A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Mi már 2x voltunk kint ma :roll: nagyon szép idő van:-) bár már most jól lehűlt :evil: szeretném, ha már itt volna az igazi tavasz 8) nem kellene ez a sok ruha :evil:

A homokozóban meg van fagyva még a homok :shock: de Péterke lelkesen gereblyézte. A hinta is menő már, bár Áront inkább a homok, apró kövek izgatnák :roll: , jaj de menne. D.u. már húztam rá kiscipőt, és járkált kicsit , de csak ülne, meg ülne le. Traktoroztak is ,Áron a pótkocsiban utazott, de teccett neki.

Jöv hét közepétől már talán jön a felmelegedés:-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Heni cicus is állandóan kint lenne :D
alig lehet berángatni.

Regi drukk++++++++++++++++++
kíváncsi vagyok a végére :roll:

Mesi majom :lol: :lol: :lol:

Pár képet teszek. Pötikénk (még mindig nincs név)
Sajnos nem mutatta magát. Belebújt a méhlepénybe :)
Úgy volt vele, majd anyuék gyönyörködnek bennem ha megszületek :)
Jól van, kis híján 1 kiló. Napra pontosan akkora amekkorának lennie kell. Folyton mocorog, forog, rúgkapál. Imádnivaló :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nagyon édes Pöti! :)

Heni, nálunk Samu vizsgálódóbb, Dani felfedezőbb típs. De nagyon nyugodt gyerekek, csak Dani mozgékonyabb, de sztem Samu meg talán picit okosabb. De azért ezt nem állíthatom biztosan, mind a kettő elég kicsi még. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

A kis szégyenlős Pötyi :roll: nyugi Móni, majd csak meglátod:-)

Dóri nálunk is igy van :roll: :D Áron nagyon mozgékony, már úgy várom, hogy elinduljon, könnyebb volna kint. BEnt mint a gyorsvonat úgy mászik :shock: bárhol feláll. Áll is kapaszkodás nélkül pár másodpercig.
Okosságukat még nem tudom megitélni :roll:
Péterke okosnak tűnik( számol, szineket felismeri már 2 éves kora óta) ,nagyon intelligens, mindig mindent megköszön, ha tüsszentünk mondja egészségedre, köszöni az ebédet., stb, viszon Áron szája sem áll be soha, mintha többet gagyarászna, mint annó P. Nagyon érthetően mondja , hogy cici :shock: :roll:

Heni
KépKép
heni81

Cici... :)
Dani nem mond még semmit. Keveset gagyarászik, inkább hangulatokat fejez ki különböző nyögésekkel... :) De azért nem féltem, biztos helyén van az esze. :) De ő is mászik, feláll, megáll kapaszkodás nélkül (soooooookáig). Irtó hajlékony, időnként még mindig meg tud lepni 1-1 mozdulattal, pedig én már ismerem, mennyire hajlékony... Lehet, vmi tornászféleség lesz... :) Samu is hasonlókat mond, szépen megköszön mindent, számol, kicsit össze-vissza... :) , de a színeket nem ismeri fel. Nem értem... Pedig mondja a színeket, mindenre mondja, milyen színű, csak éppen nem a megfelelő színt. Még félni nem félek, hogy gond van, majd meglátjuk kicsit később, amikor már biztos leszek benne, hogy tudja, mit is jelent, hogy vminek színe van. Most lehet, csak mondogatja azokat a szavakat, amiket mi is mondogatunk, mikor arról van szó, hogy minek milyen színe van.

Jó éjt, kidőlök, és nehéz nap lesz holnap...

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Itt hó van :shock: :shock: :shock:
A csodálatos baba hatkor kelt :x G. még alszik, hajnalig fenn volt - még volt parázs, mikor felkeltünk :roll:

Lehet, elmegyünk majd venni Rugónak olyan szobasátrat, eszembe jutott, hogy ilyenkor tájban tartjuk a névnapját. De a pontos dátumra nem emlékszem, majd rákeresek a neten.

Regi++++++++++++

Szép napot. Rángat. V.

Móni, ez igen :D :D :D :D

Kép
vindolanda

Március 11. lesz a mi napunk :roll:
Mondjuk amennyit mi szoktunk ünnepelni :roll:
Magunkat is beleértve :roll:

Kép
vindolanda

Dóri, azért ne ess kétségbe, hogy nem mondja a színeket a gyermek :lol: 8)

Állítólag ilyen kis korban az intelligencia a kreativitásban és kombinációs képességekben fogható meg. Ez számomra is reményt ad:)

Amúgy a korkülönbség csalóka dolog. A tesómék gyerekeinél is két év van a lányok között, és mivel a nagyobbik egész jó fejű gyerek, a kicsit is hozzá viszonyították akaratlanul. És valahogy le is vonták a konzekvenciákat, hogy a nagyobbik okosabb. De eltelt pár év, és lassan kiderült, ahogy a kisebb is növekedett, hogy neki sincsenek rosszabb képességei, csak a valahogy az ember akaratlanul is a nagyobbik képességeihez méri a másikat.

Megyek, pakolunk a lakásban :arrow:

Kép
vindolanda

MOndjuk az első gyerekeknek tényleg magasabb az IQ-ja minimálisan, ahogy én tudom. Minél hátrébb van valaki a sorban, annál alacsonyabb értékeket mutat. Elhanyagolható, de mérhető különbségekben. Jól megszívtam, harmadik vagyok. Okoskodás befejezve :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Gyorsan lejelentkezem, most ittam meg a kávémat. Nagyon kellett.
Tegnapi nap szupi volt, csak ahogyan sejtettem, el is kell kezdenem dolgozni. Kezdenek besűrűsödni a dolgok. Lesz mit csinálnom.

A fiúk nagyon jól elvoltak itthon, szokás szerint. :lol: Volt némi akció, áramszünet formájában, ennek az az eredménye, hogy nincs meleg vizünk, hogy hogyan fürdünk majd?! Remélem megtalál majd minket egy szerelő!

Móni, nem is igaz. Profilból is látszik, hogy nagyon édes ez a kislegény. :lol: :lol: Szép kis pofija lesz nagyon! Na, mindjárt vissza is megyek, csodálom még kicsit. :wink: :lol: :oops:
Hú, ez az egy kiló is nagyon jó érték ám. Amikor én kórházban voltam 27 hetesen, akkor született egy kicsiny fiúcska, 27 hetesen volt 900 g.

Gremese, Zsozsi :lol: :lol:

Zdori, gondolok Rátok, biztosan remek lesz a koncert! Ritkán van rá alkalmam, de én nagyon szeretem hallgatni a kórusokat. Az emberi hangnál nincs is szebb szerintem.

Heni, rendben vagy teljesen?

Vindo, hogy ment a vizsgáztatás? Korai kelés ismerős, bár Bercó most tovább húzta f7-kor kukucskált az arcomba és közölte, hogy cicizni akar.

Regi, már én is nagyon kíváncsi vagyok!!!! Remélem, kedvezően alakulnak a dolgok! :lol: Szelike meggyógyult?
dmaggie

Vindo, de lüke vagy! Már bocsi. :lol: :lol: :lol:

Mondjuk én nem ismerem a gyerekeim int.szintjét, csak azt tudom, hogy Gegőt kiszűrték, mint tehetséggyanús gyereket. Dávidnak is jó feje van, de őt még nem mérték, akkor még nem volt divat.
Egyébként meg én is úgy gondolom, hogy mindenkit saját magához kell viszonyítani. Szerencsére mindannyian mások vagyunk. De erről Gica biztosan többet tudna mesélni. :wink:

Azért mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mit mutat majd ebben az évben a mérés, hamarosan visszamérik Gergőéket. :roll:
dmaggie

Pontosan nem tudom, hogy ilyen idős korban hogyan is mérik az int.szintet, nagyon nehéz lehet ilyenkor bármit is mérni. Egy biztos, hogy valamilyen nonverbális tesztet használhatnak. De majdnem biztos vagyok benne, hogy egyik sem ad teljesen pontos képet, értéket.
MOndjuk sokszor szerintem később sem. Ezért is vagyok mérges, amikor egyetlen vizsgálat alapján döntenek gyerekek sorsáról. Elvégeznek ezgy int.tesztet, aztán berakják a gyereket valahova, tönkre tudják tenni az egész életét.

Inkább megyek, csinálok v.milyen reggelit, mielőtt nagyon belejönnék.
dmaggie

Ja, Rugó bajban is lenne a verbális teszttel :lol: :lol:
Mehetne rögtön Hozzád, Maggie :wink:

Furcsa ez, a mi időnkben nem mértek IQ-t, nem is tudtam, hogy a mostani emberekéknél már nézik ezt ilyen rendszeresen :roll:

Rugó leült mesét nézni, takarítok a konyhában. Kosz van.

Kép
vindolanda

Kitakarítottam. Csinálok Gábornak reggelit, vigyáz kaja közben Rugóra, én meg az első szobában pakolok.
Persze pizsamában takarítok, úgy az igazi :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, tényleg úgy jó. :wink:

Akkor félreérthető voltam. Nem nézik ám rendszeresen mindenkinél, csak azokat mérik, akik valamilyen szakértői bizottság, nevelési tanácsadó elé kerülnek. Megi itt, Debrecenben két éve a negyedikeseket.

Én meg a változatosság kedvéért vasalok kicsit, pontosabban sokat. :oops:
dmaggie

Aha, akkor értem :wink:

Nekem porszívóznom kellene :roll:
De előbb felöltözök tényleg.

Gábor épp elmegy dolgozgatni. Itt maradunk mi meg, remélem, izéke is elalszik délben :roll:

Jó vasalást :!:

Kép
vindolanda

Nekem is a porszívózás lesz a következő vagy a portörlés. :oops: Közben meg mosok is.
Most éppen szünetel a vasalás, kifogyott a szuszból. Hűteni kell.

Közben elindítottam Dávidot, Sárospatakra mennek. De majd vásárolni is kell kicsit, apa holnap Bp-re utazik, majd csak kedden este jön. Ott fog dolgozni. Végre egy kis kiegészítés!!!
Szóval két napig egyedül nyomulok majd a három fiúval. Nekem meg pont holnap lesz munkaértekezletem. Jó későn megyek majd B-ért a bölcsibe.

Nálunk Bercó nem engedi levenni a pizsijét, még mindig abban van.
dmaggie

Ja, közben megérkezett egy szerelő, most a Kedves is elvonult a kazánházba. Remélem lesz majd fürdés!
dmaggie

Maggie, nincs meleg vizetek?
Lehet, csak elsiklottam felette :roll:
Akkor csak ügyesen az elkövetkező két napban.

Jöjjenek mobilos képek, elég homályosak. De mostanában annyira meg akarja szerezni a fényképezőt, hogy nem tudjuk használni.

Viccel:
Kép

Telefonál:
Kép

Kreatívkodik a banánfa alatt:
Kép

Korog a hasam. Hülye koránkelés.

Kép
vindolanda

Megint vasalási szünet.

Vindo, hamarosan lesz, de tegnap este vettük észre, hogy nincs. Így most büdös jól érezzük magunkat. :lol: :lol:

Bercó eddig még csak vinnyogott. :twisted: Nem egyszerű.

Rugó nagyon ügyesen rajzol és telefonál. :lol: :lol: Nagyon széééééép!!!!
dmaggie

Köszi :D
Ma sikerült neki először egy szép nagy karikát rajzolnia :D De nem tudom, direkt volt-e :roll:
Rajzolunk neki dolgokat, és dobálja nekik a puszikat. Mármint a rajzolt tárgyaknak-állatoknak.

Bejelentkezett a kisebbik bátyám a csajokkal. Rugó biztos örül majd :wink:

Ha nincs meleg víz, az olyan sz... Nekünk két éve romlott el a bojlerünk, de elég kellemetlen volt. Ja, és mi cseréltük le. Amikor levettük a falról a régit, ki kellett szedni belőle a vizet. Kitaláltuk, hogy majd én felfogom egy kis kádban. De olyan erővel jött ki belőle, hogy még a plafonról is folyt a víz, csurom vizesek lettünk, kiment a földre vagy 25 liter, az tuti.
Rugó meg békésen szundikált közben.

Eszünk :arrow:

Kép
vindolanda

Szóval akkor sikerült neki, mikor mondtam, hogy rajzoljon karikát, nem csak egy sima kriksz-kraksznál.

Kép
vindolanda

Na ezt a bojler-kiürítést megnéztem volna. :wink: :lol: Jó kis emlékezetes dolgok ezek.

Rugó tök ügyes, de tényleg. :shock: Bercó leginkább csak dirigál, hogy mit rajzoljunk neki, a gyurmával uez a helyzet. Mindig markolót kell neki gyurmázni. :roll: Szép, trendi lilából.

Én olyan fáradt vagyok, hogy alig látok ki a fejemből, olyan homály az egész, Bercó meg hisztizik ezerrel. De mindenen. Lassan megpróbálom elaltatni. Hátha nekem is sikerül majd!
dmaggie

Hát, Bálint vonatától azért messze vagyunk :wink:
De szeret rajzolni, az tény. A falra meg különösen :shock:
Nyáron festünk is :roll:

Maggie, aludjatok egyet.
Én is próbálkozok majd, de egyelőre egy autóval játszik :roll:

Kép
vindolanda

Még mindig az autóval játszik :roll:

Kép
vindolanda

Bercó is játszik még, olykor dobálja a játékokat. Apukája ül mellette, engem meg idezavart a géphez. Látja, hogy kivagyok.

Vindo, jól elvagyunk itt ma de. :lol: :lol: Kíváncsi vagyok, hogy du-n csatlakozik-e valaki.
dmaggie

Én meg csak töröm a fejem, hogy hogyan is csináljam a dolgaimat. Márc. 25-én Bp-n kell lennem egy gyakorlaton, az csüt. lesz. Szombaton meg megint előadásom lesz. Azon gondolkodom, hogy anyukámmal és Bercóval elutazunk az unokatestvéremékhez és majd együtt jövünk szombaton haza. Akkor a pénteket kivenném gyereknapnak és csatangolhatnánk egyet. :roll:
dmaggie

Akkorra már biztos jó lesz az idő is, Maggie :wink:

Ja, laza vagyok. Rugó magában játszogat :shock: , Gábor sehol :roll:

Menjetek barangolni :!:

Én majd az állatkertbe mennék el Db-ben egy tavaszi napon. Rugónak Veszprémben tetszettek a tengeri malacok, szerintem egyre jobban értékeli az ilyen helyeket.
Várom, hogy jó idő legyen.

Kép
vindolanda

Most a füzetébe rajzolgat :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, szólj majd, aztán összehozunk a mt-t! :lol:
dmaggie

Nem értem, miért nem álmos. Még nem volt világos rendesen, mikor felkelt.
Tegnap is korán kelt, 3/4 hétkor. Még találkoztam vele indulás előtt. Egész nap nem aludt, este nyolcig bírta.
Onnantól meg aludt ma hatig.

Aludhatna egy kicsit.

Kép
vindolanda

Bercó is este 10 körül aludt el, hat után már mocorgott, f7-kor meg ugye már nem bírta tovább. :lol:
Csak B. délben aludt vagy két órát. De nagyjából hasonló az alvásigényük. Sajnos nem nagy. :wink:
dmaggie

Mondjuk én is 10 után ájultam be, de én hajnali négykor keltem tegnap. Végighallgattam 10 órányi előadást, utaztam öt órát.
dmaggie

Szegény Maggie :(
Az utazás fárasztó :? Meg az előadások is :wink:

Kép
vindolanda

Ha elaludna, tudnék óravázlatot csinálni :roll:

Kép
vindolanda

Jaja, de nagyon jók voltak. :wink: Mindig tanulok valamit szerencsére.
De ugye most tudtam meg ennek a gyakorlatnak az időpontját is, aztán kell magamnak is szervezni itt, Db-ben, meg órát is kell tartanom, amit majd értékelnek, ápr. 10-én meg bemutatót kell tartanom (mondjuk mindenkinek) az esetmegbeszélő szemináriumon, meg kell csinálnom a ppt-t, közben meg kell írnom egy dolgozatot, ami megint jó kis meló lesz. Mire összeállítom a mérőlapokat, megcsinálom és kiértékelem, szerintem több hét lesz.
De még nem tudjuk a záróvizsga tételeket.
Ja, meg közben a szakdolimat is csinálni kellene. Szóval csak ennyi.
dmaggie

Most látom, hogy itt jobb oldalt Noszály Sándor ajánlásával egy magánbölcsődét reklámoznak havi 77 000 Ft-ért :shock:
Egek.
Biztos kaviárt kapnak uzsonnára. Vagy nem tom.

Megpróbálom elaltatni.

Úgyis mindjárt itt vagyok :( Olyan kis fitti :shock:

Kép
vindolanda

Azt mondta, aludjunk!!!! Éljen!!!
dmaggie

Miről írsz majd szakdogát?

Kép
vindolanda

De jó dolga van valakinek :roll:

Kép
vindolanda

Gegő magára húzta a hálós játéktárolót, nem tudja levenni, ezen röhencsél.

Egy gyerekről írok, olyan esetismertetés-féle, meg fejlesztési terv, stb.
dmaggie

Értem.

Rugó közben kidőlt, rohanok dolgozni :arrow:

Azért itt leszek fél szemmel :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Gábor még sehol, vendégek sehol. Rugó alszik. Keddi óravázlat megírva. Hozzálátok a levelezősök tesztjeinek a javításához :arrow:
Jól haladok. 8)

Kép
vindolanda

Bercó már ébren. :?
Így én is, apa még szunyókál.

Vindo, ügyi vagy!
dmaggie

Ez a hírdetés az én zsebemben is nyitogatja a bicskát rendesen. :shock: :twisted: Méghogy egyéni fejlesztés. Pont arra van szüksége az ilyen kicsi babáknak.
dmaggie

Vindo, nem fogod elhinni, hogy mit akart nézni Bercó.
Pókembert. :wink: :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Húha, azon én is elaludtam, hátha visszaszenderedik ő is :wink:

Rugó is felkelt :?

Kép
vindolanda

Ja, szólok majd, ha állatkertbe megyünk :wink:

Most építik a kis házikót a férfiak. Épp a váza készül, G. a praktikerben vette.

Kép
vindolanda

Bercónak tetszik a dolog, nem alszik el rajta, előtte már próbáltam visszaaltatni, de nem hagyja magát.
(Amúgy a harmadik részét nézzük)
Rugó sem vitte ám túlzásba.
dmaggie

Milyen házikó?

Én is azon gondolkodom, hogy valahogyan szert kellene tenni egy játszóházikóra az udvarra. Bercó nagyon szereti őket. A múltkor a Brendonban főzőcskézett nekem egy olyanban.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: