A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ronmay

Én azt írtam, hogy általában azok a babák aludják át az éjszakát, akik tápszert kapnak. Azért gondoltam így, mert a tápszer laktatóbb és hosszantartó jóllakottságérzetet biztosít a babának, meg a testvérem is mondta tapasztalatból, akinek a kisfia csak tápszert kapott.
Odett 5 hetes korától majd' féléves koráig átaludta az éjszakát, szóval szerencsére nem kellett semmit anno bevetnem ahhoz, hogy aludjon. Jól volt lakva, nem volt semmi gondja, aludt.
Odett sokszor eszik keveset, így most, hogy már nagyobbacska nem bírja ki este 9-től másnap reggel 7-8-ig evés nélkül. Próbáltam már teáztatni, cumiztatni, de az nem volt neki elég. Éhes volt.Amikor éjszaka felkel szopizni, ki sem nyitja a szemét, pont 10 perc szopi, és teszem is vissza az ágyába. Mostanában 5-kor, fél 6-kor kel fel, és utána még visszaalszik reggel 8-ig. Ez azóta van, hogy úgy megtömöm, hogy kap este pépet, lefejt tejet és még szopizik is lefekvés előtt. Ha valamelyik kimarad, akkor borítékolható, hogy fel fog kelni kétszer éjszaka.
Nem hasonlítanám össze Roló és Odett adagjait sem. Odett csak max.120 ml szokott szopizni, vagy lefejt tejből inni. Ennél többet még nem mértem nála. Gyomrát nem tudom kitágítani, így marad az, hogy egyszer felkelek szoptatni. Szerintem ebben semmi furcsa nincsen. Abban bízom,ha majd eszik mindent, majd ez megváltozik. Akkor meg kelhetünk fel, mert szomjas :roll: .
Megint csak a Vida Ágnessel példálóznék,aki nem furcsálja az éjszakai felkeléseket :wink: .

http://www.kismamablog.hu/baba-alvas/ejszaka-atalvasa

H. Gabi

Csak nem megint betegek vagytok?

Képzeljétek Odett már tud 4 szót :shock: :P , mondja a nemet, határozottan arra, ha valami nem tetszik :shock: , tegnap óta, ha elunja magát nem nyöszög, hanem nemezik :shock: . Mondja, hogy apapapa, és ránéz apjára. Mondja még a mamát, és a babát, de azt még nem tudom konkrétan kire. Valószínű a mamát rám, de még téveszti az apapával, mert ma is párszor úgy mondta, hogy mamapapa :lol: : Tud cuppantani, mintha puszit adna, de még csak a levegőben. Tanítom pár napja a pápára is, és integetek a kezemmel, ma már felemelte a kezét. Hihetetlen , olyan az agya, mint a szivacs :shock: :P Szívja be a tudást, lés élvezi nagyon.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok

Lottika is sokszor eszik keveset es ejszaka minimum 1x biztos felkel es akkor csak a cici utan alszik vissza, nem lehet mashogy vissza fektetni aludni.

HendeGabi:
Remelem nincs semmi baj es nem is vagytok ujra betegek.

Orsi:
Odett nagyon ugyes, szepen fejlodik. Tud mar 4 szot? :shock: :shock: :D :D

Csajok legyszi gondoljatok ram holnap delutan. Holnap lesz a mutetem. Mar izgulok,hogy mi lesz. Na meg utana Lottikaval is. :? :?

Kép
Kép
bucus80

Bucus

Gondolok Rád! Ne lesz semmi baj, nyugi, de megy a drukk.

Kispocok???

Kép
Kép
orsi777

Bucus!
Gondolok rád! Mindjárt túl is leszel rajta! :wink:
Majd gyere a hírekkel!!

Orsi!
Odett ügyes! :wink:

Néhány alkalommal mi is megpróbáltuk, hogy Apa ment Petrához éjjel, de a gyerek úgy elcsodálkozott ezen, hogy teljesen felébredt. Természetesen sírt, szopizni akart. Én nem bírom hallgatni, ha sír, nem vagyok hozzászokva, mert ő tényleg soha nem sír.
Ezt is Apa javaslatára próbáltuk meg, mert őt zavarja, hogy én nem alszom rendesen (ő amúgy fel se szokott ébredni, mert én már a gyerekszobában vagyok, mikor Petra még csak forgolódik).
Pillanatnyilag az éjszakai szopival szokott 4-5x szopizni 24 óra alatt. Én ezt nem tartom extrémnek.

Kép
katy76

Sziasztok,

vagyok ám, csak passzív, olvasó üzemmódban - a hülye betegség miatt általában napközben akkor szundítok, mikor eddig nektek írtam.

Bucus,
megy a drukk holnapra!

KépKép

KépKép
kispocok13

illetve mára :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Bucus

Gondolunk rád!
Vendég

Sziasztok!

Alvás:
Szégyen, nem szégyen, én bizony sokat melóztam azért, hogy Botond átaludja az éjszakát :roll: . Igazából mindkét "oldallal" egyet tudok érteni, mivel Botond 3 hetes korától átaludta az éjszakát (éjféltől 8-ig)! Igaz, hogy csak pár hétig élvezhettem ezt, de bizonyítéka annak, hogy biztos, hogy nem minden babának KELL éjszaka ennie. Viszont az is tény, hogy oka van annak, ha egy gyerek éjszaka enni kér (max. 1-2*), mert minden trükk, fortély, és leszoktató módszer ellenére is felkelt a fiam, mivel éhes volt.
Szóval Ronmay-jel értek egyet abban, hogy alapvetően egy fél éves gyereknek már nem elemi szükséglete az éjszakai étkezés. Viszont Katy-val is egyetértek abban, hogy ez viszont csak akkor igaz, ha napközben rendesen eszik a bébi.

Nálunk amíg Botond 1-2* kelt, addig semmi bajom nem volt, de 4-6 kelés/éjszaka nálam kiverte a biztosítékot :oops: . Onnantól kapott gabonapépet, és visszaállt a 2* kelésre (2-kor, 5-kor). A hozzátápitól kezdve, már csak egyszer kelt (4 körül), és azóta ezt tologattam ki neki fokozatosan. Odáig jutottunk, hogy 8-tól 6-ig aludt. Viszont eszembe jutott, hogy azért mert bizonyos dolgok nem váltak be korábban, lehet hogy mostanra már működnének. Szóval újra megpróbáltam az álometetést, és bejött 8) :D :D :D . Most már negyedik napja megetetem fél 11-kor (ő persze totál kóma, se kép, se hang :lol: ), egyszer felkel 6-kor, de csak cumit kap, azonnal visszaalszik, és fél 9-kor eszik először 8) . Szerintem pár nap múlva elhagyja a megszokott ébredést is, és reggelig aludni fog :wink: . Ez 10 óra kaja nélkül, mégsem úgy kel, mint aki egy hónapja nem evett :wink: :lol: . Amúgy ha nem is egy egész éjszakát, de 6-8 órát mostanra minden babának kéne aludnia egyhuzamban! Ha mégsem teszik, akkor viszont jöhet az átnevelés :twisted: :lol: . (Nekik is kell a pihenés, és az emésztésüknek is szüksége van erre!)

:arrow: reggelizek

KépKép

KépKép
kicsidodi

Orsi!

Húúú, én ezzel a Vida Ágival nagyon nem értek egyet :roll: !!!!
Való igaz, hogy a férjem is felkelt 5 éves koráig inni éjszaka, de azért mert a degenerált anyja teával itatta ha kellett, ha nem :evil: . De ha így nézzük, lehetne ezt még fokozni, nem csak 6 éves korig: anyu 52 éves, de minden hajnalban felkel pisilni :twisted: :lol: :lol: :lol: . Ezek viszont nem szükségesek, hanem kifejezetten rossz szokások, amik csak megkeserítik az életünket! Én Botond születése óta rászoktam az éjszakai ivásra. Most azon vagyok, hogy leszokjak róla, de iszonyat nehéz, mert úgy érzem szomjan halok :shock: :lol: . Én lehetőség szerint nem alakítok ki a gyerekben efféle rossz szokásokat, és nem gyártok hozzá utólag ideológiát, hogy "jaaaaaj, ez teljesen normális" :? . Hogyne, aztán meg majd az is normális lesz, ha kamaszként a gyerekem leköp, mert hát "mindig mindent igény szerint", és "ez hozzátartozik a szadab személyiségfelődéshez". :evil: :twisted: :lol: Csóri gyerekemnek jó gyerekkora lesz :twisted: :lol: :lol: :lol: .
(Ne értsd félre, nem veled vitatkozom, hanem a cikkel!)

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 07:07-kor.
Vendég

Hendegabi?

Remélem már örülsz és nem őrülsz....
Vendég

Dodi

Nem vita, de:

Azért másoltam be a linket, hogy nehogy valaki furcsának érezze magát illetve a kisbabáját, mert éjszaka felkel egyszer-kétszer :roll: .

Dodi írta:

[quote]V írta:aló igaz, hogy a férjem is felkelt 5 éves koráig inni éjszaka, de azért mert a degenerált anyja teával itatta ha kellett, ha nem .

Dodi írta

[quote] írta:npont emiatt sosem vádolnék valakit azzal, hogy csak ő tehet róla, hogy a gyereke ilyen, vagy olyan. Egy baba eleve önálló individuum, mi csak terelgetni tudjuk őket, és lecsapdosni a vadhajtásokat . Mindig az jut eszembe, hogy az egyik ismerős házaspár mindig mindenkit fikázott, hogy milyen neveletlenek mások gyerekei, bezzeg az ő kisfiuk mennyire jólnevelt, okos, szófogadó gyerek. Erre megszületett a kislányuk, és azóta lapítanak, mint sz@r a fűben, mert a kislány egy égetnivaló, cserfes kis haramia (amúgy nagyon nagy arc) . Szóval ha majd lesz 4-5 mintagyerekem, és túlvagyunk a kamaszkoron.....

Most akkor, hogy is van ez???? :roll: 8)

Dodi írta:

[quote]D írta:e ha így nézzük, lehetne ezt még fokozni, nem csak 6 éves korig: anyu 52 éves, de minden hajnalban felkel pisilni . Ezek viszont nem szükségesek, hanem kifejezetten rossz szokások, amik csak megkeserítik az életünket!

Na ne már!!!:shock: :roll: :oops:
Ha anyukám nem tanít mega a szobatisztaságra, minden nap húzhatnám át az ágyneműt, mert én minden éjszaka arra kelek fel, hogy pisilnem kell :roll: :oops: . Biztos rossz szokás :roll: . Ahhoz, hogy ne kelljen éjszaka kijárnom a wc-re, kb. este 6-től már nem kellene innom :( .

H. Gabi
Mi van veletek???

Bond?

Boo

Ugye megkapjátok a pénzt a banktól. Neked is szorítok.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!
Vagyok már, csak nem nagyon tudok jönni.
Nócim tegnap délután iszonyatosan nekiállt köhögni (a vicc az, hogy amíg kint voltunk az udvaron, jókedvűen játszott, amint beértünk, siránkozott, hogy fáj a feje, lába, és köhögni kezdett.)
Eléggé beparáztam, mert nekiállt elmondani a farsangi versét, és a sorok végén kapkodott a levegőért. Na, gondoltam, ebből megint fulladás lesz.
Este 37,7 volt a hője.

Ehhez képest reggel 38,2 hővel ébredt, köhögött, elvittem az orvoshoz, aki szerint a tüdeje (még) teljesen tiszta, viszont a torka be van gyulladva. :?
Most írt fel neki valami immunerősítő kapszulát, de csak holnap lesz meg a gyógyszertárban. Több mint 4 ezer forintos gyógyszer, 30 napig kell szedni, utána 10 nap szedés és 10 nap szünet 3x ismételve, aztán meg nem tudom.

Vicus szerencsére tündéri, aranyos volt este is (bár szegény a fáradság miatt sokat sírt), ma meg egy angyalka volt reggel óta, szembeszomszéd vigyázott rá, amíg mi a dokinál voltunk.

Az előbb mértem Nóci lázát, megint 37,8, fekszik, úgyhogy megyek is, ápolgatom.

Ovival beszéltem, azt mondták, azért ha nem lesz láza, meg nincs rosszul, a farsangra vigyem be! :)

Léptem, majd még igyekszem jönni.
Bucus, neked megy a drukk. ++++++

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Hendegabi: :cry: :cry: :cry: !!!

Bucus: megy a drukk+++++++++++++!!
marietta1982

Sziasztok! :)

Jelentem vagyok, de csak olvasok. :oops:

bucus80!

Nyugi! :wink:

hendegabi!

:? :? :? :( :( :( :( :( :(

boo!

Milyen szürke dobozka???? Ha arra gondolsz, hogy a kártya leolvasó nyílást piszkálták meg, akkor az nem egy kívűlről jól látható bizbasz szokott lenni, nem így szokták megberhelni. :roll: :roll: :roll: Csak annyi lehet a gyanús, hogy kicsit mintha vastagabb lenne ez a része. :roll: De ki a tököm nézegeti?!

:!: :!: :!: :!: :!: :!:

http://www.bankkartya.hu/?oldal=biztonsag_csalasok

Külön felhívnám a figyelmet a leragasztásos, mágnescsík leolvasós, bejárati ajtós verziókra!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Kép
Kép
200907?

Orsi!

Én nem értem, hogy most mire céloztál :oops: :roll: .
->Én nem írtam, hogy "bezzeg Botond", sőt, ő pont a "nem alvók" táborát erősítette kb. 2 héttel ezelőttig, minden próbálkozásom ellenére. Pontosan azért, mert önálló individuum....
->Ezt teljesen egyértelműen anyósom cseszte el, mert kitalálta magának (nem hinném, hogy olvasta :twisted: ), hogy egy gyerek éjszaka nem lehet éhes, így éjszaka sose adott nekik tejet. Kezdettől csak teát kaptak a fiai éjszaka, ő meg csodálkozott, miért kelnek a fiúk óránként inni :? . Mikor már kaptak annyit napközben, hogy ne legyenek éhesek éjjel, akkor is felkeltek párszor inni, mert ez rossz szokásként megmaradt, és anyósomnak eszébe nem jutott volna, hogy leszoktassa őket erről, pedig szerencsétlen ennek eredményeként 9 évig nem aludt át egyetlen éjszakát sem :( ! Szerintem ez nem normális :roll: .
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a teáztatás eredményeként a férjem 25 éves koráig csak üdítőt, vagy teát volt hajlandó inni! Vizet azóta iszik, hogy összejöttünk. Mára tartunk ott, hogy alapból vizet iszik ő is, üdítőt csak alkalmanként.
->Az idézett részt én arra értettem, hogy sose mondanám pl. Ancsurtira, vagy Silliára, hogy rossz anyák, vagy kizárólag ők tehetnek róla, hogy (nagyon idézőjelben!) "problémásabbak" (voltak) a babáik, mert úgy gondolom ez ennél sokkal-sokkal összetettebb. De igenis vannak olyan motívumok egy gyerek viselkedésében, egyéniségében, amiket a szülő alakított ki helytelenül (nyilván általában nem szándékosan!). Biztos én is el fogok követni vagy követtem már el ilyen "hibákat", de ettől még így van!
Anyósom pedig, alapból degenerált, nem konkrétan emiatt kapta ezt a jelzőt :twisted: :lol: . (Így jogosan ítélhettétek erősnek :wink: )
Én ezzel senkit sem akartam megbántani, sajnálom, ha valaki magára vette :( . Csak engem a hideg kiráz attól, hogy manapság baromi divatos mindent "igény szerint" csinálni, és minden normális, amit egy gyerek művel. Engem megnevelt az anyám, voltak szabályok, és nem mindig voltak kielégítve az "igényeim", de köszönöm szépen, felnőttem, és egészen jól érzem magam a bőrömben :wink: . Tudom, hogy butaság így vélekednem, hiszen nyilván nagyon sok felelős szülő van az ezt vallók között is, de előttem sajnos csak rossz példa van ezek közül, és most ez jött ki belőlem (eltérve kicsit az alaptémától). Nekem ez a cikk is ilyennek tűnt, csak erre reagáltam. Én nem éreztem ellentmondásnak a korábbi bejegyzésemmel, de lehet hogy annak tűnhetett....

KépKép

KépKép
kicsidodi

SEGÍTSÉÉÉÉÉG!!!!!!!!!!!!!!!

Az előző témán felbuzdulva szeretném a segítségeteket kérni, hogy mi a tökömet csináljak már, hogy végigaludhassak egy éjszakát. Nem nagyon panaszkodtam mostanában, sőt szinte sosem, mert az én kicsi Fiam napközben egy tündér : eszik, játszik , alszik, olyan mintagyerekszerűen. Lehet vele vásárolni, sétálni , barátkozni, jönni-menni, DE éjszaka kb. 1 hónapja hatmilliószor felébred. Nem tudom eldönteni, hogy éhes-e ( mert ha megkínálom tejcivel, akkor elfogadja , akár 4* is, , de 2-vel megelégszik) , a foga nő és amiatt nyűgös ( mert akkor is ez van ha kap ellene gyógyszert/homeopátiás cuccot , meg akkor is , ha nem ). A hasa nem fáj , mert nem húzkodja a lábait, mint 1-2 hétig még Kismanó korában. Nem fázik, nincs melege, kényelmes ruciban alszik.

Kérdeztem már a védőnőt, hogy szerinte kell-e tápit felirassunk, mert már elég kevés a tejcsi, de szerintem még megvan az a napi kb. fél liternyi mindenképp szükséges tejadag ( ezt persze még pótolom folyadékkal ), de Ő nem szorgalmazta ezt, sőt ezeket a tejpépeket sem tartja szükségesnek. DE a ma éjszakánk kb. ( nem tudom pontosan , azért csak kb., mert van, hogy szédelgek az álmosságtól, vagy nem látom az órát ) így nézett ki : 10-kor elaludtam, 3/4 11-kor ébresztő :arrow: rúgta az ágy oldalát, irányba helyeztem ; 12 után pár perccel :arrow: dobálta magát :arrow: simisimi; fél 2 előző ismétlése; 1óra55 :twisted: már nem volt jó semmi :arrow: tejcsi; na innentől nem tudom pontosan, de még kb. 4* ébredtem és keltem ki az ágyból reggelig, még volt egy kajci fél6 körül, aztán alvás fél8-ig és kezdődött a nap.

NEM BÍÍÍÍROM !!!!!! Tök fáradt vagyok már, néha elbőgném magam éjszaka, hogy már megint kelni kell. Néha segít Párom és Ő kel fel hozzá, de én akkor is felébredek és legtöbbször mire Ő észbe kap én már megoldom.

Lehet, hogy éhes vagy szomjas ??? De tökre megtömöm este és itt is külömböző kajákkal próbálkoztam, gyümölcs/zödség/tejpép/gyümis tejpép/zöldség kölessel, megvariálva az időpontokat is : lefekvés előtt egy órával vagy közvetlenül előtte +tejcsi.

Akkor most légyszi segítsetek, mielőtt bedobom a törölközőt, mert közben meg megpróbálok megfelelni 3 helyen is : a gyermekemnek , a háztartás és a pénzkeresés. Persze Párom segít, amit csak tud, de nappal nem is lenne semmi gond, mert be tudom úgy osztani az időmet, hogy mindenre legyen elég, de ehhez éjszaka aludni kellene. Az nem is lenne gond, ha 1* 2* felébredne enni, de ez a folyamatos ébresztés teljesen kimerít.

Kép
ikoka7

ikoka7! :)

Tipp: szerintem csak te/ti kelletek neki. Felébred, látja, hogy okés minden. Nem tartom kizártnak, hogy csak ennyiről van szó. :roll: Próbáljátok ki, hogy valami olyant tesztek az ágyába, aminek TI szagotok van. De a levendula is szokott segíteni, lehet kapni ilyen töltetű párnát például, vagy esetleg valamilyen más módon is kipróbálhatjátok. :roll:
Hirtelenjében ennyi jutott eszembe. :oops: De azt se hagyd ki a számításból, hogy a fejlődésüknek ebben a szakaszában annyi ingert kell feldolgozniuk a kis agyuknak, hogy ez is benne lehet a pakliban. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Boo!!Ez nagyon durva! Remélem ma vissza kapod a pénzt,bár nekem egyszer volt már egy hasonló esetem(ugyan nem ellopták a pénzem),de akkor a köcsög bank kb 3 hét után utalta vissza. először ki kellett töltenem egy kérelmet,hogy mi történt és mit szeretnék,azt beküldték a központba és amikor ott engedélyezték,akkor kaptam vissza a lóvét. Bízom benne,hogy te nem fogsz így járni :wink:

Bucus! Remélem már túl vagy a műtéten és minden rendben van. Majd írjál mi volt ! Drukkolok!

Ikoka! Lili is pont ezt csinálta ma,én sem tudtam hogy mi baja. Nem sírt meg semmi,de fent volt és én inkább megetettem,minthogy elkezdjek vele játszani az éjszaka kellős közepén. Ilyenkor vissza is alszik,de kb.2 óra múlva fent is volt :twisted: Pedig ő csak 1-szer szokott kelni éjjel,aztán alszik 7-ig. Napközben is elég sokat eszik.

Képzeljétek eladtuk apa lakását is,így elkezdhetünk keresgélni :lol: Úgy örülök neki,ez azt jelenti,hogy már nem kell sokáig anyósékat figyelnem. Nagyon jóban vagyunk,de az biztos,hogy ez az együtt lakás nem tett jót a kapcsolatunknak :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ikoka!
Épp a tegnap témához akartam írni, hogy nálunk sokszor van olyan az utóbbi időben, hogy Petra arra ébred fel, hogy majdnem "összecsomózza" magát, úgy ficereg, hogy olyan pozíciókat tud felvenni, hogy attól ébred fel.
Van, hogy már a fejét beleveri az ágy másik végébe (mert alvás közben megfordul), ilyenkor persze sírva ébred.
De olyan is sokszor van, hogy felébred, és muszáj neki négykézláb rugóznia. Na, pl. ilyenkor ember nincs, aki visszaaltatja.
A múltkor hagytam az ágyában, gondoltam majd visszaalszik.
Másfél óra nem alvás után megszoptattam, utána kb. egy mp. alatt elaludt.

Ebben a korban előbb-utóbb minden baba átesik szerintem ezen, mert ahogy Bond is írta, annyi inger éri őket napközben, hogy egyszerűen nem tudnak kikapcsolni.

És mindezeken túl vannak babák, akiket megvisel a fogzás, és vannak, akik észre sem veszik. :wink:

Szerintem ezzel nem lehet mit csinálni.
Én nem tudom megcsinálni Petrával, hogy hagyom sírni, mert ha szüksége van rám, akkor miért hagynám sírni?

Én is sokszor vagyok fáradt, főleg hajnalban, mikor ő már 6-7 után nem alszik vissza, de aztán elmúlik napközben.

Szóval, Ikoka!
Kitartás, majd túl lesztek ezen! :wink:

Kép
katy76

Sziasztok.

Nócim tök jól volt napközben, viszont 4 körül felugrott a láza, el is aludt......
Szegénykém nagyon sajnálom, és félek, hogy holnap nem lesz farsangolás.
:(

Vicusnak is van kicsi hőemelkedése, de nem vészes, ez még belefér a fog kategóriába.

Ez a nap nem az enyém! Tegnap a Nócim lett beteg, ma már reggel kaptam a férjem exétől két olyan szemtelen hangzású sms-t, hogy szívem szerint belemásznék a képébe.
Errefel az előbb hoztam be a leveleket a postaládából: a vezetékes telefonszámlám17000 ft. :shock:
Mindig nagyon figyelünk rá, hogy ne lépjük túl a csomagban foglalt lebeszélhetőséget, és mivel mindkettőnknek van mobilja is, mobilt mindig arról hívunk! Most meg van 2 Pannonos hívás : 231 perc!!!!!!! és 4 T-mobilos hívás 27 perc!!!!
Totál kiakadtam, hívtam az ügyfélszolgálatot. Megnyomtam vagy 20 gombot, Kerek 25 percig hallgattam a kedves vendégmarasztaló :evil: zenéjüket, de emberi lénnyel nem tudtam beszélni. :x
Sejtem ki a hunyó, de nem teszi zsebre, amit tőlem kap!

Ikóka: neked akartam írni, hogy Nócim mellett 3 hónapig nem aludtunk szinte semmit. Ha el is sikerült aludni, akkor is hamar ébresztett, illetve nagyon felületesen aludtam, és közben a lábammal mozgattam a bölcsőtalpakkal felszerelt kiságyat. (tudom, ezt már sokszor leírtam.) 3 hónap után én totál ki voltam merülve.
Mi nem a legjobb megoldást választottuk: magunk közé fektettük a gyereket. Sok hátulütője van, mert azóta is csak ritkán tud egyedül elaludni, de viszont akkor működött, sikerült némileg végigaludni az éjszakákat.

Megyek, hátha felébredt a lányom, meg Vicust is kéne vacsiztatni. (Vica ilyenkor eszik főzit, 8-kor fürdés, utána egy nagy szopi, és alvás)

Kép
Kép]
hendegabi

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Hgabi
Annyit gondolok rátok. Hihetlen,hogy mindig van valami rossz :( Úgy sajnálom azt a pici lánykát :( persze Téged is.

Boo

Hát ez brutális!! :shock: Nem akartok elköltözni valami barátságosabb helyre?

Bucus??

Mi sétáltunk egy nagyot a Dunaparton és kacsákat etettünk. Még hattyút is láttunk.
Kép
Kép
Vendég

Ha már valaki úgy járt, mint boo:

http://www.bankkartya.hu/?oldal=biztonsag_megtortent

:!: :!: :!: :!:

conversano! :)

A rút kiskacsából lett hattyú? :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap azt a részt meséltem Manónak a Micimackóból, amikor az a nagy esőzés van. Ennak kapcsán beígértem neki, hogy nemsokára árvizet nézhet. :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Ma volt a harmadik este hogy cici nélkül aludt el Lóci :) :) :)

Viszont egy pici betegség őt is utolérte, azt mondta doktornéni nem lát semmit, nem náthás, tüdeje tiszta, torka szép, csak tegnap óta nagyon nyűgös meg lázas és picit hasmenése van .
(ez nála két kaka/nap)
Fogai annyira nem tülekednek kifelé hogy ilyesmit okozzon így dokinéni szerint valami vírus de enyhe lefolyású. Háromnapos lázat emlegetett de úgy emlékszem nálatok az nagyon magas lázzal járt, Lócinál meg max. 38.5-öt mértem popsiban ami azért nem olyan sok :roll:

Remélem hamar túl lesz rajta, igazából még soha nem volt beteg.

Conversano

Rakok fel én is képeket a tegnapi sétánkról :D

Kép lábnyomok a jégen..
Kép hattyúk tava..

Hattyúból 30-at számoltunk, a kacsákat meg sem próbáltuk megszámolni :lol: Kép
Vendég

Hűű Sillia ,de jó képek!
Az a lábnyomos nagyon tetszik :)
Én még nem láttam itt a dunán hattyút,azért is csodálkoztam.
Nálatok van belőle rendesen! Törik a jeget nekik,vagy ennyire felolvadt?
Kérdés.
A ti gyerekeiteknek nem folyik néha a könny az egyik szeméből,mikor kimentek a hidegbe? Ezt magyarul írtam ?
Vendég

Lócinak csak az orra szokott piros lenni a hidegben, de érdekes módon amíg alszik addig nem, csak ébredés után :shock:

A hattyúk maguknak törik a jeget, az a kis terület nem fagyott be. Körülötte vígan koriztak a népek...
Vendég

Boo: Te Atyaúristen :shock: :shock: !!! Komolyan mondom ehhez már nem is tudok hozzászólni.

Hendegabi, Sillia: jobbulást Nócinak, Lócinak!!!

Conversano, Sillia: nagyon jók a képek :shock: :P !!

Conversano: Dominak is mindig piros az orra a hidegben, tiszta anyja, mert nekem is azonnal vörös lesz az orrom , ha kimegyünk a hidegbe. Emlékszem, még suliban is , úgy szekáltak , hogy piros orrú, piros orrú. :oops: :D
marietta1982

conversano! :)

Hogz nálunk mi lesy, ayt nem tudom, de nekem syokott folzni a könnzem. :lol:

Képek: :P :P :P :P , lábnzomos: :o :o :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Conversano, Sillia

Nagyon jók a képek :P .

Nyuszi

Remélem mihamarabb találtok új házat, és minl hamarabb elköltözhettek.

Boo

Késelős bácsika :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

Conversano

Odettnek nem folyik a könnye.

Kép
Kép
orsi777

Bond

Angol billentyűzeten pötyögsz?

Vagy csak mókás kedvedben vagy.. :D
Vendég

Bond :lol: :lol:
Vendég

Kéretik kapasykodni! Bármiféle állítgatás nélkül CSAK ITT A BABANETEN keveri ígz a billentzűyetet, máshol normálisan tudok írni. :shock: :shock: :roll: :roll: :? :? :?
Syóljatok, ha rájöttetek a megoldásra, mert ey most erősen magas nekem! :roll: :roll: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Ikoka!

Szerintem simán benne lehet a pakliban az is, amiket te is írtál: éhes is lehet, mert lehet, hogy lefekvéshez már neki sem elég a tejcsi. Én is "tejcsárda" voltam, de estére muszáj neki tápit adnom. Általában 100 milit eszik ciciből (ezt 8 körül), aztán 10-11 körül 120-180 (nagyon változó) tápit. Így kibírja reggelig :wink: .
Viszont lehet a foga is, de annak más jelei is vannak sztem. Ha napközben is nyűgösebb, dörzsöli az ínyét, folyik a nyála...stb. akkor simán lehet hogy a foga nem hagyja aludni, mert állítólag fekvő helyzetben a legrosszabb, meg álmában biztos zavaróbb, mint ébren. Ha tényleg úgy gondolod, hogy a foga, adj neki egy kúpot éjszakára, vagy más fájdalomcsillapítót (én akkor szoktam Botondnak adni, ha gyakran fájdalmasan felsír, nála elég egyértelmű, de nem egyformák, lehet, hogy Zsombi jobban bírja, de neki az fáj...).

Katy!

De olyan is sokszor van, hogy felébred, és muszáj neki négykézláb rugóznia.
Nálunk is simán előfordul :lol: . A hajnali étkezésnél mindig így fogadott, végül rájöttem, hogy talán nem is éhes, csak "gyakorol" :lol: . És tényleg: nála elég annyi, hogy lefektetem, megpuszilgatom, és visszaalszik :wink: .

Ja, még egy gondolat az éjszakai alváshoz:
Azt olvastam, és nagyon igaz szerintem, hogy egy babát sosem szabad "büntetni", amiért éjszaka felkel!!! Gondolok itt a sírni hagyásra, meg ilyenekre. A felébredés ugyanis nem lehet tudatos, nem "hisztiből"csinálják! Nekik ugyanolyan rossz, hogy nem tudnak nyugodtan aludni, szóval segíteni kell nekik ebben. Nem csak a mi érdekünk, hogy átaludják az éjszakát! Sőt, Botond egyértelműen sokkal boldogabb napközben, ha nyugodt éjszakánk volt! :wink:

Boo!

Bácsi :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:

Sillia!

Juhuuuu! Nagyon ügyik vagytok :wink: .
Betegség :cry: !

Hgabi!

Nóci :( :( :( !
Namostmáraszták gyógyuljatok megfele!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bond!

Ámen! Ez a nő az én emberem :wink: .
"egészségesen el van hanyagolva" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, megyek aludni, mert teljesen kimerültem ettől a sok energiaátadástól Nócinak :wink: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Összeírtam egy csomó kérdést, amit majd a bölcsőde vezetőjétől meg akarok kérdezni, de megtennétek nekem, hogy írtok kérdéseket, amiket Ti tennétek fel?
Félek, hogy a nagy igyekezetben kifelejtek valamit. Görcsben van a gyomrom már most.

Petra mostanában egyébként napközben is kevesebbet alszik, van, hogy délután már nem alszik szinte semmit (ma is fél órát aludt a mei taiban és slussz). Abszolút érezni rajta, hogy egyre több ébrenlétet igényel.

Kép
katy76

Katy

Leírnád,amiket összeírtál? Gondolkodom,hogy beiratom. Itt egy bölcsi van,ami nem magán és iszonyat várólista van. Talán már el is késtem.Van ,aki már akkor beiratta,mikor még pociban volt a gyerek.
Vendég

Conversano!
A mi kerületünkben nincs várólista, mindenki áprilisban jelentkezhet, és akkor derül ki, hogy ki kerül be, ki nem.
Én hátszéllel jelentkezek, valószínűleg bekerülünk.

Kérdések:

- Hány fős csoportok vannak?
- Milyen a kor szerinti összetétel?
- Napirend hogy néz ki?
- Hánykor vannak az étkezések? (igyekeznék ahhoz közelítve szoktatni)
- Alvás mikor van?
- Közös foglalkozások és az egyéni játék hogy oszlik meg?
- Milyen közös foglalkozások vannak?
- Logopédus, gyógypedagógus részt vesz-e a gyerekek fejlesztésében?
- Hogy néz ki az étrendjük? Miket esznek?
- Hogy oldható meg, ha az én gyerekem 2 éves koráig nem iszik tejet?
- Mit kell havonta bevinni?
- Saját ruhában vannak, vagy a bölcsiében?
- Kabalát be lehet vinni alváshoz?
- A picik etetőszékben esznek? Segítenek nekik enni?
- Mi van, ha az én gyerekem még 2x alszik?
- Mi van, ha nem tud aludni?
- Ha valami miatt kiveszem, akkor később újra lehet vinni, vagy ismét jelentkezni kell?

Várom azért a kérdéseket, mert tuti van még fontos dolog, csak nekem nem ugrott ma be több!

Egyébként már kinéztem egy magánbölcsit, ahová csak 18 hónapos kortól lehet vinni a piciket, de ha valami miatt nem tetszik ez a bölcsi, vagy Petra sokat lesz beteg, akkor átviszem a magánbölcsibe januártól.
Egész megfizethető és 10 fő alatt van a csoportlétszám. És egy csomó jó foglalkozás van, viszik őket bábszínházba, úszni stb.
De azért hátha bejön a normál bölcsi, csak ez így nekem megnyugtatóbb, hogy van egy másik lehetőség is.

Kép
katy76

H.Gabi!
Megy a drukk, hogy Nóci el tudjon menni a farsangra!

Boo!
Most már aztán vigyázzatok magatokra és az értékeitekre!

Kép
katy76

Off: Holnap lesz egy éve, hogy Apa térdét műtötték.

Kép
katy76

Ikoka: Nálunk a hozzátápi kavart be. Amikor uzsira adtam főzeléket, akkor nem aludt jó éjjel, volt, hogy óránként felébredt. Nem kért enni, csak visszakapta a cumiját és már aludt is, de azért nem volt éppen szanatórium annyiszor átrohangálni az éjjel :roll: Amióta viszont nap közben csak tízóraira meg ebédre kap egyebet a tejcin kívül, azóta nem ébred éjjel :) /néha azért 1-szer, 2- szer ébred- most fogzási problémáink voltak/ Szóval rá kellett jönnöm, hogy még nem kész a pocakja az uzsira kapott más egyéb ételekre, majd később.....

Boo: :shock: :roll: Teapa még jó, hogy gyorsan reagált és nem szaladt bele a késbe :roll: Nem is írok inkább semmit :roll:

Hgabi: Nóci tudott menni farsangolni? /remélem, hogy igen :) /

És végül: tegnap este Kata egy újabb produkcióval örvendeztetett meg minket: nagyon ügyesen csücsült egyedül kiegyenesített háttal :lol: :lol: Amíg a vacsira szánt tejet melegítettem, kapott egy Negros papírt, meg persze cumit a szájába hogy ne a papírt tömje bele. És úgy tűnik, hogy cukrospapírt csak szépen ülve lehet tanulmányozni :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
agi125r

sziasztok!
Ikoka!
dejó hogy ezeket írtad,mintha én írtam volna.már azt hittem csak én vagyok kivétel.nálunk is ez van.még soha egyetlenegyszer sem aludta végig panni az éjszakát.
már teljesen kivagyok.ezért nem tudok netezni sem,inkább alszom.égnek a szüleim mint koleszos koromban a bulik után.már mi is mindent kipróbáltunk,még van hogy óránként kelünk,és nem tud visszaaludni,méf köztünk sem.járkálni kell vele.ahogy leteszem,mér ébren is van-úgy érzem sose lesz vége.nappal amúgy jó kislány,szépen játszik,nem alszik sokat.de sokszor haszontalanok a nappalaim ilyen éjjelek után.nagyon kialvatlan vagyok!!!!!mikor lesz ennek vége?

Kép

a szemeim égnek,nem a szüleim :oops:

Kép

Sziasztok! :) (Jé, meggyógyult a billentyűzetem! :o :) :) :) )

ikoka7!

Egyáltalán hányan vigyáznak a kicsikre, mennyi a dadus, óvónő van?
Nincs nyílt nap a bölcsiben? Ott mindent be szoktak mutatni és elmondani. :roll:
(Mi dönti el, hogy felveszik-e vagy sem, ha mindenki jelentkezhet? :roll: )

agi125r!

:D

lola29!

Ha ilyen nyugtalanok az éjszakák, akkor szerintem a lehető legrosszabb megoldás, hogy NÉHA visszaveszitek őt hozzátok az ágyba, máskor meg nem. :roll:

Kép
Kép
200907?

ha nem akar aludni,mellettem sem alszik.ha szépen visszaalszik,minek vegyem magam mellé?
csakhogy 4 napja még beteg is vagyok,és már erőm sincs felkelni

Kép

Norka

10-en belül :wink: :lol:

Ikoka

Sztem nem tud egyedül visszaaludni. Van egy olyan kor, hogy kicsit félálomba van és riasztja a világot, hogy fenn vagyok, de közben még álmos, várja az altatást, ami ugye cici vagy cumi vagy rázogatás kinek mi… :roll:
Amit én csinálnék…bemennék megnyugtatnám(ha tudnám) DE nem venném ki. Én úgy gondolom ezt jó minél hamarabb megtanulniuk, mert mikor majd állni fog és rázza a kiságyat és még utánad szól ,hogy mama, na onnantól kezdve szívszaggató ott hagyni, és nem is lehet megállni, vagyis én nem tudnám :roll: …Apámnak van egy arany közmondása: Előzd meg a bajt! Sztem ez nagyon igaz.. :roll: :wink: :lol:

Katy, Orsi

Hát vitatni lehet, de én azt tartom még most is:
-Ha én ennék hajnal egykor vagy ötkor tuti éhes lennék minden este, mert kialakulna egy feltételes reflex, hogy éhes vagyok.
-Kíváncsiságból lemérhetnéd mennyit, eszik ilyenkor, mert sztem nem sokat. Roló MINDIG evett ha éjszaka szoptattam. Egyszer kipróbáltam hogy nem adok neki, öt perc bömbi után visszaaludt. Itt bukott le, hogy nem is olyan éhes. DE ekkor ő 4 hós volt nem közel 8. Sokat fejlődtek és nagyon okosak már. Nem biztos hogy meg tudnád csinálni. (most olvastam hogy másfél óra bömbi) :roll: :cry:
-Az éjszaka a pihenésé. Pihen a szervezet a gyomor. Ez így normális, így találta ki a természet.
-Bodzi sem eszik nagy adagokat.
-Lehet ilyen pici korban a sok kicsi az nem jó, mert sose lesz olyan éhes, hogy egyen is mennyiségeket.
-Lehet ha nem enne éjszaka nappal többet fogyasztana.

Hozzáteszem megint, minden baba más, de közel 8 hónapos babának 1-nél többször kelni, sztem nem az evésről szól, főleg hogy a tej nem most már az elsődleges forrás.. :roll:
Persze mindenki maga dönti el, mit bír…de sztem később sokkal nehezebb lesz leszoktatni, vagy marad a leszokik magáról..x évesen…ezt neked kell tudni. :roll:

A fogzás az megint más tészta, ami utolért minket is, és van hogy felriad egyszer éjszaka. DE én nem adok neki cicit, mert az nem a nyugtatásra való, éhesnek meg nem éhes. Elég ha bemegyek hozzá és kicsit megriszálom a popsiját, kb 3perc és alszik. Van hogy magától visszaalszik mire mennék, szal kivárok általában öt percet. Eddig nem kellett adnom semmit. :wink:
Katy te adtál vmit? Nem lehet hogy Petra azért kell? Egyszer azt olvastam vhol hogy az A.T- nek fájdalomcsillapító hatása van, hogy most az igaz vegy nem? :roll:

Nem semmi Odett! Nyelvzseni lesz! :lol:

Boo

Aztaa de durva! :shock:

Lola

Sztem egy a fontos, ha eldöntesz vmit akkor vidd véghez, teszem azt ha eldöntöd, nem fogsz vele járkálni éjjel akkor ne tedd, még x perc bömbi után se…szép lassan megszokja, hogy van más módja is annak hogy megnyugodjon.
Persze ezek az én elveim. :roll:
Fogzás esetleg nem játszik be?

Sillia, Conversano!

Jók a képek! :lol:

Kép akisvagesz

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Végre vééége! Leadtam tegnap a jelentkezést a sulikba. Már csak várnom kell az eredményeket, és készülni a felvételire.

Képzeljétek! Az idő alatt, míg most nem tudtam jönni, Törpikém akkorát ugrott a fejlődésben, hogy el sem fogjátok hinni!
Hol is kezdjem.... Megtanult mászni, felkapaszkodva feláll, tegnap magától felült szép egyenes háttal, és 13-án, pont amikor 7 hós lett, kibújt az első fogacskája.

Katy!
Mi van, ha nem szobatiszta még a gyerek? Biliznek, vagy pici wc-re ültetik őket? Ha biliznek, akkor saját bilit kell bevinni, vagy ottanit használnak?
Most csak ez jutott eszembe.

Kép
szisz89

Boo!
Durva ez a késes sztori! Mi egyszer úgy jártunk Apával, hogy leszálltunk a villamosról, és a mellettünk levő ajtónál leszálló faszinál sniccer volt. Kapucni a fején, az arca előtt sál. Sniccer kinyit, nézelődik. Látszott rajta, hogy kiszúrt minket. Én még hála ég idejében megláttam a sniccert, és visszahúztam Apát. Ő persze bámészkodott, és nem értette miért húzom vissza, aztán mondtam neki, hogy mit, és hova nézzen. Persze a faszi elfutott. :evil:

Kép
szisz89

lola29! :)

Azáltal, hogy hol itt, hol ott lesz elaltatva nem tudja, hogy mikor mi következik. Nem lesz egy állandósult szokás, egy fix pont, hogy most ez van és ilyenkor MINDIG ez meg ez szokott következni. Összezavarodik. Hol itt alszik el, hol ott, ez mindenképpen bizonytalanságban tartja, nem tudja, hogy hol ébred, ki lesz mellette, számíthat-e rá. Amúgy is hajlamosak nyugtalanabbalul aludni ebben a korban - pont a fejlődés miatt- , és ha ehhez még hozzáveszük, hogy ki tudja mi vár rá, ha felébred... :roll:
Szerintem nyugtasd meg, és a KISÁGYBA tedd vissza mindig.

Kép
Kép
200907?

Szisz!

juhuuu-juhuuuu! Baromi ügyes Ati :shock: :D :D :D !

Orsi!

Te hogyan tanítgatod Odit? És mikor? Milyen pózban? Én eddig Botonddal általában délelőtt "tanultam", mert délután többnyire megyünk valamerre. Beültettem párnák közé, és magyaráztam neki, vagy tornáztunk. De az a baj, hogy mióta ül, meg kúszik-mászik, azóta nem marad meg egy helyben, így meg tiszta idiótának érzem magam, hogy pörgök-forgok utána, és a tekintetét keresve skandálom, hogy BA-BA, meg BO-BO :? :lol: :lol: :lol: . Ő mondjuk baromira élvezi és nagyokat kacak rajtam, de a világért sem csinálná utának, csak így csinál, hogy Brrrrr, és fröcsögteti rám a nyálát :twisted: :lol: :lol: :lol: . Pedig már "terrorizáltam" Odettel, hogy ő bezzeg milyen szépen utánozza az anyukáját, de csak még jobban kiröhög! Bajok lesznek ezzel a gyerekkel ! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, Bobó nem fogadja el a cumisüveget :shock: . Hétvégén itt volt anyu, és akarta neki adni a turmixot, de nem ette. Próbáltam én is, kiköpte. Végül megette kanállal. Este meg adtam volna neki a tápit, kiköpte, sírt :shock: . Végül álmában betolt egy jó adagot. Másnap detto. Aztán leesett, hogy a cumisüveg nem kell neki, szóval azóta csak kanállal, vagy pohárból eszik/iszik, és csak álmában fogadja el az üveget. Nem bánom, legalább nem kell majd vele küzdeni emiatt, de tök furi, hogy így, egyik pillanatról a másikra elutasítja. Ez miért lehet szerintetek?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: