A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok lanyok.
Hat az a helyzet, egy pöttyet fraszban vagyok.
Oktober 8 ra van idöpontom, es mert a pocaklako ugy döntött, fenet fog fejjel lefele logni, csaszarnak nezünk elebe.
Tudna nekem valaki a csaszarrol a megyi korhazban irni?
Eddig olvasgattam a neten a cikkeket, es mit ne mondjak, az okos dokik jol ram hoztak a fraszt szakcikkeikkel. Kép(
Szoval valami megnyugtato kellene, es igerem többet nem olvasok a temanak utana.
A Bedy doktornönel lesz a csaszi, benne megbizok, de most tenylegegy kicsit elfogott a felsz. .(((
pele1

Szia Pele!

Én ugyan nem a megyeibe szültem de az utolsó (4) szülésem császár lett.Nekem nem okozott problémát igaz nem tudtam hogy császár lesz mert pikk-pakk vittek fel a mütöbe mert nem fájás gyenge voltam.De nem is ez a lényeg ,hanem hogy nem kell félni a császártól legalább is csak az én tapasztalatom szerint.Csak addig volt kellemetlen amig a csövek lógtak belölem,amikor kiszedték ökett akkor sokkal könnyebb volt.A varrat szedés se volt nagyon rossz inkább én féltem nagyon.Volt olyan anyuka akinek normál szülése volt és sokkal rosszabbul nézet ki mint én ezt csak bátoritás képpen irom.hát be is fejeztem ha valami konkrétan érdekell kérdezz nyugodtan.
szia gabi
gabi32

Sziasztok!

Pele, biztos a császár? Nagy a baba?

Én a Klinikán szültem, így a Megyeit nem ismerem- Dorottya is faros volt, ő kitolatott, így megúsztam a császárt. Mondjuk nem volt nagy baba, 2870 g és 48 cm.
Az is lehet, hogy még meggondolja magát a kis pocaklakó. Kép Szorítok nektek!

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Pele
Nem tudok sajna semmi biztatot irni,de remelem sikerul megnyugodnod! Kép

Kis betegeknek gyogyulast!
Szilvi
Koszi a hianyolast, megvagyunk! 7vegen Pecsen voltunk! Kép Annnnnyyyira joooo volt! Kép Kiscsajszid nagyon edes ahogy alkot!

Bea
De jo,hogy igy birjak a csajszik a bolcsit! Remeljuk igy is marad! Hogy alltok a reggeli kelessel? Nem akarnanak tobbet aludni?

Lanyok
Esztus mar olvasta a Friss babakat,de azert itt is mindenkepp szeretnem megosztani veletek a nagy hirt! Jon a kisteso! Kép Kép Kép Annnyira orulunk neki! Kicsit fura, mert sosem gondoltam arra,hogy a kovetkezot nem a Pecsen fogom szulni...Ahogy hallom itt kicsit masak a tarifak...Brrrrr Kép Kép

Szep estet mindenkinek!
Norka
norkini

Norki
kijavítalak: Eszti Kép avagy beszti

üdv és még1x gratula
beszti71

Sziasztok!

Kuschel: sajna nem tudok segíteni császár ügyben, engem csak fenyegettek vele mindkétszer.

Norka: nagy-nagy gratula a kistesóhoz!!!!

Dandy
dandy

Dandy, Eszti
Koszi! Kép

Eszti
Bocsiiiiiiiiii Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Norka, gratulálok a kistesóhoz, boldog babavárást és jó egészséget kívánok nektek! Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok lányok!
Volt tali?Az elmult 1 hétben nem voltam netközelben,és most már itt vagyok.
Dandy!
Jobbulást nektek!
Gabi!
Vagyok msgen.
Többiek hogy vagytok?
Sziasztok!
Móni

cerka

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!
Móni, taliról nem tudok. Kép

Esztus
Esztus

Akkor ezekszerint nem jött össze Kép.De majd 1x sikerül összehozni.Lehet hogy még idén.Te mennél amúgy talira Esztus?Móni

cerka

A fene egy emeg most repült el egy egezs regeny, amit eddig irtam. .(((
Na akkor ujra.
Sziasztok lanyok.
Köszönöm a valaszokat, igen csaszar lesz, mert ül es 4 kilo körülire varjak a fiatalurat. Kép

A csaszartol nem is felek, de szövödmenyekröl irtak a dokik a neten, na attol kaptam fraszt. Bar igaz, en vagyok a hülye, minek olvasok orvosi horrort?? Kép

Gabi:
Hogy csinaljak a csaszart a megyeioben?
Altatnak, reszleges erzestelenites, vagy mi? Milyen mellekhatasokra szamitsak? Tippek, mi az amit ne csinaljak?
Mikor lehet felkelni, meddig van az ember fia a megörzöben, a babat mikor lehet latni, a csaszarnal apuka a közelben lehet?
Meddig voltal bent, mehösszehuzot kaptal valamit? ergamot vagy valami jobb is van mar?
jo es rossz tapasztalataid a megyei korhazrol?
Milyenek a szobak, az elosztasok, fürdö, wc, szobatarsak?
Latogatas hogy lehetseges?

A következö kerdes sort barki megvalaszolhatja, ez alatalanos! Kép
Mit kell a korhazba bevinni? Mi az amit nem kernek, de praktikus ha nalam van? Tippek, ötletek, jöhetnek minden mennyisegben.
Ti mar voltatok bent, igy tudjatok a hezagokat, mi az ami kellet volna,mi az ami hasznos volt?
Mit kernek a babahoz? Pelenkat, ruhakat?
Polya mar nincs remelem, mert halaistennek sehol sem lattam mar.

Hat most ez jutott eszembe, elöre is köszönöm a segitsegeteket! Kép)
Az az igazsag, a baratnöm mar regen szült, meg 18 eves fejel, es azota azt "kicsit" valtozott a vilag ezen a teren.
Amire meg az anyukam emlekszik, na az meg meg regebbi törtenet. Kép
pele1

Szia Pele!
Ha nem haragszol,én is elmondanám a császáromat ha érdekel,nekem 2x volt.De ha nem haragszl nem írom le még1x az egészet,kicsit hosszú lenne,de itt a cím,ahova már x leírtam:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
De látom jártál már arra,csak a várandósoknál Kép
Hát hogy mit vigyél?Sztem,általános dolgokat,a látogatásról nem írok,mert azóta lehet hogy megváltoztak a dolgok,mert én még a régi megyeiben szültem.De az tuti,hogy a párod csak ajtón kívül lehet,a műtőben nem.
Móni

cerka

Bocsi lehet hogy nem jól írtam a címet,na mindeggy,a szülés topicban a császárral szültem-nél írtam le a kis történetemet. Kép

cerka

Sziasztok!

Pele Kép
ajánlom figyelmedbe a következő honlapot:
www.freeweb.hu/nlctb
(és a többieknek is!)
Egy lány összegyűjti az nlc fórumából kimásolgatott, word-ösített anyagokat, így létre hozott egy nlc tudásbázist. Már most nagyon sok hasznos és érdekes dolog van fenn, pl.: mit kell vinni szüléskor a kórházba, mire kell figyelni babakocsivásárláskor stb. Babás témákon kívül rengeteg recept, mesék és egyéb érdekességek vannak a honlapon. Nézzétek meg és ha van hasonló doksitok, amit közkinccsé tennétek, akkor küldjétek el a lánynak, az e-mail címe a honlapon olvasható.

Üdv mindenkinek:

Ildi
iii_

Szia Pele !

Én men a megyeiben szültem hanem a klinikán .és altatásban .nem sok mindenre tudok válaszólni a kérdéseidből mert nálam sürgösségi volt a császár és ezért altatásban csinálták de én nem is bántam volt már 3 normáll szülésem ugyhogy nem maradtam le semmiről tudom milyen igyis szülni meg úgy is .nekem szövödményeim nem voltak a sebem szépen gyogyult pedig elég kövér vagyok sajna lógó hassal de ez sem okozott problémát a sebem gyogyulásában.a babát már bármibe haza lehett hozzni nem kell a pólya lehett babahordozoba is kis ing rugi pelenka a feje alá és hát a popsira .
szerintem ami fontos betétt tisztálkodási szer és sok-sok bugyi mert ha balesett történik akkor mosni nincs lehetöség evöszköz pohár papucs köntös más most nem jút eszembe.hát az intenzivre látogatótt nem engedtek be de oda a babát is csak 1 szer hozták fel meg mutattni akkor is én kértem .nálunk széklet után másnap lekerülünk a gyerekágyra na ott aztán annyitt volt velem a baba amennyitt akartam.hát most megint csak ennyit ha még valami eszembe jút akkor irok
Szia
gabi
gabi32

Sziasztok

Norka: Gratulálok...Kép És...mit szeretnétek???
Jázi gondolom örül neki, nagyon boldog egészségben kihordott terhességet kívánok..
Hova jársz terhesgondozásra?Bp-en akarsz mindenképpen szülni?
Én a Fehérvári útra jártam a XI.ker-be.
Nagyon örülök nektek.

Pele1
Itthon vagytok már?
Szülés után mikor mentek vissza?

Mindenkinek kellemes napot kíván
SzilviKép
Kuschel

Sziasztok!
Kuschel: Meg nem vagyok otthon, szombat ejjel erkezek. .))
Neke dtipped mi kellhet, mi nem, mi az ami jo lenne bent a korhazban?
Gabi. Köszi szepen, ez nem sürgössegi lesz, na majd csak akad valaki aki a megyeiben jart. .)))
pele1

Sajnálom Pele1 nem tudok segíteni abban mi kell itt a kórházban , tudod én mind a 2 X "kint" szültem.
Szilvi
Kuschel

Szia Szilvi!
Abbamaradt a taliszervezés?hogy vagytok?Móni

cerka

Sziasztok!

Pele: nem kaptad meg annak idején az e-mailemet?
Abban mindent leírtam, hogy mit kell vinni, milyenek a körülmények.
A császárt valszeg érzéstelenítésben fogják csinálni. A férjed szerintem nem lehet bent, de a babát mindjárt megmutatják. Külön intenzív osztály nincs, csak intenzív szoba. kb. 1 nap után visznek fel a gyerekágyra, ahol már a baba veled lesz, addig az újszülött osztályon.

DAndy
dandy

Sziasztok!

Megyeit nem ismerem, de a Klinikán a babák pólyában vannak, és kapnak ruhát is. Haza saját ruciban lehet vinni, embere válogatja, hogy pólyában vagy bébihordozóban.

Ezek szerint elmaradt a tali. Talán majd összejön. Kép

Szép napot kívánok mindenkinek, az eső ellenére.

Esztus
Esztus

Szia Dandy!
nem kaptam meg az emailt akkor, eleg sok gond volt a nettel nalunk. .(((
Köszi az infokat.
El tudnad meg egyszer küldeni az emailt?
Most hogy közeleg a befekves ideje, hat egy kicsit lampalazas vagyok. Kép))
A megyeiröl milyen a benyomasod, mik a jo, mik a rossz dolgok?
Ha vannak....
pele1

Sziasztok lányokKép
bocsi, hogy idecsöppenek, de ti talán tudtok nekem tanácsot adni.
Mi sajna még csak a próbálozásos időszakunkat éljük, egyenlőre sikertelenülKép.
Tudtok valakit ajánlani, akihez érdemes segítségért fordulni.
Teljesen analfabéta vagyok nőgyógyász szakemberek terénKép. Én szeretnék a Megyeiben taláni valakit, de ha klinikás dokit tudok ajánlani, azt is szívesen veszem.
Előre is köszi a segítségeteket!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Pele1
Én is csaszival szültem, vagyis az lett a vége. Bekötötték az eda-t nekem és nagyon jó volt mikor a műtét közben vagyis a végén meghallottam a kisfiam sírását. Így rögtön láthattam is. Sajna utánna én 4 napig voltam az intenzíven igy naponta csak 1x láthattam a picurt. Ez a klinikán volt, nem tudom, hogy hogyan működik a megyeiben.
Korházi cuccok:
- betét!!!! nagyon sok, próbálj olyat venni aminek nem ragasztós az alja, vagy legalábbis nem szárnyas, mert a műtét után nem húzhatsz bugyit. Műtét után 8 órával felkeltenek mosdani (betéttel a lábad között úgy togyogsz mint egy pingvin - szörnyű) és csak a gyerekágyon húzhatsz majd bugyit.
-mobil töltő (ne nevess, sokan otthon hagyják)
-melltartó betét
-kenőcs a cicire, hogy ne repedjen be
-én vittem tejcsi beindító homeóbogyót
-szükséges papírok
-én vittem bimbóvédőt, vagyis hozattam be mert nem akart szopizni, hozzászoktatták a cumihoz! (mai napig szopik Kép )
a többit gondolom te is tudod
a picnek majd az apuka:
-popsitörlő
-pelus (naponta csak kettőt adnak)
-ha akarsz cumi
több most nem jut eszembe. Ez mind a kilináka vonatkozik!!!

Stella
nekem is nagyon nehezen érkezett a fiam és én nagyon sok köszönettel tartozom Dr. Gőcze Péternek!!! Mindent kipróbált, műtött és végén velem együtt örült!!! Nagyon vigyázott rám!!! Pedig vad idegen voltam számára először.

Na megyek........
Eszti
beszti71

EsztiKép
Nagyon jól hangzik, amiket a dokidról írtál, de az sajna nem derült ki számomra, hogy hol rendel.
A Megyeiben?
Bocsi
Stella (amúgy "civilben" szintén Eszti)

Kép
stella9

Szia Bezszti!
Hol lehet ezt a tejbeindito bogyot kapni?? es mi a neve?
Köszi a valaszokat! Kép)
pele1

Sziasztok lányok!
Ezek szerint ugrott a tali azért nem hívtatok.
CERKA!
bocsi de nem találom a lapod címét ezért nem írtam.Mi van veletek?
puszi mindenkinek
Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Stella:

Szabadság u. nemtudommennyi, különben a klinikán dolgozik. Ha gondolod, megírom a telszámát, de 5000 ft a maszek rendelés Kép

Pele

Széchenyi téri patika, de aált. már mindenhol van . URTICA URENS 5 CH. fontos az 5 CH, mert a15 -ös elapasztó.
ha gondolod, jó a laktoherb tea, de nekem abból is 4 filter kellett egy napra. azt megcsináétam egész napra egyben és csak azt ittam. bocsi de ákos itt nyüglődik és 1 kézzel..........

eszti
beszti71

Sziasztok!

Stella, szorítok Nektek! Kép Orvost ajánlani nem tudok (nincs ilyen tapasztalatom) de Eszti már ajánlott. Kép Remélem nektek is sikerülni fog! Kép

Esztus
Esztus

Szisztok!
Bimbam,ha a nevemre katt,ott előjön a profilom,és oda be is van írva a címe a honlapomnak.Amúgy hogy állsz a fogyival?Én eddig -7-nél tartok!!!!!!!

cerka

Sziasztok!

Én ugyan nem pécsi vagyok, de a megyeiben fogok szülni.
Pele: én úgy tudom, hogy a megyeibe nem kell vinni pelenkát, pólyát sem. Magadnak tegyél el laktoherb teát (azt nem tudom, hogy főznek-e ott nekünk, vagy vitessen be az ember magának). Én is október 8-ra vagyok kiírva, de a Török dokinál fogok szülni (legalábbis remélem). A császáros esetről nem tudok semmit, de azt hallottam, hogy rooming szobák vannak, csak éjjel viszik el a piciket és arra az időre is lehet kérni, hogy hozzák ha felébred a pici, és ne adjanak neki semmit, hanem megszoptatod. Mivel te pécsi vagy, kérdezd meg a védőnődet, most megy egy kismama tanfolyam a kórházban éppen. Szerdánként van. Egy ismerősöm jár rá, és ő szokta írni a dolgokat nekem.
Viszont van egy kérdésem. Te hogy hallottad, behívják a választott orvost, és ott van a szülésnél, bármikor is van az?

Stella9: te írtad, hogy próbálozol a gyermekáldással és keresel hozzá dokit. Nos, Törk dokit tudom ajánlani, és ráadásul a megyeiben dolgozik. Ő segített nekem is, nyugodt lélekkel tudom ajánlani. Mondhatnám kimondottan ez a szakterülete. Ha érdekel, megírom a rendelési idejét, stb.
caca2

Szia Caca!
Igen, a valasztott orvost felhivjak telefonon, eddig legalabbis igy van.
pele1

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a segítséget, hatalmas listát gyűjtöttem dokikbólKép, mindenki mást ajánl.

Azt hiszem a Török Attilát keresem meg.
CacaKép köszi már kinyomoztam a rendelési idejét!

Nektek jó babázást és aki még elötte van, annak probélmamentes szülést kívánok!
Puszi: Stella

Kép
stella9

Stella: ha bármi kérdésed van Török Attilával kapcsolatban csak szólj, 2 évig jártam hozzá.
Pele: ez megnyugtató, hogy behívják. Én nem ismerek más dokit személyesen ott, és valahogy jobb lenne a megszokott doki
caca2

Sziasztok!

Szép napot kívánok Nektek! Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Befejeztük az első "munkahetünket".
Tök jo,imádnak a lányok bölcsibe járni.Hétfön már ugy kezdünk,hogy otthagyom őket egy orára egyedül.Kiváncsi vagyok,hogy fel fog-e tünni nekik.Szerdán már ott is reggeliznek,igy tehát reggel fél nyolc után ott kell lennünk.Korán kelhetünk!Kép
Utánna már egész délelött maradnak ugy,hogy nem leszek ott.Kiváncs leszek erre is!

Bea

Kép
beatrix2

Beatrix

Nagyon drukkolok nektek a további bölcsis beszoktatáshoz.
" Bíztos jól fog menni".
Én leánykám , nem akar menni Óviba...Kép
Múlt héten mindig sírt amikor meglátott , mentem érte, hogy hazavigyem, kicsit fura mert reggel mindig OK/nincs sírás /...?
Szilvi
Kuschel

Sziasztok

Szeretném megkérdezni, hogy van -e valamelyikőtőknek pár db. felesleges bébiételes üvege,kicsi, nagy mindegy.Én hüle fejemmel anno nagyrészét kidobáltam,pedig olyan jó lenne...
Kerti előnyben...átvétel miatt.
Szilvi
Kuschel

Sziasztok!

Tudtok valami játszóházról Pécsen? A rossz idő estére... Olyan érdekelne ahova egy 1 éves gyermekkel is ellehet menni.

Köszi
Eszti
beszti71

Sziasztok!

Bea, szorítok Nektek! Szerintem ha elvannak, nem lesz gond, és nekik még az is jó, hogy ott vannak egymásnak. KépKépKép

Eszti, még nem voltunk Dorottyával játszóházban, de nézd meg a www.mosolyorszag.hu oldalt. A Mosolyország Játszóház / Party Lufi Service oldala. Azt tudom, hogy szokott lenni nekik minden évben tavasszal "Tavaszi zsibongás" néven játszóház és léggömb kiállítás a Nevkóban.
Esetleg érdeklődj tőlük az info@mosolyorszag.hu címen.

Esztus
Esztus

Sziasztok

Beszti
A Módszertani bölcsödén / Budai Nagy Antal u./ belül van játszóház,naggyon jó.
Ha többet szeretnél tudni , tudok segíteni.
De hallottam, hogy a TVT-n is van valahol...?

Szilvi
Kuschel

Sziasztok!

Beszti: A már említett helyeken kívül (Módszertani Bölcsöde, Testvérvárosok terei Bölcsőde)-n kívül még a Német L.u.-i Bölcsiben is van játszóház.

Kuschel: nekem van 6-8 db bébiételes üvegem, ha ez kisegít, a többit múlt hétemn ajándékoztam el.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Köszi a válaszokat!!!!!

Szilvi!
A módszertani nagggyon érdekelne (anno kb.12 éve dolgoztam ott). Kb. 10 üvegem nekem is van. kertis vagyok, ha gondolod összefuthatnánk.

Esztus
Köszi, de az még olyan sokára lesz. Mondjuk szívesen átugranám a telet. Annyira utálom.

Eszti
beszti71

Sziasztok

Holnap ráérek, úgyhogy ha gondoljátok ,eltudok ugrani az üvegekért.
Ha nektek is jó, akkor hívjatok vagy írjatok.
Privibe írok telcsiszámot.
Szilvi
Kuschel

Beszti

Küldj egy emilt privebe , akkor megírom a számomat, mert nem publikus az emil címed.
Szilvi
Kuschel

Caca2

Örömmel olvastam, hogy Te is a Törökhöz jársz a Megyeibe és nemsokára szülni fogsz. Nekem is ő az orvosom, de én még csak 11 hetes vagyok és nagyon örülnék neki, ha írnál róla pár infót, hogy vagy vele megelégedve.

Előre is köszi, Beus
beus76

Sziasztok!

Sajna múlt héten nem nagyon tudtam írni, Niki teljesen kikészít. Egy percre nem tudom magára hagyni, kapaszkodik a lábamba, és ordít. Nálatok is volt ilyen, hogy egyáltalán nem volt el egyedül? És képzeljétek, elkezdett mászni!!! Kép Még nem sokat mászik egyszerre, de legalább rájött, hogy hogyan kell. Úgy örülök.

Beatrix! Örülök, hogy ilyen szépen megy a bölcsis beszoktatás. Írnál egy pár sort róla, hogy hogy megy ez? Mikor kell beiratni például, mert én jővőre szeretnék visszamenni dolgozni, mennyi ideig kell velük ott lenni, stb?

Engem is érdekelnének a játszóházak. Kb. mennyi idős kortól érdemes őket vinni?

Norkini! Utólag is szívből gratulálok a pocaklakóhoz!

Kuschel! Nekem is van pár üvegem, nem sok, mert mindig kidobálom. Ha gondolod, valamelyik játszón összefuthatunk holnap.

Betta
betta
Nagykozár

Sziasztok!

Betta, gratulálok Nikinek a mászáshoz! Kép
Dorottya az utóbbi időben nagyon anyás lett, bár eddig sem szeretett nélkülözni. Kép Vannak ilyen korszakok. Kép

Esztus
Esztus

Köszi Esztus, nagyon ari vagy. Kicsit biztató, hogy nem csak az én lányom ilyen anyás. Kép
betta
Nagykozár

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: