[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Váci és Vác környéki anyukák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Mona, te is jössz szombaton a börzére? Én valószínűleg kinézek...

Mesi, a Szilárd nekem nagyon nem tetszik. Inkább Levente legyen. A Mátyás is erős lenne, a Matyi is aranyos. Vagy Mihály... de még gondolkozom. Nagyon szép név az, hogy Hunyady... Kép

Többiekkel mi újság???

Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!
Röpke bejelentkezés jó hosszú idö után.
Voltunk Lindáéknál babanézöben.Kis vasgyúró ölbaba(dajkálást igénylöKép )a Gergö.nagyon aranyos.Csodák módjára lányom elég sokáig türte,hogy dajkáljam mire rájött hogy lehet féltékenykedni.
Mostanában inkább babaszobázom ott nagyobb a forgalom,ha az ember belejön a stílusukba.Persze itt kevesen vagyunk és többek közt én is hanyagolom.

Sajna a Fekete föorvos elérhetöségét én sem tudom Mesi és nekem is a Levente teszik.Enyim gyerek ha fiú lett volna akkor Szabolcs.

Timi nagy hóhányó már, utolsó morgás mindig az övé.Szóról még ugye nem nagyon beszélhetünk.
Kotor,megy mint a veszedelem néha a feje gyorsabban viszi mint a lába.Meg is volt az elsö orra bukása.Tüsszentés elhúzta a fejét egy régi széklábon(bográcsozásnál) és a beton állította meg az orrát.Gondolhatjátok micsoda üvöltés volt ott.Kisasszony nem tud csendben sírni,Szerintem ha neki fog azt hiszik nyúzzuk.Egy sima rászólásnál is úgy ordít mint aki beszorult.

Rám, kissé rám jár a rúd.Fiamtól elkaptam egy náthás hasmenéses járványt.Enyhe lázzal,herpesszel és a Mikulás is mikor jöjjön?Naná hogy ilyenkorKépÉs még a forró olaj is végigköpött úgy hogy nem tudom már mimet lámpázzam.Mindenesetre a hólyagzódást szépen megúsztam és herpesz is eltávozott 4 nap alatt.

Tünde:tudtad hogy Bori_Mariann jön Vácra lakni?Én már 2* találkoztam velük és remélem hozzám is eljönnek.

Találkoztam még Judittal Szödröl (gretepetra) tündéri egy csaj .

És k-mariannal is Szödligetröl.Kár hogy Viki aludt.Hogy mekkora az a leányzó???!!!Timimhez képest klasszisokkal nagyobb.Kár hogy aludt jól meggyömöszkéltem volna.

Na most ennyi osszátok beKépKépKép
Megyek pihenni mert még lábadozom.

pussssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy csak most és ilyen röviden, de 3 hétig szólózom a gyerkőcökkel, mert apa elutazott. Még 1 hét...

Mesi: gartula az öcsibabához! Kép Lelkileg hogy vagy, sikerül ráhangolódni, hogy 2 gyerekes anyuci leszel? Kép Kép Mennyi is van vissza? A cukroddal mi újság?

Márti: Timi már kész hölgy! Nagyon édes!!!!!!
Kell nekem még egy ilyen édes kicsi lány is... Kép
Le a pech szériával és jobbulást!

Mea: én csak jót tudok mondani erről a szülészetről. Valahol fentebb már áradoztam róla. Kép Pedig én a felújítás kellős közepén az ideiglenes szülőszobában szültem és mégis csodálatos volt! A nővérek és csecsemősök is nagyon klasszak! A szülésznőm meg egy tünemény!!!
Szerintem szülj itt. Kép Ha én ezt előbb tudom a nagyobbik fiamat is itt szülöm.

Tünde: nem könnyű két gyerkőccel, de elvagyunk. Kép
Remélem már nem vagytok betegek. Kép

Mona: puszi!

Moncsiról ki tud valamit?????


És akkor pár kép:


Te is jól aludtál?

Kép


Tesó megkoronázása:

Kép

Kukucs:

Kép

Linda
bellana
 
 

 
 

Sziasztok!

De jó, előkerültetek! :-)

Tünde! Szerintem is jó név a Hunyady, de tényleg elég nehéz mellé keresztnevet találni! A Mátyás az azért is lenne vicces (különben nem szeretnék kitolni szegény gyerekkel, hogy élete végéig halgathassa Mátyás királyt), mert Boti unokatesóját pedig úgy hívják, hogy Szilágyi Gerda Erzsébet. Szóval, ha én most Hunyady Levente Mátyást adnék, akkor egy családon belül meglenne a két történelmi név. Na, de nem vagyok ennyire elvetemült :-)

Márti! Remélem a pechsorozatod véget ért! Amúgy jó rég írtál, mert nem is tudtam, hogy Timi már ennyire egyedül jár, szalad, vagy csak elkerülte a figyelmemet! Szóval gratulálok hozzá!

Linda! 3 hét egyedül! Számomra rémálom lenne az tuti! Nagyon ügyes vagy, hogy így bírod! Én még attól is ki szoktam akadni, ha Apa netán késő este ér haza és az egész esti ceremónia, fürdés, altatás csak az enyém. Bár lehet, hogy ezt csak most érzem tehernek, mióta pocakos vagyok, mert 9 fele rámtör az álomkór és folyton bealszok a tévé előtt és Apa szórakoztatja Botit. Ugyanis ők tisztára egyformák, bagoly tipus mind a kettő. Szóval iszonyatosan későn fekszenek, Botit fél 11-kor alig lehet betuszakolni az ágyba. Az apja még éjfélkor is fennt kukorékol. De cserébe Boti reggel fél9, 9 fele ébred. Én meg nem bírom ezt a tempót, úgyhogy Apáé a főszerep esténként!
Nagyon szépek a fiúk! Gergőnek most már kezd a pofija is olyan csecsemős lenni, kezdenek az igazi vonásai megmutatkozni. Az Uh-os képen sokkal jobban hasonlított Danira.

Én is egyre jobban kíváncsi vagyok a Pocaklakómra. MOst már, hogy szépen rugdos, már Apa is érzi, teljesen lenyugodtam, sőt nagyon várom. Boti miatt sem aggódom túlságosan, mert egyre önállóbb, egyre kevésbbé igényli, hogy teljes mértékben mellette legyek mindenben. Pár hónapja, mikor még szopott tisztára meg voltam ijedve, hogy mi lesz itt, hogy fogok majd bevonulni a kórházba, hogy fogja az apja elaltatni stb. De olyan jól alakulnak a dolgok vele kapcsolatban, hogy nem izgulok emiatt. Ezért nem bánom, hogy nem lesz olyan kicsi a korkülönbség a fiúk között.

Alice! Gondolom már megszületett a kisfiad! Nagyon kíváncsiak vagyunk ám! Ha van időd egy icipicit írhatnál, hogy mi újság!

Moncsi is tényleg régen jelentkezett. Talán már nem dolgozik és nincs netközelben?

Mindenkinek üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Mesi!

Örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok. Kép
Mennyi van még vissza a nagy találkozásig?
Botinak mondogatjátok a tesót? Mi is mondogattuk, de szegény Dani csak akkor értette meg, mikor már itt volt. Boti nem féltékeny tipus?
Más: hát nem könnyű egyedül, Danival nehezebb mint Gergővel. A séta is elég izgi velük, meg a lépcsőzés és a fürdetés, altatás. Estére hulla vagyok, de ilyenkor próbálok mással is foglalkozni, pl.net Kép Ádi meg nagyon hiányzik, olyan rossz, hogy nincs kihez hozzábújni stb...
De már csak 5 nap.

Vigyázz magadra, puszi:
Linda
bellana
 
 


Sziasztok!

Nagyon hűtlen vagyok tudom,de közben írtam még pocakosan,csak nem került fel,azóta meg már megszülettünk: szeptember 23-án hajnali 5.25-kor 4150g és 58cm-rel.Hát nem lett egy kisfiú,főleg,hogy nem jelezték előre és Gitta egy kilóval volt könnyebb csupán,de legalább hamarabb megszületett.Hétfőn már ki is engedtek,azóta próbálunk belerázódni a mindennapokba.
Gitta először meglepődött,hogy mi lóg ott anyán,de nagyon szeretettel fordul felé,simogatja,beszél hozzá babanyelven,roszabbra számítottam.
Megyek mert ébred és türelem az nincsen,majd jövök gyakrabban.
Pusza
Alice
alice70
 
 


Szia Alice!
Nagy-nagy gratula a kis manóhoz.Szépek a méretei.Ezek szerint kislány lett és hogy hívják?
Pusssssz:Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok!
Alice: nagyon sok boldogságot, egészséget kívánunk nektek! Gratulálunk !
Tudom én most csak egy idetévedt kismama vagyok, de szeretnék egy programot ajánlani mindenkinek Szerintem nagyon szép és tartalmas kirándulűásba lesz része annak aki eljön.
)))))))Oktober 3.- án Guiness rekordot szeretnének megdönteni a veresegyházi medvefarmon. Fogd karon az összes játék mackódat és hozz magaddal. A te segitségeddel szeretnénk megdönteni a Guiness rekordot.

Nem kell megválnod kedvencedtől csak egy gyors regisztráció után oklevelet adunk, és gondoskodunk róla hogy nem menj haza üres pocakkal!
A Mol kúttól kisvonat viszi fel az oda látógatókat.
Gyeretek minél többen!!
Márti
sünmama
 
 


Szia Alice, sok szeretettel gratulálok az óriás bébihez. Kép Puszi: Linda
bellana
 
 


Sziasztok,

Alice, gratulálok!!!

Puszi mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!

Alice! Szeretnék én is gratulálni a babádhoz!
Tényleg,most kisfiú, vagy kislány? Kicsit félreértelmezhető, ahogy leírtad: Szóval, hogy nem lett egy kicsi fiúcska, a több, mint 4 kilójával. Vagy pedig végül nem lett kisfiú. Én emlékszem, hogy írtad, hogy az Uh szerint fiút vártok, ezért is írtam a múltkor, hogy biztos megszületett már a kisfiad! És hogy hívják? Remélem nyugodt kisbaba és minden rendben van a szopi körül és, hogy Gitta is jól fogadta a tesóját!

Linda! Most vagyok a 23. hétben, szóval még majdnem a fele hátra van, de valahogy most sokkal gyorsabban telik az idő, mint az első pocakosságomkor. Sok más dolgom is akad és persze Boti kellően eltereli a figyelmemet az egészről.
Botinak mondogatjuk, hogy lesz tesója, tudja is, hogy Anya pocajkában van, bár néha a saját pocakját is mutatja, hogy abban van benne. Meg a társaságban vannak pici babák, ha megyünk látogatóba mindig mondjuk, hogy ilyen picike lesz a tesója is, de látszólag egyáltalán nem foglalkoztatja az ügy. Nem igazán érdeklődik a pici babák iránt, nem szokott belenézni a babakocsikba, nem akarja megsimizni őket stb. Remélem a tesójával azért barátságosabb lesz.

Ha jól számolom ma jön haza Ádi? Akkor kellemes napot nektek!

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!!!!!

immár 3. napja táppénzen, és 5. napja "otthon" (idézőjelben, mert folyton csavargok)
Alice, neked hatalmas gratuláció az óriásbabához Kép ez gyönyörű, nagyon örülök nektek. el is hiszem hogy egy ekkora babucinak hamar kiürül a pocakja és türelmetlenül követeli a kaját, igaza is van! Azért egy keresztnevet meg egy röpke szüléstörténetet megirhatnál nekünk mert itt ácsingózunk az információkra.
Mesi, voltatok már 4D ultrahangon mert mintha a szavaidból az tűnne ki. Mármint hogy a kicsi Levi Danira hasonlít. Csatlakozom, nekem is nagyon tetszik a Hunyady Levente!
Ja, 4D UH: Mi is voltunk a 19.hétben meg most is megyünk szombaton, nagyon izgulok. nekem a doki minden hónapban csinál UH-t is de a párom nem mer soha bejönni és főleg őmiatta is nagyon várom hogy (bárha elég borsos ára van) találkozzunk Dorkával. Aki amúgy hatalmasakat tud mozogni (rúgni, bokszolni, forogni) és most éjjel nagyon sokáig csuklott, forgolódott, nagyon sajnáltam őt.
Amúgy kezdek terebélyesedni. már 5 db párnával alszok Kép bár tegnap rendeltem az interneten egy TOMMY kismamapárnát (a címet a mostani Kismama újságból néztem ki) remélem megoldja a problémáimat. és 7. hónapos létemre elkezdtem egy kismamatorna kazettára tornázni (Kállai Ildikó féle) és már az első alkalom is elérte azt az hatást, hogy nem sajgó háttal feküdtem-ébredtem.
Amúgy most könyvtárból netezek, de otthon is lesz 2 héten belül.
Mea, én decemberben fogok szülni Vácon, reménykedem hogy addigra már valamilyen szinten elkészülnek a felújítással. De Lindának a felfordulás kellős közepén is csodálatos élmény volt a szülés, igazából az emberektől függ ez.
most búcsúzom, mert lejárt az időm!
minden jót a leendő-, a kis-, a gyerekes- és a többgyerekes mamáknak!
Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok!

MONCSI: de jó, hogy bejelentkeztél!! Nagyon örülök, hogy minden rendben!! Hű már nem sok van vissza, biztos szépen ki vagy már gömbölyödve. Kép
A 4D-hez drukkolok. Kép
Akkor itt fogsz szüni Vácon? A szülésznőddel beszéltél már? Remélem ha otthon lesz neted akkor már többször fogsz jönni! Kép Puszi!!!

Mesi: nekem is gyorsabban telt Gergővel a pocakosság. Kép Dani elég jól lekötött. Kép

Rólunk: mi szépen benáthásodtunk. Gergő 2 napig nem aludt éjjel... Dani is hol prüszköl, hol nem és apa szintén. Nekem semmi bajom. Kép

Mártikám, merre vagy???

Puszi mindenkinek:

Linda
bellana
 
 


Gartulálok a bébikhez, és boccs, hogy megint beugrok.
Csak tudatni szeretném veletek, hogy ha valaki szeretne csmegézni börzés rucikan, az megteheti holnap Dunakeszin a Müvházban, sok Váci anyuka jár oda.
Gyártelei állomástól 2 perc gyalog igazán könnyen lehet eljutni autó nélkül is.
Próbáljátok ki.
Jó egészséget, sok boldogságot a friss anyukáknak. Judit
gretapetra
 
 


Sziasztok!

Hát úgy látom továbbra sincs valami nagy forgalom errefelé! :-(

Moncsi! Örülök, hogy jól vagytok és minden rendben van!
A mostani Pocaklakóval még nem voltunk 4D-n, majd mostanában szeretnénk elmenni. Botival kb a 23. héten voltam annak idején és akkor még olyan kis soványka volt.

Mi jól vagyunk! Én is gömbölyödök rendesen. Tegnap voltunk rendes Uh-on. Hát úgy tűnik nem lesz kicsi ez a fiúcska sem, mert több, mint egy héttel nagyobbnak mutatja magát, mint a kiírt időpont.
Boti is jól van, bár tegnap előtt belázasodott, még tegnap is volt láza, de ezen kívül semmi más tünet nem volt, úgyhogy remélem ennyiben is maradunk. Talán valami enyhe baci és a szervezete így küzdött meg vele.

Remélem mindenki jól van és csak azért nem jelentkeztek, mert sok a tennivalótok!

Hát akkor mindenkinek kellemes napot!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Mesi, én vagyogatok, de sokszor nincs kinek írjak. Kép Nálunk a lurkók náthásak és továbbra is húzós velük. Most csodák csodájára alszik mind a kettő. Volna mit pakolni, vasalni, stb., de ehelyett itt ülök. Kép
Örülök, hogy jól vagy. Kép Lelkileg sikerül ráhangolódni a tesóra? Bár mikor megszületik és rádteszik, abban a pillanatban imádni fogod. Kép
Én azon paráztam hogy fogok kettőt szeretni, aztán kiderült, hogy a szeretet is dupázódott. Kép
Vigyázz magadra, puszi:
Linda
bellana
 
 


Sziasztok!

Linda! Én is benézek minden nap, csak ugye sehol senki, így gondoltam, magamban nem társalgok itt. :-)
Szegény fiúk! Remélem hamar kilábalnak a náthából. Gergő tud szopizni bedugult orral? Nálunk mindig ez volt a gond, hogy Boti ezen jól behergelte magát és minél jobban sírt, annál több cucc termelődött az orrában, így szinte végigszenvedtünk minden megfázást. Illetve, ha igazi orrcseppel (ilyenkor a sósvizes oldat semmit nem ért) csöppentettem szopi előtt és leszívtam az orrát, akkor valahogy ment a dolog.

Lelkileg egész jól vagyok. Már elég jól sikerült ráhangolódni a dologra, bár néha még mindig kis betolakodónak érzem a kistesót Boti és én közém, de gondolom tényleg úgy lesz, ahogy írtad, hogy mikor rámteszik, akkor nem elfeleződik majd a szeretetem, hanem megduplázódik. Ahogy közeledik a szülés, most már olyanok is foglalkoztatnak, hogy ki fog Botira vigyázni, ha menni kell a kórházba és hasonlók. Nem is magán a szülés ténéyn izgulok, pedig ha kivárja az idejét a lurkó, akkor nem lesz kicsi ő sem, mert már most több, mint egy héttel nagyobbnak látszik az Uh-on, hanem a körülmények okoznak fejtörést, mint Boti, vagy a hófúvás stb. De valahogy majdcsak lesz.
Még le se írtam, hogy hogy jártam itt a dunakeszi laborban. Elmentem megcsináltatni a 75 grammos, két órás cukorterhelést. Szépen le is vették a vért óránként, rosszul se lettem, szóval elégedett voltam. Másnap meg megyek az eredményért, hát közölték, hogy véletlenül eltörték a kémcsöveket, így meg kell ismételni a vizsgálatot. Hát kiakadtam teljesen. Egyrészt, ha netán beteg vagyok, mármint már most magas a vércukrom, akkor a babának nem igazán tesz jót, ha hetente fellökik a vércukrát az egekbe, másrészt nekünk ez nem olyan egyszerű, mert keresni kell egy olyan reggelt, amikor Lajos tud vigyzáni Botira stb. Úgyhogy jövő héten megint megyek cukrot inni :-(

Holnap meg megyünk Vácra babakocsit nézni! Itt olvastam egy hirdetést a Neten, hogy németországi kirakati babakocsikat kínál valaki. Felhívtam és kiderült, hogy egy váci bolt, valami Mini Mix a Köztársaság útján van. Olyan kocsik, amik a Brendonban 60 ezerbe kerülnek itt 38. Képeket is küldött és egész jó állapotúak, szóval nincs kisszívva a naptól stb. Kíváncsi vagyok!

Hát akkor mielőbbi gyógyulást a srácoknak!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Mesi!

Mikor jöttök Vácra? Akár fel is ugorhatnátok!!!
Nem megyünk sehova ebben a kaka időben!!!
Linda
bellana
 
 


Jaj, most látom, hogy holnap jöttök Vácra! Kép
Azt hittem ma. Holnap nem is lenne jó, megyünk a sógorékhoz.

A terheléses sztori elég gázos. Kép
A kórházzal kapcsolatban nekem is az volt a legfőbb félelmem, hogy mi lesz Danival. Ki vigyáz rá, hogy fogja viselni, hogy eltűnök stb.
Végülis nem lett semmi baj. Kép Jobban viselte a hiányomat, mint én az övét. Kép
Amit írtál a tesóról, azon úgy látszik mind átmegyünk. De örömmel jelentem alaptalanok a félelmeink. Kép Kép Jól írtad, nem feleződni fog a szeretet, hanem duplázódni. Kép

Nátha: már több mint 1 hete benne vannak és nem látok látványos javulást. Én ráadásul nem sok mindent tudok kiszívni Gergő orrából. Kép

Puszi:
Linda

MÁRTI merre vagy??
bellana
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok.Az a helyzet rákaptam a babaszobára és ide bizony el is felejtek benézni.
Látom azért ketten szépen tartottátok a frontot.
Én jövö héten készülök bemenni a nagy börzére egyik barátnömmel.kíváncsi vagyok milyen még nem voltam ilyenen.
Újság nem sok.Timinek 8 foga van kint és gözerövel jön a többi.Az üveges babakajáról nem hajlandó leszokni.Ha azt megette utána jöhet amit mi eszünk,de fordítva nem müködik.Egésznap jön-megy nem tudom hány kilométert jár le,de én már rég kidöltem volna.
Szereret ügy:én is tartottam töle hogy fogok még egy gyereket szeretni,föleg hogy sokáig csak egy volt.De ez már nem kérdés.Tényleg sokszorozódik.Mind ugyanúgy lehet szeretni,félteniKép
Linda:Milyen volt kint Ádinak?
Bori-mariann már itt lakik Vácon.Ígérte,hogy eljön csak még nem értek ide.
Mesi:kitartást.
pusssssssz:
Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok!

Márti! Én egyszer voltam a nagy börzén. Tényleg sok minden van, jó dolgokat lehet venni, de azt tanácsolom Timit hagyd itthon, mert iszonyatosan nagy a tömeg. Vagy pedig menjetek oda nyitásra, azaz 8 és 9 között, akkor még nem olyan nagy a tumultus.
Meg kinnt szoktak lenni a nagyobb bababoltok is mindenféle akcióval, pleusgyártók (amikor mi voltunk egyet fizet kettőt kap akciót tartott a Pampers), meg ruhakészítők is nagyker áron. Szóval elvileg megéri, de engem annak idején elrémített a tömeg és azóta se voltam kinnt.
Jó vásárlást!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok,
rég jártam erre. Mesi, sajnálom, ami a kémcsővel történt, ezt leszámítva, örülök, hogy jól telik a pocakosléted. Délutánonként tudsz aludni, mikor Boti alszik?
Linda, jó hallani felőletek. Mielőbbi gyógyulást kívánok a fiúknak.
Moncsi, majd írd le, neked milyen volt a 4D Ultrahang. Hogy telnek a napok.
Márti üdv Borinak.

Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


sziasztok
a 4D ultrahangon szépen látszott a Dorka kerek pofikája, csumpisz orrocskája, husi karjai, popsija, puncija ;) és a combikája még mindig sokkal hosszab az átlagosnál (a többi alkatrésze időnek megfelelő, minden a helyén, egészséges Kép). ami a mozi részét illeti: egészen gombóc alakúvá húzta össze magát (lábakat keresztbe, felemelte feje elé, jobb karral átfogta a combikáit, bal kezét meg az arca elé rakta, olyan édes volt) és a doktornő erőszakos módon rázta a hasamat hogy hátha kijön ebből a gombóc pózból de az én gyerekem annál jobban húzta magát össze. végül meguntam mert már nekem s elegem volt belőle, és szóltam a doktornőnek hogy nekem elég hogy 1 percre láttam az arcocskáját, nem kell őt tovább noszogatni. nem a Praxisban voltunk hanem a 4DDUltrahang Rendelőben vagymi (régen a Megatoysban, most a XIII. kerületben működik) és 9000 ftba került + 2000 ft a CD.
az internet bekötése egyelőre nem halad.
én is a babaszobban szoktam "turkálni" vettem néhány babaruhácskát. babakocsit is akarok (téliesíthetőt, nagykerekűt) és elég széles a skála típusban is meg azonos kategriához tartozó árak tekintetében is. Na még van idő úgyis.
Nagyon kényelmes a katalógusból meg internetről történő válogatás, én se bírom a tömeget.
Moncsi
palinta
 
 


Én is hadd panaszoljam el, milyen "kedves" elbánásban részesültem a helyi kórházi terhesszűrésen, mint olyan aki nem ide jár orvoshoz:
30. heti terhesszürés: vérkép+vizelet+vércukor(zsömle+tej elfogyasztása)+kenetvétel+UH
1. A laborvizsgálatokat a beutalók alapján megcsináltattam a 28. héten mert kellett a dokimnak. Nem zsömle+tejes, hanem 75grammos glükóz-tesztre volt beutalóm, de ezt nekem B.gyarmaton alig akarták megcsinálni. merthogy "Ez itt nem szokás miértnem ment abba a kórházba ahol az orvosa dolgozik, ki vállalja a felelősséget ha rosszul lesz, stb".
2. Aztán külön elmentem, a kenetvételre+kiiratni magam táppénzre, ime a beszélgetés:
szülésznő: látom a leleteken, hogy a vérvizsgálatot már megcsináltatta?
én: igen mert az orvosom a 28. hétig kérte hogy csináltassam meg.
szülésznő: hát AZ NAGY BAJ!! mert nekem kellett volna papírt írni rá!! és különben is mi ezt csak a 30. héten szoktuk!!
Doktor: (a kiskönyvemet lapozgatva) magának váci az orvosa?
én: igen
Dr: akkor mit szeretne tőlünk?!
Én: ... a 2. terhesszűrésre jöttem.
Szülésznő: kenetvizsgálatot szeretne.
Dr: Akkor miért nem megy az orvosához??
Én: ...
Dr: Ultrahangot az orvosa csinál vagy ki?!
Én: Igen az orvosom.

Na ennyi volt a beszélgetés, a Sz.nő megcsinálta a kenetvételt és megkaptam 7 napra szóló táppénzes lapomat. A következő táppénzes papírt majd nov.1-én kapom, mert itt ez a szokás. Kár hogy a cégünknél a havi zárás 25-én van így novemberben mindössze 1 heti októberi táppénz fogja ütni a markomat, a maradékot decemberben kapom meg. A novemberi táppénzt januárban, a decemberit februárban fogom kapni. szép kilátások a baba születése előtt!!!!!
Rossz élmény volt ez a terhesszűrés és kicsit félek mi lesz ha muszályból mégis itt kell szülnöm...
Linda, természetesen ha minden simán megy vácon akarok szülni és nem beszéltem még a szülésznővel. Elmegyünk majd a novemberi szülésfelkészitőre - ugye hónap első szerdáján van?
Itt már 3 napja csúnya esős idő van, a pockoknak mielőbbi gyógyulást kívánok!!
Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok!

Moncsi! Örülök, hogy ilyen szép élmény volt a 4D-s Uh. Mi kb 2-3 hét múlva megyünk. Kíváncsi is vagyok,mert a védőnő nézegette a félidős uh-ot és közölte, hogy az ő táblázata szerint az a fejméret még egy kicsit kisebb, mint amennyi hetesnek átlagolta a gép a babát. MOst a héten meg a nőgyógyász uh-ja szerint egy héttel nagyobb a fejkörfogat, mint a számított kor. Na, most kicsi, vagy nagy ennek a gyereknek a feje? Remélem inkább normális.

Sajnálom, hogy ilyen bunkók voltak veled a védőnőnél. Nekem ebből a hozzáállásból is az süt ki, hogy, ha az ember nem ott "fizet" ugyebár szülés után, akkor miért foglalkozzunk vele normálsian? Ne is idegesítsd magad rajta, biztosan nem jön közbe semmi és Vácon fog Dorka megszületni és akkor nem kerülsz túl sokszor kapcsolatba ezekkel a "segítőkész" emberekkel!

Babakocsi: Szombaton voltunk Vácon és sikerült is kocsit venni abban a Mini Mix nevű boltban, ami a Köztársaság út 11-13-ban van. Szóval ebben a boltban Németországból behozott babakocsik vannak, amik vagy kirakati és bemutató darabok voltak, vagy kifutó modellek és jóval olcsóbbak. Mi egy ABC Design 3 kerekű kocsit vettünk 25 ezer Ft-ért (a Brendonban a hasonló kategória 50 fölött van)És vettünk bele egy puha oldalú mózest is plusz 5 ezerért. A huzata teljesen ép, nincs kisszívva stb, csak a vázon a csukódási pontokon látszik, hogy kicsit meg van kopva, ahogy az üzletben mindenki összecsukatta stb. De a kerekeken, rugókon a férjem szerint abszolut látszik, hogy tényleg nem használt járgányról van szó, hanem bennt az üzletben tologatták.
Amúgy így a második gyerekkel már sokkal tapasztaltabb az ember babakocsi ügyben. Botinak még vettünk egy Peg Perego kocsit a belevaló hordozóval több, mint 100 ezer pénzért. Aztán rájöttünk, hogy kb 8-10 hónapig használtuk ezt a kocsit, mert utána már stabilan ült az esernyős sport kocsiban és azt ráadásul a mai napig szoktuk még néha használni, szóval kb kétszer annyi ideig van használatban, mint a méregdrága első kocsi. Dorka babátok is jövő ősszel már stabilan fog ülni, simán elüldögél a sportkocsiban, amit messzemenően könnyebb hurcolászni, emelgetni, kocsiba betenni stb. Szóval én most már okultam az előző babakocsi-vásárlásból és többek között ezért sem ruháztunk be ismét valami márkásabb, drágább kocsiba. (egyébként, ha valakit azért érdekel a régi kocsinkat árulom, egy PegPerego Venezia, tipikus lakótelepi kocsi, kicsi, könnyű stb :-)

Próbálok képet betenni az új kocsiról!

Mindenkinek üdv: Meskete
Kép

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok, boccs, hogy mindig csak így alkalmilag, és nem a témához kapcsolódva,,,vagy is csak egy kicsit,,,ugye Márti?
van valakinek egy felesleges előfizetésel járó jegye? nagyon hálássak lennénk érte Mártival, ha van akkor írjatok vagy nekem vagy Pkismártinak, nagyon fogunk örülni, a másnak értéktelennek számító papírnak..
gretapetra@freemail.hu 0620-363-0202
KÖSZÖNJÜK
gretapetra
 
 


Sziasztok!

MONCSI: szóval manöken babád lesz? Szép hosszú combú? Kép A gyarmati kórházban úgy látszik nem állnak az emberség magaslatán. Amúgy miért nem itt csináltatod meg a vizsgálatokat Vácon???
Net: azért bízom benne, hogy mihamarabb lesz, mert nagyon izgulok ám értetek és ha eltűnsz a fene megesz! Remélem azért valakit majd ránk uszítasz, ha eljön az idő!!!!!
Nagy pusszz!!!

Mesi: milyen sportos babakocsi! Jópofa. Kép A kémcsöves sztorira csak csúnyát tudnék mondani. Kép
Börze: mi is voltunk kint, mikor Dani kb. másfél éves volt. Soha többé. Még egyedül sem!

Márti: Timcsike babakaja függő lett?
Borinak üdv!
Mi van Andival???????????????????????

Grétapetra: én előfizető vagyok ugyan, de már eligértem a jegyem. Kép

Mona: merre vagy?

Tünde: szia! Kép A fiúk nem gyógyulnak, Daninak ma délután 39.5 volt a láza...

Most mennem kell, sziasztok:
Linda
bellana
 
 


Sziasztok!
Már 3 napja próbálok a babanetre bejönni és nem engedett a gépem.Nem találta meg ilyenek.
Jegyem már van köszönöm lányok .Elöfizetöit vettem meg ,belépöi áron.
Linda:ha tudtam volna,hogy neked jár nem kuncsorgok mástól hanem idöben elkértem volna.na így jártamKép
Timi babakaja függö igen,meg anyján lógó.Anyás lett,de szerintem ez ezzel a korral jár.

Tünde:átadom"Borinak" ha jön az üdvözletedKép

Moncsi:milyen nicked van a babaszobán?Azért ez az orvosi hozzáállás undorító.mintha attól félnének,hogy kihúzódik a zsebükböl a pénz.
Na már túl sok azért neked sincs hátra.Dorka ,olyan aranyos kis név.

Mesi:látom olyan kis sportos lóti-futi kocsit vettetek.

Judit:köszi a segítséget,de mint írtam is megoldódott.

mariann:mi újság?Megnyugodtál?Viki?
pkismarti
 
 


Mesi: nagyon tetszik a kocsitok! Könnyű egy ilyen? Nem tapad bele a hó, a sár a kerekekbe? Nálunk "úttalan utak" vannak. A mózesbetét szerintem is jobb mint egy méregdrága mózeskosár. Mondhatni én is pont ilyen kocsit akarok! Milyen jó ára van!!!! Van még néhány hasonló? Meddig vannak nyitva? Hétfőn megyünk úgyis dokihoz. Ja! A kis kópé is nagyon cuki a fényképen Kép) Nem kapott kedvet ilyen jópofa nagy kocsiba beleülni?

Azért itt csináltattam meg a vérkép stb vizsgálatokat hogy emiatt ne kelljen Vácra kocsizni és ott is órákat várni stb. Nekem magától értetődő még mindig, hogy szabad orvos és intézményválasztás van. Az undokoskodást teljesen feleslegesnek találtam és megdöbbentett, hiszen kedvességgel, gondossággal esetleg még vissza is csábithatnák a bizonytalankodó kismamákat! A TB fizet a szülésekért, söt mi több egy ilyen vizsgálatért is. Kb. mintha a Rossmanban undokul bánnának velem mivel meglátták hogy az előbb éppen a DM-ből jöttem ki.... Hát nem? Inkább nevetséges ez az egész.

Márti, van nicknevem a babaszobán (ott is palinta, a változatosság kedvéért) de még sose irtam, csak aprókat böngészek és emailt írok a feladóknak. Tök jó hogy egészen újszerű cuccokat 1/3 áron be lehet szerezni. Én sose bírnám ki a börze-tömeget meg tanácstalankodnék...

Hát nagyon nagyon várom hogy peregjenek a hetek.
Már a 32. hetet kezdem!!!!!

A Dorka nem tetszik a családunknak, csak nekünk, meg a babának. Szerintem ő találta ki hogy Dorka lesz. Már hónapok óta így hívom őt. Később tudtam meg hogy a Dorottya jelentése "Isten ajándéka" és a várandós nők védőszentje Szent Dorottya. Ugye milyen sokatmondó?

Linda, szegény pockok Kép Ez még egy felnőttet is megvisel! Jobbulást!
palinta
 
 


Sziasztok!

Linda! Hogy van Dani? Ez még az előző takonykór, vagy újabb baci? Remélem Gergő nem kapta el ezt a lázzal járó nyavalyát!

Moncsi! Minden hétköznap 8-17-ig és szombaton 13-ig van nyitva a babakocsis bolt. Ez egy üzletházban van és legelöl van egy ajándékbolt, ott kell mondnai, hogy babakocsit szeretnétek nézni és akkor hátramegy veletek kinyitni azt az üzletet is, mert egyébként egy tulaja van és csak az ajándékosban ül bennt állandóan az eladó. Igen, voltak még hasonló darabok. Az árak kb 40 ezerig mentek el, úgyhogy abszolut barátságosak. Ahova mi költözünk Őrbottyánba, ott sincsen járda sem, sőt a mi utcánkban még aszfaltút sem, úgyhogy dikrekt ezért vettünk nagy kerekűt. Ezek átmennek árkon-bokron, jégen, havon. Nem tapad bele sokkal jobban a hó, mint egy kis kerekűbe. Sőt nekem van tapasztalatom havon a kis kerekűekkel és kín-szenvedés volt vele télen közlekedni.

Hú, már a 32. hét!!! Ez igen! Pár hét és itt a finish!!! A Dorka szerintem nagyon aranyos név. Olyan nevet úgysem tud az ember választani, ami mindenkienk tetszik. Az a fő, hogy nektek tetszik! Szerintem amúgy abszolut a normális kategóriába esik ez a név. Ahhoz képest, hogy manapság milyen neveket adnak az emberek, pl a múltkor vérvételen az egyik kismama fia Kevin egy másiknak a lánya pedig Amanda lesz. Na, ezekre azért már megértem, ha egy családnak lenne kifogása, de a Dorka az nagyon aranyos név.

Nálunk Boti nagyon ragaszkodik a Szilárdhoz. Bármikor megkérdezzük, hogy fogják hívni a tesódat, rögtön rávágja, hogy Szilárd. Azért hozzáfűzi, hogy Apának a Zsombor tetszik. Úgyhogy még mindig nincs végleges álláspont. Nem tudom, lehet, hogy hinnem kéne Botinak, talán van valami lelki kapocs kettőjük között és így jelez az öcskös, hogy olyan "szilárdos" jellem lesz... Nem tudom... Még van időnk én még "csak" 25 hetes vagyok.
Ja, ma meglett végre a cukros eredményem. Érdekes lett, de szerintem ez nem olyan rossz. Szóval az éhgyomri az 4,9, aztán az egy órás az 9,4 !!, a két órás meg 4,4. Szóval nem tudom az a 9,4-es 1 órás vajon rendben van-e. De végülis a 2 órás meg azt mutatja, hogy a szervezetem szépen dolgozott és levitte a cukorszintet. Na mindegy, majd a doki megmondja, hogy ez normális-e.

Kellemes őszi napot mindenkinek!
Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el egészen, csak mostanában nagyon el vagyok havazva. Meg aztán a neten sem volt vmi nagy mozgás, de örülök, hogy előkerültetek és szépen megvagytok.
Nem vagyok teljesen őrült, hogy hajnalban netezek, de szalma vagyok 4 napra, most indult a férjem fél 6-kor és már nem volt kedvem visszafeküdni. Még a gyerekek is felkeltek 5-kor. legalábbis a két középső, most társasoznak a szomszéd szobában. Egy hang veszekedés sincs már egy órája. Ezeknek talán éjjel kéne élni és nappal aludni?! ... Elkiabáltam.

Moncsi! a Gyarmati kórházas tortúrádat megdöbbenéssel olvastam. Miért nem pecsételtetsz a magándokidnál? Vagy mostanában új rendszer van? Én annak idején a Kardosnál pecsételtettem a magánrendelőjében, mert akkor már a MÁV-ban volt. Még ő figyelmeztett, hogy legalább 4-szer menjek el, mert annyi pecsét kell. Mert az építkezés alatt nem-igen értem rá magammal foglalkozni. Azt előre kijelentettem , hogy AFP-ről hallani sem akarok. AZ elsőnél lemaradtam róla, mert én jól éreztem magam, gondoltam minek futkossak orvoshoz, (Győrből Pestre), mire mentem, már (másodszor), már 20 hetes voltam. Az öreg Prof. nem csinált belőle ügyet, meg sem említette, csak az UH-n kérdezték, hogy hol az eredmény, én meg ártatlanul bámultam. A másodiknál meg akkora cirkuszt csináltak bebőle, hogy jobb nem is emlegetni. Elég annyi, hogy közel félidős terhesen egy hét alatt 4 kg-ot fogytam az idegességtől. FELESLEGESEN. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem megyek AFP-re. Így is volt, attól még megszülettek a gyerekek. A kicsik a Kardosnál születtek, és ő sem foglalkozott azzal, hogy van-e ilyen vérvizsgálat, vagy nincs. Elmentem a 18-19. héten vérvételre és közölték, hogy sajnos lemaradtam az AFP-ről. Én meg magamban mondtam, hogy tudom, így is akartam.
Ezeket csak azért nem írtam meg előbb mert nem akartam idegesíteni a pocakosokat feleslegesen.
Szerintem így is többet aggódtok a kelleténél. Vagy én vagyok laza, mint a Rigalánc, bár ehhez kell az is, hogy az ember tapasztaljon.
Lindának szerencsére már megadatott az a tudat, hogy nem kell izgulni, hogy mi lezs, ha megjön a kistesó, hogy fogom majd azt is szeretni. Mert mint tudjuk, aszeretet az egytlen dolog a világon, ami tékozlással szaporodik. Én úgyanígy rezzentem, hogy hogy fogom majd szeretni a kicsit, mert ennél jobban már nem lehet gyereket szeretni, mint ahogy én a Levit, a harmadik terhességnél már eszembe sem jutott ilyesmin aggódni. Remélem Mesi a tapasztalatok megnyugtattak. Ne aggódjatok Várandósok. Élvezzétek a gyönyörű MÁSÁLLAPOTOT, olyan kevés adatik meg belőle a mai világban az ember lányának. Az sem véletlen, hogy a magyar nyelv mennyi szabbnél szabb kifejezést használ a gyermeket váró asszonyokra. Sajnos a köztudatban még mindíg inkább a terhes van benne és azt nem teszik sehol hozzá, hogy a teljes kifejezés úgy szól, hogy : édes teher. Ezt tegyétek szem elé.
Írigyellek benneteket hogy még csk itt tartotok. Szívesen újra kezdeném az egészet. Mesi ne aggódj a cukorszinted így volt teljesen jó.

Linda! mi van a gyerekekkel? Remélem meggyógyultatok.

Mindenkire szeretettel gondolok, mert sokszor eszembe vagytok. Mona
vinnÉ
 
 


Sziasztok!

Linda! HOgy vannak a fiúk?

Moncsi! Remélem minden rendben volt ma a dokinál. Sikerült megtalálni a babakocsist?

Márti! Milyen volt a börze?

Mona! Örülök, hogy te is előkerülsz néha! Ekkora család mellett tényleg nem lehet egyszerű még kikapcsolódni is :-)!
Alapvetően én is úgy gondolom, hogy nem kell túldramatizálni a terhességet, anyaságot stb.. De valahol ez természetes, hogy az ember egy ismeretlen szituációtól szorong egy kicsit, tart attól, hogy vajon az új helyzetben is megállja-e a helyét. Nekem van olyan barátnőm, aki az egész terhességét iszonyatosan nehéznek élte meg kezdettől, félt a szüléstől, mondván az ő anyukája is nehezen szült. Még kismamajógára is eljárt, végig próbálta leküzdeni a félelmét. Ennek ellenére félidőben befertőződött, kétséges volt, hogy életben marad-e a baba. A végén pedig túlhordta két héttel, indítani kellett, nagyon nehéz szülsée volt. Majd a szoptatás se jött össze kezdettől, pedig még hormonokat is kapott miatta. Szóval tényleg sokat számít, hogy az ember hogy áll ehhez az egészhez. Valóban bízni kell magunkban és a természetben, de azért egy egészséges aggódás sosem árt! :-)

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok,

bocs, hogy megint eltűntem. Örülök, hogy sokat írtatok, így sokat olvashattam kivel mi történt.
Moncsi, ne aggódja, ez a pár hét nagyon gyorsan elröpül. Sajnálom amit B.Gyarmaton át kellett élned.
Linda, mielőbbi gyógyulást a fiúknak, neked pedig kitartást, tudom, hogy ilyenkor sokkal nehezebb bármit csinálni velük.
Márti, Gratepetra, milyen volt a börze???
Mesi, hogy telik az idő! Akkor most a Szilárd név marad, vagy még gondolgkoztok rajta? Amúgy minden oké? A babakocsi nagyon szupi, nekünk is ABC Design van (mikor még Béla kisebb volt, akkor használtuk)csak négykerekű. Bevált.
Mona, jó volt olvasni amit írtál.

Végre megosztom veletek, hogy nálunk májusban érkezik a kistesó. 12 hetet betöltöttem, múlt héten voltunk nyakiredőt mérni az is rendben van.
Mona, szeretném ha tudnád, hogy sokszor visszaolvasgatom az írásaidat, mert nyugalmat és bizalmat tudok belőle meríteni. Köszönöm.

Egyébként jól vagyunk, kisBéla meggyógyult, egyre elevenebb.

Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!

Tündi! Óriási Gratula! :-))) Boti is májusi baba. Nekem nagyon szép élmény volt tavasszal szülni. Talán kicsit közhelyszerű, túl szentimentális is az egész, de Boti kora reggel született meg, mikor hármasban hagytak bennünket kinyitották a szülőszoba ablakát, a nap besütött és csiripeltek a madarak.... Azóta is a szülés óta eltelt két tavaszon, amikor megérkeznek a madarak hetekig minden hajnalban ezzel az érzéssel keltem fel.

Név ügyben még mindig nincsen döntés. Boti nagyon ragaszkodik a Szilárdhoz! Tegnap el is sírta magát mikor megint szóba hoztuk a dolgot, hogy a tesója Zsombi lesz. Hát nem tudom... Nekem továbbra sincs semmi bajom a Szilárddal, de olyan furi lenne a helyzet, hogy a két és fél éves gyerek dönt ebben a kérdésben. Viszont talán a kezdeti testvérkapcsolatnak is jót tennénk vele, ha Szilárdot hoznánk haza a kórházból nem pedig Zsombit.
Szombaton megyünk 3D-re, remélem ott is megmutatja magát Babóca! Még benne van a pakliban, hogy tévedett a 20. héten a doki néni! :-)))

Még egyszer nagy gratula a Kistesóhoz és neked is minél nyugodtabb, kellemes babavárást kívánok!

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Mona, igazad van nem kell parázni (főnököm találó kifejezése: "hitelbe beszarni") úgyis megtörténik aminek meg kell, amúgy meg az aggódás csak elvonja az időt, a figyelmet a szép dolgoktól. Én már a fészekrakásra koncentrálok Kép azért is jó hogy már nem dolgozok csak lazsálok! már beszereztem egy csomó cukorfalat babaruhát, kapunk pelenkázóasztalt ingyen... a babaszobában már felragasztottam a macis tapétacsíkot és egy ikea-s falilámpát... aranyos picike babakuckó lesz Kép
Mesi, én is azt hallottam hogy a pici gyerekek kapcsolatban vannak a magzattesókkal,, hű de misztikus Kép lehet hogy a Manó megüzente Botinak hogy neki melyik név tetszik... A cukorszinted TÖKÉLETES!Mi megtaláltuk a bababoltot (élőben nem tetszett a kínálat Kép)+ egy másikat is, Picurka nevűt a művházzal szemben 35e-ért vannak full extrás télies Roan kocsik. de azok valahogy olyan hatalmasak... úttalan utajkra, téli zimankóra viszont kitűnő és értékálló. még nem vettünk még alszunk rá.
A babóca napra pontosan akkora mint lennie kell Kép mind a 4 mérete ugyanakkora, mindene megvan, minden rendben. a 37. hét első napján megyünk legközelebb akkor már NST is lesz!!!
a szülészet még nincsen készen, csak jövőre fejezik be a felújítást. a doki szerint ez nem zavarja az ellátást, de azért ahogy mondta "nagyüzem van". jövö héten meg elmegyünk a tanfolyamra, hátha be lehet kukkantani az osztályra. (Mona,a pecséteim megvannak, a rosszkedvem elmúlt, én is az "ártatlan bárány-pofa" vágását gyakorlom, amikor az eltérő kórházi gyakorlat miatt konfliktusközeli helyzetbe kerülök a magyar egészségügy kellemetlen modorú dolgozóival (ami sztem várostól független és biztosan csak nekem volt pechem Kép

Tünde!! A kis titkolózó Kép Hatalmas gratuláció Kép Kép Kép Kép nagyon örülök hogy útban a tesóka! vigyázz magatokra és élvezd a gömbölyödést!

Lányok kinél is lehet olcsó pelenkát vásárolni??????? És mennyibe kerül?
Most hogy Vácra költözött a legjobb barátnőm, no és hogy hamarosan szükség lesz rá, érdekelne a dolog!

Sok puszi babáknak és mamáknak
Moncsika
palinta
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon kevés időm van, de muszáj írnom, olyan jól esett, hogy nem veszitek papolásnak a szövegemet, mert én néha úgy érzem, hogy talán kioktató lehet a stílusom, pedig erről szó sincs a részemről, csak a tapasztalatimat szeretném elmondani Nektek, esetleg hasznotokra vállhat.
Tündi! Már érdemes volt itt tölteni a sorokat.
Örülök, hogy újra babát vársz, vigyázz magatokra nagyon.

Mesi! Nem írtál a cukorerdményről. Milyen lett? A névválastásról egyszer írtam Neked egy szerelmetes levelet, amit egy mozdulattal kitöröltem ,még mielőtt elküldtem volna, majd egyszer megismétlem. Most csak annyit, hogy hallgass a kicsire, a kisgyerekek sok olyasmit tudnak, amit a felnőttkorra már elfelejtünk.

Moncsi, örülök, hogy újra "aktív" tag vagy. Nagyon jó, hogy tudod élvezni a babavárást és a készülődést. Egyébként nálam van a pelenka. A legkisebb méret a mini, 32FT/db és 35Ft/db, tépőzáras-légáteresztősek, ha érdekel, hívj fel a 27-303-236-on.

Lélekben veletek vagyok!

Mona
vinnÉ
 
 


Kedves Anyukák!

Tudnátok nekem segíteni? Vácon és környékén merre van fotósbolt, akár Fujis, akár Kodakos, vagy egyéb? Ha tudtok címet, kérlek írjátok meg nekem.
Nagyon köszönöm előre is!

Mindenkinek minden jót:

Evelyn
evey
 
 


Sziasztok!

Mona! Köszi az érdeklődést, a második cukorterhelés sikerrel járt, úgy tűnik az eredmény is jó. A két órás értékem 4,4, ami tökéletes. Igaz, az egy órás érték az 9,5, az egy kicsit magas, de arról meg azt olvastam, hogy 11,1-ig jó, úgyhogy azt hiszem egyenlőre rendben van a dolog. Persze még méregetnem kell, mert egészen a 36. hétig emelkedhet a vércukorszint a terhesség alatt.

Evelyn! Én nem vagyok váci, de a többiek majd biztos tudnak neked segíteni fotósbolt ügyben!

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Szia Evelyn!
Vácon a Széchenyi u-ban a Smats_al szemben, a taxi megállónál van a PORST FOTO, ami jó minőségű és még nem túl drága. A Kodak ugyanebben az utcában van, csak a vasútűllomás felé és a másik oldalon, a közlekedési lámpa után, ha a Duna felől mégy a vasút felé. Fuji-ról nem tudok, én a Porst-ba szoktam leadni, mert jóval olcsóbb, mint a kodak.

Üdv.Mona
vinnÉ
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap 3D-s ultrahangon. Babóca teljesen rendben van. A vizsgálat alatt végig az arca elé tette a kezét, kb 15 percet piszkáltuk, hogy ugyan keljen már fel, de a füle botját nem mozgatta. Csak a végére sikerült elhessegetni a kezecskéjét. Boti ugyanilyen nyugis volt minden alkalommal, folyton aludt, és most is egy nagy mormota, sokszor 9-ig alszik reggel. Remélem ebben hasonlítani fognak a fiúk egymáshoz :-) Különben kb 1 kiló lehet, most éppen fejvégű, a doki szerint valószínű így is marad, bár azért ilyenkor még előfordul, hogy meggondolják magukat. Szerintem nem hasonlít Botira, kerekebb buksija van :-)
Mi most elutazunk egy hétre a nagyszülőkhöz, úgyhogy mindenkinek kellemes hetet kívánok!

Üdv: MesketeKép

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok!Bori vagyok,újból idetaláltam.Remélem minden baba és mama jól van.Mi szuperül vagyunk,Eszterem már elmúlt egy éves,csuda eleven kislány.Még mindig éjszakázunk,ugyanis még egyetlen éjszakát sem sikerült átaludnia,de már megszoktam.Kb.1 hete jár, múltkor megszámoltuk,úgy 25-30 szót mond. Lányok!Ha valaki tud váci viszonylatban albérletet,legyenszíves írjon nékem telefonszámot,nagyon megköszönném. Puszilok mindenkit:Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Ő lenne Eszterem!Sziasztok!! Kép

Kép
Bori
mbori
 
 


Sziasztok,

köszönöm a gratulát. Elnézést, hogy csak most írok, de esténként valahogy nehezen tudok fent maradni (most sikerült, de eleve későn jöttünk haza).
Bori, örülök, hogy írsz, nagyon szép az Eszter és hatalmasak a szemei. Nagyon hamar el kezdhetett beszélni, ha már ilyen sok szót tud. Sajna én albérletet nem tudok.
Mesi, nagyon édes az ultrahangkép Szilárd/Zsomborról. Tényleg, és ha mind a két nevet megkapná?
Moncsi, már nemsoká a karjaidban tarthatod Dorkát. A Roan babakocsik nekem annyira nem tetszenek. Nehéz emelni (kb. a kocsi 14 kg)már a baba 6 hónapos korától, hatalmasak és az árnyékolót csak mindenféle nyikorgások árán tudod kinyitni. Ha a terep miatt mégis ilyenfajta kell, a súlyát akkor is gondold meg. Az enyém is 12 kg volt és sokszor nehéznek bizonyult.
Linda, Márti veletek mi van?
Pénteken megyünk nőgyógyászhoz, már várom.
Mindenkinek üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


én is végre megpróbálok csatolni egy képet Dorkáról, aki már azóta sokkal nagyobb lett!

ja és örömmel tudósítok mindenkit hogy már itthonról netezek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bori, nagyon szép leányzód van!!

Tündi, mi is elvetettük a Roan kocsit, túl batár Kép Na de majd mi lesz végül? Nem tudjuk. Most úgyse tudjuk megvenni. Ráérünk. Jól téliesíthető csinos 2funkciós + kivehető mózesbetétes babakocsit láttam itt Gyarmaton, az is lengyel (talán toma?) mindenféle van rajta ami a roan-on, szemmel láthatólag is vizszintesre lehet dönteni, és sokkal könnyebb. ára ugyanannyi. na majd még ráérünk.
palinta
 
 


nem tudok képet felrakni mert túl nagy Kép(((
sajnálom!!!

szomorú Moncsi
palinta
 
 


Kedves lányok!

Köszönöm a segítséget! Egyébként azért keresem öket, mert saját vállalkozásban családi video és egyéb felvételeket írunk át DVD-re, gondoltuk megkeressük ezeket a boltokat, hátha érdekli öket az üzlet, mert a környéken nemigen van ilyesmi, szerintem Vácott is csak elvétve..
További jó egészséget és még egyszer köszönöm!

Sziasztok, Evelyn
evey
 
 


Sziasztok,
nagyon-nagyon regen jartam utoljara feletek. Gratulalok az azota szuletett babocakhoz!!! Jo latni, olvasni, hogy mindenhol minden rendben ment.
Mi kozben 16. honapos korunkba leptunk. Meg nyaralni is voltunk szeptemberben, amennyire feltem a 9 oras babas-autouttol olyan jo sikerult az egesz. Lanyok! Aki gondolkodna, hogy gyerek nelkul megy nyaralni ne tegye!!! Fantasztikusan elvezik a babak is a valtozast, a nyaralas hangulatat!
Egyebkent Viki egyfolytaban beszel-beszel, nyaralas alatt is leginkabb a nyelve barnult le :o)
Rengeteg de rengeteg szot, tomondatot kepes mar mondani, tisztan, sot, enekel. Jah es egy kolto veszett el benne, ahogy enekel....

Mas. Olvastam, hogy babakocsikrol irogattatok.
Nekem egy Roan Symbabam van. En nagyon vigyaztam ra, mert ha meg egy gyerekem lesz csakis ilyen babakocsit tudnek neki elkepzelni.
Mi itt Szodligeten, a Dunaparton mas babakocsit el sem tudnank kepzelni. Valoban nagy a kocsi de azert, mert hatalmas az ulofelulete es a most 16. honapos is elfer benne teli overalban!!!
A masik, hogy a rugozasa is nagyon kellemes es egyaltalan nem mondanam neheznek mas hasonlo kategoriaju babakocsikhoz kepest, sot!!!
En siman felhozom ugy a lepcson, hogy benne ul a gyerek. Volt mellette egy Graconk, amit bevasarlaskor hasznaltunk de rovid uton megszabadultam tole, mert kicsi volt, kenyelmetlen es vacak-kemeny rugozasu. Van most egy belvarosban maszkalos Pierre Cardenem ez mar jobb, mint a Graco de biztosan allithatom, hogy a Symbaba 100-szor kenyelmesebb a gyereknek!
A szomszedasszonyomnak valami lengyel markaju van, az is nagyobb fajta de annak felfujhatos a kereke, ha kilukad van is vele gondja, mert hogy a babakocsi szerviz ilyen jellegu javitast nem vallal. Raadasul folyton nyekereg-nyikorog.
Szoval en semmi de semmi rosszat nem tudok elmondani a Roan Symbabarol. Mindenkinek merem ajanlani.
Most mennem is kell megint, igerem visszanezek meg Hozzatok ebben az evben, sziasztok,
Mariann
k_mariann
 
 


Mariann, köszi az ajánlást Kép AMik ott voltak a babakocsiboltban azok tényleg iszonyat dögöknek tüntek, nekem most a TOMA babakocsik tetszenek -ugyanannyit "tud" mint a Roan, széles, tágas, téliesíthető, nagykerekű, és tényleg könnyebbnek tűnt- és mivel anyukámék felajánlották hogy megveszik (hurrá!!!) már ki is nyomoztam hogy hol lehet kapni.
Párom megoldotta a képkicsinyítést és azért is felrakom a Dorkát!!!!!!
puszi: Moncsi


Kép
palinta
 
 


És az a híres gombóc pozíció amiből nem sikerült őnagyságát kizökkenteni (ezen látszik mindkét lábacskája, mindkét keze, és az arcocskája is)
Tehát ezek a képek október 9-én, több mint 1 hónapja készültek!!!
Kép
palinta
 
 


Moncsika!
Vigyázz magadra!
Olyan tündérkéd van, hogy majd magad is meglepődsz, ha szembetalálkozol vele. Örülök, hogy boldog vagy.

Lányok!
Kocsitéma. A második már nekem is Roan volt, pontosan azéert, amiért a Mariann leírta, csak annyit tennék hozzá, hogy mivel mi városban lakunk, az is szempont volt, hogy ne legyen túl alacsonyan az ülő része, ne a kipufogógázok magasságában üljön a gyerek. Egyébként a véleményem ua. mint Marianné.

Puszi mindnyájatoknak!!!

Mona
vinnÉ
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: