Sziasztok!
Szia Bea!
Leírom, amit nekem a dokinő mondott a második napon. Nem kell vele egyetérteni, mert nem a mai divatot tükrözi, de nálunk hellyel -közel bevált. Persze, minden gyerek más, és nem is okoskodni akarok, de hátha ad valami ötletet, mert Te hamarosan összesel a fáradságtól. Mineden tiszteletem a tiéd egyébként, hogy még bírod.
Mikor hazajöttünk, én is igény szerint tettem mellre a gyereket. Ha akarta fél óránként, óránként. Az tuti, hogy ritkán telt el két etetés között 2,5 vagy 3 óra. Éjjel meg csak a cicimen volt hajlandó elaludni. Tehát egész éjjel a mellemen lógott. Ez ugye jó volt egyrészről, mert nem csak cumizott, hanem szívta is a tejet, és ettől lett jócskán. Viszont már egy hetesen állandóan fájt a hasa, mert megette a 80-100 grammokat, időnként 110-140-t, amit 2-3 hónapos babák adagja.
A doktornő mondta, hogy az én gyerekem, tulajdonképpen azt csinálok vele, amit akarok, de még lehet, hogy egy évesen is a mellemen fog elaludni, amit se fizikailag, se idegileg nem fogok bírni, pláne, hogy van egy másik. Azt mondta, hogy jó az igény szerinti etetés, de a baba nem csak akkor sír, ha éhes, hanem akkor is, ha pl. a hasa fáj. És ha ilyenkor még rátöltök, akkor még jobban fog a hasa fájni. És ha vigasztalásra vágyik, akkor is a cicit akarja, de a tej már nem feltétlenül kell a hasába, ugyanezen ok miatt. Úgyhogy azt mondta, hogy kezdjük el kialakítani a 2,5 - 3 órás etetéseket (kezdetben 2 órás lett volna, de mivel az én kisfiam sokat evett, ezért mi rögtön 2,5 - 3 órákkal kezdtük). Azt mondta, hogy lehet látni, mikor a hasa fáj. Ekkor próbáljuk megnyugtatni másképp, ha végképp nem megy máshogy, játékcumival. De ezt csak legvégső esetben javasolta. Minden etetéshez mondta, hogy adjam a Saab Simplexet, ill. ha 3 nap után nincs javulás, próbáljak mást. Hát nekünk mostanra az Infacol jött. be. Mondta, hogy az etetési idők kitolását próbálhatjuk még úgy is, hogy egy kis vizet adunk neki kanállal, fecskendővel, vagy pohárból. És azt mondta, hogy próbáljam máshogy altatni, ne mellen. Mert ráadásul az egész éjjeli mellen lógástól totál felázott a mellem, a csillagokat láttam.
Úgyhogy nálunk napközbe most 2,5 és 3 óránként eszik, kb. fél-háromnegyed órát van mellen (kb. 15 perc alatt kiszívja ami kell, a többi csak a vigasztalás), éjjel egyszer kel. Minden etetéshez Infacolt kap, és a védőnő tanácsára vettünk szélcsövet. Ez egy kis gumicső, amit a fenkébe kell dugni és kijön rajta a puki. Nálunk a kaki pelenkaszámra

Komolyan, nem viccelek. Minden etetésnél volt kaki, és én azt hittem, hogy a sok kajától akkora a gyerek hasa, mint a hordó. Hát az első csövezésnél három pelenkányi kaki jött ki. Azóta egyébként ritkábban fáj a hasa, és nagyobb mennyiségeket kakil. A csövezést egyébként mindig anyu csinálja, én nem bírom. Pedig a gyerek nem sír, nem is érez belőle semmit.
Az altatás cirkuszos, mert szeretne kézbe lenni, de ugye ez se lehet. A vállamon elalszik utána beteszem a kiságyba. Ott természetesen felkel. Beszélek hozzá, meg simogatom a hátát. Ha nagyon sír, és behergeli magát, akkor felveszem, hátha büfizni kell még, meg azért, hogy kicsit megnyugodjon. Ha megnyugodott, visszateszem a kiságyba, és ezt addig játszuk, míg el nem alszik. Sírni akkor szoktam hagyni, amikor egy-másfél óra után még nem aludt el, de látszik rajta, hogy nagyon fáradt. Mert ugye neki még aludni is 16-18 órát kellene, na nekünk ebből nap közbe van hogy 3 összejön, meg ha hozzáadom az éjjelt, akkor se jön 10-12 óra alvásnál több ki. Szóval, ha végképp nem tudom elaltatni, akkor gonosz anya módjára hagyom sírni. Kb. 10-15 perc alatt elalszik. Ennél még soha nem tartott tovább. Ilyenkor is ott vagyok mellette és simogatom, meg beszélek hozzá.
Ja, és mi be szoktuk vetni a játékcumit. Hál istennek a szopizást nem befolyásolta. Akkor szokta vadul szívni, mikor fáj a pocak és valami lesz a pelusba. De egyébként nagy ívbe köpi ki

Vízzel is szoktuk cselezni, de nyel belőle hármat és utána felháborodottan üvölt, hogy mégis mit tömtem a szájába. Persze ugyanígy van a lefejt tejemmel. Tök mindegy, hogy tele a pocak, neki kell az üres cicin is fél-háromnegyed órát pöszmörögni.
Úgy csinálom egyébként, hogy előszőr a cicimet adom oda neki, szívja csak ki szépen. Ha kevés, még pohárból kap. És utána visszateszem az üres cickóra, amin cumizhat még.
Hát nálunk így megy, és hellyel közel bevált.
Kitartás neked, valamit próbálj, mert tutira felborulsz. Nemcsak a tejedre, rád is szüksége van mindkettőnek. Vigyázz magadra!