A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Miciona! Mi volt ma a fülészeten? Kaptál infúzió kúrát? Remélem, hamar megjavul a füled!
Kérdezted, hogy Dévai előtt jártam-e másnál. Apánk előtt egyetlen alkalommal voltam egy másik dokinál (akit nagyon ajánlottak), mert ő egyetlen ultrahang után (mindenféle vérvétel és egyéb vizsgálat nélkül) hajlandó volt felírni 2 havi Clostit. (Egy barátnőmnek egyébként már a 2. havit be se kellett szednie, ezért bíztam ebben én is ennyire.) Aztán amikor nagy sokára rájöttem, hogy kivizsgálások nélkül nem megy, akkor már nem volt kérdéses, hogy Déviszhez kell mennünk. Képzeljétek, anyukám barátnőjének a kisfia is (kisfia? ... igazából azóta már 30 éves férfi... :)) Apánk "közreműködésével" fogant. Úgyhogy én nagyon örülök neki, hogy rögtön a legjobb helyre jöttem! :)

Kriszto! Igen, jól azonosítottál...:) Jaj, nagyon drukkolok, hogy a hasfájásaid jót jelentsenek! Neked egyébként mikor kell tesztelned? Nekem Apánk most is azt mondta, hogy az inszemtől számítva 3 hét, ami március 24. lesz. Én eddig soha nem bírtam kivárni még a 2 hetet sem, és persze mindig rögtön elkeseredtem... De most ki fogom várni a 3 hetet! Remélem legalábbis, hogy lesz elég erőm hozzá!
Ja, a sírás dettó. Én is állandóan... :cry:

Zsuzska! Köszönjük a gyógyteás infókat! A költözködéshez kitartás!

Kata! A jóga is biztos nagyon jó! Vagy ha gondolod, próbáld ki a hastáncot! (Nekem a múlt hónapban tuti ettől múlt el a cisztám, mert semmi mást nem csináltam másképp! És nem véletlenül volt a hastánc anno termékenységi tánc...!)

Hildácska! Írj, hogy mit mondott Apánk a barnázgatásra! Izgulunk Érted!
loreena

SZIASZTOK,

Kriszto,
ne figyelj a jelekre ,mert csak idegeskedik az ember, hogy vajon mi lehet , mit jelenthet! Igaza van Bodzának lehet a beágyzódás is.
A lényeg, hogy próbáld jól érezni magad és nem aggódni semmi miatt.

Zsuzska,
pont eszembe voltál, hogy mi lehet veled. Azt hittem még mindig szomorkodsz és inkább nem jössz amíg nincs újabb akció. Jó, hogy most a költözködés miatt kicsit kizökkensz a babázásból és az új helyre jöhet majd a baba.

Kkata,
a mozgáson kívül és nem tudom melyik tea a legjobb ciszta űzésre, de drukkolok, hogy eltünjenek a következő ciklusra!

A tornákról: csináltam én is az arwen tornát. A mail-en elküldött kérdőívet kitöltöttem ,de aztán vki elküldte dvd-n a tornát ,így nem mentem el az órákra.
Az aviva nem volt szimpi.
A Muki által ajánlott György tea babaváró csomagjáról már írtunk itt régebben. Na persze nem lettem tőle várandós, de a hormon szintem normalizálódott a tisztító teájától!! Illetve a Jó Isten tudja mitől, de mást nem szedtem , olyan rendszeresen nem tudtam tavaly nyár óta futni, tehát vagy csak úgy, vagy a tea hatott az FSH-ra. Mert a prolaktinra mondják, hogy stressz hormon, tehát az inkább ugrálhat, az FSH kevésbé és mégis sokkal alacsonyabb lett, mint egy éve volt.

Muki,
sok energiát kívánok, hogy a lelked és a tested újra készen álljon egy kisbaba fogadására :)

Loreena,
jól teszed, ha kivárod a 3 hetet. Kevesebb csalódás érhet és az eredmény is biztosabb. Ha úgy könyveled el magadban, hogy addig nem is érdemes tesztelni, akkor könnyebb kivárni a 3 hetet. Nem jó azon agyalni, hogy mi lenne , ha mégis, vajon mit mutat. Én már csalódtam korai tesztben még egyszer nem követném el ezt a hibát.
A fülészeten nem kaptam infúziót, hanem gyógyszer formában kaptam meg a legnagyobb dózisban azt ami benne lett volna az infúzióban.2 hét múlva kontrol. Vettünk fülgyertyát is, sőt ma a kollegám hozott egy könyvet és nőnap alkalmából abból 'kezelt' az akupresszúrás pontokon , amik fülzúgásra írnak. :)
Ez adta az ötletet, ha nem múlna elmegyek akupunktúrára.

Tényleg mi lehet a cérnabeültetéses akupunktúrás lánnyal? Elfelejtettem a nevét :oops: ????
miciona

Loorena! Téged ki is hagytalak a lapető átirényitásból... :oops:
Laptető :arrow: Lorenanak is! :D

Miciona! Remélem elmúlik a fülzúgás. Egyébként az akupunktúra sokak szerint a termékenységre is jó hatással van. (Persze ez sem kizárólagos csodaszer). Syóval ha már úgyis szurkodnak, esetleg a termékenységgel kapcsolatos pontokra is lehetne figyelni!

Kép
kislibus

Sziasztok,

na este sem tudtam jönni, de Miciona, neked mindenképp akartam írni.
Szóval az ismerős csajszi 4-5 napot volt korházban, mindenféle vizsgálatokat csináltak neki, de igazából nem tudnak semmit. Azt hajtogatták, hogy valami vírus, de semmit nem kapott rá, csak talán értágítót?! Viszon folyamatosan kérdezgették, hogy nem zúg-e a füle, de sajnos neki is kezd... Emellett fáj a szeme, feje, stb. Most hazaengedték, de még 2 hétig otthon kell lennie.
Megjött a leleted? Mi volt rajta?

Zsuzska, elvileg nekem is 16-án kell mennem, de még egyezkedek Apánkkal :lol: , és április elején kezdünk! Akkor tuti találkozunk majd! Remélem most jól kinyitotta a fülét a fránya cisztám és ő is hallotta...

Kislibus és a többiek is, köszi a sok infot a teáról, cisztáról!

Hildácska, mit mond Apánk a barnázásra?

Loreena, nagyon-nagyon szorítok! Kezem-lábam csuriban! :wink:

Emerencért már én is kezdek aggódni...

Na futok lányok, mert szétszednek... :cry:
kkata23

Sziasztok!

Loreena! :D , hááát az igazság az, hogy 21-22.-én kellene tesztelnem, mert akkor telik le a 3 hét.... De majdnem biztos, hogy nem fogom kibírni. Mivel az inszeminációk után mindig a 14. napon csináltattak tesztet, valószínűleg most is az lesz. Sohasem volt még pozitív tesztem. Igazából, ha negatív lesz a hétvégén a teszt akkor még nem kenődök el, mert kivárom a 22-ét. Ha pozitív, akkor viszont megint új a helyzet, mert keddtől dolgozok és nem mindegy, hogy esetleg "állapotos-gyanús" vagyok-e vagy sem.

Vjulcsi! Nagyon közeleg az idő. Nem izgulsz? Dévainál fogsz szülni? (Bocsi ha már volt róla szó, csak lemaradtam) Mekkora a baba?

Köszi a biztatást és a drukkot mindenkinek!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

Micike,
Na remélem használni fog az antibio, amit kaptál, és elmúlik tőle a fülzúgás is. Mikorra várható a leleted?
De jó lenne ha most már minden rendbe jönne, és kezdhetnél, így, hogy alacsony lesz a FSH-d, ráadásul sokkal jobb esélyekkel!.

Katám,
Neked is nagy drukk, hogy hülye ciszta elmúljon! Iszod már a teákat? Tudom, hogy sok most a munka, meg a nagymamáért is izgulsz, de azért ugye nem stresszeled magad nagyon? Mert azt most nem kéne... Jön a tavasz, áprilisban kezdhetsz, minden rendben lesz! Drukkolok.

Kriszto,
Ha mindenképpen 14 nappal utána akarsz tesztelni, akkor viszont nagyon figyelj, hogy nagyon érzékeny tesztet vegyél! Nekem a legérzékenyebb teszt is halvány volt a 17. nap reggelén! (az igaz, hogy olyan sokat jártam pisilni, hogy a koncentrációja nem lehetett túl nagy). Nagyon drukkolok neked!
Aranyos vagy hogy kérded, köszi, igen, már nagyon izgulok, el sem tudom mondani mennyire várjuk már a kicsi lányunkat! Izgulok, de szerencsére inkább izgatott vagyok, mint félek, a szülés már egyáltalán nem érdekel, csak hogy a kezembe foghassam Őt :) Ha minden igaz Dévainál fogok szülni, persze ha nem ér rá, akkor egy másik dokinál (de nem ügyeletesnél).

Erről jut eszembe, holnap este 6 felé nem jön valamelyikőtök Déviszhez? Mi ott leszünk, szőke vagyok, és pocakom van, nem túl nagy :)
vjulcsi

Kislibus! Olyan jók azok az ötletek, gondolatok, amiket a babás fórumon írtál! Majd én is szeretnék elolvasni ezzel kapcsolatban minél több jó könyvet. Megírod, hogy Te miket olvasol/olvastál? Vagyis hogy melyik könyveket tartod a legjobbnak? Egyébként a Bodza által ajánlott Gordon-féle P.E.T. (Szülői Eredményesség Tanulása) is nagyon jó! Én a T.E.T. (Tanári Eredményesség Tanulása) című könyve alapján ismertem meg. De ha jól emlékszem, tényleg nem sok helyen lehet kapni. Én még évekkel ezelőtt csak a Vas utcai pedagógiai könyvesboltban találtam meg. Egyébként a P.E.T.-et nagyon szívesen kölcsönadom Nektek! Remélem, március végén egy pozitív teszt után megyek majd Apánkhoz egy első kukucskára :), úgyhogy akkor szívesen elviszem a könyvet! :)

Miciona! Remélem, a gyógyszer, a fülgyertyák és az akupunktúra gyorsan helyrehozzák a hallásodat!

Kriszto! Hát, megértem, hogy nem várod ki a 3 hetet a teszteléssel… De várj csak, egy fontos kérdés: ha korábban mindig a 14. napon csináltattak tesztet és negatív lett, akkor abba is hagytad az Utrogestan vagy Duphaston szedését? Mert akkor tényleg nagyon veszélyes a túl korai tesztelés! Szerintem egyébként lelkileg is veszélyes… Én már annyira utálom a negatív teszteket látni! (Most azért fogom kivárni a 3 hetet, hogy legrosszabb esetben is csak egy ilyen tesztet kelljen látnom.) Szerintem, Te se stresszeld ezzel korábban magad. Szerintem, keddtől csak szép nyugisan dolgozz majd, eleve érezd magad „állapotos-gyanúsnak” :)!

Hildácska! Sokszor eszembe jutsz, hogy mi lehet Veled! Remélem, csak azért nem tudsz jönni, mert a munka és az Apánkhoz járás mellett nincs időd! Mert ugye megy tovább a stimu?

Kata! A cisztád hallotta a fenyegetést, és remélem, hamar felszívódik… :evil: !

Julcsi! Ugye, majd üzensz nekünk Katával, hogy mikor izguljunk Értetek? Persze már most nagyon izgulunk…! :)

Kismamik és Anyukák! Ha erre jártok és van időtök, nyugtassatok meg, légyszi! Amikor a babcikák beköltöztek a pocakotokba, az elején (abban a 2-3 hétben) éreztetek valami olyasmit, hogy ez most más, mint egyébként? Nem fizikailag, hanem belül, a lelketek mélyén?
Én egyetlen egyszer nagyon régen (már lassan 3 éve) biztos voltam benne, hogy terhes vagyok. Olyan nyugalom és harmónia szállt meg, valahogy azt éreztem, hogy én tudok valamit, valami nagyon jót, amit mások még nem tudhatnak. Ez egy hétig tartott kb., aztán a munkahelyemen rettenetesen felidegesítettek, elkezdett remegni a hasam, és egy pillanat alatt vége lett annak a csodálatos érzésnek. Azóta persze pillanatokra szoktam érezni hasonlót, de már nem merek igazán bízni benne. Szóval Ti akkor, abban a kivételes hónapban éreztétek a lelketek mélyén, hogy most biztosan sikerült, vagy ugyanúgy "csak" bíztatok benne, mint máskor is?
loreena

Loreena,

Én egyszer, még több mint 2 éve, amikor elkezdtünk próbálkozni, az első hónapban éreztem, hogy valami más. Nekem ez nem is igazán pozitív volt... munka után hazamentem, nagyon nagyon fáradt voltak, olyan egykedvű is, csak ültem a kanapén órákig és nem tudtam mit csinálni. Étvágyam egyáltalán nem volt, viszont nagyon kívántam az alkoholmentes sört :) Akkor éreztem, hogy valami van. Lett is pozitív tesztem, de sajnos nem maradt velünk az a babó...

Most a lombiknál csak annyit éreztem, hogy eszméletlen boldog vagyok. Ez nem tudom mennyire függ össsze azzal, hogy Szonjus már ott volt, vagy csak egyszerűen attól voltam boldog hogy végre kaptunk egy komoly lehetpséget... de olyan kerek volt a világ, jól éreztem magam a bőrömben, nyugodt voltam és kiegyensőlyozott. Lehet hogy akkor is ezt éreztem volna, ha végül kiderül, hogy a baba nem tudott megtapadni, nem tudom. De gondolom mint mindenben, ebben is minden ember más, sőt ugyanazon embernél is más és más lehet egy-egy terhesség.
A lelkem mélyén nem hiszem hogy éreztem, hogy sikerült, inkább csak nagyon nagyon nagyon bíztam benne.
vjulcsi

Loreena,
Irok neked privit! :)
vjulcsi

Sziasztok!

Tesztelés elnapolva! Igazatok van, kibírom!!
Az inszemek után 14. nap és utána 17-18. napon csináltam tesztet, persze a doki utasítására és ha az is negatív volt abbahagyatták a gyógyszert. Így utólag belegondolva esélyt sem adtak arra, hogy ha esetleg volt valami amit a teszt még nem mutat, de a progival megtartható, az meg is maradjon, hiszen abbahagytam a gyógyszert és 3 nap múlva meg is jött.
Szóval most ki kellene bírnom, bár sajnos ma megint megjövős hasfájásra kelltem ami (korábbi tapasztalatok alapján) nem jó hír. De persze az utolsó pillanatig bizakodom. És, hogy biztosan ne csábuljak a tesztelés felé, nem vettem tesztet, nincs itthon egy sem:-)

Loreena! Remélem találkozunk a hónapvégi randin Apánknál, és mindkettőnknek naggggyyon jó kedve lesz :-)

Julcsinak a világ legkönnyebb szülését, hogy mihamarabb kezében tarthassa kislányát! Ma mész ultrahangra, ne felejts el tájékoztatni minket, hogy mi volt!

kriszto

kriszto82

Julcsi!

Szonjababa az első lomikos próbálkozásból lett?

kriszto

kriszto82

Sziasztok!

Nagyon jó olvasni titeket! Olyan nosztalgikus érzés... nagyon-nagyon szorítok mindenkinek, mg a nem is nagyon van Nimródtól időm írogatni. (nagy öröm, ha legalább visszaolvasásra hagy időt nekem)

Én nem éreztem semmit odabenn, lélekben. Nem mertem érezni... Nálunk már annyi ovu.indukció, meg inszem, eg egy sikertelen lombik is volt, hogy már mindenféle "megérzést" kipróbáltam és nem jött be egyik sem. Így csak halálosan izgultam. DE! Mindenkinek ajánlom, hogy dobja el a nyálas romantikus filmeket és nézzen horrort! :lol: :lol: Én a Fűrész összes részét megnéztem a beülti utáni napokban és lám... :wink:

Ajánlhatok könyveket?
- Dr. Ross Campbell: Életre szóló ajándék /Hogyan szeressük gyermekünket?/
- Dr. Ross Campbell: Szülői hivatás /Hogyan ismerhetjük meg gyermekünket?/
- Dr. Popper Péter, Dr. Ranschburg Jenő, Dr. Vekerdy Tamás: Sorsdöntő találkozások: szülők és gyerekek ( a Mesterkurzus sorozatból-ajánlom a többi könyvet is)
- Cziegler Orsolya: Én? Te?- Mi! /gyerekekről szülőknek/
-

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kriszto! Jaj, nagyon örülök neki, hogy sikerült meggyőzni a későbbi teszteléssel kapcsolatban! Én tényleg soha nem bírtam kivárni még a két hetet sem, a párommal folyton alkudoztam, hogy minél előbb tesztelhessek (de sokszor még a neki tett „kialkudott” ígéretemet sem tudtam betartani… :oops: ) De most már rájöttem, hogy ennyi év várakozás után, ez a pár nap már nem számít…
Amúgy Julcsi Szonja-babája valóban az első lombik, és Rencsi Marcija a babás fórumon szintén! Remélem, Te is az ő példájukat követed hamarosan! OK, március végén vigyorgós :D randi Apánknál! :)

Moncsiga! Nagyon megnyugtatott, amit írtál! Én sem merek már hinni a megérzéseimben, de Hál’Istennek, úgy tűnik, nem ezen múlik…
A könyvajánlásokat köszi, a Mesterkurzus könyveket én is imádom, majd beszerzem a többit is, amit írtál! :) Egyébként amikor elkezdtem ide írni, írtam Neked is egy privit (a babás fórumra nem merek írni), ami elszállt, és utána már nem írtam újra. Csak szerettelek volna megnyugtatni, hogy Ranschburg azt írja valamelyik könyvében a szoptatással kapcsolatban, hogy az egész szoptatás-dologban nem maga az anyatej a lényeg, persze nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, de a baba fejlődése szempontjából az anya közelsége, biztonságot adó melege, szeretete minden tápanyagnál többet ér. Aztán nagyon örültem, hogy végül Te magad is erre jutottál, hogy Nimóci-baba így is úgy is minden fontosat maximálisan megkap Tőled! Annyira cuki róla az az alvós-mosolygós kép a másikon! Imádnivaló! :)

Valamit még szeretnék leírni Nektek, lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de mindegy. Januárban „megegyeztem” azzal a kis Lélekkel, aki majd egyszer a mi gyerekünkként szeretne megszületni, hogy rendben, hogy csak majd valamikor később akar jönni, ez az ő döntése, de egy kis időre, egy pár hétre jöjjön el már most hozzánk! Az sem baj, ha nem marad velünk, de legalább történjen már valami! Úgyhogy ha csak egy pozitív tesztem és csak egyetlen bíztató ultrahangom lesz, én már annak is nagyon-nagyon fogok örülni önmagában, és nem fogok azon izgulni, hogy mi lesz a folytatás. Aztán belegondoltam, hogy tulajdonképpen már most is felesleges azon izgulni, hogy mi lesz a folytatás… Miért ne örülhetnék már most is? Úgyhogy örülök a páromnak, annak, hogy nagyon szeretjük egymást, örülök Nektek, annak, hogy végre én is elkezdtem ide írni, örülök az ilyen nyugisabb napoknak, mint ez a mai, amikor itthon dolgozhatok (dolgozhatnék, ha tudnék), szóval örülök ennek a várakozásnak is. Nekem az életben egyébként minden fontos dologra nagyon sokat kellett várnom, de mindig nagyon megérte várni, mert aztán sokkal boldogabb lettem, mint sok olyan ismerősöm, akiknek minden elsőre az ölükbe hullott, és ezért aztán nem is tudták igazán értékelni…
Másrészt úgy döntöttem, hogy nem érdekelnek azok a „kedves” okoskodó ismerőseim, akik azt mondják, hogy azért nem sikerül, mert annyira görcsösen akarom. (Persze csupa olyan ember mondja ezt, aki soha nem volt ilyen helyzetben, és fogalma sincs arról, hogy ilyenkor mi játszódik le bennünk.) Úgy döntöttem, hogy nem fogom még ezzel is magamat hibáztatni, hiszen úgysem tudom „nem akarni”. Úgyhogy örülök annak is, hogy „akarom”, akármennyire görcsösen akarom. Örülök, hogy egyáltalán akarhatom! Van kitől, kivel, hová, miért… akarni, már ez is annyira jó! :D
loreena

Loreena! Annyira jo,hogy igy gondolkozol/erzel!!! Nagyon igaz!!!! :D
Azert orulok,h megsem vagy ufo memoria tekinteteben :lol: , MelcsiMuci-Marci, RencsiBebi-Domi. ;-)
Oleles!!! es drukkkkk+++++++

Kép
bodza2005

Hú, tényleg! :oops: Bocs, Rencsi!
Bodzi! Amúgy valóban nem vagyok egy memória-ufo :), csak olyan régóta olvaslak Titeket naponta folyamatosan, és úgy érdekelt mindenkinek a sorsa, hogy sok minden megmaradt bennem...
A nevekkel viszont tényleg hadilábon állok. Félévente több száz nevet kell megjegyeznem... Legalábbis kellene...
loreena

Sziasztok,

engem sajnos meló szörny még mindig terrorizál, örülök, ha vissza tudok olvasni, de most nem bírom ki, hogy ne írjak...

Loreena, annyira örülök, hogy jöttél!!! :lol: :lol: :lol: Annyira egyformán gondolkodunk, hogy az már félelmetes... Minden mondatod olyan, mintha csak magamat hallanám, annyi különbséggel, hogy én nem tudom ilyen szépen megfogalmazni. :oops: Én is tipikusan az az ember vagyok, akinek mindig mindért meg kellett küzdeni, de amikor sikerült, az olyan jó volt... Nem is tudom miért lepődtem meg, hogy nekünk babánk sem egyből lett...
Nagyon szorítok nektek, hogy most teljesesüljön a kívásnágotok! Már egy hét el is telt!!! Észrevetted? :wink:
És gyere gyakran, mert annyira jó olvasni az írásaid!

Többieknek is cuppantás, bocsánat, hogy most nem írok mindenkinek!

Ja csak még annyit, hogy Julcsikám, este gyere mindenképp! Mesélj mi volt Apánknál... De én valamiért úgy érzem, hogy Szonjus még nem jön. Tudod, 18-át beszéltük... :lol: Attól mert én megszegtem a 17-et, Szonjus még tarthatja a 18-at... :lol:
kkata23

Loreena,

Jaj nagyon tetszik, ahogy gondolkodsz, örülök,hogy ilyen boldognak érzed magad! Ez nagyon sokat számít szerintem. És teljesen igazad van, néha a legnehezebb amiatt boldog lenni, amink van, pedig ez nagyon fontos lenne.
Drukkolok neked nagyon!

Bodzikának igaza van, Melcsikének Marci az első inszemből, Rencsinek Domika az első lombikból fogant, nekünk Szonjus szintán az első lombikból.
Szóval kitartás lányok, vannak csodák! :)
Puszi
vjulcsi

Katám,

:) Tudom, hogy 18-a volt betervezve :) De akkor még nem hittem, hogy ilyen türelmetlen leszek a végén :oops:

Hétvégén mit csináltok Kata, ugye pihentek????
Cisztaűző vudu továbbra is megy!
vjulcsi

Sziasztok,

Végre gép közelbe kerültem. Már elvonási tüneteim voltak :))
Kata , Loreena igen én is így vagyok vele, hogy mindenért meg kellett küzdenem, és a végén derült ki, hogy mégis csak szerencsésebben alakult az én sorsom, mint akiét anno irigyeltem. talán már erről is írtam itt. Hosszú oldalakat tudnék teleírni. Olvastam egy nőci naplóját a hoxán . Szintén babavárásról szól, már olvasom 2 éve.most könyvet ír belőle. (Moncsi tudod ki).
Sokszor végig gondolva a saját életemet még fordulatosabb is , de én nem vagyok egy író alkat.

Julcsi,
szerintem megvárod a jövő hetet.

Sajó család, nagyon eltüntetek! Mikor mentek újra?

Ma beszéltem én is Apánkkal. Megjött a leletem, kérdeztem mikor érdemes időpontot kérnem. Azt mondta, ha van egy kontrol vérvételem a TSH-ról. Az endrokrin doki azt írta kontrol 3 hó múlva. Bakker az május vége.......
Gondoltam áprilisban megkérem a házidokit nézzünk egy TSH-t és , ha jó bejelentkezem az endrokrin dokihoz is ,aztán Apánkhoz.
Megint jó sok idő :((((((((
Lányok nektek mennyi idő alatt állt be a TSH a gyógyótól?
miciona

MiccM!
Akár már 3hét múlva is jó lehet az értéked.
Küldök mailt, csak most Esztizem. :D
Pusssz

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Nem tüntünk el, folyamatosan figyelemmel kísérjük az eseményeket, de írni most nincs időnk.
Szert tettem három további barátra. Ismerőseink három gyönyörű gyerkőcei: Ádám-barát, Dani-barát és Lillus. Már két alkalommal volt szerencsém hancúrozni Velük.
Ma Sáráztam. Amikor találkozunk mindig elolvadok, olyan szépen fejlődik, okosodik. Már kérdezi a betűket, anyukájának meg kellett mutatnia, hogyan írják azt, hogy S Á R A. Ma "lerajzolta" nekem:
középre egy S meg egy R, aztán két oldalra A A, vagyis A S R A. Persze helyükre tettük a betűket és az Á-ra is felkerült a vessző. Azt hiszem ez elég is. Közben persze vitustáncot járt a lelkem.
Aztán olvastunk Anna Peti Gergőt. Már kívülről tudja a szöveget, de az ölemben ülve nézegettük a rajzokat is és most Ő mondta el nekem a rajzok részleteit, amikre korábban én hívtam fel a figyelmét. Imádom!

Ma a 22. ciklusnapon vagyunk. Szerintem hétfőn telefon Apánknak.
Most gyorsan ennyi, majd reagálok részletesebben is, csak a babáson el vagyok maradva, még csak a pénteki hozzászólásokat olvasom. Az utóbbi időszak nagyon sűrű volt.

Sajo
sajo

Sajo!Akkor szoritunk a tavaszi kezdeshez! ;-)
Milyen kis lelkiismeretes vagy a topikkal!
Sara edes lehet! Jol jart Veled. :D
Jo ejt Mindenkinek!

Kép
bodza2005

Sziasztok! :D :D

nagyon Drágák vagytok, hogy hiányoltatok, bocsánat, hogy nem jelentkeztem, de még vissza olvasni sem tudtam, látom, hogy vannak fejlemények és újak. De jó! Nagyon izgi! Jó volt a síelés, de be vagyok havazva :lol: teljesen. Nagyon drukkolok mindenkinek!
És jövök a hétvégén, bepótolom a hétvégén a lemaradást.
Julcsi, én kifejezetten örülök, hogy megvártál! :lol:
puszi,puszi! Ja, és hiányoztatok! jövök,jövök.....
emerenc

Loreena! Aranyos vagy! :D Olyan, hogy legjobb könyv szerintem nincs, mindegyik másért jó, mindben van valami hasznositható tudás. Nekem a legfontosabb, hogy sok mindent elolvassak és mindenből azt tartom meg-hasznosiom, ami tetszik.
Az első kukucskán szivesen venném, ha átvehetném a könyvet tőled!!! :D
Ami az érzeteket ileti, akkor volt ilyen, mikor az első babánk spontán megfogant (de akkor sajnos vége lett nagyon hamar). Most nem volt ilyen érzés, csak a "tesztelnem kell" a 14. napon érzés. De ez a belső hang nagyon is jó jelző szerintem, csak most nálam azért nem működött rendesen, mert nem mertem reménykedni, plusz nagyon ideges voltam végig az elején.
Örülök, hogy ennyire kiegyensújozott vagy és pozitiv! De ez láttszott rajtad akkor is, amikor az intézetben voltunk. El is szégyelltem magam nagyon, hogy én néha még most is elvesztem ezt a nyugodt, bizakodó hozzáállást pedig aztán minden okom megvan az örömre! Emiatt jó olyan emberekkel találkozni, mint te! :D

Micona! Próbáld meg azt a 3 hetet! Egy vérvétellel nem veszitessz semmit, a házidoki ki tudja irni, és ha megis jó azeredmény, mehetsz Déviszhez!!! :)

Emerenc!!! De jó, hogy irtál!!! :D :D :D
Most megnyugodtam, hogy minden rendben veled!

Sajó! Sok tüszőt és totális ciszta mentességet kivánok nektek!!!
:)

Moncsiga! Hát én Fűrészt biztos nem tudtam volna akkor sem, most sem nézni. Nem veszi be a kis lelkem az ilyen dolgokat (semminemű horror filmet).
Akkor nálam munka volt, meg kert meg az állatok mint elterelő, ÉS ELKEZDTEM JÓGÁZNI! Meg elvitt az unokatesóm bulizni még augusztus végén. :D

Kép
kislibus

Emerenc! Azért ennyivel nem úszod meg, amiért fráaszban tartottad a topikot!!! :wink: :wink: :roll: :lol: :lol:
Pussssssz

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Tud valaki valamit Julcsiról?

kriszto

kriszto82

Szia Kriszto,
Jaj bocsánat, csak a babásba írtam, köszi hogy érdeklődsz!

Minden ok, semmi változás nincs, teljesen zárt még a méhszájam, nem úgy tűnik, hogy Szonjus sietne kifelé. Még egy hetem van, utána picit megpiszkál Apánk, hogy jövő hétvégén már kijöjjön a kisasszony :)

Veled mizujs? Hogy bírod?
vjulcsi

Emerenc,
Örülök h újra itt vagy, de egyetértek Bodzival, nem úszod meg ennyivel :)

Majd gyere és mesélj ha lesz időd! Kipihented magad?
vjulcsi

Ez a mai nap szörnyű volt: minden elektromos kütyü, amivel kapcsolatba kerültem bedöglött a kezeim között :( (nyomtató, fénymásoló, laptop, projektor, …).
A telefonomat itthon felejtettem, de így az legalább működőképes maradt
(de minek? :x ) Arról nem is beszélve, hogy úgy éreztem ma magam, mint egy holdkóros, ha nem nekem kellett volna beszélnem, biztos bealudtam volna… De úgy látom (a babáson), hogy Kislibus sincs ma a toppon, csak Julcsikánk pörög ezerrel, hogy minél előbb kibújjon Szonjuska… :)

Kata! Az, hogy jöttem (hogy mertem jönni), nagyrészt annak is köszönhető, hogy Te itt vagy! :) Amikor a novemberi hajnalokon ott az intézet előtt beszéltünk a fórumról, és aztán Te írni is elkezdtél ide, akkor már tudtam, hogy én sem maradhatok örökre zugolvasó :). Egyébként szerintem, itt mi mindannyian nagyon hasonlóan gondolkodunk, érzünk. Én azért is kezdtem el olvasni a hozzászólásaitokat, mert olyan megnyugtató volt azt látni, hogy mások is úgy éreznek, mint én. :)

Julcsi! Csak jövő pénteken kell legközelebb Apánkhoz menned? Addig semmi vizsgálat, ellenőrzés? Vagy azért lesz ctg? Vagy mit is szoktak ilyenkor nézni? Julcsikám, elhiszem, hogy türelmetlen vagy, mert szeretnéd már minél előbb a kezedben tartani Szonja-babát, de hidd el jobb Neked is és Szonjusnak is, ha akkor jön majd, amikor akar. Addigra lesznek a hormonjaid rendben, akkor lesz a leggyorsabb és legkönnyebb Szonjus születése, ha nem sürgeted! Amúgy olvastam egyszer egy cikket, hogy hogyan számolják ki a szülés várható idejét, és hogy ez a statisztikai átlag a koraszülések miatt elvileg alacsonyabb, mint egyébként lenne. És mivel a kiírt időpont környékén (a statisztikailag meghatározott átlag időpontjában) sok szülést mesterségesen megindítanak, így egyre kevesebb a túlhordás, ami a statisztikai átlagot, amikor újraszámolják, természetesen még előbbre hozza. (Lehet, hogy kicsit bonyolultan írtam le, meg nem is 100%, hogy jól emlékszem…:oops: ) Persze az is más, amikor valami miatt muszáj beindítani a szülést, de amíg Nálatok Szonja-baba jól érzi magát odabent, addig ne izgulj! :) (Persze én sem tudnék nem izgulni…) A séta persze nagyon jó lehetett! Ügyi vagy, hogy kimozdultál még ebben az időben is! (Pesten is esett a hó egész nap?)

Kislibus! A randit majd egyeztetjük, viszem a könyvet! :) Remélem, ma éjszaka már valami szépet fogsz álmodni! (Ma nagyon egyforma hangulatban voltunk, holnap remélem, már jobb lesz! :))

Bodzi! OK, én memória tekintetében vagyok ufo, de Te meg alvás tekintetében! :) Még hajnali 2 után is írsz a fórumra, aztán reggeltől meg már Esztikézel! Mikor alszol? :shock: Persze ha ufo vagy, akkor egyáltalán nem is kell aludnod, ugye? :wink:

Sajó! Olyan drága vagy, ahogy Sáráról írsz! :) Mennek a drukkok Jucusnak a tökéletes induláshoz! :)

Emerenc! De jó, hogy jelentkeztél! Hétvégén írás tekintetében is maximálisan pótolni kell ám a lemaradást, nem csak az olvasásban! :)

Kriszto! Hogy vagy? Hogy telnek otthon a napjaid? Remélem, jó nyugisan és a picurkák már nagyon kapaszkodnak! :)

Miciona! Szerintem a TSH-csökkenése mindenkinél más, nekem elég lassan csökkent 2 alá, de én csak feleannyi gyógyszert kaptam. Viszont én is voltam korábban házidoki-féle beutalóval vérvételen, és amikor láttam, hogy nem nagyon akar csökkenni, akkor önkényesen megnöveltem a gyógyszer-adagomat (25 mg-ról 50-re), az adag növelését aztán persze utólag az endo dokim is támogatta. Utána már kevesebb mint 1 hónap alatt lement 1-re! Mindenképp menj el Te is vérvételre áprilisban, nagyon drukkolok, hogy addigra már jó is legyen a TSH-d (50mg-mal simán jó lehet!)! A prolaktinod amúgy Neked rendben van? Állítólag a két hormon szintje valamennyire összefügg, és úgy tudom, hogy a prolaktin is hiába nem okoz semmi egészségügyi problémát, ha magas egy kicsit, de azért még határérték alatt van, viszont a babprojekthez minél alacsonyabb szint a jó!
Én olyan gyógyszer-ellenes voltam régen, ha beteg voltam és a házidoki felírt gyógyszereket, ki se váltottam, kigyógyítottam magam gyógynövényekkel és homeopátiás szerekkel. De ennek a hosszú várakozásnak köszönhetően, ma már úgy gondolom, hogy milyen hihetetlen, hogy ezek a picike fehér bogyók megváltoztathatják az életemet! :)
Micikém! Nagyon jó úton vagy, én most ezt olyan erősen érzem! :)
Egyébként én olyan szívesen olvasnék a fordulatos életedről! Írj, ha lesz időd!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loreena 2010.03.12 06:23-kor.
loreena

Hildácska, drága! Olyan sokszor gondolok Rád, hogy vajon mi lehet Veled! Írj, hogy mit mondott Apánk a barnázásra! Hogy áll a stimud, mikor lesz az inszem? Drukkolunk!
loreena

Sziasztok!

Egy kis vidámság így reggel: tegnap megszületett a barátaink kislánya, Esztike, 4520g és 55 cm, gyönyörű és egészséges baba! Anyuka is jól van:-)
Gondoltam mindenkinek jobban indul a napja egy ilyen jó hírtől, még ha ők nem is lombikosok, de valahogy nekem vigyor van az arcomon azóta :-) Nagyon jó érzés, hogy a jönnek szépen sorban a babák!!!
És meglátjátok csajok hamarosan itt is csak azt vesszük észre, hogy alig megy a topik, mert mindenki a babáson van!

Julcsi! Nagyon örülök, hogy minden ok. A baba tudja mikor kell jönni! Most komolyan ilyen időben én sem bújnék elő! Egy, másfél hét múlva viszont, reméljük megjön a tavasz és már Szonját is a kezedben tarthatod. Írok neked privit, mert ha nem gond érdekelne pár dolog a Dévainál történő szüléssel kapcsolatban!

Loreena, Julcsi! Köszi a kérdést, elég nehezen viselem a napok vánszorgását! Egyik pillanatban: "jó, akkor csinálok tesztet", másikban meg "nem, kitartok 21.-ig" Nem tudom hogy lesz.

Loreena nálad? Valami? Szúr, feszít, vagy csak legbelül egy megnyugtató érzés? Bennem az van, már néha félelmetes, hogy mennyire.
A gyógyszeres dologgal én is így vagyok/voltam, ha nem muszáj elkerültem egész életemben, valahogy úgy gondoltam, hogy ha fáj a fejem (pl.) nem biztos, hogy a bogyó olyan jó ötlet, ki tudja mennyit árt amellett, hogy segít egy időre. De sajnos azt kell, hogy mondja, hogy aztán az élet úgy alakult, hogy gyógyszer-gyógyszer hátán, most komolyan, egy gyógyszerrel, injekcióval több vagy kevesebb, már nem mindegy? :-)
De azt gondolom, hogy valamit valamiért, ha ezzel segítünk, hogy babócák foganjanak, akkor nem is számít már, hogy gyógyszerekkel tömjük magunkat, és nem tudjuk, hogy ez a későbbi életünkre milyen kihatással lehet. De ebbe nem kell belegondolni, csak az kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, hogy hamarosan BABÁNK lesz!

kriszto

kriszto82

Jó reggelt!

Loreena, Kriszto,
Igazatok van persze, a baba tudja mikor kell kijönni, én nem is sürgetem semmivel. Csak titeket boldogítalak a nyafogásommal :)

Drukkolok nektek közben! :)

Kriszto,
neked írtam választ priviben (kisregény lett:))
vjulcsi

Loreena, szerencsére nem állította le Apák a stimmut, felírt valami bogyót a fertőzések ellen valami antibiotikumot. Négy 20 feletti tüszőm volt már szerdán, így apánk meg is csinálta az inszemet. De valahogy nem volt túl bizakodó. Ez volt a 6. De mielőtt megcsinálta volna, azt mondta: a 6 sikertelen inszem már sejteti, hogy lehet hogy gond lehet nálam is nem csak a párommal, de azt mondta, hogy erre majd a lombiknál fény derül. Első csalódásom, hogy már mielőtt megcsinálta, úgy gondolta, hogy ez sem fog sikerülni, a másik meg hogy lehet nálam is gond van. Most még az is aggaszt egy picit, hogy az inszem óta nagyon fáj a hasam. Fekve még elviselhető, csak ne kelljen felállnom. Így már két napja itthon vagyok, pedig mivel Apánk nem biztatott nem akartam szabit. A lombikra tartogattam volna, feltéve ha még akkor is fogok dolgozni.

Hihetetlen vagy, hogy képes vagy minden elektromos dolgok tönkre tenni, ami a kezedbe kerül. Remélem, hogy ez szerencsétlen időszak már véget ért, és mostantól csakis jó dolgok történnek veled.

Emerenc, örülök hogy minden rendben van veled, majd gyere és mesélj mi volt.

Kriszto, szívből gratulálok a barátaidnak, és nagyon szorítok, hogy hamarosan ti is kövessétek a jó példát.
hildácska

Hildácska! De jó, hogy jelentkeztél! :) A hasfájás jót is jelenthet! Amúgy nyugi, azon semmi nem múlik, hogy Apánk mennyire bizakodó! :wink: (Te kapsz most valami gyógyszert? Utro? Duphaston?)

Kriszto! Gratula a barátaidnak! :) Próbálj meg kitartani 21.-ig! Nekem néha nagyon jó érzésem van, néha meg abszolút semmi, már végképp nem tudom, mit érezzek... :roll:

Julcsikám! Milyen nyafogás? Mi is izgulunk Értetek, még szép, hogy Te is izgulsz! Sok puszi! :)
loreena

Loreena, Apánk ismét megkérdezte, hogy akarok-e vagy sem utrogestant. Mondtam neki, hogy ha ő jónak látja, vagy indokoltnak, akkor legyen. Aztán végül is azt mondta, hogy nekem kell eldöntenem, de a 6. inszemnél ő inkább amellett van, hogy jobb lenne. Így most felírta. Majd a 6. napon kell elkezdenem.
A hasfájásra visszatérve, a környezetemben mindenki azt mondja, hogy biztos felfáztam, azért fáj ennyire, de hozzáteszem itt senkinek sincs inszemes tapasztalata.

Neked pontosan mikor kell tesztelned? Te kaptál valamilyen gyógyszert?
hildácska

Most döbbentem rá, hogy az orvos annyira nem bízik a sikerben, hogy még azt se mondta, hogy mit csináljak vagy mit ne, és hogy mikor kellene tesztelnem.
A gyógyszert se mondta el, hogy hogyan kell szednem. Mikor utoljára ilyent szedtem, azt mondta úgy kell szednem, hogy ha reggel 6-kor használom az utrogestant, akkor este is 6-kor kell. Akkor 2*2-őt kellett szednem. De most 3*1et írt fel, ilyenkor van valami szabály? írt már valakinek így fel gyógyszert?
hildácska

Hildácska!

Nyugi! Az orvos lehet, hogy nem hisz a sikerben, de nem az a lényeg, TE HIGGY benne!!!
Én a nyolc inszeminációm során (nem Dévainál, máshol) mindig kaptam utrogesztant, ha nem volt elég vastag az endometrium az inszemináció napján, akkor duphastont is, de gyakorlatilag minden alkalommal más-más adagokban. Ha 3-szor egyet írt fel, akkor arra figyelj, hogy kb 8 óránként bogyózz! Azaz pl. 6-14-22 órakkor. Még annyit, hogy mind orálisan, mint hüvelyi úton "szedhető" az utrogesztán, azt hiszem még a kiszerelése is ugyanaz a "kétféle" utrogesztánnak. Nekem azt javasolták, hogy ha megoldható a hüvelyi utat válasszam, mert ott hatásosabb:-), de a "délit" azt mindig szájon át vettem be, mert úgy tudtam megoldani, mert dolgoztam napközben.
Szóval ne izgulj, minden rendben lesz, lehet hogy pont most "csakazértis" megmutatja a babátok, hogy "itt vagyok, volt valakinek kétsége effelől?" Én a nyolcadiknál is bíztam benne, hogy sikerül, úgyhogy fejet fel és bizakodni!!!:-))))

kriszto

kriszto82

Kriszto, nálatok ez a 8. inszem volt? Nem akartatok lombikot, vagy nem javasolta az orvos? És Apánk előtt hol voltatok?
És mikor kell tesztelnetek?
Ja, és nagyon köszönöm az infot a bogyóról.
hildácska

Kriszto, bocsánat ha túl sokat kérdeztem, de meglepődtem, hogy a 8. inszemél tartatok.
Egyébként titkon kicsit bízom a sikerben, talán pont azért mert senki nem számít rá. De valahogy belül úgy érzem, hogy ha azt mondogatom, hogy nincs rá esély, akkor nem görcsölök annyira a témán, és hátha pont ez fog segíteni.
Nagyon szorítok neked és Loreenának is, hogy pár hét múlva találkozhassunk a terhesgondozáson...
hildácska

Hildácska! Írtam privit, nagyon hosszú lett :-) Bocsi!! :-)
Engem egyébként inszem után 14. és 17. napon teszteltettek, utána abba kellett hagynom a bogyót, ami szerintem kicsit felelőtlenség, mert lehet hogy nem volt a teszt megbízható 100%-ig. Várd ki a három hetet, addig menjen a bogyó! Gondolom Apánk úgy írta fel, hogy kitartson addig.

kriszto

kriszto82

Kriszto, köszönöm szépen, elolvastam, amit priviben írtál. Egyáltalán nem volt sok, szívesen olvastam, hogy mi történt veled, ill. veletek.
Nagyon drukkolok, hogy ennyi megpróbáltatás után végre sikerüljön.

Nekem 3 doboz utrogestant írt Apánk, így kitart 3 hétig szerintem. Majd csak kedden kell elkezdenem, és akkorra már majdnem el fog telni egy hét. A többit majd meglátjuk.
hildácska

Julcsi, hogy van a kis Sonja odabent? Még mindig nem akar kibújni?
hildácska

Képzeljétek hogy jártam: el kellett mennem bevásárolni, és pechemre a spar egy épületben van a Brendonnal. Így aztán bevásárlás előtt az első dolgom a bababolt volt. Hát találtam is egy édes kis szoknyát kis cipővel. Egy belső indíttatást éreztem, hogy meg kell vennem. Így el költöttem egy csomó pénzt. Gondolom most mindenki azzal jön, hogy ezt nem szabad, babona, meg a többi, de valahogy nem tudtam otthagyni a boltba. És szerintem nem azon múlik hogy sikerül-e teherbe esnem, hogy van-e itthon baba ruha vagy sem. De persze azért elfogadom a kritikát, és lehet nem kellett volna, de majd ha nagyon nem lesz rá szükség, eladom. De remélem, azért majd egyszer szükség lesz rá.
hildácska

Hildácska!
Nagyon drága vagy!
Ismerős a szitu. Feleségem Jucus sem tud elmenni a babacuccok mellett, hogy kézbe ne vegye őket. Én vagyok a gaz erőszakos szörnyeteg, aki elcsalogatom onnan.

Ma megérkeztek hozzánk a vörösök. Mit tegyünk? Az intézet ma nem vette fel a telefont, telefonáltunk a Nyírőbe, de ott már bezárt a labor. Felhívtuk a Bálint analitikát, ott sem vették fel.
Tudtok még valami lehetséges labort amelyik megcsinálná a 2. napi vérvételt nemzeti ünnepen?
sajo

Sajo, én nem vagyok benne biztos, mert nem igazán ismerem helyet, de mikor sürgősen emlő ultrahangra volt szükségem akkor a Telki kórházban még aznap akartak fogadni (máshol több hónap a várakozási idő) nem tudom, hogy hétfőn dolgoznak-e, de egy próbát megér, igaz fizetni kell érte az biztos. Talán sikerül. Nagyon szorítok, hogyha nem is ez, de valahogy sikerüljön elintézni.
Azt hiszem nekem Emerenc ajánlotta ezt a helyet.
hildácska

Sajó, Jucus! Nekem is a Telki Kórház jutott az eszembe, de Hildácska megelőzött.:) Hiszen egy kórház ünnepnaptól függetlenül mindig nyitva van! És ott is van vérvétel… Jaj, nagyon drukkolok, hogy el tudjátok intézni!

Hildácska! Biztos nem véletlenül vetette meg magát az a kis cuki szoknya + cipő! :) Valamiért Hozzád kellett kerülnie! Tuti! :D
loreena

Sajó! Feltétlenül írj, hogy mit sikerült intéznetek a Telki Kórházzal, mert ha ott nem fogadnak, akkor van még egy (kicsit bonyolult, de megvalósítható) ötletem!
loreena

Sziasztok,

Sajó!!!!!
Talán emlékeztek egy hónappal ezelőtt én kerestem olyan helyet, ahol meg lesz a vérvétel eredménye egy napon belül.
Akkor én is hívtam a Telkit ,DE OTT NEM kapod meg csak egy hét múlva az eredményt. Akkor ajánlottátok a mens mentrist. Meg még vmit, de arra nem emlékszem , vissza kéne olvasni a febr.9 körüli hozzászólásokat. Holnap tuti bent lesz Apánk! Lehet ,ha hívjátok reggel akkor még a Nyírőbe is eltudtok futni délelőtt.
miciona

Hildácska,
Mi is vettünk 2 évvel ezelőtt egy szupi kis Timberlandos dzseki Ausztriában. Őrülten le volt értékelve. Akkor mi is vaciláltunk, hogy nem jó omen, sőt mi van, ha ellenkező évszakban lesz akkora méret a gyerek. Viszont nagyon olcsó volt és nagyon jó. Úgy voltunk vele mi is ,hogy másnak nem jó lesz ajándékba. Néha eszembe jut, hogy kár volt. Viszont van egy barátnőm aki tipikusan az aki megveszi előre a kari ajándékokat is már nyáron, ha vmi akciós, na a gyerek cuccokkal is így volt. Már egy csomó mindene megvolt mire terhes lett. Rajta nem fogott a babona :)
miciona

Sajó,
Meg tudom erősíteni Micit, holnap bent lesz az Intézetben Apánk (mondta hogy holnap ne szüljek:)).
Szóval szerintem menni fog, ha más nem ő megmondja, hogy hova menjetek.

Micike dolgozol? :( Holnap is?
vjulcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: