A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hendegabi:ez a kep is vicces!!!De most hogy ezt felhoztad,eszembe jutott hogy kiakadtam mikor Boo leirta ezt a sztorit :evil: :evil: :evil:
En nem is ertem.......miert van erre szukseg...mert ha legalabb valami gyumolcsot tuszkolnanak a szajukba,de nem :evil: kizarolag min-mind olyat,amit nem hogy most nem kene enniuk,de jobb volna ha kesobbiekben sem ismernenek.....(bar elkerulhetetlen egy ido utan...)
Egy ismerosom karonulo gyerekenek kinaltak tejszinhabot,mert jaj de edes ahogyan nyalja :shock: :shock: :shock: :x :evil: :twisted: es alig mult 1 eves,mikor mar csokit majszolt :twisted:
A masik a hugom pasija,aki kreten modon Mcdonaldsos hamburgert adott a 6-7 honap koruli gyereknek........azert rendesen okolbe szorul az agyam ezektol :twisted: :twisted:

Eszembe jutott egy sztori:kb.5 eves lehettem,korhazban voltam legcsoszukulettel.......persze kaptam csokit ajandekba(bar most sem vagyok csokifuggo)....szoval a szobatarsam egy pici,1 ev koruli baba lehetett,racsos agyban(nem emlekszem erre pontosan)de arra igen,hogy annyira kedvesen megkinaltam a babat :oops: :oops: ,a noverek meg mikor eszrevettek,jol leszidtak erte.....az egesz kisbaba tiszta csoki volt :? es jol megjegyeztem ey eletre,hogy ilyen picinek NEMVALO!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Kicsit kivonatos leszek, mert emlékezetből reagálok, senki ne vegye magára :roll: :wink: !

Sillia!

Lóci olyan nagyfiú :D ! És tökre ki van kerekedve :lol: (nem dagi! :wink: )
Szerintem semmivel nem vagytok elmaradva!!! Az, hogy most kezd szótagokat ismételni, az teljesen rendben van! Ezekben másnál sincs tudatosság!

Hgabi!

Képek: :lol: :lol: :lol:
Meglepi :( . De végülis a meglepi célja:
1. Meglepődés
2. Jóizű zaba
3. Szeretet éreztetése
Ebből 2 megvolt, szóval annyira nem tragikus a dolog :wink: .
(Igaz, én is nagyon elkeseredtem volna :roll: )

Kispocok!

Én pont azokat próbálgatom végig, amiket te...
Apa a zenével indít :lol: :lol: :lol: .
Ha nem és éhes, és nincs meleg/hideg, akkor nagy valószínűséggel csak unatkozik, arra meg én tartok készenlétben 3 féle csörgőzörgő kütyüt, nameg rádiózunk. Esetleg még a pelus lehet tele, de az meg szar ügy :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Agi125r!

Jobbulást a bébinek! Remélem ti nem csúsztok jobban bele. Mi ugyanígy kezdtük, és hörghurut lett belőle (nekem is) :cry: . Probáld Katát sokat kímélni, ne nagyon hagyd kifáradni. Pl. a legaktívabb napszakában menjetek el sétálni, vagy mondókázzatok, hogy közben az öledben ül. Mi vlsz. ott csesztük el, hogy Botond akkor kezdett mászni, és nem lehetett lelőni :? :lol: .

Tabati!

Juhuuuuuuuuuuuuuuuuu :D :D :D !
Esküszöm, ma jutottál eszembe, hogy talán már te is terhes vagy :D :D :D ! Úgy emlékszem januárban vágtatok bele.... Háááát, jól belevágtatok :wink: :lol: :lol: :lol: .

Ha ilyen ütemben gyarapszanak a pocakosok, végül felül kell bírálnom ezt az "elnapolást", mert tisztára lázba jövök :roll: . Mingyá megugrom apát :twisted: :lol: :lol: :lol: !

Norka!

örülök, hogy jól vagy :D !
Jázmin szemeitől olvadok :P :D !
Úszósapit megzabááááálom :lol: .

Ikoka!

Ha nagy a gebasz nappal Cataflam csepp,vagy Nurofen, éjszakára Germicid C (de akár nappalra is, ha más nem használ!). Nekünk amúgy homeosból volt hogy segített az Osanit, vagy a Viburcol, de gondolom ezeken már túlvagytok! Senkivel sem ellenkezni akarok, de sztem nem ilyenkor kell a füldugó :roll: . Ha egy babának fájdalmai vannak, akkor okkal sír, és okkal vágyik a közelségünkre! A fájdalmat pedig meg kell szüntetni, szerintem. Ne szenvedjen a kis drága :( ! Ha ok nélkül sír, vagy hisztizik, na, akkor jöhet a füldugó :twisted: :lol: .

Erről jut eszembe - gyógyszerek:
Sokan ódzkodnak használni kicsiknél a fájdalomcsillapítókat/gyógyszereket, amit alapvetően megértek, hiszen kemikáliák, de ha egy gyerek nem eszik, nem alszik, és folyamatos kínjai vannak, nyílvánvaló, hogy az ember nem gyereke érdekeit szolgálja azzal, hogy megvonja tőle a számára kifejlesztett gyógyszereket :roll: . Szerintem ha a természetes gyógymódok kudarcot vallanak, tovább kell keresni!
Egy tanulságos eset:
Kedves ismerőseink kisfia eléggé megszenvedte a fogzást. A szülei a legnagyobb jóindulattal elkerülték a gyógyszereket, viszont így a baba általában nyűgös volt, és gyakran felsírt szegényke. A szülők természetesen gyakran kézbe vették, hogy enyhítsenek a fájdalmán, és éjszaka is készségesen ringatták vissza álomba a bébit. A fogzást túlélték, gyönyörű kis gyöngyfogak virítak a bébiszájban :D . Csakhogy a bébi elfelejtette hogyan is működtek a dolgok a fogzás előtt, így továbbra is igényli az egész napos társaságot, és éjszaka többször is felkel, és mivel egyedül már nem tud elaludni, órákon át!!! ringatják elcsigázott szülei :( . Lássuk be sem a baba, sem a szülők nem boldogok a jelenlegi helyzetben, ráadásul annak idején sem enyhített a ringatás a kicsi fájdalmán. Szóval én amondó vagyok, hogy a józanész határain belül nyugodtan éljünk a gyógyszerekkel. Gondoljunk csak bele: ha nekünk lennének akkora fájdalmaink, hogy sem enni, sem aludni nem tudnánk tőle,megelégednénk-e egy hintaszékkel? :roll: :lol: ).

Bond!

Botond poooontosan ugyanúgy alszik, mint Manó az első alvós képen :D :D :D .

Éééés, a mi fiókjainkon nincs fogantyúúúú :twisted: 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bucus!

nem eleg laktato mar a tejem, viszont mast nem nagyon eszik csak max 50 ml-ket azt se mindig.
Szerintem sajnos biztos lehetsz benne, hogy ez a helyzet :? !
Botond ugyanezt csinálta, mikor be kellett vezetnem a hozzátápit. Amint elkezdtem, azonnal ritkulni kezdtek a kelések :wink: . azt sajnos nem tudom, hogy lehetne evésre bírni, de biztos találsz erre tippeket a neten :wink: . A gyümiket se eszi szívesen? Vannak nagyon ínycsiklandó bébidesszertek :roll: :lol: . Lehetne azokkal kezdeni a gyarapítást :wink: .

Ancsurti!

Én is kivagyok az ilyenektől :evil: . Nekem továbbra is a legborzasztóbb ilyen élményem:
Gyorsulási verseny, apuka kb. 1-1,5 éves gyerekkel a karján, közben cigi lóg a szájából (gyerek arcától 20 centire!!!!!), jobb farzsebben kóla apának, bal farzsebben cumisüvegben kóla a babának :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: . Szerintetek mikor mondta a gyerek, hogy kólát inna? 1-2 slukk után, vagy félúton két csoki között?!?!?! :evil:
Sztori édi, csak jó fej akartál lenni :wink: :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodi
Éééés, a mi fiókjainkon nincs fogantyúúúú :twisted: 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: !

Távirányítós, wazzeg? :shock: :shock: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

A füldugót őrülés ellen írtam. :roll: :roll: A helyzet ugyanúgy gáz, de legalább pár decibellel kétségbe ejtő. :roll: :roll: :roll:
(A hintaszék amúgy jó terápia. Ha a lábadra ejtik olyan kuv@ára fog fájni a lábad, hogy menten elfelejted minden egyéb bajodat. :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: )

ancsurti! :)

Te 5 évesen megtanultad azt, amit sok felnőt nem képes belátni. Ehhez nincs mit hozzá tenni... :roll: :roll: :( :( :?
Sokszor lelkiismeret furdalás féléből próbálnak meg csokit adni azok, akik úgy érzik, hogy keveset látják a babát, vagy nem szereti őket "eléggé". Ez egy fajta bizalom-, és szeretet nyerési mód. :? :?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Látom témánál vagyunk! :?
Csütörtökön mennem kellett kontrollra az asztmám miatt,és sajna apa is újra fullad,ezért neki is,így hát anyósék vigyáztak Tamarára.
Egy órát voltunk távol.Közben hívtam őket többször is,és az egyik hívás alkalmával apósom megkérdezte h elviheti-e magával Tamarát a bankba.(kocsival mentünk hozzájuk,babakocsit nem vittünk)
Aztán mikor ráhördültem úgy csinált mintha csak viccelt volna..hát röhög a a vakbelem komolyan..
Mire visszaértünk addigra a Tamara már vörösre ordította magát.
Ezt mondjuk abba is hagyta miután ölbe vettem,ez még normális.
De mi történt másnap reggel???
Nagy piros pöttyök a gyerek arcán.Vajon mitől lehet??? :evil: :evil: :cry:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ezek az érdekes pöttyök csak akkor jelentkeznek ha ők vigyáznak rá!
Na többet nem fognak azt garantálom!!! :evil:

tímea83
Ajka

Azért nem is meséltem tegnap,mert ha csak rá gondolok kiakadok!!!

tímea83
Ajka

Bond: gleccseres nagyon tetszett :)
csillagászati: nekem ez magas volt, mint tehénnek a zongora :oops:
jó, azt értettem, nőnek a galaxisok.

A múltkor a nagy ámulásban, hogy Hugi Manó klónja, elfelejtettem írni, hogy milyen ügyes már Hugi is, hogy csak így feláll.

Nem most kellett mennetek doktornénihez vissza pofa és súlyvizitre?

Most meg usziztok, mi?
Gondolom Nimród is pancsikolni ment.

Dodi:

[quote]H írta:a ilyen ütemben gyarapszanak a pocakosok, végül felül kell bírálnom ezt az "elnapolást", mert tisztára lázba jövök Rolling Eyes . Mingyá megugrom apát Twisted Evil Laughing Laughing Laughing !

Ismét sikerült mosolyt (vigyort) csalnod az arcomra!!!4 :lol: :lol:

Tímea: na, neked is áldás a család... :roll: A helyedben én azért konkrétan rákérdeznék, hogy pöttyös lett a gyerek, nem adtak-e neki valamit.
És neked mi újság az asztmáddal?

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi:letagadják!Hülyének néznek,pont ez a legdurvább!!!
Az asztmám:Nincs vele gond,olyan mint eddig.
Nálatok mi a helyzet?

tímea83
Ajka

Nálunk nagyjából rendben vannak a dolgok.
Nóci elment anyámhoz "nyaralni". Már régóta mondogatta, mikor aludhat ott, és most hétfőn nem lesz ovi (nevelés nélküli nap lesz), mindenképpen mentem volna Sárvárra vele, mert személyit akarok csináltatni neki. Meg igazolványképet is kell csináltatni, kell a diákigazolványhoz, mert mindjárt itt az iskolai beíratás.
És mivel annyit hiányzott, nem akartam erre egy napot sem elcseszni.
Így viszont mindenképp "szabadnapos", "kielégült" a mamahiánya is, és könnyebben indulok hétfőn, mintha két gyereket kellene ráncba szednem.

Nem tudom, más 2-3 gyerekes hogy van vele, de nekem a legnagyobb gondom mindig az indulással van, mert 30 dologra kell figyelnem, hogy mindenkinek mindene meglegyen, normálisan nézzen ki, és otthon ne maradjon semmi.

Asztma: Ugye szeptember végén volt kórházban, aztán meg január végén volt egy durvább rohama, a többi nem volt olyan vészes, inkább csak folyamatos.....
Most 4 hetet ment már egyhuzamban oviba, ami szerintem szuper, és élvezi is, főleg, hogy jobb idő van, és sokat vannak az udvaron.
Tegnap és ma vettem észre, hogy reggel többször is fújta az orrát, remélem meg is marad ezen a szinten a dolog, gyógyszereit szedi + bérescsepp+cebion. Az immunerősítőben most épp szünet van, majd 2 hét múlva kell kezdeni. (én azt hittem, 10-10 nap váltással kell majd szedni, de még szerencse rákérdeztem, mert a 2. doboztól 20 nap szünet 10 nap szedés van).
Amitől tartok pillanatnyilag, hogy a jóidővel erősödik a pollen a levegőben, és attól is jön a nátha (allergia), ami megintcsak felülfertőződik..... reméljük nem így lesz.

Na, ma velem lesz tele az oldal.... meg a hócipőtök. (Igaz, minek az már nektek ebben a jóidőben.. :lol: )

Kép
Kép]
hendegabi

Látom mindenkinél hozzátáplálnának a nagyik :twisted: Nálunk apám értetlenkedik, ezért nem i snagyon merem rájuk bízni Hédit. Mert az csak egy dolog,hogy vagy 50x elmondtam eddig nekik,hogy nem,még mindig nem ehet pudingot tejszínhabbal!!!, még csak arra sem hajlandóak,hogy úgy csináljanak,mintha érdekelné őket a véleményem.

Anyós meg annyira nyomta a múltkor a tükör előtt a vállán Hédivel az üntyürüpüntyürüdrágakisunokámhogyszeretamamit,hogy közben nem vette észre,hogy legeli a gyerek a válla fölött a virágot, ami ugye lehetett volna mérgező is :twisted: :twisted:

Após szimplán nem hajlandó letenni,mert akkor sírni fog és nála ne sírjon.Ezért képes akár az alvó gyereket is tartogatni órákon keresztül.

Anyám ugye öngyilkos akart lenni augusztusban, most talán jobban van, 2 hete újra dolgozik 6 év munkanélküliség után, de azért nem merném egyedül rábízni Hédit....

Tiszta szerencse,hogy van Hédinek egy dédipapija és dédimamija,akik négykézláb henteregnek vele a földön, vigyáznak rá ha kell. Csak hát már mindketten elmúltak 70 évesek, nem lehet tőlük elvárni,hogy erőn felül segítsenek.

Egyébként kedd óta is mindennap vérezgetek és görcsölök, csak egy enyhe hányinger jött újdonságnak a képbe,ezért próbálom nem beleélni magam semmibe :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike: vigyázz magatokra! szurkolok, hogy ne legyen gond.

Nagyszülők: nem értem, és remélem, hogy különb leszek majd egyszer.
Pl: mi otthon sosem ehettünk a szobában, nem kaptunk nasit csak úgy napközben.....
Anyámat hívtam 3/4 12-kor, minden okés-e: igen, most eszi a Nóci a hasábkrumplit, közben a Mindentjáró malmocskát nézi dvd-ről!

Nálunk mondjuk, ha szólok, azért elfogadja a dolgokat (legalábbis szeretném azt hinni), jó a múltkor kiakasztott ezzel a kürtős kaláccsal, de talán felfogta, hogy cukor - minek, dió- allergizál, tojás - allergizál......
Viszont szabályosan fél a gyerektől, ha egyet nyekkenik, már adja is a kezembe, ha köhint, azt hiszi, fuldoklik.
Nóci ugye már önálló, kaja-problémája sincs (mazsolát, gombát nem eszi meg, házitejet nem ihat), önállóan is eltévézik, játszik, tehát vele nincs gond.
Inkább idegileg van gond anyámnál, mert lelki terrorban tart midnenkit. Gyerek valamit nem jól csinál, már egyszerre: többet nem jöhetsz ide. Ha nálunk van, meg folyton haza akar futni..... jó, ugyis tudjátok, nem részletezem.

Kép
Kép]
hendegabi

Tike

Valami gyógyszert kaptál?

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Orsi: utrogestánt, Hédinél is azt kellett a 14. hétig, bár ketteskénél is azt használtam,de nála nem segített.

Kellett őket emlegetni, most voltak itt anyámék.Hédi? alszik...nnnna akkor be se megyünk - pofavágással kísérve. Hendegabi ismerős a helyzet... sógornőm kisfia 3 hónappal idősebb Hédinél és a múlt hónapban csak 7 dkg-ot hízott. Anyós úgy adta elő,mintha legalábbis a világvége jött volna el. Amikor már elkezdte,hogy szegény Kristóf...Na én ma leállítottam! Megmondtam neki,hogy eleve apróka volt mikor megszületett, soha nem volt jó evő, most sem az, mászik ezerrel,feláll, lassan lépeget, egyébként vidám,jókedélyű teljesen egészséges kisgyerek. Ők csinálnak belőle lassan beteget ezzel az állandó aggódással. Képzeljétek sógornőm születése óta írja,hogy mikor mennyit és mit eszik,mikor mi van a pelusban stb. Ezt még az elején meg is értettem,mert szopi gondok voltak. Na de szerintem túlzás egy majd egyéves gyereknél olyan naplót vezetni, hogy kezdte az evést x óra y-kor, befejezte x óra z-kor :shock:

tike

Tike: itt a faluban is van egy kismama (5 nappal idősebb a Gergely), mint Vica, aki még mindig írja (időpont - mennyiség), hogy mit eszik a gyerek. Rossz evő, de a 2 kg-os születési súlyához képest már 7,5 kg. Hol van akkor Hugi vagy Manó!!!??? :roll:
Szóval múltkor mondtam neki, inkább főzzön maga a gyereknek, mert az írogatástól nem fog többet enni, de lehet, hogy az anya főztje jobban fog ízleni. Erre nagy szemekkel nézett, hogy akkor hogy fogja tudni, miből mennyit evett, meg ilyenek. Hát, mondom, ha neked az a fontos......
Pedig amúgy nagyon aranyos, okos csaj, de szerintem túlparázza nagyon a dolgokat.
(Hozzáteszem, hogy végigfeküdte a terhességét, 1 hónappal előbb lett a baba, kis súllyal, úgyhogy meg tudom ám érteni, csak szerintem a józan gondolkodással többre menne, mint ezzel, amit csinál)

Boo: napokban Vica sem volt nagy evő, de tegnap helyreállt. Én fog + időjárás kombinációra tippeltem.

Kanálkiverés: :twisted: Remélem nem nálatok, hanem a "nagyinak" kellett takarítania!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Virág is mostanság fedezte fel a kutyákat (meg ugye a cicát is 8) :lol: ), főként a foxi tetszik neki. Nézi őket, hangosan sikítozik, és menni akar hozzájuk.

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Nem, most itthon maradtunk takarítani. Az részlet kérdés, hogy még egy porszem sem került arrébb. :roll: :roll: :oops: :oops:

tímea83! :)

A helyedben én sem tapsikolnék, de ne haragudj ezért az olcsó poénért, ezt el kell engednem: a piros pöttyös az igazi. :roll: :lol: Mégegyszer bocs. :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

tike! :)

Éljen a hányingered! :D :D :D :D :D :lol: :lol:

hendegabi! :)

Ne mondd, hogy te nem vezetsz valami naplót! Húsvét után megyünk hozzá. Addig tuningolom Hugit. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :?

boo! :)

"már többen látni vélték az alteregómat, egyszer a főnököm is, és jön vissza az irodába, és jól leb@sz, hogy mit flangálok én munkaidőben az utcán meg vagy huzatva apám? itt ületem, és dolgoztam!
Ha a kollegáim nem igazolnak, nem hiszi el
Vicces lenne, ha már egyszer én futnék össze "magammal" Jól kiosztanám, hogy mit kever bajba állandóan "

Na, ennyit a különlegességről... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond:Egye kutya most az egyszer!!! :roll: :lol:

Az a baj h nem nagyon van más akire rábízhatnám.
Az egyik barátnőm akinek a fia egy idős Tamival,sajnos ők egy emeleten laknak anyósékkal.Őrá rá lehetne bízni,többször fel is ajánlotta,de abból meg aztán olyan sértődés lenne,h megint állna a bál.
Még talán anyám aki vigyázhatna rá,de elég legyen annyi h nem vagyunk napi kapcsolatban.Új családja van.
Sajnos látom h mindenhol vannak problémák.

Tamara éppen be akarja kapcsolni a TV-t.Ebben én vagyok a vétkes.
Ha egyedül voltam itthon ment a TV,ha néztem ha nem.
Buta anyu..leszoktatjuk,de lehet először magamat kellene. :roll:

Ma jöttem rá h szépen lassan mackó gyűjtemény birtokosai lettünk.
Sokan hozták el rokonok,ismerősök a kedvenc macijaikat,és szerintem már azt hiszik gyűjtjük is őket.Még szerencse h kaptam Karira gőzpingvint,mert megőrülnék a portól! :wink:

tímea83
Ajka

Tike:Sajnálom h neked is ilyen gondokkal kell szembe nézned!
Éljenek soká a dédik!!!Nálunk is ők a legjobb fejek,csak messze vannak.Nemsokára letelik ez az egy hét!Szívből kívánom h úgy történjenek a dolgok ahogy szeretnéd! :wink:

tímea83
Ajka

Kép Kép Kép
Még van egy óriás macink is,de megfeledkeztem róla..

tímea83
Ajka

Végül is aztán nem csak macit kaptunk,ezt mind ajándékba hozták.

tímea83
Ajka

A szőrös csibe,és a répa aminek arca van... :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Köszönöm az együttérzést csajok. Annyira idegesít, hogy nem tudom megetetni a gyerekemet. Elkészítem a kajáját, mert ugye azt azért nem eheti még , amit mi eszünk és már több mint egy hete megy a mosogatóba. Még 1* megmelegítem utána később, de többször nem , így kuka. Nem az a bajom, hogy megcsinálom a kaját és kidobom, hanem az , hogy mindennel , mindenhogy hidegen-melegen, etetőszékben, ölben , más kanállal, más pohárból/tálkából, de nem, nem kell neki. Most éppen kiéheztetem csórikámat.Itatni próbálom, most éppen az Apája ölében ül és rágcsálja a hűtőrágókát, Apa próbálja itatni. néha sikerül 1-2 korty.

Ancsurti : kérem szépen azt a teafűkeverék receptet. Köszönöm szépen.

Dodi : igen, már próbáltunk szinte mindent, még a germicidet nem , de azt receptre adják, úgyhogy csak hétfőn lesz belőle valami. Amúgy vannak időszakok, amikor tök jól elvan, vidám, aranyos , mosolygós. sajnos mi is olyanok vagyunk , mint a barátaid ringatás szempontjából, de amikor éjszaka ordít, még azt sem hagyja, hogy beadjam a Nurofen-t. Már gyomoridegem van , amikor nekiesek egy-egy etetésnek. de persze Ő ezt nem tudja, énekelgetek neki, beszélek hozzá. Olyan szépen evett eddig. :roll: :cry: :cry: :cry: :? :? :?

Bond : köszönöm a jó tanácsokat. De basszus tök jól elvan , na mondom, akkor eszünk. Erre elkezd üvölteni. Na ilyenkor mi van ??? Most a folyadékot erőltetem, igyon vizet, aztán egyszer majdcsak megéhezik. Remélem.

Kép
ikoka7

Tímea : szőrös csibe megvan, de hol a répa és milyen arc ?????? :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

sziasztok!
valakitől kaptam egy privit,kaptam értesítőt az e-mailemre.de mikor megnyitom a priviket nincs benne.elküldené újra aki írt nekem?nem értem miért nem jelent ott meg.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

proba2

Kép

Ikoka:Tudom hogy nehez,de biztosan enni fog ha nagyon megehezik.......sok helyen olvastam az evesi "szrajkrol" fogzas idejen.....visszafog terni a joetvagya nemsokara,addig uvegezzetek,itassatok :roll: nalunk is volt par nap,mig nem igazan akart enni,de azert a felet mindig megette es csak max.3 napig tartott,bar a foga nincs meg kint,de nem is szenved annyira mint Zsombor...csak neha-neha jon ra picit a nyug.Ha nagyon nem eszik,probalj neki cukrozatlan repalevet,gyumolcslevet adni,az is valami.....Edes draga.....remelem hamarosan tul juttok ezen!

Leirom a teat,leforditottam az anyagokat,de azert leirom,ahogyan nekunk rairtak angolul a gyogynovenyek nevet....szerintem a gyogyfuves tudni fogja.Hatha segit egy kicsit.....

Fogzas tea:

1 resz kamilla (chamomile)
1/2 resz csuszos szilfa (slyppery elm)
1/2 resz borsmenta (peppermint)
1/2 resz nyirfa kereg (birch bark)

1 evokanalnyi teakevereket egy csesze forro vizbe aztatni 20 percig.
Adagolas babaknak:1 evokanalnyi tea naponta 2-6x.
Keszithetsz jegkockat is belole :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Lola:Panni aranyos azzal a kiflivel.....szinte nagyobb nala :lol: :lol: es milyen buszke a csuszdajaval....!
Meglepodtem a vonalzod feliratan,hogy pontosan 96 nap mulva szulinap :shock: :shock: ...hogy rohan az ido!!!

Jol vagy?Vonalzot probalsz csinalni??

Kép
Kép
ancsurti

próba3

Kép

Szia Ancsurti, Köszi a dicséretet. Igen és most már úgy néz ki, hogy sikerült. Ez volt Panni első nőnapi ajándéka, a férjem lepte meg a kis Szarost. Képzeld, amióta Panni tudja, hogy kis tesója lesz, jobban alszik. Már egyik éjszaka 6,5 órát aludt egyhuzamban. De ez egyszeri és megismételhetetlen esemény volt :(

Kép

Nem tudja valaki veletlenul honnan tolthetnem le Tim Burton:Alice csodaorszgban c.filmjet???
Ahonnan szoktunk tolteni,ott csak a webcamos valtozat van fent :? Iszonyuan imadom ezt a fajta vilagot,es nagyon szeretnem megnezni!

Koszonom ha valaki tud segiteni!

Kép
Kép
ancsurti

Lola:igy kezdodott nalunk is az alvas :wink: es tudok masokrol is....Panni okos nagylany mar,es nem kell sok hozza,hogy rendesen aludjon!!!

De jo latni ujra pocakos vonalzot.....remelem majd par ev mulva talan nekem is lesz meg,addig ertetek lehet izgulni,szurkolni!!!

Kép
Kép
ancsurti

Kicsit felresikerult a smink :shock: :shock: :) :D :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Ikoka:Második sor a fénykép előtt. :wink:
Remélem hamar túl lesztek ezen!

Ancsurti:Tudok neked impulsive.hu-s meghívót küldeni ha szeretnéd.Sok jó film,zene és ingyenes!arra figyelj majd h az újabbat töltsd le,amit nemrég töltöttek mindig az a jobb minőségű.

lola:Gratulálok az új poci lakóhoz!Panni nagyon szép csajszi!

tímea83
Ajka

Ikoka:Második sor a fénykép előtt. :wink:
Remélem hamar túl lesztek ezen!

Ancsurti:Tudok neked impulsive.hu-s meghívót küldeni ha szeretnéd.Sok jó film,zene és ingyenes!arra figyelj majd h az újabbat töltsd le,amit nemrég töltöttek mindig az a jobb minőségű.

lola:Gratulálok az új poci lakóhoz!Panni nagyon szép csajszi!

tímea83
Ajka

upsz :wink: bocsika fáradt vagyok!

tímea83
Ajka

H.Gabi, Tike!
Én is írom, hogy mikor mit eszik Petra. :oops: :oops: :oops: De gondolom, ezen nem lepődtök meg nagyon. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És még mindig mérek mindent. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: A múltkor egy hétig nem tudtam mérni, mert lemerült az elem a mérlegemben, és már teljesen készen voltam, hogy saccolni kell. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És írom azt is, hogy mikor milyen mozgást csinál, napra pontosan tudom, hogy mikor melyik foga bújt ki, mikor volt lázas (1x volt), mikor volt körömágy gyulladása, egyszóval mindent írok.
Én tökre örültem volna, ha Anyu is írt volna naplót, szerintem Petra örömmel fogja majd egyszer olvasni. És érdekes lehet majd a számára, hogy én mikor vezettem be pl. a marhahúst, és talán segítség lesz neki, amikor ő is anyává válik. Tudom, giccses és szentimentális... :D

Nálunk is tuti a kevés tej volt az oka annak a számtalan ébredésnek, mert amióta tápszert kap este, azóta tök nyugisak az éjszakák. Most éjjel pont kért enni 1x, de csak 110ml tápszert ivott meg este, így tudtam, hogy éhes lesz. De lényegesen jobban alszik, mint előtte.

Lola!
Panni nagyon aranyos! És milyen ügyesen áll már!

Bond!
Hugi tényleg nagyon hasonlít Manóra, mondhatni pont úgy néz ki! Gratula a felálláshoz!

Kép
katy76

ancsurti! :)

A frászt hoztad rám ezzel a képpel. Azt hittem, hogy Hangi elharapta a száját. :roll: :roll:

tike! :)

Anyukád: :( :( :( :(

kicsidodi! :)

Megugrás: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83! :)

Azért látok még ott egy kis helyet! :roll: :lol: :lol: :lol:

lola29! :)

Nőnapi ajándék: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Képzeld, amióta Panni tudja, hogy kis tesója lesz, jobban alszik."
:shock: :shock: :shock: :D :D :D (De hogy is van ez? :?: )

katy76! :)

Nem vagy szentimális és giccses. :wink: :lol: De azért a körömágy gyulladás talán egy picit sok. :roll: :roll: :lol: :lol:

Köszönjük mindenkinek a dicséreteket! :oops: :)
Manónak van egy kis ismertető jele. A homloka az orra vonalában kicsit dudoros(nak látszik néha):
Kép

Kép
Kép
200907?

Lehet, hogy most a Föld óráját kéne tartanom, de most megy a "Kapj el, ha tudsz!". Nem kicsit jó film. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo!

NA, jó, hogy írtad, hogy minden kérdést feltettek a lányok előtted, de miiiiit is??? :oops: Na ennyi az agyamról, meg, hogy miért nem írok, ha jövök, én már nagyon be vagyok lassulva. Csak este jut időm netezni fél órát, (kivéve most szombaton, mert akkor párom táncolni van) akkor gyorsban e-mailok, iwiw, és még amire jut idő...

szóval nem tudom mit kérdeztetek, mert közben olvasgattam azt is mi van veletek, visszaolvasni, meg lusta vagyok. :lol: Leírom mi volt.

Január végén megjött, aztán rá két hétre megint. Elmentem a dokihoz, hogy tuti a szoptatás miatt, de azért nézzen meg nem árt. csak az én dokim épp nem volt, aki meg volt, az mondta, hogy igen, a szopi miatt, de azért ad egy ergam (méhösszehúzó injekciót). Aznap olyan rosszul lettem, hánytam meg minden, felhívtam a dokit, aki visszarendelt másnapra. Én nem mentem, mert pipa voltam, hogy tuti nem kellett volna ilyen erős szurit kapnom, nem is értettem már akkor sem, hogy most egy kis össze-vissza mensi miatt miért is kell ilyen szuri, de valahogy ott az ember nem mer a dokinak ellentmondani. Inkább megvártam a következő hetet, amikor már volt a saját dokim. Ő is káromkodott, hogy miért kaptam ilyen injekciót, aztán megnézett uh-val és ő mondta, hogy főleg azért nem érti, mert babát várok. :shock: Megkérdeztem ettől nem lehet baja a babának, max. elvetéltem volna, de marha jó, hogy nem is tudtam volna róla. Utána jött egyik éjjel, hogy elkezdett ömleni belőlem a vér, na gondoltam is vetélés. De semmi görcs nem volt. Irány a kórház, él a baba, de hatalmas haematóma a baba felett, nagyon veszélye, mert a vérzés kilökheti a babát. Akkor talán még a méhlepényem is le volt szakadva. Bent voltam 1 hétig, iszonyú kínok, mert Noé meg itthon, tejem elapadt, de mindegy is, mert úgysem folytathattam volna a szoptatást, csak sajnáltam szegényt, hogy így egyik napról a másikra...úgy bőgtem amikor hazamehettem (sajkát felelősségre, mert ők még benttartottak volna, csak mondtam, hogy feküdni otthon is tudok, és ha a baba el akar menni, azt a kórházban sem tudják megakadályozni)úgy bőgtem amikor Noét megláttam. Egy hét alatt is rengeteget változott és igenis kellett legalább egy hét mire megint összeszoktunk, és még több idő, míg minden visszaállt a normál kerékvágásba. Anyósomék és párom rengeteget segítettek, károk: pár kimoshatatlan foltos szép ruha, egy babakocsikerék :lol: , de legalább volt ki gondoskodjon Noéról) Ja, és rászokott a cumira. Azóta csak azzal alszik el.

Kórházban a csecsemős azt mondta, hogy ha már így alakult, akkor ne tápszert kapjon Noé, hanem több szilárd kaját. így mi kétszer eszünk főzit, kétszer gyümit, és csak reggelire kap tápot. No meg éjjel, ha felkel enni, de általában nem azért kel, és vissza lehet hamar altatni, bár most mi is fogzunk. (amúgy van már 2 foga Noénak, 7 hósan felállt, most már járkál kapaszkodva és egyszer kétszer próbálkozott kezét elengedve megállni. Édesen egyensúlyoz, de még eddig csak párszor sikerült neki. Mászik ezerrel, utol sem érem. :lol: )

Húha, jó sokat írtam, de hirtelen ennyi jutott eszembe, bizos kérdeztetek még többet, de nemtom mit... Októberre várjuk a babát, de még nem tudom pontosan hány hetes, mert össze-vissza vérezgettem és minden leletemen mások az adatok. Hétfőn megyek 12. heti genetikaira, ott meg kell kérjem a dokit, hogy jól mérje le a babát, hogy ne legyen gond az afp időpontommal. Ja! Még azt elfelejtettem, hogy ez a haematóma sokszor előfordul kisterhességnél, de a szülésznőm azt mondta, hogy simán lehet, hogy az ergam miatt alakult így. legszívesebben feljelenteném a dokit, de párom szerint azért esélytelen, mert nem tudjuk bizonyítani, hogy tuti attól volt, akkor meg felesleges pereskedni. semelyik doki nem fogja nekünk írásban adni, hogy amiatt alakult ki a haematóma. De bocsánat, még jár az agyam, hogy bemegyek és jól megmondom a dokinak a magamét, csak valahogy nem így akarom, hanem stílusosabban. Addig is akinek tudom itt mindenkinek terjesztem mi történt velem és hogy ahhoz a dokihoz senki ne menjen. :evil:

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Ezt még olvasi is horror volt! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nagyon durva! :x :x :x :x :x Remélem a nehezén ezzel már túl is vagy, és semmilyen probléma nem lesz már később!
Számítottál arra, hogy terhes vagy, vagy derült égből villámcsapás volt? TeApa mit szólt, leesett az álla?
Jó, hogy ilyen klassz családod van, büszke lehetsz rájuk! :wink: :D :D :D

Noé ügyes fiú, hamar visszatért minden a régi kerékvágásba és ez: :D :D :D :D :D

Vigyázz magatokra, és gyere minnél többet, mert azért csak ide tartozol te is. :wink:
(Ha készítenél egy vonalzót, és láthatóvá tennéd az aláírásodban, akkor annak nagyon örülnénk, szerintem. :wink: )

Kép
Kép
200907?

007!

Majd ha hétfőn kiderül mi a helyzet, hogy tulajdonképpen hanyadik hétben is vagyok pontosan, akkor csinálok vonalzót. Meg kicsit babonából is csak akkor, mert jó lenne ha hétfőn még jobban megnyugtatnának, hogy tényleg semmi már az a haematóma, ami ott van. (amúgy miómát is találtak, de azt később, és állítólag azzal nem kell foglalkozni, fel fog szívódni. )

Próbálok jönni, ha más nem majd szombatonként, csak ég a fejem, hogy annyit írtok én meg nem tudok reagálni sem. amúgy beleolvasgattam az októberi topicba is, de oda aztán már tényleg nem tudnék írni, úgyhogy el sem kezdem. :lol:

Hogy számítottam e rá...? :roll: nem védekeztünk, elhatároztunk, hogy belevágunk. De igazából nem számítottam rá, hogy ilyen hamar sikerül. Mivel Noéra egy évet kellett várni, úgy gondoltam, hogy még egy kis idő el fog telni. Szóval én jobban meg voltam lepődve, mint férjem. Ő tulajdonképpen nem is lepődött meg. Sokáig fel sem fogtam, sőt, lelkifurim volt a kórházban is, hogy nekem akkor is csak Noé járt a fejemben, hogy nem érdekel mi van, engedjenek haza, de ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy szerintem én már kicsit lemondtam a babáról, annyira megijesztettek, hogy nagy gáz van. El kellett telnie 2 hónapnak ahhoz, hogy felfogjam és teljes szívből tudjak neki örülni. Most voltam hétfőn dokinál és az volt a vízválasztó, mutatta is a monitoron, ahogy kalimpál a pici, meg a szívét is, ahogy dobog. :)

Reméljük kislány lesz, de ha fiú az is jó. Úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük most a nemét, de a családtagoknak azt mondjuk, hogy nem akarjuk tudni, egészen egyszerűen azért, mert akkor jön megint a névmizéria, amiből már elegem van. HA lány lesz Mirjam marad ;) ha fiú, akkor meg Mór lesz. :)

(no, szépen lassan eszembe is jutnak mit kérdeztetek :lol: )

Kép
Kép
tabati

Tabati:Ez durva!!!Hihetetlen......pffffffff egyszerűen kiakadtam! :oops:

tímea83
Ajka

Katy: nekem semmi gondom azzal, ha méred, vagy más méri az adagokat. Értelmét ugyan nem látom. Az érved elfogadom, hogy majd egyszer a gyerek örül v. hasznát veszi – pl. ha bevezetsz valamit, de nem hiszem hogy annyira számít az hogy hány órakor hány millit evett v. ivott.
Meg a Gergely anyukájánál azt láttam, hogy totál agyonidegeskedi magát, hogy 80 v. 100 ml-t evett a baba, és ezt tartja fontosabbnak, nem pedig azt, hogy esetleg maga főzzön neki, vagy változtasson valamin.

Lola: Panni nagyon tündérke. Micsoda csúzda!!! Jó meglepi volt az apától!

Ancsurti: korán kezdi a kiscsaj!!! :lol:

Bond: én nem vezetek semmi naplót most. Vicát havonta leméretm, hogy tudjam mennyi kg, cm, de az a kiskönyvben van.
Bár lehet, hogy kéne vezetnem, mert nagyon feledékeny vagyok.

Tabati: nem semmi, amin átestél. Annak a dokinak „köszönd meg” jól a történteket.
:twisted:

Kép
Kép]
hendegabi

Katy: Nekem sem azzal van igazán bajom,ha valaki írja,hogy mikor mit kap a gyerek ( pl: tízórai-szilva formátum még belefér nálam :wink: , bár én soha nem voltam ennyire precíz),de azt tartom túlzásnak,hogy még a hányóra hányperckor kezdett enni és a hányóra hánypercig evett is jegyzetelve van. Én is írom Hédi fontosabb dolgait,tehát én is pontosan tudom mikor milyen mozgást csinált, mikor volt valami baleset, mikor kapott új kaját és hogy ízlett. Ennek remélem tényleg örülni fog majd nagyobb korában. egy olyan füzetnek azonban én nem biztos,hogy örülnék amibe le van írva,hogy 10:50-kor két puki után bekakilt stbstb

tike

Kép Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: