Sziasztok!
Kata! Majd bekékíted-berózsaszínezed a sorokat? Én már alig várom!!! Ja, még kimaradt, hogy én Pesten az ÁEK-ban (Állami Egészségügyi Központban) fogok szülni. Amúgy én is debreceni vagyok...
Csajok! Van valaki, akinek a 12 hetes ultrahangon módosították a szülési időpontot? Mert nekem a dokim azt mondta, hogy ilyenkor adják a legjobb becslést arra, hogy pontosan hány hetes+napos terhes vagy. Nekem ez azárt volt fontos, mert a nem normális 5-6 hetes ciklusomból nemigen lehetett kiszámolni, de én éreztem, hogy január 17-én, a féléves házassági évfordulónkon fogant. Az első vizsgálatkor a doki azt mondta, hogy 3-4 nappal késöbb, de én éreztem, hogy nem, a vonalzómat is úgy állítottam be, ahogy én gondoltam. Aztán a későbbi vizsgálatok és a 12 hetes UH is napra pontosan engem igazolt

Szerintem az elején azért lehetett kisebb, mert jó beteg voltam.
Ha jól tudom páran Húsvétra tervezték a nagy családi bejelentést. Milyen volt a fogadtatás? Nekem az unokahúgaim (4 és 5 évesek) annyira aranyosak, simogatják a pocim, beszélnek hozzá, a kisebbik megmutatta neki a kedvenc lila tollát, hát azt hittem megzabálom. Közölték, hogy ők kislányt szeretnének és az általam választott Patrícia név tetszik nekik. A kisfiú nevünket (Frici) leszólták, különben sem akarnak kisfiút, de ha mégis úgy alakul, akkor hvjuk Hegedűs Ádámnak. Mondanom sem kell, hogy a vezetéknevünk NEM Hegedűs

Hiába, az óvodai szerelmek.... Ezt muszáj volt elmesélnem.
Egy fontos kérdés az anyasági támogatásokról. Hátha van valaki, aki nálam tájékozottabb: A tgyásnak mi a számítási alapja? A 2009 es év januártól decemberig, vagy a szülés előtti 1 év (2009 októbertől 2010 szeptemberig) vagy az utolsó lezárt 4 negyedév (esetemben 2009 júliustól 2010 júniusig, mert utána táppénzen vagyok) Mindhárom verziót hallottam már, meg kérdeztem a védőnőt is, de ő elég tökkelütöttnek tűnt. A feltételekkel tisztában vagok, hogy mikor és kinek jár, csak azzal nem, hogy mi az irányadó időszak... Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.