A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni, boldog névnapot!

Áron hányszor alszik most egy nap?
Fruzsi egy hónapja átállt a napi egy alvásra, ebéd után fekszik le aludni :) MOst is fél egy óta szunyál 8) Vagyis lassan ébred(nek).

Kóni: 100 nap alatt, aztaaaaaaaaaaaaa :) Tök jó!

Mi Zsófit most szoktatjuk le arról, hogy közénk jöjjön éjjel. Másfél hete tart a tréning, és most éjjel volt a rekord: este fél kilenctől reggel 5:40-ig aludt egy mukk nélkül a saját ágyában! :lol:
Vendég

Heni!
Boldog névnapot :) :)

Maggie!
hévízen M. átjött közénk aludni s szólt,h. anya menj arrébb,mondtam nem tudok emrt az ágy szélén fekszem felkelt és kitapogatta tényleg igazat mondtam e :shock: :lol: 8)

Panndi!
írd le a módszereteket :)

Móni!
remélem sikerül vmit intézni :wink: ez nagyon durva :(

:arrow:

KépKép
viranka

Viranka, egyszerű, és marha fárasztó. Zsófi átjött, én visszakísértem, visszaaltattam. Ezt négyszer-ötször egy éjjel :)
Vendég

Móni, :shock: :shock: Kiakadtam. Remélem, csak szimpla félreértés!

Heni, én is azzal kezdeném. :wink:

Viranka, nem semmi lányotok van!!! Édesek nagyon, bár ma reggel nálam nagyon rezgett a léc, sőt, kissé le is vertem. :oops: :oops: Bercó és én is fáradtan. :roll:

Panndi, na nekem ehhez nincs erőm most. Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam, hogy felkeljek és visszakisérjem. :oops: Így is állandóan fáradt vagyok.
dmaggie

PAnndi mi is igy csináltuk, nálunk is bevált, nem szabad magad mellé engedni, inkább ott voltam vele mig visszaaludt. De bejött nálunk is:-) Péterke saját ágyban alszik egész éjszaka:-)
Most már mindig mondogatja, ez a Péter ágya, ez az anya ágya. Tud különbséget tenni, mi kié:-)

Áron először a ciciről fog leszokni, aztán meg rólam:-) ez a hadi terv

8)

Móni nagyon bevállalósak vagytok 8) tudod én attól félnék, hogy Áron sirására felébred Péter is, aztán mind fenn lehetünk mire mindenki visszaalszik :roll: igy Áron közel mellettem a kiságyban, igy csak ha makkant, már veszem is ki, igy Péterke és az apja semmit sem tudnak a dologból. Viszont ennek az a hátulütője, hogy Áron beszokott mellém.
Viszont mondok ellenpéldát is. A keresztfiam születése óta külön szobában aludt, erre 3 éves korától csak a szüleivel alszik, na most légy okos:-) szóval nehéz megitélni mi a helyes, én azt gondolom, hogy ami az anyukának és a családnak jó, az a helyes:-) :wink:

Heni
KépKép
heni81

Panndi mi ezt megtettük Áron születése előtt is, aztán visszaesett, mert még fogzott, szerintem. De mióta nme fogzik, nyugodtan alszik. Viszont ő nem sokat, 8 órát éjszaka és 2-3 nappal.

Áron viszont alszik éjszaka 10-11 órát és nappal 2x 1- 1.5. Szeretem, ha d.e csak 1 órát alszik, met akkor délután tuti alszik 1.5 vagy többet.
Bár ha nyugtalan, hintában alszik, és úgy jobban kipiheni magát, mert ha ő fáradt, jaj jaj.

Heni
KépKép
heni81

Móni, gyesre bármikor visszamehetsz szerintem Grétus 3 éves koráig, mert alanyi jogon jár Neked. Csak hát az ügyintézés és mire utalnak akármit is... de járni jár.
Képzeld, elvileg holnap Sanyi megkapja a lakás kulcsait, átutalták a hitelt. El sem hiszem. Gyorsan festés, parkettacsiszolás-lakkozás és költözünk. Én vszleg csak hétvégén tudok kinézni és felméregetni, mert Ádó a héten biztos itthon lesz végig betegállományban.

Kép
Kép
irina

Henikém, az Isten éltessen Téged sokáig nevednapja alkalmából!!! :D

Kép
Kép
irina

Irina, ez jó hír :D
Látod, azért néha történnek az emberrel jó dolgok is :wink:

Rugó elég ramatyul van megint, lázasan ébredt. Szerintem holnap irány az orvos, ha nem javul :roll:
Enni nem eszik, de a feketeribizli-szörp jól fogy :)
Este G. hozz májas pizzát, ami a kedvence. Hátha.

Kép
vindolanda

Vindo: köszi :-)))

Szegény kis Rugó, remélem, hamar kikeveredik ebből a betegségből! Gyógypuszik neki sok-sok!!!

Vindo, képzeld, nekem most az a gondom, hogy Ádó, ha a gy.orvos itt van v. bárki idegen, az előtt iszonyú jól viselkedik és kedélyes bűbáj, így az orvos sose látja, h igazából mennyire beteg, mert nem az elesett és nyűgös oldalát mutatja. Aztán győzködhetem a dokit, hogy higgye el, két perce nem ez volt...

Na ma bespájzoltam homeós szerekből, magamon tesztelem őket először (ab-vel úgysem vegyíteném Ádinál őket).
S. meg bojkottálja az orvos felírta köptető, ilyesmiket, ha elolvassa a tájékoztatót. Mondjuk meg tudom érteni, de már egy tonna gyógyszer van így itthon, ami a "na ezt nem adjuk be a gyereknek!" felkiáltással nemkívánatosnak minősült. Lényeg, hogy most megint nincs köptetőnk, mert az egyiket kihányja Ádi, a másikat S. nem engedi adni.

Kép
Kép
irina

Ja, G. is mindig variál, mit nem szabad adni a gyereknek (veszélyes babagyógyszerek, amiket babákat gyártanak) :roll:

Most meg öt perc alatt leizzadt :roll:

Nekünk egyszerű dolgunk van, Rugó ordít az orvostól :wink:

Kép
vindolanda

babákat=babáknak

Kép
vindolanda

Vindo, ;-)
Ádi félelemmel is vegyes tisztelettel, de imádja az orvosokat, minden szemüveges embert először orvosként vagy dokinéniként azonosít (miközben a gy. orvos nem is szemüveges).
Ma annyira cuki volt, ahogy a doki meghallgatta a tüdejét, a fiam meg úgy állt ott, mint egy éltanuló, olyan komoly arccal és odaadóan végezte a rá osztott szerepet. :wink:

Kép
Kép
irina

Aranyos lehet :P

Rugó tombol, le kell fogni :roll:

Kép
vindolanda

Na, mi is megjártuk az orvost. A Kedves hazahozta Bercót, aki hamarosan olyanokat f...sott, hogy át is kellett öltöztetni. A bölcsiben nem mondták, hogy lett volna bármi is, bár amikor felhívtam őket, akkor mondta az egyik gondozónő, hogy az ő csoportjukban is volt ma egy kislány, akinek ment a hasa.
Doktor bácsi nem találta vészesnek a dolgot, de a hétre már táppénzen lesz Bercó. Holnap én maradok vele, aztán jön anyukám.

Vindo, ez nem jó hír! :cry: :cry: Bercó most háztartási kekszet nyomat ezerrel. Meg szerencsére iszik is. Nem olyan nagy baj, ha nem eszik, a folyadék fontosabb.

Irina, éljen, éljen! Lassan csak meg fog törni ez a rossz sorozat. Én nem tudom biztosan, de ha minden igaz akkor kiegészítő kezelésként alkalmazható a homeo. De majd a mi mindenttudóVirankánk megmondja a tutit. :oops: :lol:
dmaggie

Maggie, a Bronchovax-tippet nagyon köszönöm, utánanézek!:-)

Kép
Kép
irina

Jobbulást!!!!!!!!!!! Gyors gyógyulást minden betegeskedőnek!!!

Irina ez nagyon jó! Hurrá.. :) Örülök nagyon!! :) :) :)

Móni ez nem szép! Menj be biztos ami biztos..

Domi ma nem aludt,hamar befog dőlni ágyikóba..

Nálunk a fiúk külön szobában alszanak. Este lerakom 8után felváltva oda fekszünk melléjük kb. 5-5 percet és kész. De ez is hosszú munka után sikerült így összehoznunk. De vannak vissza esések,hol egyiknél másiknál,ez általában betegségkor van így.

Van nekem is ismerősöm akinél a nagyfiú 7 kisebbik gyerkőcük 3,5 éves és négyen alszanak egy ágyban. Ezt család válogatja. :)
varga tünde

Heni Boldog Névnapot! :)
varga tünde

Maggie, Tündi, köszi! :-)

Maggie, nekem egy homeopátiában jártas kolléganőm mondta, hogy ne vegyítsem az ab-t a homeóval (mert az utóbbi hatástalan lesz - ezt nem mondta, ezt én olvastam erről régebben), de én is megvárnám Viranka véleményét!

Kép
Kép
irina

Bercó is együttműködő az orvosnál. Mindig kér valamilyen játékot is a biztonság kedvéért. :lol:
dmaggie

Maggie, jobbulást Bercónak, puszilom! Remélem, csak egyszeri fosós nap volt.

Kép
Kép
irina

Maggie, nálunk a dokinál nincs játék-matrica, igaz, ővele 99%-ban itthon találkoztunk, mert házhoz jön, ha hívjuk. A Heim Pálban viszont szoktak volt adni.
Ádi épp azt újságolta el a nagyszüleinek, hogy nemsokára másik orvoshoz is fog menni. Orvoskultusz a köbön. :lol:

Kép
Kép
irina

Köszönöm, én is ebben bízom. :lol:
Gondoltam arra, hogy holnap a szomszédunkra hagyom, de ő meg valamikor készül az unokájához, a várandós lányához. Nagyon rossz lenne, ha miattunk vinne valamilyen nyavalyát a kismamának, az óvodásnak.
dmaggie

Nem csodálkznék, ha orvos lenne az őszibarackból. :lol:
dmaggie

Én meg itt lazulok. Bercó Gergővel játszik, apa focit néz, én meg várom, hogy megkeljen a tésztám. Ismét kakaós csigát sütök. Hogy mikorra lesz kész? :roll:
dmaggie

Na, akkor szegény Bercó is bevásárolt :(

Tünde, mi is együtt alszunk, valahogy mi így szeretjük :roll:
Gondolom, mikor kamaszodik Rugó, már nem ez lesz a helyzet :lol:

Kép
vindolanda

Irina!
gőzőm sincs róla :oops: azt tudom h. a homeos szerek először a tüneteket felerősítik azután hatnak.De majd ha kicsit nyugi lesz írok ismerősőmnek aki jobban otthon van homeoban.
Lakáskulcsokhoz gratula :) :) :) de örülök neki :) :)

Nálunk úgy van h. mind2en a saját ágyukban alszanak el.de aztán M. vmikor (változó ipban) átjön.Van úgy h. a saját ágyában alszik reggelig :),bár ez ritka. B. nem jön át Ő nem alszik velünk.Nálunk is 1 szobában alszanak,Míra mellett üvölthet Bálint fel sem kel :) :) de ha fordítva akkor sietni kell,mert B. éberebben alszik :? majd ha 1* külön szobájuk lesz :) ilyen szempontból jó h. M. átjön,mert B. tud játszani.Nem igazán értékelném ha M. is hajnalban kelne,mert B. nem hagyja békén :roll:

M. szereti a gydokinkat :) pénteken elmentünk B.nek tápireceptért,nem volt senki,dokinénitől kaptak cukrot,mire lányom megkérdi:ebben van tej,tojás,szója? gyerekdoki így nézett :shock: :shock: :lol: milyen gondoskodó nővérke :) aztán kocsiba mondja fiam: sincsen benne szója mondta dottornéni megehetem :) :)

s mindenki gyógyuljon már meg :)

KépKép
viranka

De jó dolga van valakinek.

Én meg itt nyomulok egyedül reggel óta Rugóval. Egészségesen is elég fárasztó tud lenni :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Mondjuk azért közben tepsiket mosogatok, stb. :wink:
Viranka, édesek ahogyan így beletanulnak. :lol: :lol:

Bercó meg azt közölte: "Jól befostam." :lol: :lol:
dmaggie

Egy őszinte baba :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Nálunk külön szobában alszanak, ém Fruzsi alvását féltem :roll: Most leteszem negyed nyolc körül, és reggel felkeltem fél nyolc-nyolc körül :)

Meg alszik napközben két-három órát :lol:

Na de ha egy szobában aludnának, tuti felébredne éjjel Zsófira... szóval most elsp körben Zsófin kell dolgoznunk :roll:
Vagyis elsősorban nekem, mert Apa ugyan szívesen felkel hozzá éjjel, de Zsófinak csak én vagyok jó :?
Vendég

de édes Bercó :) :) tényleg még szopizik?

nálunk épp nagy üvöltés,B. hajat mos 8) h. utálja

Panndi!
ismerős :) :) csak és kizárólag anya :) :)

B. meg kihányta vacsiját :( a végén evett egy szem epret,szerintem nem tetszett a gyomrának vagyis remélem csak ennyi volt
:arrow: hajszárítás :)

KépKép
viranka

igen :oops: :oops: :oops:
dmaggie

G. hazahozta a csirkemájas pizzát, Rugó sokat evett belőle 8)
Ennek most örülök.
De vajon meddig tart? :roll:

Rugónak is csak én vagyok jó éjjel :roll: G. mellett ordít, nem nyugszik meg.
Altatáskor is én kellek - pár alkalommal aludt el Gáborral, ha választott közülünk :roll:

Viranka, nehogy B. is beteg legyen :!: Szegény.

Kép
vindolanda

Vera, Bálónak is +++!

Ez a "csak anya jó" dolog nálunk most tetőzik. Szerintem ez már nem is szorongás, inkább az apával való rivalizálás. Ádi rendszeresen elzavarja S-t a látóteréből, ha összeölelkezni lát minket, befurakodik a lábunk közé és addig ugrabugrál, amíg szét nem tol minket. Ödipusz. :lol:

Jó éjt, lányok!

Kép
Kép
irina

Bercó is szokta mondani, hogy "Ne szeretgesd anyát!" "Ne adj puszit anyának, ne szeresd anyát" Valamelyik nap meg azt mondta Gergőnek, hogy "Én barátnőm!" :lol:

Szerintem ez most teljesen természetes, majd alakul másként is. :wink:
dmaggie

Megszámoltam, Bercónak öt hurkácskája van a pocakján. :lol:
dmaggie

Ha Rugó ilyen jól evett, az már biztató!!!

Bálint, :cry: :cry: Ne legyen más!

Na, megyek megpróbálom bevadászni Bercót és felöltöztetem, pelusban és zokniban rohangál. Szerencsére nem súlyos az állapota. :wink: :lol:
dmaggie

Csajok szokott valaki csinálni sütés nélküli joghurt tortát?
Apának lesz a szülinapja csüt,. neki szeretném megcsinálni, barackosat gondolta, hogy Áron is kaphasson belőle. :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, én többek között ilyet sem szoktam :wink: Párodnak sok boldogságot kívánunk!

Maggie, én is ebben reménykedem.

Rugónak a láza most estig nem ment fel. Azért kapott egy panadolt alvás előtt.
Hajnalban tuti kelünk :roll:

Én mára befejeztem a dolgaimat, jó éjt, V.

Dóri?????

Kép
vindolanda

Bazé, felkeltünk hat előtt.
Éjjel viszont nem ébredtünk, reggel sem volt forró :D
Lehet, a pizza volt az oka :wink:

Na, játszani kel vele :arrow:

Kép
vindolanda

Tettem kávét a kakaómba, szétvet az energia.
Rugó játszik 8)
Megtalálta a kis darus kocsiját, amit kb. két hónapja kapott, aztán elkeveredett valahová. Tegnap is tologatta egy fél órát :lol:

Kis Schumacher 8)

Kép
vindolanda

Még mindig senki.
Hajnali magány :roll:

Kép
vindolanda

Mi is ébren egy ideje. Bercó is jól van, tegnap du-n óta nem volt fosi. Tegnap csak kekszezett, de ma reggel evett pár falat kakaós csigát.
Most jön-megy, élénk, jókedvű, szerintem nem lesz folytatás. Olyan szépen süt a napocska, majd ha melegszik még az idő, megyünk, csapunk egy kört kint, hátha jobban alszik majd tőle délben.

Tegnap este meg nem tudom, hogy mi tört rá, de elkezdett mondókázni. :roll: 8) :lol: Hétvégén már előadta a "kaszájpistát" :lol:

Na, megyek lezuhanyzok, még pizsiben vagyunk.
dmaggie

Szia Maggie :D

Ja, a nap tényleg süt, de mikor reggel voltam kinn fáért, még tiszta dér volt minden :roll:
Ha láztalan lesz egész nap, akkor talán délután kimegyünk triciklizni :roll:
Ha láztalan lesz...

Reggel volt egy kis hiszti, mert R. épp G. táskájával játszott, mikor Gábornak el kellett mennie.
Tartott vagy negyed óráig.
Most ricát eszik éppen, leült végre.

Gábor megy majd állásinterjúra holnap. Ez inkább tájékozódó jellegű állásinterjú lesz. Meg kell tudni, mennyit fizetnének és milyen a munkarend :roll:

Lányok, az ember meghúzhatja vagy elaludhatja a bordái melletti részt? Van ott valami, amit meg lehet húzni?
Nekem annyira fáj, ha köhögök vagy felemelem a kezem.
Lehet, ahogy a gép előtt görnyedezek éjjel, rossz testtartásban teszem - G. szerint legalább is.
Már egy hete fáj. Pár napja jobb lett, de mára megint elkezdte.
Mindig reggel a legsz...bb, lehet, elfekszem, vagy az ágy rossz...

Tudtok valami krémet rá? Nem mintha ki tudnánk menni a gyógyszertárba :roll:
De hátha.

El kellene pakolni R. szobáját, nagy a kupi :arrow:

Maggie, ma otthon marad Bercó? Te mész dolgozni?

Kép
vindolanda

Reggel rakjuk a tüzet. R. segít bepakolni a gyújtóst a kályhába. Mikor betettük a nagyobb fákat is, mondom hangosan, hogy már csak meg kell gyújtani. Rugó eltűnik, és előszedi a kincsi közül a rossz gázgyújtót, és hozza nekem :D

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo de korán keltetek :D
én vagyok
már bújom a MÁK honlapját :?
csodapizzát vett párod :lol:
örülök, hogy Rugó jobban van :lol:

Irina ez fantasztikus.
Tényleg boszitopik :lol: :lol: :lol:
Most már nem ússzátok meg fotók nélkül.
Látni szeretnénk a lakást :lol:
annyira örülök nektek :lol: :lol:

Viranka Báló hogy van?
Hányt az éjszaka?

Maggie Bercó?
Megy még a hasa?

Cégemről semmi jó :evil: Apeh listán van, felszámolás alatt. Pénzre nem is számíthatok. Most várom, hogy telefonálhassak és kiderítsem, visszamehetek-e GYES-re :roll: Remélem igen. Ez most nagyon rosszul jött :( , nagyon számítottunk arra a pénzre. Így most sok mindent át kell számolnunk, csoportosítanunk. Elég magas összeget vettek ki a zsebünkből :evil:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, ez lehangoló :(
Gyesre biztos visszamehetsz, annak járnia kell, és kész.
Beszélni kell akkor egy ügyintézővel :x

Kép
vindolanda

Nagyon szét vagyok csúszva :? Egy másik topikba küldtem el az iménti hozzászólásomat :oops:
Ott töröltem és csak egy mosolyt küldtem el.

Maggie de jó, hogy rendbe van Bercó :D
Cicus is mondókázik mostanában :D
Reggeltől estig általában.

Rugó milyen kis okos. Nem beszél az lehet, de majd szép hosszú mondatokkal fog indítani :wink: :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Most várom, hogy telefonáljak. Már próbáltam csak nem vették fel. Hiába 8-tól van munkaidő gondolom kávézni, beszélgetni kell :roll:

Sajnos nem tudok semmit ajánlani. Nem tudom mi fájhat és így nehéz :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: