Szerintem a Nagy Győri István István utca nagyon jó környék. Abszolút belváros, kellemes, csendes hely. Én is laktam azon a környéken, csak pont a Csili másik oldalán, a Baross utcában. Nagyon szerettem. Szorítok, hogy sikerüljön.
Anna
2004.09.25 04:35
, szerencsére már belerázódott, de ezt csak ezen a héten mertem először kijelenteni. Ellenőrzőnk két hete az ofőnél, várjuk, hogy beír-e vagy sem. Nem igazán hoz lázba a téma, ha grafomán, írjon. Hogy a balhé mi is volt pontosan, már elég nehéz felidézni, ennyit az intő pedagógiai hasznáról.
Persze ha van hozzá kedve és bírja a suli mellett, hadd csinálja! Tetszik, hogy ilyen szerteágazó az érdeklődése. Kristófnak hogy ízlik a második osztály?
Azért elképzeltem a fiad által ajánlott szerepcserét, dögkeselyű-főnök arckifejezésével egyetemben!
2004.09.25 17:35
Valahol 7,5 kg és 8 kg között lehet. De mivel szemmel láthatóan jól van, majd kicsattan az egészségtől, tök mindegy, hogy hány kg.
Az öcsédék se aggódjanak ezen!
2004.09.25 23:02
2004.09.26 21:52
) 2004.09.27 08:01
2004.09.28 04:38
), a háziorvos minden alkalommal elmondta, hogy "soványka ez a baba". Aztán egyszer elszóltam magam, hogy én 1 évesen voltam 7 kiló, azóta csak legyint: hja, ez egy ilyen genetika. Rékánál nem is vettünk már ki mérleget, úgyis berendeltek havonta egy mérésre (Réka 6,93 volt 1 évesen
). 2004.09.28 08:50
Bár a topikindító jól eltünt, de legalább most már van ilyen topik másoknak, akiknek hasonló gondjuk van.
Rajtam per pillanat 10 kg felesleg van és azt hiszem, amíg szoptatok, ez nem is nagyon fog változni.
Márpedig még szeretnék egy jódarabig szoptatni. Az a baj, hogy alig van mit felvennem, mert 42-es méretből csak a legszükségesebbeket vettem meg. A korábbi 38-asok pedig ott árválkodnak a szekrényemben.
2004.09.28 09:03
2004.09.28 22:26
2004.09.29 13:41
2004.09.29 20:07
. Erzsébet központban, ha érdekel, dobj meg egy méllel gabi.keller@mail.datanet.hu 2004.09.30 04:41
. 2004.10.01 14:16
2004.10.01 19:36
2004.10.01 20:42
Én mind a három gyerekkel végighánytam mind a nyolc hónapot.
Mindegyik meg is született egy hónappal korábban (minden előzmény nélkül), szerintem azért mert nem akartak tovább kínozni.
(Henivel egy órát.)
Amit találtatok az végül megvásárolható lakás vagy albérlet? És merre van? 2004.10.02 04:49
). Próbáld meg újra, légy szíves, igyekszem naponta-kétnaponta üríteni.Köszi!
! A dobozolásért persze nem irigyellek, meg az utána hetekig tartó felfordulásért sem, de a cél érdekében mindent... Én már többet nem szeretnék költözni, eddigi életem során 6 költözésben volt részem, nekem ennyi elég volt
. Bezzeg a férjem ennek az utcának a másik végén álló házba született, aztán átköltözött az utca túlsó végére (itt építkezett). Néha irigylem ezért. Én mindegyik lakást sajnálom a lelkem mélyén, túl sok emlék fűz hozzájuk. Ez biztos a sokat emlegetett kelet-európai mentalitás
.
. A sógornőmet is csodálom, pedig ő "csak" 3 hónapig hányt, de ma már úgy beszél a terhességről, mint élete legboldogabb időszakáról. Pedig azt a közös nyaralást, amikor mindenhol a kisrókát kergette, nem felejtem el én sem egy darabig! 2004.10.02 18:01
Persze, ha nem bízok ebben, akkor is belevágtam volna. Hiszen a gyerek utáni vágy elég alapvető ösztön, sokkal nagyobb mint a rosszulléttől való félelem. De azért több gyereket (illetve terhességet!) most már semmiképpen sem szeretnék.
) Meg egy kis zeneelméletet a zongoratanárnő is tanít neki. 2004.10.03 11:10
2004.10.03 17:13
2004.10.03 21:29
Bár nem ismerem a zenetanári óradíjakat, de egyáltalán nem olcsó. 3.500 Ft-ot fizetünk alkalmanként, ezért Henivel egy órát, Kristóffal fél órát foglalkozik. Mondjuk ezt nem veszi nagyon szigorúan, nem ugrik fel, ha letelt az idő.
De ha hozzánk már úgyis eljön, akkor jól jöhet neki, hogy több órát is letud a környéken.
A felnőtt orvosra is igaz, amit Ildikó a gyerekorvosról írt, hogy a kartonokkal Nektek nem kell foglalkozni. Az itt választott dokidnak megmondod, hogy eddig kihez tartoztál és ők mindent elintéznek egymás között. 2004.10.03 22:18
2004.10.05 07:44
2004.10.06 11:11
2004.10.10 15:17
2004.10.12 05:43
És együttérzek Veled. Nem is tudom, hogy mit írjak. Nem vígasz, csak talán könnyebben elfogadod a megváltoztathatatlant, ha arra gondolsz, hogy biztosan beteg volt a baba. És még nehezebb lett volna, ha ez később derül ki.
És addig is gondolja arra, hogy két szuper gyereked már van.
2004.10.16 13:32
2004.10.18 06:08
) megalakítani az Egyesületet. Péntek hajnalban egyébként elutazott a párom tantestületi kirándulásra, így szombaton egyedül zavartam le Heni szülipani zsúrját 11 gyerekkel (Lilivel együtt), tortával, szendvicsekkel, dekorációval, vetélkedővel, tánccal, stb.. Tegnap pihenésképpen már elmentünk egy baráti házaspárhoz, hogy legalább a vasárnapi ebédet megcsinálja valaki helyettem.
A barátainktól este mentünk a páromért, akivel elég későn értünk haza. Emelett peresze hetente többször megvan a napi két menet a Radnótiba, a mindennapi leckenézés, beszélgetés a nagyokkal, foglalkozás Lilivel (benne 6-10 szoptatás), takarítás, vasalás, bevásárlás, stb.. Ráadásul elkezdtem futni (gépen), mert mire visszemgyek dolgozni, jó lenne, ha újra rám jönnének a ruháim, különben rengeteg pénzt kellene akkoriban költenem.
Ez is fél óra. És még naponta kétszer relaxálnom is kellene a pszichológus utasítására, ami nem több kétszer 15 percnél, de ilyen feszített tempo mellett általában ez az, ami elmarad.
Úgyhogy még csak azzal sem tudlak bíztatni, hogy majd kinövi.
Áron hogy áll az ovival? Megszokta már teljesen? 2004.10.18 08:26
Netjük még nincs...
... Most is a szerda- pénteki ebédet jöttem megrendelni. 2004.10.18 08:48
2004.10.19 17:57
! És még engem szekál a családom, hogy folyton túlvállalom magam! Örülök, hogy Heni rendben van. Azért gondolom, nyugodtabb vagy így, hogy végére jártál a problémáinak, még ha maguktól megoldódtak is.
Ő maga kéri az orrszívót (igen, a porszívóra szerelhetőt!!!), és szépen, nyugodtan fekszik egy hang nélkül, amíg nem végzünk! Balázs anno végig üvöltött, győztem lefogni a csápoló karjait
2004.10.21 20:53
Mi eddig szerencsére megúsztuk.
Réka tényleg nagyon ügyes, ami a porszívózást illeti. Nekem eddig egyszer kellett Lilinél orrszívót használnom. Meglepő módon ő sem tiltakozott annyira, mint a nagyok annak idején. Nem sírt, csak a kezével próbálta meg ellökni.
Igaz, nem porszívót használtam, hanem olyan mellszívót, ami erre is jó. Vagy lehet, hogy ezt már írtam? Akkor bocs.
2004.10.21 22:03
2004.10.23 10:45
2004.10.23 13:28
2004.10.23 21:28
A Tieddel mi volt a baj?
Néha ugyan arrébb kúszott, de nem okozott problémát "elkapni". Kb. egy hete viszont elkezdett mászni és olyan, mint a csík. Már több kisebb balesete volt (magára borította az öntözőkannát, magára rántott egy köteg Kismama Magazint és meggyepált egy csomó növényt - ez utóbbi mondjuk inkább a növények számára volt baleset
). Enni viszont alig eszik az anyatejen kívül. Korábban már volt, hogy megevett egy egész gyümölcsöt is (almát, banánt vagy barackot), de most megint csak napi pár kanállal fogad el. Ez önmagában nem zavar, szerintem tudja ő, hogy mire van szüksége. De három hónap múlva megyek dolgozni, amikor reggel 6-tól délután 3-ig valami anyatejtől különböző dolgot kellene majd ennie.
De úgy tervezem, hogy ezen majd csak kb. két hónap múlva kezdek el aggódni, addig még magától is megoldódhat.
2004.10.24 16:44
volt a gond, (amikor akartunk bébit mindig jött rögtön
) hanem ami utána jön... másodjára júliusban volt a vetélésem, és Daninál az utsó mensi szept 23 volt ha jólemléxem
(most volt négy éve). Éppen a megelőző gondok miatt tartották a gyertyát
nálunk a dokik, kaptam peteérést erősítő csoabogyót, és utána progipótlást is. Zsófinál semmi gond nem volt ilyen téren, augusztusban akartunk visszamenni a dokihoz, hogy beszéljünk a terveinkről, de akkor már dobogott a kiscsaj szive
. Nekem a nődoki nézte a hormonszinteket, mondjuk pont ezért váltottam, ha maradok, lehet Danikám is elment volna
. Olyan napokon kérek kaját amikor nem megoldott a főzés, ami ált. azt jelenti, hogy nem vagyunk otthon de., tehát nem tudom lesni az étekhordót. Neki meg eccersem sikerült akkor jönnie, amikor ígérte, annak ellenére, hogy 1 órás intervallumot mondtam neki. ehhez képest a Brigi 8 elött kihozza. 2004.10.24 18:57
De életemben először részmunkaidőben fogok dolgozni. Remélem, valahogy működni fog a lavírozás három gyerek és a család között. Lili felügyeletét egyébként jövő szeptemberig a családban oldjuk meg, utána viszont bölcsis lesz. 2004.10.28 10:38
2004.10.28 20:20
Egyébként az én párom is Újpestről költözött ide három éve. Ő sok szempontból jobban szerette Újpestet (pl. a közlekedés miatt), de szerény személyemben volt egy olyan szempont, ami Erzsébet mellett szólt.
De mostanra már a kerületet is megszerette. Ti merre laktatok ÚP-n? (Mi csak így hívjuk.
) 2004.10.28 21:25
2004.10.29 20:59
! Anno Réka is igen nehezen barátkozott meg gyümölccsel-főzelékkel, most pedig a sógornőm próbálja tömni a lányát kb. annyi sikerrel, mint te Lilit. 2004.10.30 00:08