Szilvi, Dia,
ezt már én is észrevettem

. Na persze a többiekkel is egy húron pendülünk, de amiket néha leírtok, akár az én billentyűzetemből is jöhetnének
Évi,
ez nagyon szomorú! Nem tudsz Mikire hatni? Mármint, hogy van egy határ, amin túl az ember felelős a saját tetteiért, van amikor már más nem oldhatja meg az életed csak te magad. Gondolom Mikiben is benne van, hogy felelősnek érzi magát a szülei iránt, de ennek fordítva is így kellene lennie. Sajnálatos a válás, pü-i nehézségek, de a másik oldalon ti albérletben laktok, jön a babátok, van elég megoldandó feladatotok nektek is.
Amúgy saját családban is van ilyesmi (Apukám), akinek mindig minden rosszul jön ki, mindenről mindig más tehet, ja de, hogy megoldja, rendbe hozza az már nem az Ő asztala. Sosem kéri a segítséget, de úgy tálalja, hogy úgy érezd, hogy ha nem segítesz egy utolsó genya vagy. Rengeteg pénzt kapott már anyukámtól (akitől több mint 13 éve már, hogy elvált), tőlem, az öcsémtől, de folyton romokban az élete, mindenhova tartozik. Nagyon sokáig kivoltam miatta, de mikor az volt, hogy befizessem-e Ilangocska ebédjét, vagy neki adjak egy 5000-st, nem tétováztam. A párom azt szokta mondani, hogy ne halat adjak neki, hanem hálót, amivel kifoghatja a halat. (bibliai idézet

). Ez nagyon igaz. Ahogy az is, hogy csak annyak tud az ember segíteni, aki maga is akarja, hogy segítsenek rajta, másképp nem megy..... na befejezem, mert csömörtök lesz tőle