A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Zsófi,

Pedig nagyon úgy néz ki, hogy Te leszel a következő!Kép
Neked már a nyákdugód is elment, ugye? Na, nekem még mindig bent van. Baba feje fent, méhszáj 3100. Kicsit el vagyok kenődve (de mindig eszembe jut, hogy Lili még jól érzi odabent magát, és én sem vagyok különösebben rosszul, eltekintve a kisebb kellemetlenségektől).
Semmiképp nem szeretnék szombaton befeküdni!!! Az azt jelentené, hogy másnap infúziót kapnék (oxitocin), és az már annyira nem lenne természetes. Úgyhogy ha törik, ha szakad, péntek estig magától meg kell történnie a dolognak. Azért addig még van pár nap. Reménykedem, hogy jó lesz minden...
Vendég

Sziasztok!

nálam is csend van. Csak a medencecsontom fájogat rendesen. Ettől persze aludni nem tudok, úgyhogy kéjhömpöly az életKép
Ma csak azzal vagyok hajlandó tölteni a napomat, hogy megfelelő pózt keresek, amiben legalább elviselhető ez a fránya fájdalom.
Méhösszehúzódás persze egy szál sem. Vígasztalóbb lenne, ha a kettő párosulna, mert akkor azt már tutira jelnek venném. De egyik nap egyik, másik nap másik tünet jelentkezik. Ezek már sosem kapcsolódnak össze?
Igaz, hogy van még hátra pár napom, és a férjemmel kötött fogadáskor szept. 27-re tippeltem, mint gyerkőc szülinapja, de azért már szívesen ölelgetném kis MaszatkámatKépKép

Na, megyek pózolniKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Zsófi,

Pedig nagyon úgy néz ki, hogy Te leszel a következő!Kép
Neked már a nyákdugód is elment, ugye? Na, nekem még mindig bent van. Baba feje fent, méhszáj 3100. Kicsit el vagyok kenődve (de mindig eszembe jut, hogy Lili még jól érzi odabent magát, és én sem vagyok különösebben rosszul, eltekintve a kisebb kellemetlenségektől).
Semmiképp nem szeretnék szombaton befeküdni!!! Az azt jelentené, hogy másnap infúziót kapnék (oxitocin), és az már annyira nem lenne természetes. Úgyhogy ha törik, ha szakad, péntek estig magától meg kell történnie a dolognak. Azért addig még van pár nap. Reménykedem, hogy jó lesz minden...
Vendég

Lányok,
Van itt amúgy vki a II.kerületből? Ott lakik a barátnőm, aki nőgyógyászt keres. Nem tudtok ajánlani valakit?
Köszi!
Andi
Vendég

Nem abban a kerületben lakom. A lakhely szerinti topikban nem tudnak segítséget adni?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok izgulós anyukajelöltek! Kép

Szóljatok már kispapának, egy gyors kör sok mindent men tud könnyíteni KépKépKép És az még természetes is.. KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

men=meg Kép

Kép
Kép
pocó

Pocó,
Már én is gondoltam rá. Szerintem ehhez fogunk folyamodniKép.

Csirkesz,
Már találtam egy jó kis honlapot, ahol volt egy pár II.kerületi doki felsorolva. De azért köszi a tippet!

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Már elég rég írtam, lehet, hogy nem is emlékeztek rám Kép
Látom mindenki jól van és sorban születnek a babák annyira jó Kép Azért mindíg olvasgatlak ám titeket így nem maradok le semmirőlKép
Énis már nagyon szeretném letenni a pocakot mert már minden bajom van Kép De már nincs sok hátra nekem sem Kép
Trompipi: Ne légy elkenődve hisz nemsokára megszületik a kisbabád olyan közel vagy már, hogy lehet, hogy bármelyik percben beindul a szülés Kép
Csirkesz: Neked is kitartás! Elhiszem, hogy nem könnyűek ezek az utcsó napok, és éjszaka is fáj a medecédnél??
Lányok ti mennyit híztatok??? Én tök el vagyok kenődve mert kb 16 kiló jött fel pedig annyira reménykedtem, hogy nem leszek bálna a végére de most sem úsztam meg mint az elsőnél, pedig ez sokkal jobban indult Kép

Na jó nem fecsegek itt össze vissza Kép

Mindenkinek kitartást!!!!!!!!

Sziasztok: Niki
(37+0)
lani

Trompipi, Magika!
Már nincs sok hátra, utánna meg minden más leszKép
A medencém és a többi tartozékom nekem is fájt, aludni se igazán tudtam az utolsó hónapban, kitartás.

Végre éjszaka 2 óráról 3 óránkénti szopira tértünk át, vége a nagy szopi bummnak.Így Valamelyest ki tudom aludni magam, csak épp a hormonjaim a szoptatás alatt álmossággal ajándékoznak megKép De ez így van rendjén, vicces azért amikor a baba a cicin, én meg alszom.
Ma 1 órás sétánk volt a Városligetben, akkor pont sütött a nap.

Noémi
fantikbaba

Andi!
Én II. kerületi vagyok, a Kútvölgyibe járok és bátran merem ajánlani a dokimat, Dr. Mészáros Gábort. Ha még aktuális a barátnődnek, akkor megírom az elérhetőségeit.

Egyébként én is nagyon nehezen bírom már a pocómat, de még nem készült el itthon minden a csöppség fogadására, úgyhogy maradnia kell még odabent. Egyébként programozott csaszi lesz, hacsak nem lep meg minket a kismanó, mint Macsekékat!Kép

Gabi
efgabi

Niki,
Szerintem a 16 kiló miatt ne légy elkenődve, hidd el, nagy része lemegy majd szülés után, a többi meg a szoptatás miatt!

Noémi,
De jó lehetett sétáltatni a babuszt! Olyan szép, őszi idő van. Mennyi idősek is vagytok pontosan? Mikor vitted ki először? Ilyenkor mit adsz rá (mármint ilyen időban, mint pl. ma van)?

Gabi,
Köszi, találtam már egy honlapot 4 dokival a II.ker-ben, de szívesen veszem a Te dokid elérhetőségét. Ide küldheted: trombitasandreaKUKACtvnetwork.hu.

Andi
Vendég

Lanyok!

Az orvos szerint nekem sincs mar dugom csutortok ota, de a baba csak nem jon. Kép
Szoktak kemenyedeseim lenni, eleg sok es suru (rendszeres), ami nem faj, csak kellemetlen, de mindig elmulik.
Faj a csipom is, de ezen kivul semmi.
Mar egy hete nem alszom. Kép Amit meg sikerul, azt is csak ulve a gyomorsav miatt. Kép

Na de nem panaszkodom annyit.
Szerintem nagyon jol birtam eddig, most jott el az ido egy hete, hogy nem birom, addig semmi bajom nem volt.
Felujitottunk egy hazat, tuleltem ket vizsgaidoszakot, megszerveztunk egy eskuvot, megjartam Egyiptomot 6,5 honaposan es augusztus 2-ig dolgoztam mindemellett.
Szoval eddig jo volt, de mar nem.

Na most jol kiirtam magambol. Kép

Magi
Vendég

Találtam egy érdekes cikket:
http://mysite.verizon.net/vze1w13x/index/szules.txt
A szülésről szól és a Velvet fórumán "rendelő" Dr.Spock írta. Érdemes elolvasni.
Andi
Vendég

Magi,
Ne add fel a végén! Pontosan tudom, mit érzel, roppant lehangoló ez a várakozás, a különböző fájdalmak, kellemetlenségek, a hatalmas pocak, a várakozás, de ki kell tartanunk!!! Ilyenkor már valóban nem olyan hűdejó állapot a terhesség, de ki kell várnunk. A gyümölcs is akkor esik le a fáról, amikor már megérett. Mondom én, aki szintén nagyon türelmetlen. De muszáj bírni még. Az meg nem baj, ha itt kiírod/kisírod magad. Mind meghallgatunk!!!
Andi
Vendég

Andi!

Koszi a tamogatast.
Drukkolok neked nagyon! Kép
Na meg mindenkinek. Kép
CSak nem gondoltam, hogy a veget ennyire nem fogom birni.
En nem vagyok turelmetlen, csak mar a sok kellemetlen dolgot, a pokoli ejszakakat nem birom.
Na meg azt, hogy a labamra nem jon fel semmi az odema miatt. Kép

Vegulis kenytelen vagyok kitartani, ugy sem tudok mit csinalni. Kép

Magi
Vendég

Hali!
Kispapa kiütött a nyeregből. Mióta megsinálta a táblázatotr, állandóan követi az oldalt, s hangosan felolvassa nekem, hogy ki mit írt. Teljesen meglepett ez a nagyfokú érdeklődés, ugyanis eddig csak csodálkozni hallottam, hogy mit lehet ennyi idő alatt összírni. Most meg kaptam a fenekemre, hogy ezeket leírtam...
Ajánlottam neki, hogy regisztráljon Kép

Szóval még mindig egyben, semmi jel a változásra, és igen, mindent kipróbáltam, és Pocó: az sem jött be, de jónak valóban jó volt, a lépcsőzéssel pl. egy napon nem lehet említeni Kép

A cikket elolvastuk, Andi, természetesen hangosan, és alig úsztam meg, hogy az író javaslatát ne kövessük, tillik a többszöri ismétlést Kép

mindenkinek puszi, vigyázzatok magatokra, kedden megyek dokihoz, akkor lesz a párom szülinapja is, hátha szülünk Kép

zsófi
papzso

Noémi,
nem kértem még időpontot a 6 hetesre, de én nem is akarok visszamenni már a dokinkhoz, megkértem Tridit (akinél végül szültem), hogy hadd menjünk hozzá. Még mindig morcos vagyok kicsit, amiért a 34. hét után nem volt több ultrahang, és nem tudtuk, hogy Peti már egyáltalán nem fejlődik jól odabent. Kép Persze nem tudom, az aggódáson kívül mit lehetett volna tenni, de azért mégis...

Macs,
ezt Peti is csinálja - mármint, hogy szíve szerint le sem jönne a ciciről - de mivel most mérlegelünk, tudom, hogy kb. 8-12 perc alatt (!!) kiszopizza a kaját, utána már csak kb 10 ml-t eszik még egyszer ennyi idő alatt, ha visszateszem. Nálunk most az a megoldás, hogy 20 perc után vége a cicizésnek, de megkapja a cumit, és dédelgetem még amíg elalszik. Tényleg sokkal kevesebbet fáj a hasa, pedig így is eszik 100-120-akat majdnem minden alkalommal.

Bár ma elég rossz napunk van - ha ölben van, elalszik, majd ha leteszem, 10 perc múlva felébred és sír. Kép Szegénykém, nem tudom, mi van, felváltva hurcibáljuk a párommal. Kép Remélem, elmúlik, holnaptól egyedül leszek...
babs

Ja, mégvalami a pocakfájósoknak. A védőnő javaslata pocakfájás esetére - nekünk tök jól bejött. Oldalára kell fektetni a babát, az egyik kezeddel az óramutató járásával megegyező irányban körkörösen maszírozod a pocakját (nagyjából a köldöke a közepe a körnek), a másik kezeddel pedig ezzel egyidőben a gerince mellett maszírozod fel-le. 1 perc múlva átfordítod a babát a másik oldalára, és ott folytatod. Majd vissza, és oda, és vissza...

A párom rendesen röhögött rajtam, amíg sikerült összekoordinálnom a mozgást, de megérte. Kép
babs

Sziasztok!

Végre itthon vagyunk, köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :-) Tegnap este engedtek haza minket, egy pici izgulás volt, mert Márk kicsit besárgult, szolizott kék fényben 1/2 napot,de utána rendbe jött, ettől tették függővé a haza jövetelt. A tejem a szülés után 48 órával beindult, azt hittem, hogy szétdurrannak a cicijeim, de szerencsére Márk nagyon ügyesen ráérzett a szopizásra és azóta szorgalmasan táplálkozik. Az orvosomnak és a szülésznőmnek nagyon hálás vagyok, férjem hatalmas támaszom volt szintén. Hamarosan leirom a szüléstörténetet is, de egyelőre kisfiúnk gyakran követel magának. Kép Már elég fitten érzem magam, szerencsére a gátsebem gyorsan gyógyul. Még mindig alig hiszem el, hogy 1 hete még mit sem sejtve sétálgattunk a párommal kettesben és most meg már itt van egy tündéri lény velünk. Kép

Majd igyekszem visszaolvasni a történéseket, mindenkinek, aki még a nagy esemény előtt áll sok kitartást kivánok!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Üdv csajok (és Férfiemberek?)!
Regisztráltam, ezt nem lehetett szó nélkül hagynom...
Nem ütöttem ki a nyeregből, mindig túloz ;)
A táblázatot megcsináltam, de szeretném tovább javítani, hogy az utánunk következőnek ne kelljen újból begépelni/átgépelni minden sort, mert sokáig tart, és nem is szeretném én csinálni a végtelenségig Kép
Az érdeklődés részben a frissítési szándéknak szól (ki szült, ki nem), részben annak, hogy asszony tényleg szülhetne már, részben arról, hogy jó tudni, ki mivel tömi a fejét, míg én (a házi piszológus) nem figyelek Kép

A hangos felolvasás arról szól, hogy nem látja rendesen, meg folyik ki a szeme, meg minden, én meg úgyis napi 8-10 órát ülök gép előtt (szakmai ártalom), tehát úgyis mindegy nekem. Na de hát ennyit a szívességekről ;)

Amúgy hiányolom innen az apukákat. Az apafej tele van csajokkal, itt nem látom a papák leveleit túl gyakran...

Na de visszatérve a témára... Dr.Spock "cikke" nagyon szimpi volt, már csak azért is, mert régóta ezt magyarázom asszonynak (papzso Kép ), hogy a dolgok így működnek, nem csak szülés terén, de mindenhol.

Na, mielőtt még házaspárbaj helyszínévé változtatom a listát, abbafejezem a mondandómat (illetve hiányának közvetítését felétek), és inkább megpróbálok valami emészthetőt csinálni a táblázatból.

Útravalónak részemről csak annyit:

Aki nem hiszi, járjon utána.
Legyen szó bármiről, ha feladod, vége. Ha nem adod fel, olyan dolgokra lehetsz képes, amire legmerészebb álmaidban sem gondoltál volna...
Jah, esetleges (leg)végső érvnek: ha feladod, akkor magad "javára" döntesz a gyermekkel szemben...

Na persze én ezt nem tudhatom, csak egy férfi vagyok, könnyen beszélek...

Üdv, meg minden hasonló mindenkinek, sok szeretetet, jó pocakhurcolást, sok kitartást, mégtöbb szeretetet (ezt nem lehet túladagolni), meg mindenféle jókat.

ZsóPapa
zsopapa

Sziasztok!

Én is egyben vagyok még, ma voltam dokinál, ctg+vizsgálat, háááát: méhszáj persze nem csukódott vissza, viszont nem nyílt tovább, baba beilleszkedve, de juszt se akar kinézniKépKép Az orvosom fel volt háborodva, hogy miért épp a harmadikat akarom túlhordani, ezért megegyeztünk, csütörtökig kap haladékot Emese, aztán programszülés lesz a dologból. Nem nagyon komálom a beavatkozást, viszont a két pici lányom mellett nem tudom felvállalni, hogy a jövő héttől a túlhordás miatt kétnaponta járjak Pestre ellenőrzésre, amikor 1 óra az útKép...evvan.

Magi,
kitartás, most már tényleg nem sok az, ami soknak tűnikKép
Gyomorsavra nem próbálsz valamit bevenni? Pl. Maalox szirup vagy Rennie tabletta nyugodtan mehet, vény nélkül is hozzájuthatsz a patikában. Nekem bevállt, pedig az első lányomnál, meg sajna most is nagyon bírt gyomorsavam lenniKép Tudom, milyen borzasztó, hogy éjszaka nem lehet miatta vízszintbe helyezkedni, pedig úgy aludna az ember lánya.

Andi, Zsófi
most már aztán tessék belehúzni, mert valaki tényleg beelőzKép Pl. én is hétfő reggelente szoktam szülni, lehet hogy holnap máris nyúlcipőt húzokKép

Mennem kell
üdv
Momo
39+0 (és már egy hónapja azzal fenyegettek, hogy korán fogok szülniKép)

Momo
momo

Szia Zsópapa!
Tök jó, hogy egy Y kromoszómás is van közöttünk. Legalább könnyebb lesz megértenie egymást a két nemnekKép Persze csakis kölcsönösenKép

Nem holnapra mondanak hidegfrontot?? Andi, Zsófi, azt hiszem Tietek a pályaKépKép

Medencém továbbra sem hagy nyugodni (NikiKép kösz a kérdést, de sajna éjszaka semKép), viszont ma új szokást vettem fel. Nem hasznos, de lagalább csinálok valamit. Minden babamozgás után robogok a fürdőbe a tükör elé pocakot nézni, hogy leszállt-e, vagy sem. Eddig persze nemKép Viszont szép gömbölyűKép Körzővel sem lehetne szabályosabbat rajzolniKép
Cicim viszket, mint a franc, azt hiszem gyógyul a hét eleji karmolásomKépKép
A testi nyűgjeimet úgy ahogy tudom kezelni, viszont kezd az agyam "leblokkolni". Semmi mást nem csinál, mint a testem jelzéseit figyelgeti (pl. rúgás volt, popsi-riszálás, gyorsan futás - pisi lesz, cici vakarás, mozog?, nem mozog?). Jó, hogy még gépelni tudok.

Megyek ostobán bambulni a tv elé. Holnap reggel kórház, lesz ctg, uh, pisivizslatás, méhszájvizsgálat. Kíváncsi vagyok, hogy melyiknek mi lesz az eredménye. (legalább kiderül mekkora a kis hapsi a hasambanKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Itthon vagyunk. Minden rendben, Hanna baba most alszik.KépKép
A szüléstörténetemet már a kórházban a szülés után megírtam, friss élményekkel, mindjárt bemásolom. Jó hosszú!Kép
Átfutottam, amit írtatok, de látom, még senki nem követte a példánkat... Be kell valljam, amikor még előtte voltam, én is nagyon vártam, hogy mi lesz, de amikor eljött az ideje a kórházba indulásnak, még szívesen tartottam volna bent egy kis ideig.Kép Persze így utólag jó, hogy kijöttKép.

Szülés:
(09.15. szerda 13:25, kórházi ágyon írva)

Éjszaka 1-kor megint arra ébredtem, hogy méhösszehúzódásaim vannak, de mivel előtte szinte minden éjszaka, ezért nem tudtam, hogy csak álmodom, ill. hogy nem lesz-e megint az, hogy egy darabig megy, aztán nagy csendKép.
Hát nem lett. Páromat nem ébresztettem fel, hadd aludjon (legalább ő legyen kipihent Kép), én meg elkezdtem mérni. Kb. 10 percenként jöttek, és azért ebben már volt erő.
Fürödtem, aztán a kanapén megpróbáltam én is pihenni a köztes időben. (A férjemet nem zavartam, mert ő és a gyerekek az emeleti szobákban voltak.) E két dolgot váltogattam (a méhösszehúzódások jól bírhatóak voltak), amikor egy kicsit besűrűsödtek, már 5-6 percenként jöttek.
Mivel tőlünk a kórház elég messze van (még csúcsidőn kívül is, 1/4 6 volt), gondoltam itt az ideje felébreszteni a páromat. Ő is zuhanyozott, borotválkozott, aztán indultunk. Szóltunk a dokinak és a szülésznőnek (fura módon mindkettő épp ma volt ügyeletesKépKép, így csak egy kicsivel kellett korábban bejönniük). 1/2 7 k. beértünk mi is, szülésznő már várt.
Az első CTG kicsit rossz lett, ill. a vérnyomásom is picit a határérték felett volt. Járkáltam, aztán a doki is megérkezett, ő vizsgált meg először. Mint kiderült a keddi, előző napi állapot teljesen hasonló volt...Kép Burkot repesztett, aminek annyira nem örültem, mert a két nagyobbnál ekkor jöttek a sűrű és fájó méhösszehúzódások, ráadásul Beninél ez a rész több, mint 8 órát tartott 2-3 percesekkel... (Nátánnál nem derült ki, meddig tartott volna). Szóval nem volt túl bíztató. Fájások tényleg beindultak változó időközökkel, de azért sűrűbben, hát nem volt könnyű. Közben persze CTG, amik szintén nem túl bíztató képet mutattak, mert a méhösszehúzódások elején leesett a szívhang, de aztán rendeződött. Nátánnál is így kezdődött, emiatt lett császár.Kép
A bíztató viszont az volt, hogy tágultamKépKépKép. A burokrepesztés szűk 2 ujjnyi méhszájjal 1/2 8-kor történt és 8-kor már 3 ujjnyi volt!!Kép Csak ne kellett volna felfeküdni a vizsgálatokhoz, ill. a CTG is kimaradhatott volna (természetesen nem lehetett, ezzel tökéletesen egyetértettem, és a szülésznőm volt olyan kedves, hogy megengedte, hogy álljak)! Haladgattunk, fájt, én meg közben róttam a köröket a szülőszobában (szerintem maratoni távotKép gyalogoltam le, de a méhösszehúzódások alatt érdekes módon így tudtam egyedül normálisan lélegezni (és konszolidáltan kinézni (utólag a párom és a szülésznő is azt állította, hogy nagyon sikerül, hát én nem így éreztemKépKép), nem ordítaniKépKép)) és ugye a gravitáció... Az nagyon sok erőt adott, hogy most tényleg nem hiábavaló volt. Közben a doki a férjemet tájékoztatta, hogy milyen következményei lehetnek a szívhang leesésnek (tudtuk, ill. persze most eleve benne volt a császár lehetősége, így semmi nem ért volna váratlanul, csak max. rossz lett volna...), de ezek a tágulás előrehaladtával Istennek hála teljesen megszüntekKép. A férjem nem nagyon tudott segíteni (én egy kicsit magamnak való vagyok ilyenkor), de már a jelenléte jó volt (bár egyszer mondtam neki, hogy a telefonja az akváriumban fog kikötniKépKép, mint előző napban a Barátok Köztben, persze nem engem akart bosszantani (nem is bosszantott), csak épp mára teljesen tele volt a naptárja tárgyalásokkal, és nem mindenkit tudott előre lemondani hajnal 6-kor. Azért ez csak egy nagyon pici részénél történt a szülésnek, igyekezett maximálisan rám figyelni). Közben voltak toló jellegű fájások, de nálam ezek nem különültek el élesen a normáltól. 10:05-kor megint megvizsgált a doki és tolhattam! Alig akartam elhinni, hogy pár percen belül baba lesz, mert Beninél ez a rész is 1,5 óra volt. Lehet, hogy most jobban csináltam?KépKép 2 fájással már a buksija a gátnál volt (nem ragaszkodtam a gátvédelemhez, és az előzetes császár miatt inkább vágtak)), és még egy fájással ki is bújt 10:18-kor. A párom elsőre nem ismerte fel, hogy lány!KépKép Ami az egyik nagy vágyam volt: hasamra kaptam, rögtön megnyugodott, apuja elvágta a köldökzsinórt.
Kép
Még maradt nálam pár percig (érdekes módon a két szöszi fiam után ő sötét hajúKép), aztán ott a szobában megmérték (dokim ismét jól tippelt) 3800 g és 56 cm. Mosdatás nem volt, bebugyolálták, apuja pedig tarthatta a varrás alatt (kicsit repedtem a méhszájnál is). Aztán egyedül hagytak minket 2 órára (SMS hegyek és telefonok), szopizott. Az idő leteltével átvittek a gyerekágyas részre, őt megmosdatták és kaptam is vissza. Kicsit később én is elmentem zuhanyozni, most meg én írok, ő meg békésen alszik.Kép (14:30) Ez ekkor készült:
Kép
Bár nem volt könnyű, és közben mondtam is a páromnak, hogy a következőt most már tényleg ő szüli megKépKép, mégis nagyon jó emlék már most a szülésem. A dokim és a szülésznőm végtelenül kedves és segítőkész volt (hála nekikKépKép), viszonylag gyors volt (a tényleges tágulási szak 2,5 óra), ill. a császárt is elkerültük. Külön öröm, hogy a két fiú után kislányunk lett... Mit akarhattam volna még?KépKép

ÉS a mai napig az élmények:
A gyerekágy most egészen felülmúlta a várakozásomat. Szülésznők és a csecsemősök is kedevesek, figyelmesek voltak. Hanna azon a 10 percen kívül, amíg a szülészetről a gyerekágyra kerültünk, ill. a fürdetéseken kívül végig velem volt. Jól szopizik, sőt túl jól, kisebesítette a mellemet (kicsi a szája, nagy a cici, nem tudta kellően bekapni). De nagyon szorgalmas volt már az első napon, nem nagyon olvasta a szakkönyvetKépKép, miszerint neki ilyenkor rövidebben, de gyakran kell szopiznia. Meg is gyártotta a tejcsit, már a második napon újra hízni kezdett, és tegnap este 3760 g-nak mértékKépKép (ugye 3800 g-mal született)... Nagyon jó leányzó, ha teli van a pocija, akkor alszik (tegnap éjszaka 5 órát egyhuzamban, és akkor is nekem kellett ébreszteni), ébren sem sír, hanem nézelődik.
Itt egy esti nyitott szemes kép (azért ilyen, mert ne akartam vakuzni, nehogy megijedjen):
Kép
Ez meg a mai hazahozatal:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Látom, fellendült a forgalom itt a topikban.
Üdv. Zsópapának is! Az én édes párom még nem vette rá magát, hogy regisztráljon, de ő is egyre érdeklődőbben és gyakrabban olvasgat bele az irományainkba... És mindig kérdezősködik az újonnan született babák felől. Asszem, ő jobban ki van már akadva, mint én... Reggel nagyon el volt szontyolodva az orvostól hazafelé jövet.
Mostmár aktívan ki kellene vennie a részét a szülésmegindításban is, ha már 9 hónapja is olyan aktív tudott lenniKép.

Beszti,
Örülünk a történetednek. Nagyon édes a babád!
Remélem, egy hét múlva már az én történetemet is olvashatjátok (bár erre nagyon kis esélyt látok).

Na, én most elteszem magam holnapra, mert ma még csak háromszor sikerült elaludnom...
Mindenkinek jó éjszakát!

Andi
Vendég

Beszti nagyon köszi a történetet, olyan megható Kép Külön köszönet a sok képértKép

Macsek várjuk a te történetedet is, de nem elkepkodni, most pihenj, aztán majd ha lesz időd Kép

Lányok, fel a fejjel, ki a pocakkal, minden rendben lesz, és szülünk, amikor a kis Lurkók elérkezettnek látják az időt.

puszi mindenkinek, jó éjszakát (kismamik: mindenki aludjon, nem virrasztunk Kép )
papzso

Sziasztok! Kép
Egyszer már elszállt a levelem, úgyhogy most csak pár szóban!

Túlhordók és finisleők! Kép Nem sokára Ti is babáztok, meglátjátok, a manók tudni fogják mikor bújjanak ki! Kép Jönnek a frontok a jövő héten!!!

Magi! Ki más érten meg jobban a kinjaidat, mint mint?! Panaszkodj csak nyugodtan! Kép

Andi! Én is II. ker. Szinté Kútvölgyis vagyok, csak Tóth dokis.

Gabi! Noémi! Babs! Köszönöm a megnyugtató sorokat! Remélem, nem fogok sokszor igy kétségek között őrlödni! Kép
A legújabb "attrakciónk" a totál beragadt csipás balszem, de ettől nem ijedtem meg annyira, mert halottam róla, hogy elég gyakori a kismanóknál..

Szurkolok, hogy aki szülni akar, szüljön, aki pedig még bent kell hogy tartsa a bauszt, annak sikerüljön! Kép

Psuz mindenkinek,

Macs
maccs

Sziasztok lanyok!

Latom ma Macson es rajtam kivul mindenki eleg jol aludt.
Mondjuk eddig en is, ami nagy szo.
egyszer sem volt sem pisi sem gyomorsav, mondjuk mert ulve alszom, de meg igy sem. Kép

Nagyon koszonom nektek a biztatast.

Megint rossz hireket kaptam.
Egy nagyon kedves ismerosunknek kiujul a csontrakja, megint korhazban van rosszabb mint regen. Teljesen kivagyok.
A lanya ket nappal fiatalabb nalam, most varja a masodik babat. O meg begorcsolt es azert kerult korhazba. Mondjuk mar jobban vannak es haza engedtek, de nem csinalhat semmit.
REgen az ismerosunkben az tartotta a lelket, es azert is tudott meggyogyulni, mert nagyon eros volt, hogy meg akarja elni a lanya eskuvojet meg az elso unokajat. Ez volt 4 eve.
volt csontveloatultetes, kemoterapia vagy sugarkezeles, nem is tudom mar, de minden drasztikus dolog. Tulelte, meggyogyult pedig keves eselyt adtak neki. Erre meg este telefonal, hogy megint es most rosszabb. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ugy hogy az en kis piti bajaim eltorpulnek.

Teljesen letortem.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Éjszaka rengeteget keményedett a hasam és fájt is a derekam (alig aludtam). Remélem, ezek már igazi jóslók voltak és tágultam is velük együtt. Ja, és a babusz is nagyon mozgott a keményedések alkalmával.
Ma nem megyek dokihoz, majd csak holnap NST-re.

Most megyek reggelit csinálni Nikinek, a nagylányomnak.

Andi
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Magi, sajnálom, ami történt, a legjobb barátnőm anyukája rákban halt meg, sejtem, hogy mit éltek át. Ő 10 évet harcolt ki még magának ahhoz képest, amit mondtak neki.

Nálam változatlanull semmi, holnap ctg+doki.

puszi mindenkinek:zsófi
papzso

Sziasztok!

Magi, sajnalomKép

Beszti: szep szules volt, gratulaKép es Hanna gyonyoruKép Hallom talalkoztal benn mzs-vel, majdnem sikerult egy napon szulnotokKép

Zsofi: en is megyk holnap ctg-re, 11.30-ra, te mikor? Osszefuthatnank ha egy idoben megyunkKép

Nem tudom eldonteni, megpiszkaltassam-e a mehszajamat holnap a dokival vagy sem....O felajanlotta, de nem kotelezo, ha nagyon unnam a banant. Unom en, csak az megsem termeszetes dologKép Szerintetek?

Ja es valami takonyszeru (bocsKép) jon belolem par napja, feheres szinu, ez lehet a nyakdugo?

orsoly
orsoly

Orsoly,

Bár én még nem taliztam a dugómmal, szerintem ha takonyszerű, akkor lehet, hogy az.

Méhszáj-piszkálás: nehéz kérdés. Nekem nem ajánlotta fel a dokim. Neked hogy áll a méhszájad amúgy? Nekem még mindig 3100. Asszem, én is várnék még kicsit vele (mondjuk kiírás után kb. 5 napot). De minden eset más ás más... Az orvos kifejezetten ajánlja a pitiszkálást, vagy csak felajánlotta?

Andi
Vendég

Orsoly!
Nekem azt mondta a ctg-s nőci, hogy csak menjek, aztán majd lesz hely, ne is kérjek időpontot, de akkor beszólok a páromnak, hogy kérjen holnap 11.30-ra, hátha beférek pont akkorra.

Piszkálásról én nem hallottam, de nekem az utóbbi két méhszájvizsgálás nem volt valami kellemes, és utána jött is belőlem a dugasz.
A piszkálás lehet,hogy ennél agresszívabb, és akkor már a baba is jön...

Én amiatt aggódom, hogy a dokim pénteken nem lesz Bp-en, mert egy konferencián tart előadást.
papzso

Beszti!
Szép kislányod vanKépÉs szép "méretes" baba, örülök hogy nem lett csaszi, és viszonylag gyorsan ment minden.Milyen szorgalmas vagy születéstörténet ügybenKép

Trompipi!
Mózeses (összezipzárózható) a babakocsink így nem kell sok hacuka a babára, egy rugit, egy fület takaró sapkát, egy ujjatlan hálózsákot(levegőztető zsáknak használom) és szükség szerint egy vastagabb takaró, tegnap nem kellett.
Végig aludt a szentemKép

Noémi
fantikbaba

Lányok,
Valami barna folyik belőlem. Most elmegyünk bevásárolni, aztán meglesem, mit alakul ez a cucc. Remélem, a dugóm távozik szép csendben (és nem vér).
Andi
Vendég

Orsoly!
Ctg holnap tele lesz, délre megyek, és lehet, hogy várnom kell, ha kész vagy bent, akkor beszélhetünk, ha utána ráérsz. Biztos odaérek 12 előtt, beviszem a papírt, szerintem fel fogsz ismerni a kismamafarmergatyómról és a 104 ilómról Kép

Noémi!
Én is szorgalmasan figyelek öltöztetés ügyben, utoljára hatévesen öltöztettem babákat, de azok nem éltek Kép Így nem is fáztak és melegük sem volt Kép

Anyukák!
Tegnap láttam egy tök jó ötletet babáknak, noha eleht, hogy annyira már nem lesz meleg. A barátnőm anyukája kötött egy mellénykét, s hogy könnyebben fel lehessen adni, tulképpen egy téglalap, közepén lyukkal a fejének, két oldalt meg össze lehet kötni a derekánál. Sétáltatáskor adják rá, gyorsan fel-le vehető, pedig elég ficergős a kiscsaj.
papzso

Andi!
Alakul a dolog Kép
papzso

Andi!

Megy a drukk!!! Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Andi: hajraKép a mehszajpiszkat a dokim sem szereti, de csutortokon meg 3000-es volt a mehszajam, ma pedig mar 40+3 vagyok (tehat holnap mar 4 napot tulhordtam), es azert nyilvan szeretne mar o is kinn tudni a babatKép Ezert ajanlotta fel, aszonta rambizza, akarom-e. Csutortokon viszont tuti megpiszkalja, hatha alakul tole a dolog (persze ha addig nem szulok megKép)

Zsofi: ha fajt a piszka es jott utana a dugasz, akkor megpiszkalta a mehszajadat, ez a piszkaKép Egyebkent nem kene hogy fajjon meg ilyenek....Ctg-n akkor talizunk, rajtam labszarkozepig ero zold kismamagatyo leszKép

orsoly
orsoly

okés...
egyébként akkortól fájt a méhszájvizsgálat, hogy elkezdett kinyílni a méhszáj...
panaszkodott a doki, hogy alig éri el, hogy megnézze hány ujjnyi, én meg majdnem szóltam neki, hogy amennyiben a manduláimat keresi, akkor azokat 6 éve az ORFIban hagytam Kép
papzso

A kardigán (plüss kocsikabát) lemaradtKép
fantikbaba

Na, mostmár 1000%, hogy ez a nyákdugó. A vásárlás meghozta a hatását. Olyan, amilyennek lennie kell. Takonyszerű, kicsit véres, stb (már bocs). És most nagyon örülök. Ugye, ez azt jelenti, hogy nyílok?
Vendég

AztKép Készítsd a kezed ügyébe a kórházi pakkot, és ne nagyon mászkálj.
http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/gyfszoveg.htm
Érdekes oldal
fantikbaba

A pakk készen áll, én is igazából. Csak fájások nincsenek... Még napok is eltelhetnek, de szombatig csak nem kell már várnom, nem igaz?
Vendég

Nos most erosnek erzem magam.
Eddig vasaltam, most megpucolom az ablakokat a haloban, majd kitakaritom.
Hatha tortenik tole valami. Kép

Majd a furdo jon soron.

Holnap meg a foldszinten konyha, etkezo nappali. Kép

Andi!

Nagy drukk neked.
Kép

Magi
Vendég

Zsófi!
Boldog névnapot utólag is!Kép

Andi!
Az én méhlepényem már 30 óta tutira 3-as. Akkor azt mondta az UH-os, hogy nem csodálkozna, ha már megszültem volna. Erre jött egy kis pánik….
A szülésznő megnyugtatott, hogy ez nem jelent semmit. Volt egy olyan kismamája, akinek már 26. héten 3 volt a méhlepény, és a 39. héten szült. Ne aggódj, addig, amíg jó az áramlása.

Macs!
Hétvégén voltam babalátógatóban, ahol a mama megnyugtatott, hogy az első 3 hónapban nem tudod elkényeztetni a babát. Most lassan 5 hónapos a kisfia, és már tudatosan kéredzkedik ölbe. Erre mondta, hogy most lehetne, igazán elkapatni, ha nem vigyáz.

Magika!
Gyomorsavra nekem a hamlet szelet vált be. Próbáltad már?

Beszti! Csoda szép a kislányod. Kép

Lányok egy kicsit kezdek pánikolni, csak nem tudom miért. Olyan jól érzem magam egyben, és úgy várom, már, hogy lássam, de akkor is pánikolok, csak az okát nem tudom. Normális ez? vagy csak én nem vagyok az?Kép
Ráadásul valami nyavaját is összeszedtem, mert hasmenés mellé volt egy kis infulenza tünetem is, ami szerencsére elmúlt.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Nekem is van kicsi hasmenesem, meg jol meg is vagyok fazva. Torokfajas es natha. Kép
Szoktam neha Mebukaint szopogatni az jo.
Na meg neha iszom teat, persze malnalevel teat es olyan jol szokott esni. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
BesztiKép Szép a történeted, szerintem mindenki ilyet kívánna magának, ha tehetné. A kislányod tüneményes. Gratulálok Nektek még egyszerKép

MosziKép
Én is élvezem a várandosságot (már amikor nem valami nyavaja gyötörKép), de néha engem is kerülget pár ilyesztő érzés. Többnyire attól vagyok bekakkantva, hogy mennyire fogom bírni a strapát. Fel tudok-e éjszaka kelni, tudok-e szoptatni (és egyébként is hogy kell azt??), és társai. De aztán lehiggadok, és vígasztalom magam, hogy nem én leszek az első a világtörténelem során, aki szül, és a férjével kell gondoskodni a babáról. (Nagyszülők sajna távol vannak.)

Voltam ma dokkernál. Minden a lehető legnagyobb rendben. Méhlepény érettsége II. kategória. alig van itt-ott egy meszes foltocska. Lepénykével tehát még bírja a rendszer. Bébike ellátása is tök jó a köldökzsinóron keresztül, de az ebadta ded persze a vizsgálat során pont azt piszkálta, amit nem kellett volna, azaz a köldökzsinórt. Mivel rugdalta, elég hülye eredmény született, ezért az oldalamra kellett feküdnöm, hogy a bébit is, meg a köldökzsinórt is kibillentsem a helyéről. A baba meg a szája elé tette a kezét, mintha a markába vigyorogna, mondván: jól kibabráltam veletek, igaz???
Még sosem voltam ilyen áramlás vizsgálaton, ezért meglepődtem, hogy még azt is megnézték, hogy a buksijában (tehát az agyában) megfelelő-e az oxigénellátás.
Manócska kb. 3400 gramm (+/-10%), és a leletre azt is ráírták, hogy "egy élénken mozgó magzat". Lehet, hogy ez már rendellenes?? Vagy egyébként miért írná rá a vizsgáló személyzet?????
Méhszáj 2000KépKép Ez már haladás. Úgy örülök neki. Igaz, hogy dokinéni szerint még hátul van, és teljesen zárt, de azért szépen lassan haladunk. Azt is hozzátette, hogy a csemete még nem nagyon igyekszik kifelé, de azért puhul a méhszáj. Jött a szokásos: "bármi van jönni kell, nem telefonálni" mondat is.
Igaz, hogy ez a vizsgálat kicsit kellemetlen volt, és véres is lett a kesztyűje, de azt mondta, hogy ez a puhulás miatt van, és ne ijedjek meg, ha még holnap is csurran-cseppen egy kis alvadt vér.

És most jöjjön, ami még nem volt! Megpróbálok egy-két képet felrakni a babaodúról, és a híres-nevezetes gobleinekről, és forgókárólKép (persze ne várjatok művészien tökéletes kézimunkákatKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Andi!

Azért ugye ismered a mondást, hogy még egy baba sem maradt bent. Bár azt nem tudom, hogy a babák is ismerik-e, néha kétlem...KépKép

Macs!

Csipás szem: nem kötőhártya-gyulladása van? Az kezelni kéne (elég egyszerű), mutasd meg a dokinak. Állítólag hazahozatal előtt minden baba kap valami izét (ezüst nitrát?), egyfajta szembetegség megelőzéséhez és a kötőhártyagyulladás ennek az eredménye. kamillás vattával kell kintről befelé letörölgetni a szemét.

Magi!

Elárulom, hogy én sem aludtam jó, de géphez ülni nem volt időm. Igaz, nekem most nem pocilakóként tette próbára a lányom a türelmemet. valami miatt msot nem ment olyan egyszerűen az evés-alvás, mint korábban...Kép

Orsoly!

Hát nem gondoltam hogy találkozunk, annak ellenére, hogy eredetileg 1 napra voltunk kiírva (nekem ez később módosítva lett 2 nappal korábbra). Az egyik szülésznő közvetítettKépKép, hogy keres valaki (egy 3 gyerekes Hanna nevű kislánnyal rendelkező anyukát), aki a netről ismer. Remélem ma haza tudnak jönni, mert Noémit "napoztatni" kellett...
Nekem a nyák takonyszerű volt, de nem fehér, hanem sárgás-barnás (nem véres). Jött több kicsi adag, de amikor egyértelműen elment, az egy elég jelentős adag volt.
Méhszájpiszkálás: kérdés, hogy mennyit használ. Mert ha csak fájdalmas (valószínűnek tartom, hogy az), de nincs hatása... Meg kéne kérdezni a dokidtól, hogy milyen esélyei vannak, szokott-e hatása lenni.
Egyébként mennyire biztos a dátum? Nem lehet elszámolva?

Noémi!

Szülés után úgysem tudtam aludni, a babával minden rendben volt, gyönyörködtem benne, közben meg ott volt a kis számítógép (ami egyben a telefonom is), gondoltam beírom frissibe...
A kórházi napjaink amúgy sem voltak túl izgalmasak, eseménydúsak. Látogatom csak pár volt, Hanna rendes kislány volt, elolvastam 2,5 könyvet...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Na, ez nem megy. Mindig azt írja a gép, hogy az általam csatolni kívánt kép mérete meghaladja a 650x700 pixelt. Hiába próbálkoztam, nem sikerült lecsökkentenem a képek méreteit. (Pedig a saját gépem szerint ennél már kisebb a felbontás, a babanet mégsem engedi feltenni).
Majd máskor....

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: