A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Jaj,ne fájdítsátok a szivem a fürdővel!Én elvagyok tiltva.KépAzt mondta a doki,hogy még nem szabad,mert fertőzést lehet kapni.KépKülönben én is olyan vagyok mint a Vica,hogy a nagyon forró vizet szeretem.KépJó is jönne most,mert itt a panelben csak okt.15-től lesz fűtési szezon.Addig be fagy a s....m.Kép
Csuklás:Pont a Gigivel beszéltük,hogy ki találta azt ki,hogy a picuroknak nem rossz a csuklás?Beszélt valaki egy magzattal?KépHisz nekünk is rossz a csuklás.Vagy van valaki aki szeret csuklani?KépDe azért köszi,hogy segítetetek.KépKépet teszek fel holnap picurról.KépRemélem sikerül jót készíteni.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Bringa!
De nekem lesz a 36. héten uh! Jövőhét szerdán! Csak azért irigykedtem Diára, mert Ő a Praxisba megy 4D-sre, nekünk meg sima uh lesz, de már azt is nagyon várom!
Én úgy tudom, hogy a legtöbb esetben a 36. hét körül csinálnak kenet tenyésztést. Nekem is mostanába volt! Gondolom, ha nálatok előbb csinálnak, akkor még lehet, hogy megismétlik szülés előtt!!! Ez azért fontos, hogy a szülés során tutira ne fertőződjön a picur a szülőcsatornában!!!
Ilyenkor már antibiotikumot adnak rá!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Lányok!
Fáj a hüvelyem.KépOlyan a fájdalom,mint amikor felvagyok fázva.Csak szerdán megyek a dokihoz.Szerintetek addig nem lesz baj?Különben picur vígan van odabent.KépKicsit parázok.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Nekem is volt már, hogy fájt a hüvelyem, vagyis inkább úgy nyilalgatott! Nem tudom, hogy mitől lehet, de ha nagyon fáj és nem múlik, akkor szerintem már csak a magad megnyugtatása végett hívd fel a dokidat és kérdezz rá, hogy mi lehet ez! Azért remélem el fog múlni! Amíg meg a picur izeg-mozog addig ne parázz, nem lesz semmi baj!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Köszi a biztatást.KépRemélem nem lesz semmi baj.Lehet,hogy holnap a praxisban is rákérdezek,hogy mi lehet ez.Vagy ott ne tegyem?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szerintem rákérdezhetsz! Azzal nem veszítessz semmit, legfeljebb megnyugtatnak!
Hányra mentek?
Írjad majd le mindenféleképp, hogy mi volt! Hogy mekkora a picurka, stb.!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Hű lányok!
Az őszi topikra valahányszor rákattintok egy újabb baba születéséről olvasok! A mai nap, már nem is tudom követni, hogy hárman vagy négyen szültek!
Milyen izgi lesz amikor nálunk is beindul a babeső!!!! Már alig várom!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Fájó hüvely, sajnos nem túl jó, akinek fáj az pihenjen le s próbáljon nyugton maradni egy picit.
Nekem C2001 a méhem ezért állandó fekvésre vagyok itélve. A méh fájások összefüggésben vannak vele, a doki mondta. Úgy a 29 hétig csak néha fájt, most szinte állandóan. Szóval akár milyen toppon is érzitek magatokat ne hajtsátok túl magatokat, sokat pihizzetek, nem szégyen ha nem vagytok olyanok mint régen. Én is pörögtem 1000el úgy élveztem, most viszont nyögöm az ágyat. Szóval pihi, pihi, és MagneB6 ha érzitek a fájdalmat.

Vigyázzatok magatokra
Márti
márti05

Sziasztok!Kép

Hát a mai napom szépen eltelt,egész nap futkostam,orvos,tanácsadás,hivatal,játékbolt,bevásárlás,stb.Teljesen kitikkadtam.Egy órája befutottak Anyukámék,a Bogi meg kijelentette,hogy ő a mamáéknál akar aludni,úgyhogy most pihizek egy kicsit.Nagyon örülök mert ma a tanácsadáson kiderült,hogy eddig csak 3kg-60dkg a felvett súlyom,a doki azt mondta,hogy ez csak a baba és a magzatvíz.Remélem nem húzok bele a végén,mert a gerincemnek nem lenne jó.A Bogival 16-kg-ot híztam,egyre jobban úgy érzem,hogy fiam lessz.Na megyek pancsolni,kedvet kaptam én is a meleg fürdőhöz.Majd jelentkezem.

Mindenkit puszilok,szép álmokat,Saxi.
saxi

Gigi!Kép

A buszos országjárás nagyon tetszik,csak írd meg hogy melyik sarkon várjalakKépKép

Puszi,Saxi.
saxi

Bringa!Kép

Az a lényeg,hogy kezeljék a dolgot és ellenőrizzék a szülés előtt,hogy kiürült-e.Nálunk a 36.-ik héten van a szűrés,de ha neked előbb csinálták az nem gáz,legalább van idő kezelni.Császárnál,annyira nem lényeges,hacsak nem nyílt ki jóval előbb a méhszáj.De spontán szülésnél nagyon fontos,hogy ne tudjon a baba fertőződni.De ne idegeskedj biztos minden rendben lessz.

Puszi,Saxi.
saxi

Lányok!Kép

Ez a fürdő,nagyon jó ötlet volt,45-percig bírtam áztatni magam,de aztán kijöttem mert féltem,hogy úszóhártyáim nőnek.Bevettem magam a fürdőbe egy alkoholmentes sörrel,és nagyon szuperul elbeszélgettem a babámmal.Remélem nektek is jól esett.
Mindenkinek,puszi,Saxi.
saxi

SaxiKép

Állja ki az egyik sarokra és ha látsz egy olyan buszt ami teli van kismamával, akkor kéreckedj fel!Kép
Én végül nem fürödtem.....(büdi maradtamKép) De semmi vagy a söröddelKépKépKép

BringaKép
Nekem ezen a héten vették le a kenetet. (35.hét) Ha pozitív akkor a szülés megindúlása elött kapok infúziót (ja és asszem utána is) Ennyit tudok, az eredmény még ismeretlen!

DiaKép
Jó mozizást! Helyzetjelentést kérünk.

Puszi, Gigi 35+1

KépKép
gigi28

SaxiKép

Akarom mondani: nem semmi vagy a söröddel!!Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Na megjöttünk a Praxisból.Az én drága kisfiam olyan szégyellős volt,hogy alig láttunk valamit belőle.KépA lábát felhúzta a fejéhez,megfogta a kezével és úgy aludt.KépNem tudtam felkölteni,pedig mozogtam,beszéltem hozzá.Persze amikor kijöttünk,akkor már fickándozott.KépDe legalább már megfordult,úgy,hogy már fejjel lefelé van.Kérdeztem a csuklást:Azt mondta a doki,hogy nem baj ha minden nap csuklik,sőt.Lesz majd olyan is,hogy naponta 30 szor csuklik és az is normális.De sajnos a méhszáj most is fáj a hüvelyemmel együtt.KépEzért este kamillás ülőfürdőt veszek,és lehet,hogy holnap irány Brúnó.Remélem nem kell befeküdnöm.De ha még is,akkor Gigit értesítem.Ja!Különben 977g a súlya Dominak.Azt hiszem artista lesz belőle.KépPuszi,DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Látom mindenki szombat délutáni sziesztát tart! Kép Én is nemrég ébredtem fel és a férjem Kép (már 1 hete az!) azzal nyitott, hogy akarok-e netezni, mert most megcsinálta! Gyorsan ki is használom az alkalmat!

Gigi: a körjáratos busz ötlete nekem is tetszik! Ugye felénk is jöttök? Nagyon klassz a kád, de nem kell majd messzire hajolnod? Mi is olyan kádálványt veszünk, amiről irtatok (összecsukhatós), vagy a rendes kádra teszünk rácsot és arra a babakádat. A fürdőszobában legalább jó meleg van, ha becsukjuk egy kis időre az ajtót!

Györesz! Én eddig mindig kádban fürödtem, csak most tusoltam, amig az aranyérmemmel Kép küzdöttem. De már 1-2 napja, hogy javul, ismét beledőltem a kádba ázkalódni. Engem az nagyon jól ellazit. Magamhoz veszek egy jó újságot és egy jót pihizek. Szerintem nyugodtam kádfürdőzzél, csak arra vigyázz, hogy ne legyen forró! Annyira jó Neked (meg persze Giginek is) hogy már ilyen közel a cél! Kép Igaz nekünk is már csak 5-6 hét van hátra! Mikor belegondolok, akkor egy kicsit el fog a pánik, hogy: Úristen, még nincs semmim összepakolva, nincs beállitva a kiságy, stb. De igyekszem ezeket az elköv. 2-3 hétben elintézni (elintéztetni), hogy nyugi legyek.

Dia: én is nagyon kiváncsi vagyok a babaképre! Mikor teszed fel? Majácska is sokat csuklik, meg jókat fészkelődik. Néha olyan vicces, hogy hol itt, hol ott dudorodik ki! Kép Már 2x bekalimpált a lábacskájával a bordám közé is. De az csak 1 pillanat kellemetlenség volt. Hogy fognak majd ezek a mozgások hiányozni, ha megszületik! De akkor majd a kezembe ficánkolhat! Kép

Saxi: ügyi vagy velem együtt Kép, hogy nem hiztál! Én is azon aggódtam, hogy mi lesz ha most is (mint a lányommal) hizok 25 kilót, akkor szét megy a gerincem! Bár az én induló súlyom is elég teher neki!

Marica
33+5
marica69

Dia: látom tettél fel képet! Nagyon aranyos a kisfiatok! Örülj neki, hogy ilyen jó alvó, csak majd kint is ilyen legyen! Kép

Nekem valahogy nem sikerül feltenni a képet, lécci sugjatok, hogy kell, mert elfelejtettem, illetve nem találom a leirását!
marica69

Sziasztok!

Dia!
Nagyon édi a babátok!
Az jó ötlet a kamillás ülőfördő, de ha nem mullika akkor irány a doki!!!

Marica!
Ne irigykedj, hiszen alig vagy mögöttünk, még az is lehet, hogy Te előbb fogsz babázni, mint én meg a Gigi!

Most nem írok többet, mert mindjárt itt a barátnőm!
Puszi mindenkinek és jó hétvégét!!!
Györesz 35+1

Kép
Kép
györesz

Szia Marica!
A képméret nem lehet nagyob,mint 700x600 képpont,ha ennél nagyobb,le kell csökkenteni. Utána a melléklet feltöltésére kattintasz és a "tallózással" megkeresed a képet.
Puszi. Dia

Kép
Kép
lldicsi

Jelentem: tettem fel egy képet a profilomba!!! Minden érdeklődőt szeretettel várok!
Gondolom kitaláljátok, hogy a kép bal oldalán a "pici" lányom látható.
Erről jut eszembe: 3 éve (akkor még csak 9 éves volt) nyaralni voltunk igy 3-an. Több család is összejött a nyaralóban és este ismerkedtünk! Dorina állandóan Robit nyagizta, mire az egyik felnőtt megjegyezte: látom nagyon apás vagy! Kép Erre ő: de hát ő nem az apukám! Egy pillanatra csend és hullaszag.. Én elnevettem magam, aztán a többiek is megkönnyebbültek. De amint látjátok, el lehetne hitetni, hogy édes gyermeke a nagylány is, csak a kor egy kicsit nem stimmel. Csak 14 év van köztük...
Na erről ennyit!
Marica
marica69

DiaKép

Domi nagyon helyesKép Jó nagy ágyat vegyetek neki, ha ilyen akrobatikus mutatványokra képes!Kép Remélem megnyugodtál, hogy rendesen fejlődik és a csuklás sem gáz.Kép Reggel nekem is csuklott törpödör de ő csak nagyon ritkán teszi.

GyöreszKép
A múltkor úgy értettem,hogy nem lesz több kerek szám, hogy már a 40-est nem érjük meg. (kerek számként én a 30-as,35-ös, 40-esre gondoltam) Én sem szeretnék a héten szülniKépKép Bár most kaptam egy sms-t a csajszitól akivel tornázni jártam,hogy tegnap megszületett a kislánya. Még nem tudtam vele beszélni. De irigylem őtKépKép

MarciaKép
Végre újra itt vagy!! Teljesen ledöbbentem, hogy mekkora lányod van!!!!KépKép Tényleg szép csokrod volt. Nem tudod te kis buta, hogy egy 14 éves fiú is tud már gyereket gyártani????Kép Csak nem szokás.Kép
Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, akkor elárulnád, hogy mitől javúlt az aranyered? Nekem egyre rosszabb...Kép Fújjjjjj

Voltunk ma a sógoroméknál, mert egyik nap felhívott a sógornőm, hogy összepakolt egy csomó kisruhát. Az imént szelektáltam. Kb. három darab van közte amit rá is adnék törpikére. Ja meg kaptunk egy pólyát is. Ti azt fogtok használni??

Puszi, Gigi 35+1

KépKép
gigi28

sziasztok
Marica
Még egyszer gratula az esküvőtükhöz! Jó nagy a lánykád már, bizti nagyon várja a tesót! Gratula a kilókhoz is. Én 11-nél járok Kép

Gigi
Én nem adok pólyát a babára, olvastam valahol, hogy nem túl mozgás-fejlődésbarát megoldás, s ezt el is tudom képzelni. De van aki támogatja.
Kenet
nekem pozitív most is, és Hannánál is az volt. Itt adnak gyogyit, illetve a szülésnél antibiotikumot. Azért csinálják itt ilyen hamar, mert ha koraszülés van, ez nagyon veszélyes lehet, és a gyogyi legyengíti a kórokozókat. De kiírtani nem lehet, ezért szüléskor ígyis-úgyis adnak antibiotikumot.

Dia
Mi a 29.héten voltunk, s a fiam akkor volt kb. 980 gramm. Te hányadik héten is vagy?

bringa 31+6
bringa

Gigi: Ki az a Marcia? Kép De különben tudom, hogy már 14 évesen is lehet gyereke az ember fiának és lányának, de én is arra gondoltam, hogy ez elég ritka és nem igazán illik ilyen idősen ezen törni a kis buksinkat! Jobb esetben a fiúk minimum 2 évvel később kezdenek hozzá a gyakorlatozáshoz! (Gondolom én!!!) Aranyerem története: (gyengébb gyomrúak és idegzetüek ne olvassák!) 1 hete vasárnap tisztelt meg bizalmával és jelentkezett nálam. Elég agressziv volt, igy egyből megkerestem az ügyeletes gyógyszertárat és vettem Reparon krémet. Minden egyes Wc-zés után langyos vizzel megtisztitottam és bekentem a kis aranyost. Amikor a fájdalom engedte (kicsit gusztustalan) visszanyomtam! Ezt olvastam valahol, hogy érdemes visszatuszkolni. Csak tusoltam, ja és 1x még jegeltem is! (nejlon zacsiba tettem egy pici jeget és rászoritottam) Marha jó élmény! A rendszeres kenegetés és visszapakolás hatására most már elég pici, és csak nagydolog után jön ki Kép. Remélem ezt a helyzetet tudom tartani, ha már nem is javulna jobban! Irtó rossz érzés, együtt érzek Veled!
A kisruhákkal már én is jártam igy, kiselejteztem 90 %-át. Kép Csak most azt nem tudom, hogy a többit kidobjam, vagy visszaadjam? igaz azt mondta a csaj, hogy neki már nem kell, de mi van ha mégis eszébe jut visszakérni??
Pólya: anyukám épp tegnap mondta, hogy ott van az én!Kép pólyám, elvihetem. Lehet, hogy néhány alkalommal jó szolgálatot tesz, igy kitisztogatom. Rendszeresen biztosan nem fogom belecsomagolni a babát, maximum szoptatáskor lazára kötve. Na majd meglátom.

Bringa: tényleg már elég nagy a lányom, de néha úgy tud viselkedni, mint egy óvodás! Várja a babát ő is, de egy kicsit aggódik, hogy az eddig egyeduralmú kisszobáját meg kell majd osztania egy bébivel Kép! De majd megszokja! Egyenlőre nincs más lehetőségünk az elhelyezésre. Ahogy elnézem az anyagi helyzetünket egy darabig nem is lesz, hacsak nem nyerünk a lottón. (Ahhoz viszont néha nem ártana feldobni 1-2 szelvényt Kép!)
Marica
marica69

Sziasztok!
Marica!
Hű tényleg jó nagy a lányzód! Biztos lesz bőven segítséged, ha megszületik a picur! Szép kis család vagytok!

Gigi!
Kerek szám! Már értem! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy melyikünkre kerül előbb sor!!!!

Olvaslak titeket, hogy Diának is 980g, Bringának is 980g volt a picur a 29. héten, akkor most nekem nagy babám lesz? Mert nekünk a 28. héten (27+5) volt 1200g. Aztán lehet, hogy hirtelen hízott és azóta lelassult a folyamat! Mostmár nagyon kiváncsi vagyok, hogy jövőhéten az uh alapján mit mond a doki!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, az Uh-n becsült súlyadatok nem biztosak. 4D-n sem. Igazából valamilyen statisztika a combcsontok meg a fejkörfogat alapján. Viszont ha belegondolsz, hogy pl. a 28. héten születő babák, akiket valóban meg lehet mérni, többnyire gondokkal küzdenek, hát nem vagyok meggyőződve a statisztika helyességéről.
Családban is volt. Hogy fogja maga megszülni ezt a gyereket, akkora. Aztán jött egy 3,5 kilós teljesen normál méretű baba.

Pólyáról meg annyit, hogy az én gyerekeim annyira fázóüsak voltak, bizony jól szolgált. Meg sok baba megnyugszik a bebugyolálástól, míg ha hagyod. hogy szabadon hadonásszon, megijed. Bent nem volt nagy helye, nem tehette. Kép
sofka

MaricaKép

Nem tuodm mi a bajod a Marciával, olyan jó kis brazil szappanoperás hangzása van!Kép
Tuszkolom én is ezt a kis "aranyost", de hát ennek csak kint jó! Balga lánykoromban a terhesség, mint valami földöntúli csoda lebegett előttem (ami perszer igaz is)csak az álmodozásból kihagytam aranyoskámat, az ödémát stb..stb... Na mindegy. Az a lényeg,hogy törpödör jól érezze magát. Anya meg leamortizálódhatKép

Köszi a pólyás hozzászólásokat! Asszem nem lettem okosabbKép De valószínű, hogy nem nagyon fogom használni. Szoptatáshoz meg van szopi párnám, az megtartja őt rendesen.

Puszi, Gigi 35+2

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi!

Várom a buszt.Azóta ha látok eggyet elkap a röhögés,csak nehogy hülyének nézzenek,hogy még ilyen idősen is vigyorgok ha buszt látok.Tegnap annyit dolgoztunk a párommal,hogy estére alig vonszoltam magam,de a fürdőt a sörrel nem hagytam ki.Bogiért csak ma megyünk a mamáékhoz úgyhogy kihasználtam a nyugodt pancsikolást.

Marica!
Örülök,hogy te is jól állsz a súlyoddal,nekem is elég sok volt a kezdő érték,de azt mondta a védőnő,hogy általában akiknek előtte is nagyobb a súly azok kevesebbet híznak mint a vékonyak.Gondolom belőlünk van mit elszívni a bébinek.KépA kép nagyon szuper,aranyosak vagytok.Ha nem mondod én is arra tippeltem volna,hogy a párod az édesapja a lányodnak.

Dia!
Gratulálok,nagyon szép a babád!

Györesz!
Úgy irigyellek,te már nagyon a finisben vagy.Vigyázz magadra,nagyon szorítok.Kép

A többieknek is minden jót.Kép
Puszi,Saxi.
saxi

Sziasztok Csajok!Kép
Tegnap már nem írtam,mert éjfélkor mentek el a vendégek.Ma pedig nemrég keltem fel.KépMindenkinek köszönöm a dicséretet,bár szerintem a 24.heti 4D UH felvétel jobban sikerült.

Bringa!
Pontosan 28+3 voltam tegnap az UH-on.

Gigi!
Én fogok venni pólyát.KépSzerintem jó dolog.Kép

Sofka!
Én a 28.hétre születtem és nem küzdöttem gondokkal.Ja!És másfél kiló voltam.Kép

Marica!
Hát mekkora lányod van!KépA mai gyerekek már milyen fejlettek.Nekem még cickóm se volt 12 évesen.KépMegláttam a lányod,és az jutott eszembe,hogy ez a Marica nemsokára nagyi lesz.KépKépBocsika!Kép

Puszi mindenkinek!Kép
Kata te merre jársz??Dia

Kép
Kép
lldicsi

SaxiKép

Jól tetted, hogy kihasználtad a gyerekmentes napokatKép Látod így kell kedvet csinálni a tömegközlekedéshezKépKép Azért ha meglátsz egy buszt, nem kell rögtön felszállni ráKép Belőlem is lett volna mit leszívnia a törpicurnakKép Aztán mégis belhúztam a hízásba.

DiaKép
Szerintem ne riogasd a Maricát ilyenekkel, hogy nemsokára nagymama lesz! Legyen ő még csak kismamaKép Asszem a pólya ötletet elvetettem. Hagy kapálózzon az a gyerek szabadon.

Kata lehet, hogy várja a buszt az utca végébeKépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Hát én se fogom bekötni picurt a pólyába,csak az elején a szopihoz."Tudod nekem nincs szopis párnám.Kép"De nem pólyában fog aludni stb.KépÍrtam e-mailt.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia: köszi, de még szivesen várok min. 12 évet a nagymamasággal! Kép De tényleg elég fejlett a lányom, ha nem mond túl gyerekeset Kép, akkor 15-16 évesnek is beillik. De még egyenlőre nem fiúzik. Addig jó nekem, utána már idegeskedhetek.

Saxi: nekem is azt mondta a védőnő az első méréskor, hogy nem biztos, hogy sokat fogok hizni. Szerencsére igaza lett! Nem is tudom birnék-e még egyáltalán mozogni, meg levegőt venni. Már igy is elég macerás a dolog.

Gigi: hogy mondhatsz ilyet, hogy leamortizálódsz? Igazán csinos kismama vagy, az aranyered meg (szerencsére) nem látszik! Kép Ja, egy másik topikban irták a Serpi vagy valami ilyesmi krémet is, ami állitólag nagyon jó. Meg ér egy próbát.

Nemrég jöttünk haza anyukáméktól, ott ebédeltünk. Én úgy belaktam!!! Finom volt az ebéd is, de sütött zserbót, és azzal még lenyomattam az egészet. Kép Lehet, hogy már vacsorázni nem szükséges!
Jöttek a sógornőmék is, ő most 21 hetes kismama. Már egész nagy pocija van, rajtam meg alig lehetett észrevenni ennyi idősen! Gondolom azért, mert ő vékony (tesitanár), én meg nem annyira Kép!
Már kész a babaszobájuk, megvették a kiságyat, pelenkázót is. Nálunk meg még egyik sincs üzembe állitva. Lehet, hogy egy kicsit le vagyunk maradva? Szegény Robi már tiszta ideg, mondta, hogy jó lenne, ha mostmár összepakolnám a kórházi motyómat! Fő az elővigyázatosság! Már van szegedi parkolókártyánk is Kép, hogy azért se kelljen szaladgálni, ha vészhelyzet van! Tök aranyos, hogy igy aggódik. Én meg ilyen komolytalanul állok a dolgokhoz, szegényke meg mit élhet át? Azt mondta, hogy csak akkor nyugszik meg, ha már hazafelé hozzuk a bébinket.

Györesz: ne aggódj a súly miatt, ez egy elég viszonylagos dolog (ahogy Sofka is irta). Olvastam már, hogy: az orvosom szerint már több mint 3 kilós a baba (Rubint Réka mondta), aztán mire megszületett csak 2800 körül volt.
Nekem még egyetlen egyszer sem mondták, hogy mekkora lehet a súlya! Ha a fej, combcsont, stb mérete megfelelő, akkor valószinü, hogy a súlyával sincs gond.
Na, hagyok mást is szóhoz jutni! Kép
Marica
33+6
marica69

Na sziasztok, jöttem újra!

Kikapáltam a kertet, szőlőt, mindent, megvarrtam-kötöttem a gyerekek őszi ruhatárát, most már ráérek lógni is!Kép

Először is: Vica az nem MicaKép Ugye, Mica? Én Éva-Vica vagyokKép

Aztán. PólyaKép Én se akartam használni, aztán a kórházban abban adták a kezembe a gyereket, és látszott rajta, hogy imádja. Úgyhogy gyorsan beszereztem egyet. Különben a lábait jól tudja mozgatni benne, és mindenben egyetértek Sofkával.

Aztán még. AranyérKép Annak pont jót tesz az ülőfürdő!!! Úgyhogy hajrá, Marica! Én Reparon-párti vagyok, és főleg a kúp használt, de a kenőcs se árt. A Sperti nagyon drága és nem is olyan jóKép Meg van egy homeopátiás bogyó is, Arnica nevű, türelmeseknek (napi 3x kell, én mindig elfelejtemKép).

A pocakom óriási, és itt a hideg idő, kezdhetek terhespólókat gyártani! Venni momentán nem futjaKép Úgyhogy pár hétig lehet, hogy megint nem leszek. Nem mintha most is annyira hiányoztam volnaKép

Puszi: V. (22)
mvica

MaricaKép

Már a fagyasztóban a jégkockaKép A Reparon nem nagyon jött be, úgyhogy holnap elmegyek a gyógyszertárban és megveszem azt amit mondtál. Még jó, hogy az aranyér nem látszik!!!!!! Szép lenne a homlokom közepénKépKépKép
Tessék egy kicsit megkomolyodni!Kép Szegény apucit nem stresszelni! A kórházi motyóm nekem nagyjából készen áll. Igaz, hogy a mostani állapot szerint meztelen lennék (Barbi féle elgondolásKép) mert még nincs normális hálóingem. Bár lehet, hogy a szüléshez elcsóróm a férjem egyik pólóját. Az én férjem azt mondta, hogy ő akkor fog megnyugodni, ha már bent leszünk a kórházban. Szegény úgy képzeli el, hogy egyszercsak a hasamhoz kapok és kiesik a gyerekKép Mondtam neki, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását. Meg ha nagyon ideges lesz, akkor vezetek énKépKépKép

Na befejezem! Jó éjszakát mindenkinekKép Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Megvagyok ,most már bejöttem a sarokról,mert hiába ácsorgok napok óta,nem jött semmiféle pocakosokat szállító busz!Kép
Olvasgattalak Benneteket,annak,hogy nem írtam több oka is volt:először is a nyamvadt intézkedések,fujjj.
Aztán pedig itthon is aktiváltam magam,kicsit rendezkedtem a kertben,és mivel úgy láttam már tényleg nem lesz idén nyár,kénytelen voltam a szekrények tartalmát melegebb ruhákra cserélni.
Az én ruhatárammal nem kellett sokat lacafacázni,kb.5 darabból áll jelenleg.Kép
Így majdnem minden este zuhantam az ágyba.
Nameg amit utoljára írtam,abban kérdeztem 1-2 dolgot(név szerint is)aztán válasz azóta sincs.Kép
ÁÁÁÁtkozott kismama-túlérzékenység.Kép
Nem tudom írtam-e Nektek,hogy vett az orvos kenetet,két hetet vártam az eredményre,amikor telefonon érdeklődtem így kezdte a hölgy:"igen,itt a papír,de baj van...".Gyorsan le kellett ülnöm,mert a doki az utolsó vizsgálatnál látott valami elváltozást a méhszájon.
Kiderült,hogy "technikai okok miatt"nem jó az eredmény,sürgősen meg kell ismételni.
Remélem ez nem csak olyan kamu-dumaKép

Holnap úrinő leszek:házhoz jön a fodrászom.Kép

Szóval elég pocsék a hangulatom,nem akarlak benneteket is túlságosan lehangolni.
Remélem kellemesen telt a hétvége.Kép
Holnap írok.

Addig is puszi.

Kata
32+1
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Megint sokat írtatok a hétvégén!

Dia!
Nagyon szép a kisfiatok! Még ne vegyél pólyát, mert nekünk a családban van kb. 4 szett. Ha találok használhatót, szívesen odaadom neked ajiba. Ha találok, szerdán viszem!

Marica!
Szép nagy lányod van már! Biztos nagy segítség lesz a pici mellett. A lányok ebben a korban nagyon szeretnek babázni!

Na nálam is jelentkezett a kis aranyos. Szombaton este sikerült kiugrasztanom! Először azt sem tudtam, hogy mi az, gondoltam valami kilóg a fenekemből, aztán lassan elkezdtem kapizsgálni a dolgot! Gyorsan lezuhanyoztam és jól bekentem Neogramormon kenőccsel. Ez volt otthon! 10 perc múlva visszakucorodott. Remélem jól megijesztettem és már nem is jön elő többet.

Hétvégén nagyon nyamvadt voltam. Végig fájt a fenekem és a farokcsontom. Csak vízszintesben volt kényelmes, persze ennek ellenére egész hétvégén pörögtem. Lemostam az ablakokat, kimostam a függönyöket, egy adag gyerekruhát kimostam, kivasaltam, elpakoltam a nyári ruhákat, elő a télivel, sütöttem szilvás buktát, pizzát, főztem csirkelevest és krumplifőzeléket. Szóval annyira kis ügyes voltam, hogy csak na.
Pénteken elmentem a Fény utcai piacra (Mammut), ahol van egy szuper méteráru turkáló. Vettem egy halom anyagot, amiből majd varrok fejvédőt a kiságyba, kiskabátot, lábzsákot, hálózsákot, lepedőt a gyerekágyba. Minden anyagot beavattam és kiszabtam már csak össze kell varrni a dolgokat.
A bútorszállítás jövő péntekre tolódott, mert az ismerőt bevitték epegörcsökkel a kórházba. Így csak jövő pénteken lesz pelenkázó és akkor egy fordulóval elhozzuk a kiságyat is.

Kata!
Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Reméljük csak technikai probléma volt!

Láttátok, hogy megint lesz Szülőszoba a TV2-n!
Hétvégén olvasgattam a Frederick Leboyer Születés gyöngéden, és a Gyöngéd születés című könyveit. Olyan jó lenne, ha ilyen idillikusan történne az egész! Hát valakinek így megy!

Barbara
babar

Sziasztok!!

Babasúlyok, nevezek a legnagyobb pocaklakó díjra, mi ugyanis a 25. héten voltun 900gr a 29. héten pedig 2120 gr, 1 hét mulva talán újabb adatom lesz, remélem az már normál érték lesz. Mert ha a baba még havonta 1kg szedd fel magára akkor 4,5-5 kg lesz mire kibújik. Doki szerint ez a nagy ütemű növekedés elképzelhető, hogy normalizálódni fog és nem óriásbébit fogok szülni.

Jó hetet mindenkinek
Márti
márti05

Márti!

Atyaég, hatalmas babótok van!
Nekünk a 27. héten 1058 gramm volt. Most már biztos sokkal nagyobb. Állítólag a 32.hétre már 1,5 kg-t is meghaladja.
Szedsz valamilyen vitamint? Vagy egyszerűen csak ilyen vasgyúró bébitek lesz alapból?

Barbara
babar

Sziasztok!Kép
Kata!
Képes voltam vissza keresni a leveled.KépNekem annyit írtál,hogy várod a Praxis beszámolót.Jelentem feltettem a képet.KépTe mikor teszel fel Raulról és Patrikról?Kép

Barbi!
Köszi a pólyát.KépAranyos vagy.KépHa találsz szivesen elfogadom.KépBaba méret:Hát a ti Szonjátok is nagyobb lesz mint a mi törpénk.KépAzt hiszem szedek még egy darabig Elevitet,mert Domi tényleg le fog maradni súlyban.
Szerdán mi lesz a téma felkészítőn?Különben nem sok kedvem van menni,mert olyan hosszú az a két óra.Kép

Ja!Kata,Barbi megérdemlitek a házitündér címet!Kép
Puszi,Dia 28+5

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok

Barbara, Elevit az első 3 hónapban volt, de a végén már csak 2-3 naponként 1 szem, most vasat és magnéziumot szedek, a 2100gr még a magnézium előtt volt. Szóval nem csak a vitaminoktól lehet nagy a baba.
Nagyon sok gyümit ettem, napi 1 kg barack+ dinnye.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!
Kedves Kata Úrinő Asszonyság Kép : Szép lett a frizurád? Remélem a kedved is jobb lett egy kis szépitkezés után! Szerintem a doki megmondaná, ha zür lenne, nem takarózna ilyennel, hogy technikai hiba! Tőlem is kérdeztél valamit?? Ha igen, akkor bocs, visszakeresem! Sajnos egy kicsit kelekótya vagyok, szita az agyam. Ruhatár: tegnap délelőtt befejeztem egy tunikát (olyan ujjatlan kismamablúz féle), igy igazán kibővült a ruhatáram! Kép Minimum 7-8 őszi felsőm van, amik elég passzosak, de ez alá felvehetem őket! Ugy örültem, hogy hirtelen ennyi göncöm lett! Kép

Barbara: vigyázz aranyoskával! Nem olyan könnyü lerázni Kép! Hátha szerencséd lesz és nem "látod" viszont Kép! Kösz az infót a Szülőszobáról! Nagyon szerettem nézni, már várom, hogy legyen. Alig találtam meg az újságban, jól láttam, hogy csak okt. 7-étől lesz?
Hogy Te milyen aktiv vagy, csak ámulok-bámulok.
Nekem ennyi meló egész hétre elég lenne! Kép Bár normál állapotomban sem vagyok egy villámkezü, na de most?? Néha örülök, ha könnyedén levegőhöz jutok!

Gigi: ez a homlokközép nem is rossz ötlet! Egy kis frufru és kész! Legalább tudnánk kényelmesen ülni! Kép A Reparonnak kell egy kis idő, ne add fel! De olvastam még itt a rendelőben ilyeneket, hogy: Doxiproct, Venoruton, Aurobin gél! Nem tudom melyik a jobb, én leragadtam a Reparonnál.

Ijesztgetés! Kép Igérem nem stresszelem Apát, mert az éjjel én is kaptam egy jó kis stressz-dózist! 1 órakor felébredtem, hogy piszkosul fáj a hasam alatt végig. (mármint balról is meg jobbról is) Cca. 3 óráig fenn voltam, kisebb-nagyobb kinok közepette. Egy idő után már "csak" a bal oldalam volt görcsbe, de az is elég volt. Azt azért felfogtam, hogy nem a méhem lehet, mert folyamatosan fájt, nem megszakitásokkal. Nagyon szenvedtem, egy kicsit be is pánikoltam, hogy ez még korai lenne! Pár napon belül összeállítom a csomagot, ez tuti! Kép Csak a baba birjon még ki minimum 3-4 hetet, én majd elszenvedgetek Kép valahogy.

Vica: neked is ilyen aktiv hétvégéd volt? Én már megvárnám,hogy kifagyjon a gaz a kertből Kép, nem lenne erőm bajlódni vele. Veszek még egy tubus Reparont vésztartaléknak, eddig elég jól el voltam vele én is!

Marica
34
marica69

Márti: ez igen! tényleg szép nagy lehet a baba! A méretei is nagyobbak az átlagnál? (mármint buksi átmérő meg ilyenek) Én azt olvastam, hogy ilyenkor (33-34 hét) már 2250 g. körüli a súlya. Van még mit fejlődnie a 3500-ig! Kép

Ja, felteszem a táblácskát, a könnyebb tájékozódás végett. Nekem mindig gondot okoz, hogy ki hol tart, ha nincs a neve alá irva! Tiszta gyagya vagyok Kép!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&agrave;v Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Barbi 28 okt. 21 2 ? Stuttgart
Motiot 26 okt. 23. 1 Abel Stuttgart
Gigi 28 okt.29. 1 Olivér Bp./ Szent Imre K.
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi Bp/ Kútvölgyi K.
Gombóc 31 nov. 2. 2 ? Bp./ Margit Kórház
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Anikó 28 nov. 12. 1 Gergely/ Krisztina Bp/ Máv Kórház
Márti05 31 nov. 20. 1 Brigitta Bp./ Bajcsy K.
Kata 28 nov. 22. 2 Patrik Cegléd/ Toldi F. K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Babar 28 dec. 14. 1 (Dániel) Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Mackósajt 32 dec. 15. 2 ? Bp./ Szent István K.
Dezi 28 dec. 15. 2 ? Nyíregyháza/ Jósa A.K.
Saxi 31 dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Zsófi ? dec. 24. ? Bence Bp./ Margit Kórház
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Barbara Bp/ Szent István K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Mica 28 jan. 3. 2 Zoltán István Cegléd/ Toldi F. K.
Tüni 28 jan. 6. 2 ? Bp/ M&agrave;v Kórház
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./ Szent István K.</pre>

A szokásos zárszó: ha valakinek nem javitottam, illetve elirtam valamit, akkor szóljon, lécci!

Marica
marica69

Szia Marica!Kép
Nálam rendben vannak az adatok,csak annyi a változás,hogy találtunk egy lánynevet,Liliána ha tudod légyszi írd be.Fiú nevünk még nincs,ugyhogy ha van valami ötleted szivesen veszem.Előre is köszi,üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!Kép

A többieket is puszilom,de most sajna nincs több időm,még mindíg mosom a babaruhát már második hete,annyi van,hogy ha minden nap háromszor átöltöztetem,akkor is bőven elég.

Majd jelentkezem,mindenkinek szép napot,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Marica!
Köszi a táblázatot! Beszti és Momo azt hiszem már megszültek, ők az őszi topikosok!

Voltam ma védőnőnél! Minden oké volt! Meghallgatta a szívhangot és olyan erősen vert a babó szíve, de erre azt mondta, hogy masszív ki kölök lesz!!!

Szerdán megyünk uh-ra, már nagyon várom!!! Aztán valószínűleg még a héten az első ctg, de az is lehet, hogy átcsúszik a jövőhétre!!!
Gigi!
Te mikor mégsz előszőr ctg-re?
Neked vannak már jósló fájásaid?

Dia!
Jobban vagy már? Vagy fáj még a hüvelyed?

Most csak ennyi tellett tőlem, szét van esve az agyam!

Puszi mindenkinek
Györesz 35+3

Kép
Kép
györesz

Dia!

Ezen a héten a különböző érzéstelenítési módozatokról lesz szó. Az utolsó alkalomkor pedig a csecsemőgondozásról!
Az igazság az, hogy nagyon érdekesek a témák, de nekem is bütyök tud nőni a fenekemre a végén.
Talán most egy aneszteziológus fogja tartani és az nem beszél annyit, mint az a néni, akinek kavics van a szájában (ugye, hogy úgy beszél?)!
Amikor filmet néztünk és csak egy óráig tartott az nagyon kellemes volt.
Fáj még a hüvelyed? Nekem is szokott ilyen lenni, de az hamar elmúlik!

Márti!
A családotokban jellemzőek a nagy babák! Az igazság az, hogy ezek a nagyobb babák viszont olyan szépek tudnak lenni. Nem olyan kis elgyötörtek, mint a kisebb társaik.

Marica!
Azért biztos ami biztos betankolok egy Reparon kenőcsöt! Talán így még jobban elijesztem a kis aranyost. Az a baj, hogy nagyon nehezen tudok nagy wc-ni és ilyenkor kibújik a kicsike! Még jó, hogy viszonylag kicsi, és nem egy lúdtojásnyival harcolok! Az egyik ismerősömnek ilyen volt és majd elpusztult! Fújjjj!

Barbara
babar

Sziasztok,

Mvica: Nah igen, a hasonló nevűek keveredhetnek Kép Nálam a Mica a M. Ica névből jött, "csupán" 1996 óta hívnak így a netenKép

Marica: a táblából nem kellene az Anyukákat kiszedni külön? Kép Mert Beszti és Momo már nagyban babáznakKép

Úgy látom, hogy sokmindenki talál "aranyat" a terhességébenKép Ez sajnos ma már népbetegség, a sok ülőmunka eredménye. Nekem a Sperti kenőcs annó bevált, de lehet, hogy lassan elő kell szednem újra..

Baba-súly: Hát nekem se mondott "biztatót" a doki, miután a nagyfiam 3 éve 4150g-al született, így most se várhatok kevesebbet. A 23. héten már 622g volt a becsült érték, és azóta se fogyókúrázikKép
Annyit kérek csak a sorstól, hogy ne akkora legyen a babóca, mint az őszieknél Orsoly fia, 5.3 kgKép Neki az első baba 4.3kg volt.. (jól ismerjük egymást, egy napon volt az esküvőnk 2000benKép)

Üdv,
Mica
mica

Sziasztok!

Bocs, tényleg régen jártam erre. Azóta "friss anyukává" léptem elő (mármint Hanna szempontjából).KépKép

Marica!

Hanna 09.15-én megszületett.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Györesz!Kép
Jaj!Elfelejtettem mondani,hogy szombaton majd meg haltam,annyira fájt.Estére már nem a hüvelyem,ha nem a méhszájam.KépVasárnap reggelre,mint akit elvágtak semmi fájdalom.Azóta se jöt vissza.Kop,kop.KépFogalmam sincs mi lehetett ez.Mondtam a Praxisban is,hogy nagyon fáj,de nem mondott semmit rá a doki.KépGondoltam akkor nem lehet baj.Szóval ennyi.KépKérek beszámolót a szerdai Uh-ról!Kép

Barbi!Kép
Tényleg úgy beszél a nő,mintha valamit enne közben.KépHát remélem,hogy a doki csak egy órát fog beszélni,mert még Brúnóhoz is megyek felkészítő után!KépKépMár nem fáj a hüvelyem.KépSzerdán talizunk.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Marica
Köszi a táblázatot. Láttam, hogy elfelejtettem megadni 1-2 adatot, ezért pótolom jó? Én 27 éves vagyok, és egy Bence baba növekszik a pocimban.

Dia
Hogy vagy? Remélem végül nem kellett dokihoz menned. Nekem is volt már hasonló, bár nekem inkább olyan, hogy úgy belenyilalt, mintha a csont fájt volna. Kicsit be voltam parázva...az volt az érdekes, hogy csak akkor fájt, ha feküdtem, ill. pozíciót változtattam. Ha jöttem-mentem akkor minden OK volt. Végül olyan 3 nap alatt elmúlt.

Lányok ez az aranyoska mennyire törvényszerű, hogy előjön? Mikor "szokott", hányadik hét körül? Én most a 28. héten tartok, de még nem jelentkezett szerencsére.
Tudja valaki, hogy mi a menete annak, ha betegállományba akarok menni? Ui. nem szeretnék a 36. hétig dolgozni, és okt. közepén szeretnék elmenni. Múltkor a dokimat meg elfelejtettem megkérdezni, gondoltam hátha ti tudjátok,...mert úgy néz ki, hogy ti mindent tudtok. Kép Kép

Köszi a válaszokat előre is!

Zsófi
mzsx

Zsófi!Kép
Köszi már jól vagyok.KépCsak azért paráztam annyira,mert a múltkor is volt hasonló érzésem,és a kórházban kötöttem ki.De szerncsére most nem lett kórház a vége.Igaz,a dokim még nem is tudja,hogy mi volt velem,majd szerdán megyek hozzá.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: