Sziasztok!
Köszi a tippeket

. Tudom, hogy még kicsit korai a szandi, de 2 dolog miatt döntöttem mellette:
1. barátnőméknek ortopédián azt mondták, hogy onnantól, hogy a baba áll (nem jár), egyből jöhet a szandi, mert így egyből a jó lábtartás rögzül. Sőt, nemhogy javasolták, hanem gyakorlatilag felszólították őket, hogy azonnal...

. Ők persze délutánra beszerezték a megfelelő szandit

. Persze azt is hozzátették (amit anyu is mindig mond):
lakásban szandi, kertben, homokban mezitláb!!!!!!
2. Ha nem is fogom fixen ebben jártani még bent, de naponta kis ideig rá fogom adni, hogy szépen fokozatosan megszokja, mert láttam én már visító egyévest, akire sehogy sem lehet ráimádkozni a szandit, ezért kocsicipőben totyog

. Én ebben is a fokozatosság híve vagyok

. (Botond 2 hónapos korától hordott kocsicipőt, és ezért teljesen normális neki, nem rugdalta le sose

).
Amik a szempontok voltak:
1. magas szár, hogy megfelelően tartsa a bokát.
2. emelt sarok

szupinációs (
Lois! amúgy már a legtöbb normális babacipő az, szóval ezen ne is gondolkodj

)
3. emelt boltozat ("lúdtalpbetét"). Anyu szerint ez nagyon fontos!
Az Auchanban kapható Siesta cipők baromi nagy csalódást okoztak

. Élőben sztem kifejezetten "gagyi" feelingjük van, és nem is megfelelően kiképzett a belsejük. Mindez közel 10.000-ért

. A többi bolt babakínálata említésre sem méltó (vannak nagyon-nagyon édes, meg menő kiscipők, de a fenti kritériumok egyikének sem(!) felelnek meg)

.
Végül Niki barátnőm egy Hebária cipőállványán megtalálta az igazit

:
Dr. Punto Rosso márkájú 19-es szandál. Barna-drapp-terrakotta. A két alsó pánt csatos, a felső tépőzáras. Magas bokarésszel, emelt sarokrésszel, és szilikonos talpbetéttel. És sztem nagyon igényesen is néz ki (most még

). 4990-ért

. Sajnos kékes árnyalatban nem volt, de majd olyat is szeretnék, mert ugyan sok "földszínű" cucca van Botondnak, de kék is akad rendesen

. Szóval azt majd idővel veszünk neki... Már volt rajta és tökre jól viseli

. És nagyon durva, hogy ahogy ráadtuk, egyből ezerrel lépegetni kezdett (fogtam a kezeit), és látszott, hogy tök stabilan áll, és biztonságban érzi magát

. Persze nem fogom ezt gyakoroltatni vele, mert nem akarom siettetni a dolgot, majd elindul, ha már tud magától, csak sztem ez tök érdekes...
Itt egy kép, neten vadásztam. Élőben kicsit világosabbak a színei.
....[/b]