A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Milena!

Én is elolvastam a történetedet tegnap, töviről-hegyire. Sok mindenben hasonlitunk, eleve abban, hogy én is 75. februári vagyok, csak éppen 28-án születtem. Nekem is van öcsém, aki szintén nálunk is anyuci kedvence, az öcsémnél született unokák sokkal kedvesebbek, mint az én kislányom. HOgy ez miért van igy, nem tudom. Anyám el is ismeri, hogy az öcsémet másképp szereti, mint engem, egyre csak azt hajtogatja, hogy majd ha fiad lesz megtudod......

Az érzéseidet is megértettem, sokszor átéltem már én is ugyanazokat.

Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a baba! Megérdemled! De szerintem mindannyian megérdemeljük!Úgyhogy hajrá !! Kép

Katie
katie

MinyuKép

Mar teljesen extazisban vagyok!!!Mi volt tegnap??
Mennem kell munkabaKép,de 5kor mindent megtudokKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Kép

5 mm Kép Kép Kép
Tegnap felhivtuk a szülöket, mindenki bögött a telefonban Kép

Pusz (mindjárt hozom a táblát, mert az hiszem, hogy tegnap elfelejtettem.)

Kép
Kép
Kép
minyu

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu
Ez szuper!!!!! Izgultam érted. Drukkolok Nektek.

Brahy
Köszi. Tényleg így van ahogy írod. Már előre parázok.
Képzeld - ahogy már említettem tegnap vettem be az utolsó tabit - de már tegnap ilyet mondtam a páromnak, hogy úgy félek hogy nem lehet soha kisbabám.
Tiszta hülye vagyok. Nyavajgok folyamatosan, pedig nektek lenne igazán okotok rá, és ti meg erősek vagytok. Pedig nekem nincs is olyan komoly bajom. (Legalább is egyelőre nem tudok róla!!)

Köszi csajok

Stella
Nem írtál e-mailt!
andi81

MinyuKép
mi volt a dokinál? Ugye minden rendben?

IldikóKép
én a te helyedben nem adnám fel és reménykednék még egy kicsit. Nálam tényleg a remény hal meg utoljára.
Az én anyukám, mikor engem várt addig "menstruált", amíg meg nem mozdultam a pocakjábanKép. Jól megvicceltem akkoriban!

AnnaKép
minden rendben volt? Nagyon drukkolok, hogy veled maradjanak!

Stella

Kép
stella9

Szia Minyu!

Gratula!!!!!!Kép

Úgy örülök Veled!!!!

Nem láttam magam a táblázatban, feltennél megint?18. napon vagyok.

Pusz

Mea
mea

Jaj bocsi már megtaláltam magam a tábliban.

Hány hetes vagy és mikorra vagy kiírva?

Mea
mea

Szia Szilvi 26 Kép

Én a 18. napon vagyok.

Izgulok Veled!!!

Mea
mea

Adri, Móni 23Kép

Szintén drukk, ugyanazon napon vagyunk!!!

És a többieknek is szorítok nagyon!!!!

Mea
mea

Mea Kép
Elvileg 6 hetes, vagy talán már 7 is?, de a doki egyfolytában 5 hétröl beszélt. Talán elszámolta magát, vagy nem tudom. De az valoszinü, hogy nem középidöben fogant a Pöttöm. Május 12-ét mondott a doki, de ez igen képlékeny még Kép Mindenesetre a szülőknek is ugy jelentettük be, hogy május 12-töl szükségünk lenne 2-2 szupernagyira Kép
De most látom, hogy 19. napra irtalak. Elszámoltam magam? Javitsam?

Stella Kép
Igen, rendben volt. Már láttuk a picikét, na igen, komoly 5 mm-es nagyságát Kép
Mondjuk kicsit megijesztett a doki, mert azt mondta, mindenképpen hiznom kell, mert nagyon sovány vagyok, és ha továbbra is ennyit hányok, be kell feküdnöm valami infuzios kurára. Nem tudom, hogy ezt mindenkinek elmondja-e elrettentésképpen, vagy tényleg ennyire komoly a helyzet. Mindenesetre most áttértem arra a taktikára, hogy csak falatokat eszek, de egész nap, hátha ez beválik. Irt fel b6 vitamint, meg valami bogyot hányinger ellen, de csak délután tudom kiváltani a receptet, mert a munkahelyemröl nem tudok eljönni Kép (a fönök szabin, a kolééganöm pedig kidölt valami betegségben)

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Tündi30,
egyenlőre nem tettünk semmit a ciklusom beállítása végett. Most vettem teákat amiket javasoltatok és megnézem, hogy lesz-e valami értelme.
Bár csak a jövö hónapban fogom meglátni Kép

Minyu, gratula!!! Kép
Mostmár minden sinen van Kép Kép

Kriszti
krinyoka

AndiKép
Írtam, de azért átküldöm még egyszer!
De azt nem engedem, hogy már most elkezdj parázni, mert mire odaértek, hogy tényleg próbálkozni kell és össze kell hozni egy babát, teljesen készen leszel. És az senkinek sem jó!

MinyuKép, KrisztaKép
Ti zebrásodtok én meg írigy kutya vagyok, de azért igyekszem utolérni titeketKép!

PilinkeKép
Veletek mi van?

Tündi(30)
ne hagyjuk magunkatKép!
Előre az ikrekért!

Stella

Kép
stella9

Minyu!

Akkor próbálj enni sokat, hogy ne kelljen befeküdnöd.

Te milyen magas vagy és hány kiló?

Én 162, 50 kg és rám is azt mondják, hogy jó lesz majd híznom, mert soványka vagyok.

Mikortól volt hányingered, hanyadik héttől kb.?
Nem rossz így dolgozni menned? Doki nem tudna kiírni, ha rosszul vagy?

Mennyi időt utazgatsz a munkahelyedre?
Olyan jó neked! Kép

Vigyázz magatokra!

Mea
mea

Krinyoka
Sok sikert a teához, és tudod mit? Ne lásd meg hoyg használt-e! Kép

Minyu
Nagyon sok boldogságot a babához, gratulálok, és mindenképpen jobbulást!

Stella
Nem is hagyjuk magunkat, hamarosan Minyu nekünk is rak egy zebrát a nevünk mellé Kép

Tündi
Vendég

Mokuci!
Nekem Dr. Pap Károly főorvos a dokim.
Ez sem olcsó, de nagyon rendes.
És az a lényeg, hogy megbízok benne.

Judyt
KépKép
judyt

Minyu Kép
Gratulálok a kis 5 mm-es babócához. ha tényleg vékonyka vagy, akkor vigyázz, mert ebből könnyen lehet infulziós kúra, ezt a doki nem elrettentésképp mondta, ebben biztos vagyok.
Arra figyelj, hogy igyál is, mert a hányással sok folyadékot veszítesz és azt is pótolni kell. Az apró adagok evése jó taktika.
Reggel még felkelés előtt rágcsálj el 1-2 kekszet az ágyban, az szokott segíteni.

Nem lesz semmi gond!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Stella
Igazad van, sajna mindig ilyen parás vagyok. De reménykedem hogy nem lesz semmi gond. No meg azt is remélem hogy mire nekünk összejön, neked már ott lesz a pocakodban a baby.
Egyébként még mindig nem kaptam meg az e-mail-ed. Még egyszer leírom a címem: cs_andi81@hotmail.com
("cs" után az egy alsókötőjel)
De van másik is: cs_andi81@freemail.hu
Próbáld meg légyszi újra valamelyikre.
Nagyon köszike
andi81

Jaj, annyira aranyosak vagytok, hogy igy szoritotok, meg izgultok értünk is Kép

Stella Kép
Gyere, gyere, törjük az utat neked is! És persze a többieknek. A zebrácskák már ott toporognak a táblázat alján, várva, hogy mindenkihez odakerülhessenek Kép

Mea Kép
168 cm magas, és 46 kilo. Hányingerem multhét eleje ota van, éjjel-nappal. Azóta nem kivánok enni semmit. És kb hétfö óta hányok. Kép
Munkaheylre a párom hoz-visz kocsival, még ez a szerencse, mert tegnap tömegközlekedtem a dokihoz, és nagyon rosszul voltam. A doki kérdezte, meddig akarok dolgozni, mondtam, hogy egyelöre még jó lenne. Mondta, hogy amint ugy érzem, rögtön kiir, hogy tudjak pihenni. Attól tartok, hogy otthon még jobban ezen filoznék, itt a munka azért kicsit elvonja a figyelmemet. (nameg persze itt tudok netezni Kép Na, jo kibirnám net nélkül is otthon. )

Orsi Kép
Sajna, az ágyban keksz nem jött be, amint felültem, visszajött. Kép Az azért elég jol bejött, hogy felkelek, beteszek 2 fél szelet kenyeret a piritossütöbe, és mire elkészül, az egyiket el tudom lassan rágcsálni, a másikat ut közben a kocsiban. Ezt még csak ma próbáltam ki, de eddig müködik. Inni rengeteget iszom, az könnyebben lemegy, mint a kaja. Kép

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!Kép

Ha táppénzre mennél mostantól, akkor hogy működik, kevesebb lenne a gyed???

Mert sokan azt mondják, hogy ha kiírnak mondjuk az elejétől, akkor kevesebb lesz, mert a táppénz is beleszámít.

Ez igaz? Vagy a táppénz előtti fizetések átlaga számít?

Lányok!Kép

Tud valaki erről infot?

Mea
mea

Mea Kép
Nem vagyok (még Kép) otthon a témában, de ugy tudom, hogy a gyed-et a szülés elötti év keresetének átlagábol számolják. Tehát ha én jövö májusban szülök, az ezévi brutto átlagkeresetemet veszik alapul, és ebbe beleszámit a táppénz, esetleges bonusz, stb. Ennek fizetik a 75%-át, azt hiszem, de max brut 83 ezer forintot. Javitsatok ki, ha tévednék!!! Még nem végeztem konkrét számitásokat, és igazábol mindketten (a párommal) azon az állásponton vagyunk, hogy ha az egészségem ugy kivánja, akkor mindenképpen betegállományba megyek. Nemcsak a baba, hanem magam miatt is. Vagy forditva. Szoval, érted. Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Helyesbitek. A sógornömet kérdeztem kb fél évvel ezelött, ö ezt irta (azota persze lehet, hogy változott a dolog!):
"TGYS=terhességi gyermekágyi segély; ezt a születés utáni 168 napban adják. Alapul az előző év bruttó átlagkeresetét veszik és annak adják talán a 75%-át. Az átlagolásnál mindent
beleszámolnak ( jutalom, táppénz); szóval érdemes úgy időzíteni, hogy táppénzre csak már a szülésedévében menjél. Ez egy elég jó összeg, ha 1 olyan év áll mögötted, amit végigdolgoztál.

GYED: gyermekgondozási díj; a TGYS-t követően jár; Fizetés 70%-a, DE maximum:83000 Ft. A gyerek 2 éves koráig adják. Én most ezt kapom. Itt is az előző évet veszik alapul az átlagolásnál.

GYES: gyermekgondozási segély; ezt 2-3 év között adják, ha nem mész még vissza dolgozni. Ez egy fix összeg: talán most emelték fel 24000 Ft-re.

Még , amikor megszületik a kicsi, adnak egy ún: anyasági segélyt; egyszeri juttatás, a mindenkori minimál nyugdíj 200%-a??? Ezt nem
tudom pontosan."

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi az infotKép

És pihenjél, amennyit csak tudsz.

Pusz

Mea
mea

Orsi Kép
Talán te tudsz abban segiteni, hogy a szülés elött sima táppénz jár? Ha az a brut fizu 75%-a, akkor mosta bruttonak mennyi lesz a nettoja Kép ? Szoval, menniyt vonnak le még a 75%-bol? TB-t és SZJA-t is?
És ugyanigy a TGYÁS és GYED-nél is?
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

AndiKép
lehet, hogy ami szerverünkkel van gond, de azért megpróbálom a másik címedre is.

MinyuKép
tényleg vigyázz nagyon magadra. Eddig működik a gyakran keveset evés?

Húúúú ezek a piszkos anyagiak!! NEhéz kiigazodni a jogszabályokban. Én most inkább meg sem próbálom!
Stella

Kép
stella9

AndiKép
elküldtem két külön helyről is a freemail-edre.
Ha most sem megy, akkor tutira cenzúra van beépítve valahovaKép
Stella

Kép
stella9

Minyu!
Az anyasági segély 52.200 Ft.

Judyt
KépKép
judyt

Noémi, Icsilya
Köszi a választ, a drukkot és a szuper ikres képet. Mekkora a valószínűsége, hogy ikrek lesznek a három szép kis petéből, ha egyáltalán...?
Bocs, hogy nem válaszoltam, de valamit kegyetlenül összekevertem a jelszónál meg a usernévnél, és felfüggesztették a hozzáférésem és ezért lettem most Teknőcke.

Noémi
És neked a múltkor sikerült?
teknõcke

Sziasztok!

Minyu Kép nagy-nagy gratula nektek! Én is irigy kutya vagyok, mint Stella! Kép De Karácsonyit topikürítés, ugye csajok?
Próbálj meg tényleg folyamatosan enni, meg táplálékkiegészítőt is szedjél, hogy az ásványi anyagok meg vitaminok eljussanak az 5 mm-es csodácskához! Ha egy mód van rá, ne gyógyszertárit szedj (Centrum, Actival stb.), mert teli van szintetikussal meg mellékhatással, szerezz be természetes hatóanyagút, az is segíthet. A barátnőm most múlt 21 hetes, és már 2 hete otthon van. Múlt héten a lelkemre kötötte, hogy én is maradjak majd otthon ha eljön az idő, mert sokkal csodálatosabb így, többet tud a babával foglalkozni. Úgyhogy ha tehetitek, maradj nyugodtan otthon, onnan is tudsz netezni, reméljük Kép

Krinyoka Kép szerintem se tudd meg, hogy milyen az a tea! Hátha most... mikor kéne megjönnie? Már lassan tesztelhetnél Kép Kép Kép

StellaKép ez aztán a történet! Az én hasam is puffad már 5 napja, milyen jó lenne, ha nekem is lenne ott egy Stella valahol Kép

Nem mentünk el dokihoz, úgyhogy 2. inszem 28 nap múlva :-(

Puszi
Noémi
Vendég

Teknőc Kép nem sikerült. Negatív teszt, ráadásul aznap úgy megilyedt a szervezetem, hogy a kézfejemen lévő vénából tudtak csak vért venni a HCG-hez. :-(
Na, majd legközelebb. A két hét nagyon szar, de ki kell bírni. És szerintem biztosan lesznek mindenféle tüneteid, nekem is voltak, az ember hajlamos bebeszélni. De hátha! Kép
Nagyon szorítok, hogy meglegyen a nagy randi!!!!!!!!!!!

Puszi
Noémi
Vendég

NoémiKép
Persze, hogy áll a Karácsonyi kiürítés, naná!

Miért maradt el az inszem? Csak nem vagytok betegek? Azt hiszem kicsit lemaradtam a ti sztoritokról, bocsi.
Olyan sokan lettünk hirtelen. sose gondoltam volna, hogy ilyen sok embernek, ilyen nehezen jön össze a baby.

Pedig nem rajtunk múlik, az tuti!
Stella

Kép
stella9

Minyu Kép
Szülés előtt sima táppénz jár, de fogalmam sincs, hogy az mennyi.
Szakbarbár tud neked segíteni őt itt találod meg, gyorsan és nagyon korrekten válaszol.:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=38611212

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Stella

Megkaptam végre. Köszi és írtam is neked vissza.

Andi
andi81

Noémi22,
Nem is szeretném megtudni, hogy hatott-e a tea Kép
Egyébként én most tartok a 33 napnál, de semmi jele semminek. Ez nálam egyáltalán nem jelent sajna semmit. Főleg mert csak múlt hét csütörtök óta akciózhatunk élesben ezért elég minimális az esély. Szóval 0!!! De karaira mindenkinek lesz pocaklakója és ez tuti Kép
Amikor babás voltam akkor nagyon hamar elkezdett fájni a mellem és megnőt. Most ilyen jeleim sincsenek...

Tényleg a 83 000 Ft GYED nek mennyi a nettója???
krinyoka

Minyu Kép
Most hogy talán felcsillanhat nálam is a remény, bekerülhetnék én is a táblicskuba?
Paraméterek:
2004. január óta
6. cn
28 rendszeres
Budapest
28 év
Köszi szépen!
Hajni

Nagyon örülök Nektek!!! Kép
hajnesz

Szia Hajni!

Hogy vagy? De jo, jossz a tablaba!!!!
Aztan tavozunk remelem minel gyorsabban!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Kriszti!

Bocsánat, hogy belekotyogok a topicba: a GYED nettója kb. 67000 Ft.

Minden jót mindenkinek!

Timi
szabotimi

Szia Dodó!!!
Tele reményekkel, persze nem várok csodát, most csak annak örülök, hogy legalább elkezdődtek a vizsgálatok és mostantól majd nekem is mondanak valamit azok a bűvös számok és eredmények, amiket itt látok mindig! Kép
Jaja, én is a Karácsonyt céloztam meg!!! Remélem, addigra mindenki lejtheti már itt a zebra-totem táncot!!!
Hajni
hajnesz

Timi,
köszi a választ Kép
krinyoka

Sziasztok!

MinyuKép

GRATULALOOOOOOOOOOOOOOK!!!!!!!!!!!!:o
Ez CSODALATOSKépKépKép

Nekem is majus 12 a celidoKépEs en ma vagyok 7+0

Lanyok!!

Karacsonyra mindenki babas lesz!!!Nagyon szoritok!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Stella Kép
Az én drága párom nem bírt felkelni, munkából pedig már nem tudtunk elmenni. Ma pedig már késő, 4. nap. Kép Kép
Biztosan nem volt véletlen, hogy így alakult, majd legközelebb.
Karácsonyig még van időnk! Kép Kép Kép

Krinyoka Kép
Nagyon szorítok, milyen furcsa, hgoy nekem a 33 nap elképzelhetetlen!

Tényleg nagyon sokan lettünk, úgyhogy ideje mindenkit áttuszkolni a babás topikba! Magunkkal együtt! Kép

Sziasztok!
Noémi
Vendég

Hajni Kép te se maradj sokáig!

Dodo Kép én magam elé engedlek, oly rég óta vagy már itt! Úgyhogy csak tessék..... KépKépKép
És aztán én is jövök!

Zituska Kép te is jöhetsz Kép

Noémi
Vendég

Sziasztok!Kép

Alig győztelek végig olvasni benneteket!Kép
Annak örülök, hogy ennyien összeverődtünk, és erőt adunk, segítünk egymásnakKép, de annak már nem, hogy ennyien küzdünk ezzel a problémával.Kép

Minyu!Kép

Gratulálok a kis 5 mm-es bébihez!KépKépKépKép
Remélem megjön az étvágyad! Vigyázz magadra!!!Kép

Noémi!Kép

Igyekszem, igyekszem!KépKépKép

Fúú, én jól megszívom ezzel a GYES-sel, GYED-del! 6 órára vagyok bejelentve minimál bérrelKép
De letojom, csak legyen már babókám!!!!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Lányok

A GYED, illetve a THGY mértéke megegyező 70 %.
A THGY-nál a szülést megelőző év bruttó keresete számít, ha van az anyukának 180 naptári napi jövedelme, ha nincs, akkor a szülést megelőző naptól számolják vissza a 180 napot.
A táppénz kieső időszak, nem számít bele a THGY, GYED alapba, úgyhogy ha valaki el akar menni táppénzre csak menjen nyugodtan. A THGY-ból vonnak SZJA-t, (kivéve ha az anyuka kéri vagy az alkalmazotti, vagy pedig a gyermek után járó adókedvezményt), a GYED-ből pedig 8,5 % nyugdíjjárulékot vonnak.
Pusszancs
Móni
mokuci28

Judyth

Ti mióta próbálkoztok a pároddal, jártok valamilyen kezelésre?
Én jelenleg lapar előtt állok, rendesen be vagyok tojva, utána pedig jöhet a Kaáli. (inszemináció)

Pusz
Móni
mokuci28

Sziasztok!
Ez csak egy próba, hogy tudtam-e magam regisztráltatni. Ha igen, holnap ezer kérdéssel jövök.
Bogi
bogi1975

Sziasztok!
Ez csak egy próba, hogy tudtam-e magam regisztráltatni. Ha igen, holnap ezer kérdéssel jövök.
Bogi
bogi1975

Minyu!
KépKép
Vendég

Sziasztok.
Ma voltam orvosnál és megállapitották, hogy PCO-m van. Ugy éreztem mintha arcul csaptak volna. Olvastam hogy ez meddőséget is okozhat. Puregon injekciót irták fel.Hallott róla valaki? Vagy használta? Nagyon el vagyok keseredve, mert csak rosszat olvastam erről a betegségről.Végig kell zongorázni, melyik az a gyógyszer ami használ, ami elég sok idő, én pedig már 30 éves vagyok... És most nekem is ez van , egyszerűen nem értem.Elnézést a negativ hangulatért..., de nem térek napirendre e felett sziasztok
hritus

Minyu!

Naná, hogy megjött pontosan, ahogy szokott, úgyhogy lécci javíts majd, ma vagyok 1 cn. Köszi.

Henci
henci

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: