A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

köszönöm a jó szavakat ! már kicsit jobb a kedvem! délután mennem kell még az idióta védőnőhöz tudjátok az antipatikushoz! ahhhh - borult az idő pedig érzem hogy tavaszodni akar!

ma anyukám felhívott hogy felviditson! hihetetlen érzéke van hozzám! mintha a másik felem lenne! tudja mikor mit mondjon! azt mondja: Egérke (így hiv sokszor) képzeld Rexikének nem adunk több polivitaplexet mert már olyan erős hogy apád reggelente mint a Tu154-es repül mögötte - vagyis inkább már a kutya sétáltat és nem ő! :-) hát jót nevettem! vizualizáltam! amúgy a kutyus tényleg nagyon erős és már ugat! és morog és néha röfög! a röfögés abszolút pozitiv a doki szerint azt jelenti boldog ! örülök hogy egy kutyát megmentettünk a halál torkából!
Vendég

Emlekeztek mutattam ezeket, amiket a mult heten sikeritettem :) Hat megjottek, edesek... na csak azert irok megint rola, mert ezek pl Next up to 1 honapos meretek, es szerintem jo nagyok :) Emlekeim szerint ebben egy ujszulott (mar olyan amilyet en tudok :D:D) lotyogni fog egy darabig rendesen, de legalabb van ra esely (igy szemmertek alapjan), hogy tovabb jo lesz mint egy honap :)
Kép

luna6

Huh, Lányok, ez kőkemény! Nanetto, nagyon el tudom képzelni, hogy mennyire megijedtél; remélhetőleg egyedi eset volt, és sosem történik ismét... de ahogy Geoo-t is olvasom, rémes, és nagyon ijesztő.

detti_10

ah leirhatatlan! Geo én nem is tudom téged olvasván az én két napos ... PÁNIKOM a te kálváriádhoz!!!!! fuh!
hát remélem nem jön elő! és érdkees hogy senki nem említette a migrént pedig GEO csontra pontosan azt irtad le meg Jeny te is!!!! ..... basszus! megállapitottam hogy ahogy kijön a két csik onnantól kezdve 40 hétig tiszta aggódás az életem / életünk! :-)
Vendég

Akkor közkívánósságra :D a receptek:

Milka csoki:
50 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db. vaníliás cukor
2 dl habtejszín
5 kávéskanál kakaópor
25 dkg turista tejpor(3 nagy zacsi)
5 dkg darált dió, vagy mazsola, vagy kókuszreszelék(én nem raktam bele egyiket sem)

A cukrot, vajat, vaníliás cukrot és a 2 dl tejszínt kb. 5 percig főzzük.A forró masszába beletesszük a kakaót, tejport, mazsolát.(vagy diót, vagy kókuszt)

Az egészet egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, legalább fél napra. Aztán rájárunk, és kapunk a fejünkre a védőnőtől mérlegelés után!
:lol:

Kép
jenny29
Mór

Luna nekem is kell ilyen napozó! ezekre hogy keresel rá? mert az én angolom elég "kezdetleges" :-) van napozó angolul is!?
bocsi - én olaszul nyomulok!
Vendég

Sport szelet

50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2 tábla tortabevonó, olaj

A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, cukrot, tejet összemelegítjük annyira, hogy a cukor, margarin elolvadjon.Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, és hozzáöntjük a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy tepsibe (én a sütőhöz való fekete lapos tepsibe szoktam)nyomkodjuk, hogy egyenletesen lapos legyen. Nem kell alá se sütőpapír, se vaj, így simán is kijön majd belőle.
Gőz felett 2 tábla tortabevonót felolvasztunk 2 evőkanál olajjal, és ráöntjük a tepsiben levő masszára, majd elsimítjuk.
Mehet be a hűtőbe, majd ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni.

Kép
jenny29
Mór

Luna, a kakaópor az a sima, régi, főzős, keserű. Tudod, itthon macska van a dobozán. :D

Kép
jenny29
Mór

Hat az angol nekem sem az erossegem, raadasul az angolok sem tudjak biztosan mi is ennek a neve :D:D
Mindenezetre leginkabb a ROMPER alatt vannak ezek a labfejnelkuliek (sokszor nem napozok hanem labfejnelkuli rugik),,, de aztan lattam mar playsuit neven is, meg Babygrowkent (jo, hogy azt sem tudjak eldonteni, hogy babyro vagy babygrow :D:D)

A legegyszerubben ugy talalod meg a csodakat ha levalogatod a kinalatot a kovetkezok szerint:
ruhak
csajrucik ES unisex rucik
meret (newborn ES 0-3, tobb nem erdemes mert addigra a mieink teliek lesznek)
NEXT

na ilyenkor mar nem olyan hatalmas a kinalat, es ha van turelmed lehet bongeszni :) (csakmert tenyleg ok sem egyforman nevezik el, odahaza lattam en is a lanyruhakat szoknyanak hivni, a torolkozoket kifogonak :D:D pedig remenyeim szerint az enyim gyerek lesz es nem halacska :D:D)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.02.23 12:39-kor.

luna6

Lááányoook!!!!!!
asszem áfonyás-kivis muffin helyett gonosztörpe muffint csináltam.. :roll:
a mirelit áfonyát becukroztam, állni hagytam, és hozzá kevertem a feldarabolt kivit. megcsináltam a tésztát, de valaogy túl kemény lett, így leöntöttem a gyümikről a levet, és összekevertem a tésztával a gyümit (eredeti recept szerint 3negyed tészta,gyümi,és tetejére megint tészta , tehát ő nem keveri össze és szép világos színű marad a tésztája)
na az én tésztám olyan lila lett!!!! :shock: :shock:
hogy szerintem Luna azonnal be is csukná az ablakot, ha meglánáá!! :P

viszont most lett kész egy adag, és azt kell mondjam, hogy az íze viszont kárpótol!!!

ja és a megsült muffinok már nem lilák, hanem kékek :D

illetve most pakoltam be a mosogatógépbe az edényt, amiben a tészta volt, na az meg már teljesen kék 8)

úgyhogy vicces, de finom :P
Vendég

Köszi Luna! tudom az ebay-hez hihetetlen kitartó türelem kell de utána megvan az eredmény :-) olcsón hihetetlen cuki egyedi dolgok! nekem is minden onnan jön! amúgy babakocsi témában felraktátok az én kocsimat ami nekünk van! a peg perego pliko slim-et! gyönyörű! én minden reggel bemegyek és rálesek! vagy tolok egyet rajta! :-) olyan széééppppp! a gyerekszoba nem hogy alakul nálunk de egyre nagyobb káoszban úszik! :-)
ja hétvégén vettünk libero pelenkát! képzeljétek a Péterfyben a doktornéni azt mondta hogy nehogy mást vegyünk mert bevizsgáltak valami laborba egy csomót és például a pampersbe valami olyan réteggel van átitatva amitől a popsi selymes lesz de nagyon allergén hatású! szóval a libero-t ajánlotta! nem vettünk sokat kezdőcsomag mert lehet hogyérnek ettől függetlenül meglepetések viszont annyi dm pontunk volt hogy 2 csomagot ingyen megkaptunk és ennek irtóra örültem! :-)
amúgy ugye regisztráltatok a libero klubba? most 500 forintos kupon a hónap kuponja! és azért az nem rossz! ...
Vendég

Nanetto,
lehet én zavarodtam meg, vagy valami, de te is a Péterfyben fogsz szülni?
Vendég

Geoo, nem a kinézet számít, tudod:ronda és finom! :wink:
Erről Bridget Jones jutott eszembe, mikor belefőzte a spárga levesbe az igazi kék spárgát, amivel össze volt kötözve az egész, és kék levese lett. :D

Pelenka ügyben én még nem tudok dönteni. Néha moshatós mellett vagyok, néha eldobhatós mellett. Majd még kialakul.

Konkri, igen, földik vagyunk, sőt, még egy suliba is jártunk. :)

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Ma már 3x álltam neki írni,d e ez a fránya munka visszatart...

Megyek sorjában:
Magunkról, mert ez lemaradt a múltkor:
32 éves vagyok, Hanna lányom áprilisban lesz 4 éves. Gyálon lakunk a férjemmel, meg az anyám+bátyám kombinációval egy 2 szintes különálló családi házban. Van egy westi kutyám, Bigyó, egy vadászgörényünk Ferdinánd és egy közös fekete Labrador keverék kutyánk a kertben, Lucy. :D
Igazából német tanár vagyok. Tanítottam 8 évet egy szakmunkás-szakközép iskolában Pesten, de sajna anyagi okok miatt eljöttem számítógépeket távszerelni a HP-hoz. Ez a második évem.
A férjem, Ádám 30 éves less lassanként, szintén informatikus :d Családban marad. Apám is az volt.
Hannát a Péterfyben szültem, EDÁval (mesélek majd) és most is ott szeretném szülni Alexet is. Csak hát nem olyan egyszerű az. :D
Hannát Abkarovics dokinál szültem, de ő nem sokkal ezután kivándorolt Norvégiába. Megértem, én is mennék, ha Ádám nem ragaszkodna Magyarországhoz :D A praxisát Kia doki vette át, aki azóta nem rendel már a kórházban, csak magánban. Nekem meg totál kiesett így, mert azért Gyálról bemenni Budára, hogy megnézzen egy doki, annak nem sok teteje van…. Így jártam ahhoz Gyálon, aki épp volt. Amikor meg kiderült, hogy jön Alex, akkor meg el akartam menni hozzá, de bevéreztem és a Móriczhoz a fehérvári úti rendelő, meg az Imre van a legközelebb, így oda rohantam. Azóta is oda járok, mármint a rendelőbe, mert be lehet jelentkezni, majdnem mindig időpontra behívnak és iszonyat jó az UH-juk. Viszont nem tudom elképzelni, hogy ne a Péterfyben szüljek. Egyrészt az EDA miatt, másrészt meg az már ismerős :D

EDA-áról:
Én is úgy voltam vele, hogy az én gerincemet szúrja az, akinek két anyukája van. Hááát, miután 10 perces fájásaim voltak délután 5től, hajnali 2kor már nem bírtam (azt hittem a vesém szakad le) és kimentem az ügyeletes dokihoz, aki pont a Kia doki volt. Ő adta be az EDÁ-t. Hát, nem fájt. kicsit fura érzés volt, inkább azt mondanám. Bármikor oda adnám a kezébe a gerincemet annak az embernek, az biztos. :D Igazából utána már nem is éreztem. A kihúzást se igen. Viszont persze nem úgy reagáltam rá, ahogy szoktak, mert 1 óra helyett 2 órán keresztül hatott, de úgy, hogy az utcsó 1 órában szép lassan ment kifele belőlem. Így átlag 1 óránként újra fájt. Az utolsó adagot úgy kaptam meg, hogy rá 10 percre Hanna végre hajlandó volt lejjebb menni ÉS végre, 21 óra után elkezdőzhetett a szülés  De addigra már vizes voltam a sok infúziótól, így nem tágultam eléggé, és nem tudtam úgy nyomni. Kénytelen volt Abkarovics kinyomni belőlem Hannát. De készen álltak már egy császárra is. Így a toló fájdalmakból semmit se éreztem, de még így is majdnem elájultam, amikor Hanna feje kijött… Nem volt egyszerű.
Én úgy vagyok most vele, hogy HA újra kell, akkor bármikor újra bevállalom, mert rögtön megtudtam szoptatni Hannát, nem fájt utána semmim (a gátsebet leszámítva) és nem volt számomra negativ hatása. Remélem Hannát se zavarta meg. 

Nanetto és többiek!
Az aztán nem hangzik valami jól!!! :? Én “csak” asztmás vagyok, de legalább látok… max levegőt nem kapok, de azt egész könnyen tudom kezelni…. Én tuti összetojnám magma, hogy most kaptam strókot és úgy maradok életem végéig. (lehet túl sok House-t nézek… :D)

Olyan jó nézni, hogy milyen szép kocsikat vesztek. Nekünk megvan minden még Hannától. Alex is bőszen jól ellesz vele. Van egy óriás felfújható kerekű kocsim a kezdetekre, meg egy 6 kilós Pierre Cardinom a már nem kendőzős korszakra :d

Gemini!
Az a kocsi ingyen volt!!! komolyan mondom csodaszép! :D Gratu, szép fogás! :D

Mennem kell. Még melózok egy órát, azt jön a barátnőm traccsolni egy kicsit. Azt irány Hannáért az oviba. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

nem de unokatesóm most szül ott! vagy most vagy holnap! mondjuk totál kikészült idegileg ugyanis már 1 hete túlhordta a kisfiúát és úgy votl reggel ma már mindenképp befektetik de kiderült nincs hely sem pótágy sem semmi és hazaküldték mire ő totál kiborult hogy ezt nem hiszi el behivják szülni - (orvosa) de nincs hely és nem veszik fel! mert igazából nem indult be de már ugyan 1 hete túlhordta! szóval a végén úgy döntött már pedig ő nem jön haza :-( most a végén persze hazajött de a stressztől a végén lehet hogy újra ott fog ma még kikötni! de csajok ez a kórházhelyzet ez nagyon szomorú! :-(
Vendég

Jenny, üdv a csapatban! + mint volt migrénes is :lol:

Nanetto,
szörnyű volt még olvasni is :roll: Remélem nem kell többet átélned!

Nekem azért sosem volt még csak hasonlóan erős migrénem se. Egyszer-kétszer kellett kihívni az ügyeletet, de ilyen látászavar, vagy hasonló nem volt. Remélem sose lesz.

Engem viszont ma hívtak az ÁNTSZ-től, hogy "járt náluk a vérem" és holnap kijönnének, valami adatlapot kitölteni. Ők is úgy látják, hogy ez friss fertőzés, úgyhogy az antibiotikumot szedhetem a szülésig. Kicsit rossz érzés. Én annyira biztos voltam benne, hogy ez most jó eredményt fog hozni és abbahagyhatom a gyógyszert és vége. Most végig parázni fogok, bár az eszemmel tudom, hogy az nem igazán segít. Na ez van, ezt kell szeretni.

Szombaton megyek a dokimhoz terhelésesre, akkor azért kifaggatom még, hogy merre hány méter. Ráadásul az antibigyóktól viszketek is alul mint a fene. Mondjuk erre számítottam, mindig így van.

Összességében elég rossz a kedvem, de azért olvasgatlak ám titeket!! :lol:

Babakocsi:
ez milyen szerintetek?
http://www.vatera.hu/toma_buggy_belt_to ... 13790.html

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok!

Elhatároztam, hogy megpróbálok 1-2 naponta olvasni meg írni.

Ma jól felcseszte az agyamat egy hülye kanadai-magyar ..csa. Megyek 1 órára terhestornára a SOTÉra, már ott voltam fél egykor, így kint ültem a kocsiban még. Erre jön ez az idióta és elkezd parkolni. A tükörből már láttam, hogy nem lesz jó .... hát igazam lett. :( Meglökött. Kiszállok, elnézést kér és ennyi. A sérülés nem nagy, egy pici húzás a lökhárítón, de... Mondom, ácsi-ácsi. Fizesse ki vagy betétlap (bár kanadai biztosítónál nem jó). Leparkolt, közben nekiment az előtte álló autónak is. Erre minősíthetetlen hangnemben közli, hogy ezt én már rég letolattam és ő nem fizet, max 5 ezret (egy elem lefújása 25e) vagy majd ő elviszi az ő emberéhez, én nem tudom kivel beszélek, ők ketten vannak egy ellen, meg rohadt tolvaj magyarok, stb. Aztán hála istennek európai biztosítása van, így nagy nehezen kitöltötte, hagy ne mondjam milyen stílusban és kommentekkel. Egyszerűen megáll az eszem. Még ő van felháborodva! Hiába parkolok nagyobb távolságra a másik autótól, hiába van kint a vigyázz rám matrica, hiába vigyázok az autómra, az emberek leszarják. Komolyan mondon galytörőt kéne a Fiestámra felszerelni. :) ... Pár hete pont szemtanúja voltam egy hasonló esetnek, természetesen gyerek hátul, fel se tünt neki, hogy nekiment a másiknak, rászóltam, hogy hadjon betétlapot, erre még neki állt feljebb, mondván miért parkolnak elé?!? Néha elgondolkozom, hogy lerakom az autót vagy sofört fogadok - ha lenne rá pénzem -, mert egyszerűen ami itt folyik, az kriminális!
Most kiírtam magamból, talán már lenyugszom. :)

Nanetto: jobbulást kívánok neked. Remélem rendbejön a szemed.

Geo: Én is fosok az epidurálistól, de a fájdalomtól annál inkább. Sajna 0 a fájdalomküszöböm. De ez úgyis az adott szituációban fog eldölni. A sógórnőmnek nem is adtak olyan gyorsan lement a szülés. Majd holnap úgyis beszélek a szülésznővel.

Ödv Jenny a csapatban.

na megyek, mert 4-től még órám van.

Sziasztok.

Kéne már egy vonalzót keresnem. Addig is: 23. hét 2 nap.
bhdetti

U.I.

Hari, szerintem ari a kocsi.
bhdetti

Jenny,
Mi moshatót használtunk és Alexel is azt fogok. Nagyon szerettem! :D

Nanetto!
Uhhh, szegény!!!! :s:s Ez nagyon gáááz!!!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
milyen érdekes olvasni a soraidat :lol:
az én nődokim is Abkarovics volt, abban az időszakban, mikor ingázott külföld és MO között, és egyszer pont akkor kellett mennem, amikor kint volt, és Kia helyettesítette őt. Viszont ekkor Kia annyira a szívembe lopta magát, hogy azóta is ő a dokim :P
Megnyugtató amit írtál, lehet h én is Kia kezébe adom majd a gerincemet :lol:

Nanetto,
sajnálom az unokatesód mizériáját.. :?
nekem az egyik barátnőm szült a Péterfyben tavaly, ő mindennel meg volt elégedve, szobája is volt :D

Hari,
kitartás az antibiotikumhoz!!!
húúú, nekem nagyon tetszik a babakocsi!!
Vendég

bhdetti,
ez elég kemény, ez a parkolós sztori!!! :shock:
én ma kihagytam a sulit :oops:
Vendég

Luna,
Magyarokat vettem. Van nekünk Monapel, meg a Zizzipakk. A Zizzipakkot a barátnőm csinálta és imádom, a monapel meg extra olcsó a többihez képest. És nekem bevált. Miután megvettem a csomagomat és elkezdtem használni Hannával, be is beléptem a cégbe (területi képviselő) és azóta is árulom őket. Így van egy kis extra ebből is.
A Monapelnél a külön belső-külső kombinációt jobban szeretem, mint az all in one-t. A Kushiest is kipróbáltuk, de szerintem az árához képest nem olyan jó. A Zazzipackos lazán kenterbe veri.
http://zizipakk.com/
http://www.monapel.hu/

milyen típusúban gondolkodtál?

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Ha nem a hídnál lenne a magán rendelő, akkor tuti hozzá jártam volna továbbra is...
Tényleg, lehet még időpontot kérni hozzá a kórházba? Kinél kell most? Megpróbálnám megfűzni, hogy én nem tudok az Imrében szülni...... Annyira sokáig próbáltam meggyőzni magam, hogy ááá, nem baj az, meg jó lesz ott is, de nem... :oops:
Egyébként iszonyatosan kedves és alapos doki! :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Egyelore meg nincs dontes :) Nem vetem el a kicsi meretben a prefold otletet, legalabbis sok helyen olvastam, hogy az a piciknek jol bevalik.
De igazabol a lelkemnek asszem az AIOk tennenk igazan jot, mondjuk zsebesben latok tobb fantaziat szaradasi okokbol. De ha kulso belso verzio, felolem ugy is ok :) Na en itt (kezdeti meretben tuti, kesobbkialakul) magyar pelenkahoz nem jutok hozza, de ebayen pl egesz jo aron lehet latni Fuzzybunz meg LL pelusokat, kulsoket, belsoket, mindenfelet. Vegulis van ott tobb megfizetheto marka is, ranezesre szepek is, jok is... de egyszerubb lenne az eletem ha eloben lattam volna mar ilyet :D Mindenesetre az elhatarozasom egyelore igy latatlanban szilard :)

luna6

vok,
kicsit szét vagyok esve, bocsi:kihez lehet időpontot kérni kórházba? gondolom Kiára érted, ő meg a horvát utcában rendel csak, de az asszisztensei mind a kórházban dolgoznak, és tőlük lehet időpontot kérni (én jövő csütörtökön megyek legközelebb :lol: )
Vendég

Sziasztok

Nanetto hála Istennek, hogy már majdnem otthon voltatok, amikor rosszul lettél. Örülök, hogy most már jobban vagy.
Akkor most nem lesznek további vizsgálatok?

Bibó :D 1000-el figyelek, hogy ne nagyon aludjak háton, de még így is előfordul, bár Luna írta talán, hogy nem mindenkinél kell figyelni erre... kérdés, hova tartozom :lol:
Vizsont az én kisfiam azt szereti és akkor aktív, ha háton fekszem. Akkor tudunk "komunikálni" :lol: Ilyenkor mocorog a legjobban.
Ja, meg ha énekelek :lol: Tök mindegy, hogy mit, a rockra is beindul :lol: :lol: :lol:

Gemini gartulálok a babakocsihoz, nagyon szuper!! Az ára meg még ennél is szuperebb :D

Geo tudtam, hogy komoly, ha valakinek migrénje van, de erre nem számítottam :shock: Nagy szerencse, hogy a 2. trimeszterben már nincs. Biztosan visszajöhet szülés után?

Jenny Gratulálok a pocaklakódhoz és üdv a csapatban :D
A Milka csokit én is meg szoktam csinálni és tényleg nagyon-nagyon finom :lol: Én melegen is nagyon szeretem, főleg az edényből a maradékot kikanalazni :lol:

Hari szerintem nagyon szép a babakocsi és nagyon jó állapotban is van. Ha nem kellene buszozásra gondolnom, akkor én is ilyen kocsit választottam volna. Gyönyörű piros :D

A fertőzésed friss? Nagyon sajnálom, hogy gyógyszert kell szedned miatta. Nem úgy van, hogy ezt is "csak" egyszer kell elkapni és utána védettséged lesz?
Bocs, :oops: hogy már nem emlékszem, de hogy is derült ez ki neked?

bhdetti én is elég nehezen bírom a fájdalmat, szóval nem tudom mi lesz, remélem azért jól fogom bírni.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Megpróbálkozok egy új vonalzóval...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Ebben a nagy babakocsi lázban én is belelkesültem, keresgéltem is, de még mindig a Stokke az igazi...
egyet sem láttam ami tetszett volna. vagyis láttam egyet, de nem gondolom komolyan, de azért megmutatom (a fehér tetszik)
http://www.vatera.hu/vadi_uj_etno_multi ... 26338.html
Vendég

Ja és majd' elfelejtettem!!!
Luna,
megcsináltam a tonhalas tésztát, és nem győztem csak tolni a képembe :lol:
Andrásnak is nagyon ízlett!! :D
szóval köszi a receptet :wink:
Vendég

Talinn,
én úgy tudom, hogy a migrén szülés után visszajön.. :(
de persze én örülnék neki a legjobban, ha ez nem így lenne.. :? :D
Vendég

Nem olvastam tovább egy szót se attól amit Jenny írt- melyik iskolába jártunk együtt? általános vagy közép????????????
Most picit meghültem, mármint h ilyen kicsi a világ és te ezt tudod rólam, hogy hova jártam??? Bár ha közép suli akkor lehet hogy abból tudod h mezőgazdász vagyok...
No mindegy, írj privit, ha szabad tudom hogy ki vagy, mert ezek szerint te tudod hogy én ki vagyok... :)
viszont gondolom te fehérváron szülsz...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na elolvastam nagyjából...

Luna lenne egy kérdésem, te mit mondasz?
Ma voltam a gyógyászati segédeszközbe és megnéztem a hasleszorítót... hát nekem 4400ért nem kell egy olyan merev izé. azt hiszem ilyen volt:
http://www.teszvesz.hu/item918759597_sz ... ml#gallery
és hát ez nekem brutálnak tűnt és nyárra... és kényelmetlennek is látszott... mert nagyon merev volt. (de lehet nem pont ez volt)
viszont nézem itt a teszveszt és ezt találtam, ami szimpi, mert ez talán tényleg alakra passzol és formál és nem tűnik olyan merevnek, mint az a kemény izé. ja és mivel én testalkatilag olyan vagyok, hogy felül egyenes és deréktól gömbölyű így minden sztreccs felső felcsúszik és pont a háj fölött áll meg :) ez talán nem csúszna fel... szerinted ez milyen?
http://www.teszvesz.hu/item918247808_ha ... _aron.html

Kép
Kép
Kép
konkri

vagy van ez, de engem ez se ott szorítana le, ahol kell:
http://www.teszvesz.hu/item922654914_ha ... ml#gallery

az az első nekem totál gáz lenne, mert ha lerakom a csípőmre, mert engem ott kell majd szorítani, akkor a többi rész elég érdekesen állna a derekam körül...

Kép
Kép
Kép
konkri

hello!na hát a tegnapom!elmentem a védőnőhöz párocskámmal! gyerekek úgy lecseszett hogy ennyit hiztam hogy én este szinte bűntudattal ettem a párom által kreált vacsorát (sültkrumpli - zöldköret - bélszínroló - icetea kombinációt) na mostan idáig hiztam 58-ról 62-re hasam alig látszik és amúgy is parázom hogy alig jönnek fel a kilók! erre nesze neked!!!!! közölte hogy majd jól megjárom és fájni fog a hátam a térdem izületes leszek stb.!erre pasim kifele jövet úgy rábaszta az ajtót hogy azt hittem kitörik az ablak!de egyáltalán nem volt nekem ez elégtétel úgy elcseszte a napom! ja és mondtuk neki ezt a látásbigyómat meg rosszullétet mire meghúzta a vállát és közölte hogy front! ... ennyi! :-(

viszont a Péterfybe éjjel valami kínkeserves kínok között megszült az unokatesóm! Boldizsár 4 kg-osan természetesen úton EDA-val 53 cm-rel 0:39-kor meglátta a napvilágot (vagy valami olyasmit) :-)
szar volt az est mert mikor megkaptuk a telefont hogy nagyon durván szenved és kínok között van és nem bírja a fájdalmat sehogysem és erre azt mondta álmába nem gondolt tisztára felkavart érzelmileg :-( de hálaég baba-mama azóta jól vannak! és szerintem jelenleg ők a világon a legboldogabbak :-)
szóval lett a végén a péterfyben hely :-)

Mindenkinek szép napot amúgy mára!
Vendég

Sziasztok!

Geo,
Szép-szép, de kuvva drága, ha a hordozó nélküli ára "csak" 69000 hordozóval meg 84500... És még felhozni Miskolcról az egészet.... Egyébként király, mert fordítható a karja, pumpásak a kerekek... szóval tuti :D Én annó úgy voltam vele, hogy olyan kell, ami bírj a gyáli "út" viszonyokat. Olyan xarok az utak, hogy csak na. Most már legalább aszfaltozottak az utak, de ez is csak 1,5 éve. A járdának nevezett valamik, azok kocka kövekből vannak kirakva és mivel a tulajok felelőssége, így van olyan, hol rendben tartják és viszonylag könnyen lehet rajta tolni a kocsit,d e van ahol 3-5 cm es eltérés van 2 kő között.... Szegény Hanna a biciklivel is folyton fennragad az ilyenekben. Szóval volt egy pierre cardinom (azt hittem jó lesz), de aztán megvettem az osztrák e-bayen az óriás felfújható kerekű kocsit :D Imádom máig is. :D Egy hátránya van... nem fordítható neki a karja. Ezt most nagyon sajnálom. Persze én is neki álltam nézelődni... és vannak olyan széééépek. :D És már 40 euróért meg lehet kapni. De ugye annyiban különböznek a mostanitól, hogy fordítható a kar. Na, abba hagyom az ömlengést :d

Te hogy kerültél Abkarovicshoz?

Luna,
Hááát, jó nehéz úgy dönteni, hogy még láttad. Én megnéztem előtte őket.
Ami nekem fontos volt, hogy mennyire gyorsan szárad, mennyire illeszkedik a kicsire... Abban biztos voltam, hogy hajtogatni NEM akarok :D:D Ha megnézed a zizzit, annak iszonyat finom a külsője is. A monapeles egy kicsit durvább, de az sem vészes. Ami a monapelesben jó, hogy a tépőzárral állítható mind a belső, mind a külső. Viszont nem kivehető abetétje és ha még 1et akarsz bele rakni, akkor az már nyomhatja a kicsit, mert ugye csak kívülre tudod tenni. A zizzinél ezt meg lehet oldani belülre rakóssal. Ami nekem bejött az a bambusz. Soha nem gondoltam volna, hogy létezik a pamutnál jobb anyag :D:D

Mennem kell. Majd még próbálok olvasni napközben :D

Legyen szép napotok! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto!
Az a védőnő nem százas!!!!! Én naaaaaaaagyon sokat híztam Hannával és SEMMIM se fájt. Jó, nem voltam esztétikus, meg nem tudtam visszafogyni, no de 4 kiló, az semmi.... Ne hallgass rá!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

a védőnőm egy Á L L A T!!!!! anyámnak most újságoltam a hírt és konkrétan elkezdett röhögni! le is reagálta! de azért nem vicces annyira!!!!! ...
Vendég

Nanetto, tényleg hülye a védőnőd. Ennyi. Nekem tegyél hozzá még 10 kilót a te 4-edhez és akkor lennél ott ahol én. És az én védőnőm azt mondta, még nyugodtan hízhatok. Na mondjuk azért sokat nem akarok, de még lehet. Különben is érezni fogod, ha már "sok". Ne foglalkozz az egész témával. Egyél jóízűen, amit kívánsz és amennyit kívánsz!

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok!!!

Először is köszöntöm az új tagokat. Igyekszem szépen sorjában mindenkit berakni a mi kis táblázatunkba.

Jó sokat írtatok, mióta nem voltam (2 vagy 3 napja) :) De tudjátok, ha én nem vagyok, az azt jelenti, hogy apa itthon van és olyankor övé a számítógép.

Nanetto: Harinak teljesen igaza van a kilókat illetően. Kb. én is már a nehézsúly kategóriába tartozom. :D :D (ajajj, hol van már a pehelysúly :roll: ) Érdekes, hogy magamon nem érzem ezt a plusszt, csak a mérleg mutatja csalhatatlanul. Ja, és én abszolút nem foglalkozom vele, hogy ennyi vagy annyi. Az elsőnél 6 hónap alatt lement a +18 kiló mindenféle fogyókúra nélkül, akkor ez most sem lesz másképp.

A babakocsik amiket belinkeltetek egyszerűen csodaszépek. Én is a nagykerekű, nem bolygósítható kocsikért vagyok oda, pontosan azért amit Wok is írt, hogy Bogival is sokat gyalogoltunk, és a szar utakra bizony ezek a legjobbak (szerintem).

Most megpróbálom visszaolvasni az elmúlt pár nap termését és kiegészíteni a táblázatot.

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Konkri, ezekhez a hasszoritokhoz gyakorlatban nem nagyon tudok hozzaszolni. Nekem a hastamaszto pantom ilyen amit a doki mostanra irt elo, marmint az elsohoz hasonlit, es a pocak alatt fut. De en terhesseg utan nem ilyeneket hasznaltam, hanem alakformalo bugyit, vagy hogy is irjam le. Erosen elasztikus, testszinu az enyim (otthon van, vehetek ujat) es olyan nagymamis, szoval jo magas dereku de az elejeben dupla eros is. Elve nagyon hasonlo a gumiharisnyaehoz, szoval bugyi es rendesen osszetart. Eselye sincsen sehova sem felcsuszni igy :) (es kitunoen tartotta a rugalmassagabol kovetkezoen kozvetlen szules utan a szukseges beteteket is.

luna6

Nanetto,
sajnálom, hogy ilyen dinka a védőnőd, remélem a gyerekkel kapcsolatban nem hozza majd rád a frászt.

Az unokatesódnak gratula!
A "rettenetesen fáj" sztorikat nekem egymásra licitálva mesélik a barátnőim - nevetve. Akkor biztos szar, de mindig arra gondolok, csak kibírták és most meg itt virgonckodnak. Amikor látják, hogy elsápadok, akkor hangnemet váltanak és elmondják, hogy életük legszebb élménye volt és jönnek az "enyhítő körülmények" :) Szerintem az emberekben van egy kis horror imádat, és Zola elbújhat a naturalista regényeivel a szülő nők mögött.
Ha belegondolok ... na, abból nem sok jó sül ki.
De ilyenkor (ha jobb passzban vagyok :) ) eszembe jut egy régi barátnőm jótanácsa: "A 9. hónap végére olyan eleged lesz a hátára fordított teknősbéka létből, az lebeg majd a szemed előtt, valahogy most már jöjjön ki! :wink:
Vendég

Nah meg elmeselem vazlatokban a tegnap estemet, mert 10 perc alatt tuti oregedtem vagy 3 evet es a gyerekem is megkapta elete elso hatalmas adrenalin loketet, csendben is volt ahogy azt ilyenkor kell :)
Nem tudom lattatok e mi volt Madeiran, nos tegnap este kaptunk belole kis izelitot. Az nem lenne baj, hogy vihar van ha en a lakasban vagyok, de pont akkor kellett mennem emberemert a metrohoz. Mikor elindultam ugyan mar dorgott meg villamlott meg esett, de semmi drasztikus. Felutnal sem voltam tan, akkor mar olyan szinten omlott az eso (itt eleve amugy is maskep esik mint otthon, ott ilyen esozesek nem szoktak lenni, de megszoktam mar a hirtelen mennyiseget pillanatok latta) hogy az ablaktorlo maximumon volt es kvazi az elottem halado lampait lattam csak. De egyre erosebb lett, es szinte mar azt sem lattam, es na akkor nekiindult a jeg... ugyhogy lealltam veszvillogoval kicsit az ut szelere, de egyre erosodott a szar, na es akkor kiment a villany mindenutt. Ekkor kaptam igazan fraszt eloszor, mert a csajomat meg idehaza hagytam egyedul, az egesz utam max 10 perc szokott lenni, minek cincalnam. Na de este tok sotetben a lakasban? No mondom fele sem trefa ennek, latok vagy sem, menni kell megmenteni az embert (bar tudtam, neki vannak szeles ereszek vedelemnek) es a csajt. Elindultam, de csak 20 metert tudtam haladni, mert akkora eso volt, hogy mar toban gazoltam, es egyre erosebben esett es egyre nagyobb jegek. Na akkor megint alltam egy picit, de akkor meg eszembe jutott, hogy szerintem ahol allok ott vannak fak az ut menten, es eleg gaz itt allnom, mert ha ramdol akkor innen ki nem szednek, ugyhogy hajra elore... fogalmam nincs rola hogy jutottam be a belvarosba vegul, tobb helyen fel meter mely patakokon, tavakon, de mire beertem elcsitult ez a szar is. Hat komolyan, kezem labam ugy remegett.... na ott eszembe jutott a szules, mert nekem azutan remegett igy mindenem mint a kocsonya, csak akkor ugye a nagy megeroltetestol, most meg a stressztol, aszittem ha hazaerunk ki sem birok szallni a kocsibol :) Fu joanyam, en ilyen brutal vihart eddig csak ablakon at lattam nyari viharban otthon, itt egyaltalan nem jellemzoek, de igy benne vezetni egyedul, hat ez nekem tobb volt mint felelmetes.

luna6

Rémtörténetekben nekem is volt részem. Fontos megjegyeznem, hogy minden szülés más és más, tehát a miénk biztosan nem olyan lesz, mint az x vagy y barátnőé, rokoné stb.
Én úgy álltam hozzá, hogy majd csak lesz valahogy, én megpróbálom az orvos, szülésznő utasításait követni és aszerint cselekedni, abból nem lehet baj.

Érdekes, hogy a saját szülésemről nem tudok rémképekben beszélni. Persze... fáj... és itt jön képbe a fájdalomküszöb. Én sokkal brutálisabb fájdalomra számítottam, és ahhoz képest nem volt vészes. Tényleg ki lehet bírni. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy "már nem sok van hátra és vége az egész tortúrának", ráadásul mindig csak az éppen aktuális akkori fájásra koncentráltam, és nem gondoltam a következőre.
Vendég

Luna: Én nagyon nem szeretem az ilyen heves zivatarokat. Még itthonról, ablak mögül sem. Karácsonykor mikor mentünk haza anyuhoz, na akkor Komáromtól hazáig mi is hatalmas esőben haladtunk. Nem lehetett látni semmit. Igaz, párom vezetett, de én úgy be voltam tojva mellette, hogy csuda. Imádkoztam (pedig nem szoktam), hogy minél hamarabb odaérjünk, és persze épségben. Az idegességtől már görcsben volt mindenem. Ráadásul a forgalom is hatalmas volt. Koromsötét, eső, és még a szembejövő autók lámpái a vakítottak. Nagyon rossz volt.
Vendég

Hat nekem sincsenek remseges elmenyeim :) Fajt persze, de senki nem allitotta, hogy nem fog :)
En azert nagyon igyexem empatikus lenni masokkal, es teljesseggel elhiszem, hogy en birom jobban es ok bele akarnak halni, de amikor a szuloszoban vajudtam es a hethatarbol masik helyrol hallottam valakinek az obegatasat es a karomkodasat mint a kocsis, akkor egyreszt egyetertettem, hogy faj, masreszt marhara nem ertettem minek az orditas. Senki a fajast elvenni nem fogja, azon tul kell esni igy vagy ugy, valamint minel inkabb kiabal valaki hogy mennyire faj annal inkabb ellenall fejben es testben is az egesz folyamatnak es csak belassitja azt, de orditozastol meg ekkor sem fog kevesbbe fajni :) (en most ordenare es igen hangos orjongesre gondolok am, mert olyat volt szerencsem vegighallgatni, szoval nem nemi jajongas vagy o de faj vagy ilyesmi, hanem amolyan szaftos es a fel kerulet hallgatta szerintem)
Nekem az volt a tapasztalatom - amit Heni te is irsz - hogy ha arra koncentralok, hogy mindjart vege es de jo, valamint engedem fajni, had fajjon csak mert tagulas van es haladas, akkor konyebben es gyorsabban zajlik a dolog. Az elsonel meg en is arra koncentraltam, hogy faaj meg joeg, a masodiknal meg arra, hogy 'menjel csak lefele, nem baj ha nekem faj hamarabb kinn leszel' es igyekeztem a fajas kozben 'hagyni' a dolgot, hat nem kevessel volt rovidebb szulesem. (aztan lehet, hogy tevedesben vagyok es nem is ezert, na de amiben hiszek az a valosag ugye :D:D)

luna6

[quote="henibaby75"][ írta:henibaby75b]Luna: Én nagyon nem szeretem az ilyen heves zivatarokat. Még itthonról, ablak mögül sem. Karácsonykor mikor mentünk haza anyuhoz, na akkor Komáromtól hazáig mi is hatalmas esőben haladtunk. Nem lehetett látni semmit. Igaz, párom vezetett, de én úgy be voltam tojva mellette, hogy csuda. Imádkoztam (pedig nem szoktam), hogy minél hamarabb odaérjünk, és persze épségben. Az idegességtől már görcsben volt mindenem. Ráadásul a forgalom is hatalmas volt. Koromsötét, eső, és még a szembejövő autók lámpái a vakítottak. Nagyon rossz volt.

Na hat valami ilyesmi volt, csak nem volt aktiv forgalom, mert masok is beszartak es lealltak, valamint mivel dimbes dombos a varos ezert nagyon sok helyen kialakultak ezek a felmeter mely tavak, amin nem olyan konnyu atmenni, plane ha ember nem is latja mert tok sotet van ugye :(
Tisztara mint egy Landrover ugy mentem, na de enyim nem az :) Attol felek ilyenkor pl - es jogos a felelem, nagy esozeskor otpercenkent latok ilyet a hazunk elott, mert itt is idonkent lezarjak az utat mert olyan mely lesz a viz, hogy terd felett er nekem - hogy belemegyek a toba es nem tudom milyen mely, ha tul mely akkor leall a motor a kozepen. Nos egy ilyen egszakadas kozepette terhesen az ut kozepen rekedni e gy nem mukodo autoban, kb ez volt a remkepem azzal fuszerezve, hogy a csjom odahaza tok egyedul retteg a sotet lakasban. Szerencsere kiderult, hogy a mi kornyekunkkon csak flash szeruen ment el az aram, igy o nem maradt vilagitas nelkul, mint az a kornyek ahol engem utolert a vegzet, ott minden elsotetult es ugy is maradt)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: