A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!
Bfkata
Pont ezt akartam én is írni, hogy vigyázni kell az Elocommal, mert szteroidos krém, csak végső esetben és nagyon vékonyan szabad kenni!
Vince is kicsit atopiás,de a fürdetőkrémmel bekenem fürdés után és eddig az segített. Tényleg valahogy másabbak a téli babák, a lányaimnál semmi ilyen nem volt (áprilisiak).
Vincének is lápiszolták kétszer a köldökét, azt mondta a doki, hogy olyan, mintha vadhús nőne benne, ezért lelápiszolta. Csúnyán befeketedik, de majd lehámlik és alatta ott lesz a gyönyörű új bőr, minden hiba nélkül!

Móni
Valóban kicsit kevesebbet hízik, de ha jó a kedve, nem sír sokat, eszik NEKI eleget, akkor jól van az! A barátnőm kisfia 7700 gramm volt most 1 évesen. Őt is mindig izélgették, hogy keveset hízik. Kiegyensúlyozott kigyerek, meg nem áll egész nap!

Mangora
Egy éjszakával kevesebb legalább. Sokat gondolok rátok, sok erőt kívánok, neked nagyon nyugodtnak kell lenned, hogy műtét után meg tudd nyugtatni picikédet!

Krisztina
Lehet a front kérdésben valami, fáj a fejem és délután aludtam egy fél órát, annyira nem bírtam!Remélem nem lesz semmi a székletben!

Voltunk oltáson, alig sírt, mondjuk nagyon álmos volt, nem is nagyon volt ereje már.

Szép estét mindenkinek, Vince kiabál, hogy foglalkozzak vele! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Vettem Karamalzt én is, a Fresh lemont, tök jó! Mint valami gyömbér ital. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt mindenkinek!

Gyerekek! Én 5 hónapja nem aludtam ilyen jót! Vince fél 8-tól aludt fél 5-ig! Isteni volt, bár tudom, ez csak most volt így. :D
Egyszer kijöttem kicsit lefejni a tejcsiből, de az kb. 5 perc volt és alhattam tovább.
Ollllyan happy vagyok! Juhéééé!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, akkor ezentúl Veled se beszélek

:evil: :x

De megérdemled a pihenést, és remélem, Vince átáll erre a napirendre.
(és Murphy hess)
Szép napot mindenkinek,

Móni
monke

Móni
:lol: Beszélj velem, kérlek! Tutira nem áll át erre,de szerintem érzi, mikor kezdek kimerülni, akkor jobban alszik. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

jó reggelt,

mostanában valahogy nem érek ide...
Márk tegnap este kb 2 órán keresztül bömbölt,mint amikor Fleur és Dani itt volt, tuti fájt vmilye, de nem a hasa.
Teljesen belefáradt a sírásba, hiába vígasztaltam, alig lehetett, azt hittem megszakad a szívem.
Fogat nem látok előbújni,lehet csak készülődnek még.
Ma viszont mosolyogva-gügyörészve ébredt.

Mangora, várjuk a híreket, szorítunk!!!

Zsuzsi, a fogak kinövésének sorrendje szépen benne van a kórházban kapott baba service-es narancsárga kis füzetben.
kávéfőző hosszú kávét is tud,igen,meg presszót és tejhabosítós, szép, csak túl nagy és macerás.

Ez a mensi tök fura, a hasam fáj, cicik nem, és alig van, csak éppenhogy valami.

Jövő hétfőn kezdődik a babamasszázs, megyünk Daniékkal, 5 alkalom.Remélem tetszeni fog mindkét kissrácnak.

Faj laposodás kezd visszaállni szerencsére, bár Márkot azóta se igen tudom hasra tenni.ebben mondjuk én vagyok a hibás, hogy az elején alig tettem hasra.

Mi is szándékozunk szombaton a Camponába menni, 3masban, az lesza Valentin napunk, mert apa vasárnap repül Prágába.:cry:

Aki volt c&a-ban, leárazások is vannak?Meddig lehet beváltani az 50%os bababónuszos kupont?

Ma el akartam menni a dm-be és gyógyszertárba, de olyan csúnya idő van, inkább benn melegszünk.

Ma aranygaluskát főzött Laci bácsi, alig várom az ebédidőt.
:lol:

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Vick, szuper, hogy ki tudtad magad pihenni :) Most Bene kelt három óránként, úgy látszik, látatlanban is felosztják egymás között a szerepeket :)

Köszi a krémmel kapcsolatos tapasztalatokat, mi is Elocomot kaptunk, már kétszer kentem vele, és már most szebbnek néz ki a lába. Móni, Te hogy használod? Nekem a védőnő azt mondta, hogy egy hétig használjuk csak. Vick, jó ötlet a fürdetőkrém, azt is bevetem, ha csak kicsit jönne ki.

Kata, Fleur, irigy vagyok a babamasszázsra, majd számoljatok be róla, milyen! Helyileg hova mentek, és mennyibe kerül?
Jaj, úgy hiányzik már a társaság... mikor hazajön a párom, már vele sincs kedvem beszélgetni, megszoktam, hogy egyedül vagyunk :( Jöhetne már a tavasz... a sétának ma is lőttek. :cry:

Kata, én voltam a c&a-ban két hete kb, akkor voltak leárazások is. A kuponnak érdekes az érvényessége: 2010. január, március, május, július hónapokban váltható be. Hogy ezt mennyire szigorúan veszik, azt nem tudom.

Gondoltam egy kis kedélyjavítónak beteszem ide, egy-két pontján én sírva röhögtem... kínomban, mert annyira igaz :D :D
Kicsit hosszú, akinek nincs rá ideje, az ugorja át nyugodtan :)

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked
Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak.
-A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár
itallal-na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kis medence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hónapos, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem
tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.

- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnával.
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG!!!

Epilogus: mindezeket abban a pillantaban elfelejted, amikor a karodba veszed és a kis piros arcocskájára puszit adhadsz....

KépKép
gigilina

Na jó, Vick, egye fene
:P
Azért hátha nem csak egy éjszakára szólt a dolog.

Dávidka épp most pótolja az alvást, megint hajnali 5-től zsizseg.

Elocum-ról akartam írni:

Tudom, hogy szteroid, eleve úgy van kikeverve a krém, hogy nagyon keveset tartalmaz.
Csak a kiszáradt és gyulladt vörös foltokat kenem vele, nagyon óvatosan.

Talán már írtam, van egy durván ekcémás kolleganőm, két gyerekkel - ő javasolta, hogy ha tényleg csúnya a folt, érdemes kezelni, nem kell félni a krémtől, mert a gyulladás hajlamos terjedni.

Kb. három hete ezt én végig is néztem Dávid arcán, aztán a krémtől 2 nap alatt elmúlt, és azóta se jött vissza ugyanott.

Kata,
Gyere, amikor tudsz:)

Akartam tényleg kérdezni, hogy milyen volt Márk és Dani találkozása?

sajnálom az esti sírást:( a fogzás tünetei hónapokkal megelőzhetik a fogak áttörését.
Dávid meg minden este sír egy jó félórát újabban, végkimerülésig, aztán bealszik. Reggel mosolyogva ébred.
Én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fáj semmije, csak így vezeti le a felgyülemlett feszültséget.

Aranykezű Lacibácsi nekem mézes-borsos, gyümölccsel töltött csirkecombot készített.

Na, megyek:)
Pusz
Móni
monke

Hali!!

Na azt hiszem,már csak 1 Gréta hiányzik:)

Csaba és Gréta megjött.

Kép

Kép
krisztinaa

Ági.ez tényleg jó:)

Szerintem jön Anna foga!!!
Minta alul láttam volna 2 kis fehér pontot az ínyén,de lehet nem,lehet csak képzelődöm....

Kép

Kép
krisztinaa

Ja ,és tegnap egész nap kakit vártunk,NEM VOLT!!!Máskor egy nap 4-5 kaki van!!!Este 11-kor produkált valamit,azaz akkor át is kellett öltözni :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Ági :lol:
Ebben az a legszebb, hogy tényleg így van. Minden mondat után eszembejutott, hogy volt nálunk. Most kacagok, akkor nem volt annyira vicces. :D ( Eszteren nem pókemberes ruha, hanem bolyhos belsejű Thomas pulcsi volt 4 napig, augusztusban, 40 fokban )

vick
Kép
Kép
ervick

:P :P :P

Nagyon jó. a Thomasos pulcsi is:)

egy kiegészítés tőlem:

Sose gondoltam volna, hogy egyszer önkéntelenül figyelni fogom az emberek fülét és orrlyukát, hogy nincs-e benne valami eltávolítani való... ja és nem csak Dávidét
:evil:
monke

Jó reggelt!

Ági, köszi, feldobtad a napomat :-) Hangosan röhögtem Zsófival az ölemben, szegénykém úgy megijedt.

Kriszti, ez is Murphy, lényeg, hogy van kaki. Várjuk az eredményt, de ne aggódj, minden rendben lesz. Iagazd van, hogy megvizsgáltatod, így fogsz igazán megnyugodni.
Nekem a csaj nem válaszol az e-mailemre, a telefonja ki van kapcsolva a forgalomból... Azt hiszem, se pénz, se játszószőnyeg :evil:

Vick, örülök, hogy végre jót aludtál!

Móni, Kata, a sírásokat megértem, nekünk is volt ilyen időszak és tuti lesz még. Murphy.

Ekcéma: reggel láttam a Babaperceket a tv2-n és ott valami lámpát javasoltak rá. A Budai Gyermekkórházban van ilyen szerkezet, egy ottani doktornő beszélt.

Kata, biztosan nagyon jó lesz a masszázs.

Jaj, én is annyira vágyom ki, vagy valahova el. Lenne legalább egy kicsit jobb idő.

Ja, most utoljára Zsófi is kevesebbet hízott, 2 hét alatt 250g-t. A melleim se feszülnek annyira, remélem, van elég tej. Egyelőre még a védőnő nem mondott semmit, vagyis hogy normális, hogy egy idő után csökken a növekedés üteme.

Én a porszívóval vagyok úgy, mint az írásban a mosogatógép. Ha alszik, azért nem kapcsolom be, ha ébren azért. :oops:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora sms 10.30kor:
"még be se került Marci a műtőbe, várunk."

Szorítunk ezerrel Nektek!!!

k.

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi,nekem írt tegnap,elvileg ma vagy holnap feladja.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Hmm Kata megelöztél Mangoráékkal kapcsolatban!

Szorítunk nektek!

puszi

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi, Krisztina !

HMM nekem meg a hordozókendőm nem jött meg hétfőn utaltam a pénzt rá ! :roll:

Nekünk az éjszakák össze-vissza vannak, a nappalok már kezdenek beállni! de tegnapelött éjjel kész katasztrófa volt sztem érezte a melegfrontot! éjjel 2 x is kelt pedig már ráállt 1x i kelésre , tegnap reggel meg 5-8 ig sírt, evett, sírt evett nem volt jó neki semmi, egész nap nyügi volt, azátn elmentünk sétálni addig csend volt aztán este megint nyügi volt, beájult 9 kor és fél 4 kor kelt aztán 7 kor kajcsi bealudtunk fél 9 ig aztán most meg hisztizve elaludt a járokában ! :wink: ja a hiszti kb 5 perc volt, de max fél órát alszik! Ja már fent is van! !!

Na folyt!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

na itt... mintha percre pontosan tudná h fél órát kell aludnia és fent van !! :lol:

Képzeljétek tegnap elmentünk sétálni a bnőmmel neki 4 hónapos a kisfia és felhívtak minket hozzájuk na jó mondom persze egy picit, erre nem betrottyolt de úgy hogy még a bodyja is ja és én nem vittam semmi cucccost csak egy pelust csak úgy bedobtam poénból... mert sétára nem szoktam cipelni a pelenkázós táskát , de ezentúl fogom úgy hogy jól néztünk ki tegnap de még szerencse hogy volt méretes body mert adtam nekik sok rucit ! :D Most már tanultam h mindig kell lenni uti csomagnak a babakocsiba is, de bezzeg mikor cipelem akkor nem kell! Murhpy!!!

Bfkata sajnálom h nem tudunk talizni!!

Huuu nálunk oriási nagy pelyhekbe esik a hó de jó!! :D

Edinával vajon mi lehet már rég volt nem vagy csak én nem vettem észre!?!?!?

Na mennem kell mert éhes a kis drágám majd még megprobálok jönni

Ja Móni köszike a kendős cuccost már tanulmányozom !

ÉN tegnap töltött padlizsánt csináltam az maradt még mára nekem egész jó lett!!

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vick átérzem a helyzeted h milyen happy vagy mikor tudsz aludni és mennyire jobb a közérzete az embernek ezt érzem ma én is!!

Na megyek mert ordítás van !

Puszika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kriszti, ez jó hír, legalább a Te árud rendben lesz. Bár tudod, nyugtával dícsérd a napot! Reméljük a legjobbakat.

Mangora, szorítunk nagyon! Kitartást!
Azért széket adnak vagy azt is vinned kell?

Szilvi, sajnálom a nyűglődést. Biztosan megjön a hordozókendő. Reméljük, mielőbb.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hmm Mangoráékról még semmi hír .... :oops: :cry: :roll: :roll:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

VAsalnom kellene de a kis drágám nagyon nyügi ha leteszem sír, úgyhogy ki kell mennem vele a levegőre mert nem bírok vele !!

Majd utána jövök ha tudok még , de eddig nem írtam a Mangoráék már kezdek aggódni h mi a fene lehet!!??!!??!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Anna is tiszta nyűg ma,bezzeg tegnap itthon volt apa is,egész nap aludt!!!

Kép

Kép
krisztinaa

A legfrissebb verziók!!
Már csak Gréta hiányzik!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép
krisztinaa

Nagyon szép!
De Bátor sincs még meg.

Tudja valaki Enikő mobilszámát?
monke

Manora sms:"kihozták,minden rendben volt,most ébredezik."

katicat
Szigetszentmiklós

Tényleg!!!
Báti!!!
Írok neki az iwiw-en.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, szuperek, a bordó hátteres a kedvencem!!! Annyira szépek, így együtt még szebbek a drágáink :) Remélem a még hiányzók is hamarosan csatlakoznak!

Azt hiszem, Benénél is kezdi felütni fejét a hiszti... van egy panaszkodós, megsértődős síráskezdeménye, amit akkor vet be, mikor vízszintest ér a feneke, és ha nem teszek ellene semmit, akkor nagyon ordításba csap át... :D

Itt volt az egyik barátnőm, olyan jó volt :)

KépKép
gigilina

Igenigen, Ági, ezaz:)
Én úgy hívom a jelenséget, hogy toporzékol.

Nekem is a bordó a kedvencem, Kriszti, köszönjük!!!

Szilvi, úgy megkívántam a padlizsánt, ahogy írtad, hogy kimentem a zöldségeshez, vettem párat és megsütöm (padlizsánkrémnek).
Ó és hordozókendővel mentünk, teljesen jól bevált.
Remélem, nektek is (és hamar megérkezik...)

Zsuzsi, a szőnyegetek se késhet már sokáig, remélem, a lány tényleg megbízható.

szerintem a védőnő szólna, ha bármilyen gáz lenne a súlygyarapodással (sőt, már hamarabb szólna, erről híresek:)
monke

Bibi alvásának is jót tesz a hó. Este 11-től fél 5-ig aludt, evett, majd 9-ig durmolt még :D (Murphy ne figyeljen!)
Kár, hogy mostanra már totál zombi vagyok. Besokalltam a téltől, az itthonléttől és úgy egyáltalán...

Bibinek kötött a csípője, elküldtek uh-ra, de oda egy hónap múlva van csak időpont. Mivel 5 hónapos korig lehet teljesen korrigálni, ezért Dévény tornára szeretném vinni. Holnap beszélek a kistarcsai Dévényessel. Amúgy nekem mutattak egy gyakorlatot, hogy azt csináljuk vele, de mégis jobb, ha szakember tornáztatja. Nem vészes egyébként, hiszen a mindennapi mozgásban fel sem tűnt és a dokinő is csak most vette észre, holott ez születési...

Hurrá, Marci túl van a nehezén! Most még Mangorának kell kitartania!

Kriszti, nagyon szép a tabló, én még Marcit, Zsófit és Márkot megfordítanám (mármint a képet) mert mindenki más függőlegesen van. (ez csak az én véleményem) Köszi, hogy így összeállítottad, szép emlék lesz :) Majd beteszem a babanaplójába.

Szilvi, mondjuk én Blaninál tanultam meg a pakolást. Egy táskába mindig össze van készítve a babacucc (2 váltás ruha, pelus, popsitörlő, krém, alátét, takaró, rágcsa) Ezeket ki sem pakolom, csak ha kell, lecserélem a dolgokat tisztára. Ha indulunk csak kiemelem a táskát a szekrényből. Itt is dolgozik Murphy, mert sosem kellett még semmi belőle :lol:

Móni, rossz lehet ez az örökös stressz a súlygyarapodás miatt. Nagyon jól bírod, hiszen még mindig anyatejjel etetsz Béláné minden mesterkedése ellenére. Gratula hozzá!

Tényleg. Mekkorák a babáitok (hossz és súly)? Jó lenne mondjuk egy 3 hós összehasonlítás. (már aki betöltötte)

Uh, mennem is kell...
R

Kép
Kép
34372

Csak gyorsan: megvan Enikő száma, írok neki sms-t.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megírtam!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Írt neki Enikő, hogy küldi még ma, ha tudja!!!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni,az a baj azokkal a képekkel ,hogy vízszintesbe lett fényképezve és ha megfordítom,olyan mintha lógna,tehát látszik hogy úgy nem jó.
Mutatok egy pl privibe.

Kép

Kép
krisztinaa

Hi!

MANGORÁÉKNAK DRUKKKK EZERREL!!!!!!!!!!!!!!

Krisztinaaa, szuper a tabló, köszönöm szépen!

Hú, csajok, most hullámvölgybe értem, a lustulás lett úrrá rajtam (vagy fáradság?) de az utóbbi időben a gyerekek alvás idejében csak ültem és néztem ki a fejemből. Elnézést a távollétért! Azért olvaslak ám Titeket.

Fogzásra szerintem "ej ráérünk arra még". 30 hónapos korukig kell kijöjjenek a fogacskák, ez az egyetlen fontos szerintem ebben a témában. Arra a kérdésre, hogy "de hogyan veszem észre ha jön a fogacska?" : elég felejthetetlen az érzés, amikor egy éles kis fogacska belemélyül a mellbimbóba... hát, ennyi :wink:

Elocom téma: még Bors kapott egy kencét, amire ez van írva: elocom-chlorhexidin forte, gyógyszertárban keverték, talán gyerekbarátabb így...talán.

Reni, pont zongora ügyben írtam még Neked pár sort, aztán letöröltem, hogy ezt mégse írom. Akkor most megint bepötyögöm 8) . Zenetanulás elkezdésénél még jó szempont, hogy milyen hangszerre van lehetőség. Van olyan zongoratanár, akinek nem felel meg az elektromos zongora (pedig nekünk is az van, kalapácsmechanikás, steinway hang) szóval nem értem miért, én ezt korszerűtlen eljárásnak tartom, rengetegen zenélhetnének saját örömükre, aztán a zongoratanár meg elveszi igényével a kedvet. Nem beszélve arról, hogy helyigénye is kisebb, árban is beszerezhetőbb. ha a nálatok a gyerekeknek pont a zongora jön be miért ne? :wink: Én nem fogom erőltetni a zenetanulást itthon, de azért erősen mutogatom a zongora felé vezető utat 8) :lol: .

Ervick, akkor hogy is van ez a elektromos zongi nem zongi? :D Más: még a fürdetés témára: akkor értem, hogy miért nem fürdenek együtt :lol: . Mondjuk nálunk is áll a fürdőben a víz, ha apával fürdik Bors, ilyenkor gyerek a párom is. Azért hagyom mégis őket bohóckodni, mert akkor fürdetés után legalább veszem a rongyot és feltörlök, így van esélye tisztulni a fürdőnek :oops: :D .

Monke, az említett dokinő már nem rendel ott a 16. kerben, praxist nyitott. Írjam a nevét?

Kép
Kép
friday

Nem mutatok,mert nem tudom úgy feltölteni,azaz feltudnám,de most sok macera.Na az a lényeg hogy nem jó :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

3 hós méretünk:

6130g és 65cm

Kép

Kép
krisztinaa

Ez a tabló olyan jó dolog, mégiscsak az első közössége a gyermekeinknek :D .

Kép
Kép
friday

Most jár az agyam,mert hétvégére anyáékhoz megyünk,most lesz az eljegyzése a huginak.Már pakolok ezerrel.Na és a legnagyobb fejtörés,hogy mit vegyen fel Anna :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Friday,
Igen, köszönöm! Bár a dokinkkal elégedett vagyok, de kiváncsi lennék. A mi elocumunk is ez, amit írtál (gyógyszertári kence).

Reni,
Dávid méretei: 5850 gramm és 64 cm (ez utóbbi nem biztos).
Nem vagyok én tápszer-ellenes, néha kínálom is, de kaja után már nem nagyon kell neki, előtte meg azért nem adnám, amíg a doki nem javasolja.

Plusz a bukás, és az ekcéma is rosszabb lenne tápszer mellett.
Béláné nem gáz, csak túlbuzgó, és nem mindig vagyunk egy hullámhosszon.

Tényleg: szokás védőnőket megajándékozni? Főleg, ha nyugdíjba mennek, és ha amúgy nagyon jóindulatúak (pl. Béláné hetente járt hozzánk, amikor nem tudtam járni stb. Az más kérdés, hogy inkább csak stresszelt vele, de a jóindulat maximálisan megvolt benne).

Szerintetek? Mit? CSoki?:)
monke

hali!

Na megjöttünk a sétából de még mindig alszik szerencsére!

Kata köszi h írtál Mangoráékról infót !! :wink:

ÍRtam Enikőnek smst!!
pusza

SZ

megyek vasalni!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Krisztina lehet h küldök egy másik képet Mátéról ahol ő is szembe van mert ő a kis kakuktojás !! :oops: Lehet még küldeni ?

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Élünk és megvagyunk!
Küldtem képet is a tablóhoz köszi hogy szóltatok!!

Gyerekek lassan kimásznak a náthából, de Báti azóta is nagyon nyügi elég fárasztó napjaink vannak. Eddig csak du 4-től csüngött szinte fürdésig cicin, most már délelőtt is óránként kér aztán jönnek a bukások öltözés szopi és kezdjük előről. Lehet már kezdi a fogát is érezni, nem tudom mi fene lehet. Pedig már kezdtünk beállni a 3 órára!
Na mennem kell.

Próbálok majd jönni ahogy tudok!!

Puszi

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

ja kendő meg az ablakba! :cry:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,küldj nyugodtan,majd szólok ha itt a vége :D

Báti megérkezett:)

Kép

Kép
krisztinaa

hu nem akarok vasalni a párom haza hozott 10 db inget amit már kimostam de kivasalni utálom meg nem is egyszerű.... mert mindent precízen az élére kell vasalni ! :twisted: !! Pedig már mondtam h neki egy két db ként hozza már haza !!

Na most olvstam h Zsuzsi megelözött Enikővel kapcsolatban hát ez van én egy kicsit lassabb verzió vagyok!!

na tényleg megyek már ! Majd még benézek !
pusza

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Friday
A szintetizátort utálom, de a kalapács mechanikás elektonyos hangszer ellen semmi kifogásom. Sőt! A zongora szakos haveromnak is az van! 200 ezer körül lehet már kapni egészen jó hangszert és valóban kisebb helyen elfér, ráadásul lehet csatlakoztatni hozzá fülest. :wink:

Vince 3 hós adatai: Súly: 6460 gramm, Hossz: 63 centi Fej: 40 centi Mellkas: 43 centi, mést nem mértünk. :)
Na ez elég részletes lett.

Nekem mintha egyre több tejem lenne, eddig ma 90 millit fejtem le, pedig nem is szoktam fejni, de éreztem, hogy sok maradt benne evés után.

Enikő
Nem irigyellek Báti miatt. :(

Szilvi mit dolgozik a féjed, hogy ennyi vasalt ing kell neki?

vick
Kép
Kép
ervick

Móni
Ha úgy érzed, adj ajándékot, bár nem muszáj szerintem. Az, hogy ment,az a dolga, a miénk is jött hetente 2 hónapos koráig. De ha te úgy érzed, hogy hálás vagy azért, amit értetek tett, hát miért ne! Csoki, kávé, tea, ilyesmit nyugodtan adhatsz.

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: