A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok :)

Mozi jöhet, de nincs ötletem.
Tényleg Cat, mennyire szenvedtél az Avataron? :wink:

Detti :)
Nem semmi, amennyit fogytál. Nagyon kitartó vagy. Én még egy csokis hízókúrát sem tudok betartani, nemhogy egy fogyót. :)

Iszonyatosan fáj ma a fejem, és ráadásul ma nekem kellett vinnem rsg-re a gyerekeket. Mire leparkoltam ... :oops: Utálok ismeretlen helyre menni, mert nem tudom előre kitalálni, hogy hol álljak meg. Aztán majdnem 8 mire hazaérünk, még vacsi, hát fürdetni már nem maradt erőm. :oops:

Megyek is, mert fejreállok a fáradtságtól.
JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)
Jókat röhögtem a hal a tortán műsoron. Szerintem érdemes nézni, MÁZS nagyot dob a hangulaton. A frizurája viszont rémes. :D

Oli jelmezt váltott, visszaszorította magába az arab tehénpásztor iránti szenvedélyét. :D

Gratulálok a fogyáshoz! Mostmár elégedett vagy a tükörképpel?

A pók jelmezt az ebayen lőttem. Angol tescos darab. Tavaly a farsangon nálunk is 3 pókember volt, idén egy sem, szerencsére, volt viszont 2 Zorro. Azok nagyon helyesek voltak. Az enyémek nem tudták mi az. :lol: :lol:

Brigi :)
Képzeld, nekem tetszett az Avatar. A maga nemében remek film. Na engem nem a témája fogott meg, hanem a kivitel. Ez tipikusan nem home-movie, hanem az IMAX 3d látvány az ami magával ragadja az embert, és sodorja 3 órán át. Ennél a filmnél érzem még létjogosultságát a mozinak. A legtöbb filmért már nem érdemes moziba menni, mert dvd-n is élvezhető, na ez az aminek az élvezeti értéke kicsi otthon nézve.

Sajnos én sem látok most jó romkom-ot a moziban. :(

Cat
Kép
cateye

Cat

Gondoltam Rád-tegnap mi is megnéztük az Avatart. :D Robinak munkaszüneti nap volt, de ovi volt és voltunk olyan önzők, h beadtuk őket és elmentünk kettesben moziba! :D Nekem is tetszett a film. Én le fogom tölteni, mert meg akarom nézni magyarul is, mert zavar, h egy-két homályos pont van a történetben- volt, amit nem sikerült elkapni angolul. :oops:

Nagyon jó Oli- még a lába is igazi vékony pókláb. 8) Dávid biztos oda lesz a jelmeztől ha hazajönnek.

Detti

Gratu a nagy fogyáshoz, igazán szép eredmény! Csak így tovább és nyáron nem kell a tankini. :wink:

Kata

Igen, ezeken a képeken nagyon szembetűnő a különbség a fickók között- eddig fotókon nem jött ki igazán, csak élőben. Még mindig nagyon tetszenek. :D Szereztél már mikrofont????

Bocsi, mennem kell, hazaért a banda. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat :)
Gondoltam, hogy nem fogod utálni. :)

Mi lenne csajok, ha nem mozi, hanem vacsi lenne? Akkor többet is tudnánk dumálni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,
na, örülök, h tetszett az Avatar.. én is így gondoltam, azért is ajánlgattam mindannyiótoknak. Nem mondom, hogy még 3x megnézném, de egyszer pompás szórakozás volt.

Brigi,
én vacsiban is benne vagyok!!
De azért sajnálom, h mozi nincs. :cry: ritkán jutok el, és hiányzik a mozi-élmény.. gondolom Ti is így vagytok ezzel.
Nekem a fejfájásom radikálisan jobb, mióta megcsináltam a neera-kúrát. No most nem akarom azt mondani, hogy neked is ez kéne (mert NEM), de tény, hogy a méregtelenedéssel sokkal jobb lett.

Detti,
nézed a Lost-ot? Mi elkezdtük "gyűjtögetni", aztán nem bírtuk tovább, és tegnap megnéztük az első 2 részt :lol: most meg várhatunk hétről hétre, hogy mi lesz :roll:
A fogyáshoz gratulálok, büszke lehetsz magadra!! :D Biztos sokkal jobban is érzed magad!

Kép
nettke

Sziasztok!

Édesek a képek!!!

Cat!
Oli is pók volt!!Még a jelmeze is majdnem ugyanilyen.Majd feltöltöm a gépre a képeket és feldobom ide!!! :lol:

Nettke!
Nekem küldött a Kolping egy e-mailt a mostani foglalással kapcsolatban!!Átküldtem a mailedre,mert nem tudtam,hogy esetleg te megkaptad-e!!!

Lilla!
Jól tettétek,hogy moziztatok.Ennyire kell önzőnek lenni. :wink:

Detti!
Ügyes vagy a fogyással!!!Már olyan karcsú lehetsz,mint lánykorodban!!!
Sajna,az én problémámon a masszírozás nem segít (most tanulja a gyógymasszázst a barátnőm,úgyhogy néha kapok tőle 1-1kezelést) A porcszövet életbentartásához a mozgás során keletkező nyomásváltozás kell. Ergo: mozogni kell!!!!

Kata!
De édesek ezek a hapsik!!Ezen a képen tényleg szembetűnő a különbség. :lol:

Kép

Kép
edit73

Ha esetleg péntek esti vacsi lenne a tali,én is szívesen mennék!!!!

Kép

Kép
edit73

Nettke,

Nézzük a Lostot mi is, mindjárt kezdjük a 4. részt. Most eldöntöttem, hogy hetente megnézem, mert nem tudok várni :lol:

Vacsiban benne vagyok én is, nekem a péntek is jó, kivétel február 26. és március 12.

Jó éjszakát!

Detti

KépKép
kiliman

Jóóó. Legyen vacsi! Március 5 ? Hová menjünk?

Lilla :)
Igenis kell ennyi önzőség. Főleg nektek, akiknek ott nincsenek barátok, rokonok stb. Mi is szoktunk ilyet csinálni. :wink:

Gondoltam is rád a moziban, hogy angolul nézni ezt elég kemény lehet emiatt a bennszülöttek miatt. :P

Edit :)
Dobjál fel farsangi fotókat! Nagyon kíváncsi vagyok.

Neked izületi gyulladásod vagy csontkopásod van? Elég rosszul hangzik ilyen fiatal korban, de a gyógytornával tök jól karbantartható. Nem tudom hogy marad időd erre is, le a kalappal előttetek.

Cat
Kép
cateye

Nettke,

Totál sötétség van a Kolpingnál :roll: Kaptál e-mail, hogy meddig kell és mennyit befizetned? Ha nem, akkor adj egy e-mail címet, és továbbítom az adatokat.
Kata, ti rendben vagytok.

Lilla,

Egyáltalán nem vagytok önzők! Egy szabad nap a gyerekek nélkül jár nektek. Sőt, több is járna, de hát nem tudjátok megoldani. Na, én önző vagyok (bár nem érzem magam annak ezzel kapcsolatban), mert én pl. a jövő hétvégén is leadom őket 2 éjszakára, mert megyünk kettesben welnessezni :roll:

Nálunk ma van az oviban a farsang. Én nem emlékszem, hogy én gyerekkoromban ennyire vártam volna ezt, de a fiúk teljesen be voltak zsongva már kb. 1 hónapja.

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
írok priviben mailcímet, nem kaptam semmit, Edit kapott csak.. :roll:
Küldd légyszi!

Cat, Lányok,
március 5-e tökéletes :lol:

Kép
nettke

Meme, Cat,
ma délután tettek fel szerepo-t!!!
Cat, az Elizánk elég jól néz ki :lol:

Kép
nettke

Az Eliza és a Rebeccám is tökéletes. Jól taktikáztunk. :) :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat,
igen, igen, végre bejött minden!!! :lol: Azért a Rebecca szerepo igazi meglepi volt az Opitól.. :roll:

Detti,
de irigyellek Titeket a wellness-ért! Hová mentek? 8)

Edit,
mi nem megy zökkenőmentesen a szombatokon? Balhéznak? Vagy ott nem kooperálnak?

Mi holnap (!) megyünk hrg-re Sárival, kíváncsi vagyok mit fog produkálni.. :roll: Itthon rém lusti, most nagyon unja éppen a tornákat.

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Vasárnap??? Ne hülyíts!!Ez komoly? Ott még vasárnap is dolgoznak? Nem is csoadálom,hogy tele a törpe Sárinak.
Nálunk az a legújabb,hogy óvonéni "észrevette",hogy Oli mozgásfejlődése le van maradva!!! :shock: :shock: :evil: Lassan 2éve ezt magyarázom!!!!Marokra fogja a ceruzát és úgy vési a papírt. :shock: Állítólag kapunk itthon végzendő feladatokat.De ezt már 1hónapja kapjuk,3szor rákérdeztem,mi van. Nagyon tele a hócipőm. Elviszem Olit az ősszel mindenképp egy felmérésre,csak itt 5éves kor alatt nem csinálják meg.
Konkrétan a szombatokkal nincs gond,mert mennek szépen,élvezik és nagyon dicsérik őket.(igaz,ezek ugyanazok az óvonők,akik Olit eddig tökéletesnek látták) Csak közben meg megint előjött a bőgös korszak. Ez Beninél és Marcinél azt jelenti,hogy nem tudják érzelmileg kezelni a változásokat,ezért frusztráltak. Így itthon minden apróságra sírással reagálnak. Én meg -miközben tudom,hogy mi az alap probléma és próbálok segíteni nekik - majd megőrülök,mert úgy érzem,mintha csecsemők lennének. A napi 10-15 bömi,hiszti az borítékolt.
Ráadásul - ha ez még nem lenne elég - Marcinak és Beninek is megint kötőhártyagyulladása van. Csak épp most mindkét nagymama beteg (a múltkor ezt kapták a fiúktól cserébe a "felvigyázásért" :cry: ). Hogy a jövő héten hova teszem őket,azt még nem tudom.

Március 5-e nekem is jó lenne!!!!

Kép

Kép
edit73

Cat!
Ezek a képek itthon készültek,mert Beni és Marci nem volt a farsangon:

pók(amúgy fekete póló+ kekete naci volt hozzá)
Kép

Peppa pig,a malacka
Kép

kisördög
Kép

plusz egy ráadás: fürcsi után a bohócok

Kép

Kép

Kép
edit73

Nagyon helyesek a fiúk a jelmezekben! Tényleg hasonló pókunk van, sőt egy ördögünk is van ehhez nagyon hasonló jelmez. :D

Hááát ezt nem hiszem, hogy Oli mozgása nem látszott korábban. :roll: Meg kellene nézetni, mert szerintem neki is vannak visszamaradt csecsemőreflexei, amiket fel kellene számoltatni. És minél később annál rosszabb. Alapozó terápiát már 4 éves kortól csinálnak, ami erre irányul. A BHRG-hez már késő szerintem elkezdeni.

Nálunk is nagyon nehezen tűnt el Samu szeméről a kötőhártyája. Tobradex szemcseppet kapott rá, de még a napokban is panaszkodott, hogy viszket neki, pedig rendesen csepegtettünk.

Hát érdekes húzás az opitól a Rebecca szereposztása. Gondolkodtunk mi is rajta itthon Zolival. Azt mondta, hogy szerinte a 2. szereposztás jobban sikerülhetett, azért azt nyomják inkább. Háát én nem tudom.... :roll: Így lesznek a másodikból az elsők. :lol: Na én nem bánom.

Cat
Kép
cateye

Edit,
de jópofák a jelmezek :lol: És a fürdőkádas kép, őrület, micsoda kis palik lettek :lol:
Szegény mamák!!! Nekik is edződniük kell az óvodai kórságokhoz! :cry:
Ezt a bömbis időszakot.. hát, nagyon nem irigylem!! :roll: Kitartás!!!

Lányok,
március 5 kinek jó, kinek nem? Eddig 3 pozitív válasz: Edit, Cat, Nettke. Többiek?

Cat,
én amikor utoljára kötőhártyagyull. volt, a Tobradex után még sok napig nyomattam egy homeós cseppet a gyerek szemébe, Oculoheel a neve. Egyébként ha kezdődő pirosságot, viszketést, csipát látok, sokszor ezzel csöppentek, és volt már, hogy eltüntette!
Rebecca: az tény, hogy a youtube-on levő utolsó Szinetár-Bereczki duett (valami díjátadó gálán) rémesen sikerült.. vagy talán megvárták az öregurat, Lévay-t, és ő döntött..?

Kép
nettke

Kipróbálom ezt az oculoheel-t. Nem akarom, hogy visszajöjjön neki a kötőhártya.

A Fonogramos Vár ránk az éjre gondolsz? Hát Bezo nagyon gyenge benne. Mostmár nagyon kíváncsi vagyok a másik páros ezen duettjére, mert ők meg nekem emberileg nem passzolnak össze. De lehet, hogy Lévay döntött.

Hova mentek wellnessezni? Fiúk hol lesznek? Csak jól sikerülhet!

Cat
Kép
cateye

Edit,

Nagyon jók a jelmezek és a fiúk is benne! És külön tök jó szerintem, hogy közülünk (mármint babanet ikresek) egyik gyerek se volt betmen, meg dártvéder meg társai.

Sajnálom, hogy Olinál most vették észre, vagy legalábbis most tudatosult, hogy mozgásos problémája van. Én nem is értem ezt??!!?! Főleg, ha te már láttad ezt korábban is, meg szóltál.

Ezt a kötőhártyán nem kéne megnézetned valami más szemésszel is? Elég sűrűn van nálatok, lehet, hogy van valami látens oka.

A halmozott bőgések, hisztik meg borzasztóak lehetnek. Rossza ez a gyerekeknek is, nemcsak nekünk hallani.
Nálunk Bernát naponta levág egy óriási hisztit, Ambrus meg havonta kb. egyszer, ami kb. 5 percig tart. Nem tudom, hogy mikor lesz már ennek vége :roll:

Nettke,

Megkaptad az e-mailemet?
Zsóriban nyílt 1,5 éve egy 4*-os szálloda, ez közel van anyukámékhoz, ahova leadjuk a gyerekeket. Nálunk pénteken nem lesz ovi (ezektől a nevelés nélküli napoktól kész vagyok), és összekötjük a kellemest a hasznossal :lol:

Nekem is jónak tűnik a március 5-e. Attól függ, hogy 1-jén elkezdem-e az öt napos diétámat, vagy sem. Kicsi rá az esély, mert elvileg 1-jén is van kajás programom.

Detti

KépKép
kiliman

Edit,

Nagyon jók a jelmezek és a fiúk is benne! És külön tök jó szerintem, hogy közülünk (mármint babanet ikresek) egyik gyerek se volt betmen, meg dártvéder meg társai.

Sajnálom, hogy Olinál most vették észre, vagy legalábbis most tudatosult, hogy mozgásos problémája van. Én nem is értem ezt??!!?! Főleg, ha te már láttad ezt korábban is, meg szóltál.

Ezt a kötőhártyán nem kéne megnézetned valami más szemésszel is? Elég sűrűn van nálatok, lehet, hogy van valami látens oka.

A halmozott bőgések, hisztik meg borzasztóak lehetnek. Rossza ez a gyerekeknek is, nemcsak nekünk hallani.
Nálunk Bernát naponta levág egy óriási hisztit, Ambrus meg havonta kb. egyszer, ami kb. 5 percig tart. Nem tudom, hogy mikor lesz már ennek vége :roll:

Nettke,

Megkaptad az e-mailemet?
Zsóriban nyílt 1,5 éve egy 4*-os szálloda, ez közel van anyukámékhoz, ahova leadjuk a gyerekeket. Nálunk pénteken nem lesz ovi (ezektől a nevelés nélküli napoktól kész vagyok), és összekötjük a kellemest a hasznossal :lol:

Nekem is jónak tűnik a március 5-e. Attól függ, hogy 1-jén elkezdem-e az öt napos diétámat, vagy sem. Kicsi rá az esély, mert elvileg 1-jén is van kajás programom.

Detti

KépKép
kiliman

Nekem sztem jó a március 5. Van valakinek ötlete, hogy hová menjünk?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszi a dicsiket.
Vacsi helyszínt illetően nekem teljesen mindegy,mert egyiket sem ismerem.

Detti!
Kötőhártyát illetően már tönn orvos is azt mondta,hogy szűk a marci könnycsatornája.Tanuljunk meg ezzel együttélni. :cry:

Nettke!
Erre a szemcseppre rákérdezek holnap a dokinéninktől.Nekünk ezt még nem ajánlotta.Bár ő nem híve ezeknek a kombinált (mindenre jó szereknek).De hátha mi is kiegészíthetnénk az aktuális bogyónkat ezzel.

Kép

Kép
edit73

Hello!

Nekem is jó lehet a márc 5., de én nem tudom tutira ígérni, mert Zsoltnak még szerveződik egy síelés, és ahhoz igazítunk még egy hazautat. Szóval, ha tudok, mindenképp megyek!

A Detti által jelölt helyek közül az első kettőt nem ismerem, a másik kettőt igen. Szerintem a kaja jó mindkét helyen, a mosselen talán egy kicsit sznob hely (szerintem!). Ha a görögbe megyünk, akkor oda senki ne jöjjön kocsival! Én a múltkor beszívtam...viszont szerintem nagyon hangulatos hely!

Amúgy képzeljétek egy hetet jártunk már oviba! Na persze, mára már van egy kis trutyi az orrukban, de nem érdekel!

Színházas csajok! Eszembe jutottatok, péntek este Szép nyári napon voltunk a Tesómmal, és az előadás előtt bejelentették, hogy Kiskeró beteg...így azért nem volt olyan...

Ezt a homeós szemcseppet csak úgy minden nélkül lehet kapni a gyógyszertárban?

Viki

KépKép
vikóka

Helyszín:

Nekem az első a befutó, a Menza. 8)

A Dyonussos-nál engem már büntettek meg parkolásért, így azt hagyjuk. A Mosselen nekem túl zajos-füstös-tömött sznob hely.

A budait azért hagyjuk emrt budán van, az első a Liszt Ferenc téren szerintem tuti, mert mindenkinek megközelíthető könnyen autóval és tömegközlekedéssel is.

Szerintetek?

Vikó :)
Gratulálok a közösségben tartáshoz. :D Jön a tavasz, így ritkulnak fognak a nyavalyák!

Tetszett a Szép nyári nap? Az Abigél jegyeid még nálam figyelnek. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Úgy látszik csak nekem nem tetszett az Avatar?

Gratulálok mindenkinek a jelmezekhez, nagyon aranyosak, nálam a két kis pók a nyerő :wink:
Az én lányaim tündérek voltak, nem túl fantáziadús... de nem lehetett lebeszélni őket. Ráadásul Pepe összeszedett egy jó kis hasmenést, egy hét alatt alig tudtak kikúrálni belőle, szegénynek az első két napban fél óránként ment a hasa még éjjel is, ráadásul véresen, brrr :((( Mondjuk szerintem én rosszabbul viseltem, de szerencsére már rendbejött. Aztán jött nálunk is a kötőhártya, szerencsére 2 nap alatt túllettünk rajta, (én is :( ). Ma kopp-kopp mindenki suliban van :)

Képzeljétek, hétvégén Valenciában voltam egy konferencián ami rettentő jó volt, mind szakmailag, mind kajailag :)
Ettem tengeri sünt :)

Kép

Brigi!

Már nem emlékszem mikor írtam utoljára, de mindig eszemben van a királylányruha amit varrtál, gratulálok! A lányok ölnének érte :)

Detti!

Tök jól hangzik ez a wellness dolog :) Megérdemlitek :)

Edit!

Nálunk ezek a halmozott bőgések, hisztik a sulival kapcsolatban jöttek elő Csengénél, igazából én nem tudtam kezelni, csak túlélni lehet :? De hogy nagyon rossz mindenkinek, az biztos :( Kitartást!

Valamit még akartam írni, csak elfelejtettem... :oops:

Ditke
ditke62

Lányok,
én is a Menzára szavazok, nagyon jó híre van!

Ditke,
ez a sün hogyan kibontható? És milyen az íze.. meg az állaga? Innen nézve bizarr :roll:

Kép
nettke

Nettke!

Nem kell kibontani, már így hozták, ahogy a képen van, ki van nyílva. A héja kemény, kiskanállal kell kienni belőle a belsejét, ami a képen kb. úgy néz ki mint a paprikás meztelen csiga , és ízre is hasonlít :lol: Mondjuk én úgy vagyok a tengeri herkentyűk többségével, hogy többször meg kell kóstolni ahhoz, hogy a végén szeresse az ember. Ez most az ehető kategóriába került nálam, aztán majd meglátjuk... De pl. elsőre a kagylót sem szerettem, vagy a férjem régen hozzá nem nyúlt még a garnélához sem, nemhogy mondjuk polipot egyen, most meg :wink: :lol:
ditke62

Ditke :)

Hát nem hangzik túl gusztának ez a süni. :roll: Én is úgy vagyok a herkentyűkkel mint te. Minél többet eszem, annál jobban ízlik. Megszokás kérdése.

Többiek merre vannak? Mindenki napozik végre? :lol:

Nálunk Samu sajnos beteg. Ennyit még sosem voltak betegek a fiúk, mint ezen a télen, vagy a vírusok masszívak. Tegnap bevittem reggel 1/2 8-kor őket az oviba, semmi bajuk nem volt, 1/2 9-kor már telefonált az ovónő, hogy Samunak fáj a füle, és nagyon sír. Láza nincs. Zoli elvitte az Örsre a fül orr gégére, ott mondták, hogy nincs fülgyulladása csak vérbőség van a dobhártyáján, és az nagyon tud fájni, kaptunk fülcseppet, nincs gyulladás antibigyó nem kell. Gyerek egész nap sírdogált, hogy fáj neki, csak fájdalomcsillapítóval tudott aludni, ma reggelre meg véres trutyi folyt a füléből. Visszavittük a fül orr gégére, egy másik doktornőhöz, kiderült, hogy átszakadt a dobhártyája a feszítő genny átnyomta, és az ürül ki. Fülcsepp nem jó, szedjen antibiotikumot, nehogy felülfertőződjön. :roll: Még jó, hogy egyetértenek a szakemberek. :twisted: :evil: Mondjuk legalább már nem fáj neki.

Ezen a télen nekünk is kijutott. Samunak ez már a második antibigyó kúra ezen a télen, előtte sosem kapott. Most keddig otthon van, Oli meg oviban. :?

Cat
Kép
cateye

Cat,
ó, szegény Samu!!! Marha jó, hogy nem látta a doki a gyulladást! :evil: Lehet, hogy ami baci a szemén volt, az vándorolt át a járatain a fülébe..
De ha egy picit vígasztal, én nagyon "füles" gyerek voltam, és mindig felfakadt a dobhártyám, és sebész édesapám sosem engedte felszúratni, mondván, hogy a természet elintézi. Egy árva heg sincs a dobhártyámon, pedig milliomszor folyt ki a trutyi! (Ui ez az érv a felszúratás mellett, hogy ha hagyjuk felfakadni, akkor hegesen gyógyul a dobhártya. Nos.. :roll: )
Legalább Oli egy kicsit önállósodik az oviban. Tapasztalataim szerint nagyon jót tud tenni a szoc. kapcsolatainak egy kis iker-magány. (Legalábbis Natinak bejött.)

Ditke,
sün-ügyben nem győztél meg :wink: De szemmel láthatólag jó kis konferencia volt ez! :lol: A spanyol már gond nélkül megy mostanra?

Tényleg, de nagy a csönd mostanában itt!!

Kép
nettke

Hát én is csatlakozni tudok Cat-hez, ez a tél maga volt a horror...az októbert és a februárt gyakorlatilag itthon töltöttük. Volt itt minden: torokgyulladás, mandulagyulladás, középfülgyulladás, tüdőgyulladás, hasmenés...de azt hiszem erről mind tudtok...

Sebaj, ma már láttam a napocskát, ja és képzeljétek már le van szervezve a nyaralásunk is! Egy hét Balcsi, egy hét Bibione...a másik két szünet-hétben meg lesz egy kis nagyizás, és a tesóm is bevállalt néhány napot. (Hiába, na, 4 hétre nem tudok eltűnni a munkából!) Már nagyon várom a nyarat! Én napelemmel működök!!! :lol:

Amúgy elvagyunk, a változatosság kedvéért most én vagyok dögrováson: egy húzósabb náthával küzdök. Gondolom nem kell ecseteljem, hogy egy anya hogyan beteg... :roll: És ami a non plus ultra, holnapra szabit vettem ki! Gondoltam tartok egy csajos napot! Na, ebből nem az lesz!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok,

Vagyunk mi is...

Cat,

Hát ez tényleg szívás :( Szegény Samu. Én biztos, hogy rosszul lettem volna, ha látom, hogy folyik a vér a gyerek füléből :roll: Mondjuk én nem vagyok antibiotikus ellenes, mert azért az esetek legnagyobb részében meggyógyít.

Bernát múlt héten volt itthon 3 napig, nem volt semmi komoly, csak köhögött, meg folyt az orra. De kihasználtam, hogy anyukám már nyugdíjas, így inkább nem vittem oviba. Ambrus ment, de az ő immunrendszere hihetetlenül erős. Ennyi volt az összes betegség ezen a télen :lol:
Olinak nem gond, hogy egyedül megy oviba?

Vikóka,

Nektek tényleg kijárt a betegségekből idén :( Neked jobbulást. A gyerkőcök már oviban?
Én is nagyon-nagyon várom már a jó időt. Mi is lefoglaltuk már a nyaralást, én ilyenkor már mindig túl szoktam lenni ezen. Az idei nyarunk totál sűrű lesz: házfelújítás, közben nyaralás, rengeteg program.

Akkor legyen a Menza? Hánykor, és ki jönne?

Holnap én is szabin leszek, megyünk gyerek nélküli welnessre :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok

Gondoltam én is bejelentkezem. :)

Itt ma tiszta hülye az időjárás: reggel zuhogott a hó, voltak is kétségeim, h lesz-e valaki az oviban. Szerencsére volt. Dél körül már vakító napsütés. :roll: Már nagyon jöhetne a tavasz, tele a tütüm a téllel. :twisted:

Nálunk már megint a régi nóta: gyerekek fülig taknyosak, köhögnek. Mi se voltunk egészségesek két hetet se összesen november vége óta. :evil:

Azért van nálunk újdonság is.... :wink:

Brigi

Még nem írtam, marha jó lett a jelmez!!! További kalap-emelések tőlem is.

Cat

Szegény Samu! Képzelem hogy fájhatott neki!!! Marha jó, h észre se veszik mi a baja. :evil:

Ditke

Én elsőre is imádtam a herkentyűket, de ez nekem se néz ki túl gusztának.... még nem volt dolgom vele.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
hűűűűű!!!! De örülök!! Gratulálok, micsoda hír!
Juj, de jó :lol: :lol: Hát, ez tényleg igazi meglepi volt :wink:

Kép
nettke

Sziasztok!

Lilla!
Hát akkor itt is nagy-nagy gratula!!!Majd megy a privi is,csak hát szülinap+kutya,macska.... Most sem lesz egyszerű hétvégém.

Vikó!
Jobbulást neked!!!Ti idén tényleg nagyon beszedtetek mindenféle baciból... Remélem,a következő 10évre letudtátok a betegégeket.

Cat!
Szegény Samu!!! A véres fülfojástól én is tuti megijednék,mert nálunk ilyen még sose volt. Azon meg,hogy nem veszik észre,mi a baja a gyereknek... Már meg sem lepődöm!!!Gyors gyógyulást Samunak!!!

Ditke!
Csatlakozom az előttem szólókhoz: nem néz ki és nem hangzik valami étvágygerjesztően ez a menü. Bár ezt lehet,hogy csak a tartozkodó énnem mondatja velem.

Kép

Kép
edit73

Hűha!!!! Micsoda meglepetés! Nagyon örülök neki! A Neera kúra alatt már babás voltál, vagy akkor fogant? :lol: De szuper! Hogy viseled?

Jó pihenést!

Vikó :)
Ügyesek vagytok a nyaralás szervezésével!

Abigél jegyeket vigyem március 5-én?

Isten éltesse Dávidot! Sok boldogságot neki! Mit kap?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Húúúúú micsoda hírek!!!!!!!!!!!! Lilla! Annyira örülök Nektek!!!
Mikrofnt vettem, csak most nem tudok beszélni, ugyanis nincs hangom.
Azért nem is írtam ide, mert annyira szarul voltam a héten, hogy alig vonszoltam magam. 4 éjszaka nem alszom a köhögéstől. ma már jobb egy kicsit, de hangom nincs és nagyon fáj, ha beszélek. Mert persze muszáj beszélnem a fiúkhoz. kiabálni nem tudok, elég nehéz elérni, h rám figyeljenek. Nagyokat szoktam tapsolni.
Még szerencse h ma megyünk 6-ra Vendellel orr-fül-gégészhez és így megmutatom magamat is. Remélem nem tilt el a beszédtől, mert akkor nem tudom mit csinálok. :(
Gergő is itthon van velem a héten, tőle kaptam el szerintem, persze ő már tök jól van. Vendel szépen ovizik egyedül, már igazi óvodás lett belőle.

Cat!
Szegény Samu, őrület, hogy mennyire mást mondanak az orvosok, ezt annyira utálom!!!
Szuper a jelmezetek, szerintem Samu jelmeze ugyan olyan volt, mint Gergőé, verdás, ugye?

Detti!

Hova mentek nyaralni?

Edit!

Szuperek a jelmezek, de nekem a legjobban a füdőkádas kép jött be, hát az nagyon szuper!!!!!!!!!!!! :D

Ditke!
Süni... hmm, én biztos meg nem kóstolnám, mondjuk én semmi ilyesmit. De valakinek biztos nagyon bejön. Ha tengerparton nőttem volna fel, tuti simán enném a herkentyűket.

Vacsi: Ha meggyógyulok, én is csatlakoznék.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Lilla!
Nagyon jó ilyen meglepire jönni!!!!!
Gratula!!!! :)

Cat!
Sajnálom Samut!!!! :(
Jobbulást kívánok neki!!!

Nálunk is megvolt a farsang. Én még ilyen izgatottnak nem láttam a gyerekeimet!
Csatolok képet, Ati batman volt, Ákos pedig a társa robin.
Ez még otthon:
Kép
Oviban:
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Hűha!!! Gratulálok! :) :) :)
Ez tervben volt? :) Tuti nagyon fogod élvezni! :)

A pénteki vacsi nekem oké. Én mennék.

Cat :)
Rékának is fakadt már ki a füle, igaz akkor még nem tudott beszélni, hogy meg tudja mondani mi baja. Mi meg nem jöttünk rá. :oops: De ez azért durva, hogy mondja a gyerek, hogy nagyon fáj, és csak legyintenek, hogy semmiség! :shock:

Nálunk most Micike beteg. Hörghurut, kötőhártya, meg középfülgyuszi. Kap antibigyót. Tegnap Borka meg végighányta a reggelt, aztán délben már evett, és semmi más nem volt. Se fosás, se semmi. Rékának, Micinek se. Ma vittem őket oviba. Lehet, kétoldali oviundor volt a kiváltó ok. Reggel meg is magyarázta, hogy már sokkal jobban van, de ő még beteg, és nem lehetne-e, hogy ne menjen oviba? 8)

Szép napot,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla!

Gratulálok!!!!! :)
Ez már a tavasz előszele, pár nap alat te vagy a 4-ik akiről megtudom a jó hírt :) (És az egyikük szintén az USA-ban, januárban mentek ki :)

Cat!

Sajnálom Samut! :( Mondjuk én azért vagyok a felszúrás mellett, mert hamarabb megszűnik a fájdalom, nem szenved annyit a gyerek. A hegesen gyógyulhoz nem értek, elvileg ezt tanítják, de nem sok közöm van amúgy a fül-orr-géégszethez. De az biztos, hogy a genny feszíti és baromira fáj, ha meg leengedik/kifakad akkor már nem (annyira). Szerencsére nálunk csak 1x kellett szúrni Pepének.

Az idei tél nálunk tök jóra sikerült, nem tudom hogy azért, mert már nagyobbak és erősebb az immunrendszerük, vagy hogy itt azért gyakorlatilag nem volt tél, de kisebb náthán kívül nem nagyon volt semmi, a múlt héten a gastroenteritis meg a kötőhártya, de ennyi még belefér.

És kitört a nyár!!! :))) Ma már ment a légkondi a kocsimban, mert baromira sütött a nap :) Reggel-este azért még hűvös van, de már elpakoltam a kabátokat. Remélem így is marad. :) (Mondjuk Zsolti most van egy konferencián galíiában, Madridban mikor leszáll a repülő 3 fok volt, Galíciában most olyan 12-15 , szóval még mindig a legjobb helyen vagyok :))

Judyt!

Jó a fiúk jelmeze, csak nem te csináltad? Mondjuk az enyémek azt sem tudják mi az a Batman... :oops:

Brigi!

Ez a kétoldali oviundor ismerős, nálunk is bejátsztt már párszor :wink:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Úgy látom sikerült felkavarnom az állóvizet. :wink: :D :lol:

Köszi a gratukat, remélem nem kapkodtam el, de már nem bírtam tovább magamban tartani. :oops: Meg olyan szarul is vagyok, h ez állítólag szavatolja a jó hormonszinteket- szóval csak nem lesz gond...

Tervezett? Hát, tudjuk mikor készült, konkrétan egyszeri alkalommal történhetett csakis. :oops: Volt egy őrölt pillanatunk, amikor úgy éreztük, miért is ne, poén lenne. :D De aztán kicsit vissza is rettentünk a dologtól, végre kicsit felnőnek a nagyok és újra aláírni 5 év rabszolgaságot??! :oops: Szóval hagytuk a dolgot és biztosak voltunk benne, h nem lesz semmi-amennyit anno az ikrekért kepesztettünk.... :roll: Aztán mégis lett. :lol:

Cat, ez pont egyidőben volt a Neerával. Konkrétan akkor hétfőn teszteltem egy negatívot- úgy számoltam akkorra kéne megjönnie legkésőbb. Aztán belevágtam. Éreztem a szokásos hasgörcsöket, puffadást, bizti voltam benne h megjön. Volt is egy pici barnázás. Aztán annyi. Én a kúrának tudtam be, olvastam ilyet róla, h vagy nem jön meg tőle v nagyon erős lesz. Aztán amikor a kúra után még egy héttel se jött meg, gondoltam megnézem még egyszer. Csak úgy félig-meddig odapislantottam és nem akartam hinni a szememnek!!! :shock: Még egy teszt- az is pozitív! Oké... akkor idei program kistesó. :D Robi is jól meglepődött, nem gondolta volna...

Még néha most is elég nehéz elhinni... soha nem gondoltam volna h még egyszer bele merünk vágni.

Amúgy szinte egész nap hányingerem van, szerencsére tovább ritkán jutok... Szinte egész nap ennem kell, akkor elviselhető-de sajna semmi egészségeset nem bírok enni, kb csak a szénhidrát megy. Úh a Neera eredményét szépen visszahíztam. :roll: :oops: A gatyáim már 2 hete nem kényelmesek- mondjuk most is elég érzékeny a méhem a nyomásra, mint anno- ha valami pont ott végződik és kicsit szorosabb, rögtön fájni kezd a hasam.

Cat

5 hét múlva varrni fognak, jól emlékszem, h neked is volt? Mesélhetnél róla kicsit. Meg, hogy utána meddig kellett feküdni és mennyire mozoghattál szabadon vagy sem. Nekem most megelőzési célzattal lesz, eddig semmi gond szerencsére. De a múltkori után, meg h anyukámnak is ugyanez volt, a doki rögtön javasolta.

Kata

Jobbulást!!! Tényleg jó vacak helyzet amikor az embernek kriplin is muszáj fegyelmezni. Vendel milyen ügyes!!! Pedig ő volt az elveszett a tesó nélkül nem? Látod, no para, minden megoldódik! :D Ha jobban leszel, beszéljünk! Addig is, ha esetleg jársz a dokinál, íratsz nekünk Brulamycint vagy kettőt? És egy Otosporin fülcsepp is jól jönne.... Így sajna nem megyünk haza Áprilisban

Brigi

Sajnálom szegény Emét! Egyszerre három helyen is! remélem antibigyó hamar rendbekapja.

Majd jöhetnek a hasznos túlélő-tippek háromra. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nem fogod rabszolgaságnak érezni. Leírhatatlan a különbség egy és két gyerek között. Nem beszélve arról, hogy így másodjára már feleannyi dolgon fogsz izgulni. :) Bepótolhatsz minden babázást. :) És már másfél évesen is nagyon sokat számít a kicsinek, hogy ott vannak a testvérei. Szóval elvileg az egykék állandó szórakoztatásának gondja se lesz. Tegnap kint voltunk a kertben és egy hangjuk nem volt. Nem együtt játszott velük, de mellettük tök jól elvolt. Néha elbóklászott, de engem totál békén hagytak. :)
Jó lesz, ne izguljatok! :wink:
Azért Gyöngyire kíváncsi vagyok! :) Lehet, hogy totál ellentmondana nekem. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Lilla!

Mindig eszemben vagy, annyira jó!!!!! Mondjuk a rosszullét kevésbé, azt én is megszenvedtem.
Ahogy Brigi írja, szerintem is könnyebb lesz, mint az ikrekkel, na meg tényleg sokszor le fogják kötni majd a nagyok. Nagy segítség lesznek neked.
Írattam cseppet neked, de Garasone-t, az nem jó? Nekünk totál jó volt. Ezt már kiváltottam, itt van, ha kell.

Brigi!
Szegény Eme! De honnan kapja ezeket? A nagyok hozzák haza az oviból?

Ditke!
Irigyirigy a melegért. Szerencsére már itt is jobb, de azért még mindig hideg van.

Judyt!
Megint nagyon klasszak a jelmezek, tuti Te csináltad, ugye?

Voltunk fül-orr-gégésznél. Jó hír, h Vendelnek nem kell kivenni az orrmanduláját, az a furcsa szűrcsögő hang pedig az orrmandulája alatt lévő váladék miatt van. Nekem viszont hangszálgyulladásom van. Azt mondta a doki, h nem szabad suttognom, mert akkor megnémulhatok és h akármilyen rekedt, szar a hangom, akkor is használjam.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Hűha, micsoda hírek! Lilla, gratulálok! Nagyon jó olvasni, hogy belevágtok, jó lesz izgulni nektek is a finisben. Remélem, most 40 hétig húzzátok.
Mostanában nekem is sokszor eszembe jut, hogy ki tudja, babázhatok-e még valaha. Én nem mondok határozott nemet, de Péternek többet nem szülök, az már tuti. Most már elég nagyok a fiúk is, ők is, én is élvezhetnénk.
Jaj, de jó lesz nektek!

Szülni is kint fogsz a jelek szerint, ugye? Milyen gyakran mész majd orvoshoz, mi a protokoll?

Cat, Kata, Brigi!
Jobbulást az érintetteknek! Ez a kifakadt fül nagyon rosszul hangzik, nagyon fájhatott.
Nálunk Gergőnek gyakorlatilag szeptember óta fülkürthurutja van, de mivel nem vagy alig volt váladék a fülében, az orrmandula egyelőre marad. Majd meglátjuk, hogyan gyógyul. Ádám is hasonló cipőben, csak neki kicsit jobbak az eredményei.

Most nálunk is tombol az óvoda undoritis. Gergő a tegnapelőtt teggel úgy köhögött, mint a veszedelem. Adtam neki Sinecod-ot, lemondtam az ebédjét a hétre. Azóta egyet nem vakkantott. Azaz, amikor bemegyünk Ádámmal/-ért az oviba, és szóba kerül, akkor köhög. De nem nagyon akar reggel bejönni, inkább kint várna, nehogy be kelljen menni. Most már hétfőn megy, ha törik, ha szakad.

Különben szerintem az idén agresszívebb vírusok/bacik támadtak, mnt a korábbi években. Legalábbis azt látom, hogy ezen a télen sokat betegeskedtek olyan gyerekek is, akiknek a korábban semmi bajuk nem volt, jól bírták a telet.

Ditke!
Nagyon tetszik nekem, ahogy kint éltek. Szép, mozgalmas, élménydús. Többet is mozogtok, mint itthon, ugye?

Tengeri akármit én a Wasabiban ettem először, igaz az nem sün, de szerintem az is pont annyira lenne idegen számomra, mint az összes többi. Tinikoromban ettem békacombot is(mi fogtuk, nyúztuk), attól is addig idegenkedtem, amíg meg nem kóstoltam.

A jelmezek szuperek! Brigi, nálam a te jelmezed mindent visz.

Nálunk Ádám banán, Gergő varázsló volt. Jövőre m&m csokigolyók lesznek, ha meg nem gondolják addig magukat.

Jó éjt!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

A Meme helyett írok pár sort. Sajnos jó híreket nem tudok megosztani Veletek.
A múlt héten kedden anyósomnak volt egy agyi ér elzáródásos rosszulléte, azóta a kórházban fekszik, a bal oldala van lebénulva, mozogni sajnos nem tud. Ez eléggé felforgatta az eddigi életünket. A Melcsi most is ott van vele a kórházban és segít amit tud. A gyerekek csütörtökön látták, bár múlt hét óta sokat javult azért így is elég volt nekik. Bár a picik nem fogták fel annyira, a Kristófot (aki nagyon Mamás) nagyon megviselte, még úgy is hogy rosszabbra számított mint amit látott.

Cat, Nettke
Tegnap voltunk a Szépség és a szörnyetegen (amire a Mama is jött volna velünk, megvolt a jegye...) és nagyon tetszett a gyerekeknek, főleg a Zsombornak.

Lilla, Robi gratulálunk!!!!!!!

Sziasztok: Laci

Meme
szinta

Szinta :)

Jobbulást Meme mamának. A gyógytorna nagyon sokat fog segíteni az állapotán. A családban sajnos nekünk is volt stroke-os, fél oldali bénult. Annyi maradt neki, hogy az egyik kezét nem tudja mozgatni és sántít ugyanarra az oldalra. Sok-sok tornáztatás van mögötte.

Jó szórakozást ma a Szépségre!

Biztos, hogy egy baba van? :wink: Mi a protokoll kint? hányszor néznek, mit vizsgálnak? Kint fogsz szülni?

Judyt :)
Nagyon ügyes voltál megint a fiúk jelmezével! Ugye ez sk. darab?
A cipőket már fotóztam, csak még az sd kártyán vannak a képek.
:wink:

Brigi :)
Mire Emese közösségbe kerül már nagyon edzett lesz az immunrendszere. Szegényke ilyen aprón átesik mindenen amit a lányok hazahoznak az oviból.

Kata :)
Jobbulást a hangszálaidnak! Az azért nagyon jó hír, hogy nem kell Vendel orrmanduláját kikapni!

Annamari :)
Nincs kép a fiúk farsangjáról? Tényleg idén masszívabbak a bacik, én is megfigyeltem.

Ditke :)
Szerintem nektek az ottani klíma nagyon jót tesz. A párában dús sós levegő elűzi a bacikat. Én biztos vagyok benne, hogy az a nyerő, de persze az immunrendszerük is erősödött a lányoknak, de elsősorban nem az az oka a ritka betegségnek.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Megszakítva a szaunázást, Lilla, nagy-nagy gratula a 3. gyerekhez!!!
Valójában nem is akartam internetezni, de aztán csendespihenőben mégis elolvastam a babanetet, és milyen hírekre jövök??!!?!

Szóval, Lilla,

Bátrak vagytok, hogy be mertek vállalni még egy bébit. Remélem, hogy a kezdeti rosszullétek hamar elmúlnak, és élvezni fogod a terhességet. A nagyok tudják már?

Én is el szoktam gondolkodni azon, hogy milyen lenne, ha újra babázhatnék, de egyrészt nem biztos, hogy szeretném az egészet előlről kezdeni, meg kiesni újra a munkából, másrészt meg anyagilag se biztos, hogy megengedhetjük magunknak. Lehet, hogy önző vagyok, de úgy érzem, hogy ennek a két gyereknek meg tudunk adni sok mindent, de egy harmadinál már jóval összébb kéne húzni a nadrágszíjat - bár ez nekem már megy :lol:

Ditke,

Lehet, hogy az immunrendszer erőssége is segít, de én inkább azt gondolom, hogy az ottani időjárás az, ami miatt a lányok nem voltak annyira betegek. Évente - szerenécsére - kétszer eljutunk tenger közelébe, és volt már, hogy mikor elindultunk, a fiúk köhögtek, meg taknyosak voltak, ott meg egy nap alatt elmúlt minden bajuk.
Szóval halmozottan jó környezetben vagytok :lol:

Judyt,

Tényleg te csináltad a jelmezeket? Én csak ámulok, hogy milyen ügyes anyukákkal vagyok körbevéve, én meg totál tehetségtelen vagyok - ebben :)

Kata,

Tök jó, hogy nincs szükség orrmandula műtétre. Neked meg ezek szerint fel van írva a kiabálás :)

Laci, Meme,

Jobbulást a nagyinak, szomorú dolog, de reméljük, hogy fel fog épülni.

Edit,

Boldog szülinapot Dávidnak!

Brigi,

Jobbulást a kicsi lánykának!

Na, megyek vissza pihenni, mindenkinek további jó hétvégét!

Detti

KépKép
kiliman

Laci, Meme,
gyógyulást a mamának, mielőbbi felépülést, mobilizációt!!! Tényleg a gyógytornán meg a Mama akaraterején múlik majd sok minden. Nálunk is volt a családban stroke, az apósomnál.

Judyt,
csuda jók a jelmezek!!! Te milyen ügyes vagy! Nálatok is megy a batman- láz az oviban, ugye? :roll: Beni állandóan erről, meg a pókemberről beszél nekünk..

Kata,
jobbulást!!! Elég rémesen hangzik.. tessék sokat fegyelmezni a gyerkőket a hangod érdekében :wink:

Cat,
na, megjöttünk :lol: Vicces volt, egy néni még megkért minket, hogy cseréljünk vele, és üljünk be a 9-10-es székre, szóval majdnem teljesen középen ültünk Nyúl-kislányommal az első sorban :lol:
A farkasok a szívbajt hozták rám, de túléltük, a többitől nem félt. Nagyon tetszett!!! Mivel a rajzfilm zenéje ugyanez, nekünk zeneileg is bejött, ismerős volt. Az átváltozás rész nagyon tuti, lenyűgöző volt!!

Lilla,
írj, milyen a terhesgondozás ott kint, engem is nagyon érdekel, hogyan törődnek ott Veled. UH volt már?
Hú, tényleg nagyon bevállalósok vagytok :lol: De lelkes vagy, ugye? A soraidból úgy tűnik :D Gyerekek már tudják?

Kép
nettke

Lilla!
Király! Képzeld pont előtte este (amikor írtam a babanet-re) jutott eszembe, hogy olyan rég hallottunk Rólatok. Épp meg akartam kérdezni, és erre....bevallom egy picit irigyellek. Nálunk én vagyok a 3. gyerek pártján, Zsolt hallani sem akar róla. Ha jobban belegondolok az indokaiba, akkor persze igaza van, de a kis lelkem mélyén...na mindegy...csatlakozok az előttem szólókhoz, mesélj!

Meme-család!
Mennek a drukkok, meg a kitartások! Ehhez az kell!

Csajok!
Nagy valószínűséggel nem tudok menni most pénteken vacsizni mert elutazunk. (Persze, ahogy magunkat ismerem, még bármi közbe jöhet, úgyhogy ha másként alakul, akkor megyek!)

Kérdés: annyit írtok gyerekes színházas élményeitekről, hogy elgondolkodtam. Tapasztaltak, milyen kortól érdemes menni? :roll: Moziban meg bábsznházban már voltunk. Az ment...

Viki

KépKép
vikóka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: