A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hahó!

Én is itt végre :) Szuper volt a hétvége, kár, hogy eltelt. Egy 7 és egy 17 hós kisfiúval találkoztunk tegnap, hihetetlen, mennyit jelent ennyi idő a babák között.

Holnap van a párom szülinapja, csinálok neki tiramisut, azt kért :) Ajándékba pedig magasságmérőt kért... furán hangzik, mi? Ejtőernyős ugráshoz kell. Hát igen, lányok, sose vegyetek ajándékba a férjeteknek tandem-ugrást, mert könnyen függővé válik... két éve karácsonyr azt kapott tőlem, és miután kipróbálta elkezdett ejtőernyős tanfolyamra járni, és azóta sem unta meg, félek, már nem is fogja... :D

Szilvi, ha van lefejve több mint két deci tejed, miért nem azt adod oda Máténak a tápszer helyett? Vagy azt adod oda, csak én értettem félre? :) Én hetek óta nem tudok napi 40-50 ml-nél többet fejni, amit te tudsz, az rengeteg, ennél több tej nem is kell szerintem, ügyes vagy, hogy így visszahoztad!!!

Vick, grat a foghoz! :lol: Tök jó, hogy igazából komoly előzmény nélkül kijött :) Anyósod, hát, nem is kommentálnám, megértelek :evil:

Avokádóra mégsem került még sor, olyan sok sütit sütöttünk, azt eddig reggelire is, de ma azért is megcsinálom :)

Zsuzsi, sajnálom, hogy nem lesz az a szőnyeg, de a fő, hogy a pénz legalább meglegyen!

Ma voltunk oltáson, Bene 6040 gramm, és 61 centi.
Felébredt, megyek, szép napot mindenkinek!!!!

Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Vick, köszi a széktippet és linket, tetszik. Igaz, ilyen FP esőerdős jászószőnyeget rendeltem eredetileg, szóval lehet, hogy nem jó ómen egy ugyanlyen etetőszék. Megbeszéljük a párommal, aztán eldöntjük. Vajon párnázott székre is fel lehet szerelni? Mert nekünk csak olyan van. :oops:
A teszvesz szabályzatban is az van, hogy csak olyan árut árulhatnak, ami felett rendelkezik. :? Milyen dolog, hogy árulok ezt-azt, ami még meg sincs?

Kata, szerintem egy hordozót vegyél, nézzél használtan erre a pár hónapra. Az van ráírva, hogy menetiránnyal ellentétesen kell bekötni, de ha nincs ott légzsák, akkor állítólag lehet szemből is. Mi ellentétesen kötjük a hátsó ülésre, de azt nem tudom, hogy nekünk ott van-e légzsák. :oops: Én pedig mellé ülök, nem túl kényelmes, mert a középső helynek középen a lábánál van egy nagy padka (biztosan értitek), a szélső hely meg túl messze van. :?
Járókát mi nem veszünk, szintén nem fér el.

Ma én sem főzök, mert tegnapról még van egy kis sertéspörkölt. Nekem is mosás, vasalás a program.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tényleg, mi van Edináékkal???

Sajnálom Danit és Lillust, hogy még mindig betegek! Gyógypuszikat küldök, hátha odaér egy tavaszi szellővel!

Kata, a hordozókat csak menetiránynak háttal szabad bekötni! 9 kg-ig illetve utána, ha már igazán stabilan tartja magát, akkor szabad menetnek megfelelően, de az már a rendes gyerekülés.
Mi is gondban leszünk, pont pénteken beszéltük a férjemmel, hogy új gyerekülést kell venni, mert ugyan megvan a régi, balesetmentes is, drága márkás (cosco, Brendonos amerikais, szuperjó, kényelmes), de már 10 éves, és 5 évente cserélni kellene, mert a műanyagok öregszenek. A régi jó lesz falun belül a másik kocsiba, de mi is elég sokat utazgatunk, muszáj lesz egy új, biztonságos.

Az etetőszéket is lestrapálta a két nagy, úgyhogy ezt megörökli a nagyi (persze nem saját használatra, hanem a látogatásokhoz), és be kell fektetnük egy újba. Ennyit arról az elméletről, hogy a 3. gyerekre már nem kell költeni!!! Lehet, hogy nem kellene, ha nem ötéves tervekben gondolkodtunk volna! :roll:

Kati

Kép
bfkata

Kati, köszönöm a köszöntést! Mi Újpesten lakunk, de innen is közel van a Visegrádi utca. A Mária bababoltot ismereme, sok dolgot vettünk ott Zsófinak még a szülés előtt.
Az a baj, hogy egyedül nem tudok kimozdulni hétközben, Zsófit nem viszem magammal ilyen helyre.
Képzeljétek, azt találtam ki, hogy szombaton elmegyek egyedül a Westendbe, és veszek magamnak egy farmert és egy dzsekit. Mert nekem dzsekim az bizony nincs, csak egy vékony, az pedig túl hideg, a télikabát pedig lassan meleg lesz. A párom majd Zsófizik :-)

Jobbulást Daninak és Lillának!

Igen, lényeg, hogy a pénzt visszakapjam! Már egy hónapja lesz holnap, hogy elutaltam, már rég megvettem volna a játszószőnyeget. :evil:

Blaninak nagyon boldog születésnapot kívánok!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Csajok ha pl plázába vagy ilyen helyekre mentek,leveszitek a babákról az overált vagy csak meglazítjátok?

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi
Ha légzsák van, akkor nem is szabad odatenni a hordozót, ha van és kikapcsolható, vagy nincs, akkor menetiránynak háttal szabad csak betenni. Csak a rendes ülést szabad menetiránnyal egyezően tenni, hordozót semmiképp!

Anyós eljött hozzánk is, 1 órát volt itt, meg kettőt boltolt. :?

Úgy érzem, jön Vince másik foga is mellette. :shock:

Nekem Cam futura etetőszékem van.

Most megyek, van a városban néhány elintéznivalónk.

Szép napot nektek!

Bfkata
Kitartást Alexhez,remélhetőleg változik a dolog.

vick
Kép
Kép
ervick

Kriszti

Én alatta hagyom az overállt,de a kis kezeit kiveszem belőle, derékig kicipzározom, meg a sapit is leveszem és úgy van a kapucniban.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, köszönöm az információkat a hordozó bekötésről!
A fogak nem párosával jönnek?

Kriszti, mi nem megyünk ilyen helyre Zsófival, amíg nem kell kevesebb ruha. Egyszer voltunk a Decathlonban, ott meglazítottam az overállt, sapkát levettem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza is aludt. Csináltam magamnak egy avokádókrémes szendvicset, várom a hatást :) És nagyon fini tényleg!

Kriszti, én dettó úgy csinálom, mint Vick.

Vick, és mi fontosat vásárol ilyenkor az Anyós?
Csajok ma már mentek oviba? Az alsó két fog viszonylag gyorsan követi egymást, ha jól tudom.

Isten éltesse Blankát! Puszi a pofijára :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.02.22 10:52-kor.

KépKép
gigilina

Iiiiiigen! Végre nem volt foglalt az sztk vonala, és sikerült márc. 5-re 9.30-ra időpontot foglalnom a gyerekortopédiára. Vácon miért nem működnek így a dolgok?????

Én nem szerettem ifjabb koromban az avokádót. Most, mióta Friday írta, megkívántam, de nem kapok normálisat. De még vadászok rá. Nagyon kívánatos a recept, amit Vick ajánlott.

Kati

Kép
bfkata

Kaptunk a 'spanyol csomagban' vastagon bélelt plüss kabátka+ nadrág. A hétvégén már azt adtam rá. Csak kigomgolom a kabátkát, így talán nem annyira meleg. A sapkát leveszem, a kapucni védi bent a kopasz búráját! Sajna így is bemelegszik sok helyen, de szerintem az sem jó, ha kirángatom belőle, Míra ugyanis nagyon nehezen viseli az öltözést, vetkőzést. És akkor finoman fogalmaztam. A ruha még elmegy, de az overáll... Olyan balhét csap benne...

Kati

Kép
bfkata

BOLDOG SZÜLINAPOT BLANI!

Kati

Kép
bfkata

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy overállt csak akkor adok Zsófira, ha sétálni megyünk. Ha autóval megyünk valahova, akkor dzseki és vastag nadrág + jó meleg takaró és már szaladunk is be vele. Az ilyen öltözéket sokkal jobban viseli mint az overállt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Blani, isten éltessen sokáig!
sok-sok ajándékot és jó ünneplést!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Nagyon megnézném Zsófit dzsekiben:)

Mi se megyünk nagyobb üzletbe, amíg overall kell, egy gyors bevásárlást stb. (posta, patika...) kibír overallban és hordozókendőben.

Köszi a tapasztalatokat etetőszék-ügyben, nekem a Friday-féle a szimpatikus, megnézem, hátha kapható használtan. Az fa, ugye?
A műanyagot nem szeretem.

Gratula Vince fogához:) Ezek szerint ha Vincét nem is, téged, Vick, azért csak megvisel a gyakori kelés, ugye?

Gigi, nem semmi ez a tandemugrás:) De legközelebb tényleg inkább könyvet ajándékozz...

Sikerült vennem normális avokádót, tök finom ez az egyszerű recept.
Szilvi, nem igazán tudom leírni, milyen ízű, de egy próbát megér. Sokan nagyon szeretik.

Na: tápszer-tapasztalatok: büdös, sokat bukik tőle, utálom. De néha esténként nagyon nincs más, mit egyen, és hálistennek ő nem utálja. Picit nyugodtabb tőle, de éjjel ugyanúgy ébred és ébren is marad, tehát a hajnali mocorgása nem (csak) éhségfüggő. Viszont: megint fordult hátról hasra (1x), és többször is hasról oldalra. Szóval megvan az edzés eredménye:)

Nekem talán ez a More Milk Plus használ egy picit. Meg az, hogy itthon van Zoli pár napig, és nyugisabb az élet.
A babát meg jól elkapatjuk, állandóan ölben van, szerdán meggyűlik majd a bajom vele egyedül.

Mi is vettünk egy hintát/függőágyat néhány hete, eddig sokkal de sokkal jobban bejött, mint a forgó, a játszószőnyeg, pihenőszék és hasonló divatos cuccok. Igaz, ebben nem merem egyedül hagyni egy percre sem. De nagyon szereti.
(teszek fel képet).

Majd még jövök,

Szép napot!
Móni
monke

Mai körkérdéseim: :wink:

1./ ismeri vki a Pampers Sleep&Play pelenkát? Mi kaptunk egy csomag 3-es méretet, de fogalmam sincs, hogy Zsófi abban a korban van-e már, amikor ez használható :shock:

2./ akinek fordul már a babája, mind a 4 irányba fordul?
Zsófi hátról hasra fordul már rendszeresen, de csak jobb irányba, ill. fordul hátról balra oldalra, de még nem át, hasról semmilyen irányba nem mozdul.

Várjuk a képet Móni a hintáról!
Móni, biztosan olyan tápszert kap Dávid, ami kiürül 3 óra alatt. Egy ismerős mesélte, hogy a gyereke már 9 hónapos és még mindig kér éjjel enni. Új gyerekorvost kaptak (a régi szülni ment) és az mondta, hogy még mindig újszülöttnek való tápszert kap a baba, ezért kel fel éjjel is. :shock:
Éljen a mozgás!
Készítek fotót a dzsekis Zsófiról, nagy aranyos.

Ági, ez azért veszélyes sport!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, még pár kép, aztán nem tobzódok tovább :-) Kép Csini
Kép Pelenkatorta
Kép Küzd
Kép Sikerült! Kép Kopaszodó :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép
monke

Móni, ez az Adamo hinta? Ilyet néztem ki én is, baromira tetszik, még a páromat meg kell győznöm, de majd mondom érvnek, hogy Nektek is bejött :wink: Nagyon édes benne Dávid!

Zsófi nagyon drága, és már nagyon ügyes, hogy így fordulgat!!! Büszke lehetsz rá :) Szerintem teljesen rendben van, hogy nem ugyanúgy megy mindkét irányba, szépen lassan rájön majd a technikájára mindkét oldalnak.
Bene még csak próbálkozik, de szinte kúszik, mikor hason van.
Ezt a pelust sajna nem ismerem.

Hát, igen, nem a legbiztonságosabb sportok közé tartozik, persze a párom meg tudja indokolni, hogy azért nem is veszélyes. Kétség kívül így legalább maximálisan ki tudja engedni a munkahelyi stresszt, ami sajnos mindig akad dögivel, és tényleg szereti csinálni, én meg nem akarom neki megtiltani, ne miattam hagyja abba...

KépKép
gigilina

Sziasztok

sajna nem tudtam most visszaolvasni,csak írni tudok. Tudom,hogy már rég voltam,de azért szoktam ám olvasgatni titeket,de mire az írásra kerül a sor,addigra Gréta mindig hisztizni kezd.... :roll:

Jól vagyunk,minden ok velünk. Mégis csak kell terpesz pelust hordanunk,mert a két csípő között kemény 1 fokos eltérést találtak. :shock: hát ez tényleg baromira nagy gáz... :lol: na,de hordjuk. szerencsére nem zavarja egyáltalán a kiscsajt. ugyanúgy forgolódik,mint eddig.

szerdán megyünk vissza a kora osztályra kontrollra a szivzörej miatt.hát én úgy döntöttem,mivel akárhány orvos is látta eddig Grétát,és senki nem hallotta,csak miskolcon hallották,hogy többet bizony be nem teszem a lábam a kora osztályra.

hétfőn megyünk a 4 hós oltásra,de sajna kell majd még egyszer menni,mert nincs prevenár.így nem tudják egyszerre beadni. :evil:

Ja,és Gréta nem igazán hajlandó enni. nem is hizik úgy ahogy kellene. na,jó igy sem sovány,csak csinos nyúrga csajszi.

most hirtelen több infó nem jut eszembe. megpróbálok visszaolvasni! :wink:

Ja, Krisztina: a mail címet kérhetném mégegyszer? Még ma elküldeném a képet... :oops: :oops: :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy: dodo65@freemail.hu

Zsuzsi,a Slep & Play pelenkát én nem szeretem,ha megfelelő a méret nyugodtan ráadhatod,de nekem abból mindig kifolyt a cucc :( valahogy nem olyan a gumírozása.

Nekem a műanyag etetőszék tetszik,de találtam egy szép fát
http://bebibolt.2ms.hu/index.php?main_p ... 92242a427f

Zsófi nagyon édes a képeken és ő is nagy csaj már!!!

Móni a hinta tényleg jól néz ki és biztos kényelmes is neki,a plafonba van rögzítve?

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Ági, igen, ez egy Adamo-hinta. Nehéz beletenni és kivenni belőle (mert minden irányban leng), de ha benne van, nagyon szereti:)

Ja és ha nagyobb lesz, akkor meg lehet csinálni olyanra, hogy üljön benne, és lejjebb eresztve lábbal hajthatja magát.
Na jó, én azért egyedül nem hagynám benne akkor sem...

Zsuzsi, Dávid hasról oldalra eddig csak jobbra próbálta. Hátról oldalra is főleg jobbra, de az már megy balra is.
Eleve mindig jobbra hajtja a fejét:) de remélem, kinövi.
monke

Ja és 1-6 hós tápszerünk van, és nem is adok neki túl sokat belőle. Nem gond, hogy felébred, sőt, azzal is stimulálja a tejtermelést:)

Azt hiszem, ez tényleg természet kérdése is, nem elfogyasztott ételmennyiségé, mármint hogy átalussza az éjszakát vagy sem.
monke

Edina, örülök, hogy beköszöntél :-) Terpeszpelus :-( de ha kell, akkor kell, tudod, mi 6 hét alatt megszabadultunk tőle, szóval kitartást!
Nemevés :-( Mit jelent az, hogy nem megfelelően hízik?

Krisztina, ez tényleg nagyon szép etetőszék. Igen, fura ez a sleep&play pelus, nagyon vékony, talán tőlságosan is. Azt olvastam, amit Te is írtál, hogy kifolyik belőle a cucc. Méretre pont jó, kidobni sajnálom, nappalra és itthonra jó lesz.

Móni, nagyon tetszik a hinta!

Még egy kérdés a mai listámhoz :wink:
Nektek változtak a babák evési szokásai?
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a 3 órás időköz csak azután ritkul, miután áttérünk rendes kajára?
Zsófi nekem ugyanúgy 3 óránként eszik, délelőtt néha elvan 4 órát is, de aztán újra 3 óránként. Annyi a fejlődés, hogy pici korában este akár óránként kért enni, ma már akkor is csak 3 óránként eszik, ill. közvetlenül elalvás előtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.02.22 13:47-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na,sikerült visszaolvasnom,igaz csak ezt az utolsó oldalt... :oops:

Blaninak boldog szülinapot!

Zsuzsi
Bár már egy kicsit későn,de annál nagyobb szeretettel kívánok boldog névnapot! :wink:
Zsófi nagyon tündéri!
körkérdés: én már használtam Pampers Sleep&Play pelust,de nem szerettem,mert nem rugalmas a tépőzár része,ja meg nem annyira balzsamos. de ezeket leszámítva jó. ami nekünk nagyon bejött,és már csak azt használjuk az pampers aktiv baby.
jó kérdés.hogy forgolódunk e minden irányba, igazából még meg sem figyeltem. :oops:

etetőszék
mi is nézegetjük,mert muszáj mihamarabb megvennünk,mert Gréta már 2 hete ül. Úgyhogy mi már kipipáltuk a játszószőnyeget,a játszófészket,és még a pihi széket is... szinte egész nap ölben ül. :shock:

Móni

tök jó ez a hinta. teccik nagyon,csak az a baj,hogy feküdni kell benne. vagy esetleg lehet ültetni is babát?

tejszaporítás
egy kicsit költséges,de mindenképp megéri a More Milk plusz tabi. A múlt héten egy kissé megapadt a tejem a sok idegeskedéstől,hogy nem hajlandó enni a kiscsaj,és láss csodát 6 tabi után ömlik a tejem. megint fejnem kell... :D de sajna ennek ellenére sem igazán hajlandó enni Gréta. :evil:

köszönöm csajok a hiányolást!

sajna nem emlékszem már megint,hogy mit olvastam... :twisted:

de mennem is kell,mert hiányolnak... :lol:

igyekszem jönni!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Krisztina, igen, a plafonba vagy fába (ajtófélfa) rögzíthető.
nálunk már eleve volt egy kampó a plafonba fúrva, azon lóg. Az előző tulaj gyerekeinek is volt ilyen hintája:)
monke

Zsuzsi
heti 16 dkg,de nő,mint a bolondgomba... :lol: , de van úgy hogy 2 hét alatt hízott 25 dkg-ot. Na,így talán érthetőbb: most 5240 gramm,és 64 cm.

Kriszitna
köszi! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hi!

Toldiszilvi, avokádó ízével kapcsolatban nagy csodát szerintem ne várj :roll: :wink: . Palacsintádra jobban ráizgulnék :lol: . Sírva evést sajnálom, kitartást! babauszit azóta is szervezzük, nem voltunk még. Borsot vittem anno, egy gyerekkel elbírtam egyedül az usziba, de így... télen is simán vittem babakocsiba oda-vissza, de én anyám szerint "hidegen tartom a gyerekeim" :lol: :lol: :lol: mai tej szuoppppppper!!!!

Ervick! Aztaaa :shock: , gratulálok az első foghoz!!!! Akkor Vince előző rosszalkodós éjszakája megbocsájtva :lol: . Brazil szomszédom azt mondta, hogy náluk aki először észreveszi a gyerek fogát, az ajándékot kap. Mondanom se kell mikor áthozta, hogy vigyázzak a gyerekére napi 3szor túrtam be a szájába, de sajna buktam az ajándékot, elköltöztünk mire kinőtt a foga :lol: Akkor Te most vegyél magadnak valamit, megérdemled :wink: . A fanatikus ülést tanulmányozó eladókat nagyon szeretem, minket is beszélt már le eladó vásárlásról, nagyon szimpatikus nekem az ilyesmi. babakocsiban szerinted piszkálódni fognak később a gyerekek? :) nekünk is szerintem ebben a faluban jó csak, városban esélytelen ez a járgány.

Kankalin, hosszú távon nézve az élet költségeit nem mindig a svájci a drága. Vannak irreálisan drága dolgok, de vannak, amin lesokkolok, hogy mennyire nem éri meg odahaza megvenni. Férjem nem zenész, lányainkat sem szabad zenészhez adni :wink: (legalább addig nem, míg válság van 8) )
Játékszőnyeg :(. Körkérdések: 1: Grétára minden pelenka rákerül, ami jó méretben, nálam csak a méret a döntő. 2. Gréta csak a lejtősebb ágyon fordul, bár ekkora súllyal ez is csoda :). Képek szuperek!

Petra, :oops: képért bocsi, rajta leszek a témán :oops: . Szék: az asztalhoz rögzítősről nincs tapasztalatom, Bors fórumán se írtak róla. Nálunk is férjem dolga volt az autósülés keresés, töréstesztekről Ő szeret olvasni :D .

Katicat, igen visszafele, ameddig Márk stabilan nem tudja tartani a fejét.

Bfkata, igazán sajnálom a kezelhetetlenséget, nem tudok mit mondani, csak hogy mikor talizunk majd sírunk egymás vállán. Helyzetünk detto :roll: . Ülés: köszi ezt az 5 éves-műanyag dolgot, nem tudtam, mostmár figyelek rá. Nem baj, hogy új cuccokat vesztek, jó lesz a Négyeskének :wink: :wink: :wink: .

Monke, fa, igen. Hú, de izgi a függőágy, szupppper!!!! Énisakarom-énisakarom!!!!! Van állványos verziója? Itt nem tudjuk furni a mennyezetet.

Gigi, ajaj, akkor ilyesmit nem veszek ajándékba :lol:.

Krisztinaaa, 50 fő??? :shock: wow. Más: egy kicsit azt hiszem félreértettél. Soha nincs szándékomban rosszindulattal írni, nem értem miért írtad így: "4 hónap után állandóan sírt a baba a kocsiba,lecserélték gyerekülésre,persze olyanra ami már jó neki és lám kényelmes a babának és nem sír. " Remélem csak a fáradságom miatt érzem kétértelműnek ezt a "lám"-ot. Azért is írtam a menetiránnyal egyező és hátrafele is beköthető ülésekről. babahordozóban azért IS sírhat a gyerek, mert nem lát ki, 4 hónaposan már elég nagy az érdeklődésük, lehet ez valóban probléma. Unják néha az utazást, akár csak mi, de ettől szerintem meggondolatlanság csupán a kilói miatt ülést venni.

...inkább megyek is :(

Kép
Kép
friday

Edina, lehet benne ültetni is a babát később - a csomót megigazítva a felső részt fel lehet emelni, és a lábát kidugva a baba ülhet is benne.

Friday, van hozzá állvány is.

Nézzétek meg:

www.adamo.hu
http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.php?rec=535

Én csomó mindent olvastam róla, mielőtt megvettem volna, általában biztonságosnak tartják és szeretik (de azért nálunk nagyon alacsonyan lóg, és ha majd ülni fog benne, akkor is csak úgy, hogy a lába leérjen a földre).

most látom, hogy a heim pál kórház gyógytornászai is javasolják.

Friday, megkérdezhetem az etetőszék márkáját? utánanéznék, hogy mennyi az annyi.
monke

Egy érdekes cikk:

http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlode ... a#more-986

Móni, úgy könnyű, ha már adott volt a helye a hintának :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.02.22 14:05-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday,nyugi nem erre írtam a dolgot,csak egyszerüen azt akartam szemléltetni hogy mindenkinél máskor jön el az ideje a gyerekülésnek.Mikor mi megvettük a hordozót sokan lehülyéztek hogy minek,nem sokat használták a gyereknek.Az tény hogy én is utálom,mert látszatra sem kényelmes neki benne,de biztonsági szempontból még ez a legmegfelelőbb.Pedig a Cam-nak elég nagy a hordozója.

Én le szoktam vetkőztetni Annát,olyan jó kis pelenkázók vannak már mindenhol,hogy kényelmesen levetkőzünk és jobban bírja,mint mikor rámelegszik.Erre most jöttünk rá :D :D :D Eddig mindig becsomagolva maradt.

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, mikor mentek a hallásvizsgálatra és hova? Az Üllői útra vagy a Madarászba?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sajnos nekem a more mik nem jött be,nem is csinált tejet és Anna pocakja is mindig fájt tőle :(

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
nem tudom vmiért elküldeni a képet. :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina
Üdv, jó hogy írtál! Sajnálom a nem evést, sajnos Vince is ezt csinálja, nem is hízik annyit, mint előtte, de lehet, hogy ez most a foga miatt van.

Zsuzsi
Én sem szeretem a sleep & playt, amit a neve sugall, arra biztosan nem jó, mert egy éjszakát nem bír ki.

Friday
Lehetséges a piszkálódás, mi a könnyebb mozgás érdekében lecseréltük két esernyőkocsira. Csak akkor vittem őket abban, ha egyedül mentem. Egyébként olyan 2 éves koruk óta csak lábon jönnek, nem bajlódtam a babakocsival.

Nekem is tetszik a hinta!!! Láttam hasonlót felnőttben is. :wink:

A fogak nem egyszerre jönnek ki, szépen egymás után. Talán az alsó két 1-es és a felső két 1-es közt kevesebb idő telik el,de még ez sem biztos.

Zsófi milyen ügyes! Nekünk még sosem sikerült a 180 fokos fordulat. De látom jelét, hogy oldalra fordul. onnan már csak kis lendület és hason lesz. :wink:

Teszek fel egy képet, nekünk ez megy nagyon.
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Ja, el is felejtettem:
Kép
új szokásunk van:
Kép
még aludni is ülve alszik... :lol:
Kép
kedvenc
Kép
nyálaska
Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vick
Gratula a fogakhoz!
Vince igazi kis pasis pasi! nagyon ari! sajnálom a nem evés dolgot. remélem,hogy nekünk is "csak" a fogak miatt lesz... Bár a védőnőm szerint a fogzásnak nincs köze az evéshez.. :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Az evéshez hozzászólva,Anna eszik,de ahogy valami érdekesebb dolgot hall vagy lát rögtön elkapja a fejét,így szinte egész nap eszünk.

Kép

Kép
krisztinaa

Az hordozó az én segítős rémálmom. Mi minden nap megyünk, az ovi miatt, napi 2x oda-vissza. Ha nem lenne, mindig ölben kéne rángatnom, a hordozóban valahogy mindig elalszik. Először sír, cumi dugít, fél perc és alszik. De a több mint 6 kg-s gyerek + a hordozó b..mi nehéz. Múltkor nézem a jobb combom, több mint 10 lila folt volt rajta. Órákig gondolkoztam, mibe ütöttem bele ennyiszer, nem is vettem észre. A párom jött rá, ahogy a hordozót cipelem, és a combommal támasztom, össze-vissza üti a lábam. :cry:

Zsófi nagyon ügyes! Olyan nagylányosan sandít oldalra. Mintha nem is csak 3 hónapos lenne!

Edina gratula az új szerzeményhez. (fülbevaló) Ha jól viseli a terpeszpelust, hamar elszáll a viselésére kényszerített idő.

Móni, klassz a hinta. Már én is láttam élőben, a használója egy másfél éves kislány. Élvezte. Sajnos nálunk ez nem jön össze, mert a belső vakolat olyan kemény, hogy nem lehet megfúrni. Próbáltunk a nagyoknak felnőtt függőhintát felrakni, de még a drága fúrófej az ütvefúrón is feladta.

Kati

Kép
bfkata

Edina,hogy viselte Gréta a fülbelövést?Mi is most készülünk rá.

Kati a hordozó tényleg nagyon nehéz,szerencsére nekünk a babakocsi vázára rá lehet rakni ,már sehová sem megyünk váz nélkül még apával sem.Sokkal kényelmesebb és kis helyen elfér a váz is.Bőven elég ki be rakni a kocsiba

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Esélyem sincs visszaolvasni :(Én is úgy vagyok mint Edina. Ha egyszer le tudok ülni, akkor is csak olvasok, írásra már nem jut idő...

Pár téma:

Tápszer miatti bukáskor érdemes kipróbálni másfajta tápszert is. Nekünk pl a Milupa nem vált be, de a Nestlének a BEBA-ja az igen. A Milupától Marci is bukott nagyon, pedig amúgy egyáltalán nem bukik...

Tej: a kórház miatt sajna még kevesebb most, mint eddig :( Nekem úgy összesen 80-100 ml körül van a tejem csak. És ennyi is csak akkor,l ha fejek, mert MArci lusta szpoizni. Mikor dől az elején, akkor nem győzi nyelni és a fele melléfolyik, mikor meg már csak cseppenként jön, akkor meg belealszikkk Így jobb híján fejem mindig!

Móni, a hinta nekem is tetszik ,csak nálunk nem lenne hova feltenni :(

Fotók szuperek, hatalmas hogy mennyit fejlődnek ezek a picik :) Olyan hihetetlen!

Autósülésről én is úgy tudom, hogy míg biztonságosan nem ül, addig hordozó, utána jöhet ülés. És hordozót csak menetiránynak háttal. Ezért van, hogy kb 9-12 kilóig jók a hordozók, utána már autósülés kell majd!
Marci lusta fordulni :( Háromszor átfordult a hasűról a hátára, de azóta semmi. Háton már forgatja a lábát és oldalára már átgurul, de ennyi eddig :(

Péntek óta tiszta nátha+torokfájós vagyok, ráadásul hétvégén mindkét nap vendégek voltak, úgyhogy most pihi van :) Már amennyire lehet :D:D:D Remélem Marci nem fogja elkapni :(

Mangora

Kép
mangora

A babák 4-6 hós koruk körül fordulnak át, szóval nehogy emiatt bárki is el legyen keseredve! :) Bene sem műveli még, majd eljön annak is az ideje.

Lányok, múlthét csütörtökön sikerült akkora adag sztrapacskát csinálnom, még ma is azt eszem... szeretem, de már egy 'kissé' unom :D Annyira nehéz két főre főzni, szombaton meg egy akkora fazék levest főztem, még csak a fele fogyott el.

A bébihordó gyerekkel együtt tényleg piszok nehéz... ráadásul fogás se nagyon van rajta normális.
Járókánk nekünk sem lesz, már megvan a nappaliban a gyereksarok. Így is kicsi a lakás, nem akarom tőle az össze motivációt elvenni. Az ismerősömék olyan 10 hó körüli kislányukkal egy egyszobás lakásból költöztek át egy nagyobba, ahol az addig nem mászó kislány rögtön elkezdett mászni.

KépKép
gigilina

Dy, nagyon szép Gréta fülbevalója! És hát gyönyörű kislány :) Sokkal érettebbnek néz ki a koránál :)

Mangora, jobbulást! Remélem Marci tényleg nem kapja el. Sajnálom a tejet, remélem sikerül visszahozni!!

KépKép
gigilina

Edina, Gréti nagyon szép kislány! A súlya miatt ne aggódj, mi sem vagyunk egyformák.

A hordozót a gyerekkel együtt én meg sem bírom emelni (kis túlzással) :oops: Igen, Krisztina, rá lehet tenni a vázra, de amikor pl. bemegyünk valakihez, akkor több idő a vázra rászerelni és azzal lavírozni, a párom inkább ilyenkor megkapja és viszi :-)

Mangora, jobbulást! Ilyen időszak van, mi is benne voltunk, vagyunk :(
Egyszer már lett sok tejed, most is sikerülni fog.

Evéshez: Zsófi is örökké nézelődik, beszél evés közben. Így szerintem sem eszik annyit mint régebben.

Ági, igazad van teljesen a forgást illetően. Azért a sztratapcska készítése nem egyszerű, ügyes vagy :-)

Mai Murphy: lementünk sétálni 3 körül, el volt borulva, lent vettem észre, hogy szemerkél az eső, de ha már lementünk, nem jöttünk fel, maradtunk majd egy órát. Mire feljöttünk, kisütött a nap és azóta is süt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nekünk is rá lehet tenni, de egyrészt kicsi a kocsim, és vagy a gyerekek, vagy a babakocsi (nem esernyős, lapra csukható), másrészt az oviba lépcsők vezetnek fel. Babakocsi+hordozó+gyerek=megszakadás!!! Így legalább 'csak' a hordozós gyerek. De ha végre jóidő lesz és már ő is nagyobb, simán kikapom az ülésből!

Kati

Kép
bfkata

Zsuzsi sajnálom a sétát! Én is nagyon kivágyódok már! De térdig ér a sár az utcában! :twisted: Már azt hittem javul a helyzet, a héten sétálhatunk az oviig, de szombat este is dolgozott Murphy, szakadt a hó, és megint megmaradt. Most meg olvad és keveredik a földdel.

Kati

Kép
bfkata

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

Ez is olyan, mint a FP Zsuzsi! Nekem tetszik, lehet, hogy beruházok egyre én is. Helyhiány és utazás miatt.

vick
Kép
Kép
ervick

Tyű mennyit írtatok a délután folyamán...
Képzeljétek, nem volt áram déltől 5ig, állítólag volt vmi papírfecni róla...
Még jó, hogy 2 körül elindultunk dm-be,gyógyszertárba meg a babamasszázsra.
Nwm értem miért nem lehet nyáron csinálni az ilyen áramkarbantartást, ez már a második mióta Márk megszületett.Fűtés persze nincs ilyenkor:twisted:

Köszi a bébihordozó kiveséző témát.Akkor beruházunk egyre, mert nekünk ugye a babakocsi textílmozese van meg egy peg pérego navetta mózes, ami alapból 9 kg és elfoglaja majdnem az egész hátsó ülést.

Jók ezek a székre tehető etetőszékek is, de amit én speciell nem vennék, az az asztalra szerelhető.Egy barátnőméknek az van és tiszta karc meg ragacs alatta-előtte az étkezőasztal, megőrülnék ha az antikpácos étkezőasztalunk így nézne ki.
Viszont tényleg helytakarékos.

Edina, nagyon szép a fórum rangidőse! :lol:
Mikor rakattatok fülbevalót?Nem is mondtad.És hogy fogja a cumisüveget,nagyon édi.

Móni,ezek szerint Dávid is mindig "jobbra hú".Márk is.
És a hétvégén lettem megint figyelmes a fej lapiságra, a favorizált oldalon.
Védőnőt ma megkérdeztem a masszázson, azt mondta visszaalakul tényleg, de fordítgassam stb.
hát nem tudom, kezdek aggódni.
Friday is írta , hogy Gréti feje is lapos.
Lehetne egy kérésem, akinek szintén ilyen "problémája" van, küldene nekem priviben képet a hátsó fejrészről csak úgy összehasonlítás végett?Ha nem gond.

Zsuzsi, eső? :?
Azta Zsófi is de nagylány már, el vagyok ájulva.
Szép a pelenkatorta is.Ezt kitől kapta?
Na mi is pampers active baby-t használunk, nem is váltok egyenlőre, ma is ezt vettem, dm pontokat beváltva egy ezressel olcsóbb volt, egy jó darabig elég lesz megint.

na megjött apa, lehet jövök ma még

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Kata, nahát ez az áramkimaradás megint :evil:
Jó volt a masszázs?
A pelenkatortát a párom egyik otthoni haverjától kaptuk, amikor náluk voltunk, a kép is ott készült. Szétbontva tudtuk csak felhozni.
Mi Pampers Premiumot használunk, a fehár csomagolásút, de most itt van a 3-as sleep&play és 3-as DM-s Babylove (ebből volt a torta), muszáj elhasználni.
Fordítgasd Márkot, bár gondolom, fordítgatja ő magát, ahova akarja, nem?

Ez a sleep&play elég fapados és olyan erős illata van :roll:

Vick, tetszik a szék :-) Árban is jó. Csak még mindig nem tudom, hogy a párnázott székre fel lehet-e szerelni.

Kati, csak javul nálatok is a helyzet és tudtok menni sétálni.

Ma ügyes vagyok, fél 8 és fél 9 között kivasaltam. (Friday nyomán egy vállveregetős smiley jár nekem :-)) Zsófi meg dumált mellettem a pihenőszékben. Kb. egy hete örökké lökdösi a játékokat, húzgálja őket, dumál nekik, nagyon édes. Már meg tudja szólaltatni a zenélőt is. Szerintem most sokkal jobban elvan benne, mint pici korában.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata, nagyon bosszantó ez az áramkimaradás:( főleg télen...

Próbálok majd készíteni egy fotót, amin jobban látni, de pl. nézd meg a wiw-en azt a képet, ahol az ölemben tartom...
Én nem is úgy látom, hogy laposabb lenne a feje, inkább azt, hogy szemből asszimetrikus, jobb oldalon a koponyacsontja sokkal kidudorodóbb.

Én nem tudom szoktatni, örülök, ha elalszik, bármelyik oldalán is:(
Fordulással kapcs. pedig gondoltam, megkérdem legközelebb a dokit, hogy mit szól a Dévény-tornához. De elvileg elmúlik magától, vagyis elkezd másik irányba is "működni". Remélem.

Zsuzsi, én a normál Pampers szagát is utálom... (gyermekkorom szagosradírjára emlékeztet). eleve, minek ezt illatosítani.

Küldök én is táv-vállveregetést:)

Heim Pál (Üllői) audiológiájára kaptam időpontot március 26-ára... annyira nem parázok a témától, azt hiszem, kivárom.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy hall, ráadásul arra is megkértek, hogy vizsgálat előtt közvetlenül, OTT etessem meg, hogy lehetőleg nyugodtabb legyen... vagyis nem csoda, ha nem mindig figyel fel a hangokra.

Babaképek gyönyörűek:)

Mangora, jobbulást!!!

Szép napot,
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: