A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok,
Orsoly,
gratulalok a babahoz! Te egy hös vagy, ekkora babat megszülni! Hat en kiegyeznek a 3 kilo körül is. Sok sok tejcit es boldogsagot kivanok Nektek!!
Andi,
beszelj LIli fejevel, hogy tenyleg jo lenne mar elöbujnia, nehogy be kelljen feküdnöd es meginditsak!
Magika,
Te is hamarosan sorra kerülsz, en erzem! Nyugi!
Csirkesz,
nem az RTL-en volt a Mein Baby? Mert en minden nap nezem, fel tizenkettötöl delig megy az RTL-en addigra becuccolok a tv ele tejeskave, müzli, gyümölcs meg persze zsebkendö, ugyanis en is mindig bögök rajta. Hetköznap mindig ez a delelötti program. Mondjuk ma nem lattam, mert dokinal voltam.
A 30 perces ctg alatt volt egy kisebb es ket hatalmas mehösszehuzodasom, amire dokibacsi is rancolta a szemöldöket, Abel nagyon jol van, vegig mocorgott. Dokibacsi megvizsgalt, fejecske teljesen beekelödve a medencebe, mehnyak megrövidült ( azt nem mondta mekkora, nem is tudom itt miben merik a dolgot ) es kaptam egy beutalot szülesre a valasztott korhazamba, arra az esetre, ha nem talalkoznank mar. De tapasztalatbol azt mondta, hogy szerinte ket het mulva azert meg talalkozunk. Hat ugy legyen, mindenesetre jol beparaztam. Bar m inden keszen all Abel fogadasara, de azert meg jo lenne, ha bent maradna egy kicsit. Ma delelött is soxor ereztem, hogy kemenyedek, de lehet, hogy csak a sok futkosastol volt. Doki szerint mar csak jövö het csütörtökig kell kihuznom, utanna barmikor jöhet.
Na megyek ledölök egy kicsit, idaig futkostam a varosban es faradt vagyok.
Pusz mindenkinek es türelem!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Liv,
nagyon nagyon örülök, hogy otthon vagytok es minden rendben van! Latod milyen hamar eltelt ez az idö is! Minden jot es sok boldogsagot kivanok nektek!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Orsoly: Gratulálok! Kép Ilyen méretekkel, nem semmi! Várjuk a beszámolót, hogy csináltad Kép.

Liv: Örülök, hogy végre hazamehettetek Kép!

Macs: olvastam én is a császáros story-t. Jó, hogy megírtad, így szükség esetén tudjuk, mire számítsunk! Szóval köszi mindenki nevében!

Timi

Kép
Kép
timóca

Motiot!
Ha minden nap nézed, akkor bizti neked van igazad. Valószínűleg a kapcsolgatási láz miatt maradt bennem a Pro7. Még jó, hogy ez a kérdés tisztázódott. Holnap 11:30-kor tutira a tv előtt fogok ülni hasonlóan felszereve minden jóval, mint Te.KépKép
Régebben a Vox-on ment szüléses műsor, az esti prgram volt, és azt is szerettem.

Olajradiátorunk megérkezettKépKép Apukámnak adtam cserébe rántott pattiszont, meg currys rizst tartárral. Ő is, és én is elégedettek voltunk a cserévelKép

AndiKép
Szerintem is meglesz az a baba még a befekvés előtt. Az már fix, hogy ragaszkodni fog hozzádKép Milyen horrort néztek? Én inkább valami csöpögős, romantikus filmre vágyom. Vagy kisbabázósra. Horrorra nem tudna rábeszélni a férjem, úgyhogy Te merész vagyKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nagy hírem van lányok!

Momo most küldött sms-t, hogy "ma 11:49-kor megszületett Emese, 3600 g és 57 cm. A szülés nem volt olyan zqrös, mint a reggel!"

Erka
szekera

HalihóKép

LivKép
Tökjó, hogy együtt a familyKép

Macs
Köszi a storit. Hát tényleg maradnék a hagyományos módszernél.

Andi
KitartásKép

Orsoly
Gratula az óriásbébihezKép Hát nem semmiKép Hogy csináltad? Én kiegyezem a 3 kilóval is, sőt örülök, ha annyi összejönKép Sok boldogságot NektekKép

Momo
Neked is gratulálokKép Ez sem semmi, három kiscsajKép Miért volt zűrös a reggel?

Csirkesz
Légyszi kímélj meg az ilyen menüsoroktólKép Nekünk csak spenótra futotta főtt tojással. Micsináljak ha azt eszi a gyerek kétpofáraKépKép

Én ma összepakoltam a kórházi cuccom, a baba cuccát, amit apája majd behoz, és a Gergő cuccait, biztos, ami biztosKép Még takizni kén, mert holnap jön a védőnőKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Momo!
GRATULÁLOKKépKépKépÜgyes vagy, nem gondoltam volna hogy babázol, hisz 1 napja még írogattál a fórumbaKép
Sok tejecskét sok boldogságotKép

Noémi
fantikbaba

Momonak gratulálok!
Csirkesz, a Falu-t akarjuk megnézni, én nagyon szeretem a thrillert és a horrort, és eltereli a figyelmem mindenről.
Amúgy fájások még mindig vannak. Lehet, hogy iccaka megint beindulunk?
Vendég

Orsoly!

Gratulálok!KépKép A súly nem elírásKépKép? Hihetetlen méretek, bár az igaz, hogy a pocid is hihetetlen méretű volt. Azt hiszem, alaposan neki kell állnod tejcsit gyártaniKépKépKép.

Momo!

Gratulálok!KépKép

Maccs!

Elolvastam a történetedet. Tényleg nem túl szívderítő... Nekem 2 éve a császár után 10 napig olyan érzésem volt, mindha az oldalamba (ami ugye nem is a császársebnél volt) kést döfködtek volna, annyira fájt, hogy fájdalomcsillapítót kellett szednem még itthon is. 10. napon aztán teljesen elmúltak a fájdalmaim. Én a legjobban azt utáltam, hogy ki vagyok szolgáltatva. Még pár napig itthon a férjemnek is (persze ő szívesen segített), pl. meg kellett kérnem, hogy segítsen fölkelni, ha WC-re akartam menni.
Viszont közhely, de igaz: mindenért kárpótol az, hogy egy egészséges, ép gyermekem vanKépKép, aki enélkül a császár nélkül ki tudja milyen szellemi, egészségi állapotban lenne.
És talán vigasztal a példám: most Hanna császár nélkül születettKépKép, nem törvényszerű, hogy császár után a következő is az legyen. És az is nagyon jó, hogy a császárheg már egyáltalán nem feltűnő, nagyon szépen begyógyult, elsimult...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Momo,

Gratulálok!Kép Hát, Emese sem egy picúrka baba.Kép Sok tejcsit és minden jót!
minike

Erka!
Nálam, a fájásokon kívül még semmi más jel nincs. Bár néha elég kellemetlen ez is.
Ha lesz energiám két fájás közben megcsörgetlek, 1-2 csöngés erejéig, így majd tudod, hogy bent vagyok. De legkésőbb utána küldök smst.

Momo! Gratula a babához, sok tejcsit kívánok neki!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!
Megbeszéltük! Én is így teszek majd!(Húú de izgulok!!!)

Erka
szekera

MomoKép
Gratula EmeséhezKép Sok tejecskét!

JudyKép
Most még kényeztetem a családot, hátha pár nap múlva fordul a kocka, és engem kell nekik kényeztetniKép
Egyébként a spenótot én is nagyon imádom. Ha meg Gergő szereti, miért ne csinálnál neki?? Minden finom, ami fokhagymásKép
Szóval már Te is összepakoltál. Én már attól tartok, hogy állott szaga lesz a szerkóknak a táskában, olyan régóta áll összerakva. Sebaj, maximum meglepnek a molyok a kórházbanKép Hogyhogy Gergőnek is összepakoltál? Hova tudjátok leadni a nagylegényt a szülés idejére?

Erka, MosziKép
Lemaradtam valamiről?? Jól értem hogy mind a ketten fájdogáltok, és fél lábbal már a kórház felé vettétek az irányt????

AndiKép
Ízlések és pofonokKép A krimiket szeretem, de nem szeretek félni a filmek alatt. Főleg nem, ha nézés közben nem tudok takarót húzni a fejemreKép Drukkolok, hogy a fájásaid megmaradjanak!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,

Mint megtudtam, Orsoly normal modon szulte meg a nem semmi sulyu fiat, nem elirasKép
Reggel fel 5 korul folyt el a magzatviz, mentek korhazba, es mint irtam 9.10kor lett meg a fiu, parja elmondasa szerint 10 perc tolassal. Igaz, hogy szegeny Orsit utana kb. 1 oran keresztul varrtak..
Viszont az egesz szuleszet a fiucska csodajara jart, amit en se csodalokKép

Udv,
Mica
mica

Sziasztok!
Olvaslak ám benneteket, csak ritkán írok, mert most vagyok a berendezem-a-babaszobát-és-pelenkát-vasalok-állapotban, és ez minden időmet kitölti. Ma kivasaltam a 20 db textilpelust (azt hiszem, utáln fogok pelenkát vasalni Kép .)

Gratula minden új anyukának!!! Kép

Kicsit irigykedem, mert kezdem nehezen viselni az állapotomat így az utolsó hónapba lépve.
Az éjszaka nekem is állandó forgolódással telik, mert folyton elzsibbad a csípőm mindkét oldala. Pedig úgy körbe vagyok párnázva, hogy jobban nem is lehetne.
Lányok, menniyre normális az, hogy most a 36. hét elején olyan lassan tudok csak közlekedni, mintha komótosan sétálgatnék? (Pedig eddig összesen 5 kilót híztam, ami ugye nem is nevezhető hízásnak, mert a baba meg a tartozékok súlya teszi ki.) Olyan nehezemre esik elindulni bárhová is, hogy előtte mindig szenvedek egy sort, meg persze jól meggondolom, hogy kihagyható-e a program. Kép

Bori
lbori

Végül nem mentünk moziba, mert fájok és a párocskám is nagyon fáradt az éjszakázás miatt. Most megint nagyon beindultak a fájások, nem tudom, milyen este elé nézünk. Majd mindjárt veszek egy forró fürdőt, az hátha jót tesz.

Nem semmi, ahogy Orsoly szült - én is szeretném követni a példáját!!!

Azt hiszem, rám férne egy kis pozitív hozzáállás, most nagyon pesszimista vagyok, hajnal óta fájdogálok (na persze nem egyfolytában, de mégis), és nem akarok nyílni. Pedig direkt nem feküdtem ma egy kicsit sem, jöttem-mentem, itt van anyukám, rengeteget röhögcsélünk, és ha jön egy fájás, próbálom a jó oldalát nézni és például dalolgatni közben.
Arra gondolok közben, hogy ez egy természetes dolog és minden egyes perc közelebb visz a babával való talihoz. Azt mondta amúgy a doki, csak akkor érdemes bemenni, ha már 10 percnél sűrűbben jönnek a fájások - ettől még messze állunk, most is még kb.10 percesek, de nem mindig.
Na, mentem, majd még jelentkezem.
Andi
Vendég

Csirkesz
Még semmi fájás, csak Moszival elQre gondolkodtunk a dolgokon!

Erka
szekera

Sziasztok lanyok!

Huh mennyi baba!
Mindenkinek nagy gratula!
Kép Kép Kép
Mar kovetni sem tudom.

Voltam ma UH-n meg CTG-n.

Voltak ma eros fajasaim is 1 oran keresztul 10 percesek, majd ritkultak 15 percre, majd abbamaradt. Kép

A babanak 3500 gramm a becsult sulya.
BPD: 94 OFD:113 HC:342 AC: 348

Lepeny: hatso falon GR II-III

Magzatviz: kevesebb

KZS PI:0,79
RI:0,55

AORTA DESC.PI:1,30
RI:0,71

Tudjatok, hogy ez mit jelent?

Mert en nem ertek belole semmit. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Minden friss mamának és babájának gratulálok, és minél több tejcsit kívánok! Kép

Macs!
Ahogy olvastam az írásod, felelvenedtek bennem a régi emlékek, és kicsit elkenődtem, hogy ugyanezeket kell két hét múlva átélnem.Kép De azzal vigasztalom magam, hogy ha csütörtökön lesz a műtét, vasárnap már jól leszek!Kép Azon is elgondolkoztam, hogy az alapítványi szobába kérem magam, oda bejöhet a párom, vagy valaki, és nem leszek annyira egyedül.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Orsoly! AZANNYÁT! Kép Kép Kép Gratula! Kép
Momo! Nektek is jár a Gratula!
Jó egészséget és sok tejcsit mindkettőtöknek, no meg a babáknak.

Liv! Olyan jó, ilyen boldognak "hallani" téged! Kép Sok sok örömet és boldogságot kívánok a kismanóval. A tejcsi miatt ne aggódj, ki fog ez is alakulni, csak még kicsi a manód. MMajd ha megerősödik, nem lesz szükség pótlásra! Kép

Babs, ma valahogy nekünk sem ment megint a büfi hiába rimánkodtam Lilikének, nem adta vissza a buborékokat...Kép Vannak ilyen kis irigy napok is! Kép Azt hogy csinálod, hogy 20 perc a szopi? Leteszed, aztán hadd sirjon, ha nem evett eleget? Mert nálunk még mindig óra, másfélóra, nem tudom megtenni hogy 20 perc után egy órát, másfelet üvöltsön az éhségtől. Kép Akkor inkább lógjon annyit a cicin! Legalább jól érzi magát Kép

Mica! Irtad, hogy az Espumisant használtátok "nagy adagban". Ez mit jelent? Mert a csomagoláson az állt, hogy 25 csepp kell a csecsemőknek. Lehet növelni az adagot és többször is adni?
Sokak, akik a császárra irtak Kép
A császár sztorit azért tettem fel, mert nekem biztos segített volna, ha tudom mi fog történni velem, remélem nem lesz rá senkinek szüksége, /Kriszti ebben te is benne vagy!/, de ha mégis, legalább sejtésetek legyen arról mi fog történni! Kép Nem elrettentés, vagy panasznap miatt Kép

Beszti! Zsusza! Kép Köszi a biztatást! Kép Most már tényleg úgy vagyok vele, hogy nem bánom, mert itt az én drága kincsem épen egészségesen! Kép Azért titokban reménykedem egy követekző természetes szülésben.. Kép Tényleg mennyit kell várni a következő terhességgel ahhoz ne alapból programcsászérral fussunk neki a szülésnek?

Andi! Kitartás! Te legalább otthon nyugodt környezetben tudsz nyűglödni.. /Én a szülőszobán tettem ezt napokig/ Azért nagyon szorítok, hogy mostmár beturbózza magát a kis drussza! Kép

Motiot! Kép Te még mindig futkosol?! Te aztán tényleg nem birsz magadal! Kép

Mennem kell, holnap megyek a fősulira beiratkozni, apa egyedül lesz itthon Lilivel, kiváncsi vagyok hogy birják majd egymást, persze neki könnyebb lesz a cumisüvegből meghamiztatni őt! Kép

Jó éjszakát mindenkinek! Kép

Macs
maccs

Halihó,
23:35 óta vagyok fent, egy jó nagy fájásra ébredtem, azóta 10-10-7-9 percenként jön a többi. Próbálom helyes légzéssel kordában tartani a dolgokat, csak az a baj, hogy nem tudom, mi ilyenkor a helyes légzésKép. Így ösztönösen csinálom.
A páromat csak akkor ébresztem, ha valamelyest sűrűsödnek a dolgok, szegény tegnap nagyon fáradt volt. Úgy érzem, a gyerkőc araszol a fejével lefele. Még nem akarok bemenni.
Macs, visszakeresem a szüléstörténetedet, hátha okulok belőle.
Andi
Vendég

Nagyon besűrűsödtek, elmentünk a kórházba.
Vendég

Andi!
Remélem már túl vagy a nagy találkozáson!Szorítok neked!!!!!!
Holnap megyek UH-ra remélem Adrienn már fejjel araszol a világ felé.Ha nem hétfőn elvonulok a kórházba.Ha már nem fordul be remélem vasárnap este beindul a szülés.Az internetes számítás szerint szept.26.-án kellene megszületnie.Majd meglátjuk.Tegnap rengeteget mozgott,nagyon erősen.Már régóta nem csinált ilyet.Mostanában csak finom kicsi,apró mozgásokat végzett.Tegnap talán csak háromszor keményedett be a hasam.
Ágota már nagyon várja a kistesó érkezését.Összepakoltam mindent,elkészítettem Adrienn ruháit.Útra készen állok.Reménykedem a vasárnapi szülésbeindulásba.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok,

Andi, hajraKépKép

Maccs,
A nagy adagot ugy ertettem, hogy mi 4x(vagy epp 5x) 8 cseppet adtunk neki, elosztva a nappali eteteseknel. A vedono azt mondta, hogy max. 50 cseppig mehetunk.

Udv,
Mica
mica

Sziasztok!
Remélem Andi már túl van az eseményeken! Nagyon szorítok!Kép

Erka
szekera

Kinél mi újság?
Nálam most az a legújabb, hogy szülésre utaló jelek ugyan nincsenek, de a hétvégén szinte senki nem lesz gyorsan elérhetö közelségben: anyukámék nagyon mesze laknakKép, öket csak szülés után szeretném és tudom majd mobilizálni, anyósomék ugyan Pesten laknak, de hétvégére Nyíregyre utaznakKép, a barátnömék, akikkel megbeszéltem, hogy bármikor riaszthatók a nagyfiamra vigyázni, amíg mi a párommal szülünk, egy éves házassági évfordulójukat ünneplik valahol az országbanKépKép. Tuti hétvégén szülök, hiszen van elég bonyodalomra okot adó tényezö. Legfeljebb nem lesz apás szülés, mert, ha éjszaka kell menni, úgy a gyereket (a nagyot) nem tudjuk kire hagyniKép! Azért én bízom benne, hogy minden jól megy majd, és napközben szülünkKép, akkor ugyanis az egyik játszótéri anyuka (Soma kedvenc játszótársának mamája) szívesen vállalja a megörzést.
Erka
szekera

Kedves Liv!
(többiektől bocs az OFF-ért)
Gratulálok a kisbabádhoz!
Örülök hogy a körülményekhez képest szépen megszületett a kicsid és már otthon is vagytok!
ha majd lesz egy kis időd, eljössz a magas vérnyomás topikba, és elmeséled mi is történt?
Okulásul....
szia
Anyaorsi a magas vérnyomás topikból Kép
anyaorsi

Tiszta hülye vagyok!
Egy képet szerettem volna feltenni a családról a profilomba, de sikerült teljesen litörölnöm magam a babanetrQl, úgyhogy most újra kellett regisztrálnom, tehát megint új felhasználó lettem. Mindenesetre a képet megpróbálom újra felrakni.

Amúgy nyákdugó lassan távozgat, egyéb jel nincs! Ki tud Andiról?
szekera

Jó reggelt, Mamik (és leendő Mamik) Kép

Orsi,
még most is "emésztgetem" a babaméretet, hihetetlen ! Gratulálok !

Andinál remélem van már valami TÖRTÉNÉS Kép

Bori,
Mintha magamat hallanám, amikor a botorkálásról beszélsz. Én is alig bírok mozdulni, pláne, hogy a 4. emeleten lakunk és sajna nincs lift Kép Hát, 2x is meggondolom mikor szánom rá magam a kimozdulásra. Naponta 1x azért muszály, ha tetszik, ha nem, mert valahogy haza kell hoznom Csemetémet az ovikából Kép

HKata

U.i.: Na és mi lehet Magival? Lehet, hogy már 2 babával többen vagyunk? Kép

Kép

Kép
anyamanya

Mi lehet Andival? Ugy szoritok neki! Remelem mar babazik!
Csirkesz,
hat en is inkabb az ilyen "babazos" filmeket szeretem, ezert is nezem minden nap. Aztan persze neha jol felhuzom magam a hülye anyakon akik pl. az egesz terhesseg alatt szivjak a cigit aztan a szülesnel meg ha komplikacio van akkor rinyalnak, hogy jaj, csak ne legyen semmi baj. De ilyet csak ritkabban mutatnak.
Macs,
hat igen, meg mindig rohangalok, dokihoz kellett mennem, meg a gyerek miatt betegbiztositohoz meg stb. Meg kellett meg csinalnom most. De estere jol beparaztam, mert elkezdtem fajogatni. Aztan elmult es ejjel 2.45-kor megint arra ebredtem, hogy faj. Remelem, csak joslok voltak es elmulnak, de azota is jön neha egy-egy görcs, igaz meg enyhe es nagy idöközönkent, de azert erezhetö görcs, a pocim meg mint a beton. Szerintetek ez mar az lehet? Vagy csak "gyakorolok"? Mindenesetre meg felporszivozok gyorsan es utanna egy hetig csak pihizek, fekszek olvasok, hogy minel tovabb bennmaradjon Abel. De ha igy megy ma is es ejjel is, akkor holnap teszek egy latogatast a korhaz fele kivancsisagbol, hohy mi van.
Remelem elmulik.
Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

A cigitémához annyit, hogy amikor a nagyobbik manóm született, volt olyan anyuka, aki a szobából nyíló erkélyen cigizett, a babája meg bennt volt a szobában. Képzelhetitek milyen jó a gyereknek az anyuka puha és finom illata helyett jó kis bagószagu mamit szagolgatni! ElképesztQ, egyesek mennyire nem gondolnak a gyerekre!

Erka
szekera

Cigitéma, a "kedvencem" Kép

A Minimax szokott szervezni un. Mesehajót a Dunán, ami 2 órás progi, az első órában színházasdi van, utána pedig lehet a hajón nézegelődni. Mi csak 2x vittük el Hannát, aztán a 2. alkalommal besokalltam a következő miatt:
az előadás után felmentünk a fedélzetre, de mivel nem volt túl fényes idő, egy félig zárt részben ültünk le. Csak arra figyeltünk fel, hogy erre is, arra is a "kedves" szülők bagóznak. Na, mi felálltunk és elindultunk befelé, amikor az egyik mama pont Hanna arcába eresztette ki a füstöt. Persze én szóltam neki, hogy jó lenne, ha nem a gyerekemre fújná a füstöt, de még neki állt feljebb, hogy ez itt a dohányzó rész. Na ez volt az a pont, amikor teljesen bepipultam, nem tudom felfogni, hogy lehet egyáltalán dohányzó részt kijelölni egy gyerekeknek szánt helyen Kép Csak 2 órát kellene kibírni a papáknak-mamáknak füst nélkül, hát sokan erre is képtelenek...

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sajnos ez így igaz, egyszerqen nem értem hogy lehetnek emberek annyira önzQek, hogy gyerektársaságban rágyújtanak. Ennél még az a jobb, amikor a kismama jelenlétében gyújt rá valaki, sajnos erre tapasztalatból tudok példát mondani!

Erka
szekera

Csirkesz!
Nem maradtál le semmiről. Mi már mindennaposak vagyunk, ráadásul egy kórházban szülünk majd, így már félig meddig bent is vagyunk.

Bori!
Ez természetes, hogy fáradékony vagy, nehezen mozogsz. Ne aggódj, ez azért van, mert kevesebb energia jut neked, és több a babának. A felszedett kilókhoz gratulálok!

Andi! Megy a drukk, hogy babázhass!

Erka! Megy a drukk, hogy napközben szülj!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Szerintem Andinál már tuti baba vanKép, mert nagyon nagy a csend! Amint kap töle valaki sms-t, azonnal jelezze!

Erka
szekera

Sziasztok!
Gondolom kitaláljátok, hogy ki vagyok!
Andi Férje!
Megszülettünk!!!!
Ma 10órakor megszületett Lilike! 4400gr és 57cm.
Császár volt a nagy súly miatt, mindenki jól van! Hajnali két órától szenvedtünk, de csak nem akart leszálni Lilike, összehívtak egy konzíliumot,és eldöntötték, hogy császár lesz!
Most rohanok vissza a korházba, majd még írok.
Sziasztok
Ricsi
trompapa

Nagy Nagy GRATULA Andiéknak!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Ez sem semmi súly, remélem nem volt vészes a császár és a felgyógyulás is gyors lesz!!!
Nagyon sok tejet és so-sok egészséget Nekik!!!
Várjuk a beszámolót!!!
Lám-lám, mégiscsak meghozta a hidegfront a babaesöt!KépKépKépKépKépKépKép

Erka
szekera

so-sok=sok-sok
szekera

Andi+Ricsi: Végre Kép! Gratulálunk Lilikéhez! Sok tejcit, erőt és egészséget!

Kép
Kép
timóca

Andi es csaladja,
nagyon nagyon sok boldogsagot kivanok nektek Lilikevel es sok sok tejcsit! Örülök, hogy vegre meglett a varva vart baba! Pihizzetek jo sokat, hogy mihamarabb felepüljetek a csaszarbol!

Itt is hidegfront van....
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Hahó!
Itt egy újabb babó! Kép
/és még rimel is!/

Csirkesz irt sms-t 10:10-kor:
"Hello! Megérkezett kisfiunk Botond 3400 grammal 55 cm-rel kb. ma hajnali 6-kor!"

Nagyon gratulálunk, remélem most már megnyugodott Csirkesz, hogy gyönyörű kisfia lett!Kép

Macs

MAcs
maccs

Gratula Andinak és Ricsinek Lilihez. Gyors felépülést a császárból és jó egészséget, sok boldogságot nekik.

Csirkesz! Gratula Botondhoz! Csak kibújt végre.KépKépKép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN/LORENA LIZA 2920gramm/3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.18 Csengo 40 6 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Alice 40 6 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 40 3 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 40 2 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 40 0 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 40 0 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 40 0 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 39 6 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.29 Moncsi 39 2 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 39 1 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 38 5 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 38 4 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 38 2 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 37 5 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 37 3 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.14 Bibi 37 1 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 36 6 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 36 4 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 36 0 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 35 6 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 35 6 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 35 5 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 35 1 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 35 1 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 35 0 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 34 5 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 33 3 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 33 2 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 31 6 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 31 2 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 31 1 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 28 2 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Csak amíg Zsópapa nem ér rá.KépKépKép

Kész a csaszim története, akit nem érdekel ugorjon.KépKépKép

SZÜLETÉSTÖRTÉNET

2004.09.13. Délelőtt. Bevásárlás, posta, bank majd hazajöttem. Ebédelni már nem akartam, mert fájdogált a hasam. Gondoltam, hogy megint csak jóslófájások, de elég gyakran jöttek és nem múltak. A harántfekvés miatt mindenképpen császármetszésre készültem, ezért ideális volt, hogy reggel 8-kor ettem utoljára. 4-re kellett volna bemennem a kórházba CTG-re, de fél 3-kor szóltam a páromnak, hogy most aztán indulás. A kocsiban kezdtem el nézni az órát, és akkor jöttem rá, hogy 10 perc alatt 5 fájásom volt. Alig vártam, hogy beérjünk a kórházba. Közben felhívtam a szülésznőm, aki várt volna 4-re, hogy egy órával korábban jövünk, mert kétperces fájásaim vannak. Ő szólt a dokimnak, aki szintén a kórházban volt ultrahangozni a kismamákat. Így nem kellett senkire várnunk. Felraktak a CTG-re, ami gyönyörű hegyeket rajzolt. Bejött a főorvos és ránézett, majd közölte: ez teljesen egyértelmű készítsenek elő a császárhoz. Fél füllel hallottam, hogy 1/4 5-kor várnak minket a műtőben. Bea bekötötte az infúziót, amitől kicsit enyhültek a fájások. Tegyem hozzá csöppet sem bántam. A katétertől nem kaptam röhögőgörcsöt, de nem volt olyan szörnyű. Némi fazonigazítás és már csak várnom kellett. Közben anyukám és a párom is bejött még pár szóra. Akkor már kellőképpen be voltam rezelve és ezt láttam anyum és a párom arcán is, akik persze folyamatosan bíztattak, minden rendben lesz. Nem voltak túl meggyőzőek, de mit tehettem volna, hát hittem nekik
Megérkezett a műtősfiú, akit inkább neveznék bácsinak. De a nagyobb problémám az volt vele, hogy durván 60kg lehetett. Igazán küldhettek volna egy bodysabb fickót értem. Hát hogy fog ez elbírni??? -gondoltam magamban, de persze nem mertem hangosan véleményt nyilvánítani. Közölte, hogy ő bizony át tud tenni az ágyra, de akkor össze kell hajtogasson.
Jajjjjjj. Inkább átmászom egyedül. Ekkora pocakkal már csak ne csináljon belőlem galacsint.
A műtőbe érve a számhoz tettek egy 10 ml fecskendőt, hogy igyam meg, ami benne van. Savlekötő, mondták, és én engedelmeskedtem. Egyrészt, mert szomjas voltam, másrészt, mert még emlékszem az előző császárom után a gyomorsav okozta borzalmaimra. Úgy megittam, mintha valami finom koktélt kaptam volna. Meg is jegyezték, hogy semmi fintor? De hát ez rossz ízű. Aztán átmásztam a műtőben lévő ágyra. Valamiért nem emlékeztem, hogy pont olyan, mint a nőgyógyászati vizsgáló szék. Előrehajoltam és kértem az anesztest, ha lehet elsőre találja el a spinált, mert a múltkori 5 sikertelen próbálkozás után elaltattak, aminek most nem örültem volna. A kislányomnak, aki a "B" magzat, túl sok altató került volna a szervezetébe. Az anesztes egy fiatal és nagyon kedves srác volt. Megnyugtatott, hogy márpedig sikerülni fog elsőre. És tényleg a következő pillanatban már bizsergett a lábujjam és nem telt el 5 másodperc már döntöttek is hanyatt, nehogy elájuljak. Annyira gyorsan hatott az érzéstelenítő, hogy magam is meglepődtem. Bekenték a pocakom fertőtlenítővel. Szerintem az a mennyiség amit rám elhasználtak legalább 5 másik anyukára elég lett volna.
Letakartak egy zöld lepellel aminek az egyik oldala papírból a másik műanyagból volt. A császármetszés helyén volt egy lyuk, ott fértek hozzám. A másik felét paravánként az arcom elé emelték. Az anesztes csipkedte a vállam, hogy érzem-e, majd a derekam magasságában is próbálkozott, de ott már csak tudtam, hogy hozzámér, de nem éreztem. Kicsit alacsonyra került a fejem és túl magasra feljött az érzéstelenítő. Akkor megemelték, és mindjárt jobban kaptam levegőt. Közben folyamatosan mérték a vérnyomásom és félpercenként kérdezgették, hogy érzem magam, minden rendben van- e? Aztán az anesztes fiú megkérdezte éreztem-e valamit? Mondtam neki, hogy nem, miért? Mire azt válaszolta, hogy csak azért mert most vágták át a bőrét. Most fejezze be válaszoltam neki, mert ha tovább részletezi én menten elájulok, pedig eddig még soha életemben. Utána már csak pár perc telt el amikor ismét megszólalt, most emelik ki a kisfiút. Szép nagy ahhoz képest, hogy ikrek Hihetetlen érzés elmondani nem tudom, mit gondoltam akkor. Majd elvitték és 2 perc múlva hallottam, hogy itt a kislány is, úristen mennyivel nagyobb. Mindkettőnek kitisztították az orrát és hallottam, ahogy felsírnak. Majd Lorenát odahozta a szülésznőm. Kértem, hogy Rubent is megnézném, őt is hozza ide. Kiment érte és visszahozta, bár nem volt könnyű, mert már anyukámmal és a párommal fotózkodtak. Odatette mind a két babám a mellkasomra én meg puszilgattam a kis magzatmázas fejüket. Csodálatos volt. Ezért megérte ébren lennem.
Innentől mintha vonszolták volna a perceket, azt hittem sosem lesz vége. Kérdeztem mennyi idő még? Kb.20-25 perc felelték. Lestem az órát, amire pont ráláttam. Elkezdett fájni a fejem. Nem tudom mit csináltak, de gyorsan elmulasztották. Aztán már csak levegőt kaptam nehezen és rémesen hülye érzések vették át rajtam a hatalmat. Alig vártam, hogy kész legyek. Nem éreztem sem fájdalmat, sem rángatást sem semmi olyat, ami rossz lett volna csak a levegőm volt kevés. Ami épp elég ahhoz, hogy ne érezzem jól magam. Közben a dokim és a személyzet mindenféléről beszél, pl: hogy fáj a dokim válla és most kapott lidocain injekciót. Meg hogy a Forma 1-ben sem normálisak, hogy 300-al száguldoznak körbe -körbe. Egyetlen egyszer hallottam, hogy latinul beszéltek valamit, de szerencsére nem értettem.
Amikor végre már csak összevarrták a bőröm, páran már kimentek a műtőből. Levették rólam a takarást és kérdeztem, mit csinálnak. Csak bekötjük a sebet, jött a válasz és én megnyugodtam. Rosszabbat vártam, lelkileg nagyon megviselt, hogy ébren felvágják a hasamat, de a gyerekeimért persze megérte. De ha valaha még műteni kell rajtam valamit, soha ne kelljen, tuti, hogy nem akarok spinális érzéstelenítést. A műtősfiú átpakolt az ágyra és betolt a szobába. Kaptam vagy 10 zacsi infúziót, és 6 óra múlva ki küldtek zuhanyozni is. Hát nem nyertem volna Olimpiát 100 m-en. De a nővérke sokat segített. Így azért valahogy boldogultam. A következő két napban úgy éreztem magam, mint akit belülről megrugdostak, de legalábbis összevertek. Még most is fájnak a belső szerveim, a vágás helye csak egyes pozíciókban húzódik.
Hát röviden ennyi, ami kikívánkozott belőlem. Biztos van, amit kihagytam, de a lényeget leírtam. Van két csodálatos babám: Ruben és Lorena .
linato

Andi, Ricsi,

Nagy-nagy gratula a babóhozKép Tényleg nem semmi méretekKép Nagyon sok jót és szépet kívánok hozzá!

Csirkesz,

Hát ezért tüntél elKép Hatalmas gratula kicsi Botondhoz!Kép Sok tejcsit és minden jót kívánok Nektek!
minike

Trompipi+TrompapaKép
GratulálokKépKépKépKépSok Boldogságot és tejcsit kívánokKép
A türelem babát terem.....Kép

CsirkeszKép
Üdv az anyucik táborábanKépGratulálokKépKépKép
Sok sok tejcsitKépBeszámolót várunk.

Noémi
fantikbaba

Linato!
Nem semmi történetKép Én tuti beájultam volna (amit ugy hüvelyi szülésnél is megtettemKép)
Gratula mégegyszerKép

Noémi
fantikbaba

Lányok,

Magi is nagyon eltünt. Gyanús ez nekemKép

Moncsi
minike

Gratulálunk minden friss babának!!! Kép Kép
Milyen hosszú már a babás tábla Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andi és CsirkeszKép
Hatalmas gratula a bébik érkezéséhez, sok boldogságot és tejecskét kívánunk NektekKépKép

Nem volt ma áramunk, erre ilyen jó híreket olvasokKépKép Viszont smmit se tudtam csinálni, még főzni se, de apája hozott nekünk fincsi pizzát és rakott tésztát, Gergő imádja az olasz kajákatKép

Magika
Merre jársz?

Macs
Csirkeszről nem tudzs részleteket? Olyan kíváncsi vagyokKép

Nálunk amúgy semmi újság, védőnő mégse jött, majd hétfőn. Szépen fogynak előlem a nevek a táblázatbanKép Van akikről rég nem hallottunk, lehet, hogy már ők is babáznak, nem?

na puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Andi,
Végre-végre-végre Kép Gratulálok, remélem a császározást hamar kihevered.

Csirkesz,
Gratulálok Neked is, tegnap még javában írogattál, még nem éreztél akkor semmit? És most mi van azzal a fogadással???? Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok Lányok!

Sajnos otthon nincs még netünk, ezért ritkán tudok jelentkezni !

Minden kismamának és kisbabának gratulálok, és sok boldogságot kívánok !

Én még egyben vagyok, jövő csütörtökön kell befeküdnöm az ikrekkel. A 38. hét elején császároznak, ha addig nincs semmi, mert Samu babánk faros.

LinatoKép
Nagyon meghatott a történeted, meg is könnyeztem. Én teljesen be vagyok tojva a csaszi miatt, főleg amiket Macs írt róla! Te egy kicsit enyhítetted a félememet, valahogy csak túlleszek rajta. Gratulálok a hatalmas babákhoz!Kép

Minden kismaminak drukk a finishben, és kitartás, a gyakorló anyukáknak meg jó babázást!

Puszi
Cat
36+4

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: