A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Valaki ért az Xszemes hímzéshez?
Van egy elmos kép de nem tudom mekkora lehet a leírás alapján?? :
A minta leszámolható és tartalmazza a DMC-s színkódokat is!
A minta 70X95 öltésből áll!

http://teszvesz.hu/item939986918_xszeme ... _elmo.html

Tud valaki segíteni?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Na meg az imént vettem egy ilyen bevásárlókocsiba való huzatot , mert Áron folyamatosan a pénzbedugós láncot eszi , nem is beszélve arról mennyi koszt leszoktam törölni a kocsikról :( Persze kell egy kicsi egészséges erősítőként is.

http://www.teszvesz.hu/item938003075_ma ... betet.html

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi függ a vászon szövésétől ami nekem van azon kb 8x10 cm lenne a kép.De most látom a kép alján azt irja hogy 5X7 cm.
vera
l.veronika

Julcsi, Lackó megírt neked mindent :) HOlnap hozzuk, 2-3ig van tanácsadás, de attól is függ az érkezésünk, hogy mikor tudom altatni Málnát, itthon-e vagy a kocsiba...de szerintem három előtt nem érünk oda! Jó így?

Mecsi, régen értettem hozzá, de ebben így nem tudok segíteni, elég régen tanultam..

Megyek kozmetikushoz, szép napot mindenkinek, én csak este leszek szerintem...

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Köszi Vera! Ezek szerint ez elég minike kép lenne :(

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Levim iszonyú fáradt volt ma, már 11kor el akart aludni.
Tegnap ugye este nagycsaládin voltunk, először úgy volt, hogy anyósoméknál sógornőmék a két gyerekkel, meg mi. Aztán ebédre odaértünk és kiderült, hogy bejelentkeztek a tököli rokonok hatan estére, majd kiderült, hogy az egyik unokatesó hozza a párját és jön Marci (Ő az aki meghalt ősszel :cry: ) barátnője is, aki közben igaz családtag lett, majd minden hétvégét kinn tölt uncsitesókkal.
Majd a vacsi közepén beállítottak másik ágról is a tököliek, gondolták, csak nem lesz épp senki, így hirtelen 25en lettünk. Persze sok jó ember kis helyen is, de szegény anyósom azt sem tudta kit hova ültessen, mozogni meg már nem nagyon lehetett a lakásban. :lol:

De a 3 lurkó marhára élvezte, hogy akárhova nyúl, vkit biztos bepalizhat egy kis játékra. Így Levi annyira kifáradt estére, hogy alig bírtuk hazahozni ébren, és úgy látszik még ma is pihegi a tegnapi maratoni játékot.

Babakocsin filózok, mert nem tudom mit tegyek.
Egy pegperego classic, nagy terepkerekes, mózessel, sportrésszel, hordozóval és talppal, együtt 40, egy gyermek használta, Ő sem sokat, mert nem szerette a babakocsizást.
Egyfelől nagyon megérné, mert ugye csak a pp hordozó 20-25 talppal, ami azért jó, mert van egy kisebb vázunk már hozzá.
De itt a bergon babakocsink, ami nagy hajó, terepre, szóval kettő meg nem kell. Na, nem tudom mit csináljak egyenlőre....

Mecsi, Áron ilyen türelmes? Megvárná, amíg ezt felkötözöd a bavásárlókocsira? Mert amúgy nem rossz kis találmány, de Levi már az MO-on futkosna, mire feltenném. :roll: :P

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hoztam egy kepet Babo-rol - olyan 200 gram korul lehet most ourasaga :) Mostmar en is egyre tobbszor erzem, ahogy mozog.

Kép

Az AFP eredmenyet nem tudom, majdpenteken megyek a dokihoz es akkor megkapom a papirt.

Aproo, nekem nincs tapasztalatom a moshato pelenkaval. En az elejen akartam venni, de aztan, ahogy teltek a honapok, ugy gondoltam, hogy eleg maceras lenne mosogatni oket, foleg telen eleg lassan szaradnak a ruhak is. Elvileg abba is kell valamilyen betet papir, amit ugyanugy meg kell venni - bar osszessegeben ez tenyleg jo aron van most ennyiert. En szerintem mostmar maradok az eldobhato pelenkaknal.

DVD: nalunk a Halasz Judit koncert, Alma koncert, gyerekdalok DVD a legnyerobb - ezenkivul szereti a Mazsolat, Fules mackot, Kisvakondot, Thomas gozmozdonyt es van par eszt mesenk es tancos gyerek filmunk, azokat szokta meg nezni. Nalunk is kb. perc amit egyszerre ulve megnez,utana elkezd jatszani vagy tancol a zenere - de ha valami dolgom van, ezzel eleg jol le lehet kotni egy kis idore (pl. amig az ebedet befejezem, ha eppen olyan van amire nagyon oda kell figyelni es nem jo ha ott jarkal).

Az Interneten a kovetkezo oldalakat ajanom: mese.tv - itt rengeteg magyar klasszikus van, most a kockasfulu nyul a kedvencunk; www.annapetiesgergo.hu - itt sok gyerekdal van; www.bogyoesbaboca.hu

Gyerekprogramok keresesere pedig: www.gyerekprogram.hu / www.elevengyerekek.hu

Klassz ez a nevdalos oldal is :)

Niki, Boni - a heten itt van a nagymamam, igy most nem tudunk menni vendegsegbe - de jovo heten mar osszehozhatnank az elmaradt rendikat, remelem senki nem lesz mar beteg.

Most megyek, mert Laura felebredt.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska, gratula a fiúcskához! Olyan furcsa újra 4D-s képeket látni! :D Illetve nekem furcsa... :)

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

vagyok én is! éppen fő a leveském, mert kicsit megint sok volt a 7vége... ilyankor annyira nincs lelkierőm a főzéshez, főleg, hogy rohanunk ezer felé!

Mazska, gratula a kiskukishoz! vagy kuki gyanúshoz! :) de jó, hogy már Te is érzed!

vv eredményem szuper lett, így semmilyen új bogyó nem kell! ez most nagy hír, mert ez a hormonos kontroll vérvételem volt, szóval volt bennem para! de király! :)

tegnap voltunk a MÜPÁban! volt megint a CifraPalota, most a megyebemutatós, és Julcsi, Sziszka, pont Tolna megyét ismerhettük meg! :) nagyon szuper volt! voltak mindenféle falucskából néptáncosok, meg a Csikó Szabi is, meg szekszárdi gitár kvartett, az Beninek nagyon bejött pl. meg valami dobolós gyerekek, na az is! :)

szóval a délelőtt nagyon klasszul telt, csak sajnos olyan nagyon kifárad ilyenkor, hogy a kocsiban tuti bealszik, a 20 perc alvás meg nem éppen kedvező a hangulatának... szóval elmentünk autóval a telekre, vagyis csak a csónakot nézte meg a párom, hogy nem süllyedt-e még el, aztán jöttünk haza, mert persze, ahogyan kiszállt a kocsiból, Beni szemei kipattantak!

szombaton meg anyuékkal voltunk kajálni, szuper volt! :P

Mecsi, én csináltam már, de a kérdésedet nem igazán értettem, de látom, Vera már válaszolt is!

Aproo, passz! mosható pelus. én nem vennék! de ez csak az én lustaságom... :( babakocsihoz drukkolok! hátha megálmodod, hogy mi legyen... jaaa, és teletubbies DVDnk van, mert kiírtam 3 filmet Beninek, de ő nem szereti, oda tudjuk adni, aztán majd meglátod, Levi mit szól hozzá... egyszer átjöhetnétek délelőtt a játszóra! simán homokoznak már, meg dagonyáznak a gyerkők! hm?

Sziszka, örülök, hogy Málnus már jól van! ez a hétvégi tali nagyon jól hangzik, ha esetleg más is mehetne a lányokon kívül, hátha rá tudnám apát venni egy kis kirándulásra... hátha :)

Vera, üdv újra itt! síelés milyen volt!? na jó, a betegeskedés gondolom, hogy rossz, de amúgy!? Miku élvezte?

most részemről ennyi, aztán még majd jövök szerintem... csak a levesem! :)

sophie27

Sziasztok, megint!

Levi még szuny, nekem meg eszembe jutott, amit már vagy ezer éve akartam kérdezni:
Nem maradt véletlenül vmelyikőtöknek maradék mikrogyöngy, amit kivett anno a szopipárnából, most meg már nem kell?
Mert nekem felére aszott a szerencsétlen párnám, és mielőtt rendelek, gondoltam megkérdezem, mert ha maradt, szívesen megveszem.

Nem is tudom, hogy megyünk így el délután téglát nézni Levivel...ennyit aludni... :lol: :lol: Lehet, nekem is le kellett volna dőlnöm.

Szisz, kozmetikus? Irigykedem, Nekem azóta sem sikerült eljutnom. Lassan 2 éve. Málnus apával van ilyenkor?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mazska, édes a fotó!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, nekem sajnos nincs... :( kozmetikára én is irígy vagyok, na meg egy jó kis masszázsra is csorog már a nyálam hónapok óta... :)

Mazska, tényleg cuki a fotó! bocsi, az előbb lemaradt...

Barbikám, eloszlattad a negatívkodást másik kismamitársaddal!?

sophie27

Sziasztok!

Vagyok én is végre!

Mazska, nagyon édes a kukacos :D

Kozmetika, jól meglettem kínozva, de már nagyon rám fért. Málnára fele időben apa, másik felében a mama vigyázott. Mondhatnám, hogy könnyen vagyok, de ez mellé az éjszakáinkat senkinek sem kívánom :( Ki vagyok purcanva....

Zsófi, természetesen bárki jöhet, mindenkit szeretettel várunk.

Most ennyi voltam!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok! Szisz, olyan hülye vagyok, most esett csak le hogy 5 órától a sógornőmékhez megyünk holnap szülinapozni, Ákoska 1 éves lesz :wink: :( Dönstd el Te, hogy így akartok-e jönni azért... olyan jó lenne talizni, de nem akarom azt se hogy alig vagytok itt, aztán már mennünk kell :oops: Mondjuk a 3 felé ideértek, akkor azért lenne 2 óránk... hát nem tudom... Az a gond, hogy Eni is eléggé kiszámíthatatlan, van hogy 1-től 2-ig alszik, van hogy később és többet :roll: Akkor mi legyen?

És Nálatok mikor lenne az a tali? Hétvége nekünk is jó lenne, kivéve a 13-a szombat... Apa nélkül már nem nagyon mernék elindulni, hétközben meg nem hiszem hogy tudna jönni...

Mazska, köszi a képet!! Nagyon édi :D

Aproo, jól gondold meg a babakocsit, csak azt tudom mondani

:wink:

yuyu79

Aproo, én is mikrogyöngyöt keresek, de sok lenne a postaköltség :( Még várom hogy tudnak-e hozni a paksi bababoltba :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Zsofi - orulok, hogy nem kell tobb bogyot szedni! :)

Legkozelebb szolsz majd, ha lesz ilyen Cifra Palota - vagy milyen gyakran szokott lenni? Szerintem ez Lauranak is tetszene. :)

En hulla faradt vagyok, ugyhogy azt hiszem ma koran lefekszem. Jo ejt mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsófi, grat a jó eredményhez!!!

yuyu79

Ezt le kell írnom: Emma egyedül bukfencezett! Lehajolt, letette a kezét, és erre papa kérdezte, mit csinálsz, bukfencezel? És segített neki az ágyon bukfencezni. Erre Emma lemászott a földre, és megcsinálta egyedül :D. Mondjuk baba-mama tornán tanulta még múlt tavasszal, és úgy tűnik, emlékezett rá.

Zsófi, szuper hírek!

Mazska, gratula a fiúcskához! Nekünk megint lányunk lesz, úgy tűnik. A barátnőm azért megnézte nekem a horoszkópokat, kínai meg más szerint is fiú :))). Szóval Sziszka, emiatt szerintem se várjatok márciusig :D .

Emma jól belázasodott szombaton, de most már mintha semmi baja nem lenne. Mindenesetre még egy ideig nem megyünk társaságba.

Dia hozzászólásához szerettem volna még reagálni: nem vagyok biztos benne, hogy a csapvízből a hormonok nincsenek valahogy kitisztítva. A természetes vizek élővilágában (halak, meg aki iszik belőle) ez tényleg komoly gondot okoz. Viszont én egész életemben mindig csapvizet ittam, ha szomjas voltam, napi 1-2 litert. És ha egyszer nem védekezünk, már terhes vagyok...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sushy 2010.03.01 20:31-kor.

sushy

SOS:
Julcsi, miért mit tudsz erről a babakocsiról, ami nem pozitív??

Szopipárnatöltet:
A paksi bababoltba leszállítják a mikrogyöngyöt?
Mert nekem is ez a legfőbb gondom, hogy maga a cucc 500 ft és erre akarnak még elkérni 1500 ft postaklt.-et, vagy mennyit. Nem is értem, tiszta vicces.
Lehet, hogy megkérdem az elefáni bababoltot, hátha náluk van, vagy brendon, mert sztem még ott is olcsóbb lenne, mint így!

NA, léptem fektetni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Julcsi, szerintem azért jönnénk, elhozzuk a dvd-ket, játszanak egy kicsit a csajok, aztán eljövünk :) Viszont így akkor lehet, hogy megpróbálom a kocsiban altatni, azzal nyernénk egy kis időt...persze csak ha nem zavarunk!Ha pedig Eni alszik pont, akkor sétálunk egy kicsit a parkolóban. mindenhol van felfedezni való :)
Itt még nem tudom mikor lenne, függ Csengétől és Barbitól is...nem tudom bele fér-e még a szülés előtt, de jó lenne :D

Anna, annyiszor kérdeztem már, csak szerintem pont olyankor nem olvastál..hogy álltok a szopival? Amúgy már Március van ;)

Zsófi: neked akartam még írni, hogy akkor éppen ideje lesz, hogy élőben. személyesen is megnézzétek a megyénket :) Örülök, hogy ilyen programtok volt!

Szerintem mi is hamar lefekszünk ma, nagyon ki vagyok.. :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Aproo, nem tudok semmit a babakocsirólt, csak kivánom hogy jól döntsetek ;-)

Azt mondták itt, hogy most nincs, de lehet hogy jövő hétre tudnak hozni...

yuyu79

Oké, akkor gyertek!! Barbiék csak húsvét környékén jönnek, nem? Hát, pár hetes babával azért szerintem mi még nem fogunk tudni menni :(

yuyu79

Sziszka - Emma este még mindig szopizik. Vagy úgy csinál :roll: :D

sushy

Hú, tényleg március van :oops: :D :D :D . Akkor hajrá!

sushy

Oké, akkor nem csak mi vagyunk így, bár ma megállapítottam magamban, hogy lehet, hogy mégsem a tejem lett több, hanem a Málnus szopizik kevesebbet, talán leszoktatja saját magát....olyan jó lenne, ha nem kellene drasztikusan....talán ezért folyik most újra ennyire a tejem, de még nem vagyok biztos benne, majd elválik....

Kíváncsi vagyok Emma meddig csinál úgy :lol: Majd meséld el....ezek szerint akkor téged még nem zavar a szopizás, mint Nikiéknél a méhösszehúzódásra gondolok....
A bukfences sztori édes, Málnus is szereti, de még csak segítséggel, most a csip.csip Csóka még a nagy kedvenc...., eddig nem is írtad, hogy újra kislány, vagy csak nekem fáj a fejem túlságosan??? Mindenesetre nagyon örülök :) Remélem csak a foga miatt volt lázas!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mazska,
Hatalmas gratula a (valószínű) kukihoz!! :D :D
Nagyon drága a kép is!
Majd akkor mi is bepótolhatnánk a talinkat :wink:
Ja és köszi a sok jó linket, majd megnézzük őket Virágal!

Sniky,
Nagyon csini vagy a model képeken! Sztem ez a rövid frizura is nagyon jól áll, talán ez a legjobb! :wink:

Boni,
Igen, tanítok angolt, most az egyik lakóparkban lévő párt fogom tanítani. Bár én annyira nem tudom a nyelvtant, vagyis nem arra megyek rá hanem arra, hogy beszélni tudjon az illető, ne féljen megszólalni. A szükséges, alap nyelvtant persze, eltudom magyarázni, de úgyis beszéden meg a nyelv hallásával tanul a legjobban az ember.

Kép
Kép
dia123

Sushy,
Igazad van ,nem feltétlen van mindenhol benne a csapvízben, gondolom hol jobban, hol kevésbé. De itt egy érdekes cikk rész erről, én csak ezt idéztem:

Meddőség és impotencia a csapvíz miatt?

A civilizált társadalmak egyik nagy problémája, hogy hihetetlen mértékben terjed a meddőség, illetve férfiaknál az impotencia. Szinte érthetetlen, hogy ma, amikor jobban élünk, egészségesebben táplálkozunk és az orvostudomány is jóval fejlettebb, mint korábban, egyre több fiatal párt érint a gyermekvállalás gondja. Elképzelhető, hogy az a rengeteg fogamzásgátló és egyéb hormontabletta, amiket egyre nagyobb számban fogyasztunk, és a vizeinkbe engedünk, hozzájárul ehhez?

Egy másik figyelemreméltó adat, hogy napjainkban a legkelendőbb gyógyszerek a különböző nyugtatók, gyulladáscsökkentők és egyéb úgynevezett tudatállapot módosító szerek, vagyis ezekből kerül legtöbb a vizeinkbe...

60.000 féle vegyi anyagból kb. 20-at tudnak eltávolítani a vízből...!

Idézünk Dr. Michael Colgan, a világ egyik legnevesebb és legelismertebb táplálkozástudományi szaktekintélyének könyvéből:

"De hiszen tisztítják a vizet, nem? Nem!

A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Készleteinket azonban több mint 60 000 különféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott vízszűrő rendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defense Council) friss jelentése szerint víztisztító üzemeink több mint kétharmada elavult.

A vízügyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezésükre álló víztisztító eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59 980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.

Sokszor még az is ott marad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere."

Igaz, ez a tanulmány az USA-ban készült, és az ottani gondokról szól, biztosak lehetünk benne, hogy nálunk sem jobb a helyzet!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Eni ébredezik... Nem is tudom volt-e ilyen valaha, hogy én vagyok az első reggel :oops: Szóval akkor jó reggelt, szép napot mindenkinek!! :D

Sziszka, ne haragudjatok, de a párom este 11-kor közölte, hogy előbb megyünk ma a húgáékhoz, mert ő este 7-re focizni megy :( Így le kell fújnom a talit :oops: :( Nagyon sajnálom, hogy ilyen hülyén jött ki most ez a nap...

Remélem azért jártok majd még erre a közeljövőben :wink:

Azért dobjátok be a kocsiba a dvd-ket, mert így valószínű Anyunál alszik Eni, ami közel van a rendelőhöz, és akkor elugrok értük majd ha jöttök a dokihoz, miközben Eni valószínű aludni fog még... Majd legközelebb adok csereDVD-ket, de sajnos nincs most itthon 1 se :oops:

yuyu79

Anna, grat a hugihoz! :D

Niki, tényleg nagyon csini vagy és voltál!! Sziszka, én is megnézném majd egyszer a Te képeidet is :wink:

yuyu79

Na mi van lányok, hova lett mindenki?

Mi már Anyuéknál, most jöttem vissza kismamatornáról, Eni meg sétál Anyukámmal...

yuyu79

Magyarországon annyiból biztos nem jobb a helyzet, mivel nem nagyon vannak víztisztítók. A másik kérdés viszont a higítás aránya... Ezek a gyógyszerek és annak minösülö vegyi anyagok igen kis koncentrációba kerülnek a vízbe nem és a víz mennyisége azért csak-csak higítja... Én jobban tartok az antibiotikumoktól, melyek épúgy a vízben landolnak. Aztán ehhez a víztisztitáson kívül az is hozzájön, hogy milyen talajról és milyen vízforrásról van szó. Nem tudom, de érdekes gondolat. Valahogy ilyesmiröl senki sem beszél...

Volt régen az a bárgyú mondás, hogy aki a Duna vizét issza, saját húgyát issza vissza. Valami igazság akkor a jelek szerint csak van benne!?

Mi április elsején jövünk, ha minden igaz.

Azt is el akartam mesélni, hogy múlt pénteken a következö történettel állt elö Eni: az iskolaudvaron játszottak két-három kislánnyal. Az udvar egyik oldala egy sor sorházra néz. Itt figyelték meg, ahogy egy fekete ruhás ember beveri az egyik ház konyhaablakát. Mivel pont az a szeles nap volt, gondoltam szegény tulaj kizárta magát, rácsapódott az ajtó és így próbál a saját lakásába bejutni. Mire Eni, hogy aligha, mert az illetö ugyan bemászott, de pár perc elteltével megint ki is mászott immár egy zsákkal a hátán és futva eliramodott a buszmegálló felé. Ök meg próbálták az udvari felnézö figyelmét magukra vonni, de az rájuk se hederített, mert más rakoncátlan gyerekek nevelésével volt elfoglalva. Aztán vége lett a szünetnek és itt a történet vége.

:shock:
Mondtam neki, hogy ez nem olyan vicces ám, amit megfigyelt, mert egy éles betörésnek lett szemtanúja és miért nem ment be az iskolába és keresett egy felnöttet, aki odafigyel a mondandójára. Mondjuk túl sokat nem változtatott volna a helyzeten, a tolvajt nem fogták volna meg, hiszen mire a felnött észbe kap, odaér a rendörjárör, addigra az már árkon-bokron túljutott... Pláne az erdö közelében. :( Szomorú történet. Eni szegény meg elsírta magát a büntudattól, hogy nem jól reagált. A többi gyerek még szólni se kart felnöttnek az esetröl, csak Eni erösködött, hogy ezt jelenteni kell... :(

Más: tegnap egész nap kint bolyongtam, bele is futottam a higiéniailag katasztrofális barátnömbe és a férjébe, ahogy éppen kávéztak a bevásárlóközpontban. Kicsit beszélgettünk, elmentünk bevásárolni, aztán du. áthívtak minket játszani. A barátnöm egész du. egy szál pólóban volt, én kabátban majdnem megfagytam. Este 6-ig nem volt szabad bemenni a meledbe, pedig én rendesen átfagytam, Regö meg összepisilte magát. Vacogva mentünk haza, Regöt még átöltöztettem, de én nagyon átfagytam. Az ö gyerekei is bírják a hideget. Zokniban vagy mezitlább ugráltak egész délután.
A fia múlt héten szenvedett a középfülgyulladásával, tegnap elküldte az anyja úszni és hazafelé a szélben vizes hajjal sapka nélkül jött haza. Kint is maradt a kertben úgy, ahogy volt.
Átjött egy szomszéd kisfiú. Amikor beesett az ajtón ez a kb. 10 éves forma gyerek, mondta a barátnöm, hogy ez egy igazi rosszcsont, de ö úgy sajnálja, hogy hagyja mindig náluk játszani. A gyerek kisegítö iskolába jár a viselkedészavarai miatt, noha ez elsö körben fel sem tünik különösebben. Az ö gyerekei is csatlakoztak azokhoz, akik ezt a kissrácot az iskolába/-ból vezetö úton csúfolták. Aztán a barátnöm kiderítette az okát és elmagyarázta a gyerekeinek, hogy min esett át ez a csóri kölyök, azóta befogadták és nem bántják többet. Szóval a kisfiú szeme láttára lett az anyja öngyilkos, az apja drogos és neki is szúrt tüvel pár adagot... A gyerek nevelöszülöknél él most. Hát ennyi röviden. Én is nagyon megsajnáltam, mert ez egy életre szóló élmény neki és talán feldolgozhatatlan. Szomorú, hogy ilyesmi még mindig megtörténhet.

Hogy valami jót is mondjak: az itteni Decatlonban, de elképzelhetöen otthon is, vannak akciós gyerekcipök. 10 Euronál kezdödnek... Én szerintem lecsapok egynémelyikre. Aztán voltam tegnap a Deichmannban. Van egy leárazott piros Elefanten kislány cipö tépözárral 22-es méretben 10 Euroért, meg fiúcska cipöcske 15-ért emlékeim szerint. Érdekel valakit?

Na elballagok befejezni az ebédnek valót!

Puszi: én
Vendég

Megint nagy itt a pangás :D

Julcsi tényleg korán keltél ! :)

Tegnap értekeztem Pöttömmel, folyamatos takonykórral küzdenek ők is már hetek óta, igyekszik majd jönni csak megpróbálja előbb utolérni magát :)

Aproo nem tudom hogy Áron megvárja e mig megkötözgetem az anyagot de nekem elég ha csak az elején megkötöm azt meg vásárlás közben is megtudom csinálni. Jó lehet egy ilyen nagy családi banzáj, a gyerekek élvezik tényleg az ilyen összejöveteleket a legjobban. BAbakocsi, ha a bergonnal meg vagy elégedve én nem cserélném le . Gracot nem akartál véletlen annyi van most fent eladó?

Anna gratu a hugihoz! Végre erősödik a lányos oldal is. Emma ügyes kislány , hogy egyedül bukfencezik.

Sziszka irigy a kozemtikázásra! Az én fejem olyan már mint egy rügyező fa. De legalább ha megyünk mamáékhoz 2hét múlva akkor fodrászhoz eljutok végre!

Mazska én azt hittem 18hósan már jobban látszanak a manók kicsit elvagyok tévelyedve :lol: :lol: meg elszoktam már az Uh-képek nézegetésétől. De arca már kezd látszani szépen.

Dia furcsa ez a víztisztitós dolog, de ha belegondolunk még 20éve mi is csapvizet ittunk leginkább .

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi ez a betörős story mennyire durva, oké hogy jó nagy fantáziával rendelkeznek a gyerekek de miből tartott volna felnézni oda ahova mondják?!

óóóó szegény kisfiú ilyen élmények , nem is tudom minek ilyen embernek gyerek egyáltalán, talán sose fogja tudni feldolgozni a történteket és nehogy kihatással legyen az életére a jövőben.

BArbi a hét második felében vagy jövőhét elején feladom végre postán a manyt, mert még nem jutottam el , és most szobafogságra ítéltem magunkat, mert baromira folyik Áron orra de nem tudom hogy megfázott vagy a foga miatt. Igyekszem!

MIt is irtatok orrfolyásra homeos bogyit?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Málna este 8-tól 3/4 10-ig aludt :lol: fitt vagyok és friss :lol: (persze fent volt közben 2-szer de ezzel így már ki vagyok békülve :)

Már ki is takarítottam az egész házat, csillog villog minden :D

JUlcsi, semmi baj, hozzuk a dvd-t! Majd legközelebb!

Képzeld, te lemondtad reggel, Binyek meg rá fél órára bejelentkezett hozzánk ma délutánra!

Na megyünk anyósékhoz eg ykicsit, aztán irány Paks, fogalmam sincs, hogy MÁlna mikor fog ma elaludni ilyen sokáig rég aludt már.

Mecsi, én is olyan voltam, azért kellett már elmennem, nagyon durván néztem ki!

Barni 22-es átmeneti kislány cipő minket érdekelne! Félig zártra gondolok! Köszi!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Mecsi, Allium Cepa :D Orrfolyásra :D

na most már tényleg megyek!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Cáfolok és megnyugtatok (ha tudok) :D :

Bátran iható a vezetékes víz
2009.11.30
(Vasárnapi Hírek)

Sok tévhit és rémhír kering a vezetékes ivóvízről, gyógyszermaradványoktól hormonokig, de minden szakember véleménye szerint a magyar víz fogyasztható.

VR-összeállítás

"Gyógyszermaradványokat találni az ivóvízben? Ennek akkora az esélye Magyarországon, mint pálmafákat találni a Himaláján" Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója, egyben a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke fogalmazott így egy szakmai fórumon, amelyet a magyar vezetékes víz minőségéről tartottak. A számos tévhittel és fals információval terhelt témában a szakemberek egyetértettek abban, hogy a magyar vezetékes ivóvíz jó minőségű. Ami a gyógyszermaradványokat illeti, különösen a hormonoktól tartanak sokan. Ez elsősorban a házi víztisztító berendezések gyártóinak malmára hajtja a vizet, akik éppen ezeket a félelmeket lovagolják meg.

A valóság az - derült ki a konferencián, amelyet az Ökoindustria kiállítás keretében tartottak -, hogy a gyógyszermaradványok mennyisége szinte kimutathatatlan a vezetékes ivóvízben. ?Sem határérték, sem standardizált mérési módszerek nincsenek még a gyógyszermaradványok kimutatására" - mondta Kovács Gábor ÁNTSZ-laborvezető.

Palotai Zoltán, aki egy magáncégnél végez ilyen méréseket, arról beszélt, hogy a gyógyszermaradványok nanométeres tartományban mutathatók ki, vagyis egy hormongyógyszer egy tablettájának megfelelő mennyiség szervezetbe viteléhez 100 ezer liter vizet kellene meginnunk.

Major Éva, a Fővárosi Vízművek vízminőségi és környezetvélelmi osztályvezetője elmondta, hogy Budapesten laboratóriumaik évente 11 ezer vízmintát vizsgálnak, kéthetente 110 mintavételi ponton vesznek vizet. Volt speciális gyógyszermaradvány-mérésük is. Igen alacsony mértékben találtak szteroidokat, töredékét annak, mint sok nyugat-európai országban.

A Levegő Munkacsoport képviselője, Pál János úgy fogalmazott, hogy általában túl sok vegyi anyag kerül be a szervezetünkbe, bár azt elismerte, hogy nem a vezetékes ivóvíz a fő probléma. Szerinte inkább a vízben előforduló növényvédőszer-maradványokat kellene jobban kontrollálni. Erre Horváth Lászlóné, a környezetvédelmi minisztérium vízgazdálkodási főosztályának vezetője úgy reagált, hogy a vezetékes ivóvíz a legritkább esetben származik talajvízből.

A vezetékesivóvíz-fogyasztásnak vannak kockázatai, de ezek elhanyagolhatók. Magyarországon a vizek 30 százalékánál van probléma, van, ahol a nitráttartalom magas, de határidőre, 2012re Magyarország meg fog felelni az Európai Unió elvárásainak tette hozzá Horváth Lászlóné. Ő inkább azt nevezte problémának, hogy a vízközműségek nem érdekeltek a vízminőség azonnali javításában, mert egyfelől a víz most sem rossz, másfelől sokkal látványosabb egy önkormányzatnak felelős közműcég számára a csatornázás.

A pangó vizet ki kell folyatni

A magyar vízszolgáltatókhoz befutó vízminőségi reklamációk 80 százaléka tömbházakból ered. Ennek oka a csövekben pangó víz, amely büdössé válik. A vezetékek falán ugyanis biofilm rakódik le, amelynek tisztítása drága és nehézkes folyamat Ráadásul a panelházak lakói hiába pörölnek a vízművel, a tömbön belüli vezeték már a társasházak tulajdonában áll, így annak tisztítása, cseréje a lakók, lakóközösségek dolga. De ha a pangó vizet adó csapot folyatjuk, perc múlva már jobb minőségű vizet kapunk.

A folyatás azért is célszerű, mert a pangó víz, ha három-négy órán át zárva volt a csap, kioldja a szerelvényekből a fémvegyületeket. Ha valaki nikkelérzékeny, emiatt lesz kiütéses az első kézmosásnál.

A gyártók által kínált háztartási víztisztító berendezések erre a problémára aligha adnak megoldást, hiszen azokban is pang a vezetékes víz. Ráadásul a gondatlanul karbantartott szűrőbetétek ideális táptalajt biztosítanak a különböző baktériumpopulációknak.

(Vasárnap Reggel, 2009. november 29., vasárnap, 8. oldal)

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Mecsi, dokira visszatérve, sajnos 2 éve beszüntették a MÁV-ban a szabad szülésznőválasztást, de a doki is és a kül. fórumok is megnyugtattak, állítólag nagyon profi a csapat, így nem kell izguljak, kihez kerülök. Na majd kiderül;)

Apró, babakocsiban nem tudok segíteni, csak én is azt tudom mondani, hogy gondold át jól, hogy megéri-e neked lecserélni a régit.
Tegnap voltak Ritusék nálunk kicsit játszóterezni, felavatta a testvérkocsit, ugyanolyat vett, mint én és kisujjal lehet simán irányítani, én nagyon örülök, hogy a régit lecseréltem, már alig várom, hogy az újat használhassam;)

mosható pelus ügyben csak annyi, hogy árban nagyon jó, amit írtál, a felettünk lakó csajszi használ olyat, ő ha jól emlékszem 60 körül vett 20 darabot, egyelőre szereti és csak olyat használ. Én tuti nem vennék, ha belegondolsz 2 gyerkőc mellett még mosogatni is a pelenkákat.... mikor lesz rá időd? de Te tudod, lehet neked beválik;)

Sziszka, kozmetikus miatt én is nagyon irígykedem, bár az enyém pont alattunk üzemel, de már jó rég nem tudtam lemenni, csak egy-egy 8 perces szoliba tudok leugrani:(( na meg egy masszázs is nagyon jól jönne;)

Anna, gratulálok a kiscsajhoz!!!

ivóvíz: én sosem szerettem, Szegeden borzalmasan klóros és büdös a csapvíz, így mi általában ásványvizet ittunk. Azóta itt sem tudom meginni, pedig össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Barbi, durva ez a betörős sztori és a többi gyerkőc reakciója is, hogy nem szólnak, bár ez esetben sok mindent sajnos nem lehetett volna tenni, de Eninek legalább helyén van az esze...
szegény kisfiút pedig nagyon sajnálom! Szörnyű lehet neki, ezt szerintem nem is lehet feldolgozni:((

Mazska, aranyos a fotó és remélem jövő héten találkozunk;)
én is megpróbálok majd feltenni képet...

na most megyek főzni, később még jövök;) és köszönöm a dícséreteket :oops: Sziszka, fotózd le a képet és dobd fel légyszi, olyan kíváncsi vagyok!!! Akkor most nem is jöttök a közeljövőben Pestre? :(

sniky

Sziasztok!

Majd jövök hosszabban, de most dekorba ölöm maradék energiám!:-)

Viszont: csütörtökön megyünk az Újbuda centerbe délelőtt, ha van vkinek kedve csatlakozni. Új játszóház, állítólag szupi és két éves korig ingyenes. Afölött meg fél nap 1800 FT. Szóval sztem megéri így is úgy is. Kb. 10re megyünk és délig ereszdelahajamparti lesz.
Mecsi, Szilvi jön és csalni akar Téged is. Ha kell, érted tudunk menni mondjuk a Petőfi híd budai hídfőjéhez....hm?
Meg BucsekSzilvi jön még.

Aztán még egy progi: jövő héten Szigetszentmiklóson lesz a babamama klubb alatt csiribiri torna, kedd délelőtt. Állítólag az is szuperjó.
Főleg a környéken lakókat csalom, talizzunk már, Andi, Zsófi, Nicike (ugye zugolvasol még?!:-) ) BucsekSzilvi és másik Szilvi sztem jönnek. Most sajna szállítást nem tudok felajánlani, sőt lehet, hogy majd vkitől segítséget is kérek, bár remélem megoldjuk, de jönnek sógornőmék is, a két kicsivel.
Erre is lehet gyúrni. Kocsival a DélBudán lakóknak is max. 20 perc, Niki, a busz is kinn van sztem 20-25 perc alatt Csepelről.
:wink:

na léptem, majd jövök. Szép napot!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi, mik történnek Nálatok!! :( :shock:

Ez a vizes dolog tényleg érdekes, biztosan van benne valami! Mi nem isszuk a csapvizet (bár egészségileg elfogadható a minősége, de látom milyen mikor engedem a fürdőkádba, szép sárga... és kóstoltam már...borzasztó klóros). Bonyhádon ittuk, mert nagyon jó íze volt, és mindig kristálytiszta is volt.

Szilvi, jó hogy Nektek hatnak ezek a homeós bogyók!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!! Na, végre előkerültetek néhányan :wink:

Eni most alszik, addig netezgetek kicsit... Deichmannban itt is van állítólag néhány leárazott cipőcske, de én még nem jutottam el, meg szerintem nekünk majd szandi kell, az most biztos nincs még akciósan...

Mi isszuk a csapvizet, de pár hónapja van víztisztítónk, bár az ilyen gyógyszermaradványokat nem tudom hogy kiszűri-e :roll: De egyébként nálunk nem rossz a víz minősége szerintem... Na meg az ásványvízzel is vigyázni kell, állítólag hosszú távon az is okozhat ezt-azt (vesekövet pl ha jól emlékszem...)

yuyu79

Kozmetikushoz én is akartam menni még nyáron, gondoltam majd ha megjön, utána, aztán azóta nem jött meg :lol: később meg már se kedvem se erőm nem volt. Nagyon csúnya tud lenni a bőröm amúgy, de azért most terhesség alatt kicsit jobb... így most biztos nem szánom rá magam még legalább fél évig :oops: Útálom a nyomkodást különben, de néha muszáj, annyira mitesszeres szoktam lenni... De olyankor kb 3 órát ott vagyok, és gyerek/ek mellett az kicsit sok... na meg fájdalmas is :(

yuyu79

Aproo a játszóház tényleg szupi Miku nagyon élvezte.Viszont felnötteknek is van belépő,függetlenül attól hogy mekkora gyerekkel mész.
l.veronika

Sziasztok!

Szünetelek, meg főznöm is kellene még, mielőtt Levi kel. :D

Vera, meg tudod mondani mennyi felnőtteknek? Ezt elfelejtették a honlapon közölni.... :?

Kozmetikus: Nekem érdekes módon sokkal rondább lett Levipocakkal az arcom, most sem szép, de az arcélemen végig még nem rügyeztem ki, remélem most nem is fogok.
De ettől függetlenül azért jólesne, csak nekem is 3 óra kb.

Babakocsi: szeretem a bergont, bár a bevásárlókosarához nehéz hozzáférni, így pl. a kismotort nem tudom majd betuszakolni. Illetve ez bolygókerekes, mert anno mindenki erre beszélt rá, de én utálom a bolygósat!
Tesóbabakocsira meg sztem totál felesleges beruháznom, mert addigra nem hiszem, hogy Levi megülne benne. De persze ez lehet, hogy nem így van, de én inkább úgy vagyok vele, hogy 2 évesen leszoktatnám a csücsülésről, inkább menjen, motorozzon. Persze egyszerűbb a csücs, de a mozgásigénye meg csak nő, aztán nem alszik nekem délután, mert nem fárad ki....de ez csak egy teória a sok közül.

Mecsi, graco tetszik, de ugye van egy esernyő pegperego, amihez talán még megvan a mózes keresztanyumnál. Egyszerűbb lenne ehhez egy hordozó,mint egy újabb márka a peg perego és a bergon mellé. Aztán már lassan kiállítást nyithatok babakocsiból! :roll: :lol:

Barbi, furi ez a betörős sztori, meg hogy nem is akartak szólni a gyerkők.
A kisfiús történet meg....szomorú, bár ha jön, Lucám is tudna mesélni, meg én is, mert sajna ahol felnőttünk, ott is voltak horror történetek, hogy miket csináltak a tetves szülők a gyerekeikkel, amíg be nem zárták őket... :evil: :? Komolyan nem is értem hogy az ilyen embernek nem nevezhető vadállatok minek szülnek.

Víz: sztem így is úgy is elég méreganyag jut a szervezetünkbe, ez csak egy a sok közül, ha mindenre odafigyelnénk és megpróbálnánk kiiktatni, akkor jön a fényevők klánja. :roll:
De persze érdekes elméletek ezek, csak nem tudom mennyiben van és kinek igaza. Mi is ásványvizezünk, bár van, hogy csapvizet kap Levi, ha épp az van kéznél.
És tényleg sokszor
büdike, nálunk azért a kifolyatás használ rá.

Niki, Te mersz még szolizni? Vagy mindig is mertél? Én vacillálok, akárhányszor megyek fodrászhoz, de aztán inkább hazamegyek és nem merek bemenni. Főleg, mert nekem nagyon szétrepedt a bőröm és nem tudom, arra milyen hatással lenne.

Mecsi, most olvasom az nózifolyást. Jobbulást Nektek. Alium cepa tényleg szuper!

Mosható pelus:én az időtől nem félek, csak az áztatástól, mert a vödröt nem tudom elzárni és nem akarom, hogy Levi belepacsáljon, amikor épp szoptatok mondjuk.

Sziszka, köszi a dvd-ket előre is!
Illetve Zsófi, Neked akartam még, hogy ha Nektek nem jön be, akkor köszönettel kipróbáljuk.
De akkor ha ugyanaz van meg, mint Sziszéknek, akkor viszont duplán nem kell. Kinek melyik van? :-)
Illetve Nektek van meg a csiribiri is, igaz Zsófi?
Eredményed meg nagyon örülök!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!
Azt irja hogy hétköznap 700 .- ft a felnött jegy!(szerintem még igy is baromira megéri)
l.veronika

Aproo, pont ezt akartam mondani, hogy a gyerekek ingyen mennek, okés, de Ti nem! :S viszont, ha nem akartok többet ott lenni 2 óránál, akkor egy tipp. hétköznap 17-19ig, 600 Ft a beugró felnőtteknek! azért ez már barátibb, mint az 1800... vagy mennyi!

gyerekem felkelt. szóval majd később, nagyon nyüszis, és megint orrhangja van... áááááá! jövő kedden mennénk 18 hós oltásra... megőőőőrülök!

sophie27

Sziszka megvettem a cipöt nektek, de rosszul emlékeztem, mert 15 volt. Belinkelem az ebayt, ott ugyanezt láthatod. Eredeti ára 35 Euro volt. Ha jó neked 15-ért, akkor nem viszem vissza, ha nem, akkor megsétáltatom, kivétel, ha kell valaki másnak.
Vendég

Sziasztok!

Binyekék jártak nálunk és akkora hancúrt csináltak a gyerekek mint a fene :D Olyan édesek voltak!
Julcsi, bocsi, hogy csak kutyafuttában adtuk, de Málnus végig üvöltötte az egészet, onnan, hogy beléptünk rendelőbe, vártunk 20 percet, szinte azt is, és az oltást is, ki voltunk tőle....

Barbi, de aranyos vagy! Várom a képet róla, 5 euró ide vagy oda, már nem számít....

Niki, előkerestem a képeket, de nem lehet rendesen lefotózni, keresek majd valakit aki bescanneli. Szerintem nem jövünk mostanában :(

Mosható pelus, nekünk is van olyan jó barátunk, aki esküszik rá! Ő azt mondja nem jelentős az az idő, amit a vasalással tölt, mosni meg így is úgy is kell, viszont ő gyakrabban cseréli, mint az eldobhatót kell!

Apró, mit dekorálsz?

Képzeljétek el, Binyek mesélte, hogy az ő ikres fórumokon is áll a bál, köpköd mindenki mindenkit....olyan jó, hogy nálunk ilyen tényleg nincs!

Katica igazán nem akarlak elkeseríteni, de a bonyhádi víz már évekkel ezelőtt is gyanús volt, azt mondják a Budapesti Vegyiművek Hidasi Gyáregysége, ami más nem működik, de ott maradt egy csomó hordó, tele mindenfélével, ami szivárog bele a földbe, mérgezi a vizet, de nagyon sokba kerülne elvitetni, meg nincs is hova, így szerintem azóta is ott van....
Egyébként nekünk van házi víztisztítónk, és azon át, most már csak csapvizet iszunk....

Ne megyek le és fel töltöm a képeket, majd hozok ide is :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Zsófi, tényleg, neked akartam még írni, hogy nagyon örülök a jó eredményednek!!!

Apró, mindig is szoliztam, Barnussal is, na ez persze csak annyit jelent, hogy kb. 2 hetente egyszer lejutok 8 percre. Álló szoli és ha már nagyon melegem van, kinyitom az ajtaját. Nagyon régóta járok, mert sokat segít az arcbőrömnek és persze nem vagyok tőle olyan sápadt;) de túlzásba azért nem vittem soha. Én a hajamat is festem, illetve színezem tartós hajszínkrémmel, amiben csak természetes dolgok vannak.

sniky

Akkor néhány mai kép:

Kép Kép Kép Kép Kép
Az utolsó kép poénja, hogy Málna teljesen meglepődött, hogy a Marcinak miért nem puncija van,pedig szokott az apjával fürödni a kádban...talán azt hihette, hogy csak a felnőtteknek lehet kukijuk...teljes volt a döbbenet :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ház ez nagyon édes :lol: Tök jól érezték magukat, az látszik :D

Sziszka, nagyon köszi, hogy elhoztátok a dvd-ket! Még nem volt időm belenézni, későn értünk haza...

Látom akkor az oltás után már helyreállt Málnus hangulata. Akkor minden rendben vele azért?

Jó éjt lányok!!

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: