A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Agi:
Kata gyogyuljon meg hamar.
Pelenkazorol leeses :x meg jo ,hogy el tudtad kapni. Jobb lesz ha meg elovigyazatosabbak leszunk. Gyorsan megtortenik a baj.

Mar par napja keszulok rakni kepeket Lottusrol, most teszek parat :)

Kép Kép Kép

Kép
Kép
bucus80

[quote]
írta:
nekem az a kislányod tetszik a legjobban, aki a hármas képen a bal alsó szélen sandít visszafelé!!! Ő az egypetének melyik illetősége??? Laughing

Pagika
nekem az a kislányod tetszik a legjobban, aki a hármas képen a bal alsó szélen sandít visszafelé!!! Ő az egypetének melyik illetősége??? Laughing

Boo, hát... most mondjam azt, hogy jótól kérdezed... :lol: :lol: :lol: Legyen mondjuk Noémi, nem is , inkább NIkol. Még jó, hogy nem három egyforma :lol: :lol: :lol: De komolyan, én még nem hallottam olyanról, hogy egy anya se tudta megkülönböztetni az egypetéjű ikreit, hát én vagyok az első. de tényleg csak a fülbevalójukról megy. Meg a Noncsi hátán van hemangióma, de hát azt nem nézegethetem meg minden nap. Ja, meg a homlokukon van ilyen V-folt, vagy gólyacsípés, ki minek hívja, de már elég halvány, csak ha sírnak erősödik, ez a piros folt, Na és Noéminek egy kicsit hosszúkásabb. Amúgy meg a családban soha senkinek nem sikerül eltalálni, én is sokszor tényleg csak onnan tudom, hgoy kit hogy öltöztetek fel, vag ymelyik ágyból vettem ki. Szóval szégyen, nem szégyen, én nem tudom őket megkülönböztetni. Majd talán később.

Ikoka, én is fogzásra gondoltam, nálunk Nati csinálta ugyanezt. De akkor mondok egy újabb példát, én hogy csináltam. Én minden nap megkínáltam főzelékkel, volt hogy csak 1 falatot evett, volt, hogy a negyedét, de volt, hgoy megette az egészet. Még most is szenvedünk néha. Neki amúgy se volt soha egyszerű az etetése. Amikor még szoptatni próbáltam iszonyat türelmetlen volt, azért nem lehetett, mert nem jött rendesen és csak ide-oda rángatta a fejét és üvöltött. Aztán a tápszerrel se volt minden rendben, 3 hónapos kora körül votl 2-3 hét, amikor alig evett valamit, csk üvöltött, pedig látszott, éhes. Akkor igazából nem tudom mitől, vagy a béres csepp, vagy a banános tápszer miatt, d eelkezdett enni, normálisa. Tápszert azóta eszi, most a hozzátáplálásnál újra előjöttek a problémák. MOst kezdtem el rájönni, hgoy ő iszonyat gyorsan akar enni, szóval lapátolni kell bele a kaját, nem rörődni, ha mellé megy és akkor meg is eszi. Szerintem unatkozik közben, vagy nem tudom. Na, de szóval én akkor is megkínáltam, utána pedig kapott tápszert. Így hozzászokott, hogy ilyenkor más kaja van, nem tej. Na, nem tom, ezzel segítettem e egyáltalán valamit.

Bond, majd egyszer elolvasom, de azt hiszem most mennem kellene, mert már biztos éhesek ezek a tökmagok. És mióta újra olvasom a fórumot, ilyenkor reggelente jóval tovább iszom a kávémaat, és kicsit hanyagolom is őket... Végül is most még jól elvannak, csak Noémi van itt az ölemben, ő nem bírja sokáig egyedül. De örülök, hogy felraktad!

Kép
pagika

Bucus

Bristolról valamiért mindig Harry Potter jut eszembe :) :) :)

És mostantól Te :lol:

Agi

Gyógyuljatok. A betegség és a fogzás óta Lóci sem alszik éjjel.

Szerencse hogy sikerült elkapnod Katát... Lóci sajnos leesett az ágyról, azóta is összeszorul a gyomrom ha arra gondolok hogy nagyobb baj is történhetett volna.
Én már több mint egy hónapja nem használom a pelenkázót, éppen ezért. Inkább leszakadó derékkal küzdök az ágyon :?

Bond

Köszi a könyvrészletet :)

Ronmay

Lemaradtam valamiről? Az előző oldalon az mi volt és miért amit Ancsurtinak írtál? Azt hittem már vége :(

Én már sokkal jobban vagyok (retekleves) csak amikor nagy nehezen elaltatom Lócit utána mindig felköhögöm

:?
Vendég

Költői kérdés:
miért van az, hogy apákok úgy gondolják, egyértelmű hogy ők még "kicsit" visszafekszenek, miután reggel aktív gyermeküket kitranszportálták a szobából? :twisted:
á, én nem aludnék kicsit, és nem esne jól ha egyszer reggel megetetnéd és szórakoztatnád helyettem! Mert olyan jó minden nap 7kor kelniiiiiiii!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Megcsináltuk a tesztet.
Bár némileg eltérően válaszoltunk apával, Lóci talpraesett némi mimóza beütéssel.
Apánál egyel több volt a "c" az én válaszaimban a "d" dominált.

Érdekes egyébként, hogy bár itt Silliaként szerepelek, sok helyen Mimóza a nickem..
És tény, hogy inkább vagyok mimóza mint tündér

:roll:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo! Miért,hol volt teapa addig? :twisted: Erre én is ugrottam volna. Nálunk szerencsére ilyenek nincsenek,Zoli általában elintézi a bevásárlást hazafelé,ha olyanja van :oops:

Ági! Még a hideg is kirázott,amikor írtad,hogy Kata mejdnem leesett a pelenkázóról. Én is rettegek ettől,mert Lili sem áll meg egy percre sem már.

Képzeljétek,tegnap a szívem szakadt meg! Mivel a héten csak egyszer voltam edzeni,ezért apa mondta,hogy menjek el 6-7-ig,majd ő addig megfürdeti Lilit és etetésre már haza is érek. Már amikor mentem el,elkezdett sírni meg kúszott utánam és mintha azt mondta volna,hogy anya :shock: Egész idő alatt rá gondoltam,siettem haza. Amikor hazaértem,előtte 10 perccel bealudt a mi ágyunkban,de úgy,hogy Zoli semmivel nem tudta őt ébresztgeni. Nem hiszitek el,ahogy beléptem az ajtón,felkapta a fejét és jött oda hozzám nyüszizve :cry: Zoli mondta,hogy végig keresett engem,nézett körbe,hogy hol lehetek.Olyan szar volt :cry: Aztán megetettem,be is aludt,11-kor még kajált egyet és reggel 8-ig aludt :shock: Ilyen se volt még :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hendegabi,
mosmáraztán tényleg tessék meggyógyulniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Nagyon édesek a lányok!

Boo,
etetőszék :lol: :lol: :lol: Eddig miben etetted? (a nem cumisüveges kajára gondolok)
Várjuk a képeket!!!!
Véres pellus! Én ott sz@rtam volna össze magam...

Ancsurti, Bucus,
igen, naponta ráeresztem Nimródot a parkettára, kis tappancsokat szerelek a térdére és a könyökére aztán hajrá, suvickoljá' gyerek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem ám, csak viccelek :wink:

Ancsurti,
Uszoda! De jóóóóóóóóóóóóóó, én is úgy mennék de féltem a Törpét hogy megfázik.

Babauszis anyukák, ez nem para? Tapasztalatokat kérekszépen, mert a gyógytornász csaj is azt mondta, hogy jót tenne az úszás Nimródnak, de ugye korábban a gyerekorvos lebeszélt róla... szóval most nemtom mi legyen :? :? :? :?

Bucus,
micsoda birodalma van Lottusnak!
(közben gyerekem asszem most először aludt el úgy napközben, hogy nem cicin a hálóban, hanem magától a kiságyban :shock: :shock: :shock: :shock: nagy a csönd, de nem merek bemenni, mert kiszagolja hogy ott vagyok és képes fél másodperc alatt felébredni :lol: :lol: :lol:

Köszi a hiányolásokat!

Ikoka,
eszik már a gyermek?

Conversano,
az a link... naggyon szépek ezek a képek, teljesen elolvadtam tőlük! (érdekes, full giccsnek gondoltam az ilyeneket, mielőtt anyuka nem lettem... )

Katy,
pihenjél kicsit, most próbáld meg megelőzni a bajt... próbálj elmenni valahova aktív kikapcsolódásra: úszni, jógázni, vagy bármi, ami bejön.

Pagika,
annyira más lehet nálatok a három csajjal! Hihetetlen jó lehet nekik, hogy van ˝haver˝. Irigyellek és csodállak!
Azért vicces lehet, hogy nem tudod őket megkülönböztetni :lol: :lol: :lol: :lol:

Sillia,
ez a retekleves nem hangzik valami gusztán... de ha használ... hogy készül :?:
Felköhögést én is sokáig játszottam...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

úgy látszik a pasik k@cs@gtablettát szedtek be...
Ezt nálunk is nehéz megértetni, amit te írtál - próbál segíteni, hogy elmegy este bevásárolni, de ugyanez van nálunk is... tegnap ahogy hazajött Apa, én elhúztam este bevásárolni a Tesco-ba ˝kikapcsolódni˝. Eső, cipekedés detto. Kemény... na mindegy, én ilyenkor elmondom hogy miért nem akkora királyság ha ő egyedül megcsinálja a bevásárlást, stb. (amúgy nem panaszkodok, mert tényleg tökjófej, mindent segít, amit tud, és rettentő jó apuka, meg minden)
Nem tudnátok ti is megbeszélni? A pasik szimplán nem veszik le a dolgokat, mondani kell nekik.

Nálunk a nap folytatása eddig: Apa aludt, míg Nimródot én szórakoztattam, mostam, megtízóraiztattam, elmosogattam. Na azt már direkt hangosan, hogy felébredjen, ráadásul a hangerejét próbálgató gyermeket is a háló közelében tartottam :oops: :oops:
Apa felébred, Anya elmegy zuhanyozni míg Apa szórakoztatja gyermeket. Aztán megetettem, elaltattam, de Okosapa hangosan jött-ment, így Nimród 20 perc után ébredt. Már majdnem visszaaltattam, mire Apa zörgésére végleg felébredt... Na ekkor kapta meg Apukája, hogy akkor altassa vissza. Egy órán keresztül próbálkozott, persze nem ment (az előző örömködésem vaklárma volt)... most szórakoztatja, én meg megyek ebédet varázsolni...

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi,
ez nagyon durva lehetett... én is már előre parázok az ilyenektől... de gondolom, valahogy meg kell tanulniuk hogy Anya úgyis visszajön, nem? Meghát mi sem lehetünk velük 24 órában összezárva...

KépKép

KépKép
kispocok13

Ehj, de le vagyok maradva... :? !
És rohannom kell vásárolni (apát meg akarom lepni egy tatárbífsztekkel/beefsteakkel, - ahogy tetszik :wink: -), de folyamatosan felzárkózom :wink: !

Boo!

Botond alatt is volt már véres a szőri :( ! Mi elég nehezen jöttünk rá, hogy miért, de végül hosszas kutatás után találtam egy karmolást a szájában, és végülis körme is volt hozzá( :oops: ). Így utólag semmiség, de rálelni a gyrekre úgy, hogy tök véres a feje.... :shock: :shock: :( :( .

Bond!

Nekem is bejön a Suttogó :roll: . Persze én azért vagyok elfogult, mert Botond is "mintababa", így gyakorlatilag minden alkalmazható rá, amit a könyv leír (a mintababák ismérvének megfelelően). Így könnyű :lol: ! Viszont aláírom, hogy nyílván nem mindenkinek válik be, (ahogy más módszerek sem), és valóban visszatetsző lehet katagóriákba sorolni a gyerekeinket, ugyanakkor ez a gyakorlati pszichológiának sok-sok éve bevett módszere :roll: . Ez is egy lehetőség, ami nagyban megkönnyítheti a szülők életét, de persze nem szentírás! Akinek pedig semmi segítséget nem nyújt, vagy ellenkezik az elveivel, annak nem kell vele foglalkozni :wink: .
Biztos találnánk kivételt, de akikről én tudom, hogy alkalmazták a módszert, nem csak elolvasták(!), azoknál nagyonis működött, megkönnyítve ezzel a mindennapjaikat :D .

Ja, annak idején Lilisgabi írta, hogy szerinte nagyon drasztikus ez a módszer :shock: :shock: :shock: . Én kértem, hogy írja le, miért gondolja így, mert én ennél humánusabb, a gyerek és a szülő boldogságát is szem előtt tartó módszerrel még nem találkoztam, de ő nem tudott/akart válaszolni :roll: . Még ha valakinek nem is tetszik, biztos vagyok benne, hogy nem ez a megfelelő kritika rá :roll: .....
:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
Nálunk is szar a légkör.
Apa ugyan már nem lázas, de egyáltalán nem jó fej.
Ti láttatok már embert csukott szájjal köhögni????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Mert, mikor mondtam neki tegnap, hogy zsebkendőbe köhögjön, mert nem muszáj minket megfertőzni, akkor azt mondta, hogy ki se nyitotta a száját, így hogy jönne ki a baci?

Ma délután elkezd készülődni. Kérdezem tőle:
- hová mész?
- már mondtam, hogy a kis házba (így hívjuk a legénylakását, ami az anyukája kertes háza mellett épült kis házikó)
- nekem nem mondtad :evil: :evil: :evil: :evil:

Erre aztán berágtam, mert egész héten egyedül vagyok, most a Petrussal ki se mozdultam két napja a láz miatt, és eszébe sem jut megkérdezni, hogy
1. segítsen-e valamit
2. jól vagyok-e, mert ugye tegnap szarul voltam
3. nem akarnék-e menni valahová, mert ha nem, akkor ő elmenne itthonról.

Úgyhogy mikor elment itthonról, mondtam neki, hogy nem muszáj hazajönni, maradhat ám a kis házban nyugodtan! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Érzem, hogy most érzékenyebb vagyok, de basszus tényleg miért gondolják a férfiak, hogy mi nem tudunk besokallni???? :evil: :evil: :evil:

Úgyhogy Boo, tökéletesen megértelek, ne is add oda a kocsit! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Délelőtt találkoztam Ikokával és megbeszéltük, hogy csütörtökön (25-e) kimegyünk a Ligetbe a bogyókáinkkal. Egyelőre 14 órát beszéltünk meg az 56-os emlékműnél. Akinek van kedve és ideje, az jöjjön el egy kis sétára! :wink:

A legfontosabb viszont, hogy Petra ma már teljesen láztalan, jó a kedve, nem látok betegséget a szemében sem, úgyhogy kezdek megnyugodni.
Amúgy Apa is láztalan, de azzal is tele van a tököm, hogy úgy kell utána szaladni, hogy vedd be, most vedd be azt. A férfiak nem tudnak normálisan gyógyszert szedni?

Jövő hét csütörtökön lesz egy Pál Utcai Fiúk koncert, lehet, hogy úgy berágok addig, hogy elmegyek rá. Csak attól félek, hogy ha Petra felébred, akkor mi lesz? Kb. éjfél- 1 óra körül már itthon lennék. Na majd meglátom még...

Kép
katy76

[quote="kispocok13"]
írta:
kispocok13Babauszis anyukák, ez nem para? Tapasztalatokat kérekszépen, mert a gyógytornász csaj is azt mondta, hogy jót tenne az úszás Nimródnak, de ugye korábban a gyerekorvos lebeszélt róla... szóval most nemtom mi legyen :? :? :? :?

Minket is le akart beszélni a doki néni, a fertőzések és megfázások miatt.
De mi azt beszéltük az oktatóval, hogy leginkáb arra kell figyelni, hogy ha bemész a hidegről az uszodába, akkor fokozatosan vetkőztesd a bébit. Tehát már az előtérben vedd le róla a meleg kabátot, sapit...stb, az öltözőbe a többit. Úszás végén pedig ugyanilyen fokoztatosan öltöztesd vissza és a meleg kabátot, vagy overált az előtérben add rá, ne a párás öltözőben. Természetesen figyelj arra, hogy mindig a saját cuccaitokon öltöztesd, a feje ne maradjon vizes.
Szerintem nem lesz gond :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Aludtam egy órát! :D :D :D :D :D

Boo!
Nem azzal van a baj, hogy elvonul, hanem, hogy nem beszélte meg velem (szerinte mondta, de nem mondta).
Egyébként vitte magával az olimpia műsorát, úgyhogy szerintem vagy jéghoki meccs van, vagy valami hasonlóan fontos sportesemény. (meg ment a nagypapájához látogatóba) Én azt is megértem, hogy szívesebben nézi a tv-t ott, mint itthon, miközben én Halász Jutkát vagy Kolompost vagy akármi mást énekelek hangosan a gyereknek. Csak előbb kérdezze meg, hogy nem kell-e segíteni, nem akartam volna-e találkozni valamelyik barátnőmmel stb.
Tudja, hogy én is szoktam hétvégére programot szervezni, mert akkor rá tudom hagyni Petrát, és pl. el tudok menni egy teát meginni valamelyik barátnőmmel.

A harag egyébként nálunk is csak addig tart, ameddig ő rosszfejkedik, mert amint ő már nem akar rossz fej lenni, elkezd úgy viselkedni, hogy én nem tudok még szigorú képet sem vágni. A múltkor valamiért haragudtam rá, külön rossz dolgokra gondoltam, hogy el ne nevessem magam, erre beült az ölembe (én a fotelben ültem), és persze, hogy elröhögtem magam. :lol: :lol: :lol:

Jujj de jó lesz az a Salsa-tanfolyam!!!!! :D :D :D :D
Na azért Apa ennyire jó fej nem tud lenni, pedig én is évek óta mennék.
Még 2003-ban a főiskolán a rendezvényszervező szakirányosoknak vizsgamunkaként rendezvényt kellett szervezni. Tök mindegy volt, hogy mit és hogyan, a lényeg az volt, hogy egy rendezvény legyen.
Csoportokra voltunk osztva, mi pedig kitaláltuk, hogy csinálunk egy Latin táncversenyt.
Kibéreltük az Undergroundot, meghirdettük interneten a versenyt, csináltunk hatalmas plakátokat, amiket szintén kitettünk az Underground elé (a Művész mozi mellett volt/van).
A lényeg, hogy bevételes lett az este, mindenki nagyon jól érezte magát. Természetesen 5-t kaptunk. :D
A tulaj pedig felkért minket, hogy keddenként csináljunk Latin-estet. Na akkor kóstoltam bele a salsa világába, és azóta is szeretnék megtanulni táncolni. :wink:

Kép
katy76

Bucus!
Itt a nagy haragomban elfelejtettem megdicsérni Lottust! Nagyon aranyos, ahogy ott ül a játékai között! :D

Sillia!
Én sokszor a földön pelenkázok már, próbáld ki, úgy kevésbé terheled a derekad! Ha a kanapén pelenkázok, akkor ráülök egy puffra, ami ugyanolyan magas, mint a kanapé. Úgy nem kényelmetlen. (a múltkor valamiért felálltam, Apa meg elhúzta a puffot, persze nem direkt, hanem nem látta, hogy azon ültem. Szerintetek mekkorát estem????? :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ráadásul bevertem a derekam a puffba, mert azért annyira nem húzta el, pont annyira volt távol, hogy jól beüssem magam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja!
És már tökre megcsinálnám én is azt a tesztet, de most nem mondhatom neki, hogy gyere, töltsük ki, mert az olyan lenne, mintha én akarnék békülni. Márpedig én most haragudni akarok rá.

Kép
katy76

Egyedül vagyok itthon :shock: :shock:

Apa látta rajtam hogy eléggé megzakkantam és elment Lócival a mamához... Tudom, hogy üvölteni fog de itthon is ordít, már kb. két hete vagy alszik vagy óbégat, tudom hogy biztosan fáj az ínye meg minden de SEMMI nem jó neki egyszerűen ún engem :cry:
Mert amint elmegyünk itthonról vagy jön valaki vagy csak kiviszem a lépcsőházba már semmi baja. Ha öltöztetem úgy visít mintha elevenen nyúznák és minden erejével tiltakozik.

Szóval imádom meg minden, de hónapok óta egyetlen percet sem töltöttem nélküle (na jó, egy órát egyszer) és mostmár elég volt.

Megengedtem hogy apa elvigye. De máris hiányzik :roll:
Vendég

Apákok tutira megőrültek...

Katy,
ligetséta tökjó ötlet! Próbálok csatlakozni, megszerzem Apától az autót :wink:

Boo,
kanapénetetés :shock:
Te aztán szeretsz veszélyesen élni!!!

Norka,
köszi! Lehet hogy elvisszük kipróbálni az úszást!

Sillia,
jó is hogy pihizel kicsit, rád fér! Ne aggódj Lóci miatt, nki is kell a változatosság !

KépKép

KépKép
kispocok13

Salsa!!!!! Irígy-irígy!!!!!!

Én anno mikor összejöttünk, tánciskolára kaptam ígéretet... Azóta se semmi...

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Na ugy latszik nemcsak en jutottam el mostanra odaig, hogy bekattanok :lol:

Boo, megertem hogy baromi merges vagy! En is pont tegnap akadtam ki azon, hogy allandoan itthon ulok a gyerekkel osszezarva, es nincs idom szinte semmire.
Apa nem tudja elkepzelni sem, hogy milyen ez, mert amikor csak akarja, beul a kocsiba, oszt csa... en ezt ugye nem tehetem meg.
Imadom a kislanyom, de mar nagyon vagyom ra,h ogy kicsit EGYEDUL lehessek, neha 1-1 oracskat. A hajam is gaz mar, jo lenne elmenni fodraszhoz, vagy valami kis kenyeztetes, kimozdulas, de egyedul!
Persze ilyenkor jon a szoveg, hogy sokat dolgozik, hetkozben nem er ra stb... erre most is elment talalkozni egy urgevel megbeszelni valamit, holott ugye SZOMBAT van.
Aztan mondta, hogy amikor nagyobb lesz a kislany, majd megy vele valamilyen foglalkozasra hetvegenkent, es addig egyedul lehetek, es nyugodtan (most figyelj): takarithatok es fozhetek...

Bucus, majd irok am, nem felejtettem el, csak nem nagyon volt idom eddig, ne hari. Lottus nagyon cukifalat!

Agi, meg a hideg is kirazott! Meg szerencse, hogy nem tortent baj. Tenyleg nagyon oda kell figyelni rajuk, Lisa is olyan, hogy egyfolytaban mozog, emiatt a pelenkazas is bonyolult, meg egy fel lepesre sem mozudok el mellole, es amig kidobom a pelust, az egyik kezemmel mindig fogom a gyereket.

Babauszas: mi is mennenk, csak hat most meg nem vennek fel furdorucit, ahhoz fogynom kell meg, csadorban meg keptelenseg uszni :lol: Mi majd baba-mama salsara fogunk menni aprilisban, de szeretnek yogara is, csak olyan helyet meg nem talaltam a varosban.

Kép
norkili

Sziasztok!

Katy:Petrusnak jobbulast kivanok,es remelem Te is osszetudod kapni magadat egy kis lazitassal,ne porogj maaa annyit! :wink:
En dumalok :oops: ....mikor minden szabad percemben igyekszek utolerni magamat....
Apaval majd rendezodik a helyezet,latod,sokunknal vannak ilyen problemak,ami nem is csoda,tenyleg nagyon PASIBOL vannak :? :lol:

Agi:Katanak is jobbulast kivanok,remelem gyorsan kiheveri!
Na a reflexek most nagyon elkelnek,ugylatom......eleg egy fel pillanat se,es maris tortenhet valami gebasz.Azert ugyes voltal,de sejtem mekkora ijedseget jelentett ez.....!
En is megijedtem,es en meg talatam is egy enyhe lila foltot a buksijan,de olyan villamban csinaljak,hogy elkepeszto.....bar tuti,azota megjobban ovatoskodok,igy is van egy-ket koppanas,ami kivedhetetlen...

Bucus: :lol: :lol: :lol: Lottuskad micsoda bodogsagos arcocskat vag!!!Annyira edes ott a kis birodalmaban!!!Jo kepek nagyon!Olyan kar hogy itt ahol most lakunk,egyszeruen nem tudok egy ilyen kis sarkot kialakitani neki...sehogysem nem....most a nappali kozepen van,de nem az igazi....hiaba probalom elkeriteni parnakkal.....na talan majd ha egyszer elkoltozunk.Itt nagyon rossz az elosztas,pedig aztan a 30nmes lakaskamban anno mindent olyan jol elrendeztem...de ez mas....

Pagika:annyit gondolkodok rajtatok,hogyan is mennek a dolgok 3 lurkoval :roll: :lol: 8) de a szukseg az nagyur :wink:
Ikrek megkulonboztetese: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: na ez meg a masik...en nem csodalkozok 8) 8) 8) Jo moka...es ok meg nem is mondhatjak(most) hogy heee anya......en mar ettem,vagy hogy nem en voltam,az a tesom :wink:
Lehet mar regen osszekevertetek oket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lapatolas nalunk is megy,hihetetlen gyorsasaggal eszik Hangi :wink: !

Sillia:Ment is a vudu,hogy hasson a csoda-leves!En is betaknyosodtam picit a het elejen,mar jol vagyok,de ismeros amit irtal...egesz ejjel nem mertem orrot fujni,es a paplanba tusszogtem feligvisszatartva(ami tudom hogy nem jo)....szerencsere csak meghultem a setak alatt....
Pelenkazas:nekem bazi magasan van a pelenkazo,eppen ezert mar szaz kezet novesztettem,nehogy leugorjon Kukacka...de naggyon nehez ugy......es nekunk meg van rajta karabiner is,de hat ez tiszta hulyeseg,mert akkor bekotve hogyan oltoztetetk??? :roll: :roll: :roll: Nem is hasznalom....
Nalunk anno a talpraesett es a morcos kevereke jott ki :wink:

Kispocok:koltoi kerdes:ugy latom nekunk rengeteg ilyen kerdesunk van :wink: :wink: :wink: ......nekem is ki kene nyomtatnom Orsi beirsabol joparat,a mi a tokeletes felesegre illik,igy valaszokat is kaphatnek par kerdesemre :lol: :lol:

Boo:megertem mar a tok-szetrugast :wink: :wink: :wink: jogos!
En is mar mennek egyedul kicsit,de hazacipelni sem tudom a dolgokat,igy eleg gaz...meg bevesarolni sem tudok csak ugy elmenni egyedul...ha meg babakocsival megyek,akkor meg azert nem,mert alig birok tolni is,vasarolni is,hazajonni is.....az aprosagokat szoktam max megoldani,de inkabb vagy egyutt,vagy apa vasarol....De ugy mennek mar valamerre....
Remelem azert nem lett ramaty az egeszsegi allapotod,igy esoben....
Itt rohogok a "2 het gyaloglas"c. buntetesen!!!En eletfogytiglant kaptam akkor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Katy:menj koncerte!!!!En is arra vagyok,de hat nincsen senki aki vigyazhatna Makira...egyedul nem megyek,es nincsen senki apan kivul itt nekem.....Hasznald ki a lehetoseget,ha megteheted :wink:

Kispocok:menjetek csak usziba nyugodtan!!!Kerd el a kocsit,es legy fokozatos,meglatod semmi baj nem lesz!Szerintem ha kocsival megoldhato,akkor plane nem fazik meg!
Nekem azert voltak eddig fenntartasaim,bar szivem szerint vittem volna,mert nem is engedik,a masik,hogy azert uszi utan gyalog hazajonni,az itteni rettento hidegekben....hat nem is tudom.En nem ovom a szeltol is Makit,en kivittem hidegben is setalni becsulettel,de az azert mas....Most mar enyhules van,jobb az ido,nem lesz baj...max.ott melegszunk?szaradunk majd az eloterben orakig :lol: :lol: :lol:

Na folyt kov.szivemszottya felebredt :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Na meset/mondokakat hallgatunk....most eppen elgondolkozott a 3 nyulakon :lol: :lol: :lol: ,kajaja olvadozik,mosas halad....fozni foztem tegnap(este 9 utan lettem keszen :? ).......

Dodi:Suttogo egyebkent nekem tetszik es jo par dolgot hasznositottam mar belole....de egyszer mikor azt irtam,hogy a "suttogo bekaphatja!"az sajnos eppen az altatasi modszerekre irtam,mert sajnos nekunk nem segitett......nem is akarok mar ebbe belemenni,mert mindegy is,de szivesen olvasnam am a masodik reszet is,mert azt nem tudom kolcsonkapni....de biztos talalnek par jo otletet benne minden masra,bar a minden mas az eleg jol megy :wink: :lol: persze az altatassal is jo uton jarunk :lol: :lol: :lol: most mar

Hajra meglepi....en is csatlakozhatok?????Imadom!!!!Olyan regen ettem.....bevallom meg valentin-napra is sushit kaptam :lol: :lol: :lol: de orultem mint majom a farkanak,mert annyira szeretem....de majd jelzek apanak szerezzen hust,es meglepem magunkat :wink: :wink: :wink:

Katy:mar olvasom is,hogy Petra jol van!!!Hurra!!!
Cafollak:pasim beveszi a gyogyszereket...max.en nem nezem jo szemmel....persze mellette rendes issza a gyogyteakat is :wink:

En is mennek a ligetbe setalni...remelem az ujdonsult kismamas ismerosommel talan el tudunk majd menni egyutt is jatszoterre,setalni,stb....csak lenne mar jobb az ido,ugy egy fokkal egyszerubb.....

Norka:szia!!!Jol vagytok?pihensz is picit???

Boo:spenotos kaja-etetoszek........mutiiiii!!!!

Sillia:Loci......neki is kell a valtozatossag!!!!Hangi is imadja ha megyunk,mindegy hova,csak menjuk.....es az oltoztetes is gaz....
De most ne gondolj Locira(konnyu mondani :wink: )...lazulj el,meleg furdo....ja csak zuhany van...akkor egy jo konyv,kellemes zene,illoolaj,vagy menj setalni a masik iranyba!!! :wink: :wink: :wink:

Norkili:nalunk is megy ez a dolog...mondjuk apa tenyleg melozik becsulettel,es en megertem ot hogy nincs mit tenni,de hetrol-hetre,honaprol-honapra eleg nehez,hogy nincsen csak max.30 perc,amig este at tudja venni Hangit.....En megertem azokat is akik aztan tenyleg apa nelkul oldjak ezt meg,de ok teljesen be vannak(sajnos)erre programozva...de amikor tudom,hogy neha milyen jo lenne ha korabban hazaerne,mert szamithatnek ra.....hat igy azert hianyzik....es minden szombaton melozik :? :? :?
Remelem Teapa tenyleg elviszi majd Lisat ha nagyobb lesz....apukak nagyon buszken tudjak a lanykaikat hozni-vinni....Alex ma megigerte,hogy hazaer 1/2 5 korul,igy en vegre hajat tudok mosni,meg egy furdot venni.....
Furdoruha:hat rajtam sem mutat a furdoruha,legszivesebben elbujdosnek,de hat valamit tennem kell,es Hangitol sem vonhatom meg ezt.....bar meg nem kerult ra sor hogy felvegyem,de majd megprobalom letojni...ugy sem ismer senki :wink: :wink: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Megyek,keszitek Kukacnak egy kis fozeleket...olyan edes....fekszik a habtapin,eppen egy napsugar alatt,ami bebujt az oldalso kis ablakon.....es babozik a kezevel :wink: :lol: 8)

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Csak gyorsban, mert viszem Bodzit aludni...

Babauszival kapcs.: Szojnnival rendszeresen jártunk és nagyon szerette. Én már kevésbé, mert utálom a hideg vizet és állítólag az ÁNTSZ nem enged nemtom hány foknál melegebbet a fertőzések miatt. Nem volt betegeskedés miatta. Még arra kell nagyon figyelni, hogy uszi után rögtön irány a zuhany és mosószerrel (mármint babafürdetővel) jó alaposan le kell mosni a babát. Mi is így tettünk, mégis kb. 3 évesen Szonjinak uszi szemölcse lett, amit egy rémálom volt kikezelni :cry:
És még, ha találtok olyan uszit, ahol nem klórral fertőtlenítenek, az is pompás.

A klórral kapcs. nem tudom tudtok-e vmit, hogy állítólag készült egy új tanulmány, hogy akik járnak uszizni, nagyob az esélye, hogy asztmásak lesznek :?: Vki hallott róla bővebbet?

Ancsurti!
A feketefehér alvós a kedvencem, nagyon cuki.

Apákkal fasírtban lévő anyucik!
Kitartás, majd jól ki fogtok békülni :wink:

Most mennem kell, meg amúgy is extra nyűgös vagyok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok! Apaőrület nálunk egy héttel korábban volt, múlt pénteken volt is ajtócsapkodás meg sírás,másnap reggel megszoptattam Hédit,kitettem a tízóraiját és közöltem,hogy akkor én most elmentem,ebédre jövök ugyhogy lesz szíves főzni valamit.Gondoltam na most megmutathatja,hogy lehet egyszerre főzni,gyereket szórakoztatni,etetni,altatni stb.Mire jöttem haza?Gombaleves,zuzapörkölt,gyerek békésen játszik a szőnyegen :shock: :shock: szóval vagy apa ügyesebb ennyivel vagy ezek ketten már most összejátszanak ellenem :twisted: :twisted:

Babauszi: Mi a legnagyobb télben is jártunk, nem volt gond.Bár szerintem ez az átmeneti idő rosszabb :roll:

Boo: Kérdezted,hogy Hédi rendben van-e? Fogalmam sincs :oops: Ma Dévényen mondtam a tornásznak a scípőkattogást,meg hogy mit mondtak az ortopédián.Megnézte,megtornáztatta,azt javasolta,hogy várjunk vele max 2 hetet,mert a kattogás lehet a feszesség miatt is,de ha addig nem múlik el akkor elintézi (értitek ő,mert az ortopédián szarnak rá),hogy megcsinálják az uh-t.Nagyon félek,hogy valami gond van vele,nagyon nem szeretném ha most kéne kengyel vagy esetleg túl késő lenne :oops: :oops:
Nem véletlenül vertem az asztalt születése után rögtön,hogy meg akarom nézetni,ezért voltunk már 4 hetesen szűrésen,meg 3 hónaposan...ha most mégis baj van vele tuti beperelem a dokit aki nézte(megvalószínűlegapaökleelőlsefogtudnimegmenekülni) :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Apa mikor hazajött, előadta a tündéri oldalát, szóval a haragomnak megint annyi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerencsére továbbra is láztalan Petra is és Apa is! :D

Ancsurti!
Apának oscillo-t vettem, azzal kell kergetnem. :lol: :lol: :lol:

Ma elajándékoztuk az egyik nagy növényünket, és most olyan "meztelenül" néz ki a nappalink. Egy nagy pálma volt, amit azért kellett elajándékoznunk, mert csak egy nagy növényre van helyünk, ahol Petra nem tud hozzáférni, és 2 volt. A másikat (nem tudom a nevét) pedig jobban szeretem, ezért a pálma ment. :(

(Apa éppen pakolja el a vacsi maradékokat. :shock: :shock: :shock: )

Ancsurti!
Most meglátom, hogy hogy alakulnak az esték csütörtökig, hogy Petra hogyan ébred. Azt semmiképpen nem szeretném, ha felébredne és én nem lennék itthon.
Majd meglátjuk, amúgy nem létkérdés, most indul a tavasz, jönnek a fesztiválok, lesz PUF koncert dögivel. :wink:

Kép
katy76

Sziasztok! :D

Mielőtt elolvasnám a termést, ismét megosztom Veletek újabb elrettentő kalandunkat /okulásul- bár nem szeretek az intő példa lenni, de most ez van :roll: /:

Ma délelőtt Katát letettem a habtapijára játszani. Persze, mindig elkúszott- mászott /ezt vegyesen csinálja/ mindenfele, leginkább arra, amerre nem kéne. Én mindig visszatettem, előtte persze elhangzott a "nem szabad". Közben a konyhában feltettem a főzijének valót főni. Néha ki- kinéztem, hogy mi a helyzet? Az egyik ilyen alkalommal ismét helyére tettem Katát, kiléptem a konyhába, és már csak azt hallottam: puff, csörr:shock:
Rohanok vissza a nappaliba /3 lépés/ és látom, hogy Kata villámgyorsan elkúszott a két kanapé közti ékben lévő állólámpáig, és jól lerántotta. :evil: Eldőlt, és szerencsére nem rá! Az alsó ágon eltört a búra, úgyhogy szedegethettem a szőnyegből a szilánkokat :roll: Kata persze megijedt, és picit sírt, de megnyugtattam, elmagyaráztam neki, hogy ezért nem rángatunk semmit. Úgy tett, mint aki megérti és egyetért. Visszaraktam a játszijára, de ahogy szedegettem a szilánkokat, állandóan közelített, hiába mondtam, hogy nem szabad :roll: Nem mondom, hogy repestem az örömtől....
Tanulság: vagy minden dőlésre képes dolgot elpakolunk /nálunk ez kivitelezhetetlen/, vagy mindig ott leszünk a gyermek mellett.... De remélem, csak addig, amíg meg nem tanulja, hogy nem viccből tiltok meg dolgokat. De ha ebből nem tanulta meg, akkor miből? :roll:

Kép
agi125r

Ági!
Nálunk pont ezért volt ma a napja a növény-elvitelnek, mert reggel abban a 30mp-ben, míg kezet mostam pelusozás után, Petra már a növénynél volt, és vette volna be a szájába a levelét.

Úgyhogy mától amint kiteszem a lábam a szobából, megy a járókába. Inkább visítson ott 5 percet, mint valami baja essen. (Bár szeret egyelőre a járókában lenni)

Kép
katy76

Ancsurti

[quote]. írta:..lazulj el,meleg furdo....ja csak zuhany van...akkor egy jo konyv,kellemes zene,illoolaj,vagy menj setalni a masik iranyba!!!

Nem fogod elhinni, de mindezek helyett kiporszívóztam a lakást! És milyen jól esett. Tologattam fel alá a poszínyócsövet és közben teljesen kikapcsoltam az agyam :lol:
Meg persze egy picit játszottam is a gépen :wink:

Lóci nem sírt jobban a mamánál mint amennyire itthon is szokott mostanában, bár keresett engem de nem sikoltozott.
Máskor is kap kimenőt :D
Vendég

Na, csak hogy egy kicsit örüljetek, hogy rátok is irigykedik valaki: Mert hogy én meg irigykedem, hogy egyáltalán fogjátok magatokat és el tudtok indulni egy babával akárhova!!! Én még ezt se tudom, szóval még úgy is be vagyok zárva, hogy hiába gondolnék is egyet, nem tudok levinni három babót és berakni a babakocsiba (főleg, hogy kettő van) és elindulni a nagyvilágnak. Hjajjj, ha nekem egy babám lenne, nem is lennénk itthon.... vinném magammal mindenhova. De még ősszel egyszer-kétszer lemerészkedtem egyedül, persze akkor még könnyebbek voltak. Kettő a hordozóban, egy a kenguruban. Lenn a földszinten be a babakocsiba a kettőt, miközben egy a nyakamban lógott, persze közben üvöltött legalább kettő, majd nagy nehezen a meredek babakocsi felhajtón le (mert persze a földszint magasabban van kb. 6 lépcsőfokkal, mint az utca) és így nekindultam. Hozzáteszem, benn lakunk a városban, szóval akármerre indulok, tuti találkozok jó pár emberrel. Kicsit se voltunk látványosság és csak hüledeztek az emberek. Na, én meg jó hülyén éreztem magam, mint valami szép kis pereputty, főleg, amikor lesajnáló tekintetek is meredtek rám, meg amikor kérdezik, hogy ikrek? Jé, hárman vannak (mert persze nem mindenki veszi észre elsőre, hogy rajtam is lóg egy). Ja, és most télen meg, amikor be vannak öltöztetve az overálljukba, amit persze örököltünk, így szép színesek, de mivel unokabátyuskáik vannak (vagy hogy híjják a fiú unokatestvéreket? az unokabáty nem a szülőm testvére? az unokaöcsi az unokatestvér, de ők meg idősebbek. Hogy is van ez?? :roll: :roll: :? ) Szóval főként kékek vannak, így mindig elkezdik mondogatni, hogy két fiú, meg egy lány. Ja, meg van egy lila is, akkor megakadnak egy kicsit, hogy na akkor az most milyen nemű is lehet.

Apa: háát, mi is már jó párszor összevesztünk, szerintem szinte ez a természetes. Nálunk tudom, hogy főként én vagyok a hibás, csak apa nem tolerálja, ha éppenséggel nem úgy válaszolok, ahogy őméltőságának tetszene. Csak kíváncsi lennék, több, mint 8 hónapnyi alvatlanság után ő milyen lenne. Mert persze ő csak az első 2-3 hónapban kelt fel segíteni (amikor még 3-4 óránként ettek, de evés után meg simán visszaaludtak) Azóta meg csak akkor, ha szólok, hogy segítsen, mert nem bírok velük. Persze akkor fel is kel, de van, hogy üvölt kettő is, és nekem kell ébresztgetni. Ilyenkor irigylem az alvókáját, milyen jó lenne, ha én is tudnék így aludni, és a csajok meg sírnának benn a szobában, azt egyszercsak rájönnének, hogy felesleges, inkább aludjunk ilyenkor, biztos anya és apa is azt csinálja. De hát nemhogy a sírásukra ébredek, hanem már felébredek és fülelek, utána kezdenek el sírni, mintha előtte tudat alatt küldenék a jelet. Pedig külön szobában alszunk.
Na, jól van, megint sokat írtam, aztán pihenni megint nem fogok, mert mindjárt etetés.
Tényleg etet még valaki rajtam kívül este 10 körül? Úgy gondolom, hogy alva? Álometetés, vagy minek hívják. Én már próbáltam nem megetetni őket ilyenkor, de akkor meg 11-12 körül sírnak fel. Úgyhogy akkor már inkább ilyenkor megetetjük és talán kibírják reggelig. Bár a tegnap éjszaka maga volt a pokol, felváltva sírtak fel, megint csak pár órát aludtam összesen. Pedig már hetek óta nem volt ilyen. Jönnek a felső fogak??? Azért jó párszor azt kívánom, bárcsak már kinn lenne az összes fog, bárcsak már tudnának beszélni, és elmondanák mi a fenért kell sírni, bárcsak már lennének pár évvel idősebbek, bárcsak már ennének maguktól, bárcsak, bárcsak.... Közben meg most kellene élveznem a babázást, mert több ilyen nem lesz!

Kép
pagika

Bucus: gyógyuláson rajta vagyunk :D Én az fennti sztori után gyógyultnak nyilvánítottam Katát :D De azért délután még volt pici hőemelkedése, úgyhogy nem vagyok túl jó doki... :lol:
Lotti nagyon aranyos baba! :D Édesen mosolyog :D

Sillia: Te nagyon előrelátó anyuka vagy! :) De én azért még a pelenkázón pelenkázok, talán én se könnyen tanulok... Kire ütött ez a lány?? :lol:
Gyógyulást Neked is! :D

Katy: jó, hogy Petra már gyógyulóban! :D Teapa pedig szabadalmaztassa a csukott szájjal történő köhögést :)
A mi nagy növényünk jövő héten költözik a szomszédba :D Ugyan elvileg emberre nem olyan veszélyes, de mióta meghalt egy tekink a levelétől, nem szivesen veszem, ha Kata a közelében van...

Norkili: mondtad apának, hogy Te nyugodtan pihenni szeretnél, nem nyugodtan takarítani és főzni? :twisted:
Baba- mama salsa? Betojok! :D :D

Ancsurti: pelenkázóra tényleg nagy ötlet a karabiner... :lol:

Tike: összejátszottak ellened, ez nem kérdés! :D

Kép
agi125r

Babaúszás :arrow: asztma

A csütörtöki csak csajokban pont erről volt szó. Stoller Katival volt egy rövid beszélgetés.

Ezen az oldalon meg tudjátok nézni. Ugorjaot a 17perc52mp-hez, onnan kezdődik.
http://www.rtlklub.hu/most/8043_csak_csajok_10-02-18

Ancsurti!
Köszi kérdésed! :D Ma csak pihentünk! Annyira jó, még egy mosás is belefért. :lol:
Viszont valószínű mindkét szemem kötőhártyagyuszis lett. :evil: :roll: Teljesen vérágas és rohadtúl viszket. :roll: :x

Pagika!
Belegondoltam a helyzetedbe és valóban nem egyszerű, és később sem lesz az. Viszont 3x annyi szeretetet kapsz egyszerre!!! :wink: :lol:
3 hete voltunk az unokatesóknál. Csak úgy zengett a ház tőlük, de nagyon jó fejek, mert egymással tök jól eljátszanak. Segítenek anyának és a nagyinak is! Szóval kitartás!!!
Íme egy kép:

Kép

Sillia!
Jó, hogy tiédapa elvitte Lócit és minden oké volt! Ilyen kimenőt kívánok neked minimum heti 1x. :lol: De lehet többször is. :wink: :lol:

Agi!
Katára vigyázott az angyalkája, hogy nem rá dölt a lámpa! :D

Boo!
Salsa-tanfolyam szuper!!!
Vendég

Kép

Igyekeztem az adatokat beírni, de ha valakié mégis lemaradt, attól elnézést kérek és légyszi jelezzétek. Egyből írom be.
Vendég

Agi:boldog 7.honapot kivanok!!!
Ez nem semmi sztori volt a lampaval kapcsolatban.....na de nem is dumalok most tovabb,mert Maki megint alszik,en vegre eszek valamit gyorsan,aztan meg remelem jon apa vegre....majd irok is talan.....

Kép
Kép
ancsurti

[quote="kispocok13"]
írta:
kispocok13Babauszis anyukák, ez nem para? Tapasztalatokat kérekszépen, mert a gyógytornász csaj is azt mondta, hogy jót tenne az úszás Nimródnak, de ugye korábban a gyerekorvos lebeszélt róla... szóval most nemtom mi legyen :? :? :? :?

Szerintem nyugodtan menjetek! :wink: A víz nagyon sokat segít az izmok, ízületek kíméletes, de hatékony tornáztatásában, mozgatásában.
Gyógytornászok nem szoktak ellene lenni, de a gyerekorvosok véleménye már megoszlik. Legtöbben a középfülgyulladást, meg a megfázást hozzák fel, mint félelmet. Előbbihez alapvetően nem ez vezet (a víz ugyanúgy folyik ki nekik is fülükből, mint nekünk, ezért értelmetlen a mitörténikhabelemegyavíz című kérdés. :lol: :lol: :lol: ), utóbbiról pedig nagyon jól tudjuk, hogy minnél erősebb valakinek az immunrendszere, annál kevésbé lesz beteg.
Megfázni többféle képpen is meglehet az usziban. Legnagyobb eséllyel a kint túl hideg, bent túl meleg hőmérséklet miatt sikerül talpig beöltözve. :? :? Mi is úgy csináljuk, hogy még kint az előtérben lehántjuk mindkettőnkről a sapit, cipőt, overállt és hasonlókat, és a lehető legkevesebb ruhában viszem be az öltözőbe (persze azért nem egy szál pelus van rajta :lol: :lol: ). Ott először én vedlek át, utána pedig Hugi. Azért ez a sorrend, hogy amikor már ő is átöltözött ne kelljen neki félig-meddig mégiscsak csupaszon ott várni az anyjára (persze az ő ruháját is kibontom azért valamelyest), hanem egyből fel tudjam kapni, és vinni a langyos zuhany alá.
Az uszi után ismét langyos zuhany (és sűrű magunkban anyázás, hogy miért nincs sehol a világon egy rohadt zuhanyzó sem, ami úgy működik, ahogy kéne. Nem spriccel pofán; nem forráz le; nem fagysz sz@rrá, mert csak hideg víz van, meleg nincs; ha nagy nehezen beállítottad a kívánt hőmérsékletet, akkor egyszercsak vagy a nyomás tűnik el, vagy valamelyik hőfok; nincs meg a rózsája, és csak egy sugárban folyik a víz, amiben képtelenség normálisan zuhanyozni; nincs meg mindkét csapja; nem lehet normálisan elzárni és hasonlók :x :x :x :x :x :x :x :x )
Zuhanyzás után azonnal jó alaposan megtörlöm, és egy kicsit bebugyolálva hagyom Hugit. Mivel egyedül hurcolászom, és csak babakocsival tudunk menni, nincs segítségem. Így miután szárazra (a fejét nagyon alaposan!) törölve ott fekszik bebugyolálva, én vagyok az, aki elsőnek felöltözik. Ennek örömére mire végzünk is indulhatunk kifelé a babakocsihoz nem Huginak van melege, hanem én vagyok az, akiről folyik a víz. :? :lol: Ott adom rá a maradék cuccost nagyjából(!), mert amikor már ténylegesen is kint vagyunk akkor kapja csak meg rendesen a sapkát, takarót és ilyesmiket. Ugyanis az előtér és kinti hőmérséklet között is nagy az eltérés.
A másik megfázási mód az, ha nem törli meg valaki nagyon alaposan a gyereket.

Sok beszédnek sok az alja. :roll: :oops: :lol: :lol: Szerintem nyugodtan viheted (sőt! :wink: ). Csak ki kell tapasztalni az öltöztetés-vetköztetés macerát. Ennyi. :wink:

De tudod mit? Ne hallgass senkire! Rám se. Csak a szívedre. Tedd azt, amit súg, hogy tenned kell. Nem fog tévedni. :wink:

Kép
Kép
200907?

[quote="norkili"]
írta:
norkiliBabauszas: mi is mennenk, csak hat most meg nem vennek fel furdorucit, ahhoz fogynom kell meg, csadorban meg keptelenseg uszni :lol: Mi majd baba-mama salsara fogunk menni aprilisban, de szeretnek yogara is, csak olyan helyet meg nem talaltam a varosban.

Fürdőruhával ne foglalkozz, hagyd a francba! :wink: :twisted: Majd belefogysz akkor, amikor. Addig meg tudsz venni másikat. A gyerkőcök általában élvezik az uszit. Anyukának meg eszébe sem jut ilyenkor a jajjhogynézekkiebbenafürdőruhában sirám, mert a gyerek megint ügyes volt és :D :D :D :D :D :D van. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Élő példának itt vagyok én. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Bár lehet, hogy bennem van a hiba, mert már láttam full kisminkelt anyukát elegánsan feltűzött jajjcsaknehogyvizeslegyenazalja hajjal, aki büszkén nézett körbe, hogy "ugyemilyentökéletesvagyok 8)" . :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Mi az a baba-mama salsa?? :shock: :shock: :shock: Mi tangózni, meg keringőzni szoktunk itthon. Na, de csípőt tekergetni? :shock: :roll: :?: :lol: :lol:(Azt az oropédián szokták inkább. :roll: :roll: :lol: :lol: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.02.20 22:55-kor.

Kép
Kép
200907?

Köszi a klóros linkeket, meg fogom nézni.

Norka!
A mia adataink annyira nme stimmelnek, hogy nem is vagyunk benne a táblában :-(
Holnap küldök adatokat, mert a notesz bent van Bodzinál.
De, amit fejből is tudok: Lilien Bodza, szül: 06.22., 54cm, 3500g

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, de utálom az ilyen csúsztatásokat! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Nem a babaúszás okozhat asztmát, hanem " A tudósok szerint a ludas a medence klóros vize, ami különösen a beltéri medencék esetében lehet veszélyes". Éppen ezért van, hogy egyre több helyen nem klórt használnak a fertőtlenítésre, illetve az adott medencét csak a babák használhatják, mások nem. :x :x :x :x :x :x :x :x

A cikk címe akkor lenne helytálló, ha egyértelműen olyan dologról lenne szó, ami csak és kizárólag azzal hozható összefüggésbe. Például uszonyuk nőne, vagy hasonlók. :? :? :?

Kép
Kép
200907?

[quote="agi125r"]
írta:
agi125rTanulság: vagy minden dőlésre képes dolgot elpakolunk /nálunk ez kivitelezhetetlen/, vagy mindig ott leszünk a gyermek mellett.... De remélem, csak addig, amíg meg nem tanulja, hogy nem viccből tiltok meg dolgokat. De ha ebből nem tanulta meg, akkor miből? :roll:

Üdv a klubban! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy nem lett baj. :)

Kép
Kép
200907?

Apapara:
Óóó, mi sem maradtunk ki a "buliból" :twisted: :lol: .
Tegnap voltam farsangon (2. lettem holtversenyben 8) :lol: ), és akartam vinni csörögefánkot. Épp nyújtottam a tésztát, mikor Botond nyekeregni kezdett a földön, hogy uncsizik. Szóltam apának (aki a szomszéd szobában számtógépezett), hogy sütnöm kell, legyen szíves foglalkozni a babával. Majd még kétszer elmondtam ugyanezt :? . Pár perccel később a helyzet változatlan :x ! Ekkor felemeltem a hangom:
- Nem hiszem el, hogy lehetsz ilyen önző?! Fényévente megyek el valahová, és szeretném megcsinálni ezt a rohadt sütit, miért nem vagy képes kicsit foglalkozni a fiaddal?!?!?! :evil: :evil: :evil:
Egy hang nélkül kijött a babáért, majd bevonultak a gyerekszobába pelust cserélni. Botond végig hisztizett, ami valóban meglepő, de apa tökre kiakadt tőle, és ráförmedt a gyerekre :shock: :x . Én meg persze rá, hogy mit ugat a gyereknek, soha nincs egy hangja sem, időnként hagy panaszkodjon már ő is egy kicsit....
Na, erre jól megkaptam, hogy nem is Botondra haragszik, hanem rajtam húzta fel magát, hogy miért emelem fel egyből ( :shock: ) a hangom, miért nem tudok normálisan beszélni vele, ő ezt nem tűri stbstb. :shock: :evil: :evil: :evil: .
Hát én úúúúúgy elkezdtem sírni :oops: . Miért nem lehet engem megérteni? Én hányszor varrtam a nyakába a babát, ha neki számára fontos dolga volt? Miért ennyire figyelmetlen velem?....stb.
Aztán nagy teátrálisan kib@sztam a kukába az egész sütit, és nekiálltam sírva takarítani!
Kb. 5 perc múlva hívott. Bementem hozzá, erre ő:
- Mi van, belement valami a szemedbe? :twisted: (poénosan, békülő szándékkal).
Na mindegy, nem részletezem, én még pampogtam neki egy darabig, utána ledöglöttünk a franciaágyra, és én szidtam, ő meg hagyta :lol: :
- Jól van na, nem akarok bunkó lenni veled, megfogadtam, hogy jobb fej leszek! És Botondtól is bocsánatot kérek!
- Jó, mert tényleg igazságtalan voltál vele! És mikor fogadtad meg?
- Ma reggel.
- Hát szívem, akkor jól sikerült! :lol: :lol: :lol:
(Amúgy kiderült, hogy ő csak egyszer hallotta, hogy szépen kérem, ezért akadt ki, hogy miért beszélek vele ilyen csúnyán egyből).

A lényeg, hogy kibékültünk, és az talán még fontosabb, hogy belátta, hogy paraszt volt! Apa ugyanis az 5 év alatt egyszer kért tőlem bocsánatot, és tudom, hogy ő komolyan gondolja, nem csak a rend kedvéért mondja, és az ő ígéretei mögött mindig komoly szándék van :wink: ! Szóval most igyekszem én is jobb fej lenni, hogy ösztönözzem :wink: .

Katy/Ági!

Nálunk ezért van Botond többet a járókában. Csak akkor veszem ki, ha már megunta. Ki akarom használni, hogy most még szereti :wink: . Én sokkal nagyobb biztonságban érzem ott őt :roll: . Ráadásul a számára "kijelölt" hely a nappaliban ( a habtapis) alig nagyobb, mint a járókája (120*120-as).
Tudom, hogy a járókára is vannak már mindenféle teóriák, de sztem amíg ő boldogan eljátszadozik benne, és nem akar kijönni, addig ez nem is kelt benne semmiféle negatív érzést, nem? Még az sem izgatja, ha kiesik a játéka. Keres magának másikat. Nem szívbajos gyerek :lol: . Mondjuk ő a kiságyában is nagyon szeret lenni.

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Táblázat: nem mondjátok,hogy már van 10 kg feletti baba is??? Bende és Ármin, Na meg Zsombor 76 cm???
Mi sem vagyunk benne, de mondjuk ez teljesen érthető is, meg hát amúgy se férnénk el ... :lol: :lol:

Babaúszás: én vinném a lányokat, de hogy?? :( :evil:

Szobanövények és egyéb kábelek: pont most huzogatják, az egyik ezt a másik azt, a harmadik még tanakodik, ő melyiket válassza. de hétfőn érkezik végre az xxl járóka, meg a növényeket is majd elvisszük, konnektorok már bedugva, ajtókitámasztók készenlétben, meg hát én is. na, a 3. is megtalálta, ő a függönyt húzogatja, talán nem szakítja le.
Azért az nagyon ijesztő lehetett, amikor legurultak a pelenkázóról! Bocsi, de nem emlékszem ki írta (Sillia? csak nem akarok hülyeséget írni) Én már 1-2 hónapja a földön pelenkázom őket, pelenkaalátét és a szőnyegen, ahol játszanak mindig elkapok egyet, aztán megy nagyüzemben. De ebben már apa is profi, pedig az elején kijelentette, hogy ő ugyan nem fog. Aztán meg azt, hgoy majd csak akkor, ha pisi van. Most már mindegy, folyós, bogyós, ha kell,hát kell. :lol: :lol:

Dodi, enyémapa is ilyen, mármint,hogy a 10 év alatt max. 2-3-szor kért tőlem bocsánatot, pedig többször is megtehette volna, de így legalább tuti, hgoy akkor komolyan gondolja.
Amúgy jó volt a farsangi buli? Pont tegnap jutottál eszembe, hogy sikerült a sárga m m-es jelmez?

Norka! Jó lehetett nálatok az a buli . De ott ikrek a nagyobbik fiú és a lány? VAgy csak nekem tűnnek egyidőseknek? Gondold el, mi is össze szoktunk jönni tesóimmal, ált. anyuéknál, mert máshol el se férnénk. Van egy nővérem, két fia van (2,5 és majdnem 4 éves), a bátyáméknak is két fia ( 2 éves és 5 hónapos), meg az én három csajom! Szóval anyuéknak kevesebb mint 4 év alatt 7 unokát hoztunk össze.

Megyek, mert a csajok szétszedik a lakást. (még jó, hgoy tudok gyorsan írni, viszont iszonyat lassan olvasni..)

Kép
pagika

Sziasztok!!!

Pagika, de jó, hogy ismét itt. Nagyon jót kuncogtam, hogy a fülbevalóról ismered fel a lányokat. Nekem is ikertesóm van, és nálunk is a fülbevalóról ismertek fel. :lol:

Dodi a lényeg, hogy kibékültetek. A 2. helyezés a jelmeznek szólt? Mi voltál?

Bond, amíg Hugival úsztok MAnóra apa vigyáz? Én is gondoltam rá, hogy mennénk, de csak a hétvége lenne jó, akkor meg annyi minden tennivaló van... .

Norka, szerintem nagyon csini vagy az unokatesós képen! Nekünk nincs hivatalos 7 hós adatunk, de a tesóm mérlegén megmértem ott 10640 gramm volt.

Ági, elhiszem, hogy megijedtél. Én rájöttem képtelenség gyerekbiztossá tenni a lakást. Meg voltam győződve, hogy az, erre Bende megkóstolta az egyik növényünket. Hozzá kell tenni, Marci soha nem nyúlt hozzá, másrészt akkor jöttem rá, hogy a gyermekem kúszik. :D Merthogy addig is voltak próbálkozásai, de nem jutott el sehova.

Ancsurti jó az összeállítás hangiról a vonalzód felett.

Bendő kúszik, és ücsörögni is szokott már. Két fogat növesztett, de a szájpenésszel nem boldogulunk. Szopizik még ezerrel, főként éjszaka. :?

Hoztam pár képet róluk:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Kispiskóta

De jók a képek. Nagyon édesek a fiúk.

Ági

Hú, amiket leírtál :( .Lehetett nagy riadalom. Én MÉG Odettet a pelenkázón teszem tisztába, és ott is szoktam felöltöztetni, ő még nem annyira sajtkukac, beleadok valamit a kezébe, és elvan azzal, amíg elkészülök.

Babaúszi

Mi sem visszük Odettet, pedig mikor terhes voltam elhatároztam, hogy vinni fogjuk :roll: .Önzőség tudom, de én is azért nem viszem el, mert kövér vagyok, apa is annak érzi magát, így nem vittük. Tudom, hogy nem mi vagyunk a lényegek, hanem a babák, de ezt a vékonyabbak úgy sem értenék meg. Még 10 kiló mínusz és elmegyünk majd az usziba. Ide, ez a hely kb. 2-3 km a házunktól.

http://www.aranykor.hu/album/show/5

Sillia

Porszívós kikapcsolódás :roll: :D .
Odett nélkül én is nagyon ritkán vagyok, általában valamelyik nap hétvégén délelőtt apa megy ki sétálni Odettel, míg én nyugodtan meg tudok főzni :D . Egy héten egyszer mozdulok ki, akkor is általában az Auchanig, ami nincs messze tőlünk, így még a város központba is alig jutok be. Nincs két autónk, azt az egyet is apa használja, hiszen neki van rá szüksége a munkába menetelhez. Szeptemberig busszal járkáltunk be Odettel, télen ez elmaradt. Már én is nagyon várom, hogy jobb idő legyen, hogy ismét legalább egyszer egy héten csavaroghassunk a városban.
Jövőhéten valamelyik nap megyünk be, mert be kell vinnem a céghez az adóbevallásomhoz szükséges papirokat. Már alig várom.

Reggelre megint szép fehér lett a táj :? .

Pagika

Valamikor tavasszal összehozhatnánk egy mini babatalit a főtéren. Tervezem, hogy március 15-én megyünk be az ünnepségre :wink: .

Odett nagy kopp-kopp-kopp a 3. éjszakát aludta át, úgy, hogy még a cumit sem kellett beadnom neki. Úgy látszik megy neki már éjszaka a cumibevétel :lol: . Délután is másik cumival a szájában kelt fel :lol: .

Pénteken megkóstolta a husit is, paradicsom-burgonya -csirkemell összeállításban. Szereti.

Ronmay

Hajrá utazás. Biztos jó lesz, főleg, hogy igazi angliai farmon lesztek.
Mi voltunk Skóciában, amikor a nővérem kint dolgozott, hihetetlen gyönyörű. Oda bármikor visszamennék. Gondolom ahova mentek, ott is hasonló gyönyörű tájak lesznek.

Minden babának, anyukának és apukának mihamarabbi gyógyulást kívánok.

Vitatkozó pároknak mielőbbi kibékülést.

És egy tapsikolós kép:

Kép

Kép
Kép
orsi777

Szonibaba, Pagika!
Küldjétek az adatokat és beteszem a táblázatba. :D

Pagika!
Biztos nem emlékszel, de amikor kiderült, hogy 3 babó van a pocakodban, én írtam, hogy Jázmin unokatesói is 3-as ikrek. Na, a kép velük készült. Áprilisban lesznek 3 évesek. Léna a legidősebb, Áron a középső(képen is), és Ádám a legkisebb.

Orsi!
Irigykedem az átaludt éjszaka miatt. Nekünk most car volt az éjjel. :( :roll:

Kispiskóta!
Szájpenészre próbáltad a homeós bogyókat? Nem segített? :( :roll:

Dodi!
Gratula a 2. helyezésért!!! Imádom a fánkot! Kár, hogy kidobtad :(
Nálunk is azt szokta mondani apa, hogy nem hallotta, hogy szóltam. :twisted: Szerintem nálunk csak rossz kifogás. :x
Vendég

Nálunk extra nyűgös volt az éjszaka, Petra kb. fél óránként felsírt. :( Most vagy nem múlt el nyomtalanul az a valami, ami miatt lázas volt, vagy jön a foga felül, vagy fájt a pocakja (reggelre volt kaki is).
Mindenesetre nagyon szarul aludtunk.
Aztán reggel Apa behozta, hogy megszopiztassam és utána kivitte a nappaliba, átpelusozni, felöltözni és ott is maradtak játszani, így másfél órát tudtam egyben aludni.

Orsi!
Azért az a mini-babatali nem is lenne olyan mini Pagikáékkal! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy többen lennétek, mint mi leszünk csütörtökön! :lol: :lol:

Dodi!
Én is szoktam a járókában tartani, de ha itt vagyok vele, akkor a földön hagyom, hadd bontakozzon ki.
Nekünk nem nagy a járóka, mert kaptunk egyet, ami hálós és téglalap alakú, ezért aztán nem vettünk nagy fajárókát. Egyébként a 100x100-as nagyon nagy lenne a mi nappalinkba.

Olyan szép idő van ma!!!! Majd délután elmegyünk családilag sétálni (meg sütit venni, mert jön anyósom unokázni és nincs kedvem sütni, illetve tudjátok, "szabadságon vagyok". :lol: :lol: :lol: )

Kép
katy76

Orsi!
Odett nagyon ügyes, hogy már tapsol!!!

Petra még nem tapsol, bár ő még nem is ült fel, fekve meg elég nehéz. :lol: :lol: :lol: :lol: (én meg nem ültetem egyáltalán, megvárom, míg a gerince úgy érzi, hogy elég erős)

Kispiskóta!
Nagyon aranyosak a fiúk! Mondd, azon a képen, ahol Bende kúszik, ki az a másik baba a hordozóban? :roll: A tesódé?

Kép
katy76

Pagika!
Nálunk is voltak ilyen "nem fogok pelenkázni" kijelentések! Aztán mikor hazajöttünk a kórházból, alig várta, hogy kipróbálhassa magát! Most meg, hogy már nem anyatejes a kaki (nem folyós), simán elbír vele. :D

Olyan jó, hogy megint ilyen sokat jössz!
Nincs képetek, amikor etetés van? Úgy megnézném, hogy hogy működik 3 babával!

Kép
katy76

Kispiskóta!
Nagyon cuki kis ördögöd van :wink:

Bond!
a babauszi-klóros víz üggyel kapcs.: pont azért kérdeztem ,hogy itt vki tud-e róla, mert én is csak fél füllel hallottam a csak csajokban és én is kiakadtam, hogy miről beszélnek, hogy a babaúszástól asztma, de ha jól emlékszem még ott mondta is a csaj, hogy tisztázni kell, hogy a klórról van szó. Csak gondolom nem minden cikkben tisztázzák a dolgokat, mert így nagyobb szenzáció.

Norka!
Bodzi 7 hós adatai: 6950g/66cm
A 8 hósat ma este mérem, sztem várd meg és azzal együtt tedd majd be a táblába. Köszi szépen.

Ancsurti!
Most néztem egy honlapot, ahol az olimpiai állatkás cuccokat lehet megvenni. Olyan cuki bodyk vannak. Irigy irigy, hogy ott vagy. szerezz be Hanginak!

Az oda mászik ahova nem kell és mindent felborít produkciókat bővítve: Bodzi ma reggel a konyhában a kukát borította magára, szegény hanyatt fekve ölelte magához, még jó, hogy nem borult ki :? (mármint a kuka)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Pagika, Kispiskóta!

Igen, M&Ms voltam. Szerintem tök jó lett a jelmez 8) ! Mondjuk dolgozrtam is vele rendesen :lol: ! Persze ebben is maximalista voltam, és addig rajzolgattam újra és újra az "arcát", amíg pontosan olyan nem lett, mint a "mintaképen" :oops: :lol: . Aztán persze ki kellett szineznem filccel. Így viszont annyira jó lett (hú, ez hülyén hangzik, de tényleg :oops: ), hogy azt hitték, nem én csináltam, hanem ki lett nyomtatva valahogy :shock: . Szóval még szerencse, hogy rákérdezett az egyik zsűritag a szünetben, mert egy kinyomtatott valamit bénán magamra aggatni nem nagy kunszt, így viszont értékelték, hogy ilyen sok melóm volt benne, ezért lettem 2. (3. :lol: ).

Pagika!

Én a lányokat mindig csekkolom iwiwen :wink: . És pont annyi irigység van benne, mint amennyi "sajnálat" is :lol: . Minden tiszteletema tiétek/tiéd, mert ez hatalmas meló lehet, de annyira édesek, hogy hihetetlen!!!!

Kispiskóta!

Egyre jobban hasonlítanak a fiúk egymásra :D ! És Bende nagyon édes!

....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: