A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

nálunk sem lesz párna sem paplan! hálózsákban fog aludni max vékony takaró arra! viszont most a teljes felszerelés az ágyikóban van és olyan meghitt! majd aztán kiszedjük :-) és teszünk bele babut :-)
a kifli receptet majd betolom a receptes linkbe! ...
csajok mindjárt - menten - elalszom!!! még jó hogy kaptam melót! negyed 3-kor meg hazamehetek!!!! ...

várom a pénteket! az utolsó UH!!! :-)
Vendég

Sziasztok!

Hanna most is párna nélkül alszik és utálja a takarót, hálózsákot, bármit, ami a mozgásában korlátozza. Így felöltözve alszik. És mindig felhúzza a felsőjét, mert ő poci simivel és ujj szopival nyugtatja magát. Ez ugye az elalváshoz is kell. Mindig parázok,h ogy meg fog fázni, de ő tényleg ennyire hideg párti (olyan, mint az apja, én majd meg fagyok, ezek meg élvezik a hideget :D:D)
Amíg nagyon törpe volt, addig elviselte a takarót, meg a hálózsákot is... addig abban aludt. aztán, amikor már nagyon meleg volt, akkor csak vékony hálózsák volt rajta északára, napközben meg pelus :D:D:D

Nanetto!
Kitartás! Minden tiszteletem a tiéd, hogy még bírod!
Pohár kell? Anyóstól 2x6ot kaptam ajándékba és tényleg nem használjuk.... És itt vagy tőlünk 3 percre... :D na jó, legyen 8 :D
Mi is pénteken megyünk dokihoz. Vicces túra lesz :D

Geo!
Nagyon kíváncsi vagyok már a lakásotokra! :D:D Tuti jól fog kinézni :D

Csilla!
Én drukkolok, hogy a legjobban süljenek el a dolgok! :D Nem lehetne egy UH-t csinálni, hogy hogy vannak a tejcsatornáid??? Akkor talán könnyebb lenne a döntést is meghozni. És nem ennéd magad ezen. Iszonyat nagy dilemma. Nem irigyellek!

Elmesélem a vasárnapomat, mert "vicces" volt:
Úgy döntöttem kell a mászkálás, menjünk szavazni :) Lecsúsztam a hátsómon a lépcsőn (ebben már egész jó vagyok), majd be a kocsi, ki a sulinál... 4 lépcső, nulla korlát.. Na, Ádi segített felpattogni. Be, elvánszorog szavazókörzet, Ádi segíett papírokkal, be szava, kész hurrá. Ki. Na, 4 lépcsőfok le... az még izgibb volt, mint fel... Ádi ismét segít (szegénynek is izomláza lesz a végén...) ÉS elmentünk Müllerbe, mert volt 20%os kuponom és mindenképp ki akartam használni. Vagány lány vagyok én, bírni fogom. Ahha... elmentünk a játékokig és be is görcsölt a járós lábam, illetve a talpam. Mondtam, ok. akkor csak pelus, meg mosószer, azt húúúzunk innen. Pedig annyi mindent néztem volna még... De a pelusokon túl én már nem jutottam. Aztán haza, lépcsőn fel (ádi combján az án combom, és úgy emel fel...) És lefeküdtem.... és csak feküdtem vagy fél órát, mire éreztem magamban annyi erőt, hogy megmozduljak...
Hát, azt kell mondjam nem egyszerű az élet fél lábbal, terhesen....

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!!

Na, voltam dokinál, de nem sokmindent tudtam meg :roll: A lényeg, hogy dobog a szíve és ez a legfontosabb, de méreteket sajnos nem tudok. Azt mondta, hogy átlagosan fejlődik, majd 3 hét múlva jobban látszódik, hogy várhatóan mekkora lesz, amikor megszületik. Akkor megyek NST-re is, addigra már 36 hetes leszek :D
A kerítés nagyjából megvan, hála Istennek nem esett napközben az eső, így jól tudtak haladni a fiúk :D

Geo tök jó, hogy már végre pakolhattok :lol: Mikor is fogtok költözni?

Csilla gartulálok az előtejhez!! :D :D :D Ez jót jelent, ezek szerint mégiscsak épen maradt a tejcsatornád :D

Nanetto nagyon étvágygerjesztőek lettek a kiflik, ügyi vagy :lol: :lol: Receptet kérünk szépen :D

Nikvik nekem is az a tervem, hogy a saját szobájában fog aludni este is meg napközben is. Aztán majd meglátjuk :D Ez a mózeskosaras ötleted nagyon tetszik, ha minden kötél szakad, abban még én is be tudnám hozzánk vinni a hálóba :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Vok szegénykém nem egyszerű az életed :D Mikor fogod tudni használni a lábadat? Mit mond a doki?

Konkri amióta kifejtetted ez a hintás dolgot, azóta folyamatosan ezen jár az agyam, nekem is kell :lol: :lol: Néztem vaterán is, tesz-veszen is, e-bay-en is; és rájöttem, hogy ott a legolcsóbb, szóval valahogyan onnan kell szerezni :D

Hol írja ki az eladó, hogy szállít-e Magyarországra? Nanetto, Geo Luna? Nagy e-bay-esek?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn: ebayen tudsz úgy szűrni termékek felett jobbra egy ablakocska hogy post - price! és akkor be kell irni hogy Hungary és akkor felülre azokat szűri akik Mo-ra szállítanak!!!! remélem érthető voltam :-) a hinta elég nagy termék kitartás hozzá! biztos lesz valaki aki szállít!

CSAJOK! EZ A HINTA ÚGY MEGY AHOGY KONKRI LEÍRTA BRUTÁL GYORS!!!!!! jesszum pepi ... !!!! viszont youtube-on fent van és a babavilágban is volt róla szó (hogy milyen jó) és ott is bazira ment!!!! de én lehet hogy bele sem merem majd ültetni :lol:
Vendég

és ez a sok köldökstory amikről irtok! lányok kíméljetek :-)
Vendég

Köszi Nanetto :D
Még egy kérdés: csak simán kitöltöm a regisztrációs lapot és kész? Onnantól már licitálhatok? (bocs, ha nagyon szőkésben nyomom, csak annyira nem tudok jól angolul, szóval muszáj ,minden kis apróságra rákérdeznem)
Még egyszer köszi :D
Már találtam egyébként egyet :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nanetto, jelentem az en hintam (ami ebayes es ide is feladtak postan pedig eleg szep nagy dobozban volt) abszolut sokfokozatu, szal van nek laaaaasssu hintaztatasa meg gyorsabb meg meg gyorsabb is. Ezek szerint nektek a legalacsonyabb fokozat is nagyon gyors? Mert ezen az olyan komotos, marmar csak razogatas, hogy mozogjon a pelenka valamennyit :)

luna6

Tallin, asszem ha regisztralsz akkor lisitlani fog hagyni rogton. De ha paypal fizetest ker az elado (es ne jo neki az atutalas, bar persze neked is boztonsagosabb a paypal) akkor paypal rendszerben is kell regisztralni, na nalunk nem en csinaltam es errol nem tudok bovebbet :)

luna6

Hát az én hintám megy mint a golyó és fisher price-os mint a tied Luna :-)

Talinn az ebayen 99%-ban paypal-al lehet fizetni! a www.paypal.com oldalon beregisztrálsz küldesz oda pénzt átutalásal a számládról és ha átért kapsz róla emailt hogy fel van töltve! ... és akkor tudsz rögtön licit után fizetni!!!!!

az ebay-re meg igen licit előtt be kell regisztrálnod!!!! amúgy én sem tudok angolul nekem is Luna fordítja a ruhácskákat :-) gde jópofa
Vendég

Csövi!

first:
Hinta: azért nem kell besz@rni, mert ha már benne ül egy 6-7 kilós bébi, akkor már sokkal lassabban megy... próbáld ki, tegyél bele 6-7 kiló cuccot- tejet, cukrot, lisztet...
mi pont tegnap röhögtünk a haverokkal, hogy nekem meg az lesz a gondom, hogy extra mód be kell kötöznöm Martint, mert Marcell tuti megborítja néha. így volt ötletünk ragasztóra, gumipókra és még a hinta alá egy biztonsági matrac :)

aztán az alvás:
hát én is anno úgy futottam neki a dolgoknak, hogy külön szoba, hisz én is így nőttem fel... aztán jött közös szoba, s végül közös ágy :) én ettől lettem kipihent... mert mikor már nem volt minden evés után kaki, akkor éjjel nem cseréltem pelust és fekve szoptattam és ez nem viselt meg.
engem sajna még közös szobában is kikészített, a 2-3 óránkénti ébredés és úgy éreztem, hogy én most hunytam le a szemem és máris fel kell kelnem???????? ami nagyon megviselt és fárasztott, hogy ki is kell szállni az ágyból... ez a legfárasztóbb. mert az ugye egy dolog, hogy az ember felébred, de az hogy úgy érzi, hogy most feküdt le, s azonnal ki is kell pattanni a síró bébihez... szóval én talán 1,5-2 hónapot húztam le külön ágyban... aztán ahogy velünk aludt én azóta csitti fitti vagyok... :)
az éjjeli menetrend ez volt: a bébi elaludt úgy 9 körül este, én úgy 10-11 körül kerültem ágyba, mire mindent elintéztem... aztán próbáltam gyors elaludni... de 12-1 körül szopi. 3-4 körül megint és 5-6 között ébredt Marcell. majd onnantól úgy 8-9-ig tuti nem aludt. tehát nem sok alvás idő maradt, az is megszakításokkal ugye, úgy hogy közbe még matassak a kakiba, fél órát szoptassak alkalmanként, ha bedurrant a cicim még fejtem is... apa nem ébredt fel, vagy ha igen az nagyon villám volt és nem is emlékezett rá.
én sosem feküdtem rá a gyerekre. szerintem nem lehet :), egy anya másként alszik már :)
most úgy készülök, hogy van egy szoba, abban bébi ágy és Marcell ágy + anya ágy. a tesók nem hiszem hogy egymásra ébrednének... én meg ott leszek, most közelebb van az ágyam, mint anno + ha nagyon ki leszek, akkor tuti fektetve szoptatok és nem fog érdekelni, ha nem fog visszatevődni Martin az ágyába :), akkor alszik, majd velem tovább :)
én meg majd talán fél év elteltével visszaszivároghatok apához... és megkezdhetjük a közös háló életünket :)
amúgy nem bánom, hogy velük alszom, vagyis most még csak Marcellal, mert 10 év múlva, már úgy se lehetek velük test közelben. tuti nem fogják akarni... :) addig meg próbálom magamba szívni a közelségét :) olyan jó reggel úgy ébredni (már ha én ébredek előbb), hogy megfordítom a fejem és az ő kis angyal arcát látom, a nagy szempilláit... :)
szóval én így nyomom... ez is egy lehetőség...
aztán lehet hogy ketteském rögtön éjjel átalvós 8kor ébredős kópé lesz, de kétlem... mert az utóbbi hetekben a mozgásos viselkedése, az ébrenléte eléggé hajaz az akkori bátyjára... tehát nem számítok más típusú gyerekre :)
ja még azt el kell mondanom, hogy van olyan gyerek is, aki nem sír éjjel... Marcell, csak felébredt, mocorgott- ekkor már én ébredtem és hallottam, és siettem hozzá, nehogy kétségbe essen és valóban sírjon. szóval nekünk vele mákunk volt, mert nem volt úgy hasfájós, vagy fogfájós, hogy éjjeleken ne aludjon, hanem csak felkelt és matatott :)
viszont a 2-3 hónapos esti, fürdés előtti hiszti kor meg volt nálunk is... :) de túl lehet élni.

én amúgy ma voltam védőnőnél- vérnyomim 92/52 :) és 8 kilóval vagyok már több :( de nagyon nem érdekel... :) mivel a cukrom alacsony.

Azta Talinn, most nézem, hogy már csak 45 napod van hátra... szép! gondolom másnak is van hogy csak ennyi, vagy hasonló... de jó...
Nekem még vagy 70, de nem bánom, most olyan jó :)

Nanetto volt itt?

jaj ma kisütöttem, mert a múltkor picit összevesztünk emberrel azon, hogy én menüzni akarok majd júniusban (szerinte attól még főzhet ránk az anyja, hogy nem jöhet ide, de én nem akarom... meg szeretem is a menüt)
szóval fogok hozatni is, meg ma felmértem a bolti terepet: veszek majd fagyasztott tavaszi tekercset, pizzát, krokettet, rántott sajtot, sajtos pulykát, fasírt golyót, sajtos fasírt golyót, zacskós gyümilevest, zacskós szaftos tésztát, sültkrumplit... nálunk amúgy is a család legszívesebben ezeken él... szóval én azt hiszem júniusi nagybevásárlásommal már meg is főztem + hozatok menüt, amit csak letesznek a kapuba én meg kimegyek érte ha tudok... :)
én nem hagyom, hogy "de csak egy kis kaját vinnék" címszóval bárki ide jöjjön, ha én nem akarom... ja és végülis mikor apa itthon van 4 napot, abból 3 napon tudok főzni, úgy hogy sima ügy legyen... szóval megoldottam a parámat. :) ma le is gyakoroltuk fasírt golyóval, meg krokettel, meg magamnak végül tavaszi tekercs volt... és apa még kapott jutalom ubisalit, amit az én drága szakács segédemmel készítettem :)
ja a zöldség-gyümölcs bevitelt meg megoldjuk nyersen, úgy is nyár lesz...

ma délelőtt apa ment volna a terembe (gyúrni), de Marcu későn kelt és ki se akart szállni az ágyból, így nem ment el ő se... és ez tök jó volt, mert nekem megmennem kellett boltba, meg védőnőhöz... így ők ketten voltak otthon, apa közbe fugázott (volna), de rá kellett jönnie, hogy ez tök gáz... hogy a mi gyerekünkkel ha nincs játszva, akkor ő magától nem játszik és kb ilyeneken töri a fejét: hangfal lelökése többszöri tiltás ellenére... vizes vödörnek izomból neki motorozás... fugába mindenféle cucc beledobálása... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

SZÉP JÓ NAPOT KISMAMIK!
Jelentem mindennel készen lettem, jöhet a baba, ha akar, de még azért maradjon csomagoltan!!!

VOK: Törött lábad javulgat?

NANETTO: Sajnálom a rossz éjszakádat, remélem nem lesz több!!!

TALLIN: Nagyon jó, hogy minden rendben van!
Lassan nekem is kellene kérni időpontot NST-re... :roll: .

Kép
rozsa1979

Sziasztok!
Igyekszem lépsét tartani Veletek :wink: a sok írásotokkal...

Akiknek mértek babát: Rózsa, Eszter, szép méreteitek vannak, főleg Eszternek... ilyenkor én is olyan kiváncsi vagyok újra, vajon mennyit nőtt Szende a legutóbbi méricskélés óta. Tegnap amúgy kevesebbet mocorgott, hogy én máris megint milyen nyugtalan lettem - de már újra érzem rendszeresen. :)

Konkri: kérdezted a műszempillát... Szerintem olyan tartósat otthon magadnak nem nagyon tudsz feltenni, ahhoz kozmetikus kell és speckó ragasztó. Arról hallottam, hogy egy -vagy talán 2 is? - hónapig maradni tud. Nekem az esküvőmön volt pár tincs a szegletben, de tényleg csak pár szál. Amikor feltette a sminkes, mondta, h a sminket is, meg a pillát is majd napok múlva tudom levakarni. Hááát, én a lagzi után lemosóval mindnet olyan simán lemostam egyben, hoyg csak pedig akár élveztem volna még pár napig a pillákat. (Na, ehhez képest a kontyomat a fodrász felrakta és ő nem fényezte közben magát, ennek ellenére a hajamat végleg majd egy hét múlva bontottuk le, egyre jobban nézett ki, egyre trendibb lett, abban is aludtam :D )

Nyuszi: ágyatok, illetve a babádé tényleg szuper, ahogy Geoo is írta, ilyenkor eszmélek, hogy itt is lehetne már tartani.
Kérdezted a csíkokat: nekem sajnos a fenekem, azaz a csípőm felül egész korán kirepedt, ami azt jelenti, hogy ott olyan márványosabb, bordós lett a bőr. Ha kipirul tusolás után, jobban látszik, amúgy alig. Mikor megláttam, majd elájultam, mert soha semmi csíkom nem volt, nem is voltam fogyós-hízós. Bánt, de mit tehetek. Hasamon egyelőre smemi, és én annyira reméynkedek, h megúszom ezekkel a fenék csíkokkal, amik amúgy szintén fejtörős, h hogyan és mitől halványulnak majd le...

Csilla: huh, ez az előtej szivárgás az esetleges öröm mellett tényleg óriási dilemma lehet Neked. Talán látod mégis lesz tejed, különben hogyan jönne a pár csepp is; de azt is értem, hogy "talán"-ra kockáztatni nem könnyű. Az egész kérdés igazán összetett.
(Nekem semmi sincs és a mellem sem "iperedett" sokat, inkább "hízott"-nak látom, bár férjem szerint óriási. Jah, és eddig előre, vízszintesen állt a bimbó, most kissé lefele húzódott, szóval vmit csak nőtt.

Tallin: írod, hogy szép a babaszobánk.. de nekem még nincs kész... én az a Detti vagyok, aki írta, h felül rózsaszín, alul zöld csíkos... de még nincsen kész, igaz, ma festik az utolsó csíkokat, úgyhogy hamarosan lesz ám fotóm. Igaz, h akkor még mindig nincs berendezve, nincsenek kilincsek, lámpatestek, de van szoba, és már ez óriási... rendesen kiköltekeztünk amúgy. Kaján s mindenen spórolunk, szemem előtt ablakra rózsaszín roló, s számtalan baba kiegészítő lebeg, de egyelőre nem tudom, hogyan, s miből. De pozitívan akarok, mert talán még van vki körületek, aki emlékszik, hogy írtam, egy váratlan esemény miatt még a babaszoba sem biztos, hogy felépül. De készen van, és valahogy továbbra is megsegít a Jóisten minket. Már magamra nem tervezek semmit - mindent csakis a babára, de úgyis ez tesz boldoggá. Mert ez tényleg nagyon boldoggá tesz, holnap meg is próbálom mutatni, addigra fent lesz a bordűr is.

Nikvik: nekem is sokat dolgozik a férjem, és minden este későn jön haza, nemtom a Picúr mennyire fog vele találkozni lefekvés előtt. De legalább a férjem jól alszik, így őt talán nem is zavarja majd a Baba, akit mi kezdetben a szobánkba tennénk. A terv az, h a mi szobánkban éjjel, és nappalra próbálgatnbám vele az ő szobáját. Pár hónap múlva pedig éjjel is az ő szobájában. Ha így nem működik majd, megy a Pici a saját szobájába, és pedig a földre szivacsra a szobája elé.... uis. nekünk a babaszoba nem akkora, h a kiságya mellé még egy matracot is betegyek magamnak, ellenben előtte van egy újonnan alakított szobánk, s ha egybe nyitom, akkor tökjó lehet úgy, h én ott posztolok majd.

Geoo. dobozolás, juj, nem irigyellek. Ami viszont klassz, h András megdícsért, hogy már sok és jó cuccokat szereztél be. Biztosan nagyon klassz lesz a lakásotok, holnap várom én is a képeidet.
Ja, nagyobb hűtőt mi is szeretnénk. vagy 3 éve. De mivel tökjól működik a régi, csak kinőttük, na, szóval mindig van fontosabb kiadás, és ahogy elnézem, lesz is.
Hát, ami tutira nem kell kezdetben a babának: párna. Meglep, hogy a legtöbb szettben mégis benne.

detti_10

Sziasztok!

Nikvik, a blogodban valaki kérdezte, honnan tudna itthon beszerezni olyan pöttyös tepsit, tálakat, mint amik neked vannak. Jelentem: találtam! Tatabányán, a CBA-ban van. (régi Skála Sztráda) De sztem akkor a nagyobb CBA-k tuti forgalmaznak bárhol az országban.

Hát, ahogy írjátok, ki hogy fog aludni a gyerekkel, gondolkodóba estem. Én még nem is tudom, hogy lesz. Lesz saját szobája, de az nekünk is olyan kicsi, hogy mellé még egy franciaágy nem fér el. Nekünk lesz külön hálónk, de ha oda átviszem a kiságyat, pelenkázót, akkor minek festjük, dekoráljuk ki gyerek cuccokkal az ő szobáját?
Sztem nálunk marad az a megoldás, hogy éjjel velünk alszik, nappal a saját szobájában, ahogy Detti is írta. Max. ha nagyon zavar minket a nagyágyban, akkor a mózesbe átrakom.

És vajon én is működöm majd úgy, mint egy légzésfigyelő??? Mert ha velünk fog aludni, nem tudom beüzemelni a légzésfigyelőt éjszakára…

Luna, tesóm hasonló pihiszéket rendelt Natinak, mint a te hintád. Fisher Price-os dzsungel pihiszék, rezeg, világítós vízesést formázó a játékhídja, állatokkal, amik zenélnek.
Hintát meg kapunk kölcsönbe, unokahugitól.

Geo, tök jó olvasni, hogy haladtok a lakással. Biztos jól fog kinézni!

Vok, nem vagy egyszerű, így elmenni szavazni!

Én is kezdek beparázni, hogy nagy lesz a gyerek. Azért 29 hetesen 1,6 kg-os gyerek….
Ma nagyon nyomta a gyomromat, egészen fent ficergett. Nekem is egyre többet bálnázik, kúszik a bőröm alatt, mint valami kis Locknessi szörny.

Csilla, ez a mell uh jó ötletnek tűnik. NEm lehet így tényleg megmondani, lehetséges-e a szopi? Mindenesetre az előtej jó jel. Nekem nincs ilyesmi.
Van viszont bőrcafat, mint amit múltkor Geo írt. Pötty alakúak, a b.udvarban.

Csíkom nekem még nincs egy sem.

Geo, azok a figurkák olyan édik!!!!!!!Tök tetszik a nyuszi+ a bárány, de horror áron adja őket a csaj. Persze gondolom a kézműves volta miatt.

Kép
jenny29
Mór

Jenny,
az egyik nagyon kedves ismerősöm, aki most a 2.kisfiával van otthon, és ő egy nagyon jó és ügyes védőnő azt mondta, hogy a legbiztosnágosabb, ha melletted alszik a gyerek. Nekik az első babával nem volt légzésfigyelő, aztán amikor a pici rosszul lett, Orsi azonnal észrevette, megemelte a picit, aztán kórház.. na utána vettek légzésfigyelőt. mondjuk többször nem is fordult elő, még hasonló sem. én ennek ellenére kitartok amellett, hogy saját ágy. ezzel csak azt akartam mondani, hogy te is működhetsz úgy, mint egy légzésfigyelő :)
Vendég

Jaja, nálunk is ezért lesz végül velünk kezdetben, mert nem lesz légzésfigyelőnk. Bébiőrt tervezünk, de még nincs megvéve, én addig már nem mondok semmit. Bölcső sincs még meg, és biztos, amit látok, úgyhogy másnem addig mózesben lesz a szobánkban. A babaszobában marad az ágya.
Én a nagyágyba nem szeretném rakni a picit.
Viszont megoldódott a kilincsek kérdése: maradt 1 doboznyi érintetlen parketta, és azt tudom, h visszaveszik az üzletben: így 11ezer Ft "visszajön"!!! :D azaz nem, mert a legolcsóbb, tetsző kilincsek párja 3e Ft, és nekünk 3 pár kell. De ez így megoldva.
Ja, akartam kérdezni, szülés tarifa mennyi lehet? Ha nincs választott szülésznő, akkor is neki is külön illik? Aki tud teljesen megbízható, idei ár infót, segítsen kissé! A kórházunkban a szoba külön pénz, ha nem sokágyas, közös zuhanyzós. Ezt a luxust elhatároztam, megengedem magamnak, h legalább 2 ágyasban, de benti WC-re, tusra lehessen járni. Szállodai ágy áron megy :roll: Választott doki, nem választott, de szülésznő, vmennyi a nővérkéknek búcsúzóul, és a szoba ára sztem közel 200.

detti_10

Es meg csak szamla sincs rola gondolom (marmint a szobarol, a tobbirol tudom, hogy tuti nincs) :) Ultragaz!
(marmint a rendszerre ertem... mert oke, hogy en is fogok erte fizetni szepen, de mi ezt abszolut szamlara tesszuk a korhaz kasszajaban - a viziteket sem a dokinak fizetem, hanem a titkarsagon es szamla elleneben a korhaznak - es nalunk ez meg adoban jovarihato tetel is raadasul. Es hat olyan mint egy valos 'szerzodes' es nyoma van kik mikor mit tettek velem mennyiert. Ugyhogy akar szamonkerheto is minden tetel.. na nem mintha ilyenre szukseg lenne majd :) ennek megfeleloen senkinek egyetlen fillert sem kell adni ugye... mondjuk asszem sokkot is kapnanak ha itt probalna ilyet valaki :))

luna6

Jaja, nálunk is ezért lesz végül velünk kezdetben, mert nem lesz légzésfigyelőnk. Bébiőrt tervezünk, de még nincs megvéve, én addig már nem mondok semmit. Bölcső sincs még meg, és biztos, amit látok, úgyhogy másnem addig mózesben lesz a szobánkban. A babaszobában marad az ágya.
Én a nagyágyba nem szeretném rakni a picit.
Viszont megoldódott a kilincsek kérdése: maradt 1 doboznyi érintetlen parketta, és azt tudom, h visszaveszik az üzletben: így 11ezer Ft "visszajön"!!! :D azaz nem, mert a legolcsóbb, tetsző kilincsek párja 3e Ft, és nekünk 3 pár kell. De ez így megoldva.
Ja, akartam kérdezni, szülés tarifa mennyi lehet? Ha nincs választott szülésznő, akkor is neki is külön illik? Aki tud teljesen megbízható, idei ár infót, segítsen kissé! A kórházunkban a szoba külön pénz, ha nem sokágyas, közös zuhanyzós. Ezt a luxust elhatároztam, megengedem magamnak, h legalább 2 ágyasban, de benti WC-re, tusra lehessen járni. Szállodai ágy áron megy :roll: Választott doki, nem választott, de szülésznő, vmennyi a nővérkéknek búcsúzóul, és a szoba ára sztem közel 200.

detti_10

Pénz: nekem a doki 80-at kér a szülésért. ő nála kell szülésznőt is fogadni, az ő tarifája 50%- tehát ez = 120.
Nekem szoba ügy megoldva, mert a szobák nálunk max 5 fősek, de ennyien roomingba nem férünk úgy se, tehát max 3 fő és saját zuhi wc... tök jó.
Én úgy vagyok ezzel a pénzzel, hogy én most picit csalok, mert hát én kapm a tp-t, és apa van gyes-en + ugye dolgozik. na mi a gyes-hez nem nyúlunk, direkte, mert ez lesz a doki pénz... tehát volt tarcsi bónusz-nincs tarcsi bónusz...
És nagyon nem ágálok ez ellen,mert hát ha nem akarok fizetni, akkor nem kéne, akkor szülhetnék simán az ügyeletesnél és kész... és lehet hogy akkor is meg lennék elégedve...
Ja mondjuk akkor viszont azt hiszem nem mehetnék Tatabányára szülni, hanem csak Fehérvárra... de Bicskéről a mi megyeszékhelyünket megközelíteni... tiszta hülyeség.... akinek nincs kocsija az felejtse is el, hogy a megyeszékhelyre eljusson, mert max busz van, az se főúton megy, hanem mert az nincs... ja és még a buszhoz eljutni is szép... mind-mind órák kérdése...
Tatabánya meg vonattal sima ügy, kocsival is... fő út, autópálya... max. 15-20 perc mind...

na és akkor a szüléznő: mivel ő lesz nekem és elvileg ő már előtte is foglalkozik velem (nekem ő fogja az nst-t csinálni, ha elsőbébi lenne akkor szülőszobalátogatást...) utána is szoktak segíteni... szóval így én neki perkálok, másnak nem... ennyi...

Kép
Kép
Kép
konkri

huhh de izgi... allitolag mindjart jon a postas (telozott) es hoz naaagy pakkocskat :) Hat vagy a szekem jott meg vagy a babakocsi es az autosules... es csengetett is :)

luna6

Detti,
a dokim 100-at kér a szülésért, a szülésznő 30-40között mozog. de nekem már a szülésznő az elejétől fogva ő csinál mindent(ő veszi le a vért, ő hozza el a magánrendelőbe a dokinak a leleteimet, na szóval mindent ő intéz, ír be a dokihoz időpontra, stb. nekem ha a kórházba is kell mennem, vérvételre, genetikai UH-ra, vagy bármire, a Kiának az asszisztensei és a szülésznőm csinálnak velem mindent)
nemrég szült az egyik ismerősöm (mellesleg végigaludta a fájásokat, és csak a kitolási szakaszra érkeztek meg, 30perc múlva már megvolt a bébi, azon röhögtek a fiúk miközben a baba egászségére ittak, hogy a doki az utolsó percekben esett be, mégis perkálni kellett neki a 100-at, merthogy az ő dokijuk is ennyit kér a szülésért, úgyhogy jobb lett volna ha percdíjban egyeznek meg :D ).
nekem a múltor azt mondta Kia, hogy ő végig ott lesz velem, de ha mégsem, akkor nem kell neki a pénz.. de olyanokat hallottam mindenkitől, hgy ő a nap 24órájában a kórházban van, szóval attól nem félek, hogy esetleg megússzuk a pénzt :P
ja és mennyi a szoba ára?????? 200ezer azért a 2-3 éjszakáért?! vagy valamit félreolvastam? :roll:
na ez kőőkeméény!!
Vok, vagy Hari, nem tudjátok mennyi a Péterfyben egy alapítványi szoba? egy kétágyas? anno felírtam valahoa de elfelejtettem.. :?
asszem 5000/éj? áá nem tudom, hülyeséget nem akarok mondani...

megjártam a sulit.. végig kocsival mentem, lesz@rtam a parkolódíjat is, egy tapodtat nem voltam hajlandó ilyen időben gyalog megtenni.. :twisted: :oops:
Vendég

Nik, köszi a kiflikre a dicséretet, de nem az én érdemem, :D hanem Nanettoé.

Alvás: hát nekünk nem sok választásunk van, így Léni velünk fog aludni, méghozzá a szoba mérete miatt szinte a szánkban van a kiságya. Nagy szerencsénk, hogy velem ellentétben Apácskám jó alvó és a 4 hétből 3 hétig sajna nincs is itthon hajnali 3-4 előtt, úgyhogy majd mi boldogítjuk egymást a kisasszonnyal.
Nálunk sem lesz párna sem, paplan sem, én is hálózsák párti vagyok, aztán majd meglátjuk.

Geo, na, akkor mégis jó lesz az a lábazat, szuper.
Igen, nincs kellő tapasztalat, statisztika és gondolom, hogy elég egyéni is ez a műtét utáni szoptatás. Valójában nem tudom még mindig, hogy mi legyen, sokat gyötrődöm, gondolkodom rajta. Azt hiszem, biztosra csak ott, az adott pillanatban, az adott napokon fogom tudni eldönteni, annak fényében is, hogy mik a szervezetem reakciói. De most van egy kis reménysugárkám, aminek örülök.

Nanetto, akkor jó kis napod volt ma. Túlélted valahogy?

Vok, Jenny, nem mondta a doki, hogy ezt meg lehetne nézni ultrahanggal. Szerintem biztosan említette volna, ha van rá valami mód, hogy leellenőrizzük.

Jenny, melyik nap jössz végül uh-ra?

Vok, hű, nem semmi, hogy Hannád ruciban alszik csak. De ha neki így jó, hát miért is ne.

Konkri, hát akkor nem mostanában kapsz agyvérzést, az is biztos. :lol: A 8 kiló meg tök szuper.
Nekem is még 68 nap van sajna. :cry:
Már én is gyűjtöm a mélyhűtőben a kajákat a nehezebb időszakokra. Bár nekem itt van helyben a segítség (ugye nagymamámmal élünk), de nem szeretnék rá támaszkodni, első körben kíváncsi vagyok, hogy mit bírok egyedül. Hát majd meglátjuk, hány nap múlva fogok könyörögni neki. :D

Luna, na de jó, akkor már Te is kényelmes szék tulajdonosa vagy.
Hát irigylésre méltó ez a számlás helyzet nálatok. Itt ilyen soha nem lesz, ez már nagyon-nagyon régen el lett rontva. :?

Nálam a lábdagadás iszonyú méreteket öltött. Nem tudok vele mit kezdeni, hiába sómentesség, mozgás, kevés lógatás, felpolcolás, zoknijaim szétvágva, még így is vágja a gumi. Csatolok egy képet az elefántféle végtagról. Nagyon ocsmány és feszít, nem tudom, mi lesz, ha jön a meleg.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla: ezt a láb vizesedést a dokid tudja????????
sztem mutasd meg neki! vagy tudja? mert ha igen, akkor mit mondott?

Amúgy szerintetek akik május 1-én fognak születni babák- szerintetek nem szívás az anyának? hogy 1 napon múlik a 2 vagy 3 év... meg tulkép a pénze is... jó vágom hogy egyszer el kell kezdeni, de na...

Kép
Kép
Kép
konkri

hahó! NA kivi vagyok Luna a hintaszékre! nálunk mindenki imádja és lassan felőrlődöm és belerakok egy táblát hogy ez a szék az enyém és ne nyúlj hozzá! komolyan mondom hihetetlen ....

a lábam és az ujjaim elkezdtek vizesedni! a lábam annyiraq nem gáz de az ujjaim! fuh brutál... pénteken meg is mondom dokinak remélem mutatni akkormár nem tudom! most estére lejjebb ment de alig birtam bent a számitógépet ütni és azzal szórakoztam ohgy mindenkit a kezeimmel ijesztgettem! ma ugyanis kb. fejileg és kezileg tiszta zombivá változtam! de nálam lehet hogy a front! a szuperérzékenységem!!!! ....

Konkri ha valakinak a babujaq a hasában szuperaktiv akkor kint is az lesz?????? mert az enyém meg se áll! ilyet még nem is olvastam sehol! de szó szerint ... éjjel nappal délután mindig!!!!!!!!!! jópofa volt valamelyik nap akkorát rúgott éjjel hogy úgy megijedtem felébredtem álmomból és odabújtam férjemhez és elkezdtem simogatni a karját :-) na nem semmi reakció!!!!

pénzezés! nekem protekcciós a szülésznő amúgy 30 a tarifája de elviekben nem kér mert a kollegám anyukájának a kollegája!!! az orvosom aki hiper szuper a szakmában nem kér előre pénzt hanem ha akarunk adunk ha nem nem és nála szülök! tehát ha csak a babu kicsusszanására ér oda 40-et gondoltunk ha pedig ügyeletes és tényleg "izzad" velem 60-at! nővérek semmilyen pénzt nem kapnak ki van zárva és a szoba 36.000.-Durva hogy fizetem a tébét és 2 hónapja erre gtyűjtünk!!! elég elszomorító baszki arról nem is beszélve hogy aq kórházi felszerelésem a betét hálóing stb stb kb. 20.000 forint! szóval másról sem szól a gyerekvállalás mint a pénzről és ez kiakaszt.....

na most jön férjem és megpróbálunk olvasás után aludni de már most érzem hogy fetrengés lesz belőle!!!! :-(
viszont délután 1 órát pihentem ami nagyon jól esett aztán sütöttem sonkástésztát ... lÁNYOK BRUTÁL MÉRETŰ AZ ÉTVÁGYAM... rosszabb vagyok mint a kutyánk... mindenem a kaja körül forog...

ja és zárásként pedig hogy Sanyi a zöldsssasss most énekelni tanul! ahhh több mint csúcs!!!! ,....
Vendég

Konkri! az a véleményem hogy április 30-án iszonyat sok császáros szülés lesz!!!!! és én is úgy tennék! azért az az 1 év plusz pénz nagyon sok....!!!
Vendég

Nanetto, volt mar egyszer ilyen kanyar, meg kene nezni azokat a szuletesi statisztikakat :) Ha jol emlekszem, akkor 1994 majus elseje volt az az ominozus datum, amikor a bokros csomag kapcsan hirtelen megszunt...asszem a gyes... vagy valami komolyabb ervagas volt. Van ismerosom, aki elotte nap szult :)

luna6

Csilla, valszeg szerdai nap lesz az uh., csütörtökön akartam menni, de aznapra kaptunk időpontot a jegyzőhöz, az apasági nyilatkozat miatt. Elég csúnya a lábad, tényleg, dokid nem mondott rá valamit?

Nanetto, percekig röhögtem itt magamban a szövegeden. Nagyobb az étvágyad, mint a kutyádnak? :lol:
Hát kb. én is így vagyok. Csak a gyomorégés szab gátat a zabálási kényszeremnek. És itt az eperszezon.....Istenem, én azt nem bírom megállni.

Tarifa: nálunk elvileg nincs, de rákérdeztem az asszisztensnél, és ő megsúgta, hogy az anyukák 50-60 körül szoktak adni. Nővéreknek, szülésznőnek én nem gondoltam, hogy adni fogok, max. valami kis apróságot, virágot hoz be majd a párom, vagy valami. Elég pénzbe van már így is ez a gyerek. :roll:

Kép
jenny29
Mór

Hát Nanetto nem tudom, de az én véleményem, hogy a bébi jelleme, habitusa, életvitele... már a pocakban eldől... De Luna tuti rám cáfol mindjárt :) ő szokott :)
én két dolgot vettem észre, az egyik a babonával kapcsolatos (tényleg Geo mi van a sógornőddel?) - hogy én pont fordítva látom a vásárlás, készülődés, beszélgetés dolgot... hogy a babona pont fordítva igazolódott- aki azt mondta sokáig, hogy még nem akar semmit se venni, vagy kapni, vagy kérni, vagy nézelődni... ott mindig adódott probléma... de ez csak az én meglátásom.
a másik, hogy én tök azt láttam, hogy akinek a pocakbabája aktív volt, az kint is kb. aki később kezdte érezni, annak később kezdett el ezt-azt csinálni... de ez szerintem csak az én hülyeségem szintén...
a saját gyerekemből elég satnya tapasztalatot tudok levonni, ez csak egyszeri példa... meg hát ki tudja milyen a többi gyerek...
én nagyon béna voltam anno, mert az összes gondolatom csak a szülésig terjedt, és a többibe bele se gondoltam - azt hittem, hogy egy bébi eszik, alszik, kakil és kész... de abba nem is gondoltam bele, hogy mi van ha még sem akar aludni, ok, hogy egy gyerekkel mit kezdesz, de egy bébivel mit csinál az ember ha nem akar aludni- ő még nem néz tv-t, nem olvas, nem beszél... és van hogy nem akar egyedül lenni...
vagy oké, hogy kakilnak, na de mi van, ha nem kakil...
vagy nem eszik... szóval nehéz... de nekem konkrétan a legnagyobb gondot az okozta, hogy a kb 2 hetes bébim napközben több órát fent volt. mikor haza jöttünk, aznap már 4-től a 8-as fürdetésig fent volt... azért az 4 óra! na ezt töltsd ki mondjuk egyedül, dajka nélkül, egy újszülöttel, aki mondjuk még se nem lát, se nem mosolyog stb... vagy a másik, hogy mondjuk rohadtul nem akkor aludt el, mikor én gondoltam, vagy nem annyit aludt, amennyit vártam tőle... és neki feküdtem, hogy na akkor ebéd után én is alszok, majd kövi pillanatban ő úgy döntött, hogy már kész van alvás ügyileg :)
de végülis minden gyerek más. meg már tudom, hogy van hordozó kendő :)
meg anno én megúsztam a hasfájást, fogfájást stb... ki tudja most mi jut... a szerencsém, hogy én már tudom, hogy milyen "csapások" érhetnek és nem ér váratlanul...
sajnos a depim egyik oka az volt, hogy amit tutira nem tudok megadni Marcellnak, az a tapasztalat- oké h van ösztön, de azért az ember közben tudja bénának, szerencsétlennek érezni magát és ez nem jó. fel tudja őrölni az otthon egyedül ülő nőt, aki napközben tényleg csak egy bébivel társaloghat. de ezért jó az internet! és az hogy nyáron szülünk, mert így van lehetőség emberek közé menni!
azt mondják téli babánál 1 hónap a kinti levegővel a várakozás- hát én az első sétánk napját úgy éltem meg, mint egy mámor! megmagyarázhatatlan érzés volt! a tér, az idő, levegő, az akár előtte sokat látott dolgok is csodásnak tűnnek... és hát ugye ehhez még számoljuk hozzá azt az időt is, hogy a kórházi 5 nap, vagy még több, + előtte napokat már otthon is zártan tölti az ember, ha úgy szül mint én- januárban... akkor már a karácsony se perspekítva...

szóval, nem tudok nyilatkozni nagy tapasztalattal, de azt tudom mire készüljek, milyen aknákra (és még így is van, amiről esetleg nem tudhatok), így én készülök a legrosszabbra, főleg hogy ilyen kis kukac most már odabent ketteskénk... :)

és mondjuk azt is sokszor mondják, hogy a 2., többedik már könnyű... na pont azért, mert az ember a tapasztalat miatt nyugodtabb, és ezt a bébi is érzi! tehát, akinek nincs tapasztalata, az is legyen nyugodt, mert ha a bébi kiszimatolja.. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

a Rexi kutyusunkat azért irtam - mármint éhesebb vagyok mint ő - mert őt örökbe fogadták anyuék ugyanis másnap agyonakarták ütni! és hát köveket kapott enni! foga sem volt! na aztán mostmár kezd szocializálódni és hát ... MINDENT MEGESZIK! :-) paradicsom paprika bármi! :-) ...

Konkri köszi az infókat! én TARTOM a véleményed! de csak a tapasztalatok miatt! ugye 2 barátnőm is elvetélt és rohadt babonásak voltak! ... fuh kegyetlenül! persze én elfogadtam! ... ők meg engem nem értettek és sokan mások sem!

hát kivi vagyok én is a tapasztalatokra az első 2 hét - első 1 év :-) lesznek biztos kiakasztó dolgok! én még mindig a férjembe bízok aki otthon lesz 100%-ban és én is 100%-ban és a baby is :-) és hogy azért igy más programok várnak vagy közösen megosztjuk a terheket! például én nagyon szeretek vele ebédelni vacsorázni! és talán ezeket össze tudjuk hozni! mi ilyenkor nagyon nagyon sokat beszélgetünk amik feltöltetnek! ... de biztos az egész életünk átalakul!!! mássá.... hát majd meglátjuk :-)

én ma reggel is bazi nyüglődös vagyok!!!! tegnap nem találtam a bokám ma reggel viszont megvolt - ami örömmel töltött el :-) de a dokinak feltétlen szólok pénteken!!!! ... az alvásom ma éjjel is katasztrófa volt! fájt a hasam minden bajom volt ... fuhhh viszont azért tudtam szunyókálni tehát azért nem vergődtem!!! annyira mint vasárnap! ... most meg már a munkahelyen nyomulok! bedagadt ujjakkal :-) és már 2x reggeliztem! ... 2 lekváros kenyér 2 sonkás kenyér retekkel piros arannyal nagy bögre kakaóval! :-) lassan már csak kajálni járok be!!!! :-)
Vendég

Konkri, itt jon Luna aki nem cafol..de nem is erosit. En oszinten szolva nem emlekszem, hogy a mostani bebihez kepest a 16 evesem (vagy akar a 8,5) mennyit mozgott benn :) Van egy olyan halovany sejtesem, hogy hogy talan neha ez a bebi elenkebb lenne, de ez csak amolyan talan erzes es lehet almodtam am :)

Hogy kit er utol a rozsaszin felhok szaggatasa es a melypont szules utan? Hat ebben viszont egyet ertek, sot a pszichonenim is, az elso babajaukat varokat sokkal nagyobb szamban, mert igen, ugy vannak vele nagyon sokan ahogy te is voltal, legonkabb a szulesig gondolnak bele, utana mar csak a rozsaszin (vilagoskek :D) alom van, a tundibundi illatos dragasaggal es a naaagy csaladi harmoniaval es aktivan segito ferjjel :) Es meg akkor is, ha a ferj valoban besegit (szerintem annyit ugysem tud mint amennyit eslore az ember elkepzel, maganvelemenyem, de irrealis elkepzeles, hogy ez egy ketemberes melo... illetve persze az, mert ket embert felemesztene, de ket anyukat klonozva es nem egy apukat es egy anyukat :) szal csodaszamba megy - tudom azert van ilyen - ahol apuka olyan szinten kepes, tud, akar besegiteni, hogy az komoly terheket vegyen le az anya valarol. Ez mukodhet az ujdonsag vegett 1-2 hetig meg eleinte, de tapasztalatom szerint a pasik akkor lesznek igazan 'hasznosak' a temaban mikor a gyerek elindul es mondjuk valamennyire mar kommunikativ is :D)
Ugyhogy megint maganvelemeny, de ember lanya annyit szuljon olyan kulonbseggel, amennyit onerobol egyedul is kepes idegkimerultseg nelkul ellatni, es elje meg bonuszkent, ha ebbe apuka aktivan akar es tud is bekapcsolodni :)
Szombaton ugye baratnemnal jartunk, akit nem lattam vagy 3 eve legalabb... tobb is, mert a nagylanya 3 eves es most lattam eloszor, pedig tizeneves baratsag es itt lakik Portoban. Nos hat teljesen megfordult az elete, anno talan azert is tavolodtunk el, mert o nem ertette az en szitumat... hat szegeny azota tudja ez milyen :) Azt mondta szombaton, hogy ha neki most annyi szabadideje lenne a ket pici mellett (neki van a decemberben szulettt aproka es szivbeteg babaja) mint amennyi 'nem volt' az egy mellett, mert mindig ugy gondolta, akkor, hogy o milyen elfoglalt, akkor foldhoz verne a feneket oromeben :) Oke, ez itt nekunk nehezitett palya sok minden okan, ezt o anno nem igen ertette meg gyerek nelkul mikor en 'panaszkodtam' most meg nagyreszt hallom/latom vissza az egeszet.
Szoval igen... a szules utan is van elet, vannak bukos hanyos gyerekek akit etetsz es asszed minden kijon, aki szorul es mar nem tudod hogy csalogass ki belole 'salakanyagot', aki este raero idejeben vegiguvolt napi 3-4 orat minden estebeol, csak ugy :) Aki ejjel partit rendez de nappal sem alszik 20 perces etapoknal hoszabbakat, es mire asszed megszallta az alommano kipattannak a szemei :) Aki elkezd lazadni es nem akar szopni, aztan tele lesz kiutessel a teste, penesszel a szaja, ulni meg nem tud de fekudni nem akar. Ehhhh.... masodik tenyleg sokkal konyebb volt. Lajtos menet volt nekem az elsohoz merten, nyugalom beke es ezeket a dolgokat mar nem eli meg az ember kulon es egyenkent is tragediakent :)

luna6

Jah, ez Nanetto :) Ma birtam aludni fel egytol reggel fel hatig... azt igaz egeszen jol kivetelesen, de aztan mentem egy kanyart a vecere es nem birtal elaludni fel hetog de az ora meg szol otvenkor :) Ugyhogy nem vagyok tulaludba, csatlakzom a delutanra kokatag klubbhoz :) Mit delutanra, en mar most birnek megint szunyokalni (talan, messze nem biztos, hogy nem forgolodas lenne csak) de ilyentajt szok jonni a postas es jo esellyel felcsengetne, aztan del korul el kell induljak a pszichonenihez, aztan mire hazaerek mar nincs ertelme ledolni mert mennem kell a gyerekert, utana meg vinnem kell uszodaba, este hatkor meg mar hova fekudjek le? :D:D ez ma egy suru nap lesz ugy erzem :D

luna6

Jaaah hat nem is irtam :) A szek egy kisebb fajta csoda!!!! :) Azert kisebb fajta, mert tenyleg kisebb mint gondoltam, nem kicsi, hanem messze nem foglal akkora helyet mint ahogy ezt en elkepzeltem, szal nem uralja a szobat es foglalja el az osszes letezo szabad teret, tok jo ez igy. Meg inkabb tudom, hogy ez nalunk el fog ferni hosszu tavon :) Es irto kenyelmes, es klasszul allithato a hattamlaja szal ebben felig ulve is lehet aludni am... nahh, szoval en valami nagyon jt vartam, de a merte miatt extra bonusz, hogy ez meg annal is jobb mint ahogy elkepzeltem :)
Es az ember egyszer sem anyazott az osszeszerelesnel, na talan ilyen buor sem volt meg :) (lehet az is, hogy az elmult hetekben ugy belejott a butorszerelesbe hogy azert, de o is allitotta, hogy nagyon klassz a leiras es konnyen kovetheto)

luna6

Konkri, igen, tudja a doki, mondtam neki, de amúgy nem nézte meg. Ő is a sómentességet és pihit javasolta. Jövő szerdán megyek védőnőhöz, de sok más praktikát úgysem tudnak mondani. A vérnyomásom gondolom, hogy rendben van, fejem nem fáj, teljes vizeletet néztek két hete, az is oké volt, szóval remélem, hogy a babának nem ártok, csak nekem rossz.

Hát én is gondoltam már erre az április 30-ra, elég érdekes érzés lehet másnap szülni és tuti megemelkedik a császárok száma az uccsó napokban (látom, Luna is írja), de hát valahol valóban el kell kezdeni.

Nanetto, a lábam mellett az én ujjaim illetve kézfejeim is borzalmasak. Mikor felkelek hajnalban/reggel alig bírom még a wc-papírt is megfogni és bizony fáj is.
Én is nagyon szeretek együtt enni Párommal és szoktunk is, amikor csak tudunk bevárjuk egymást (idióta beosztása van), nagyon szeretném, ha tudnánk majd időt szakítani erre nyártól is.

Jenny, értem, akkor holnap lesz uh. Ezek szerint nem találkozunk.

Kép

Kép
***csilla***

én is imádom a széket :-) örülök hogy neked is "jó"!!!!!!
hát nem semmi amit irtál a gyerek születése utáni időkről! :-)
én remélem nem leszek depis mert akkor tuti elviselhetetlenné válok :-) meg hogy azért valahogy megtaláljuk az egyensúlyt!!!! minden tekintetben! És én még nyelvvizsgázni is megyek ugyancsak novemberben de fel is kéne készülni rá! szóval nem tudom!!!! az a baj hogymindenki riogat és ettől már rosszul vagyok! nem lesz időm semmire hogy képzelem ezt egyáltalán! stb. stb. az ilyen tanácsosztóktól kivagyok! szerintem mindenki úgyis másképp csinálja a gyerek meg sokat diktál! szóval ezt még előre senki nem láthatja! én is örülök Konkri hogy nyári baba lesz! a napfény a madárcsicsergés a kert zöldfűje biztos azért hat a hangulatunkra!!! :-)
Vendég

Látom, ez a fotel topik kedvenc lesz. :D

Kép

Kép
***csilla***

Hát bevallom, én is tartok az első hetektől, hónapoktól és amúgy is csomó mindentől. Látom, van is rá okunk. Jól megnyugtattatok bennünket. :lol: Persze ez tök jó, hogy leírjátok, én pl. szeretem látni az élet kevésbé napos oldalát is, akkor jobban fel tud készülni rá az ember.

Valamit még akartam, de mit???

Kép

Kép
***csilla***

Aaa en ezt nem riogatasnak akartam am irni :) Az embernek az elso gyereke mellett tengernyi ideje van... csak az a bibi, hogy erre akkor jon ra mikor ott van ketteske mondjuk :D
(es akkor meg ki sem terunk arra, hogy az sem szokott sokszor eszebe jutni ember lanyanak, hogy a szules utan egyreszt nem mulik el a hasa - en ugy nezek ki a szules utani, aznapi fotokon mint aki minimum felidos, mint aki akkor lep a harmadik harmadba :D - randa es rancos es lottyedt lesz - hatha valakinek nem, akkor elore irigykedem ra :D - es meg a nevetes is fajni fog :) aztan folyik, csepeg, vagy eppen nem jon a tej, sebes a bimbo, verzik, szetazott, kiragta valaki :D:D mindenhonnan folyik valami es semmi emberi ruha nem jon ra az emberre... de ugyis minek, mindjart megint szoptatni kell es akkor ugyis kilog minden mindenhol :D:D Es joisten, mikor is ettem utoljara!!!?? :D:D:D de tenyleg nem riogatas hanem, hogy jot nevessunk a sajat dolgainkon es ne lepodjunk meg ha esetleg ilyen lesz. Hamar elmulik es utana ha ember belerazodik ez tenyelg buli. Csak nem a haverok buli fanta verzioju buli, hanem kicsit mas :D:D)

Es kerek ide magamnak kert zold fujet!!! :D:D:D:D

luna6

:lol: :lol: :lol:

Nem veszem én ezt riogatásnak, mondom, jó olvasni ezeket a dolgokat, szóval ne tartsátok vissza! :wink:

Kép

Kép
***csilla***

basszus Luna! ... :-) én mindig a rózsaszín felhőkön ülök típusú csaj voltam! valószínű a horószkopom a ludas ebben kőkemény HALAK! :-) szóval én még mindig úgy látom hogy minden OK lesz nálunk! a hasam visszamenésétől én is fosok amúgy!!!! már most érzem hogy a csípőmön lesz maradvány meg elől... meg a cicimmel is mi lesz! most olyan szépek! :-) szóval a testi dolgok!!!! ... meg hogy a pasim kivánjon meg a hajam ne hulljon és a bőröm maradjon ilyen mert 3 éve nem volt ilyen szép! és a hajam irtóra nő! szóval rám a terhesség jól hatott :-) és legyen szép BABÁM! :-)
Vendég

Sziasztok!

Csilla, sajna nem talizunk, ez most ilyen hülye hét, dehát azt a nyilatkozatot is el kell intézni, mert már ezen agyaltam régóta.
Tök jó, 3 éve együtt vagyunk, ebből 2 évet szenvedtünk ezért a gyerekért, úgy, hogy esküvőre sem lett volna pénz, mert inkább az orvosokra költöttük, erre bizonygatni kell, hogy ő a gyerekem apja.
Én tökre nem értem ezt a nyilatkozatos dolgot. Ott van velem az apja, elismeri, mi kell még? Félreizélhet valaki házasságban is, vagy úgy, hogy nyilatkozat mellett, és közben van szeretője, csak az élettársa nem tudja. Annyira értelmetlen. Aki ezt kitalálta...

Nekem sem lesz segítségem szülés után. Párom 2 hetet itthon lesz, de ő ugyanúgy kezdő, mint én. :D Aztán talán tesóm vesz ki pár nap szabit, de ő és anyum 30 km-re laknak, nem várom el, hogy minden nap átjöjjenek. Anyám amúgy is agyon idegesítene a tanácsaival. :wink: Szóval majd egyedül megoldom, még jó, hogy lesz telefonos segítségem, messzi barátnőktől, akik rutinos anyukák. :P

Kép
jenny29
Mór

Jo lesz minden, csak ne irj errol pozitiv listat magadnak es akard kipipalni egyenkent oket, mert akkor mas lesz a vegeredmeny, mintha ugy allsz hozza, hogy minden oke lesz vegul es jol erzem magam :D Nekem is OK volt a masodik csajjal minden (de ebbe az okeba siman belefertek ilyen elhanyagolhato nyugok, mert akkor mar tudtam, hogy nem is errol szol a dolog, hanem osszesegeben kell, hogy OK legyen :) pedig nekem ott mar, mondjuk sajat dontesem miatt bonuszapuka sem volt a kanyarban sem :D)

Mellesleg az en hajam a masodik utan legalabb egy evig olyan szinten csomokban hullott, hogy aszittem megkopaszodok :D de vegul megsem :D de neha nem mertem fesulkodni, mert rettenet mennyi maradt a kefeben... :D:D:D a szoptatas aldasos hatasa volt valoszinu, mert aztan konszolidalodott a dolog :) (egyebkent a terhessegtol - ha nem is a legutolso napokra - minde no megszepul, meg fiatalodik meg kisimul, fuuuh, pl a noveremen ez annyira szembeotlo volt, o 40 korul volt mikor szuletett harmaska. Es hat nem volt o lepusztult elotte sem, de nala meg jobban kitunt, hogy mennyire 'kiviragzott' a terhesseg alatt :) Te meg meg fiatal is vagy, ugy is fogsz maradni!!! :) Marmint ugye nem terhesen, hanem megszepulve :)

luna6

annyira nem is vagyok fiatal! ahhoz képest hogy első babunkat várjuk! ... legalábbis Geohoz képest ugye :-)
34 éves múltam! jesszuuuum.... de a lelkem fiatal az a lényeg! és a pasim is fiatalabb nálam... ahhhhhhhhhhhhhhhh ennek feldolgozása kőkemény 1 évembe került :-) és el is hagytam mert nem tudtam elfogadni! de ő azt mondta tudja hogy mi egy páros vagyunk és hogy nekünk együtt kell maradni! na hát igy utólag belátom igaza volt és jobb hogy nem szabadult meg tőlem anno :-)
vicces volt! 23 évesnek gondolt én meg őt 32-nek! aztán kiderült ő 28 én meg 30 :-) :-) :-) hát mind a ketten kidülledt szemekkel néztük a másikat!!!!!!! :-) :-) :-)
Vendég

Nah nekem meg az elso ferjem vagy 10 centivel volt alacsonyabb :D:D:D mondjuk ez total feldolgozhato volt... csak a hozadekai nem :) Nem a magassag hozadekai hanem a pasie :)

luna6

kekben nincs cipo :( mondjuk jellemzo :D:D:D (csajosban viszont ahogy lattam van 1 es 2-es meret is, ugyhogy csajos anyukak hajra :) Voltban nem vennek 20 euro korul (annyiban vannak itt nalunk ezek a bebicipok) de ennyiert miert ne... :)

luna6

nekem van már ilyen cipőcske! 2-t is vettem két különböző méretben még februárban és olcsóbban (nekem a 2 cipő akkor 10 font volt! dobozban jött cimkével csontra eredetien!) :-)
Vendég

Hat ez sem sokkal tobb, ahogy elnezem :) bar a magyar posta arat nem latom, de ide 1 font lenne :d Es eredetiek szinten... ehh, na nembaj, nem lehet mindenkinek mindig lanya :D:D:D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: