A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

sziasztok,

Mi is boldog nyusziünnepet kívánunk :lol:

Kérdés, aki már adott almát a gyereknek: alma után rögtön szoptattok? mert nálunk szerintem amiatt lett hasfájós Csabi... almára tej???? nagyon tanácstalan vagyok :oops:

Már két éjszaka is tök rosszul alszik és csak erre tudom fogni, illetve ha esetleg jön a foga... de az még nem látszik.

Szilvi
huszilvia

Szilvi, a védőnő azt mondta, hogy két szoptatás között adjam majd az almát.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi, Marci is két etetés között szokott almát kapni!

A hasa lehet attól is fáj, hogy az újhoz annak is hozzá kell szoknia... Ne csodálkozz azon sem, ha emésztetlenül megy át a gyereken az első pár napban. A bélrendszerének is meg kell tanulnia az emésztést... Ja, és Marcit meg is hajtották először a gyümölcsök!

Mangora

Kép
mangora

hahó

ok, köszi a tippeket, akkor így fogok próbálkozni.
keddtől el akarom kezdeni a krumplit is.

megyek, nyafogás van

Szilvi
huszilvia

SziAsztok!

Végre most tudok egy kicsit jönni !

Hu nem semmi napok voltak .. úgy néz ki jön a foga, volt olyan éjszaka , hogy szinte két óránként kelt nagyon de nagyon sírva, sokszor csak köztünk aludva nyugodott meg ! Többen mondták tuttira a foga miatt , mert állandoan rágja és eszi az öklét és nyáladzik és fehér az ínye, tegnap vettem neki borostyánkő nyakláncot , remélem hatni fog, ja meg dentinox gélt is !

Tegnap már jobb éjszakánk volt mert reggel 5 :20 kor kelt fel szerencsére!

HÁt nálunk a keresztelő csak jun 13 án lesz mert a pap nem tudja hamarabb elvállalni, nagyon egy furi pap van itt nálunk képzeljétek, üf időbe mentem ami 10-12 ig van és mikor közöltem velem h okés a dátum úgy beszélt vele hogy azt hittem elküldöm melegebb éghajlatra , meg elkezdte a mappáit és a könyveit csapkodni az asztalra , mert ő neki 11 kor fehérváron kell lennie az orvosnál ezt v ötször elmondta és mi fél 11 kor voltunk ott , hát menjen a .... üf időbe ne csináljon ilyen programot magának v írják ki h elmarad vagy nem tudom mit.. de ne tudjátok meg hogy milyen kellemetlenül éreztem magam,mondta a párom ,hogy miért nem hagytam ott a fenébe, paraszt egy fickó már az esküvő is miatta máshol volt , mert akkor szintén előadta magát mert nem üf időbe mentem a keresztlevélért , most meg üf időbe voltam ott és az se jó zizi egy pap ! Nem is értem h miért mentem ide jó hülye vagyok én is , de azt hittem h 4 év alatt csak változott de úgy látszik hogy nem ! :evil: :roll:

Keresztelő ruci hát még nekem sincs ötletem !

KÉtszer adtam én is neki almát elöször nem igazán izlett neki, de ma anyukáméknál voltunk és ő tőle úgy elfogadta h balhézott h kér még ! Én is adok már neki mert egyre kevesebb a tejci sajna .. de részben a pici miatt mert sokszor van h nem akarja bekapni a cicit , mert sír most nem tudom h mi miatt fáj neki az ínye v csak sztrájkol nem tudom , de ha kap egy kis tápit utána meg elfogadja cicit ez is érdekes számomra! :shock: :shock:

egy egy- gyümit meddig adtok nekik, egy hétig kb???

TEát is elfogadja ha olyan paszba van ! :D

Móni sajnálom a levest biztos fini lett volna ! DE hogy sikerült ezt megcsinálnotok , kilyukadt a szürő??? :oops: :oops:

Mangora , Szilvi de jó hogy jötettek ! :D

Fleur, Edina, Friday vajon merre lehetnek??

Hu a vizkő lerakodás nálunk is van , én is törölgetek, én is egy nap egyszer sterilizálok mindent !

Voltam fodrásznál ! :D Janba voltam utoljára!

KÉpzeljétek ma kiakadtam anyukámra mondja h milyen duci vagyok és hogy még soha nem voltam ilyen ... mondtam neki ,hogy pont tőle nem vártam ezt a beszólást ! Engem is zavar ez a plusz 15 kg ! :cry: :cry: :cry:

Máté még nem forog már probálkozik de még nem sikerült, de a kiságyba egyik éjjel vizszintesen feküdt ezen agyaltam h hogy a fenébe sikerült ez neki ! :D

MÁr 6090 grm a kis drágám , hála istennek csak összeszedte magát ! szerdán meg oltás remélem minden okés lesz !

Katicat hmm én is öklendeztem ma a tápszer illatától , ezért is döntöttem ma el h adok neki almát!

Na megyek pihizni bocsika h nem reagáltam mindenkinek de kicsit fáradt vagyok nem vok hozzá szokva ehhez a síros - nyügi babucihoz ! :(

LÁnyoknak sok locslót, a fiúknak meg jó locsolkodást !

Holnap megprobálok jönni !

Jövö hét elég sűrű lesz , házszín nézés, vásárlás, teraszkő vásárlás stb.. ja még vendégek isjönnek áááááááááááá ki vagyok már ettől a sok látogatótól ! Mindig takarítani előtte !

Na megyek !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket lányok :)

Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, az elhúzódó betegeskedés után (Dani és Lilla is visszaestek még 1x), de ez a két gyerekes lét totál elveszi minden időm. Van olyan, h net elé napokig nem jutok. Örülök, ha este egy rövidke valamit meg tudunk nézni apával oszt kifújt a közös program.
Ugye sokáig CSANAban sem volt Lilla, most meg hogy van azokra a napokra mindig totálisan túlvállalom magam :?
Na nem mentegetőzni akartam csak ez van......ja és az óra átállítás sem kedvezett nekünk mert Lilla pl 1 órával később kel és később is fekszik :? így fél 10 körül van ágyban. Viszont du megint alszik. Hát ez így nem mindig jó nekem. Dani éjjelente szokott szórakoztatni a cumi ki be mókával, így sokszor lefekszem velük aludni du, már ha tudok.
Amúgy Dani is fogzik...rengeteget sír és neki az nem volt szokása :( és nekem úgy is tűnik alul, h jönnek azok a fogak.

Amúgy most elutazós leszek. 1 hét anyuéknál, aztán pár nap itthon és utána anyósomhoz megyünk a gyerekekkel szintén 1 hétre.

Szóval ne haragudjatok rám, h így eltűnök mindig.

KépKép
KépKép
fleur

SZIASZTOK

Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Remélem, mindenkinek jól telik az Ünnep.
Mi jól vagyunk, szombaton ismerősöknél voltunk, tegnap pedig kirándultunk Vácra. Nagyot sétáltunk, hazafelé pedig a barátnőmékhez ugrottunk be. Ma egyelőre pihenünk, nagyon vacak az idő, pedig egy sétát azért mára is terveztünk.

Szilvi, a szűrő mindig lyukas, szerintem nem tettek alá Móniék edényt :wink:
Hú, ez a papos történet... Nem tudom, hogy ilyen előzmények után mennék-e oda a keresztelőre.
Jó nézelődést és vásárlást a hétre!

Fleur, örülök, hogy benéztél és írtál pár szót Magatokról. Majd jössz részletesebben is, ha helyre áll a régi rend. Remélem, a családnál kicsit ki tudsz kapcsolódni, pihenni.

Friday, ha olvasol minket, csak annyit írj, hogy minden rendben-e Veletek!

Ja, és csoda történt, tegnap 5 hónap után először végignéztem egy filmet, egyben, igaz, 10-kor kezdődött, de az is valami.

Zsófi jól van, nagy dumás, új hangon, de egyfolytában gagyog és nagyon hangosan visít, ha valamit nem ér el.

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk ilyen trutyi időben nem lehet semmit csinálni, kincsem dél óta alszik, voltak rokonok locsolni , én is pihztem egy jó órát !

Most jön át anyukám kicsit uncsizni! :D

Zsuzsi én is megbántam már h ide mentem ehhez a paphoz, de már nincs pofám lemondani már beírta a nagykönyvbe is , pedig a párom kétszer is mondta h ő felhívja h még se jó , de én nem engedtem v azt kellene tenni mégis Ű?
Móniék Murphyjára meg azért írtam mert én már jártam úgy h a müanyag szürő kilyukadt a tészta szűrése közben folyó víz alatt, ezért írtam a lyukas dolgot, lehet h náluk is ilyesmi dolog történt! :oops: .

Jövünk hozzátok csak most ez a hét elég mozgalmas , mert nem vizsgázott le a kocsi mert kitört a lámpa, mert a sogorom bele ment egy kátyuba ! A héten még az is van, sikerütl lálmpát szerezni, oltás is van. áááááááá sok minden összejött most a héten !

Nektek nem szokott felsírni a babáitok, ált éjjel, fél percre aztán vissza alszik!????lEHET H A FOGA miatt ????

Éjjel megint felkelt, pedig ő mindig is jó babuci volt , ez a fránya fog!

Na megyek itt anyukám!

További szép napot !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Ezt az időt:(

Szűrő nem lyukadt ki, én bénáztam el:)
Így leírva vicces, ugyanakkor meg is ijedtem magamtól egy kicsit, mert már lassan ön- és közveszélyes leszek ezzel a szórakozottsággal.

Szilvi:
Szerintem is hívd fel a papot és mondd le, ne szégyelld.
A keresztelő legyen olyan szép élmény, amilyen csak lehet.

Dávid is fel-felsír néha alvás közben, ő mindig is csinálta ezt. Aztán visszaaludt magától.

Sajnos most pár napja fel is ébred, éjjel és nappal is, nem tudom mi van:( Felébred és sír percekig-órákig.
Lehet fogzás, lehet időjárástól is..

Remélem, hogy hamar elmúlik ez az időszak Máténál is!

És volt nálunk is egy olyan időszak, hogy csak úgy lehetett megszoptatni, hogy előtte kapott cumisüvegből kevés tápszert. Nem tudom, mitől volt, de nagyon bántott. Aztán nyomtalanul elmúlt ez a szopisztrájk dolog.

Zsuzsi, milyen film?
Én már eleve azt csodálom, hogy 10-ig ébren tudtál maradni

:P

További szép napot, locsolókkal vagy nélkülük.
Puszi
M.
monke

Móni, Bridget Jones Naplója 2.
Kivételes alkalom volt, hogy ébren tudtam maradni, mert reggel 9-ig aludtam előtte. Zsófit persze közben megetettem, de visszaaludt ő is, szerencsére.
Remélem, Dávidkának megjavul az alvókája.

Zsófi pöttyös, a nyaka, a feje, a háta és a mellkasa. Öndiagnosztizátlam és arra jutottam, hogy biztosan a füstölt sonkától van :? Pedig nem sokat ettem. Ha holnapig nem múlik el, akkor felhívom a gyerekorvost.

Szilvi, szerintem nyugodtan mond le a keresztőt. Ki tudja, hogy mi lesz júniusban, miért lesz éppen kiakadva.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Bíborkának nagyon boldog névnapot kívánok!

A pöttyök még mindig megvannak, azt hiszem, gyerekorvos lesz a vége.

Remélem, hamarosan elmúlik a szél és visszatér a jó idő!

Szép napot mindenkinek!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt !

Este még írtam nektek erre nem elszállt!! :(

Köszi lányok a keresztelővel kapcsolatos bíztatásokat szívem szerint tényleg lemondanám, de már le va beszélve mindenkivel, és ez lenne gáz már átszervezni ! Marad ez a dátum de soha többet nem intézek ezzel a pappal semmit ! :lol: Nem is értem hogy lehet egy pap ilyen !

Zsuzsi, köszi a privit, ha lesz valami fejlemény jelezni fogom, egyenlőre még fizetik utána dolgokat !!! :oops: -vagy nem és csak mondják ?! Ennek hol lehetne utána nézni ? Megírod priviben ?
Figyu ilyen pötyik voltak nekünk , én is megijedtem és mentem a védőnő,dokinéni rendelésére ahol mondták h lehet a melegtől meg ilyenkor még tisztul a kis szervezetük és ezért pöttyös, mondták h ne legyek paramami ne foglalkozzak vele el fog múlni és tényleg el is múlt pár nap alatt !! De lehet h a tejed is megváltozott és atttól is lehetnek pötyik !
Nem használsz új öblítőt, mosóport v fürdetőt Zsófinak?? Mert ezt is mondták h lehet h attól ! DE persze ha téged zavar mutizd meg a doki néninek, én is ekkor nyugodtam meg ! :lol: :wink: Nyugi nem lesz semmi baj!

Móni ! Sajnálom a leves storyt, én is jártam már így mikor tésztát szürtem folyó víz alatt és kilyukadt a müanyag szürő ! -azt hittem nálatok is ilyesmi dolog történt! :oops:
Figyu Máté is ua ezeket csinálja mint Dávid felsírás stb.. de képzeld el mióta hordja a nyakláncot, sokkal nyugodtabb sőt még éjszaka is , nagyon jól aludt, ja meg tegnap 3 órát is lehet h nektek is érdemes volna beszerezni egy ilyen nyakláncot, ha érdekel szívesen veszek neked egyet és elküldöm postán ! Itt nálunk lehet kapni a bio boltba nem is drága, sok mindre jó , nyugtató hatása is van , hasfájásra ,fogzásra stbb !!!

Olyan szar idő van utálom nagyon !!!
fMÉg a ruhák se száradnak!!
Süssön a napocska !!

Képzeljétek nem vizsgázott le a kocsink mert ki volt törve a lámpa mikor a kátyúba belementünk !!! Úgy hogy szereztünk egyet szombaton és holnap vizsgázik a kocsi !

Na megyek felmosni mert tegnap mindenki cipővel jött be locsolni ! tiszta sár minden ! Meg el kell mennem kocsival a cégemhez, 10 km re tölünk, drukkoljatok h ne állítson meg rendőr. legfeljebb azt mondom h most viszem a vizsgára a kocsit ami igaz is , mert du kel átvinni!

Később jövök !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Bíborkának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Jól telt a húsvét, sütöttem, főztem egy csomót! Voltak a lányok apával játszótéren, biciklizni. Tegnap estére megint meggárgyultak, de szerintem csak mozgáshiányuk volt, azért az oviban jobban lefáradnak.
Vincét mértem, hát... kissé dömper a drágám. :oops:
Most értelek meg Móni igazán. Mikor Dávidkára mindenki mondta, mikor megszületett, hogy óriás és stb. Vince is most az, mégis olyan kis ártatlan angyalarcú, igazi kicsi baba, hiába ekkorák a méretek.

Locsolók nem jöttek,csak apa locsolt meg minket. Azért mi kiöltöztünk, megcsináltuk a kosárkát az asztalra, ünnepi hangulat volt. És nem utolsó sorban nyugalom!

Remélem mindenkinek hasonlóan jól telt!
Móni leves :) :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Biborka Boldog Névnapot !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

Életem legrosszabb ünnepe volt,2 napot szó szerint átvitatkoztam a családdal,nagyon lefársztott.
Anna ráadásul még mindig nem eszik,és most fogyott is 100g-ot.
Nagyon ideges vagyok miatta.
Ami azt ill. én is fogytam 3 kg-ot húsvétkor az idegességtől.
krisztinaa

Sziasztok Lányok!

Remélem senki nem hervadt el! Utólag is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok! Sajnos nem tudtam mostanában jönni, nagyon tele voltak a napjaim.

Bíborka: Boldog névnapot kívánunk!

Móni, kár a levesért. A szíved szakadt meg, biztos.

Szilvi sajnálom a rossz nappalokat és éjszakákat. Mi is szenvedünk cefetül, most tör át a második fogacska. Ma voltam a patikában, vettem én is gélt. Most kentem be neki, de még nem ájult el a hatásától! Sír-rí egész nap. :cry:
Drukkolok, hogy jól alakuljon a keresztelő.

Volt a mérnök pénteken, ma jön megint. Kezdenek alakulni a dolgok, de még sokminden vár ránk, mire nekikezdünk építkezni.

Vasárnap végre eljutottunk horgászni. Tereskére mentünk. Nagyon fújt a szél, de Míra kellemes meglepetést adott, aludt végig (10-17), 2x kelt fel enni. Nem volt nagy kapás, 4 kárászt fogtunk, meg elbambultam egy pontyos kapást. :evil: Barátnőmékkel voltunk, 6 gyerekkel nem egyszerű, de jól éreztük magunkat.

Zsuzsi, végre egy kis kikapcsolódás Apával. Gratula. Mi még nem jutottunk el egy 1,5 órás film megszakítások nélküli nézéséhez. De még egy 35 perces sorozatig sem.

Mangora, jó nagyra nőtt Marci. Örülök, hogy jelentkeztetek. És köszi az almás tippet. Lassan mi is eljutunk a gyümikig!

Fleur, jó, hogy jöttél egy kicsit. Klassz, hogy már látjátok a betegségek végét. A mamáknál bizti le lesz Lilla is kötve jobban, talán te is megkönnyebbülsz, többet tudsz pihizni. Jó pihenést, jelentkezz, ha visszajöttetek!

Huszilvi, milyen a krumpli?Eszi a kis lurkó?

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,

Kati, el se mesélem a páromnak a horgászatot, mert nagyon irigy lesz. Egész hétvégén a horgászládáját rámolta és a botokat nézegette, tisztogatta, 53 m2-en, gondolhatod! Már alig várja, hogy kipróbálja a helyeket, amit írtál. Tereskét más is ajánlotta neki.
Majd mesélj, milyen lesz a terasz.
Mírának gyoes fogkibújást!

Krisztina, nyugi, minden rendben lesz. Beszéltél a gyerekorvossal? Hogy van Anna egyébként, milyen a hangulata?

Vick, mekkora is Vince? Örülök, hogy jól telt az ünnep.

Zsófit viszem este az orvoshoz, beszéltem vele telefonon, persze, pöttyöket nem lehet így diagnosztizálni. Vsz. vírus, mert ha elhúzom a bőrt a pötty fölött, akkor elmúlik. Legalábbis azt mondta.
Egyébként egész nap pörög a kis lelkem, most dőlt ki a szőnyegen, hason.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kocsi leadva vizsgára, remélem most már átmegy !!!

Zsuzsi, nyugi nem lesz semmi baj Zsófival, majd írjad meg h mi volt a dokinál ! nagyon kíváncsi vagyok!!!

Krisztina kitartás Annához , reméljük nem lesz semmi gond !!! Doki???
CSaládi veszekedést meg nagyon sajnálom!

Az én párom is nagy horgász mi voltunk már a romai tónál is nagyon jól éreztük magunkat, béreltünk kis faházikót nagyon izgi volt!!

Bfkata, nekünk úgy néz ki ez a borostyánkő nyaklánc bevált !!! TE nem gondolkoztál még rajta h kiprobáljátok??
Küldök nektek is ha kell vagy ha nem tudja bárki beszerezni !!

Nekem meg du megfájdult a torkom ! Nagyon cefettül vagyok !
Megyek is lepihizek itt van már apa!!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jaj, Kriszti! Nagyon sajnálom! Remélem itthon szépen lassan megnyugszol! Ne aggódj Anna miatt, nálunk is van, hogy 60-100 g-os különbségekkel mér 2 napos szinten. Attól függ, mikor volt kaki, mikor evett előtte és mennyit, stb. Mérd 2-3 nap múlva, ha emelkedik szép lassan, nincs gond!

Zsuzsi, drukkolok Zsófi pöttyeinek! Nemrég ment el a mérnök. Fel kell az egész házat rajzolni, mert nem mi építettük és nincs róla műszaki rajzunk. Plussz van egy kisház a telken, ami nincs is engedélyeztetve. Jó, hogy kiderül. Most fizethetünk egy statikust, és kérni kell fennmaradásit. Ki kell kérni a tulajdoni lapot, helyszínrajzot... Kivagyok tőle, hogy még egy tégla sincs meg, már kb. 200.000 Ft. van kilátásban kifizetni. :cry: És még mennyi papírt és illetéket kell ide-oda fizetni. De nagyon klassz lesz! 35 nm! Télikertet is szeretnék rá. Alatta meg garázs. A mostani garázs + tároló egyszer szuterén lakás lesz a párommal. De az még odébb van pár évvel és millkóval! :lol:

Szilvi, gratula a vizsgához!Utána nézek, hol lehet a közelben kapni, köszi. Majd írj, hogy vált be. Nem tekeri magára? Vagy húzza meg, akad bele vmibe? Bár gondolom, úgy van kitalálva.
És feltétlenül: Jobbulást!

Kati

Kép
bfkata

Dokihoz jöv héten megyünk,oltásra,de sok újjat nem hiszem hogy fog mondani,max felír egy új tápszert,de ahoz nem ír receptet,hogy hogy diktáljam bele :roll:
De a közérzete jó,vannak nyűgös napok,de szerintem az normális.
Most meg megjött,hétvégén szerintem ezt éreztük mindketten.
Ma is mértem,ma már 50g-al többet mutatott a mérleg,mondjuk tömtem is egész nap :)
Ha tejpápet sikerülne elfogadnia vacsira,rá meg még cici,az nagy haladás lenne.
krisztinaa

sziasztok,

Már letettem Csabit aludni, szóval most van egy kis időm.
Kati, holnapra tervezem a krumplit, én is kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni. Bár nagyon nem aggódom, eléggé haspók az én kicsi fiam :lol: Szombaton anyukáméknál már a lekváros tekercsre akarta rávetni magát, alig tudtam elhúzni előle :lol:

Zsuzsi: remélem semmi komoly, talán tényleg csak melegkiütések.

TSzilvi: jobbulást neked, remélem hamar meggyógyulsz.

Móni, nálunk is a hétvégén volt két éjszaka, amikor kb óránként - két óránként felébredt Csabi. Valószínűleg melege volt, vizet adtam neki, aztán visszaaludt. Pedig eddig már csak egyszer kelt fel éjjelente.
A hétvégén szerintem volt valami front is a levegőben. A szomszédasszonyom babája is tiszta zizi volt.

Ma voltam bent a gyerkőccel a munkahelyemen dolgozni :shock: Egész jól viselkedett, mindenki odáig volt, hogy milyen jó baba 8)
Na persze, ha foglalkoznak vele, akkor tényleg az :roll:

Most néztem meg az időjárás előrejelzést :cry: hétvégére megint pocsék időt mond.
De ha végre jó idő lesz, esetleg a jövő hét második felében, akkor esetleg egy összejövetel nálunk? Valamikor hétköznap.

jó éjt

Szilvi
huszilvia

Egy pár kép az új hobbiról

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Szilvi, mi benne vagyunk a találkában, köszönjük a meghívást. Dolgozni? :shock:
Örülök, hogy Csabi jól érezte magát a munkahelyen.

Krisztina, Anna nagyon kis ügyes! Lehet, hogy a menzesz is az oka volt a nemevésnek, nem?

ToldiSzilvi, jobbulást Neked!

Kati, ez szép nagy munka lesz, de megéri!

Zsófinak vírusos kiütése van, nem tudja a doki, hogy mitől, van és kész. Ha nincs láza, jó a kedve, nem kell vele foglalkozni. Azt ígérte, hogy holnapután reggel 1/4 9-re elmúlik. :lol:

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Ez jó :D
A vírussal nem tud mit kezdeni, majd elmúlik.
Vince 7800 gramm és 72 centi. :oops:

Kriszti
Sajnálom a hétvégét, főleg a veszekedést, az a halálom.
Anna nem úgy néz ki, mint aki éhezne, ez nyugtasson! :wink:
Zokni :lol:
Próbáltad már egyébként a pépet?

Rájöttem lányok, hogy Vince úgy eszi csak meg az ételeket, ha anyatejjel keverem. Esetleg akinek szintén fintorog a gyereke, meg öklendezik, mint az enyém, próbálja meg ezzel a módszerrel.
A krumplit tegnap és ma megpróbáltam Vincének, anyukám javaslatára cukorral és sóval főztem meg, rúdmixerrel habos péppé pürésítettem, majd az anyatej hozzá. Kb. 5-6 kiskanállal ma már egész szépen megevett.

Bfkata
Sajnálom, hogy ilyen sok meló lett a terasszal, de biztosan megéri! Lesz egy nyugis, kávézós hely... el is képzeltem...NEKEM IS KELL!
:)

Szilvi
Jó, hogy bevált a nyaklánc!

No jóccakát mindenkinek! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
gyorsban bejelentkezem.
Köszönjük a névnapi köszöntéseket.
Mi szülinapi-húsvéti rendezvényen voltunk vasárnap, tegnap tesóék jöttek át.
A nappalok jól telnek, esténként balhé van, és nem jövök rá, hogy miért - valószínűleg annyira kifárad a kiscsaj.
Egy ideje már csak 3x30 percet alszik, amitől rendesen ki vagyok akadva. Amúgy meg fáradt és kézben kell hurcolászni. Vagy a tejcsi nem elég, azért nem alszik. (irattam fel tejpépet, holnap kipróbáljuk). Vagy fogacska jön...

Pénteken voltunk homeos dokinál a csajok nyugtalansága/nemalvása miatt. Ezen a héten fogja küldeni a szert. Kíváncsi vagyok.

Nálunk nem lessz terasznagyobbítás az ár/érték arány miatt :cry: Azért a kertben így is van mit rendezni/rendbehozni.

Reméljük, hogy Zsófi kiütései hamar elmúlnak, majd írjál Zsuzsi, hogy mit mondott a doki.

Fleur, Mangora jó, hogy jelentkeztetek. Gyertek ha tudtok. Ha ez vígasztal, én sem tudok ám "rendesen" jönni.

Szilvi, nekünk is van borostyánlánc. Blaninak bevállt anno, de Bibre mikor ráadtam, teljesen bevágott a bőrébe, le kellett venni. (tokás :oops: )
Biztosan szép lessz a keresztelő. Jobbulást neked!

Kriszti, gondolok rátok sokat. Remélhetőleg hamarosan megoldódik a kajcsikérdés. Anna egészséges kisbaba, de tudom,hogy milyen érzés, ha nem eszik az ember gyereke :(
Nálunk most minden előfordul, amit csak írtatok itt a fórumon. Óbégat a cicin, rángatja, cibálja. Ha elveszem, akkor is óbégat, mintha éhes lenne.

Vick, igen néztem a múltkor, hogy 8 centivel hosszabb Vince, mint Bibi, és a súlya és sokkal több, pedig a képeken fel sem tűnik, hogy nagyobb lenne. Olyan jó, hogy nálatok jó az ovi. Blani most már sokszor mondja, hogy már nagyon szeretne menni. Vagy hozzak neki játszótársat gyereket, vagy felnőttet. Szegénykém nagyon türelmes, pedig Bíborka mostanában nem nagyon engedi, hogy vele is foglalkozzak.

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Mire megírom a mondókámat, már ált. nem is aktuális.
Hu Szilvi, dolgozni? Nagyon ügyik vagytok.
Köszi a meghívást. Merre laktok?

Haláli Anna a lábújjbekapással :)
34372

Sziasztok

Talán sokan adtok még bébi ételt picurotoknak.
Ezért fontos információ lehet nektek
http://tyukanyoponthu.blogspot.com/2010 ... ietel.html
napocska

Sziasztok,
Tegnap szüleimnél voltunk utóhúsvétolni, ezért nem írtam.

Dávidka jól bírta, igaz, órákig nem tettem le az ölemből a biztonság kedvéért:)

Reni, sajnálom a nyűgösséget:( néha azt gondolom, hogy túl sok inger éri őket, és azért is nyűgösebbek estére.
Terasznagyobbítás:( Sajnálom.

Zsuzsi, drukkolok akkor a negyed kilenchez...:)

Szilvi, köszönöm, de nem merek ráadni Dávidra semmit, annyira paráznék, hogy megfojtja, beleakad vmibe, leszakad, lenyeli stb.
Én azért csak szólnék a papnak, hátha magába száll, és legalább elgondolkodik rajta, hogy miért is.

Éjjeli nemalvást nem biztos, hogy a foga okozza - én is az időjárásra tippelek így utólag, ahogy (másik) Szilvi írta is.
Ja: ma véletlenül 2 fokkal hidegebbre állítottuk a fűtést, és sokkal jobban aludt Dávid. Szóval tényleg lehet melege is.

(H) Szilvi, elvitted magaddal könyvelni Csabit?:)

Kriszti, Anna angyalka:) jópofa ez a lábujjszopogatás.
Drukkolok, hogy gyorsan visszaszedje, amit leadott, és nyugodtabb idők jöjjenek.

Vick, Vince jól megnyúlt tényleg:) de -ahogy írod is- ettől még picike:) az a pár centi meg gramm csak akkor feltűnő, ha máshoz hasonlítják.

Kati,
Húslevesen csak röhögtünk:) nagy kertátalakító projektetek isteniek hangzik!

NA TESSÉK RÁKKELTŐ BÉBIÉTEL:( no comment.

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok!!

Bfkata, a papírozást , épitkezést ne is mondjad mi másfél éve épitkeztünk, épitkezünk , tudom milyen cipőbe jártok! Én még egyszer nem épitkeznék az tutti ! De megérte! :lol: :lol:
Sok kitartást és erőt kívánok ! Nekem jó fogyókúra volt ! :wink: :D

Móni , elvileg nem tud beakadni sehova meg nem olyan hosszú , sőt úgy van füzve h minden egyes szem után van egy csomó ha netalán tán elszakadna akkor se az egész esik le hanem csak egy szem ! Mátét nem zavarja , észre sem veszi,hogy a nyakában van ! Nem akarom elkiabálni de azóta sokkal de sokkal jobban alszik, nem is kel fel!!! :P

Zsuzsi, jobbulást Zsófinak, de azért nem semmi ez a válasz mi , vírus de majd elmúlik, tudom h mit érzel mert én is ua ezeket a szavakat kaptam a pötyökre !!! Ezek valoban megnyugtató szavak, de engem akkor is zavartak azok a pöttyök, de nyugi nekünk is pár nap alatt elmúlt! :oops: :wink:
Ja még annyit is mondtak h para mami vagyok! :D

pill folyt , balhé van!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hallottátok?
Az OVKO nevű bébiételek némelyikében rákkeltő anyagot találtak, növényvédőszert. Vissza is vonják a boltokból!

vick
Kép
Kép
ervick

igen, most olvasom - az a fura, hogy én még soha nem láttam ilyen bébiételt.
monke

na itt , éhes volt! :lol: _Büdi kakásan visszaaludt az apja oldalán ! :P ! :(

Szilvi köszi a meghívást ha úgy jön össze akkor jövünk mi is, tényleg Zsuzsi, mehetnénk együtt is mert akkor leteszem a kocsit valahol pesten pl Árpád -híd gondolom úgy is arra felé jössz nem ?? Merre laktok?

Hozzánk is jöhettek ... bármikor, nem sokára már kinő a fű is akkor már a kertben is sütögethetünk stb..!!

Napocska köszi az infót!

Vick, hallottam erről a bébikajcsiról tegnap volt a híradóban is, nagyon megijedtem de még jó hogy nem adtam ilyent még Máténak, ezek után ki tudja h a többibe is mik vannak, meg én a bio dolgok is elég kételyesek számomra ,hogy valóban bio e amire rá van írva!!????? :oops: :oops: Ki tudja h mit eszünk manapság már nem ?
Bnőm mondta h a kisfiának csak bio cuccokat fog adni !

Krisztina édi nagyon Anna , már én is várom h Máté felfedezze a lábait, imádom mikor azokat rágcsálják a babák , nagyon cuki !!!!
Lehet ,hgoy tényleg a mensi volt a baj!!

Hu mensi , nekem még nem jött meg, már kezdek parázni gondoltam veszek egy tesztet !!

Katicat????
Friday???

Na megyek mert mindjárt menni kell az oltásra, meg ma úgy néz ki jobb idő is van , süt a napocska nálunk !

Homeos bogyó úgy néz ki hat nekem is, már jobban vagyok mint tegnap ! :D

KÉsőbb benézek még!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Azt hiszem Tecsóban van. Én már láttam.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Tescoban még szombaton is láttam ilyen bébiételt. Még nézegettem is, mert gondoltam, hogy ha valami jó akció van, akkor veszek pár doboz gyümölcsös ételt. Végül nem vettem.

Vick, köszi, hogy leírtad, hogy készítetted a főzeléket. Akartam is már kérdezni Tőletek, hogy hogy kell főzni. Gyereknek még sosem főztem. :oops: A védőnő is az anyatejes sűrítést javasolta elsőre. A későbbiekre pedig azt, hogy majd minden mást krumplival sűrítsek. Ezt nem értem. :oops:

Na, majd még jövök, most sír Zsófi.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Paradicsomot krumplival, spenótot krumplival, répát krumplival, ilyesmire gondolhatott. Sőt! Almát is lehet krumplival.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, köszi :-)
Így már értem! Valahogy éreztem, hogy nem úgy érti a sűrítést, mint a rántást és a habarást. :-)
Készülnek a lányok a szülinapjukra?

Móni, Örsön túl voltatok? Élvezte Dávidka?
Lehet az éjszakai melegben vmi, mi is lejjebb csavartuk a radiátort. Igaz, nálunk nappal is olyan meleg van, hogy néha bodyra vetkőztetem Zsófit, ha már nincs jobb ötletem. Határozottan jobb kedvű lesz tőle.

Reni, Szerintem is azért nyűgösebbek este, mert a sok inger lefárasztja őket.

TSzilvi, nekem is kétségeim vannak a bio dolgok felől.

A pöttyök még megvannak, de nem aggódok, még hátra van majd egy nap :wink:

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak ideértem én is végre :)
Tegnap elég gáz napunk volt, az éjszakai kétóránként kelés után napközben is folytatta Bene a nyűgösséget, már megint beindult a tej-parám, hogy mi van, ha nem elég, de a tápszert egyszerűen nem fogadja el, sem tőlem, sem a páromtól. Mondjuk iszonyúan rossz íze van, vajon ezt megkóstolják azok, akik gyártják?? :?
Szóval ma én is beszerzek ilyen pépet, Vick, ezt a HA vaniliásat, amit Ti használtok, lehet recept nélkül is kapni? Milyen márka? Egyelőre nem akarnék ízeset venni.
Anyatejes sűrítés: lefagyasztottat használtok?

Bibinek utólag is boldog névnapot! Sajnálom Reni, hogy elmarad a teraszbővítés... :cry: Biztos sok inger érte Bibit, azért volt nyűgös. Remélem visszazökkentek Ti is hamar. Blaninak játszótárs... hát igen, megértem szegénykét, hozd el őt is a talira, én szívesen barbizok/babázok vele :lol: :lol:

HuSzilvi, jól hangzik a tali nálatok, én is szívesen csatlakozom, ha még beférünk :) Merre laktok?
A munkát sajnálom :evil: Remélem azért nem sűrűn fog előfordulni ilyesmi.

TSzilvi, jobbulást! Erről a borostyán nyakláncról már én is hallottam, sok babán is láttam, ha Bene kínlódni fog a fogzással, én is beszerzek egyet szerintem. Tényleg egyesével csomózott, láttam én is, és nem hosszú, így nem igazán tud vele kárt tenni magában egy baba.
Remélem a kocsi is levizsgázik rendben!
Pap :evil: Én őszintén szólva faképnél hagynám, na nehogy már még miatta kelljen stresszelnetek a keresztelőn. Gondolj bele, mennyi kellemetlenséget okozhat még...

Benét nagy valószínűséggel június 6-án kereszteljük, Debrecenben :wink:

Zsuzsi, remélem a pöttyök holnapra tényleg elmúlnak! Én is nagyon megijednék, és hát ebben az esetben nem túl nyugtató az sem, hogy a doki sem tudja, mi az. Gyorsan múljon el, aztán elfelejtheted az egészet!

Ez a bébiétel-botrány nagyon kiábrándító. :? Nem is értem, hogy lehet ilyet csinálni, a hideg futkos a hátamon, mit éreznék, ha már evett volna ilyet Bogyó...

Az ünnep jól telt, vasárnap este még festettem tojást (akkora jutottam odáig), és nem sok, de azért volt locsolkodó is, szóval épp az elviselhető mennyiség :wink: Sok vendég fordult meg a három napban, Bogyó nagyon élvezte, egész nap sikongatott, kiabált, imádta, hogy mindig foglalkozik vele valaki, bezzeg tegnap meg voltam lőve, hogy teremtsek egyedül körülötte ekkora hangzavart, kicsit nehéz volt most mindkettőnknek a visszazökkenés, na de remélem ma már nem lesz gond. Hétvégén viszont megint utazunk, ugyanis állandó lakcímünk mindkettőnknek még az otthoni, így ott szavazunk. Visszük Benét is, ismerkedjen csak állampolgári kötelességével :lol:

Kati, nagyon irigy szmájli a télikertes teraszért! Nekem is nagy álmom az ilyen! Bár biztos nagyon sok munkátok lesz most vele, sok a macera, de lebegjen a szemed előtt a végeredmény, a nyáresti beszélgetések a teraszon, és a hóesés-nézés a kész télikertből... :lol:

Anna milyen nagylány! Nagyon édes!!!! Milyen hosszú lábujjai vannak :) Kriszti, a rucijához: a csíkos hosszú-ujjú rajta az a body, vagy alatta van?
Remélem megoldódik hamar ez az evés-zavar, iszonyúan kiborító lehet... :cry: Hátha a másik tápszerrel nem lesz gond! Nagyon tanácstalan lennék én is a helyedben... sokat nyűgös Anna amúgy, vagy jókedvű? Amíg jókedvű, addig azért nagyon valószínű, hogy nem éhes, ez a fő! Ha meg most fogyott is egy kicsit, még nem nagy gond, elég ingadozó ez a dolog még náluk, és ha jól tudom, erre a korra már jócskán lelassul a hízás is.

Vick, a lányokat hétvégén ünneplitek? Négy év, milyen nagyok már!!! Mit kértek ajándékba?

Fridayért már komolyan aggódom... :cry: Mi lehet velük???

Na, túltengtem, de tuti még így sem reagáltam mindenre...
Szép napot mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Zsuzsi,
A másik irányban voltunk, úh nem túl az Örsön:) élvezte, igen, azt hiszem, kicsit unatkozik itthon velem.
:P
Ez kölcsönös, úgyhogy nem is sértődöm meg.

Kezdhetjük elővenni a mellszívót.... én kidobtam azt a kevés lefagyasztott tejet, annyira gusztustalan volt.
Krumplival meg elvileg mindent lehet sűríteni, én szoktam habarás helyett használni.
monke

Ági
Milupa HA rizspép, a sima is kissé vaníliás ízű, vagy van vaníliás belőle, de nem tudom, recept nélkül adják-e.

Én frissen fejem az anyatejet hozzá, nem kell sok, kb. 2-3 kiskanálnyi.

A lányok kismillió dolgot kértek, mind teljesítése lehetetlen. Kapnak tőlünk Legot, babaágyat, könyvet. Anyukámék pedig szintén könyvet és babakocsit vettek a babáiknak. Persze egyet-egyet.Még varrni akartam kispárnát és takarót, de nem lesz rá időm.

Megyek, csinálom a napi teendőket, szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Erről a bébiételes botrányról meg annyit, hogy jó, hogy felfedezték, kivonják, nagy dobra verik.

De "csak" növényvédő szer volt benne, mint valószínűleg minden olyan gyümölcsben és zöldségben, amit frissen be tudunk szerezni. Ha bio, akkor is lehet benne bármi, a földből, az esőből, a szomszéd permetéből.

És: ott van például a banán, az nagy valószínűséggel nem itt terem, valahogy tartósítják, ez tuti. És ott van a hozzátáplálási lista legelején.

Szóval nem jó erre se túlságosan ráparázni, vegyük meg, amit a legjobbnak látunk és amit a pénztárcánk bír. Többet úgysem tehetünk.
monke

Nem is tudom, hogy meddig lehet felhasználni a lefagyasztott tejet. 3 hónapig? Nagy részét már én is kidobtam. Fejni fogok én is frisset.

Vick, ez aztán a lista!

Ezt a krumplis sűrítést értsem úgy, hogy belefőzök majd valamennyi krupmlit is, ugye? Na, csak aztán találjam el majd, hogy melyiknek mennyi időt kell főnie. :lol:

Na, kicsit takarítgatok.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági,
Adják, igen, recept nélkül, láttam a Rossmannban a múltkor.

Csak jóval drágább úgy.
monke

Zsuzsi, max. túlfőzöd, úgyis pépesre kell:)

Megyek én is, séta, takarítás, ilyenek.

Szép napot!
M.
monke

Vick, köszi, megtaláltam! Milupa HA-pépként, vény nélkül is kapható szerencsére :) Csak este rendel a doki, addig be akarnám már szerezni.

KépKép
gigilina

Móni, amennyire én tudom, a banánt zölden hozzák be az országba, szóval nem tartósítva, és vannak szuper banánérlelő csarnokok Pesten, ott lesz sárga... hogy ehhez csak fényt, vagy mást is használnak, már más kérdés persze :D

KépKép
gigilina

sziasztok,

Hát igen, muszáj volt kicsit bemenni dolgozni, most van az évvégi zárás, és ezt eddig mindig én csináltam. Most meg a kolléganőnek kell, és van benne néhány dolog, ami elég bonyolult. Szóval elkelt a segítség. De azért nem volt nagyon fárasztó :D meg legalább kicsit kimozdultunk.

Voltunk ma Ringatón, gyerkőc jól lefáradt, hatalmasat aludt utána.

Szóval aki jönne: Gigilina-Ági, Zsuzsi, TSzilvi, Reni.
Móni nem csatlakoztok?

A Keleti pu-tól nem messze lakunk, a Dózsa György út és Thököly út sarkánál, a 7-es vonalán. Elég jól meg lehet közelíteni, akár autóval akár bkv-val.
A pontos címet megírom majd priviben.

Szóval én a jövő pénteket javasolnám, de természetesen lehet változtatni.

További szép napot.

Szilvi
huszilvia

Elszálltam....

Nem állunk rosszul,már egész jól elfogadja a tejpépet,azt pancsi előtt adom neki.Napközben tegnap meg ma alma-burgonya a menü,most fő a krumpli :D Persze ezeket szopi mellett amit még mindig alvás után hajlandó csak.
Éjjel most 2x ébred,de nem bánom,csak egyen....és most éjjel kap egy kis tápszert is a tejcsi mellé,amit persze nappal nem fogad el,de éjjel mindegy mit öntök bele.
Már nem vagyok annyira kétségbe esve.Sok erőt tud adni ha látom hogy eszik pár kanállal.
Egyébként a kedve jó,most a legújjabb a brümmögés persze minden tiszta nyál,és ha kaja közben jön rá akkor minden ragad :D :D

A foga egyértelműen ki van fehéredve,de egy szemfog... :shock:

Menszinél most nekem is kimaradt egy hónap,most megint van....nem értem én ezt.
krisztinaa

Egybe felső van Annán a képeken.
krisztinaa

Ági, azt hiszem, igazad van:) banánnal kapcs.
Nem tudom, minek osztom az észt olyasmiről, amiről gőzöm sincs:)

Szóval mindenkinek kívánok egészséges, szépen fejlődő és jó étvágyú babákat:)

Annának meg főleg jó étvágyat a krumpli-almához!

Szilvi,
De "jól" hangzik ez az évzárás:)

Köszönöm a meghívást, de, nagyon szívesen mennénk!
Valahogy el lehet jutni az Örsről alacsony padlós járművel?
nem nagyon próbáltam a BKV-t, félek a metrótól pl.

Puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: