A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!!!

Ági, Boldog szülinapot a gyerköcöknek! :D
Hogy szalad az idő, hogy már 2 évesek! Biztos érdekes lesz számukra olyan gyerek közösségbe tartozni ahol nem csak tesok vannak.. :lol: Ők is szoktak azzal a kis motorral közlekedni? Nemrég volt a keresztlányom 2 éves, gondoltam elviszem a játszóra, motorral mentünk, kb. 120km/h sebességel kellett utána futnom, hogy elérjem, estére úgy feküdtem le mint aki szántott volna egész nap...no ha ezt megszorzom 3al.....biztos nem kell fitness terembe járnod.... Persze,gondolom az öröm is háromszoros. :lol:
jÓ lenne többször felöletek hallani, amikor időd engedi, gyere és mesélj!

Szurikáta, most szép idő van! Gondolom a kertben tudtál tevékenykedni kedvedre! :)

Én is kiültem a teraszra, hihetetlen zsivallyal voltak a madarak, nagyon örültek, hogy végre it a jó az idő.
Egy hetet letudtam, a 2. héten már sétálgathatok, igaz? Mostanra lett egy kicsit uncsi a bezártság, persze nem teljesítmény turákra gondolok. :lol:
Elég jókat birok aludni, már lassan úgy érzem a macskám lettem.
Mintha szanatóriumban lennék. :wink:

kellemes vasárnap estét mindenkinek!
emerenc

Loreena! Sajnálom, hogy megint beszólt az a mocsok ciszta! De én is bizom benne, hogy egy hónap múlva szépen eltűnik! Addig is még egy esély a spontánkodásnak, elvégre az ember sose tudhatja! :)

Ági! Utólag is boldog szülinapot a kicsiknek!!! Olyan hihetetlen, hogy ennyi idősek! Mindd egyformán beszélgetnek? Bölcsi biztos jó lesz nekik! Egy csoportba kerülnek majd?

Emerenc! Kis sétálgatás biztos belefér! De a teraszon könyvolvasás-madárcsicsergés hallgatás is biztos jó. :D

Kép
kislibus

Emerenc,
nagyon nagy drukk !!! sok babatapi és miegymás....
pihenj sokat. Bár ez már a sétálós heted. Igaz az időjárás úgyse engedi, hogy egész nap úton legyél.

Ági
Boldog szülinapot az ikreknek ! Nagyon rohan az idő!
Nem lehettél volna 3 gyerek mellett főállású anya ? Vagy nem is akartad ? Tehetnél fel róluk képet , biztos nagyok már!

Sajó,
mi újság Veletek?
Nem jelentkeztek.
Sajóról is csak a hírekben hallani , hogy baj van vele , "áradozik" :)))

Hildácska,
sikerült dönteni doki ügyben? Gondolom érdeklődtél Győrben is. Írtad ,hogy a Kaális dokik nem voltak szimpik, de ha nem ismersz senkit , akkor esetleg néz körül a babaneten hátha ajánlanak vkit. Azért ott marad Apánk, de én valószínűleg helyben is keresnék vkit.

Szimba,
biztos el lehetne intézni már most egy vérvételt , de a fülem sem jött még rendbe, úgyhogy akkor kivárom azt az egy hónapot mostmár. Már ha ennyit vártam eddig....

Libuska,
most már neked is nagyon hamar itt lesz a találkozás Annával :)
Még jó , hogy nem olyan nagy baba... A Te alkatodhoz pont megfelelő méretű , és ami fontos egészséges !

Loreena,
ezekkel a cisztákkal mennyi baj van...
Gyorsan tünjön el !!!!
miciona

Kkata,
a Te cisztád ugye már eltünt?

Zsuzska,
mikor várható a kezdés?

Kriszto,
mi volt pénteken? Hogy vagy? Remélem a fizikális részen már túl !
Lelkileg is túl leszel ahogy befészkél majd hozzád a kisbabád, ami biztos hamarosan megtörténik.
miciona

Sziasztok!

hát igen nagyok már. Főállású anyán gondolkodtam, de sajna anyagilag nem tehetjük meg.
Bölcsibe igen egy csoportba mennek majd. de majd májusban derül ki, hogy tényleg felvették e őket.
Beszélni nem egyformán beszélnek, az egyik kisfiú még csak babanyelven magyaráz, de azt nagyon. A másik kettőnél is még csak szavak vannak. De édes ahogy beszélnek, tök más a beszédhang, meg a babahang. nem is gondoltam volna.
Ja kismotort nem vettünk nekik. Van bébitaxi, de azt csak a szobában használjuk. Sétánál meg szigorúan kézfogás van.
Ha képeket szeretnél látni az Iwiw-n megkereshetsz Név Deli Ágnes (csigusz) becenévvel.

na megyek fürdeni, mert ma apa altat, én meg ma diétába kezdtem, és elég gyengus vagyok. Szép álmokat.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok!
Megint érzem azt a fránya cisztát, nekem mindig tüszőrepedés után alakul ki, un.sárgatest ciszta, amely akár 5-6 cm-re is megnőhet.
Ilyenkor feszít az adott oldal...
Már műtöttek is miatta feleslegesen, de hiába mert funkcionális eredetű, tehát a hormonműködéssel áll összefüggésben...
Dévisz szerint sárgatest, de ekkora nem lehet nem?
Szimba: mi a különbség a kettő között?
Remélem a menszesszel eltűnik, mert mindig el szokott. Ha nem, nem tudok kezdeni....Kkata, Lorena át tudom érezni, remélem hűlt helyük lesz hamarosan...
Ugye lesz UH kezdés elött?
Emerenc!
Hogy telnek a napok, sétálgatsz már? érzel valamit odabent?
Kriszto jelentkezz, már mindenki izgul Érted...
zsuzska69

Sziasztok!

Ma este megyünk be a kórházba, holnap műtenek. Mivel várólistára tettek volna (2hét) a területi kórházban és a János sem tud vákumosra fogadni, így nagyon más nem maradt, megyünk a Telkibe. Jó lesz már túllenni rajta. :cry: Nagyon hosszan elhúzódott és már bánom, hogy az első diagnóziskor nem mentünk el, csak bíztam benne, hogy nem kell műtét.

Emerenc! Második hét.... de jó!!! Remélem nagyon jól vagy és minden szépen alakul! Annyira szorítunk Nektek!

Zsuzska! Kezdésre cisztának nyoma se legyen!!! Most érted kell szorítsunk, ha már vannak akik célegyenesben :wink: Igaz, Hildácska?
Gyorsan kiderül, hogy Emerenc Anyuka lesz és Te jössz!!!

De vannak még akik most kezdenek hamarosan nem igaz?

Legalább tudok szorítani értetek a "szabad" hónapjaimban. De remélem gyorsan fog telni.

Kislibus! Már majdnem elfelejtettem, hogy van még valaki, akinek hamarosan megváltozik még az élete. :D Remélem nagyon jól vagytok és készülsz a kishölgy megérkezésére.

Mindenkinek szép napot!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Kriszto!
Kitartás,holnap estére már fellélegezhetsz és készülhetsz a következő sikeres körre.
Ne izgulj, minden rendben lesz...
zsuzska69

Kriszto! Utólag bánni nem szabad, előre nem tudhattad, hogy mi lett volna ha. Igy te is biztos lehetsz benne, hogy kell a műtét, az is rossz úgy végig csinálni, ogy igazán még nem engedted el. Igy holnap túl leszel rajta, ahogy zsuzska is irja! Majd ird meg, hogy hogy vagy!
Mi jól vagyunk és készülünk szépen lassan. Szerdán ablakcsere, utána indulhat a tényleges készülődés.

Ági! Nagyon aanyosak lehetnek! Milrt kell diétáznod? Sok maradt rajtad? (El sem tudom képzelni 3 gyerek mellett...)

Zsuzska! Az nem baj, hogy van sárgatest, csak az a baj, ha a ciklus végével cisztává alakul ahhelyett, hogy -menses esetén eltünne-terhesség esetén sárgatestként megmaradna az első 12 hétre.

Emerenc! Cicukát doromboltatod??? :D

Kép
kislibus

Sziasztok!

Diétáznom azért kell, mert az utóbbi időben nagyon sok felszaladt. Tudjátok este elalsznak a gyerekek, és 10 körül sikerül vacsizni, és hát igen az szép lassan felrakódik az emberre. :-) de nekem amúgy is az egész életem fogyókúra. legalább van valami hobbim. :-)

Ági28

Kriszto!Gondolunk Rad! Most mar csak jo dolgok jonnek,meglatod!!!
Ha gondolod,hivj fel es elmondom,mi hogy van/lesz es mit vigyel stb.
Ne pakolj torolkozot,betetet,furdokopenyt,papucsot,mert adnak.
Megirom a szamom priviben,ha barmirol szeretnel beszelni.

Lor! A kis szemetlada cisztak! Tunjenek mar el!!!!!!

Micc! Ez a Sajo-s duma... :D

Kép
bodza2005

Kriszto!Gondolunk Rad! Most mar csak jo dolgok jonnek,meglatod!!!
Ha gondolod,hivj fel es elmondom,mi hogy van/lesz es mit vigyel stb.
Ne pakolj torolkozot,betetet,furdokopenyt,papucsot,mert adnak.
Megirom a szamom priviben,ha barmirol szeretnel beszelni.

Lor! A kis szemetlada cisztak! Tunjenek mar el!!!!!!

Micc! Ez a Sajo-s duma... :D

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Kicsiket sétálgatok, a boltba, gyógyszertárba, de igazi sétát mondjuk a parkig nem tudok megtenni, mert olyan mikor a tűszőim megnőttek nagyra, főképp inszemkor, mintha babszem lenne bennem. :D Érdekes. így hát Libuskám a cicámat doromboltatom, hihetetlen mekkorákat bírunk aludni mi együtt, azzal a különbséggel, hogy ő lelép időnként vadászni és, hogy meg legyen a husi adagom, hozz nekem egy egeret, rendszeresen most már.:))))
A ciszták ellen már kitalálhatnának valamit, örök ellenségünk....
Micikém, meggyógyulsz és kezdhetsz is....nagyon drukkolok Neked!
Kriszto, mit is mondhatnék Neked....ahogy Bodzi is mondta, már csak jó történhet, jó dolognak kell történie, kitartás és Veled vagyunk. Jól döntöttél, hogy a Telkibe mész. Jánosba nem túl jó történeteket hallotam már, hasomló helyzetben lévő nőktől.....
emerenc

[quote="zsuzska69"]D írta:zsuzska69évisz szerint sárgatest, de ekkora nem lehet nem?
Szimba: mi a különbség a kettő között?

Röviden: semmi. A cisztának sok típusa van és egy bizonyos méret felett hivatalosan a sárgatest is ciszta (bár a nagy méret általában a terhesség korai szakaszában jellemző). Ha ezzel azonnal megműtöttek, gratulálok az orvosnak. :? (Ennek maximum akkor van értelme, ha a mérete folytán már a petefészek elcsavarodása is benne van a pakliban, vagy 2-3 hónap után sem akar magától eltűnni.) Szóval ez a ciszta egy megmaradt, nagy méretű sárgatest és nem a meg nem érett tüsző. Itt nem is az a lényeg, hogy minek csúfoljuk, hanem az, hogy a kezdésnél ott van-e, mert ha igen, akkor nem ideális a helyzet az induláshoz. Nálunk is pont ez van most. Ilyen sem volt még: kétszer is megyünk beállításra. (Mindig tudunk újítani.) A 2 napi felhozataltól Dévisz eléggé lázba jött, mivel az egyik oldalon (egy közepes méretű sárgatest-ciszta társaságában) 5 azonos méretű tüszőt láttunk, a másik oldalon viszont csak egyet, de az 5 szerinte nagyon bíztató. A gond ugyebár a még nem teljesen eltűnt sárgatest, ami miatt a 4. napon ismét megyünk és ha addig felszívódik, Dévisz szerint mindenképpen jó lenne belevágni, legfeljebb ha nem úgy alakulnak a dolgok, leállunk. Emiatt most Szimbáné felülésekre "ítéltetett". Végülis kezdésnek a 6 tényleg nagyon jó lenne (legalábbis nekünk), csak elszomorít, hogy ennyire inaktív a másik oldal. Valahogy a 3-3 sokkal megnyugtatóbb lenne, mint az 5-1. Annyiban igaza van Dévisznek, hogy jobb kiindulási helyzetre semmi garancia nincs, tehát ha holnap még mindig megvan a 6, ráadásul azonos mérettel és a ciszta már szinte teljesen eltűnt, valószínűleg belevágunk.
Szurkoljatok, hogy a sárgatest(-ciszta) holnapra már a múlté legyen és persze hogy jó döntést hozzunk! :roll: 8)
szimba

Kriszto: Telki jó választás. 8) Tökéletes ellátást kapsz egy 3 *-os szálloda kényelmével kombinálva. Egyébként Dévisznek is van engedélye, hogy Telkiben megműthessen, de az időbeosztását ismerve erre mostanság csak elméleti esély van. Szorítunk! :!:
szimba

Szimbabwe! Druckkkkkkkkkkkkkkkkk+++++++++++++++

Csajok! A Garvida vagy Elevit vagy más, megfelel multivitaminnak is, ezért javaslom, hogy szedjétek, mert a terhesség előtt már 3 hónappal ideális amúgy elkezdeni. Én a Gravidára szavazok, de ezt mindenki maga dönti el. Anno csináltam egy összehasonlítást és a Gravidában van pluszban béta karotin, jód stb. Nekem ez volt a szimpatikusabb.

Kriszto! Ok! Várom! Ki lesz bent, nem tudod? Ha bármi segítség kellene, Bihari Timi (a drága szülésznőm) ismeri a fórumot, kérdezz Tőle bátran és hivatkozz rám/ránk. Lelkileg arra is készülj fel, hogy papírokat kell majd kitölteni, fájó kérdésekkel, utána a műtét, ami nem fog fájni, csak előtte a tágulás a rossz, persze a szíved meghasad..., de mindezeket követően a JÓ és SZÉP és BOLDOG jövő indul! Rendben?
(A párod is Veled lehet végig a szobádban, ami csak a Tietek. Enni is kapsz, én nem tudtam ránézni, de a Párod nem hal éhen legalább. Ez benne lesz az árban, étlapról. Akkor 70e Ft volt a teljes műtő, 6fős személyzettel, orvossal, szülésznővel, a saját szoba, az ellátás, a saját fürdő, törölköző/papucs/betét/köpeny/hálóing, etc. )

Hildácska! Mi lett a döntésed? Örülök hogy megnyugtatott, amit írtam.
Hogy vagy(tok)? :D

Kép
bodza2005

Nagyon örülök, hogy megismertelek Kriszto! Legközelebb már baba-ügyben konzultálunk!!!! :wink:

Kép
bodza2005

sziasztok, szokásosan sajnos csak egy percre tudok jönni, mert Domika mellett most már dolgozom is és semmire sincs időm.

Emerenc drága!
babaragik++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szimba család!
nagyon drukkolok, hogy sárgatest ciszta eltűnjön és végre tudjatok kezdeni!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

vissza kell olvasnom, mert nagyon lemaradtam sajna :cry:

Kép
rencsi79

Kriszto! Nagyon-nagyon drukkolok holnapra, hogy minél gyorsabban és a lehető legfájdalommentesebben túl legyél az egészen! Gondolj arra, hogy egy év múlva ilyenkor valószínűleg már valami sokkal örömtelibb dolog miatt, a leendő babciká(i)tok születése miatt leszel kórházban! :wink: :)

Ági! De jó, hogy benéztél! Nagyon drága lehet a három manócska! :D
Amikor elkezdtem olvasgatni a fórumon az írásaitokat (tavaly júniusban kb.), nagyon kíváncsi lettem a történetetekre, és visszamenőleg elolvastam az összes hozzászólásodat, végigizgultam minden inszemnél és lombiknál, hogy vajon mikor jöttek a manócskák, pedig közben tudtam, hogy igazából így utólag már nincs miért izgulni, hiszen már egy háromgyerekes anyuka vagy! :D Annyira sok erőt adott nekem a történetetek! Azóta igyekszem mindig belegondolni abba, hogy utólag már mennyire nem fog számítani ez a hosszú várakozás, és így sokkal könnyebb elfogadni, sőt akár élvezni is ezt a várakozást…
Ugye, jól emlékszem, hogy Neked a második lombikod végződött sajnos vetéléssel (amikor olvastam, még sírtam is rajta), de rögtön utána a harmadiknál jöttek a manócskák…:D Ha ráérsz egy kicsit, meséld el Krisztonak, biztos jól fog esni neki a bíztatás, amikor kijön a kórházból, hogy ilyen folytatás is lehet…
Milyen diétát csinálsz egyébként? Micionával mi „paleozunk”, és ez nem is megerőltető! :)

Emerenc! De aranyos a cicusod, hogy gondoskodik a husi-adagodról! :) Pihengess nagyokat! Egyetlenke már biztos szépen befészkelte magát a helyére! :wink: :D

Micike! Még mindig nem jött rendbe teljesen a füled? Egy kontroll TSH lehet, hogy azért lenne jó, mert ha még nem megfelelő a TSH-szinted, akkor még lehetne növelni a gyógyszer-adagot, nem? Bár egész biztos, hogy a paleo-táplálkozás is hozzásegít ahhoz, hogy helyre álljon a hormonrendszered! :)

Szimbáék! Nagyon drukkolok a holnapi induláshoz! És hogy a ciszta helyén jelenjen meg még néhány kis tüsző! Majd gyertek holnap este a jó hírekkel!

Sajóék? Ti mikor indultok?

Zsuzska! Az ilyen funkcionális cisztákra nagyon jó a felülés, vagy bármi olyan mozdulat, torna, tánc, ami azt a részt, a petefészkek környékét mozgatja meg! Sajnos az én cisztámnál ez már késő, Apánk azt mondta, hogy a cisztám annyira nagy és annyira fent van, hogy nem nagyon hiszi, hogy ez segíthetne. De én azért csinálom a felüléseket + hastáncot, legrosszabb esetben megmarad a ciszta, de legalább egy izmos has mögött… :wink: :lol:

Kislibus! Olyan jó, hogy van a fórumnak egy saját védőnénije! :D Olyan jó olvasni, amiket írtok a babáson! Kitartás az ablakcserékhez és a takarításhoz! :)

Hildácska! Hogy döntöttél? Ugye, a fórumról nem tűnsz el akkor sem, ha egyébként végül egy helyi orvost fogsz választani?! :) Hogy telnek a napjaid? Sokat pihensz, ugye?

Rencsi! Domika mellett már dolgozol is otthon? Hajrá egy következő szigorúan rókamentes :!: babavárásra! :)

Bodzika! Nekem is a Gravida szimpatikusabb, tényleg több minden van benne, mint az Elevitben, én is összehasonlítottam.:)
Eszti-Tündérke-Cukiságocska miket csinál mostanában? :D

Olyan jó, hogy van ez a fórum! Imádlak és puszillak Titeket! :)
loreena

Kriszto, én is nagyon szorítok, és sokat gondolok rád, hogy minél gyorsabban és a lehető legkevesebb fájdalommal túl legyél a dolgon mind testileg, mind lelkileg. Remélem a sors gyorsan kárpótol majd, és erre a mostani nehéz helyzetre pár hónap múlva szükséges rosszként fogsz emlékezni. Egy olyan szükséges rosszként, ami egy komplikáció mentes, gyönyörű terhesség feltétele volt.

Kedves Szimba család, remélem holnap jó hírekkel jöttök, és a cisztával kevesebbek, de néhány tüszővel többek lesztek. És végre kezdhettek...

Ági, biztos édesek lehetnek a picurkák. Hogy bírtad a 3 gyerkőccel az elején? Én azért féltem, hogy esetleg ikrek lesznek, mert el se tudtam képzelni, hogy bírnám velük.

Zsuzska, tessék azt a cisztát gyilkolni, hogy végre lehessen érted is szorítani.

Emerenc, bocsi nem emlékszem pontosan mikor is jön el a várva várt nap? Most a második héten vagy, ugye?
Küldtem neked egy kismanót, aki meggyőzi Egyetlenkédet, hogy maradjon Anyuci pici puha meleg pocijában, és csak 9 hónap múlva bújjon ki.

Rólam annyit, hogy úgy láttam jónak, ha keresek egy itteni dokit, aki a szükséges vizsgálatokat elvégzi, kiír táppénzre, intézi a beutalókat, tudok nála szülni, DE mellette amíg bírjuk (mind anyagilag, mind egészségügyileg) addig szeretnék Apánkhoz is járni, én fontosnak érzem, és valahogy megnyugtat, ha ő is figyel rám. Remélem megérti majd a döntésemet, és így is hajlandó lesz velem foglalkozni, és tanácsokat adni. Majd 3án kiderül. Érdekes nem nagyon vannak terhességi tüneteim, csak az álomkor, bármikor és bármennyit képes lennék aludni. De szerencsére sem hányinger, sem szédülés nincs, ill. csak nagyon-nagyon enyhe és ritka.
Remélem ti sem ítéltek el, amiért két orvoshoz szeretnék tartozni.
hildácska

Hildácska! Dehogy ítélünk el! :) Én is azt tervezem, hogy ha egyszer beköltözik a pocakomba a babcikánk, keresek egy itteni orvost is, mert nagyon fárasztó az Apánkhoz való utazgatás (400km), és a beutalók + táppénz miatt is praktikusabb egy itteni orvos! De én is nagyon nehezen válnék meg Apánktól, úgyhogy időnként biztos, hogy én is felmennék hozzá egy-egy vizsgálatra! Szóval szerintem jól döntöttél! Én is így döntenék! :)

Kata! Kis cisztagyilkoló druszám! Hogy vagy? Melószörny fogságában vagy? :wink:

Szimbáék! Most olvastam el figyelmesebben, amit írtatok, és módosítanék a kívánságomon: a másik oldalon legyen még néhány tüsző, ne a ciszta hűlt helyén!
loreena

Sziasztok,

Kriszto, nagyon sokat gondolok rád! Kívánom, hogy hamar túl legyél ezen az egészen, mind testileg, mind lelkileg... Jaj, még most is könny szökik a szemembe. :cry:

Loreena, nem tudom mi újság a gonosz cisztámmal... abban maradtunk Apánkkal, hogy most nem megyek középidőben ellenőriztetni, úgyis az számít, hogy kezdéskor van-e. Remélem most már eltűnik. Hozzuk össze a cisztáinkat, hátha párban hamarabb eltünnek... :lol:

Szimbáék, giga-mega-über drukk nektek!!! Annyira szeretném, hogy végre eljöjjön a ti időtök!

Hildácska, szerintem is tökéletesen döntöttél!

Mic, sajnálom a fülikét... Azt hittem, hogy azon már rég túl vagy. :cry: Viszont Lorral egyetértek, szerintem is jó lenne egy kontroll TSH, mert ha esetleg sok, vagy kevés az adag, akkor még lehetne változtatni.

Emerenc!!!! +++++ Fogsz tesztelni előbb, vagy kivárod a 3 hetet!

Kislibus, hajrá ablakcsere. Nagyon kis aktív kismami vagy! De hihetetlen, hogy már te is 34 hétben vagy!

Bodzikat, olyan aranyosan tudsz lelkesíteni minket!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzska, ti is lassan indultok, nem? Még 1 hét?
kkata23

Sziasztok! :D

Szimbáék: Hess, ronda, ocsmács ciszta-sárgatest, hess,hess....!
Nagyon szorítok Nektek! Szimbáné, minden tiszteletem a Tiéd a felülések végett is.... kockahas kismami leszel. :D ++++++

Bodzi, nekem is a Gravida szimpibb, de én eleve a Béres cuccokat szeretem. Esztike cukor falat, hogy van? :D

Rencsi, de jó, hogy Te is itt vagy! :D Domika drága jobban van? A másikat csak elvétve tudom olvasni, így minden kismaminak aki átnézz ide, úgy örülök! :D

Hildácska: Ez a manócska mikor érkezik? Postán jön, vagy hagyam nyitva a terasz ajtót és ott toppan be? Jól fog jönni nekem ez a kismanó! :D Jól tetted, hogy választottál a közelben is orvost, biztonságot add, csak gyere továbbra is hozzánk! Nehogy eltűnj nekem! :wink:
Loreena, kkata: Nektek is megy a ciszta üzés! Nagyon utálatos egy dög ez....szorítok Nektek, hogy felszívódjanak és kezdhessetek!

Nekem ez a beülti követő 10.napom. Hivatalos tesztelés:máj.3. utána kell hívni Déviszt az eredménnyel. Nem fogok hamarabb tesztelni. Ami tőlem telt megtettem, mostmár a természetre bízom magam......egyébként nem érzek semmit, amit nem bánok, mert így legalább nem "okoskodok", az előzőnél úgyis végig azt figyeltem, mik a tűnetek....most nem foglalkozom vele, hihetetlen nyugalom van rajtam. Igaz minden nap iszom levendula teát, ami állítólag segít a relaxban. :D
emerenc

Szimba!
Jelentkezz, mi van a szemtelen sárgatest cisztával?
Mit jelent az hogy közepes méret?
Az azonos méretű tüszők jó kiindulási alap lehetne...
Remélem Szimbáné felülései legyilkolják a cisztát, hogy a kis Szimbaba mielőbb beköltözhessen.

Emerenc!
Jól teszed, hogy nem figyelgeted magad, így sokkal könnyebb lesz a várakozás, továbbra is maradj ilyen derűs, hogy a baba még nagyobb kedvel kapaszkodjon anyucijába....
zsuzska69

Gyors bekukk...

Köszönjük a hatásos drukkokat! 8)

A lényeg: bár nem teljesen múlt el a ciszta, az eredeti, 3-4 cm-es méret már tegnap délutánra kb. 5 mm-esre zsugorodott, így belekezdtünk a programba. A tüszőhelyzet viszont nem javult, sőt, az "egyke" valamivel nagyobb, mint a jobbosok, de veszítenivalónk nincs. Ha nem úgy alakul a stimu, ahogy várnánk, a jövő héten leállunk, addig viszont bízunk abban, hogy esetleg lesz 5-6, egyenlő méretű tüsző és akkor nem lesz értelme leállni.
Amúgy tegnap különösen szerencsés napunk volt: elsők voltunk, amit fel is írunk valahová. 8)
Utánunk egy kis család érkezett egy icipici babóval. Mivel először csak a nő indult meg a rendelő felé, Dévisz odaszólt nekik, hogy "a gyártmányt is hozzák!" :lol:

Emerenc: jól teszed, hogy megpróbálsz egy kicsit kikapcsolni. Ha a babó kapaszkodni akar, kapaszkodni is fog. 8)
szimba

szimbáék: Hajrá! Hajrá!
Jövőre már Ti is viszitek a "gyártmányt!" :lol:

Kriszto++++++++++
emerenc

sziasztok, itt sajóné.
hirtelen nem is tudom, hol kezdjem.
fogyóztam, futottam, gyógyteáztam, és lett 5-6 tüszőnk. elkezdtük a programot. egy darabig növekedtek szépen együtt. vártuk a most hétfői uh-t.
szombaton sajó éjjeli fél 12-kor görcsölni kezdett, hányt. kijött a mentő, kapott 4 nospat és 2 algopyrint vénásan, mondták: hasnyálmirigy gyulladás, vegyünk még nospat, ezzel elmentek. anyuék rohantak a gyógyszertárba, addig mi itthon vártunk, de nem szűntek a görcsök. elvittük sajót az ügyeletre, ahol ekg-t is alig tudtak csinálni, mert annyira fájt a hasa, hogy nem tudott feküdni. onnan az áek-ba kerültünk, a sürgősségire. reggelre sajót teljesen kivizsgálták, volt labor, ct, uh, mellkasröntgen, ekg... jó volt a mentős diagnózisa, de nem lett volna szabad otthon hagynia. reggel 8-kor kerül a gasztroenterológiára, ágyra. azóta is ott van. hétfőn ercp-vel kiszedtek belőle egy epekövet, merthogy ez okozta a bajt. azt tudni kell, hogy sajó az, aki a vasszöget is megette, soha nem fájt a hasa, főleg nem az epéje. ehhez képest tele van epekövekkel, ami szombat éjjel derült csak ki.
igaz, hogy szombaton kicsit túl sokat evett, de ha nem eszik, ez akkor is bármikor megtörténhetett volna szerintem.
az enzimjei már rendben vannak, de a gyulladás még nem csökkent. ma váltottak másik antibiotikumra.
hétfőn mentem dévaihoz, elmondtam, mi történt. csak egy tüszőm lett nagy, leálltunk a programmal.
érdekes, hogy januárban aids-t, meg hepát kellett ismételnünk és a körzetink sajótól is levett vért vérképre. az eredményt meg se néztük, de dévai, amikor meglátta, mondta, hogy magas a bilirubinja. sajnos nem tulajdonítottunk ennek akkor jelentőséget.
nagyon kiborultam, annyira sajnálom sajót, állandóan bőgök. nagyon szeretem őt!!!
sajo

Jucus: a francba... :( Add át az üdvözletemet Sajónak! Gyógyuljon meg mihamarabb!
Az 5-6 tüszőhöz gratulálunk, még ha most nem is indultak be. Jó úton jártok és ez a lényeg. A következő, vagy az azt követő ciklusban ez a leállított stimu még kamatozhat, de gondolom, ez most mellékes Sajó problémájához képest. Az a legfontosabb, hogy a gyulladás megszűnjön és jobban legyen.
szimba

Sajo

Mihamarabbi gyógyulást kívánok+++++++++++++++++++
Átérzem,én tavaly fél évet ugyanezzel küzdöttem. :twisted: Rettenetesen tud fájni. Műtét a megoldás,mert addig bármikor,a leg váratlanabbul rátörhetnek a görcsök. (egyébként engem mindig elvittek a mentők 3x) csak a műtétre előjegyeztek és az 9 hét várakozás volt. Addig jóformán semmit nem tudtam és nem is mertem enni annyira rettegtem a görcsöktől.

szurikáta
szurikáta56

Sajó,
jobbulást kívánok !
Nagyon sajnálom ,hogy én meg nem rég viccelődtem, hogy baj van Veled (mármint a folyóval), és erre tessék tényleg baj lett.
Remélem a kiszedett epekövekkel megszünt a probléma és gyorsan rendbe jössz !!
Jucus ne aggódj Sajó stramm fickó , hamar felépül.
És ne hagyd abba a futást és a diétát , mert nagyon jó irányba indultak el a tüszők még , ha nem is indultak úgy be. Egy hónap alatt egyből ötöt növesztgettél , ez nagyon szuper.
És látod pont arról beszéltünk, amit most Szimba is írt , hogy egy leállított stimu még jól jöhet.

Szurika,
a reflux mellett még ez is ? Akkor a tavalyi év neked sem tartozik a legjobbak közé ?! Bízzunk benne , hogy most már letudtunk minden fajta betegséget előre legalább 30 évre !!

Szimba,
Milyen koktéllal szuriztok? Jó lenne , ha az összes tüszővel számolhatnátok és nem kéne leállni!!

Kkata,
cisztamentes hónapot Neked is!!!

Emerenc, +++++++++++++++++
remélem szép lesz ez a tavasz !!!!!
miciona

Sajo! Jobbulást!!!
Jucus, kitartás! Amennyire tudod, én is azt tanácsolom ne hagyd abba, az egészség programot, mert jól haladsz! 5 tűsző nagyon szép! Nagyon szorítok Nektek, hogy Sajo minél hamarabb meggyógyuljon és minden a vissza álljon a normál - pozitivabb kerékvágásba!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szurikáta, de a műtét óta, már minden rendben, ugye? Vagy vannak ételek tiltó listán? Diétát kell tartanod, vagy ehetsz ami jól esik? Unokák jól vannak?

Micióna, nem is gratuláltam Neked, hogy milyen ügyesen tartod a diétádat! aminek nem bírom megjegyezni a nevét...mostmár bekell érnie a gyümölcsének.....drukk...

Kriszto, hogy vagy? Gondolok Rád.......kitartás....+++++++++

Mindenkinek szép délutánt!
emerenc

Sziasztok!

sAJÓNAK JOBBULÁST!!

Diétát én úgy tartom, hogy minden nap csak ebédelek, és a szénhidrátot kihagyom. És nagyon sokat iszom. Mellette homeós bogyókat szedek.

Na hát csak nem tudok írkálni, mert megjött anyukám. Na talán majd hétvégén.

Szioasztok!

Ági28

Miciona,Emerenc

Sajnos igen,de a reflux maradt.Azt hittem hogy az epeműtét ezt is megoldja de sajna nem :(
Gyógyszert szedek,sav ellen és emésztés könnyítőt.Így nagyjából ehetek mindent.Csak sűrűn -keveset. De így is van amit nem szeret a gyomrom.Konkrétan nem kell diétáznom.De annyit koplaltam hogy egészen jól megtanultam ellenállni a nehéz kajáknak.Persze egy dekát sem fogytam ez idő alatt :cry:
Unokák köszi jól vannak,aranyosak és olyan kis okosak.Nagyon jókat lehet velük beszélgetni.Irtó jó dumájuk van. :) :)

szurikáta
szurikáta56

Sajó!
Gyógyulj meg mielőbb!!!!
Jucus!
Kitartás, ez is "csak" egy akadály, ami le fogtok küzdeni... EGYÜTT!!!

[quote="sajo"]
írta:
sajonagyon kiborultam, annyira sajnálom sajót, állandóan bőgök. nagyon szeretem őt!!!

És ő is nagyon Téged! Komolyan, mindig jó olvasni, ahogyan ír Rólad! Szóval mosoly és erre gondolni!!! Hamarosan otthon lesz Veled, hidd el!!!

Hildácska!
Hogy vagy? Régen hallottam felőled!

Emerenc!
+++++++++++++++++++++

kriszto

kriszto82

Szimbáék!!!!

Hajrá! Hajrá! Szimbababára fel!!!! Mindenki 1000-rel szorít Nektek! Szóóóóóóóóval csak szépen növesztgetni a tüszőket!!! :wink: :D :D :D :D :D

kriszto

kriszto82

sziasztok!
mindenkinek köszi mindent.
most nagyon fáradt vagyok, ezért írok csak ennyit.
jó éjt mindenkinek,
jucus
sajo

Sajo! Gyógyulj meg hamar!!!!!!!!!!!!+++++++++++
Emerenc+++++++++++++++++++ Gravida :D A név kötelez ;-) és Nomen est... ;-)
Szimbafamily++++++++++++++++++
Kata! Drága vagy!!!!!!!!!!!! Az a szemét ciszta tűnjön el végleg!!!!
Lor! Hát, valami elképesztőenédesokoskedvességesgyémántocskaazEsztili! Ezer puszika és ölelés + cisztamentes hamarhamar kezdést kívánok++++++++
Kriszto! Puszik!!!!!
Micikém! Mihamarabbi szuper kezdést és produktumot kívánok és cupákollak!!!!!!
Mindenkiért szorítok természetesen!!

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Jucus! Sajonak mielőbbi jobbulást! És ne gondolj semmi rosszra, ha jól olvasom, nála még időben elkapták a dolgot! Öröm az ürömben, hogy az epekövek kivételével megoldódik a probléma! Pár hét és teljesen rendben lesz!
Aztán vár rátok egy-két édes baba a szépen növesztgetett tüszőkből!

Kriszo! Hogy vagy?

Emerenc! Olyan jó olvasni téged!

Szimba! Drukkok mennek!

Hildácska! Szerintem jól oldottad meg azorvosválasztós kérdést! Az ottani doki milyen?

Loreena, Kata! Cisztagyilkolást remélem már mesterfokozaton űzitek!

Ablakcsere megvan, de az ablakok környéke még nincs rendbe hozva (glettelés, festés, szilózás...). A lakás koszfészekké változott és úgy alakult, hogy nincs segitségem a takaritáshoz, úgyhogy nem sokat leszek mostanság, nap végére ki vagyok mint a liba...
De mindenkire gondolok, meg szoritok 1000-rel! :D

Kép
kislibus

Sziasztok!

Sajó! Kívánom, hogy gyorsan kimássz a gödörből, hamar megerősödj! Nagy feleadataid vannak! Sajónéval nagyon jó az összhangotok, úgyhogy kölcsönösen tudjátok motiválni egymást! Mindkettőtöknek további kitartást!

Mindenki gyűjtögesse erejét, és a megfelelő időpontra kerüljön csúcsformába!
muki2

sziasztok, itt sajóné.
köszönöm mindenkinek a drukkokat.
sajó gyulladásos paraméterei jelentősen nem csökkentek. ez attól van, hogy további epekövek torlaszolják el az epevezetéket, bedugul a vezeték, mögötte pang az epe. csinálnak majd uh-t, és megnézik, mi van odabent, merthogy sajnos az elmúlt években jónéhány követ sikerült növesztenie.
fájdalmai szerencsére nincsenek, néha hőemelkedése van.
nagyon rossz nélküle, nagyon hiányzik, sokat sírok.
alig eszem, így végre a mérleg is jelentősen kimozdult. dévai örülni fog neki :D
még egyszer köszönök mindenkinek mindent!!!!!!!!!!!!!!
sajo

Leálltunk. 4 nap alatt növesztettünk 3, hatalmas tüszőt, 5 másik viszont érthetetlen módon meg sem moccant. Ez - mondhatni - benne volt a pakliban, de sajnos van más is. Polip gyanúja is fennáll, ami újabb műtétet jelenthet, majd 3 hónap kényszerpihenőt és az idő ugyebár ellenünk dolgozik. Nincs mit szépíteni a dolgon, hangulatilag a padlóra kerültünk. :( :( :( :( :(
szimba

Szimba!

Ne mááááááááááár! Úgy szorítottunk Nektek! Nincs rá esély, hogy még esetleg a kisebbek beérjék a nagyokat? Vagy egyáltalán, hogy olyan méretűek legyenek, ami megfelelő a punkcióhoz? Teljesen leállított Titeket Apánk? Semmi esély?
Remélem, hogy a polip tényleg csak gyanú és hamar kiderül, hogy nem is az!!!!!
Jaj, úgy sajnálom... És nem tudom azt mondani, hogy fel a fejjel, mert jelenleg maximálisan megértem, hgy milyen a padlón! :cry: :cry: :( :(
De a többiek biztosan sok biztató szót írnak majd, és jól is fog esni, mert jó tudni, hogy vannak akik szorítanak és biztatják az embert, néha még ismeretlenül is, de csak sajna ez nem úgy megy....
De menni kell előre!!! Csak a cél lebegjen a szemetek előtt, jönni fog az a Szimbababa :D hamarosan!

kriszto

kriszto82

Szimba, :cry: nekem is volt polipom, tudom, hogy milyen szar....minden franc-fene nő az ember lányába, csak aminek kéne az nem....tudom, hogy Ti nem fogjátok feladni és meglesz, megkell lennie az erdménynek! ....az is nagyon jó, hogy ott vagytok egymásnak teljes lelketekkel,szívetekkel,támaszai vagytok egymásnak. Nagyon sok kitartást kívánok továbbra is ! Ha ez jelent valamit teljesen áttudom érezni, csontig, hogy mit érezhetek, min mehetek át....Egy nagy ölelés Nektek!

Sajóék kITARTÁS! Jobbulást!

Mi a fene van itt, hogy csak rossz történik?!
emerenc

Sziasztok.

szimbáék:én nem is nagyon tudom,hogy mit írjak nektek.Nagyon sajnálom és veletek érzek!!! Nagyon nagyon szoritok nektek továbbra is!!!!

emerenc:miújság? Hol tartasz már?
RAGASZTÓ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++Teszt mikor lesz?

Többieknek is drukkok csak nem vagyok képben kivel miújság.

Kép
Kép
melánia

Kriszto & Emerenc & Melánia: Köszönjük a "felmosást"!

A reggel már egyébként is xarul indult, 6-kor érkezve sem voltunk elsők. 6:20-kor már 5 versenyző volt, a 7-kor érkező sorstárs meg már csak a 15-ös, képzeletbeli sorszám boldog(???) tulajdonosának mondhatta magát. :shock:

Kriszto: Dévisz - ahogy mindig - most is ránk bízta a döntést. Mivel tapasztalataink szerint nálunk a kis számú, valamint a túl gyorsan növő tüszők sosem jönnek be, a helyzet duplán is a leállás mellett szólt. A méreteket illetően nincs esély az utolérésre, mert a 3 nagy mindössze 4(!!!) nap alatt elérte a 17-18 mm-t, a többi meg csak 4-5 mm-es. A polippal kapcsolatban én is szeretnék pozitívan csalódni, de amit láttam, azt láttam, ráadásul ez már nem az első lenne, tehát nem meglepő, ha igaz. A legnagyobb baj az újabb műtéttel kapcsolatos kellemetlenségeken túl, a nagy időveszteség. Ha 3 hét múlva bizonyossá válik a gyanú, a nyári szünettel együtt minimum 5 hónapot bukunk, ami önmagában is nagyon sok, ráadásul nem sokkal később lejárnak a leleteink is... :(

Ha valakit érdekel, van egy (tegnap) bontott Gonal-F, ami így még egy hónapig jó. Még kb. 700 NE (több, mint 9 adag) van benne, természetesen ingyen adjuk. Ha valaki nem babonás, így nem fél az átadott átoktól, írjon bátran!
szimba

Sziasztok! Úgy érzem, mintha valami kis szörnyeteg járna köztünk, aki megkeseríti a fórumozók életét. Az az igazság hogy van egy másik fórum is ahol néha írogatok és olvasom a többiek történetét és egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenhol csak a gondok és nehézségek vannak.
Jucus, annyira sajnálom, ami Sajóval történt. Remélem gyorsan túl lesztek majd ezen és egy év múlva már a kiságy felett fogtok visszaemlékezni ezekre a dolgokra, hogy mi is volt egy évvel ezelőtt. Remélem Sajó gyorsan meg fog gyógyulni és újra kezdhetitek a programot.
Szimba, nem hiszem el, hogy megint közbe jött valami... Pedig annyira szorítottam nektek. :cry:
Remélem azért, hogy a polippal nem kell majd megküzdenetek, és a gyanúja majd szerte foszlik három hét múlva. Annyira jó lenne, ha tévednétek, és nem is lenne ott...
Tudom milyen érzés, akárcsak ha 2 hónap is kimarad úgy, hogy az embernek még a próbálkozás lehetősége sem adatik meg, hát akkor a közel fél év?! Én biztosan nem bírnám ki, szerintem teljesen összeomlanék.
Annyira igazságtalan az élet. Nem tudok mit írni, hihetetlen az ami veletek történik.

Emerenc mikor kell tesztelned? Már megint nem tudom, bocsánat.
Nagyon drukkolok neked, hogy ezt a pechsorozatot megtörd és végre elkezdődjön a 2010-es bababumm.
hildácska

Szimba! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagy ölelés nektek, csak annyit tudok irni, hogy kitartás! Remélem a polip nem lesz ott :!:
kislibus

Szimba!
Nem hiszem el,ami történik.Kriszto kivételével mindenkivel van valami zűr, nem igazán szerencsés időszak ez a babavárók körében.Teljesen átérzem, milyen elkeserítő lehet megint várakozni. egyébként a polip gyanúja hol van?
Méhszáj vagy méh?
Úgy tudom, ha nem nagy könnyen lecsípik, esetleg leégetik......
Én valószínű jövő héten kezdek, ha nem jön meg előbb.Nem a legnyugodtabb időszak nekem sem, de nem akarom húzni, mert bizony az idő nem nekem dolgozik.
Emellett szeretnék egy nyugodt nyarat, mert az elmúlt 3 lombikozással volt tarkítva.Nyaralás alatt is mentek a szurik...
Én is rettegek a tüszők nem egyforma fejlődésétől,nem tudom mi lesz.
Sajó!
Kitartás! Az epekővet ma már laporoszkópiával is meg tudják műteni. Nekem is volt bár más jellegű, 2 nap múlva már jól voltam.Gondolom, először a gyulladást kell lehúzni. Nagyon magas a fehérvérsejt?
Emerenc!
Mennek a további drukkok!
Pihenjél!
zsuzska69

szimba: maximálisan átérzem a fájdalmatokat, nagyon pocsék érzés, de ti se adjátok fel, ahogy mi sem tennénk azt soha.
zsuzska69: a crp 220-ról a klion kezelés mellett (merthogy antibiotikumot nem adtak neki!!!???) 280-ra ment, vasárnap már 240 volt, ma meg 125. szóval le sem merem írni, de talán...
egy epekövet az ercp-s epevezeték tágítás hatására valószínűleg megszült sajó, de az epehólyagja a mai uh szerint tele van apró kövekkel. kb. 6 hét múlva tudják őket laparoszkóppal kiszedni. sajónak még hőemelkedése van, most tenyésztik a vérét, vannak-e benne bacik.
van valakinek jó híre???
sajo

Sziasztok !

Szimba,
nagyon sajnálom , hogy le kell állnotok !!
Azt írtad , hogy nem tudják a kicsik beérni a nagyokat. De írtad már többször , hogy futás mellett sem "durrantak " el még a 20-as méret feletti tüszők sem. Nem lehetett volna akkor mégis folytatni, főleg így , hogy a másik oldalon ott van egy hosszabb leállás esélye ? Tudom , hogy sajnos már sok stimut csináltatok végig és nagy tapasztalat van mögötettek , de Dévai is azt mondja , hogy a női szervezet képes csodákat is produkálni , miért nem lehetett volna most is ez ?!

Jucus,
Sajónak jobbulást továbbra is és gyógyuljon meg hamar !!!
Neked meg kitartást a diétához és a futáshoz meglátod meglesz az eredménye !!!

Zsuzska,
Nem Kriszto volt az akit nem ért utol az idei tavaszi rossz széria.
Hildácska az aki tartja bennünk a reményt egyenlőre !!
És remélem Te is beállsz mögé a sorba !!
Drukkolok , hogy minden jól alakuljon a kezdéssel !!!

KKata, Lorenna ,
hogy álltok a cisztaűzéssel ??? Kockahas már gondolom alakul a sok felüléstől !!!

Emerenc,
még nem dolgozol ugye ??
Nehogy titokban tesztelj !!!!
Hogy vagy? A hődet szoktad mérni, vagy érzel vmit ? Persze , ha nem az sem baj !! A lényeg a pozitív eredmény!!!!!
miciona

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: