A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

H. Gabi

Okmányirodában, de olyan gyorsan be kellett ülnie a fényképezkedésre (volt protekcióm), hogy csak leszedtem róla a sapkát, még fésülködni sem volt időm. De tényleg cuki lett a fénykép.

Kép
Kép
orsi777

Orsi! Nagyon édes Odett a képen :lol:

Én mára kivagyok és még csak 4 óra. Lili fél(!!!) órát aludt eddig a mai napon. Most nagyon nehezen le tudtam tenni,kiváncsi vagyok most mennyit alszik. Lehet,hogy a tegnapi oltás az oka,de ez nagyon durva. Nem látok már ki a fejemből,mert ugyebár éjszaka sem aludt rendesen.

Mi van ma,sehol senki? :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Lehet ma mindenki babája éber, és nincs idejük jönni :wink: . Odett is kétszer 3/4 órát aludt, ami nála nagyon kevés. Ő sokszor délután alszik 2-3 órát. Ma nem :( .

Kép
Kép
orsi777

Nyuszi, Orsi,
így igaz, Nimród 11től aludt 1 órát, azóta semmit, viszont olyan mint egy sajtkukac.
Pedig hőemelkedése és torokgyuszija van...
Na megyek is...

KépKép

KépKép
kispocok13

Szakad a hó reggel óta,már 2x kellett dobálnom :twisted: :twisted:

Raktam a 2 dl-es Janás üvegbe némi levestésztát,Hédi élvezettel rázogatja,forgatja egy fél órája :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!

Hgabi:nevelesnelkuli nap: :? :? :? ...bocs,de aztan nevetnem kellett a megfogalmazason :lol: :lol:
Mennyire normalis embernek hangzik ez a grofno :shock: :shock: Ez nagyon ritka sajnos :? Szep ez a felajanlas tole!!!Azert edekes ez a fennakadas egy reszrol,de ha akarnak,akkor ossze lehetne fogni,hogy megoldas legyen a gyerekek szuloi kiserete...oruljenek,hogy "csak" a szuloknek kene az utikoltseget,stb.fizetni....ebben a vilagban ez nagyszo!Es biztos van par jofej szulo,akire ra lehet bizni a gyerekcsapatot,nem kene mindenkinek mennie....igy ha osszedobna mindenki,akkor ez fejenkent minimalisra csokkene....szerintem ugy is sok szulo dolgozik,nem erne ra....

Ikoka:Nevednapjara sok boldogsagot kivanok!!!Hogy vagytok?

Orsi:aztaaaaaaaa :shock: :shock: Nagyon cukkancs Odett!!!Es milyen nagylany,hogy van Neki szemelyi igazolvanya :lol: :lol: :lol:
Nekunk is most mar az utlevelet kene csinaltatni,mert nekem el kell majd hagynom kanadat,hogy felvehessem a papirjaimat,es ugye ezt 3-an kell hogy megoldjuk.De itt iszonyat utlevelet csinaltatni egy gyereknek.....rengeteg kezes kell hozza,az nem eleg hogy van anyakonyvije,es mindket szulo jelen van,igazolom kulonfele papirokkal hogy a mi gyermekunk :x :? bazi nagy az elovigyazatossag....

Nyuszi:sajnalom az ebredeseket....

Nekunk van napirendunk,(az eddig felmerult problemak ellenere is :wink: )szinte az elso pillanattol torekszek erre!Tehat nem emiatt voltak a nehez idoszakok....most mar nagyon szepen bealltunk a rendre,+/-0,5 oras elteresek azert vannak.En mar tudom mikor van szuksege az alvasra(bar ezt eddig is tudtam,csak maskent gondolta a kisasszony).Eleinte nem volt bajunk az ejszakakkal,csak a nappalokkal.....aztan ez ugye megfordult.....De (lekopogom)mostanra mar o is jelzi,ha nagyon almos.Mindenesetre nalunk napi 2 alvas van.Abbol del korul egy 1,5-2 oras,aztan pedig delutan1/2 5 fele...ez van hogy 1/2 ora,de volt mostanaban 1,5-2 ora is :lol: :lol: :lol: Es ezt koveti 9,1/2 10-tol az ejszakai szunya,ebredes 3;30-kor :) ,majd szunya 7 utanig,es egyutt meg durmolunk picit....

Most meg kell "reformalnom"picit megint,mert hetvegen oraallitas van,igyekszunk elorebb hozni a dolgokat vasarnapig......

Ma pl.korabban kell lefektetnem napkozben,mert ugye megyunk el a foglalkozasra 1/2 1kor,es csak 1/2 5re erunk haza...ilyenkor csak max.1 orat alszik szegenykem,de a tarsasag az meg kell....Igy szunya van a kendoben,oda fele is,es sokszor visszafele is.....majd meg este 6korul kidol egy picit....

Kispocok:jobbulast Nimrodnak!

Na megyek,ma kemenyitonapom van,keszitek egy kis polentat,paradicsomos raguval :wink: !

Szep napokat!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti,
köszi!
Nagyon jók a képek Hangiról, ő is nagy huncut, látszik a csibészség a szemén :wink:

napirend: van :lol:
7-8 kelés, 11-12től 2 óra szundi aztán 5 körül fél óra. Fürdés 7 körül, vacsi majd alvás 8 magasságában. Ez változhat úgy, ha korán kel, a hosszú alvás és a rövid is korábban van, de ezt általában már làtom reggel.

Változások az anyaság miatt: már mindent leírtatok, talán csak egy:
régen gondosan megterveztem mit veszek fel, ugyanazt két héten belül semmiképp. Most az egész telet kb ugyanabban a két sétáltatós szettben húztam ki, egyszerűen 2 percem van hogy elkészüljek, és a kényelem lett az elsődleges szempont a csinosság helyett.

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok: gyógyuljatok!

Tike: hó! :? Nem akarom!!!!!!!!!!!!! De szerintem rövid időn belül ideér. Szinte fekete az ég.

Ancsurti: szerintem is vicces, de ez a hivatalos megfogalmazás: nevelés nélküli munkanap.

Nyuszi: Vica általában 7 körül kel reggel. fél 10 körül szokott aludni kb fél-3/4 órát, illetve 1-1/2 2 körül ebédelünk, és utána szokott aludni átlag 1,5 órát. Persze ettől van jócskán eltérés.
És úgy látszik, ma csak az én gyerkőceim álomszuszékok. Igaz, ma már 1/4 7-kor fenn volt a Virág, de fél 9-kor már elaludt! 1/4 11-ig!!!!!!

Aztán dél körül kb 20 percre.
Aztán 3/4 2-kor elaludt, és fél 4-kor én húztam fel a redőnyt. és zörögtem kicsit, hogy felébredjen, mert mennünk kellett az oviba.

És az oviban azzal fogadtak, hogy a Nóci végigaludta a csendes pihenőt (elég ritka)
:shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Gyorsan írok még, míg Odett tévézik, a Minimaxon a Sesame utca nagyon tetszik neki. Most is beszél a szörmókoknak.Nem szokta nézni a tévét, nem is kapcsoljuk ki előle, de ezt szinte mindig csodálattal nézi.

Nyuszi

Nálunk is van napirend. Általában kezdetektől kezdve így volt 1-2 óra eltéréssel. Délelőtt babakocsiban séta közben alszik mindig. Tudjátok én megyek , mint a kerge birka, ha fúj a szél, ha esik, ha süt a nap százágra.
Szóval reggel kel 8 körül, délelőtt alszik 10-től 1-2 órát, délután 2-től alszik 1-2-3 órát. És este fél 9-kor alszik el.
És már nincs éjszakai felkelés, max. 1 héten egyszer cumi miatt. Remélem ezt a héten le is tudtuk, ma fél 6kor keltett, mert bekakilt. Tisztába tettem és aludt 9-ig.
Kb. 2 hete hagyta el a 5-6 óra közti harmadik alvását, de akkor mindig csak fél órát hunyt.

Boo

Voltál már rákszűrésen?
Köszi , hogy említetted, már túl is vagyok rajta, hétfőn voltam. A dokim felemelte a tarifáját 8 ezerről 10 ezerre :( .

Dodi

Változás:
Eddig a hűtőben az utolsó polcon apa sörei sorakoztak :oops: , először a tejserkentés miatti alkoholmentes sör foglalta el a fél polcot, most már az sem fér el a sok gyümölcstől :roll: :lol:

Vettünk Odinak bébitaxit, tegnap nem lehett róla leszedni, nagyon tetszik neki.
Kép
Kép

Kép
Kép
orsi777

Úgy látszik,azért Lili is elfárad egyszer :lol: Másfél órája alszik :D

Napirend: nálunk is van,de mivel legtöbbször nem ugyanabban az időben ébred,ezért van fél/1 óra plusz/mínusz. Amúgy nagy átlagban 7 körül kel,aztán 9 körül vissza alszik 3/4 órát,ez fix,a délutáni meg mindig változó,van,hogy fél órát alszik,van,hogy másfelet. De hogy ez mitől függ? Fene tudja :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Orsi! Odett annyira cuki! Jól látom,hogy egyenesedik picit haja,vagy csak azért látom úgy,mert össze van fogva neki?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nekünk is van napirendünk,vannak benne fix pontok és képlékeny részek is. Hédi hétközben 6kor ébred,akkor kel az apja is ( hétvégén,ünnepnapon fél 8ig is durmol(na) ha nem kéne szombatonként Dévényre járnunk)Ilyenkor picit szopizik,tisztába teszem,felöltöztetem,amíg én lezuhanyzok játszik a kiságyban.Utána én igyekszem összekapni magam,de van,hogy csak ténfergek a lakásban(befűtök,kakaózom stb). 8 körül már majd leragad a kisasszony szeme,így ilyenkor van a reggeli második felvonása és utána el is alszik,van hogy félé órára van hogy 1-re. Ébredés után játék,10kor tízórai,ebédfőzés közben ő vagy az etetőszékben van velem a konyhában vagy játszik a nappaliban. 1kor ebéd,utána pici játék és alvás,kb 1 órát alszik,de előfordult már olyan is,hogy 2 lett belőle.Délután séta,bevásárlás,játék - időjárásfüggő.5körül uzsi,pici alvás,ilyenkor főzök magunknak,kutyáknak,vasalunk stb.fél 6körül hazaér apa,onnantól ő van Hédivel én csinálok minden mást.Hiradó alatt nappaliban meztelenkedés,apával bohóckodás,időjárásjelentés után apa fürdeti,aztán vacsi és szunya.Innentől reggelig van egy nagyobb képlékeny rész...Ez egy átlag napunk,persze ez borul ha valahová menni kell.

tike

Na és vannak fix közös játékaink is. Fürdés előtt Apa viszi meztelenül a nappaliból a fürdőbe.Apa nyakához bújva,válla fölött kukucskálva röhög hangosan én meg úgy csinálok,mintha kergetném őket,hangos megfogom-megfogom felkiáltásokkal és néha megcsikizem a lábát. Tegnap iolyan édes volt, én majdnem megfeledkeztem róla,mire hangosan sikkantgatni kzdett és huncutul vigyorgott apa válla fölött :D

tike

Húúúú, anyósom megint jól felhúzott :evil: :evil: :evil: .
Beírta az iwiwre, Botond egyik képe alá, hogy "nekem ő a legszebb, még ha nem is láthatom." Ha nem anyósomról lenne szó, még el is érzékenyülnék, de nála arról szól a dolog, hogy megint ő legyen a főmártír, akitől mi eltiltjuk az unokáját :evil: :evil: :evil: . Hát a lóf@szt!!!!!!!!!!!!!!! Nem untatlak titeket a sztorival, de mikor nem voltunk rosszban, akkor se jött le soha, pedig 100(!) méterre lakik tőlünk!!! Hát miről beszél ez?!?!?!? Annyira lesz@rta a gyereket, hogy ahányszor kézbevette, Botond mindig sírt (az én fiam, sírt :shock: ), aztán meg volt lepődve, hogy "nem ismer meg?! Ja, biztos hideg a kezem." Jaaa, biztos :twisted: . De mivel gyűűűűűűlölöm a konfliktust, és nem vagyok képes a haragtartásra, írtam neki egy nagyon tárgyilagos (sőt, inkább kedves) levelet, hogy hogyan látom én a dolgot,és hogy sajnálom, hogy így alakult...blabla. Sőt, még azt a lehetőséget is nyitva hagytam benne, hogy rajtam keresztül tarthassa a kapcsolatot a gyerekkel (ezt konkrétan nem írtam le, csak céloztam rá.). De Ricsi szerint olyan osztást fogok erre kapni, hogy örüm lesz nézni, pedig szerinte is jófej levelet írtam, csak az anyja egy idióta.
Szóval lányok most kiderül, hogy anyósom menthetetlenül megy-e a levesbe, vagy képes arra, hogy félretegye a büszkeségét az unokája miatt. (Jelezném, hogy én félretettem a fiam érdekében! Bár nem biztos, hogy érdeke, hogy ilyen nagyija legyen :roll: ). Ricsi szerint menthetetlenül optimista vagyok, de szerintem mindenkiben van jóság, nem? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Egy kérdésem lenne. Bármelyikőtök gyerkőcét kellett már vinni vérvételre? Kalocsán azt mondta az egyik gyermekorvos, hogy náluk az a szokás, hogy a baba 1, 3, 6 és 12 hónapos korában vérvizsgálatok kérnek. Szerintem ez kicsit túlzás :roll: .
Oditól csak a kórházban vettek vért.

Dodi
Anyós :arrow: iwiw :twisted: .

Kép
Kép
orsi777

Orsi: Nem. Nócitól 10 hónaposan vettek ehyszer, met beteg volt, és utána rendszeresen, de ilyet még nem hallottam.
Indokolja valami?

Dodi: A helyedben odaírnám én is megjegyzésnek a kép alá, hogy kedves mama, gyere át néha, és láthatod.

Amúgy én biztos nem higgadt hangvételű levelet írtam, volna neki.
De anyámból kiindulva mindenképp ti lesztek a hibásak....

Kép
Kép]
hendegabi

Ma az én gyerekem csinálja, amit tegnap többen: nem akar aludni, de fáradt, kínlódik..... :x

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Dodi! Láttam tegnap iwiw-et,még gondoltam is rá,hogy anyósod lehet,de a neve miatt nem voltam benne biztos :oops: Nem egyszerű a nő....

Hendegabi! Holnap jobb lesz :wink: Legalábbis Lili most aludt másfél órát :lol: Tegnap végülis 3/4 6-kor kelt,2 órát aludt,aztán 8-kor már szunyált is és csak egyszer kelt enni. :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Beültettem Vicát egy halom zokni közé, had válogasson. :roll: :lol:

Boo: engen ne kérdezz, ehhz annyit értek, mint TIK az ABC-hez. :oops:
Amúgy vannak érdekes dolgok: enyém gép nem akarja elindítani az ABEV progit. Villan egyet, aztán semmi. De ha Total Commanderben megyek rá, simán megnyitja. :shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Kép Kép Kép
Vendég

dodi

Miért nem törlöd le anyóspajtás hozzászólását??

Bár én még senkiét nem akartam törölni de biztosan lehet!

Boo

Office

passz :roll:

Orsi

Erről a vérvételes dologról én sem hallottam. Szerintem is túlzás hacsak nincs valami különleges indoka.

Lócinak is kellene személyi mert anélkül nem lehet bankba tenni a babakötvényt :?
Igazán nem értem mi szükség fényképes igazolványra amikor adó-TAJ és miegyéb kártyájuk is van.

Szerencse hogy nem billogozzák már az embereket mint a barmokat...
Vendég

Sillia,

Mírának nincsen személyi igazolványa, de van babakötvénye a bankban...nem kell hozzá a babának személyi... :)

http://www.babakotveny.info/?oldal=reszletesen_4

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Merion

Nekünk azt mondták a bankban hogy kell, pont az előtt vezették be pár nappal hogy mi bennt voltunk. Ez még valamikor januárban volt...
Vendég

Most picit utánaolvastam, és arra jöttem rá hogy kifejezetten a CIB bank kéri a személyit...

Íme:

" 1. Bemutat egy 30 napnál nem régebbi, családi pótlék kifizető hely által kiállított dokumentumot, mellyel igazolja, hogy a gyermek után járó családi pótlékot a nevére folyósítják.

2. Bemutatja a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

3. Bemutatja a gyermek személyazonosító igazolványát (ha már rendelkezik vele) vagy útlevelét (ha már rendelkezik vele)

4. Bemutatja a gyermek lakcímkártyáját

stb...

"
És bár zárójelben ott van hogy : ha már rendelkezik vele, nekünk azt mondták amikor ott voltunk, személyi vagy útlevél nélkül NEM LEHET!
Vendég

most váltsunk bankot? :roll:
Vendég

Sillia,

Akkor bocsánat... :( Az igaz, hogy mi már tavaly intéztük, és amit küldtem, azt sem frissítették még idén.:(

merion

merion

merion

Azért köszi az infot-t, és gyanítom hogy egyébként te tudod jól, csak a CIB ilyen szőrszálhasogató..
Vendég

Sillia,

Ezt nem a bank a dönti el, hanem egységes az előírás...így a CIB ugyan lehet szőrszálhasogató...de ebben a kérdésben ez nem mérvadó. Én is bankban dolgozom(tam), és most direkt rá is kérdeztem kollégáimnál. :) Nem változott semmi tavaly óta, nem kell személyi Lócinak... :)

merion

merion

Merion

Én hiszek neked, de ezt hogyan magyarázzam meg a bankban ülő ügyéntéző hölgynek?
Aki azt mondja, vagy van személyi vagy nincs babakötvény :roll:

Végülis, más bankok is vannak a világon...Attól hogy mindenünk a CIB-ben van, a babakötvény lehet máshol, nem?

És személyit csináltatni sem olyan nagy ügy, csak valóban nem értem miért van rá ekkora szükség.
Vendég

Sziasztok,

Nyuszi,
Tegnap Nimród is bepótolta a nemalvást: negyed6tól fél7ig a mellkasomon aludt, én közben felkeltem, majd visszaültem, lefeküdtem... ő néha felnézett, majd leesett a feje és aludt tovább... és este 8kor leraktuk, egy mukk nélkül aludt el.
Gondolom, a betegség. Meg a gyógyszer.
Ma reggel mentünk neurológushoz vele (még a gyógytornász nő javasolta anno, csak mostanra kaptunk időpontot) a kocsiban aludt fél9től egy 20 percet, majd 10től két (2!!!!!) órát - anya ült a kocsiban, míg gyermeke aludt, mert felébreszteni nem volt szíve, a hordozóval meg nem bírja kiemelni.... már nagyon kellett pisilni :oops: :oops: :oops:

Tegnap elmentünk dokibácsihoz, aki Cataflam-cseppet írt fel a torokgyuszira, 3x6 cseppet. (ja, meg felső fogat növeszt kettőt, egynek már kinnt a hegye, és ma láttam a jobb lennt 3-ast is dudorodni) Namármost:
- rá van írva, hogy 1 éves kor alatt nem adható a Cataflam
- testsúlykilogrammonként 1 csepp a napi adag, elosztva. A 3x6 az ugye bőven túllépi az én 7,5kg-s fiam napi adagját...
Azért kapott tegnap is és ma is, remélem nem teljesen hülye a doki...

Dodi,
jól emlékszem, te adtál Botondnak anno Cataflam-ot?

Ja, és még egy anyaság-jel:
az anyáknak kb 6 kezük van... eddig azt hittem, multifunkcionális vagyok, hogy egyszerre tudok több dolgot csinálni, pl vezetés közben telefonálni és enni.
Na, egy anya képes egy kézzel vezetni (kormány és váltó kezelés ugyanazzal a kézzel), míg a másik kezével a hátsó ülésen őrjöngő gyermekét itatja cumisüvegből. Mindeközben egyik szeme elöl az úton, másik hátul a gyermeken.
És gondolom, ez még csak roszabb lesz, mondjuk 2-3 gyermek esetén... :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Sillia,

Esetleg kinyomtathatnád, ha van rá lehetőséged, amit átküldtem...hogy ehhez képest ők miért kérnek többet? :(

Egyébként meg bárhol lehet a babakötvény, csak kényelmesebb, ha ott van, ahol többi számlád is. :)

merion

merion

Dodi,
anyósod hihetetlen!

Orsi,
vérvétel :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nekünk sem volt

Boo,
neked is a kis géped van, ugye? Nekem is, és én is úúúúúúúúúúúútálom, lassú mint a fene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy 5letem sajna nincs, én is a Tik vagyok
:lol: :lol: :lol: :lol:

Hgabi,
kérünk képet Vicusról ahogy zoknit válogaaaaaaaaaaaaaat :D :D :D

Sillia,
Imádom Huncut-Lócit :lol: :lol:
(enyémfiam épp bosszút áll a porszívón az orrszívásért - üti, és közben azt mondja hogy LLLLaaaallllllaaaaaaaaaaaaallllaaaaaaaaa)
Szerintem simán menjetek másik bankba a babakötvénnyel

KépKép

KépKép
kispocok13

Merion

Most néztem meg, az OTP bank is kéri a személyazonosítót...

https://www.otpbank.hu/junior/online/S_Babakotveny.jsp

Azt gondolom egyszerűbb személyit csináltatni mint bankot keresgélni :?

És ha az államkincstárnál hagyom start számlán ?
Vendég

ismeritek?

[quote]h írta:ttp://bookline.hu/product/home!execute.action?id=7479&type=82&_v=Gyerekdalok_es_Mondokak

Nimród is, és a barátnőm kislánya is imádja :lol: :lol: :lol:
(most épp a ritmust üti az "által mennék" c opuszra :D :D :D :D
és nem utolsósorban nekem is jó az emlékeimet felújítani, főleg hogy a kappanhangúak táborát erősítem...szegény gyerek... bár állÍtólag a gyerekeknek az anyjuk hangja a legszebb... hááát...

KépKép

KépKép
kispocok13

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

feladom

KépKép

KépKép
kispocok13

Sillia

Az sem gond, ha az Államkincstárnál gyűlik a pénz, csak az ottani számlájára nem tudtok plusz pénzt betenni.
Nagyon huncut Lóci a képeken.

Kép
Kép
orsi777

Hgabi!

Tudom, igazad van, de én nem vagyok hajlandó nyílt színen belemenni egy ilyen vitába! Gondoljon mindenki, amit akar! Aki nem ismeri anyósomat, az azt gondolja, amit ti: vmi távoli rokon, ezért nem láthatja. Aki meg ismeri, abban fel sem merül, hogy mi tehetünk erről :twisted: :lol: .

Enyémfiam mára megjavult 8) :D :D :D .Édes kicsi cukormókusom, nem aludta ki magát, ezért volt ilyen kis mufurc. Tuti a hülye időjárás :evil: . Mi is kóválygunk apával. :?

Boo!

Úgy tudsz válaszolni, hogy te is odaírsz valamit. Választ küldeni az illetőnek max. levélben tudsz.

Sillia!

Naná, hogy egyből kitöröltem :twisted: . De nem tudtam szó nélkül hagyni a dolgot. Ráadásul tudom, hogy a férje is ugyanúgy gondolkodik mint mi, csak inkább nem mond semmit, hogy ne konfrontálódjon.
Lóci nagyon cuki :lol: .

Kispocok!

Igen, Botond kapott már Cataflam cseppet. Anyuék a Schöpfiben már a koraszülötteknek is adták, szóval gond nélkül adhatod. Sok gyógyszerre azért írják rá a korhatárt, mert sokkal többe kerülne a tesztelése, mint amennyiit azon a korosztályon buknak. A Cataflamot régen lehetett adni, csak vmi jogszabály miatt pár éve módosították, pedig az összetétele nem változott, és ki sem derült róla semmi káros, csak szigorították az előírást, és a cég nkább nem vállalta a költségeket. ezért merik adni sokan a gyerekdokik közül. Az adagolása kilónként 1-4 csepp/ nap, ami egy 8 kilós babánál 8-32 csepp. Tehát a 18 az bőven belefér :wink: . Nekem mondjuk anyu úgy mondta, hogy alkalmanként adjak 15 cseppet, de én csak fogzásra adtam,és sose kapott egynél többször egy nap.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,
köszi, akkor megnyugodtam kicsit :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

HGabi,
kel a parasztpizza/langaló/töki pompos :D :D

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok: :D
Képet nem csináltam, mert apa elvitte a gépet, de holnap a másik fiók lesz a soros, ha sikerül összehozni, lefényképezem.

Dodi: igazad van. Én is utálom a vitát, de tuti nem bírtam volna megállni....
De jó, hogy megjavult Botond. :)

Sillia: voltál azóta a "babaklub"-ban? Még most is a régi kocsival sétáltok? :?:

Enyém gyerk kész, meg az anyja is.
:?
Egész nap bőg, semmi se jó neki. Gyakorlatilag, még ha folyamatosan sétálok is vele, akkor se jó.
Ugyanaz a főzelék, amiből tegnap 3 dl-t evett, ma nem kellett neki. 1,5 óra alatt evett meg 100 ml kb.
Vacsi megint semmi szinte.
Aludni is alig..... :(

Kép
Kép]
hendegabi

Na, most aludt el a vállamon. Éjjel mi lesz?

Kispocok: majd meséld el, milyen lett. :D

Kép
Kép]
hendegabi

Hgabi,

szegény Vicus, lehet hogy a front viseli meg...

Kajcsi: tészta nem kelt meg, csak a sütőben, de így is fincsi lett, enyémapa egy fél tepsivel megevett :shock:
legközelebb feltuningolom, a tejfölbe rakok egy kis fokhagymát... Ha már parasztpizza :lol: :lol:
köszi még egyszer a receptet!

KépKép

KépKép
kispocok13

Szegény gyerekem orrából folyik a cucc, köhög, tüsszög, alig kap levegőt, és piros a szeme, mint egy nyuszinak... Uuuuuuugy sajnálom!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! 8)

Gondoltam adok jelet magunkról, már rég írtam, de rendszeresen olvaslak titeket! Egyszerűen időm sincs elolvasni, majd reagálni mindenre.

Mi elvagyunk, Dorkim ma ült fel először, és ma jött ki két felső foga (de nem a legelsők). Mászni nem mászik (én sem másztam), szóval nem is nagyon érdekel, kúszni kúszik, körbe-körbe, és hátrafelé, valamint "négykézlábazik" is ha már nagy kínja van. :lol: :lol: :lol: De az ülés az nagyon megtetszett most Neki, le sem lehet nyomni! :lol: :lol:

Én hétfő óta benne vagyok fosós-hányós vírusban (szomszédnak ügyeleten azt mondták, hogy influenza), mint egy jó páran az ismerőseink közül, többek között nővérem is. Már kezdem unni.

Dorki kapott kompot, nem igazán szereti, menni is hátrafelé tud vele, egy nap max. 10 percet ha tölt benne. Bár nem is nagyon bánom.

S képzeljétek, ha kiscipőt adunk a lábára, akkor jajjjjjjjjgat és a kezével fogja a fejét (eleinte) és kétségbeesetten néz rám, és legújabban a többi elmarad, de meg sem mozdul benne.

Teszek egy friss képet, bár nem a legjobb, de újabban nem lehet fotózni, rögtön becsukja a szemét. :lol: :lol: :lol:

Kép

f.nikici

Boo,
nem vagyok ám veszélyes...
Alapból én sem szoktam ezt csinálni, de más megoldást nem láttam.
Autóban evés: munka ügyben elég sokat autóztam külföldre, nem egyszer egy ledolgozott nap után vezettem le Prágába, Zágrábba éjjel, ott "meeting", majd másnap vissza. Ilyenkor szinte az autóban élsz, eszel, iszol, telefonálsz, cigizel, énekelsz, sokszor csak azért hogy ne kómálj be. Na ilyesmire gondoltam, ne aggódj, én sem oda terítem a vasárnapi ebédet :lol:

Vannak Zsiri-unokahugi képek? Nagy de mégis kicsi :lol: :lol: :wink:

Nikici,
Dorka is nagylány már!

Szerintetek ha konkrétan folyik ki a trutyi a törpe orrából, milyen gyakran porszívózhatom? Apa szerint ráköthetnénk a porszívóra, mert utána már megint szörcsög :x

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok

Nimródnak gyógyulást!!!

Hgabi

Még mindig a régi kocsival sétálunk, pedig már lassan cipőkanállal kell Lócit beletenni a hurcibába...
Próbáltam hordozó nélkül nélkül, de nagyon nem tetszett neki.
Játszóházba néha benézünk, igazából akkor lenne jó ha hasonló korú babák lennének.

Vicust biztos megviselte a hóesés..

Engem is :evil:

Elkezdtem tervezni hogy mielőbb átköltözzünk a nappaliba és így Lócinak külön szobája lehessen.
Talán jobban tudnánk aludni ha nem 40 centire a fejemtől szuszmorogna.. Lehet nem is kellene kivenni mert közöttünk is dobálja magát meg fel-fel sír.

Csak ha kivisszük a nappaliba a franciaágyat akkor minden intimitása megszűnik a hálószobának, nem marad egy csendes nyugodt zug ahová elbújhatnánk :?

De előbb utóbb nem lesz más megoldás. Sokan vagyunk kis helyen..

Csuszika kisfiam:
(telefonos videó nem a legjobb minőség)
http://www.youtube.com/watch?v=EUBBmAd3l9o
Vendég

Conversano?
Bond?

Jaj! Jut eszembe!
Ancsurti

Annyira örülök hogy végrevégre igazán jól érzitek magatokat Hangival :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: