A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Boni! Mi elég kevés oltást adatunk be a kötelezőn kívül(gyógyszerész férj).
Bence 10 évesen kapta meg az oltást amikor Miku született,addig az óvodában a 4 év alatt 8 x volt bárányhimlő ő egyszer se kapta el.Igy azért kapta meg hogy nehogy felnőtt korban kapja el.
l.veronika

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek, tényleg!! :) Szerencsére jó időtök volt!

Julcsi, bölcsis köhögős, orrfolyós, lázas vírusunk volt, aztán átment kezdődő tüdőgyulladásba. De hálistennek kiheverte viszonylag hamar. Ma ment ismét bölcsibe. Én dolgoztam végig, apukája volt vele, meg egy napot az egyik papája.
Irigyellek mennyi energiád van!! :)

Lányok, nekem azt mondta az orvosunk, hogy a bárányhimlő elleni vakcina beadatása ellenére elkapják a gyerekek a bárányhimlőt, ha amúgy is hajlamosak rá, csak sokkal kevesebb pöttyük lesz!! Mi még vacillálunk rajta...

Most visszatérek a munkához.

Szép napot Nektek!

k.a.t.i.c.a

SZiasztok!

Csak egy gyors bekukk remélem a napokban lesz kis időm visszatérni és visszarázódni hozzátok!
Én sajnos nem vagyok jobban csak egy picit, már nem 4-5ször látogat rókakoma hanem 1-2x egy nap. Most 62kilónál megállt a fogyásom is, mert a sokszor marék adag kaja így talán megmaradni látszik. Annyit eszek mint egy madár :? vagy még annyit se, a vitaminoktól is hányok szóval az is kilőve.

Áronnak van már 12foga, azaz most küzd a 12-kel, imád lent lenni mamáéknál! Szegényt most kezdi megviselni hogy nem annyira foglalkoztam vele eddig, peluscsere főleg a kakis csak mamával megy neki meg már üvölt és hisztizik. Én meg öklendezve ruhát kötve a fejemen próbálok javítani a helyzeten. Igen vicces jelenet csak épp akkor nem mikor utána rohanok is a budira .......

Sziszkáék talijára sajnos nem jutottam el, bevallom próbáltam lépéseket tenni hátha elvisz a családból valaki , de nem tudták megoldani.

Most gyorsban ennyi! Remélem mindenki jól van , kismamik szépen növesztegetik a pocakokat stb stb.....
jövök nemsokááááá :):):):):):):):):)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi, kitartás :) Remélem hamarosan visszatérsz közénk! Kár, hogy nem tudtál jönni :( DE majd bepótoljuk!

Katica, meg kell vétózzam,amit a dokid írt. A barátnőm kisfia be volt oltva bárányhimlő ellen, a pici babájuk pedig 2 hónapos volt, naponta a nagyért mentek az oviba, amikor a kicsi tiszta pötty lett senki nem akarta elhinni, hogy bárányhimlő, pár nappal később kitört az oviban is a járvány, a nagy nem kapta el!

Szóval mi sem oltattunk még, de ez az egyetlen amin mi is gondolkodunk, persze egyenlőre nem, szerintem amikor majd közösségbe megy...és csak azért, mert ha az arcán maradnak meg a pöttyök, akkor szegényt egész életében zavarni fogja, azt pedig nem szeretném. Egyébként Vera férje pártján állok!

Katica, örülök, hogy túl vagytok rajta ilyen könnyen! Jó munkát neked!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mecsi, köszi a mailt és üdv itthon újra! Válaszolok, ígérem, csak kissé rövidnek tűnnek a 24 órák mostanság. :roll:
Javulgass tovább, most már reméljük lassan túl vagy a nehezén.
Én még múlt héten is közelről szemléztem a wc-t... :oops: :?

Képek nagyon szuperek, mindkét tali fantörpikus lehetett.
Boni, olyan jó lenne a szerdai tali, majd sok popey-spenótot nyomok addig, hátha összeszedem magam....

Nálam most jött el az első depi hullám, biztos az idő is, meg ez a szemét gerinc is, de mivel ugye kedden ki sem bírtam kelni az ágyból, és pont szerda-csütörtök tök egyedül nyomtam, ezért totál beparáztam, hogy mi lesz majd később. Aztán jó dolgokkal nyugtattak, hogy most is kaphatok gerincszurit, csak figyelni kell rá, hogy csak lidocain legyen benne...mintha olyan nagyon vágynék rá, azzal egy hétig meg sem lehet mozdulni.
Plusz itt a vas szedés ideje, ami Levivel is kikészített, mert teljesen rámegy a gyomromra.
És most kedd-szerda-csüt egymás után 3x éjjeles Péter....na, nem is nyígok tovább, csak most kicsit összejöttek a dolgok.

De: megvettük a kádat és a mosógépet is hozzák elvileg a héten.
És ha a Jóisten is úgy akarja, akkor május első hetében szétszedik a fürinket.

Mazska, Te írtad a bababörzét? Hogy oldod meg, hogy legyen időd körbe is nézni? Viszel vkit?
Én most próbálok vki gyermektelen barátnőt szerezni, eddig sikertelenül.
Lesz amúgy állatsimogató is. Szóval eddig úgy voltam vele, Levi nélkül kiugrom, de annyi jó gyerekprogi van kinn.
Szted a játszóházakban van felügyelet, ott lehet hagyni a lurkókat egy időre?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, barihimlő oltás sztem jó.
Tény, hogy a betegség ellen nem véd teljesen, de hát látod, a csúcsszupernek hirdetett h1n1 sem védett meg mindenkit.
Nekem is 3 gyerekorvos mondta, hogy ne csodálkozzak, ha elkapja Levi az oltás ellenére, de mivel megnőtt a barihimlő mellékhatásainak száma, szóval sokkal veszélyesebb és a mellékhatások is sokkal komolyabbak, ezért nagyon ajánlott! Állítólag 10% körüli azon gyerkekek aránya akik emiatt kórházba is kerülnek, míg régebben a barihimlőpartik idejében ez a szám alig 2-3%volt.

Szóval sztem érdemes. Ez meg a meningo a nem kötelezők közül, a többit a legtöbb doki nem tartja komolynak, úgy értem, beadásra érdemesnek.
Persze ez csak a egész életen át védőkre vonatkozik, a szezonálisakra nem (kullancs, influ, stb...)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, jobbulást Neked!!

Aproo, Neked is!

A múlt éjjelünk horror volt, Peti 10-től hajnal 4-ig nem tudott aludni, fájt a pocakja :roll: :shock: Persze nem volt itthon semmi, Zsolti 3 órakor ment Infacolért...Utána 4-től aludtunk 10-ig... Peti 7-kor felkelt enni, utána meg most kelt még csak 3/4 órája. Ki kellett pihennie az éjszakát szegénynek :(

yuyu79

Köszi lányok a hozzászólásokat!

végül lementünk Zsigámmal az esőben a gyógyszertárba kiváltottuk az oltást. Annyira édes volt Zsigikém a Mickey egeres esőköpenyében és a kék gumicsimmában! ugrált egyik pocsolyától a másikig! :lol:

én a Rotát sem bántam meg utólag, mert amin szegény többiek és én is átmentünk nyáron....

most majd dr.néni megmondja hogy mehet e..

Aproo apropó épp írni akartam csajok, hogy nem lehetne Csütörtökön a tali a városligetben? barátnőm megkért,hogy vigyázzak kislányáéra.. de ő meg nem szereti az állatkertet :roll: :oops:

Mecsi kitartás!!!

Julcsi
sajnálom a rossz éjjelt nekem megint katasztrófa volt az éjszaka, Zsiga üvöltött, meg rosszat is álmodtam. :cry:
Vendég

Jaj, Julcsi, drukk,hogy ne legyetek pocakosok nagyon, mert az horror!!!!
Szólj, ha kell segítség, de elöljáróban annyit, hogy érdemes mindhárom fajta pocakcuccot otthon tartani és felváltva adogatni.
Tudom, a gripp csak 6 hetes kortól ajánlott, de sokan nem tartják be, akiknél elfajul a dolog. Már adják 1 hósan is. Persze, ha nem kezd el tőle hányni a Picúr!
Mondjuk Levi ugye extra volt a műtét előtti időkben, de nálunk csak felváltva használt valamicskét.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Julcsi, sajnálom, remélem csak egyszeri alkalom volt! Nekünk a pocak masszázs is működött!

Boni, le tudnád nekem írni a só-liszt gyurma receptedet? Nem találom...köszi!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok! Én is remélem hogy nem lesz ez rendszeres :roll: Akkor majd veszek Espumisant is, aztán meglátjuk, hogy mi lesz... Nekünk Eninél egyszer volt csak ilyen nagyon durva pocifájás, de utána jó ideig adtuk neki az espumisant a biztonság kedvéért... Mondjuk egy idő után már csak napi 1x-2x.

Aproo, amúgy erre is jó lehet a chamomilla is, nem? Azt is lehet adni már ilyen picinek is?

Amúgy éjjel kicsit megijedtem, hogy más baja is van Petinek, mert amikor pelusoztam, nagyon forrónak tűnt, megmértem popsiban, és 39 volt.... de nem sokkal később már csak 37 körül... A sírástól kimelegedhet ennyire, vagy rossz a lázmérőnk??

Most megint nyafizik kicsit, de az előbb telerakta a pelust és akkor megnyugodott rögtön :wink:

yuyu79

Barbi, Te képeid is nagyon jók :) Jó, hogy legalább így láthatjuk a gyerkőcöket, mi, akik nem tudtunk ott lenni :lol:

yuyu79

Julcsi, nekünk annak idején a szélcső vált be legjobban, de látszólag nem túl humánus, bár Málnus mindig megkönnyebbült utána...ha szükség lesz rá, kérdezd meg a védőnőt, mit gondolt róla, öcsémékké nem engedte,a miénk megtanította hogy kell használni.

Digitális a lázmérő? Mert nekem az a tapasztalatom, hogy az szokott csalni, azaz ha kétszer egymás után mérem, akkor is mind a kettő más értéket mutat....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Julcsi, csatlakozom Sziszékhez. Nagyon szélcső ellenes voltam, szóval az tényleg csak végső esetben, de Levinél is nagyon nagyon bevált.
A műtét előtt Péter nem engedte, de a kórházban párszor kellett és Ő is belátta, hogy egyszerűen használ és kész.
Szóval sztem az az állítás, hogy rászokik a gyerek és majd nem kakil magától (ez az ellenérv) nem nagyon állja meg a helyét, hacsak nem napi 15x használod, de ezt ugye melyik szülő tenné...szóval érdemes beszerezni, én nem kérdezgettem a védőnőt meg a dokit, azok után, hogy sürgősséggel kellett Levit péntek éjjel műteni, mert 9 hétig egyik sem tett egy fűszálat sem keresztbe, hogy miért üvölt a fiam és eszik max 60-kat 4 óránként.

Homeos bogyesz simán mehet sztem, ez meg a belladonna is. Utóbbi is fájdalomcsillapító és lázcsillapító, nyugtató hatású. Sokan azt mondják, hogy kornak megfelelően elég ilyenkor még csak 2-3 bogyó, Levinél mindig 5 volt és nem volt baja, de kísérletezd ki, ha használ 3 bogyó, minek a többi.
És nekem anyósom azt mondta, ne anyatejben oldjam, mert ezt is sokan ajánlották anno, de annak is erőteljes íze van, szóval jobb vízben.

Hajrá, remélem nem lesz gyakori Peti pocakfájása!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

megint gyors bekukkban vagyok.

voltunk múlthéten dokinál és mérni próbálta a kiscsibét, de kisebb volt mint 5 cm (47mm) így megint mennünk kell a rettegett a tarkóredő miatt. egyébként minden ok. hányinger nekem is van még és sunyibb lett a piszok. ha nem eszem időben azért van és eszem utána azért. :roll: :shock:

irigykedem a talik miatt, remélem egyszer betársulhatunk majd mi is.

körkérdés: kinek mikor alszik el a gyerkőc? hány órakkor? mikor fürdettek?

puszi Mindenkinek megyek fürdetni...
makadu

Kitti, mi 8 és fél 9 között alszunk el (azóta is egyedül) fél 8-kor fürdetünk. Egyszer kel éjszaka, és minimum reggel 8-ig alszik :D de olyan is van, hogy 9-ig.... :lol: :lol: :lol:

Rókát tessék elűzni, a rossz gondolatokkal együtt!!!!

<
sziszka78
Tolna

Kitti, mi 1/2 9 és 9 között fektetjük Emmát, és 1/2 9-kor kel fel. Éjszaka nem kel, max. felsír, ha jön a foga.
Nem is tudtam, hogy van ez az 5 cm-es határ a tarkóredőnél! Nem tudom, Muc2 elérte-e , őt mindig kisebbnek mondják a koránál.

Sziszka, örülök, hogy már ilyen jól alszik Málnus! Nálam eltűnt a vonalzód, majd nézd meg!

Julcsi, nekünk a tornáztatás jött be legjobban, Emma térdét a pocakja felé nyomogattuk "puki puki trotty trotty" mondóka kíséretében. Próbáljátok ki :)
A digitális lázmérők elég rosszak szerintem is. Remélem Petinek nincs semmi baja, ilyen kis korban könnyen felmegy és leszalad a lázuk.

Liget, állatkert: rossz időt mondanak, de mi azért megyünk majd mindkét helyre.

Barbi, tökjók a fotók! A kopaszisok is tutik, eredeti méretben majd elkülditek?

Na megyek, elzavartak a géptől :evil:

sushy

Szasztok!

Ki kéne találni valami rókaűző mondókát is :wink: Jól érzem, hogy most ,második terhességnél többen hányingeresek mint az első babónál?

Julcsi!Pocak remélem Petinél nem lesz gond, és csak egyszeri alkalom volt. Ha mégis: nekünk a dm-es cseresznyemagos párna melegítve, és a masszírozás segített anno a legjobban. Na meg a grip water.

Nagyon jók a talis fotók! Örülök, hogy sikerült végül is összefutni majdnem mindannyiótokkal a Kopaszin! Barbiéknak külön örültem, velük sokkal kisebb az esély talizni, a nagy távolság miat. Bár mostanság a saját helyzetünkből kiindulva mindenkivel kicsi az esély a talira. De hátha már jobb lesz!

Bocsi Ritus, hogy Zorkát le Lauráztam, de rájöttem, hogy az volt a gond, hogy valamiért Téged meg Mazskának néztelek. :oops: Pedig igazából tudom ám, hogy ki kicsoda. Talán a rövidebb hajad zavart meg....

Boni! Én is a piros motoros kisfiús-anyukás fotóra tippeltem :lol:
nem is gondoltam, hogy ti is lesztek. Etesd a kislegényt, hogy hadd nőjön, érje utol Rékát. És köszi a felajánlást, hogy vigyázol Répára, nagyon aranyos vagy! Ha nagyon gázban vagyok, jelentkezek! Zsigi édes lehetett pocsolyázás közben. Gumicsizma béleletlen? Nem fázott a lába? Rékának még esőköpenyt kell vadásznom. lehetőleg katicásat, a katicás gumicsizmához :lol:

Niki! Barnus a kis édes dumájával levett a lábamról :D

Albit egyet néztem Erdőkertesen, aztán letettem róla. Ami 55+rezsiért lett volna, oda be nem költöznék, többet meg nem vagyok hajlandó fizetni. Még kb 2 hét és készrerakjuk a zuhanyzót meg az egyik szobát, addig meg borzoljuk a rokonok, és a közeli barátok idegeit a csövezéssel.

Itt vacak esős hideg idő van, csak bevásárolni ugrotttunk el Rékával, amúgy egész nap bent. Holnap remélem ki tudunk menni.
Gyerekem szája be nem áll, de továbbra is elsőszótagozik.csak most már megállás nélkül nyomja. (sejtem, hogy ha beszélni kezd, lesz majd olyan, hogy azt mondom, hogy csak 5percre hagyja abba :lol: ) Na meg el tud mondani már 3-4 mondókát (gyerekdalt), szintén elsőszótagos formában. Persze nem minden szót, de a lényegeseket berakja, én meg mondom a köztes részt.
Na meg számol. Csak kicsit összekeveri a számokat, de néha egész jól megy. Az öt a kedvence, azt párszor még belerakja a sorba. :D Mágneses rajztáblájára ma olyan epret rajzolt, hogy döbbentem! felismerhető volt, komolyan. :shock: (Nekem is sokszor epret kell rajzolnom, valamiért az nagy kedvenc) Lefotóztam, hogy apjának meg tudjuk mutatni. ha lesz időm feltölteni berakom.

Kitti! Répa reggel f8-f9 között ébred, du. kb f2-től alszik 1,5-2 órát. Este f9-kor visszük általában fürdeni, fürcsi, öltözés, kaja, kis összebújás. Kb n10-f10 mire kijövök a szobájából. Már gondolkoztam rajta, hogy korábbra tesszük a fürcsit, mert úgy f8 körül van egy álmossági hulláma, de félek, hogy akkor meg hamarabb ébred, azt meg én nagyon nehezen viselném...

Szisz! Ügyi Málus az egyedül alvással!

Na megyek, most hátha sikerül 1 előtt lefelüdnöm...

panna1

Napsugarasat ehelyett a fos idő helyett!

kerestem is egy jó helyet ahol ellennénk ma. Zsiga is építhetne homokvárat, én napoznék, apa meg szörfözne .jöttök? akkor háromra szemeket behunyni..1..2..3

Kép

szisz miattam tűnt el a voni, mert tisztogattam a vonalzókat és a hülye fejemmel kitöröltem az új vonalzóm készitése közben amit nektek készítettem de már csinálom is újra csak Málnus születési dátumát ird meg. vagyis a napot. :oops:

Só-liszt gyurma recept: egy rész liszt, egy rész só (lehetőleg a durvább típus), annyi víz, amennyit felvesz, egy csepp olaj. Sütőben is kiszárítható, utána festhető, lakkozható.

Panna nem lehet hogy tényleg Mazska volt Mazska? Laura meg Laura? mert más rövidhajú nem volt amikor jöttetek csak Niki 8)
felajánlás él továbbra is, szóval nyugodtan szólj ha olyan dolgod akad.. eljátszanak addig gyerekek. :wink:

Kitti az a fránya rosszullét.. nem jött be akkor a 12.héttől elvágták dolog.. :cry: tarkóredővel minden rendben lesz!!

Julcsi nálunk az infacol jött be.. és a cseresznyemagpárna pocakra!
Aproo hajrá fürdőszoba"épités "

CSAJOK TALI IDŐPONTVÁLTOIZÁSRA NEM REAGÁLTATOK!CSÜTÖRTÖK NEM JÓ? BÁR ÚGYIS LEHET ESIK ESŐ

:twisted:

csóka :lol:
Vendég

Egy kis reggeli nosztalgia... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

sziasztok!

jelentkezem én is! :)

tegnap megvolt az első uh... időpont nélkül a doki átszólt telefonon, ennek eredményeképpen, egyáltalán nem meséltek semmit uh-zás közben, egyszerűen megkaptam a leletem... 12 mm CRL, 7+3nak felel meg (7+6 voltam mensi szerint...) 1 élő embiró! oszt slussz! :S

most teszem fel a kopaszis képeket a picasara, bár nem sokat csináltam, mert elég volt Beni után rohangálni, de azért igyekeztem mindenkit lekapni! :)

a Ti képeitek nagyon jók! sajnálom, hogy nem tudtunk tovább maradni, de ezt már korábban is írtam!

Julcsi, sajnálom Peti pocakfájását. nálunk egy harmadik típusú csepp vált be, de azt állítólag már betiltották... köszi! :( amúgy nálunk a hassimi is jót tett, de sokáig szenvedtünk vele! :( remélem, hogy nálatok csak egyedi esetről van szó, bár tudod, azt mondják, a fiúk hasfájósabbak! :(

Boni, bárányhimlő oltás! én is vívódom még, egyelőre a nem az erősebb, bár Beni extra érzékeny bőrű, szóval nekünk is nagyon ajánlják! a lányoknál már csak azért sem merném, mert mi van, ha beoltatom, és terhesen kapja el!? akkor milyen hatásai lesznek a magzatra!? ezt még nem figyelték meg, szóval, ha lányom lenne, lehet, hogy nem oltatnám! remélhetőleg csak ovis korukban kapják el, akkor meg már meg lehet beszélni velük könnyebben, hogy ne vakarják, kaparják! legalábbis a családban ez volt a jellemző!

ja, és köszi a fantasztikus képet! :) gondolkozunk most amúgy is utazásban, csak nem tudom, hogy hányadik hétig lehet repülni... (30 leszek idén, és valami nagyobb ajándékot szánt nekem a férjem, és ennek kimondottan örülnék! ;) :oops: )

ne hari, de most mennem kell, a fele dologra nem reagáltam, amire szerettem volna... :oops: igyekszem ma még jönni, bár takarítani kell, mert már lassan 1 hónapja nem tettem, és iszonyat állapotok uralkodnak... :(

sophie27

ZSófi mi tegnap végül beadattuk. 8)
Vendég

Sziasztok!
Sajnos csak most tudtam elolvasni a leveleimet és a fórumot, így lemeradtunk a Kopaszis taliról :( nagyon sajnálom, biztos jó lett volna.

Csabinak beadattuk a bárányhimlő elleni oltást, mert a védőnő is azt mondta, hogy leginkább a mellékhatásoktól kell félni, ha elkapja a gyerek. Meg hát Csabi szeptembertől megy bölcsibe, úgyhogy közösségben azért nagyobb az esély, hogy elkaphatja :)
De nagyon bátor volt, nem sírt, teljesen nyugodtan tűrte a vizsgálatokat is. Kapott is matricát érte a dokinénitől, nagyon büszke volt magára Csabi!:)

Írországba május 14-26-ig leszünk, remélem nem fog végig esni az idő, hátha süt majd a nap is kicsit.
Már minden meg van szervezve és le van foglalva előre. Szóval már csak várni kell.

Juju-nak nagy GRATULA a babához, én csak most láttam, hogy megszületett Eni tesója!
Csabinak anno mi is Infacolt és Espumisant adtunk a hasfájásra, neki 5 hónaposan múlt csak el.

Zsófinak is gratula a pocaklakóhoz! :)
lei

Kitti, nálunk nagyon változó, hogy mikor alszik Beni, de általában 1/2 8 körül fürdetjük, aztán 8 körül vacsi, vagyis kakaó, és utána megyünk szunyálni! de ez szokott borulni is, ha délután mondjuk 3 órát alszik, és 5kor kel... :) szóval nagyon változó, de azért ezt a 1/2 9 körüli altatást próbáljuk tartani!

Lei, nagyon irigyellek az utazás miatt! remélem, hogy jól telik az a közel 2 hét! sajnálom, hogy nem olvastad hamarabb a tali! majd pótoljuk!!! :)

sophie27

ZSófi éljen a vonalzód :wink: :lol:

LEi jó utat!
Vendég

Lei valami nagyon nem jó a vonalzóval???!!!! Csabi 40éves ??? :shock: :shock:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Megjöttünk mi is, délelőtt Bonival voltunk a szigeten ;)
Málnus 25.-én született, láttam én is, hogy eltűnt a vonalzó, csak nemvolt energiám rá tegnap, szerencsére mára megoldódott a rejtély :D

Anna, ne hagyd magad elzavarni! Innen is hiányzol!:)

Panna, már csak két hét :) De szuper! Bár ez nem olyan beköltözés lesz, mint ha a teljesen készbe költöztök, de biztos szuper érzés lesz!

Zsófi, továbbra is csendben, de drukkolok! Örülök, hogy minden rendben van! Szerintem a 7. hónapig simán utazhatsz repülőn!Hova tervezitek?

Lei, nektek nagyon jó utat kívánok! Érezzétek magatokat nagyon jól!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni, nagyon szuperek az új vonalzóid!!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz köszi :lol: mit szenvedtem hogy ilyen legyen :lol: küldöm priviben a kódot :)
Vendég

Boni, megkaptam, köszönöm! Akkor nem kérem, hogy nekem is csinálj egy ilyet ;) De mindenesetre megérte, nagyon szuper!!!!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Jelentkezem én is, csak eléggé rossz napok vannak mögöttünk, családi gondok stb, nem volt kedvem erőm írni. Na de úgy látszik minden okés, mostmár. Aztán most meg készülök a szombati helen doron próbaórára, vagyis készülnék, de Virág nem viszi túlzásba a nappali alvást, így nem haladok túl jól....

Nagyon jó lehetett a tali, jók a képek! :)

Zsóf,
Én is csendben gratulálok! :D

Bárnyhímlő oltásról nekünk a gyerekdoki azt mondta, hogy 2 éves kor előtt "nem szokták" beoltani a gyerekeket, addig mindenképpen kell várni....na most ezen igazodjak ki....:roll:

Nem tudom már ki kérdezte, de az alvás nálunk így megy: este 7kor fürcsi, 8kor már ágyban van Virág és reggel 7-8 között kelés, éjszakai kelés nincsen szerencsére.

Kép
Kép
dia123

Ja, akit érdekel:
május 3. lesz idén az országos melanoma nap, ingyen csinálnak bőrrák szűrést, alaposan megnézik az anyajegyeket stb, viszont időpontot kell kérni, kerületenként vannak helyszínek. Amúgy egy ilyen vizsgálat több, mint 10ezer forint, szóval érdemes elmenni! Infó meg telszám itt: http://www.melanomanap.hu/

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Nalunk Laura es Toomas egy kicsit betegen - folyik az orruk, meg hoemelkedesuk van. Laura jobban van szerencsere. Remelem en nem kapom el. Igy szerintem mi a heten az Allatkertet kihagyjuk - ugyis eleg ronda ido van - de jovo heten szivesen mennenk.

Zsofi - gratulalok a pocaklakohoz, remeljuk mostmar minden rendben lesz!

Aproo - mi a borzere eddig mindig harmasban mentunk - Toomas figyelt Laurara es hozta amikor probalni kellett valamit (multkor pl. egy kiskabatot vettunk neki). Laura meg kozben is el tud szaladgalni, nezelodik es viszonylag jol elvan, bar nagyon sokaig egyszer sem voltunk. Szerintem a jatszohazakban ilyen kis gyerekeket nem lehet meg egyedul ott hagyni, de nem tudom itt mi a szabaly. NEm tudom mi vegul ki tudunk-e menni, mert aznap megyunk szinhazba 3 orara es elotte meg Laurat is el kell vinnunk a nagymamahoz.

Kitti - mi 8 utan megyunk furodni es igy 1/2 9 - 9 korul alszik el Laura. Reggel 7 - 1/2 8 korul kell es ebed utan alszik meg kb. 2 orat. Altalaban letesszuk es alszik is szerencsere.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Dia, köszi! gyorsan be is regisztráltam!!! már alig van hely! :S nagyon durva... de itt nálunk is lett volna ilyen szűrés, csak pont nem tudtam elmenni! :( de most pótolom! Csepelre kell bemennem, de megéri! ráadásul van is egy csúnya anyajegyem a hasam alján... :( bár lehet, hogy így pocakosan nem csinálnak vele semmit, mármint, ha nem rákos, csak le kellene szimplán szedni, de majd megmondja a dokinő!

remélem, hogy már minden okés a családban!!! a próbaóraára meg drukkolunk!!!

Boni, jók a vonalzók nagyon!

közben csendben irigykedem az egyedül alvós, és átalvós gyerekek miatt... na majd talán a második! :)

ja, és Julcsi, EmeseDora Szilvi rajtam keresztül gratulál neked Petihez! olvas minket, csak írni nem nagyon van érkezése, de mindenkit puszil! :)

sophie27

Katica - meg neked akartam irni, hogy szerintem Laura meg nem tudna vegig ulni a cirkuszi eloadast - majd ha kicsit nagyobb lesz - igy inkabb nem megyunk. Valamikor a talit majd osszehozhatnank, ha majd visszajottunk Tallinn-bol.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsóf,
Örülök, hogy sikerült bejelentkezned! :) Én tegnap hívtam őket az első órában, így még volt választási lehetőség időpontokban.

Mazska,
Jobbulást a betegeknek!

Katica,
Mi voltunk megnézni a cirkuszt, de én azt hittem, hogy ez más, nem ilyen beülőst képzeltem el hanem amolyan szabadtéri valamit. Virág sem tudna végig ülni még egy ilyet, meg talán még megijedne dolgoktól, aztán ugrana a fejenként 2ezer forintos belépő :( Talán jövőre már megérne rá :wink:

Börzézni én is megyek a barátnőmmel, Virágot nem viszem, úgy esélytelen lenne órákon át nézelődni, itthon marad apával :wink:

Kép
Kép
dia123

Azt akartam még kérdezni, hogy amikor próbáljátok kiszámolni az ovulációt stb, mikortól számít a menstruáció első napja: amikortól csak éppen hogy van valami foltozgatás - mondjuk pisiléskor - vagy amikortól már konkrétan kell a tampon/betét? Mert az ovulációs naptárban ha csak egy nap különbséget írok be, már jócskán néhány nappal előrébb vagy későbbre jelzi az ovulációt... :roll:

Kép
Kép
dia123

Dia amikor rendes vérzés van már. tehát nem pecsételés. :roll: ha pontos a ciklusod akkor könnyen kiszámolod az ovulációt.-14 nap.nekem 30-32 nap igy 16-18 napon van ovuláció illetve egyéb más jelek is vannak de ezt úgyis tudod 8) :wink:
Vendég

Mazska Jó utat Tallinba. A tyúkocskáról amit Laurának készítettél tudnál képet feltenni? Honnan vettél rá kerekeket,hobbi boltban?

Mecsi A linket amin a képkeretek vannak áttudnád küldeni?

Akit érdekel van egy emailem a szódabikarbónáról és annak háztartásban való alkalmazásáról.

Sziszka nagyon jó a játszóteretek tényleg szuperül megcsináltátok Málnának. Nekem az angyal arcu bongyorhaju kép a kedvencem Málnáról. Hihetetlen, hogy ilyen kis fürtös feje legyen, de nagyon cuki.

Kitti Alma 8 kor fekszik, 7-kor kel és napközben kb 3órát alszik, ha legkésöbb 12-ig ágyba teszem. Az egyedül elalvás nálunk még nem megy, csak ha hisztis, mert akkor magára hagyom.

Julcsi nekünk Almánál a hasmasszázs és a hasmelegítés vált be. Az espumisan cseppek nem igazán. Mi 3 hónapos koráig szenvedtünk vele, de akkor mintha elvágták volna magátol elmúlt.

Lei Jó utat és szép időt!

Barbi Szuperek a képek, és hála Istennek, hogy rendben hazaérkeztetek az út és az autó bizonytalansága ellenére. A Zsófi mondását így te is megtudod erősíteni miszerint minden műszaki dolognak lelke van. Egy öreg autó aki már érzi a végét pedig még inkább tudomásul adja mind ezt.

Dia A melanoma napról adott infót pedig köszi, remélem még én is kapok ídőpontot, mert már nagyon régóta készültem egy ilyen vizsgálatra. Sok sikert és jó készülést a próba órára.

Zsófi Csak így tovább kisbabó. Mennek a drukkok és az imák értetek.

Alma még a 18h oltáskor kapott dr. nénitől egy receptet a 2éves korig igénybe vehetó vírusos agyhártya gyulladásra adható oltásról. Ki váltotta már ki és adatta be?Én azt hiszem befogom adatni neki, ha tényleg kedvezményes.

Boni Hogyan jut el a paplan szervízbe a párna? Nekem lenne 3 nagypárna és két kispárna. Mennyi ídő alatt készül el? Szegényekre már rájuk férne egy frissítés.
feluca
Mezőszemere

Napsugarasat!

Feluca köszönjük érdeklődésedet, küldtem privit!

nekünk a NeisVac-C -t ,már beadták. 2. 4. és az ismétlőt a 18 hóssal.

http://www.medped.hu/index.php/v337oltk-rendel38

ZSófi, Kitti és akik érintettek

Nálunk Zsiga 7kor megy locsizni, 8kor pedig pát int és megy a saját ágyába. szerencsére ő magától elalszik többnyire, de mostanság már igényli az esti Thomas történeteket.. belegebedek a sztorik kitalálásába.de általában azért mer telőbb elalszok mig a végére érek.. persze bele is szól a történet alakításába, mert ha nem jön be neki akkor mondja hogy 'nemmá'és ilyenkor másfelé kell mennie Thomasnak!
:wink:
éjszaka sajna még mindig felkel otthon anyuéknál egy szobában aludtunk átaludta az éjszakákat! itt nem.. mindig hallom hoyg anya . a tegnap éjszaka katasztrófális volt, nem akart visszaaludni.ilyent nem szokott csinálni. kivittem közénk, ott meg a lábával rugdosta az ágytámlát, húzkodta a hajamat és az orromba akart állandóan felnyúlni :shock: egy idő után besokaltam visszavittem. ott újból ágytámlarugdosás.. meg folyamatos anya anya . melegítettem neki tejet hátha... visszafeküdtem.. persze megint anya anya anya végül átcuccoltam magam mellé a földre és egyből csönd :twisted: :lol: előbb is megtehettem volna vazze. de utólag légy okos. most kíváncsi vagyok meddig alszik.

jól kútbaejtette a talit ez a fos idő! de jövő héten remélem!!!!

Dia köszi linket ma én is hivom őket!
Vendég

Luca, köszi a drukkokat, meg mindent! :) az agyhártyagyulladásos injekciót már mi is beadattuk, úgy 1 éves kora után! szeirntem is érdemes! nálunk is a barihimlő és ez, amit ajánlanak! ;)

Boni, hát igen! mi gyerekünk is ilyen... ha közöttünk van, hajamat piszkálja, nála ez egy mánia lett... néha nagyon nehezen tűröm. a másik, hogy mostanság apjával sem hajlandó kakaózni :( pedig lassan nem nagyon fog elférni az ölemben :oops: :shock: :D

ti mikor mentek, vagy már voltatok az intézetben? vagy a dokinál?

Mazska, jó utat nektek!!!

Dia, ovuláció! én mindig az egyéb jelekre hagyatkoztam, és azt hiszem, hogy meg is lett az eredménye! :P

ma hívtam a helyi rendelőt, mert kiderült, hogy a vérvételre is időpontot kell kérni... komolyan mondom! aztán pénteken megyek a védőnőhöz! kiskönyv ügyben! :oops: juhéjj!

Julcsi, hogy van Peti? no meg Eni, persze! párod még otthon van szabin???

sophie27

ZSófi dokinál voltam én.. várom aa ciklusom végét aztán closty és megyek uhura stb stb :wink:
Vendég

okés, akkor mikor is kell nagyon drukkolni!?

sophie27

Sziasztok!

Annyi mindent akartam írni, de most kaptuk a hírt, hogy Málnus dédije elköltözött ma reggel, belőle is angyalka lett :cry: 84 éves volt :cry: :cry: :cry:
Szóval most csak ennyi.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, részvétem :cry: A Te nagyid vagy Lackóé? Beteg volt már, vagy váratlanul ment el?

Mazska, Lei, jó utat majd mindkettőtöknek, családostul!! Biztos nagyon jó lesz Nektek :D

Holnap azt hiszem nehéz napom lesz, férjuram reggel be kell hogy menjen dolgozni, utána meg bográcsos főzést szervez a munkatársaival, és ott lesz kb késő estig :roll:

A ma délelőtt gyorsan elment, 9-kor keltünk, mert Eni tegnap 11-ig fent volt, nem akart aludni. Peti is aludt negyed 10ig, miután fél 6-kor kajált, és olyan fél 7 felé visszaaludt... Aztán jött a sógornőm a kisfiával, Zsolti bement dolgozni, aztán ő meg délben jött és hozta az ebédet...

Következő szopi után meg el kell ugranom végre a postára, feladni a csekkeket meg a különböző igényléseket a mákhoz meg a munkahelyemnek...

Ritus, Nálatok hogy volt Zalánnál, kaptatok postán záros határidőn belül adókártyát, vagy adószámot, vagy jobb ha bemegyünk az apeh-hoz? Nekem a védőnő azt mondta, hogy már azt is kiküldik, nem úgy mint korábban, de még nem kaptuk meg...

yuyu79

Hajrá Boni!!! Zsófi Neked is mennek a drukkok!! ++++++++++++

Bárányhimlő-dolgot még nekünk is körbe kell járni... akkor kislányoknak nem biztos hogy érdemes beadatni?

Alvás nálunk mostanában későbbre tolódott megint, Eni kb 9 felé szokott fürödni, és 10 óra mire elalszik. Kb akkor szokott Peti is szopizni, utána alszik fél 3-ig, majd fél 6-ig, és utána mindketten 8 felé ébrednek általában...A délutáni alvás meg kb 1-től vagy 2-től másfél óra Eninek, néha több is. De ha Apa már nem lesz itthon, biztos borul minden :wink:

yuyu79

Sziszka, nagyon sajnálom a dédit! :( őszinte részvétem!

Julcsi, köszike! :)

sophie27

Köszi csajok! Az én nagypapám :cry:

<
sziszka78
Tolna

Olyan édes volt Málnus, próbáltuk elmagyarázni, hogy a dédiből angyalka lett, és olyan lendülettel hadonászott az ég felé, hogy engem is meglepett vele (pedig azt nem mondtuk, hol laknak az angyalkák)

<
sziszka78
Tolna

Szisz :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: