A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Hát ezek a pasik!!!Kép
Irtó figyelmetlenek tudnak lenni.Sokszor érzem úgy ,ha Patrik megszületik,akkor nelem már 3 fiam lesz.Kép

Gigi!
Azt kell mondjam,hogy engem ez a szitu hormontúltengés nélkül is idegesítene!Kitartás!Meddig maradnak?Ugye nem alszanak ott?
Mert nálunk,ha ilyen van,akkor itt is alszanak.

Györesz!
Coli Kép.
Tényleg jó,hogy most már hamarosan abbahagyhatod a gyógyszereket!Olyan gyorsan repül az idő,mintha nemrég írtad volna,hogy majd a 36.héten,erre tessék...már mindjárt itt is van!Kép

Anikó!
Jobbulást!Kép
Majd tegyél fel képet a gyerekszobáról!
Szopi-párna engem is érdekel!

Dia!
Hogy vagy,Te vérbeli friss kismama?Kép
Mennyi valósult meg a mai programból?
Remélem nem hajtottad túl magad!
Tök jó,hogy végre találkoztok Gigivel!KépFúúúú,de irigy vagyok!Fránya távolság!Kép

Barbara!
Párod régóta dohányzik?Remélem ügyes lesz és sikerül leszoknia,drukkolok Neki!
Te nem is dohányoztál?
Párom "koca bagós",mindig zavarta,hogy hamutartó szagú voltam,ötszöri fogmosás után is érezte.
Remélem ma jobban alszol.Kép
Tök jó lehetett a szoba csinosítgatás!

Zsófi!
Na,azt hittem,hogy csak nekem vannak ilyen gondolataim!De jó,hogy nem csak én rágódok időnként olyan dolgokon,amiknek végül is semmi értelme!De olyan idegesítő tud lenni!Kép
Azt mondják jó,ha szülés előtt minden zavaró dolgot igyekszel magaddal"megbeszélni",lerendezni,mert a szülőszobán minden kis apró,gyötrő dolog nagyobbnak látszik.
Kívánok Nektek még nagyon sok,szeretetben eltöltött évet!KépKépKép

Azért,tudjátok kicsit megnyugodtam.
A tévében,könyvekben,játszótéri beszélgetésekben mindekinek a férje álompasi,aki csak a felesége kívánságait lesi.Szóval olyan tündi-bündi,kifogástalan.
Most már látom,hogy vannak nem nyálas férjek is,hasonlóak,mint az enyém,akinél jobban eddig senki nem tudott kiakasztani,de azért nem cserélném le.Most még.KépKépKép

Puszi mindenkinek!

Kata
31+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Szerencsére az én férjem kigyógyult a meghivogatásból! Amióta itt laktak a drága barátaink, azóta úgy tud örülni a magánynak! Néha megjegyzi, hogy mi csak ilyen kis öregesen élünk, de ő nem szeret kerülgetni másokat. Hát én sem! Lehet csak, hogy ez a megoldás. Hívjatok meg egy idegesítő baráti párt és 2 hét után a pasik kigyógyulnak ebből! Kép Csak azt a két hetet kell kibírni! Kép

A párom 17 éves kora óta dohányzik (januárban lesz 30). Otthon nem sokat szívott, de ha elment bulizni, akkor olyan volt mint egy gyárkémény. Egyszer letette a cigit 3 hónapra és magára rántott 13 kg-t, ami azóta is megvan csak újra elkezdett dohányozni. Most, hogy megint lerakta állandóan édességet zabálna. Mondtam neki, hogy addig fog hízni, míg a végén őt teszik a szülőasztalra és végeznek rajta egy fini gátmetszést. Ezzel sem tudtam elriasztani a csokizástól.
Tegnap vacsira csináltam paradicsomlevest és muffint. Gondoltam még reggel is tud enni belőle egy kis kakaóval. Képzeljétek az egész tepsit bevágta 15 db-ot. Iszonyat! Én ettem 3 szemet és a többit elpusztította! Hát a végén már csak mázsálni tudom majd! Kép
Van egy kérdésem. Hogy kell mosni a ruhákat? Pelusokat, törülközőket 90 fok, fehérek 60 fok és tarkák 40 fok. Úgy, mintha a sajátunkat mosnám? A férjem vett valami spéci baba-mosószert 1200,- Ft-ért, gondoltam akkor már ellögybölöm a dolgokat! Öblítő helyére ecetet kell tenni? Már mindenki átalakult mosó-medvévé én meg csak tétlenkedem.
Tegnap szóltak, hogy pénteken elhozhatjuk a bababútorokat! Pelenkázó, etetőszék, baba-ülés, stb. Tehát hétvégén egy perc nyugtom sem lesz! Már nagyon várom!

Pusza
Barbara
babar

Györesz!

Én nagyon ajánlom neked ezt a kamillás nuni-mosogatást. Semmit nem árt, de lehet, hogy használ, mivel a kamillának erős fertőtlenítő és gyulladás csökkentő hatása van. Én - az állatorvosi ló - 17 éves korom óta állandóan küszködök mindenféle franccal! Most, hogy ezt kipróbáltam annyit kell tennem, hogy havonta egyszer tartok egy canesten kúrát ami abból áll, hogy 6 napig naponta 3* bekenem a hüvelybemenetet.(Ezt a doki ajánlotta, hogy elkerüljünk mindenféle apró bajt)
Különben marad a mosogatás!
Szerintem egy próbát megér és hátha segít neked is!

Barbara
babar

Sziasztok!
Barbi!Kép
Én kézzel mostam picur ruciait,hisz még nem koszosak.Én eddig tisztavízzel öblítettem,de a védőnő javaslatára a mai adagot már Silán Sensitiv öblítővel zárom.Arra figyelj,hogy amilyen mosószert,öblítőt használsz,olyat kell utána is használnod!KépEzért jobb"szerintem"az Ariel,Persil mint a spéci mosószer mert azt mindig mindenhol lehet kapni később is.
Holnap találkozunk.Kép

Kata!Kép
Köszi jól vagyok.KépTegnap sikerült teljesíteni a tervet,aminek az eredménye mára egy halom vasalni való.KépTegnap alvás nem volt betervezve,de csak sikerült egy órácskát aludnom.KépMég boltban is voltam,és hazafelé fájt a hasam.Vagy is nem a hasam hanem a köldököm mellett a bőr egy kb:tízforintos nagyságú helyen égető érzés volt a bal oldalon.Szerinted mi lehetett az?

Barátnőm!Kép
Ne húzd fel magad a hapsikon,mert csak neked és Olivérnek lesz rossz és nem változik semmi!Kép
Kitartást!Neked már csak pár heted van.Kép"Amire irigy vagyok."Már csak kettőt kell aludni és talizunk.KépKépMint a gyerekek úgy várom.KépPuszika,Dia 27+6

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Barbi!
Aranyos vagy, de most írt fel egy gyógyszert a doki amit szednem kell. Ez most minden bizonnyal segíteni fog, mert a leletem szerint erre érzékeny a baci!
Különben a hétköznapokban én is szokta kamillát használni, ha úgy érzem, hogy valami kialakulóban van, mert hát sajna én is nagyon fogékony vagyok minden nyavajára. Kimutatták egy pár éve, hogy szinte alig van bennem tejsav baktérium, aminek normál esetben lenni kéne, ami vég ilyen fertőzésektől. Így amióta bejött a lactacid femina mosakodógél és hüvelyöblitő azóta azt használom. Persze most csak a mosakodót!

Én minden hagyományosan mostam ki! Semmi extra mosópor vagy öblitő! Viszont mindent jó alaposan kivasaltam! Majd ha úgy látom, hogy nem bírja a babuci bőre akkor veszek neki való mosóport, öblitőt. Nekem a babás barátnőim mondták, hogy azért felesleges, mert egy pár hónap múlva már úgy is mindent együtt fogok mosni a saját ruháinkkal! Ha meg mégis érzékeny lenne a picur bőre akkor az úgy is hamar kiderül!

Mi van lányok mindenki durmol még?

Puszi mindenkinek
Györesz 34+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajokKép

Egy pasi itt aludt a sok közül. Az zavart nagyon,hogy idehív mindenkit és a maradékot én szórakoztassam. Nagyon szórakoztatóan bámúltam a Legyen ön is milliomost meg a Barátok közt, aztán felmentem a gyerekszobába olvasni meg aludni. Ja a legutolsó delikvens (az itt alvósón kívül) kilenckor ment el. Régen itthon volt az iroda (mig dolgoztam) de már direkt máshol bérelünk egyet, hogy ide ne jöjjön senki. Na mindegy. Reggel azt mondta, hogy már neki is sok volt, többet ilyen nem lesz. Délután megyünk a Madarász utcába az újraélesztő előadásra. Remélem nem sokkolnak majd nagyon.

KataKép
Hát igen a feleségek általában fényezik a férjüket elég rendesen.Kép És ilyenkor az emberben felmerül, hogy úr isten kihez mentem én férjhez, bezzeg ő. Aztán lehet, hogy otthon még pár pofont is kap.KépKép

BarbaraKép
Nem semmi, hogy milyen lökete van a kedves férjednek. Ha ilyen finomakat sütsz, küldhetnél nekem is!!!Kép Én is kézzel mosok. Igaz a textil pelusokat gépbe tettem és simán 40 fokon. Aztán mindent jól kivasaltam.

GyöreszKép
Kép talán ma lesz este, mivel tegnap nem áltam szóba veleKép Ja és tegnap még a függönyösöket is ide rángatta azzal, hogy ötre itthon lesz. Na ő persze sehol nekem meg elég ciki volt mert azt sem tudtam, hogy jönnek. Na de most lezárom a nyavalygást!KépKép

DiaKép
Na mégiscsak öblítünk-öblítünk????KépKép Nekem nem akartál hinni, hogy lehet. Szép kis csaj vagy!!
Csütörtökön valami kényelmes cipőt vegyél mert ha már az E.Parkba vagyunk akkor be szeretném vetni magam pár helyre. Meg valami fincsit is kéne majd enni. De gondolom te ismerős vagy ott.

Na puszi mindenkinek! Gigi 34+4

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Jelentem,már írtam,de valamiért nem jelent meg.Kép

Barbara!
Férjed étel-kapacitása nem semmi!Ennél már csak az enyém a jobb.Kép
Muffin nyammm-nyammm!
Ruhákat eleinte én is kézzel,kevés mosószerrel mosom,utána tiszta vízzel alaposan kiöblítem őket.

Dia!
Gondoltam,hogy jól kifárasztod magad!
Az a fájdalom elmúlt azóta?Lehet,hogy a köldököd fordul ki?Nekem akkor volt ilyesmi fájdalom.
Időnként a jobb oldalon lent nyilall a pocim,kiderült,hogy ott tapad a lepény és attól lehet ilyen.
Jó vasalást!(He-he).

Patrik felfedezte a bordáimat,jókat rúg beléjük.Kép
Időnként úgy kinyomja magát,hogy most már nincs kétségem afelől,hogyan fekszik,tegnap sikerült a talpát kitapogatnunk.
Ja,és ami páromnak nagy élmény volt:szabad füllel is meg tudta hallgatni a szívét.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata
31+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Gigi!Kép
Ok!Intézkedem cipő ügyben.KépKajálási lehetőség:Van Meki,Pizza Hut,Kínai,és olyan Locsmáni féle.KépSzóval nem fogunk éhen halni.KépNa,jó szégyellem magam,hogy nem hallgattam rád az öblítésnél.KépVásárlás:Tudom ajálani a DM-et,mert tegnap vett anyósom Dominak is pelust.3X46 db-os azt hiszem Liberó"de a márka nem biztos"3000 pár száz forint volt.Majd benézünk oda is.OK?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Kata!Kép
Hát azért elfáradtam tegnap.Szerintem nem a köldököm volt,mert mellette fájt.Mára már elmúlt.KépKiderült,hogy ma nem vasalok,mert nem száradt meg minden ruha.Most úgy örülök neki,mintha holnap nem kellene vasalnom.KépPedig holnapra több lesz,mert ma is mosok.KépMa a szekrényekből már eltettem a nyári ruhákat és előkerültek az ősziek,téliek.KépÉn személy szerint nem bánom,hogy már hűvösebb idők jönnek.És te?Puszi mindenkinek,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép
Megnyugtattál, hogy nem fogunk éhen halni. Pelust már vettünk. Nekem is szokott a köldökömnél fájni. De nekem nem fordúlt ki. Akkor már nem is fog??

KataKép
Szabad füllel hallani a szívhangot????????????? Néhe az én férjem is behalgatózik, de nem hall semmit. Na ennek még a füle se jó!!!!Kép Most már tényleg lecserélem!KépKépKép

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Nekem se fordult ki a köldököm.Nem tudom neked ki fog-e még.Bár szerintem már nem,mert neked már nincs sok időd.KépHétvégén érdeklődtem otthon,hogy ki hányadik hétre jött.?Most engem foglalkoztat ez a dolog.KépNa,szóval:Én 28.hétre jöttem 1,5 kilóvalés 47cm-rel.A nővérem 40+2-re jött 2,3 kilóval centit nem tudom.Tamás 38.hétre jött centit nem tudom 3,5 kilóval.Panna 41.hétre jött 3,6 kilóval és 59centivel.A te családodban mik a méretek?Tudod?Nálunk Tamás Domi szívhangját nem hallja,de a magzatvíz mozgást és picur mozgását igen.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Gigi

Köszi a légzésfigyelőt, már írtam is a csajszinak. De aztán eszembe jutott, hogy még annyi mindent kéne venni. Így valószínű nem ez lesz az első dolog, amit beszerzünk. Ui. mi még semmit nem vettünk, és nincs is semmink. De jövő hónapban neki kezdünk. Addig árfelmérést tartunk. Kép Nem irigyellek a kanossza járás miatt. De a férfiak szerintem egy kicsit gyerekek maradnak mindig, és ezért vonzódnak annyira a haverokhoz. Kép
Remélem nem rám gondoltál, hogy fényezem a férjem?! Kép Kép Tényleg semmi fényezés nincsen benne, nekünk is volt egy-két rossz napunk, amikor elbizonytalanodott, még a kapcsolat elején. De én kitartottam mellette, és képes voltam rá, hogy csak a haverja legyek, és bármit mondott én mindig meghallgattam. Így lettem a haverjai helyett a legjobb haverja a mai napig. Saját bevallása szerint senkivel nem tud annyi mindenről beszélgetni, mint velem. De mostanában tényleg álom férj! Ja, és nem kapok pofonokat sem. Kép Sok irigyem is akad, még munkahely szinten is (ui. egy helyen dolgozunk). Remélem mindig így marad. Tegnap meg is beszéltük, hogy reméljük mindig ilyen marad a kapcsolatunk, és együtt öregszünk meg. Kép Na jó, ezt most befejezem, mert a végén tényleg nem fogtok nekem hinni. Kép

Györesz

Kép El tudom képzelni, hogy mit kínlódsz. Én is nagyon sokat szenvedek a gombákkal, bár nekem ez újdonság, mert már a terhesség előtti fél évben is menetrendszerűen jelentkezett. Remélem ezzel a gyógyszerrel sikerül elmúlasztani. A kamillát én is próbáltam, de nem nagy sikerrel, és nekem ezek az intim mosakodószerek sem jöttek be. Kép Így azt vezettem be, hogy minden egyes duhajkodás után megmosdom, és canesten kenőcs-el bekrémezem magam. Azóta már sokkal jobb. Kicsit körülményes, de jobb, mint a fertőzésektől szenvedni. Na, ez csak egy újabb ötlet volt. Kép

Kata

Nagyon megnyugtattál, mert azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen. De szerencsére csak akkor tör rám, ha egyedül vagyok, és egyébként sincs jó hangulatom. Férjem mondta, hogy mindig mondjam el neki a bánt, de ezt...? Kép Egyébként még egy pár hónapja beszélgettünk, és akkor mondtam neki, mert nagyon faggatózott, és kiderült, hogy neki is szoktak ilyen gondolatai lenni. Na mindegy. Egyszer elmondtam, többet nem fogom, mert nem kell ezen annyit rágódni. Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok csajszik!

Gigi!
Én azt mondom, hogy egy pasinak sok mindent meg lehet bocsátani és néha egy kicsit gatyába is kell szedni, mert szeretnek elkanászodni.
Általában azok a férjek, akiket állandóan dícsérnek azok a legnagyobb hóhányók. Szerintem minden pasi stikkes valahol, csak meg kell tanulni kezelni őket! Kép
Dia!
Nekem még nem fordult ki a köldököm, de kezd elsimulni és néha kegyetlenül tud viszketni körülötte. Ez természetes!
Mi is DM-es pelust vettünk (8 csomaggal) mert állítólag nagyon jó!
Én mindenképp géppel fogom mosni a ruhákat, mert van a gépnek szárító funkciója és állítólag az is fertőtlenít. Persze az Anyu erre azt mondja, hogy mikor mi kicsik voltunk nem volt semmi ilyen csodaszer mégis felnőttünk. Igaza lehet és mi spirázzuk túl egy kicsit a dolgokat!
Csak ne utálnék annyira vasalni!!!!! Kép
Az én férjem is hallja a pici szívdobogását! Olyan helyesek, mikor beszélgetnek! Most már mikor hazajön én is kapok egy puszit és a pocaklakó is. Mondtam is neki, hogy még meg sem született a lánya és máris az ujja köré csavarta. Hát mit tegyünk ilyen az élet! Egy csajjal több a családban! Kép
Én 37 hétre születtem 3,1 kg-val és 59 cm-el. A bátyámat pedig sikerült 3 héttel túlhordania Anyunak és ő 3,5 kg-val és 55 cm-el született. Kiváncsi leszek nálunk mi lesz. Apu már aggódik, mert november 15-17-ig megy egy nemzetközi konferenciára előadónak és aggódig, hogy mi lesz ha addig megszületik az unokája! Mondtam, hogy megpróbálom addig visszatartani, mert ez a konferencia nagyon fontos a számára. Ő az első magyar előadó ezen a konferencián! Nagyon büszke vagyok rá!

Pusza
Barbara
babar

Zsófi!

Én is úgy érzem, hogy nekem is szuper jó férjem van és jó a kapcsolatunk, de természetesen neki is vannak hibái! (Pl. sokat eszik! Kép)
Ritkaság ha valaki ennyire megtalálja a párját, de létezik ilyen! Mi is imádjuk egymást, pedig már 12 éve vagyunk együtt!

Ezek a gondolatok meg nálam is előjöttek néha! Azt tudni kell, hogy ő előttem elég zavaros életet élt és nem tartott ki hosszútávon egy lány mellett. Az Anyukája már attól tartott, hogy az ő gyerekéből soha nem lesz normális hapsi, mikor mi összejöttünk.
Nálunk ez azért is kényes téma, mert nekem ő az első az életemben! Hát néha akadtak kisebb viták és kényelmetlen helyzetek, de megoldottunk őket. Ma már egyálatlán nem foglalkoztat ez a téma!
Most például egy hozzák közel lévő bevásárlóközpontban nyitott egy volt csaja egy fehérnemű boltot. Ha együtt vagyunk soha nem megyünk arra felé, de én se láttam még soha a lányt. Hát ennyi, én megbízom benne.
Soha ne legyél féltékeny az elődeidre, mert azzal megölöd a jelen boldogságot!

Barbara
babar

Sziasztok!

Dia!
Nekem is ideje lenne már elővenni a melegebb ruhákat,de még nem beszéltem rá magam.
Most már tényleg itt az ideje azt hiszem.
Nem bánom,hogy hűvösebb van,sokkal jobban szeretem,mint a kánikulát -amit egész jól megúsztunk idén.Egyik este már éreztem az udvaron azt az ősz illatot,tudod:füst,levelek,hideg.Tök jó volt.
Nagyon tetszik,hogy statisztikát csinálsz!Kép

Gigi!
Próbáélkozzatok Ti is,biztos sikerül egyszer csak elkapni a szívhangot.
És akkor a férjedet sem kell lecserélni!Kép
Várom már nagyon a képet!!!Kép

Zsófi!
Nekem az lett furcsa,hogy majdnem minden nő,akivel beszéltem csak ódákat zengett a férjéről.Kezdtem tényleg azt hinni,hogy csak nálunk van másként,mert mi időnként jó nagyokat tudunk vitatkozni és nem mindig értünk mindenben egyet.
Nagyon jól írta Barbara,hogy meg kell tanulni őket kezelni.Kép
Nekem még nem mindig sikerül,de igyekszem.
A beszélgetést pedig én is nagyon-nagyon fontosnak tartom,ha már nem beszélgetünk,akkor tényleg baj van.
Szóval szerintem Gigi -és én sem -Rád értettük a dolgot.Kép
Ja,és örülök,hogy nem szoktál pofont kapni!Kép

Barbara!
Légyszi,ha szükséged lesz rá és sikerül valamilyen módszerrel elérni a baba-visszatartást,majd meséld el nekem is,hogy kell azt csinálni!Kép
Lehet,hogy nálunk is szükség lesz rá.

Livék szerintem már otthon vannak a kisfiukkal,tud róluk valaki valamit?

Puszi
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Barbara

Köszi, amiket írtál. Igyekszem nem féltékenynek lenni, de ha az is vagyok, ezt neki soha nem mutatom. Viszont, amikor meglátom, elmúlik minden rossz gondolatom, és nem érdekel, hogy kivel volt, vagy nem volt. Velem van, engem szeret, és csak ez a lényeg. Valószínű azért foglalkozom mégis néha butaságokkal, mert a volt barátnője elég sokáig bejelentkezett, hol írásban, hol telefonon, hogy találkozzon vele, meg de rossz neki nélküle...stb. Késő bánat! Kép Sőt, abban is biztos vagyok, hogy amikor megtudta, hogy összeházasodunk, biztos bőgött! Kép Kép Kép Ez, tudom, hogy gonosz dolog tőlem, de nagy örömmel tölt el! Na, nem mérgelődöm tovább. Egy a lényeg, hogy nagyon jó a kapcsolatunk, és imádjuk egymást! És tényleg egyre kevésbé érdekel a múlt! Kép Ja, és a drágámnak is van egy kis hibája, ha már itt tartunk...nagyon szívesen szed szét dolgokat, de össze azt már igen nehezen rakja. Kép Most is van vagy 2-3 dolog, ami vár rá, már március óta. Kép Kép Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Lányok én nem akarom senki férjének a hallóképességét kétségbevonni, de szerintem amit a férjecskék hallanak az nem a babó szívhangja hanem a mi hasi artériánk lüktetése! Csak abból gondolom, mert még fonendoszkóppal sem lehet tisztán hallani! De aztán lehet, hogy vannak pasik akiknek csuda hallása van!Kép Kép Kép Kép

Írok Livnek egy sms-t, hogy mi van velük, aztán ha visszaírt akkor jelzem!

Ma leszörtelenítettem a lábamat. Remélem ezzel már kihúzom szülésig, mert nem valami kényelmes művelet!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

sziasztok
Na jól kielemeztétek a pasikat! Mindenben egyetértek! Nekem is szokott világvége hangulatom lenni, amikor felteszem a kérdést: Hát kell ez nekem? De a válasz mindig az, hogy IGEEEEEEN! Kép
Ma voltam Hannának vásárolni. Erre leginkább Berninek vettem ruhákat Kép

Zsófi
Igazad van, nem a légzésfigyelő a legfontosabb. Nálunk az eslőnél nem is volt. De mivel a második baba, fiú, és pont az őszi-téli időszakban lesz 2-4 hós, (ez mind rizikófaktor), ezért vettünk. Utána meg majd eladjuk!

Györesz
Én is kíváncsi vagyok, mi van Livvel és Danival! Már biztosan otthon vannak.
Hú, nektek már alig van hátra. Izgi kezd lenni!!

Kata
Igen, tényleg kifelé sokkal pozitívabban állítják be a pasikat a nők. Pedig mindegyiknek van hibája, szerintem is!Nem teszel fel a nagyfiadról képet? Kíváncsi vagyok rá!

Gigi
Valóban jót hallottam a DM pelusról, de pl. Hanna csak a Huggiest, Pamperst, Liberót (a legdrágábbakat)bírta, s bírja a mai napig! A többitől mind piros volt a bőre, nagyon. Úgyhogy sajna nem lehet kiszámolni. Viszont arra nagyon jó az olcsóbb pelus, hogy ha pl. fürdés előtt egy óráva kellett lecserélni, addig azért kibírta pirosodás nélkülKép

üdv,
bringa 31+2
bringa

Sziasztok!

Írtam sms-t Livnek és jól vannak, holnap vihetik haza a kis Dávidot!!!! Gondolom nagyon boldog!!!

Bringa!
Hát igen egyre izgibb, egyre jobban finish hangulatom van! És szerencsére olyan gyorsan telnek a hetek, legalább is eddig!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Jaj lenne egy kérdésem!

Képzeljétek el, hogy az utobbi napokban elkezdtem horkolni! Gondolom attól ahogy feljebb nyomodott a tüdőm és máshogy veszem a levegőt! A párom tegnap reggel teljesen ki volt akadva, hogy este alig bírt aludni tőlem, pedig soha nem horkoltam. Tegnap este ráadásul mindig mikor aludtam volna el, akkor azt éreztem, hogy olyan nehezen kapok levegőt és a horkolásra már fel is riadtam! Közben a gyomorsavam is mart ezerrel! Már szinte félig ülő helyzetbe aludtam! Érdekes! Van valakinek hasonló tapasztalata? Nyugtassatok meg, hogy ezt majd kinövöm!!!Kép Kép Kép Kép

Györesz

Kép
Kép
györesz

Már megint én vagyok!
El levelezgetek magammal!

Marica nem került még elő! Lehet, hogy még mindig a hitvesi ágyban hancúroznak????

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Már csak azért is ki fogod nőni, mert a baba mellett nem sok időd marad aludni! Kép
Én még nem horkolok, de nyüszögök álmomban, mikor átfordulok egyik oldalamról a másikra.
Ez se sokkal jobb! Kép
babar

Györesz!

A horkolásról nincs tapasztalatom,legalábbis eddig még nem panaszkodott a párom,hogy nem tud aludni.Viszont a gyomorsav az nagyon kínoz engem is,a sógorom ajánlotta,hogy igyak kamillateát.Kipróbáltam és nálam bevált,sokkal jobban aludtam,nem mart a sav,és nyugottabb is voltam,nem dobáltam magam mint máskor.Ha gondolod próbáld ki.

Üdv,Saxi.
saxi

Lányok!
Valaki félreértett valamit.Amit a Giginek írtam az nem DM márkájú pelus,hanem ott van most akcióban.KépDe azt hiszem Libero a márkája.
Györesz!
Én épp a multkor panaszkodtam,hogy horkolok,de mivel senki nem írt rá választ,gondoltam csak én vagyok ilyen.Most örülök,hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal.KépKülönben a nővérem is horkolt a terhesség alatt,aztán szülés után elmúlt neki."Remélem,hogy nekünk is elfog majd múlni."KépMert ha én is és apa is horkolni fogunk,akkor szegény gyerek meg fog bolondulni.KépDe különben én csak akkor horkolok ha hanyat fekszem.És te?

Gigi!
Azon rötyögtem nemrég,hogy a Dévais csajoknak olyan vagy mint az anyjuk.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi!

Pasi ügyben remélem minden rendben.Azért ne legyél vele ilyen szigorú,méghogy lecseréled.
Igaz már nekem is eszembe jutottak hasonló dolgok,de mindíg elgondolkodok,hogy biztos jobb lenne egy másik?Már 11-éve töröm be az enyémet kissebb nagyobb sikerrel,nincs kedvem előlről kezdeni mindent.

Üdv,Saxi.
saxi

Lányok!

Tanácsot szeretnék kérni,ti milyen méretű pelust vettetek?A Boginál én először a minit vettem és a gyerekem elveszett benne,azt hiszem a liberónak van kissebb de nem biztos.Ha valakinek van ötlete szivesen veszem.Előre is köszi.
Azokat is puszilom akiknek nem írtam külön.
Maricát én is hiányolom,de remélem hamarosan jelentkezik.

Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Dia!
Én főleg akkor horkolok, ha a jobb oldalamon fekszem. Viszont ha a bal oldalamra fekszek akkor meg fáj a mellkasom! Hogy én mit tudok kínlódni!

Saxi!
Én vettem mini pelust, meg newborn pelust is, ez újszülötteknek van 2-5kg-ig. Mind a két fajta pampers (tuti rosszul írtam le).

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Köszi a tippet,csütörtökön megyek EKG-ra,és ha végeztem elmegyek körülnézni,remélem kapok pelust is.Ugyan még nem vagyok elkésve de jobb ha minden időben megvan.Gondolom egy-egy csomag elég mindegyikből.

Minden jót,üdv Saxi.
saxi

Sziasztok!

Saxi!
Pelust még nem vettem meg,de van egy bolt nálunk,ahol Liberót is lehet kapni darabra,úgyhogy veszek mindkét méretből.
Holnap megyek Pestre,remélem sikerül a még hiányzó dolgokat megvennem.
TBkártyámat is ki kell cseréltetnem,berohannom a munkahelyemre.Remélem túlélem a holnapot.
Miért kell EKG-t csináltatnod?

Györesz!
A napokban szólt párom,hogy horkolok.Kép
Azelőtt soha nem horkoltam,mert a saját hangosabb szuszogásomra is képes voltam felébredni.Kép
Én is nagyon remélem,hogy kinőjük!Kép
Szívhanggal kapcsolatban:páromnak nincs túlfejlett hallása,valószínűleg szerencsénk volt,hogy a baba úgy feküdt,hogy hallja.Biztos,hogy a szívverése volt,mert "nagyon gyorsan kopogott".Kép
Köszi az infót Livékről,örülök,hogy holnap már otthon lesznek!

Bringa!
Remélem,hogy holnap én is a babának vásárolok és nem a nagyfiamnak,vagy magamnak.Kép
Sajnos nem tudok képet feltenni,de majd megkérem az ismerősömet.Kép

Szerintem Maricát vissza kell küldenünk dolgozni,mert mióta otthon van nagyon hanyagol minket!Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Mormoták!

Mi van mindenki téli álmot alszik? Bezzeg én már 7 óra óta meresztem a szemem a képernyőre! Kép

Dia!
Délután találkozunk! Ma a férjemmel megyek, ezért tuti elkésünk egy kicsit! Kép

Drága párom egész éjszaka játszott a pocaklakóval. Morzéztak hasfalon keresztül, ugyanis a drága papa nem tudott aludni, ezért mi a megoldás? Anyát se hagyjuk!! Kép Kopogunk a hasán és hajcihózunk a gyerekkel! Szép mondhatom!

Utálom a szelet! És én is inkább hazamennék aludni!

Nyaff!!!

Láttátok, hogy megindult a baba-eső az őszi topikban?

Barbara
babar

Szia Barbara!

Én is megdöbbentem, hogy milyen lusta ma mindenki. Kép Kép Én még "dolgozom", és bentről szoktam nézegetni a beírásokat, és a mai nagyon el van maradva. Bár ebben az időben nem nagyon csodálkozom rajta. Legszívesebben én is aludnék. Nekem még 3 hetet kell mhely fronton kihúznom, aztán megyek betegállományba. Már nagyon várom, hogy otthon legyek. Egy csomó mindent kitaláltam már, hogy mit fogok csinálni.
Aranyos lehet a férjed, ahogy morzézik. Kép Kép Te is dolgozol még?
Néztem én is az őszi topicot...nem semmi! Olyan jó olvasni, hogy ennyien már túl vannak a szülésen. Úgy irigylem őket, de én még csak a 27. hétben vagyok, így ezért nem siettetem a pici fiút. Olyan aranyos minden baba. Elképzelni sem tudom, hogy 2 éve még totál elleneztem a baba kérdést. Kép Úgy látszik csak meg kellett, hogy találja a megfelelő apát hozzát! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Én is láttam az őszi topicok, hogy megint megszültek ketten! Viszont nem tudom, hogy olvastátok-e, hogy az egyik babó kisfiú lett és végig kislányt mondtak az uh-ok alapján! Azért ez nem semmi, mondjuk már hallottam ilyet, ezért 100%-osan nem is élem bele magam, hogy kisfiúnk lesz, mert hát egy kislánynak is nagyon örülnék, bár szegényke akkor egy darabig jó fiúsan lenne öltöztetve!!!

Hahó lányok! Ébresztő!!!!

Puszi
Györesz 34+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Én is olvastam az őszisek szüléseit, nagyon jó látni, hogy mások már hogy haladnakKép
A babóca neme meg tényleg jó, hogy fiú lettKép Ami ugye bárkinél előfordulhatKép Mondjuk ha már 3x fiúnak látszik, mert teljesen nyilvánvalóan ott van a zacsi és a kukac is, akkor nagy valószínűség szerint tényleg fiú lesz, viszont a kislányos képből még lehet fiú, ha nem látszik annyira minden.. mertugye a herék is későn szállnak le a helyükre.
Mondjuk nagyot néznék, ha lányom lenne...KépKép

Mica
mica

Szia Zsófi!

Én még dolgozom és valószínű a 36.hétig dolgozni is fogok. Szerencsére az Apukám a főnököm, így ha bármi gondom van elenged. Azért nem vagyok túl nyavajgós. Eddig 1* kértem el magam, mert fájt a pocakom. Reggel 7-től du. 16-ig dolgozom, így délután tudok pihenni egy kicsit. A 36. hét után már kiiratom magam, bár még szeretnék bejárogatni, de csak amennyit bírok.
A dokim is minden alkalommal megkérdezni, hogy nem akarom-e magam kiiratni, de akkor csak unatkoznék otthon és mindenféle rémképeket látnék. Így inkább elfoglalom magam, jól elfáradok napközben és éjjel így legalább tudok aludni! (Már ha hagy a férjem meg a pocaklakó! Kép)
Én is meglepődtem ezen a kisfiú dolgon! Mondjuk nálunk nagyon egyértelműen megmutatta a lányzó, hogy mitől is lány ő. Remélem nem hosszúkás alakú a heréje, vagy a férjem szerint ha fiú lesz akkor viszont nagyon kicsi fütyköse lesz! Kép
A doki szerint 100%, hogy lány!
Az például nem okozhat személyiség zavarokat, hogy valaki pocaklakó korában mindíg kislányozza és utána kisfiú születik?
Milyen dolgok jutnak az eszembe? Na ezért nem maradok otthon agyalni! Kép
Barbara
babar

Sziasztok csajokKép

Hát ma nem sokat írtatok. Tegnap elmentünk a Madarász utcai gyermekkórházba, meghallgatni a bölcsőhalálos előadást. Mivel úgy gondolom,hogy hiába riaszt a gép, ha nem tudom mit kell csinálni. Hát már ez sem az én lelkivilágomnak való.Kép Amikor a nőci bemutatta egy babán, hogy mit kell csinálni ha riaszt a berendezés, majdnem elbőgtem magam.Kép A kedves férjem meg egyszer elaludt........ Később megmagyarázta, hogy csak azért mert elég áporodott volt a levegő. (ez mondjuk igaz) Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek, úgyhogy röhögtem egy jót. Aztán még elmentünk a függönyöshöz és el is ment a nap. Aztán ma reggel a dokinál kezdtünk aki levette a cervix kenetet. Remélem nem lesz pozitív. Szerencsére a méhnyakamat nem vizsgálta meg, mert azt mondja, hogy minden vizsgálatkor baktérium kerül a hüvelybe és most meg már teljesen mindegy, hogy nyilik e a méhszáj vagy sem, már jöhet az öcskös. Azért ezt olyan jó volt hallani, hogy már semmi baja sem lehet ha most megszületne. Kép

ZsófiKép
Nem rád gondoltam amikor a fényezésről beszéltem. Hanem úgy általánosságban, hogy az ember mindig azt hiszi, hogy csak neki van problémája és a többiek meg a menyországban élnek. A múltra meg tényleg ne legyél féltékeny mert csak a saját helyzeted keseríted meg. Bár az én férjemnek volt egy pápai barátnője és mindig Pápai húst veszek neki.KépKépKépKép Mi csak röhögünk ezen.

BarbaraKép
Nem semmi, hogy a férjed volt az első pali az életedben. Szerencsére én szereztem magamnak tapasztalatot.Kép

GyöreszKép
HorkolásKépKépKép Én már rég egyedül alszom, úgyhogy lehet, hogy nálam is megremegnek a falakKép
A 37.héten még megyünk egyszer uh-ra. Kiváncsi vagyok mekkora a törpike.

DiaKép
Hol jársz???? Ma mentél dokihoz???? Azt tudom, hogy most előadáson vagy. De jelentkezz, hogy megbeszéljük a holnapot!!!!!
A Dévais csajoknak meg ápolni kell a lelkét!Kép

Na aki él és mozog még most húzzon el gyorsan mert jön a kép!!
Kép
Igaz, hogy magamról csináltam a fürdőszobában, de a hasam látszik rajta.
Kép

Puszi, Gigi 34+5

Ja és légszíves mondjátok meg, hogy most az István kórházban mennyibe kerül az alapítványi szoba! (a barátnőm ott fog szülni) Köszike!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Én is olvastam a kislányból lett kisfiúról. Kép Jól meg is lepődtem. Én a 20 héten láttam az UH-on a kukiját...és elég egyértelműen annak nézett ki. Kép Remélem nem fejlődött azóta vissza, és lett belőle kislány. Bár egy kiscsajnak is örülnék persze nagyon, csak már úgy beleéltem magam a Bencébe. Kép De, tényleg mindegy, csak egészséges legyen. A férjem mondjuk biztos nagyon örülne, mert ő kislányt szeretne...bár mondanom sem kell, hogy Bencusnak is nagyön örül. De szerintem ezzel minden normális ember így van...mindegy fiú v. lány. Nekem volt egy kollégám, aki, amikor terhes volt a felesége, közölte neki, ha lány lesz, akkor őt az nem édekli, és nem is fog gondoskodni róla. Kép Ezt a hülyét!!!! Nem kis rábeszélésünkbe került a többi kollégával, amíg meggyőztük, hogy a kislány is ér annyit, mint a fiú. (Szerencse, mert lányuk lett).
De annyira hülyén nevelik, hogy nem is voltam náluk mióta megszületett. Képzeljétek, hogy mekkorát néztem, amikor mondta a csaj, hogy ma voltak korcsolyázni, mert nem akarják, hogy a gyerek a fejükre nőljön. Ekkor volt 1 1/2 hetes. Na, ekkor beszéltem velük utoljára. De most befejezem a rémtörténet meséléseket, szerencsére itt mindenki normális. Kép Kép

Zsófi
mzsx

Kata
Na mi lett a vásárlásból?

Babar, Dia, Gigi
Irigy-irigy, hogy ti taliztok is!!!

Zsófi
Hát a megfelelő apa-jelölt azért tényleg szükséges! Kép Bár tudok nem egy olyan lányt, akik annyira anyák akarnak lenni, hogy szinte csak arra kell nekik az akutális pasi Kép
Hát az ismerősődék tényleg nem nomrális, másfél hetes babával korcsolyázni menni...

Gigi
Tuti a kép!!!

Itt most zuhog, Hanna alszik, én meg majdnem. Már én is nagyon szeretnék babázni, de azért még a felújítás végét meg kell várni! Meg hát ahogy magamat ismerem, inkább túlhordás lesz belőle. Nem is bánnám, ,mert a párom munkarendje szerint a40.héten nincs itthon, 41. igen. (persze a 39.hét is jó...)

bringa
bringa

Szia Bringa!

Jujj, akkor valamit rosszul írtam. A kicsit otthon hagyták a nagymamival. De szerintem akkor is dúrva. Persze kell a kikapcsolódás, de azért nem hiszem, hogy másfél hetesen már dobnám el magamtól, hogy ne nőljön a fejemre. Én már alig várom, hogy babázzak, és az sem érdekel, ha egy csomó mindenről le kell, hogy mondjak átmenetileg. Olyan messzinek tűnik még a december, na mindegy, azért nem sürgetem. Fejlődjön csak rendesen. Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Gigi!
Nagyon jó a kép! Na és most meg is nyugodtam, mert nekem is kb. ekkora a hasam! De ahogy nézem Te is egyre lejebb hordod, vagy nem jól látom?!
Különben csini vagy!

Nekem mindig megvizsgálja a doki a méhszájamat, remélem azért ezzel nem árt!
Ezt tényleg nagyon jó hallani, hogy már jöhet a babuci! De azért még maradhat egy kicsit!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Zsófi
Kép De ezzel együtt is durva. Nekem még az is annak, tűnik, hogy sokan az egy-két hónapos babájukat a nagyinál altatják (úgy, h ők nincsenek ott) Persze azért is furi nekem, mert Hanna sokáig szopizott, s csak cicből, úgy értem, sosem fejtem, és hát én nem bírtam volna másra hagyni (pl pihenés miatt), de hát mindenki más.
Néha én is ngaoyn messzinek érzem (főként ha arra gondolok, még hány kiló fog felugrani rám addig Kép), máskor meg olyan közelinek Kép
bringa
bringa

Bringa

Én sem tudom elképzelni, hogy pár hónaposan magára hagyom, akár a nagyikkal is. Mi már most is úgy tervezzük a férjemmel, hogy mindenhova jön velünk. Na jó, ha nagyobb lesz, akkor persze majd mi is beiktatunk egy-két szabadnapot, de egyenlőre már babázni szeretnék. Neked mennyi is van még hátra? Csak az irigykedés kedvéért. Kép
Én is kíváncsi vagyok, hogy hány kg. jön még rám. Eddig 6-ot sikerült felszednem, bár nem igazán látszik...többek elmondása szerint. Férjem azért már nevet rajtam, mert kicsit nehézkesen mozgok (főleg az ágyban) Kép Kép Ma meg azt mondta, hogy úgy megyek, mint egy kis vasgyúró. Kép Kis kedves! Kép

Zsófi
mzsx

Zsófi
Nekem még 8 és fél hét Kép Hannát egyébként a kétéves szülinapja előtt vittük el először (és azóta még nem Kép)a nagyihoz úgy, hogy ott is aludt nélkülem. Úgy kb. 1éves kora után többször hagytam napközben (kb. havonta 1-szer) a nagyira, suli miatt. Az első egy-két alkalommal nagyon furi volt, de most azért jól jön havi egy nap szabi Kép
Én 11 kilónál tartok Kép
Hannával 23 lett a vége ... de lement az is, csak nehéz volt már a végére. Igaz ebből vagy 4 kiló a túlhordás hete alatt a kórházban, ahol - ha semmi bajod - evésen kívül nincs más dolgodKép
bringa
bringa

Bringa

Hűha! 23 kg! Az nem semmi. Én remélem, hogy 10-12 vel megúszom. Kép Persze gondolom mindenki így reméli. Kép Kép Csak én nem vagyok valami túl magas (160 cm), és ha én ehhez híznék 23 kg-ot, akkor olyan lennék, mint a Gombóc Artúr! Kép
mzsx

GyöreszKép

Az az igazság,hogy nem nagyon tudom megállapítani, hogy lejebb ment e a pocakom. Mert ugye én mindennap látomKép Szerintem teljesen átlagos méretű. De egy csomóan szörnyülködnek, hogy még egy hónap hátra van. Mennyit híztál eddig?? Én már leírni is szégyenlemKépKép (14 kg.) Még jó, hogy a dokimat addig nem izgatja mig nincs semmi bajom.

ZsófiKép
Komolyan mondom, hogy teljesen kiakadtam, amit az ismerösődről írtál!!!! Hogy lehet egy ilyen csöppséget másra hagyni????? Én egy jó darabig nem adom ki a kezemből az tuti. Egy ilyen anyát jól seggbe kéne rúgni.
Az én kedves férjem egyik nap Godzillának hívottKép Milyen kedves....

BringaKép
Azt mondd meg nekem,hogy hogyan lehet ekkora súlyfeleslegtől megszabadúlni?
A terhesség alatt visszatartott víztől, hogy szabadúl meg a szervezet?
Azt mondta a barátnőm, hogy állítólag az utolsó hónapban már nem jön fel annyi kiló. Te is ezt tapasztaltad?

Puszi nektek, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!Kép

Kata!
AZ EKG.nálunk minden kismamának kötelező,a kiskönyvben is van külön rovat ahova beírják az eredményt.Nekem a Boginál is csináltak,pár perc az egész.Különben nem tudom miért kérik.Neked nem csináltak?

Gigi!
végre látok rólad képet,nagyon csini vagy és a pocakod is igazán formás.

Györesz!
Nekem is éppen az jutott eszembe,hogy neked is hasonló a pocakod,mint Giginek,bár mióta a kép készült biztosan nött.Vagy a végén már nem nő annyira?Én már nem emlékszem,hogy volt a Boginál.

A lényeg,hogy szép a pocitok.Kép

Mindenkinek puszi,Saxi.
saxi

SaxiKép

Köszi a dicséretet. Szerencsére a holdvilág képű fejemből nem sok látszikKépKép
Nekem is volt EKG, de még az elején. Kb 12-13. héten. Azóta nem volt és nem is kérte senki.
Hátad jól van??

A doki után elmentünk a 2in1 kismama ruhaboltba, mert farmert akartam venni. Őszi ruhának még híre hamva sem volt. Ha esetleg hideg lenne, akkor a kismama fagyjon megKép A farmerből amit kinéztem egy darab volt össz-vissz. Méretet egyáltalán nem tartanak. Pedig ők varrják. Pulcsi, kardigán nincs. Aztán bementünk a MOM parkba a C&A-ba és tök jó cuccokat vettünk. A farmerokból minden méret van, tők jó kardigánt és pulcsit vettünk. Ja és nem drágább mint a 2in1, sőt olcsóbb is. Mondtam is a férjemnek, hogy midnig ide fogunk járni.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Itt vagyok.KépMa nem volt net,ezért nem jöttem.Már úgy voltam,hogy ha estére se lesz,akkor felhívlak.Na mikor talizunk?10-11 felé?Most jöttem haza a felkészítőről,Barbiék mentek szülőszobára.Kiváncsi vagyok mi lesz a véleménye.KépMa a légzéstechnikát tanultuk és a relaxálást."Nekem nem nagyon ment .Kép"Az a baj,hogy nem tudom sokáig bentartani a levegőt.KépNagyon fáj a fejem.KépLehet aspirint bevenni?"Csak az van itthon."

Lányok!
Megtudja valaki mondani,hogy a vándor szemölcsöt mivel lehet kiirtani,leszárítani?SOS!
Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!Kép

Nem is holdvilágképü az arcod.Ugyan én terhesség előtt nem ismertelek,de azt néztem,hogy milyen vékony vagy,csak a pocid szép nagy.Én elég széles csípőjű tipus vagyok,úgyhogy combom,fenekem van bőven,és hát ugye már szültem egy babát és az is hagyott nyomokat maga után.A derekam köszönöm jól van azóta nem volt vele gond,remélem kihúzom a szülésig,hogy ne kelljen gyógyszereznem magam.
Minden jót puszi,Saxi.
saxi

Szia DiaKép

Na végre tudom, hogy mi volt a nagy hallgatás oka.
Ne vegyél be semmit! Tűrjél!KépKép
Mi a légzést minden alkalommal a tornán gyakoroltuk. Azért írom múltidőben mert már nem járok, mert ilyenkor már a teremben tartják és ott meg tömegnyomor meg meleg van.
Na most látom a híradóban, hogy egy roma asszony a szülészet wc-jében szült meg, mert állítólag nem foglalkoztak vele!! Mik vannak!!!!

1/2 11-kor jó?? Ha nem esik az eső akkor kint a bejáratnál találkozhatnánk, ott a mekis székekre le lehet ülni. Vagy ha esik akkor bent a meki mellett. Meg fogsz ismerni???

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Lányok!

Marica nászúton van?Ki tud róla valamit?

Üdv,Saxi.
saxi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: