Micikém! Bocs, tényleg félreértettem, nem volt időm végigolvasni a hozzászólásodat, csak az elejét…
A lényeg, hogy minden jól alakult! Szerintem, nagyon jó, hogy telefonáltál, Kriszto! Így biztos könnyebb lesz türelmesnek lenni hétfőig! És szerintem nyugodtan örüljetek, hiszen örülni már ennek a sok pozitív tesztnek is nagyon lehet!
A vigyorgós folytatásban pedig továbbra is bizakodni…
Egyébként honnan vettétek, hogy itthon vagyok? 9-re kellett volna beérnem dolgozni, de mivel úgy éreztem, muszáj Krisztot rábeszélnem, hogy telefonáljon, így negyed 9-kor még itt ültem a gép előtt pizsiben, úgyhogy aztán szépen el is késtem…
Kislibus! Nekem nagyon megnyugtató, amiket írtál!

A ház-átalakításos dolgokkal hogy álltok? Miket csináltok pontosan?
Katám! (Én is már a novemberi hajnali beszélgetéseknél úgy éreztem, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk!

)
A „MIÉRT JOBB, HA NEM MOST” elméleteimen kívül egyébként ezerszer

több „MIÉRT ÉPPEN MOST KELLETT SIKERÜLNIE” elméletem van…
A többit Rád bízom, Kata-boszi!
Zsuzska! Nekem is ugyanez a problémám, hogy mindig egy domináns tüszőm van. Apánk mindig mondja is, hogy én semmiben sem úgy működök, ahogy kellene: egyetlen tüsző, aztán meg egy ciszta… De a mostani inszeminációnál beújítottunk. Már a 9. napra volt a jobb oldalon egy kb. 17-es tüsző, a bal oldalon pedig 6 db, de kisebb. A 11. napra aztán a jobb oldali tüsző eltűnt, (gondolom megrepedt), a 6 kisebb (akkor már 10 körüli) meg még mindig ott volt a bal oldalon, így Apánk azt mondta, hogy próbáljuk meg, hátha a 6-ból még néhány beindul a további injekciók hatására. Aztán a 16. napra (amikor az inszem volt) a bal oldalon lett két (!) szép teljesen egyforma tüsző! Nekem ez egy kicsit fura, hogy ezek szerint két tüszőrepedésem volt ebben a ciklusban majdnem 1 hét különbséggel…
Nem tudom lombiknál lehet-e csinálni ilyesmit a több egyforma tüsző érdekében… (Szimba szerinted?)
A fogyókúrával meg tényleg óvatosan kell bánni!!! Egy idézet:
„Az alultápláltság az agy számára olyan táplálékhiányos környezetről ad hírt, amelybe nem szabad utódot világra hozni. Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy az alultápláltság meglehetősen individuális fogalom: meddő nőkből álló csoportot fokozott táplálékfelvételre kértek fel, s pár hónap elteltével a nők fele sikeres terhességről számolt be. A meglepő az volt, hogy a csoportban voltak túlsúlyosnak számító nők is, akiknél a további hízás szintén megoldotta az addig kezelhetetlennek tűnő meddőséget. A szerző szerint mindenkinek van egy "biológiai súlya", és ha ettől eltér, meddőség alakulhat ki. A túlzott súlyfelesleg azonban, egy másik vizsgálat tanúsága szerint, szintén meddőséget okozhat.”
Nekem például csak az utolsó pár hónapban sikerült elérnem, hogy végre rendszeresen egyek. Nem fogyókúráztam, csak ha sok munkám volt, akkor nem volt időm enni, ha pedig a párom nem itthon ebédelt, magamnak lusta voltam főzni. Sokszor volt olyan, hogy reggel 6-kor reggeliztem egy kicsit, és utána csak este 7-8 körül ettem valamit. Az utóbbi 10 évben ez jellemezte az étkezési szokásaimat. Gondolom, ezek az éhezések (bár nem éheztem, mert egyáltalán nem voltam éhes) nem igazán segítették elő a babásodási törekvéseimet. Január óta viszont szoktam enni rendszeresen (zöldségeket főleg, egyre több húst és egyre kevesebb kenyeret, tésztát), és végre híztam is néhány kilót. És nagyon reménykedek benne, hogy ez a hízás most segíteni fog!
Egyébként a paleolit diétáról azt írja Szendi Gábor (a fenti idézet is tőle van), hogy ezzel a táplálkozással akinek híznia kell, hízni fog, de akinek fogynia kellene, az pedig fogyni…
A szüleim megvették a könyvét és múlt hétvégén, amikor otthon voltunk, akkor elolvastam az engem érintő részeket (pajzsmirigy-alulműködés, gluténérzékenység), és nagyon elgondolkodtatott, hogy lehet, hogy igaza van! És lehet, hogy ez a rejtett gluténérzékenység is sokkal több embert érint, mint gondolnánk. Tulajdonképpen én szerencsés vagyok, hogy nálam nem jöttek elő a lisztérzékenység tünetei, de mivel tudom, hogy a hajlamom megvan rá, így legalább nagyobb az ösztönző erő a diéta betartására!
(Micike, hajtsuk be a jutalékot!

)
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de hátha van olyan, akinek hasonló problémái vannak, és ezek hasznos információk…
Puszi Mindenkinek!