2004.09.15 13:56
2004.09.15 14:05

)

Ugye, mind nekem jött?
Mehetünk akkor hamarosan egy kis gesztenyegyűjtésre...Lányok, valaki még?
Dugó

DE azért egy kicsit hadd segíítsenek!
Dorka csak akkor kapja, ha láthatóan álmos és aludni akar, és mindig bejön. Ha kiköpi, akkor nem is akar aludni, de ritkán fogok mellé

2004.09.15 14:20

)

2004.09.15 14:22

Én is úgy szoktam.
A képet már megcsináltam, csak az a fránya tűzőöltés várat magára 

a mi kislányaink egy napon születtek
Te hol szültél, és merre laksz? 2004.09.15 14:30
Remélem ez a visszaállás jele. Bár tegnap a séta altt is olyan nyűgi volt, hogy ha nem vesszük ki a kocsiból, akkor szerintem végigüvölti az utat.
Én is az időre tippelek, remélem az gyötörte meg. Karmolást néha ő is ejt magán, én is csak a körömvágással igyekszem kivédeni. Szerintem majd megtanulja ezt is, mást nem nagyon tudsz tenni ellene. Sétáltatok ma? Bazsó méretei elképesztőek!
S még te panaszkodtál a tejedre?!
A sapka őt sem zavarja egyáltalán. Sőt még az orrszippantást is élvezi.
Persze lehet azért, hogy csak egy nap egyszer kell, mert nincs megfázva, de néha látok benne egy kis váladékot.
Évforduló, virág
Nagyon rendes férjed van!
Nyáladzás ügyben megnyugodtam. Képzeld Botond, mostanában annyira élvezi, hogy van nyál a szájában, hogy jókedvében összegyűjti és nagy buborékokat formálva fújkálja.
Így napjában anya is pólót vált legalább egyszer.
Én is úgy számolnám, ahogy te, hogy egyszer kel Gergő az éjszaka.
S ez nagyon jó, hidd el hogy el fog jönni az az idő, amikor ezt is elhagyja. Picit megerősödik a pocija, s kipiheni ezeket a nyűgi napokat, meglátod!!!
Akkor nálatok is csak egyszeri üzemzavar volt az alvásban.
Zsófi még mindig lelkes ovis? S elmeséli otthon az élményeit? Vannak már barátai? Olyan édes lehet egy ilyen élménybeszámoló!
Jöhettél volna hamarabb is, bár emlékszem nekem is olyan döcögős volt a kezdet!
Írj te is magatokról minél többet!
2004.09.15 14:50
2004.09.15 14:54
2004.09.15 15:28
Csak akkor meg fáj a pocija! Így meg nagyjából a 3 órás szopcsik megvannak és szerintem ez Neki is jó! Akkor, mikor 5 órát is kibír, akkor nem hiszem, hogy másfél óra után éhes, csak cumizni akar. És sajnos nincs csap a cicin.
2004.09.15 15:49
, Kika
Majd nekem is kuldd at az uj listat!Kepek?
2004.09.15 16:19
En biztosan megyek, ha hetkoznaprol van szo. Ha hetvegen, akkor attol fugg mikor, mert oktoberben lesz Lili kereszteloje es a sogornom kisfianak szulinapja is. Es termeszetesen edesapam szulinapja.
Meg lehet, hogy keves is.
Bar bikazonk az van.
Ugyis mindenkeppen kocsival megyek.
A kormokkel nem tudsz mit csinalni. Ha eltalalja a szemet az az o gondja, majd leszokik rola.
nem tudsz mit tenni. Lili is a homlokat veresre tudja karmolni.
hiaba vagom a kormeit, nagyon elesek, mar ha egy picit megnonek is. 6000 gr! huha! Ez aztan a meret!
de majd lesz jobb is.
Nem lehet, hopgy eszel valamilyen fuszeres etelt? En semmilyen fuszert nem eszem csak egy ici pici sot a paradicsomon. Se fokhagymat nem eszek. A csirkenket is mindig lightosan csinalom.
Azert nem vagyok olyan csinos, mint amilyen voltam 1 eve.
ma seta alkalmabol is, es en lyukasztottam ki a buborekokat a szajan.

2004.09.15 19:17
2004.09.15 19:36
Pedig nagyon odafigyelek, hogy mit eszem, de ez most becsúszott. Igaz átvillant az agyamon, hogy "szabad ezt nekem?", de megettem és aztán szívtunk!
Most dettó! Tegnap is szinte percre pontosan fél 7-re jött ki a szopcsi, ma is és utána nagyon sokáig nyűglődött. Most elvan a cumival, de az előbb volt egy nagy sírás, most a párom van vele, mert én már nem bírtam.
Estére merülök le az egész napos babázásban és ilyenkor jön a neheze és már teljesen elvesztem a türelmem!
Aztán meg lelkiismeretfurdalásom van.

Az "ebéd" cicizés után nem aludt, de hát fent is kell lennie, de tök jól elvoltunk, csak a vége felé kezdett nyűgösködni, szerintem akkor már fáradt volt, ásítozott is, akkor cumi és azzal elszunyókált velem együtt az ágyban. Aztán szopcsi és bő másfél óra séta, amit végigaludt. Lehet, hogy most is ébrenléti időszak jönne Neki így este, csak azt nem értem miért sír? Valami baja biztosan van, én fáradtságra tippelek. Úgy örülnék már egy nyugodt estének!
2004.09.15 20:14
2004.09.15 20:42
Lili mostanaban minden esti cicizesnel nyugoskodik, de elegge. Mint mar irtam 10-15 percig mohon szopizik, majd elkezd nyugolodni, esetleg uvolteni. Kap egy cumit, felultetem. Igy pihen 5-10 percet, majd ujbol cici es akkor elalszik. Ha nem, megint pihentetes cumival es ujbol ciciproba. De ezek nalunk nem tartanak sokaig. Viszont Lili is ugyanolyan volt mint Gergo annyi idosen. Bar sose tartott olyan sokaig mint neked, de a Lili mar delutan 4-tol kezdte olyan pici korban a nyugolodest. Viszont o mindig 8 es 9 kozott elaludt, hacsak nem volt eppen hasfajasa. En megint csak Spock konyvet emlegetnem. Mar egyszer irtam neked, hogy el kene olvasni. Olvastad? Benne van a konyvben az esti nyugolodes is. Az idegrendszer es bel-gyomorrendszer fejletlensege miatt van. Az egesz napi szopcsi, eves, ebrenlet, a sok uj informacio a babanak estere kifarasztja ideg- es belrendszeret. Ezert olyankor van a nyugolodes es siras. Kb. 3 honapos korig ilyen lesz, utana el fog mulni. Lilinek is eszrevehetoen egyre kevesebb a nyugos oraja. En ezt azota vettem eszre, amiota egyre tobbet mosolyog, felismer dolgokat es kommunikal velunk. Kezd az idegrendszere kifejlodni. Neked is azt tudom csak tanacsolni, hogy turelem. Egyebkent Lilinek is siros es nyugos napja volt ma, de tuti es biztos vagyok benne, hogy a front miatt. Nagyon fulledt meleg lett es raadasul jon a hideg holnap.
Nekunk igy kenyelmesebb es pihentetobb. Ha faradt vagyok le tudok fekudni akar 21 orakkor is.
Elofordul, hogy sikerul megfognia es a szajaba tennie, de szerintem ez veletlen, nem tudatos.
Probalkoztatok mar valamivel? 2004.09.15 20:59
2004.09.15 21:13
Már ilyen nagy a kicsi fiam!

2004.09.15 21:41
2004.09.15 21:44
2004.09.15 22:40
2004.09.16 05:35
Botond, hogy bírja ezt a hülye szeles időt? Kata nem
Orszippantásról nem tudok nyilatkozni, még nem kellett.
Örülök, hogy jók voltak a tapasztalataitok a Bethesdában, ilyet is ritkán hallani, hogy valamelyik kórház normális.
Kata eddig egyszer-kétszer csinálta, de akkor jó csúnyán. Talán ha megtanulja teljesen koordinálni a mozgását, akkor nem csinálja majd, addig meg marad a körömvágás. Szoptatás: nálunk is mind a három gyerek így szopizott, semmi bajuk tőle. Ha fekve eszünk még akkor se mindig fordul felém, hanem csak a fejét fordítja oda. 6 kiló?!
majd szólok, ha megyünk. Képet nemrég raktam fel, talán a múlt héten, meg van három album a profilomban, ott vannak az új képek.
UH szűrés: nem kötelező, nekünk a doki nénik minden babát elküld két hónapos kora körül egy komplett UH vizsgálatra. Így a Karolina úti szűrésre csak 3-4 hónapos kora körül kell vinnem.
Remélem nem lesz semmi baj!
Nagyon szép neve van a kislányodnak!
)2004.09.16 07:10
2004.09.16 07:25
2004.09.16 08:11
Mikor hazaértünk és hozzákezdtünk a szokásos fürdés előtti ceremóniához, teljesen megnyugodott és teli szájjal vigyorgott. Nem tudom mi ez nála, lehet, hogy a sötétedés nálunk is? vagy ez a hülye idő? Ráadásul most tízkor aludt el, viszont csak negyed nyolckor kelt, úgyhogy megdöntötte az alvásrekordját!!!
Most meg esik az eső, úgyhogy a séta ugrott. De most itt mosolyog mellettem a hordozóban.
Volt már rá példa.
Most látom, hogy te már írtad! Isten éltesse a babákat!
Hogy aludtatok? Egyébként szerintem ha fél hétkor evett Gergő, nyugodtan fürdetheted fél nyolc-nyolckor. De ez csak az én véleményem megint.
2004.09.16 08:23
2004.09.16 08:37
2004.09.16 09:05
De mivel ez kivételes, így inkább
Vagy apát is hozod ha hétvége és a nagyokat is, és akkor ő tehermentesít majd? Igen, azt hiszem, így gondolhattad
, így még nem tudjuk, mikor jön, de próbálunk igazodni hozzá, végülis onnan jött az ötlet, hogy találkozzunk, hogy ő említette a hazautazását. De ez így most sánta nekem, mert a te wellnesz-edhez is kéne igazodnunk...Annyira jó lenne megismerkedni személyesen is
Semmiképpen nem tudod bevállani az utat máskor ide Pestre? Egyébként hány óra az út?
Kezdenek rendszereződni a dolgok, az jó
), mert szerintem a babák nem annyira a szívóhatás miatt utálják, hanem anya technikája sokszor rossz, és az jár fájdalommal. Ha nagyon be van száradva. nem fog kijönni a dolog, így érdemes bespriccolni tengervízzel, ld. Isomar vagy Sterimar orrspray. Ez egyébként is nagyon hasznos spray, nem kell feltétlenül mindig gyógyszeres orrcsepphez nyúlni
Mik vannak még a boltban? Felnőtt ruhák? Anyagok?
?
Ha Dorka nem ébred fel egy fél órán belül, gyorsan kiürítem a melleimet, így frisset kaphat apájától.
2004.09.16 09:10
Annyira rendi vagy!!!

2004.09.16 10:11
Ide nem tudok felrakni képet, de a fotóalbumban Kika ksilánya néven már vannak fent képek.
Akkor pont egyidősek a lányok
Amúgy a Margitban szültem és Te?
2004.09.16 10:15
Azért az is jo, hogy jut idötök vasarolni a lanyoknak. Majd szamolj be! Erröl jut eszembe: a piciknek mi a legfontosabb télre?
2004.09.16 10:31
2004.09.16 11:09
Ilyen időben nem biztos, hogy át tudok sétálni, meg a babakocsit sem tudom hol hagyni, lehetne hétvége? És köszi a biztatást
És kitartás a hasfájós korszakot ki kell nőniük!
) 

2004.09.16 11:19
Én már totál kómás voltam, úgyhogy Karcsi kijött Vele a nappaliba én meg elaludtam. Karcsi szerint 3/4 12 körül ájult ki és legközelebb fél 4-kor kelt, úgyhogy a fél 8-as szopcsi után így 6 órát bírt ki! Ilyen sok még soha nem volt!!! Aztán elaludt és fél 7-kor kelt, szóval az is 3 óra, igaz az után nem akart már aludni és másfél óra elnézelődés és békés "elvagyunk" után megint jött a nyűglődés.
Az időre is tipelek. Mindenesetre most muszáj voltam Neki 2,5 óra után cicit adni, attól kiájult és most már jó egy órája szunyál.
Pont mikor leültem írni.
2004.09.16 12:25
A fürdés eddig az ébredése miatt teljesen esetleges időben volt és még mindig nem írta meg senki, hogy akkor most ébresszem-e fel, vagy Ő ébredjen magától. Tegnap szunyókált a cumival és úgy kihúztuk 9-ig, akkor fürdettük és utána szopizás.
Reméljük Botondnál csak időszakos! Szúnyogok

Ha viszont olyanja van, akkor hiába alszik el szopcsi közben, a büfinél már felébred.
2004.09.16 12:37
Faluhelyen meg hiszik ezt az oregek.Bazsi aludt utana 3 orat, ettol lett volna?
2004.09.16 13:36
... erre nem tudok mast mondani. 2004.09.16 13:39
2004.09.16 13:45

2004.09.16 13:58
2004.09.16 14:04
Szerintem jó, én kb. két naponként szoktam használni, egyszerű, hatásos, csak jót tudok róla mondani. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint