A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Ma voltam AFP-n Fehérváron. A dokim azt mondta, hogy az uh-on kérjek beutalót. Odaérek rögtön be is hívnak, mondjuk előtte voltam Tescoban, így 3/4 10-re értem ki az sztk-ba. Erre kiderült, hogy nem ott adják, hanem a szakrendelésen. Húzok egy másik sorszámot, fél óra múlva behívnak, nem volt senki előttem, csak a doki mászkált valamerre. Erre közli az asszisztens, hogy most sem vagyok jó helyen. De a doki szerencsére megírta. :oops: Utána vérvétel. Ott is gyorsan végeztem. A nőci mondja, jó akkor majd küldik az eredményt a dokinak. Mondom az nem jó, ő nem a dokim, csak a beutalót írta. Úgy tudtam a védőnő kapja. Nem jót tudom? Mert a Briginél ő hívott fel, hogy megjött az eredmény és jó lett. Szóval érdekes lesz. Majd holnap megkérdezem a védőnőmet.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Jajj a csajnak tegnap vettem egy fűnyírót. Meg van őrülve a nagyért. Most kapott egy kicsit és olyan édes vele. Majd csinálok képet és feldobom a közösre

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Réka,

a kisebbik fiad Neked is januári?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Hellóka!

Cherryke!
Az uszodától nem félek, szerintem eléggé agyon vannak klórozva a vizek, szóval csak nem kapok el semmit. Meg sajnos nekem mióta terhes vagyok, de komolyan nem túlzás ha azt állítom, hogy szinte a fogantatás óta iszonyúan fáj a derekam. Pontosabban a keresztcsontom. Mondjuk ennek tudom az okát, mert sajnos az első autóbalesetünkben, ami novemberben volt, eléggé megsérültünk és 2 hónapig nem tudtam sportolni, pedig azért előtte sokat futottam. Aztán meg már az orvos mondta, hogy nem terhesen kéne újrakezdeni, szóval várjak a 12. hétig. így több, mint 5 hónapig nem mozogtam semmit, eddig 5 éves korom óta 2 hét volt a leghosszabb, amit kihagytam, szóval szerintem ez viselt meg. Abban reménykedem, hogy az úszás segít. És hogy tényleg nem szedek össze semmi nyavalyát.

A védőnővel kapcsolatban csatlakozom Rékus véleményéhez, bár már korábban is írtam, hogy az én védőnőm egy nagy rakás sz*r és a legalapvetőbb kérdéseimre is hülyeségeket válaszolt (volt egy kérdésem a vérvétel eredményemmel kapcsolatban, meg egy a gyesről). Ennek ellenére nem szeretnék általánosítani, mert biztos vagyok abban, hogy vannak olyan védőnők, akik tényleg elhivatottak és megteszik azt a minimális pluszt, hogy ha már ezzel foglalkoznak, akkor utánanéznek a változásoknak mind az orvoslás mind egyéb területen, pl a juttatásokkal kapcsolatos változásoknak. Igaz, hogy csak május 1-től lép életbe, de a törvénymódosítás már 1 éve megtörtént... na mindegy, én rosszat fogtam ki. És azt is el tudom képzelni, hogy a kismama szívesebben kérdez a védőnőtől apróbb dolgokat, mint az orvostól. Ennek ellenére én még mindig reménykedek, hogy talán épkézláb szoptatási tanácsokat, vagy ilyesmit kaphatok majd tőle.

Csajok, ti hogy álltok a hisztivel? Én hétvégén "bemutattam" a férjemnek, hogy mire is képesek a hormonok :? Még régen megfogadtam neki, hogy én csini kismama leszek és nem fogom magam elhagyni (én kis naiv). Ehhez képest persze hogy nem farmerban meg tűsarkúban várom otthon esténként, hanem egy kinyúlt mackónadrágban (mert az új az szorít).
El akartunk menni az OBI-ba, mert kertészkedtünk, erre kérdezi, hogy nem gondolom ugye komolyan, hogy ebben a nadrágban jövök? Erre meg elkezdtem sírni, hogy nem tudom begombolni a farmerem, és hogy nem mindegy mibe megyek az OBI-ba? Hát igen. Más esetben csak röhögtem volna rajta és felkapom a farmert, vagy direkt mackónadrágban mentem volna, hogy bosszantsam, most meg ilyenen sírok... Valakinek esetleg hasonló "élmény"?
Vendég

Ja, ami kimaradt!

Kata1002!
Láttad ma a babádat? A naptár szerint ma volt doki....

Képzeljétek, nekem hétőn kéne mennem dokihoz, hogy végre láthassam pocaklakót, de a dokim kinn ragadt New Yorkban a vulkán miatt. Remélem addig valaki hazarepíti, mert már 4 hete nem láttam a babát, brühühü.[/b]
Vendég

Sziasztok lányok!

Megnéztem a windows live-on a képeket, nagyon szépek. Örültem hogy láttalak titeket. Most már a nevekhez arcok is vannak.
Amint lesz idöm én is teszek fel.

Védönös téma: Két növérem szült már Magyarországon, és egyiknek sem volt jó tapasztalata a védönökkel, talán ezért merek véleményt alkotni róluk. Természetesen vannak kivételek.
Többek között a szoptatási tanácsaikkal voltak gondok, szülés után. A növéremnek befeleforduló mellbimbója van, és amint ezt meglátta a védönö, azonnal rávágta, hogy ne is próbálkozzon anyuka, ebböl nem lehet szoptatni. En, mint tapasztalt szoptatós anyuka, mind a két fiamat másfél´-két évig szoptattam, erre nagyon felháborodtam. Ausztriából minden második nap leautóztam Szombathelyre, hogy segitsek a növéremnek a szoptatásban, erre ö azt mondja , hogy nem lehet. Nem is a tudatlanság zavar, hanem a hozzáállás.
Nagyon remélem, hogy azért vannak Magyarországon még olyan védönök, akik értik a szakmájukat és tényleg védönök nem pedig "támadónök"

Kriszta:

Igen, a kisebbik fiam Máté január 29-én született. A nagyobbik fiam is 29-én csak decemberben. Arra, hogy a harmadik is 29-én szülessen jó esélyem van :) A férjem mindig azt mondja, hogy igy könnyebb lesz megjegyezni a születésnapjukat.

De látom neked is megvan az esélyed, hogy 31-re jöjjön a második baba is :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rékus,

remélem nem, mert akkor 4 héttel túlhordanám. A szeptember meg nem jó! :lol: :lol: De a hóvégére mindenképpen esélyem van! A kis vízöntőd nem nagyon akaratos? Brigi iszonyatosan és mindent egyedül akar csinálni. kikészít

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Lina, ez igen, milyen sportos vagy! Bárcsak én is elmondhatnám magamról. De az úszás tényleg jót tud tenni a derékfájásra. Én is nagyon szeretem, olyan jó érzés vízben lenni.

Rékus, nekem speciel nagyon jó élmény volt a védőnővel való találkozás, igaz, még csak egyszer fordult elő, és ilyenkor még nem sok derül ki. Mindenesetre nagyon kedves, laza, megnyugtató nő. Úgy éreztem, tudok majd hozzá fordulni, ha nem orvosi jellegű kérdéseim lesznek. Másoktól viszont én is sok panaszt hallottam már, lehet, hogy az enyém a ritka kivétel :)

Kriszta, a Jánosban be kell menni az AFP eredményért, és utána azzal megyek a dokihoz. De gondolom mindenhol máshogy van.
Milánó reptere elég hosszan le volt zárva, de talán szombatra nem lesz gond. Rémes ez a kiszámíthatatlan helyzet, nekem a szüleim ragadtak még Rómában, ők csak ma reggel jöttek volna, de addigra megint lezárták a légteret.

Sissy, nekünk DJ volt az esküvőn, és nagyon örülök neki így utólag is. Mondjuk ez tényleg az esküvő stílusától függ, a miénk inkább egy nagy buli volt, zenekart meg nem akartunk kifizetni. Majd írj a fejleményekről!

lynnn

Rékus,Andinet!

Milyenek a babakocsi árak Ausztriában?
Érdemes ott megvenni a babakocsit vagy nem jelentős a különbség az itthon árakhoz képest?Azért csak ennek az ára érdekel,mert szinte minden más megmaradt a nagylánytól.Tulajdonképpen a babakocsit is megőriztem,de mindenképp szeretnék egy újat venni.Ki is néztem egy konkrét kocsit: Coletto MATTEO aluminium
Elég húzós az ára,ezért gondolta a férjem,hogy Ausztriában esetleg olcsóbban beszerezhető.Azt sem tudom forgalmazzák e ezt a márkát Ausztriában.Ha tudnátok (vagy bárki más) ebben a témában nekem segíteni,nagyon megköszönném!
Gyerek ruhákat rendszeresen Ausztriában veszem,minden évben egyszer januárban a leárazáskor.(Sajnos ebben az évben nem jutottam el,mert a terhességem eleje nem volt izgalmaktól mentes)

Lina

Szerintem mindkettőtöknek igaza volt!Neked is,mert ugye ha szorít akkor szorít az a nadrág és különben is te vagy terhes:egy kis hisztihez jogod van.A férjednek is,mert gondolom nem szokta meg tőled a macis viseletet.Jelen pillanatban rám két dolog jó,egy kismama farmer és egy kismama farmer szoknya + az összes hosszú és rövid ujjú felsőm.Ezeket variálom,ha elmegyek itthonról.
Számomra elégé problémás ez a kismama ruha dolog,mert még elég kicsi a hasam az igazi pocak betétes nacikhoz (a farmerből ki is bontottam a pocakbetétet,így olyan mint egy csípőnaci,a dereka gumis állítható),viszont a régi nacijaim szorítanak ha leülök.
Várom a nyarat,mert van egy csomó klassz spagetti pántos mell alatt húzott nyári ruhám,amik biztos nem fognak szorítani.
Be kell valljam nektek őszintén én a kismama ruhákat a C&A -ban vettem töredék áron,(min 50%-os kedvezmény,de van olyan nyári nadrág is,ami 5990Ft->590Ft ill. a farmer 12990Ft->2490Ft volt)Sokszor be kellett mennem,de szerintem megérte.Sajnos itt a békéscsabai üzletben megszüntették a kismama ruhák árusítását,de nekem már meg van a készletem,amivel kihúzom ezt a terhességet.
Vendég

Kriszta:

Nem ugy gondoltam, hogy oktober 31, hanem szeptember 31 :)
Az enyémek mind hamarabb jöttek, szerencsére, mert már alig birtam magam.

Kata: Megnéztem gyorsan az interneten a babakocsit, nem tudom üzletben lehet-e itt kapni, mert nem találtam osztrák oldalakon, csak a németen. 240-270 Euro között mozog. Magyarországon mennyibe kerül? De a héten megyek Bécsbe egy gyerekboltba, gyerekülést venni, megnézem ott is, aztán megirom mit láttam.
Hol szoktad venni a gyerekruhát? Szerintem nem csak januárban van leárazás, nem késtél le semmiröl, mert május-juniusban is vannak jó leárazások. De ha gondolod értesitlek amikor van. A H&M-ben szoktam féláron ruhákat venni és elég jó minöség.
A kismama ruhákat sose kapom el, hogy jó olcsó legyen, mert pont amikor kell akkor biztosan nincs leárazás. Az árak elképesztök szerintem, egy nadrágér 40-50 eurot kérni, azért elég húz´s.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rékus

H&M Eisenstadt-ban az én szentélyem(legalábbis a férjem szerint).Órákat tudok ott bóklászni.Igen,ha lehet szeretném ha szólnál a leárazásról,addigra remélhetőleg kiderül a kistesó neme is és neki is tudok vásárolni.Szoktam az itthoni H&M-ben is vásárolni,de nem az igazi a leárazás.A hőn áhított babakocsi itthon 125000Ft(Mózeskosár+ bébihordozó+sportrész)Azzal nyugtatgatom a férjem,hogy a nagylányra annak idején sokkal többet költöttünk.
Előre is köszi az infókat,nagyon rendes vagy!
Vendég

Kata

Akkor nálatok pontosan a duplájába kerül, mert ha jól számolom ez olyan 500 Euro körül van. Amit én néztem, szintén ez a háromrészes , ha gondolod elküldöm priviben az oldalt ahol találtam, nézegesd amig megnézem a boltban.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Oké! Küld el! Várom!
Vendég

Kriszta

Igen az én fiam is nagyon akaratos, mindent egyedül akar, nagyon harcias is. Otthon ezt ugy mondták, hogy életre való és hogy a jég hátán is megél. Azt hiszem ez illik rá. Mindig eléri amit akar, nagyon kitartó. Még csak kétéves, de ha bántja valaki a 4 éves testvérét azonnal megvédi. Ilyen természettel könnyebb lesz nekik az élet azt hiszem, ezért nem is aggódom, persze azért néha bosszant, hogy ilyen.

Sikerült nekem is képeket rakni a windows live-ra, remélem jól csináltam.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!
Ideértem én is... :wink:

Lina
A régi fedettbe járunk. É. Zsolt (vizilabdások vezetőedzője) :wink:

Cherryke
Lehet, hogy szerencsés vagyok, de a rendszeres úszás ellenére még soha nem kaptam el semmit uszodában!
Magyar terhesgondozás bizonyos szempontokból túlzás! :?

Nukada
Milyen tetkót csináltatnál?

Lynnn
Az a lényeg, hogy hazaértél!
Vendég

Voltunk doktornál. Levették a vért a "négyes tesztre" (itt azt csinálják, nem csak AFP-t).
Aztán megbeszéltük a doktorral, hogy 2 hét múlva megyek, akkor lesz UH is.
Vendég

Kata
Ebay-n láttam olyan babakocsit... 270euro...
http://cgi.ebay.nl/Kombi-Kinderwagen-Bu ... 0442230984
Vendég

Én is vagyok, de csak gyorsan.

Lina, ne aggódj a hiszti miatt, én is néha ingerlékeny vagok mostanában, pedig általában nem jellemző. A férjem meg szegény tűri, mert hát mit tud tenni :) De azért megpróbálok uralkodni magamon...
Én a szülés után sírtam irtó sokat, de csak pár napig, ugye a hormonok, szóval arra készülj fel, meg a férjedet is készítsd fel :)

Juli kisoroszlán, azt mondják ők is akaratosak, de ő szerintem elég jó kislány. Persze rinya néha van, de nem gyakran, és szinte mindent meg lehet vele beszélni.

Na megyek, mert várnak :)
Jó éjszakát!
Edit

Kép
Kép
etus79

[quote="andinet74"]S írta:andinet74ziasztok!

Ma voltam védőnőnél, megdicsért hogy épp idejében mentem,mert hétfőn már esedékes lesz a genetikai vérvétel. Mondjuk ezt én érdekesnek találtam mert eddig úgy tudtam hogy a 16. héten veszik le. Aztán kiderült hogy a 15. héten,ami érdekes lesz mert kedden van a fordulónapom :shock: Vagy leveszik vagy csak egy hét múlva.....
csak már tudnám az eredményt :roll:
A vérnyomásom na azt alig tudta megmérni.Jó szándékkal beírt 100/60-t és csodálkozott amikor mondtam neki hogy nem szédülök.
Én 162 cm magas vagyok. Egy hónappal ezelőtt is és ma is 67 kg vagyok.
Tegnap kihasználtam a jó időt és a párommal átruccantunk Ausztriába, egész jó volt. Igaz csak körülnéztünk,hogy hol érdemes baba holmikat vásárolni.

"Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szűrővizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. "

De olvastam valahol olyat, hogy 14-16 hét. szóval ezért akarják eltörölni :D mert ők sem tudják mikor.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="kata1002"]S írta:kata1002ziasztok!
Ideértem én is... :wink:

Lina
A régi fedettbe járunk. É. Zsolt (vizilabdások vezetőedzője) :wink:

Cherryke
Lehet, hogy szerencsés vagyok, de a rendszeres úszás ellenére még soha nem kaptam el semmit uszodában!
Magyar terhesgondozás bizonyos szempontokból túlzás! :?

Nukada
Milyen tetkót csináltatnál?

Nem tudom, én örülök neki, hogy 3 hetente van UH és most mindenhova elküldenek kivizsgálni, amit meg sose tesznek meg. Ha fáj valamim, akkor sem.
Lynnn
Az a lényeg, hogy hazaértél!

Kriszta
Kép
cherryke

Lina.

A keresztcsont nekem is fáj. Az a várandósságtól van. Nekem 1 hete kezdett fájni.

A védőnőmmel egyszer találkoztam. Nincs véleményem róla. Majd akkor lesz, ha megtudja, van 2 hullámos papagáj a nappaliban :D ha elkezdi nekem a szöveget, hogy a madarak mennek, rossz véleménynel leszek róla :D

Ugyanis most olvastam, ha a kiskedvencet elpateroljuk a lakásból, még fél év, mig úgy kitisztul a levegő és minden, hogy teljesen eltűnik a nyoma. Már késő :D

Kriszta
Kép
cherryke

Nektek az UH mindig ugyanazt a kort moutatja?

én nem tudom mennyi idős vagyok. Menses alapján október 25.-én szülök.

az első UH-n a doki csak petezsákot látott, a gép is. 5 hetes.

+2 hét múlva már 8hetes 6napos voltam. :D 2 hét alatt 4 hetet fejlődött :D
+3 hét múlva 12 hetes 2 napos.

Mindig pénteki nap megyek, tehát ezért nem értem. Tudom, hogy a baba méretétől függ, és a fejlettségétől, hogy mit ír ki. De furcsállom.
Baromi kiváncsi vagyok, jövőhét pénteken mit fog látni a gép :D de akkor már az afp-t is leveszik, mert az előző UH alapján 15 hetes 2 napos leszek.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Hogy vagytok lányok? Látom már sokan tulestünk az AFP-vizsgálaton és hamarosan meglesznek azok az eredmények is.

Rekus, kata: a HM itt győrben viszonylag drága. Egy bébiruha ami egyrészes legyen az bármi van hogy 3000 körül mozog de komolyan. Arrafele olcsóbbak?

Néztem énis a babaocsikat, ami nekem bejön nagyon és van hozzá minden az most van 110.000.-ért. Na de végülis megegyeztünk jo lesz a 40-50 körüli mert babyhordonk meg sportkocsink az van. Ezen inkább nem vitázok a párommal valamibe legyen igaza. A rucikat ugyis én válaztom mjad. :wink:

Cherryke: én eddig összesen 2* voltam UH.-n és akkor mindig ugyanaz volt as züléi dátum.:-) Sajnos majd csak 14.-én megyek :( Ne aggódj jön az a baba +-egy hét ide oda nem olyan nagy gond :-)

Lina: Igaza van etusnak :) A hiszti most velünk jár. Egyesekkel többször, mig másokkal kevésbé vagy egyátalán nem. Embere válogatja :)

Linn: látom te is inkább majd a védőnöhöz fordulsz aztán az orvoshoz. Nemis tudom talán ugy van vele az ember hátha jelentéktelen a kérdés és nem azavarnánlk ezért az orvos. Egyébként jo ez igy mert ha a védőnő szerint nagyobb a gond ugyis az orvoshoz fog irányítani, és akkoris ha nem tud segiteni.

Kata1002: hogy vagytok? Mikor mentek uszni?

Kri: ilyen messze vették le az Afp.-t? Nem semmi. Amugy Attikánál nem éreztem ilyen fájdalmat. Nemhiába mondják minden terhesség más :-) Egyébként tegnap már sokkal kevesebbet fáj. Milyen fűnyirot vettél Briginek? Ezt a műanyagot ami fura hangot ad ha tolják? :-) Jok az ilyenek egy darabik elvannak vele. :)

Csajok ti hogy vagytok vele? Érzitek már rendszeresen aki érzi a babamocorgást? Vagy mégcsak ha van is néha? Nem tudom hogy van második terhességnél. Párszor éreztem 2 naja is de azota abbamaradt. Vagy kár ezen még idegeskedni?

Amugy a lelkizős hangulatrol még anniyt hogy napok ota azzal starapálom magam hogy milyen anya vagyok én hoigy nem ülök le a fiammal jáccani???? Egyszerűen ez mostanában nem megy. Már délután olyan vagyok mint akit kimostak!! :roll: Egyébként elvan egyedül is azt látom ha nincs itt apa, meg akkoris. Van hogy szabályosan elküld hogy ő had jáccon egyedül. Én lennék a hibás, vagy tulzok? :oops:

Ma mi jot főzötök? Épp néztem a neten nagyon jo idő lesz hétvégén, lehet megyünk sogoromékhoz bográcsozni a bakonyba :-) Jó lenne kikapcsolodni egyet. Meg már régh voltunk.

dinuci01

Cherryke, nekem soha nem mondtak pontosabb kort az ultrahangok után, mindig csak az utolsó menses alapján számoltak. Úgyhogy egyelőre én is így gondolkozom, és a vizsgálatokat is így időzítettem.

Erről jut eszembe, az AFP-t ugye betöltött 16. héten kell csináltatni?

Dinuci, ha jól eljátszik egyedül a kisfiad, szerintem ne legyen rossz a lekiismereted, biztos megkapja tőled a figyelmet, amire szüksége van. Mi a Börzsönybe megyünk barátokkal 2 napra kirándulni a hétvégén, remélem cipelik majd a hátizsákom :D
Mostanában salátára és tavaszi zöldségekre vágyom, tökre, cukkinire, ilyesmit szoktam csinálni.

Megnéztem a képeket, nagyon jó látni titeket, szépek a gyerekek! Lassan rájövök, hogyan használjam ezt a rendszert, hozzáadtam a saját hotmailes címemhez az októberi babákat mint network, és így mindig látom, ha történik ott valami új. Én is töltök majd fel pár képet hamarosan!

lynnn

Én ma sokmindent főzök. Mára spenótot. Én üresen eszem, a páromnak sütök mellé virslit.
És még csinálok káposztás tésztát és kelkáposzta főzeléket sült oldalassal. Sok oldalast sütök, és lesz a brassóihoz is hétvégére.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="lynnn"]C írta:lynnnherryke, nekem soha nem mondtak pontosabb kort az ultrahangok után, mindig csak az utolsó menses alapján számoltak. Úgyhogy egyelőre én is így gondolkozom, és a vizsgálatokat is így időzítettem.

Erről jut eszembe, az AFP-t ugye betöltött 16. héten kell csináltatni?

Dinuci, ha jól eljátszik egyedül a kisfiad, szerintem ne legyen rossz a lekiismereted, biztos megkapja tőled a figyelmet, amire szüksége van. Mi a Börzsönybe megyünk barátokkal 2 napra kirándulni a hétvégén, remélem cipelik majd a hátizsákom :D
Mostanában salátára és tavaszi zöldségekre vágyom, tökre, cukkinire, ilyesmit szoktam csinálni.

Megnéztem a képeket, nagyon jó látni titeket, szépek a gyerekek! Lassan rájövök, hogyan használjam ezt a rendszert, hozzáadtam a saját hotmailes címemhez az októberi babákat mint network, és így mindig látom, ha történik ott valami új. Én is töltök majd fel pár képet hamarosan!

Nem tudom, hogy betöltött 16. héten kell-e, de az én orvosom azt mondta: 3 hét múlva találkozunk, UH és afp. Ezt egy 12+2 Uh után mondta. Tehát én még csak 15+2 leszek, még nem leszek betöltött 16.

Jaj de olyan jó, hogy már nől a pocim :) tegnap vettem egy kismama nadrágot és 2 db kötényruhát. A nadrág 1-2 hét és kelleni fog. Még a szárát felvarratom. Most már a szomszédok is észrevették :D
cipőt nem tudom milyet vegyek, mert nekem csak teljesen lapos balerina cipőim vannak és tornacipőm. A tornacipőt még fel tudom venni 1-2 hétig, de aztán már csak belebújóst tudok hordani :D mintha láttam volna valahol sarokemelőt... :roll:

Viszont, julius 2-9ig nyaralunk, utána összeírjuk mik kellenek a babának (nem ruhák) és elkezdek telefonálgatni :D ugyanis egy barátnőm és 2 rokon is felajánlotta a segítségét. Na most számonkérem tőlük, hogy mit tudnak adni :D
Anyu nővére 6 gyereket szült, van ott unoka is rendesen, és van babakocsi is, amit még ki sem bontottak. És állítólag mélykocsi, ami nekem kell születéstől februárig. Egy olyan kocsi 50 ezer és tovább nem akarom használni 5 hónapnál. Régen voltak ilyen babakocsi kölcsönzők, pont ilyen mélykocsik miatt. Nekem is olyan volt :D
Autóba ülést is ígért valaki, meg pelenkázót. Na most a pelenkázót nem tudjuk hova tenni, úgyhogy pelenkafeltét vagy rátét lesz a kiságyra, ha éppen használom. Már várom a beszerzési körutakat :D

Kriszta
Kép
cherryke

Lynn!

Nézd mit találtam neked: Az AFP vizsgálat egy szűrővizsgálat, melyet a 70-es években vezettek be Magyarországon. Nem minden országban része a terhesgondozásnak, mivel nem elég érzékeny és specifikus, valamint jelenleg már elavulttá vált a nagy felbontású ultrahanggal és az anyai vérből végezhető biokémiai szűréssel (lásd Down-kór szűrés) szemben. Ennek ellenére Magyarországon még mindig nagyon fontos vizsgálat és minden várandós átesik a betöltött 16. terhességi hét után ezen a vérvételen.

Kriszta
Kép
cherryke

És még mit???? na ez azért már pontosabb...

A 16 és 20. hét közt szokták végezni, de ajánlatos a 16. héten.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!Most jöttem meg AFP eredményért voltam :-( :( :( :( 2.5 és 50 közötti a normál. Nekem a MOM 1.60 ami jo, a súlykontrollált vagy mi az meg 58.9 vagyis nem jóóóó :cry: :( :( felhivtam a védőnöt azt mondta ne idegeskedjek mert csak 8 al több a határnál. Meg hogy majd a 20.dik héten elválik a nyitott gerinc. Képzeljétek mindezt higany hangon közölte. Meg hogy ez az AFP feleleges el akarják törölni, meg ha a kombinált jo akkor mért aggódiok mert az felülbirálja az AFP-t vagy micsoda. 20.-hétig???? normális ??? nem az ő gyereke lesz. Csajok itt ülök egy órája bőgök. Felhivtam az orvost is azt mondta pénteken menjek megbezséljük de szerinte sincs baj. Mit tegyek?? hova menjek?? Fogok én ugy gondolni még a babámra hogy egészséges??? Szerintetek az UH megmutatja a gerincet ha pénteken beutaltatom magam??? Ne haragudjatok hogy rátok törtem de nem birom abbahagyni a bőgést se. És nem tudom mit tegyek?? ... :roll: :roll: :roll:

dinuci01

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak titeket, most csatlakoznék, ha nem bánjátok.

:)

Sajnos a várandósságom elején voltak nekem is problémáim, mint olvasom ezzel nem vagyok egyedül, így inkább nem írtam...talán babonából.

Nem ígérem, hogy sűrű vendég leszek, de azért próbálom felvenni és megtartani a fonalat.

Vonalzóm is van, felrakom hamarosan, jelenleg a 16. hétben vagyok, pénteken megyek én is afp-re.

Annyi mindenhez szerettem volna hozzászólni, de nem biztos, hogy időm engedi, 10 hónapos kisfiam alszik éppen, de ki tudja meddig... :roll: :D

Cherryke!

Nekem azt mondta a dokim, hogy teljesen mindegy, hogy a 16. héten csinálják az afp-t, vagy később, csak az a lényeg, hogy az eredményt annak tudatában értékeljék, hogy éppen hányadik héten voltál amikor vették a vért. Sajnos sok kismamát riogatnak magas illetve alacsony értékkel, holott lehet, hogy csak a terhességi hetek vannak elszámolva. Külföldön azért nem jelentős ez a vizsgálat, és sok helyen már nem is végzik el.

Védőnők!

Szerencsére nekem eddig még csak jó tapasztalataim voltak, pedig egy gyerekemre kijutott már 3 is a sok területosztozkodás miatt.

:D

Úszás!

Sajnos most nincs időm meg lehetőségem sem elmenni, de kisfiammal voltam egészen a várandósságom végéig. zerintem az a lényeg, hogy megbízható helyre menjünk...Persze jó kis tanács, ki tudja mi a megbízható. Én egy kis társasháznak a közös uszijába jártam, szerencsém volt, nagy uszodába nem mentem volna. Persze akkor is mondtak mindenféle praktikát, hogy canestenbe mártott tampon, meg ilyesmi...brrrr :shock: hát gondolhatjátok, inkább ki sem próbáltam. Arra vigyáztam (ezt a doki mondta), hogy "feleslegesen" ne legyek bent a vízben. Szóval úszni, úszni, és ha már nem szeretnél,akkor nem ott ácsorogni, hanem be az öltözőbe le a vizes fürdőrucit. Én intim mosakodógéllel jól megmosdottam és ennyi volt a védelem. Nem lett semmi bajom.

Lina!

Hiszti...

:oops:

Szerintem ez ilyenkor természetes....vagy csak az erre hajlamosaknál? :lol: Én ma is úgy kezdtem a napot, hogy bocsánatot kértem a férjemtől az éjszaka miatt, kicsit kiborított a kisfiam fogzása.

No, mennem kell, majd még megpróbálok jönni.
_timi_

Dinuci, ne aggódj túlságosan, nekem több barátnőm is hasonlóan kiborult egy rossz AFP miatt, és teljesen egészséges babájuk lett. Az én dokim azt mondta, hogy az AFP csak arra jó, hogy ijesztgessenek, de azért menjek el rá, mert különben ő bajba kerül. Ahogy cherryke épp most írta, régi, elavult módszer.
Elvileg ilyenkor el kéne küldeniük valami pontosabb vizsgálatra, nem? Genetikai UH, vagy valami ilyesmi. Ne aggódj, biztos rendben lesz, végülis a kombinált eredményed nagyon jó volt. De legjobb lenne az orvossal beszélned, szerintem...

Cherryke, köszi az utánanézést!

Szia Timi! Elég kicsi lesz a korkülönbség nálatok :) Nem izgulsz emiatt?

Végre elmondtam a főnökömnek, nagyon megkönnyebbültem :)

lynnn

Sziasztok,

voltam védőnőnél és 2 kg-mal vagyok több mint 1 hónapja. Azt mondta próbáljak szénhidrátmentesen enni. Így vettem reggelire kukoricapelyhet, tudom nem éppen kalóriaszegény, de biztos kevesebb kcal-t tartalmaz mint a szendvicseim. Szóval most próbálom visszafogni magam. :roll:

Azért voltam Fehérvárom, mert ott kértem beutalót és így átmentem a laborba is. De mehettem volna Mórra is. Lehet, hogy jobban jártam volna. A védőnő is azt mondta, hogy csak Mórról küldik nekik az eredményeket, Fehérváron a dokiknak szokták, így van olyan eredményük amit január óta hajtanak. Hát úgy nem csodálom ha kiküldik nőgyógyászoknak, akik azt sem tudják ki a kismama.

A védőnőnk nagyon normális. Már elmúlt 40 éves, van két nagy gyerek, és odafigyel a kismamákra és a babákra. Szerencsénk van vele. :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci,
szerintem se aggódj az AFP miatt. Én jobban bízom az uh-ban. A dokid szerint is minden rendben lesz. Tényleg elavult már az AFP, sokszor azért ad rossz eredményt mert nem jókor veszik le. Nyugi. A dokid majd pénteken megmondja mit lehet tenni, hogy megnyugodj, kérd meg, hogy küldjön el uh-ra ha magától nem akarna. Pénteken már 17 hetes leszel, szerintem sok minden látszódna az uh-on.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci

En is egyetértek, azzal, hogy ez az AFP csak azért van, hogy ijesztgesse az embereket. Nekem is volt ismerösöm akinek rosszabb lett az eredménye mint neked és teljesen egészséges kisfia született. Most megint ezzel jövök, de ez hátha vigasztal: Annyira elavult már ez a vizsgálat, hogy nálunk egyáltalán nem csinálnak ilyent, nem stresszelnek vele szerencsére.
Tudom, hogy nagyon kiboritott, de tényleg gondolj arra, hogy nem olyan nagy az eltérés, és mindig gondolj arra, hogy neked egészséges babád fog születni. En az elözö két terhességemnél annyira biztam ebben, hogy egy genetikai vizsgálatot sem végeztettem el.
De mindenképpen beszélj az orvossal, hogy minél hamarabb megnyugodj.

Nekem holnap lesz a kombinált teszt, hát nem mondom, hogy nem izgulok egy kicsit.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Lina,
semmi gond a hisztivel, majd a férjed is hozzászokik! :lol: De komolyan én is észrevettem, hogy türelmetlenebb vagyok a Brigivel. Mondjuk ő most elég intenzíven feszegeti a határokat. :cry:
Te aztán tényleg nagyon sportos vagy!
Ha nem kapsz normális szopis tanácsokat a védőnődtől, vannak itt már tapasztalt Anyukák. 8) :D :lol:

Rékus,
láttam a képeket édesek a fiaid! Tudom én, hogy szeptemberre gondoltál. Elvileg Brigi is előbb jött 9 nappal, majd elválik.

Kata16, tök szuper a babakocsi amit néztél. Nekünk is 3 funkciós van, 2 éves múlt így mi nem veszünk másokat. Így is egy vagyon volt, pedig Anyukámék olaszból hozták egy chicco outletből.
H&M nekem is nagy kedvencem. :lol:

Cherryke,
nálunk 1-2 nap eltéréssel de a megfelelő kort mutatta az uh. Briginél inkább a félidőtől voltak nagyobbak a méretei. Én is balerinákat hordok, és mindent ami lapos.

Dinuci,
igen, a fűnyíró az a kerregős fajta műanyag. Anyukám kérdezte is hogy mit tud? Vicces, mondtam neki, hogy lehet tolni. :wink:
Örülj neki, hogy Attika már elvan egy kicsit egyedül is.

Timi,
üdv közöttünk, gyere majd ahogy a fiacskád engedi.

Lynnn,
főnököd hogy fogadta a hírt?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Aranyosak vagytok nagyon!!! :-)Szeretlek titeket!És köszönöm hogy igy biztattok, pedig én már mindenfélére gondolok!! Pl itt arra hogy én nem akarok egy olyan babát akinek az élete maga lenne a pokol. Én nem számítok de ha a gyerekre gondolok milyen élete lenne.... Most jöttünk a bölcsiből, ránéztem az én egészséges gyönyörű kisfiamra és el is sirtam magam megint csak. A gondozónó meg kérdezte: anyuka mi bántja?? Hát el mondtam pedig nem vagyunk tul joba. De az a kétségbeesett arc.... egy idegentől... Ne tudjátok meg.

Lynn: már szoltam a dokinak azt mondta péntekig várjak azt menje hozzá és megbeszélünk mindent. Csak azt nem értem mit kell ezen beszélni?? Én esküszöm addig ki nem jövök onnan amig nem ir beutalot UH-ra. Mert ha azt meri mondani amit a védőnő, hogy a 20.hétig várjak UH.-val isten biz nem állok jotmagamért!!! :twisted:

Kri: ari vagy te is!:-) Tudom hogy elavult az AFP ( húúú mostmár a hideg is kiráz a névtől) de valamiért mégis csak 8 al több. Mindegy próbálok megnyugodni, a párom meg mint a fadarab folyton csak: ne idegeskedj! és ennyi. Mind ilyenek a férfiak?? :-(
Te meg a sulyod miatt ne aggódj, nem vagy te kövér. A védőnő persze hogy azt mondja fogj vissza mert kötelessége. De amit megkivánsz szerintem nyugodtan edd.
A fűnyíró! Olyan van nekünk is, vagyis volt :( Nem tudom hol van épp :)

Rekus:köszi a vigasztalást de ezek után már nagyon nehéz lesz megnyugodni. Még akkoris ha látom a gerincét. :-( És de messzi még az a péntek. Mindegyik babádat kinnt szülted? Egyiknél sem volt ez a buta vizsgálat?

Tavasziszél, Mók merre vagytok????

dinuci01

Azért feltenném az eredményem ha nem haragszotok és igérem leszállok a témárol. Csak hogy jol értelmeztem e ezeket a dolgokat?? Kép Kép

-----szerintetek? :oops:

dinuci01

Cherryke
Miért kellene menniük a madaraknak???? :roll:
Nálunk kutyák vannak, nagyrészt a lakásban vannak. (van, hogy 5-6 kutya is van itthon :wink: )
UH sose mutatta még azt a kort, amennyi a valóságban vagyok... nevetünk is mindig a doktorral :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Nálunk a lombik miatt PONTOS kor ismert :lol: :wink: )

AFP
Én úgy tudom, hogy betöltött 16. hét kell...

Dinuci
NYUGI!!!! Egy alapos UH megmutatja, ha baj van!!!!!

Timi
Üdv itt :lol:
Vendég

me nem olvadtam mindent vissza, 3 napot akorhazban nyaraltam:(
Sajnos a barnazas oka a lepeny rossz fekvese, erinti a belso mehszajat:(
Igy fekudnom kell, meg mg, meg remenykedni feljebb megy...
Embert megprobaltotato hetek allnak elottunk hogy ezt bizakodva vegig tudjuk csinalni.
Meg sajna az s lehet hogy akulso mehszaj is elkezdett kinyilni, bar az csak egy doki nezte meg szombaton igy lehet o evedett.

Szoval a vilag osszes drukkja rank fer!

Holnap megyek a "kezelo orvoshoz " is azert hogy o mit mond, mert ez igy teboly lesz a kicsi mellett valahogy is fekudni nepi 2-3 oranal otbbet es nem megeroltenti magam.....
Mar a legsotetebb gondolatim is elojottek, es olyan rossz hogy most meg mar ennyit lattam.
En ket napig megallas nelkul bogtem most meg mar se konnyem se agyam.

Szoval rolunk ennyit.

Dinuci : neked nagyon drukkolok. Szerintem az uh-n latszik mert nekem a 12 hetesen mondta a doki hogy a gerince epp.
Nagyon remelem te is ezt a hirt hallod!

A rossz eredmenyre en is fel vagyok keszulve mert a verzesek eredmenyezhetnek rossz erteket:(
De azt hiszem elertem a nekem mindegy allapotot. Csak a hetek kipilasa maradt:(
tavasziszel

Tavasziszel
Drukkolok!!!!!
Valami megoldás nem lehetséges? Segítséged nincsen? Bölcsi, ovi????
Vendég

Tavasziszél

En is nagyon drukkolok.
Nem szabad igy elkeseredni, mert igy nagyon hosszú lesz a hátralevö idö. Persze tudom , nem könnyü pihenni egy kisgyerek mellett, de muszáj lesz valamit kitalálni, hogy pihenni is tudj.
Epp a tegnap mesélte a férjem, hogy a kolleganöje is hasonló bajjal mint te, napi 8 órát kell feküdjön.
Napi 2-3 órát talán valahogy, meg lehet oldani, csak szépen higgadtan át kell gondolni, hogy mi a fontosabb és hogyan tovább.

Hát nagyon együtt érzek veled. Mekkora a gyereked, nem jár még bölcsibe, vagy oviba ? Talán ugy egy picit könnyebb lenne.
Jelentkezz még, ha van kedved, hogy találtatok-e valami megoldást és hogy mit mondott a doki.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!
Dinuci!Tudom,ilyenkor semmi nem nyugtat meg,de próbálj arra gondolni,hogy MINDEN RENDBEN!!Nem tesz jót,ha idegesdkedsz,ráadásul valószínűleg feleslegesen!Nem sokára péntek,és tényleg,ha eddig csak az AFP mutatott eltérést,és mégcsak nem is megbízható,próbálj megnyugodni!!

Tavsziszél!Te se add fel.... :) Nehéz hetek jönnek,de kitartás!Túl leszel rajta!

Mók!Írj valamit,aggódom,hogy minden ok,mert régen nem jelentkeztél!!!!

Holnap írok esküvő ügyben,remélem,minden ok lesz... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Tavasziszél!

Mi még nem találkoztunk itt a fórumon, új vagyok, de én is nagyon együtt érzek veled. Nekem hasonló problémám volt az első 3 hónapban, én is voltam kórházban sajnos. Tudom milyen nehéz, ezért csak annyit tudok írni, hogy KITARTÁS!!!! NAgyon jól gondolkozol, hogy nem érdekelnek az eredmények, csak a teljenek a hetek, úgy nem is lehet hozzáállni, hogy mindenen idegeskedsz!

Segítséget viszont szerintem muszáj lesz valahonnan kerítened, mert -bár nem tudom hány éves a gyerkőcöd- egy gyerek mellett tényleg nehéz még pár órát is pihenned. Nekem az járt a fejemben, hogy inkább kibírom valahogy otthon a fekvést (nekem is egész nap feküdnöm kellett) csak ne kelljen a kórházba visszamennem.

Esetleg még az jutott az eszembe, hogy ha alszik még délután a gyermeked (talán még délelőtt is? ), akkor aludj vele te is, hagyd a házimunkát, hadd szaladjon a lakás! Ebédet meg rendelj valahonnan, biztos találsz olyan helyet, ahol ehető a kaja és megfizethető.

Minden rendben lesz ne aggódj!!! :wink:

Kata!

5- 6 kutya? :shock: Nem semmi!! NAgy állatbarátok lehettek! Nekünk csak egy van, ő is csak az előszobáig jöhet be, de épp elég gond van sajnos így is vele. Nem az ő hibája, de ez egy másik történet. :wink:

Cherryke!

Nekem 2 ismerősöm is van akinek kisbabája van és egy papagájjal élnek együtt a lakásban. Sőt! Állandóan reptetik is, nem mindig van bezárva, persze arra ügyelnek, hogy ne menjen a kicsi közelébe.

Dinuci!

Az én dokim is azt mondta (de már nagyjából azt hiszem délután le is írtam... :roll: ), hogy nem az afp számít, mert az egy elavult vizsgálat, hanem az uh. JA! Meg még egy kis biztatás!

Egy ismerősömet küldték el Czeizelhez genetikai tanácsadásra, mert neki valami olyan betegsége volt, ami hajlamosítja arra, hogy sérült babája szülessen. Neki is volt már egy egészséges kislánya, és azt mondta neki a genetikus, hogy nem kell aggódnia, mert általában az első baba születik betegen. Ha van már egy egészséges, akkor nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a testvér beteg lesz. Persze biztos vannak kivételek, de azért ez egy jó hír nem?

Kri!

A kilókkal nekem is vigyáznom kell, de egyszerűen nem tudok a fagyinak ellenállni... :oops: Én is vettem rozskenyeret, azt eszem reggelire, jobban telít, mint a fehér kenyér. Én úgy vagyok vele, hogy bármely kis lépés is közelebb visz a célhoz...bár lehet, hogy ez csak önámítás, hogy elhallgattassam a lelkiismeretem hangjait. :lol:

Lynn!

Nem aggódom a kis korkülönbség miatt, szeretem a kihívásokat! :lol: No, de a viccet félretéve, szerencsére van segítségem, úgyhogy menni fog. :wink: Ha nem visel meg nagyon a várandósság és a szülés fizikailag, akkor talán a harmadikat is bevállaljuk ugyanilyen kis korkülönbséggel. :wink: De ez még nagyon a jövő zenéje lesz.
_timi_

Dinuci,

gyorsan írok Neked, mert pont most beszéltek a Csak Csajokban a trimeszterekről, nem tudom láttad-e, de a nőgyógyász pont azt mondta, hogy az AFP egy nagyon elavult és felesleges vizsgálat. Ha jó a kombinált tesz, inkább ezt javasolta akkor nem kell idegeskedni. A gerincet pedig egy uh-gal sokkal jobban meg lehet vizsgálni mint az AFP-vel mérni. A társműsorvezető Palotás Petra aki szintén említette, hogy külföldön nem is csinálják, hiszen csak idegesítik vele a kismamákat.

Nyugi

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Halihó mindenkinek!

Mizujság? Lehet unalmas vagyok de még mindig gyötrődöm. :cry: Azon gondolkozom ha nem küldd el UH-ra holnap akkor elmegyek erre a drága 4D-re. Ottis csinálnak genetikát végülis....nem? Ha jobb a doiknak hogy másnak adom a pénzt... Én akkoris kiderítem m i van itt.

Kri: köszi :-) olyan jo lenne ha tényleg meg tudnék nyugodni....Igen a kombinált valóban elég jó lett na de akkoris :( remélem holnap jutok valamire mert ebbe megbolondulok komolyan :roll:

Timi: üdv itt ha még nem mondtam volna :oops: annyira el vagyok foglalva a saját bajommal. tiszta önző vagyok itthon is. Másról se beszélek csak hogy ez lesz, az lesz. Hát bizzunk a Czeizel féle állításban :-) Próbálok...
Bocs ha nem figyeltem, első vagy második baba? hányadik hétben vagy?

Sissy: köszi!! Az esküvői fejleményekkel majd gyere ám! :-)

Tavasziszél: hát ezt nagyon sajnálom!!!! :cry: tudom hogy ez sovány vigasz de én az utolsó két honapot nyitott méhszájjal huztan ki! Bizz magadban meg a babában. Unalmas lesz a fekvés de vigasztaljon hogy nem a korházban vagy egyedül!!! a gyerkőcöt meg oldd meg hogy közintézménybe legyen ha még nincs, és a lehető legközelebbibe ahová esetleg te is el tudsz sétálni ha a dokit megkérdezed a hogyan továbbról. Szóval mégegyszer kitartást, tudom mit érzel!

Kata1002: tudom! Uh! muszáj lesz de vaalhogy előbb ki kell harcolnom. Ha nem megyek magánra aztán felfordulhat az orvos is tőlem.

dinuci01

Szasztik!

Dinuci, ne izgulj! Tudom többen írták már, de én is csak ezt tudom mondani! Nekem nem is lesz AFP, itt teljesen megbíznak a geneteikai vérvételben_ben meg az ultrahangban. A dokinénim már a genetikai vérvételre is azt mondta, hogy nyitott gerinc szerint kizárt, mert az már a 12. hetes UH-n látszana. Ha jól értettem, akkor itt lett egy kicsivel magasabb az érték. De hát az már látszott volna, szerintem, a 12.héten is.

Tavasziszél, nagyon együtt érzek! Nem is tudok semmit tanácsolni, mert ezt az egyet mondtam én is a férjemnek, hogy mi lesz velünk itt külföldön, ha véletlenül feküdnöm kell? Ha nincs segítség, akkor ez tényleg nagyon nehéz. Talán tényleg az ovi/bölcsi lenne a megoldás, és hát ilyen esetben csak van méltányosság. Ha ez vígasztal, a nagynénémnek az utolsó 5 hónapban, nyitott méhszáj miatt, tulképp végig feküdnie kellett a második gyerekével (igaz ott a nagyobbik már 10 éves volt). De az egészet otthon csinálat végig, és teljesen egészséges kisfia születt a 9.hónapban.

Timi, üdv itt. Hát igen a fogzás az még így 20 hónaposan is kikészíti néha az embert. Julinak most egyszerre jön három szemfoga... Ehhez képest lekopogom csak 1-2-szer kel éjszaka. (Igaz most kétszer is volt, hogy egy órán keresztül küszködött, és persze szegény ilyenkor mindent kitalál és semmi sem jó).

Kri, miért a 2 kiló az nem olyan sok, nem? Én is próbálok figyelni, de nem mindig megy. Tegnap este például (óriási lekiismeretfurdalás közepette) csokit ette. Ami azért is fura, mert egyébként nem szokatm, de most annyira kívántam.

Sissy, drukkolok esküvő ügyben!

És igen, Mók, csatlakozom Sissyhez: Mi van veltek?

Lynn, az tényleg nagyon jó, amikor az ember végre elmondhatja a munkahelyén. Valahogy tisztább helyzet. Állandó a helyed?

Mi jól vagyunk, csak JUli beteg kicsit, de csak a szokások taknyosság, meg estére kicsit be is lázasodott, de remélem gyorsan túl lesz rajta. És akkor ugye ehhez jönnek még a fogak... Most megpróbálom nem elkapni, mert múltkor (kb egy hónapja), jól rámragsztotta szegény a betegséget. Hogy hogy nem fogom elkapni, azt még nem tudom pontosan :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Tavasziszél,
remélem minden rendben lesz. Drukkolok, hogy feljebb menjen a méhlepény. A barátnőmnek is kicsit kinyílt a belső méhszája, neki a 20 hét környékén. A dokija pihenést írt elő + mg-ot, de neki 2,5 éves örökmozgó kisfia van. Szóval elhiszem, hogy így nem könnyű pihenni.

Dinuci,
a 4D is jó ötlet szerintem. De lehet, hogy elküld a dokid is uh-ra. Holnap hányra mész?

Timi,
én is megpróbálok vigyázni. A férjem azt kérdezte, hogy a védőnő azt nem mondta, hogy a csokikkal is le kellene állni? Nagyon megértő. :roll: Bár mostanában már igyekszem túró rudit nasizni. Meg vettem egy csomó almát, ananászt. Nemsokára meg jönnek sorba a finomabbnál finomabb gyümölcsök. Már alig várom.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sissy!

Köszi hogy hiányoltál, itt vagyok, csak már táppénzen és most vettem új gépet hogy itthonról is tudjak tevékenykedni. Hétfő voltam az endokrinológusnál, híztam, ő nem akadt ki, ellentétben velem, tehát újra szigorú diéta.....
Holnap nőgyógyász, kíváncsi leszek mert mi még nem beszéltünk az afp-ről.Egyébként tényleg elavult dolog, csak itt kötelező...

Tavasziszél!

Én mindíg drukkolok nektek, és szerintem a végén minden jó lesz.

Ja a pajzsmirigyem kezdi feladni, úgyhogy most már l-tiroxint is kapok. Annyi mindent szedek hogy el se hiszem.

Lányok lenne egy kérdésem: nekem enyhén sárga folyásom van, más tünet nincs, se viszketés, se semmi... Ez lehet normális. Mert ugye nemrég abbahagytam az utrot, és talán... Nem tudom, írjon aki tapasztal hasonlót.

Kép
mók

Kri, én is alig várom már a gyümölcsöket. Már hetek óta csersznyére vágyom!

Megnéztem én is a képeket, és tényleg tök jó tudni kikkel "beszélget" az ember! A gyerekek mindenhol nagyon szépek!!! Magamról is tettem egy képet, mert megnéztem, hogy mi van fenn, és az egyetlen képen, amin rajta vagyok, igazából nem is látszom :) Most már ti is tudjátok, milyen is vagyok.
Edit

Kép
Kép
etus79

Egy kis humor :lol: :lol: :lol:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1. ): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2. ): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat
hordod.
Harmadik gyermek esetén (3. ): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2. Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1. Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2. Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1. Mosás, szárítás, vasalás.
2. Mosás, szárítás.
3. Szárítás.

Babaprogramok
1. Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2. Eljártok babatornára.
3. Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1. Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2. Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz. )
3. Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: