A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Beus76:
Én Török dokiról csak jót mondhatok. Sokat köszönhetek neki. Az tény, hogy a rendelésén nagyon siet, ha valamit kérdezni akarsz tőle, akkor legyél "nyomulós" és tedd csak fel. Magától nem fog olyan sok dolgot mondani, amire te kiváncsi lennél esetleg első terhesként. Én a szaktudása miatt is tartok ki mellette. Sajnos kicsit sorozatgyorsasággal végzi a vizsgálatokat, de ha van valami fontos kérdésed, és ott nem tudtad feltenni neki, akkor inkább menj el a maszekjára. Az hétfőnként van a sétálóutcában.
Összességében ennyi. Ha valamire konkrétan kíváncsi vagy, írd meg.
caca2

Kuschel: e-mail megérkezett.
De. 9-11 között valamikor valahol jó lenne?

Dandy
dandy

Sziasztok

Betta
Ügyi a kislányod,gratula...Kép
Üveg ügyben szívesen,te merre felé jársz?
Ha nem jön össze nem gond , mert az okt.9-i börzén árulok és akkor ott is oda adhatjátok, persze, ha addig nincs útban.

Dandy
Én Anikóba vagyok de, holnap megyünk a Nagy Imre u-i rendelőbe , megint betegek vagyunk, szerintem ki se lábaltunk .Kép
Csak javulgatott és most ismét nem megyünk Óviba. Te merre jársz, ahol összefuthatnánk?

No... mindjárt üveggyűjtés címszó alatt , rendezünk egy spontán talit????KéphihihiKép

Szilvi
Kuschel

Kuschel: mi holnap megyünk oviba először Dorkával egy nátha után. Még ő se 100-as, de remélem nem esik mindjárt vissza.
Én régi kertiben vagyok, de valahol a Diana környékén összefuthatunk.

DAndy
dandy

Sziasztok!

Szilvi, ne haragudj, de mára sok minden összejött, de mindenképp elrakosgatom neked az üvegeket, addig legalább még több is lesz, és oda tudom adni őket. Pedig jó lett volna egy mini tali. Kép És köszönöm a gratulát. Kép

Sajnálom, hogy beteg a picikéd, remélem hamar meggyógyul.

Betta
betta
Nagykozár

Sziasztok

Épp most értünk haza a fülészetről,diagnózis: arcüreggyulladás.
Újból antibiotikum ,Óvóda természetesen nuku.
Látszik itt az ősz..Kép

Betta

Üvegecskék jók lesznek a börzén is.Köszi

Szép napot mindenkinek.Kép
Szilvi
Kuschel

Sziasztok!

Szilvi, mielőbbi gyógyulást kívánok lánykádnak!

Esztus
Esztus

Szilvi! Én is kívánom, hogy hamar gyógyuljatok meg, és ne szenvedjen szegény kislányod.

Az üvegeket gyűjtöm szorgosan.

Betta
betta
Nagykozár

Aranyosak vagytok, köszönjük.
Szilvi
Kuschel

Szilvi!
Bizti kint leszel a börzén? RAkj ki egy két üveget, hoyg kiszúrjalak a tömegben, persze ha lerázom a családot és kijutok egyáltalán.
Manókának jobbulást remélem hamar túl lesz rajta.
puszi Csilla
bim_bam

Bimbam

Elvileg kint leszek sok az eladó rucink, és kell a hely a nagyomnak az új ruhatárhoz.
A TV állvány mögötti alsó részen a lépcsőnél szoktam lenni.
Feltéve, ha most is lesz szabad hely.

Off: Nem tudjátok véletlen hol lehet kapni készen az ablakhoz való műkő párkányt?

Köszi
Szilvi
Kuschel

Caca2

Köszi az infót a Törökről! Sajnos nekem nem indult problémamentesen a terhességem, mert volt egy bevérzés a méhemben ami szerencsére mostanra már eltűnt, de az előző terhességem is így kezdődött és ott sajnos nem fordultak jóra a dolgok. Amikor ismét terhes lettem és visszamentem a dokihoz és el akartam kezdeni magyarázni, hogy mi is történt velem 4 hónappal ezelőtt, akkor mondta a Török, hogy nincs rá szükség, mert emlékszik rám, ami nagyon jól esett és nagyon fontosnak tartom. Amikor ismét kiderült, hogy problémák vannak, akkor nagyon figyelt rám, két hónapon keresztül minden héten kellett mennem ultrahangra, hogy megnézzük minden rendeben van-e a picivel és szerencsére szépen lassan felszívódott a bevérzés. A héten nagy várakozással mentem ismét UH-ra, mondván hogy most 12 hetes vagyok és ugye ez fontos hét a vizsgálat szempontjából, de az orvos azt mondta, hogy 11 hetes vagyok (egy héttel korábban is azt mondta) és hogy 2 hét múlva menjek ismét ultrahangra. Azóta azon jár az eszem, hogy akkor nekem most nem lesz 12 hetes vizsgálatom és nem fogom megtudni, hogy minden rendeben van-e. Persze próbálom nyugtatgatni magam, hogy a Török pontosan tudja, hogy mit miért és mikor csinál, de így első terhesség alatt még nagyon tapasztalatlan vagyok és minden félét össze olvasok, ami lehet hogy csak jól összekever. Tehát most én is úgy éreztem, hogy nem kapok elég infót, bár a barátnőm azzal nyugtat, hogy amíg nem mond semmit az orvos, addig nincs is semmi baj. Hát így legyen! Te mindig a kórházba jársz vagy magánrendelésre is szokott hívni?
Remélem nem untattalak nagyon a saját kis problémáimmal!
Üdv, Baus76
beus76

Mi ez a nagy pangás?

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Merre vagytok? Olyan szomorú idő van! Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok ! Ismeri valaki Kerner Gábor doktort, nála szeretnék szülni a megyeiben,szeretném, ha írnátok róla, hogy milyen Zsu
zsu33

Sziasztok

Mi itthon kuksoltunk egész nap, de holnap jó lenne kimozdulni.Kép
Tegnap 3,5 órát vasaltam..Kép
Nem szabad elhagyni...
Máma meg egész nap szekrényt pakoltam , nyári ruha ki , meleg ruci be + méret szortírozás, hát ezek a gyerekek, hogy nőnek félelmetes,megint van egy zsák kinőtt ruhánk..Kép
Ideje, ha jön a börze..
Ti hogy vagytok?
Szilvi
Kuschel

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi most a "tarifa" egy szülésért.(Megyei Kórház - ha esetleg ez is számít)
Köszike
veverica

Szilvi!

Milyen rucid van eladó?

Bea

Kép
beatrix2

Beus!
Nyugodj meg, Török dokinál jó kezekben vagy, hiszen már megtapasztaltad, mennyire emlékszik a betegeire, azok gondjaira, szóval szuper a hozáállása (ezért is szimpi nekem). Nekem is ez az első terhességem egyébként. Figyu, ha eddig minden rendben volt, akkor ne idegesítsd magad a pontosan 12.heti UH miatt. Tudja Török doki, mit csinál, nem kell mindig napra pontosan a vizsgálatokat betartani. Én is az elején idegeskedtem (a munkahelyem miatt), el is mondtam neki és ő megnyugtatott. (és én attól kezdve nyugodt voltam) Bízzál benne!!!!
Én mindig a kórházba jártam hozzá, illetve jártam Tapolcára is hozzá, de ezt csak a terhesség korai időszakában tettük. A magánrendelőben nincs UH-gép, tehát ilyen szempontból felesleges lenne odamenned. Ha kérdéseid vannak, amit a rendelőben nem bírsz elintézni, akkor menj csak a maszekba, illetve fel is lehet őt hívni a mobilján. Csak mindig 12 körül hívd.
Én jövő csütörtökön befekszem a távolság miatt, de addig szívesen válaszolok neked.
caca2

Beus!
Még egy dolog! A 12.hétig először hetente, aztán 2 hetente jártam hozzá. A 12. hét után pedig már csak havonta. Megcsinálta a 16-17.héten az AFP-t és akkor rá egy hétre találkoztam vele az eredmény miatt, illetve hívnom kellett telefonon. De aztán csak 4 hetente mentem. Ez így van rendjén, vedd lazán a terhességed és akkor minden rendben is lesz. "A terhesség nem betegség" - mondta, és nekem teljesen okés volt eddig minden. Tehát ne csodálkozz, ha 2-hetente, később csak 4 hetente mész.
caca2

Beatrix

Most a nyáriakat vettem ki a szekrényből , de van 62-86/92-ig őszi is.
Szoktak hozzám jönni ruci ügyben .Ha előre szólnak mi kéne /van-e?/.
A babaszobán is sok ruci van fennt ugyanezen a nicknéven.Kuschel

Szilvi
Kuschel

Sziasztok!
Én csak kérdezni szeretnélek benneteket:van egy barátnőm,most várja az első babáját,30 hetes,és 18 éves.Se munkahelye se semmi,és próbálok neki segiteni ahogy tudok.A kérdésem az lenne,hogy tudna e valamelyikőtök adni egy -két babarucit,vagy vmit,ami újszülötteknek kell,babakocsi,kiságy már megvan,a legnagyobb gon,hogy szinte semmi babarucija nincs.Az apukája neveli egyedül a két hugával eggyütt.Gondolom most egy páran azt gondoljátok,miért vállalta ezt a babát,de higgyétek el nem volt más választása.Szóval,aki tud segiteni,az szóljon,és előre is köszönöm.Móni

cerka

Cerka

A börze után szívesen összerakom a kisebb babarucikat a barátnődnek, ha nem késő..?
A Szabadkai árvaház gyűjtési akciójához 4 zsák ruhát adtam oda , képtelenség ennyit tárolni...remélem tudok segíteni , tudják, hogy mi lesz ?Mert mi lányosak vagyunk..Kép

Szilvi
Kuschel

Cerka!
Nálunk sajnos már nincsenek ilyen nagyon picurka ruhák, mert a rokonság már a szépeket megkapta a nagyon elnyűtteket meg kidobtam.
sajnálom azért maj dkörülnézek hátha van valami kicsiknek való zenélős izém
puszi
bim_bam

Szia Caca!

Köszönöm a bíztató szavakat, aranyos vagy! Igazad van az orvos biztosan tudja mit csinál, úgy hogy nincs más dolgom, mint megbízni benne! Irigyellek, hogy Neked nemsokára eljön a nagy nap, amikor találkozhatsz a kisbabáddal! Pontosan hányadikára vagy kiírva? Tudod, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány? Mikor kell felkérni az orvost, hogy nála szeretnél szülni, vagy az automatikus, hogy ha a terhesség alatt végig hozzá jártál? Olyan amatőrnek érzem magam, de hát majd csak bele rázódom a dolgok menetébe a hónapok alatt.
Üdv, Beus
beus76

Szia Beua!

Kb. a 17.héten látta meg a doki, hogy kisfiú lesz, így Levente lesz a neve. A dokit, én akkor kértem már fel, mikor 2. alkalommal mentem hozzá. Elsőnél ugye közölte a terhességet, ami akkora örömmel ért, hogy szólni nem tudtam, neki kellett bíztatni, hogy kicsit jobban mosolyogjak. Szóval én az elején felkértem. Inkább mondd neki. Egyébként október 8-ra vagyok kiírva, és ezért egy héttel előtte, most csütörtökön befekszem, mert én 130 km-re lakom Pécstől. És nyugodtabbak vagyunk, ha ottvagyok.
caca2

Szia Caca!

Gratulálok a kis trónörököshöz, nagyon szép nevet választottatok neki! Gondolom már nagy izgalomban vagy a szülés miatt, de nemsokára túl leszel rajta! Minden bizonnyal nagyon megbízhatsz a Török dokiban, ha 130 km-t utaztál mindig miatta! Elhiszem, hogy most már nyugodtabb leszel, ha bent vagy a kórházban, hiszen Te nem tudnál gyorsan beugrani. Gondolom, hogy szülés után egy darabig nagyon lefoglal majd a pici, de később ha már lesz egy kis időd és kedved, akkor tudunk megint levelzni, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy éled meg a szülést, milyen élményekkel térsz haza a kórházból. Persze nem akarok tolakodó lenni, csak ha szívesen mesélsz majd róla.
Üdv, Beus
beus76

Sziasztok!
Szilvi!Csilla!
Köszi szépen előre is,még nem tudom mije lessz,de dec 10-re van kiírva.Még ha egykét darab marad is,az is segitség neki.Ha tudtok valamit,szóljatok,vagy írjatok mailt,mert azt ált minden nap megnézem!
fm77@freemail.hu
Sziasztok!
Móni

cerka

Sziasztok!

Caca, de jó, nemsokára magadhoz ölelheted a kisfiadat! Kép Ha majd gép elé tudsz ülni, mesélj, várjuk az élményeket!

Esztus
Esztus

Beus!
Itt a mail-címem, nyugodtan írjál. Igen, eddig megérte Török dokihoz messziről is eljárni. Komoly szakembernek és lelkiismeretesnek tartom, ezért sem idehaza szülök.

torokg@freemail.hu

Esztus!
Köszi a figyelmességet! Ígérem, beszámolok mindenről, de előbb ne várjátok, mint kb. október közepe.

CACA
caca2

Szia Caca!

Kép Majd ha tudsz, gyere. Nem lesz túl sok időd, az biztos, de nagyon jó lesz! Kép

Esztus
Esztus

Veverica!
kényes kérdés szerintem annyi amit úgy tudsz adni, hogy nagyon ne hiányozni.Szerintem ha valaki a terhesség alatt végig fizet a vizsgálatokért az ne fizessen nagyobb összeget a szüléskor hiszen már addíg is tömte a doki zsebét.Mindenki saját anyagi helyzetétől és persze attól fügően hogy mennyire van megelégedve adjon vagy ne adjon
Kriszi merre vagy?!
Csilla
bim_bam

Bim_bam!
Köszönöm a választ. Szerintem aki babát vár (pláne elsőt, de ha már van is nagyobbacska) minden fillért be kell osztania, úgyhogy nemigen van olyan összeg, ami nem hiányzik... Mégis az a tapasztalat, hogy 30.000-50.000-ig terjedő összegekről beszélnek - ami rengeteg - de senki nem akar (nem mer) kilógni a sorból. Nem tudom mi az igazság, de közeleg az október vége, emikor szülök és jó lenne tudni mennyit kell összeszedni...
veverica

Szia Caca!

Kalandra fel! Gondolom már készülődsz a holnapi "bevonuláshoz", biztos nagy lázban vagy. Majd gondolok rád jövő héten és drukkolok, hogy minden egyszerűen menjen! Köszi, hogy megadtad az e-mail címed, ígérem majd írok, de egy darabig nem akarlak zavarni úgy is el leszel foglalva, de irigyellek ám miatta, nagyon jó lesz! Jó babázást!

Üdv, Beus
beus76

Sziasztok!

Mi tavaly 25.000,- Ft-ot adtunk az orvosnak.

De tényleg, miért kell egyáltalán fizetni? Tudom, kevés a fizetésük, de a miénk talán sok? Mi kapunk plusz pénzt a munkahelyünkön, hogy valamit megcsinálunk? Talán a megrendelők külön pénzelnek bennünket? Sajnos nem ezt tapasztaltam, senki sem tömi a zsebünket. Pedig akár ápolónőnek, tanárnak, tűzoltónak sőt mérnöknek lenni is felelősségteljes munka. Vagy talán nem?
Sőt! A szülésznő általában többet tesz a kismamáért, mint az orvos. És mégis az orvos aratja le a babérokat.

Mi a véleményetek?

Esztus
Esztus

Esztus!
egyetértek.
Mi annak idején 40000 ft-ot fizettünk, azért ennyit, mert ugye mégis csak két gyerek egyszerre meg a terhesség alatt ingyen voltak a kontrolok és amikor már a kórházban voltam minden nap bejött megnézett, mindent elintézett stb.
Ja meg a szüleim segítettek úgyhogy "megtehettük"
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Merre vagytok?
Jó hétvégét mindenkinek!

Cerka: szedtem össz ruhákat az ismerősödnek. Hol és mikor lehetne átadni?

Dandy
dandy

Sziasztok!

Csatlakozhatok?

Látom Török doki már szóba is jött nálatok. Én is hozzá mentem el, mert a hosszú probálkozás után sem sikerül "összehoznunk" egy bébit.
Szerdán kell vinnem a párom mintáját, amire azt mondta, hogy délig érjen be, és utána majd az ő betegeit szólítják UH-ra. Csak azt nem tudom, hogy akkor ha én 10-kor megyek, pl., akkor mikor fog engem behivatni?
Erről tudtok nekem mondani valamit?
Előre is köszi:
Belya
belyus

Sziasztok!
Érdeklödnék hogy Pécset hol van, vagy egyáltalán van e 4d uh. Ha van akkor írjátok meg a pontos címet.
Előre is köszi
Rita
nemes_rita

Na erre én is kiváncsi lennék. Kép
belyus

Szia Rita!
Tavaly mikor még pocakos voltam csináltak nekem a szülészeten (Édesanyák u.) 3d-s uh.-t. Érdekes módon mikor visszanéztük, a felvételen volt olyan rész mikor az volt kiírva hogy 4d. Ezt az új géppel csinálták, tavaly kapta a kórház. Hát nem tudom, hogy segítettem-e, mert nem igazán láttunk változást a felvételen.

Eszti
beszti71

Szia Eszti!
Köszönöm hogy segitetél, és föleg hogy ijen gyorsan. Viszont kérdeznék még valamit, hogy menyi hétel kell elöre be jelenkezni?
Elöre is köszi
Rita
nemes_rita

Belyus!

Török doktor rendelése délben kezdődik. Először UH van fél egyig, majd átmegy a rendelőjébe és valakit behív. Álltalában azokat akiknek csak receptet kell felírjon, majd a pocakosokat és így sorban. Török doktornál jó kezekben vagy, én már a második babámat szültem nála és csak jót tudok róla mondani. 50 km-ről jártam hozzá, megérte.
csincsesz
csincsesz

Köszi Csincsesz! És UH mikortól van? Mármint akkor mikor érdemes mennem, ha Uh-ra fog behívni?

Belya
belyus

Sziasztok!

Rita
Én a 18. héten akartam bejelentkezni, de csak a kiírt dátum (mármint a szülés dátuma) után tudtak volna időpontot adni. Szóval kellet egy kis protekció Kép

Megyek főzni.....

Eszti és alvó Ákosom
beszti71

Belyus
12 órakor jön le a Török doktor és ultrahanggal kezd. Majdnem mindenki be fog menni uh-ra aki ott van. Szerintem nem érdemes sokkal előbb oda menni. Én 3/4 tizenkettő előtt soha nem mentem oda. Az uh gyorsan megy, ketten hárman bemehetnek egyszerre, a másik rendelőben meg nem érkezési sorrendben hívnak be.
Miért mész tízre? Én a mintát délre vittem, a lényeg az ,hogy rögtön ad le az ultrahang melletti ajtónál.
Sok szerencsét a babához. Nekünk az első, két hónap alatt, a második kilenc hónap alatt sikerült.
csincsesz
csincsesz

Köszönöm Csincsesz!

Csak azt nem tudtam, hogy mikortól van UH-n, de most már magabiztosan fogok menni, szerintem már fél 12-re, neked köszönhetően.

Mégegyszer köszi, és sok örömet kívánok a gyerekeidhez! Kép
belyus

Sziasztok !
Hü mekkora forgalom volt itt tegnap!
Dandy a cerka csak telefonon érhetö el ha érdekell atelszáma akkor meg irom emailbe.
Mindenkinek kellemes hétvégét kivánok.
Sziasztok
Gabi
gabi32

Sziasztok!

Én a 18. héten akartan időpontot kérni, de csak a kiírás dátuma (mármint a szülésé) után tudtak volna adni. Kellet egy kis protekció így a 34. héten csinálták. Nagy élmény volt, sosem felejtem el mikor megláttam először a kis arcocskáját - valóban úgy nézett ki mikor megszületett. Még apacuka is meghatódott.

Eszti
beszti71

Bocsi, de mikor most megnyitottam nem láttam az üzimet, most meg 2x van itt!! Na mind1, legalább válaszoltam biztosan

Eszti
beszti71

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: