A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Szilvi, sajnálom a barátnődet.
A Pharmatexről tudom, hogy nem a legbiztonságosabb, de most nekünk megfelel. És hát semmi sem 100%...

Zsuzsi, teljesen igazad van a tanulópénzzel kapcsolatban. És külön felnézek Rád, amiért ilyen kulturáltan veszed tudomásul az ilyesmit (én meg itt hülyén anyázok:)

Én csomószor ettem epret már, semmi bajunk - a kórházban sem mondták (igaz, nem is kérdeztem).

Örülök, hogy Zsófinak ízlik az alma:)
A receptet lementem én is.

További szép hétvégét,
M
monke

Móni, csendben, de én is anyázok. Szóval nincs nagyon miért felnézni rám :oops: Minden nap belátom, hogy annak az ismerősömnek volt igaza, aki a legolcsóbb babakocsit vette meg, hogy meglássa, milyen is egyáltalán egy babakocsi.
Néztél azóta használtan más típust?

Köszi, akkor megkóstolom én is az epret.

Szép estét mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni igazad van h semmi se 100 % os, csak már én is jártam így h nem védett semmit! :(
Az egyik ismerősöm a gyógyszer mellett lett terhes most nem rég ! De hát ez van, rizikó az egész élet nem ???

Úgy látszik az én környezetembe vannak ilyenek akiknek nem véd semmit !

Van aki szed fogamzásgátlót ? Mert mi most gondolkozunk rajta ..... h a barinőm így járt !!! Megijedtem mert mi nem szeretnék még egy babucit, persze ha jön elfogadjuk! :D

Zsuzsi örülök ,hogy jól telt a hétvége ! Ebédi is fini lett!! Le is mentem , köszike!

BAbakocsi mi is használtat vettük de azzal a címszóval h én sokat megyek kocsival és nem nagy szükségünk van rá !! De eddig kopp kopp bevált !!! CSerélhetünk Móni! :lol: :wink: :wink: :wink: !
Na jó csak vicc volt , remélem vetted a viccet!

Ma de pl Máté nem nagyon ette az almát pedig eddig izlett neki, lehet h azért mert tegnapit adtam ! üvegeset!!!! Az van ráírva h 3 napig hütőben eláll!!

Na megyek pancsi van!

Holnap jövök !!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Babakocsi: én 18 ezerért vettem Pierre C. -t, ami mindkét irányból tolható, 3 fokozatban vízszintesig dönthető a támlája, a lábtartó is 3 fokozatos, van téli lábzsákja, meg nagy kosara alul. Szerintem tökéletes, én az iker kocsival jártam így, mint ti ezekkel a drága csodajárgányokkal. Anno írtam is szerintem, hogy nem biztos, hogy annyival többet tud a drága, hogy érdemes legyen megvenni. Persze mindenki saját bőrén tapasztalja meg a dolgokat, nekem is papolhat bárki, aztán jó nagyot szívok legfeljebb.
Szóval ezt tudom ajánlani, én szeretem nagyon! Megjegyzem a mai napig nem tudtam eladni az ikerkocsimat. :(

Voltunk ma piacon meg Fórumban Dm-ezni, mert olyan sok zsepi fogy most, hogy jaj. Náthás vagyok, nem is kicsit.
Szerintem az összes gyerek nekem adta, mert ők már jól vannak. :wink:

Délután meg elmentünk játszótérre, Vince aludt, lányok vergődtek meg futkorásztak, remélem aludni is fognak rendesen!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!
Puszi

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

MOST NEHOGY ELKEZDJETEK PÁNIKBAN BABAKOCSIT VENNI!!! Nem lehet mindent megoldani, ha túl komolyan akarja az ember a legjobbat MINDEKINEK, csak belezizzen, mert teljes megoldás nincs, ill. van, főleg ha milliók állnak rendelkezésre a kasszában. Az első kommentező szavaiban az tetszik, hogy a séta is egy szelete az együttlétnek. Persze-persze értem én hogy jobb szemből, nem is kell magyarázni, csakhát tényleg (babakocsi) felhalmozás lesz ennek a vége. Pár hónap és a gyerekek kismotorral és gyalog szeretnének majd közlekedni, addig bírjátok ki.

Ennek kapcsán: még régi olvasott téma ez is, nem tudtam reagálni: szóval én egyből agresszívan tolom el a nyanya kezét ha nyúl a gyerekemhez. A franc ott egye meg azt, aki egy baba kezéhez vagy bármilyen részéhez nyúlkál! Nem viccelek, egyből teszem a kezem a gyerek elé, egyből értik is hogy nem érinthetik meg. Sajnos első pár alkalommal tanultam meg, hogy szépen nem megy. Ki tudja, a gyerekem előtt meg egy kiskutya sz.ros fenekét simogatta ...

Ervick, fiam fórumán jön egy ikerpár, babakocsit keresnek, tudsz küldeni képet-infót az eladó kocsidról? Hátha ... :wink: .

Toldiszilvi, lassan egy egész háztartási bolt elél Belőled :lol: , hűtő, turmix miegymás??? :lol: Nálam is ez van, felmond egy készülékem, utána megy a többi is. Barinőd esete: hű, bakker, nem lennék a helyében. kukac-téma: amit írsz, hogy ameddig hagyja magát felhúzni, az szerintem jó.

Éreztem én, hogy nem szabad most taliznunk, sajnos tényleg kijutott Grétának is a fertőzésből, hányt és hasmenése volt szegénykének :( . Már jól van, csak a pelus van ostrom alatt.

Krisztinaaa, pedig pont mostanában jutott eszembe a sinlac, hogy írom Nektek :D , no akkor erről ennyit 8) . Annak a bizonyos barinőnek is mondtam, ott sem jött be. A húslevesből kiszedett zöldséggel nekem az a bajom, hogy már van benne fűszer és ugye a husi. Bár csak együtt főnek, de nekem tudod ez a hozzátáplálás a mániám, egyszerűen azért nem adom, mert a táblázatban nem engedett a fűszer. Pár hónappal később igen, de most még nem. józan ésszel: baj nem lehet belőle, gyerekek szeretik az ízes kaját. ... de ne, ha nem az alapízekkel kezdünk, akkor 3 évesen a csili már meg se fog kottyanni neki, gyomra kárára ...józan ésszel ez is túlzás :wink: 8)

Sinlacot még rossz alvó babáknak is javasolják. (persze Bors ettől sem aludt jobban, de legalább enni szerette) ...nem találom a cikket erről, majd még megpróbálom keresni

Kép
Kép
friday

Jó reggelt:)

Friday, nem pánikban fogom megvenni a szembejövő első babakocsit:)
De megint igazat adok - elméletben.

Gyakorlatban nem, nem szeretném kivárni azt a fél évet, amíg nézelődni akar majd a fiam, sem azt a másfelet, amíg futkározni fog. Napi szinten legalább 2 órát használom a kocsit, mert se autóm, se kertem.

Az bosszant, hogy nekem ez lett volna az egyetlen igényem a babakocsival szemben, de evidensnek tartottam, hogy egy bizonyos ár fölött ezt mindegyik tudja -amit a 18-20 ezres Pierre Cardin is, amit Vick írt.

Grétának jobbulást!!!
Vick, Neked is jobbulást, remélem, hagytak aludni a gyerekek, ha már a náthájukat átvállaltad:)

Zsuzsi, pont Pierre Cardinra gondoltam, vagy egy használt Peg Perego-t (még nem néztem meg), árban egyformák kb., a PP sokkal könnyebb, de persze lehet, hogy rozoga.

Na de hagyjuk is a témát. Ma "jelenésünk" lesz a védőnőnél, súlymérés stb. A mérlegünket visszavittük, és Dávid egy ideje tápszert se kap - úgyhogy most fog kiderülni, hogy gyarapszik-e rendesen.
Nagyon szeretnék most már inkább hozzátáplálni, nem tápszerezni (bármit is mond Béláné).

Szép napot,
Eső monnyon le:)

Móni
monke

Friday

Igazad van kocsit illetően, utólag sok mindent megbántam, hogy megvettem és nem használtuk csak 1-2 -szer,bár azt hiszem Móni ki fogja használni, mert azért ha elindul is, még nem bír sokat menni egyszerre, úgyhogy kell a kiskocsi ( és mellé az elengedhetetlen motor :wink: ). Én olyan 2 éves korukig használtam, utána már volt erejük gyalogolni hosszabban is.

Nem tudom egyébként, ki találta ki ezt a kismotort, de hogy nagyot kaszál vele az biztos. Félelmetes, mennyire odavannak érte még most is a lányok.

Móni
Béláné csak javasol, úgyis te döntesz! :D

No, megyek, eltakarítom a hétvégi romokat. Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

A motor az nagy üzlet, az biztos:)

És a műanyag újrahasznosításának egyetlen értelmes módja.
monke

Hi,

Monke, ez fontos téma, nem kell felhagyni vele. Bélánéhoz sok sikert! (szerintem is inkább hozzátáp mint tápszer). Megnézem Neked, hátha fiam fórumán van ilyen kocsi, volt egy régebben (pierre tolókaros) rákérdezek.

Kép
Kép
friday

hahó

végre megint be tudok jelentkezni. Már jól vagyunk, úgy tűnik elmúlt Csabi megfázása, de holnap jön a dokinéni védőoltást adni, aztán majd megmondja.
Mi oda-vissza forgathatós babakocsit vettünk hál'Istennek.

TSzilvi, háztartási gépek, nálunk a mosogatógép ment gallyra, majd a radiátor szakadt le pár hete :oops: :twisted:

Olyan mérges voltam pénteken... Tök szép idő volt, meg lehetett volna tartani a talit, de a h..e időjósok pocsék időt mondtak, én meg elhalasztottam.
Na de remélem most pénteken jó idő lesz!!! :x

Na dolgozok kicsit, áfa bevallás van :roll:

puszi

Szilvi
huszilvia

Friday
Előbb nem reagáltam, de sajnálom Grétát! A gyerek hányás a halálom! Annál jobban semmit nem utálok. Nem azért, mert undorodok, hanem mert kínlódik szegény, félek, hogy kiszárad, takaríthatok mindent. A legnehezebb szerintem. Ha alul jöna cucc, az még a jobbik eset.
Gyors gyógyulást nektek! Hogy bírták a gyerekek az utat Magyarországra?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Egy ideig még húzom ezzel a babakocsival, bármennyire utálom is. Aztán tervezek venni egy nagyon-nagyon alap sportkocsit (10 körül is láttam már), ha már mondjuk egy éves lesz, hogy gyorsan bele lehessen tenni és eltolni, ha sietünk.
Alig várom már a motoros időszakot. Persze akkor is kell a kocsi, hogy ha elfárad a motor, akkor bele tegyem a gyereket és még a kocsira ráakaszhassam a motort és vonulhassak mint egy karácsonyfa :lol:

Vick, teljesen igazad van, mindenki a saját kárán tanul.

Remélem, a kis és nagy betegeink már jobban vannak.

Móni, írj, hogy mit mondott Béláné. Szerintem is most már hozzátáplálás mint tápszer. Hogy van Dávidka füle?

(Hu)Szilvi, kitartást a munkához! Reméljük, most pénteken már jó idő lesz.

Na, azóta sok cikket elolvastam a sinlacról, értem is kb., hogy mire jó.

Még mindig a hétvégi nagy vendégség romjait takarítom...

Elegen van az esőből!

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,
Szerintem ez a mi mostanink jó lesz majd nagyon alap sportkocsinak.

Addig kellene kihúzni valamivel.

Nem is tudom, írjam-e, de nekem most az a parám, hogy ez a mózes így most nem biztonságos (ha megemelem), szabályosan kihajol belőle, pl. buszra szállni szerintem veszélyes vele.

most akkor vagy tolom úgy, hogy kifelé néz, beszíjazva, aztán vagy sír, vagy nem, vagy vízszintesen tartom egy bazi nagy műanyag batárban egy fél évig?

Dávidka füle már nem büdös:) úgy tűnik, meggyógyult, de ma megmutatom még azért a dokinak.
monke

Móni, meglátjuk milyen lesz a sportrésszel a gyakorlatban. A nagyon alapon azt értettem, hogy pillekönnyű, pici kerekekkel és csak egy vékonyka üléssel.
Nekem is van ilyen félelmem a megemelt mózesrésszel :? Teljesen vízszintesen viszont nem tudom már benne vinni Zsófit.

Örülök, hogy Dávidka füle már nem büdös :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Helló!

Bosszantó ez a babakocsi-dolog Móni, sajnálom, hogy csak most derült ki. :evil: Nem is értem, a kereskedő hogy nem mondta ezt, mi akárhol voltunk, mindenhol kitértek erre a dologra is.
Őszintén szólva mi pontosen ezért nem vettünk drága babakocsit, kicsit túlzásnak tartottam, hogy százezreket kell költeni egy járgányra, amiről majd csak menetközben fog kiderülni, tényleg ér-e annyit. 50-ért vettünk újonnan, de kevésbé designos kocsit, nem volt szerelem, de a használatnak megfelel.

Móni, két óra szabadlevegőn az szuper! Mivel töltöd ilyenkor az időt? Én már bejártam a környéket mind a négy irányban, elég gyorsléptű vagyok, messzire eljutok, utálom a megszokott útvonalakat, de még így is olyan unalmas egyedül ennyit sétálni, sajna nem vagyok az az ismerkedős típus... :roll:
Majd meséld el, mit mondott Béláné.

Hogy lehet, hogy már megint esik az eső??? árrghhh... :evil:

Remélem már minden betegeskedő jobban van!
Előre félek Bene első betegségétől, biztos nagyon nehéz lesz :(

A hétvége jól telt, csak már megint gyorsan :( Tegnap megnéztünk egy kiállítást az Iparművészeti múzeumban, ezt: http://www.tukorbenavilag.hu/kiallitas/ Nagyon jó volt, érdemes elmenni. (Ezen a kiállításon tudtam meg, hogy a polár-plédek is műanyag palackokból vannak, + egy jó dolog a kismotor mellé :) :wink: )
Szombat délután pedig piknikeztünk egy kicsit, a naptej (La roche...) úgy tűnik, jó lesz, nem égett le Bene, és a krémre sem reagált a bőre rosszul.

Szilvi, nagyon rendes Tőled, hogy így támogatod a barátnődet ebben a nehéz helyzetben :( Remélem talál magának egy rendes pasit!

Ma vendégek jönnek, sütni kellene valamit, de ebben a randa időben nincs kedvem még ezt sem...

Szebb napot!
Ági

KépKép
gigilina

Hali!!!

Nekem eddig szerencsére nem volt tanulópénz :) Előbb-utóbb mindent használatba vettünk.
A babakocsit imádom,nekem nagyon sokat jelent,hogy bedobom a kocsiba a vázat,nem nehéz és tudunk menni ketten is,nem kell cipelni a hordozóba.Remélem a sportrész is fogom így szeretni.

A szabadban mi is sok időt töltünk,napi 2x1,5-2 órát.Délelőtt is és délután is.Amúgy én is utálok egyedül sétálgatni,nagyon uncsi.....

Mekkora pelusnál jártok?Nekem még van egy csomag 3-as de már most 4-et vettem,valahogy kényelmesebbnek néz ki.

Kép

Kép
krisztinaa

Hát csajok, azt hiszem én is társulok már a ritkán,szinte csak életjelet adók közé...
Nem tudom, ti hogy csináljátok, de én alig végzek az itthoni dolgaimmal Márk mellett,pedig jó gyerek,nem lehet egy szavam se.
Igaz ma is tanítottam, vasaltam, mostam mellette.

Nekünk peg pérego babakocsink van, meg vagyok vele elégedve, de ez az átmeneti időszak valóban nehéz, mert Márk a mózesben már nem fekszik el, nem bír magával, viszont még ülni se ül...
Így tegnap d.u is inkább kinn ücsörgött a pihiszékében a teraszon, míg én kerti bútort mostam.
Névnapi és keresztelői ajándékként hintát kértünk neki a leendő keresztszülőktől, a pihiszék már ideig-óráig jó.
Teraszról a héten rakok fel képet, nagyon szép lett.
A hétvége óta Márk már 1 üveg bébikaját megszik egy kajálásra és így hogy uzsonnára tejpépet kap, csak 1x kell tápszerrel pótolnom és nagyon örülök ennek. A Hipp teát megint nem fogadja el egyáltalán, folyadékbevitel gyanánt csak és kizárólag szopizni hajlandó, na ezen még agyalok, hogy mit lehetne még.
Ma például kecskeméti gyümilevet próbáltam adni neki, ráadásul forralt,hűtött vízzel hígítottam is az állagán, de pár koryt után nem nagyon kellett neki.
Védőnőhöz eső miatt ma nem jutottunk el.
Krisztina, a héten elfogy a 3mas pampersünk és én is áttérek inkább a 4-esre már.
Ha nem haragszatok, megyek, mert ezer a dolgom és igyekezni fogok a héten gyakrabban jönni, ígérem

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, én biztosan nem vagyok olyan tüchtig a háztartásban mint Te :oops:
Márk nagyon kis ügyes. Gyümölcsöt eszik meg egy egész üveggel?

Krisztina, én utálom ezt a batár nagy kocsit. A sportrész is nagynak tűnik más babakocsikhoz képest. Egyfolytában a kocsikat sasolom, mind olyan kis sikkes ehhez képest. Igaz, a színe gyönyörű. Már azt mondtam hétvégén, hogy meghirdetem. A hordozót még sosem tettem a vázra, ha alkalom lett volna, hidegnek találtam hozzá az időt. Azt azért nem mondanám, hogy "bedobom" a vázat. :wink:
Azt hittem, hogy Ti már régen a 4-es pelust használjatok, mintha azt írtad volna.

Még mi is 3-as pamperst használunk, nem tudom, hogy milyen legyen a következő, a héten vennem kell.

Ági, én is utálok egyedül sétálni, róni a köröket. Hármasban voltatok múzeumban?

Jaj, borzasztó délutánom volt, Zsófi nagyon sokat sírt. Még ölben is csak hüppögött, ha meg megpróbáltam letenni, elszabadult a pokol. Mindez almaevés után volt, utólag úgy gondolom, hogy az kínozta. 2 óra alatt 3-szor kakilt és a harmadik adag szinte darabos volt. Tapasztalt vki ilyet? Pedig az alma nagyon ízlett neki, nagyon szépen ette.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Én is unom a napi sétát (mit gondoltok, miért akarok Dávidkával "kommunikálni" közben :)
De kell a levegő, és százszor megtapasztaltam, hogy ha bent vagyunk, sokkal nyűgösebb, és úgyse tudok csinálni mellette semmit.
A macskákat számolom a környéken egyébként:)
Ha esik, a csigákat kerülgetem.

Zsuzsi, Dávid hasa is fájt az almától (adtam párszor), és rostosat kakilt utána.
Állítólag normális, eleinte mindentől fáj a hasuk, és nem tudják megemészteni, ezért fontos a fokozatosság.

Alma után mit adsz neki második gyümölcsként?

Ami nekem fura, hogy gyümölccsel kell kezdeni, azt gondolnám, hogy a főtt krumpli/répa könnyebben emészthető.

Béláné beteg volt, nem került sor a súlymérésre, de Dávid szerintem eléggé megtokásodott, azt hiszem, nem lesz gond:)

Tegnap bedurrant a fogam, kaptam rá gyógyszeres tömést, remélem, megúszom a gyökérkezelést:(

Kata, Krisztina,
Én is készülök áttérni 4-es Pampersre, még van kb. 30 darab a 3-ból, aztán. (szerintem kényelmesebb a nagyobb)
Örülök, Kriszti, hogy neked bejön a kocsi, tényleg mindenkinek más szempont a fontos.

Ja, Ági, biztos mondták az eladók, csak nem figyeltem oda, szokásom szerint. Csak magamat hibáztathatom:)

Kata, tényleg tüchtig vagy, minden elismerésem:) Milyen hintát szeretnétek?

Szép napot!
Móni
monke

Jó reggelt!

Móni, ma és holnap még almát adok, aztán őszibarackot gondoltam. A védőnő még a körtét és a szilvát mondta. Lehet, hogy tegnap többet evett a kelleténél. Na, ma már óvatosabb leszek.
Igazad van, a főtt krumplit én is könnyebben emésztendőnek gondolnám.
(Hu)Szilvi írta, hogy milyen dolog almára tejet adni a babának? Teljesen egyetértek vele. Az én gyomrom sem bírja, hát még az övék?
Ha megtokásodott Dávidka, akkor biztosan nem lesz baj.

Zsófinak is jót tesz a friss levegő. Tegnap is egész du. kínlódott hasával, nem is aludt, aztán ahogy kisütött a nap és helyrejött a gyomra, kimentünk és fél 5-7-ig aludt. :shock: Még amikor bejöttünk, akkor is, pedig mindig felébred.

Nálunk kutyák vannak, de az rengeteg.

Szép napot!
Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.04.20 08:04-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Már én is megvettem a 4-es pelust,és használom kb. 1 hete, mert minden reggel pisisen kelt Vince, rájöttem,hogy a 3-as már nem bírja el a mennyiséget. Kényelmesebb is neki. Van még vagy 20 3-as, azt gyorsan elhasználom még, aztán kell a nagyobb.

Bocsi, mennem kell, Vince hív.

vick
Kép
Kép
ervick

Tegnap nekünk sem volt teljesen oké a délután. Vince nem tudott elaludni, ezért ő is sírókásabb volt. Lehet, hogy az időjárásban is volt valami.

Móni,
Jobbulást a fogadhoz. Nekem meg kiesett egy fél tömésem, de esélyem sincs ebben a hónapban eljutni a dokimhoz, mert Ricsi nincs itthon. Vincét nem vihetem magammal. :(

BfKata merre vagy? Anya! GYere csak, mesélj!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, szegénykém, nagyon sajnálom a fogadat, remélem, megúszod a gyökérkezelést.

Vick, de azért nem fáj a fogad, ugye? Ricsi minden nap ingázik? Meddig még?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Most hallgattam a gyümölcsökről egy kis műsort. Azt mondták, hogy nagyon alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, mielőtt meghámozzuk is, mert akkor nem kerül bele a vegyszer! Szóval ezek szerint lemoshatóak a vegyszerek és a babát nem is károsítják?!
Még kitérnék a cukrozásra az étkezéssel kapcsolatban.
A hagyományosan használt cukrot mellőzni érdemes. De pl. később, amikor már sokféle ételt készítünk, akkor érdemes venni szőlőcukrot és azzal ízesíteni.
A levesből a zöldséget én csak akkor adtam, amikor már husit is ettek. Első körben szinte natúr módon mindent.
A természetes ízesítés is vállalható, mint pl. édesítésre a banán.

Na nem tobzódok tovább. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Ricsi ebben a hónapban végig, minden nap.
A fogam nem fáj, csak belemegy az étel, így jobban kell figyelni a tisztításra.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Ugyan már Vick nem tobzódsz!! Neked, mint már háromgyerekes anyukának igen csak használható ötleteid vannak.

Tegnap nálunk is nyűglődés volt. Én a fogára tippelek, de nem érzek semmit az ujjammal. Viszont fel-felsikít fájdalmasan, pirosra rágja az ujját vagy az enyémet, ha elkapja és hőemelkedése is volt és éjszaka is keltünk. Most hajtunk borostyán láncot.... én nyerset szeretnék és persze egyenként csomózottat. Csepelen egy helyen találtunk, de az csak sima fűzött volt, az nem merem...

Tényleg! Írta valaki, hogy nem lehet kapni Viburcol kúpot. Mi a Szimpatika patikáiban találtunk: http://www.szimpatika.hu/index.php?inf= ... kak=Hol%3F

AZ eladó olyan rendes volt, hogy el is tette, míg anyum érte tudott menni.

Evés: én vasárnap főzte neki albát, banánt és krumplit vegyesen, majd összeturmixoltam. Nagyon ízlett neki.... vasárnap 140-et, tegnap 180-at evett belőle.

Pelus: mi még a hármasnál járunk, bár Petra még csak szobaton lesz 5 hónapos.

Vasárnap valamelyikőtök megy a börzére? Mi készülünk kimenni, esetleg össze is futhatnánk! Igazából nem hosszas találkára gondolta, mert gondolom (nem voltam még) rengetegen lesznek, mi meg Petrával megyünk, de legalább egy kis időre talizhatnánk. Hm?

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Hoztam egy képet is:

Kép

Judit

Kép
petra09

Petra is csodaszép kislány! Jó sokat evett, ügyesek vagytok!

Vincének megint nem ízlik az alma-banán, és szorítja össze a száját, hogy nem akar enni. Holnap mást próbálok. :(

vick
Kép
Kép
ervick

Csak ámulok a 180 ml kaja láttán :shock: :shock: :shock: Én már boldog vagyok ha 3 kiskanállal eszik valamiből....

Kép

Kép
krisztinaa

Petra nagyon szép:)

Judit, mi nem megyünk börzére, majdnem biztos, hogy tumultus lesz.

Zsuzsi,
Tejre alma még ok, de tejre szilva és meggy.
Viszont belegondoltam, hogy ha valaki a főtt krumplival ismerkedik meg először az ízek közül... annak nem csoda, ha elmegy a kedve a kajától.

:P

Vick, vigyázz a fogadra, remélem, kibírja a fél tömés addig, míg el tudsz jutni fogorvoshoz:(

Naptejről akartam még írni: régi osztálytársnőm Ausztráliában kismama, ahol rengeteg a bőrrák, mégis, ott azt mondják, hogy 6 hónapos korig NE kenjék a kisbabát semmilyen naptejjel.

Puszi
M
monke

hali,

Naptej: no látjátok, akkor plusz egy érv a téli babák mellett, meglesz 6 hónapos mire naptejre lesz szükség! 8) Ausztráliai tapasztalat nekem hitelesebbnek tűnik, mint bármelyik itteni :wink:.
Még ezzel kapcsolatban lenne egy tapasztalatom: beszélgettetek még régebben a naptejekről, az olvasottakat kiegészíteném azzal, hogy az avon-os naptejnek nagyon erős édes az illata, az összes méhecske-bogár megkörnyékezte a gyereket. Bár nem égett le, de szerintem az idén az illat is szempont lesz nekem a vásárlásnál nem csak a magas faktor.

Monke, no, akkor Béláné is kibukott. Csigakerülés jó program :roll: ... iwiwes fotóim között van egy, hogy hogyan ismerkedik a gyerek a csigával :wink: ...egy ismerkedést sajna későn vettem észre, még a csigaházat sikerült kiszedni a szájából, csak bízni tudtam abban, hogy üres volt :shock:. Tényleg, ha már itt az állatvilágnál tartunk: hangyáid sikerült elüldöznöd?

Ervick, egyetértek, hányásnál nincs rosszabb. Szegénykém csak úgy lógott rajtam, minden energiáuk is odavan ilyenkor. Már amúgy rendbe jött, nem viselte annyira meg, lehet ez nem az a róta volt, csak egy enyhébb vírus. Ikerkocsira sajna nemleges válasz jött, nem elég széles a járdájuk arra fele. :( azért köszöni szépen :wink: .

A szembe nézős babakocsikat is megkérdeztem Nektek, egyet pont most adtak el, szólok ha van valami.

Kankalin: karácsonyfa :lol: :lol: :lol: és ez csak fokozódik, két gyerekkel megy a traktor, bicó, homokozós játék stb. ma délelőtt a közeli játszótérre vittem az egyszemélyes babakocsiba Grétát, azon lógott a kishinta, amiben felrakom, mert az ottaniból csak együtt tudnánk hintázni, a kocsi aljában 3! kisvonat, 2 kislapát, 1 vödör, előttem a fiam kistraktorral, amit persze még nem tud hajtani, tehát mögötte mentem és úgy toltam a babakocsival, mindehez ugye a svájci éppen síkságnak nem nevezhető terep ... hát ezért nem hordok körömsarkú cipőt a játszótérre ...

Sinlac, még cikk nélkül pár jó tulajdonsága: gyorsan elkészül, később köretnek is jó (mikor már nincs ötlet mit adjak).

Gigi, ó de irigyellek a múzeumi látogatás miatt!!! mostanában minden mondatom azzal kezdődik, hogy "majd ha a gyerekek megnőnek"... ezt ide is tudnám mondani.

Bocsánat nem tudom ki kérdezte: utazás jól ment, kicsit többet kellett megállni, addigra a fiamban már motoszkált a hasmenés. Annyi újdonság van, hogy vettünk neki(k, csak még Gréta nem nézte) autós dvd-t, párszor lement a Pingu mire hazaértünk, de 10 óra utazás mellett azt hiszem bármivel jót teszünk, ami leköti a gyereket. Igazából nekünk -szülőknek-tett a legjobbat, mert felváltva vezetünk és a nem volán mellett töltött időt pihenéssel és nem a gyerek szórakoztatásával töltöttük el. Más is volt így.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.04.20 13:42-kor.

Kép
Kép
friday

...megint én, most tobzódhatnékom van:

Monke, még akkor ugrott be nekem ez a dolog, hogy írtad az okot a babkocsi témával kapcsolatban. Anno voltunk konduktornál (beparáztam, amúgy semmi szükség nem lett volna rá) és annak ellenére, hogy semmi baja nem volt a gyereknek annyira szimpi volt a doki, mutatott pár gyakorlatot mivel tehetem jobbá a tartását a gyereknek. Bevallom most nincs időm megnézni hogy még ott vannak-e ezek a gyakorlatok, de a blogját belinkelem a konduktornak, remélem találsz benne hasznosat: http://konduktor.blogspot.com/ azóta is "zongorázom" mindkét gyerek hátát ha szembe ül velem az ölemben :wink:

pelusból 4+nál vagyunk, biztos jó lenne a sima 4es is, csakhát tavaly a legszuperebb pelenkaakciónál betankoltam 4 kartonnal, aztán rá egy héttel szobatiszta lett a fiam :roll: ...de 9 kiló fölött jó már szinte bármelyik nagyobb méret :oops:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, elképzellek a játszótérre menet... Vicces menet lehettetek! :lol:

Jó, hogy írjátok a naptejet, megkérdeztem a gyógyszerészt, és azt mondta, hogy csak májustól kenjem, ha már melegít a nap.
Az Avonos naptejet elkerülöm akkor nagy ívben, köszi.

Zsófi ma is jó nagy adag almát bekanalazott. Fogalmam sincs, hogy mennyit. Tegyem egy mércés Avent-es pohárba? Judit, Te így méred? Nagyon szép adagot evett Petra, nagyon ügyes és nagyon szép kislány!
Judit, mi biztosan nem megyünk a börzére, a párom szüleihez utazunk hétvégére.

Na, megyünk sétálni.

Majd még benézek.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Elveszett az előbbi irományom, úgyhogy gyorsan újra!

Friday
A szembenülős babakocsit kinek nézed? Úgy tűnt, nekem, de mi már nem kocsikázunk a lányokkal, ők gyaloglósak már 2 éve.
Pelussal én is úgy jártam, mint te,csak az enyém bugyipelus, az még korai.
Autós dvd frankó ötlet! A "plafon"ra van felszerelve?

Zsuzsi
Jó, hogy nektek is így megy ez az evés. Irígy-irígy!

vick
Kép
Kép
ervick

Nekem nézi Friday:)

Köszönöm!

A linket is, majd megnézem.

Dávidka evés után 3 órával almásat bukik, őrület:) Alig várom a cékla kóstoltatását.
monke

Hi,

Ervick, mármint az anyukával szembeni sport kocsit a többieknek. Bocsi, tényleg férleérthetőre sikerült. A dvd az első ülések fejtámaszának hátuljára szerelhetőek.

Kankalin, szerintem jobb ha nem méred, akkor nem aggódsz amikor 10 ml-rel éppen kevesebbet kíván enni :wink:

Monke, céklát ne is mondd. Bevallom nem szeretem nézni azokat a képeket, ahol etetik a babákat, nekem nem jön be a fülig kajás gyerek, de a céklás kajálást lefotóztam. Mint a vámpírok, borzalom, ruha pedig moshatatlan (...ezen étel miatt akartam időben a partedlihez szoktatni Grétát...)

Kép
Kép
friday

Köszönjük a dícséretet! :)

Én sem direkt mértem, csak ahogy elkészült az Aventes pohárba tettem bele, emiatt tudom.... Jók azok a poharak. Bár a párom furcsán nézett rám, mikor mondtam neki, hogy az ebédhez abban vigyen tejfölt, az kicsi és jól is záródik.... :)

Hm... érdekes, hogy megoszlanak a vélemények a naptejről..... Én most olvastam, amiket írtatok. Hát, én bekentem ma, mert kint van dél óta az udvaron.... ledöbbentem: napon 35 fok volt, tettünk is fölé árnyékolót. Majd teszek fel képet....

Judit

Kép
petra09

Szerintem inkább a naptej mint a leégés.Bár én szorgalmasan takarom a babakocsit ha nappal szemben megyünk.Néztem a brendonban napárnyékoló esernyőt,a sportrészhez kell mindenképpen.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!

REggel már írtam nektek de elszállt !! :(

Ma voltunk egy nagyot sétálni ebben a csodás időben!
Írtak fel receptre ha, tejpépet majd holnap megprobálom neki odaadni !

Képzeljétek, még se jun 13 - án lesz a keresztelő, tegnap felhívott a pap h vmi programja lesz és nézzünk másik időpontot , úgy hogy május 9 én lesz a szülinapomon ! :D Nagyon mérges lettem erre papra !
NÁlunk sztem bogrács hamika lesz mert 20 ember a szük család .... ez a legegyszerűbb !

Nálatok milyen menü lesz ??? Fiús anyukák van már ruci ötlet!

ÉN holnap megyek a tescoban meg a c & a ba hátha találok valamit !

Ti milyen öszibarackot adtok nekik mert én fagyasztottak szeretnék, de sehol sem kapok, bizok benne h holnap lesz a tescoba!

Katicat, várjuk a képeket a teraszról ! HOgy megy a tanítás Márk mellett ?? Írtam smst.. megkaptad?

Máté nagyon nem bírja a napot sír !!! én szerintem a vichy naptejet fogom venni ! A sogornőm lányainak is ezt szokta használni nekik nagyon bevált !

Nekünk pierre cardin babakocsink van igaz régebbi fajta de nagyon jó, bár én is akarok venni egy modernebb sportkocsit , amit be tudok tenni az autóba!

Ági , megyünk a kiállításra megnézzük mi is vasárnap remélem nekünk is fog tetszeni, mesélnél róla h milyen volt.. ! Köszike!

Na megyek elteszem magam holnapra, elfáradtam a mai nagy sétába !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

A mai vacsi :)

Kép

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Kicsit maszatos,de olyan édesen nézett apára,nem lehetett kihagyni :)

Szilvi,Anna is sír a naptól.

Kép

Kép
krisztinaa

Halihó!

Szerintem nálunk is beindult a fogzás fájdalmas időszaka :( Most döbbenek csak rá, hogy milyen nehéz ez, látni a babámat kínlódni, szenvedni valami miatt... összeszorul az anyaszív :cry:
Remélem, hamar túl leszünk rajta.

De kár, hogy ilyen messzire lakunk egymástól, máris nem lennének olyan unalmasak azok a séták... szóval marad a zenehallgatás, de már néha azt is unom :)

Szilvi, a kiállítás érdekes, nekem tetszett, szembesít a fogyasztói társadalom féktelen életmódjával, és azzal, mivel jár ez, hova vezet, ha nem változtatunk. Egy óra alatt szerintem meg lehet nézni, nem túl nagy az egész, de éppen befogadható, és kellően elgondolkodtató szerintem.

Naptej: hát azért már majdnem hat hónaposak a gyerekeink szerencsére :) Nem vagyok egyáltalán krém-párti, csak gyógyszertári popsikrémet, (pirosságra is max. sudocrem) és fürdetőt használunk, de amikor szombaton vágott ránk a nap, bekentem az arcocskáját (árnyékban hideg volt és fújt a szél, ahol szélárnyék volt, oda meg sütött a nap...) Ha olyan érzékeny a bőre, mint az apjának, akkor nagyon oda kell figyelni rá (neki ugyanis gyerekként enyhe fényallergiája is volt), és már ilyenkor is van ereje a napnak (Apukám a nyári szezon elejére, mikor az emberek még hófehérek, már totál le van barnulva a sok kerti munkától).

Tegnap mi is engedélyt kaptunk a hozzátápláláshoz a védőnőtől, totál lázban égek, mit hogyan csináljak :) Ma kapott egy kis barackpürét, nagyon cuppogta :) Szilvi, elvileg Intersparban, Auchanban lehet kapni fagyasztott barackot (pont ma beszélgettem erről egy anyula ismerőssel), talán a Tescoban is, remélem találsz!
Azt ajánlotta, először a délelőtti szopit váltsuk ki gyümölccsel (így szerintem nem veszik össze a pocakjában a tejjel, mivel addigra már megemészti az előző szopit), és ha az már simán megy, lehet a délutánit "főzelékkel".
És annak örömére, hogy ehetek én is K-betűseket (eddig nem nagyon mertem :oops: ), ma karfiol-krémlevest főztem :)

Móni, fogfájás :evil: Remélem elkerülöd a gyökérkezelést!

Judit, Petra egy kis tündér, nagyon édes :)

Erről jut eszembe, Kriszti, Annáról már rég hoztál napi-képet!

Szilvi, hát ez a pap.. :evil: Bár biztos örülsz az időpontnak, én ezt az alkalmat tuti megragadtam volna ahhoz hogy hátat fordítsak neki és keressek másik templomot, papot... elképesztő egy alak lehet. :?

Most természetesen foci megy a tévében, bár Gábor nem nagy futball-rajongó, azért egy Barca-Inter meccset ő sem hagy ki :)

Jóéjt Lányok,
Ági

KépKép
gigilina

Kriszti, hát működik a telepátia, már meg is kaptam a kért képet - hát el lehet olvadni ettől a mosolytól és pillantástól, nagyon édes csaj!

KépKép
gigilina

Csajok ezt most találtam a fiúknak,ünneplő ruci,igaz csnyakkendős,de szerintem az anyaga szép.
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32

Kép

Kép
krisztinaa

Gratulalok Rita!!!!!!!!!!

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Kriszti: nagyon édes Anna! Egyáltalán nem úgy néz ki a képen, mint akinek nem megy az evés. Szinte ragyog az egész lány! :)

Húú, SZilvi! Én már teljesen ki lennék akadva a helydben. S talán Ágihoz csatlakozva én is megragadtam volna az alkalmat egy másik papra, ha a párom le nem nyugtatott volna.... :)

Ági, köszi Neked is! :) Benének hogy megy a mászás, kúszás?

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Ja! A nap! Tegnap a Páromkerítésléceket festett. Nagyon piros lett a tarkója és a két karja! SZóval, van ennek a napnak már most is ereje. Én biztos, ami biztos alapon kenem Petrát.

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt,

Friday, a hangyákat sikerült távol tartani (sütőpor és biokill).
Azt a csigás képet már rég megcsodáltam a wiw-es oldaladon, nagyon édes. És állítólag ehető:)

A linket köszi, még nem találtam meg a gyakorlatsort, de nem adom fel.

Akit még érdekel a mozgásfejlődés-téma:
Az Indexen egy konduktor tanácsokat ad mozgásfejlődés témában, érdemes szerintem beleolvasni, legalább a bevezetőjébe, hogy miről is szól ez az egész módszer.
http://velvet.hu/poronty/2010/04/09/moz ... ty-olvaso/

Erről jut eszembe, Zsuzsi, kérdezted az úszást: járok, igen, de ez max. wellness-programnak jó, nem leszek tőle karcsúbb:(
Én is gimi után kaptam rá a sportra, hasonló okokból. Addig mindig a kosárlabdát erőltették a suliban, és extrém béna voltam minden labdajátékhoz. Az úszás is azért jött, mert az nem csapatsport legalább:)
Na ezért is érdekel a mozgásfejlődés.

Ausztráliában szerintem azért mondják, hogy naptej csak 6 hónaptól, mert káros (vegyi) anyagokat tartalmaz. Biztos nem rakják ki a kisebb gyerekeket a napra előtte.
Kicsit tényleg fog a nap, Dávidkának az arcán látni (pedig késő du meg reggel sétálok vele csak).

Szilvi, a papotok kiakasztó tényleg:( Bár azért az jó, hogy a szülinapodon lesz a keresztelő.
:) Gulyás jól hangzik nagyon.
Nálunk nem lesz ünnepség, csak max. 8 fő (család).

Csokornyakkendős kisfiú-együttessel kapcs. nekem az a gondom, hogy : és a lábára? Lakkcipő??:)

Voltunk hétvégén a Minimanóban, ott lehet kapni hagyományos nyakkendőt is (nem szettben, magában), kisbabáknak. Izé.

Őszibarackot, szilvát, meggyet lehetne adni elvileg a babáknak.
De hogy "trancsírozzátok fel"? :) és : tudom, hogy volt már téma, de : nyersen?

Ági, kitartás... túl lesz rajta Bene hamarosan.

Nekünk is rossz éjszakánk volt, és háromszor kellett átöltöztetni Dávidot, annyira bepisilt. Ideje tényleg nagyobb pelenkát venni.
És meginni egy második kávét

:P

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok!

Móni
Én még most fogom az első kávémat inni.
Ruha: A Zarában láttam kisfiúkra édes V -kivágású pulcsit, hozzávaló inggel, nagyon kis elegáns! Mint valami angol elit iskolás egyenruha. :) Nekem ezek a kedvenceim. Illetve ing ugyanilyen V-kivágású mellénnyel.

A gyümölcsöt adhatod nyersen. Turmixold össze botmixerrel és ha túl sűrű, akkor higíthatod felforralt-lehűtött vízzel.

Nap kérdés: Ha megoldható, 5-10 percnél többet ne érj nap a babát, de ha nem megoldható, (mert mondjuk nem átfordítható a tolókar :wink: ) akkor én is használnék naptejet,de akkor nagyon jól utána kell járni, hogy mi van benne, nehogy allergiát váltson ki.

Megyek is a kávémért! Ma jön anyukám segíteni, másrészt ma szülői értekezlet lesz az oviban, addig meg még ezer dolgom.
Puszi nektek! Szép, napsütéses napot kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Az angol elitsulis egyenruha nekem is tetszik:)
köszi a tippet!
Megnézem.
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: