A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nikvik - igen az enyém is UGYANEZ :-) csak az enyém a blue változat mert amikor tavaly vettük a babaproject sikerességéhez :-) akkor ugye még nem tudtuk kisfiú vagy kislány és ez amolyan "unisex" féle! mert ugye volt barna - az nem tetszett rózsaszín (na azt kizártuk) és kék ...! :-) tehát ez nyert! hát hihetetlen szuper jó mi is tologatjuk fel - alá!!!!
Vendég

Nanetto, végül is ha minden nap találnál 5000-et, az nem is lenne rossz :lol: De azért a lotto 5-ös az biztosabb, ha már lehet választani.

Kép
Kép
hari

hát igen :-) Hari!!! bár ez az 5-ös most iszonyat brutál jól jött! hihetetlen!!!! pont tudtam belőle tankolni :-) :-) :-) és most igy félig a tankocskám! szóval már nincs is meg csak drága benzin fromájában! :-)
Vendég

Sziasztok! Nik, és nanetto, tényleg szuperül mutat ez a kocsi, ha végre a miénk is itthon lesz (bár már az üzletben összecsomagolták nekünk de érte kell menni és legfőképpen kifizetni) akkor én is tuti tologatom majd. Alig várom!

Nekem kissé benehezedtek a dolgok. Éjjel min. 3 alkalommal megyek pisilni és az első alkalmakkor, mikor még nem pihent a testem eleget, alig bírok felállni az ágyból, oylan nehéz a testem, a pocim. Recseg az ágy :shock: kicsoszogok és durva, de a Wc-ről is szinte kapaszkodva nyomom fel magam egyenesbe... kifigyeltem, hoyg hajnali 3-4 között van az utolsó WC, utána alvás az óracsörgésig, és reggel mindig újra könnyűnek érzem magam, indulhat valahogy a nap. Majd estétől hajnalig újra recseg-ropog minden :roll: De hát még csak a 32. hét. Hogy lesz vajon?

Csilla, meglepett a fotód, abszolút nem egy bálna van rajta, hanem csinos, feszes csajszis, a feneked sem nagy. Nekem bezzeg. Fnekem, hasam, mekkora! Nemsokára teszek fel én is friss képet, csupasz pocakkal. Ja, 80,5 kg vagyok.

Ma voltam a diabéteszes doktornőnél. Hát, egy kissé elkeseredtem, mert megkaptam a 160 g-nyi szénhidrátról a diétás papírt.Mlelsleg a 3 percnyi konzultációért 3/4-ed órán át vártam, és elém akartak venni egy várandós nőt, mondván ő előrébb tart a terhességben (nagyobb a hasa), és ő jött előbb. Mondtam, h én jóval korábban jöttem (s hozzátettem, maga a drnő hívott fél 2-re, amit igazán nem értek, hiszen kiírva is az volt, h 2-től rendel, és kiszólni is 2.10-kor szólt :roll: ) szóval harcoltam a jogaimért :wink: így be is hívtak, és kemény 3 percen át foglalkoztak is velem. De a lényeg, ami miatt szomorú vagyok, hogy én bizony nem sok mindent tudtam a szénhidrát értékekről. Belemélyedtem a táblázatba, amit alkalmaznom kell. Szalonnát, zsírt, tepertőt, tojást ehetek, vagy pl. virslit "számolatlanul", ellenben egy mini gyümölcsjoghurttal , póréhagymával és 100%-os gyümölcslével (amivel nyitni szoktam minden áldott reggel) úgymond ki van lőve a reggeli adagom. Ez nekem nagyon furcsa, hogy hogyan lesz, hisz azt is a lelkemre kötötte a drnő, h sose éhezzek, mert az is árt. DE hogyne éheznék, ha nem ehetem meg a szokásos reggelimet sem, gyümölcslé, tea (O.K., elhagyom a mézet is belőle, mert annak is q magas a szénhidrátja, én pedig már régóta azzal ittam, azt hittem, huh, de egészséges szokás) szóval keserű tea, és akkor én szoktam enni egy kisebb szelet rozs kenyeret, felvágottal (ebből épp a felvágott, ami maradhat) és utána simán, könnyű kis befejezésnek dzsemes abonettet vagy extrudált kenyeret. Majd minden reggel ezt ettem eddig, és azt hittem, semmi károsat nem teszek. De! Pl. a gyümölcslé, a dzsem, és főleg a kenyér (rozs is, abonett is, de a fogyókúrás is) iszonyat szinten minimalizálandó! Természetesen majd meg fogom szokni valahogy, hiszen muszáj... bocs, h ezzel így megterhellek Benneteket, d eén most egy kissé elszomorodtam. Mindegy, belejövök majd.
Amúgy a nődokim is megnézett, teljesen zárt a méhszáj, ennek nagyon örülök, s mindent rendben talált. Baba változatlanul fejjel lefele, egész mélyen (remélem, még nem akar jönni) buksijára (BDP) 82 mm-t mondott.

Rózsa! Ügyi vagy, hogy még egyben maradtál, minden egyes nap nyeremény!!! :)

detti_10

Detti, nalunk legalabbis letezik cukormentes joghurt. En azt ittam regelire a dieta vegett... de vigyazat, a natur feherjoghurt is tobbnyire cukros :) Ami itt nalunk nem az az a corpos danone... es van abbol is izesitett. Teabol en meg atalltam a zold teakra, annak kicsit sincs keseru ize cukor nelkul (en mondjuk ha nagyon kellett, d emar nem kell, akkor fruktozt tettem bele. Kaloriaban ott van ahol a cukor, de a GIje sokkal jobb, nem lep oda a cukorertekeknek olyan nagyon) es vannak abbol is mindenfele izesitesuek :)
Amugy minde kaja ami extrudalt meg finomitott dolgokat tartalmaz az eleg csunya GI-vel bir, es azokat valoban kerulni kell mert nyuomjak a cukrot mint suket a csengot.
De van egy halom zoldseg amit pl buntetlenul ehetsz :) Na jo, reggelire nem mondom, hogy ragj spenotlevelet vagy egyel gombat :)

luna6

Detti, az éjszakai kimenetelek nekem is nehezen mennek. Főleg, hogy ugye Lilinél alszom egy felfújható matracon, amibe bele is süppedek, amikor meg tápászkodnék fel, akkor persze pont ott süpped és alig bírom felnyomni magam, hisz így a földtől kb. 20 centire vagyok. Valamelyik este úgy döntöttem, hogy vége, elegem van, megyek az ágyamba, lesz ami lesz. Aludtam hajnali 2-ig, akkor bejött Apa, rátérdelt az ágyra, ami leszakadt az ő felén. Így átengedtem neki az oldalamat és visszacuccoltam Lilihez, a jó kis matracomra :? De most már kezdek kicsit pipa lenni, hogy nem csinálja meg az ágyat, mert most már tényleg egyre nehezebben nyomom fel magam éjszaka.

Kép
Kép
hari

Detti,
a diétád nem lesz könnyű, főleg ha ilyen megszokott "menüsorod" van. De most már nem kell sokáig kibírnod, és Luna tanácsai talán segítenek. Minden esetre akkor most jócskán oda kell figyelned mit eszel és iszol. Kitartás!

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Detti!
Egész jól bele lehet jönni a szénhidrát mentes kajákba. Én úgy fogytam annó le naaaaaagyon jól, hogy nem ettem finomított dolgokat: liszt, cukor és köretet: rizs, krumpli. Helyette volt zöoldség, tojűs, sajt, még több zöldség :D És annyira megszoktam, hogy pl kenyeret "köretnek" nem eszem egyáltalán. (értsd virsli, tojás, töltöttkápi vagy ilyesmikhez) Leszoktam a tésztákról, a krumpliról, viszont nagyon sok finom nyers zöldséget ettem (akkor még nem volt trend a lugosítás, lövésem se volt,hogy épp azt csinálom, de szuperul bejött)
Amit tudok ajánlani: Vannak alternatív cukrok, aminek alacsony a glukén indenxe (én most rákattantam a nyírfacukorra) és amivel ihatod a teádat. (én már mindent cukor nélkül iszom, hála az annó életmódváltásnak, de sajna a csokiról nem sikerült végleg lemondanom... :S)

Hari!
Az enyim elvitte a babakocsi kerekeit megszereltetni, azóta is a kocsiban vannak.. csak ki kéne pakolnia...... De odáig még nem jutott el :D:D Annyira elfoglalt... nem is tudom miért szeretném, ha megmozdulna :D:D
Sajnálom a taknyit!!!! :S:S Én azért szoktam itthon tartani a Hanát, hogy ne legyen ennél rosszabb. De egyet értek. Őt mindig kiveszem, ha xarul van, a többiek olyan hurutos köhögéssel vannak oviban,h ogy majd megszakad a szívem....
Bölcsi volt nagyon druva. Volt egy kislány, akinek még nyáron is zöld taknyis volt az orra... és SOHA nem kúrálták ki!!!! Annyira gáz, de persze influenza ellen beoltották, majd leadták a bölcsibe. 3 napig csak kóválygott szegényem...

Niki!
Jajjj... jó nehéz lesz most nektek. De ez is egy életforma, amit meg lehet szokni. :D

Megyek, kinyújtom a pizza tésztát.. :D Éhes a család. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ah nem is mondtam... nem mintha egetveroen fontos lenne, hogy tegnap begyujtottem a firdetovodromet is :) Sikerult itt venni a varosban, alig (2x) hasznaltan egyet elegge fel aron :) Ez nem Tummy Tub, ez a Shantala nevu verzio, es sokkal szelesebb felul a szaja mint a masiknak, valamint nem vizszintes a 'nyilas' felul hanem dontott, ami azt jelenti, hogy ahoz, hogy a bebit a nyakanal van honaljanal ember kenyelmesen tarthazza nem kell felulrol belenyulnia s vodorbe, hanem teljesen kenyelmesen szembol tarthato obebisege :) Na majd kivancsi leszek a hasznalatara persze :)

luna6

Sziasztok! Detti, én is 160 grammos diétát csinálok már hónapok óta. Az első egy hét szörnyű, mert akkor amúgy is macerás minden, hogy számolgatni kell, de aztán olyan jól bele lehet jönni.

A 2-3. héttől kezdve már semmi baja nincs az embernek, fejből tudod, hogy minek mennyi a szénhidráttartalma és milyen GI-be tartozik. Ne felejtsd el a GI-t is nézni, mert az azért nagyon fontos!

Nekem a legnehezebben az volt tartható, hogy a gyümölcsöt nagyon kellett korlátozni, mert a gyümölcscukor miatt nagyon megdobja......

húúúú, a 100 eFt-s bölcsi azért nagyon durva.....ami miatt jobb a magánbölcsi szerintem, mint az állami, hogy az államiban tényleg arra kell számítani, hogy ott gyerekmegőrzés van, oszt slussz. Pedig olyan kis fogékony korban vannak, annyi mindent lehet nekik játékosan tanítani. De a magánbölcsiben is azért nagyrészt a bölcsiseken múlik, hogy tényleg teszik-e.

Tegnap voltam dokinál, nem mondtak súlyt, csak nézte a doktornő döbbenten, hogy milyen nagy, mások ekkorával születnek. Ha a 37. hétig megszületik, akkor várható, hogy 4 kilo alatt lesz. Ezek szerint magyarán 5 kilo körülre várható....

Meg kell majd keresnünk, hogy a főfődoki mikor lesz szabin, mert ha ő benn van, akkor mindenképp kell ballonos indítást csinálni, még akkor is, ha tudják, hogy a vége úgyis császár lesz. Na, ezt azért annyira nem várom, remélem, valahogy el tudjuk intézni........

Amúgy a gyerek be van betonozva, még mostanában tuti nem fog kifelé indulni....3000-es méhszáj, de nálam ez az utolsó percig így volt. 2 hét múlva pedig már kezdődik az első nst......

Na, ennyi nálunk a hírek :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Ugy latszik en valami igazan exkluziv allami maggyar bolcsit kaptam ki, egy naagy lakotelep kozepen raadasul. Mert biza nem csak gyerekmegorzes volt. Egyreszt jol volt optimalizalva az egy gondozora juto gyerekek szama (es igy egy csomortra volt vagy 3-4 gondozo is), masreszt nagyon odafigyeltek rajuk. Volt rajzolas, enekles, mondokazas, babozas, sok-sok udvaron toltott jatszoido, nagyon jol megtervezett es finomra fozott etrend (a bolcsibe elhozatalra is be lehettt fizetni, es nagyon kedvelt hely volt ebbol a szempontbol, mert jol foznek). A csajom mindenfele rahatasom nelkul magatol - az ottani peldak alapjan - lett szobatiszta nappalra. Szoval en igazan egyetlen negativ hangot nem tudok mondani az allami bolcsire. (az mar csak a sztori gazdagitasa, de mar nem relevans info, hogy annakidejen a hugom is jart abba a bolcsibe, es akkor is nagyon jol mukodott... persze varosi legendakent a homokozo peremen en is sok elrettentot hallottam a bolcsinkrol, ahova nap mint nap hordtam a gyereket :))

Az en gondom kicsit mas lesz most. Itt erosen es szinte kizarolag anyagi kerdes, hogy mehet e a gyerek, ha nem is bolcsibe, de akar oviba is. A kilatastalansaghoz kozeli ezetenkent, hogy egy gyereket egyaltalan oviba lehessen jaratni, es ez kevesse elfogadhato egyelore szamomra. A kozosseg nekem nem a kotelezo iskolaba iratasnal kezdodik 6 evesen :(

luna6

Rózsa!
Annyira zizi vagyok!
Úúúúúúúúúúúúúúúúgy örülök, hogy még egyben vagytok! Csak így tovább!!!!! :D:D Tudsz azért pihizni????

Eszter!
Mi az hogy mindenképp indítanak?????? Ne már! Hiszen ha az előző is császár volt, mondhatná a doki, hogy nagyon el van vékonyodva a heg, akkor életveszély szülést indítani. Komolyan, az ilyeneken úúúúgy ki tudok akadni....

Szééép nagy baba!!! azta!!! Nem irigyellek a cipelésével :D

Magánbölcsi kontra állami. Hanna államiba járt és 12en voltak max. Nagyon sokat foglalkoztak velük. Most is állami oviba jár és nem hiszem,h ogy egy magán oviban több figyelmet kapna, mint itt. rendszeresen mennek sétálni, kirándulni, március 15dike előtt voltak kint a múzeum kertben, még szeptemberben voltak állatkertben... szóval én csakis jót tudok mondani.
A bölcsi dettó. Odafigyeltek a gyerekekre, tök sokat játszottak, színeztek, rajzoltak... Hanna ott tanult meg wcbe pisilni...
Nem mondom, hogy a gyáli bölcsivel ennyire meg lettem volna elégedve, szóval tényleg vannak olyanok, hogy jajjjj, de azért havi 100ezret és társait meg igen nehéz kiperkálni (legalábbis nekünk a hitel mellé...) Alexet már várják a bölcsiben, ahova Hanna járt :D

Luna!
Jól hangzik ez a vödör :D remélem bejön :D
Pelust rendeltél már? Ecet kontra teafaolajjal hogy állsz? :)

Az ágyból kimászás mizériákon jót mosolyogtam :D:D
Szerintem azt a szenvedést, amit én eljátszok minden kikeléskor (most már, hogy tudom jobban használni a lábam azért javulok), nem hiszem, hogy láttatok :D:D:D Nem is akartalak ilyenekkel már fárasztani benneteket :D:D

Tegnap voltunk Hannával fodrásznál, mert annyira el kezdett száraz lenni a haja, hogy 1 alvás után totál berasztásodott a teteje... kérdeztem a fodrászunktól, hogy mi legyen, azt megnyugodtam :D csak a végéből vágott egy kicsit :D:D én meg azt hittem egy bubi frizurás lányt hozok haza :D:D És vennem kéne neki valami nagyon durván hidratáló hajápolót... Most kezdhetem böngészni a számomra még megfelelő termékeket, hogy hol van ilyen... mert nem szívesen nyomnám se avonos, se gliskur-os cuccal... de majd meglássuk :D lehet, hogy oliva olaj pakolás lesz a vége, hátha segít. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
Jajjjjj, ez nagyon durva... milyen szocializáció az, ahol a gyerek 6 évesen megy folyamatosan közösségbe? Hiszen a popsiján se tud akkor megülni, mert addig nem kellett. Egy szülő meg nem tudja pótolni a korosztályát. Jajjjjjj, de gáááz.
Nevet még mindig nem választottatok? :D vagy csaknem hívod a nevén? már nem is emlékszem tisztán... bocsi, ha hülyeséget kérdezek....

Eszter
Kép
Kép
vok

és nem is dicsekedtem: Tegnap elmentem a boltig és vissza. :D:D Annyira büszke vagyok magamra :D:D Nagyon bevásároltam: Vettem zsömlét, de akkor is. :D maga az az élmény, hogy végre SÉTÁLTM az utcánkban :D:D
Azon gondolkozom, hogy talán most is kiugrom egy adag valamiért... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ha a gyereknek nem jon be a vodor marad ket alternativam :) Vagy szuletesetol tusolni fog, vagy nem furdetem :D:D:D (de legalabb nem fogok duhongeni, hogy tizezres vodrott nem komal a kiskoma :D)

Van mar pelus postan, ha minden igaz. Elvetemulten ugye egy csomag BM prefold (csak egy nyolcas, de toredekar volt az itteni boltihoz, es ujak, egyesek) a proba kedveert :) Valamint nehany 2 fontos amugy vadi uj picikre valo wrap, es egy probacsomagnyi LL. ami azt takarja, hogy organic cotton, meg bambusz, meg microize, aztan meglassuk mellik szimpi... vagynem :) Asszem meg egy-egy zsebes ezt-azt veszek majd, ahogy sikerul olcsobban kifogni, a teszt kedveert, aztan meglassuk. (nemely pelenka tenyleg aranyarban van, hat enne szet az ideg, ha azok nekem szetmennenek a mosastol pl... erdekes, hogy amugy a monapelrol - mirol nem - is olvastam ilyesmit, te meg tok meg vagy vele elegedve... biztos mas szerias anyagbol vannak, vagy ki tudja)
A tarolast meg nem tudom... a szodarol viszont kozben kideritettem, hogy a bambusznak nem oke, ugyhogy asszem a mosas marad Norittal. Azon agyaltam, hogy lehet valami kidobhato akarmi ruhan megnezem mit szolnak az almaecethez a cuccok. Az vegulis nem eros szagu, nem is tul draga, ecet is... azert borecetet nem ontogetek rajuk :)
Mi volt a monapel mellett amit meg hasznalsz? Eszembe optlott, hogy hat jon a nagyom ide valamikor nyaron, aztan kitalalom hozzon e valami kiprobalni valot :)

Es hogy meg on-abb temat emlitsek, a gyomrom a torkomban megint :) Ehhh... mindennapos persze :)

luna6

De jo, akkor mar el tudsz pingvinezni odaig :) Gyerekem tegnap rajtam vigyorgott, mert jottunk a boltbol a zebran at es mondom siessunk, szaladjunk, ne tartsuk fel a forgalmat. Es szerinte teljesen ciki ahogy en futok, mert annak koze nincs a futashoz :) Oke, egy szaporazo pingvinre tuti jobban hasonlitok :D:D:D

luna6

Luna!
Sav.. ki lehet vele kergetni a világból... Annyira kevés helye van a gyomromnak, hogy ha iszom, már az is kinyomja belőlem a sajavt. Így is refluxos vagyok,d e már annyira be van gyulladva a nyelőcsövem, hogy hányingerem van a fájdalomtól néha. :? Ilyenem nagyon rég volt.

Monapel: Ugye lassan 4 évesek a pelusok és 1,5 gyereket szolgáltak ki eddig és az égadta világon semmi bajuk sincs. Az szokott lenni, hogy ha nem hajtják vissza a tépőzárat, akkor az eltömődik és akkor tényleg gázos a cucc. De erre oda kell figyelni, azt kész.
A barátnőm pelusait fogjuk most használni a http://zizipakk.com/kategoria/zizipakk_ ... lenka.html

Eszter
Kép
Kép
vok

És mit szól a nagytesó a picihez?

Eszter
Kép
Kép
vok

A tepozar visszahajtasa (sok helyen olvastam, csak nem egyertelmu csekelysegemnek :D) azt jelenti, hogy becsukod? Magyarul 'osszeallitod' formara a pelust es ugy megy a mosozsakba?

Hat a naggyal nem beszeltem, a legkisebb meg meg nem bujt ki :) De hat egy 16 eves kamaszlany es egy ujszulott fiu... nem tudom :D:D Biztos tetszeni fog neki, de nem hiszem, hogytul melyen fogja erinteni a dolog :) A kozepso az a baratnom babajaert teljesen oda meg vissza volt ket hete, ult felette kitartoan mint egy szfinx es csak leste es orizte :) Na de ha itt lesz a nagy, akkor meg valoszinu avval lesz inkabb elfoglalva (nem is baj) mert hat a nagy megiscsak interaktivabb egy bebinel :D:D:D Es van kitol eltanulni a kamaszsagokat :) Ilyenkor ujabb adag magyar extrem szora tesz szert, es diakos meg kamaszos idiota szokasokra es kifejezesekre :) Es akkor o is ugy akar oltozni, meg esetleg festeni magat, szal issza magaba a peldat :D:D:D

luna6

Probaltad is mar a zizipakkosokat? Irja, hogy ejszakara verhetetlen :) Hat en ejszaka nem is akarok verekedni, szoval ez idealis lenne :)
Ti bijatok a bambuszt meg a pamutot is? Es a bambusz tenyleg jobban sziv a gyakorlatban? asszem mas kerdezem nincs :) (ja de, a baratosned szerint akkor nem art a bambusznak a szoda??)

luna6

Na, szóval az úgy van, hogy neki adtam oda a monapeles pelusokat (ugye nem terveztem több gyereket...) és közben ő meg elkezdte kifejleszteni a saját pelusát, amit Szofi lányán tesztelt. Én 100%ig megbízom benne, mivel az egyik legjobb barátnőm. Ha ő azt mondja, hogy király, akkor az király.
Igen, mindenhez mosószódát használ és semmi baja nincsen a pelusoknak.
Ő jobban szereti a teafa olajat, én maradnék az áztatásos módszerél... de majd meglássuk, hogy az AIO-okkal mit kezdek. Annyira nem drága egy adag teafaolaj
Úgy tervezem, hogy alex éjszakára Zizi-t kap, nappalra meg monapelt. és ha nagyon beleszeretek a Melitta féle pelusba, akkor szép lassan, apránként lecserélem olyanra a készletet :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

tépőzár: az úgy van, hogy pl a monapelen van egy külön kis visszahajtós rész, ahova felnyomhatod a tépőzárat. így nyitva van a pelus és ki tudod mosni rendesen.

A bambusz szárazabban tart (mondja a Meliita, majd kipróbálom :D)
Tehát jobban elvezeti a pisit, mint a pamut, vagy az egyéb.
Most van nálam sima, meg bambusz is. :D Kaptam vagy 10 db-t ajándékba... :D:D Örültem is neki, mint majom a farkának :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Egyelore arrol nekemmeg nincs fogalmam, hogy az angolokon tul be tudom e szerezni a teafa olajat :) (olvastam olyat is, hogy az aztatos verzio is 'eszi' a pelusokat es az AIOkat a pul miatt, na ennek is ellentmond a te peldad a Monaval :) de olyat is, hogy a monapel mindent bir, akkor meg nem biztos, hogy ellentmond :D imadom ha valami ennyire egyertelmu :D:D:D)
Na majd jovok en ide neked rini, hogy gyerek atazott, hogy kifolyt, hogy nem jott ki az ize a bizebol... es egyebek :D:D

Es hogy is van ez a tepozarral??? had ertsem mar meg mit kell csinaljak vele 'visszahajtas' cimszo alatt :) En ebbol arra asszocialok, hogy onmagaba vissza, na de ugy nem tapad ugye oda...

luna6

gyorsabban irtam, mint olvastam :) na ezt a tepozar dologot mag IRL bevizsgalom akkor azokon, amik erkeznek :)
Amugy tepozar vagy patent? vagy snapy (vagy hogy kell ezt irni) ez utobbi nekem kicsit idegen... bar unokaocsemnel meg pelenkara valo biztositotu volt :D
Marmint a kerdes arra utal, hogy probaltad e oket es akkor a tepozar lett nalatok a nyero? vagy eleve a mona tepozara miatt a tobbit nem is...

luna6

Ja es mindenki masnak, nyugodtan bujjatok elo, es lapozzatok, ez irjatok ennel sokkal erdekesebb temakrol :) Teljesen helyenvalo, hogy nem mindenkit erdekelnek ezek a reszletek :)

luna6

sziasztok, köszi a bíztatást a diétához. Nekem nem a cukor hiányzik, hanem tényleg a gyömölcs. Nem ehetek soron kívül meg büntetlenül egy almát pl., ez annyira hihetetlen, én simán elrágtam egyszerre kettőt is, mióta terhes vagyok. Csak úgy, amikor eszembe jutott. És nem igaz, hogy a zöldeket korlátlanul lehet, pl. sárgaborsó, bab, hasonlók nagyon magas tartalmúak. Nah, én tök járatlan voltam ebben. Azt hittem, ha zabpelyhet eszek lekvárral, akkor szuper vagyok, nos, ez így ahogy van törlendő, mert szénhidrátbomba. Joghurt, kefír: a kaukázusi 3,3-ast egy sajtos kiflivel én biza meg tudnám enni bármely napszakban... ebből csak a kefír vagy 18-20 g szénhidrát, a kiflit már le sem írom. De tartani fogom, elég kitartó vagyok mindenben.
És nagyon remélem, hogy a terhesség után nem lesz hasonló problémám... hiszen előtte sem faltam soha, alatta sem, de való igaz, pl. éppen a húsokkal bántam csínján, a tojást nagy ritkán ettem csak, mondván kalóriabomba, de hogy éppen annak nulla a szénhidrátja... na, nem sírok Nektek tovább, még annyit, hogy este valóban majdnem sírtam. Szépen megettem a vacsimat, nagyon pontosan kimértem mindent, kígyóubi, extrudált kenyér minimalistán és császárhús. Jól laktam, de az almát nagyon kívántam volna, azt már nem ettem, hiszen nem fét a keretbe. (10 dkg almában 7 g van :( )
21 órakor 10 g-ot kell még enni, na, tanakodás után, 2 dl natúr joghurt mellett döntöttem. Éjfélkor oylan szinten égett a gyomrom, hoyg arra gondoltam, terhességem első ünnepélyes hányása esedékes. Lángolt, égett, én meg nyeltem a könnyeimet, hogy ez így q szar lesz.. tébláboltam a konyhában, h mi a fenével "nyomtathatnám" el, és tényleg nagyon magam alatt voltam, mert háztartási keksz magas tartalmú... mi lehet nullás, nézegettem a táblámat :roll:
végül egy negyed citromot ettem meg (az sem nullás amúgy) és lefeküdtem. Valahogy elmúlt. Hátha csak az eleje ilyen nehéz. Bízom benne.
Most érzem, hogy kissé unalmas vagyok, de akit nem érdekel, ugorjon csak át. De olyan jó egy kicsit kipanaszkodni.

detti_10

Detti, dehehogy vagy unalmas :)
Hat ha en megennek egy darab citromot, attol garantaltan dolne a savam, neked az lenyomta? Nalam semmi nem segit, ha raeszek :) Csak az ha nem es kivaaaarok :)

Amugy az en tablam alapjan van biza olyan kategorias zoldseg amit 200g osszsulyig bele sem kell szamolni a szamitasokba: buza meg gabonacsira (ilyet sem ettem meg sosem) zoldpaprika meg a pritamin is, kinai kel, uborka, leveles salatak, spenot, gombak (laska kivetel), soska, retek, sparga...
de az is igaz, hogy nalam inkabb a GIket kellett jobban lesni es nem a kaloriakat, mert nem volt cel a nem hizas (illetve fogyas) csak a cukor es nalam leginkabb insulinertekek normalizalasa. Igy viszont siman belefert a bab meg a sargaborso is, mert ezek alacson GIju kajak, vagyis lassan emelik a cukrot es nem 'odalepnek' neki, nem gyors a felszivodasuk.
De hat ha neked a kaloria is szamit, akkor tenyleg mas :(

luna6

Detti!
Ne viccelj! Miért lennél unalmas???? Engem pl tökre érdekel,hogy mit ehetsz. Én ugye nem GI-s táblázat szerint csináltam a fogyókúrámat annó... szóval nekem még így izgi is (perverz egy hajlam... :D:D)
Az etkins diéta ugye ilyen.. hát, ahhoz tényleg kitartás kell.
viszont ha jól tudom a savanyú almában sokkal kevesebb a szénhidrát, mint az édesben. Azért ott is vannak különbségek.
A rennienek van cukor mentes kadása, próbáld ki. Bár nem néztem még a szénhidrát tartalmát, de szerintem legyen azért kéznél...
Nekem estére a legjobban a tükör tojás volt be :D Nem tudom miért, de attól olyan jól laktam és nem is lett savam.. :D:D

Kitartás!!!! Bele fogsz jönni :) És mi meg itt vagyunk, hogy "meghallgassunk" :D

Luna!
Mielőtt tépőzár mellett döntöttem, megnéztem a patentosat, ami akkor volt a monának és nekem sokkal jobban bejött. (most nyüstölöm épp Melittát, hogy csináljon tépőzáras pelust is, mert neki most csak patentos van) úgy voltam vele, hogy azzal jobban tudom állítani a méretet, mint a patenttal. Melitta a patentot szereti jobban. Tudja fene. Most majd én is okosabb leszek :D De tudom, hogy pl Hannánál néha csak 0,5-0,5 cmtert kellett arrébb rakni a tépőzárat, amikor hízott egy picit és így soha nem nyomta meg, de nem is folyt ki a cucc (ugye tudjuk, hogy a kaki mindenből kifolyik, így ebből is... :D:D most belegondolva olyan jó lesz újra pelusozni... ezek a hormonok :D:D)

Eszter
Kép
Kép
vok

Jah, meg azt akartam irni, hogy egyaltalan nem biztos, hogy nem volt gondod korabban a kajalassal, max nem vetted eszre :) Az insulin ertekek terhelesre pl elobb jelzik ha valami nem teljesen oke, de azt szinte soha nem vizsgaljak a dokik :) Az altalaban ritkan es celiranyos kutatas utan szokott kiderulni, ha valaki az insulinnal nem reagal teljesen okesan (vagy ki sem derul, nalam pl a terheles nem mutatott elterest, megis dietaztam es megis lett eredmenye, rejtelyes dolog ez) pedig az is jelezheti egy esetleges insulinresistencia es majdan diabetesz kialakulasanak lehetoseget. De ebben a fazisban kajalassal (es nemolyan szigoruval mint ami neked most a bebi miatt kell) egeszen jol karbantarthato es ha belejott az ember eszre sem veszi, hogy maskepp eszik :) Nem is dieta ez, hanem amolyan eletmodvaltas... vagymi :)

luna6

Vok, gratula a sétához!!!!!! Nem semmi, amit eddig kibírtál a lábaddal!!!!!! Nekem nem lett volna türelmem, az biztos!

Nálunk a bölcsiben külön hangoztatják is és pénzük sincs se rajzolni, se semmi ilyenre. Persze tudom, a mondókázás nem pénzkérdés.......szeretik a gyerekeket, az látszik rajtuk, de azért ez nekik csak egy munkahely. Elvileg pl. 6-ig vannak nyitva, de 4.15-kor már csak egy összevont csoport van, oda dobják be az összes gyereket, ahol egy bölcsisnéni van. Az külön bünticsoport, Andris egyszer maradt ott, mert a dugó miatt nem értünk időben oda érte. Sírt szegény, mert egy vadidegen nénivel volt két vadidegen gyerekkel, de fel sem vették őket. A néni pedig elmagyarázta a csúnya késő apukáknak, hogy ők nagyon alul vannak fizetve és nem szeretik, ha itt kell maradniuk. Ennyit az állami ellátásról, de a magánbölcsi sincs amúgy sokkal tovább, ahogy néztem, a legtöbb 5-ig. Úgyhogy nálunk a babysitter megy érte délután fél négy felé, mi pedig onnan hozzuk el olyan fél hét tájban......nem mondanám, hogy rentábilis megoldás, de valami kellett...........

Kép

KépKép
eszterxx

Detti, dehogy unalmas!!!!!! Látod, mennyi perverz van, akik azonnal ráugrottunk a témára :-) estére nekem is a tojás jött be, már a fülemen jött ki a hús salátával..............

A gyümölcs dolog vacak.......én inkább nem ettem köretet semmihez, csak hadd ehessek almát, nekem az lett a nap fénypontja!

És aztán most, hogy már jó pár hete baromian vizesedem, orvosi javaslatra kötelező az almazabálás!!!!! Olyan jó!!!!!! Heti 2.5 nap almanapot tartok, mert az vízhajtó és tényleg használ. Azt azért nem mondanám, hogy akkor esténként már nem vagyok éhes, de engem mindenért kárpótol, hogy ennyi hónap után végre ehetek gyümölcsöt.

Amúgy ha vizesedtek, akkor 1 nap almanap és másnapra sokkal jobb lesz a helyzet, valamint tegnap külön megkérdeztem a dokimat és bármilyen vízhajtó gyógytea iható, amire nincs ráírva, hogy terhességben ellenjavalt. Igy én csalánteán élek, brrrr..........viszont annyira nem tudok már pisilni járni, hogy amikor nincs almanap, akkor 3-4 óránként tudatosan próbálom, de pár cseppnél több nem jön. Viszont gyönnnyörű elefánt lábaim vannak :-)

Kép

KépKép
eszterxx

köszi, köszi, köszi!
Nem mondták, hogy híznom nem szabad, csak azt, hogy a szénhidráttartalmat kell figyelnem. 10 dkg babban van a listám szerint: 29 g-nyi, zöldpaprikában talán 3, gombákban (de úgysem szeretem) 3,5-4 g-nyi, túró-tejföl: 3,7-4 g... végülis össze lehet rakni egy jó kis tízórait soksok túróval, tojással valóban, és zöldséggel, d eott már nézegetni kell, sárgarépa pl. 4,8 g.
Úgy kell összeállítani amenüt, hogy reggelire 25 - tízórai 25- ebéd 50 (ez klassz, csomó minden belefér :) ) - uzsi 20 - vacsi 30 - lefekvés előtti 10. Méricskélnem kell majd a cukromat, úgyhogy fogom tudni, hogy valóban mi dobja meg.
Jaj, csak múljon el a szüléssel - én már addig kibírom.

detti_10

Sziasztok

Csilla tök jó vékony vagy :lol: :lol: Nem tudom miért mondod mindig, hogy nem :D

Heni, Luna helyes kerek pocitok van :lol:

Nikvik nagyon szép a babakocsi :D :D mi is mindig megtologatjuk a miénket :lol: :lol:

Eszterx hát elég dúrva ez a bölcsi dolog, még szerencse, hogy nem hagytátok magatokat :shock:

Detti10 sajnálom, hogy diétáznod kell, én aztán tudom milyen az :( Kívánok neked sok kitartást és erőt hozzá. Egyébként tényleg "csak" az eleje nehéz :(
Panaszkodjál nyugodtan, ezért vagyunk, hogy meghallgassunk :D

Vok gratulálok az első sétádhoz :lol: :lol: csak így tovább :D

Most egy kicsit én is panaszkodom:
Egy hete nem érzem jól magam, 2 naponta megy a hasam, fáj a gyomrom, pont úgy érzem magam, mint amikor liszteset eszek. Most én is diétán vagyok, nem ehetek semmit, ami tejből készült, remélem a lisztérzékenység mellé nem aalakul ki nekem egy tejérzékenység is, mert akkor világgá szaladok :( [/b]

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Helló Lányok!

Csak egy gyors jelentés, hogy tudjátok, hova tűntem.
Kórházba kell vonulnom, csak a cuccaimért jöttünk haza.
Fehérje van a vizeletben, már a vérnyomásom is magas, úgyhogy szigorú megfigyelés és ha úgy alakul, császár.
Nagyon félek, aggódom és el vagyok keseredve.
Gondoljatok rám légyszi, hogy minden rendben legyen.

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
***csilla***

húúúúú, Csilla, kitartást! Már nem kell sokáig kihúznod, de azért nagyon drukkolunk, hogy minél tovább benn maradhasson!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Csilla!
Nagyon nagyon drukkolok, ohgy ne erős toxémia legyen és ne kelljen idő előtt császározni!
Ha a párod véletlenül olvas minket, légyszi küldjetek egy telefonszámot. Hívnálak, hogy hogy vagytok!

Kitartás!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért!

Ebből egy egész jó dolog is létrejöhet: ha gondoljátok, nézzétek meg: http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/189681
eperke21

Meg akartam allapitani, hogy az osszes kornyeki topik nagyreszt kihalt, mert elkoltoztek mindenfele jelszavas helyekre a nepek (bar a majusi el tovabb, de igy megosztott tarsasaggal, a regiek elhuztak, es ahogy latom ez lesz most a juliusiaknal)... szal meg akartam allapitani, ogy csak a juniusi legeny van talpon e videken, aztan tessek.... sem Bethoven sem RockandRoll :D:D:D

luna6

luna,
mi nem haltunk ki :D:D és szerintem nem is fogunk :D:D
A zárt topiknak is meg van az előnye, de úgy gondolom, hogy most még nem írunk le olyan nagyon nagyon extra személyes cuccokat, amit fel tudnának használni ellenünk. :D:D
A 2006 tavaszi babák 3 évig volt nyílt topik. És nem bánom :D Így mindig volt esély, hogy valaki csatlakozzon. És voltak olyanok, akik jóval a baba születése után jöttek. :D

Voltam DMben és Ádám is túlélte a tempót :D kutyámat most nyírják, végre megint westie kinézete lesz és legalább 2 napig nem lesz nyakig szutyi, mert különben megfojtom :D:D:D

Olyan jó lenne Csilláról tudni valamit.
Mi lenne, ha telefonszámot cserélnénk???
persze priviben...

Eszter
Kép
Kép
vok

Hú, sziasztok, pár napra átmentem olvasó üzemmódba, valahogy nem volt energiám írni is. :)

Most sem nagyon tudok hozzátenni semmi újat, örülök, hogy sok infót megtudok a pelusfajtákról, nagyon hasznos, meg az egyéb dolgok is. :)

Csilláért nagyon drukkolok, de azért szerencsére már Ő is a 33-ik hétben van, így talán nem kell már sokat kihúznia bent a kórházban, míg a baba megfelelően kifejlődik.

Nálunk annyi történt, hogy felkerült végre a szunyiháló, meg a függöny is a gyerekszobába, most már csak a maradék ruhát, meg az ágyneműket, törcsiket kell átmosnom, elhozni az alföldről a maradék kölcsön és ajándék cuccot, és tényleg készen vagyunk. :D

Aztán hétvégén sokat pihiztünk, csónakáztunk, horgásztunk, játszottunk barátokkal, voltunk grillpartin, szóval jól kikapcsolódtunk.

Holnap megint szülésfelkészítőkre megyünk, egész délután ez lesz a progi, este meg szülőszoba látogatás, izgi. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Csilla, sajnálom a történteket, de remélhetőleg most már jó kezekben vagy!
Biztos minden rendben lesz!!!

Vok, örülök, hogy javulgat a lábad! Én szívesen olvasom a pelusos okfejtéseiteket, mert én is erősen gondolkodom rajta, bár a párom nem favorizálja az ötletemet.

Rózsa, klassz, hogy még egyben vagytok, remélem ez még egy darabig így is marad. Kitartás!

Nikvik, szép a babakocsi, tetszik a színe is!

Mi is ma voltunk szülésfelkészítőn, Siófokon. Nagyon jó volt, szimpatikusak a szülészek, szülésznők, tetszik a kórház bababarát szemlélete is. Sokmindent megtudtunk a szülés menetéről, mikéntjéről, és bejött, amit hallottunk. Nem bántuk meg, hogy megyünk a dokink után.

Kép
jenny29
Mór

Eszter, asszem a csalad azt fogja hinni, hogy agyamra huzodott a terhesseg :D:D De eseket a pelusokat nekem ki kellprobalni, mert annyira retrosok es jol mutatnak :) Aztan effektivitasa bennem is ketseges, de olyan csinik :D:D
Kép
Kép

luna6

CSILLA CSILLA!
Ugyes legy! Szoritok, hogy minden rendben legyen! Es semmi para, az csak arthat. Ha mar bent vagy, jo kezekben vagy!!!!
Oleles
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna!
Ma megkezdtuk mi is a 8. honapot!!! :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Pont ma? En nem is tudok honapokban szamolni, szoval nem tudom :) Mindenesetre meg 4 het egeszbes es akkor mar jok vagyunk :) Mondjuk azert en tobbet tervezek :D
Almos vagyok (de aludtam) es hatalmas buli volt tegnap a hasamban sok kemenyedessel :( Es semmi kedvem suliba menni :)

luna6

Sziasztok, csak egy gyors jelentkezes, mert tegnap este ota en is a klinikan vagyok.
Kora estere volt idopontunk az utolso nagy UH-ra, ami elott egy oraval meg kellett innom 3 pohar vizet hogy minden jobban latszodjon. A parkoloban mikor kiszalltam ugy ereztem, hogy a holyagom nem birta tovabb es kicsit bepisiltem. A klinikan rogton wcre mentem hogy kicsereljem a tisztasagit, de sajnos verrel volt tele. Azonnal uh ami kimutatta hogy a mehlepenyem racsuszott a mehnyakra es a miatt verzek. Haza mar nem is engedtek kaptam egy rakat injekciot, tobbek kozott meg egy tudoerlelot es infuziot. Hal istennek a ver mennyisege nem volt nagy sikerult elallitani a mehosszehuzodasokat is. Ma es holnap biztos, hogy benttartanak meg. Aztan otthon is szigoru agyfogsag, hogy a leanyzo minel tovabb bent maradjon.
Vendég

Nikvik, tényleg szerencse a szerencsétlenségben, hogy pont ott voltál! Kitartást, kiscsaj benn fog még maradni pár hétig!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Csilla, Nikvik: Mennek a drukkok ezerrel!!! Kitartás! Van azért ennek a kórházi dolognak előnye is. Mégpedig az, hogy szem előtt vagytok és nem utolsó sorban jó kezekben!

Én most pottyantam haza a klinikáról reggel 8 óta. Megvolt az első ctg. Kisfickó elemében érezte magát. Hihetetlen, mennyit pörgött, mialatt én relaxáltam kényelemben. Mindig kicsusszant az érzékelő fej alól, majd olyanokat rúgott, mintha le akarná rúgni a hasamról ezeket a cuccokat.

Aztán átmentem az uh-ra. Lepény érettsége már II-III. fokozatú. Az áramlás még jó. BPD: 92 mm. Becsült súlyunk: 2750 g.

Ilyen érettségű lepénnyel meddig lehet még húzni a terhességet? Akár a végéig is? Aki tud erről bővebbet, az légyszi ossza már meg velem.

Luna: Nagyon tuti az a pelus, amelyiknek a fotóját mellékelted!

A hétvégén megérkeztek a bútorok, már a helyükön vannak. Bogi szobáját, már rendbe raktam. Még Gergő szobájában kell elpakolnom. Pontosabban bepakolni a szekrényekbe a cuccot. Ha ez megvan, akkor lightosabb életmódra kapcsolok és várom a szülést. Bár Bogi mellett kérdéses a takarékos üzemmódra való átállás.

Remélem, mindannyian jól vagytok!

Geooo: Jelentkezz légyszi! Ne tanulj ilyen sokat!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: