A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Tavasziszél: nem rossz, nem rossz :D Lehetne lány is :D De inkább egészséges!

Amugy te hogy vagy ma?

dinuci01

Sziasztok lányok!

De sokat írtatok, alig bírom követni. Hétvégén még gyomorvírusból próbáltam regenerálódni, nem volt erőm netezni.
Kata, Dinuci, el se bírom képzelni, hogy 1-2 hét múlva ekkora pocakom legyen! Valószínűleg nekem lassabban fog kicsit nőni. De nagyon jól néztek ám ki :)

Ma nagyon fel vagyok dobva, mert végre rászántam magam a vérvételre, utána pedig még a védőnőhöz is elmentem. Mindezt munka előtt. Hihetetlen, milyen hosszú egy nap hajnali ébredéssel! És olyan gyönyörú volt a város a napsütésben. A védőnő nagyon szimpi, kedves volt, nem paráztatott egyáltalán.

Lina, én tuti megvárnám a 12. betöltött hetet, de megértelek, mert mostanában én is elkezdtem izgulni, hogy vajon jól van-e a baba. Kár, hogy még nem érezni, ha mozog, olyan megnyugtató lenne...

Bevallom, hogy én picit szoktam izgulni, milyen lesz szülőnek lenni... Furcsa belegondolni, micsoda kötöttség, milyen erős kötelék lesz. De másokon látom, hogy jól bírják, tehát biztos szuper. Csak hát amíg nincs saját gyerekem, nehéz elképzelni.
Ma megyek vigyázni egy barátnőm kislányára, nagyon édes, nagyon szeretem, de egy-egy ilyen bébiszittelés után örülni szoktam a csendes lakásnak. Na de ha majd a sajátom lesz mellettem, az biztos más. Ugye??

lynnn

Sziasztok,

csak egy gyors bekukk, gyerek már alszik, délután nem volt hajlandó, így 7-kor már alig bírt magával. De remélem így talán az óraállítást okozta kavarodást is letudjuk. :o

Tavasziszél, nagyon szomorú ami az ismerősötökkel történt.

Dinuci, én úgy tudom, hogy amíg barna a barna és nem piros addig nincs gond.

Kata, nagyon szép a pocid. Az enyém is kb ekkora. Majd holnap teszek fel képet. A Tamás nagyon szép név, de a sógoromat így hívják, így nálunk kilőve.

Zsocibaba, tessék gyakrabban jönni! Gratula a 12 heteshez.

Aranyoska, üdv közöttünk, majd gyere felénk is.

Sissy, mivel nekem is nagyon észrevehető a pocim, így egyre többen tudják a babát. Akkor hasonló cipőben járunk a doki fogadással kapcsolatban, úgy értem még mi sem tudjuk mit csinálunk.

Dinuci, a családbővülésnél én inkább a leányzómat féltem. Biztos rossz lesz neki az elején, ha megszűnik az egyeduralom :roll: Szép a pocid.

Mók, nyugi, minden rendben lesz Veletek! Szépen növöget a baba, hiszen már kezdenek szűkek lenni a gagyók! :lol:

Lina, úgy tudom a 12 hetes uh-t a 11. és a 13. között kell megcsináltatni. Én 12+3 voltam és a doki már 13 hetesnek mondta. A dokid nem mondta, hogy mikor csináltasd? Bátor vagy, én nem merném a férjemre bízni a névválasztást. :roll: De a Frigyes tetszik.

Lynn, a saját baba mellett is lehet örülni, ha egy kicsit csendes a lakás, de akkor meg hiányzik, hogy nincs itt. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok lányok!

En is itt vagyok, csak éppen most lábadozik az egész család a náthából. A fiuk már meggyógyúltak én maradtam utoljára.
Nekem szerencsére nincs már hányingerem, csak reggel egy pici, de azt ki lehet birni.

Valaki kérdezte, hogy más gondol-e arra, hogy milyen lesz ha meglesz a pici. Hát én elég gyakran gondolok erre és minél jobban belegondolok annál jobban megijedek, igy inkább lesz ami lesz :)
De ez természetes, amikor a másodikat vártuk, akkor is izgultam elöre és minden jó lett, most pedig a harmadiknál ugyanolyan kérdéseket teszek fel magamnak.

Szépek a pocakos fotok, csak igy tovább. Nekem is hatalmas pocakom volt az elsö kettönél, most pedig mintha nem is lenne semmi, csak egy picit szorit a nadrág.

A neveken mi még nem gondolkoztunk.
A férjem bent volt az elsö babánk születésénél is, látta, hogy meg kell szenvedni a piciért igy a másodiknál teljesen rám bizta a névválasztást, csak akkor árultam el hogy mi lesz a neve amikor már kibujt és kérdezték, mi lesz a neve. Szerintem most is igy lesz :)

További szép tavasz napot mindenkinek, most remélem gyakrabban tudok jelentkezni.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Hát persze hogy elmentem ma a 12 hetesre, nem bírtam ki. Eleinte paráztam, hogy hazaküldenek, de muszáj volt látnom.
Aztán láttam, hogy az ajtóra is ki van írva, hogy 11-13 héten lehet menni, akkor megnyugodtam.
A baba tornázik odabenn, épp gyertyaállásban kaptuk el. Sajnos fényképet most nem adtak. Amúgy 5,7 cm a babó, a tarkóvastagság pedig 1,5 mm. És most 4 hét várakozás a következő ultrahangig brühühü...
Mindenkinek drukkolok aki még nem volt a genetikain.
Vendég

Sziasztok.

A hasam nőtt meg, de ez még nem a baba, csak a várandósság "örömei" :D

28as farmert hordtam, de még a régebbi időből találtam 30ast. Na azt tudom kényelmesen hordani. A seggemen nagy, de legalább nem szorít. Amúgy meg egyáltalán nem érdekel engem, hogy milyen ruha, csak kényelmes leygen és pamut. Bementem egy kínaiba, sose vásároltam még ott, ezekután sem fogok. Az a sok műanyag blúz... Gondoltam veszek néhány színes holmit. Na inkább nem veszek.
cherryke

Páromnak tegnap mondtam, mért nincs otthon uh készülékünk :D
mindennap megnézném.

Nekem szokott picikét, de tényleg csak icikepicikét fájni lent a hasam, mindig máshol, de olyan fájás, mintha sérvem lenne (bár nem tudom az milyen). Azt mondják, az nem baj, nől és tágulok belül. Na múlt héten 2 napig nem fájt. Megijedtem. Aztán másnap bepótolta.

Én április 9.-én megyek UH-ra.
Ott már nézik azt a redőt?
cherryke

Sziasztok!!

Maradt még egy L-es farmer naci,egy kantáros L-es farmer,S-es lenvászon naci,+felsők(tavszi,nyári)
Mindegyik nagyon szép állapotban van. Nagyon olcsók.

Többit priviben megbeszéljük.
csucsu99
Budapest

Mért nem látszik a vonalzóm??? :(

Kriszta
Kép
cherryke

Na most meg látszik :)

Kriszta
Kép
cherryke

Lina84!
Nagyon örülök hogy túl vagytok a nyakiredőn, és minden ok. Miért kellett volna várnod ezzel?
Én április 12.-én megyek, olyan messze van még... :roll:

Hát a hasfájással én is így vagyok, mert ha fáj akkor az a baj, ha nem fáj akkor az a baj, mert ugye akkor aggódom hogy tuti gáz van....

Kép
mók

Lina: jo hogy minden rendben van!

van mar hazi hasznalatu uh gep usaban megfizethetetlen aron, de tan magyarok fejlesztettek ki.

nekem minden nap faj a hasam, sot mar most gorcsol, most egy hettl elobb jott mint az elsonel:(

en remelem holnap utan vegre mehetek uh-ra es mindent rendben talalnak!
tavasziszel

Kép 13+3

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Bocsi, de még nem vagyok profi pocakfényépész :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata1002, akkor a táblában is be kell kékíteni!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szióka mindenkinek!

Lina: örülök hogy minden ok! Akkor mindent láttatok hála ég és a tied is nagyon aktiv ezekszerint :) ugyhogy nyugi.

Kri: aranyos a poci, legalább rajtad nem láccik az előző hájacska :)

Rékus: szörnyű lehetett a nátha remélem te is végleg kilábalsz! Jön a gyönyörű tavasz, azt egészségesen várd :)

Tavasziszél: a hasfájást valahogy le kell gyűrjük. De biztos h fájdalmat érzel? nem inkább valami nyomo érzés?
Amugy az itthoni U.h nem rossz ötlet! De lehet káros lenne amennyit mi nézegetnénk, az aggódók velem együtt :D

Amugy ti mivel lepitek meg a gyerekeket husvétkor? És a menü mi lesz?

Üdv mindenkinek!

dinuci01

Lina, jó, hogy megnyugodhatsz :) Én pénteken megyek a 12 hetesre, kb. pont úgy mint te, 12 hét és 1 nap lesz. De hát az már jó, nem?
Örülök, hogy még húsvét előtt megnézzük a babát, kicsit nyugtalan vagyok, jobb lesz remélhetőleg megnyugodva a hosszú hétvége.
Kri, nagyon szép formás a pocakod!
Cherryke, ez ismerős. ha nem fáj, az a baj, ha fáj, akkor amiatt izgulok :)
Rekus, hogy bírta ki a férjed, hogy nem árultad el a nevet előre? Vagy te is csak akkor döntöttél?
Lányok, szerintetek ha amúgy magánrendelőbe járok, de most a kórházba hívott az orvosom, ügyeleti időben (mert ott van jobb ultrahang gép), akkor is ki kell fizetni a vizitért a szokásos tarifát?

lynnn

Dinuci biztos hogy faj:( Az elso terhessegem a 14ik hettol szinte vegig igy csinaltma vegig, kb olyan ez int eg joslo fajas, par masodpercre megkemenyedik a mehem es iszonyat kellemetlen.
Es annyira rossz ha 2 oranal tobbet allok vagy megyek akkor azonnal ilyen;
Ez orulet. MEg is fogom kerdezni a dokit hogy ez miert van hogy ennyire gyenge e mehem, es van e ez ellen valami ami segitene( azon kivul hogy kiloszam mg, ami kicsit se segitett )mert nekem a fekves se segitett pedig az elsovel igen sokat fekudtem, uldtem semmit se csinaltam....

En ujra kezdekkicsit idege enni a holnapi uh miatt....bar most az elso lenyeg hogy vegre megcsinaljak! Amugy kicsuszok az idobol!Igy is elvileg holnap toltom a 13at.
tavasziszel

Lynnn, a férjem egész jól birta, nem olyan kiváncsiskodó fajta szerencsére. Nekem nehezebb volt elhallgatni :) Igaz két nevem volt és azt mondtam, ha megszületett ránézek és akkor kapja az egyiket, hát egész jól sikerült. Máté lett ékezetekkel, ami itt egy kicsit komplikált, de én szeretem a magyar neveket. Az elsö fiunk Gergö, az ö nevét is már egész szépen kiejtik az osztrákok, igaz csodálkoznak, hogy mféle nevek ezek, de hát mi magyarok vagyunk.
Nekem is volt itt már olyan, hogy a doki behivott a korházba mert éppen szolgálatos volt, de itt nem kellett fizessek, pedig én is magánba járok hozza.

Milyen jó nektek, már mindenki a 12 Uh-ról beszél, én még csak egy hét mulva megyek, már alig várom.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rekus!

Nekem még másfél hét a 12 hetesig, mert a doki szerint fiatalabb. Kac-kac, a profi uh-s szerint meg annyi idős mint amennyi.
Mindegy úgy vagyok vele, hogy még a 13 héten sem késő.Bár irigykedem azokra akik már túl vannak rajta. Illeteva tesóm azt mondta, hogy a 12 hetesen pontosan meg fogja mondani az uh-s hogy mennyi idős.
Lehet hogy az orvos, és az uh. szakember is más méretekkel dolgozik?

Na mindegy...Türelem, türelem....

Tavasziszél!
Nekem tegnap megint komolyabb görcseim voltak, és ma is vannak, a szeméremcsontom felettt közvetlenül. És tuti hogy ez görcsi megint.
Utrot jövőhéttől fokozatossan el kell hagynom, nagyon be vagyok to...a! Remélem nem okoz problémát a babánál.

Visszatérve a nemekre, nekem meggyőződésem hogy kisfiam lesz, a párom lánykát szeretne /vagyis igazából mindegy/, csak a felé húz a szíve, az enyém is. De nagyon örülök majd annak is ha csodás kisfiunk születik. Neveken én sokat gondolkodom de fix egyikből sincs még.

Kép
mók

Sissy!

Merre jársz? Dobj egy sort hogy rendbe vagytok!!!!

Kép
mók

Mok : nekem elfogyott az utro, szerencsere nem kezdtem emiatt verezni vagy valami.
A kulonbozo meret meg siman lehet ahany gep annyi adat:)
egy a fix az utolso mensid.
nekem a lanyommal kb 4 fele szuesi datumom volt mig vegul o pontban a fogantatastol szamitott 40ik hetre szuletett( tudtuk egyertelmuen mikor fogant ) de az az orvosoknak mar tulhordas volt aznp inditottak volna meg mikorra vegul megszuletett:)
tavasziszel

Sziasztok!
Meg vagyok,édes vagy Mók,hogy kerestél.Olvasok minden nap,csak nem volt időm írni.
Kri:Szép a pocid! :)
Hát,a doki kérdés nem egyszerű.Mi jövő csütin megyünk a 12 hetesre,aztán lehet,hogy elmegyek a Margit kórházba,és ott fogok elkezdeni terhesgondozásra járni,elvileg úgyis oda tartozom.Csak jó lenne találni egy rendes dokit végre...

Tegnap megkaptam a kiskönyvem.Én is szoktam gondolkozni,hogy mennyire régen láttam a Babut,meg nekem azért még ennyire nem látszik a pocim,mint,amiket felraktatok képeket... :oops:

Mók:nekem is lehet,hogy fiatalabb,mert az első alkalommal 7-8 heteset írt rá a doki,és tegnap a védőnő mondta,hogy lehet,hogy fiatalabb? :) Majd kiderül...Minden esetre jó lenne már látni megint,de még egy hét...Olyan sokat számít ám,hogy egy-két héttel előttünk vagytok sokan... :) Néha irigylem... :D

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!
Én is vagyok ám, csak totálisan ki vagyok merülve. Az esti 10 óra alvás nem elég... sajna nap közben nem tudok pihenni :cry:

Szépek a pocakok, az enyém is már akkora, hogy mindenki legalább fél idősnek néz :roll: :roll: :roll: :roll: aztán közlöm, hogy csak 11 hét :lol: :lol: :lol:

Bocsi, de nincs energiám többre... :roll: :roll: :roll:

nukada

Én is csak jövőhét pénteken megyek 12. hetire...

Kriszta
Kép
cherryke

ha valakinek van kis ideje drukkoljon nagyon!
Elegge be vagyok tojva.
Elobb mar majdenm elajultam az izgalomtol, pedig probalok nem oda gondolni.
Mindjart indulunk ,meg lanykat lepasszolom aztan varakozas.brr
Egesz ejjel nem aludtam remesebbnel remesebb gondolataim voltak:(
tavasziszel

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.02.02 18:00-kor.
Vendég

Tavasziszél!

Giga drukk,de ne félj, mert tutti minden ok. Amint végezetek írjál hogy mi van.
Bár én tartanék már itt, bevallom megnyugodnék, nem izgulnék, bár majd meglátjuk...
Tényleg ne izgulj, inkább nézd meg jól a gyönyörű babódat!! :D

Kata16!
Nem tudom sajna mi lehet, de én is tuti megijedtem volna, amint van hír jelentkezz. Remélem nem komoly probléma...

Kép
mók

tavasziszel, Nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen, biztosan ugy lesz. Várjuk a hireket.

Kata16; En eddig erröl még nem is hallottam, de szerintem nem olyan nagy gond mint amennyire ijesztö, töled is várjuk a beszámolót.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Koszonok minden drukkot, hat mig varakoztam hol a szivem ugrott ki, hol semmire se tudtam gondolni..meg jo hogy nem mertek most vernyomast mert tuti kiugro lett volna:)
A lenyeg hogy minden rendben van ami ilyenkor lathato.
MEretek alapjan 13+3, nyaki redo 1,4
csak a combcsontja kisebb de az se hetekkel mint az elozo doki mondta hanem par nappal.
Szoval mazsas ko esett le a szivemrol
Dietat tovabbra is tartanom kell, pihenni a gorcsok miatt, ami azt mondta semmitol se fog elmulni, de amig nem hat a mehszajra nincs gaz.
Jah es a lepeny is jo helyre ment, hatso falon tapad.
BAbyke pedig olyan aktiv volt hogy a dokinak komoly gondot okozott a meretket becserkeszni:)
Viszont ujjait mar kezen laban meg tudtuk szamolni:)

Kata: te jo eg ez ijesztoen hangzik, remelhetoleg azert nem az!Remelem okosat tud ra mondani a doki!
tavasziszel

Sziasztok,

Tavasziszél, örülök a jó híreknek. A méretekkel ne foglalkozz, biztos nehéz mérni, főleg ha ilyen aktív pocaklakód van. :lol: A görcsökre szedsz magnéziumot? Doki nem mondta? Na akkor a te lepényed is helyre igazodott. :lol:

Dinuci, húsvétre Brigi kap 3 könyvet, szereti nagyon nézegetni, egy kiskosarat - amit szerintem aranyáron vettem 2500 Ft volt. Ennyiért már nagyot kellett volna kapom. Vagy csak én vagyok lemaradva? Meg csokikat. Már megígértük neki, hogy mindenhol végig kell majd néznie a kertben, hogy hova dugta az ajándékokat a nyuszi. Remélem élvezni fogja. A menüvel még gondban vagyok, de kapucíner szeletet fogok sütni. És igyekszem nem megenni mindet. De nagyon fincsi. Atikának mit vettetek?

Lynn, szerintem simán jó a betöltött 12. héten menni. Hát a dokival kapcsolatban szerintem ilyenkor nem kellene fizetni, de azért nem árt rákérdezned. Én csak NST-n voltam kórházban, de akkor csak ránézett a doki a papírra, szóval sok mindent nem csinált. Én nem fizettem.

Mók, az utró nekem a 12. héten elfogyott, a doki már nem írt új adagot és hála az égnek semmi gondom.

Sissy, az első terhességemnél kb a 18 hét körül volt ekkora hasam.

Nukada, azért próbálj meg pihenni.

Kata, remélem semmi komoly.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri: szedek persze.
MI is kis konyvet adunk lanykanknak meg kis csokit( bar annyira nem szereti).
MEnu nalunk csak hideg etel: sonka, tojas, sajt, zoldsegek, salatak.
MAsnap meg elvileg utazunk.
tavasziszel

Tavasziszél, a lényeg, hogy minden rendben, most már ne izgulj!
Kata, ilyet még soha nem hallottam, fáj is? Én egyszer sok sok éve elszaladtam a nőgyógyászomhoz valami hasonlóval, de kiderült, hogy valami mirigy gyulladt be, és antibiotikumot kaptam. De akkor nem lógott ki semmi, csak duzzadt volt. Remélem semmi komoly és gyorsan elmúlik!
Mók, én is úgy érzem, hogy fiú lesz, de szerintem azért, mert picit jobban szeretnék kislányt. És talán pont azért gondolom, hogy fiú lesz, hogy arra is ráhangolódjak.
Akik már voltatok 12. hetesen, ez még hüvelyi vagy már hasi uh? Férjem is szívesen bejönne velem, de nem tudom, van-e erre lehetőség a kórházban.
Bárcsak holnap este lenne már. Nyugtalan vagyok, mert a mellem már egy hete nem feszül, és a hasam se nagyon nő...

lynnn

Halihó szép napot!

Gyors bekukk mert sok a tennivalóm :( Már nagyon fáradt vagyok ma! :shock:

Tavasziszél örülök hogy minden rendben a babókával :) Akkor most lelkileg is jobban vagy remélem. A hideg kaja jol hangzik, énis inkább csak azt csinálnék de a párom.... szoval meleg kajás. És mere utaztok ha szabad kérdezni?

Kri: aranyos ajándék a könyvecske meg a kiskosár biztos örülni fog. Főleg ha kertben keresheti meg azokat :) Nekünk sajos erre nincs lehetőség de remélem igy is örülni fog. Attikának kicsit tulzásba vittük az ajándékot ( no nem azért mert sajnálom csak drága, ugyhogy böjtölhetünk szo szerint) biciklit vettünk a kisszivemnek. Amugy is szerettünk már volna neki, ez meg jo alkalom nem? Meg persze kiskosárba még egy kevés csokika hogy megadjuk a modját :D
A hasméretről annyi hogy biztos a megmaradt felesleg miatt láccik előbb a pocink. Nem baj, oda se neki :)

Kata: énsem tudom mi lehet ez de reméljük semmi baj nincs. De mindenesetre én azt tanácsolnám nézesd meg magad mindenképp!! Biztos ijesztő lehet.

Nukada: a kimerültség természetes és nem vagy vele egyedül. De szerintem igyál sok folyadékot. Énis nagyon nagyon fáradt vagyok!

Mók: remélem te is jol vagy :) Jo hogy ilyen biztos megérzésed van. Én egyszer ezt egyszer azt érzek. :oops: Bár tegnap arra gondoltam hogy lehet ha fiam lenne megint attika jobban megértené magát vele de végülis teljesen mindegy. Már alig várom bármi legyen is.

Sissy: nem a méret a lényeg pocakban! Rajtam pl a felesleg miatt láccik ha jobban megnézed. De van akinek még egyátalán nem . Valakinél olvatam ezt hogy még nincs poc.

Amugy mi megvagyunk nagy a hajtás, ezért is vagyok fáradt. De páromn ak sikerült ma a KRESZ ugyhogy uton vagyok a nyugodt békés terhesség felé :) Itthon, nyugisan, sütök, főzök és pihenek. Még kb 1 hónap :) Mindegy a nehezén megvagyunk.

Azt szeretném kérdezni ha nem vagyok indiszkrét ti hogy álltok olyan terén.? :oops: A párotokkal...

dinuci01

Amugy hétvégén szerintem nem jövök, mert sok a tennivaló de azért megpróbálok. Ha nem jönnék:
KELLEMES HÚSVÉTOT MINDENKINEK!! SOK LOCSOLÓT ÉS AZÉRT EGY KIS PIHIT IS MINDENKINEK!

dinuci01

Sziasztok!
Tavasziszél:Örülök,hogy minden ok,mostmáér nyugodj meg!

Kata:Tudsz már valamit?

Úgy néz ki,hogy képzeljétek,a Margit kórházban,ahol én születtem,Anyuval néztük a dokikat,és úgy tűnik,ott van a z a Doki bácsi,aki Anyu szülészének segített (én császáros voltam),ő volt a jobb keze.Sajnos az én dokim nagyon fiatalon meghalt,pedig szívesen mentem volna hozzá.Most lehet,hogy megpróbálok ehhez a dokihoz menni.Amúgy 12 hetesre átjelentkeztem a Margitba,nagyon úgy néz ki,ott fogok egy helyen mindent megcsináltatni.Akkor leveszik a kombinált teszthez a vért is.Ez két hét múlva szerda....SOKÁRA!!! :( Oda ugye nem kell éhgyomorra menni?

Nem tudom,hoogy tudok képet feltenni magamról a gépből...

:oops:

Szilvi

sissy01

dinuci!
Remélem jól értem a kérdést "olyan téren": nálunk nagyon megritkultak, persze köszönhető a kúpmnak is, mert ha lenne is hangult, á már pont beraktam...stb. Bár mintha e nélkül is változott volna a dolog, kifejezetten kevesebb! :cry:

Tavasziszél!
Szuper híreket hoztál, nagyon örülök hogy rendben vagytok, én még izgulhatok 9 napig. :evil:

Sissy!
Nálad ez a doki dolog elég érdekesen alakul, kíváncsi leszek kit választasz a végén.

Én tegnap voltam ekg-n, azt hittem a belgyógyászatit is bepecsételik ezzel a lendülettel a kiskönyvbe, na de nem, majd kedden űljek sorba, és majd a doki pecsétel. Tegnap még vártam többen körbe köhögtek. Éjszaka már folyt az orrom, és tüsszögtem. Ezt a hülye megoldást, hogy a kismamikat ennek kiteszik, fel vagyok háborodva. Ráadásul 17h-re oda voltam rendelbe, és nagyjából 18h-kor kerültem be.

Kép
mók

Sziasztok csajok!

Tegnap este meg volt a kukucska.Kb jó volt a sejtésem, a hüvelyem elülső fala domborodott ki.Ez a növekvő méh súlya miatt van,ennek megfelelően a méhem aktuális helyzetétől függően a terhesség alatt hol jobb,hol rosszabb lesz. Fájni nem fáj ,jelenleg pont normál állapotban van.Különösebb teendő nincs vele.Majd meglátjuk,hogy szülés után milyen lesz,ha szar a helyzet műthető. A lényeg,hogy pár másodpercre láttam a babámat.Pörgött-forgott a doki csak a fejét tudta megmérni.Már megint sokat nőtt. A dokimmal egyeztettünk,hogy mekkora volt a lányom születéskor(4,40kg 58cm).Erre azt mondta: Reméljük most kisebb lesz!!! Magamban gondoltam ,mitől lenne kisebb?? Ugyanattól az apától van. Szerinte nem indokolja semmi ,hogy ekkora gyerekem legyen és majd fokozottan odafigyelünk a cukromra.->Az első terhességemnél még csak a gyanuja sem merült fel a cukorbetegségnek nálam és az újszülött lányomat folyton szúrkálták,hátha cukor problémái vannak. Sok helyen olvastam már,hogy a gyerek születési súlya a szülők születési súlyának átlaga körül mozog.A férjemmel mindketten 4kg fölött voltunk.

Be vallom őszintén,amikor annak idején (már 7 éve) kibújt a lányom megijedtem én is a méreteitől. Képzeljetek el egy újszülött szumó birkózót. De azután már örültem ,hogy ekkora.A nagy baba nem akar folyton enni,ő egyszer sem ébredt fel éjszaka szopizni.Nagy baba=átaludt éjszaka!A Czeizel könyvben azt olvastam,hogy a nagyobb születési súlyú embereknél kisebb a szív és érrendszeri megbetegedések aránya.Mindezek után én remélem ,hogy megint nagy babám lesz!!!!!
Na és a megérzések:én most fiút érzek!A neve is meg van:Soma
Ha mégis lány, akkor:Szonja Kép Pocakfotó 13+6
Vendég

Sziasztok!

Kata, örülök, hogy nem nagyon komoly a baj, remélem végig minden rendben lesz. A fotódat nem nevezném POCAKfotónak, mert szinte nincs is. :-) Amúgy nekem sincs, de majd ha látszik valami én is rakok fel. Ja és én is fiút érzek. Majd meglátjuk!

Én ma voltam a Dawn-szűréses vérvételen, hát 2 órát álltam sorba. Szó szerint, mivel ülőhely nem volt..... Valaki kérdezte, nem kell éhgyomorra menni.

Valaki kérdezte a házaséletet, hát megmondom őszintén, hogy ha választani lehet az alvás és a szex közt én habozás nélkül az alvást választom. Ennek megfelelően kb heti 1 vagy még annyi se :-( Remélem most a második trimeszterben kicsit energikusabb leszek, na meg május 15-től táppénzen leszek és akkor jut időm aludni. Nem szeretném hogy a férjem "megszenvedje" a terhességemet. Amúgy a baba miatt nem aggódok, szerintem semmi baja nem lesz tőle.
Vendég

Sziasztok,

Lynn, Briginél mi is fiút vártunk, mivel a férjem fiú szeretett volna, de mivel nem kérdeztük meg meglepetés volt. Én is inkább kislányt szerettem volna, de így szépen ráhangolódtam a fiúra. Babaruhából pedig unisexet vettem.
Nekem mindkét 12 hetes uh hasi volt (mármint az előzőnél is) szerintem bemehet a férjed. Az enyém volt bent hüvelyinél is, engem nem zavart. :o

Dinuci, gratula a férjednek a sikeres vizsgához.

Sissy, a kombináltnál nem kell éhgyomorra menni. Örülök, hogy megoldódott a doki ügy, szülésznővel mi lesz? A képpel kapcsolatban kattints a melléklet feltöltésére, bár lehet, hogy előtte le kell kicsinyítened a képet.

Mók, hasonlóan voltunk mi is a kúppal amíg dugdostam. :oops: Sajnos ilyen az egészségügyünk. Szerintem én is a múltkor a hányásos fertőzésemet a vérvételnél szedtem össze. Nem nagyon voltam máshol.

Kata16, jó, hogy semmi komoly. Jók a nevek és aranyosan gömbölyödik a pocakod!

Lina, durva lehetett. A szexről és az alvásról hasonlóan gondolkozunk. 8)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

El is felejtettem írni, ma megjött a Down-os vérvétel eredménye.

A vizsgált markerek eredménye:

PAPP-A szint: 1940.00 miu/L 0.80 MoM
Szabad ß-hCG szint: 24.00 Ng/ml 0.68 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.70 mm 1.11MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 11 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

A többi értékről fogalmam sincs micsoda, majd utánanézek.

1,5 hét alatt jött meg,már azt hittem majd csak kedden kapom meg.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szióka mindenkinek!

Gyors bekukk!Hogy vagytok?

Kri: Örülök a jo eredményeknek és köszi a gratulációt :) Ez a fius érzés nagyon bejön ugyláccik mindenkinek! Már nagyon kiváncsi vagyok kinek mije lesz főleg nekem :)

Lina: énis hasonlóképp gondolkozom, csak annyi külömbséggel h kivánom a dolgot csak lusta vagyok hozzá de aztán mégis. De be kell valljam most nem olyan jó.... De a páromnak ezt nem merem mondani, meg minek is...

Kata: örülök hogy minden rendben. Látom te is fiut érzel :)

Sissy: ne aggódj hamar eltelik az idő vérvételig. Addig meg kitartás. Énis ugy tudom hogy nem kell éhgyomorra menni.

Lányok ti vettetek már valamit a baba részére? Ha nem mikor tervezitek?
Én még az eltett kisruhácskákat se vettem elő. Nem vagyok tul babonás de...valahogy mégse :oops:

dinuci01

Sziasztok!

Kata:örülök,hogy minden ok!

Kri:A kicsinyítésnél ragadtam le...Hát,azt hiszem,mondtam,hogy a szülésznőm 17 hetes terhes,így azt sem tudom,hogy,ha átkerülnék ehhez a dokihoz a Margitba,hogyan alakul majd a szülésznő kérdés...

Dinuci:köszi,remélem,én is,és nem sokára látom a Babót.... :)
Én,amikor + -at teszteltem első megérzés fiú volt,Anyu,Párom fiút álmodott,de a Párom lányt érez...Azóta nem tudom,de talán fiút érzek.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Megvolt a 12. hetes uh, minden rendben van, nagyon édes volt a baba, integetett :) Olyan különös érzés volt mozogni látni! Férjem is bejött, neki is nagy élmény volt. Először hasit csinált az orvos, de mivel még elég pici a baba (55 mm CRL), hüvelyit is csinált. Kb. egy órát voltam bent, nagyon alapos volt.
Megkérdeztem, ajánlja-e a kombináltat, azt mondta, attól függ, mennyire aggódom. Nem látott semit, ami szerinte problémára utal, de azért ajánlott egy helyet, ha mégis elmennék. Még gondolkozunk, sok pénz, és nem tudom, szükséges-e. nyaki redőre azt írta, 3 mm alatt, normál érték.
Megkaptam a vérvétel eredményt is. Képzeljétek, nagyon vicces, a lelet alján rá van írva a biológus neve, aki validálta - az egyik gimis osztálytársnőm, padtársam, jóban is voltunk. Olyan kicsi a világ!

Dinuci, én még nem vettem semmit, de szerintem hamarosan nem fogom tudni megállni, hogy legalább valami apróságot beszerezzek.

Kata, nagyon jó nevek, a Soma nálunk is felmerült.

Mók, jobbulást!

Holnap reggel elutazunk 3 napra, addig is mindenkinek nagyon kellemes húsvétot, sok pihenést!!

lynnn

Mindenkinek nagyon kellemes húsvétot!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlankodásért.

Eladó bébé confort high treck oxigen red babakocsi,
hordozó,mózeskosár, pelenkázó táska külön-külön vagy szettben .
Kitűnő állapotban, alig használt.

Eredeti ár:

Mózes:69900 Ft
Hordozó:44900 Ft
Babakocsi: 79900 Ft
Táska:16900 Ft

Eredeti ár szettben durván 212 000 ft.
Én eladom 130 000 forintért!

Külön:

Mózes:50 000
Hordozó:30 000
Babakocsi:60 000
Táska:10 000

concord ultimax gyerekülés 0-18 kg-ig használható. Alig használt, kítűnő állapotban van. Eredeti ár 64900
Irányár: 45 000ft

Érdeklődni lehet:
Liegl Attiláné: 0630 381 7904
liegl@invitel.hu

Kép Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2010.04.06 10:11-kor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok lányok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, igaz itt nem volt valami szép idö, de mára már gyönyörüen süt a nap.
Nálunk a legujabb hir, hogy a nagyobbik fiam Gergö himlös lett. Ma reggel vettük rajta észre, hogy sok apró kis hólyag szerü kiütése van. Apa ma el is vitte az orvoshoz és megerösitették, hogy igen, ez a holyagos himlö. Szerencsére én már voltam, és azt hiszem nem ez a veszélyes ránk, hanem a rózsa himlö.
Ma felhivtam az ovodát, hogy a héten nem megy a fiam, mert himlös, és mondja az ovonö, hogy jaj, hát tudják melyik himlö lehet mert már van az ovodában. Hát nem mondom egy picit felháborit, hogy nem figyelmeztetik a szülöket, nem azért mintha el akanám kerülni, csak akkor legalább tudja az ember, ha lázas a gyermek akkor mi lehet az oka. A doki azt mondta 99%-ban elkapja a kicsi is, hát majd kiderül, mert hallottam már olyant, hogy nem kapta el a testvér. Hát nekem éppen most ezek a nagy gondjaim vannak.

Holnap este pedig megyek a 12 hetes UH-ra. Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy mekkora és , hogy még mindig azt mondják-e, hogy kissebb egy héttel.

Szép napot kivánok mindenkinek és ha kipihentétek az ünneplés fáradalmait, gondolok itt a sok finom ételre :) akkor jelentkezzetek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Hogy vagytok Lányok? Remélem, mindenkivel minden rendben, szépen növögetnek a pocakok, a babák :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hogy teltek az Ünnepek? Gyerkőcök örültek a nyuszinak?Locsolok?

Nekünk kicsit olyan nem ünnepi hangulatban. Nem volt valahogy meg.Na meg a kaja...... az sem ment. A látványtól belaktunk :) Anyósnak hordtam el hétfőn a kaját vasárnaprol, de még mostis van nekik abból is az övékből is :)
A fiamat viszont mintha kicserélték volna. Mióta adom neki a peridol szirupot eszik mint aki sosem evett én olyan boldgo vagyok :) remélem még nem korai az öröm. :roll: A biciklinek nagyon örült meg a csokiknak:) teszek is fel egy képet ha nem bánjátok :oops: olyan aranyos volt.

Amugy pocakok hogy vannak? Nőnek szépen mindenkinek?? :)

Réka: nagyon sajnálom a himlőt remélem hamar kilábaltok. Amugy hétfőn erre se volt valami jo idő :( Mindegy azért jol teltek az ünnepek nem?

Kata: velem minden rendben, egyre jobban érzem nől a pockom. De az egyéb kisérőtünet kezd rajtam kijönni amit ugy hivnak: HISZTI! :shock: És félek hamar kiboritom a párom. Pl este megette a sütimet, és reggel olyan bőgés kapott el. .... Nme vagyok normális. Délután nemrég meg hogy nem törődik eleget velünk... Pedig nem igaz! Már nem tudom néha mit beszélek. Ha meg beismerem bocs tévedtem ez meg ez van.... bolondnak néz :oops:

Tavasziszél: jobban vagy remélem :)

dinuci01

Kép Attika bicajozik :)

Kép Ez pedig a fantás sütim :-)

dinuci01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: