A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Lányok,
ti mit szóltok a málnalevél teához? isszátok majd? egyáltalán segít valamit? majd ha legkzelebb megyek a dokimhoz megkérdezem őt is, meg a szülésznőt is, hogy javsolják e, de gondoltam előtte tájékozódom picit :)
Vendég

Heni, nagyon szép vagy az esküvőn, a hajad is csillog-villog, igazán ügyesek vagytok, hiogy minden ilyen jól összejött. az is nagyon tetszik, ahogy a pocit fogod a házasságkötésen! :wink: igazán szép az egész kép, és amiket a magnólia fa (asszem az) alatt csináltatok is.
Innen jut eszembe, hogy megint egy kicsit magamról írjak... mostanában úgy vettem észre, már nem is olyan puffadt a fejem. Hittem én :!: Erre, leszedtük a fényképezőgépből az elmúlt 1,5 hét képeit, és én is ott ülök pl. a húsvéti ebéden nagy büszkén, te jó ég, amekkora tokával! Kedvem lenne elsírni magam. Én ezt észre sem vettem, mintha dupla arcom lenne, vagy nem is tudom... :( Igyekszem nyugtatni magam, h lett egypár roszsul sikerült kép, na bumm, attól még ahogy mozgok, és gesztikulálok, az életben, nem is vészes... De pl. Nikvik amilyen alakot Te itt mutogatsz nekünk, az már :wink: provokációóóó :?

Nekem is egy Ebayes hálózsák lett a fő tuti darab. Igaz, nem párszáz Ft-ért, de valóban méltányos áron jött ki. Még régebben vettem, mert nálunk már STOP van...

detti_10

Detti :D
Ez ilyen, sajna. :D Nem mindenkinek jó a genetikája... és van egy szülési súly, én ebben hiszek. 65 kilóról mentem fel 92re Hannával. És most Alexel is ugyan ott leszek, az tuti, azzal a különbséggel, hogy most 78ról kezdtem.... Én még mindig vékonyabb vagyok, mint az uncsitesóm, aki egy igazi bálna lett mind a két gyerekével...
Türelem és kitartás!!! Le fog az is menni, ami most rajtad van. De nagyon megéri a mini manóóóó!!! :D:D

Geo!
Hát, nekem a barátnőm itta, de nem segített neki. Én nem ittam :D

A másik barátnőmet homeós doki úgy behomeózta, hogy alig bírt tőle szülni... Nem tudom. Lehet, ha ittam volna, jobban tágulok, vagy szedek rá valami homeós cuccot. De hiszek benne,hogy Hanna meg akarta várni, amíg szűz nem lesz az ascendense, mint Ádinak meg nekem :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Detti, bocs, de olyan jót röhögtem ezen a nagy fejes dumán. :) Az Én fejem is kurva nagy :D még kolleganőm is megjegyezte ma, mikor bent voltam, hogy milyen kis hörcsögarcom van...köszi :D De ezen már csak röhögök, hát majd szülés után visszamegy, legalább addig jobban hasonlítunk egymásra a babával. :D Két pufifej. :)

Geo, Én tervezem használni a málnalevél teát, gátolajat, homeós bogyókákat. Jövő héten szerdán konzultálok majd a dokimmal, a védőnő azt mondta, hogy szerinte ezek jók, pozitívak a tapasztalatok, persze megfelelő adagolással, mert a túladagolás általában az ellenkező hatást váltja ki. :) (majd nem tágulsz, hanem szűkülsz?? :D :D )
Van egy homeós klinikai receptem, ha nem haragszotok, idemásolom, hátha hasznát veszitek Ti is. :)

És bocs a nagyon szar poénokért, ma tuti humorbogyót reggeliztem, és nem volt friss. :) (amúgy a jókedvem oka, hogy végre 100%-os a babakelengye, már csak a gyógyszertári cuccok kellenek, és kész vagyunk a vásárlással. :D és végre nincs rajtam szőr, el bírtam jutni a kozmetikushoz is. :D )

Homeós recept:
Előnyei: Lerövidíti a vajúdás idejét, csökkenti a korai és késői szövödményeket, segíti a gyermekágyas időszakot, a szoptatást és az újszülött ellátást.

A terhesség utolsó hónapjában: (37-40 hét)
CAULOPHYLLUM 5 CH napi 1x5 granula (méhnyaklazító)
ARNICA 9 CH napi 1x5 granula (vérzés, visszér, aranyér megelőzés)
GELSEMIUM 15 CH szükség esetén szorongásnál
PULSATILLA 15 CH szükség esetén bátortalanságnál, vagy ha könnyen sír vki

A vajúdás alatt:
CAULOPHYLLUM 5 CH 5 granula a fájások ritmusa szerint, felváltva
ACTEA RACEMOSA = CIMICIFUGA 5 CH 5 granulával (méhnyaktágítók)

A szülés napjától (szükség szerint):
ARNICA 30 CH napi 1-2x5 granula (sebgyógyító, fájdalom-, vérzéscsillapító)
STAPHYSAGRIA 30 CH (metszett seb gyógyító, fájdalomcsillapító)
CHINA RUBRA 9 CH napi 1-2x5 granula (erőnlétjavító)
SEPIA 15 CH ("baby blues" esetén, lehangoltság, rosszkedv)
PYROGENIUM 9 CH (fertőzések megelőzésére)

Császármetszés:
Műtét után fájdalom és vérzéscsillapításra
ARNICA 30 CH napi 1-2x5 granula
STAPHYSAGRIA 30 CH napi 1-2x5 granula

Tejtermelés beindítása, fokozása:
RICINUS COMMUNIS 5 CH napi 2x5 granula
URTICA URENS 5 CH napi 2x5 granula (a képviselő azt mondta, hogy ezt a kettőt kombinálva is lehet szedni)
LAC CANINUM 9 CH napi 2x5 granula
PHYTOLACCA 9 CH napi 2x5 granula
AGNUS CASTUS 15 CH napi 2x5 granula

Tejapasztás:
RICINUS vagy URTICA magas higításban (30 CH)

Ajánlom még a Homeopátia és a várandós nő c. könyvet

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

lkNyuszika,
én meg a hörcsögarcon nevettem egy qva jót :)
a homeós listádnak én pl nagyon örülnék :lol:
ja, már fenn is van, király, köszii :wink:
Vendég

kilok:
itt vidultam, hogy 3hete semmit sem hízok, erre most a 2napos húsvét alatt megint feljött egy kg... mindeeegy.. ez van :wink:
Vendég

Nyuszi!
én a sok alacsony potenciálú arnica helyett, egyszeri 200as arnicat adnám szülés előtt.

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni,
klasszak a képek, gratulálok, hogy már "igazi" férjezett nőci vagy!!!! :lol:

Geo,
ne haragudj, nem néztem tegnap a netet. Sajnálom, mert akkor írtam volna, hogy gyertek. De a múltkor én írtam, hogy örülnék nektek. Meg lehet nézni elvileg máskor is, de előtte oda kell telefonálni ha jól tudom, mert nincs mindig nyitva. Úgyhogy szerintem egyszerűbb, ha majd felteszek képeket. Apu biztos csinált.
Azért nem is jöttem tegnap, mert ideges voltam rettentően, mert hétfőn Anyukám telefonált, hogy már 4-re ott kell lennem, mert jönnek a Duna TV-től. Hát én aludni sem tudtam, mert olyan ideges lettem. Nem nekem való az ilyen. Igaz csak 1-2 perc lesz (ma 14.10-kor a Kikötő c. műsorban), de nekem óráknak tűnt. Egy nagyon rokonszenves riporter csaj volt, akivel előtte és utána simán elbeszélgettem, de a kettő között.....nekem tényleg egy rémálom volt. De biztos látszik is rajtam, ha egyáltalán mutatnak. Viszont a képeket biztos mutatják.

Amúgy jól sikerült, jól esett, hogy mindenki dícsért és tetszett nekik amit csinálok, de azért kicsit idegenül éreztem magam.

Kép
Kép
hari

Ma megyek dokihoz, vérvétel+Uh. Lili is jön velem, a vérvételt biztos élvezi majd :lol: Én meg a vezetést a városban...

Kép
Kép
hari

Megpróbálok feltenni egy elérhetőséget, ahol meg lehet nézni pár képet, de lehet, hogy így nem lehet. Nem vagyok valami nagy szakértő :lol:
http://iwiw.hu/pages/image/albumdata.js ... D=14748573

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!

Vok, hát Én nem értek ehhez a homeos dologhoz, azért is akarok a dokimmal beszélni róla, de a homeos doki azt mondta az előadáson múlt héten, hogy jobb a hatása az alacsony potenciálú, több adagban beadott szernek, mert a túl nagy adag, vagy a túl gyakran bevett kisebb adagok ellenkező hatást okoznak.

Amúgy azt mondta, hogy ha nem akarunk nagy hibát elkövetni, akkor elég a legelsőből szedni, mert az általánosságban a leghatékonyabb. :)

Megjött reggel a kiságy!!!! Férjemék holnap rakják össze, utána nekivetem magam a gyerekszobának, és rendbe teszem!! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na sziasztok.

Most jöttem a védőnőtől és kicsit lelohasztott: 10 kg-nál tartok. :(:( Asszem mostantól nem eszem. :) Bár ő azt mondta, hogy ez rendben van, engem azért zavar. Ja meg mondta, hogy most tömjem tele magam eperrel, meg hasonlókkal, mert szoptatás alatt nem lehet! Jelezném: eper az egyik kedvenc gyümölcsöm. :( Hát ez van. Meg megbeszéltük, hogy ki lesz a gyerekorvos, vele majd május elején találkozom.

Festés: a gyerekszoba félkész, majd rakok fel képet, ha kész lesz. Egy biztos: rohadt világos, mert még borult időben is mindig azt hittük, hogy ég a lámpa. :) Ja, meg 1x-2x létráztam, hogy felrakjak egy könnyű dobozt! Hát amit én a férjemtől kaptam! Ugyanis nem tetszett a gyereknek. Úgyhogy a portörölgetés most már marad másra!
Most csak az ágytól őrülök meg. Nem találok olyat, ami 70x140-es, nyírhatású és nem egy vagyon!!!! Nem tudom mi lesz. Max. alszik a mózesben! :) Na nem, vmit majd kitalálunk, max szinben nem stimmel. Ki hogy áll vele? Csak nekem van ilyen probléma vagy én voltam ilyen hülye, hogy nem 60x120-as matracot vettem - mert ebből a méretből bezzeg van dögivel????

Luna: nagyon szép lett a szoba. A férjem is kék szobát akart volna, de leszavaztuk. :) Nálatok kicsit többet süt a nap, mint itt. Nekünk marad a mangósárga, ami, mint írtam, borult időben is világos. Ja megnéztem az ágyat az neten, de én nem találtam ilyen ágyat, így lehet hogy van egy kis különbség választékban.

Nyuszika: remélem már jobban vagy.

Rózsa: neked meg jobbulást. Nekem se volt még soha aranyerem és próbálom elkerülni is, már amennyire az Elevit engedi. :(

Hari: majd felveszem a műsort du, mert nem leszek itthon. Kiváncsi vagyok.

Holnap megyek Egerbe munkaközösségi kirándulásra! Remélem még bírni fogom. Szeptemberben mentünk volna, csak nem jött össze. Mondtam, hogy vagy most megyünk vagy én már nem megyek.

A héten szünet van. A fiamnak fel is tűnt, hogy nyugiba vagyok, mert most ő az aki nagyon aktív. :) Bár ma ez nem mondható el. :( Még április végéig dolgozom, aztán vége.

Nevet még mindig nem tudjuk. :( Ki kéne találni már, mert kezd uncsivá válni, hogy állandóan megkérdezik, hogy mi lesz a neve és én állandóan elmondom, hogy nem tudjuk!

Megyek, mert bár most ígértem meg, hogy nem eszem, ÉHES VAGYOK!

Na szép du-t.

Kép
bhdetti

Detti, valoszinu itt tenyleg tobb a napsuteses orak szama, de egyreszt a fal vilagoskek, masreszt a szoka eszak-eszaknyugati fekvesu es van egy ekrkely is elotte, szoval kizarolag nyaron es akkor is a nap vegen eri csak direkt napfeny a szobat :)

A mi agyunk is 120x60-as, sot az ikea szinte teljes babaagy (racsos agy) valaszteka is az szerintem. Lehet kapni egy csomo ekkora meretu agyat azert bababoltokban is, nem extrem meret :) Sikerulni fog!!

luna6

Luna: Nálunk mindenki leszavazta a világoskéket, mert hogy 'hideg'. Mondjuk nekem a mostani szín is nagyon tetszik. Majd teszek fel képeket. Az Ikeában meg sajna csak 120x60-as ágy van. Jó lett volna onnan a bútor, mert az egész lakásunk IKEA. De most ez van. :)
bhdetti

Ja, nálunk a sógornőméknek volt kék fala Izraelben, de végül is átfetették fehérre. De nekem továbbra is tetszik a tiéd.
bhdetti

Na, megmértem magam én is. 17 kg!! :lol:

Detti,
tök jó, hogy ilyen világos a szoba. Létrázni meg már ne létrázz, mert ilyenkor már azért az egyensúly érzékünk sem a legjobb. Mondjuk nekem pocak nélkül sem ajánlott létrázni, mert úgy is képes vagyok leesni :roll:
Aranyos vagy, hogy felveszed a műsort, de ne számíts semmi izgire, az egész műsor 10 perc és abban sokan lesznek. Ha egy nagyon pislogsz, már le is maradsz rólam :lol: Amúgy én is megpróbálom felvenni, mert pont akkor leszek a dokinál.

Úgy izgulok, nem tudom miért. De lehet, hogy inkább a vezetés miatt, meg hogy találok-e parkolóhelyet, nem is a doki miatt. Csak azt érzem, hogy össze van ugorva a gyomrom, mint vizsga előtt. Nagyon utálom ezt az érzést.

Ágykereséshez sok sikert, remélem azért találsz megfelelő méretűt és színűt.

Kép
Kép
hari

jaaaah, bocsi, nem ittam meg kavet :D:D:D hogy a nagyobb agy kene :) na olyat is lattam, de tenyleg az ikeaban csak akisebb van. :D:D bocsi, meg alszom :D:D de ez a ket standard meret... szerintem nekem otthon ami van a csajokrol az pont a nagyobbik es nemet agy.

Igazabol a mi lakasunknal mag nem oszt nem szoroz, hogy hideg vagy sem, mert a nappali full eszak-eszakkelet, ugyhogy hajnalban talan valami direkt feny kulonben semmi (nem volt ebren az sem, aki tervezte a lakas fekveset :d) csajom szobaja ugyanez, csak reggeli napfeny nyaron... csak a halo es a konyha az ami jo napos. Na de ugye mivel itt futes sem volt, a lakas narancssarga falakkal is hideg lenne :D:D Ez a halottnak a csok effektus itt :D:D (amugy nem erzem, hogy nagyon hideg lenne, de ez olyan bebikek...es ha hideg akkor is marad mar, mert en nem fogok nekiallni szobat festeni az tuti :) A csajome napsarga es barack, na az irto jol nez ki amugy, az egy jo valasztas volt :D

luna6

Ja és a 17 kg az a hízásom, nem a súlyom :lol:

Kép
Kép
hari

Luna,
nekem is tetszik a kék falatok, úgyhogy jobb is, ha nem fested át. Nálunk minden fal fehér, mert Anyós csináltatta a festést. Aztán beköltöztünk minél előbb és most meg már nem nagyon van kedvem kipakolni egy festés miatt. Pedig néha úgy vágyom rá, hogy ne sima fehérek legyenek. De a lustaságom úgy látszik erősebb :lol:

Kép
Kép
hari

Hari: majd idővel - ami késik, nem múlik. Mi most festünk 2x. 5 éve volt a felújítás - kávé meg halványzöld falakkal. És még nem is volt gyerekünk, csak kutya!

Luna: nálunk is hiába süti körbe a lakást a nap - de konyha, nappali, du. kisszobák - a három kisszoba közül kettő mégis sötétecske. :( Ebből egyik a gyerekszoba, így jól döntöttünk a mangosárga mellet, mert az most tök világos! :)
bhdetti

[quote="bhdetti"]m írta:bhdettiózesben! :) Na nem, vmit majd kitalálunk, max szinben nem stimmel. [i]Ki hogy áll vele? Csak nekem van ilyen probléma vagy én voltam ilyen hülye, hogy nem 60x120-as matracot vettem - mert ebből a méretből bezzeg van dögivel????

Nyuszika: remélem már jobban vagy. [/url]

Ja, a 60x120 a szabványméret, úgyhogy valóban nem lesz könnyű olyat találnod, amit írtál, talán Brendonban van, de elég drágák. Lehet egyszerűbb lenne a matracot kicserélni. :)

Én nem javulok, a gyomrom továbbra is nagyon rossz, de most már arra gyanakszom, hogy a Ferro Folgammától van, mert azóta van ez, amióta azt szedem a béres vas helyett. Majd jövő héten megkérdezem a dokit, hogy szerinte lehet-e...

Hízás: Én még tartom a 9 kilót, de nem is kéne már jobban meghaladni...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hari, megeloztel :) eppen irtam, hogy most mar elerted a 17 kilos osszulyt?! :D:D:D:D de itt ul a csajom mellettem a kis amitogepevel es a labaval kinyomta az enyimet, igy elszallt, es mire visszakapcsoltam mar korrigaltal :D:D:D

Hat nalunk erdekesen alakul a lakas szine. Itt lakunk 5 eve durvan, es hat a nappaliig meg nemjutottunk el, az meg a regi, minden ilyen krem meg feher szin volt :) Aztan mivel butorra eleinte nem volt penz de festeni kellett, mondtam akkor jatszunk :) Igy kezdtuk a haloszobaval, ami vilagos zold es egy fal meg sotetzold, a fejunk mogott :) aztan jott a csajom szobaja ami napsarga es barack (ez irtora el van talalva) majd a kisszoba a kekkel es a margaretakkal, vegul az eloszoba, az meg amolyan ibolyas lilas kekes... szoval meg a nappali hatra van :D Es a konyha...de ezzel nincs mit kezdeni, ez egy muto, mindenhol foldtola plafonig randa csempevel :) Na nezem hatha van kepem...
van de at kene meretezni, na majd megcsinalom, ha valakit izgat, hogy nez ki egy ilyen hodaly :D:D:D

luna6

Na most már tényleg megyek, mert még ennem kell, du. meg tanítok még.

Kép
bhdetti

Nyuszi!! A vastol lehetnek hulye gyomros tuneteid, en man megkerdeztem a dokit a multkor az ugyeleten, mert miutan bevettem volt minden bajom. Bar nem tartosan, de vacak volt. Es akkor mondta, ne figyeljek az utmutatora, hogy ehgyomorra vegyem be, nyugodtan mehet kajaval is.

luna6

http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor

Detti nézd meg az 5-öst, az úgy látom méretben jó lenne. Persze lehet, hogy tök nem ilyenre gondoltál.

Kép
Kép
hari

Luna,
őszintén szólva miattad korrigáltam, csak nem akartam írni, mert még azt hiszed üdözési mániám van. És tényleg! :lol: De valószínűleg sok dologban egyre jár az agyunk, így pont azokra a dolgokra vagy kiélezve, amikre én. És ez nekem tetszik :lol:

Kép
Kép
hari

Na, én is megyek, mert indulok a kislányomért, aztán irány a csodás belváros!!!
Szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
hari

Ja Luna, üldözési mániára gondoltam, csak kimaradt az a fránya L betű :lol:

Kép
Kép
hari

Hari!
Áruld el nekem, TE hova híztál 17 kilót?????????? És akkor mennyire vagy vékony, ha nem vagy terhes???????????????????????? Adok neked egy pár kilót örökbe, jó? :D:D:D:D

Hanna itthon van a héten, ha van kedvetek. Ha lecsúszok a lépcsőn, meg segít Ádi, akár játszótzni is elvihetnénk a lányokat :D Én meg erősödök botozásban :D:D:D

Nem lesz gáz a vezetéssel. :D Jó a belváros, csak nyugodt idegek és sok idő kell hozzá.... Nekem az idegrendszerem nem jó ahhoz. :D:D

Dhdetti!
A 10 kiló nem sok. Az teljesen jó még! Elég sok a vér, a víz, a gyerek... és kell egy kis plussz a szopihoz is. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Látom, mindenkit eléggé foglalkoztatnak a kilók :) a +17 Hari engem is meglepett, ugyan nem láttalak még. Lassan én is elérem, már csak pár dkg kell hozzá.. és nálam a terhesség előtti sem a szokásos súlyom volt.
Most nem érek rá sokat búsulni ezen, mert nagyon leköt a szobák kialakítása, reggel volt nagy sírás is, mert elégg csúcsra vannak húzva az idegeink már. Pedig szépen halad, nincs is érdemi gond. Ma megjött a baba parketta is. A babaszoba falszínével kapcsolatban kérdezném, hogy szerintetek milyen lenne hogy vízszintesen elválasztva a szoba, felette nagyon halvány rózsaszín, alul pedig függőleges zöld csíkok: halvány zöld-és egy icipicit sötétebb, majd újra a halvány, stb... de az egészet nagyon kis halvány, pasztell árnyalatokkal. Előre megálmodtam, de most, h látom a sok színt, el vagyok kissé bizonytalanodva. Hari? :roll: olyan elegánsra akarom, de kellően kislányosra is, és a sárgából nekünk már too much, uis a nappalink élénk narancs, konyha halványabb napsárga, ide már egészen mást szeretnék.

detti_10

Köszi Hari! Megnéztem. Ilyenre gondoltam, ilyeneket néztünk, majd felveszem velük is a kapcsolatot. Ezer köszi!!!
bhdetti

Detti, nekem pl alapbol tetszenek a kettevalasztott szobaszinek. Mivel valasztjatok el, valami 'babas' bordurrel? Az alul csikos felul egysinu is jo otletnek tunik, ha tul soknak talalod a szint, akkor legyen egyfele szinnel az also csikozas csak... ja, hogy feher nincs benne, ugy nehez egy szinnel csikozni :) De meg opcio lehet, hogy felul rozsaszin, alul meg rozsaszin zold csikos :) Es akkor egyszinnel kevesebb. De szerintem a ket zolddal is jo lehet, ki kene probalni egy kis reszen mielott nekiestek az egesznek nagyban es akkor el tudod donteni latvanyra :)
Nekem odahaza a gyerekeszoba halvany almazold feher csikos. Veekony, olyan fel centis csikok, szoval nem is szembeotlo ha ember bemegy., Es elvileg a tapetakeszletnek a bordur feletti resze ott is mas lett volna, de en csak ezt vettem meg. Es korben meg babaelefantok futottak a bordorun, az meg a keszlet resze volt eleve :)
Szerintem jo az elkepzelesed!! :)

luna6

Lanyok, otthon mibe kerul a halos tenna a patikaban? csak igy lehet kapni, ugye? betetek nelkul is. Megoritenek ezek itt, tiszta gyagyak, jonnek a teljes pelenkakkal meg minden szirszarral, csak a halos valahogy nem akarodzik nekik... meg nyomozok. de ugye ez onmagaban csomag nem feltetlenul a betetekkel? Nekem ugy remlik...

luna6

Csövi!

Múlt hét óta nem volt netünk... most lett... és már kész vagyok az itt üléstől, ahogy próbálok mindent olvasni...

Heninek gratula! és nagyon szép volt! (meg most is az...)

A szoba szép- ugye csak Lunáét kell most dícsérni? más nem tett fel szoba képet? Tetszenek a virágaid! Ha nekem lányom lenne, akkor tuti h én is virág és pillangó mintával nyomulnék. De ez a kék és margaréta megoldás frenetikus, a kék kiságy meg aztán...

Pocakok:mindenki csini!

Hari- sajnálom h lemaradtam a kiállításodról... amúgy venni nem vett senki képet?

őőőőőőő, aztán nem is tudom még mit írjak... sztem nagyon nem fogok hozzászólni az elmúlt 4-5 nap terméséhez... már nem téma :)

de képzeljétek, hogy rajtatok kívül nem is hiányzott a net. szombaton meg talán pénteken is annyit kertészkedtünk... persze az eső most megint adott a nyírt fűnek, így emberrel közöltem, hogy minden héten kell füvet nyírnia- ő meg lesett mint a luki nyúl - haha, eddig én csináltam...

Én Jenny-t hiányolom! és Tallin-t!

Csajok, nekem már egy páran megvagytok iwiw-en, de most van talán 2-3 emberem, akiről fog sincs, hogy itt milyen néven nyomul :) de sebaj, tudom, hogy innen ismerem és kész.

Kép
Kép
Kép
konkri

hát banyek én nem tudok tovább itt ülni, úgy fáj a hasamnak az ülés- lehet hogy csak el kéne tenni mögülem a zoknikupacot... :) de úgy utálom a férjem 50 pár fekete, ám de mind más típusú zokniját pároztatni... :)
viszont Nikvik blogjáról megkívántam a kávét+ránézek a bablevesemre... na csipetkézni is utálok, de sztem már eljött az ideje...
szóval mentem csipetkézni és tejeskávézni...

lehet h kekszet is eszek, mert én is kiló leszarós vagyok :)

Kép
Kép
Kép
konkri

kedves Konkri örülünk hogy visszajöttél! már hiányoztak az íráasaid :-)
Vendég

Sziasztok!

Utólag is mindenkinek kellemes húsvétot kívánok!

Nikvik, üdv itt és csatlakozom a blogodat istenítők táborához. Nagyon klassz, és ezeket a képeket te fényképezed? Mert nagyon profi!

Bhdetti, én ezt a honlapot ajánlanám figyelmedbe:
http://babaszafari.hu/spl/607612/Fa_kisagyak

Pesten, a Váci úton van az üzlet, de ki is szállítják, mert webes boltként is üzemelnek.
Mi innen rendeltünk múlthéten kombi kiságyat,(60*120) tök jó árban. Jövőhéten jön meg. Nézd meg a kombi kiságyakat is, bár lehet, hogy a honlapon nincs a megfelelő méretben, de én az üzletben láttam 70*140-es méretben is!

Asszem én sem reagálok az elmúlt napok történéseire, de mindent elolvastam, jó kis témák kerültek elő.

Heni, gratulálok a házasságkötésetekhez, nagyon szép voltál!!!!

Konkri, Apa zoknijának párba állítása ismerős, én is ki tudok borulni tőle, mikor a fejemhez vágja, hogy nem illik össze, amit én összehömbölgettem már. Mikor megkérdezem miért, hisz ugyanolyan színű, közli, hogy a kb. 2mm-es kis minta az oldalán az egyiknek kifelé van, a másiknak befelé. ÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!

Luna, nekem is nagyon tetszik a kék, margarétás fal!

Nálunk zöld lesz az alapszín, de hogy 2 felé lesz-e osztva, vagy egy színű lesz, azt még nem tudom.

Kép
jenny29
Mór

Zokniparositas :) Hat lanyok, agyonkenyeztetitek az embereiteket :) En ennel oregebb es kenyelmesebb vagyok :D vagy :oops: en nem vagyok arra hitelesitve, hogy a gumoban hagyott koszos zoknikat fordigassam eleve berakasnal, ugyhogy razok egyet rajta, amelyik oldalara kifordul, ugy mosodik :) Szaradas utan meg egy kupacban odakeszitem az ember agyara, es kuzdjon vele o maga :D:D:D (amugy ha mar parositani akartok, esetleg lehet venni zoknicsipeszt, es akkor meg mosas elott a gepbe berakasnal parba rendezni oket, ugy mosodnanak, a csipesz akasztos tehat egy mozdulattal ki lehet oket parosaval akasztgatni a szaritora, majd parosaval - esetleg csipesszel ha van eleg - eltarolni :))

luna6

Vok, holnap is megyünk játszósnénihez, délben végzünk, utána felhívlak.
46 kilóról indultam, úgyhogy most így vagyok 63. Én mondjuk 55 szeretnék lenni majd szülés után, de valószínűleg vagy maradok 60 felett, vagy megint lemegy 50 alá. Lili után 1-2 hónap alatt lement a súlyom, annyira depi voltam, aztán nem is jött vissza. Remélem most megtartom valahol az arany középúton.

Dokit meglátogattuk, azt mondta, már befordult Kisbence és valószínűleg már nem is fog visszafordulni. Most kb. 1800 gr. Vért is vettek, Lilinek tetszett :lol: Legközelebb 1 hónap múlva kell mennem, 35 hetesen.

Belváros: továbbra sem lesz a kedvencem. Parkolóhelyet nem találtam, úgyhogy beálltam egy olyan nagy parkolóudvarba? vagy nem tudom hogy hívják. Még olcsóbb is volt, mint ha kint álltam volna meg, csak mire visszamentem, úgy rám állt egy kocsi, hogy jó időbe telt, mire kitornáztam magam. De sikerült.

Tankoltunk is, mert állítólag holnap megint megemelik a benzin árát.

Megnéztem amit felvettem a Duna Tv-ről. Hát szerencsére tényleg elég rövidke, de nem is ismerném meg magam. Mint valami kis szűzlány :lol: Minden esetre annyira nem égő, mint amennyire féltem tőle.

Konkri, képet nem vettek, mert nem jöttél el :lol: De kiállításokon annyira nem is szoktak, mert ilyenkor ha jól tudom, akkor a kiállító terem is rátesz még talán valamit. De ebben nem vagyok biztos. Volt két öregnéni, akik kérdezgették az árakat, mondván, hogy ők majd szeretnének venni. De ez nem jelent semmit.

Kép
Kép
hari

Köszi Jenny a linket!
Vicces, 12 éve mindennap arra jártam a gimibe!!!
bhdetti

Sziasztok!

Megvolt a második szülésfelkészítő, a kismama torbna fontosságát emelték ki, meg azt, hogy terhesség alatt nem javasolt, illetve aki még sosem tanulta annak tilos a gátizom torna!! Nem tudom Ti tudtátok-e, de Én nem, úgyhogy gondoltam megosztom, hátha új infót jelent. :)

Meg a babamasszázs, babaúszás volt még a téma, részletesen elmagyarázva, ezek Nekem nagyon tetszenek, el is döntöttem, hogy majd megyünk mindegyikre. :D (bár majd csak 2-3 hónaposan lehet vinni a babát, de azért már most tervbe vettem. :D )

Meg még ilyen tippeket adtak, hogy az újszülött babát mindig jó szorosan érdemes bepólyázni, vagy bezsákolni hálózsákba ha alszik, meg szoptatáskor, merthogy így érzi jól magát, a nagy ágyban, szabadon megijedhetnek. De gondolom ez nem is újdonság, már ti is írtátok, meg hát logikus is. :)

Na, viszont most megyek, mert úgy elfáradtam, mint a ló, és éjjel meg nem is nagyon aludtam, úgyhogy megyek, kidőlők. :) (bár a Férjem még nem ért haza...remélem nem zuhanyzás közben fog felcsengetni :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hari,
örülök, hogy jól sikerült a kiállításod!!
Miért érezted idegenül magad?
ja, és megnéztem a neten a képeidet, tök elgondolkodtatott, hogy vajon hogy csinálod őket :)

bhdetti,
nem tudom nálad mit jelent a 10kilo, de emiatt ne legyél szomorú, én már 12-nél tartok :lol:
kellemes kirándulást kívánok mára! :wink:

falak:
én már nem is emlékszem melyik helyiségbe milen színű falakat választottunk, már úúgy izgulok!!! szombaton lesz kész :lol:
viszont a konyhát azt tudom: KÉÉÉK :lol:
fekete-fehér padlóval, barna konyhabútorral (híí ez utóbbi még nincs is meg :oops: )..
András mondta, hogy az elején inkább csak miattam ment bele, hogy ilyen legyen a konyha, de most már neki is nagyon tetszik.. persze akkor még csak a padló volt meg :P

vas:
Nyuszika, én is olyat szedek,amilyet te, és nekem meg ENYHE :lol: székrekedést olozott, de szerencsére csak 1napra, mert elolvastam Nikvik írását, hogy kaja után veszi be a vasat, nem előtte, aztán én is ezt a módszert alkalmaztam, és most már semmi probléma 8)
remélem te is jobban leszel haarosan, habár ha jól emléxem, nem teljesen ilyen jellegű a problémád..

Detti,
nem nagyon vágom, hogy milyen színű szobát szeretnél, de amit én elképzeltem a leírásod alapján, az jónak tűnik :wink:

Jenny,
kezd vicces lenni, hogy lassan mindent az általad belinkelt oldalakról fogunk beszerezni :lol: pl most egy pelenkázót néztem ki a babaszafariról :wink:

Luna,
én is úgy bánok a zoknikkal, mint te :P
csak most már az van, hogy egy doboz zokni figyel már vagy egy éve a szekrény tetején, amit András még nem válogatott ki... ezért vett újakat, habár azokre édesdeden vigyáz... :wink:
Vendég

tegnap keményen csak az első órámra sikerült bemenni. amikor ennek vége lett, találkoztam Fanni barátnőmmel az Arénában. Utána átmentünk a Westendbe, mert ott van DM.. viszont a Westendbe fizetni kell a parkolásért, az Arénában meg nem.. én ezért nem szeretek a belvárosban parkolni, mert nagyon drága... suliba emiatt nem tudok kocsival járni, ezért vagyok kénytelen Budán hagyni az autót mindig... :twisted: Na Westendben legelőször vettem egy fekete szoknyát, meg egy zöld hosszúujjút.. mert eredetileg egy farmer miniszokny volt rajtam a barna csizmámmal, meg egy fehér felső, rózsaszín kardigánnal, és annyira idegesített, hogy mindenki bámul, meg túl rövidnek éreztem a szoknyát, habár Fanni azt mondta nem az.. :roll: hogy ruhát kellett cserélnem..
Aztán pont kezet mostam a mosdóban, és nyitva volta mosdó ajtaja... oldalra nézek, erre azt látom, hogy 3pasi áll a folyosón, és engem néznek... na én úúgy rájuk néztem, hogy húztak is tovább.. :twisted:
de teljesen ledöbbentett, hogy a kismamákkal is simán csajoznának... :x az még oké, ha pocak nélkül megnéznek, mert honnan tudnák, hogy boldog házasságban élek, stb. de amikor szemmel láthatóan valakinek a gyerekét hordom a szívem alatt, akkor mi a fenét akarnak?! :x :x :? na mindegy.. amikor meg a kocsiba pakoltam be, egy autó lelassított mellettem, és kikiabálták, hogy nagyon csinos...
na mindegy, csak megdöbbentett, én azt hittem, hogy a hímnemű társadalomnak a kismamák tabuk :roll:

tegnap megjött a szoctámom, úgyhogy 30ezer pénz lett hirtele a számlámon, amiből már csak 8ezer van... :oops:
vettem steril gézlapokat, kínai kaját, meg mekiset kajáltam (nesze nektek kilok :lol: ), borotvát a kórházba, fésűt, testápolót, anions betéteket, sudocrem-et, popsitörlőket, baba fülpucit, fogkrémet :) , mandulaolajat a pocimra, meg kutyakaját és kutyapelust...
szóval kihasználtam az alkalmat, hogy van pénzem, és beszerezhetek pár kórházi cuccot, meg olyanokat, amiből hiány van otthon.

ja, és a nagy vásárlásban annyira elfáradtam, hogy este 7-ig üdítőztünk a Westendben a lányokkal.. :lol:

na most lépek tanulni, egy hónap múlva alapvizsgaaa!!! :shock: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Konkri, helló újból, jó, hogy visszatértél, Te „kilósleszarós”.

Detti, sikerült dönteni a fal színének ügyében?
Hát fejpuffadásról és torzulásról én is tudnék regélni. :? Nálam az a különbség, hogy én nemcsak majdnem sírtam el magam, hanem mikor megláttam a képet, ki is borult a bili. Nem egyből, de még aznap. Pffffffffffff.

Zokni, hát egy ideig én is szépen válogattam és összerendeztem, most meg aztán úgy ahogy van, bevágom a fiókba és Ő szépen kiválogatja (zokszó nélkül) a megfelelőt, amikor felveszi.

Hari, elfelejtettem a műsort, pedig annyira készültem rá. Milyen volt visszanézni magad? Ja, látom, írod is.
A link nem jó, mert ahhoz be kell jelentkezni iwiw-re, nálam az meg olyan bonyi. Tényleg nincs fotód a képekről?

Nyuszika, hát ez érdekes, hogy a gátizom tornája tilos. Én ugye végigjártam most egy tanfolyamot, nagyon hiteles volt és jelzem, külön kismama csoport volt és én hallottam nálunk védőnőtől és szülésznőtől is, hogy ajánlják, sőt kifejezetten hasznos ilyenkor. Én mindenesetre csinálom és sokat is remélek tőle.

Geo, már szombaton kész is lesz a lakás? Eltelt volna ennyi idő? Na, és mikorra tűzted ki a költözés időpontját?

Tegnap voltunk doki bácsinál, szerencsére méhszáj zárt, Léni akkora, amekkorának lennie kell, vaspótlást folytatom, magnéziumot szintén, sószegény étrend megy szülésig, kb. ezek a legfontosabbak. Jövő csütörtökön pedig jön a hivatalos genetikai uh. Remélem, akkor lesz egy kis súlysaccolás is. Kíváncsi vagyok, hogy az eddigi 3400 g most éppen mennyi.

Kép

Kép
***csilla***

Szep napot!!

Megjott a babahintank, hintazik, zenel, ujszeru allapotu, popec :)

Csilla, szelektive olvasol :) Nyuszi azt irta (amit en is hallottam mar tobb helyrol) hogy aki nem tanulta a gatizomtornat az ne csinalja mert arthat. Te meg ugye irod, hogy tanfolyamon tanultad, szoval ez pont nem ratok vonatkozik akkor :)

Ma fuuu nem kellett reggel hetkor agybol kiugranom, de jo volt. Mondjuk ettol meg mindig marha almoz vagyok, de ez mar csak allandosult allapot asszem egyelore :) Holnap megint ugras, kell a kocsi, mennem kell dokibacsihoz havi vizitre.

luna6

Luna, ja, akkor tényleg szelektív volt, illetve nem értő olvasás. :D

Hintáról kép?

Nálatok milyen idő van?

Kép

Kép
***csilla***

Na Geo pont akartam kérdezni a hónapban miket szerzel be - de leírtad :-)
Én vettem egy irtó cuki kabátot Esztinek hátha - bár inkább ne!!! - hidegebb napokon kell pont elvinni vagy mit tudom én! nyuszis és irtó cuki aztán egy kalapot is vettem neki! rózsaszín virágos! ahhhhhhhhhhhhhhh ha megjön lefotózom irtó cuki az is!

ééééés ... :-( nem bírtam megállni vettem magamnak egy converse magasszárú cipőt (is) bár a pénz Esztié a paypal-on de hát annyira olcsó volt (4500 postával) és eredetinek néz ki totálisan!!! meg a visszajelzések is jók onnan ... ennyiért meg nem akartam otthagyni!

az intimtornát amúgy a nődokim kimondottan AJÁNLJA! szóval nem tudom! ... én tegnap azt álmodtam (újfent) hogy megszültem és a babát csak másnap mutatták meg! de persze másnap előtt felébredtem! :-( vagyis nem láttam! viszont a szülés nem volt fájdalmas :lol: jövőhéten megyek én is UH-ra! aztán 3 hét múlva már CTG-re na ez a durva lányok igaz??? :-)

most pedig megyek dolgozni!!!! mert hogy még azt is csinálok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: