A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Jaj elfelejtettem egy kicsit panaszkodni!
hideg van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( konvektorok szétszerelve, központifűtés sehol, elkezdtem gyűrni a matekot és most túlórázom a melóhelyen, a gyerekek a maminál holnap jönnek haza és már nagyon hiányoznak.A kiskutyánkat el kell altatni mert nagyon beteg nem tudom a gyerekeknek mit mondjak annyira szeretik.........)
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Sajna Ricsi bekapott vmi vírust, így reggel összehányta magát, engem és a fél önkormányzatot, ahol éppen ügyintézni voltunk...Kép
Hajnalban kelt, de ma már 3x aludt 2-2 órát és kb. 4 perc alatt 38,2 ment fel a láza (tovább nem tűrte a sima lázmérőt - a digit meg eltűntKép)...
Valakinek mostanában volt hányós, lázas manója - mit adott neki???
Én főtt krumplit, kamilla teát és 3x nurofent, de most még benyomatok egy lázcsillap.kúpot is. Olyan kis anyátlan, rá nem jellemző módon, még az autók sem hozzák lázba...
Eri! Nem nálatok volt???

Csilla!
Veled érzek - 4 éve az én németjuhászomat is el kellett altatni 12 éves korában, sajnos már nem bírt menni sem - félig belehaltam...Kép

Szebb estét Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Erika!
Jobbulást neki! KépKép
A fiúk csak náthásak voltak, ill. a Zoli még hurutus. Szerencsére láz és hányás nem volt. Marcsinak volt lázasak a fiai, de a többi tünetet nem tudom. Biztos a bölcsiben szerezte a vírust. Én homeopátiás szereket adtam nekik. Enni pedig nem nagyon ettek rendes kaját, inkább szopiztak. Kép

Eri
simones

Sziasztok!
Iyawo!
Köszi a pontosítást, úgy látszik engem le akart beszélni az ügyintéző az igénylésről, azért vagyok félreinformálva! Ezen felbuzdulva lehet, hogy nekifutok még egyszer a dolognak! Bár egyszerűnek nem mondható az esetünk, de mit veszíthetünk, max elutasítják a kérelmünket.

Eri!
Nálunk Marci az elejétől végigaludta volna az éjszakát, ha nem keltem fel szopni, amikor Bencus felébredt. Aztán kb 1,5 éves korukban kezdték átaludni az éjszakát, de néha most is előfordul, hogy Bence felsír, és akkor meg kell nyugtatni. Amióta meg "szobatiszták" lettek éjszakára is, Bencét ki kell vinnem pisilni egyszer éjfél előtt, különben ágyhúzás, pizsicsere Kép.
Kb 1 hétig leszek kórházban, legalábbis a múltkor úgy volt.Kép
Ezeken a névvariációkon én is töröm a fejem, remélem addig megbarátkozom az egyikkel!Kép

Erika!
Jobbulást Ricsinek, remélem reggelre jobban lesz!

Nálunk a fiúk oltásának a helye nem javult, Marcinak a térde is bedagadt, borogatni, kenegetni nem engedik, sántikálnak szegények.Kép
Vikics!
Nálatok meddig tartott az oltás hatása, és mivel kezeltétek?

Gabi
efgabi

Gabi,

Tudom, hogy már későn okoskodom, de a dokinak nem lett volna szabad lábba adni az oltást. Csak a 2-5 hós oltásokat szokták oda. Mi már a 15 hónapost is karba kaptuk. A dokinőnk mesélte, hogy sajnos még most is vannak, akik combba adják még a 3 évest is, és szegény gyerek meg szenved tőle, sántikál. Kép
Remélem azért hamar túllesznek rajta. Kép
manoca

Szilvi!
Köszi, majd a legkisebbnél már szóvá teszem!Kép

Vadvirág!
Köszi a biztatást, ezt a kis időt már fél lábon is kibírom! Szolidarítok a fiaimmal! KépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Eri, Gabi!
Köszi szépen!Kép
Szerencsére már ill. most (kopkopkop...) nem látom jelét a betegségnek. Reggel a tejét megitta s a közérzete is jó.Kép
Remélem amilyen gyorsan (mondhatni szélsebesenKép) jött, olyan gyorsan át is ment rajta.Kép
Igazatok van, biztos a bölcsiben kaphatta el és Marcsi fiai is onnan vihették haza.Kép
Na majd fel is hívom holnap ha megjönnek Pécsről és kifaggatom.Kép

Vadvirág!
Hogy van Márk?Kép
Nem nagyon írsz mostanában...
Reméljük szépen javul és a Dévény módszer segíteni fog! Sok sikert!Kép

Szép hétvégét mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Tegnap beszéltem Ebattával és Zsuzsival(Eszter28)
Mindketten jol vannak,a babák szépen nönek.
Zsuzsit legkésöbb 2 hét mulva megcsászározzák a HELLP szindroma miatt,de azt mondta neki a doki,hogyha bármit is észlel magán,akkor azonnal szoljon.

Zozo!
Küldtem mailt!Megkaptad?

Mindenkinek szép borongos-esös napot!(Nálunk tegnap reggeltöl estig egyfolytában esettKép )

Bea

Kép
beatrix2

Ezt most találtam a HELLP szindromárol:

https://www.babanet.hu/faq/terpat36.htm

Kép
beatrix2

Erika!
Tegnap is írtam... Kép
Na jó, Márkról valóban nem, de minden OK.

Arra gondoltam, hogy ezentúl inkább csak a szuper jó és pozitív dolgokat mesélem el vele kapcsolatban...

Köszönjük a jókívánságot! KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Köszi megkaptam, próbálok írni. Nagyon szenvedek. Úgy hányok mint a lakodalmas kutya/ még mindíg/.
17 hetesek vagyunk. nincs valakinek valami jó ötlete hányás ellen? Ráadásul olyan szomjas vagyok, hogy vízzel álmodok és tuti, hogy napi 3-4 üveggel letudnék küldeni ha a gyomrom bevenné.
Zozo
Vendég

Sziasztok!

Sajna délután kezdődött a Rikinél is a műsor, estére 2!!perc alatt a normál hőmérővel 38,5-re szökött a láza hideg rázta, kádban nem maradt meg, egész este sírt egyfolytában, nem eszik, nem iszik, gyógyszert sem vette be - 1 kúpot tudtam "felküldeni"... Remélem legalább aludni tud egy kicsit, mert nagyon le van gyengülve szegénykém.Kép

Vadvirág!
Igazad van - tényleg írtál!Kép
A lényeg, hogy Márk javulgat - annyit osszál meg velünk, amennyit érzel! Mi minden kedvező hírnek veled együtt örülünk!!!Kép

Megyek, mert a Ricsi sem tud aludni, itt nyomkodja a gépet... pedig még teregetnem is kellene...Kép

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Zozo!
Az elején én is nagyon hánytam az ikrekkel, de ahogy elkezdtem szedni az Elevitet, két-három napon belül elmúlt. Próbáld ki, ártani nem árthat, egyébként is kell valami vitamin-utánpótlás a három csöppség kihordásához!Kép

Gabi
efgabi

Szia Gabi!
köszi már szedem az eleje óta, és még hozzá a B6 vitamint is. de semmit nem használ sajna.
eddig még elhittem, hogy majd elmúlik de már nem nagyon bízok benne.
/Hátha mégis./
Mennyit híztál a babákkal? Mennyi az ami még belefér?
nekem nagyon mondják hogy ne egyek.biztos igazuk van.rákattantam a paradicsomra napi 2-3 kg, símán lecsúszik. de azért imádom mert nagyon jó szomjúság ellen.
Zozo
Vendég

Szia Zozo!

Hát arra nincs ötletem nagyon..., nekem kb a 16.-17.-től nem volt hányás, hányinger. Azt mondják , a gyömbér jó. Nekem nem vált be! Kép

Krisztina
k78

Kedves Zozo!
En nekem a citrom valt be.Felvagdaltam karikakra es betettem egy kis zacskoba.Ha ramjott a hanyas vagy hanyinger csak kicsit beleszagoltam a zacskoba.Nekem bevalt.Ne haragudjatok hogy belepofaztam csak segiteni szeretnek.
Sok puszika es kitartas mindenkinek.
misike

Szia Kriszti!
A gyömbért én is hallottam , de nem bírom.Pedig állítólag tényleg jó.

Szia Misike!
Nagyon köszi a citromos trükköt kipróbálom nekem már mindegy csak vége legyen.

Ki tud nekem B.Pesten 1 max.2 olyan üzletet mondani ahol kismamaruhákat, babaruhákat, egyebeket /minden ide tartozó dolgot / megtudok venni?
Én Szegeden lakom és nagyon siralmas a helyzet.
Két hetente járok Pestre dokihoz.
Betévedtem a Brendonba a múltkor. a KIsmamaruha vÁlaszték: 3-4 nadrág, 4-5 felső mind ugyanolyan "szép" és hihetetlen pici méretben.pedig még nem is vagyok olyan nagydarab.Sikerült egy melltartót vennem! de nem az igazi nagyobb kosaras kellett volna. A válasz erre az volt, hogy nincs, megkell rendelni és kb. egy hét mire itt van. /Nagyon jó csak addig kinövöm./
/nem tudok mit felvenni/
Zozo
Vendég

Szia Zozo,

Én a Kálvin téren vettem ruhákat annak idején. Városkapu üzletház, MUTTA kismamaruházat. Ott egész jók voltak.
Ahol még van
Megatoys áruházak (Soroksári út 160)
Madrina -Budaörs
Ebben a kettőben babafelszerelés is van minden mennyiségben,
West End City Center- Gólya kismama divat
Mamut I- Formes ez jóval drágább mint a többi
2 in 1 -Teréz krt. 33.
Kb ennyi igy hirtelen. Remélem vmelyik bejön. Kép
Szilvi
manoca

Sziasztok!

Zozo!
Homeopátiás szert próbáltál már?
Ruhákat én nem nagyon vettem. A nyári ruháim közül valami jó volt még akkor is. Még 2 db terhesnadrágot vettem, az végig jó volt. Engem minden más ruha zavart. Kép A Blahán a Corvinban pamut szoptatós melltartókat vettem, azok még most is jók. Abban a méretben nem volt nem szoptatós. Kép

Eri
simones

Erika!
Jobbulást Rikinek is! Kép Remélem ő is olyan gyorsan átvészeli majd. Kép

Eri
simones

Szia Szilvi!
Köszi az infókat.ha megyek legközelebb benézek az üzletekbe.

Szia Eri!
A homeopátiás szer még eszembe se jutott, ill. már odáig jutottam, hogy nem nagyon hiszem, hogy bármi is jó lenne, de kipróbálom. nem veszítek vele semmit.
Zozo
Vendég

Az ikershow válogatója
http://index.hu/velvet/celeb/ikrek0924/

Majd még jövök holnap, az első munkanapom után!!
Kép Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Kép A barbik itt laknak Szolnokon és ott dolgozik a fodrászom, ahol ők is... Kép

Zsuzsi! Hol vagy? Mesélj már!!!! Továbbjutottatok?!

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Először is üdvözlet az újaknak! Zozo, gratulálok a 3 kismanóhoz!Kép Linatónak meg - kicsit megkésve- a vegyes pároshoz!Kép

Marcsi, Kriszti, ez még mindig csak az első forduló, több ezer pár jelentkezett, ezért tart még mindig csak az első.Kép A cikkben is írják, hogy 60 pár jut tovább a második fordulóba, miért pont mi lennénk köztük?...de majd kiderül...Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Zozo!
Az első fiammal és az ikrekkel is 15 kg-t híztam, a különbség csak szülés után látszott!Kép Az ikreknél szigorú diétán voltam, egyrészt terhességi cukor miatt, másrészt a nagyfiam tejallergiája miatt. Szerintem érdemes odafigyelni, hogy mit eszel, a paradicsom semmilyen szempontból nem árthat!Kép Főleg, ha azt kívánod, és benned is marad!Kép
Szívesen adnék neked ruhákat, de én is kölcsön kaptam.Kép Az ikrek júliusban születtek, velük a vége felé bő nyári ruhákat hordtam, azt hiszem, azok most nem az időjárásnak megfelelőek!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok! Én az egyes terhességeimnél sosem hánytam, de az ikrekkel sokáig (vagy legalább hányingerem volt), és mindig este. Én is mindent próbáltam, elevitet, magna b6-ot szedtem, homeopátias kütyüket is, végül nekem a gyerekeim vitaminja jött be, mindig nálam volt, és azt szopogattam, nem is rágtam. Ja, egy időben jót tett a Strepsils is (a mézes citromos). nekem a 20. hét után hagyott alább, remélem te előbb túljutsz rajta! Ha sokat hánysz, persze, hogy szomjas vagy, próbáld kortyonként. A leveseket sem bírod?
Miért izgulsz a hízáson, mennyit híztál eddig, Én az ikrekkel uúgy 10 kg-t, mint előtte mindkét fiammal. A vége felé úgysem lesz hely a gyomrodnak, úgyis alig fogsz tudni enni, legalább is én így voltam! Claire
claire

Sziasztok LányokKép

Bocsánat, most csak röviden irok, mert este értünk vissza és még feje tetején a lakás...

ClaireKép
Én hivtalak pénteken csak aztán felébredtek a kicsik és nem tudtalak már újra hivni...tiszta rohanás volt ez a két hét de natur gel-t szereztemKép
VadvirágKép
Mi december óta Dévényezünk a Kicsikkel és épp a héten kérdeztem meg a Dévényes gyógytornászt a Ti esetetekkel kapcsolatban. Azt javasolta érdemes lenne kipróbálnotok, hisz néhány kezelés után kiderül miként reagál Márkocska a kezelésreKépKép Látom már eljutottatok a megfelelő szakemberhezKépKép Velünk CSODÁKAT tett a módszer, remélem Veletek is igy leszKépKépKép

Egy két téma de nem névre szólóan, mert nem tudtam jegyzetelni, csak dióhéjban futottam át a leirtakat...:
Ilid, talán Te kérdezted a nyakpárnákat. Mi ezeket a Németeknél vettük és én direkt azt a fajtát választottam aminek apró golyócska töltete van (mint a szopis párnáknak)mert az könnyebben alakul a nyak formájához és nem merev. Az árára nem emlékszem de nem volt olcsó viszont hétvégén újra megyünk vásárolni, megnézem ha még érdekelKép

Babakocsi téma: Nekünk a Peg-Perego van autós hordozóval és nagyon bejöttKép Viszont mi is vettünk két szimpla kocsit, mert kirándulni, liftezni, felvonóval közlekedni csak azokkal lehet. Mi Chicco márkát választottunk és imádom mert könnyű, kényelmes, vizszintesig dönthető és esernyőre csukhatóKép

ÉvaKép
Jó, hogy túlvagytok a műtétekenKép Mekünk Lilluskánál volt lágyék sérv, de szerencsére néhány hetes Dévényezés után elmúlt, igy megúsztuk a műtétetKép

A bölcsödébe szokóknak kitartást kivánokKép Nagyon nehéz időszak de túl lesztek rajtaKép Persze sok múlik a gondozónőkön...

Nekünk rohanás volt a két hetünk... Dévényes torna volt minden nap, aztán korházi kontrol, Kaáli intézeti látogatás, SOTE szemészet bár sajnos ezt nem tudtuk elintézni és kiakasztó, hogy milyen fejetlenség uralkodik még pici gyerekek kezelésével kapcsolatban is. Most kénytelenek leszünk itt kint megcsináltatni az egy éves kontrolt. Megültük otthon a babák egy éves szülinapját is előrehozvaKépKép
Sűrű volt a program, minden napra jutott egy-két vendég isKép Most meg győzünk visszaszokniKép

LinatoKép
ÉN is gratulálok, gyönyörű a súlyotokKép

Bocsánat, hogy nem irtam név szerint mindenkinek...

Puszi:Doris
doris

Szia Doris! KépKépKép
simones

SimonesKép
Szia Neked isKép Hogy vagytok?Kép

Lemaradt az előzőből és gyorsan meg kell irnom mig alszanak a kis Gézengúzok...Kép Mindkettő teper, kúszik fürgén és Gergő nagyon szépen, stabilan ülKép Kijönni még nem tud az ülésből, ezért ha nem érek oda időben a sigitségére, akkor a két mancsával húzza magát előre a földönKépKép Lilluska pedig továbbra is a hintázásnál tart, de már egyszer sikerült Neki hátra leülnie a lábai mögéKép Annyira ügyesek és olyan hihetetlen, hogy igy elrepült ez az egy évKép Ill. még kb.két hét van addig de fantasztikus micsoda fejlődésen mentek keresztül a DrágákKépKépKép

Puszi Mindenkinek:Doris
doris

Szia Doris!
Köszönöm, hogy megkérdezted, nagyon aranyos vagy. Kép

Remélem velünk is csodákat tesz majd tényleg, úgy mint veletek. Én nagyon hiszek benne!

Ti a központba jártok, a Moszkva térre?

Milyen volt az utazás?

Vadvirág
Vendég

Doris!
Köszi szépen, jól vagyunk. Egy kis nátha volt csak, de már vége. Kép Várjuk a jobb időt. Most nagyon novemberi az időjárás.
A kis Gézengúzok nemsokára menni fognak. Kép Te meg szaladhatsz utánuk. KépKép Kikapcsolják majd a monitort, nehogy internetezhess. Kép

Eri
simones

VadvirágKép
Mi otthon a XXII.,-ben lakunk és Rózsakertben is van egy tündéri Dévényes gyógytornász hölgy akihez hordom a BabákatKép Hihetetlen ügyes, és lelkiismeretes és szereti a gyerekeketKép Őt nyugodt szivvel mertem volna ajánlani, de örülök, hogy találtatok Ti is jó szakembertKép A sirás ne keseritsen el, bár tudom, hogy ez nehéz abban a helyzetben de sajnos ezeket a kezeléseket minden baba végigsirja mert kellemetlen és időnként fájdalmas is viszont nálunk minden egyes alkalom hihetetlen eredményeket hozottKép Lilluska a méhen belüli oxigénhiánytól meg persze a két hónapos inkubátor-lakástól túlzottan merev, feszes volt Geri pedig tónustalan. Mostanra rnedeződni látszanak a dolgok persze van még mit korrigálni. Épp ezért kényszerülünk két-három havonta hazautazni mivel Svájcban nem létezik Dévényes torna. Köszi, az utazás nagyon hosszú bár most 11 óra alatt sikerült megtenni de nem egy álom. Azért már kezdjük megszokni a dolgotKép Miként reagált Márkocska? Ezek szerint Ti a Moszkva térhez jártok? Nektek az közel van? Hányszor kell mennetek egy héten?
Mi heti két alkalommal jártunk mig otthon voltunk most pedig minden nap megyünk amikor hazautazunk és ilyenkor kapnak egy nagyobb löketet a babákKépKép

EriKép
Sajnálom a náthát, bár rosszabb ne legyen...Kép Mi is betaknyosodtunk (bocsánat...)Én kezdtem a sort aztán Lilluska folytatta és most Gerikén tombol. Egy hétig volt nálunk az antibiotikum receptje de pénteken sajna romlott az állapota igy kiváltottam és szedjük. Szivogatom az orrát de a torkán liftezik még a trutyi. Azért napról-napra jobban van márKépKép 8 foga van és az a gondunk, hogy ha darabos ételt eszik amit most már kedvel időnként öklendezik majd szépen kitálal mindent az ölünkbe... Ez alakul majd magától? Lillus még most is undorodik a darabosoktól, nem tudom mit tehetnék Vele...

OrsiKép
Nagyon szép a babakocsitokKép Ha a normál fekvőfelületetet (ülő részt teszed a vázra)akkor elfér a lábuk, nem nagyon rövid a váz? Jó, hogy már ilyen előrehaladott a terhességedKép

Ebattáról és a többi korházban fekvőről mi hir? Bocsánat, nem tudok visszaolvasni...

doris

Doris Kép
Ehhez nincsen normál fekvőfelület, mint amilyen a Ti PP-hez van, hanem csak sportrész, ami majd 6 hónapos koruktól használható. Annál van bőven hely a lábijuknak. Addig meg a hordozóval fogjuk használni.

Mamik Kép
A 33. héten már lehet egy picit nyűgös, ugye??? Azt hiszem a mai napon tetéznek a problémám. Alig aludtam, fáj a derekam, hamar elfáradok, és kint is csúnya volt egész nap az idő.... na nem sorolom.

Még egy kérdésem lenne. Ikreknél ajánlatos minden babót megmutatni valamiféle gyógytornásznak? Arra gondolok, hogy pl. lehet, hogy rosszul tartották a fejüket a méhben a nagy tömeg miatt.. vagy valami hasonló, amit később tornával korrigálni kell. Mit tudtok erről?
(persze függetlenül attól, hogy mikor születnek)

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
A korházban neurológus megnézi majd a babákat és ha lesz valami gond akkor valószinüleg szólnak...de nem biztos. Ezért Ti legyetek éberek. Figyelni kell a fejlődésüket, viselkedésüket és lehet Őket egymáshoz is viszonyitani. Ez nálunk azért volt fontos, mert annyira különböző volt a két baba tónusa, hogy én forsziroztam a vizsgálatukat mert nem lehetett nem észrevenni a különbséget... Örülök, hogy időben jutottunk segitő kezekbeKép

doris

Doris!
Márkot először a központban Dévény Anna vizsgálta meg, de mivel mi Újpesten lakunk, ajánlott egy számunkra jobban megközelíthető lehetőséget.

Így most a Lehel térnél Gyenes Anikóhoz járunk hetente egyszer.

Ő is azt mondta, hogy minden baba másként reagál testileg is és időben is, stb. de sok csodás esetet említett azok közül akiket kezelt eddig...

Azért persze elmondta, hogy ez hosszútávú dolog, nem egyik alkalomról a másikra lesznek óriási változások.

És persze arra is előre figyelmeztetett, hogy a kezelést egyik baba sem szereti, sőt...

Azt is említette, hogy ez rengeteg energiát kíván a piciktől az alatt az 1 óra alatt.
Márk jól bírja szerencsére úgy tűnik. Kép

Egyébként a kispasi ma kapta meg élete első - 2 hónapos korban esedékes - oltását és nagyon jól viseli!
Mostantól kapja Ő is a rendes soronkövetkező oltásokat Jázminnal együttKép

A SOTE-n kaptunk egy csúnya oltási könyvet, de én így utólag kértem az István Kórházból egy olyat amilyet Jázmin is kapott születésekor, sőt még egy kék azonosító szalagot is sikerült kérni. KépKép

Mostonában mindkét baba teljesen egyidőben eszik, de Márk már 20 grammal többet fogyaszt alkalmanként. Kép

Tényleg jó hosszú az út... Nagyon ügyesek vagytok! KépKépKép

Vadvirág
Vendég

Doris!
Jobbulást nektek! Kép
A darabos ételekkel nyugodtan várhatsz még egy kicsit. Van olyan gyerek, aki csak 1 éves kora után hajlandó megenni. Kép

Orsi!
A szopinál előfordulhat, hogy csak egyik irányban hajlandó a baba szopizni, mert szüléskor megrándult a nyaka. Ez magától elmúlik, legfeljebb addig a másik irányt ne erőltesd. Kép Csípőszűrésre és ultrahangra visznek még minden babát 3 hónaposan. Ha muszály persze előbb is.

Eri
simones

Vadvirág!
Mit ehet Márk? Szopival lehet már próbálkozni?

Doris!
Ez a 11 óra is jó sok. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris,
nálunk is nagyon hosszú időbe telt, mig megették a darabos ételt. Még az olyantól is öklendeztek, ami nem volt egészen simára turmixolva. Azt hittem, hogy soha nem fognak darabost enni. A harapással is gondok voltak. De aztán vhogy minden megoldódott. Kép Ne izgulj! Kép

Orsi,
Az ikreknek alapból rajta van a zárójelentésén, hogy látogassák meg 6-8 hetes korukban a svábhegyi fejlődésneurológiát. A dokinőnk azt mondta, hogy teljesen egészségesek, felesleges őket ezzel terhelni, mert szörnyű állapotok uralkodnak ott. Kép Ahogy Vadvirág is mesélte.
Ugyhogy nem törvényszerű minden ikerpárt külön orvoshoz vinni.
De most hogy mondod eszembe jutott, hogy a Sári nagyon befelé tartotta az egyik lábfejét, és folyton keresztbe rakta a lábait olyan féléves koráig. Ez lehet idegrendszeri dolog is, de mivel minden más tökéletes volt, ez valószinű a méhben való kényelmetlen fekvéstől maradt vissza. Aztán teljesen el is múlt. Kép
Persze a koraszülött ikreknél jobban oda kell figyelni. De ez rád nem vonatkozik. Kép

Szilvi
manoca

Mamik Kép
Köszi a hozzászólást a mozgással kapcsolatban. Majd meglátjuk, hogyan lesz. Valójában csak az járt a fejemben, hogy egyes babóknál is van olyan, hogy "jobb lett volna, ha valaki ezt korábban látja", mert pl. furcsán tartja a kezét/lábát, ez alapján úgy gondoltam, hogy ikreknél ez halmozottan előfordulhat.
A Svábhegyre az olvasottak alapján én nem szívesen vinném a gyerekeket, nem volt valami "meggyőző" Vadvirág beszámolója. Nekem az fordult meg a fejemben, hogy 1 alkalommal esetleg elvinnénk őket Dévényihez, hogy kukkantson rájuk, hiszen róla mindenki csak jót írt.... vagy ez már a túlzott aggódás?
(ha igen, akkor még most próbálom leállítani ezen hajlamaimat Kép Kép - már amennyire ez lehetséges)

Gyönyörűen süt a nap!!! Megyek is ki a levegőre!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi!
Nem tudom, hol fogsz szülni, de pl a SOTE-n is volt ilyen, így nem kellett sehova vinni.Kép
Bár Ők 36 hét 1 napra születtek - tervezett császárral (2800 és 2700 gr), azért asszem 2-3x jártunk a drnőnél, aki nagyon kedves, lekiismeretes!Kép Mindent megnézett, megvizsgált, jegyzetelt - és mindig tökéletesen elégedett volt a fejlődésükkel!KépKép
Szóval nyugi, előre ne parázz, minden rendben lesz!Kép Nem kell feleslegesen mindenhova elcipelni Őket, ha nincs rá okod!Kép

Erika

KépKép
herika

Eri!
Milumil HA 6x160 gramm egyelőre, 1 hét múlva pedig ugyenez, de már 190 gramm. KépKép

Orsi!
Jázmint csak a szokásos 2 hónapos korban esedékes csípőszűrésre és UH-ra kellett vinni, ahova a gyermekorvosunktól kaptuk a beutalót. Kép

Mi ugyan Márk miatt járunk a Dévényes tornára, de eszembe se jutott megmutatni Jázmint is, hiszen teljesen OK vele minden. Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
ez nem semmi mennyiség Ricsi 40 50ml. tápit vagy tejet evett még 3 hónapos kora körül is,, igaz ettől is szépen kikerekedett.Gratulálok
Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Doris! Kép Szia!!!

Orsi! Egyetértek Vadvirággal! Ha nem látsz semmi aggódásra utaló jelet, akkor nem vidd a Dévényhez! Pont mostanában olvastam vmelyik fórumon, hogy persze, hogy találnak mindenkinél valamit, hogy járjál oda egy ideig.... Ja, persze ez minden fizetős dologra értendő, nem csak a D.-re...
Na, most nehogy azt higgyétek , hogy én ellene vagyok vagy azt gondolom, hogy rosszak! Szerencsére azt se tudom, mi az. Kép Csak tényleg feleslegesn minek! Akinek szüksége van rá valóban az egyértelmű, hogy vigye!

Krisztina
k78

SziasztokKép
VadvirágKép
Ügyesek vagytok, jó sokat eszik MárkocskaKépA szondázást jól tűri? Nálunk eleinte szájon át dugták a csövet de egy hónap múlva már orron át kellett mert kevésbé öklendezett tőle Gergő... Evési nehézségei is voltak mert csurgatta az ételt és képtelen volt összerendezni a szivás-nyelés-levegővétel ritmusát. Dévényes gyógytornászunk a szája belsejét is masszirozta és kiderült, hogy a szájizmai lógtak, ez okozta a gondot. Drukkolok, hogy Márk minden szempontból jól reagáljon a kezelésekre. Az én Dévényes gyógytornászom azt mondta kb.10 kezelés alatt kiderithető milyen irányba haladtokKépDrukkolok nagyon és gratula az oltáshoz isKép
EriKépManocaKépK78Kép
Köszi az üdvözlést meg a darabos ételhez a hozzászólást. Igyekszem nem idegeskedniKép

doris

Erika Kép
A SOTE IIn fogunk szülni.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a tanácsokat Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
Üdv mindenkinek, remélem jól vagytok...nem volt időm mindent elolvasni még...

megjöttünk a nyaralásból, de már itt vagyok a munkában, úgyhogy csak benéztem egy pillanatra Kép
mert már úgy hiányzott a topicKép

Gabinak drukkKépKép

Orsi Kép
csak nem eljött a nyűgös korszak?
(A barátnőm férje utólag valotta be, hogy az utolsó pár héten kismamát elviselni szerinte lehetetlen KépKép) de azért remélem a körülményekhez képest jól vagytok...sokat gondoltam rátokKép

R
trus

Doris!
Nálunk meg pont fordítva volt. Először volt az orron át való etetés, de ezt nagyon-nagyon utálta, kellemetlen volt neki. Így aztán hamar átálltunk a szájon át történő etetésre és ez szerencsére jól bevált, nincs ellenére.
Sokszor úgy tesz, mint aki szívószállal iszik... Márknál nem volt csurgatás, stb. Kép

Rita!
Üdv újra itt! Kép

Vadvirág
Vendég

Rita Kép Kép
Ma jobb... tegnap tényleg iszonyú nyűgös voltam. Sehogy sem volt jó, semmi sem volt jó. De ma határozottan jól vagyok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

VadvirágKép
Amig szondázták Nála is minden "rendben" volt csak nehezen tanultuk meg a cumisüveges evést de szerencsére mostanra már a kanállal is vigan elvagyunkKépKép
Szia TrusKép
Hogy sikerült a nyaralás?

doris

Doris!
Szuper, nagyon ügyesek vagytok, GRATULÁLOK!!! Kép

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: