A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Na akkor ezek szerint mégsem csak én álmodtam róla :lol:

Holnap feladom a kupont. :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Akkorát aludtam...
Lilike megébredt, miután írtam nektek, bevettem a franciaágyba magamhoz, összebújtunk, most keltem, de tök kóma vagyok :!: :!: :!:
[/b]HENY: Most ébredtem rá, hogy egy napra vagyunk kiírva szülni :lol: :lol: .
Gyűrűről én látni szeretnék képet!
LÁNYOK: Amit érdemes még bevinni a kórházba az a szoptatós tea-ill. abból pár filtert.
Én Laktoherbet ittam Lilivel, most is azt vettem, tettem el a pakkomba.

MÁS:Kicsit kiakadtam tegnap.Nem találok a méretemben normális bőr papucsot, ami kényelmes, néz is ki valahogy és 35-ös.
Alapból 34-es lábam van,de egy kicsit gondoltam kell nagyobb, hátha dagadni fog a lábam, de szerintem olcsón megúszom, mezítláb leszek...
A legtöbb helyen (kínai, Karát bolt) ufónak néztek, hogy most kell nekem papucs.

Kép
rozsa1979

Úgylátom kómaságomban írni sem tudok... :roll: :roll: :roll:
BETÉT: DM-ben lehet venni Jessa betétet, ugyanolyan, mint a tena 14 db 599 Ft. Míg a Tena betét 10 db a Dm-ben 1299Ft.
Én 2007-ben ezt vettem Lilivel, jelentem , bevált.
Az első napokban jó volt a Jessa, utána már elég volt a Libresse éjszakai kamillás betétje is.

Kép
rozsa1979

FELICITAS CSOMAG: Én a kupont kitöltve feladtam postán, még a terhesség elején.
Azóta sem kaptam semmit sem...
Szerintem ihatok rá hideg vizet.
Lehet egy nagy kérésem(asszem ma betűfosásom van ismét, csak győzzetek elviselni)
Szeretném este megírni, kis ruhákból, stb, mennyi van.Szerintetek elég lesz, várom majd a véleményt, de előbb megvárom, megírhatom-e...
Csak kezdésnek vettünk ám ennyit, mert pici babára számítunk.Barinőm küldte őket Sheffield-ből.
Este majd csatolok képet.Apát megkérem, mutassa meg, eddig sosem sikerült.
Majd én töltöm az oldalakat, de ha sok vagyok, szóljatok ám....

GEOOO: REMÉLEM A BUKSID MEGJAVULT-IMÁDKOZTAM ÉRTE.

Kép
rozsa1979

Rózsa: anno én is vittem szopis teát, de nálunk úgy kellett otthonról lefőzve hozatni- nálatok megfőzik a kórházba??? Nálunk nem :) szóval anyóssal hozattam+ kértem, hogy ízesítse is be, mert amúgy nem egy álom az íze. Most sztem kihagyom, mert szerintem enélkül is menni fog, csak igyak elegendő mennyiséget! + én sokaktól hallottam, hogy a szopis tea hasfájást válthat ki a bébiknél.
Meg egyébként is a különböző füves teák és a méz okozhat a bébinek később pollen allergiát. Mi most kóstoltunk mézet is először- jelzem kevés sikerrel, de ezt kiköpni már nem tudta :)
Aztán lehet hogy végül mégis iszok majd teát, ki tudja... ha nem lesz tejem... de bízom benne, hogy minden sima liba lesz... :)
Azért én merek elveket feladni, pl cumika- de ezt nagyon nem szeretném, vagy hálózsák... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Óh Rózsa! Tudhatnád, hogy fotókból, ruhákból itt sosem elég! Küldjed, küldjed!!!
És ha lehetne egy kérésem és nem titkos akkor a babaszobáról is tegyél képet!
Én is jövök jövő héten, addigra talán sikerül kivasalnom mindent, most szárad a két full szárítón :) pedig már leszedtem egy csomót... vaslani majd egyben akarok. de ez a teregetés is gáz, mikor már úgy érzem, hogy már vagy 100dbot feltettem, még mindig ott van a kosárban egy vagon miniatűr zokni, tutyii, póló... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és már mindenhova teregettem, a legapróbb helykre is. a zoknikat meg kedvem lett volna egy (mit egy, sok) tálcára pakolni... :) most a szárító tetején a ruhákon vannak.

Kép
Kép
Kép
konkri

Rozsa,
köszönöm az imát, biztosan az is segített, mert most már jobb!

Talinn,
megint írtam neked privit :P
Vendég

Konkri, én vittem vízforralót is a kórházba :lol:
Nekem a Laktoherb nagyon nem ízlett egy idő után, már hányingerem volt tőle. Ha jól emlékszem én egy idő után Fitolac teát ittam. Annak egész más íze volt, nekem jobban ízlett. De lehet, hogy hülyeséget írok, mindjárt utána nézek :lol:

Kép
Kép
hari

Megnéztem, nem is vagyok olyan hülye még :lol:

http://www.naturland.hu/index.php?ident ... kat_termek

Csak hogy lássátok hogy néz ki. Lehet, hogy ennek sem jobb az íze, de váltogatva legalább nem unod meg.

Kép
Kép
hari

De alapvetően tényleg inkább a folyadék mennyisége a lényeg, úgyhogy szerintem mindegy mit iszunk, csak jó sok legyen.

Na megyek brassóit csinálni. Hátha eláll a hóesés tőle :roll:

Kép
Kép
hari

Sziasztok! 1-2 napig nem volt időm jönni, olvasni, most meg egész elkeseredtem, hogy Ti ennyire szépen előre haladtatok mindennel. Szerintem senki nincs annyira lemaradva, mint én, hogy nálunk a babaszobát nem berendezni kell(ene), hanem kompletten kialakítani, falat húzni, fűtéscsövet vinni, radiátort, mindent, és persze utána a festés, berendezés a még nem létező bútorokkal. :roll: Addig én nem is akartam kimosni a kisruhákat, míg nincs a babának szekrénye, hogy azonnal oda pakolhassam be, szóval még ilyesmi sincs kész.
Éppen ez a hétvége lett volna a nagy építőanyag vásárlás, és kezdtük volna utána a szobát, de a férjem családjában egy váratlan, nagyon súlyos egészségügyi probléma mindent maga mögé utasított :( fogalmam sincs, hogy csak tolódik, vagy esetleg totál elmarad az egész babaszoba ügy, tehát nem lesz készen júniusig. Eddig anyagi okokból halasztottuk, most meg a baj miatt nem téma, a férjemnek el is kellett miatta utaznia.

Nagyon bánt, mert már jó ideje sürgettem őt, hogy kell venni ezt meg azt, ne hagyjuk későbbre; de ő eléggé halasztós típus. Mindig azzal érveltem neki, h bármi váratlan történhet, és akkor mennyire ideges leszek. És megtörtént a váratlan, és eléggé ideges is lettem tőle.

Igyekszem nem dramatizálni a dolgokat annak ellenére, hogy nagyon rosszkor jött ez - persze mikor jön jól egy majdnem haláleset? - és arra gondolni, hogy a babaszoba nélkül is megszületik a kisasszony, és nem lesz ettől semmi baj, max. egy kicsit sajog a szívem, amikor a Ti elkészült szoba képeiteket nézegetem majd. De hátha meglesz nálunk is, csak kis csúszással.

A kórházi csomagot már kezdem pakolászni. Vettem tegnap 2 spagettipántos hálóinget, annyit vadásztam, h kifizethetőt és valahogy kinézőt találjak - végre sikerült, nem egész 4000.-Ft volt a kettő együtt. Ezen kívül kaptam Anyutól 2 sokkal ósdibb, nyanyásabbat, de legalább elől gombost, ezek jók lesznek éjjelre, ha meg mégis utatkoznom kell bennük, azonnal köntös, bármilyen meleg is legyen :? Szóval én többet nem veszek, 4 db és kész. Vettem 3 nagyobb, hagyományos bugyit, mert itthon a kinyúltabb tangáimmal még elvagyok, de a kórház az más, na :) aztán még kell úgyis eldobható bugyi. Betétnek én most 2 nagy csomag éjszakai invisible always-t vettem, az szerintetek nem lesz jó? Vegyek még vmi brutálabbat? Nézegetem ezt az anionost a linken. Intim törlőkendő, WC deszkára papír, tisztálkodó szerek, mellszívó, törcsik, ezek megvannak, mi kell még? Felírtam én is a kúpot, de kell még vmi speckó krém saját célra?

Megnézem, volt valahol listám a János kórház oldalán a pakkról.

Amint hazajön a férjem, még mielőtt ismét elszúlítaná ez, vagy vmi másik baj.... a babakocsit, kiságyat+matracot+ágyneműt, és a pelenkázót *azonnal* kiharcolom, és akkor tulajdonképpen olyan eget rengető felkészületlenség már nem lesz, ha érkezik a bébi. Tudom altatni és pelusozni, jah, máris megyek a neten keresni, és remélhetőleg rendelni is tummytub-ot- így a fürdés is meg lesz oldva.

Jövő héten megveszem a pelenka csomagot, Sudocream és popsitörlő szerencsére megvan) egyéb babaápolási dolgokat és azért akkor egy kicsit nyugi. Az összes babaruha megvan, most tervezek vasalható papírra nyomtatni néhány édes kis emblémát, mert a kórházból hazahozós rucik is, és több egyéb ruci tiszta fehér kis pamut, a legegyszerűbb típusok. Gondoltam kis ábrát, apró rózsaszín szívet, a kórházból hozós rugira pl. "Isten hozott" feliratot, vagy hasonló szöveget kreálni, ami meglepi lenne mindenkinek... vhol van speckó papírom, csak meg kell keresni.

Ha ezek után a babaszoba mégsem marad el, akkor meg boldogabb leszek, mintha az eredeti időpontban elkészült volna, mert most egypár napja a lemondás gondolatát ízlelgetem szomorkásan :roll: ... Bocs, szinte csakis erről írok. Ne haragudjatok.

Jövök egy másik bejegyzéssel, nemcsak magamról.

detti_10

Nálunk volt kihelyezve mikró a gyerekágyas osztályra az anyukáknak.Én simán a bögrémben főztem meg , amit vittem itthonról.
A szobatársam szoptatás segítőnek alkohol mentes sört hozatott a férjével, neki az vált be.

Kép
rozsa1979

DETTI: Ne aggódj, van még időd.
Tulajdonképpen mindent be lehet szerezni 1 nap alatt, 1 nap alatt ki lehet mosni és bevasalni a cuccot.A mikrós sterilizáló addig elintézi a mellszívó kifőzését, stb...
Tapétázni Apa is ki tud, vagy festeni, míg kórházban vagytok, ne aggódj.
Van még időd.
Nekem az alway-s betét nem vált be anno, próbáltam, mert a melegben bepállott a sejhajom tőle, pedig nem volt sok ideig alattam.Kinek a pap, kinek a papné.
:wink:

Kép
rozsa1979

Bibó: az elköszönésedet olvasva egészen megilletődtem, de szeerncsére derűsen és elfogadóan írsz, így én sem sajnálatot érzek, hanem szorítok, hogy minden rendben legyen, de miért is ne lenne. Biztosan rossz lesz a kórházban, uyganakkor nagyon megnyugtató és jó is, hogy ott aztán a legjobb kezekben vagy, ha tényleg szükséges a megfiygelés, ez a legjobb hely. Próbálj jó sokat pihenni, a szülés után úgysem lesz á lehetőséged :)

Geo: szegény, ezzel a migrénnel. A fájdalomtól sírtál, vagy a kétségbeeséstől, hogy el ne kezdődjön ez a szenvedős időszak ismét? Talán a havat érezted meg, avgy a megfázás, valóban. Ha herpeszed is van, akkor inkább az utóbbi. Mézes forró tej is jól esik, használhat, ha a torkoddal is baj van, na, és nyugtató hatású.

Heni: úgy látszik, az anyagiak mostanában senkinek sem túl fényesek, huh, roppant bosszantó lehetett ez a hitelkártyás ügy, de ahogy írtad, talán még jól ki is lehet jönni belőle... kívánom. Gyűrűket pedig igenis fotózd, és mutasd, mert itt asszem mindenki imádja a gyűrűket és a csillogó dolgokat. Ha majd mégis szebbre, értékesebbre vágysz (bár biztosan nagyon fogod szeretni a jelentéstartalma miatt, és ez a lényeg;) akkor meg "úgyis" hamarosan itt van a 10. házassági évforduló :wink: s akkor majd arra vesztek újabb szettet, ha jobban álltok.

Rózsa: le a kalappal a tudatos, ütemes készülődésed előtt, nagyon gondos vagy és példamutató.

detti_10

Sör: bőőááá- utálom! :)

Detti figyi! Ne aggódj! És egyébként külön babaszoba nélkül is lehet ám készülődni- a saját szobátokba is alkothatsz olyan kis baba sarkot, hogy csak na! Először nekem is ez volt- de most nem akarok 4en egy szobát. Ha első bébi lenne, akkor tuti hogy a saját hálónba tenném és ott készítenék fullos sarkot. Nyugi! Így is készülhetsz!
És remélem, hogy a gondjaitok is megoldódnak! Gyors felépülést a rokonnak!

Kép
Kép
Kép
konkri

DETTI: Tudod szeretek mindent időben megcsinálni, ha van rá lehetőségem.
Mikor intenzíven dolgoztam , ott gyorsan kellett döntést hozni és cselekedni...
Amúgy meg az a mindent megrágó, alaposan megcsináló, előre eltervező emberke vagyok..
Szóval most élvezem ezt a "nyugis"készülődést.
Szeretem a baba kis ruháit mosni, vasalni, mert így olyan közelinek érzem őt :wink: ,oda is próbáltam a kis ingeit a hasamhoz :lol: , szerintem jól áll Balázsnak :wink: .

Kép
rozsa1979

Köszi Konkri a bíztatást!

Nálunk az eredeti terv az volt (és talán azért megvalósul) hogy a baba kezdetben mellettünk alszik a bölcsőben (ami ugyebár még nincsen kész, ezzel discekedtem már hónapokkal ezelőtt, hogy a férjem fogja készíteni, juhéjjj) napközben altatnám a saját szobácskájában a kiságyban, illetve 2-3 hós kora körültől éjjelekre is ott. A mi szobánk a fürdőszoba mellett van, így úgy találtam ki, hoyg a mosógépre - ami nálunk tk. széles - tennék egy szimpla pelenkázó lapot. Ha míg nálunk alszik, és éjjel kellene tisztába tenni, vagy amikor fürdetés után vagyunk, akkor ott intézném a pelenkázást, amúgy pedig a szobájában lenne pelenkázó komód. Szóval nagyon megterveztem. Mint általában mindent.
Nehezen tervezem át, egyelőre nem is szeretném, de ha úgy adódik, muszáj lesz, persze.

Igazad van abban, és tisztában is vagyok vele, ha úgy adódna, a szobánkban is jó helye lenne a babának, sőt, mi kell neki kezdetben, szerető szülők és tápanyag, meg ellátás. Hogy ezt egy ruháskosárban kapja-e meg, vagy csilivili habos ágyikóban valószínűleg nem igazán érdekli. :)

Nah, én nem tudok csak úgy nyugton lenni, h férjem festi a szobát, én pedig kórházban. Amit eddig csináltunk, mindent együtt, de az esztétikai dolgokban juj mennyire ott szoktam lenni, illetve mindenben, mindig. Arra felkészültem, hogy csak ülök, és nyilván nem vakolok, na, de hogy en kotyogjak bele? :shock: Én ne nézzem minden egyes szög beverését, ne én döntsem el, hova jöjjön egy konnektor, stb, ajaj... ilyen vagyok.
Pl. mikor a konyhát készítettük. Ott vezényeltem. Majdnem odaért a burkoló a csempével, amikor és ahol kipattant az isteni szikra a fejemből, hogy az Ytong falba micsoda klassz fűszeres polcot lehet kivájni nekem, azaz bevájni. Kértem, h ne burkolják még a felületet, rágtam a férjem fülét, aki laza 1,5 óra alatt el is készítette a vágyamat, addig a burkoló piszmogott máshol, mert kénytelen volt kivárni. De szerintem nem háklis vagyok ám, csak szeretek valóban tetszetőset "alkotni", és ahhoz látni kell, figyelni a lépéseket, közben agyalni.

detti_10

Sziasztok!

Jó volt olvasni. :D Szeretem, hogy ilyen jó témák jönnek fel.

Kúp helyett lehet inni aszalt szilva lét is. Nekem azt ajánlották szülés után és nagyon segített. Most is azt iszom, ha gond van. :D

Komolyan, ahogy írjátok, hogy kinek mi van már összekészítve kezdem azt érezni, hogy lusta dög vagyok, hogy májusig semmit se terveztem összerakni :D Remélem májusig össze tudom szedni a kölcsön adott dolgokat...

Azt meséltem, hogy amikor hoztuk volna haza Hannát, az apja kirakta a hordozóból a hazamenős rucit és küldhettem érte haza? :D:D Én azt is bele rakom a csomiba most. :)

Geo!
Remélem estére teljesen elmúlik a fejfájás!!!

Nanetto!
Remélem már otthon vagy és alszol! A főnököd meg nem volt túl kedves.... :?

Detti!
Megértelek! Szerencsére szoba nélkül is tényleg jól ellesz a kicsi. :D
Nálunk Alex rózsaszín szobában lesz a Hannával együtt :D:D

Rózsa!
Én se ittam teát, pont azért, mert fájhat tőle a poci. Nekem a baracklé jött be, de az sajna az ugye jó cukros... :? de naaagypn sok tejem lett tőle :D:D

Na, már nem tudom mit akartam még írni.. grrr....

Eszter
Kép
Kép
vok

Jaaaa, a betét:
Én tennát használtam, de nem kellett belőle sok. :)
Az eldobható bugyi meg egy áldás volt. Főleg a gátseb miatt...

Rósza, köszi a tippet, ki fogom próbálni azt a betétet. :D

Hanna nem hagy írni :D

Sajna benyaltunk egy hányós-fosós vírust. :? Szerencsére elég enyhe lefolyású. :) Csak már unom én is... Hanna másfél 7 után hétfőn ment először és össze is szedte a következő xart. :?

Eszter
Kép
Kép
vok

Na most állt el a rohadt, kib@szott, kurta hóesés! Hurrá!

Csajok, holnap reggel ugye arra kelünk, hogy a fák rügyeznek, legalább 24 fok van, papucsba járhatok, mehetünk a játszótérre... stb... ja és bili... :)

Én elküldtem a fiúkat, most takarítok, meg természetesen itt ülök... és bömböl a zene, mint boldogult lány koromban :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Detti, látom már jó sokan megnyugtattak, de azért én is írok :lol:
Nálunk max. egy sarok lesz kialakítva Bencének, mert külön szobára most nem igazán van lehetőség. De egyelőre még egy üres sarkom sincs, ahova betervezhetném az ágyat. Úgyhogy nálam biztos jobban állsz. Ha máshogy nem, legalább gondolatilag. Én még elképzelni sem tudom, hol fog aludni szegényke. De valahogy úgyis lesz.
Kórházi pakk: hát még azon sem gondolkodtam. Májusra tervezem. Akkor is majd a második felére.
Ruhák vannak, de még én sem mostam ki őket, mert szekrény nincs, tehát minek. Ágy sincs, de baldachint már vettem, csak Lili lecsapott rá, úgyhogy most egy másikra licitálok a vaterán, mert Lili azt mondta nem adja :roll:

Kép
Kép
hari

Köszi Hari Neked is! Kezdek jobban lenni 8)
detti_10

Bogi mióta felébredt a délutáni alvásból, mintha kicserélték volna. Láznak nyoma sincs, sőt az orra sem folyik annyira, mint mikor sétáltunk az oviból hazafelé.
Ja, és nem mellékesen a kedve is visszatért. Nekem az a gyanúm, hogy anyahiánya volt. Most jött ki rajta. Mikor rákérdeztem, hogy mi volt a baj az oviban, azt válaszolta, hogy "semmi, csak haza akartam jönni". Mondjuk az óvónő igazán felhívhatott volna, hogy gáz van a gyerkőccel, akkor hamarabb hazahoztam volna.
Mindenesetre megbeszéltük, hogy most keddig itthon lesz velem, és ezt a négy napot majd igyekszem maximálisan kihasználva vele eltölteni.
Vendég

Rózsa: Köszi az infót a DM-es betétről. Én inkább a Rossmannba járok, mert az van itt a közelben, ezért nem is tudtam, hogy a DM-ben is van ilyen. Ez a betét a Tenához hasonló? Vagy inkább éjszakai betétként van forgalomban?

A neten utánanéztem a Tenának, hát mit ne mondjak 2.000-től indul a 30 db-os ára. Jó drága lett azóta, hogy Bogi született.Mondjuk 30 db-ra nincs szükség, ha jól emlékszem annak idején a 30 db-osnak én a felét használtam el csupán, aztán áttértem a normál egszségügyi betétekre.
Vendég

Konkri: Már többször meg akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem... írtad többször is, hogy a mikrót is lehet használni sterilizálásra, a kérdésem pedig az lenne, hogy ezt te hogy csinálod? Mennyi időre rakod be a cuccot... stb? Én mindig kifőzve sterilizáltam, de ez a mikrós megoldás praktikusabbnak tűnik. Köszönöm
Vendég

Heni,
de jó, hogy Bogi jól van. Reméljük tényleg csak anyahiánya volt. Őket is biztos megviseli ez az idő, csak náluk máshogy jön elő.

Lili is olyan fura mostanában. Eddig azon ment a harc, hogyha én kiszálltam a kocsiból akkor ő bent akart maradni egyedül, mondjuk ha vásároltam. Most meg még a kaput sem nyithatom ki úgy, hogy ő ne szálljon ki velem. Nem tudom mi ütött bele.
Remélem azért elmúlik majd nála, mert egy újszülött mellett nem fogok tudni állandóan vele foglalkozni.

Kép
Kép
hari

sziasztok lányok! végre aludtam :-) viszont fáj a torkom nem vagyok még mindig toppon és holnaptól 3 turnusban jönnek a vendégek hozzám! Valaki segitsen és béna létemre linkelje be ide a receptes oldalunk linkjét!!!! mert nem találom pedig átfutnám őket mert hát ötlek kellenének a 3 napi kajáltatáshoz! ...
K Ö S Z Ö N Ö M!!!
vettem a gyogyótárban rennie-t egész jó volt egy ideig a hatás! most megint érzem de nem olyan nagyon viszont ma még alig ettem az egérke név lassan rám fog illeni újra!!! :-(
meg kell fürödnöm szőrtelenítenem kell meg miegymása holnapi dokizás előtt de valami brutál lusta vagyok!!!! :-( jaj-jaj ...
Vendég

Nanetto: az jutott eszembe, hogy ha ilyen gyomor égős vagy, akkor a régiek szerint nagy hajú babád lesz :)

Heni: semmi küli a mikró dolog. időkorlátot nem tudok mondani. azt tudom, hogy pl a liz taylor pasija a leveleket a mikroba fertőtlenítette, mikor a nő rákos volt- na ez a bulvár :)
de tegyél két próbát: tegyél be pár szem babot vagy borsót és alacsony hőfokon mikrózd meg őket, majd próbáld egy vizes vattán kicsíráztatni nem mikrós szemekkel- a mikrósok soha az életben nem fognak kicsírázni, mert a mikro megöl minden csírát.
másik: tedd be a telódat a mikróba és próbáld felhívni- ha jó a mikró, akkor nem lesz térerő odabent.
sokan mondják és én anyóséknál a hasammal egy vonalban levő működő mikró elől mindig kiállok. nem hiszem, hogy lenne hatása, de hátha... állítólag ez is káros.

Szóval nem tudok időt mondani. mindemellett azért elősször én is kifőzök mindent amit ki kell, én mondjuk ebből se csináltam nagy faxnit, beledobtam a vízforralóba, lefogtam a gombját, hogy rotyogjon még és ne kapcsoljon ki hamar... viszont mikor a gyerek már nagyobb volt és ivott vizet, akkor sokszor csináltam azt, hogy bedobtam mondjuk fél percre a mikroba. ami abban a pillanatban rajta van bármi, azt tuti életképtelenné teszi, de aztán akár milyen sterilizálóból kiveszed, az első légkontaktussal már ismét kerülhet rá bármi...
Marcellal mondjuk nem sok mindent kellett fertőtleníteni, mert 7-8 hónapig a mellemen kívül nem sok mindent vett a szájába :)
viszont néhány játék esetében, amit nem lehet főzni, de egy alapos áttörölgetésen kívül nagyobb biztonságot akarsz adni a gyereknek a legalacsonyabb hőfokú mikró szerintem mehet- persze ne legyen elektromos kütyü benne... bár most hirtelen nem jut eszembe ilyen játék :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nah nalunk megszultek az iteletet a szamitogepre, azt mondtak ugy 200 euroban faj a helyrepofozasa. Hat eleg kerdeses, hogy erdemes e penzt olni ebbe a masinaba, annyira nem uj mar. Ellenben a teny az, hogy nemhogy 200 de 20 euro feleslegunk sincsen most erre. Mondom ezt en, az emberem persze valami egeszen mast fog mondani, hogy majd a szamlahitelbol, es majd visszatesszuk x vagy y osszegbol... en meg rohadt mod utalom hogy a honapok mulva beeso extra penzecskeket mar elore elkoltjuk, holott a havi befolyo jovedelem nem eleg egy honapra.
Lassan oda jukadok ki, hogy biznisznek nagyonrossz dolog itt lakni es hazasodni, komolyan ennel meg otthon egyedul is 'jobban' kijottem... bar egesz biztos valtozott a helyzet, de mennyire mas azert ha egyedul osztom be a nemletezot mintha mas keresi meg es total mas elvek alapjan is gazdalkodna vele... bar mar emberem belatta, hogy nem errt a beosztashoz egy kicsit sem es kvazi evekig teljesen teves elkepzeleseim voltak (neki sem kevesbbe csak o intezte a szamlakat) a dolgokrol, most elesedett a dolog es atvilagotottam es kiderult, hogy hanyadan (nem) allunk :) Hat a szitu eleg lehangolo szerintem :)

luna6

Konkri, irtam mar, hogy nekem volt egy nagyhaju mesztic babam es egett a gyomrom mint a fene. Utana volt egy szinte kopasz feher magyar babam, es egett a gyomrom mint a fene :D Most lesz egy ki tudja milyen de felig delies genekkel rendelkezo, valoszinuleg koztes verzioju fiam, es eg a gyomrom mint a fene :D:D ebbol mire kovetkeztessek? :D:D:D:D

luna6

Nem tudom Luna! Viszont én remélem, hogy nekem megint kishajú szőkém lesz, mert én el nem tudnám képzelni magunkról a sötét hajú bébit :)

Mikor voltunk a 4d-sen akkor mondta a szonográfus, hogy a 2d uh-n látszik a haj, de a 4d-n nem és egy pici haja volt a feje tetején. A terhesség elején még nekem is volt 3 gyomorégésem, de azt betudtam a 2 liter paradicsomlének :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Fuu, nekem a nagy sotet loboncos, copfos elso csaj utan irto fura volt egy aranypihes szinte kopasz kislany aki ettol inkabb tan fius is volt... ugy 2,5 eves koraig :D:D:D a nagynak 3 hotol copfja volt merta szemebe logott, a kicsi meg kopasznak volt mondhato hozza kepest :D:D:D Nagyon fura volt a kulonbseg, de legalabb tisztaban voltam ugye az okaval :) A nagynak rendesen negroid orra volt sokaig, 3 kis krumpli orrnyereg nelkul (valoszinu apai dednagyanyjat iranyabol jott ez) de aztan sokat drukkoltam neki es vegul lett orrnyerge is es europai orra is :D:D:D

luna6

HENY: Örülök, hogy jobban vagytok.

A betétet lefotózom, holnap felteszem.Olyan inkontinencia betét szárnyakkal , mint a Tena, olyan vastag is, pamutos bevonatú, szellőző , csak nem olyan horribilis az ára.
Holnap leírom a pontos nevét, meg a szöveges részt.
De ennek a Jessa betétnek van sokféle változata, olyanok, mint a Libresse, Alway-s, csak nem olyan drágák, de nem is gagyi...

GYOMORÉGÉS: Van ennek logikus,anatómiai magyarázata is.
Ha érdekel valakit, leírom...

Kép
rozsa1979

sziasztok!!

Detti ne keseredj el, előbb-utóbb úgyis elkészültök a szobával. Egyébként mi is hasonlóan állunk, ahogy azt már leírtam vagy 3x :D

Süti recept?
Senki? :(

Rózsa köszi a betét infót. holnap, ha lesz időm, én is megnézem.
Teljesen megértem a problémádat a papucsvásárlással kapcsolatban. Nekem "csak" 35-36-os lábam van, de arra sem találok egykönnyen. A 36-os papucsok és szandálok vége és a lábujjam között mindig marad 3-4 cm, ami tök látszódik :( Már volt, hogy gyerekcipőt vettem :D De van egy olyan szandim, ami annyira tetszett, hogy megvettem és letojom, hogy irtó nagy rám :D
Amíg dolgoztam az oviba, a gyerekeim rendszeresen kinevettek, hogy nini, nagyobb a lábunk, mint az óvónénié :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Geo én is írtam neked :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Most nekem van szófosásom :D
Tegnap óta légszomjam van, ha a hátamon fekszem. Nektek is?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn, nekem nem csak akkor... úgy néha ettől-attól...
Én már elkezdtem horkolni :( így vagy én bökdösöm az embert, vagy ő engem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Tallin, orulj, hogy csak tegnap ota :D:D nekem mar regota elo-elojon, nem feltetlenul minden alkalommal es nem is mindig tart reggelig :D:D de az ido elorehaladtaval ez csak fokozodni fog :)

luna6

Jó reggelt!
Ez aztán a termés... :)
Hol vagytok? Bújjatok elő!
Nem? Na akkor megyek vasalni :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Kepes vagy ilyen csapast merni rank, hogy elmesz vasalni? :) Inkabb nem szoltam semmit, mert hogy nez mar ki, hogy en zarok meg en nyitok... raadasul hozzam kepest meg oraelonyben is vagytok. (bar igy en mindig fiatalabb vagyok :D:D)

luna6

Hát én még életemben nem sok receptet használtam... talán a sütihez, meg ha valamit sejtek csak, hogy hogy készül, akkor bekukkantok a könyvbe. Én nem is nagyon sütök itthon, nincs is tepsim sajnos :)
Meg aztán amit anyós pakol se fogy el sose.
Fú tényleg, most jut eszembe Luna, még nekem is van egy diós beigli a fagyiba :)

Vasalás: amúgy a babaruhákat megyek vasalni, az azért picit felemelő érzés :) és lehet hogy ez rátok nézve fenyegetés :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Detti,
szerintem ne aggódj, hogy még nincs kész sok minden, én is így vagyok ezzel. pl kórházi cuccom sincs még bepakolva, kifőzve, kimosva cuccok, szóval van még mit csinálni. ne legyél emiatt szomorú, szerintem tök jó dolgokat írtál össze, hogy miket fogsz beszerezni!!! :wink: hallod, és a kis papírkáim nélkül azt is elfelejteném, hogy hálóing is kéne, meg ilyenek 8)
ja, a sírás az a fájdalom miatt is volt, de főleg azért, mert megijedtem, hogy visszatér a migrénes időszak, és akkor nem tudom befejezni a sulit... szerencsére csak a betegség mistt volt..

Vok,
jobbulást kívánok nektek!!

ahh.. Konkri, már én is így várom a tavaszt!!

Henibaby,
nagyon örülök neki, hogy jobban vagytok!
Vendég

Talan sutihez? :D:D
Mancim apjanak anyja sutoptt rendszeresen erzesbol (meg fozott is) nos a normla kajai vegulis nem voltak rosszak, de a sutemenyek kovetkezetesen ehetetelenek voltak, de soha senki nem szolt, en meg inkabb sosem kertem :)

luna6

Nekem a fejfájásom lejjebb kúszott, az elég tűrhető, nade aztán most olyan előtérbe jött a náthám amibe már napok óta szenvedek, hogy tonnaszámra fogyasztom a zsepiket, és már olyan jó nagyokat is tudok buhogni.

na én most ezek a kocsonyás cuccok miatt iszonyatosan megkívántam a joghurttortát!!! :P :P majd csinálok tuti, de nem most, majd ha kiszállt belőlem a betegség.

ja, és képzeljétek, megkaptam a latin tanárnőmtől a következő zh anyagát, amit már el is küldtem neki (höhö..mert megcsináltattam mással :oops: ) de a lényeg, hogy meglesz hozzá a kreditem :D

na nézek valami kaját..
Vendég

En is kaptam egy tobboldalas beadando tesztet, hetfore viszem, de en meg sem mutatom az emberemnek :) Eddig meg egyetlen feladatomat sem latta... pedig ugye neki eleg konnyen menne :D

luna6

oké Luna, de én egy szót sem tudok latinból :D és ezt az előző félévben már írtam, hogy mit ügyeskedtem a latinnal, de most túl hosszú lenne felidézni, de ha nem emlékeztek rá, akkor mindegy, így ugyebár nem érthető az előző hozzászólásom :D
a sulis beadandóimat én sem adom oda senkinek hogy csinálja meg :wink:
meg gondolom azért jársz nyelvtanfolyamra, hogy te megtanuld a cuccokat :P
Vendég

hát ha véletlenül sütit sütök, akkor azt receptből nyomom, de amúgy a speckóm nekem is a joghurt torta, de azt is fejből, saccra nyomom :) tulkép ott csak az a lényeg, hogy elég legyen a zselatin, a többi már variálható... Viszont pont karácsonykor szívtam, mert hiába számoltam ki a zselatint, még rá is hagytam, még se kötött meg, pedig amúgy finom lett és fekete szedres. anyu meg akarta enni kanállal, de én szégyenembe inkább lehúztam a klotyón.
a joghurt tortát meg emberem nem is szereti... ő inkább keksztekercs és kókuszgolyó- hát az se egy nagy tudomány- valójában addig adagolok mindent, míg jó lesz az állaga, a cukrot meg csak hozzá passzítom...

Kép
Kép
Kép
konkri

meeer, te nem azert jarsz egyetemre, hogy megtanuld amit tanitanak? :D:D:D (emlekszem, hogy hogy volt valami a latin korul, idore visszakuldeni, fizetett tanarral konzultalni, de biztos nem pontos a dolog, mert erost feledekeny vagyok :))

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: