[quote="hildácska"]. írta:hildácska..csütörtökön pozitív lett a teszt, a pénteki negatív, ezért hívtam, hogy ilyenkor mi van...
Ez mindenképpen érdekes, mert a ß-hCG esetében a növekedés jellemzően gyors, a csökkenés viszont lassú, tehát valamelyik teszt alighanem hazudott.

Várjuk a fejleményeket, bár szerintem nem lesz egyszerű rávenni a kezdésre.
Jaffa:[quote]A írta:zert mentem oda hozzajuk, mert ramentem az oldalukra, es egyertelmunek tunt minden. Na mondom vegre egy hely ahol tajekoztatnak mar a honlapon.
Ezt kellő hitetlenséggel kell, hogy fogadjam. Most nem azért, de az általam eddig látott honlapok közül a Dévai Intézeté az egyik legkevésbé informatív.
[quote]. írta:..ettol igencsak el lehet faradni, es ilyenkor az embernek mar nem igazan van kedve meg irogatni is...
Neked is sikerült, nem is akármilyen terjedelemben.
[quote]. írta:..Foleg annak szantam, aki meg a valogatas elott all. Csak a teljesseg kedveert, mivel ez is az osszkephez tartozik. Valtani nem erdemes (ezt irtam is, mert mar annyi ido es penz van benne, hogy folosleges). En a tenykent irtam le, se rosszat, se jot nem akarok vele. Csak egy info. Nem kergetek ideakat, tudom milyen a rendszer, de ha nem kommunikaljuk ki a gyenge reszeit akkor nem is tudjak, h min kell (es lehet) valtoztatni.
Őszintén: szerinted Dévai 15 óra meló után idejön, hogy informálódjon az esetleges változások szükségességéről? Netán mi járjunk el nála a Te érdekedben? Bármi problémád van, vele kell lemeccselned! Amiket leírtál, az nem infó, hanem élménybeszámoló. (Hogy melyiknek minősül, az attól függ, hogy Te magad mennyire vagy informált.) Ha egy kicsit jobban képben lennél, a felét le sem írtad volna le. Bár nem akarsz rosszat, a válogatás előtt állóknak hosszasan ecseteled a negatív élményeidet, pedig elég lett volna kérdéseket megfogalmaznod és ha nem áll össze a kép, még mindig lehet panaszkodni.
Az sem kerek, hogy bár mindennel tele van a törpöd, mégse váltanál, pedig ez összességében már nem költség. Az esetedről egy vicc jutott az eszembe:
Nyuszika sírva megy az erdőben és találkozik a vadásszal.
- Mi van veled, nyuszikám, mi trörtént?
- Megerőszakolt a farkas!
- Úr Isten! És mikor történt?
- Tegnapelőtt, aztán tegnap és most is oda megyek...
Ahogy már többen is leírták, a leleteidet kikérheted és nyugodtan választhatsz egy másik intézetet, ha ilyen rossz tapasztalataid vannak. Ilyen bizalmatlanság és elégedetlenség mellett értelmetlen maradnod, mert a siker ezek nélkül nem lesz elérhető és változtatni sem fogsz tudni rajta. Mivel csak ritkán sikerül az első lombik, még jó pár - szerinted nyilván felesleges - konzultáció áll előtted, folyamatosan lejáró leletek megújítása, kenetvétel, stb. kapcsán, tehát arra ne is számíts, hogy a jövőben már csak a gyógyszerek költségét kell állnod. Az eddigi, százezres kiadás miatt őszintén szólva irigyellek. Megértem, hogy ez megterhelő, a folytatást tekintve viszont csepp a tengerben. Közepes árfekvésű gyógyszerekkel a programonkénti(!) 200 ezres gyógyszerköltség könyedén elérhető és még nem is mondtam sokat. Ez egy ilyen dolog, az ember a gatyáját is rákölti arra, ami másnak ingyen jár. Szóval ha azért nem akarsz váltani, mert már eljutottál valameddig, akkor szomorúan közlöm, hogy még hosszú út áll előttetek és még bőven megéri váltani, hiszen ha az eddigieket sem tolerálod, mi lesz később?
Abban igazad van, hogy sok idő ment el már eddig is, de részben pont ennek köszönhető a kritikád is. Van olyan, hogy a Doki szétszórt, vagy máshogy emlékszik dolgokra, de aki naponta 12-15 órát dolgozik, az már csak ilyen. Én magam is kritikus vagyok az olyan orvosokkal szemben, akik naponta 4-6 órát vannak bent a munkahelyükön (ebből 1 óra az evés, másfél óra az értekezlet és legalább másfél óra az a kámforrá válási állapot, amikor a titkosszolgálat sem találná őket sehol), ezen felül heti 2x2 órában a magánrendelésen ülnek, talicskában tolják haza a borítékokat és állandóan sírnak, hogy mennyire rossz nekik. Az ilyenektől én sem tolerálom a hibákat, viszont - Veled ellentétben - én már láttam Dévait a rendelés 16. órájában, amikor még voltak kint, közeledett az éjfél és nem pattintott le senkit. Alig élt, mégis csinálta a dolgát. Nem hajtott el minket, pedig megtehette volna, mert nem neki fontos az, hogy egy ciklusban el tudunk-e indulni... Ha kell, betegen is dolgozik, naponta egyszer eszik bent (nem tovább fél óránál), állandóan szaladgál a rendelő és a műtő között, közben a fülére van nőve a telefon. Bárkitől jogos (lenne) a kritika vele szemben, aki ugyanezt a munkamennyiséget jobban végezné, mint ő, de nem ismerek mást. Tudom, dolgozhatna kevesebbet is, precízebben, de ez kinek lenne jó? Ő is vezessen be emiatt 6-8 hónapos várólistát és ha valami sürgős gond van, küldjön el máshoz? Akkor induljon el egy program, amikor egy telefon után egy arra a napra(!) kapott lehetőség (egyben 4 óra várakozás) után kiderül, hogy érdemes belevágni, vagy akkor, amikor hónapokkal később, jó előre lefoglalt időpontban, várakozás nélkül olyan a helyzet, hogy nem érdemes belevágni? Itt a lényeg az, hogy mindenki gyereket szeretne. Erra az esély ciklusonként más és más, ezért sokszor azonnali konzultáció szükségeltetik. Amint tudjuk, a csillagok állása is elég ahhoz, hogy egyszerre 28 páciensnél jelentkezzenek be a vörösök és ha kell, aznap mindenkit fogadni fog. Ezért lesz hosszas várakozás, türelmetlenség, fáradtság, feszültség és minden egyéb, ami akkor van, amikor valaki sokat vállal (a mi érdekünkben). Valamit valamiért. Ezt vagy megszokod, vagy pedig érdemes váltanod, minél hamarabb.
Ami a szükséges vizsgálatokat illeti, nincs mindenkire érvényes lista, amit a kezedbe lehetne nyomni az elején. Minden nő és minden ciklus más, nem is beszélve az adott állapotról. Itt két lehetőség van: vagy mindenkivel megcsináltatnak 23 felesleges vizsgálatot, ami sokba kerül és (bár "kellemetlennek" szokás hazudni) fájhat is, vagy pedig a legszükségesebbeket követelik meg, illetve azokat, amelyeket a törvény miatt nem lehet kikerülni. Dévisz ezt az utat választja. Máshol súlyos andrológiai eredetű probléma mellett, teljesen feleslegesen elhajtják a pácienseket átjárhatóságira, miközben lombiknál a petevezető akár a spájzban is lehetne egy befőttes üvegben, olyannyira nincs rá szükség. Dévisznél ilyen nincs, ahogy pl. inszemnél sem csinál méhszondázást és még hosszasan folytathatnám a sort. Sosem lehet előre teljes bizonyossággal megmondani, hogy mi lesz a kért vizsgálatok között, mert egyetlen, rossz eredmény is elég ahhoz, hogy minden boruljon és más technika, ezáltal újabb, az eddigiektől eltérő vizsgálatok váljanak szükségessé. (Újabb konzultációk, újabb költség.) Ez egy folyamat, amit nem lehet egy vagy két konzultációval letudni. Hiába viszel az első alkalommal 10 papírt, mert nem tudod, hogy a "bemutatkozó" UH mit tesz még szükségessé. Csak a spermakép alapján vagy 6 lehetőség jön számításba és ezek Nálad is(!) más és más vizsgálatokat tesznek szükségessé. Ezért érdemes először a férfi oldalt kivizsgálni, amit a törvény is előír, tehát az andrológus nem kerülhető meg. Ha figyelmesen olvasgattál volna a topicban, tudnád, hogy 12 andrológus engedélyezhet itt bármit is, tehát nem lehet nagyon válogatni. Ott amúgy ugyanez a helyzet: a meddőség foka és a vizsgálatok eredménye újabbakat tehet szükségessé, ami megint csak nem egy konzultációt jelent. Olyan is lehet, hogy a kivizsgálás alatt olyan problémára derül fény, hogy hiába vágta rá egyből Dévai, hogy csak lombik lehet, esetleg a donoros inszemináció lesz a befutó, aminél a lombikos vizsgálatok nem kellenek, de pl. átjárhatósági igen. Adott pillanatban is lehet 83 féle állapot, ami más és más protokollt kíván és ez folyamatosan változhat is, hogy az élet ne legyen annyira egyszerű.
A mammográfiával a helyzet megint csak hasonló. 40 éves kor alatt elvileg nem is javasolják és a mai napig nincs egyértelmű ajánlás ezzel kapcsolatban. Dévai legutóbb ezen mérgelődött, mert két, egymásnak ellentmondó ajánlást kapott erről. Egy biztos, jobb, ha előre nem kéri, mert nem tudhatja előre, hogy szükség lesz-e rá, meg amúgy sem mindenkinek kellemes, már csak ezért sem szabad feleslegesen megcsináltatni mindenkivel. Az a legbiztosabb, ha csak akkor kéri, amikor elkerülhetetlen a hormonkezelés, de ehhez olyan eredmények kellenek. Ha elkerülhetetlen a lombik, illetve a hormonkezelés, kérni fogja, viszont két évig érvényes. (Ha azóta nem kapott másik ajánlást ezzel kapcsolatban.

)
A ciklus elején végzett vérvételt mindig a 2. napra kéri, de a papírra a gép a 2.-3.-4. napot nyomtatja. Ez annyiban opcionális, hogy ha pénteken, vagy szombaton jönnek a vörösök, akkor bizony a 3. vagy a 4. ciklusnapon lesz a vérvétel. Egyeseknél a 4. napon már nem megbízható az eredmény, ez függ a ciklus, ezen belül a menstruáció hosszától, ahogy pl. a 21. napi vérvételt is kérheti mondjuk a 19. napon, vagy akár jóval később is. Ha úgy érzed, hogy félreértés van, nyugodtan közöld vele, mert aki annyi adattal dolgozik, mint ő, az sokszor már egy óra után sem emlékszik semmire, nem hogy hetekkel később.
Ez a topic tökéletesen alkalmas arra, hogy az újak feltehessék a kérdéseiket és sajnálom, hogy Te nem ezt az utat választottad. Akik előre felkészülnek arra, hogy mi várható, azok megkímélik magukat egy csomó felesleges stressztől. Kár, hogy Te nem ezt tetted, pedig itt sok sorstárs van, aki szívesen válaszol (akár privátban, akár a közös részben) a kérdéseidre.