A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » A C:2100 érték terhesség alatt

Sziasztok Csajok!

Pár oldallal ezelőtt írtam nektek.Azóta itt dekkolok a kórházban, jól megijedtem mert a szülőszobán kezdtem infúzióval, de onnan fél nap múlva jöhettem a várandós osztályra uhhhhh.Itt kaptam egy rakat antibiotikumot, és Betadine kúpot a fertőzés elkerülésére, de már ezek is lejártak, most csak magnesium citricit szedek 4x2, és egész nap feküdnöm kell csak pisilni kelhetek fel uppppsz.A kicsim 1 hete 660gramm volt, remélem az elmúlt napokban sokat nőtt.Ja a tüdőérlelőt is megkaptuk.A méhszáj 1 hete stagnál C1111 :cry: , de a jelen szituban ez is jó.Nagyon jó lenne a 30.hétig kihúzni.....
Látom itt már mindenki babázik, sokat olvastam a topik elejéből, és azért mind kihúztátok, remélem velem is így lesz!

KépKép

Kép
keny

Szia!! Nagyon szurkolok Neked, biztosan minden rendben lesz és jó kezekben vagy/vagytok! Én sem kelhettem ki az ágyból a 19. héttől, vagyis inkább nem tudtam kikelni, mert rögtön görcsölt a hasam, ha felkeltem, így tudom milyen. Töltsd hasznosan az időt! Tanulj nyelvet, olvass érdekes könyveket, hallgass baba-mama zenét. Én is ilyesmiket csináltam anno. :D Megérte. Kitartás!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="beagle"]M írta:beagleindenki maga mellett szeretné tudni a babát amíg csak lehet. :D

Hidd el, legszívesebben 18 évig! :lol:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Kössz.Mondjuk nekem szerencsére nem nagyon vannak görcseim, néha 1x 1x bekeményedik a hasam de semmi jelentős.Ez a fekvés elég uncsi, főleg itt a kórházban, persze próbálom magam elfoglalni, csak soxor bennem van a para, talán a 30.hét után kicsit jobb lesz a lelki világom :roll:

KépKép

Kép
keny

[quote="keny"]p írta:kenyersze próbálom magam elfoglalni, csak soxor bennem van a para

Megértem, így voltam én is. És ha azt nézzük Neked még jobb dolgod is van, mert a kórházban van kivel beszélgetni, ismerkedni, én meg totál egyedül voltam otthon minden nap és annyi időm volt azon gondolkozni, hogy mi lesz hogyha ... hogy már néha saját magamat zavartam őrületbe. :cry: Voltak rettenetesen nehéz pillanatok. Amiatt is mert bezártság és magány érzetem volt meg a félelem miatt is. Azt tudom csak mondani, hogy tényleg megértelek és kitartást kívánok! Próbálj meg beszélgetni/ismerkedni, olvasni, elterelni a figyelmedet! Vagy csak beszélgess a babával, de ne rossz dolgokról, ne arról, hogy mikor jön, hanem mesélj neki arról mennyire szereted és mennyire vártátok Őt, énekelj vagy csak dúdolj neki, bármi ami nyugtatólag hat a Picire.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kenny:én is csak azt tudom mondani mint Aida.
ÉS nagyon nagyon szoritok++++++++++++++++++++++

Reni :jobbulástés irj hogy mi volt?milyen munkát találtál?

000kata

Sziasztok!

beagle:Köszi szépen az együttérzést aranyos vagy :) Hát még nem nagyon jött meg tegnap óta csak barnázgatok kicsit.Épp azt találgatom,hogy nem-e baba van és nem ciszta :!: :) Most is olyan hányingerem van. Vajon eltudják az ilyet nézni?Hát egyetértek én is azzal,hogy olyan kicsin azért nem adnám be én sem.Bár dédi mesélte,hogy anno 6 hét volt nekik 3hét előtte és 3hét utánna és aztán menni kellett nekik melózni :cry: Azért az nem semmi lehetett :shock: De zárjuk is le ezt a témát szerintem is :D Nagyon,nagyon szurkolok nektek!!!!!

L.Kata:Hogy vagytok?Minden rendben van??

Keny:Nagyon szorítok nektek!!!!Pihenj élvezd ki,mert amikor megszületik majd a baba nem nagyon lessz időd rá :wink: :D És nyugalom,nyugalom most ez a legfontosabb!Írj majd,hogy mi van veletek.

Kata:Hát egyenlőre operátori melót találtam,de ma mégsem hívtak be szerződést kötni.Anyu most hívott,hogy fagyizóba keresnek eladót holnap elmegyek megnézem hátha :D

Most megyek,mert nagyon hányingerem van már :cry:

Kép
Kép
reni_24

Reni: szoritok hogy sikerüljön a melo.És a bölcsi sikerült?

Voltam a pajzsmirigy ultrahangon.Azt mondták van valami gyanura utalo jel. ( kezdödő autoimmun thyreoiditis ) :cry: :cry: ismeri valaki?
egy hónap mulva vissza kell mennem :cry:

000kata

[quote="000kata"]k írta:000kataezdödő autoimmun thyreoiditis

Ajaj, szegényke, nem tudom mi ez, de nem hangzik jól! :( Te tudod pontosan ez mit takar? Miért kellett menned UH-ra, mi volt a tünet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Reni, jobban vagy már? Hányinger elmúlt?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Reni csinálj egy tesztet :lol:

000kata

Sziasztok!

Olyan nehezen jutok el ide, próbálok pihenni néha, de norbi nagyon pörög. :wink:
Egyenlőre jól vagyok, nincs hányiger (bár Norbinál ez a 7. héten jelentkezett) :roll:
Mellem feszül meg a hasam, más bajom nincs. Ja, még annyi hogy szédülök néha :( Nagyon alacsony a vérnyomásom.
dokinál még nem voltam, majd felhívom.

Keny...neked nagyon drukkolok! Én kaptam valami gyenge nyugtatót a kórházban, az jó volt a sressz ellen, és a görcseim is szűntek tőle, de nem tudom mi a neve :? de kismamáknak szokták adni.
Nagyon nehéz tudom, de meg kell nyugodnod, ha tényleg sokat fekszel, akkor nem lesz baj. Könnyű ételeket egyél sokat igyál és pozitív gondolatokat keress! A könnyű zene jó, az engem nyugtatott! :wink:

Reni...jobban vagy? Hányinger??? :shock: Ajajj, csak nem baba az a ciszta??? :wink: :lol: Jobb lenne, nem?
Drukkolok nagyon nehogy baj legyen. Én is azt mondom csinálj azért egy terhességi tesztet.

Beagle...hogy vagy??Ugye még nem jött meg?? :roll: Nagyon drukkolok neked, írhatnál hogy mi van?
Csütörtökön mész dokihoz, ugye?Nagyon szorítok hogy ott legyen az a baba!!!! :D Mennek a drukkkkok!++++++++++++++++++

Kata...húú, sajnálom, hát ez nem tudom micsoda :shock: :roll:
De remélem nem komoly.Miért nem kérdeztél rá?
Háziorvos nem mond semmit, gondolom oda is el kell vinni a leleteidet, nem?

Valaki jöhetne már jó hírekkel is. :(

Kép
Kép
lovaszkata

Kata:utánna néztem nem valami jo :cry: nem gyogyitható hanem szép lassan elpusztuiul a pijzsmirigy :? :cry: gyogyszert adnak rá,de még csak gyanus vagyok remélem nem lesz.
Te meg probálj pihizni sokat Norbika mellett.Norbika hogy vna?

000kata

Kata, én is írtam, nekem nem válaszolsz?? Vagy most nem beszélünk?
Egyébként, ha még nem bizti az eseted, remélem nem is lesz ilyen bajod!!!

Lovaszkata, azért ahogy tudsz pihenj, mert ha nagyon alacsonyra szökik a vérnyomás ájulás is lehet! Meg igyál néha egy bögre teát, az jó hatású.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida :dehogy nem beszélünk,ne haragudj nem is láttam hogy irtál,csak most nézem.
Azért kellett mennem mert 2007be voltam és találtak valami gocot amit évente nézetni kéne,de nem voltam.Nagyon hullik a hajam azért mentem el mehnézetni.' hónap mulva ujra megyek,majd kiderül

000kata

Ajaj, hajhullás nálam is nagyon fent áll szülés óta... én eddig a szülés miatti hormonváltozásokra fogtam, de akkor el kéne mennem dokihoz?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

szerintem mnenj bár attol függ mennyire hullik.Nekem nagyon sajnos :cry:

000kata

Nem nagyon tudom mi a nagyon és mi a kevésbé. :? Hullik, jobban, mint szülés előtt, ezt tudom.
Sajnálom, hogy Neked így alakult, hátha nem találnak semmit mégsem!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Bocsánat hogy eltűntem, de nem volt netem itthon, most is elég vacak.

L.Kata: nem jött meg :D semmi jelét nem is érzem, hogy meg akarna jönni. mensi szerint 8.hétben kellene lennem, de apával utána számoltunk és úgy néz ki 11 nappal fiatalabb a terhességem, szóval sztem egy napra leszek veled kiírva. Holnap megyek dokihoz, izgulok, remélem minden rendben lesz. Tünetem csak annyi van hogy picit fáradtabb vagyok, türelmetelebb, feszülnek a cicik, és jó teltek, na meg akkora a hasam.... mintha több hónapos terhes lennék.

Nagyon szorítsatok holnapra. Este megyek, szóval pénteken jelentkezek legközelebb.
Vendég

Kata....nagyon drukkolok hogy tévedjenek az orvosok!

Beagle...jaj de jó hír, csak ott van az a baba ha nem jött meg és ilyen tüneteid vannak :wink: annyira drukkolok neked. :D

Kép
Kép
lovaszkata

Kata:köszönöm

Beagle:szoritok+++++++++++++++

000kata

Beagle, gondolok Rád és szorítok!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

BEAGLE DRUKK MÁRA!!!
:D

Norbi beteg lett, náthás, úgyhogy nem tudunk menni megint oltásra! :(

Reni...nem csináltál tesztet???Hogy vagy???

ANCSÁRÓL SEMMI HÍR????? :( Mi lehet velük, lehet már elköltöztek?

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Most tudtam csak visszaolvasni.

Kata: remélem ha egy hónap múlva visszamész akkor kiderül hogy mégsem az a bajod.

L.Kata: Dóri is tiszta nátha hétfő óta. Nem lázas, csak folyamatosan szívni kell neki. Olyan rossz szeles az idő, lehet megfázott Norbika.
Köszi, hogy drukkoltok, kicsit már izgulok.

Kenny: remélem még nem babázol, kiartást a kórházhoz. Írj majd hogy mi van veletek.
Vendég

Beagle, na mi volt a dokkernál?
Dórinak jobbulást!

LKata, sajnálom a kisbeteget, gyógypuszik Neki!

Kenny, ha majd tudsz írj, hogy mi van veletek!? Remélem minden rendben!

Kata, nézegettem a indafoto-n lévő fotókat, ott van egy tavacska képe. Ha az a kerti tó nálatok, akkor azt kell mondjam, nagyon szupi!! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Dokinál minden rendben 7mmes petezsák szikhólyaggal. 6 hetes vagyok a méret alapján.t

jövök bővebben ha D. alszik.
Vendég

Gratulálok Beagle, akkor csak jön a kistesó! :wink:
Várjuk a részleteket!

Én fél óra múlva el suliba és csak 3-ra jövök haza. :cry:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Beagle...jaaj de jóóóó! :lol: :lol: Akkor lehet tényleg egy idősek lehetünk, vagy csak pár nappal lehet az én babócám kissebb? :wink: Lehet csinálnod a vonalzót!
Én ma megyek délután! DRUKKOLJATOK! Nagyon izgulok! :D

Beagle írj a decemberieknek, mert többen kérdeztek téged, ésdrukkolnak! :wink:

Aida kitartást a sulihoz! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Kata:irj hogy mi volt a dokinál.

Beagle:Gratulálok :lol:

Aida :igen az a tavunk,mi csináltuk tavaly apával :lol:

000kata

L.Kata: december 17-re lettem kiírva, szerintem egyidősek lehetnek a babáink.
Nagyon szorítok ma délutánra, majd mindenképp gyere a hírekkel.

Vonalzóm már megvan, csak még nem másoltam be aláírásnak, de majd mindjárt.

Aida: Köszi. Igazából nagyon részletesebben nem tudom leírni. A lényeg hogy jóval később fogant a baba, mert mensi szerint már 8 hetesnek kellene lennem. Nagyon örülünk, de bevallom nektek én meg is vagyok ijedve hogy mi lesz velünk, hiszen Dóri is pici még.
Vendég

Valaki segítsen ki egy isteni somlói galuska recepttel légyszi :D
Vendég

Sziasztok!

5 hetes vagyok! 3,8mm petezsákom van benne szikhólyag, minden oké :D 3 hét mulva kell mennem újra.

Beagle...
Somlói galuska: 6 tojásból piskóta. Tudsz piskótát csinálni???Részletezzem ezt is?
Én különválasztom a fehétrét, felverem félig géppel, mikor fodros beleteszem a 12-14 dkg k.cukrot, és kemény habbá verem.Sárgájához keverem kézzel lassan, hozzáteszem a lisztet, egyneműsítem.Kivajazott tepszibe megsütöm, a piskóta egy részébe lehet kakaót keverni.
Krém: 3 csom pudingporhoz teszünk 6 dgk cukrot ezt kb:1,3l tejjel felfőzöm(az a jó ha jó sűrű a puding.Közben 2dl tojásfehérjét kemény habbá verek közben adom hozzá a 26dkg k.cukrot, még azzal is verem.
Majd a kemény tojáshabot belekeverem a forró pudingba (ez olyan mint a krémes krém amúgy :wink: )
teszek bele rumba áztatott mazsolát, darált diót....
A piskótát, 3 részbe vágom, rummal belocsolom és az alsó részt visszateszem a tepszibe, öntöm a forró krémet, majd a következő piskóta lap, majd krém, amég el nem fogy...végül a tetejére darált dió.Kihűlik, majd hűtöbe teszem pár órára, és aztán lehet a kockára vágni, tálalni.
Csokiöntetet készítek , de erre nincs most időm, felébred Norbi, bocsi nézd meg a neten, de jó a hígabbra készített csokipuding is :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

én ilyesmit szoktam: CSOKIÖNTET!
http://www.serpenyo.hu/recept/csokiontet/763

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

L.Kata: nagyon örülök, hogy minden rendben. ja és köszi a receptet, kipróbálom, bár nem szabadna ilyeneket csinálnom, mert nem szabad híznom csak alig, viszont úgy ég a hasam napok óta, és ha eszem akkor nem érzem annyira... szóval sajna eszem és hízok :oops:
Vendég

Sziasztok!

Beagle és L.Kata:Nagyon nagyon gratulálok nektek!!!!!!!Bevallom megkönnyeztem,hogy nektek már jön a kistesó :oops: Én is nagyon szeretnék már,de sajnos nem jött,mert megjött 22.én :cry: Most meg már dolgozom így pár évig lekell mondjak róla :cry: Pedig minden vágyam egy kistesó.Lehet volt,mert eléggé görcsöltem és sok is volt biztos oka volt,hogy így lett.

Amúgy minden oké.Kriszt megviseli hogy dolgozom most is olyan nyűgös,mert nem vele foglalkozom neharagudjatok most megyek,mert fellök a gépnél.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok Csajok!

Először is gratulálok az új kismamiknak!!!!!!!!!

Velem semmi küli, csütörtökön volt vizsgálat méhszájam stagnál, ill fura dolgot láttam a kórlapomon C1110, ezt nem is igazán értem mivel össze nem záródhat :roll: Amúgy kisfiam nagyon aktív soxor seggez esténként, ez azt jelenti, hogy kitolja a popsiját jól kivehető :D .Már a 3. hetet taposom, sokat fekszem, elég fárasztó, de muszáj.Amúgy szokott ám szúrkálni ott alul, elég rendesen akkor mindig beparázok, de gondolom ez attól is lehet, hogy nyomja a szeméremcsontom a kis buksija nem???Nektek mik a tapasztalatotok ilyen ügyben?

KépKép

Kép
keny

Keny, igen a szurkálás az már természetes jelenség, nekem is volt. Ahogy nő a baba és helyezkedik. Egyébként Te milyen vékony vagy? Mert a vékonyabb nőknél főleg jelentkeznek ezek a tünetek.
Annak örülök, hogy jól vagytok!

Reni, sajna, hogy egyelőre halasztva kistesó. És ha mégis jönne, azért csak megtartanátok, nem?

Beagle, ha nem akarsz hízni, akkor gyomorégésre inkább igyál Salvus vizet, az a tuti és nem hízlal! :wink:

Somlói recept:
Ezt így nem ismertem, köszi a receptet!
A piskótát leírom, hogy én hogy csinálom még nagymamámtól tanultam :D kicsit más, mint amit LKata írt.
Fehérje - sárgája szétválasztva. Sárgájához annyi evőkanál kristálycukor, amennyi tojás volt, ezt jól összekeverjük, legjobb robotgéppel. Fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. Cukros sárgájához felváltva liszt és a fehérje hab, óvatosan belekeverni. 1 kanál liszt - 1 kanál hab - 1 kanál liszt - 1 kanál hab ... ezt úgy, hogy összesen annyi evőkanál liszt, amennyi tojás volt és ahány evőkanál cukor. Ha jól beledolgoztad, sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe, be a forró sütőbe, legalább 15-20 percig nem kinyitni az ajtót (mert ha levegőt kap összeesik), aztán tűpróbára kinyithatod. Ha már jó, akkor sütő lekapcs és ne vedd ki a hűléshez, hanem csak nyisd ki valamennyire a sütő ajtaját. Akkor nem esik össze a piskótád és úgy lesz az igazi könnyű piskóta tészta!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Akkor jó, mert mindig besz....ok ha valami újat érzek.Amúgy igen vékony vagyok 50kg-al kezdtem a terhességem, amikor bejöttem a kórházba 57 voltam most passz.És a baba is fejvégű, tegnap este is a hólyagomat döngette, és a kezeivel ott matatott :)

KépKép

Kép
keny

Sziasztok!

Keny:Örülök,hogy minden oké veletek.Kitartás!!!!!!Szurkálás nekem nem volt persze én nem voltam vékony :oops: :lol:

Aida:Hát igen sajna.Hát csak úgy nem csúszhatna be,mert apa védekezés nélkűl nem akarja :cry: :cry: De,ha nem védekeznénk akkor,ha becsúszna megtartanánk az tuti.

Beagle,L.Kata:Hogy vagytok?

Kata:És ti???

Ancsa:Hát már én is aggódom miattuk nagyon!!!Remélem minden rendben van velük.Jelentkezz légyszi!!!!

Kép
Kép
reni_24

Keny, akkor tényleg vékony vagy! Milyen magasság mellé volt ez az 50 kg? Akkor nem csodálom, hogy hasonló gondokkal küzdesz. Sokkal inkább jellemző az ilyesmi a vékony lányokra.

Reni, értelek. Így tényleg nem fog menni. Nem baj, később jöhet majd a kistesó, akkor is ugyanolyan jó lesz majd meglásd!

Ma Premier Outleteztünk, magamnak két Amnesia felsőt "lőttem", Nolkának meg egy Champion nyári trikós együttest. 86-osat vettem, de itthon csodálkozva láttam, hogy jó rá.. remélem nyárig nem növi ki teljesen. :roll: :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Keny...én sose voltam vékony, de nekem is volt szúrkálás, sőőt néha olyat nyilalt belém alulról, hogy azt hittem meghasadok :roll: :( Ilyesztő, de hidd el ez normális.Tágulnak a szövetek, húzodnak az izmok... :?
A végefelé még a csipőcsontom is ropogott egy-egy mozdulatnál. :shock: :D
Kitartást neked, hidd el minden rendben lesz! :wink:

Reni...sajnálom hogy megjött! :( Az anyagiak miatt nem akarja az apa a tesót? :(
Remélem Krissz hamar megszokja hogy dolgozol, sok erőt neked. És fel a fejjel.Majd amikor én(mi)megyünk vissza dolgozni te leszel kismama, és növeszted a pocakod! :wink: :D

Többiek???

Kata hogy vagy?

Kép
Kép
lovaszkata

[quote="lovaszkata"]M írta:lovaszkataajd amikor én(mi)megyünk vissza dolgozni te leszel kismama, és növeszted a pocakod! :wink: :D

Reni, látod! Ez milyen igaz!

Többiek????

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csajok!
Köszi a kedves szavakat!

Aida!
164cm vagyok, az 50-hez.

Amúgy semmi küli, lassan de elment a 7 vége, már várom a csütörtököt addigra leszek itt 3 hete, és akkor megmérik csöpp fiamat.

KépKép

Kép
keny

Keny, én is 164 cm vagyok, régebben 49-50 kg voltam. Terhesség előtt 46 kg, szülés után 44 kg, aztán a stresszes időszakban 41 kg lettem. :cry: Most hízókúrán vagyok és nyárig szeretném visszaszedni a terhesség előtt 46 kg-ot, legkésőbb őszig pedig olyan 48 kg szeretnék lenni minimum. Eddig jól haladok, már 44 kg vagyok. :) Mindenesetre akkor Te sem vagy egy "vastag" lány, tisztára pont olyan, mint anno én.
Majd gyere hírekkel mekkora már a csepp fiad és továbbra is kitartást kívánok a kórházhoz!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csajok én adok nektek pár kgot :lol:

Képzeljétek kevinem tegnap elesett a mocijával pont arcra a betonra :cry: felszakadt az egész szája alul ,és ömlött a vér :cry: ugy megilyedtem szegénykém.Mára meg tiszta csúnya lett ilyen barnás ,gennyes :cry: leszaladok a doktürnöhöz megmutatom neki. :cry:

000kata

Aida!
Akkor tényleg nem sokkal vagy vékonyabb nálam, de a 44kg azért elég kevés!

Tegnap azt mondta az osztályos orvos, ha jól viselkedek, és stagnál a méhszájam, akkor a 29.hét után haza mehetek.Hááááát nagyon jó lenne, azért otthon jobban érezném magam, viszont még az is erős 2 hét.Kapni fogok véralvadás gátló szurit is a trombózis elkerülésére, mert 3 hete fekszem.Kisfiam jól van sokat ficánkol :P

KépKép

Kép
keny

Kata, oo Istenem szegény Kevin! Remélem semmi komoly dolog nincs, csak jól megütötte. Szegényke, gyógypuszik!

Keny, micsoda hír! Drukkolok, hogy hazamehess, mindenképp otthon a legjobb!
Kevés még a 44 kg, ezért vagyok hízókúrán, ahogy írtam is. :-) Hidd el én sem érzem jól magam így, de a 41 kg-hoz képest már sokkal jobb. Anno pedig 5 hónapig egyedül éltem és egyedül neveltem a fiamat, teljes kilátástalanság volt az életem, anyagi és lelki problémákkal küszködtem.. miközben el kellett látnom egy pár hónapos babát. Nem csoda, hogy 41 kg-ra lementem... Nem örömömben fogytam le, elhiheted. :cry: A lényeg viszont nem ez, hanem hogy ma már jól vagyok, együtt a család, kilábaltunk a mélypontról és kiegyensúlyozott vagyok. Így már jönni fognak vissza a kilók. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Keny:örülök h minden rendben és lehet hogy hazamehetsz.Szoritok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Aida:köszönjük a gy.puszit.Ma elvittem az orvoshoz mert elég csúnya neki,de azt mondta ezzel nem lehet mit csinálni,lassan de be fog gyogyulni,igyon kamillateát.

000kata

Kata, örülök, akkor mihamarabbi gyógyulást Kevinnek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:köszönjük :)

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: