[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Császárra készülő kismamák topicja - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Hibernia,szerintem nincs olyan súly,ami miatt császár lenne.amíg kórházbaan voltam született első gyermekként egy átlagos termetű nőnek term.úton 5200 grammos babája.meg született első babaként ugyanígy faros.
a nagy súly inkább csak egyéb meglévő dolgok mellett lehet egy plussz érv.
ált akkor programozzák a 38.hétre,ha nem lenne jó,ha magától beindulna.nálam ez volt,dehát beindult még hamarabb.
de ne vacillálj,bármikor azt gondolod,h ez az,tessék mentőt hívni.

Csézjang pedig jól mondja,bármikor fel vannak készülve sürgősségi műtétre,enyém este 10-kor volt,barátnőmé hajnali 4-kor.

Kikocsen ,nekem a császár után is 2-3 nappal indult be a tej,pedig akkor nem szoptattam.szerintem nem a szülés móddja számít,ez inkább alkati.a fekve szoptatást javsolják műtét után,de szerintem kis mellel pl nem lehet,nekem nem ment.akkor kezdett Bátor eleet szopni,mikor már ültem.gátmetszéssel se túl jó. :?

Szintikém,mi újság??hogy vagytok?

Manguszta,Ti milyen fázisban vagytok baba ügyben?

Mi:alig alszunk.pocakfájás,bukás..nekem állandó para,h van-e elég tej.sok sírás,ő is,én is.
lassan hízik,emiatt is aggódom.
de már mosolyog,íme a bizonyíték:

Kép

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Jajjj de édes baba! Hányadik hétben született? Nem tűnik kicsinek, bár nem értek hozzá. :oops:

hibernia
 
 
 


Jaj de édes ez a kép Tünci! Kis puszilgatnivaló!

Császár ha nem is a súly miatt, de méret miatt lehet, barátnőm épp ezt élte át pár napja, nincs félórája h beszéltem vele, és náluk az volt, hogy 4kilós volt a baba, nem pici, és 5 óra vajúdás után sem állt be a szülőcsatornába, a mérete miatt, (ő a fejkörfogatot mondta) pedig nagyon meg akarta szülni természetesen úton, de nem jött tolófájás, egyszerűen sztem alkati kérdés,és végül 6 óra után úgy döntöttek császár lesz. Szóval én is láttam már olyat hogy pici vékony nő 4és fél kilós babát simán megszül természetes úton, de valaki megkínlódik a 3 kilóssal is.
nekem is azt mondta dokim, hogy semmi gond nemlesz ha éjszaka tör rám szülés, bejön és megcsászároz, erre mindenhol fel vannak készülve. nekem 39. hétre programozták előzőt is, most is.
Arról van vkinek tapasztalata, lehet hülye kérdés, császár alatt bent lehet kontaktlencse?
kviki23
 
 

 
 

KVIKI !!!!


Ebben is emberedre akadtál! :D
Úgy látszik sok mindenben hasonlítunk!
Én meg sem kérdeztem hanem simán bent hagytam a kontaktlencsém mivel ez egyáltalán nem zavarja a műtétet, semmi köze hozzá.
A sima szülésemnél is bent volt, bár ott féltem hogy az erőlködés miatt esetleg nem lehet bent de semmi gond nem volt ott sem.

Inkább tudod mi volt a sz@r? Csaszi leső estéjén este kivenni a kontaktlenyót meg betenni másnap reggel úgy hogy alig tudsz a mosdóhoz vánszorogni a fájdalomtól...Na az nem volt jó de 2.nap már simán be tudtam rakni mert már könnyebben mentem!

Hibernia!

Nekem egy 45 kilós bnőm 4 kilós babát szült simán, úgyhogy ennek valóban semmi köze a kilókhoz, minden azon múlik hogy tágulsz, szóval az alkati dolgokon.

Tünci!


Pocakfájás nálunk is játszik, meg sírás, nem alvás....üvd a klubban! Éjjel már elértük hogy "csak" 3-4 óránként kel fel, ez már haladás nálunk....
:D
A tej nekem is a 3.napon indult be.
csézjang
 
 


Lányok!

Azt még akartam mondani hogy én is nehezen szültem meg az első babámat mert nehezen tágultam, pedig nem volt nagy baba hanem átlag súlyú 3450 gramm és 54 cm. Szóval én ezzel a súllyal is jól megkínlódtam, ez alkati dolog, én tök nehezen tágultam,nehéz szülés volt ezért talán nem is baj hogy ez a baba már császár lett.

Ja képzeljétek tök érdekes hogy a 4 hetes kisfiam is teljesen ugyanolyan paraméterekkel született mint a nagyobbik kisfiam !!!

Én annyira nevettem meg a férjem is amikor mondta a szülésznő most csaszinál hogy 3450 kg és 54 cm...sőt még a fejkörfogata is ugyanúgy 33 volt, ugyanaz mint Gergőnél volt 5 éve, szóval hihetetlen, olyan mintha klónozták volna őket!!!!! :lol:

Mondtuk is a férjemmel nevetve hogy úgy látszik mi csak egyfélét tudunk csinálni ha-ha !!!!! De tényleg még külsőre is tökre hasonlítanak... :D
csézjang
 
 


bocsi nem 3450 kg hanem gramm !!!!!! .........:lol: :lol: :lol:
csézjang
 
 


Csézjang!
tényleg sokmindenben hasonlítunk 8)
akkor én is simán benthagyom lencsét,csak nem lesz semmi gond. azt tudom h fémes tárgyakat le kell venni, így szemüveg felejtős.
Nagyon durva, h teljesen egyforma kisfiúkat szültél, de hát ilyen furcsa az élet:) én fiam sztem most tuti nagyobb lesz mint lányom volt, sokkal nagyobb a hasam, de majd meglátjuk, már csak 5 nap!!!! még azt akartam kérdezni, tusolni mikor mehettél először, már a műtét estéjén?vittél be ilyen folpackot a sebre, h ne ázzon el? a műtét a saját hálóingedben van,vagy adnak rád ilyen műtös rucit? Milyen volt a kaja? férjed mindent vitt be, reggeli sem ehető? katétert akkor 12 óra után kiveszik? jajj, bocs h ennyi kérdésem van, csak most már tényleg nagyon közeli az időpont.
kviki23
 
 


Kviki!

Hú de durva már csak 5 nap, gondolom már egyre jobban parázol! Hát majd utolsó nap kész leszel idegileg nekem elhiheted....aztán utána már csak egy csodás emlék marad!

Zuhanyozni a szobatársnőmmel csak a 3.napon mertünk és tudtunk mert úgy fájt a seb és alig tudtunk járni is, de műtét másnapján már szivacsos mosdást azt csináltunk, mert már undorodtam magamtól hogy műtét napján ugye nem lehetett még ilyesmit hiszen bent volt még a katéter meg örülsz hogy élsz úgy fáj...egyébként műtét napján egész nap ne lepődj meg ha iszonyatosan fogsz izzadni, rólunk is szakadt a víz, gondolom a fájdalomtól mg az idegtől, alig vártam a reggelt hogy megmossam kicsit magam.
A reggeli szivacsos vizes cica mosdás életet mentett, aztán az igazi végre a zuhanyozás volt másnap, amit csak alul lehetett a kötésig, felül csak szivacsos mosdás. Ez megy egészen a varratszedésig, aztán már végre mehetett a rendes zuhanyzás itthon óvatosan nem áztatva a sebet. Alig vártam mert a szivacsos mosdás nem nekem való, az nem az igazi....
A műtét előtt a saját hálóingedben vagy a szülőszobán amit levesznek így meztelenül tolnak be letakarva a műtőbe.aztán másnap reggelig meztelenül fekszel az ágyadban. A férjem hozott be mindig kaját. a katétert reggel 6 körül veszi ki a nővér...bocs mennem kell,még írok ha valami nem tiszta...szia! :D
csézjang
 
 


Sziasztok!

Telnek hamar a napok:Kviki nektek már csak öt nap,nekünk meg tizenegy.Hamar el fog telni meglátod és aztán a karodban tarthatod a kis drágádat.Én is várom már nagyon hogy lássam.De azért én is izgulok és szerintem is a mütét elötti nap lessz a legroszabb.Nekem szerdán kell befeküdnöm és csütörtökön lessz a mütét,hu járni fog az agyam,nem lessz türelmem semmire.
Tünci. nagyon aranyos a kisfiad,szépen növöget.
Puszi mindenkinek
kikocsen
 
 


kikocsen


Ne félj gondolok ám rád is, életetek legszebb napja lesz, csoda amikor meglátod a babádat !!! Pedig nekem ez a a baba a 2. gyerekem aki 4 hete született, de ugyanúgy éltem meg mint az elsőt, ugyanolyan szép és felemelő!!!! Ezt az érzést nem lehet megszokni, miden szülés gyönyörű, szívesen átélném még párszor! :D
csézjang
 
 


Valahogy fel sem fogom, h ilyen közeli az időpont, de azért a fészekrakó ösztön megvan, takarítok, mindent rendbeteszek, mert érzem lassan megváltozik az életünk és nem lesz időm mindenre.
Kikocsen:
együtt izgulunk, majd írok milyen volt, már neked sincs sok hátra, hogy bírod így a végén?
csézjang
köszi a válaszokat, ezt a 24 órás pucér fekvést nem igazán értem.. de gondolom kisebb bajom is nagyobb lesz annál. ha 12 óra múlva felállítanak miért nem lehet felöltözni? enni első nap semmit sem lehet ugye? kis levest? és csak szívószállal szabad inni, ugye, mert a fej sem mozdulhat?de így hogy lehet szoptatni? bocsi az értetlenkedésért, de nekem kislányomnál epidurális volt, ott más volt a szabály.jó lenne már túl lenni ezen, alig várom h jövőhét vasárnap legyen, és itthon legyünk mindannyian..és írjam nektek az élménybeszámolót :)
kviki23
 
 


[quote="csézjang"]k írta:csézjangikocsen


Ne félj gondolok ám rád is, életetek legszebb napja lesz, csoda amikor meglátod a babádat !!! Pedig nekem ez a a baba a 2. gyerekem aki 4 hete született, de ugyanúgy éltem meg mint az elsőt, ugyanolyan szép és felemelő!!!! Ezt az érzést nem lehet megszokni, miden szülés gyönyörű, szívesen átélném még párszor! :D


Én is,én is.... Kép

Kép
Kép
szintus
 
 


Tüncikém,köszi,jól megvagyunk,éljük a mindennapokat,
sokat az udvaron,az utcán vagyunk,Fruzsit be sem
lehet rángatni a szobába.Minden egyes bejövetelkor sír. :roll:
Vannak kiskutyáink/ha valakinek kell, postázom:)))/azokkal
nagyon elvan,szaladgálnak,így minden lépését figyelni kell neki.
Igaz,így is néha úgy elvágódik,de nem tudom mindet kívédeni,sajna.
/de igyekszem/
Bizonyára két gyerkőccel nem könnyű/nem panaszkodom,csak megjegyzem :lol: /
Fruzsó féltékeny.Annyira megváltozott.

Viki juuujjj(olyan borzongós,de közben várakozós,örülős szmájli)
bizony nemsokára itt a nagy nap.Nagyon szorítok neked.
És igen a baba születése után már nem lesz olyan csilli-villi minden.
Főleg még kicsi/k/ a gyerkő.Egyszerűen nincs idő rá rendesen.

Nálunk(Szerbiában)nincs pucéron fekvés.A műtét után rögtön rám,adták a hálóinget(saját)
De izzadás,láz az bizony jelentkezhet.A fájdalomtól,műtéttöl..

Én az első csaszimnál lázas voltam.38.5 lehet a tej miatt,a szenvesdés miatt..A másodiknál kb.37.3 volt a testhőm.
De itthon volt lázam,amikor Hanna nem szívta ki rendesen a tejet.
/ő is mostmár tápos kiscsibe,én bizony nem vagyok jó tejtermelő,nem hízott csak az anyatejtől:(/

Tünci gyönyörű Bátor baba!!!!Annyira édes pofija van.
Egyébként rád hasonlít,Tünci?

Csézjang képeket a babákról?:)

Íme a csajszikáim:)

Kép Kép

Kép
Kép
szintus
 
 


KVIKI!


Asszem nekem este 11 óra körül adtak rám hálóinget/ sajátomat/és utána keltettek fel állni, de ha valakit reggel állítanak fel/ mert először nálam is úgy volt hogy a reggeli katéter kivétel után keltenek fel először csak a esti másik ápolónő mégis az esti mellett döntött/akkor asszem csak reggel öltöztetik fel.
Erre már nem nagyon emlékszem pontosan de asszem nálam este 11 körül volt az öltöztetés, és úgy kellett először lépkednem hogy a katétert közben fogta az ápolónő, még jó hogy nem éreztem mert féltem attól hogy lépkedés közben a katéter fájni fog, de nem.
Az ápolónő szerintem fiatalabb volt mint én / én 33 éves vagyok/ és tök kedves csaj volt türelmes és megértő amikor látta hogy majd elájulok úgy fáj az első felkelés és elindulás, de utána már mindig jobb volt.
A legszarabb nekem az egészben nekem az izzadás volt, patakokban folyt rólam a víz a vastag ágynemű alatt egész éjjel, szerintem a műtéti fájdalomtól, mozdulni alig bírsz és a kórházi ágyon már úgy fájt a derekam a 3.napon hogy már jobban fájt mint a császár seb.
Amúgy csak az első nap nagyon szar, de az gyorsan elrohan, és utána már egészen másképp látod az egészet, meg hát első nap feledteti a fájdalmadat az amikor a férjed betolja a babókát neked! :D
Peti olyan aranyos volt mert egy csomószor betolta nekem Balázskát hogy picit jobban legyek, olyan jó volt nézegetni, a legjobb fájdalomcsillapító !!!!!! :lol:

Az én férjem naponta 2 szer jött be, egyszer délelőtt meg egyszer délután kb: 1-2 órára és közös programként mindig kitoltuk a babát a csecsemősöktől az ágyamhoz !!!!! Másnap délután már asszem egyedül toltam ki, akkorra volt hozzá erőm.

A műtét napján műtét után már lehetett inni keveset -ja vigyen a férjed szívószálat !!!!!-mert még nem emelheted meg a fejed!!!!

Amúgy én folyton megemeltem mert meg akartam nézni a kisfiamat rendesen nem csak oldalról az ágyból fekve, és utána viszont fostam hogy ezért borzalmas fejfájás lesz a büntetésem de nem lett!!!! Ez nem tudom hogy az anesztes jó spinál beadásától függ-e vagy csak szerencsém volt, mert pl: sógornőmnek 3 hétig fájt a feje majd megőrült mert ős is emelgette, hát nekem egyáltalán nem.
Első nap délután/ mert nekem 10.00 órakor volt a csaszi/már ehettem háztartási kekszet meg ropit. Azt hiszem csak másnap ettem normális kaját, első nap nem is kívántam, nekem mindig Peti főzött és behozta.

Első nap én nem szoptattam mert mozdulni se bírtam de asszem mások se hanem ha jól emlékszem másnap tettem cicire, első nap örültem hogy élek, remélem nem gondolod önzésnek, de tényleg folyik rólad a víz, ömlik a vér alul és fáj mindened szóval én így nem akartam szoptatni, persze ha valaki jobban bírja akkor biztos tud. De nem volt gáz mert a csecsemősök adnak kaját a bébiknek!!!!!! minden egyszerű lesz majd meglátod!!!!

:D :wink:

Szintus!


Tündériek a képek!!! :wink:
csézjang
 
 


Szintus

gyönyörű lánykáid vannak! édesek a képek!
ez a féltékenység dolog engem is aggaszt, Jázmin most nagyon várja kistesót, és nem tudom ez a nézőpontja meddig tart ki, most a zsebpénzéből is a babának venne meg mindent, olyan édes:) de alapvetően nagyon önző, makacs kislány.. meglátjuk.majd próbálom bevonni minden baba körüli tennivalóba (6 éves lesz a nyáron) úgy talán nem lesz féltékeny, nem tudom.

csézjang
köszi nagyon a választ, nem tudom mi lenne ha Te nem lennél:) igyekszem mindenre felkészülni, azért így olvasva, lesz szenvedés rendesen..de majd óráról -órára jobb lesz.
Férjem is már kész stresszbe van, látom rajta, izgul, hogy majd mit kell csinálnia, meg milyen lesz, mit főzzön stb. :)
már csak 3mat kell aludniiiiiiiiii, de lehet szerdáról csütre márnem alszom semmit...
puszi nektek
kviki23
 
 


Sziasztok!

Kviki-akkor szoritunk nagyon,hogy minden rendben legyen de meglátod nem lessz semmi gond,nemsokára láthatod a kis drágádat.Én birom,elég sokat pihenek,a lábam fáj és egy kicsit dagad is de ha nem mászkálok sokat akkor türhetö.Szerdán megyek a dokihoz és onnan számitva már csak egy hetünk van ha nem jön közbe semmi.
Szintus- nagyon aranyosak a lányok,olyan jo,hogy van kertetek,szerintem annál jobb nincs is.
Cézjang?és ti,hogy vagytok?Növögettek?
Puszi mindenkinek!
kikocsen
 
 


KVIKI,KIKOCSEN!


Hát igen én konkrétan a császárt megelőző éjjel semmit de semmit nem aludtam, illetve fél órákra szenderedtem el, de percenként néztem az órát hogy még hány óra hány perc addig, borzalmas volt, / a férjem persze húzta a lóbőrt!!!! / de így utólag azt tudom mondani hogy fölösleges volt a félelem/ tudom könnyű ilyenkor utána már mondani!/,mert minden olyan jól zajlott, csak hát annyira fél az ember a műtétektől főleg ha még ébren is van közben.... :? De tényleg nem éreztem semmit műtét alatt pedig nem hittem el hiába mondták hogy ne parázzak!!! Sőt a fájdalom helyett furcsán jó érzés volt, hogy mindjárt meglátom a kisfiamat akit 9 hónapja vártam!!! :)
És hát amikor kiveszik a pocakból és megmutatják az leírhatatlan érzés.....

Majd írjátok meg ti is utána hogy milyen volt nektek, ti hogy éltétek meg, nekem életem egyik legszebb napja volt. A fájdalom utána sajna vele jár, de az az 1-2 nap nagyon gyorsan elrohan és aztán már sokkal könnyebb!!!! Hú de izgi már csak pár napotok van, hát nem lennék most a helyetekben mert emlékszem az én lelkiállapotomra műtét előtt pár nappal, de mégis a helyetekben lennék mert tök jó is volt !!!!! Élvezzétek ki a pocak utolsó perceit mert utána már elröpül az egész, nekem is olyan furcsa, hisz nemrég még pocakos voltam, iszonyúan röpül az idő!!!!! :)
csézjang
 
 


KVIKI !


A testvérféltékenységtől én is féltem, de jobban fogadta a kisfiam mint gondoltam, imádja az öcsit de azért néha látom rajta hogy szomorú hogy már nem csak ő a világ közepe és ilyenkor a szívem szakad meg de sajnos ezt meg kell szoknia, majd megérti ha nagyobb lesz hogy miért is jó a testvér.most még az esik rosszul neki hogy ha játszani akar már nem tudok rohanni hozzá, vagy ha sír a baba nem hallja a tv-ben a mesét, szóval még kicsit furcsa neki, de alapvetően nagyon édesen fogadta.De megmondom őszintén szülés előtti napokon volt hogy éjjel sírtam mert nagyon féltem hogy hogy leszünk meg négyen, hiszen már úgy bevált a kis hármasunk! Féltem hogy kevesebb szeretetet tudok majd adni Gergőnek meg ilyen furcsa gondolatok keringtek a fejemben és például amikor utolsó nap elvittem oviba hazafelé bőgtem mert az jutott eszembe hogy ez az utolsó olyan nap amikor hárman vagyunk, és már soha többet nem lesz ilyen, kicsit úgy éreztem magam mintha megcsaltam volna a kisfiamat, nagyon furcsa volt hogy ilysemi gondolatok kavarogtak a fejemben, szülés előtt egy nő tiszta hülye lesz!!!! :D De aztán szerencsére másnap már nem gondoltam ilyesmire sőt a kórházban se gondolkodtam ezeken pedig nagyon féltem hogy ott is sírni fogok hogy 3 napig nem látom Gergőt.Tudom hülye vagyok, de olyan kusza volt az egész, de aztán mindent ment a maga természetességében és most már rend van a fejemben hálisten! Te nem szoktál ilyenekre gondolni???
csézjang
 
 


Sziasztok!

Csézjang bár nem tőlem kérezted, de az utolsó kérdésedre én is csak igent tudok mondani, nekem folyamatosan az zakatol a fejemben, hogy fogom szeretni őket, meg jobban szeretem majd az egyiket mint a másikat, vagy mi lesz, hogy lesz? Meg mi sem aludtunk még soha külön, hogy lesz az a pár nap amíg kórházban leszek. Ezért is félek a kórházba való befektetéstől...mi lenne a kicsikémmel?
Mennyi idős a nagyobbik kisfiad Csézjang? Tehát mennyi idő van köztük?

Viki! Jázmin lesz a pocaklakónk!!! :lol: :wink:
Jól értelmezem, hogy a te lánykádat is így hívják?
Régebben sokat beszélgettem itt a fórumon egy Andreával akinek Jázmin volt a kislánya, akkor eldöntöttem, ha lesz második és lány akkor Jázmin. Nagyon tetszik.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok

nszoke
igen, Jázmin a nagylányom, sztem gyönyörű név, most nagyon felkapott lett, amikor ő született még nem volt az, de azóta sem bánom, hogy Jázmin lett, illik rá a neve. De a Málna név is nagyon édi, tetszik, különleges!
Most fiú névvel állunk hadilábon, 3 nap múlva császár, és nem tudjuk még mindig 100 %osan mi lesz a neve!!

csézjang
valóban megfordul a fejemben hogy mennyire megváltozik az életünk, de már nagyon vártam, h kisfiam legyen, és remélem ugyanúgy tudom szeretni mindkettőjüket!Nagyon sok figyelmet kap kislányom, talán kicsit szét is van kényeztetve, emiatt makacs, irigy néha, ráfér a kistesó, de ugyanakkor nagylányos gondolkodása is van, aggódó, gondoskodó, sztem jó kis nővérke lesz :) Fura, hogy többé nem leszünk 3man, de hisz ezt várjuk már 9 hónapja.
én abba félek belegondolni, hogy egy kisfiúval mennyire másképp kell bánni, és most nem csak a pelenkázásra gondolok, hanem az egész nevelésre, egy újabb kihívás lesz,de már alig várom!
kviki23
 
 


Sziasztok Lányok!
Rég jártam erre - ugye nekem eddig "csak" hasi műtétem volt, ez technikailag azonos a császárral... Izzadni én nem izzadtam egyáltalán (furcsa, mert amúgy izzadós vagyok), de asszem azért is izzad az ember, mert alulról gumilepedő van az ágyon, így befülled az egész ágy. Csak nagyon és baromira és rettentően fáradt voltam, aludni akartam, de egy ponton túl már nem tud az ember.

Az első felülés nagyon, iszonyatosan fáj. Érdemes felkészülni rá, hogy az aztán borzalmas. De mire felfogja az ember, addigra már ül is, és a következők, bár nagyon fájnak (úgy varratszedésig), már nem ilyen rosszak.

A meztelenül-fekvés meg tökmindegy. El van foglalva az ember a fájdalommal, a fáradsággal. Én tkp még örültem is, mert amikor már lehetett rajtam ruha, jó ideig fájt, amikor hozzámért a textil...

Katéter: inkább csak kényelmetlen, szokatlan, de nem fáj vagy ilyesmi. Merthogy nemcsak lekászálódik az ember az ágyról és elindul, hanem feltornássza magát ülésbe (isssteni hátizmokat lehet növeszteni!), leakasztja-összeszedi a zacsit, felrögzíti valahova a rucira és csak utána indul el. Olyan, bonyolult. De ha reggel ki is veszik, akkor teljesen oké.

Kép
manguszta
 
 


Szép jó estét/már inkább éjszakát!

Jázmin becézése? A Málnát anyukám mondta, mindig úgy hívta még amikor a hasamban volt. Aztán, hogy váratlanul jött, mi meg még nem döntöttünk hát Málna lett. Én most is ehhez hasonló gyümölcs nevet szerettem volna, de a férjem azt mondta egy családban egy is elég. :cry:
Pedig szerintem ez úgy lett volna jó, nekem fura lenne, egy Málna mellé egy Marika, vagy Erzsébet, vagy ilyesmi. Felírtam kb.20-25 lánynevet, ami nagyon tetszik, ami elmegy, meg ami lehetne, de a Málna mellé "gyenge". Szerencsémre egyik este mondta megvan a lánynév: kiválasztotta abból amiket felírtam. Mondta azért, mert tudta, hogy a Jázmint szeretném a legjobban, ha nem lehet gyümölcs. Fiúba meg ő Tibort akart (ő is az) én meg Milánt de itt is maradt volna Milán. Vagyis ha mégsem lány lenne, akkor meg Milán. Bár állítólag 100% hogy lány, már 3doki is mondta...

És nálatok mi a kisfiú név lehetőség?

Ha az előző császáromra gondolok számomra a legrosszabb a katéter volt, nem fájt csak nagyon zavart, meg a branül vagy kanül (nem tudom mi a neve) illetve, hogy engem viszont nagyon nem akartak engedni felkelni még 2-3napon sem... :shock: De felkeltem ám :lol: kb. 13óra múlva, elmentem wc-re, s 15-16óra múlva zuhanyozni :oops:
Úgy lecsesztek kötéscserénél, hogy csak zizegtem!!! Főleg hogy nem is engedtek felkelni. Én ha nem fürődhetek végem van. Igyekeztem nem vizezni a sebet, de akkor a legkevésbé sem érdekelt, meg eszembe sem jutott, hogy felázik, meg folpackkal betekerni :shock: , de első császár felkészületlenül, így honnan is tudtam volna, de most készülök egy pár gurigával az biztos. Nagyon tuti kis ötlet.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok csajok!

Fél 4 óta fent vagyok mert fáj a hasa picurnak és üvölt ahogy a torkán kifér, na ez fiúknál gyakoribb sajna és ilyenkor a legrosszabb hogy semmire nincs időm csak ringatni meg vigasztalni szegénykét.....Nem sokat aludtam....


Manguszta! KVIKI! NSZOKE!


Igen a meztelenül fekvés a legkevesebb mert úgyis minden bajod van és abszolút nem érdekli az embert hogy van-e rajta ruha vagy sem!

Az első felkelések igazi akrobatika gyakorlatokat kívántak mivel a hasizmodat nem tudod használni mert úgy fáj, így a hátaddal és a karoddal egyensúlyozol hát nem egyszerű de 1-2 nap alatt begyakoroltam egy viszonylag tűrhető technikát bár így is fél óra volt egy-egy felülés !!!! :lol:


A testvérféltékenységnél nekem is ugyanolyan a kisfiam mint neked Viki, mármint hogy tündér és nagyon várta a kis tesót, de ugyanakkor 5 éves így elég sokáig volt egyedül tesó nélkül és megszokta hogy szét van kényeztetve és elég makacs is....
Ennek ellenére tündéri a kis öcsivel, imádja őt, egész nap puszilgatja és mindenkinek elmondja hogy Balázska a világ legszebb kisbabája! Már terhesen is puszilgatta a hasamat!
:D
Olyan édes, pedig azt hittem sokkal nagyobb stresszként éli meg.
Persze sokszor látom rajta hogy fáj neki hogy nem tudok annyit vele foglalkozni de inkább magában tartja és ül az ágyon és ilyenkor megszakad a szívem, de szerencsére azért ez ritka, nagyon megkönnyebbültem hogy ilyen szeretettel fogadta a tesót.

Ja képzeljétek én is folyton arra gondoltam hogy nem fogom-e mindig is jobban szeretni Gergőt mint Balázskát, de abban a pillanatban ahogy megszületett Balázska és megláttam, már tudtam hogy ugyanúgy szeretem, ezt nagyon jól kitalálta a természet!!!! :D

És tényleg igaz az a közhely hogy a szeretet megoszlik, ugyanúgy tudod szeretni őket, sőt úgy érezzük Petivel hogy most lett teljes 2 gyerekkel az életünk. És persze majd mindig könnyebb lesz és még jobb lesz Gergőnek ha már nagyobb lesz a pici és kommunikálni is tud vele nem csak sír egész nap meg kakil, pisil.....
Hát tudjátok nálunk is elég nagy a korkülönbség és ezért néha fáj a szívem hogy már nem fognak tudni nagyon együtt játszani, de ugyanakkor meg nem vállaltam volna be pici korkülönbséggel őket mert akkor meg Gergővel nem tudtam volna annyit foglalkozni és magammal se....

Amúgy mi 3-4 év körkülönbséget terveztünk de másfél évig nem akart jönni Balázska, ami furcsa volt mert Gergő viszont az esküvő után azonnal az első hónapban megfogant ahogy a nagy könyvben meg van írva, esküvő, nászút és pozitív teszt....HA-HA!!!!!

.
csézjang
 
 


Sziasztok!
csézjang ma jó korán keltél, én sem tudtam aludni úgy 4 körül, folyton a kórházal álmodom, de aztán 6 óra felé visszaaludtam, borzalmasak ezek a napok...
nszoke
Jázmin becézése:) eználunk érdekesen alakult, kislányom olyan másfél éves lehetett amikor ült a kocsiban, és elkezdte dalolgatni: jámminka jámminka jámminka:) mert a Z betűt nem tudta rendesen kimondani, így egy ideig ráragadt a Jámmi becézés, néha aztán Jázi, Jázminka, de alapvetően nem becézzük, szép az úgy, hogy Jázmin, és nem is hosszú.
kisfiú név, hát nálunk nem egyszerű, én Richárdot szeretnék, férjem pedig Áront, vagy Barnabást, de én már kicsi koromtól Ricsit szeretnék, és neki annyira nem tetszik. Férjem neve Péter, így mondtam neki, hogy lágyítsuk meg a Richárd nevet a Péterrel, azt hiszem hajlik rá, de nem közös az elhatározás, az a baj a Richárd és az Áron névnap is nagyon közel van a szülinaphoz.
még az Ádám is szóba jött, hát nem tudom végül mi lesz,pedig holnapután ilyenkor már kint lesz a babuci:)

Nálunk ugye majdnem 6 év lesz a korkülönbség, de én elég fiatalon vállatam be Jázmint, így mindenképp várni akartunk, és most lesz egy talpraesett nagylányom, aki segít a baba körül. Édes lehet Gergő is, hogy magában tartja, ha nem tudsz vele úgy foglalkozni, meg kell ilyenkor zabálni a gyerekeket, hogy mi járhat a kis fejükben,biztos nagykorukban is imádni fogják egymást, sztem nagyon fontos dolog egy testvér, az ember igazán kire számíthat, kivel oszthat meg mindent..
kviki23
 
 


Sziasztok!

Jó korán kelősek vagytok. Bár én is felkelek többször is mert megyek pisilni, de aztán mint akit fejbe vágtak, bár csak azóta amióta vérnyomáscsökkentőt szedek, úgy tudok aludni...még nappal is :oops:

Furcsa, de nem tudom, hogy fogom viselni az éjszakai etetést, sírást... meg zavarni fogja-e Zsebit vagy alszik simán? Mert elvileg nagyon jó alvó pici kora óta, de a bébi harsona mégis csak zavaró éjjel. Nagyon várom már az érzést amikor mondhatom,hogy két lányom van, meg a "lányaim", meg hogy milyen lesz ez a kétfelé, de ugyanúgy szeretni. Ez olyan kérdés mint lehet e ugyanúgy szeretni 2férfit :shock: ? Vagy 2nőt egy pasinak? Mert ezt már tapasztaltam, hogy nem és emiatt van bennem egy kicsit hogy akkor 2gyereket sem.
Gyakran kérdezem anyumat (van egy öcsém 6évvel fiatalabb) hogy biztos eleinte sem szeretett engem jobban, mert pl. Zsebivel már 5éve együtt élek mire Jázmin megszületik, több élmény, több idő köt majd össze minket, meg ő volt az első akit szültem, aki a sok sok élményt adta nekem a babával kapcsolatban, hogy ez nem fog mind elsőbbséget élvezni Jázminnal szemben???
Nagyon várom már ezt az érzést. Remélem nem fogom nem szeretni a kicsit :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :shock: :lol:
De ahogy csézjang írtad, jól kitalálta ezt a természet, gondolom nálam is működik majd.

Mi nem akartunk csak 1-2 év korkülönbséget, de eddig nem jött a kistesó. Idén akartunk belekezdeni egy kivizsgálásba, hogy kivel van gond, de dec.31.én pozitív teszt lett :D
Zsebi pedig nem várt bébi volt, gyógyszer mellett lettem terhes. A férjem akart már babát, én meg még egyetemre jártam, ezért mondtam várjunk, de ha már jött hát jöjjön.
Viszont, fura mert Zsebi már olyan "nagy", okos, önálló...stb. nehéz lesz újra babázni. Ő is nagyon várja a kistesót. Puszilgat, simogat, üljek le pihenni, ha játszunk odébb teszi a lábát, mert nem szeretné megrúgni. Mérem a vérnyomim, s mindig kérdezi, hogy jó e...nagyon édes. Zsebpénzből előkét akart venni... hogy miért pont azt nem tudom. Meg cumit. Ő még cumizik.

A Barnabás nálam is nagy esélyes volt. A többi nem. De szép. Viszont én a Richárdot nem igazán...szép, szép, de valahogy nem jön a számra.

Viki mennyire fiatalon jött Jázmin? Ha nem gond hogy kérdezem.
Hánykor lesz a szülés?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Aranyos ez a név, Zsebi, engem férjem szokott így hívni:) Biztos,hogy ugyanúgy fogod őket szeretni, mindkét lánykádat, azért ez más mint 2 nő v pasi kérdése.. mindegyik belőled van, mindegyikhez külön élmény köt, testvérek, de mégis mások lesznek. Nekem is öcsém van, én mindig úgy éreztem, őt jobban szeretik, jobban kényeztetik, de így felnőttként rájöttem nem így van, csak egy fiúval másképp bántak, és én képzeltem be dolgokat.
Nálunk Jázmin 21 évesen jött, főiskola utolós 3félévét terhesen és pici babával nyomtam végig, de így is szép eredménnyel. Most 27 leszek, régen úgy terveztem majd ilyenkor jöhet az első baba, hát most jön a 2., teljesítettem szüleim kívánságát, (mert nagyon paráztak mikor fiatalon terhes lettem, h mi lesz velem karrier-suli) szóval lett egy jó állásom, és megcsináltam másoddiplomát Jázmin és munka mellett, és úgy éreztük jöhet a kisfú projekt, ami azonnal sikerült! két felnőtt gyermekem lesz, és én még mindig nem leszek olyan öreg:) ebbe is van valami jó.Hamar fel kellett nőnöm, nem volt annyi buli, party, de így utólag nem bánom, nagyon jó fiatal anyukának lenni, és Jázmin is büszke rám :oops:
nszoke
akartam mondani, hogy a Jázminok nagyon erős csajszik ám, nekem első terhességem borzamas volt, annyit bőgtem, azt hittem meg sem marad bennem a baba, és csodaszép egészséges baby született, azóta sem beteges, kemény lányok a Jázminok elhiheted nekem!!!

Richárd--hát igen, erős név, de a Ricsi meg annyira édes, nekem gyerekkorom óta tetszik, nehéz lebeszélni.

7-re kell bemennem, ha minden jól megy 8-kor műtenek, majd gondoljatok rám!
kviki23
 
 


Kviki nagyon szorítunk nektek!!!Ügyesek legyetek! :D
Milyen egyetemet végeztél?Mit melózol?


Nszoke
biztos,hogy nagyon fogod szeretni mindét gyerkőcödet!
:D Csak lehet,hogy másképp.(nálam valahogy így van)Mindkettőt imádom! :D Hát igen,Málna már nagylány,ő másképp fogja fel a kistesó érkezését.Ő többet tud majd segíteni neked(meg sztem akarni is fog).Az éjszakai kelést nem lehet sztem megszokni,max.elfogadnu,hogy ezt így kell.
És reménykedni,hogy mihamarabb átalussza az éjszakát! :D
Nekem ebbe szerencsém van(mig a cicizésben nincs)
Fruzsó és Hanna is 1 hónapos korukra átaludták az éjszakát!

Csézjang igazad van,mihánts megszületik a második picur és a kezedbe adják...akkor már imádod is!
Nem is lehet azt az érzést leírni!Tudom,nekem a barátnőm behozta Hannát születése után kb.fél órával a sokk szobába.
Csak néztem,meg szagulgattam,puszilgattam,annyira cukipofi volt.

Én attol féltem a legjobban,hogy milyen lesz a lányom nélkül az a pár nap.Csütörtökön bementem a korházba(úgy volt,h pénteken műtenek),de mivel megvoltam picit fázva hazaküldtek 7végére gyógyulni.
Nos,akkor minden percemet Fruzsóval töltöttem.
Feltöltödtem vele.Már nem volt olyan nehéz vasárnap este otthagyni,Akkor már nem is sírtam.
:D

Mindkét leányka nevét én választottam.
Ha lesz harmadik és fiú lesz,akkor apja nevét fogja kapni.
Béci lesz :D

Tünci Bátornak boldog hófordulót!!!
Hogy vagytok?Mi zujs? :wink:

Pussz mindenkinek

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!

Látom viszonylag új ez a topic.

Szerintem a zuhanyzás,evés,ivás,felkelés stb...minden kórház függő.

Nekem 2 császárom volt,mindhárom gyerekem a SOTEII-n született.

Ott az a szokás,hogy meztelenül tolnak be a műtőbe,persze betakarnak.Most a legutóbbinál reggel volt a csaszi és délután már ápolónői segítséggel kísértek zuhanyozni!A seben egy tök jó kis vízálló tapasz volt.Inni is szívószálastól hozták a vizet.Az első császárnál semmi problémám nem volt.Nem fájt a fejem,pedig néha elfeledkeztem magamról és megemeltem,akkor nem is szédültem stb.Viszont most baromira fájt a fejem vagy 5 napig,pedig ogafigyeltem,hogy ne emelgessem a kobakomat.Szédülni is pár napig szédültem. :roll: A fejfájás lehet,hogy az elcseszett spinál miatt volt,ugyanis úgy adták be,hogy közben vmi ideget is eltalált az anesztes és akkorát ugrottam,hogy a dokik összefutottak. :? Jó kezdés volt,onnan csak reméltem,hogy nem bénultam le. :? De rendben vagyok. :D
A szemüvegem mindkét esetben rajtam maradhatott.
A 2. császár után sokkal hamarabb regenerálódtam,mint az elsőnél.A tejem mindkét esetben 2,5 nap után indult be.
Hát ezek voltak velem.

Most már örülök,hogy túl vagyok mindenen (én mindíg is császárt akartam).
Az ikreim 20 hónaposak a pici lányom meg 2 nap múlva lesz 2 hónapos!A pici is tündérke,már átalussza az éjszakát,nem sírós,nyugodt kislány.Elmondhatatlanul szerencsés vagyok mind3-mal.

Mindenkinek jó babázást kívánok,aki meg előtte van,annak meg problémamentes császárt és gyors felépülést.Különben nem nagy kaland,én pl. 1 héttel a császár után már emelgettem a nagyokat,persze nem sokat és óvatosan.

Ági

pálgi
 
 


Sziasztok

Buta első babát várós kérdés, bocsánat:

Még csak most megyek a dokihoz csütörtökön, csak szeretném tudni, hogy is megy ez: beleír a kiskönyvbe, hogy xy napon császár vagy mi? Csak azért kérdezem, mert ha beindulna a dolog, mentő, ügyelet, nem saját doki, hiszen ő valszeg nem az ügyeletes kórházban lesz, akkor azok honnan fogják tudni, hogy itt vajúdós császár készült? Elég lazán veszi a dokim a kiskönyvet, alig írt eddig is bele vmit, gondolom a saját "jegyzeteit" töltögeti, de ha neadjisten máshol kéne szülnöm, ők ezeket az infokat honnan fogják látni?

Szóval röviden: A kiskönyvben benne lesz, hogy császárra készülünk? :)

Akinek napjai vannak hátra 2 in 1, annak óóóóóriási drukkkkk!!!! :)

hibernia
 
 
 


Hibernia!


A kiskönyvbe nem írnak be olyasmit hogy császár meg ilyenek, szerintem azt tudja a dokid és kész. Ha más dokinál szülsz véletlen akkor szerintem meg kell mondnai hogy a dokiddal meg van beszélve aztán a többti majd ők megdumálják, gondolom.
Szerintem ezen ne parázz.

KVIKI!

Ma már nemtudok ide jönni többet ezért nagyon nagyon drukkolok neked holnap délelőtt, ma éjjel gondolj rám amikor nem tudsz aludni hogy én is így voltam ezzel, hátha erőt ad neked, és holnap ilyenkor már mosolyogva gondolsz vissza a mai napi parázásodra hidd el! Hát most nagyon irigyellek az elkövetkező élményért, persze ne legyek telhetetlen hiszen hónapja volt nekem is, csak hát ez olyan érzés amit még ezerszer átélnél !!!!!
Egyébként ti akartok még harmadik babát is? Én nagyon szeretnék de azt hiszem megállunk kettőnél, meg már nemis vagyok olyan fiatal... :(
Valahogy úgy érzem hogy nem akarom kísérteni a sorsot hogy már van 2 egészséges gyönyörű gyermekem és a harmadikkal ha valami baj lenne vagy betegen születne ne adj isten biztos megőrülnék hogy miért nem álltunk meg kettőnél...
Tök hülye vagyok, nem? Szóval asszem kettő marad mert kettővel még van időm foglalkozni de félek hogy hárommal már nagyon nehéz lenne úgy hogy mindegyikkel tudjak és akkor lelkiismeretfurdalásom lenne és azt nem akarom.....Arról nem is beszélve hogy nem hiszem hogy 38-40 évesen újra belevágnék az éjszakázásokba, szoptatás, pelenkázás, éjjeli felkelések....
Ugynakkor meg néha eszembe jut hogy ymi lenne ha harmaadikra sikerülne egy kislány? Bár a barátnőmnek így lett 3 fia!!!! :D
Igaz imádja őket, szóval végülis tök mindegy.
Na szóval, holnapra megy a drukk, gondolok rád, és ha hazajössz ÍRD MEG IDE mert nagyon várjuk a szüléstörténetedet !!!!!
küldök egy szerencse puszit, próbálj meg azért éjjel aludni egy picit, szia!!!! :wink:


Szintus, Nszoke!

Ti terveztek harmadikat???? Mi újság veletek?

KIKOCSEN!


Neked mikorra drukkoljunk???
csézjang
 
 


Szia Hibernia!

nekem nem írta bele a kiskönyvbe, hanem szokott nyomtatni ilyen diagnózisos papírt is minden alkalommal, és annak a végén már régóta ott van, hogy császár javasolt, és ott fel vannak sorolva az indokok. Nekem sokáig harántfekvéses volt, aztán faros a baba, ill. egy vírus miatt sem szülhetem meg természetes úton. A vírus a vérképemből is kiderül, így ha máshova mennék szülni, csak elővenném ezeket a papírokat, ill. látják hogy már van egy császár sebem, mert neekm első baba is az volt.
neked miért lesz császár?
ha pedig sebészeti indokok vannak, ill van akinek annyira rossz a szeme, stb, tehát más szakorvos javasolja, akkor annak a szakvéleményét kell elővenned.
remélem tudtam segíteni.
kviki23
 
 


Sziasztok!

Kviki,Kikocsen!
Nagyon szorítok Nektek, várunk Titeket a babákkal és élménybeszámolókkal!

Hibernia!
Mifelénk benne van a kiskönyvben ,ha a császár abszolút javallt, ha nem csak lehetőség.Na, persze ennek ellenére még lehet másképp ,mnit az én példám is mutatja.De egy vizsgálati lapot mindenképp kérj, amin szerepel.

Csézjang, Szinti, Ti hogy bírjátok, főleg ,h két baba/gyerek van???Én van ,h ülve is elalszom az éjjeli szoptatáskor...és elég sokáig is szopizik,még nem olyan gyors.Így peluscsere, szopi, büfi, altatás, másfél óra, és éjjelente ez kétszer ,háromszor, a fennmaradó időben meg hallgatom ,h nyög, meg morog,olyan hangosan alszik..olyankor meg ugrálok oda a kiságyhoz, nincs -e vmi baja..

Többiektől bocsi, most csak ennyire futotta...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci!

Nálam is teljesen ez van!
Éjjel kb: 2-3 szor felkel, akkor kaja, utána amíg vissza alszik az is fél óra, közben nyikorog, szönyörög, és mozog alvás közben is, így én több mint egy hónapja már szinte semmit nem alszom, ég a szemem és fáj a fejem is már a kialvatlanságtól.
De azt kell mondjam hogy a nagyobbik fiamnál ez még rosszabb volt, mert ő 6-8 szor kelt fel minden éjjel másfél éves koráig, / !!! / én azt hittem már össze esek a fárdadságtól, leírhatatlan volt az a fáradtság amit akkor éreztem! ..... :?
Nála nem egyszer volt olyan hogy este 19.00 órától reggel 04-ig ordított és egyszerűen nem tudtuk férjemmel sehogy se elaltatni....

Na most azért kicsit könnyebb Balázskával mert etetés után ő viszonylag hamar, kb: fél órán belül vissza alszik, de azért így is nagyon fárasztó mert hiába alszik én akkor is egész éjjel a szuszogását figyelem, ébren alszom, és már kezdek hulla lenni...
Na mindegy sajnos az első hetek, hónapok így telnek, ez elég nehéz.
Ráadásul ennél a babánál most ott van már a nagyobbik fiam is akinél reggel 06.00 órakor kelnem kell, elkészíteni az oviba, reggeli, öltözés, aztán rohanás apával az oviba....És utána jön nekem otthon a Balázska szoptatása, sírása, peluscsere, ringatás, altatás stb...Majd délután jön haza a kisfiam és férjem és jön a második műszak, mert újra elvárja a kisfiam /ami természetes/ hogy vele foglalkozzak, így szegény férjemre / magamra meg pláne!/ már abszolút nem marad idő mert mire este elaltatjuk a gyerekeket annyira fáradt vagyok már hogy mire végre tudnánk beszélgetni addigra én összeesek a fáradtságtól és alszom....amíg fel nem kel újra a pici, és kezdődik minden elölről...szóval ebben a körben élünk most .....
Sajna ez egy kicsit húzósabb isőszak, de minden barátnőm ugyanezt meséli, szóval ez másoknál is így van.
Nem baj, zzal vigasztalom magam hogy később mindig könnyebb lesz de ez igaz is, most próbálom átélni a babázás minden szépségét 5 év után újra, bár valóban nagyon fárasztó, de sajna ez ezzel jár. :)

Ja én régen mindig kiakadtam az igénytelen, fáradt kismamáktól hát most meg se szólalok mert arra nincs időm hogy reggel lezuhanyozzak, lábat borotváljak, hajat mossak, körmöt fessek....ha van pár percem akkor ide ülök a gép elé és nektek írok inkább mert az is pihentet!!! :D

De emlékszem hogy a nagyobbik kisfiam is kb: 3 éves volt mire újra magamra találtam, mire végre volt időm mindenre.
csézjang
 
 


KVIKI!

írtam emailt, és ne izgulj, nagyon szorítok neked! :wink:
csézjang
 
 


Sziasztok!

Kviki-holnapra mennek a drukkok,nagyon-nagyon sok,gondolunk rád és várunk vissza.Minden rendben lessz meglátod.

Mi voltunk a dokinál,egyenlöre minden rendben és marad a jövö hét csütörtök a császárra.Remélem kihuzzuk ezt a hetet.Olyan nehezemre esik a mászkálás..jaj hát elég huzos.Hétfön kell mennem a Jánosba ctg-re aztán szerdán reggel kell befeküdnöm.

Lányok nektek kitartás gondolom nem könnyü az éjszakázás meg az egész ,de kárpotol titeket a kis drágátokNemsokára mi is megtudjuk..Pussz mindenkinek.
kikocsen
 
 


Sziasztok!

utolsó bejelentkezés így pocakosan:)) fúú el sem hiszem.
nagyon köszönöm mindenkinek, hogy szorítotok nekünk! Édesek vagytok! köszönöm a sok jótanácsot, bíztatást!
kikocsen
már csak pár nap nektek is, olyan hamar elrepül, meglátod, élvezd ki, pihenj sokat!
csézjang
még egyszer örök hála minden tanácsodért, minden apró részletért, sokkal nyugodtabb vagyok, hogy megosztottad velem az élményeidet!

kitartás a babákkal éjszaka, gondolok rátok,és nemsokára én is beállok a sorba:)
sok sok puszi mindenkinek!
kviki23
 
 


Hú, kár hogy itt nem "divat" a vonalzózás, nehezen követem, ki hol jár. :)

Én eléggé félek bevallom, rémálmom ez a nem érek be a kórházba és kb útközben megszületik a baba. :( Anyukám mesélte, hogy én 2,5 óra alatt születtem meg attól a pillanattól számolva, hogy "húúú, ez kezdődik"... A rakéta vér öröklődhet...

Szerintetek normális az, ha még mindig borzasztó sokat mozog a baba? Már tök fáj, kellemetlen... :? Ráadásul egy-egy erősebb rúgásnál sokszor nyilallok is, mint az őrült... :( (Plussz gyaloglásnál is, 100 méter után kb.)

hibernia
 
 
 


Szia hibernia!

teljesen normális a sok mozgás, nekem ugyanez volt. Kocsiban,sétánál, sok üléstől is, szinte bármikor, és igen nekem is fájdalmas volt ahogy fészkalódott, és még ficánkol ma is, pedig holnap reggel császár...:) még beszélgetek vele, hogy jobb ha felkészül a nagyvilágra!
na próbálok picit aludni a nagy nap előtt!
kviki23
 
 


Hú viki, szurkolok! :)

hibernia
 
 
 


Viki gondolom már túl van a császáron és
találkozott a kicsibabájával! :D :D

Hibernia teljesen normális,hogy még aktív a baby.
Hisz még 1 egész hónapja van az anyaméhben! :D Nekem
Fruzsó extra mozgós baby volt az utolsó percig.Hanna már nem.
Ő az egész terhesség alatt nyugis volt.
Reméljük azért beérsz a korházba!Hát persze! :wink: :D

Kikocsen nektek is közeledik már a nagynap!:)))

Tünci én az éjjelekre nem panaszkodom,Hanna átalussza az éjszakát!Fruzsi is.Így én pihent vagyok,napközben megy a buli!
Egy örökmozgó kétévessel és a kicsi babóval!De ezen is túl leszünk majd! :D Kitartás neked is!Elmúllik majd ez a sírós-hasfájásos,semmi nem jó korszak.Valakinél kicsit rövidebb,valakinél sajna kicsit tovább tart.De elmúllik,és akkor jönnek a más gondok!Mindég lesznek! :wink:

Pálgi ismerem a történetedet,szoktalak olvasni a kaálisban.
Gratula a 3 babóhoz!Mesélj te is egy kicsit!Hogyan boldogulsz a háremmal? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok csajok!


Én is egész délelőtt Vikire gondoltam, hogy már biztos túl van rajta és meglátta csodaszép kisfiát! Hihetetlen hogy 6 hete én is így voltam ezzel....Mégis olyan mintha tegnap lett volna! Nagyon kíváncsi vagyok a beszámolójára majd ha hazajön, addig is sok boldogságot és egészséget kívánok nekik a babához!!!! :D

Kikocsen!


Neked meg kitartást mert a vége telik a legnehezebben, már te is számlálhatod a napokat! :D


Szintus!


Hát el sem hiszed mennyire irigyellek az éjszakákért mert bármilyen fárasztó is a napod legalább éjjel ki tudod aludni magad amíg én éjjel is folyamatosan fent vagyok 2-3 óránként és így amikor kezdődik a reggel már totál kész vagyok, és aztán ismét jön éjjel a második műszak...Iszonyatosan fárasztó de hát abban igazad van hogy valakinek ez a gondja, valakinek más, nem egyszerű a babázás ilyen kicsikkel! :)
csézjang
 
 


Sziasztok!

Jó sokat termeltetek, ami természetesen nagy öröm.

Kvikinek először is gratulálok, mert gondolom már rég a karjában tarthatta a babáját, most pedig pihennek mindketten egy kicsit. Remélem minden rendben volt, sok örömöt és boldogságot kívánok nektek.

Jó hogy ti már "túl" vagytok rajta. Kicsit irigylésre méltó. Bár előbb-utóbb nálam is eljön az idő, de remélem utóbb.

Nagyjából írogatok csak amire emlékszem:

Tünci, te simán szülted Bátort? Elvileg egészségügyi okai voltak a császárnak? Mert írtad, hogy nálatok adnak lapot, de mégsem volt rá szükséged.

Nálunk nem tudom, hogy divat e beleírni, a császárt, de gondolom nagyjából egyformán gondolkodnak a dokik, s ha az egyik úgy látja, hogy jobb lenne így, akkor nagy valószínűséggel a másik is így látja majd. Kivéve ha csak nem valami olyan hiper szuper doki aki nagy természetesség híve. Bár szerintem ez ma már ritka. Sajnos. Nekem pl.még az sincs beleírva, hogy mikor jön a baba... Mert eleinte 2héttel le volt maradva a menseshez képest, most pénteki uh szerint meg pont jó. Tehát hivatalosan tegnap léptem a 21.hétbe, pedig a 23.ba léptem kedden... :shock: :shock: :shock:

Ma kérdeztem a dokit hogy mi van, mikor ki határozza meg majd hogy elvileg mikor szülessen, hát majd ő...de hogy mikor arra nem tért ki. Szóval azt sem tudom mikor szülök, pedig nekem elég fontos lenne tudni, mert nem mindegy hogy 21 vagy 23hetes. Nekem ez plusz 2hét remény... Nem mindegy, hogy a 30.hétig 9 vagy csak 7hét kell már...
Babával minden rendben, engem nem érti az sztk-s doki, hogy múlt héten miért nem tartottak bent. Szerinte kórházba kéne feküdjek (lehet hogy csak a felelősséget akarja levenni a válláról?) de most hetente kell mennem. Így minden csütörtök terhesgondozás, ha panasz van előbb. Jan.7-én mentem először orvoshoz, de idén többet voltam, mint életemben összesen nőgyógynál :oops: :D
Ja és kb.5-6hét után, mert 12hetes körül voltam amikor rákérdeztem, hogy vállalna-e, azóta mindig hárított, múlt. csütörtökön mondta, hogy nem mert szabin lesz egész augusztusban :cry:
De már nem bánom, csak vállaljon el a Szuromi, vagy más aki legalább olyan jó mint ő. Holnap hívom fel a magánját. És jövőhéten már megy Zsebi oviba, így eltudok menni a Jánosba feltérképezni a terhesgondozót, meg hogy vállalna e valaki. Remélem egy doki csak megszán. Azért tartom fontosnak, ezt a legyen dokim problémát, mert jó lenne, ha lenne valaki akihez tudom hogy most mennem kell és szülünk. Per pillanat nem tudom kihez, hova és miért mennék szülni, ha most idő lenne :oops:

Harmadik gyerek téma??? Mi szerettünk volna 3-at, de ma már anyagilag sem feltétlenül egyszerű, de leginkább eü. okok miatt. Zsebi után 5évbe került mire terhes lettem és örültem neki, hogy ő egészséges lett, nem maradt semmilyen fogyatékossága (egy érdaganatot kivéve-de ez kezelhető) viszont most fohászkodom a jóéghez, hogy egészséges, élő babánk legyen, meg velem se legyen semmi. Sokat játszom a gondolattal, hogy mi lesz ha... valami nem úgy lesz ahogy a nagykönyvben meg van írva...

Igazából ehhez kapcsólodóan köszönöm nektek hogy itt vagytok, és segítetetek, meg mindent elmondhatok bár gondolom már néha fárasztó vagy unalmas vagyok, de sajnos mostanában a minél tovább, épségben kihúzni a legnagyobb gondolatom. E körül forog minden.

Kupis, fáradt kismama, anyuka...én rendmániás vagyok, bár nálunk elég nehéz ezt fentartani, mivel 4generáció!!! lakik együtt. A nagyimmal gyakran nem egyszerű, anyum nagyon rendben van, a gyerekem meg olyan mint a többi. Kettő meg biztos még olyanabb lesz. Rendet próbálok tartani, de néha elég hiányos már, főleg most hogy tényleg igyekszem pihenni, viszont magammal pont most kezdtem én is törődni, de addigra mire belejöttem volna terhes lettem és újra a régi(gázos kismami) vagyok. De én is hulla vagyok mire magammal kéne törődni. És nem igazán érdekel.
De eldöntöttem két gyerek után fogyás, szépség, rend, fittség minden ami kell...főleg hogy tuti 3.baba nem lesz.

Egyenlőre ennyit, és bocs hogy túl hosszú lettem :oops:

Puszi mindenkinek. Pocakosoknak kitartást, kisbabásoknak sok erőt és mindenkinek szép napot.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Kviki a kor: azt hiszem egyidősek vagyunk :wink:
Vagyis én is 27leszek, de majd csak jövőre. Márciusban.
Én 21 voltam amikor Zsebi született. De nem bánom.
kb.40 45 leszek, s mehetek a lányaimmal inkognitóba discoba,meg bárhova, mert azért nem leszek olyan húúú de idős.. :lol:

Bár sokat gondolkodom azon, hogy vajon jobb e 30felett, 40hez közel szülni? Mert pl. ők mind megalapozták a jövőjüket, kiélték magukat, tuti párt találtak, ez mind elvileg, de gondolom az esetek többségében rendben van.

Amúgy hogy tudtad elvégezni a 2iskolát is??? Ha jól értem be is fejezted őket. :shock: Én kettőbe kezdtem bele, de egyiket sem fejeztem be :oops: Pedig Zsebinél már csak fél év volt hátra... nagyon bánom, de a gyerek több és fontosabb, mint egy diploma.
Idén újra felvételiztem oda ahová most utóbb jártam, ha felvesznek megpróbálom evégezni. 4félévem megvan a 7ből, tehát sokmindenből fel tudom mentetni magam. De majd meglátjuk.
Többiek hogy vagytok ezzel? Már megvolt a suli a baba előtt? Vagy valaki végzett gyerek(ek) mellett? Vagy nem érdekelt esetleg az egész?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Kviki!Gratulálok és visszavárunk!

Nszoke!
ha megnézed a vonalzómat,láthatod a kislányom,aki sürgősségi császárral született Bátor előtt 19 és fél hónappal.Őt sosem vihettük haza,elveszítettük három naposan.
A császár jellege(hosszirányú a méhen is) és a két szülés közötti rövid idő miatt kezdettől kizárták a lehetőségét(még a szülészet vezető főorvosa is!!) a normál szülésnek,megvolt az idő is(betöltött 38 hét),de sanos csak a 36. ig jutottunk.És hiába mondta a dokim az ügyeletvezető főorvosnak a körülményeket,ő nem engedte a császárt(aznap a dokim nem volt beosztva,csak hozzám jött).Így született meg Bátor, nem egészen 3 órás vajúdás után,term.úton.
tehát arra vagyok jó példa,h a 100%-ban biztos, sem biztos.

Én mindig fájlalom,h nem szültem fiatalon,akkor talán jobban alakulnak a dolgok és nem történik,ami.
Mindenkit arra bíztatok,h a 30-ig minden kívánt gyermeke szülessen meg.

tanulás.én szeretnék,de majd meglátjuk,h alakul,sajnos vidéken nincs annyi jó szak/kar,mint a fővárosban,babával meg kevésbé mobilis az ember.

szépség,fittség...óóó,az még odébb van... :?

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Tünci nem csak a vonalzód láttam, hanem -bár nem az összes hozzászólásodat, de - a javát tegnap visszaolvastam. Gondolom nem kell mondanom, hogy végigbőgtem az előzményeidet és egy kicsit át tudom érezni amin átmentél akkoriban, annyi különbséggel, hogy az én 29.hétre született kilós lányom megmaradt és ép egészséges 4és fél éves kislány most. Eleinte lelkileg ki voltam a második terhességtől, aztán mikor megtudtam, hogy jön a kistesó boldog voltam, de az első perctől elevenen él bennem minden élmény az első szüléssel kapcsolatban, főleg hogy szinte ismétlődni látszanak a dolgok. Borzasztó. Rettegek, hogy mikor kell műtsenek. Számolom a grammokat meg a lehetőségeket, de én anno találkoztam 23.hétre született 470grammos kislánnyal, aki ma teljesen rendben van és találkoztam 39.hétre született 3,5kilóssal aki sajnos elment. Szóval azt hiszem hiába stresszelem ezen magam, nem csak a hét, meg a grammok számítanak. Már 550grammos a lányom. Fele az elsőnek. De hiszem, hogy ha fejlődése nem áll meg és szedi a súlyt nagyobb esélyünk van. Ezután több babát nem vállalok bármi is legyen ennek a terhességnek a vége, de pozitívan állok hozzá hiszen minden rendben lesz. Nem tudom te (ti, férjeddel) hogy tudtatok túl lépni...nagyon nagyon felnézek rád. Fel kell állni és nektek sikerült, ez nagyon nagy dolog. Nálunk tragédia nem történt, de szinte még ma sem tettem túl magam a történteken. Beleborzongok ha arra gondolok, hogy újra kell éljem. A soraid a fülemben csengenek. Pl.: írtad, hogy lehet egy csomó mindent másképp kellett volna tenned, pihenned..stb., ahogy mondták, ma kitakarítottam Zsebinél, majd leszakadt a hasam, és zakatolt a fülembe hogy neked is hagynod kellett volna porosodni a lakást.
Ne haragudj kérlek amiért a múltat idéztem...

Akkor azért nem szülhettél volna simán, mert szakadt volna a tehertől a pocid? Jól sejtem? Azt még megkérdezhetem, hogy miért hosszirányú? Miért nem normál vágást ejtettek? Viszont csodás hogy szültél mégis simán, gondolom szép emlék maradt.

De te sem vagy sokkal több mint 30, nem?
Mi érdekelne ha tanulnál?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Szintus!
De aranyos vagy,hogy érdeklődsz felőlünk! :) Köszi,jól bírom,igaz mostanában az ikrek nyitogatják a kis szárnyaikat...próbálgatják,hol a határ stb.A legújabb,hogy az ebéd utáni alvásnál műsoroznak vagy 1,5 órát,utána alszanak el.Eddig semmi gond nem volt,letettem,őket és szunyáltak 5 percen belül.Most a kisfiam rájött,hogy ki tud mászni a kiságyból és állandóan átmászik Pannihoz és ott ökörködnek meg bukfencelnek. :lol: Meg kirohangál a szobájukból. :? Ezt persze Panni végig aszisztálja,rötyögnek és semmi sem hatja meg őket.Amúgy sokszor alig bírom röhögés nélkül,annyira zsiványok,de tartanom kell magam.Szerencsére Ők is jól alszanak éjszaka,kb. reggel 7-8 között kelnek.A pici Rasi-Sárim meg egy tünemény.Alig halljuk a hangját.Már pár napja ő is átalussza az éjszakát,így én is kipihent vagyok.Napközben meg ha már elfáradt a nézelődésben,akkor szépen bealszik magától.
A nagyok heti 2x délelőttönként járnak CSANA-ba (Családi napközibe),így ezeken a napokon kicsit könnyebb és nyugodtabban tudok babázni.Szerencsére imádnak oda járni,sokat tanultak már ott.Pl. egyedül esznek kanállal.
Szóval nem panaszkodom,a pici eddig csak szebbé tette napjainkat nem nehezebbé.A napirend is úgy állt be,hogy este fél9-kor már mind a 3 gyerek alszik és csend van. :D
Ahogy látom hasonló korúak a gyerekeink. :wink:

Tünci!
Annó olvastam a történetedet.....az ikreim is majdnem akkor születtek...Nagyon meghatott a dolog,hisz Pannim és Ábel is koraszülöttek voltak,de szerencsére semmi bajuk nem lett.
Aztán most nagyon örülök,hogy megérkezett hozzátok a kisfiatok!!!
Jó egészséget!

Többi kismamának kitartás!

Ági

pálgi
 
 


Nszoke!
Most Rasival én is úgy voltam,mint Te.Számoltam a grammokat,hogy mekkora lehet a kishugi.Én is nagyon féltem,nehogy megint korábba jöjjön.Persze most csak 1 baba volt a pocimban,nem 2,így nagy esélyem volt a kihordásra,de a másik,hogy ott voltak már a gyerekeim,akiket el kellett látnom.Én programozott császárt akartam...valahogy féltem most,nehogy történjen vmi komplikáció.A 38+3 napra meg is volt a műtét és milyen jó, hogy nem indult be magától,mert műtét közben derült ki,hogy a hólyagomnál kilyukadt améhem. :cry: Ha beindul a szülés,akkor az végzetes lehetett volna mindkettőnkre nézve. :? Valószínű,hogy alakati dolog is lehetett ez nálam,meg túl korán jöhetett a 2. terhességem.Mindegy,minden jól alakult és örülök,hogy 2 terhességből van 3 gyönyörű és egészséges gyerekem.Nem is ajánlott már több...de nem is terveznénk.

Ági

pálgi
 
 


jó reggelt!

Pálgi nálatok hányadik hétre jöttek az ikrek?régen mindig szerettem volna ikreket,de már tudom,h az mindig nagyon kockázatos,sajnos sok szomorú történetet ismerek..de hála égnek jól vagytok!!

Nszoke..hú,h mért lett corporális vágás?sajnos minden összejött,ami ez mellett szólt.eleve jó előre szól az orvosom,amikor már tudtuk ,h hamarosan jön,csak napok kérdése,h a lehető legnagyobbat vágják a méhen,h nagy helyen lehessen kiemelni,h ne sérüljön.És amikor elfolyt egy toccsra az összes magzatvizem,levállt a lepény,nagyon véreztem,ráadásul Viola éppen harántban volt..úgyh rohanás és így lett még a hasamon is függőleges irányú,h a lehető legnagyobb esélyt kapja.
Hogy túltettük -e magunkat?Nem.sosem fogjuk.megtanultunk együtt élni ezzel,h nem változtathatunk,de mégcsak elfogadni se lehet.vhol legbelül nagy űr,hiány és fájdalom.
Bátor hozott fényt az életünkben,ezért nagyon hálás vagyok.
a terhesség merő rettegés volt,nem is volt egyszerű,a középső trimesztert végig véreztem,nap,napután..én is számolgattam,esélyeket,súlyt,aztán imádkoztam még egy hét,még egy hét...

Nálatok mért jött hamarabb?toxémia??hagyd most szerintem a házimunkát másra,legalább amíg egy biztonságos terhességi kort elérsz.
Barátnőm pár nap különbséggel volt kiírva mint én és januárban szült.már 3 hónapos a kisfia,de sosem lesz egészséges..még a 28-29.hét sajnos semmire nem garancia...vigyázz nagyon magatokra!!!!

Nekem vinnem kell a kisfiamat neurológushoz,remeg a lába,ki kell vizsgáltatni.egyébként szépen fejlődik és rendben van,de a tremor miatt aggódik a gyerekorvos..én meg bőgtem,mint qaz állat..úgy féltem,nem lehet baja.. :(

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci!

Ne izgulj semmi baja nem lesz a babádnak!!!!

Amúgy ez az iker dolog olyan egyéni, én is iker vagyok és 2.10 kg-val születtem, tesóm 2.50-nel és a 42.héten születtünk 33 évvel ezelőtt amikor még nem volt uh, tehát anyukám a szülőágyon tudta meg, sima hüvelyi szülés közben !!!!!

Mesélte hogy egy kezdő orvosnál szült ráadásul mert az ő orvosa elment szó nélkül nyaralni és a fiatal orvos izzadt mint az állat amikor észrevette hogy miután kibújt a tesóm még én is jövök utána....
Hát anyukám totál kész volt hogy egészségesek vagyunk-e meg ilyenek, apukám meg el se akarta hinni, állítólag percekig csak állt a kórházban és nem hitte el hogy ikrei vannak.
Ez 33 éve még nagy dolog volt, mert akkor még nagyon kevés volt az iker mivel nem volt még lombikprogram meg peteérés serkentő tabletták amitől ugye nő az ikerterhességek száma.

Szóval durva hogy anyukám a 42.hétig kihúzta és megjegyzem hogy végig dolgozott / tanár /bár sokszor volt hányingere a munkahelyén is, csak az tűnt fel mindenkinek hogy milyen óriási hasa van, biztos nagy fia lesz, erre lett két lánya.....

Szóval anyunak hatalmas szerencséje volt, és nagyon ritka hogy valaki ikreket simán ki tud hordani a 40.hétig, hát anyunál a 41.hét után indult be a szülés!!! Ráadásul simán szült meg minket minden komplikáció nélkül, szerencséje volt!

Barátnőmet pedig tavaly nyáron a 34.héten kellett megcsászározni mert sajna toxémiás lett, szóval nagyon egyéni hogy ki hogy tud kiviselni egy ikerterhességet ezért én nagyon félnék az ikerterhességtől, pedig nekem is megfordult a fejemben hogy milyen jó lenne mivel esélyem is volt rá mert a mi családunkban nagyon sok iker van...
De azért jó hogy nem lett mert szét izgultam volna az agyam egész terhesség alatt!!!!!


Pálgi!


Hát neked is elég durva a történeted mint Tüncinek....
Egyébként én is mindkét terhességemnél minden héten néztem a netet hogy melyik héten hány gramm a babám és ha most születne milyen esélyei lennének az életben maradásra...Olyan szar volt! De nálam hálisten minden rendben volt végig és megszülettek időre egészségesen.
Szegény ikres barátnőmnek viszont nagyon nehéz volt mert tavaly 1 hónapot töltött az ikreivel a PIC-en, az egyik asszem 1700 grammal a másik 2000 grammal született ami ugyan nem kicsi de azért mindig jöttek apró problémák náluk, sokat is sírt a barátnőm, de már hálisten a bajok elmúltak és teljesen egészséges gyönyörű 10 hónapos babák.
Szerintem minden nő végig izgulja a terhességét akár sima akár iker, és csak akkor nyugszunk meg amikor a karunkban tartjuk az egészséges kisbabánkat. Legalábbis én 9 hónapig para voltam, mindig volt valami amitől féltem, de szerencsére nem volt gáz.

Viszont nagyon együttérzek azokkal akiknek valami gond van /volt/a babájukkal, én nem is tudom hogy élném túl ezért nagyon felnézek Tüncire, nem is tudom hogy lehet ezt kibírni...Persze nem akarom feltépni a fájó sebeket mert most a pici fiára kell gondolnia és örülni mert végre megkapta a csodát amit már nagyon megérdemelt. Biztos nagyon kavarognak most benne az érzések és megértem hogy minden szusszanását nézi a pici fiának, hogy nehogy valami gond legyen.

Milyen 3 gyerekkel? Te nem féltél amikor megtudtad hogy ikreket vársz? Melyik kórházban születtek? Mindig 3 gyereket terveztél? Én néha még úgy érzem hogy jó lenne még egy de aztán valahogy mégse, szóval kavarognak bennem az érzések, hogy örüljek hogy van 2 egészséges fiam, ne kísértsem a sorsot főleg 33 évesen mert ennél már csak idősebb leszek, meg hát anyagilag se állunk úgy, szóval a fene se tudja, de van még pár évem eldönteni!!! :D
csézjang
 
 


Sziasztok!

Pálgi
Én is kérdezném, hogy mi volt a gond az ikrekkel, és mennyivel korábban jöttek? De szerencsére már minden rendben nálatok is.

Ikrek? Az én családomban nem nagyon van, távoli unokatesóknál csak. A férjem viszont 2*2 ő 34 éves tesói pedig 39 évesek (lennének, bátyja meghalt 26évesen, balesetben) Időre, egészségesen születtek, sőt az újságban is benne voltak mindkétszer mert ez szintén nagy számba ment akkoriban, főleg egy 1000-1500 as lakosú kisfaluban. Állítólag nem nekünk hanem a mi, vagyis az ő gyerekeiknek lesz nagy esélye ikerszülésre. Egy generációval később ha az "ikergenetika".

Tünci
A múltadat megértem és nagyjából átérzem, de elfogadni nem tudom. Nem értem miért kell pici babáknak szenvedni, elmenni. Az én lányomnak az orrán, homlokán, kézfején, lábfején, fejtetőn a frufru alatt megvannak a nyomok, a sok infúzió, tűszúrás, vérvétel heggjei, az orrában pedig a lélegeztetőgép csövei ahogy felsértették. Sosem fog eltűnni, örök nyom marad, amikor puszilgatom, szeretgetem, s látom ezeket, mindig átpörög az agyamba a múlt, hogy ő azt sem tudja mennyit szenvedett. Borzasztóan szeretem. Kiabálni szoktam vele, de mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem "bántanom, megbántanom" kéne, hanem örülni hogy van nekem. De néha olyan csibész, hisztis, szófogadatlan :oops: :lol:
4éves koráig jártunk kontrollra, havonta újra és újra vért vettek, szemét vizsgálták (amit koraszülötteknél kifordítanak,tragikus látvány, de nem hagyhattam egyedül, amikor már beengedtek a vizsgálatokra) másodfokú agyvérzése volt, traumaként ért. A dokinőnk szólt hogy akar velünk beszélni, rosszat sejtettem...mert ennyire még nem akart komolyan, egyszerre és kettőnkkel. Mondtam férjemnek közli a gyerek fogyatékosságait. Leültünk majd nem vagyok orvos, de egy agyat elkezdett rajzolni, hogy így érthetőbb lesz mi is az a másodfokú agyvérzés, mit és hol öntött el a vér. A mai napig letudnám rajzolni, pedig egy fát nem tudok papírra vetni. 1éves korára szívódott fel, addig minden nap rettegés, hogy hall-e, lát-e, mozog-e...stb. korai fejlesztésre jártunk 1,5évet teljesen kikészültem. De szerncsére láttam, hogy nincs baja. Laikus szemmel, de igazam lett.
Preeclampsia volt a probléma. Vérnyomi, fehérje, ödéma, vese, máj leállás, csak görcs nem volt. 270/180 volt az utolsó mért vérnyomim a szent imrébe 15:55kor 16:25kor lányom megvolt a scöpf-méreibe, altattak, mert nem volt idő várni az érzéstelenítőre, egyből műtőbe toltak, katéter, kérdések, s alvás. Pár nap múlva beszéltem a dokival az irodájában, azt mondta rég agyvérzést kellett volna kapjak... nem érti miért nem fájt a fejem, nem volt kettős látásom, szédülés...
Én akkoriban teljesen felkészületlen voltam koraszülésből, császárból, ezért azt hittem nem lesz babám. Mostmár lassan doktorálhatok nőgyógyászat, koraszülés, neonatológiából... :oops:
De tényleg, ha előről kezdeném vagy nőgyógy vagy gyerekorvos lennék... csodás dolog. Bár még talán most sem késő, de kezdjem előről két gyerek mellett??? :shock: Mindenesetre azt érzem, hogy valahogy segítenem kéne a terheseken, babákon akikkel baj van, volt, lesz. Csak nem tudom hol kezdjem. Ilyen hivatásszerűen.
Nos ez a mi történetünk java.

Vettem meditestet azzal nézegetem itthon a fehérjét, mert ha az is megjelenik akkor indul a gáz...egyenlőre nincs :lol:

Tünci barátnőddel mi történt? És a babával? Mi van velük?
Bátornak miért remeg a lába? Már tudsz valamit? De ő időre született, nem?

Apropó barátnő: barátnőm máj.12-re van kiírva, de már egy hete 1ujjnyira, kedd óta 2ujjnyira van nyitva, ma reggel elfolyt a magzatvíz, bementek a kórházba...lehet ma baba lesz, nagyon örülök és várjuk már.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: