A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Köszönöm mindenkinek,hogy drukkoltatok!
Kata:mi hír??

Kri:nagyon szépen fejlődtök!

Dinuci!Elhiszem,hogy nem könnyű,főleg,ahogy leírtad a dolgokat,nem a teljesség igényével,de gondolj arra,hogy később tényleg könnyebb lesz majd,persze megint könnyű kívűlről okosakat mondani!Tényleg szerencsések vagyunk mindnyájan,hogy ott a Baba a pocakban,nekem van olyan Barátnőm,aki több,mint egy éve próbálkozik,és dokikhoz jár,gyógyszereket,szurikat kap,és nem tudfják,miért nem jön a Bébi,már idegileg teljesen kész vannak.Gondolj erre,amikor elkap a kétségbeesés!Ne szégyelld magad,szerintem mindenki megérti,amit mondtál,ha tudunk,segítünk,még,ha minimálisan is tudunk.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Próbáltam feltölteni az ultrahang képet,de túl nagy és nem engedi a rendszer.Az én gépemen nincs képszerkesztő,de a héten rakatok rá és akkor jön a kép.

Hosszú volt a mai nap,eléggé elfáradtam. Mire a doki vizsgált már szinte remegtem az izgalomtól.El is sírtam magam ,de most örömömben.
A doki számolgatott,még mindig okt 3. a céldátum.A mérete szerint nagyobb a pöszmöt,mint amennyi idős terhes papíron vagyok.Hát az én picikém időben elkezdett nőni,nem akar lemaradni a nővére mögött.Na most kapaszkodjatok meg: A lányom 4,40kg és 58cm-es volt,amikor megszületett.Én úgy tudom (javítsatok ki,ha tévedek), a második baba nagyobb szokott lenni az elsőnél.Szép kilátások!

Nagyon örülök,hogy ma mindenkinek jól alakultak a vizsgálatok!
Még egyszer köszönöm,hogy gondoltatok rám!
Most a föld fölött lebegek pár centivel.

Jó éjszakát nektek!
Vendég

Dinuci!
Nem hiszem hogy bárki rosszat gondolna, a mai világban szerintem nagyon meg kell gondolni hány gyermeket is vállaljunk, mert ugye segíteni kell őket egész az egyetemig, és még tovább....
Mi nem hiszem hogy egynél többet vállalunk /pedig nekem sem volt könnyű babásodnom/, azt gondolom őt biztonsággal fel tudjuk majd nevelni. Azért soha ne mond hogy soha...,de egyenlőre így gondolkodunk.

Kata16!
Nagyon örülök hogy nálatok is rendbe van minden, meg jó tudni hogy 10 hetesen már mozogni is látom majd....
Mi pénteken megyünk a nőgyógyihoz, akkor uh, aztán nem tudom mikor legközelebb mert ugye már majdnem 9 hetesek leszünk, és 12 hét nyakirdeő viszgálat, ezért gondolom addig már nem rendel vissza.

Viszont rossz hír hogy tegnap felhívtak az endokrinológus rendelőjéből, hogy nem jók a pajzsmirigy eredményeim, ezért kezdjek szedni jodid 100-ast, napi 1x, és keressek olyan terhes vitamint ami jódot tartalmaz+ havonta kontroll orvosnál+vérvétel.
Hát kicsit kikészültem...

Kép
mók

Sziasztok! Egy gyors kérés, kérdés, ha hanyadt fekszetek, akkor a hasatok alja keménykebb, és érzitek a méheteket egy kicsit, ill. érzékeny az alhas?
Úgy be vagyok parázva, mert tegnap óta vettem észre, (az éjjel alig aludtam) , hogy ha rámült a fiam nem kellett arrébbtennem, mert kellemetlen, megnyomkodtam magam és mintha semmi sem lenne. Baj lehet? Fuu most nagyon be vagyok tojva, nem tudom felhívjam a dokim szerintetek? Vérzésem nincs, viszont a hányingerem sem olyan erős mint az előző napokban.
Segítsetek szerintetek baj lehet?

ancsika82

Sziasztok!

Mindenkinek gratula, aki látta, esetleg hallotta a picinykéjét :D :D :D :D :D :D :D Én nem tudom, mikor jutok el :roll: :roll: :roll:

Kata16:
Paintben is tudod méretezni >kép>nyújtás/döntés
én is ott szoktam

Dinuci:
Nagyon tudlak tisztelni azért. hogy egy nehéz élethelyzetben mégis Mellette döntöttetek! És hidd el. ő is megköszöni majd!!!!

Én is elkezdtem anno olvasni a Lelki köldökzsinórt, csak én egy kicsit erőltetettnek tartom, hogy anyák azért kiadnak pénzt, hogy kapcsolatot teremtsenek a gyerekükkel... Később meg majd viszik a gyerekpszichológushoz is, ha nem ért vele szót? Én sokkal többre tartottam azokat a perceket, amikor betettem valami jó kis zenét, akár Baby Mozartot és nyugisan figyeltem a reakcióit. Pont ezen gondolkodtam, hogy ez elmaradt eddig ezzel a gyerekkel, majd biztos nem lesz olyan okos, mint Réka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Majd felvszem a cd-t a boltba és ott hallgatom 8) 8) 8)

Amúgy ami nekem legjobban tetszett,a mikor Rékust vártam, az a Kenéz Kira féle terheskönyv. Mivel magyar a szerzője, a magyar viszonyokat, vizsgálatokat taglalja, nem pedig az ámerikai módit :P

Amúgy azon gondolkodom, ha nem sikerül j.héten eljutnom a dokimhoz, befizetek valami magán uh-ra, mert néha tényleg az az érzésem, hogy kettő van :shock: :shock: :shock: :shock: Most már úton-útfélen megkérdezik, hogy babát várok-e (ennyit a 12 heti titkolózásról :lol: ), akkora a hasam, pedig egy dkg-t sem híztam. (ign, én is mérlegelek, de csak anyuéknál)

Amúgy rám is rámmondták, hogy PCO-m van, de én nem voltam hajlandó gyógyszert szedni, úgyhogy inkább tovább próbálkoztam itt is-ott is, aztán csak összejött :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Ancsi,

Szerintem ne parázz, én még semmi változást nem vettem észre magamon. (Na jó a hányingert leszámítva, de mostanra már az is enyhült szerncsére!) A kislányom is nyugodtan ülhet az ölemben, mert még nem kényelmetlen. Mondjuk azt már nem engedem neki, hogy a hasamra üljön, de csak azért mert tudom, hogy van ott valaki, nem azért, mert érzem :)
Szerintem a terhességnek nincsenek folyton tünetei, sőt sokan mit nem adnának azért, ha nem lennének.

Sajnos mi még mindig betegen, már hatodik napja lázasodik Juli, pedig jókedvű, szóval nem értem. Dokinál is voltunk, azt mondta vírus, hát mit mondjak jó makacs fajta...

Szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit!
Köszi a gyors válaszod, kicsit megnyugtatott, főleg mivel te sem vagy sokkal előrébb nálam.Mondjuk akkor nyugszom meg 100%-ban, ha már jövő héten meglátom az uh-n és mindent rendben találnak! Igazából már az előző terhességemnél is igen parás voltam, csak akkor Anyumnak mondtam el aggodalmaimat.

Jobbulást nektek, szegény Julcsi és hogy viseli? Nyűgös esetleg, vagy fáradékony?

Többieknek akik látták babóikat, gratulálok és örülök, hogy minden rendben volt!!!!

ancsika82

Sziasztok lányok!

Most jöttem meg a terhesgondozóból.Levették a vért és majd mennem kell belgyógyászatra is. Ma bejelentkeztem a 12 hetes ultrahangra is márc. 23-ára.

Mók
Anyukámnak is pajzsmirigy problémái vannak.Fránya egy betegség, mert minden mindennel összefügg.Nyugi!!!!!!!!Jó lenne,ha ismernél valakit,aki ilyen problémával végigcsinált már egy terhességet.A dokid nem ismer ilyen nőt?

A lelki köldökzsinór könyvben,nekem főleg az eleje,az általános rész tetszik.De érdekesek a személyes dolgok is. A kapcsolatanalízisre én akkor vállalkoznék,ha komoly félelmeim lennének pl. a szüléssel kapcsolatban vagy valami tragédia történne velem a terhesség alatt.

Valaki kérdezte a hátrahajló méhet. Nekem az van,viszont hátfájásom nincs.Hátfájásra az én tuti módszerem az úszás.Az elmúlt pár hetes kényszerszünet után jövő héttől ismét járni fogok.Ez a lányommal közös program,ő az edzésén van , ezalatt én is rovom a hosszokat.Az első terhességemnél addig úsztam,ameddig ki nem nyílt a méhszájam (32.hét),azután nem mertem.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.02.02 17:45-kor.
Vendég

Sikerült!!!!!!
Nukada millió puszi neked,úgy csináltam,ahogy írtad!
Vendég

Kata16:TÜNEMEMÉNY!!!! :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Kata16
Nagyon gyönyörü az uh képed Tök jo hogy felraktad és gyönyörködhetünk benne nekem a 2 gyerek szül sulya között 1 kilo volt A lányom 3110 szül a fiam 4030

Nukada
Szép volt a torta bárki is csinálta Sok boldogságot a lányodnak
Örülj hogx látják rajtad hogy babád lesz én már alig várom hogy növekedjen a pocim Én is magánrendelöbe járok és sokkal emberibb modon bánnak velünk
kriszti0406

Kata16:
Ezért érdemes volt segítenem :wink: :wink: :wink:
Nagyon édi!!!!!!
(ilyenkor eszembe jut, hogy még ma is sokan úgy vélekednek, hogy egy "ilyen" nem teljes értékű ember :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :cry: )

Lányok, a tortát én csináltam, dagad a májam :lol: :lol: :lol:

3-4 napja viszont szorít a szivem, vagy mi... nagyon rossz, de lehet, hogy csak a hátfájás sugárzik ki. Passz...

Magánba járok, de sajna sokszor van, hogy órákat kell várni :roll: Januárban a rákszűréskor fél7-re volt időpontunk és fél 11-kor kerültünk be (igen, este)

nukada

Nukada
Utólagosan is sok boldog szülinapot kívánok Rékának!

Mók
Tessék a pozitív dolgokra gondolni! A negatív szuggesztiók nagyon ragadósak!!!!
Én is az beszélem be most magamnak, hogy nem lesz baj! És eddig ez be is jött :lol:
(két éve 8 hetesen ikerbabákat vesztettem el :cry: )
Ha érzed a pocakod, szedjél magnéziumot, igyál egy pohárka finom bort (az alkohol nagyon jó izomlazító és az ember agyát is lazítja). :wink:
Papírforma szerint én is veszélyeztetett terhes vagyok...
Pajzsmirigy :cry:

Mérleg
Nekünk van, de elég ritkán szoktam csak ráállni :oops:

Sissy, Kata
Gratulálok!

Kri
Jobbulást nektek!
Kalimpáló babához gratulálok!
Vendég

Sziasztok!
Köszi hogy ilyen megértőek vagytok lányok, és nagyon aranyosak!!!!! Ez nagyon sokat jelent nekem!!! :)Amugy a o aggodlaom közepette ott van hogy 6hétig amig nem tudtam a babát dohányoztam nem keveset! És még mostis hiányzik néha és akkor olyan idegesség gyötöt ne tudjátok. Szoval még ezis! :(
Ancsika:üdv a paraklubban :D ne aggódj ha hason fekszem amit már nem tudok olyan nagyon énis érzem hogy ott van :) Ne haragudj de hányadik babát várod? Én ugye második és persze van rajtam nem kevés felesleg nem tudom te hogy vagy de ezis lehet az oka! De ne aggódj!
Nukada: minden elismerésem pazar a torta :)
Kata16:gratula a képhez!És már mennyire láccik a baba forma :) enyém is kb ilyen lehet de au UH majd csak19.-én :(
Etus: jobbulást nektek vigyu magatokra!

dinuci01

Sziasztok

Mindenkinek boldog babavárást kívánok.
Segítségre lenne szükségem.

Én igazából 2009 májusában szültem,így abban a topicban voltam anno. Bejelentkezett oda egy iparművész hölgy,aki gyermekszobák falát szokta kidekorálni.

Azt szeretném megkérdezni,hogy ide nem jelentkezett-e be, mert érdekelne az elérhetősége, de abban a topicban több mint 800 oldal van,azt képteleség végignézni.

Köszönettel
Pingi

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok, ma voltam dokinál, október közepére vagyok kiírva. Ez már a második vizsgálat volt, az elsőnél még azért nem írtam, mert nem sok látszott, 5-6 hetesen. De most már bele merem élni magam :) volt szívhang, ultrahang alapján minden rendben. 2 centis, 8-9 hetes. :)
Mindenkinek szép estét!
lynnn

Lynn:Üdv!

Nukada:biztos csak sugárzik a hátfájás,ne aggódj! :)

Csajok!Most ez hogy van?Én is magánba járok,adott a körzetihez papírt a doki,hogy adjon beutalókat.Azt hiszem,uh a Margit kórházban lesz (én egyébként azt hittem,hogy azt az orvosom csinálja :oops: ).De vérvételre,meg vizeletre,meg laborba az Sztk-ba kell menni?És ott be kell jelentkezni,vagy Kismamik soron kívűl??Vagy az is a Margitban?Ne haragudjatok,de mivel még nem mentem el a körzetihez tök hülye vagyok hozzá.... :oops:

Szilvi

sissy01

[quote="sissy01"]
írta:
sissy01Csajok!Most ez hogy van?Én is magánba járok,adott a körzetihez papírt a doki,hogy adjon beutalókat.Azt hiszem,uh a Margit kórházban lesz (én egyébként azt hittem,hogy azt az orvosom csinálja :oops: ).De vérvételre,meg vizeletre,meg laborba az Sztk-ba kell menni?És ott be kell jelentkezni,vagy Kismamik soron kívűl??Vagy az is a Margitban?Ne haragudjatok,de mivel még nem mentem el a körzetihez tök hülye vagyok hozzá.... :oops:

Mindenhol más és más!

Az én dokimnak van magánrendelése is, de főként a DOTE-n dolgozik. A klinikán meg ad beutalót laborra, UH-ra, belgyógyászati vizsgálatra.
Vendég

Lynn
Üdv itt!
Vendég

Sissy!
Nálam a következő volt: nőgyógyinál uh+ írt papírt a körzetinek hogy milyen beutalót adjon, utána sztk labor, aztán körzeihez vissza az eredményért, és holnap viszem a nőgyógyihoz.
A pajzsmirigy eredményeim az endokrinológusnál vannak, oda is ma megyünk hogy elvihessem holnap a nőgyógyászhoz.

Péteken lehet rákérdezek már a nőgyógyinál hogy vállal-e végig, mert ugye terhes, de nehezen tudom elképzelni hogy lemond a magánrendelős lóvéról+szülésekért amit kapna.... :twisted:

Lynnn!
Üdv közöttünk, várjuk az infókat rólatok.

Kép
mók

Sissy!
Nálunk a veszélyeztetett kismamik előre mehetnek, de nekem ez olyan visszázs, hogy nem használtam ki, végigvártam a soromat.
Aki ahogy gondolja...... Nekem elég a sok tolakodó nyugdíjas, de szerintem ha az ember rásszánja az időt akkor oly mindegy hogy 1 vagy 2 óra. A munkahelyről pedig kötelességük elengedni a viszgálatokra, ez törtvény!!

Kép
mók

Negyed 4-re mehetek a doktornőhöz!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Pont lemondta az első páciens 8) 8) 8)

Lynn!
Szia! akkor "velem" vagy egy idős :wink: Legalább is papíron, a többit meglátjuk ma :D :D :D

Nálam úgy volt legutóbb is, hogy mindenre írt beutalót a doktornő és mindenre oda mentem (12 hetes uh, cukorterhelés, afp) ahova tartoztam. Az afp és a 12hetes uh az a kórházban volt, a többi a helyi laborban! De én megkérdeztem mindig, hogy hova kell menjek :wink: :wink: :wink: :wink: 8) 8) 8)

nukada

Ja, és elvileg én is veszélyeztetett vagyok automatikusan a koraszülés után... Ennél elhatároztam, hogy legalább a 36. hétig benttartom :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Sziasztok!

Sissy
Én Pécsre járok magánhoz Az uh a korházba csinálja A vérvétel ahova területileg tarozom A méhszájvizsgálat történik csak a magánrendelésén

Lynn
Üdv itt
kriszti0406

Tudom, hogy szenyóság ilyeneket írni, de nekem itt mindent egy helyen csinálnak. Higgyétek el, én is lehidaltam. Pedig ez nem magán, fizeti a biztosító. Mondjuk az is igaz, hogy itt Svájcban mindenkinem külön kell biztosítást kötnie (elég borsos áron, még nekik is, hát még nekünk), és a vizsgálatok 10 %-a még így is önrész, kivéve a trehességet :)))) az tök ingyen van.
A rendelő, olyan mintha magán lenne, mert csak a nénim dolgozik ott, és magán is, mert nincs intézényben, de leszerződött biztosítókkal, szóval mégsem magán. (Nem is tudom, itt van-e olyan). És az első alkalommal (kicsit több mint 5 hetesen) megcsináltak vérvételt, UH-t mindent. Na jó a vért el kellett küldeni Zürichbe, na de mégis, azért én most így nagyon el leszek kényeztetve. Szülni persze be kell menni a legközelebbi kórházba, de asszem kérhetném, hogy ő legyen. De ha nem lesz semmi komplikáció, nem biztos, hogy fogom. Még nem tudom. Szimpi, de hát még csak egyszer láttam, és ha a továbbiakban is csak ilyen sűrűséggel fog viszahívni, akkor olyan tuti jól nem is fogunk megismerkedni.
Az elsőnél persze én is végigjártam az otthoni egészségügyi rendszert :) Mondjuk nekem ott sem volt okom panaszra, csak kicsit sokfelé kellett menni, ez igaz.

Julcsi szerncsére ma úgy tűnik jobban van, lekopogom. Már épp itt az ideje, mert már egy hete minden nap lázas volt. Így talán nem kell visszavinni (a hét végéig kaptunk időt meggyógyulni :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok lányok!

En is itt egy pár napja olvasgatom, hogy ki milyen orvoshoz jár és onnan hova küldik. Az a rendszer ami Magyarországon megy az nekem teljesen ismeretlen én csak erröl tudok irni ami itt van Ausztriában. En is egy magánorvoshoz járok, az elözö két gyerekemet is nála szültem. A vizsgálatok itt ugy történnek, hogy odamegyek, fizetek neki 90 Euro-t, amiböl a betegbiztositó visszautal nekem kb. 50-et a többi az én részem, de viszont itt is megycsinálnak mindent helyben, nem kell ide oda járni ilyen -olyan vizsgálatokra. Nekem mindig levesz szövetmintát és azt elküldi valami laborba, ahol kideritik, hogy van-e valamilyen fertözésem. Ezt azóta csinálja amióta 16 hetesen elfolyt a magzatvizem, aminek az okát a mai napig nem tudjuk, ezért óvatosságból elvégez mindenféle vizsgálatot. Eddig minden terhességnél csak az ö rendelöjébe jártam a Kórházban csak szülés elött voltam a kötelezö CTG-n és persze a szüléskor.

En csak azt nem értem , hogy Magyarországon aki magánorvoshoz jár annak miért kell UH-ra a korházba mennie. Akkor mit csinál a magán orvos, kitölti a papirokat ?

Kata16: Nagyon szép babád van

Akinek van még UH fotoja feltehetné, hogy mi akiknek még nincsen gyönyörködhessünk benne.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Nekem csak a 12. heti ultrahangra kell majd a kórházba mennem, mert a magánrendelőben nem olyan jó felbontású a készülék. Na meg persze vérvétel, labor, stb is a kórházban van. De legalább megszokom kicsit a kórházszagot a szülés előtt :)
Persze kicsit irigylem az osztrák és svájci rendszert...

Este megpróbálom feltölteni az uh képet, amit tegnap kaptam, nagyon helyes kis babszem :) A doki szerint gumimaci.

Én még azt nem tudom (első terhesség), hogy ha egy vizsgálat pl. a 16. héten van, az a betöltött 16. hetet jelenti, vagy a 15-16. hetet?
lynnn

Kicsit eltuntem...engem is elkapott a hasmenos virus:( tegnap semmi nem maradt meg bennem, ma mar egy fokkal jobb, ar a gyomrom ugy eg, bok szur hogy majd szetesik. Megyek is vissza visszintesbe bocsanat hogy most nem reagaglok kulon...
tavasziszel

Na, megvolt a babakukk! Minden rendben, a méretei alapján 7és fél hetes lehet. Láttam verni a szívét!!!! Szegény Zoli meg lemaradt, mert Rékát is vinnünk kellett magunkkal és addig hamburgereztek :D

Diétáznom kell, mehetek majd dietetikushoz is, szerencsére a doktornő összekötötte a 12hetes uh-gal.

nukada

Sziasztok!

Lynn üdv neked is köztünk!
Gyorsan visszaolvastam és láttam hogy mit irtok a magánrendelésről.Hát én sose voltam de azt tudom hogy nálunk győrben is ugy megy hogy a magándoki nem sok mindent csinál mert vérvételre és egyéb vizsgálatokra meg táppénzespapírért a gondozóba mennek a kismamik. Tudom mert ezt látom. Énis megyek majd ugy döntöttem megfogadtam akinél attit szültem de majd csak nyár elején nyit rendelést magánt. Addig meg sztem mindegy hova megy az ember mindehol várni kell. Külföldön mindig jobb volt és jobb is lesz a hejzet. Nemcsak az egészségüggyel hanem mindennel kapcsolatban. Sajnos :( Ez a sz...ét magyar rendszer. Bocs a kifejezésért. Ti akik külföldön éltek jol tesziktek és jobb ha nem is tudjátok mi minden megy itt ami nem éppen megfelelelő :D

Amugy hogy vagytok? Tavasziszél látom hogy megint hasmarsosan :( nem jo dehát... bárkivel előforul. Próbáld magad kúrálni!
Én csütörtökön megyek védőnőhö, pénteken meg Uh meg minden egyéb :) Már alig várom!!! :D
Jóéjt mindenkinek!

dinuci01

Sziasztok lányok!

Köszi a kedves szavakat,én is nagyon édesnek látom a picikémet.Hát igen,már igazi kis emberke.Nagyon rendes volt a dokim.Miután lemérte,amit kell,igyekezett előnyös fotót csinálni a kis pöszmötről.Hát igen,ez a magánrendelés előnye!
Nekem eleinte furcsa volt a hüvelyi ultrahang, az első terhességemnél,az elejétől kezdve hasi UH volt. Nem is voltak túl jók a képek. Ma néztem meg a lányomról készült UH videót, nem túl éles a kép.
Itt Békéscsabán nagyon korrekt a terhesgondozás.A vérvétel,pisi vizsgálat,később a CTG is a terhesgondozóban van.Sorszám van és időpont,nagyon szervezett.

Nukada, örülök,hogy rendben vagytok!

Tavaszszél,jobbulást!

Lynnn,üdv köztünk!
Vendég

Tavasziszel:jobbulást!
Nukada:Gratula!!

Na,elvesztettem a fonalat!Végülis a Magándoki azért kér el minden egyes viziten pénzt,hogy megnézi a leleteket és méhszájat?Én azt hittem,hogy az uh-t is ő csinálja,és a vizitben benne vannak ezek a dolgok.Ha visszamentem a 12 heti uh-val,,meg a leletekkel (vér,vizelet...stb),akkor utána hogyan tovább?Jajj,de bonyolult! :oops:

Szilvi

sissy01

Nukada, örülök, hogy minden rendben!!!

Tavasziszél, kitartás!

Dinuci, jó itt külföldön, de azért hidd el mi vágyunk és megyünk is haza!

Jó éjt mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Kép

Szilvi

sissy01

Sissy!
Nagyon jó a fotó, hogyan lehet könnyen feltenni?
A magánrendelésen elvileg uh-t is kéne csinálnia a dokinak, de jártam olyan magánrnadelőbe ahol nem volt uh készülék.
Nekem uh-val nézik a méhszájat is.
A vért vizaletet az orvosomnál is levennék, de akkor azt is fizetni kéne, azért küld el sztk-ba.
Én még nem tudom hol lesz ez a nyaki redő viszgálat ami a 12. héten van, talán ma megtudom. Megyek a dokihoz...
Ja és még védőnőnél sem voltam, nem tudom kell-e hozzá a nőgyógyásztól valami papír???!!! Az endokrinológusom szerint nem, mert az már a kezemben van hogy kismami vagyok, de én nem tudom....

Tavasziszél!
Hiányzol, gyógyulj meg mihamarabb.....

Kata16!
A te fotód is gyönyörű, hozzatok még majd, jó nézni.

Nukada!
Lehet hogy elvesztettem a fonalat, de végül van már erdményed a bárányhimlő ügyében? Vagy az már nagyon jó jel hogy eddig nem jött ki rajtad?!! Maradjon is így !!!!

Kép
mók

Sziasztok,

Kata16, Sissy nagyok édesek a babák. Majd megpróbálom feltenni én is az utolsót, olyan édes boxolós pózban nyomja. :lol: :lol: :lol:

Tavasziszél jobbulást.

Dinuci, szerintem semmi gond nincs azzal, hogy nem tervezett volt a baba. Nagyon örülök, hogy úgy döntöttetek vállaljátok, főleg, ha nem egyszerű a helyzetetek. Segítség nélkül tényleg nagyon nehéz lehetett.

Lynnn, üdv közöttünk. Érdekeset kérdezel, mivel én magánba járok, de a dokim nem dolgozik kórházban, így nem adhatott beutalót AFP-re még a Briginél. De kiszámolta, hogy mikor menjek, betöltött 16. héten. El kellett mennem Sztk-ba uh-ra beutalóért, csak nődoki adhat, háziorvos nem, ott lecseszett a doki, hogy a héten meg kellett volna már csinálni, pénteken voltam uh-n és szombaton töltöttem a 16. hetet. Így hétfőn mentem vérvételre. De a magán csak kedden küldött volna. Remélem érthető volt. Szóval szerintem dokija válogatja.

Nukada, gratula az uh-hoz és a dobogó szívecskéhez. Akkor egyedül van?

Sissy, nálunk is úgy működik ahogy Mók írta. Megvizsgál a doki, csinál uh-ot, megnézi a leleteimet. Nálunk a háziorvos ad beutalót vérvételre és az Sztk-ban csináltatom. A magán is tudná, de ez 2000 Ft lenne. Nálunk a 12 hetes uh azért van a kórházban, mert kombinált tesztet ingyen megcsinálják, így vért is vesznek.

Mók, nekem a doki adott igazolást, hogy mekkora a picur, hány hetes vagyok és mikorra vagyok kiírva. Ezzel mentem a védőbe. Valami papír kell nekik.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

A 10 hetes boxolónk :lol: :lol: :lol: Kép

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok lányok!

Kri nagyon édes a picúr! :D Nagyon jol láccanak már az emberke formák!! cuki:)
Amugy tényleg nehéz de majd megoldjuk! Sikerült Attikával mért ne sikerülne felnevelnem a kistesót is. Ketten apával sztem képesek leszünk rá! Remélem! :oops:
Hogy telt a napotok? Mi itthon se voltunk szinte egész nap! Nagyon fáradt vagyok azthiszem hétvégén pihenek. Van még két meló a hétvégére de apa azt mondta itthon maradunk pihenhetek! (a kis nagylelkű igaz? :) ) Ezért holnap sütik egy kis fánkot majd küldök nektek gondolatban. :) Még sose csináltam de már nem tudom mit főzzek..... les z hozzá krumplileves jobb nem jut eszembe :oops:

dinuci01

Dinuci:Várom a fánkot,imádom....!!! :D

Mók:melléklet feltöltése,és a gépedben megkeresed a képet.Mi volt a dokinál?

Nekem is azt mondta a doki,hogy csak pénzesre tudna küldeni vérvételre,ezért szerdán elmegyek a körzetihez és megkezdem a házi feladatok teljesítését.Jajj,tegnap először nem tudtam a csípő farmeremet begombolni...Szörnyű.....Kövér leszek??? :oops:

Dinuci:mindent meg tudtok oldani,nem lesz gond!

Kri:Gyönyörűek vagytok!

Tavasziszel:mizújs,jobban vagy?

Szilvi

sissy01

Jó reggelt lányok!

Először is: Mók,Mi volt a dokinál????????????
Kri,sissy :nagyon szépek a babák.

Ma is úgy keltem fel,mint mindig,farkaséhesen.Szóval első a konyha és a reggeli. Már voltam a piacon, vettem fincsi retket és hazai (íze is van,nem csak drága)uborkát.Rögtön ettem is mindkettőből. Miközben írok,hallgatom,hogy ropogtatja a retket a lányom.Főznöm ma nem kell tegnap több mindent főztem,ma takarítok.Hétfőn vendégség lesz nálunk,a lányom 7. születésnapja.Túl sok kedvem semmihez sincs,de muszáj!!!!
Remélem mindenki rendben van, és a betegek már meggyógyultak.

Csajok,akik progeszteront szedtek vagy szedtetek,nem nőtt meg nagyon a melletek?Nekem már most akkora,mint korábban a terhesség vége felé. Ez most vagy a gyógyszer miatt van vagy azért,mert második baba.Nagyon furcsa,mert egyébként elég lapos vagyok.

Szép napot nektek!
Vendég

kri07: Nagyon aranyos igy ebben a boxolo pózban a babád. Egy kész kis emberke.

Az az igazság, hogy irigykedve olvasom azokat akik az ételröl tudnak irni, söt még fözni is. En sajnos semmit se birok lenyelni, itt fekszem már 2 napja, hányás, hasmenéssel. Sose voltam igy, hogy tudatosan gondolok valami finom ételre amit imádok, hátha megkivánnám, de sajnos ilyenkor mindig futás a fürdöszoba. Ma a férjem bement a korházba, kérdezze meg, mit lehet ilyen esetben csinálni. Azt javasolták igyak gyömbér teát az jó hányinger ellen. Utolsó esetben ha pedig semmi nem marad bennem akkor befektetnek a korházba és adnak valami erösitöt. Remélem erre nem kerül sor, habár mára már nem sok eröm maradt.
Ez a negyedik terhességem és teljesen tanácstalan vagyok.
Ha van valami jó ötletetek szivesen fogadnám.

tavasziszél: jobbulást neked is, de azért egy picit aggódok, már rég nem jelentkeztél, remélem minden rendben.

Szép hétvégét mindenkinek

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

koszonom a hianyolasokat, jol esik:)
Jobban sot csaladilag sokkal jobban! Kislanyom meg taknyos kicsit, de mar fenyevekkel jobb, parom is nathas , meg a torka is vacakol, en is erzem a torkom de nem olyan veszes.
A gyomrom meg szerintem teljes rendben.

A labor eredmeny meglatt, sajan mar most hataron a cukrom, szoval ismet dietas terhessegem lesz:( nem orulok neki de hat ez van, tudom hogy van hajlam eleve csaladi oroksegkent a cukorra, es hat nem meglepetes egy terhessegi cukor utan meg egy . De azert remelem a tobbi vacaksag ami volt az elosnel( gorcsok, toxemia, tulhordas ) nem lesz.
BAr ejjel almomban koraszultem:((( Szornyu volt, de biztos azert mert amig fekudtem tobb koraszulott gyerkerol szolo cikket is olvastam( nem direktbe, ez volt az ujsagban es osszessegeben nem sozkott hatni ram mert ismerek kora babakat akik szuperul vannak es tudom mire kepes ma mar ezen a teren az orvos tudomany)

Minden uh kep szuper, de hogy teszitek ide fel???Vagy dvd-n van?

Rekus: drukk ne legyen korhaz. NEkem is csak az lebegett a szemem elott hogy ne legyen belole korhaz. Elso este meg nem hitem sikerul mert kb 3dl viz marad bennem, de masodik nap mar en is eroltettem a dolgot, es sikerult ez az:) tegnap meg mar fott rizst ettem.
Ennek ellenere meg mindig van hanyingerem de ez mar csak a sima terhessegi szerintem.

MOK???????????

Nalunk vedono semmit nem csinal: 3szora 9 honap alatt megmer, meg egyszer kijon terep szemlere, en a beutalokat a terhes gondozoban kapom, es a labor is ott van egy epuletben(sztk) de amugy a magan is fog adni csak nem fog kelleni mert en nem akarok olyan messzire menni ha mar helyben is meg tudom csinaltatni.

Sissy; nem kover leszel hanem kismama:) MAs ! Amig pocakod van kicsit se latszanak a kilok olyan drasztikusan szerintem csak miutan mar megszultunk, legalabbis en kb ugy a 3ik honap utan miutan szultem undorodtam magamtol, e smivel alig szoptattam, attol nem fogytam:( En nagyon nehezen adtam le a 10 plusszt ami rajtam volt mikor 6 honapos volt a kislanyom, de vegul elgeg jol allok most, es nem ereszkedett emg nagyon a hasam( tudom ez most nem lesz igy) es nekem striaimse voltak( ennek nagyon orultem) a narancsborom lett nagyon gaz, de az sokat javult azota.
En ha dieteaznom kell megint nem fogok veszesen meghizni, de nem is akarok en most a max 10et akarom teljesiteni( bar ha megint a viztol fogok dagadni arrol nem tehetek sajna, nah az szornyu tenyleg szerintem)
De meg boven raerunk ezeken elmelkedni:)
tavasziszel

Sziasztok!

Kry
Nagyon édes a babátok Tényleg olyan mintha boxolna

Rékus
Drukk hogy ne legyen korház De ha másképp nem marad benned semmi akkor mind a érdekében muszály

Sissy
Ne aggodj terhesen gyönyörünek fogod magad látni
Majd szülés után ráérsz aggodni a plussz kilok miatt

Tavasziszél
Sajnállak a diéta miatt

Kata

A lányodnak boldog szülinapot Az éy lányom is 7éves lesz
kriszti0406

Sziasztok!
Rékus mizújs?

Tavasziszel:jó,hogy meggyógyultatok!A kéept Apum bescannelte,így benne van a szgépben,onnan tudom feltenni.

Mók:merre vagy??Mi volt a Dokinál???

Hát,Lányok,komolyan elgondolkoztunk a Párommal,hogy van-e értelme Magánrendelőbe járni,ha a Doki gyakorlatilag csak a havi egy kontrollt végzi...Én azt hittem,legalább oda utal a Szent Imrébe a vizsgálatokra...Szóval gondolkodom,mitévő legyek....

Szilvi

sissy01

Sziasztok szép napot!

Rég nem voltam de nem termeltetek sokat:(
Mók Hol vagy??? Mi van veled???
Sissy sikerült a fánk és fincsi lett :) Küldök nektek lányok (igaz már elfogyott) gondolatban! Amugy ne aggódj látnál engem! Én már kismama nacit hordok meg melegítőt. A csipőfarmert felejtsd el hosszú ideig!
Kata a zöldségek nagyon jol hangzanak. Itt legközeleb szerda lesz piac majd azthiszem énis kilátogatok.
Rekus: nem akarlak kioktatni én csak a második babát várom de ne aggódj barátnőm is igy volt minden kiment belőle volt h a víz is. De aztán 16.hét táján teljesen jol volt azt evett amit akart.

Mit csináltok ma? Kaja? Mi megyünk nagymamámhoz. ma nem dogozik meglátogatjuk. Sütött nekem túros rétest. De azt az igazit :D

Csajok nektek feszül legeslegalul a pocitok?

dinuci01

Igen,Dinuci,nekem szokott feszülni,bár én 3 héttel mögötted vagyok... :)
Mi ma megyünk fánkozni a Párom Anyujához.......Sajnos nagyon ronda szél fúj,így szabadtéri program sajna nincs.... :(

Szilvi

sissy01

Sziasztok lányok!

Nagyon csendben vagytok.
Túl vagyok a vendégségen (ma ünnepeltük lányom 7.születésnapját).
Finomakat főztem,vagy legalábbis elfogyott majdnem minden.
A menü: Tárkonyos csirkeragu leves
Veronika csirkéje
Baconbe csavart,sajttal töltött csirkecomb
Mediterrán burgonya
Tavaszi saláta
Rántott hús+krumplipüré->az ünnepelt egyik kedvence
Tündértorta(csokis) ->ez cukrászdából
Répatorta
Gyümölcssaláta

Hát egy picit elfáradtam.A konyhában halomba áll a mosatlan,majd elfogy.
Hivatalosan még nem született meg a lányom,majd csak éjfél után 1:05-perckor.Ilyenkor már fájdogált.
Most megyek egy picit pihizek.

További szép vasárnapot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Sissy
Nekem mind a terhességem alatt fogadott orvosom volt most is u.a. fogadtuk meg Szerintem megérete mert szülés alatt nagyon megnyugtatott Nekem is 1 honapba egyszer kell menni méhszáj vizsgálatra hozzá a többi vizsgálatot a klinikán csinálja meg
kriszti0406

Sziasztok Lányok!

Beköszönök ide is, bár a novemberi topikba ragadtam.
Ma töltöttem a 8. hetet, okt. 23. körül jöhet a babó kb.
Sztk-ba járok. 23 éves vagyok, 13 hónapja vártuk a babát, nagyon sok nehézség után jött, én pcos vagyok, a páromnál is probléma volt, meg kellett műteni, de minden jó ha vége jó, február elején megfogant a picike!
Észre sem vettem magam, mert eleve extrahosszúak a ciklusaim, és a teszt után 2 nappal már szívhang is volt. :D

Diétázok én is, és metformint szedek.

Tavaszi szél,
azt hiszem, te érdeklődtél dúlák iránt.
Nekem már van. És magam is végeztem dúlatanfolyamot, ismeretségeim vannak.
Bármi kérdésedre priviben szívesen válaszolok.

Mindenkinek kellemes babavárást kívánok!

Eclipse
eclipse
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: