A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Zsófiéknak és Launak nagy gratula a legénykékhez és sok-sok tejcsit kívánok a kisembereknekKép

Andi,
a 21 fok tökéletes a babának, éjjel még 1-2 fokkal kevesebb is lehet. A fürdetéshez viszont tényleg fel kell melegíteni a helyiséget 25-26 fokra...de mire ideértem, a többiek már kimerítően elmagyaráztak neked mindentKép

Csirkesz,
az én lányaim meg akkor ordítottak a kádban, ha csak babafejes hőmérsékletűre csináltam a vizet, nekik ugyanis 2 fokkal több kellettKép Igaz, én is gőzfürdőt hagyok magam utánKép

Orsoly,
holnap drukkolok azért neked is egy kis ráérő időmben,jó?Kép Újabban én is édességekkel próbálkozom előcsalogatni Emesét, de lehet, hogy pont ez marasztaljaKép

Judy,
jó kis tortúrátok volt a kórházbanKép Nekem úgy rémlik, hogy napszakonként egyszer neki kell állni számolni a mozgást, és amikor eljutottál 10-ig, akkor meg lehet nyugodniKép Nekem sose volt hozzá kedvem, igaz, az én gyerekeim genetikusan is sajtkukacokKép

Holnap megyek a kórházba, ha nem indul a gyerek, akkor burokrepesztéssel rásegítenek, mert amúgy már eléggé nyitva a méhszájam. Szóval, tutira szülök...kicsit be vagyok azért tojva, mert előre tudom a programotKép Majd küldök SMS-t, hogy legyen újabb babahírKép

üdv
Momo
39+3

Momo
momo

Nem tudom mitől de egész nap keményedett a hasam.Lehet,hogy ez a szeles idő nem tetszik a babának.
Apa nincs itthon most megyek Ágotáért az oviba.
Telefonáltak a munkahelyemről,hogy nem jól írták ki a szülési szabimat.Holnap még azt is el kell intéznem.
Felhívtam a régi dokimat,hogy ő mit gondol befordul e a babám szülés előtt.Azt mondta 100-ból 5 szokott befordulni.(szerinte ez a lányka így marad)Nagyon kedves volt.Jól esett a biztatása.Azt mondta ha ő vezetné le a szülést ő is megvárná,hogy magától beinduljon mert az a jele,hogy megérett a gyereka világrajövetelre.
Most is keményedik a hasam.Lehet,hogy megérett a világrajövetelre.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Nekünk 37 fokban úgy üvöltött Bálint, mint akit forráznak.
Azóta rájöttünk, a 35 fok körüliben imád "pancsizni", persze a szobában jó meleg van.
Ennek a "hűvöskés" víz kedvelésének azért is örülünk, mert így majd a babaúszás előtt nem lesz nehéz a szoktatás.

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok,

köszi mindenkinek a hőmérsékletes tippeket. A 21 fok szerintem is jó, annyi szokott nálunk télen lenni, annál több soha, és mivel központi fűtés van, nem tudom, hogy fogok 25-26 fokot csinálni a fürdetéshez. Azt hiszem, vennünk kell egy kis hősugárzót.

Momo, sok sikert a holnaphoz, majd gondolunk Rád!

Csirkesz, akkor nem jó a CTG eredménye, ha a baba meg sem moccan. Igazából nem is az van, hogy rossz, hanem "csak" nem értékelhető az eredmény. Szerencsére nálunk eddig mindig volt ficánkolás, bár legutóbb csak kb. 1/2 óra múlva moccant meg, így az általában 20 perces művelet majdnem 1 óra hosszáig tartottKép.

Ma egyébként elkezdtem "tanulni" a fősulira, hogy eltereljem a figyelmem a babavárásról (azaz a türelmetlenkedésről). Nem sokra jutottam... Nem tudom, baba mellett hogy lesz ez az egész tanulósdi.
Vendég

CTG: írtam korábban, hogy az eredményből lehet tájékozódni a magzati keringésre, a méhlepény állapotára (lehet, hogy másra is, nem vagyok orvosKép). Pl. a keringés miatt fontos, hogy igyon előtte a kismama, hogy ne legyen "kiszáradva", ill. ezért szoktak rossz CTG-nél flowUH-t csinálni...
A rossz CTG nem jelenti feltétlenül az,hogy nincs minden rendben, ezért is szokták ismételni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lau: Gratula!

Akkor most elvileg ki viszi a táblázatot? Kép Elküldöm neki igény esetén az EXCEL táblát, amit összeütöttem itthon...

Köszi a gratulákat, jókívánságokat.

PiciGyuri nagyon csendes gyerkőc, nem igazán ordítós, ellenben mindentől összerezdül a kis legényke, még szoknia kell az evilági zajokat.

Papzsó jól van, a pelenkázás még jó móka. Szokatlan neki, hogy harangocska is van, akörül macerás törölgetni, a gyermek olyankor persze ordít, de már homlokon is pisilte magát Kép

A szopizás egyelőre nagyon macera, leginkább nem megy, mert laposak a bimbik, és a gyermek meg nem töri magát, hogy csúcsosra szívja... Kicsit Papzsó aggódik is emiatt, mondtam neki, ha másképp nem, vegyen bimbikiemelőt... Ellenvélemény?

A gyermek neme miatt én nem aggódnék senkinek a helyében, mert nem hiszem, hogy a legkevésbbé is befolyásolná a gyermeket bármelyik ruhájának a színe. Inkább a felnőttek hobbija ez a rózsaszín a kislánynak, kék a kisfiúnak, stb. Bocsi, de szerintem ... khm... butaság Kép
A gyermeknek szeretet kell, nem "passzentos" szín.

Az UH-n a doki korrekt volt, soha nem mondta biztosra, h. lány. Nem is mondhatta, mert csak azt látta, hogy nem látszik a nemiszerve. Az, hogy milyen nem látszik, nos, ez csak találgatás tárgya volt, bár esélyesebbnek tűnt a lány. Én a ruhákból nem fogok problémát csinálni, az tuti Kép

Na pusszantás mindenkinek, legyetek jók, ne izguljatok, a görcsök a babától jöjjenek, ne aggódásból!

Ha lazábbak vagytok, úgyis jobban jártok, mind idegileg, mind tágulásilag.

Na, csók a család! Kép

Zsópapa
zsopapa

Köszi a ctg-s válaszokatKép

Momo
Holnapra drukkKép

CsirkeszKép Merre jársz?
Nálam a rossz ctg azt jelentette, hogy a szívhangja magas volt, 120-160 a normál, nekünk végig 180 körüli volt, plusz párszor megszakadt, ami remélhetőleg az elmocorgás miatti regisztrációs hiba volt csak. Szóval a második már jobban tetszett a dokinak, "tüskésebb volt a rajza és a szívhang lejjebb, bár még 160 felettKép
Azért kicsit aggódok. Azért írtam, hogy nem érzik jól magukat, mert Gergővel dettó ez volt, rossz ctg-k, jó flow-k és aztán 40 hétre született, de mint kiderült az utsó hónapban nem gyarapodott semmit a drága és rosszul érezte már magát, ez látszott a bőrén is.
Kérdezted a beszédet is, Gergő elég sokat dumál már, mondatokat is, de sokszor kér tőlem fordítást a környezetKép Már próbál énekelni is, Ki lakik a dióhéjban, Boci boci tarka és Sej, rigó, rigó a repertoárKépKép
Már pár hete az új ágyon alszik, sima volt az átmenet, bár már 2-szer szedtem össze a földről, de fel sem ébredt ráKépKép
Viszont, ha kérdezem, hogy oda adja-e a kiságyat Gellértnek, akkor kategórikus nem a válaszKépKép

na pusz, én elég ideg vagyok, még jó lenne kihúzni egy darabig, most Gergőt sincs kire hagyni, cipelhetnénk be a kórházba. Még a cuccom sincs kész.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Megvolt a CTG. Jo lett. Nem tagultam tovabb, maradt az egy ujjnyi.
Viszont a vernyomasom 160 volt, az odemam borzaszto, igy mar naponta kell menni ctg-re.-
Holnap megyunk keringesi UH-ra is. Megnezik a lepenyt meg mindent.
Attol fugg, hogy mi lesz.
Kaptam vernyomascsokkentot, amit szedni kell.
Ha ez nem hozza rendbe, akkor ugy fogok jarni mint Liv.
Bar mi mar a 40. hetnel tartunk.
Jo lenne ha mar a heten meglenne a baba.
Nos megyek pihenni, mert nagyon elfaradtam es egyfolytaban kemenyedek, nemi fajassal.

Mondta is az orvos, hogy most kicsit jobban megvizsgal, hatha hatassal lesz a gyerekre.
Hat jo kellemetlen volt.
Azota ezerrel kemenyedek.

No de tenyleg megyek pihenni.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Zsófi + kedves Apuka! Kép Nagy gratula! Jó egészséget kivánok! Kép
Nekem is lapos a bimbóm, de lassan csak sikerült összehozni a szopit! Kép Az első időben azt hittem a lapos bimbó miatt nem tudja bekapni a babaus a cickót, de aztán rájöttem, hogy a túlzottan teli, kemény, feszes mellek /ami sajna csak az első időben volt ilyen, bánom is, hogy elmúlt a Pamela Anderson formájuk.. Kép/ az oka. Szopi előtt készüljetek neki, masszirozzátok át a melleket, fejjétek le egy kicsit, és én még forróvizes pelussal is beborogattam az akció előtt. Ettől fellazul a mell, és össze lehet csippenteni a bimbóudvar mögött a mellet, be lehet tuszkolni a manó szájába, utána meg megy minden magától.. Kép

Leírtam a császsározásom történetét. kis fileban mellékelem annak akit érdekel, de előre szólok nekem nem volt túl jó élmény. Azért ha vlaki kiváncsi, hogy zajlik a császár, mi várható, akkor olvassa el.

Babs! Bár nagyon ronda volt a csipa az elején, mostmár egész jó irányba haladunk, úgyhogy nálunk úgy tűnik kamilla is megette! Kép Mi is nehezen büfiztünk az elején, de auz Infacol szedése alatt a szer hatására megtanult büfizni a manócs, mostmár sokkal gyorsabban sikerül. Kép

Andi, Magi! Kép Mostmáraztánmostmáraztán! Kép A héten jön a melegfront is állítólag!Kép Majd arra beindultok! Kép Andi te úgyis a meleget bírod rosszabbul! Kép

Juti! Ne is mondd! nekem kismanó nélkül is nehéz volt egyszer 4 órát várni a dokira, átérzem milyen lehetett neked Gergővel! Kép Próbálj meg pozitívan gondolkodni és hinni benne, hogy jól érzi magát a manócs, beszélj vele, és mondd neki, hogy még jó lenne, ha jól érezné magát bent egy kicsit! Kép Különben meg Gergőnek sincs semmi baja, így is gyönyörű kisfiú lett belőle! Kép

Most pá, megyek szundizni.

Macs

<!--attachment: csaszar-115586.rtf*mime_msword.gif*text/richtext*20.1**csaszar%2ertf --><center><pre>
Kép
csaszar.rtf (20.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
maccs

Macs, elolvastam a történetedet, császáros szüléstörténetet nem is láttam még ilyen szépe kidolgozvaKép. Gondolom, akkor és ott nem volt valami kellemes ez az egész, de így, hetek távlatából már nem olyan borzalmas.

És hogy mi a fenét csinálok én a gép előtt hajnali 3 órakor? Fent vagyok már majdnem 2 órája, fájdogálok össze-vissza, a nyákdugóm pedig masszívan folytatja útját a külvilág felé...
Én hülye a páromat is felébresztettem a nyafogásommal, meg a kérdéseimmel, hogy mi lesz, ha tényleg beindul, hova tesszük Nikit (igaz, meg van beszélve 2-3 baráttal, hogy őket lehet riasztani, de mégis). Szegénykém kijött hozzám a nappaliba, hiába mondtam, hogy nem kell rám vigyázni (egyelőre) - most az X-Aktákat nézi, de nagyon sajnálom tényleg. Még jó, hogy holnap nem megy dolgozni.

Na, megyek vissza figyelni a fájásokat, ha van valami konkrét, ide írok.

Andi
Vendég

Indulunk a kórházba... Egy órája visszafeküdtünk, hogy vaklárma volt, de jöttek a 10percesek, aztán nagydolgoztam egyet, majd valami friss véres trutyi jött ki belőlem - nem kockáztatok, inkább bemegyünk.
Majd jelentkezünk.
Gondoljatok rám.
Andi
Vendég

Andi!!!

Megy a nagy drukk neked!

Kép

REmelem mar babazol!
Kép

Most nekem is voltak ejjel gorcseim, de elmultak.
Nekem is jon most valami barnas veres truty.

De fajas semmin. Kép

HAJRA ANDI!!!

Kép

Magi
Vendég

Andi!
Megy a drukk ezerrel!Én is remélem,hogy minden rendben és a Lili már a kezedben van.
Tegnap nagyon sokat keményedett a hasam de olyan igazán nagy fájásokkal nem járt.De nagyon idegesített,így aztán már az idegtől keményedett.(szerintem)A barátnőm szerint ettől a szeles,frontos időtől van.Remélem ha megszületik Adrienn nem lesz rá hatással a front.
GnéKriszti
gnékriszti

Trompipi!
Gondolok rátok Andi, babaillatú a levegőKép

Macs!
Nagyon jól leírtad, én sem értem azokat akik fájdalom elkerülése miatt császárt kérnek, minden doki azt mondta hogy sokkal rosszabb utánna, és megviseli a mamát, látom ez tényleg igaz.Én ezek után szerencsésnek mondhatom magam a szülésemmel.De ha muszáj akkor nincs apelláta.
Tegnaptól infacol-t használunk mi is,már most javulást érezhető, 3 óránként kel fel, közben nem sír, szépen távoznak a szelekKép És az íze se lehet olyan rossz mert kiszívja a cseppentőből.
Most én is kialudtabb vagyokKép

De rossz az idő, olyan jó lenne egy kis napocska, és sétálni a babóval.

Noémi
fantikbaba

Macs!
Most olvastam a történetedet.Végre valaki akinek még új az élmény és nem csak a szép jut eszébe.Köszönöm neked.Ilyen alapos beszámolót még senkitől nem halottam.Komolyan mondom örülök,hogy ezt leírtad.Nagy az esélye,hogy rám is ez vár a baba farossága miatt.GnéKriszti
gnékriszti

Lau, Zsófi,
Gratulálok Nektek Babákhoz, mindketten nagyon gyorsak és ügyik voltatok Kép

Andi,
Szóval, lehet már gratulálni???

Macs,
Én sem bírtam megállni, hogy el ne olvassam a nagy story-t, igazából én is teljesen másnak képzeltem ezt az egészet. Nagyon köszi, hogy leírtad, most már nincs az a téveszmém, hogy a császár egy "sétagalopp"Kép

"Hála" a hidegfrontnak, tegnap óta folyamatosan keményedik a hasam, alig tudok megmoccanni, de ugye nekem még ki kellene bírnom még kb. 1 hónapig ! Iszonyatosan hosszú időnek tűnik Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Na, lányok, most írtam egy egész regényt, és nem eltűnt???
Szóval: itt vagyok, ugyanis hazajöttünk. A történet röviden:
hajnali 1 óta fent vagyok, 10 percenként jöttek a fájások, majd egy nagywc-zés után élénk véres nyákdugó is, így lefürödtem és bementünk a kórházba. Közben az egész családot felcsörögtük, mert ugyebár Nikit el kellett valahol helyeznünk...
Mire beértünk, szinte minden elmúlt... Felfektettek (háton, amit utálok), és 1 órán keresztül ment az NST, ami 3-4 kisebb fájást mutatott, az is csak olyan 35-38-ig ment fel (a görbe). A baba szívhangja szerencsére tök jó. Közben el lett nézve a kiírási dátum, mivel eredetileg szept.17. volt, de a dokim átírta szept.20-ra, a szülésznő meg szept.27-nek nézte, aztán tisztáztuk és onnantól azt mondta, akkor fel is vesz és maradjak is bent. Közben jött egy ügyeletes doki, méhszájat nézett (nagyon fájt), azt mondta, nem nyíltam, csak picit megrövidült a méhszáj, most 2100-as, és maradhatok is, meg mehetek is, mivel nagyon közel lakunk, 2 percre a kórháztól. Így inkább hazajöttünk, bedőltem az ágyba és aludtam kicsit, de csodák csodájára visszajöttek a fájások, így egy óra alvás alatt vagy 4-szer felkeltem. Most elkezdtem írni, mikor fáj (eléggé húzós fájások, de rövidek), aztán úgyis menni kell uh-ra délelőtt.
Anyám vonaton van, úgyhogy nem lesz gond Nikivel sem a továbbiakban, de remélem, ma már meg lesz Pipike (Lili) - bár hosszú szülésre számítok.
Csak akkor megyek be, ha 5perceseim vannak.

Lányok, köszi a drukkot, küldjetek még jó sokat, nagyon jól esik a törődés! Ti pedig vigyázzatok magatokra és a babákra!

Pussz!
Andi
Vendég

MacsKép
Ügyesen végigcsináltad ezt a császáros dolgot, pedig tényleg nem lehetett egy leányálom. Remélem azóta azért a seb lepottyant, és már csak a csík van a pocakodon emlékeztetőül.

JudyKép
Itt vagyok, csak tegnap délután elmentünk faanyagot beszerezni a babafürdető kád alá. Csináltunk egy frappáns farácsot a kádra, hogy ne kelljen akkora nagyot hajolni a gyerkőc fürdetése közben.
Gergő már akkor is jó dumás volt, amikor még csak babahalandzsául beszélt (legalább is az én fülemnekKép). El tudom képzelni miket magyaráz mostanában. Azon meg határozottan vigyorogtam itt a gép előtt, hogy a Sej rigó, rigó is a slágerei között szerepelKép Ez honnan jött?

Ma éjszaka megint sikerült szanaszéjjel csúsztatni a medencémet, és a keresztcsontomat, úgyhogy most a lépteim igencsak bizonytalanok. Ráadásul a fájdalomtól csak felszínesen aludtam, és már hajnalban arra ébredtem, hogy irtó éhes vagyokKép De uralkodtam magamon, és nem estem neki a hűtőszekrénynek. (Csak egy ártatlan pilótakekszecskét majszoltam elKép)
Pekkk, hogy pont most a finisben nem nagyon tudok jól aludni, mert rajtam kívül minden más tényező adott a jó alváshoz. Hűvös van, a baba a pocakban nagyon jól viseli az éjszakákat, szinte alig mocorog, végre nem zsibbad a karom és a lábam. Mindezek helyett szétesőfélben van a medencém, és ez egyedül rosszabb, mint a többi együttvéveKép
Ráadásul ma olyan jó sötét van a felhők miatt, hogy simán vissza lehetne feküdni, HA NEM FÁJNA!!!!
Úgyhogy inkább megyek, átadom magam a reggeli forró tusolásomnak. Az minidg nagyon feldob.

AndiKépKépKép
Csak nem???? Eljött végre a várva várt nap? Bízom benne, hogy nem téves riasztásra mentetek be a kórházba. Drukk-drukkKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Andi Kép
küldöm a drukkot, jó sokat.

csajok, az infacol recept nélkül kapható? és hogyan alkalmazzátok? ez valami természetes cucc vagy gyógyszer?
az espumisan-ról hallott már valaki? esetleg tapasztalatok?
köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Lányok!

Andi!
Nagyon szurkolok és drukkolok NekedKépKépKépKépKépKép, hogy mielöbb babázhass!
Én nemrég voltam WC-zni, és úgy néz ki elindult a nyákdugó, bár még csak nagyon kevés rózsaszínes valami jött ki belölem.

Csirkesz!
A medencémmel és a keresztcsontom szétesésével ugyanúgy állok, mint Te. Amint vízszintesbe helyezem magam, úgy fáj a bal fenékrészem középtáján, hogy alig bírok megfordulni az ágyban, nem beszélve a felkelésröl. Már szinte elviselhetetlen, és mostmár nem csak fekvésnél, de ahogy itt ülök a gép elött is érzem, hogy egészen a vádlimig sugárzik a fájdalom!

Reditke!
Én két éve a nagyfiamnál az espumisant használtam, és Ö nem volt hasfájós, de lehet, hogy anélkül sem lett volna az. Akkor én az infakolról nem hallottam, de lehet, hogy most azt is kipróbálom, a védönöm mondta, hogy nem vényköteles, és vényre is ugyanannyiba kerül, mint nélküle.

Erka
szekera

Erka Kép
köszönöm.
valamit muszáj lesz kipróbálnom, mert bármennyire is úgy gondolom, hogy manapság könnyen rámondjuk minden "nyűgös" babára, hogy hasfájós, egyre inkább azt gondolom, hogy lehet pici fiamnál is van valami.
Pár napja nagyon sokat és keservesen sír, hiába tornáztatom a kis lábát, mozgatom jobbra-balra-előre-hátra, hiába cipelem a kezemben.
Bár az a fura, hogy sokat pukizik-büfizik és kakival sincs gond. Attól még, lehet hogy a poci fáj?
LányokKép akinek hasfájós a baba, miből tudja, hogy az tényleg hasfájás? mik a tünetek? nem lehet, hogy csak hiszti? vagy egy 5 hetes baba még nem hisztizhet?
csak azért parázok, mert nem akarok feleslegesen gyógyszert adni a gyereknek és nem akarok hipohonder lenni vele kapcsolatban.
Vagy ezekkel a cseppekkel nem ártok neki, ha mégsem a poci fáj?
SEGÍTSÉG!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!
Elöször is NYUGALOM!!!!
A babád valószínüleg tényleg hasfájós lehet, mert nem hiszem, hogy egy öt hetes bébi tudna hisztizni. Nyugodtan próbáld ki a cseppeket, mert nem fognak ártani neki! Próbáld meg magaddal szemben felemelni, és függöleges helyzetben a fejét a válladra fektetve tartani, és told fel mindkét lábacskáját a hasa elé. Ez szokott segíteni nekik!

Erka
szekera

Erka Kép
Köszönöm. Megpróbálom, csak most épp elaludt szerencsére. Szerintem már nagyon kifárasztotta magát a fél nyolc óta tartó folyamatos sírásban.
Ez a legrosszabb, hogy az ember nem tudja mi a baja, miért sír Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Nem hiszem hogy egy 5 hetes tudna hisztizni, a sírásnak ebben a korban mindig oka van, majd 4-5 hónaposan jön a hisztiKép
Heléna is pukizik és kakil rendesen, büfi is van, mégis sokat erölködik, felhúzza a lábát, vörösödik a fejecskéje, a gázok feszítik a pocakját, olyanok ezek mint a sör habja a pocakban.
Az Infacol nem gyógyszer (teljesen kiürül a szervezetből, tulajdonképpen a kis légbuborékokból csinál nagyobbat amiket könnyebben kipukiz a baba)Nem kell recept, és kb 1200 Ft(nem tudom pontosan)
Minden Szopcsi előtt adok egy cseppentővel neki.
Mi már próbáltuk az édeskömény teát(én ittam) de csak rontott a dolgon, a laktoherbet sem iszom emiatt, mondjuk van tejem enélkül isKép
Jól bevált még a kólika tartás, baba a térden hason fekszik tartot egy kézzel a fejét és a kezét, a másikkal körkörösen masszírozod a hátát, felülteted, aztán megint térdre fekteted
A mi babánk mohón szopizik és ezért nyel több levegőt a kelleténél.

Noémi
fantikbaba

Lányok,
Úgy tűnik, a fájások egy órája teljesen megszűntek...(. 11-re uh-ra megyek, a dokim tiszta hülyének fog nézni. Mondjuk nem érdekel, jobb félni, mint megijedni.
Vendég

Reditke!

Az Infacol, az Espumisan es a Sab-Simplex hasonló elven működő szerek, elméletileg kipukkasztják a nagy légbuborékokat a baba pocijában. Ami a lényeg, hogy elméletileg sehová sem szívódik fel, így használható nyugodtan pici babáknál is. Annó nálunk az Espumisan vált be, elég nagy adagolással. A szoptatós anyáknál sokszor előfordul, hogy a laktoherb tea is hasfájást okoz a babának.

Üdv,
Mica
mica

Sziasztok,

Párom most hívott, hogy kapott sms-t TiTaNiC-tól (Orsoly férje):
Megszületett Botond, 5300g, 59 cm, 9.10kor Kép
Ha nem elírás a súly, akkor minden tiszteletem Orsolyé (mondjuk még 4300nál isKép)

Üdv,
Mica
mica

Editke!

Ennél többet sajnos én sem tudok:
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=7079

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsolynak NAGY GRATULAKépKépKépKépKépKépKépKép
Húúúú, ez aztán tényleg höstett a javából, remélem azért nem volt nagyon vészes a szülés!!! Nagyon sok tejcsit kívánokKépKépKép!!!

Erka
szekera

MosziKép
Mi újság? Van valami esemény?

Erka
szekera

OrsolyKép
Én is gratulálok Botond babáhozKép Nem semmi méretekKép Sok tejecskét!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Orsoly Kép
húha, nem semmi legény! Sok boldogságot nektek!

lányok, mindenkinek köszönöm a hasfájós hozzászólásokat. megyek a patikába....

Edit
Kép

Kép
reditke

Orsolynak gratulaKépKépKépKép ElismerésemKép
Tényleg sok tejcsi kellKép
fantikbaba

Sziasztok!
Visszaolvasni most nincs időm, mert tegnap HAZAJÖHETETT DÁVID!!!! Kép Kép Kép Kép
Nem tudom elmondani, milyen boldogság, hogy itthon van velünk.
Nyugodt, békés, kedves, gyönyörű baba. De ezt nem ecsetelem, úgysem tudom elmondani, hogy mennyire szép, bájos és szeretnivaló.
Tegnap volt szemészeti vizsgálat, sajnos a szemfenéken bevérzések vannak, de mondta a doktornő, hogy ezek - kb. 6 hét alatt - fel szoktak szívódni. Remélem, így lesz, mert most már nem lehet semmi gond!
A szopizással viszont van egy kis gond sajna. Van, hogy megeszik fél óra alatt 60 grammot, de van, hogy csak 10-20-at, sőt olyan is van, hogy fél órán keresztül aktívan szopizik, aztán megmérem, és egy grammot se evett! Nem tudom, ez hogyan lehetséges. Pedig van tejem bőven. Mit csinálok rosszul?
Amikor meg cumisüvegből pótolom a tejcsit ilyenkor, van, hogy mellényel szegény és köhög, és ilyenkor annyira bánt, hogy ilyen ügyetlen anyukája vagyok!
Amúgy megeszi a napi tejcsiadagját, csak néha kissé nehézkes a dolog. Nem tudom, miért. Ha tudtok valami jó tanácsot adni, kérlek, tegyétek meg!
Képzeljétek, eddig egyetlenegyszer hallottam csak sírni (pedig az utóbbi egy hetet együtt töltöttük), akkor, amikor kivették azt az izét (mi is a neve?) a fejecskéjéből, amibe az infúziós kapta. Nagyon nyugodt, mindig nézelődik, amúgy eszik és alszik. Annyira szeretem, és olyan jó, hogy itthon van!
Puszi mindenkinek,
Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Ennél jobb hírekkel nem is szolgálhattálKép
Szerintem a szopi majd beáll rendesen, nem kell sürgetni a dolgot, nálunk sem állt be rögtön.
Ha van elég kakis és pisis pelenka akkor nincs gond.Hetente meg mérd a súlygyarapodást, nem kell naponta bíbelődnöd.A cumit meg szokni kell, lehet hogy kisebb cumi kellene.

Szerencsés vagy hogy nyugodt a babóKép De ez se lesz így mindigKép (nem ünneprontó akartam lenni)

Mégegyszer gratulálok, sok otthoni örömet a kisfiadhoz!
fantikbaba

Szia Liv,

Bár gondolom, hogy nem a legjobb tanács, és neked mást mondtak, nameg Dávid esete miatt kell, de én nem mérném minden szopizás után. Annó méregettem és az az idegesség nem tett jót, amikor úgy tűnt, hogy nem eszik szinte semmit. Naponta 1x elég mérni szerintem, úgyis jelzi, hogyha éhes, hidd el.
A cumisüvegből való etetés meg tényleg nehéz ügy, mivel minden baba másfajat cumit szeret, vagy épp más tipust. Nálunk is a 4. féle vált be, amiből nem folyt úgy a tejcsi és nem nyelte félre. Nekem az a fajta jött be, aminek a szellőzője (ventillation) a cumi alján volt, egy kis rés formájában. Aminek a tetején van a levegőztető rész, az negyon engedte a buborékokat az üvegbe és sokszor félrenyelt miatta. Ha csak néha adod neki a tejcsit pótlásként, akkor érdemes a poharat megpróbálni, bár az is türelmet igényel, de nem szokik le könnyen a szopizásről miatta. Arra figyelni kell, hogy a pohár vastagabb falú, és kifelé hajló szélű legyen, mint a reégi fajta presszós pohár.
A szopizást is tanulnia kell neki, hidd el, hogy bele fog jönni, és a fél órából lassan csak 10 perc leszKép

Örülök, hogy végre együtt lehettek egy családként, sokszor izgultunk miattatokKép

Puszi,
Mica
mica

Nagy gratula Orsolynak.KépKépKép

Zsópapa! Nagyon szívesen átadom a tábla vezetést. 9 hónapig úgyis én csináltam. Most meg nem nagyon van időm így 4 gyerek mellett.

Azért még egyet felrakokKép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN/LORENA LIZA 2920gramm/3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.17 Trompipi 40 6 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Csengo 40 5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Alice 40 5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 40 2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 40 1 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 39 6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 39 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 39 6 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 39 5 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 39 5 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 39 4 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.29 Moncsi 39 1 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 39 0 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 38 4 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 38 3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 38 1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 37 4 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 37 2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.14 Bibi 37 0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 36 5 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 36 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 35 6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 35 5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 35 5 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 35 4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 35 0 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 35 0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 34 6 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 34 4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 33 2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 33 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 31 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 31 1 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 31 0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 28 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Liv!

Nagyon jó,, hogy már otthon vagytok együttKépKépKépKépKépKépKépKépKép
A szopi ügyében csatlakozom Noémihez, ha olyan nyugodt, ahogyan leírod, akkor egyáltalán nem kell aggódnod, mert ha éhes lenne, nem maradna ilyen nyugis! Továbbra is sok jót, tejcsit kívánok Nektek!

Erka
szekera

Lányok,

Közben szoríthattok Momonak is, ha minden igaz, akkor ma szül, mert indítják/indították nekiKép

Mica
mica

Mica, köszi a választ, de az a helyzet, hogy ha Dávid a 40. hétre született volna, nekem se jutna eszembe minden szopizás után méregetni, így viszont muszáj, mert neki 3, maximum 4 óránként meg kell hogy legyen egy bizonyos tejcsiadag, nem lehet megvárni, amíg magától felébred x idő után, hogy éhes.
A cumisüveg-dolog meg főleg azért keserít el, mert olyanból adom neki a pótlást, amiből a kórházban is adták, csak épp én nem vagyok olyan ügyes, mint a nővérek. De próbálok nem aggódni, mert eddig azért valahogy mindig összejött a tejcsiadag. Kép

Kép

Kép
liv

Ki tud valamit Orsoly szüléséröl? Nagyon nehéz volt?
szekera

Liv,
Ezért írtam, hogy bizosan méregetned kell, mert az ő állapota megkívánja. Amúgy meg tedd meg, de ne idegesítsen a dolog nagyon, mert sokszor mérnek félre a mérlegek is, mégha pl. a legszuperebb digitális is. Ezt tapasztalom otthon, a saját mérlegünkön.. Ha már egy kicsit máshol van a súlypontom, már más értéket ad...
Az aggódást hagy másra, ha tényleg megissza az adagját, látod, hogy jól van és nem sírKép A cumisüvegből meg lehet, hogy azért nem iszik olyan ügyesen, mert nem nagyon éhesen kapja, és olyankor már lustább pl.

Mica
mica

LivKép
A szopis nehézségek ellenére is gratula, hogy már otthon vagytok. El tudom képzelni, mennyire boldoggá tesz minden pillanat, amit az otthoni környezetben tölthettek el kicsi Dáviddal.
Ugye, hogy milyen gyorsan gyógyulnak ezek a csöppségek? Belejön majd a szopizásba is, ne aggódj.
Te írtad, hogy nyugis baba. Ha folyton éhes lenne, hallhatnád eleget a hangjátKépKép

EditKép
Remélem nálatok is megoldódik a hasfájás probléma. Minden esetre szorítok, hogy hasson a szer.

Fél 12-től délig volt egy műsor a Pro 7-en Mein Baby címmel. Persze bőgtem, mint egy kis taknyos, amikor a kisbabákat mutogatták. Volt olyan pár, akit a kórházból távozásuktól mutattak az első otthoni fürdetésig, volt egy ghánai lány, akinek a császárját mutatták a kis csöppségekkel... Én meg könnyek között simizgettem a pocakomat. Tiszta dili vagyok!
Egyébként a germán doki a kórházból hazatérő párnak azt mondta, hogy a baba szobában 16-18 fok legyen. Először azt hittem, hogy valamit nagyon félreértettem, de a védőnő is ott volt náluk a fürdetéskor és megerősítette ezt.
Én azért ezt egy kisit spártainak tartom. A 16 fokban még én is fáznék (talán még takaró alatt is), pedig nem most bújtam ki az anyaméhből, és volt már elég időm aklimatizálódni.
Most, hogy ilyen hűvös van, a babaszobánkban is csak 19 fok van. Igaz, hogy semminemű fűtes nem megy, és nem tűnik hidegnek, de ennél kevesebbet nem szeretnék majd. Apukám ma hoz fel egy olajradiátort, hogy legyen mivel a fürdőt, meg a szobát a 25-26 fokra felizzítani fürdetés és öltözés idejére. Aztán ha a távhő jól üzemel, és meleg lesz, maximum nem használjuk, de jobb minden eshetőségre felkészülni.

Momoról tud már valaki valamit?

Az Uzsokis topikban olvastam, hogy onnan egy lány meglátogatta Lauékat (mert persze ott is gyorsan közzétettem a hírtKép), és nagyon szép a baba, valamint mind a ketten remekül vannak. Ez olyan jó dologKépKép

AndiKép
Na mi volt a dokinál??? Mit mond, mi volt ez a hajnali, reggeli roham? Drukkolok!!!!!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Megint eltűnt az írásom...
Szóval még egyben. Baba jól van. Méhlepény zárt, baba feje túl fent van. Jósló fájások voltak/vannak. Szombaton befekvés, hétfőn indítás.
Most: vásárlás és mozi (a horror hátha megugrasztja Lilit).
Anyukám azt mondja, én is így születtem (Volt egyszer egy vadnyugat ment a moziban).
Vendég

Magika!
Ne aggódj! Holnaptól a hideg front beindítja a szüléseket, lesz nagy üzem a szülőszobákon. KépLehet, hogy majd te is köztük leszel. Kép

Andi!
Remélem már babázol! KépKép

Orsolya! Gratula a nagy legényhez!Kép

Erka!Kép
Még egyben vagyok! Teganp este 10-re voltam NST-n, mert máskor aludt, és a dokim kért olyan NST-t is ahol látni a baba mozgást. Pedig a korábbiakon a szülésznő ébreszgette, de tojt egy nagyot a világra. Tegnap szerencsére már mocorgott. Nálam erőteljesen beindultak a jósló fájások, a hasm alja, és néha oldalt. A szülésznő szerint ez normális. Érzéseim szerint hétvégén vagy jövő hét elején babázok.
Veled mi újság?

Liv! Örülök, hogy végre otthon van a kisfiad. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Andi!
Most olvasom a bejelentkezésed. Pihenj, és beszélj a pici lányod fejével, hogy itt az ideje kibújnia! Hátha bejön. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Én is hétvégére, vagy a jövQ hét keddre tervezem a szülést, bár természetesen a babó is bele fog még ebbe szólni. Mindenesetre ma már reggel volt egy kis rózsaszínes valami, ami remélem már jelent valamit.
Hétfön voltam NST-n: semmi fájás, az UH szerint most 3110 g a bébi.

Erka
szekera

Na ezt jól leírta, "valami, ami jelent valamit". Gratulálok magamnak.
szekera

leírta=leírtam
(lehet, hogy tényleg közel a szülés? Mert az agyam nem igazán van a helyén!
szekera

Orsoly,

Nagy-nagy gratula a babóhoz.Kép Tényleg nem semmi méretekKép Minden szépet és jót kívánok Nektek!

Liv,

De jó hogy már otthon vagytok.Kép Remélem a szoptatás dolog is hamar rendbejön.

Andi,

Szerintem vasárnapig megszülsz és nem kell majd indítani. Én legalábbis szurkolok Nektek!

Elég durva éjszakánk volt. Hajnali 2-kor kerültem ágyba. Tegnap este felment a vérnyomim 170/80-ra, így be kellett mennünk az ügyeletre. 1,5 órát töltöttem CTG-n, miközben a vérnyomásomat is rendszeresen ellenörizték, meg vért, vizeletmintát vettek. Szerencsére aztán tök jó volt minden eredményem, így csak annyi, hogy továbbra is figyelnem kell naponta. Az egészben azért volt egy kis jó. Az ügyeletet itt a szülöszobában csinálják, így kaptam egy kis ízelítöt arról, hogy milyen szülöágyon feküdniKép

Moncsi
minike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: