A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Most kaptam a z sms-t Minikétől /Moncsi/:
"Sziasztok! Gabriel vagyok. Tegnap este 2560 grammal, 47,5 cm-vel érkeztem meg. Bár pci vagyok, de erős és nagyon szép. Puszi Nektek!"

Egyébként este próbáltam írni, de valamiért nem engedd fel a gép, ime a levél. A maiakat mindjárt visszaolvasom! Kép
Sziasztok! Kép

Lau, Erka, Orsi! Szépek a babák! Kép

Liv! Szerintem próbáljátok meg mérlegelni valóban szükséges-e a légzésfigyelő. Ha igen, akkor próbáljátok tovább a beállítgatást, nálunk is 3 napba tellett, apa egész nap azzal szórakozott, viszont ő meglehetősen türelmes ember. /egyszer ha lesz időm elmesélek a türelméről egy sztorit! Kép/ Mi is kezdtük a matrac alatt, aztán az ágy alá szivacsot tettünk (nálunk remeg a lakás a körút forgalmától, az volt a gond, hogy akkor sem jelzett be, ha a baba már fél órája kézben volt). Aztán a matrac alá tett dúcokat, aztán az érzékenység 2 fokozatát állította, aztán a matrac fölé, matrac fölé más érzékenységfokozaton, aztán pokrócot tett rá, stb. De három nap töretlen próbálkozás után, most már egész megbízható.. Fel a fejjel, próbálkozzatok, de csak ha tényleg fontosnak tartod.
Fekvés. Állítólag az oldalfekvés most a trendi. Szerintem altasd úgy a manót ahogy hajlandó aludni, a mienk, ha akarnám sem aludna hason, mert akkor üvölt.. Ha oldalt fektetem van hogy hátra fordul, de van, hogy szép békésen alszik úgy..

Efgabi! Köszi! Kép Írtam szakbabárnak mailt! Kép Jól letámadtam a nyűgömmel! Kép Jövő héten kedden megyek csak a dokihoz, nem felejtettem el megkérdezni az anesztes nevét! Kép

Manóka még ma is küzdött az elemekkel, de 11-kor feladtam és elveimmel meg nem egyező módon a gyerekorvost megkérdeztem mit tegyek. Na rögtön volt 6 különböző szer amit azonnal adjak be neki, és ha nem javul holnap reggelig akkor elküldi UH-ra. Nem tudom mi a francnak ijeszgetik az ember lányát a legrosszabbal. Kép Lekopogom most már jobban is van.. Úgyhogy ezentúl továbbra sem kérdezek a gyerekorvostól semmit, mert megint csak a frászt hozza rám a rémhíreivel! Kép Kéne valami nyugisabb dokit keresni, nem ilyen rémisztgetőset. Akkor is hozzá kell járni tanácsadásra, ha átnyergelünk választott dokira? Mert az gáz lenne.. Kép

Öröm hallani a sok ügyes, és nyugodt babáról. Sajnos vészmadár vagyok, de szerintem élvezzétek ki addig amig lehet, mert nem sokáig marad igy, ezt sajnos tapasztalatból mondom! Kép

Finiselők! Hajrá!
Moncsi, még nem jött üzenet, de ma nem láttalak?!
Juti! Kedden és szerdán délután megyek a Kútvölgyibe, ha addig megjön a kismanó meglátogathatnánk. Szólj neki, hogy időzítsen! Kép

Jó éjt!

Macs
maccs

Lau!
A vízben Dávid is érdeklődve nézelődött (csak előtte és utána sírt, szerintem fázott, mert rajta még nem igazán van zsírréteg), így szerintem nem volt túl meleg a víz neki, csak azért bizonytalanodtam el, mert ahol folyamatosan a vízben volt, ott olyan piros volt, amikor kivettem.
Tej: a védőnőnek mondtam, hogy mindenképp szeretném leadni a tejet, azt mondta, utánaérdeklődik, hogy van-e rá szüksége valakinek. Eddig nem hívott vissza. A Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtőjének írtam mailt, de még nem válaszoltak. Most várok. A kisfagyasztó a hűtőben már kétszer megtelt - egyelőre oda rakosgatom tovább a tejet továbbra is. Kidobni nem fogom!

Maccs!
A légzésfigyelőt mindenképp alatta szeretném hagyni, azért, mert koraszülött baba. Nektek milyen fajta van? Mert ezt a Babysense-t szerintem nem lehet állítgatni. Vagy igen? Mindenesetre a szervizben azt mondták, hogy tökéletes így, ahogy van. Viszont a két párna közül az egyik picit elhajlott, és mondta a pasi, hogy lehet, hogy pont azon feküdt és ezért riasztott be, most az nincs alatta, csak a másik, azóta ismét nem riaszt. De nem akarom elkiabálni...
Fekvés: Dávid bárhogy elalszik, de leginkább oldalt fektetem. De mindegyik orvos mást mond arról, hogy hogyan szabad, hogyan nem szabad fektetni a babát.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

HalihóKép

GyöreszKép
Gratula Norbihoz , sok boldogságot és tejecskétKép Jól beelőztélKép

MoncsiKép
Nektek is gratulaKépAkkor indítás volt végül? Gergő is csak 2750 g volt, de hamar behoztaKépKép

Lau
Én a Fitolacot ismerem még, meg a Milupának is van szoptatós teája.

Macs
Oké, jó lenne talizniKép Bár anyukám csak kedd este érkezik, úgyhogy szerdáig még várnékKép Én szerdán megyek ctg-re, de délelőtt. Kedden még Györesz is bent lesz szerintem.
HasfájásKép

Brius
Ha gyarapodik a babád és van elég pisis-kakis pelusa, szerintem ne tarts tápszeres napot, vagy akkor valahogy fenn kell tartani a tejtermelést, különben még kevesebb lesz. Persze a fejésnél kényelmesebb a szoptatás, de esetleg próbáld meg, ha nem akar enni csak alszik.

Fiúk kerti partiznak a szomszédban, vörösboros marhapöri lesz. Asszem én kihagyomKép
Amúgy jól vagyunk, jósolgatok, meg fészekrakó ösztön hegyek- mosás, főzés, takarítás...Ja és olvasgatom a Szoptatás c. könyvet, Beszti tényleg nagyon jóKép Ma sem aludtam éjjel fél négytől-hatig, úgy látszik ez már így megy végigKépKép

puszka, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Amíg Linato ide nem ér, remélem mindekit jól írtam be:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lanyok!

Itt a szulestortenetKép

Szeptember 23-an hajnali fel 5-kor arra ebredtem, hogy wc-re kell mennem. Ahogy vegeztem es felalltam, halk pukk es elkezdett folyni a magzatviz. Felebresztettem a paromat, gyorsan keritettunk pesztrat a nagytesonak. Kozben felhivtam a szulesznot, hogy szulunk, mondta hogy gyorsan bonyolitsuk a pesztra-kerdest, ne varjak sokaig a csorgo magzatvizzel. Vegul kevessel 6 ora elott ertunk be, a szulesznom mar vart. Az ugyeletes doki pontban 6-kor vizsgalt meg, ketujjnyi tagulast mondott. Kozben nagyobb mennyisegu magzatviz tavozott, amit a szuleszno mekoniumosnak latott, igy amint atkisert a szuloszobara, ramkototte a ctg-t. Kozben gyakorlatilag nem volt fajasom, neha egy-ket kobor. Vagy feloraig heveresztem a szuloagyon, neha kisebb fajasocskak jottek. Aztan kikonyorogtem hogy felallhassak, legalabb amennyit engedett a ctg zsinorja, annyit maszkalhattam. Ez kb 7 ora fele volt. Fel 8 korul mintha beindult volna valami, 3 percenkent jottek a fajasok, de kis rovidek, par masodpercesek, nem voltak nagyon remesek. Aztan megint ritkultak, ki-kimaradt egy-ketto. 8-kor felhivott egy baratnom, elcsevegtunk kicsit, megint nem nagyon volt fajas. Negyed 9-kor megvizsgalt a szuleszno, meg mindig 2 ujjnyit mondott. Tovabb jarkaltam, fajasok hebe-hoba, de rovidek, ott sohajtoztam, hogy mikor lesz ebbol szules. Kozben befutott a dokinenim is, haromnegyed 9-kor o is megvizsgalt, bo 3 ujjnyi a tagulas! Huha, haladunk! Kaptam egy mehszajlazito szurit, es ravettem a dokinenit hogy a magzatviz ellenere vegyenek mar le kicsit a ctg-rol, es kimentem a folyosora fel s ala vagtazniKép Na ekkor volt kb 3 nagyobb fajas, idokozt mar nem neztem, de ezek mar fajtak. 9 elott par perccel mondtam a szulesznonek, hogy mintha nyomni kene, de csak lajtosan, nem tudom ez az-e. Azt mondta, inkabb megvizsgalt, mertugye eleg gyorsnak tunt a tagulas. Kiderult, hogy a mehszaj gyakorlatilag eltunt, de egyebkent ez a vizsgalat nagyon gaz volt, gondolom a maradek mehszajat probalta elsimitani. Itt kezdtem kicsit elveszteni a fejem....A szuleszno kiment szolni a dokineninek. En meg kozben behisztiztem - szegyen ide vagy oda -, kozoltem hogy nem birom, nagyon faj stb. Mondtak hogy ok, kitolas, de ecceruen nem talaltam a jo poziciot, kozben viszont jottek a tolofajasok es borzaszto modon elkezdte preselni a mehem kifele a babat. Na innentol borzasztosag volt ez egesz, a fajasok gyakorlatilag folyamatosan jottek, en meg semmi mast nem tudtam csinalni csak nyomni-nyomni. Es kozben mi jart neha a fejemben? Hogy jezusom, itten kiabalok, szegeny szomszed kismamaKép)) Na mindegy, vegulis nem tudom hanyadik fajasra, 9.10-kor jott a megkonnyebbules, kicsusszant Botond. Hallottam, hogy mondjak, huuu de nagy. Kertem, szoljanak a ferjemnek (aki a kitolasnal kimenekult). Par percre megkaptam a babat, de kozben kezdodott a macera alul, es feltem hogy kiesik a kezembol, igy elvitte a szuleszno meregetni stb. Mivel ez ott tortent mellettem, igy en is lattam hogy 3x is felrakta a merlegre,majd nem szolt smemit, merte a hosszat. Kerdeztem, mekkora a sulya, viccesen odaszolt, hogy tobbszor is 5300-nak merte. Kozben sorolta hogy hossz 59, fej 38 (na itt felszisszentem), mellkas (vagy has?) szinten 38. Aztan odahozta megint, kerdezem, megis hany gr? Mondta hogy hat 5300, na itt altalanos elkepedesKép Dokineni a suly hallatan bekottetett egy oxitocin infuziot, hogy a mehembol kiuruljon minden aminek kell. A mehlepeny kicsit varatott magara, de aztan szepen kijott. A varras rossz volt nagyon, de vegul csak vege lett. Kiderult, hogy alig kellett gatmetszes, es Botond sem rombolt melle sokat. Talan ennek koszonheto, hogy a 3. naptol gyakorlatilag semmi nem faj alul, nem is erzem a gatsebet, guggolok, futok stb. A gyermekagyon egyebkent a csodajara jartak Botondnak, jottek a pathologias noverektol kezdve rengetegen csak ugy, megnezniKép A szulesrol meg annyit, hogy midenkinek ilyen vajudast kivanok, gyakolratilag nulla fajassal kitagultam, a kitolast viszont az ellensegemnek sem kivannam. Nagyon bennem maradt, mondtam is a dokineninek hogy a 3-at max programcsaszarral vagyok hajlando megszulniKép

Kepek Botondrol itt:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=6730

Az utolsokon a mellette fekvo szobatars 3500 grammos atlagsullyal szuletett, ugyanazon a napon, hmmm.

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Pénteken hazajöttünk a kórházból.Minden rendben van .Adrienn szépen szopizik.Ágota jól fogadta a kistesót.Nagyon aranyosak együtt.Mi két óránként szopizunk.Kicsit fárasztó de nincs előtte sírás csak jelzés,hogy ébren van.
Ha időm engedi majd írok.
Mindenkinek gratulálok!
Zsopapának köszönöm,hogy értesített titeket.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Egy valamire nem válaszoltatok, így - sorry! - hadd kérdezzem meg újra:
ti hetente egy ampulla (2 mg) K-vitamint (Konakiont) adtok a babáknak?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Na újra itt vagyok!

Először is Timcsusz! Györesz! GRATULA HEGYEK! Kép Látod Györesz, minden jó, ha jó a vége! Kép Sok volt a kalamajka, de most már egyenesben lesztek, csak birjátok az éjszakai strapát!Kép

Moncsi még annyit irt sms-ben, hogy végül náluk is császár lett a vége, és hogy majd még mesél.

Magi! Kép Édes a picike, várjuk a többi képet! Kép
Mi már kinőttük az újszülött arcunkat, és most már egészen kezd babásodni a pofink Kép

Judy! Megirod a mailemre a teljes neved és a telcsiszámod, biztos ami biztos? Akor küldenék sms-t, ha véletlen tényleg úgy alakulna, hogy rád tudok rontani a kórházban! Kép

Andi! A segítségek bizonyos melegebb égtájakra való kívánását teljes mértékig meg tudom érteni. De miért nem mondod meg nekik is?? Nem muszáj szó szerint igy, de azért finoman meg lehet azt mondani, hogy kösz de kicsit sok vagy. Én bizony beszóltam anyumnak, hogy vegyen vissza. Legutóbb az éppen nagy nehezen elbabusgatott gyerkőcöt ébresztette fel, aki utána közel fél órát bögőtt, de anyám örült, mert lehetett babusgatni kézben...

Brius! Türelem! Én sem ajánlanám az előttem szólók szerint a tápszert, inkább a fejést!! És azért próbáld meg a felébresztgetést, és a www.szoptatasert.hu oktatóanyagai között megkeresni, hogy ők mit ajánlanak.

Babs! Ne aggódj, nálunk is a héten ramazuri volt teljesen. Hétfő reggel óta ma este sikerült először "természetesen", mindenféle külső segítség nélkül kaksiznia Lilikének. El tudod képzelni, milyen jó kis nyugodt hetünk volt Kép

Én is szoktam depis, vagy kiborulós lenni, sőt nektek bevallom hősiesen néha rámtör egy olyan érzés, hogy szeretném kirázni a gyerekből a szuszt. Na ilyenkor fogom magam, és ha apa otthon van akkor lemegyek, 5 perc friss levegő, egy kör a háztömb körül és vissza. Aztán szépen türelmesen kezdem újra a babakezelést. A másik variáció, amikor apa nincs otthon, bevonulok a fürdőbe 5-10 perc zuhany, akkor nem hallom, hogy üvölt, és jól megnyugszom tőle. 5 perc sirást kibír a manócska egyedül. Ez azért fontos, mert a baba nagyon érzi, hogy neked milyen a hangulatod, és ha Te nyügős vagy, esetleg depis, annál inkább ő is az lesz, és ez egymást gerjeszti. De megértem, néha nekem is kaparja a torkom a sírás, holott tényleg happynek kéne lennem.
Azt azért ne felejtsük el, hogy rettenetes nagy fizikai, hormonális és lelki megterhelés ez az új helyzet, és nem meglepő egy picit sem, ha érzelmileg labilisabbak vagyunk. Nem tudom láttátok-e a Bázis c. tvműsort, ott csak fizikailag terhelték és nem hagyták túl sokat aludni az embereket, és attól is kiborultak, nekünk meg még pszichésen is fel kell dolgoznunk a gyerkőc, az új családi helyzet, a felelősségtudat és egyéb érzelmek áradatát.
Szóval fel a fejjel.
Azért nem szabad félvállról venni, ha nagyon mélyen beleesik a szülés utáni depibe az ember, akkor forduljon inkább időben szakemberhez, mert nehogy a saját és a gyerkőc életét megváltoztathatlanul elrontsa.

És persze Ti si elértétek a bűvös 6 hetet, azt modnják ilyenkor van egy nagyon nehéz időszaka a kicsikéknek.
Bűntudatot meg ne érezz, vagy ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad, mert azt mondják, később pont ezt fogják megérezni és kihasználni a lurkók, és akkor aztán jön majd az igazi nehéz időszak! Kép

Na jó hosszú lett az eszmefuttatás.. Kép
Most jön a követekző is:

Lau!
Délután már beszéltünk, de azért most megint irok neked, egy két dolog még eszembe jutott, a többit meg azért irtam le, hogy a többieknek is esetleg hasznos info legyen.

Először is tea: Milupanak van egy MILUSAN nevű teagranulátuma, kifejezett tejserkentő. Én azonban egy sima filteres teát iszom, mivel a tejserkentők egyik legfontosabb hatóanyaga a csipkebogyó. A Milford márkájú hibiszkusz és csipkebogyó teát /50 db filter, kb. 900 ft/ veszem sima boltban. Én jó cukrosan iszom, isteni finom, de lehet citrommal is vagy tetszés szerint izesíteni. Ahogy megiszom azonnal bizseregni kezd a cickóm, és néha még el is csöppenek. Kép
Nekünk most kiderült, hogy azért van problémánk a kaksival, mert noha én azt hittem kevés a tejem, és mindenféle módon serkentettem, a baba halálra volt etetve, és nem tudta megemészteni a rengeteg fehérjedús tejcit. /4 nap alatt több mint 200 gr-t hizott/

Jótanácsok, amik nekem segítettek:

Figyelj, hogy a baba mikor engedi el magától a cickót, utána MINDIG (akkor is ha csak 5 percet szopizott) büfiztesd meg, mert lehet, hogy csak a buborékok okozzák a teltség érzését. Ha a büfi után hamarosan felsír, és az éhség jeleit is mutatja, nem evett még eleget, mehet tovább a hami. /éhség jeleit a www.szoptatasert.hu-n Te is megtalálod./
Ha szopi közben hátrafeszíti a gerincét, erősen rugkapál, emelgeti a lábait, csapkod a kezével, akkor bizony fáj a hasa, vedd le a cickóról, mert a manók hajlamosak összetéveszteni a hasfájást az éhségérzettel. /szakirodalmak több helyen is irják/.
Az hogy csak rövid ideig szopik, nem gond, mert a szakik szerint 5-15 perc alatt képes megenni a kis adagját, ha megfelelő intenzitással szívogat. Igaz ebbe az esetben ált. alusznak is utána sokáig. Ha túl gyakran kel fel nálunk a hasfájás jele szokott lenni, és ilyenkor inkább csak "nyugi-cumi"-két adom a cickót, de ügyelek, hogy ne egyen sokat, mert attól csak még jobban fog fájni a hasija. Eddig nem adtam túl sok teát, de most kifejezetten az segít, úgyhogy esetleg a langyos cukros kamillateát is meg lehet próbálni, de kifejezetten csak szopi után adom neki. /azt biztos tudod, hogy a teába a cukrot még a forrásban levő vizzel kell felforralni, és úgy leforrázni (-nem főzni!) a növényt, mert igy könnyebben emészthető a manónak és benne vannak a hatóanyagok/. Az édeskömény teát /és ezért a Mecsek teát-ami 1/2 kamilla, 1/2 édeskömény/ nem ajánlom, a Laktoherb-ben is pont az édeskömény megy át a gyerkőcbe, igen erősen képzi a jópofa bélgázokat, amik aztán gyötrik a gyereket. /Legalábbis nálunk/
Nálam az is bevált, hogy mindig üresre fejtem a cicit, mert azt mondják, ha marad ott tej, az gátolja a további termelést, mert úgy érzi a szervezet,hogy nincs többre szükség.
És még egy dolog. A szoptatáshoz is legfontosabb dolog szerintem a nyugalom. Ha gondjaitok vannak akkor gyertek sirjátok itt el a neten nekünk, aztán rakjátok le magatokról valamilyen módon. A tejcsi termelés mennyiségében és minőségében is kimutatható (!!!!) ha a stresszes a mami. Nem véletlen, hogy éjjel a cickó alvás közben úgy megtellik, ilyenkor a prolaktin segít a termelésben. Ha idegeskedsz rajta, akkor ez a hormon nem termelődik rendesen, tehát a tejcsi sem fog. Tessék SOK, SOK pozitív gondolattal a tejtermelésre gondolni. Eddig a kismamiknak mondtam mindig, hogy fő a pozitív gondolkodás, most a szopiztatáshoz kívánom mindezt. Azt ismételgesd magadban, hogy ha nincs is most elég tejed, akkor majd lesz, ha elégszer mellreteszed, minden szivkodás tovább serkenti a szervezeted, jobban, mint bármilyen tea, és meg fog indulni megfelelőképpen. És minden rendben lesz, nyugi! Kép

ÚRISTEN! Ez aztán hosszú és okoskodó lett!Kép Nem áll szándékomban az észt osztani, pláne mivel sokszor nekem is nehézségeim vannak az anyasággal kapcsolatos "hogyankénejólcsinálni" témában, de azért irtam le , hátha tudok segíteni, nekem ezek váltak be!

Na úgy jártok, mint Lilike, csak benneteket szellemileg táplállak túl! Kép Emésszetek! Kép

Macs
maccs

Liv,
igen heti egy az adag Konakionból ( Hogy a fene essen bele!- tudod nálunk elég komoly hasfájással jár) Kép

Macs
maccs

Györesz!

Gratulálok!KépKép

Liv!

Mi használunk digitális vízhőmérőt. Nálunk a párom csinálja a vizet, és ő így szereti.

Lau!

Én nem adok túl sok mindent rá, csak kocsikabátot és sapkát a rugi-body fölé, inkább takaróval ill. a mózeskosár lábzsákjával takarom be, mert ezeket akár útközben változtathatom, ha soknak tűnik (pénteken pl. elég napos idő volt, amikor kimentünk, a lábzsák nem kellett).

Macs!

Én a saját dokimhoz viszem tanácsadásra, oltásra a gyerekeket, nem ahhoz, akihez tartozunk. Ráadásul nem is a saját településünkre...
Látom nagyon kiokosítottad magadatKépKép. Csak egy megjegyzés: ha csak "nyugi-cici"-ként adod (és hasfájás is van a dologban), és nem éhes, akkor érdemes arra figyelni, hogy az üresebb cicit kapja, nehogy még sok elsőtejet szopizzon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs!
Hasfájással jár a Konakion?
Ja, igen, és tartozol egy történettel a férjed türelméről! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Brius!
Dávid sem mindig szopizik, főleg éjszaka, amikor nagyon álmos, olyankor én lefejem a tejet és cumisüvegből adom neki, mert azt nem kell annyira szívnia, és akkor hajlandó annyira felébredni, hogy egy kicsit egyen.
Liv

Kép

Kép
liv

Helló Csajok!

Újra itt vagyok a fedélzeten, csak még furcsa két hapsival az életKépKép

Minden anyukává serdült kismamának hatalmas gratula, szépen szaporodunkKépKépKépKépKépKép

Nos, amint észrevettétek Botond eldöntötte a fogadást - mindenki vesztettKép De ettől függetlenül kiutalom majd magamnak a nyereményt, azaz az első játszótéri kiruccanás akkor is az enyém leszKép

Nos, a kisfickó születésének történetét majd megírom, és felteszem. Egyszer majd valamikor. Elöljáróban annyit, hogy gyorsan zajlottak az események, hajnali egykor indultunk itthonról, és 05.55-kor már megvolt a baba. Igaz, hogy nem lehetett velünk, mert elfáradt a születésben és abban a luxusban részesült ingyen, amiért Michael Dzsekó bácsi dollármilliókat költ - oxigénsátrazott pár órát. Aztán tízkor már velem lehetett.
Kicsit összekeverték pár órára a vércsoportját, ami apát (bár tagadja) elbizonytalanította egy kisséKép De később kiderült a tévedés, és hogy nekem lett igazam a vércsoportot illetően, apa mégiscsak apa maradt, Boti pedig a közös gyermek.
Alkatilak apára hasonlít, mert jó széles vállú gyerkőc (el is törött szegénykémnek a kulcscsontja születéskor), de hogy a golyó fejét kitől örökölte, az máig rejtély.
Na jó, bevallom, nála szebb kishapsit még nem láttak a szemeim - a szerelem elsőlátásra kialakult, és nagyon tetszik a csöppség. Aki arra pályázott volna, hogy örökbe fogadja, az sajna elbukta ezt a menetet, mert közös akarattal megtartjuk.
Apája már első pillanattól pelenkáz - mint éppen most is - nekem pedig ez most a búcsút jelenti, mert utána szopi jönKép
Ja, Botond egy igazi vacuum szivattyú, rengeteget eszik. 3400 grammal született, 3470-el hoztuk haza, rá két napra este a fürdés előtt már 3610 volt.
Én ellenkező irányban mozgok, 74 kg-val mentem be szülni, 65-el jöttem haza (ennyivel estem teherbe), most 63 vagyok.

És most pár kép a kedvencekből:
Kép

Kép

most robogok, mert a ded követeli a cicimetKépKép

Csirkesz
igyekszem gyakrabban jönni és gyorsan pótolni a visszaolvasási hiányosságaimat!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali

CsirkeszKép
De jó, hogy újra jöttélKép Botond nagyon aranyos. Szerintünk tiszta apukája. Nem is néz ki újszülöttnek, inkább komoly fiatalemberKép Géza meg is kérdezte, hogy tud-e már biciklizniKépKép

Macs
Mail ment az adatokkalKép

puszi
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz! Kép

Édes a gyerkőc, tényleg "érett" feje van /nem úgy mint az anyjának/! Kép De a száját az nem tagadhatnád le, tisztára a Tied! Kép

Judy! Kép Köszi! Kép Addig még úgyis irunk, de akkor majd jelentkezem! Kép

Beszti! Kép Igen! Jó hogy irtad. Erre figyelek, sőt, mivel van bőven tejem, sokszor a szopi előtt is lefejem egy kicsit az első tejet, mert azt irják a sok laktózban gazdag elsőtej is okozhat hasfájást. Kép

Macs
maccs

Csirkesz!Kép
Tüneményes hajasfickód vanKépMég te aggódtál a baba szépségét illetőenKép

MaccsKép
Jól leírtad, fő a nyugalom, mégha gőzől a fejed is belülKépTényleg hamar átragad a babára a mama idegessége, ezt tapasztalatam, azóta zuhanyzom én is, vagy ha kéznél van a papa őt vetem be, most is a hóna alatt van Heléna, úgy alszanakKép

Konakion
Nekem a gyermekorvos azt mondta anno hogy addig adja ameddig tart, az 5 ampulla elfogyott már.
most csak D vitamint kap.

TeákKép
Nálunk is a kamilla marad, lightosan kis cukorral.Nagyon ritkán van rá szükség szerencsére.Mióta nem eszem tejes dolgokat a hasfájás is abbamaradt, vagy lehet a homeós bogyó miatt, mindegy lényeg hogy "nincs".
Laktoherb és a többiek hát többet ártanak mint használnak.
A hibiszkusz+csipkebogyót én is imádomKépDe nem mertem inni eddig.

Öltöztetés
Én egy termo kezeslábast (őszi cucc) adok a body és a rugi fölé.És egy vékony majd egy vastagabb polár sapeszt.plusz Vékony takarót a mózesbe.
fantikbaba

Sziasztok!

Maccs! Kb. mennyi tejet érdemes lefejni a szoptatás előtt, hogy ne okozhasson hasfájást?
(És még mindig tartozol a történettel!) Kép

Csirkesz, üdv. újra! A képek alapján, amiket eddig itt a topikon láttam rólad, szerintem hasonlít rád a kisfiad! Kép

Lányok! Mondtam már, hogy hogy örülök, hogy van ez a topik, és itt mindent meg lehet beszélni, kérdezni stb.?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csatlakozom Livhez, nagyon jó, hogy mindent meg tudunk beszélni!Kép
Maccs: annyira aranyos vagy, hogy így biztatod az embert, mióta beszéltünk, sokkal optimistább vagyok!Kép Sőt, jelentem, ma sikerült lefagyasztani az első 150 ml kifejt tejetKép Annyira jó érzés volt, sokkal nyugodtabb lettem.

Csirkesz: csodaszép Botond, és tényleg hihetetlen, hogy mennyire jó étvágya vanKép Balázsnál is ezt vettem észre, egyre kerekebb a pofija, annyira édes, teszek fel új képeketKép
Liv: nekünk a héten kell majd először adni ezt a K vitamint, és nekünk is hetente egy ampullát írt a doki néni.

Voltunk ma lent fél órát levegőzni, annyira jó idő volt, és a héten végig ilyet mondanak.
Tegnap délutáni szunyaKép

Kép

Lau
lau

Sziasztok!
Alig tudom követni a babaáradatot, ezért akinek még nem gartuláltam a babájához, az most vegye úgy, hogy megtettem!Kép Ennyi gyönyörű babát egy helyen!KépKép
Olyan jó olvasni benneteket, csupa optimizmus vagytok, és mindenki segíteni akar a többieknek!Kép Remélem, szülés után majd én is tudok jönni, és kaphatok egy kis bíztatást a kezdeti nehézségek leküzdéséhez!Kép A terv egyelőre úgy néz ki, hogy szerdán kell befeküdnöm, és csütörtökön reggel császároznak. Egyre jobban izgulok! Majd küldök sms-t Csirkesznek vagy Macsnak!

Addig is minden jót nektek, maradjatok továbbra is ilyen derűlátók!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok! Kép

MÉG JÓ HOGY MINDENT MEG TUDUNK BESZÉLNI ! Kép Ezt erre találták ki! Kép Nekem is sokat szokott segíteni, már az is ha csak leirhatom azokat a dolgokat, ami miatt fől a fejem. Kép

Liv: Pontosan nem tudok mennyiséget mondani, én inkább az állagán látom, hogy kezd hátsótej folyni. Az első tej még világosabb, és hígabb, míg a hátsótej szép fehér, és kicsit sűrűbb. Szóval megvárom amíg a hígabb tej picit sötétebbre vált, és onnan ok szerintem.

Konakion-hasfájás: Több gyerekorvos is esküdött, hogy attól nem szokott fájni a manók hasa, sajnos nálunk kikisérleteztem, hogy Lili sajnos attól kifejezett görcsös hascsikarást kap. Kép És a mi orvosunk addig adja, amíg csak szoptatott a baba. Mindenesetre én utána jártam a dolognak, és az első adag beszedése után abbahagyjuk. Pár éve még nem is volt "divat" adni a manóknak. Ime egy cikk is:
Kép

Sztori: Kép Na jó akkor most szakítok rá időt.
Minden évben karácsonykor egy mogyorós sütit szoktam csinálni. Ezt terveztem akkor is amikor a sztori történt. Elmentem otthonról és rábíztam a páromra, hogy menjen el a közeli nagy ABC-be, és darálja meg a mogyit a diódarálón. Este jött értem a párom és sziszegett, amikor megfogtam a kezét. Néztem rá bambán, hogy mi történt édes? Tiszta vízhólyag volt a keze. Kiderült, hogy elment 10 ABC-be, sehol nem talált működő diódarálót, ezért fogta magát és az 1 kg (!!!!) mogyorót egyesével lereszelte a sajtreszelőn!!!! 1 egész tepsi tele volt a reszelt mogyival! Ehhez aztán kellett türelem. Pláne, amikor mondtam neki, hogy édes, felhívhattál volna hogy nem találtál darálót, és megkérdeztem volna a kollégákat nincs-e valakinek kölcsönbe egy napra.. Kép A válasz csak az volt volt: a parancs az parancs, kiadtad, hogy estére legyen megdarálva! Kép

Noémi! Tudod, hogy a chamomilla vulgaris nem más, mint a kamilla /orvosi székfű/ latin neve? Szóval én végül is nem vettem meg homeos bogyóban, hanem azóta minden nap iszok 2 bögre kamilla teát is. A csipkebogyót meg bízisten nyugodtan ihatod, az a tejserkentők alaphatóanyaga, a többi csak kiegészítő Kép A lycopodium az kapcsos korpafű, az urtica urens meg árvacsalán.. Csak kíváncsiságból utána néztem. Kép

Egyébbként lányok az kamilla teával is vigyázni kell, túl sokat nem szabad adni a babának, mert az összes jó hatása az ellenkezőjére fordul ha túladagolja az ember...Találtam egy honlapot, ahol egy kedves gyerekdokinéni ír a gyerkőcök homeopátiás kezeléséről, sőt kérdésre válaszol is. Ezt a kamillás dolgot is ott olvastam. A cím, ha esetleg később még valakinek szüksége lenne rá: home.tvnet.hu/~a3807. Van még egy érdekes oldal: www.medicinfo.hu

Lau! Kép Örülök, hogy nyugodtabb vagy. Remélem, ez kitart egy darabig, aztán nyugodtan ird meg vagy hivj fel megint! Kép Édesen alszik ez a baba, de legközelebb csinálj róla élesebb képet Kép És szerintem nyugodtan hallgass a józan ítélőképességedre, ha pl. a levegőztetés ügyében, a védőnők sem tévedhetetlenek és minden baba másra érzékeny, más-más igénnyel rendelkezik. Kép

Na megint egy kicsit sok lesz belőlem, ha nem, hagyom abba az okostojáskodást Kép Jóéjt lányok, legek jók és nyugisak, és optimisták, babázók és babavárók egyarányt! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Nagyon edesek a babak, ja es en is mindenkinek gratulalok ekinek meg nem tettemKép Akkora babaeso volt itt mostanaban, hogy kovetni azt nem nagyon tudom, de igyekszem. telleg, Zsofi is eltunt, remelem csak a fiucska foglalja leKép

Kamilla: allergizalhat is am, szal en nagyon vigyaznek vele, oszinten szolva szvsz nincs ra szuksege a babanak, ugyhogy en nem adnam....Kép

Csirkesz: telleg jo etvagya lehet Botondnak, de hat a nev valahol kotelez, nem?Kép Apa remelem ma berel merleget, 3 honapra, addig asszem lemerem hetente, meg most az elejen egy-egy szopit, kivancsi vagyok nagyon, mennyit ezsik az en BotimKép

orsoly
orsoly

Timcsusz, Györesz, Moncsi, GRATULA! KépKépKép

Mamik,
bár kicsit morbid, de tényleg sokat segít látni, hogy más is jár az én cipőmben. Szóval köszönöm, hogy leírtátok, nem minden rózsaszín másutt sem. Kép

Persze egy ilyen verőfényes reggelen errefelé határozottan rózsaszínű a világ. Főleg a mai éjszaka után, még mindig nem bírom elhinni - képzeljétek, Peti tegnap este fél 8kor bedobta a szunyát, és 6(!!!) órát aludt egyhuzamban! Éjjel fél 2kor már épp felkeltem, hogy lefejjem egy kicsit a szétrobbanni készülő ciciket, amikor szólt, hogy majd inkább ő. És aztán aludt tovább. Kép Hát nem imádnivaló? Kép
Egyébként a cicijeim kicsit zavarodottak ettől a napközben 1.5 óránként, éjszaka 3-4 óránként eszünk ritmustól, nem is csodálom, hogy estére kifogynak...

Köszi a pelustippeket is, elkezdtem nem lecserélni éjszaka, most sokkal nyugisabbak vagyunk. Azért legalább 1szer sajna muszály, ha tapintásra még nem is, de a nagyon sokat szag alapján mégis ki lehet szúrni... Viszont rájöttem, hogy egy kevés kaka Petit sokkal kevésbé zavarja, mint az anyját. Kép

Liv,
mi hagyományos vízhőmérőt használunk, kb 5 másodperc alatt jelzi a változást (belefolyik a víz hátul közvetlen a higanyszál mellé, így tök gyorsan reagál. De már lassan én is érzem a kezemmel, hogy mennyire meleg a víz...
Hogy van a légzésfigyelőtök? Nálunk azóta nem volt riasztás - betettem a 2. figyelő párnát is, így az egész kis teste a párnák felett van, lehet, hogy ez használt? De jó, hogy írtad a szín-elváltozást, tök igaz, és tulképp tudtam is, csak nem gondoltam rá...
Konakiont mi is heti egyet eszünk, Petinek nem fáj tőle a hasa, viszont jóval kaja előtt (20 perc) beadjuk, mert különben kibukja kajástól.

Noémi,
szerintem azért kérdezz rá a dokidnál a Konakionra, nekünk is azt mondta a doki, hogy addig kell, amíg csak anyatejes - meg Macs cikke is írta.

Macs, nem gyenge a párod! Kép Az enyém biztos feladta volna a 2. abc után, nemhogy sajtreszelővel nekiálljon... Hű... Veszel neki karácsonyra egy darálót? Kép

Csirkesz,
Botond nagyon helyes! De tényleg idősebbnek néz ki, Petinek még most sincs ilyen "komoly" feje. Lehet, hogy a sok haj teszi? Peti a második garnitúrát növeszti, az első fele már kipotyogott. Viszont az új haja szőke. Ha megtartja hozzá a szürke szemét, jaj lányok. milyen pasi lesz... Kép A kicsit sem elfogult anyuka
babs

Halihó!

Csirkesz, jó, hogy újra itt vagyKép! Bocs az sms-ért 24-én, nem tudtam, hogy Te is akkor szültél, így meglepett a válaszod. Arra számítottam, majd felteszed ide, hogy megszületett Lili, erre Botond is megérkezett ugyanazon a napon!

Lányok, apám ma hazamegy, de az élettársa itt marad hét végéig. Nem tudom, hogyan szabaduljak meg tőle, de már elegem van. Az égvilágon mindent meg tudok itthon csinálni, nincs szükségem segítségre, köszönöm szépen. Attól tartok, csúnyán össze fogunk veszni (az utóbbi időben amúgy sem voltunk jóban, gondolom, most ő akar lenni a jótündér).

Pipike újabban szórakozik velem: bekapja, majd kiköpi a cicit, aztán pár percig szopizik, alszik pár percet és újra kezdi... Így az eddig kb.20 perces szopi néha 1-2 óra hosszáig tart, mert nyűgös marad (mikor azt hiszem, hogy azért evett most kevesett és aludt el hamar, mert elég volt neki, és beteszem a kiságyba, akkor indul a sírás, így ismétlünk 3-4-szer, mire végre hajlandó aludni és nem felébredni. Ráadásul ma reggel büfiztetés közben rengeteget bukott (nem tudom, mennyi lehetett, de a lábamon folyt a tejcsi).
Ennek ellenére megpróbálok nem pánikolni. Az egyetlen dolog, ami bekavar a lelki békémbe az az, hogy nem élhetjük a normális életünket. Ahelyett, hogy hagynának minket nyugiban, hogy ki tudjuk alakítani az új kis életünket, itt okoskodik mindig valaki. Mióta hazajöttünk, nem volt még egy vacsora, hogy egyszerre leültünk volna hárman. Tudom, ez Lili miatt sem lenne könnyű, de meg tudnák oldani, ha nem is minden nap azonos időpontban. Niki lányom is meg van zavarodva, semmi rendszer nincs az életében újabban. Csak lenne vége ennek a hétnek!

Ja, apámék amúgy azért jöttek, hogy segítsenek pl. főzni. Ilyen kajákat főztek: toros káposzta (nem ehetek a káposzta miatt). Vaddisznópörkölt, jó erősen (utálom és erős, nem ehetek belőle amúgy sem). És hasonló light-os kaják, kifejezetten kismamáknak. Hát kösz.
Vendég

Amúgy Lilire hosszú ujjú kombidresszt, vastagabb rugit, arra kiskabátot (ez kicsit bélelt) adok (rugi alá kis zokni). Egy vékonyabb plédbe tekerem és beteszem a mózeskosárba. Slussz. Ja, meg egy sapi.
Vendég

Egy mai kép, még majd jövök:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Babs: hasonló gondjaim vannak nekem is, mert nappal többször kéri a cicit, míg éjszaka ritkábban. Most éjjel viszont nem volt olyan nyugodt, negyed 4-től negyed 6-ig hol szopiztunk, hol nyüglődtünk. Reggelre tiszta kóma voltam.

Maccs: igen, tuodm, hogy életlen lett a kép, legközelebb ügyesebb leszekKép

Na, most megyek, felébredt a törpe tejfeldolgozó, majd jövök mégKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!

Orsiról hírek az indexen írták:

Bekerultunk a korhazba,kulso mehszaj kinyilt, belso teljesen zart. Infuzioval eleg jol megfogtak a dolgokat, fekves van eloirva.
Meg 3 hetet jo lenne kihuzni egyben, egy pici drukkot azert kernek, de tudom hogy semmi bajuk nem lesz!

Mi jól vagyunk, tegnap Lorena este 8-tól reggel 4-ig aludt.Kép
De, hogy ne legyen nekem olyan jó, Ruben egész éjjel rumlizott, összesen két órát aludtam. Most is reggel 7 óta ébren van.

Kép
linato

Sziasztok!

Gratulálok minden új babához, nagyon beindultak! Kép Kép Kép

A fotók szuperek! Kép

Érdekes, amit a teákról irtok, mert régen azt mondták, hogy az édeskömény,a mi a Laktoherb-ben is van, pont a hasfájásra jó. Most meg kiderül, hogy az okozza? Komolyan, be lehet dilizni, hogy minden témában ezer féle válasz van. A depi néha nálam is jelentkezik,de csak kis mértékben. Mostanában azt érzem, hogy hagyjon mindenki békén, csak a kisfiammal és a férjemmel akarok lenni nyugiban. Hiába segitenének anyuék és anyósomék, mostanában csak idegesitenek, igy próbálom lecsökkenteni a látogatásukat, de nem egyszerő, hogy ne legyen sértődés. Biztos érzékenyebbek is vagyunk ilyenkor. Pl. tegnap szegény gyerek már evett volna, de anyósom még dajkálgatta, mert csak 5 perccel előtte érkeztek és hogy még ébren van a gyerek, hadd játszon vele. Én meg sik ideg voltam. Anyu meg rendet rak a lakásunkban, hogy segitsen, de ettől is kiakadok, mert tök máshogy csinál mindent, mint ahogy én csinálnám. Nehéz...

Lányok, a ti babáitok milyet kakilnak? A könyvek szerint az anyatejes széklet aranysárga krémes állagú, a fiam produktuma pedig sárgás zöldes krémes, de vannak benne kis bogyók, mint a bors szem. A doki is látta nem szólt rá semmit, hogy ne lenne rendben, de kiváncsi vagyok, hogy nálatok hogy van ez.

Pénteken megvettük cégre a babakocsit, és hétvégén már teszteltük is, szépen aludt benne a lurkó. Én a rugira egy plüss anorákot adtam, kis sapkát, és plusszaban még betakarom egy kicsit, de nekünk is gondot okoz, hogy ez most jó-e igy vagy túl kevés, túl sok.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek!
Az én babám is zöldeset kakil , állítólag azért mert sok előtejet eszik, és mohóKép
A doktornő mikor itt járt azt mondta hogy normális a zöld/zöldes kaki is, és ha esetleg nyálkás lenne még az is.Ha a baba jól érzi magát, egészségesnek néz ki akkor nincs gond.

Konakionra rákérdezek még ma.
fantikbaba

8 hetes kisfiam széklete szinte mindig nyákos. Kizárólag anyatejet kap, szépen gyarapodik a súlya. A gyerekorvos szerint túl nagy adagokat eszik amit nem tud megemészteni, ezért a nyák, szerintem azonban a 100-160 ml közti adagja nem sok.
Válasz:
A 8 hetes babánál rendszeresen észlelt nyálkás széklet jó gyarapodás mellett nem jelent problémát. Egy anyatejes babának naponta akár 4-6 széklete is lehet, amely általában aranysárga, kenőcsös. Ez valóban változhat nyálkássá, sötétebb színűvé, benne lehetnek túrószerű darabok, lehet a széklet habos, akár zöldes is. Ez utóbbi általában nyálkásabb és több bélgázfejlődéssel járhat, tehát a tehát a csecsemőt nyugtalanná teheti. Én azt szoktam mondani a kismamáknak, hogy mai szemléletünk szerint, ha a csecsemő az első 3 élethónapban hetente átlagosan 20 dkg-ot gyarapodik, ideálisan fejlődik. Ezután számunkra másodlagos szempont , hogy a baba hányszor és mennyit eszik, hány, esetleg nyálkás széklete van, hányszor bukik. Ha a baba hetente tehát átlagosan gyarapodik 20 dkg-ot, a laza, nyálkás székleteivel, a 100-160 ml-es adagjaival fejlődik jól. A fenti székleteltérés miatt eszünkbe sem jutna az anyatejbevitel csökkentését javasolni.
Dr. Gömöri Ágnes
fantikbaba

Sziasztok!

A teatémához egyelőre nem tudok hozzászólni, mert Boti semmit nem kér a cicin kívül. Eleinte kapott forralt vizet, de már azt sem iglnyli. A cicit először jól megpuszilgatja, és csak utána jön a szopiKép Nem tudom normális-e, de az alig 10 napos gyerkőcöm 80-120 gramok szí magába. Igaz, alszik is mint a bunda. Azt viszont nem tudom megoldani nála, hogy az esti fürdést követő szopi, meg a következő szopi között aludjon. Tisztára éber, vagy nyűgös. Éjszaka viszont rendes a kiskrapek, csak négy-öt óránként kel fel enni.
A kaksi teljesen aranysárga, állaga attól függ, hogy a rottyantás után mennyi időre tesszük tisztába. Ha iziben, akkor lazább, vizesebb, ha hagyjuk kissé a pelenka-molekulákat melózni, és magukba szívják a sok vizet, akkor szárazabb. Éjszaka is tisztába rakom kajci előtt, de ha evés közben produkál újabb adagot, és a hangokból arra következtetek, hogy csak mini kaksit nyomott a pelusba, akkor inkább hagyom.
Az első két éjszaka lámpafény mellett aludtunk mindhárman Boti szobájában. Aztán a következő kettő éjszaka már eltakartuk az éjszakai lámpa fényét, de még ott aludtunk, azóta visszamentünk a saját szobánkba, Boti pedig az erős félhomályban egyedül szuny. Amióta sötétebb a szoba, ő is jobban, mélyebben, hosszabban alszik. Remélem ez így is marad.

Boti tegnap este már 3670 gramm volt. Ha ezt így folytatja, karácsonykor már az apja gatyáit fogja hordaniKép

Csók a babáknak és mamáknak!
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Maccs, mogyoróreszelés: Kép Hát, nem semmi...

Babs, a légzésfigyelő péntek óta nem riasztott. Viszont nekünk a szervizben pont azt javasolták, hogy csak egy párnát tegyünk alá (mert előtte mindkettő alatta volt), és annak a közepén feküdjön.

Csirkesz, két napja az esti két szopizás között nálunk sincs alvás, hanem sír, de nem tudom, miért, nem lehet megvigasztalni.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Voltunk ma kontrollon Dáviddal, és kérdezte az ügyeletes doktornő, hogy visszamosolyog-e. Most őszintén: egy egyhónapos babának már vissza kell mosolyognia az anyukájára???

Liv

Ui.: Tegnap lepisilte apukája lábát! Kép

Kép

Kép
liv

Liv!
Fürdés utáni nem alvás nálunk is mindennaposKép
Ma is nyűgös napunk van, most szerencsére alszik, ilynekor hasra fektetem a pocija miatt.
Ki fogom próbálni a gripe watert egy hónapos kortol lehet, hátha az jobb lesz.Olyan rossz a tehetetlenség amikor sír, és nem tudod rögtön megnyugtatni.Most megpróbálok fejni egy kicsit szopi előtt, hogy ne szopizzon annyi előtejet,és böfiztetni is megpróbálom szopi közben(ha persze elengedné a cicit)
Hála az égnek ennek ellenére jól gyarapszik (5250 gr)a heti 250-300 gr pluszt felszívja magára.
Remélem hamar kinövi a hasfájást, ezt kívánom nektek is.

Noémi
fantikbaba

Még valami:
mindenkinek ajánlom a www.lll.hu oldalt, azon belül is ezt: http://www.lll.hu/leche/20h.shtml

Liv

Kép

Kép
liv

Eladó egy Babysense II. márkájú (Madarász utcai gyermekkórház ajánlásával forgalmazott), teljesen új, ki sem bontott kétpaneles légzésfigyelő készülék garanciaval.
Ára: 32 e. (Eredeti ár: 50 e.)
Érdeklődni: 06-30-6820220 illetve az emduan@yahoo.com-e-mailen
emduan

Konakionról: Nos felhívtam a doktornőt, és tényleg ameddig kizárólag anyatejes a baba, addig hetente egy ampullát kell adni.Pénteken megyünk tanácsadásra, méretkezésreKépés akkor felírja a következő adagot.

Este fél tíztől (előtte 2 óra nyöszi) fél háromig aludtKép Utánna szopi és bealvás, reggel fél hétkor szopi, azóta is alszikKép Miért nincs ez mindig így?Kép (persze a nyöszi kivételével)
Érdekes a nyöszi azokban az órákban van amikor született.

Babó álnevei: Ha sírós: Nyöszke, Amúgy : Cica és Nyuszifül.
Este mikor ramazuri volt a Kuckó -Mackót énekeltem neki, meglepődtem hogy tudom a szövegét(mi minden bevetünk azért hogy megnyugtassuk)Kép
Favorit még a tente-baba, lánc-lánc eszterlánc.
Próbáljatok nekik énekelni,szeretni fogják.
Ja nekem speciel hangom az nincsKép

Noémi
fantikbaba

Újabb info Orsiról, az indexről másoltam be ide.
Azért mentek be a kórházba, mert annyira fájt a háta, hogy alig tudott menni, 1.5 óra telt el a fajdalom kezdete es a kórhazba érkezés között. Majd a vizsgálaton derült ki, hogy szinte nincs külső méhszáj, de a belső jól tart ,viszont valószínű már csak darabokban jön ki(3-ban) de ez még nem biztos. A gyerekek kb 1950-2000gr körül vannak.

Nagy drukkok Orsinak, hogy a fiúk még egy kicsit kitartsanak odabent.KépKépKép

Beszti, Csirkesz Lau! Nagyon édesek a babáitok.Kép
linato

Sziasztok!

Bocsi, hogy ugy eltuntem, de nem sok idom van.

Ime egy par kep.

A tobbit megnezhetitek a kep.tar.hu/magika cimen.

Egy kerdes. Nektek mennyit szokott 10 napos kora korul a baba???

Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Kb 60-70 ml.Egy-egy szopásnál, de ebben nem vagyok biztos.A képek szerint eleget szopik a babádKépHa a bőre telt, és a kutacsnál nincs horpadás és elég pisit kakit termel eleget eszik.
Nagyon békés és helyes babád vanKépKépKép

Noémi
fantikbaba

Eszterről (Eszter28) tudtok valamit?
Liv

Kép

Kép
liv

Anyatej: a védőnő nem hívott vissza, így valószínűleg ő nem tud segíteni. A Heim Pál Anyatejgyűjtő Állomása átvenné a tejet, amennyiben hetente minimum 3-szor Budapestre szállítanám, de ezt sajnos nem tudom megoldani. A La Leche Liga annyiban tudott segíteni, hogy megadta az Eszter-lánc Anyatej Misszió elérhetőségét, akiknek írtam mailt. Nem tudom, kelleni fog-e valakinek a tej, de elég csalódott leszek, ha nem. Fájó szívvel önteném ki a csapba a felesleget, amikor annyi babának szüksége lenne rá.

Hadd osszam meg velem az örömömet: Dávid 2400 gramm! Kép Kép Kép Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Orsinak nagyon drukkolok, meg a csöppeknek is, hogy rendben legyen minden!!

Magika: nagyon helyes a pici!Kép

Noémi: nálunk is van becenév már, férjem elnevezte Bocikának, mert sokat szeret cicizni, én meg törpe tejfeldolgozó üzemnekKép

Csirkesz: szépen gyarapszik Boti, esténként szoktátok mérni? én nem mertem kölcsönözni, mert csak paráztatnám magam. Végülis melyik nap jöttetek haza? Kedden vagy szerdán?

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok!

Mi ma már megjártuk a Heim Pál sebészetét is Hannával. Nincs nagyobb gond, csak a köldökét nem találtuk szépnek, szombaton leesett a köldökcsonk, de utána is gennyesnek tűnt, nem volt tiszta. A háziorvosunk meg elküldött a sebészetre. Mint kiderült, ún. köldökgombája van, aminek a neve ellenére semmi köze a gombához, meg nem is miattunk vanKépKép, hanem valószínű rosszul zárták le a köldökcsatját, emiatt nem tudott rendesen leszáradni. Hát most lekezelték neki rendesen...

Nálunk az éjszakát megoldotta az, hogy miután begyógyult minden mellsebem, nem kell villanyt gyújtanom a szopiztatáshoz. Így eszik, aztán alszunk tovább. Nem is keveset, mert 1/2 10 után valamikor éjszaka kelt, aztán 6 órakor.

Kaki: hát nekem nem a miylenséggel van bajom, hanem azzal, hogy nem tartja meg a pelenka. Normális anyatejes (sárgás, híg) széklete va, de ha nem sikerül kakilás közben vagy nagyon hamar kicserélni, akkor állandóan kifolyik a hátán, nyakig kakis lesz. Néhány hete még én próbáltam tanácsod adni hasonló ügyben, de márminden általan javasolt tippet kipróbáltam, de a kaki még mindig kifolyik. Mit csináljak szerintetek? Melyik pelus a tuti jó (próbálkozni nem igen szeretnék, meg most vettem meg 2 nagycsomag (2*80 db) pelust)?

Liv!

Az én ismereteim szerint nem kell tudatosan mosolyogniuk. Mosolyoghatnak, de ez reflexes mosoly (más megfogalmazás szerint "gázmosoly").

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, Dávid is vigyorog, főleg álmában, meg mikor olyan kedve van. Utánanéztem a neten: a babák kb. 2 hónapos korukban mosolyognak vissza. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Bezsti: de milyen pelust probalsz? Ha pamperst, akkor probalj meg egy hatul gumirozottat szvszKép nalunk Libero megy, egyelore egy balesettel (ezt ma hjanalban szenvedtuk el, pisivel szerencsereKép)

Orsieknak nagy drukk, maradjanak meg egy kicsit a picikKép

Bezsti: ma reggel esett le a koldokcsonkunk, es meg Botondnak is csunya, mikorra kene szepnek lennie?

Liv: a kornyezetedben sincs kismama, akinek kellene esetleg?

orsoly
orsoly

Mi pampers minit használunk, a newbornt már kinőttük, de egyszer-kétszer hetente mi is kakis hátat tisztítunkKép Alapjában véve jó pelenkának tartom.80 darabost érdemesebb venni, szerintem mire elfogy megint méretet ugrunkKép

Mosoly téma: Néha azt tapasztalom hogy vissza mosolyogKépKépKépFőleg mikor énekelek neki(kiröhög a hangom miatt)Kép Mondjuk megértem őtKép
Álmában persze gyakoribb a mosoly, de Heléna inkább szopizik álmában (nagyevő).

Liv!
Gratula a 2400-hozKép így tovább.

Elszomorító hogy így kell házalnod a tejjelKép
Pedig kincset ér........Fura világban élünk.

Noémi
fantikbaba

Csajok Kép
Rég nem írtam, és most is csak nagyon gyorsan, mert kajás a kissrác.
Ígérem, majd jövök.

Beszti Kép
Nekem adtál tanácsot a másik topikon.
Végül nálunk azóta nincs se kaki se pisi kifolyás.
Pampers Sensitivet használunk. Csak a Tescoban kapható és csak 32 db-os van, az olyan 1700 Ft. nem olcsó, de tényleg szuper (nekünk), az egész gumírozott.
Egyet érdemes kipróbálni.
Na megyek, pussz edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok, anyukák és leendő anyukák (van még ilyen itt?Kép)
Pipike ma azt játszotta, hogy reggel óta óránként (és következetesen óra húszkor) enni kért... Most végre el is aludt (és úgy is maradt). Nem próbálkozom betenni a kiságyába. Körül van barikádozva a franciaágyon és úgy szunyál.

Volt a dokinéni. Mondtam neki, hogy mintha hasfájós lenne Pipike. A szélcsövet ajánlotta, majd veszek is és kipróbálom. Egyébként mondtam neki, hogy nincs mérlegünk, fogalmam sincs, mennyit eszik a bébi, de azt mondta, nincs is rá szükség, olyan szép kerek baba, látszik, hogy szépen gyarapodik és amíg ez így van, ne aggódjak, hogy hogy szopik meg mennyit. Ha most óránként kér, akkor adjak neki óránként.
Éjszaka nagyon jót aludtunk. 1/2 9-kor evett, és csak 1-kor kelt fel, és aztán megint aludt 1/2 6-ig, majd 1/2 7-ig. Na, innentől vannak az óránkénti kajálások.
Fogadni mernék, hogy a délutáni séta után még itthon is úgy alszik majd, hogy nem győzöm felkelteni az esti fürdéshez.
Köldökcsonkunk nagyon ragaszkodó típus, nem akar még leesni. Remélem, hamar távozik, mert szeretnénk már pancsolni egy jó nagyot. Úgy veszem észre, Pipike imádja a vizet (lehet, hogy nevet változtatunk és Hápika leszKép).
Nálunk is elég sok neve van már egyébként Lilinek: Pipi, Pipike, Popey, Törperős, Hami, Dulifuli (majdnem az egész Hupikék Törpikék), Pimpi, Pimpa, stb, csak épp Lilinek nem hívjuk szegény gyereket. Ezen jó lenne változtatni, én próbálom magam tartani a Lilihez, max. elpipikézem magam néha...

Kérdés azokhoz, akik csaszival szültek: mennyi idő után lehet már egy jót fürdeni? Nekem ma le lehet venni a kötést (nem volt varratszedés, felszívódó öltéseim vannak). Ez azt jelenti, hogy jöhet egy lightosabb fürcsi? Ugye, igen???
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat kaki ügyben, most már nyugodtabb vagyok. Kép

Képzeljétek, hogy az idióta védőnőnk egyszer volt nálunk, amikor haza jöttünk, utána rá egy hétre igérte magát, de nem jött és azóta is sz.... ránk. Kép Remek, még jó, hogy itt tőletek tudok kérdezgetni és hogy anyukám is konyit valamennyit a dolgokhoz.

Mosoly: Márk is szokott mosolyogni álmában időnként, ez az ún. szociális mosoly, csak később lesz tudatos.

Pelus: nálunk a Libero Newborn van használatban, mert még olyan picike a fiú, eddig bevált kaki szempontjából, viszont pisi már folyt ki, de el nem tudom képzelni hogyan. Lehet, hogy nem ragsztottam elég szorosra a nagy ficánkolásban és a kukija is felfelé állt, nem igazitottam lefelé? Kép

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: