Edi: hírtelen húzódás nekem is szokott lenni egy-egy fordulásnál, felkelésnél. Először én is megijedtem, de már kezdem megszokni és próbálok minden mozdulatot óvatosan tenni, viszont így is sikerül kellemetlenül fordulnom vagy felkelnem.
Ahhha, már értem a rúgdalózás okát. Jól összebeszéltek ezek a Manók odabenn.
Aprooka: Az általad említett doktornőt nem ismerem sajnos, én a Krammer doktorhoz járok, de a magánrendelőjébe. Ennek az az oka, hogy én csak lányommal tudok mozogni, mert nincs kire bíznom. De a kórházban is megtalálható, meg még egy helyen, de annyira nem is jártam utána, mert nekem ez így jó volt. Ajánlották még korábban Szabó doktort, meg még egy dokit, de most hírtelen nem jut eszembe a neve, remélem, be fog ugrani. A szülőszobát és az osztályokat még nem ismerem, de beszéltünk róla Zsanival már, hogy jelentkezünk szülésfelkészítőre és akkor körbe tudjuk majd járni. Az összegre én kerek perec rákérdeztem, mert a dokim magánklinikán is dolgozik, ahol hasonló árak vannak, amit Te is írtál a Kútvölgyiről. De abszolút baráti ahhoz képest, hogy 3 éve ugyanennyit fizettem annak a dokinál, akinél a lányomat szültem. És tulajdonképpen a kórház maga sem volt maga a varázslat, mert ezer éves kórház volt (én is, szüleim is ott születtek), majd még abban az évben be is zárták. Szóval nem tudom, kinél hogy szokás, de én rákérdeztem az összegre. Szerintem ezt jobb az elején tisztázni és akkor nincs félreértés.
Én is ismerős által kerültem ehhez a dokihoz, nagyon kedves volt eddig, figyelmes is. Remélem, így is marad minden.
Ha jól tudom, vannak egy ágyas szobák is, 2-3 ágyasak is, meg nagyobbak. De ha majd megyünk szül.felkészítőre, akkor utána tudunk többet mesélni. Ha esetleg emellett a kórház mellett döntenél, akkor Te is jöhetnél velünk
Meme: Mi újság Veled? Mutattad végül valakinek a csomót? Vagy eltünt reggelre?
Barbuss: nagyon durva ez a tartozásos mizéria nálatok. Remélem, rendeződik a dolog mihamarabb, de az tényleg nonszensz lenne, ha nektek kellene fizetni bármennyit is miattuk.
Niki: a fürdőszobában nem tudnátok elhelyezni a kiskádat? Mi egy összecsukhatós tartóra tettük a kádat, így fürcsi után szépen elpakoltuk. A kád pedig addig félre volt téve egy fürdőszoba szekrény tetejére. És akkor esetleg a szobába az az íróasztal sem kellene + a babakocsi helye is felszabadulna és akkor jobban tudnátok a helyekkel sakkozni. A falvédőt már én is szerettem volna mondani Neked, hogy azzal simán el lehet takarni a konektort + arra az a műanyag védő, amit Edi is írt, illetve a vakdugó. Csak azért azt előtte nézzétek meg, hogy magát a konektort fogjátok-e használni, pl. kislámpához vagy bébiőrhöz, mert akkor túl sok értelme nincs betakargatni, akkor inkább valami falvédőt kellene rátenni. Az ágyban egyébként nem lehet a szintet megemelni, mert amíg pici, addig úgyis elég, ha magasabban fekszik. Jó bénán írtam le, de remélem, tudod, hogy hogy értem.
Niki, Barbuss: Ovi téma sokkal rosszabb, mint a bölcsi.... Sok helyen (de nálunk mindenképpen) be KELL töltenie a 3. életévet és utána abban az évben lehet jelentkezni az oviba (ha szept.után született, akkor a köv.évben). Én emiatt nem tudtam beíratni Nórit. Sőt még nem is biztos, hogy fel fogják venni. Majd májusban kiderül. Ahová tartozunk ott nem szeretik felvenni a gyerkőcöket, ha otthon van az anya a kistesóval. Vagy nem veszik fel vagy pedig csak fél napra. Arról már nem is beszélek, hogy nem oda tartozunk, ami itt van közvetlen a házunk mellett ovi, hanem 3/4 órás körúttal odébb. Nagyon gáz az ovis kérdés is. De a bölcsis sem egyszerűbb semerre.
Dodó: gratu a barinődnek. Receptes topicot én is megkuksizom.
Zsani: légyszi szólj majd, ha megtudsz valamit a kórház látogatásról, mert mindenképpen mennék Veled! Ki ne maradjak!
Bébike: ahogy Barbuss is írta, hogy ahol kisgyerek van, ott előfordul az ilyesmi. Ha nem fáj, nincs keményedés, nem hiszem, hogy gond lenne. Nálam is volt már egy-két ilyen eset, de szerencsére nem volt semmi komoly dolog belőle.

]