[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Császárra készülő kismamák topicja - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Mi ujság veletek,Tüci28 ti ,hogy vagytok?mikor kell bemenj?Nagyon szoritok nektek,legyetek jok és ha valami van jelentkezzetek.
Üdv kikocsen :D
kikocsen
 
 


lányok,

nagyon drukkolok nektek, írjatok majd ide milyen volt, bármi kérdésetek van szívesen válaszolok, mert nagyon friss az élmény, 1 hetes császáros vagyok!!!!!!! :wink:
csézjang
 
 


Megszletett Tünci kisfia,Bátor,2300gr-mal és TERMÉSZETES ÚTON!!!
Minden jót kívánok nekik itt is!!! :D :D :D

Kép
Kép
szintus
 
 

 
 

Sziasztok!

Tüncinek gratulálunk a kisfiához és minden jot kívánunk.

Üdv kikocsen
kikocsen
 
 


Gratula Tüncinek! :) :) :)

Kép
manguszta
 
 


Lányok, azért nem kell annyira félni a katétertől sem :-) Nem valami leányálom, de kábé olyan, mint egy rosszabb nőgyógy vizsgálat. A trükkje az, hogy a világért se nézz oda az eszközökre. Nekem pl a varratszedés kb hatszor rosszabb volt a laparos műtétnél, mint a katéter, pedig elvileg azt "csak" elvágják és csipesszel kihúzzák. A katéter tényleg csak részletkérdés, és nyilván kíméletesebb már zsibbasztva betenni.

A hasi műtétes varratszedés isteni, mert az elvágott bőr/izomzat miatt nem működnek az érzőidegek. Valami jó is legyen benne :-)

Csézjang, én se tudom, hogyan tudnak egyes császáros mamák a 2. napon már rohangálni... A hasi sebemmel az urol. kórházban én a 8. napon is csak vánszorogtam és "kísértettem" a folyosón. Először iszonyatosan fáj (első felültetés...), aztán már csak rohadtul, és ez már csak javulni tud. De hidd el, már a 3.-4. héten szinte teljesen jól leszel (járkálás, emelés, zebrán-átsietés stb), a 6.-8. hétre pedig tökéletesen felépülsz, olyan leszel, mint a műtét előtt. És arról se feledkezzünk meg, hogy a baba mennyi örömöt fog adni :-))) Ez többet ér, mint bármilyen gyógypuszi :-)

Kép
manguszta
 
 


Hatalmas gratula Tüncinek!

De mi történt hogy nem lett császár? Kíváncsian várom majd a beszámolót!!!! :D
csézjang
 
 


Sziasztok!


Immár itthonról, pénteken jöhettünk haza, hat nap után,gyors kivonat a szülésről, a döbbenetről, a csodáról ,amit megélhettünk.

Bennehagytama a neveket, azt hiszem van itt több fehérvári is, nem árt a tapasztalatcsere.


Az volt, h szombat(20-a) reggel felkeltem, és:szevasz nyákdugóó...aztán jött pár csepp vér, felhívtam a kórházat, azt mondták, ha erősödne, v folyik a víz, akkor menjek be.kb 10 kor bementünk, mert aggódtam, mondom, letojom, legfeljebb hazaküldenek.Györcs egy szál se, csak max vmi keményedésféle, néha-néha.Vizsgálat, (Tóth Károly, tök rendes volt, pedig Violánál is vizsált és akkor nehezteltem rá)két ujjnyira nyitva vagyok, ctg, semmi fájás.Egy óra múlva újabb vizsgálat, "barátságos a méhszáj",(Shcandl doki-"jaj, de kicsi ez a magzat..") már három ujjnyi, na akkor ma babázunk.
Hívták a dokim, közben bemehettünk Robival a szülőszobára, tök meg voltunk szeppenve, mondták, h pici magzat, megpróbáljuk megszülni.
A szülésznőm NOÉMI egy valódi tündér, csodatünemény!!!!!!!!!!!!!!!Jött a dokim, fél egy körül, megvizsgált, már bő négy ujjnyi, eltűnőben lévő méhszáj, kb 3-4 felé várható Kismucink.Én meg:MIIIIIIII??????????Tök sokkot kaptam, na mondom, dehát nem kéne vajúdni, v vmi???Meg most akkor nem császár lesz????Az volt, h az ügyeletvezető főorvos megvétózta a dokim, pedig hallottam ,h vitáznak, hiába magyarázta a dokim, h mi volt az előzmény, meg ,h alig 19 hónap és corporális vágás...(egyébként csütörtökön mikor az nst-n voltam, szintén elmondta az egyik főorvos, h ugye tudom, h csakis a csázár jöhet szóba és be is kellene lassan ütemezni.Mondtam, h tudom, kezdettől fogva mondták.)
Láttam ,h tiszta ideg ő is.13 órakor burkot repesztett,akkor kezdődtek a fájások,nagyon gyorsan haladtunk, mert alig fél órán belül félperces nagyon durvák lettek, egymást érték, lélegzetnyi szünettel.
És ami vicc, h 9 helyen kötöttek vénát,öten,(két szülésznő,három orvos) mire egy jó lett....
Újabb vizsgálat jött a főorvos által, hát nagyon kiabáltam vele,(menjen onnan, kérem vissza a dokim, hol van már a dokim,stb..) rettenetes volt, nem tudom mit csinált odabennt, de azt hittem elájulok.Azt mondta nyomjak, de ő meg egyre tolta a kezét fel...

Akkor mondta a dokim, h tartsak ki, talán ha 10 perc van vissza, teljesen lennt a baba.Csak rá figyeltem, meg a tünemény szülésznőre,,de megint olyan ijesztő volt minden, két orvos, három szülésznő, közben a Schandl meg kiabált, h hívott már vki neonatológust???Meg hozzák már a vákumot..Annyira féltem, h baja lesz Kismucinknak.
:cry:
párom itt már kiment, láttam, h majd elájul, úgy félt minket.(később mondta a szülésznőm, h látott már sok ijedt kiapapát,de Robin látszott ,h nagyon....)
Tulajdonképpen 4 tolófájásra lett meg, de az elsőt elcsesztem, mert nem értettem ,h most mit akarnak,de aztán mindenki kiabálta, h ez az Tünde, nagyon jól nyom, ez az, ne hagyja abba!!!
az utolsónál meg esett a szívhang, úgyhogy villámgyorsan betették a vákumot,ez is a Schandl szuper ötlete volt.....( az durva, akkora mint egy vécépumpa és befeszegették ááááááááá) és az annyira hihetetlenül fájt, h csak nyomtam, mint az őrült és 10 másodperc múlva már éreztem ,h kicsúszott és csodáaltos volt és tették a hasamra és mindenki felkiálltott,h:Már pisil is!!!!!

Aztán elvitték ,,én meg zokogtam ,h végre van egy élő gyermekem, hogy végre foghatom és ölelhetem.. :cry:
és mondta szülésznőm, h ne sírjak ,mert nézzem,már ő is sír...
engem eltaltattak,dokim jól be volt tojva a heg miatt, kézzel történő betapintás jött(na, ez meg könyékig érő kesztyűvel, mikor megláttam, mit húz fel a dokim, akor már nagyon akartam aludni..úgyhogy erre se mondok semmit!!)A varrást is altatásban csinálták, hála égnek.
Amikor felébredtem még beszéltünk, elmondta mi volt, míg aludtam, h minden rendben ment,aztán nagyon kis időre megkaptam Bátort, de aztán meg napokig nem, csak alig... :cry:
14.45-kor született, 2310 grammal,48 centivel.


A köv napokban meg egy csomó vizsgálat jött Bátornak, infúzió, kék fény, koponya, meg hasi uh, vérvételek,antibiotikum szurik,alig volt velem,én meg bőgtem, mnit a fene, nem győztek vígasztalni..tulképp csak a hatodik napon volt velem egész nap, úgyhogy tiszta stressz vagyok.a hazahozós súlya 2150 gr,nagyon picike.Egyébként osztottak szoroztak a dokik, nézegették az uh-kat és inkább mondják 35-36 hetesnek, mint épp 37 -nek.Végülis koraként kezelik.
Szívszaggató volt látni az inkubátorban, hiába "csak" az infúzió meg a melegítés miatt, aki egyszer látta ott meghalni a gyermekét, annak már nem elég ,ha mondják, h nem lesz semmi baj. :cry: Nagyon rendesek voltak, éjjelente óránként mentem a csecsemőmegfigyelőbe, ami az osztályon van, már önállóan nyitottam az inkubátort és simiztem a Drágám.

Egyébként le a kalapppal az egész csecsemős csapat előtt, kiemelve néhányan elképesztően sokat segítettek, fizikailag, lelkileg.Volt aki addig nem nyugodott ,amíg a főrovos asszony este nem jött megnyugtatni és volt ,aki a harmadik napon a begyulladt mellem(mert ugye nem szoptattam) saját két kezével masszírozta-fejte napi kétszer.

Szóval KÖSZÖNÖM ÉS EZERSZER IS KÖSZÖNÖM CSetényi Zsoltnak,Noéminek,és a csecsemőgondozóknak, akiknek sajnos nem tudtam a nevét, de néhányan: Bea, Ildi, Gitta köszönöm!!!

Az új életünk egy valódi csoda, ha csak rágondolok, ha csak ránézek szinte szétfeszít a szeretet,olyan hullámokba ntör rám...

Egyébként most, h már van összehasonlítási alapom, azt kell mondjam,a császárból a felépülés biztosan hosszabb, de a gátseb sem fáj kevésbé, csak nem akadályoz annyira a mozgásban.A vajúdás még csak hagyján a félperces fájásokkal, de mivel nekünk nagyon kellett sietni ,ezért a "besegítés" miatt a fájdalom néha gerincbe, agyba hatoló volt és nem voltam benne biztos, h nem ájulok el.Volt egy pont, amikor arra gondoltam, h Te jó ég, én ezt nem csinálom, hagyjuk abba, ezt nem lehet kibírni.De kibírtam és semmiért nem adnám azt az érzést, amiokr éreztem kicsúszni!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Ha megnézitek a vonalzót nem egészen 19 és fél hónap telt el egy hosszanti csázár óta és mégis sikerüólt, pedig előtte semmi esélyt nemadtak erre, olyan magas a hegszétválás kockázata ilyenkor.Hihetetlen, h a főorvos bevállalta.Utóbb dokim azt mondta, ha pihenünk két-három évet, akkor jöhet mégegy baba, de egyáltalán nem ígéri, h nem császárral.

Puszi nektek és várom a többiek hamarost következő beszámolóját.
tünci28
 
 
 


Tünci!


Istenem de jó volt olvasni a történetedet mert eszembe jutott a nagyobbik kisfiam születése és valóban mennyei dolog ahogy kicsusszan belőled, de ugyanilyen mennyei volt most a császáros szülésem is 2 hete a Jánosban, / pedig nem gondoltam hogy az is hatalmas élmény lesz, de a természet mindent jól elrendez!/ hát azt hiszem minden születés egy csoda bárhogy is történik!!!! :D

Egyébként én 2000 grammal születtem, tök pici voltam mégis itt vagyok, sose voltam beteg szóval ne félj a pici súly nem baj, majd itt kint megnő!!! Nagyon sok boldogságot kívánok neked, igazán rád fért
annyi rossz után!!!!!!! :)
csézjang
 
 


Szia Tünci!

Nagyon-nagyon gratulálok! Bátor igazán kiérdemelte a nevét, nagy kaland volt!

Azért az durván hangzik, hogy kézzel benyúlt... ezt nem tiltja valami WHO-s előírás? Mint a kézzel tágítást stb...? Nekem itt ne bántsák a Tüncit!!!!

A csecsemősök, hát ez nem semmi! Le az összes kalappal! Igazán, nagyon rendesek voltak! Na jóóó, ki is érdemelted ezerszeresen, de akkor is! :-)

Ezersok boldogságot mindannyiotoknak!

Kép
manguszta
 
 


Tüncike itt irhatok,juhéééé! :D

Nem semmi a történeted a szülésről!De a terhességed sem volt
egy egyszerű eset,miért is lett volna a szülésed az igaz? :roll: :lol:

De azért én lenni kicsit írig(CSAK VICC),hog sikerült természetesen.
Tudod h mindég mondogattad,hogy ha villámgyorsan jön kismuci
akkor lehet így is.Ugy is lett...érdekes ez nem???

Hogyan telnek a napjaitok?Boldogulsz a babóccal?Hasfájós?

Hannusnak Pavlik kengyelt kell viselnie pár hónapon át.
Mivel csipőficama van.Nagy baba és végig csücsülte az anyaméhes életét. :roll: :?
Egyébként egy tündérke,eszik,alszik,nézelődik!Jó kis teremtés.
Éjjeleket átalussza.

Nekem mindkét gyermekem ilyen jó alvó(nem mintha én nem lennék az...)

Fruzsina pedig egy kis maszat.Akar segíteni nekem,babát fürdetni,etetni.Nem bántja a Hannát,de azért nagyon vigyázni kell vele.

Csézjang neked is nagy-nagy gratula!

Én is bizom benne,hogy átélhetem majd a természetes szülést is!
Pár év múlva egy kisöcsivel...

Kép
Kép
szintus
 
 


Hello!

HÁt csajszik ,elkiabáltam a csak "eszik-alszik-pisil-kakil dolgot..estére nem tudom mi lelte, de vagy sírt, vagy nyögött, csak kézben nyugodott meg, aztán meg bukott, aztán meg ap ocak fájt..nem aludtunk semmit a világon és reggelre a szép köldökcsonkja is tiszta vér lett a frász kerülget.Nemsokára felhívom a védőnőt, h ez most mitől van, már olyan szép száraz volt.

Hah, tényleg Szinit, hányszor mondogattam magamnak, h hátha jön,mint a gyorsvonat és úgy is lett!

Egyébként tök jó fejek ám, az van a zárón, h "30 éves mater második zavartalan terhességéből első élő gyermekként..."na ,ja, hát ezt honnan szedték, marhára zavartalan volt, meg nem első élő babát szültem. :evil:

Tiszta stressz vagyok, h most meg a sírás, meg a pocakfájás miatt nem fog hízni... :cry:

Többiek, kivel mi újság?
tünci28
 
 
 


Tünci!


Na igen 2 hétig az én babám is így volt, örültem hogy de jó hogy csak alszik, aztán most már 3 hetes és kezd kinyílni a kis csipája a kis szívemnek, nem akar elaludni este és sokszor éjfélig sír, hasfájós, szóval sokat ma sem aludtam....De ez ismerős mert nagyobbik kisfiammal kb: másfél évig csináltuk ezt, zombi voltam már a végén....De most már 5 éves és nem is emlékszem a rosszra mert olyan gyorsan elröpül ez a szép/ és nehéz/időszak.
Remélem azért most nem kell másfél évet várnom egy jó alvásra!!!
:D Persze tudom hogy ez természetes, az újszülöttek éjjel 2-3 óránként felkelnek szopizni.

A többi császáros lánnyal mi van???? Írjatok mert kíváncsi vagyok kivel mi van!
csézjang
 
 


Jut eszembe,Manguszta!
Tényleg én is olvastam, h a vitatott eljárások között szerepel a szülés utáni manuális méhbetapintás, de csázsár utáni szülésnél mindig van..áh, mostmár mindegy, de szerintem elég kockázatos volt ez.Egyébként most már elég jól van a gátmetszésem és mégis fájok ott belül, mintha az egész hüvelyem(bocs) sajogna, egészen fenntig.

Nem tudom most mért fáj a Kicsim pocija, semmi más kaját nem ettem, mégis szélcső után tudott akkorát kaksizni, h még a ruháját is ki kellett cserélnem.
Meg nem tudom mennyire normális, h napi egy-kétszer bukik?Sok baba bukós?Nem olyan sokat, az nagyon ritka ,de úgy utálom.

Bár az is igaz, h most változott úgy a kakija, h már csak olyan nagyon sárga, emésztett darabkákkal, eddig meg még zöldes volt, talán ez új.

Tegnap volt a védőnőm, meg a gyerekorovs és kérdezték, h van szájpenésze?De meg nem nézte egyik se, szóval most akkor honnan tudjam?

Doki is mondta, h kissé éretlen, beírta a könyvébe az enyhe izomgyengeséget, pedig mindent rendben találtam a kórházban, az a lépegető reflexe is rendben van.

Ti hogy bírjátok lelkileg a sírást???ÉN nagyon rosszul, szinte azonnal sírok én is, emrt nem tudom, hogyan segítsek, de sírni hagyni meg félek még Őt.Olyan pici ahhoz.Tegnap este mértem 2270 gramm.
tünci28
 
 
 


Tünci!


Én az első fiammal éjjel nappal bőgtem a tehetetlenségtől mert ő is éjjel nappal bőgött, de úgy képzeld el hogy szinte megállás nélkül olyan hasfájós volt.
Teljesen kiborultam, és ez kb: másfél évig tartott.
Vannak ilyen peches anyukák, sajnos ez ilyen, irigyeltem aki szerencsés, de ez legyen a legnagyobb baja, fő hogy egészségesek gondolj mindig erre, én is mindig erre gondoltam amikor már nem bírtam hogy van akinek sérült a gyereke és mit nem adna ha csak a hasa fájna....Bár tudom mindenkinek a saját baja a legnagyobb.
Én is kikészültem az állandó sírástól úgyhogy megértelek....hidd el ezt az idő oldja meg.
csézjang
 
 


Amikor mindettő sír,nyarvog akkor én pegig röhögök...kínonban hisz
nem tudom mindkettőt egyszerre megvígasztalni,segíteni nekik...

Hanna megkapta a kengyelt,nyügös ezért,zavarja szegényt... :cry:

Tünci ha olyan foltokban fehér belül a szája,akkor lehet szájpenész..

Majd megnől itt kint Bátor! :D De nem mondták h miért lett kicsi a súlya?

Olvastam már főzöl,tevékenykedsz!Gond.ez a kényszer,h hány
hónapig hanyagoltad ezt.Nos most bepótolhatod...

Én ios leskelődtem az iwiw-en irtóra édi-bédi a kis Bátor :D :D :D :D

Csézjang neked hogyan telnek a napok?Fáj még a sebed?

Mwddig van rá esély,h szétnyiljon a seb?

Ime egy kép a császáros kismanóimról :D Kép

Még annyi Tünci h Fruzsó extra bukós baba volt,néha napjában 4-szer is átöltöztettem.Voltunk vele dokinál nem is 1szer és azt mondta még hzik addig nincs baj.A felesleget bukta.
De azért sosem mertem magára hagyni pár percnél tovább.
Akkor voltam nyugodt,ha mellettem vlt a hordozóba,babakocsiba.
Ugyanugy Hanna is.... :D

Jó éjt

Kép
Kép
szintus
 
 


Szinti, hát ez az, én se merem magára hagyni, szinte nem alszom, minden nyekkenésére ugrok az ágyból..már hulla vagyok..mosti s csak nézem, mikoözben írok, nyekereg, nyüszög, de alszik..

Mekkora a kontraszt, pedig Hannus is hatalmas.

A súlya:kb 2-300 grammal kisebb, mint a heteinek száma alapján kellene, azt mondták valószínű, h volt vmi vérellátási zavara a placentának, plussz lehet nem volt csak inkább 35-36 hetes.(ne mtudom emlékszel e a hercehurcára, mikor fogant, h azt se tudták, h mi van, h lehet, h a pocakba került..)

Csézjang:és ez a para, mostmár egész éleünkben velünk lesz, azt hiszem...
tünci28
 
 
 


Tünci, Szintus!

Hát igen amióta nekem is megvan a két gyerekem azóta mindig van min aggódni de ez a szülő sors! :)

Egyébként én is ilyen hülye vagyok hogy éjjelente óránként nézem hogy szuszog-e a 3 hetes babám, és ha végre alszik én akkor sem tudok aludni normálisan csak úgy felszínesen mert minden nyöszörgésére felébredek, vagy nézegetem hogy lélegzik-e, totál hülye vagyok....És persze emiatt hullafáradt már az ember és pedig ez még csak a kezdet, ez eltart még pár hónapig.... :?

Ja az a másik hogy ő is bukik és sokszor nem merem magára hagyni nehogy megfulladjon, mert néha úgy iszik hogy szinte fuldoklik, na ilyenkor totál kész vagyok, megrázom hogy él-e még meg ilyenek, teljesen hülye vagyok!!!!Sógornőmmel röhögtük hogy ő is mindig ilyen hülye,mert neki is pár hónapos a babája!
Ezek szerint nem csak én....

A császár sebem már tök szép, de azért még érzem mert a teljes gyógyulás 6 hét, de igazából 6 hónap, hiszen mégiscsak egy műtét volt, de már teljesen jól tudok mindent csinálni.

Viszont úgy idegesít hogy a hasam még olyan mintha 5 hónapos terhes lennék, emlékszem a sima szülésem után is ilyen volt, és 1 év is eltelt mire teljesen visszahúzódott.Nem tudom más hogy van ezzel???Lehet hogy genetika hogy kinek mikor áll vissza, de én pedig vékony lapos hasú lány voltam és mégis maradt hasam sajna. Bár gondolom ez még természetes hiszen csak 3 hete szültem.
Azt viszont nem tudom hogy császár után mikor lehet hasizomgyakorlatokat végezni, már ha lesz rá energiám két gyerek mellett.... :D Persze most a picim és a szoptatás a legfontosabb, csak ha majd dolgozni megyek 1-2 év múlva mégse nézzek ki úgy mint egy csüngő hasú malac....Remélem addig laposodik a hasam.... :roll:
csézjang
 
 


Tünci te jó későn..vagy korán??? :lol:

Igen,persze h emlékszem,hogy egyszer csak ott volt Kismuci
nem is számítotattok rá,azthitéttek h valami gond van veled...
Amikor hazaértem a korházból bizony Fruzsit óriásnak láttam..pedig nem is az...
A gyerekünkért való aggódás végig megmarad..
Anyud jön segíteni nektek?Mikor szándékozod kivinni levegőzni egy kicsit Bátort?Megy a szopi?

Csézjang én kb.12héttel a szülés után kezdem el lightosan tornázni(no jó én nem szoptattam),majd diétáztam is(nem nagy sikerrel sajna..)
A hasad pedig visszafog húzodni,tuti!
:D Főleg ha még majd teszel is érte!Mire mész melózni már egy új nőce fog menni.Mit dolgozol?
A nagyobbik gyerkőc hol alszik nálatok?

Mi jól aludtunk,bár Hanna 3óra felé aludt csak el,sírt(zavarja ez a kaki)felkeltette Fruzsit is...de ő gyorsan visszaaludt!

Kép
Kép
szintus
 
 


Jól van csajok,akor megnyugodtam, nem csak én vagyok paramami..én is laig alszom, én is lesegetem..

képzeljétek nekem így is fáj a császáros hegem, egészen a köldökömig, amíg felér, sajog, pedig ugyem ost nem is az volt, gondolom, ott is húzódnak a szövetek.

Csézjang, hm pocak, biztosan alkati sajátosság, nekem a kislány után is nagyon hamar lement, megm ost is, tulképp már a kórházban, ha hanyatt fekszem tök lapos, felállva van még rajta egy kis háj, de kb olyan, mint 10-12 hetes terhesen.Nem is használom a haskötőt, pedig vettem.épp megmértem, 110 cm körül volt a derék mikor mentem szülni, most 84, de 77 kilo vagyok, ez már csak a zsír.amúgy normálisan kb 65 a derekam, kb 65 kilónál.Le fog menni,de műtét után azért lassabban.

Ma voltunk a kórházban kontrollon, minden rendben, csak egy kis zsír kell a bőrkébe! :D
tünci28
 
 
 


Tünci, Szintus!

Hát én alapból 52 kg vagyok és 171 cm, szülésig felment 22 kiló, és most még 66 kg vagyok de nem akarok még fogyózni amíg szoptatok! az előző szülésem után is lement a 20 kiló úgy hogy nem fogyóztam csak magától lement szépen csak 1 év kellett hozzá, de nem félek mert nem vagyok egy hízós típus, a családunkban mindenki tök vékony.
Nincs sok tejem úgyhogy azért tápszert is kap felesben.

Tünci!

Irigyellek a lapos hasadért, nekem még elég gáz a kinyúlt bőr.... :(
De persze a legfontosabb hogy azért ilyen mert egy egészséges babuci volt benne és ez a lényeg,a többi meg majd megoldódik remélem később ha sokat tornázom.

Szintus!


Én először 2 hetesen mertem kivinni a levegőre negyed órára a pindurt, aztán pár napja fél órára, én elég fosógép vagyok nehogy megfázzon úgyhogy még nem nagyon merem kivinni csak pár percig, a szomszédom meg 3 naposan kivitte az övét, szerintem nem normális de az ő dolga, azért mégiscsak 3 kiló körül van egy újszülött!
Nekem már 4 kiló mert 3 hetesek vagyunk, de még ez is olyan pici úgyhogy félek nehogy megfújja a szél, de ha süt a szép tavaszi nap, tök jót alszik a babakocsiban a szabad levegőn, ez nagyon bejön a kisbabáknak. Emlékszem hogy a nagyobbik kisfiam is a kertben tudott a legjobbakat aludni!
Szóval már 3 hetesek vagyunk, de bevallom hogy még csak háromszor mertem kivinni a levegőre....
:oops:

Nem baj majd ha megerősödik akkor rendszeresítjük a sétákat. :D
csézjang
 
 


Szintus!


Ti terveztek harmadik babát???


Tünci!


Gondolom ti is terveztek majd kistesót, bár még jó korai a kérdés. :D


Én úgy vagyok vele hogy legszívesebben szülnék még olyan szép az egész de asszem megállunk mert szeretnék majd kellő időt és energiát tudni rájuk fordítani.Ha bele gondolok hogy már nem lesz több kicsit szar érzés, de hát fel is kell nevelnünk őket, mind anyagilag, mind érzelmileg! :roll:
csézjang
 
 


Tüncinek Kép

Estére jövök addig is pusszzz

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok Csajok!


egy újabb 'paragép' jelentkezik :), én sajnos még nem vagyok túl a császáron, de már lélekben készülök rá.
Sok sok egészséget és boldogságot kívánok a babáitokhoz!

Csézjangtól már kaptam pár megnyugtató tanácsot, de azért ahogy közeledik az időpont egyre inkább bestresszelek. Olyan jó Nektek, hogy túl vagytok rajta, gyönyörködhettek a babókban, még ha ez éjjel picit fárasztó is.. én már várom nagyon, h kint legyen. Ma megyek délután dokihoz, 37. hét közepén járunk, azt mondta, most már megbeszéljük az időpontot, már jó lenne tudni!!! Csak nehogy nekem is azt mondja hogy holnapután:) mert tuti rosszul leszek:)
olyan kérdésem lenne, hogy az normális ilyenkor 37-38. héten, hogy borzasztó nagyokat mozog a baba, rendesen fájdalmas, ahogy fészkalódik, kinyújtja lábát stb. kicsit aggódok, remélem jól érzi magát..nektek is volt ilyen?

Csézjang: Tornával kapcsolatban: én kislányomat is császárral szültem, 6 hét után már mozogtam, ahogy bírtam fokozatosan, versnytáncoltam előtte, mikor 2 hónapos volt, már volt egy fellépésünk, rámjött a régi ruhám, csak mellbe volt szűk:), a szopiztatás szerintem fogyaszt, mert a mi zsírtartalékainkat is űriíti, szóval emiatt ne aggódj, szépen lassan lemegy.
kviki23
 
 


KVIKI!


Te miért félsz ennyire a csaszitól? Mármint úgy értem hogy rossz élmény volt az első????
Csak mert én úgy érzem hogy már nem félnék a következőtől annyira jó volt a Jánosban!
Gondolom neked nagyon rossz lehetett az első ha ilyen stressz van benned. Bennem is volt, de nekem azért mert az első volt és nem tudtam mi vár rám, de legközelebb már sokkal nyugodtabb lennék, mert minden úgy ment ahogy a nagykönyvben meg van írva, semmi nem fájt/ csak műtét után de ez mindig fáj/ a katétert a spinál után rakják fel azt egyáltalán nem érzed, az anesztesek nagyon jók, nem érzel semmit a műtétből és mindenki nagyon kedves veled, még az ápolónők is és az összes orvos szóval ne félj!!!

Ezek után írd már le az első csaszid emlékét mert tényleg érdekel hogy hol volt és milyen volt részletesen!!!! Hidd el a Jánosban ez nagyon profin és fájdalommentesen működik egyáltalán nem kell félned!!!! Engem is egy kolléganőm nyugtatgatott előtte nem sok sikerrel aki szintén a JÁnosban szült de aztán beláttam utána hogy tényleg igaza volt és életem egyik legnagyobb élménye lett,
most pont magamra emlékeztetsz csaszi előtt 1- héttel, de ne félj nagyon nagyon boldog leszel miközben látod majd a babádat ahogy kiemelik, és emlékezz rám akkor hogy ezt mondtam!!!!!

Mi volt tegnap a dokinál?????/ csak mert ő volt az én dokim is :D / :wink: 1
csézjang
 
 


Csézjang, szia!

Has ügyben: azt javaslom, kérdezz rá az orvosodnál, hogy hordhatsz-e fűzőt. Sebészeti haskötőnek is hívják. Én is hordtam a hasi műtétemet követően, de sajnos csak keveset, és meg is látszik - ahogy mondod, én is úgy nézek ki, mintha várandós lennék, pedig sajnos még nem :-)
Merthogy a belek elég agresszív jószágok, és igyekeznek kitölteni a rendelkezésre álló teret, vissza meg nehéz őket szorítani. Elvileg 10 hét után lehet hasizomgyakorlatokat végezni. Hááát, addig nem is kívánja az ember :-)

A varratod milyen? Jól felhúztam magam itt egy másik topicban, az egyik csajszi ódákat zengett a dokijáról, meg hogy egy hete volt a csaszija és majdhogynem nem is látszik a varrat - háát, kíváncsi lennék, létezik-e olyan ember, akinek nem látszik a varrata, máris egy hét után... Nekem decemberben volt a hasi műtétem és baromira látszik a lila csík. Az októberi laparos sebhelyeim is megvannak... utálom a hülye dumát. Vagy lehet, hogy valóban egy csodával állunk szemben, ugye sose tudhatjuk, és ne legyek ilyen negatív. Igen, most már el is szégyelltem magam. :oops:

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Kviki!
Én is kiváncsi lennék az előző szülésed körülményeire!Az nekem is szörnyű volt, most mégsem féltem a szüléstől,végig úgy volt, h császár lesz, más kérdés, h végül nem úgy volt, de a lényeg, h bízz a dokidban, beszéljetek át mindent és akkor nyugodtan lehet rákészülni.

Manguszta!
Hm, van ilyen.Mert MÉG nem hegesedik neki..és nem tudja, h majd fog..és akkor kezd csúnyább lenni, tapasztalataim szerint az egy-két hetes seb ,még vékony, csak találkoznak a sebszélek.S, h AZTÁN milyen lesz, az egyéni, ha azt várja bárki is, h nem fog látszani az nagyon csalódott lesz.HA szerencsés, akkor egy-két méterről nem látszik és vékony, halvány vonal lesz..ha meg nem ,akkor lesz csúnya, keloidos lila heg, mint nekem.Úgy volt, h a mostani műtétnél plasztikázza az orvosom, hát ez elmaradt.Pedig én hónapokon át kentem a plasztikai sebésztől kapott krémmel és mégis ilyen let, s aztm ondta, h nincs garancia, ha kimetszik, akkor szeb elsz a következő..talán egy próbát megér, ha végképp biztos lesz, h nem lesz több babánk.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Szia Tünci!
Igen, valószínűleg ez lehet a helyzet.
Mesélj Bátorról! Hogy vagytok, milyen az étvágya...?
Olyan szép név. És tündéri a képe a vonalzódon! Ahogy a szájában van a kis keze, annyira puszilnivaló!

Kép
manguszta
 
 


Szia Manguszta!

Köszönöm a dícséretet, szerintem is gyönyörű!:) Imádom!!!

MÁr nagyon ügyesen és sokat eszik, csak szoptatom, nem kap pótlást, pedig néha aggódtam ,h nincs elég tejci, de néha lemérem és időnként meghökkentő adagot fal..(80-100 gramm)
KÉt hete pénteken hoztam haza, akkor volt 2150 gramm,tegnap este már 2620.Remélem ezután is ilyen szépen hízik, már egész kikerekedett a pofija, meg a combja és már van popója is!:)

Sajnos sokat bukik, de azt mondják, majd elmúlik..de utálom, akárhogy öltöztetem, sokszor nedves a ruhája.

A köldökcsonkja se esett még le, de már remélem a héten lejön.

Én fizikailag nagyon jól vagyok, leszámítva persze a fáradtságot, de össze se lehet hasonlítani a császár utáni lábadozással.
De sajnos úgy nézem ,h a hasi sebekhez hasonlóan nagyon vacakul hegesedik a gátmetszésem,.A másik topikban ajánlották az aloe first-et, kipróbálom, hátha..

többiek????

Ha kisüt a nap,elmegyünk hármasban szavazni! :lol:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!
Ezt az étvágyat! Elismerésem!
Tünci, lehet, hogy Bátor lesz Magyarország legfiatalabb szavazója? :) Olyan jó olvasni, amiket írtál magatokról. Azt hiszem, nagyon bele kell húznunk :-D
Igen, igazság szerint a gátmetszéstől én is nagyon tartok... hasi sebem már van, már ismerem, jó az úgy :-) :oops:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Tünci tényleg nagyon édes ez a kép, a kis imádnivaló álomszuszékról! :)
Valóban rossz élmény volt az előző szülésem, és most ezért is tartok tőlea nnyira. Majdnem 6 éve szültem kislányomat Győrben,akkor még ott laktunk,és az is programozott császár volt. 2nappal előbb befektettek mondván, hogy majd amikor beleférek a műtéti rendbe megcsászároznak.. 7 ágyas vajúdó szobában voltam 2 napot, ahol folyamatosan cserélődtek mellettem a vajúdó kismamák éjjel-nappal, túlhordott babákkal, megindított szülés, iszonyat szenvedtek, nekem meg semmi bajom nem volt. 2 nap után betelt a pohár, és mondtam a dokimnak vagy megműt ma, vagy hazamegyek, mert nem bírom ezt idegileg, így aznap 2kor megszületett a kislányom. Katétert előre, érzéstelenítés előtt feltették, borzalmas volt, és utána az a 2 nap, mikor 2 cső lógott belőlem, és nem segített senki, nem mondott senki semmit... iszonyat kiszolgáltatottnak éreztem magam.Tudom most teljesen más lesz, János kórházban mások a szokások, Csézjang sok jót mesélt, de ez a belémégett rossz érzés megmaradt, és nehéz felülkerekedni rajta. Nagyon röviden ennyi, olvaslak Titeket és látom másként is meg lehet élni a szülést/császárt is, így most erre kellene fejben készülnöm, de nem egyszerű.
más..:
Sebre, hegesedésre tényleg nagyon jó az aloe first, később szúnyogcsípésre, sokmindenre, próbáld ki!
szép estét mindenkinek!
kviki23
 
 


KViki!

email ment!

Ja elfelejtettem írni hogy a Jánosban nincs cső ami kilóg belőled műtét után, szóval no para!!!!


Manguszta, Tünci!


A sebgyógyulás tényleg érdekes mert sógornőmnek nagyon szép, viszont tesómnak tök ronda mivel neki keloid hajlamú a sebgyógyulása./Nekem hálisten nem/.

A gátmetszéstől nem kell félni mert annyira fáj olyankor mindened hogy nem érzed amikor vágnak !!!!
Én konkrétan csak utána vettem észre amikor mondta a doki hogy gyorsan dolgozzanak mert eléggé vérzik mert nagyot kellett vágni viszont mégsem éreztem. Állítólag a nagy fájdalom miatt elzsibbad a gátad, de tényleg, örülsz hogy élsz és arra összpontosítasz hogy hogy éled túl a következő fájást.... :roll:
Én a gátmetszéstől érdekes módon egyáltalán nem féltem, de mint kiderült jól is tettem...A császártól ezerszer jobban féltem!!!!!! :roll:
csézjang
 
 


Sziasztok lányok!

Sajnos nem volt gépem azért nem tudtam írni,de látom sok minden történt azóta.
Tünci ti már otthon vagytok szépen növöget a kisfiad,örülök neki.Nagyon aranyos a kisfiad,kis cukorfalat.
Cézjang,ti,hogy vagytok?Voltatok sétálgatni,föleg mikor ilyen jo idö volt?
Szia kviki,te mikor mész be a Jánosba,császárra?
Engem árpilis 29-re irt be a doki,hát...remélem kihuzzuk addig,meglátjuk.Egyébbként megvolnánk,egyenlöre minden rendben,probálok nem gondolni a császárra és igy elvagyok elég jol,Ráérek majd akkor parázni.De bizom benne,hogy én is olyan jol fogom megélni mint Cézjang és minden rendben lessz.
Már számolunk ám visszafelé.
Igyekszem visszaolvasni és még jelentkezem,addig is minden jot és jo babázást,pussz mindenkinek.
Üdv Kikocsen
kikocsen
 
 


Sziasztok!
A laparműtétem után nekem is volt kilógó csövem, bár csak egy (hasi drain, merthogy sokat matattak odabent és átmosták utána a hasüreget), két napig lóbáltam magammal. Na az baromi rossz volt tényleg. Minden mozdulatra.
A katéter felhelyezése elvileg nem lehet rosszabb, mint a hólyagtükrözés... ha jól csinálják, az meg olyan, mint egy rosszabb nőgyógy vizsgálat. Sztem ahhoz már nagyon nemtörődömnek kell lennie a dokinak, hogy annyira sz... legyen...

Kép
manguszta
 
 


sziasztok!
most már nekem is megvan az időpont, április 22-én megyünk be reggel 7re, 8-kor lesz a műtét, már csak 10 nap ááááá!!!:) én is számolom visszafelé, ha egyáltalán kibírja addig. Már most 3350 grammra becsülték, nem lesz pici.. még hétfőn be kell mennem egy friss laborra, és akkor elmond mindent, remélem.
Kikocsen Te is Jánosba mész? melyik dokihoz? először nekem is a 29-et mondta, de aztán baba méreteire való tekintettel egy héttel előbbre hoztuk. már nem kell sokat aludni:)
kviki23
 
 


Viki már tényleg nem kell sokat aludnod! :D
Váoo,ez olyan izgi....(báris nekem nagyon az volt,mindamellett,
hogy nagyon rettegtem a csaszitól)
Még aznap megműtenek amikor bemész?
Érdekes nálunk legalább 1 nappal előtte kell befeküdni...

Manguszta a dren tényleg nem egy kellemes élmény.
Bár nekem nem volt,de szobatársaimnak igen.
A katéter felhelyezése nekem nagyon kellemetlen volt,utánna is mindég éreztem,hogy pisilni kell.Sztem nem volt az 100%-an jól feltéve.De gyorsan kivették,halleluja!

Kikocsen,váááo hát nektek is nemsokára itt a nagy nap!
:D Izgi!Minden rendben lesz,ne izgulj!Én is féltrem,de végül minden okésan sült el. :D


Tünci édes a kis Bátor!Nagyon szépen hízik,csak így tovább! :D
A köldökcsonk érdekes,hogy nem esett még le,nekem mindkét lánynál viszonylag hamar.(Fruzsóval 12,Hannával 7-8 nap után)
Sikerült a szavazás háromasban?

Csézjang ha az anyagiak megengedik és minden okés lesz akkor szeretnénk egy harmadik babócot.Mondjuk 5 év mÚlva.Akkor leszek 32-33 éves.De ez azért sokmindentől függ.Majd látjuk.
És igen én is imádok terhes lenni,imádtam a nagy pocakomat..
Üresnek éreztem magam nélküle...

A heg nekem is meglátszik,természetesen,de kit érdekel?
Ha elmegyünk strandra,tengerpartra akkor gondolom,hogy nem mindenki az én pocakomat fogja lesni,aki meg igen,annak tesség..
:lol: :wink: Egy kis stria,egy kis(ugy 18cm)seb :?

Amúgy nekem a második csaszimról csak jó emlékeim vannak...

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!

Kviki,igen a Jánosba megyek,Dévai az én dokim.Holnap megyek hozzá,kiváncsi vagyok mit mond,változni fog-e valami?
Hát meglátjuk,holnap megkérdezem,hogy kb.mennyi lehet a kis drágám súlya.
Nektek tényleg nincs sok addig biztos kihuzzátok.
Szintus,ugy legyen ahogy mondod,remélem nem lessz tul rossz.
Lányok nektek a szoptatás milyen volt,császár után,nagyon fájt?Mikor indult be a tejci?Ettöl még tartok egy kicsit.
kikocsen
 
 


Szia Kikocsen!
akkor majdnem együtt feküdtünk be a kórházba, mert először nekem is a 29-et mondta a doki.Addigra én itthon leszek a babával,és beszámolok majd a friss élményekről.
Nekem előző is császár volt, szopiztatással nem volt gond, én sokat maszzíroztam és próbáltam fejni, így nagyon hamar iszonyat sok tejem lett! Vitték a koraszülötteknek is.:)
Most már kevésbé félek, ma megszült egy barátnőm, 1 héttel előbb, 4080grammal kisfiát, végül neki is császi lett a baba mérete miatt, de 12órával a műtét után hallottam hangját és tök jól voltak mindketten! Csupa boldogság, h jönnek a babák!!
kviki23
 
 


kviki!


Látod, minden jó lesz, no para, csoda lesz amikor meglátod a kisfiad csak erre gondolj! :wink: :D
csézjang
 
 


Sziasztok,

Bocs a betörésért, ma vagyok 34 hetes, még van pár hetem hátra. :)

Azt szeretném kérdezni, hogy itt mindenki kapott előre időpontot császárra?? :shock: Én megbeszéltem a dokival, hogy valszeg az lesz, de azt mondta, mivel a kitolási szakasszal lehet gáz, megvárjuk míg magától beindul a dolog és utána csaszi. Csak én teljesen be vagyok stresszelve (első baba) hogy nem lesz-e túl késő a császárra? Van ilyen egyáltalán? Szóval van vmi "pont" ami után már nem lehet csaszizni? Tök be vagyok ijedve, mi lesz. :( :roll:

hibernia
 
 
 


Szia Hibernia!

Én ugyan nem készülök már császárra, bőven elég volt az a kettő a három szülésemből, de azért válaszolni tudok neked. Teljesen normális a dokid álláspontja. Valószínűleg nem azért császároz meg téged, mert olyan bajod van, amivel már a vajúdás is veszélyes lenne. Így ilyenkor teljesen normális, hogy megvárja, hogy beinduljon a szülés, így tényleg akkor érkezik a babád, amikor annak eljött az ideje, és egyébként is előnyös ha nem 0 vajúdás után születik meg a baba.

Hogy mi az a pont, amikor már nem lehet császár. Hát mikor a baba már a szülőcsatornában van. És ez több órányi vajúdás után szokott bekövetkezni.

Szóval ne légy beijedve, a doktor csak a legjobbat akarja a babádnak.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Sziasztok!

Voltunk dokinál,marad az április 29,egyenlöre ha a fiacskánk is ugy akarja.Minden rendben van azt mondta a doki,várunk.
Kviki,nektek még egy hét van hátra,szoritunk ,hogy minden rendben legyen.Neked ki a dokid?
Hibernia,elöször nekem is azt mondta a dokim,hogy meglátjuk miként alakul és majd a korházban eldöntik,hogy császár legyen vagy rendes szülés,de miután megnézte a zárot az elözö mütétröl mégis ugy döntött,hogy császár lessz mert az biztosabb.
Szintus,ti,hogy vagytok?Ebben a pocsék idöben sétálni sem lehet,ugy szakad az esö.
Mangusta,Cézjang?Tünci,És ti,veletek mi ujság?Gondolom a babák lekötik az idötöket,nemsokára mi is beállunk a sorba.
Üdv minenkinek.
kikocsen
 
 


Pzita: Köszi. :) Én csak azért szerettem volna egy biztos időpontot, hogy tudjam, minden oké lesz... Azt nem értem, ha beindul a dolog, beszaladunk a kórházba, az rendben, de össze fog ott állni sitty-sutty egy csapat, mielőtt a baba a szülőcsatornába érne? Mi van, ha éjjel van / hétvége / május 1? Egyszerűen nem fogom fel, hogy megy ez, hogy lehet ezt jól időzíteni... És mi van, ha már késő és megakad? Próbálok persze nem stresszelni, de izgat, mi lesz... :)

Kikocsen: Ezt hányadik hétben mondta a doki? Mostanság? Én utoljára a 25. héten voltam nála (külföldön élünk, most jöttem haza "szülni"), akkor mondta ezt a kétesélyes dolgot... Hmm... Lehet, hogy most jövő héten mást mond majd? Mindenesetre bízom benne... :)

hibernia
 
 
 


Szia hibernia!
Nekem a doki ha jol emlékszem a 36 héten mondta,hogy császár lessz,akkor beszéltük meg,addig nem nagyon foglalkozott vele,ugy voltunk,hogy huzzam ki a 36 hétig és aztán meglátjuk.Most a 38 hétbe léptem tegnap voltam nála és akkor most már biztos,bár még meglepetés bármikor lehet.
kikocsen
 
 


Köszi! Ezek szerint a 40. hétre lőtte be kb a császárt. (ápr. 29.)

Nekem is ilyesmit mondott, csak ugye én május 26-án töltöm a 40. hetet. :)

hibernia
 
 
 


Lányok!


Ne parázzatok ilyeneken, mindenre fal vannak készülve a dokik, a sógornőmnek is beindult a 39.héten és éjjel fél 1 kor császározták meg, összeállt a csapat, ilyentől egyáltalán nem kell tartani.
Én úgy voltam vele hogy kiírt dátum előtt 5 nappal volt a progi csaszim, akkorra beszéltük meg, de nem izgultam úgy voltam vele hogy ha előbb beindul bemegyünk a kórházba és felhívom a dokit aztán max.megcsászároznak előbb, ezektől nem kell félni, mindenre fel vannak készülve.
Pl: nekem tuti a császár után 1-2 nappal beindult volna magától a szülés, mert már napok óta nagyon fájt a hasam mint egy erős mensinél, így szerencse hogy kihúztam a megbeszélt dátumig, de mondom én nem féltem attól se ha előbb beindul, mert max.becsattogtam volna a kórházba hogy : hahó itt vagyok és úgyis szólnak olyankor az orvosodnak.
Nekem egy megbízható fogadott orvosom volt akinél tudtam hogy rendes és bármikor bejön így nem fostam.De ha nem tudott volna bejönni akkor sem izgultam volna mert csupa jó doki van a Jánosban valaki megcsinálta volna helyette.De lehet hogy én ezért nem izgultam mert már szültem egyszer és a családban a csajok, tesóm, sógornőm is nemrég szültek így már ki vagyok jól okosodva szülés témában , nagyjából már tudom hogy mennek ezek a dolgok.
Csak magától a műtéttől féltem mert nekem első szülésem volt és az hüvelyi, nem császár.
csézjang
 
 


kikocsen


nekem a kisfiam ápr.28-án született, majdnem amikor neked fog! :D
csézjang
 
 


mármint az első, a második 4 hete... :D
csézjang
 
 


csézjang, köszi a biztatást. :) én csak attól féltem, hogy mindenkinek a 38. hétre lövik be a császárt, és nekem "elrontotta" a doki, hogy azt mondta, hogy május vége. :lol:

amúgy a helyzetem sajnos elég speciális, talán azért is a giga para, a férjem 12 nappal a kiírt dátum előtt tud hazajönni hozzám / -nk, addig egyedül élek és kicsit aggaszt, hogy jutok be a kórházba, mit kell csinálni stb stb. gondolom a 38. héten már simán beindulhat bármi, ezért félek, hogy ott leszek egyedül, hétvége éjjel... brrr... jobb tájékozódni. :)

különben nem tudjátok, hogy mi az a tippelt születési súly, ami felett tuti a császár? 163 cm vagyok (az nem kicsi mondjuk), elég kis vékonykán vágtam a terhességnek, a 32+4-es uh-n viszont 94,3 volt a baba BPD-je, azaz előreláthatólag jóóóó nagy lesz, mint az apja. :) ez csak egy plusz kérdés, nem emiatt lenne csaszi.

hibernia
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: