A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Linato, Macs

Köszönöm a telcsi számokat, remélem nemsokára üzenhetek.
Holnap bevonulunk a kórházba, nem tudom mi fog velünk történni, vagy mikor indítják meg a szülést.

Mindenkinek további jó babázást, vagy babavárást!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Gabi!
Jó de arra van egy jobb szerem:staphysagria 9 CH napi 2*5 kifejezetten vágott sebekre hatásos.Szülés előtt egy két nappal már el lehet kezdeni a szedését.Ezt lehet az arnica mellet is szedni de akkor arnicaból elég a ch 9 vagy 15-ös.

Hasfájásra: chamomilla vulgarist szedek ch 15-öst,6 óránként 5 bogyót. vagy lehet még a lycompodiumot 9 ch szedni, ez kifejezetten a babák délutáni esti hasfájására jó.Végülis én a kamillásat szedem, és rám is jó hatással van, a kamillát amúgy nem tudnám meginni.(mindig is utáltam az ízét)
Macs!
Milyen oltás lesz?
Szegény babóKép Hamarosan nekünk is szuri lesz ezek szerint, bár az oltási naptár szerint csak 2. hónapos korában kellene.

Noémi
fantikbaba

fantikbaba

Babaeső helyett babazuhanyKép
Hol vagytok?

NoémiKép
fantikbaba

Puszi mindenkinek, gondolok rátok, de amíg a sebem nem rendeződik off maradok, mert nem tudok ülni...
Ma megyek varatszedésre, kifaggatom doki bácsit, hogy meddig tart ez az állapot, ma meg a párom elfutott arnicáért, köszi a tanácsot,remélem még nem túl későKép

Egyébként tegnap lefotóztattam a varrást, hogy lássam mi rontja el ezeket a csodás napokat, és meglepődve vettem észre, hogy belülről vagyok összevarrva, kívül a csomó van, ha begyógyul így már értem, hogy miért nem fog látszani a nyoma...

Mózi egyébként jól van, mi szokjuk az ébrenlétet. A gyerek nem keveset eszik, s szerencsére van tejci bőven, míg az egyikből hamizik, a másikból folyik.Tegnap éjjel másfél órát szopizott, alig hittem el, amikor mindig visszakérezkedett hamizni. Meg is lett az eredménye: négy óra folyamatos alvás, két teli pelussal Kép
papzso

Sziasztok Lányok!
Csak egy gyors bejelentkezés erejéigKép
Hát, tényleg nem vaklárma volt, majd leírom a születéstörténetet is, a lényeg, hogy amikor a kórházba értünk egyáltalán nem volt méhszájam, utána pillanatok alatt történt minden.
Ma jöttünk haza, szopcsit gyakoroljuk, reméljük, menni fog. Csirkesszel egy szobában voltunk, ők is nagyon-nagyon ügyesek szopizásban, Botond is tüneményKép
Akik azóta babáznak, azoknak gratulálok, remélem, lesz majd időm végigolvasni az elmúlt napok eseményeit.

Puszi mindenkinek, majd teszek fel képeket is, Balázs egyszerűen fantasztikus kisfiúKépKép

Lau
lau

Sziasztok!

Mindenki elment szülniKépKép?
Nekem ma van az első napom a párom nélkül, egyenlőre csak két gyerekkel (a legnagyobb az anyukámnál van a héten, a jövő héten meg az anyósomnál). Eddig egész jól megy, azon kívül, hogy a nagyobb reggel ordított apja után (1,5 hétig egy csomót voltak együtt, persze, hogy most is úgy gondolta, hogy megy vele), ill. hogy iszonyú rendetlenség van. Remélem a védőnő nem ma akar jönni (a múlt héten a legnagyobb rendetlenségbe esett be)... Igyekszem, de nem két perc rendetrakni, főleg úgy nem, hogy a kicsi eddig nem nagyon akart leszállni rólamKép. Most végre alszik.
Pénteken orvos is megnézte Hannát, rendben találta. Legközelebb csak 1 hónaposan kell mennünk. Megmérték, hát hízik rendesen. Szombaton este 3760 g volt, következő péntek reggel 4020 g k. mérték...

Kormi!

Én hihetetlenül jól tudok szoptatás közben enniKépKép.

Macsek!

Én nem fejek egyáltalán. Időkímélésből...
Igaz, hogy Hanna rendesen szopizik, nem gond, hogy bealszik, vagy nem enne eleget.
Séta: nem tudom, hogy hivatalosan mikor lehetne kivinni, mi már voltunk kint Hannával szombaton, kellemes idő volt (nem fújt a szél, nem volt hideg), jól bebugyoláltam.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok!

Sikerült bevarázsolni egy képet a kisfiúnkról a profilomba, ez még a kórházban készült.
Még most ismerkedek a képszerkesztő programmal.

Köszönöm a válaszokat szopi ügyben. Most, hogy naponta 1-szer lefejem a maradék tejet, kezdenek a melleim megint felfújódni, pár napig nem voltak annyira telitettek.

Gyermekünk átállt arra, hogy nappal jól alszik, éjszaka buli van. Szegény apa, ma alig tudott felkelni és dolgozni menni az 1 hét szabi után.

Papzso, én egyszer néztem meg a sebem tükörrel, azóta nem merem. Egyáltalán nem féj, de horror módon néz ki. Remélem 6 hét alatt szebb lesz.

Liv, sok erőt kivánok, hogy idegileg birjátok a légzésfigyelő téves riasztását, hátha most már jobb lesz.

Új mamáknak sok tejcsit kivánok!

Babázók, hozzátok kijár a gyerekorvos vagy viszitek a babát hozzá? A miénk azt mondta, hogy 3-szor kijön, amig pici a baba (hetente ellenőrizni), utána már vihetjük a rendelőbe.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Noémi!
Nagyon köszi a homeos bogyókat. Tudnál pontosítani, hogy akkor mit vegyek, melyiket mikor kezdjem el szedni, és hogyan adagoljam őket. Köszi előre is!Kép

Macsek!
Tündéri hajas babád van, én is ilyet szeretnék!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Nálunk kijár a gyerekorvos, mi kértük meg rá, persze némi ellenszolgáltatás fejében. De nekem megéri, hogy nem kell órákat várni a rendelőben, meg nem szed össze semmilyen nyavaját az esetlegesen beteg többi babától/gyerektől.

Én első szülés után sírva fakadtam, mikor megnéztem a sebem. Bár az császár volt... Most már 2x is láttam, lehet, hogy edzettségből nem sírtam el magam??? KépKépKép Komolyabban: szebb most a seb, mint anno.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Szerintem 2-3 nappal a szülés/császár előtt arnica ch 15 1*5,műtét után 2 óránként 5 bogyó arnica, 2*5 bogyó staphysagria 9 ch, másnaptól aztán ameddig szükséges naponta 2*5 mindkettőből.
Szopogatni kell a bogyeszeket.
fantikbaba

műtét után csak az arnica 2 óránként a staphys naponta ennyi.
fantikbaba

Zsófi, Macsek,

Nagyon édi kisfiatok van.Kép Én is akarom már látni az enyémet.Kép Azt hittem, hogy ma kibújik, mert telihold van, de nem nagyon mutat rá hajlandóságotKép

Moncsi
minike

Noémi!

Köszi az útmutatót, most már csak be kell szerezni a bogyókat. Cukros és tejmentes diéta mellett is szedhetem? Van esetleg valami ötleted, hogy a II/A kerületben hol kapom meg őket? Úgy tudom, a Lajos utcában van egy gyógyszertár, a Kolosy tér közelében, csak az tőlünk elég messze van. De ha nincs más, elautózom oda, amíg még beférek a kormány mögé.Kép (Bocsi a sok kérdésért!Kép)
efgabi

HalihóKép

Még 2in1, holnap ctg, rmélem jobb lesz mint a múlt heti. Tegnap volt itt a védőnő, az ödémámat nem találta olyan szörnyűnek, mint énKépKép Szerinte még fent van a pocakom. Volt vele egy gyakorló csajszi is, szegény alig mert bejönni, mert Gergő épp levágott egy histit, hogy ő bizony kint akar maradni az udvaronKépKép Szerencsére aztán lenyugodott, így nem csak villámlátogatás voltKépKép Felírtuk, hogy mik kellenek a gyógyszertárból, stb...Nem is tudtam, hogy a kispapa mehet táppénzre a kórházasdi idejére.

LauKép
Üdv úja itthonKép ha lesz egy kis időd írd le a storyt, én is ilyesmitől tartok, már az elsőnél mondták, hogy korábban induljunkKépKép És elég messze van a kórház, ha bejön egy közlekedési dugó, vagy valami...Lényeg, hogy szerencsésen végződött és még időben beértetek. a málnalevélteát, vagy a bogyeszokat szedted előtte? Várjuk a fotót isKép
Akkor Csirkesz is hazatér lassan.

Macsek
köszi a storít, édes a babádKép

na puszka mindenkinek
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gabi!
Úgy tudom valamennyi tejcukor van a bogyókban, 0,04 mg adagonként (5 bogyó egy adag) A Lajos utcában tuti hogy van.Én "hagyományos" patikában vettem, már sok helyen tartanak homeós cuccokat.

Noémi
fantikbaba

A mai sétán készüét képKépKép
fantikbaba

Sziasztok!Kép
Gyorsan megírtam a születéstörténetet, mellékelem. Juti: igen, időben induljatok el, mert nekünk az első 3,5 óra alatt született, a második meg 2óra 20 perc alatt. A harmadiknál - ha lesz - rögtön elindulunk, ahogy érzek majd valamitKép Az volt a szerencsénk, hogy hajnali 6-ra mentünk, és nem a reggeli csúcsforgalomban, mert ott ment volna el a magzatvizem a kocsiban, és ott születik meg a baba.

Hát túl vagyunk az első éjszakán, ami kicsit macerás volt, mert fél 12-től fél 3-ig csak nyüglődtünk. Azt hittem, hogy éhes, szopiztattam, aztán megint, de még mindig nyafizott valamiért. Lehet, hogy valamit nem jól csinálok? Úgy érzem, hogy van tejem, de még nem tudja elég intenzíven kiszívni. Mindenesetre vettünk tegnap egy mellszívót, egyelőre még nagyon keveset tudok lefejni szoptatás után, de azért még reménykedem, hiszen még csak holnap lesz 1 hetes.
Kicsit azért kétségbeestem, mert azért nem gondoltam volna, hogy óránként fogom mellre tenni, de egyelőre ez tűnik jó ötletnek.
Nálatok hogy indultak ezek a dolgok?

Elég rég volt, mikor a nagyfiamat szoptattam, és teljesen máshogy is viselkedett mint a kicsi.
Pár képet is teszek majd fel, ha lesz időmKép

Majd még írok, most megyek pihizni egy kicsit, amig a csöppem is alszik.

<!--attachment: Sz_let_st_rt_net-116482.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*28.2**Sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
Születéstörténet.doc (28.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
Lau
lau

Sziasztok!

Ritkán írok, de mindig olvslak titeket! Ezért is szeretnék most kérdezni valamit!
Úgy rémlik, hogy multkor Ti írtatok arról, hogy a terhesség vége felé egyre több fehér folyás ürülhet.
Nekem nem rég lett csinálva egy kenet tenyésztés, ami azt mutatta ki, hogy bacim van. Kaptam is erre antibiotikumot. Szombaton vettem be az utolsót. Most egy pár napja néha erős fehér folyásom van, de nem egész nap, hanem hébe-hóba. Semmilyen kellemetlenséget nem okoz. Nem fáj, nem ég, nem viszket és hát valószinűleg a baci is ki lett kezelve! Akkor ez most lehet, hogy normális?

Minden új anyukánka gratulálok! Egyik baba gyönyörűbb, mint a másik!!!!!!

Györesz 35+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Egy kis ajándék nektek:

Két csecsemő beszélget az újszülött osztályon:
- Te lány vagy, vagy fiú?
- Fiú.
- Honnan tudod?
- Ha kimegy a nővérke megmutatom.
Kimegy a nővérke, mire a kisfiú felrántja a takaróját:
- Nézd meg, kék a zoknim!
angéla

Sziasztok,

megvolt az első ctg. Kislánykánk nagyon jól viselte, bár elég nyugodt periódusában nézték (1/2 1-re volt már csak időpont). Jövő héten délelőtt megyünk, talán többet fog mocorogni.
Tegnap megismerkedtünk az új védőnénivel (a költözés miatt), de az előző szimpibb volt, valahogy sokkal inkább partnernek, felnőtt embernek tekintett, mint ez. Semmi újat nem tudott mondani Kép A szomszéd szobában épp egy 15 éves roma leányzónak tartott valaki tanácsadást, hát, lehet, hogy itt a IX. kerületben mások a helyi viszonyok, mint a VI. kerületben, ami tele van sokdiplomás későn szülő anyukákkal... Kép

Noémi, nagyon szép a kislányod!
lbori

Helló, lányok!
Ma hazajöttünk a kórházból. Úgy tudom, a férjecském megírta, hogy pénteken megszületett a mi kis Lilink a maga csekély 4400 grammjával (amiből a hazamenetel napjára 4320 grammra "fogyott le"). Mindketten jól vagyunk, Pipike (Lili) meglepően nyugodt baba, csak akkor van balhé, ha éhesKép.
Itt egy kép róla, majd később teszek fel még. Mostantól nem leszek olyan gyakori látogatója a netnek, gondolom... De azért ahogy van időm és energiám, Rátok nézek.
Minden újdonsült kismamának gratulálok, a többieknek kitartást kívánok!
AndiKép
Vendég

És itt egy másik is...Kép
Vendég

Noémi, Andi,

Mindkét kislány gyönyörüKép

Lau,

Nagyon szerencsés vagy, hogy mindkét baba ilyen gyorsan kipottyantKép Én is így szeretnémKép

Györesz,

Nekem van egy terhes könyvem, ami szerint normális a tejszerü folyás, ha nem viszket, nem ég és nem kellemetlen a szaga. Egyébként nekem is van.

Lányok,

Ma voltam dokinál. Ha péntekig nem bújik ki Mocorgó, akkor megindítják a szülést.Kép Hát nem így szerettem volna, de a baba érdekében mindent.

Moncsi
minike

Hali

Lau
Köszi a történetet, hát tényleg végszóra értetek oda, pláne a dokiKép Szopi biztos rendeződik majd, szerintem nem gond, ha gyakran kéri.

Andi
Üdv otthonKép igazi kis vasgyúró PipikeKép

Noémi
Gyönyörű a kislányodKép Ilyenkor azért elfog az irigység a lányos anyukákra, sok szép rózsaszín ruhácskaKép

Moncsi
Drukk, hogy addig beinduljonKép

Györesz
Szerintem normális van, nekem is van de csak egy-egy foltocska és fehér.

Többiek merre vagytok? Ki lesz a következő kismamink?

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Noémi, Andi!
Tüneményesek a lányok!KépKép

Mimike!
Tegyél érte, hogy természetesen índítsátok meg!Kép
Én is egyben vagyok, pedig vasárnapra voltam kiírva. Remélen nekem sem kell megindítani. Ma voltam NST-n és beszélgettem a szülésznővel, hogy 2 nap múlva szülinapom, és tök jó lenne, ha igazi szülinapi ajándék lenne. Erre javasolta, hogy tegyünk érte a kispapával, egy kis összebújás, hátha megindítja. Nekünk is eszünkbe jutott már korábban, ha nem lesz emg addig, akkor megpróbáljuk a természetesen beindítani. Úgy látszik picurkám jól érzi bent magát. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Judy,

Köszi a drukkotKép

Moszi,

Természetes beindítás.Kép Drukkolok, hogy szülinapi ajándék legyen a bébiKép

Moncsi
minike

Anyukák, van egy kérdésem: ti teáztatjátok a bébiket? Nekem van tejem, ma reggelre lövellt be, de előtte csak az előtej volt és az nem volt elég Pipikének. A kórházban kapott tápszert, mától viszont nem kap - elég már neki a tej. A tápszer miatt kapott vizet is néha-néha. Viszont nem tudom, kell-e mellette teát, esetleg forralt vizet adni.

Más: a melleim elégé kemények, pedig szoptatom rendesen Pipikét, 15-15 perceket szopizik egy alkalommal mindkettőből. Az Avent mellszívóval nem tudok fejni valamiért. Kézzel meg nem tudok (nem is szeretek). Nektek van ilyen gondotok?
Vendég

Sziasztok!

Andi: nem teáztatom, de tegnap éjjel előkészítettem egy kis pohár vizet, megitta, de nyüglődött még kicsit. AZtán köztünk elaludt.
Szerintem, ha elég neki a tej, ne adj neki vizet, vagy teát, mert a tejcsiben megvan minden számára.
Ma délután pl. fél 3-tól aludt fél 6-ig, de már alig vártam, hogy felkeljen, mert cseppent el a tejem. Aztán kb. 15 perc alatt kiszivta ami kell neki, és utána kidőlt.

Fejés nekem sem megy még, ill. nagyon kicsit tudok, Medela mellszívóm van, de minden szopi után próbálok még valamennyit kifejni.
Kézzel én sem szeretek fejni.

Védőnőt kérdeztem ma, hogy jók-e a homeopátiás készítmények, és mondta, hgoy tényleg jók. Pl. az Urtica Urens 5CH nagyon jó, neki volt olyan kismamája, akinek szinte elapadt a teje, elkezdte ezt szedni, és nagyon jó lett a tejmennyiség.
Én a szülés óta szedem, holnap lesz 1 hete. Azt mondta, hogy kb. 1,5-2 hét, mire tényleg lesz hatása, szóval kitartó vagyokKép

Anyamanya: ha jól emlékszem, kérdezted, hogy lehet-e párhuzamosan szedni a hoemos bogyókat. A patikában azt mondták, hogy lehet, de legalább fél óra teljen el köztük.

Más: a gátam már egyáltalán nem fáj! Erre nekem az Arnica Montana 9CH-t ajánlották (bár úgy tudom, hogy az 5CH is jó), naponta 2x5 bogyót, ez elősegíti a hegesedést, aranyérre is jó.
Nagyfiamnál a 8-10. napon is alig tudtam ülni, most meg már a 4. napon szinte semmi nem fájt.
Lehet, hogy emiatt, lehet, hogy azért, mert gyorsan kibújt a baba, mindenesetre ott lent semmi bajomKép

Lau
lau

Andi!

Én nem. Nekem meggyőződésem, hogy egy igény szerint szoptatott babának nincs szüksége semmi másra a tejcsin kívül, se teára, se vízre. Csak telíti a pociját, csökkenti a szopási igényét. A tejcsi első része szomjoltóbb, "vizesebb". De persze ehhez az kell, hogy tényleg igény szerint legyen szopiztatva...
Ha Pipike eléggé ki tudja majd szívni, akkor nem lesznek feszesek annyira. Az első héten nekem is az volt, pedig Hanna szopizott rendesen, azóta viszont nem olyan kellemetlen még akkor sem, ha tele van. Fejés előtt masszírozd egy kicsit át (itt találsz a masszírozáshoz ötleteket:http://www.lll.hu/leche/27h.shtml), hátha úgy könnyebb.

Lau!

Hanna a kórházban nagyon jó baba volt, de az első éjszakánk itthon nekünk se volt könnyű. Azóta rájöttem, hogy a pocija miatt nyüglődik ilyenkor. Valamiért ált. hajnalbanKépKép kakil (már a kórházban is) de a nyüglődős napon nem ment neki. Tegnap is volt egy kicsi ilyen, mozgattam a lábát, de aztán hagytam, már nem bírtam ébren. Apuja rendes volt, mert felkelt hozzá, ringatta, épp elaludtam, de pár perc múlva már ébresztett is, hogy a gyerek nyakig kakisKépKép, kifolyt a bodyjára, segítsek átpelenkázni. Remélem nálunk is változik majd a helyzet, mert nem szeretnék hajnalonta pelenkázni... Türelem, pihenj sokat, amikor ő is pihen (ma épp jó dolgom volt, mert amikor Hanna du. aludt Nátán is elaludt, így én is tudtam).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SZiasztok!

Kezdek kidögleni, most megint van egy kis depinyos kikészülős időszakom. Kép Próübálom nem elhagyni magam, de elég nehéz néha a kétségbeesésbe kerget a lányzó. Most épp tegnap reggel óta nem kaksizott. De erőlködik, és feszeng, és pukizik, és rengeteget pisil. És persze nem is szopizik normálisan, mert ugye feszül fáj a hasija. Mit csináljak vele? A védőnőmtől nem lehet szart sem kérdezni, mert teljes katasztrófa az a nő. A masszázs és a melegvizes borogatás, melegvizes fürdő többszörösen kilőve. Kamilla+édesköménytea megvolt. A lázmérőzést hogy kell csinálni, mert csak halottam róla, de nem tudom a "szakszerű" végrehajtását. És a beöntést? Lehet azt ilyen picikénél használni? Mivel? Gyógyszertárban lehet hozzá kapni valami "célszerszámot"? Milyen gyakran kell/lehet? Mennyi vizzel?
Tök sötétnek érzem most magam, de ezek pl. egy könyvben sincsenek benne.. Kép

Van még egy kérdés, amivel nem tudom, hogy kihez forduljak. Az egyik mellemen a bimbóudvar (!!!)Közepén van egy kis dudor (olyan, mint a Montgomery-csomócskák) és abból is szivárog a tej!! Ez normális?? Melyik orvosnak mutassam meg, ha nem? Házi orvosom, vagy a nőgyógyinak? VAGY?

Én ma ki vagyok purcanva Kép

Noémi! homeos szert köszi! Igazán gyönyörű a babus.
Andi! Szép, békés a druszánk!Kép Mi csak akkor ittunk teát ha fájt a hasija, gyógyító szándékkal.. De én most éppen nem vagyok teljesen magabiztos az anyaság terén..

Jóéjt!
Macs
maccs

Andi,
Ha Pipikét nyugodtnak látod szopik közben, teljesen felesleges pluszban folyadékkal "tukmálni". Hannát én is kínáltam, de semmit nem volt hajlandó elfogadni, tökéletesen elég volt neki az anyatej.

A fejés érdekes, nekem volt mellszívóm, mégis kézzel tudtam inkább többet kipréselni magamból.

Lau,
Igen, én kérdeztem a bogyókról, köszönöm szépen a válaszodat, a hétvégén nagy hirtelen már be is szereztem az Arnica-t is és az Urtica-t is Kép

Most kicsit "klubon" kívülinek érzem magam, akik a leggyakrabban szoktak írogatni, már mind babáznak, nekem meg még az első CTG-re is várnom kell még egy hetet Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

macs!

Elnézést a belekotyogásért, de az én abbám is ilyen volt, nehezn kakilós.

Torna, lábmozgatás, kamilla, lázmérőzés nálunk semmit sem ért. De persze mind meg lehet próbálni, sőt mondják hogy nem baj ha nem kakil pár napig.De az enyém akkor nem aludt. Szóval beöntés nincs ilyen piciknél, főleg nem házilag, de lehet kapni direkt gyerekeknek 2 g-os glicerines kúpot. Azt lehet már nekik is adni,e setleg lehet féllel is próbálkozni. Ha már nagyon kínlódik azt próbáld meg. persze mondják hoyg rendszeresen nem lehet hazsnálni, mert rászokik, stb, hát mi 2 hónapos koráig elég sokat hazsnáltuk, 2-3 naponta biztos, de nem ártott. Aztán kinőtte és azóta semmi gondunk a kakival. remélem segítettem.
Ja, és a kamilla csk iszonyú cukrosan ér valamit, ezt nekem is később mondták, nem elég bele egy kanál cukorka. A lázmérő helytt meg inkább már a szélcsövet ajánlják, gyógyszertárban kapható, mi ezt sem próbáltuk, nekem is később mondták.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Csak szeretném elújságolni nektek, hogy Dávid 8x50-60 grammokat eszik, és 2190 gr, 4 nap alatt 14 dkg-ot hízott! Kép Kép Kép Kép
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Manó!

Köszi!Kép A baj az nálunk is, hogy egész nap feszeng, sir, nyűglódik, nem lehet letenni, igy viszont nem tudom az alapvető szükségleteimet sem ellátni, nemhogy bármi mást..

Lányok!
Még egy kérdés birizgálja a fantáziámat. Átutaltak GYÁS jogcímen valami nevetséges összeget a számlámra. Erről nem kap a jó ember lánya valami kimutatást, hogy mi alapján számolták ki, hogy mennyi az annyi, mint a béréről? Vagy hol lehet ennek utána járni, mert ez az összeg momentán a számításaim lapján nagyságrendileg sem stimmel... Kép

Na ma aztán rátok zúdítottam a kétségeimet! Kép

Macs
maccs

A gyás a napi kereseted 70 %-a úgy tudom.Valamit levonnak belőle.Ki számolta ki? Munkahely?Családi pótlékot is kapsz majd, arra is egy bejelentő lap van.4600 pénz 1 gyerekre azt hiszem.
Én sem tudom mennyi lesz, még nem jutottam bankaautomatáhozKépDe az anyaságit megkaptam, azonnal a melóhelyen kp-ban.

Liv!
Szép mennyiség nem mondomKépÍgy szépen gyarapodik majd Kép

Tegnap olyan üresnek és puhának éreztem a melleim, gondoltam itt a vég, aztán rájöttem hogy idő hiányában nem ettem és ittam elegetKép
Sajnos nappal mikor hagyna aludni, nem tudok.De az éjszakáink mostanában nyugisak, az esti szopi után 12-01 kor és 3-órakor kel csak kajeszért.

Az Urticat én is elkezdtem szedni.
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap este hazajottunk!

Most megnem tudok irni, de meg ma visszajovok.

Magi
Vendég

Sziasztok!

A mai éjszakánk lényegesen jobban telt már, Bazsó csak szopizni kelt fel, akkor rendesen leürítette a cicit, és aludt tovább. 11-kor, 1-kor és 3-kor volt ébresztő. Nem számolgattam, hogy akkor most csak 2 óra telt el, kérte a cicit, kapottKép
Ma reggel 6-kor volt utána ébresztőnk, egyik cicit alaposan kiürítette, azóta alszik megint.
Érdekes, hogy hasra fekve tud igazán nyugodtan aludni, azért sokszor bemegyek és megnézem, rendben van-e minden. Próbálok én is akkor pihenni, amikor ő, de még hozzá kell szokni a szakaszokban levő pihikhezKép

Kata: szerintem mindenképpen szedd az Arnicát, lehet, nekem csodát művelt a gátammalKép aztán lehet, hogy nem attól gyógyul ilyen gyorsan, hanem hogy hamar túllettünk rajta, mindenesetre én szedem még.

Magika: üdv újra itthon, nagyon nagyon gratulálok és remélem, hogy minden rendben lesz veletek isKép

Maccs: én még nem tudom a gyásra mennyit kapok, de remélem, hogy az általam kiszámolt összeg kerül majd a számlánkra. Mindenképpen érdemes utánajárni, mert pl. nekünk annak idején még a családi pótlékot sem utalták 3 hónap után, mert elkeveredett a papír.
Nekünk még a családi pótlékot is intézni kell, mert két gyerek után már több jár. (SzerencséreKép )

Hallottátok tegnap a hírekben, hogy januártól emelik a családi pótlék összegét? Erről tud valaki valamit?

Lau
lau

Az itatással kapcsolatban: védőnő meg a dokink is mondta, hogy egy picit besárgult Bazsi, és itassam vízzel vagy teával. Igazából egyikkel sem szeretném, inkább többször mellre teszem, eddig nemigen kellett felkelteni szopizáshoz. Ha igazán sárga lenne, folyton csak aludna.
Első éjszaka igaz, adtam neki egy kis forralt lehűtött vizet, de azt is csak pohárból, nem cumisüvegből. Bízom benne, hogy hamarosan rendesen beindul a tejcsi és nem lesz semmi baj.

Csirkesz ma jön haza, ugye? Legalábbis vasárnap még az volt, hogy szerdán jöhetnek.
Kíváncsi vagyok rájuk, hogy megy a szopcsi.

Délután teszek fel képeket is.

Lau
lau

MagikaKép
Végre otthon, ha lesz időd számolj be mindentől.

LauKép
az éjszakai szopcsi nálunk is hasonló időben zajlik, néha csak 2 óra szünettel, viszont nappal vannak 4 órás szünetek is.Most jól felöltöztettem és kitoltam az erkélyreKép
Az családi pótlék emelés jó lenne, nem zavarnaKép

Noémi
fantikbaba

Nos ismet itt vagyok egy kicsi idore.
Majd delutan tobbre lesz idom, ha papa hazajon. Kép

Szuperul erzem magam.
Eddig teljesen kivoltam.
Nagyon nehezen viseltem a korhazat, vagy inkabb a bezartsagot, meg az egyedulletet.

De hogy hazaertunk mint amit elvagtak.

De a baba is.
Ketszer ebredt ejszaka, azota sem sirt egyszer sem.
Teljesen megnyugodott O is, szepen eszik.

Eddig az volt a gond, hogy tej volt eleg es ugyesen szopizott is, csak hat ket harom szivas utan ugy elaludt, hogy senki nem tudta felebreszteni. Majd 15 perc utan ebredt es kovtelte a cicit, uvoltott. Es ez igy ment a korhazban. Mar a csecsemosok is teljesen tanacstalanok voltak.
Miota itthon vagyunk egy cict vegig eszi, majd csak a vegen alszik be. Akkor szoktam tisztaba tenni, akkor felebred es johet a masik cici.

Nem is uvolt es jokat alszik. Kép Kép Kép

Ugylatszik O sem szerette a korhazat.

Szulestortenet keszul kepekkel egyutt. Kép

MAgi
Vendég

Sziasztok!

Ne nézzetek hülyének, de leírnátok, hogyan történik nálatok a fürdés? Mármint hogy fürdetőkenőcsöt használtok-e, bekenitek-e az egész babát vagy csak a testhajlatait, hogyan mossátok meg a fülét és a kukiját (már elnézést Kép ), utána bekenitek-e fürdetés utáni kenőccsel, és ha igen: mindenhol? Ilyesmi... Bocs a hülye kérdésekért. Nálunk elég jól megy a fürdés, szerintem Dávid élvezi, de ebben az egy dologban még kicsit bizonytalan vagyok.

Más: anyatej. Van köztetek valaki, aki lead belőle? Nekem elég sok a felesleg, mert Dávid kb. 400-at eszik naponta, és nekem van kb. 900, és a védőnő mondta, hogy eléggé megszigorították a leadás feltételeit, AIDS-vizsgálat stb. (de az csak egy-két vérvétel, nem?), és hogy öntsem ki a csapba a felesleget. De én nem fogok naponta fél liter anyatejet a csapba önteni!

Köszi előre is a válaszokat.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Lau!
Hol lehet kapni az Arnica-t? És mennyiért?

Moszi (még mindig 2 in1-ben)

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Andi, én sem adok a babának a tejen kivül mást. Nekem a kézi fejés nem ment, mert 6 irányba spriccelt a tej, és igy az üvegbe alig jutott valami. Vettünk Avent kézi mellszivót, nekem az jól működik.
Amúgy lányok, ti a mellszivót minden használat előtt sterilizáljátok / kifőzitek, vagy csak naponta egyszer és amúgy elmossátok?

Kisfiúnk, most hogy betöltötte a 2 hetes kort, "elromlott", beindult a hasfájós időszak, az éjszakák rémesek, van hogy 3 órán keresztül nem lehet megnyugtatni semmivel.

Kaki: én eddig minden pelenkában találtam, hol kevesebbet, hol többet.

Fürdés: fürdetés előtt olajos vattával áttörlöm Márkot, főleg a hajlatokat. A kezénél és a lábánál kicsit szárazabb a bőre, de ez állitólag normális, és hamarosan elmúlik. A gyógyszertári fürdetőkrémet kenem rá fürdés közben egy kicsit, de nem viszem túlzásba, a haját kétnaponta picike Johnsons fürdetővel mosom meg, mert amúgy összetapadt. Fürdés után pedig nem kenek rá semmit, csak a köldökére hintőport. A doki szerint a kukiját egyelőre nem kell macerálni. Fürdés előtt az olajos törölgetésnél kell a krémet a zacsija alól és minden hajlatból alaposan eltávolitani, ennyi útmutatást kaptam.

Ami miatt most aggódom, hogy kicsit szutyog az orra a picinek, remélem, nem lesz beteg.

Kép

Kép
macsek11

Liv,

Első körben próbáld elérni a lll-t, ők szerintem kapnának a tejcsire. Addig esetleg a lefagyasztás jöhet szóba, ha nem akarod "elpazarolni", vagy a védőnő tudna segíteni(?!), hogy van-e a körzetben olyan anyuka, akinek kellene (bár erről már szerintem szólt volna...). Esetleg a Heim Pál Gyerekkórház Anyatejgyűjtő állomását kellene megkérdezni, mert ők mindig keresnek tejet. Tényleg kell néhány vizsgálat, de ők segítenek mindenben. Elvileg a védőnő tudna ebbe segíteni, de ha ilyet javasolt, akkor hagyd a fenébe őt, keresd meg a Heim-et.

Mica
mica

Én is Avent mellszívót használok, nekem is jól bevált. Én naponta egyszer kifőzöm, amúgy pedig meleg vízzel elmosom.

Mi olajat nem használunk a fürdetés előtt, mert Dávid arra allergiás. Viszont nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy a kukiján a bőrt egy icipicit húzzam fel, mert ott van egy pici váladék, és azt le kell törölni. De ezt eddig máshol nem hallottam, ezért kérdezem.

Dávidnak is 2-3 napja mintha picit el lenne dugulva az orra, de nem mindig hallom, csak néha azt a "szörcsögésféleséget", ilyenkor egy-egy csepp anyatejet cseppentek mindkét orrlyukába, az állítólag feloldja a váladékot stb.

Kép

Kép
liv

Köszi, Mica, ha a védőnő nem segít, meg fogom keresni azokat, akiket javasoltál!
A fagyasztó már tele van! Kép

Kép

Kép
liv

Liv!

Én mindig csodálltam az olyan anyukákat, akik tejet adnak le.KépKépKép Egy másik babának bizony szüksége lehet arra a tejre. Tényleg nem egyszerű megfelelő módon fejni, meg kell néhány vizsgálat (pl. tüdőszűrés), de ha te vállalod ezeket, akkor ki ne öntsd majd a felesleget, hanem mielőbb kérdezz utána, hogy mit hogyan, hogy hamar le tudd adni a tejcsit.
(Én kaptam a kórházban egy csomagot, amiben volt a Heim Pál kórháznak egy anyatejes magazinja, amiben pont a tejleadásról volt szó, az is, hogy milyen vizsgálatokat kell csinálni és az is, hogy hogyan kell sterilizálni meg minden, hogy a leadott tej megfelelő legyen. Te nem kaptál ilyet?)
Fürdés: igen, bekenjük fürdés közben a fürdetőkrémmel (bár pont most gondolkodta rajta, hogy lehet, hogy inkább kicsit fel fogom oldani előtte a krémet vízzel, mert igy nagyon macera), viszont utána nem krémezzük. A kukiját nem kell különlegesen mosni (felhúzkodni a bőrt még nem szabad (szerintem 2-3 éves korig nem is szabad, akkor is inkább sebész nézze meg)), fülét csak óvatosan (benyúlni nem kell).
Ja, első gyereknél még olajjal kenegettük a hajlatokat, de a másodiknál és most Hannánál már nem. Örülünk, ha miden gyerek végre végez a fürdéssel. De ha nektek van rá energiátokKépKép...

Lau!

Nekem is mondta az orvosom, hogy itassam, mert kicsit sárga. Nem mondtam neki (pedig kellett volna), hogy nem fogom, mert szerintem teljesen felesleges. Egyáltalán nem aluszékony, sokat szopizik, és tuti elég folyadékhoz jut, ami majd segít a sárgaság oldódásában (sokat pisil, az első pár éjszaka pont az volt a bajom, hogy mit csináljak, hogy ne folyjon ki éjszaka (leváltottuk a newborn pelust minire)).
Ha igazán sárga lenne, nem engedtek volna titeket haza, nem?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, én nem kaptam ilyen magazint, de utána fogok nézni.
A kukin a bőrhúzogatás nekem is gyanús, nem nagyon merem, de a doktornő megmutatta, hogy mennyire kell/szabad, épp csak egy picikét. De akkor is...
Most megyek, mert lassan ebédidő van Dávidnak. Majd jövök.
Puszi.

Kép

Kép
liv

Liv: csodálatos dolog, hogy ennyi tejcsid van!! nekem Ákosnál is annyi volt, amennyi kellett, de én is csak csodálom azokat az anyukákat akiknek ilyen sok tejcsijük van. kidobni meg tényleg nem szabad, a kórházban mondták, hogy 1 liter anyatejért kb. 1000 Ft-ot is adnak. szóval drága kincs.

Beszti: nagyon picit sárga, élettani sárgaságnak hívják, kórházban is mondták, hogy előfordul. addig, amig felébred, mert éhes, egyáltalán nem aggódom. nálunk is nagyon sok pisit találok a pelusban, kaki is van mindig, tehát valószínű szép lassan átmossa a szervezetét az anyatej is.

Moszi: patikában lehet kapni, egy kis doboz 390 Ft, és kb. 1 hétig jó.

Sterilizálás: naponta egyszer sterilizálok, nem minden használatnál, utána elöblítem.

Majd jövök még, most megyek
Puszi
Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: