :?:

Nanetto
Irigy-irigy! Nekem meg hatra van 4 het, pedig mar nagyon leallnek, vagy legalabbis lelassitanek! No ra is kerdezek ma a hazidokinal, ugyis megyunk csaladilag… Ja, es egyel helyettem is ma!!! :lol:

Csilla (Judy)
DRUKK!!! Minden rendben lesz!

Tegnapi esti tortenetunk:
Este menni kellett Zsofival az utolso orvosi kontrollra, iskolaba menetel elott (itt ez amolyan ingyenes gyerekorvos 2,5 eves korig. O adja az oltasokat, o figyeli, hogy megfeleloen fejlodik-e-a gyerko, aztan "atpasszolja" az iskolanak.
Reggeli tervek valtoznak, es ennek megfeleloen EN mar nem megyek haza a doki elott. Mondom a paromnak telefonon, keresse meg Zso kiskonyvet, ott van az ablakparkanyon, egy kek vagy piros dosszieban. Ha nem talalja, hivjon, meg agyalok, hogy merre lehetnek a dossziek, de biztos, hogy a dossziekban van. Tudom, hisz magammal vittem Magyarorszagra, es azota meg nem tettem a helyere.
Este jonnek ertem a vonathoz, bevasarlas, en a kocsiban maradok Rebekaval, aki alszik, a parom meg be a boltba Zsofival (aki nagyon nem alszik). 20 perc utan veszem eszre, hogy a kiskonyv, amit elhozott, az nem az, amit kertem. Zsofi Brusszelben szuletett, ott meg a francia valtozatat kaptuk a konyvnek, mig mi Flandriaban elunk, ergo az elso alkalommal, hogy kijott a vedono, a kezunkbe adta a flamand kiskonyvet, amit azota is hasznaltunk (ismetlem: 2 es fel eve). Erre a parom felmarkolja otthon a francia valtozatot. No mondom, ezt meg honnan ashatta elo, ha mar 2 es fel eve nem is hasznaljuk, es vajon miert nem hallgatott ram, amikor eleg vilagosan elmagyaraztam neki, hogy hol keresse a konyvet.

Kuldok neki egy sms-t, hogy fejezze be minel hamarabb a vasarlast, mert doki elott meg haza kell mennunk. Mobil a kocsiban. :twisted: Rebeka hal istennek felebred az sms-t jelzo hangra :) , igy mi be a boltba, problemat kifejtem, es minderre meg neki all feljebb, mondvan hogy ez meg nem a vilag vege. De a k eletbe miert nem lehet odafigyelni arra, amit a masik ker? A csalad osszes ugyintezeset en tartom a kezemben, en fizetem be a szamlakat, minden frinc-francot en intezek, ha kell franciaul, ha kell, flamandul, az en fejemben van, hogy hova mikor kell menni, mit kell csinalni, kinek mit igertunk stb stb. Ha mar a fejemben tartom, es neki erre nem kell amugy is csekely energiajabol aldozni, akkor mar miert nem lehet annyit megtenni, hogy legalabb odafigyel arra, amit mondok, mert ha mar mondom, akkor ugye annak valami ertelme is lehet.
:twisted: :twisted: :twisted:

Aztan ilyenekkel jon, hogy ez a terhessegem sokkal elviselhetlenebb, mint a tobbi volt, mert hogy milyen boszorka lettem, es hogy allandoan csak elegedetlenkedek. Mert nem azzal kezdem, hogy milyen szepek a szekrenyajtok, amiket feltett, hanem rogton abba kotok bele, ami nincs elvegezve (megjegyzem a konyha azota is folyamatosan kupleraj, amiota van mosogatogepunk.) A teny, hogy 10 perc alatt rendbetehetne, nem osztonzi, pedig aztan mar csak egy gombot kellene megnyomni, es nagyjabol szent is lenne a csaladi beke. A konyhat a heten eddig minden este en tettem rendbe, munka utan, max 15 perc alatt. Durrogva persze.

Bocs a kiborulasert
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: