A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Én a szülésznőknek a szülés után adtam(illetve kispapa adott) a dokinak is szülés után, mert nem tudtam fogok e vele találkozni még.Minden esetre bejött hozzám másnap mind a doki mind a szülésznőkKép
Én a védőnőnek és a gyermekorvosnak (ő csak szülés után 8 nappal jött ki)nem adtam, jönnek pedig minden héten.Lehet hogy kellene adni?
De mennyit?Őszintén szólva elég sokba van ez így is, is sok újat nem mutattak.Amúgy rendes mind a kettő.
fantikbaba

Sziasztok!
Reg jartam erre, mert megfaztam es fekudtem 10 napot, aztan mar be sem megyek dolgozni. Otthon nincs meg net (de a vezetekes telefont elinteztuk). Lattam hogy sokan megszultek mar, olvastam a beszamolokat is. Mindenkinek gratulalok es a kis Davidnak pedig kitartast. (Anno az en ferjem is ennyi idore szuletett es a szuleinek ugyanilyen nehez volt, hogy a gyerek inkubatorban fekszik. Azt ugye nem kell magyaraznom hogy sem lelkileg sem fizikailag nem visszamaradottKép))) ) Mivel a ferjem es en is elobb szulettunk, azt hittem ilyenkor mar reg babazok. De meg semmi. Es mar attol felek hogy tulhordom, es nem hagyjak termeszetes uton megszuletni. Hatha a holnapi hidegfront eleg markans lesz......
A hangulatom pocsek, pedig fizikailag jol vagyok. Nagyon szeretnek mar babazni....

csengo 39+3
Vendég

Csirkesz, köszi!

Csecsemősök, védőnő, gyerekorvos... kinek mennyit, gyerekek? Ezeket be sem terveztük...
Ajándékkosár nekem is rémlik valahonnan...
De milyen értékben, és mit kell beletenni? Kávé, vodka? Kép
papzso

Inkább veszek vmi szép desszertet, és virágot, mint pénzt adjak.
fantikbaba

Nálunk így lesz:

Doki: 50ezer, akkor kapja, mikor hazaenged a kórházból.
Szülésznő: úgy gondoltam, hogy a párom adna neki 5ezret, mikor kezdődik a szülés, és a végén még 5ezret, vagy ez így nem jó?
Csecsemősök: nem tudom, hányan vannak, de egy-egy doboz bonbon egy-egy ezressel.

Itthon védőnőnek egy doboz kávé meg egy csoki meg egy ezres szerintem.
Gyerekorvosnak ugyanez, csak mondjuk nagyobb doboz csokival.
Vagy az ezres kevés???

Kész anyagi csőd.
Vendég

Sziasztok!
Csirkesz: Uzsokiban, mikor múlt héten voltam CTG-n, volt vagy 3 ajándékkosár. Kérdeztem, valakinek szülinapja van? Azt mondta a szülésznő, hogy hazamenős kismamáktól kapták. Sőt, amikor vártunk ultrahangra, akkor is láttam egy-két embert, mikor jöttek, hozták az üres hordozókát, gondolom, abban vitték haza a babát, a másik kézben szatyorban meg ott figyelt 1-2 ajándékkosár.
Szóval dokinak pénzt adunk, megvan már a tarifája, szülésznőnek is azt, (kb. 5-8000 Ft-ot), csecsemősöknek meg ajándékkosarat fogunk vinni.
A védőnőnek meg dokinak itthon nem gondoltam pénzt adni, majd meglátjuk.
Andi: szerintem nem kevés az ezres szerintem, vedd úgy, hogy ha van egy körzetben mondjuk 30 gyerek, akivel foglalkozik (az én védőnőm 60-nal), akkor mindenkitől egy ezres pluszban hetente havonta nem kis kiegészítésKép

Lau
lau

Sziasztok!

Meg mi is egyben, pedig kezdek nyugos lenniKép

Penz: en a szulesznonek is masnap adtam, bejott megnezni a gatsebet. A dokinak szvsz varratszedesnel a legjobbKép Csecsemosoknek turot a fulibe, mondjuk lehet ha kedvesebbek az ember elgondokodik, de igy eszembe sem jutott. Ha nektek lesz talan valaki aki tobbet segit, akkor egy kis ajandek, miegymas. En vedononek meg sosem adtam, a doki penzert jon ki hazhoz, ez tiszta ugy, megkerdem mennyi es odaadomKép

jajjj es nagy gratula Linatoeknak, es Davidnak meg drukkok hogy minel hamarabb otthon legyenKép

orsoly
orsoly

Andi megnyugtattál...
Én ilyen 5-10 ezrekben gondolkoztam...

A ctg-s nőcinek képet szeretnék adni magunkról, mert naygon aranyos volt, gondoltam beleteszem valami színes borítékba, hogy édi legyen. A dokinak és a szülésznőnek is ilyet gondoltam, nekik meg is vette a húgom a borítékokat...

Ha viszont a szülésznőnek a szülés után kell fizetni, akkor nem tudok fényképet is adni...
Vagy csak később...

A klinikán nemtom hágy csecsemős van, vagy ez egyáltalán mit takar, de annyi ezres...
Ez is a felnőtté válás egyik lépcsője? Kép

Egyébként teljesen megszálltak a hormonok, volt két jóslófájásom, utána meg bőgtem, mit bőgök, hogy milyen jó nekem, és alig várom, hogy mikor lesz a következő, vagy lesz-e egyáltalán...
papzso

Lau, igazad van az ezressel, csak azért kérdem, hogy nem jobb-e, ha csak csoki/kávé lesz a doki meg a védőnő csomagjában, mintha még egy ezrest is odateszek mellé... a kevesebb több elvén?
Vendég

Zsófi, nyugodj meg, biztos lesznek még jóslófájásaid (csak akkor már nem biztos, hogy azért fogsz bőgni, mert olyan nagyon jó NekedKép).

Ezt a csecsemősöknek való fizetést én is itt a neten olvastam, erre nem is gondoltam eddig, csak, hogy másik is írták.
Vendég

Nekem erről az ajándékozásosdiról (kis túlzással) ez jutott eszembe:
útközben a kóbor kutyáknak, macskáknak ne adjunk?

HKata

Kép

Kép
anyamanya

HalihóKép

KrisztiKép
Holnap megyek uh-ra, akkor derül ki, hogy megfordult-e. Szerintem nem, én még mindig a kobakját érzem felül.
Boldog szülinapot a lánykádnakKép
Neked megfordult?

Pénz:
Én is ajándékkosarat adtam a csecsemősöknek, egy jó nagyot, nem mindenki érdemelte meg, osztozzanak rajta őkKép
Gyerekorvosnak pénzt, hogy kijöjjön házhoz, ő nem árulta el a tarifáját, 1-2 ezret kap alkalmanként.
Védőnőnek egyszer adtam ajándékot karácsonyra.
Dokinak eltávozáskor adtam. A szülésznőnek tényleg lehet így előtte-utána adni? Ugyanis anno a nagy izgalomban szülés után nem került rá sor, utána meg már nem találtam meg, így ez elmaradt, azóta is ég az orcám, bár nem fogadtott volt, de akkor is. Ráadául nagyon rendes volt.
Császárál is van szülésznő?

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kata Kép

Csecsemős nővérek ügyben majd érdeklődöm a helyi szokásokról is Kép
Egyébként úgy tűnik, hogy a két jóslófájást nem követte folytatás Kép
Pedig már azt hittem, hogy megyek be szülni Kép

puszi mindenkinek: zsófi
papzso

Lanyok!

En csak az orvosnak meg a szulesznonek adok.
Az orvosnak is ajandekutalvanyt, mert hat a papa is orvos es nem fogad el penzt. Igy majd a Neckermann-tol kap utazasi utalvanyt egy kicsi ajandekkosarba.
A szulesznonek meg 15 ezret gondoltam, de csak akkor, ha rendesen foglalkozik velunk.

A tobbire nem gondoltam es nem is valoszinu hogy adok, max ha valaki annyira segitokesz es rendes lesz, annak meg egy bonbon melle egy 5 ezret. Ne annak tenyleg nagyon rendesnek kell lennie.
Szoval en ebbol nem csinalok nagy ugyet.
Ugy sem fogom a babat mindig oda vinni es hat en sem kapok a munkamert a fizetesen kivul semmit.
Lehet hogy maradi vagyok, vagy furcsa, de nem szandekozom az egesz szuleszeti osztalyt fizetni.

Nos most mennem kell, mert nagyon rosszul vagyok.
REggel lazas voltam, igy ma pihenek.
Ugy is csotores van a sarkon, igy meg mosni sem tudok.

Magi
Vendég

Zsofi: te a sote2-n szulsz nem?Kép na ott a csecsemosoknek szvsz nem kell adni, egyik szobatarstol sme lattamKép nem is igazan erdemelnek meg, van 1-2 aki esetleg....De szvsz ezt raersz akkor eldonteni ha mar ott vagy. Ja es azert minden csecsemosnek tok tulzas adni, persze ez megintcsak szerintemKép

Egyebkent meg ne siess ennyire, kulonben nem fogunk egyutt szulniKép

orsoly
orsoly

KataKép

Dokinak anno akkor adtam oda a pénzt, mikor megnézte a gátsebemet "hivatalosan", mivel felszívódó varratokat használt, így nem volt varratszedés.
Szülésznőnek akkor, mikor bejött megnézni, mi van velünk.
Csecsemősöknek igazából még nem tudom, hogy adok-e, ha igen, akkor ajándékcsomagot, nem pénzt.

Andi: én is nyűgös vagyok, de még van két hetünk. Próbálok türelmes lenni, mert úgyis olyan gyorsan itt lesz a szülés, hogy csak na.
lau

Liv!
Aranyos a kisfiad! Kitartás, szurkolok, hogy minél hamarabb hazaengedjék!

Linato!
Gratulálok, a két szép csöppséghez, sok tejcsit, és egészséget nektek!

Erka!
Mail hamarabb ment, mint ahogy a fórumot olvastam, így a szülésznős kérdés tárgytalan.
Én Verának csak utólag adok, de eddig max. elégedett vagyok vele. Tüneményes, és bármit kérdezek válaszol, sőt volt már, hogy ő kérdezte, nincs kérdésem? Egy másik fórumon nála szült egy lány, és nagyon dicsérte. Szerintem Bori sem az előre adott pénztől volt olyan, hanem alapból ilyen, legalább is én anno sok jót hallottam róla.

Magika!
Egy régi hozzászólásban olvastam, hogy vettél baba függönyt a Roka közelében. Merre? És mennyiért?

Lau!
Jó ötlet az ajaándék kosár. Én is valami hasonlón gondolkodtam a csecsemősöknek, de a szülésznőnek, és a dokimnak kp lesz. Az összeg meg szüléstől függ, azaz hogy szerintem mennyire foglalkoztak velem.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Linato Kép: Gratulálok a babákhoz! Sok tejcsit, egészséget, boldogsátot mindannyiótoknak!

Liv Kép: Nagyon szép a kisfiad! (érdekességként: én is a 33. héten születtem az I. számúban - múlt héten volt 27 éve - és minden rendben volt és van azóta is)

Gabi: Én is 150g-os diétát tartok, hetente járok vérvételre - egyelőre jó a cukrom így diéta mellett (de picit így is emelkedik, engem is mindig az inzulinnal "ijesztegetnek".)

Timi

Kép
Kép
timóca

Moszi!

A fuggonyt mellette vettem egy meteraru boltban.
A Nagy Lajos kiraly utjan elindulsz a Thokoly-rol jobbra a Bosnyak teren az Orsvezer ter fele es jobb oldalon lesz 50-100 meterre a Thokolytol.

Nem tudom mi a neve, de nagy. Nem lehet elteveszteni.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Gratula minden újsonsült anyukának és babónak! Sajna nem tudtam egyesével gratulálni, örülök, ha gépközelbe jutok egyátalán, nem hogy még írjak is KépKépKép

Ajándék: én a nővérek közül adtam 4-5-nek (akik tényleg csináltak is valamit) egy kis csomagot egy kávéval meg egy Mercy csokival. Az egyik egy kis pénzzel meg volt spékelve, ezt az a nővér kapta, aki a császáros napon volt bent és negyed óránként jött kérdezgetni, csereberélni ezt-azt, új infúziót hozott, injekciót adott, meg mindenfélével próbált segíteni. A dokim majd 6 hetes kontrollon kapja meg a magáét ( Kép ), ugyanis ő akkor éppen szabin volt, mikor hazajöttem a kórházból. Ja, meg a gyerekorvos kapott némi pénzt egy Mercy csoki kíséretében, ugynais Fanni a korán volt 6 napot, és ő foglalkozott vele elég sokat.

Liv! Vígasztalásként: Fannira is azt moondták először, hogy 1-2 hetet infúzión lesz, aztán hirtelen egyik napról a másikra annyit javult az állapota, hogy kitették először kiságyba ( kedd ), aztán csütörtökön jöhettünk már haza. Nagyon gyorsan helyre tudnak jönni az ilyen csöppségek, bízom benne, hogy nálatok is ez lesz.

Szüléstörténet nálam nem lesz, nem hiszem, hogy egy prog. császár esetén erről sok mindent lehetne írni. Pontosabban tudnék mit írni, de nem akarok rémísztgetni senkit, nálam a 2. császár az örülök-hogy-túléltem kategóriát képviseli ( nem igazán hatásos spinál érzéstelenítés miatt ).

GnéKriszti! Még érdekelnek a császárral kapcsolatos dolgok? Ha igen, tudok mesélni, nem horror sztorikat, cska nekem nem volt szerencsém a 2. császárral.

Tud valaki arra jó megoldást, hogy hogy lehet visszaszoktatni egy babócát a cumisüvegről a cicizésre? Ugyanis per pillanat szoptatni nem tudok, de szeretnék majd visszatérni rá. Amíg Fanni infúzión volt, fejtem rendesen, de a mellem teljesen kisebesebett. De úgy, hogy az egész mellbimbó rész. Ordítani tudtam volna minden alkalommal fejésnél. Aztán mikor elkezdett szopizni Fanni, tovább romlott a helyzet, mert időnként jól ráharapott a bimbókra, meg a nyála tovább rontotta amúgy sem tökéletes állagát: úgy nézett ki a cickóm, mint ha rohadna ( bocs, de nem tudom finomabban körbeírni ). Meg minden fejésnél 2-3 percig csak a vér spriccelt, nem tej KépKépKép Mióta itthon vagyok, nincs cici, csak fejek bimbóvédővel, és megkapja üvegből. A helyzet azért már kezd javulni, gyógyulni pontosabban, bár a félig leszakadt cickóm ( ja, ilyen is volt; a bal bimbó félig lelógott már a mellemről ) még mindig nagyon fáj, ha bármi is hozzáér, és nagyon érzékeny. Sajna elég nagy a valószínűsége, hogy mire esetleg úgy helyrejön, hogy már nem fáj; akkorra Fanni fogja megszokni a cumisüveget KépKépKép
Na ennyit a szopiztatás körüli horrorsztorikról!!!

Tej egyébként rengeteg van, napi majdnem 1 litert sikerül produkálnom KépKépKép Csak egyenlőre a kereslet nem éri el a kínálatot. Fagyasztani nem igazán akarok, mert anno Dóri lányom sem ette meg a fagyasztott tejet.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Gabi! Vércukormérő-kölcsönzés: hivatalosan nem megoldható. Viszont abban az esetben automatikusan kap az ember, ha inzulinra állítják; viszont ezt nem hiszem, hogy nagyon szeretnéd. Egyébként tényleg tök drágák támogatás nélkül, a legolcsóbb 12000 Ft, és a csík 3000 hozzá. De van drágább megoldás is.. KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Tudom, hogy alaposan elkéstem, de mindenkinek köszönöm aki annó gratulált a babámhoz. (Egy hónapja. Kép) Eléggé elvagyok havazva.
Igazán aranyosak vagytok, hogy megtartottatok a táblázatotokban elsőnek. Kép
Mindenkinek sok szeretettel gratulálok a babucikhoz!!!

Linato: neked külön nagyon gratulálok az ikrekhez, sok puszi!!

Sziasztok:
Bellana
bellana

Magi jobbulást!
Orsoly!
Szerintem találkozni fogunk, akikkel ctg-re jártam, már mind szültek Kép

vigyázzatok magatokra: zsófi
papzso

Poco!

Sajnalom, hogy nincs jo elmenyed a masodik csaszarral kapcsolatban es hogy ennyire kikeszultek a melleid. Kép

Remelem azert hamar meggyogyul es fogsz majd tudni szoptatni.

Lanyok!

Szerintem mar nem huzom sokaig, mert ma egesz nap pirosas rozsaszines darabok jonnek belolem, fajt egesz nap a hatam, nyugos vagyok, hisztis es depresszios.
Faj a fejem, a torkom es rossz a kozerzetem, hanynom es nagywcznem kell mindig. Kép

De a piros darabok miatt gondolom, hogy nem tart mar sokaig.

Magi
Vendég

PocóKép
Még nem szoptatok, de minden este a Szoptatás c. könyvet olvasgatom, hogy felkészüljek minden eshetőségre. SOk variáció létezik megoldásként, lehet, hogy az lenne a legjobb, ha megvennéd, vagy megrendelnéd neten keresztül.
Legtöbbször azt írja a könyv, hogy ha fejéssel sikerül táplálni a babát, akkor a tejcit pohárból, vagy kiskanállal kapja meg, mert így a szopó reflexei megmaradnak, illetve nem módosítja a cumisüveg (állítólag azt máshogyan kell szopizni). A cicire visszaszoktatás szintén benne van a könyvben - ha jól emlékszem - de ezt nem olvastam még el.
Nekem nagyon szakszerűnek, és hasznosnak tűnik, úgyhogy nálam kéznél lesz, amíg csak szoptatok.
Íme a szerzők és a címe:
Mária Guóth-Gumberger
Elizabeth Hormann:
Szoptatás

Megrendelhető a Kismama újságból, a Libri honlapon (erre csak rémlik, hogy emlékszem), és könyvesboltokban is kapható. Ára: 3500 FT
(ha a Kismamából rendeled, akkor csak 3200 Ft és a postaköltséget is átvállaljákKép)

Még nem kellett megjegyeznem, de Beszti emlegeti sokat a La Leche Liga honlapját (www.lll.hu), itt telefonos segítséget is tudnak adni, és emilekre is válaszolnak. Szerintem a lényeg, hogy vagy szakkönyvből, vagy szakembertől próbálj megtudni valami igazán haszonsat, ami Rád és a babádra vonatkozóan teljesen testrszabott problémamegoldást jelent.

Bocs, ha okoskodónak tűntemKépKép Nem annak szántam.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszönöm a telefonszámot!Zsófi ha valami van téged foglak értesíteni.Bocs az oknélküli reklamációért de nekem úgy rémlett,hogy amikor bejelentkeztem beírtam a címemet.Nagyon aranyosak és segítőkészek vagytok.
Judy!Én is a fejecskéjét érzem fönt csütörtökön megyek UH-ra majd elválik jól érzem e.A hasam formája nem változott ugyan úgy lent van mint eddig.Ma panaszkodott egy kismama,hogy feszítí a bordáját a baba.Mondtam neki,hogy ez nálam elmaradt.Kíváncsi leszek rá,hogy megfordulnak e ezek a faros babák.Mert mindenki azt mondja,hogy az utolsó pillanatban is megfordulhat.Szerintem ez érdekes mert már most is alig van helye.De lehet,hogy vannak még csodák.
Lányok!Nem kell az egész szülészetet ellátni.Az a dolguk,hogy ott legyenek és segítsenek nekünk.A szülésznőnek meg (szerintem)csak akkor kellene pénzt adni ha külön megkérjük rá,ő legyen ott velünk.Ha ügyeletes ez a dolga!A dokiknál is így kezdődött most meg már tarifát mondanak.Doki pénzt kap a többiek meg egyben egy ajándék kosarat.(lehet,hogy túl zsugori vagyok)De van annak a pénznek helye nem kell elszórni.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Pénz: hát én csak a dokinak és a szülésznő(k)nek adok. Nekem nincs túl jó élményem se a csecsemősökkel, sem a gyerekágyas osztályon lévő nővérekkel az előző szülésemnél. (Pl. az egyik az iránt érdeklődött nem túl kedves módon, hogy miért nem szedem az antibiotikumot (mi vagyok én, orvos, hogy tudjam az antibiotikum adagolását anélkül, hogy valaki is szólna róla?), nem is nagyon figyeltek ránk.) Azért remélem, hogy most jobb élméyneim lesznek!KépKép

Még mindig egyben vagyunk. Ma voltam flowUH-n, CTG-n és a méhszájamat is megnézte a dokim. Ennek állapotáról nem mondott semmit, csak annyit, hogy szülhetünk (azért a vizsgálat elég "durva" volt (nem a doki volt durva), úgy megvizsgált, hogy már azt hittem, hogy valahol a torkomnál vizsgál, fájt is, de nem indítani akarta (ahogy látszik, nem is lett ilyen eredményeKép)). A flowUH jó, a leletre azt iratta, hogy terhességi hét 40. ?. Na most ebből talán azt kell értenem, hogy nem is vagyok 40 hetes? Igaz, ha visszaszámolunk, akkor épp biztosan nem foganhatott a babaKépKép, amikor a számok alapján kellene.... A CTG viszont nem lett annyira szuper, igaz 1,5 órát vártunk, ill. az aki csinálta, nem tudom mennyire értett hozzá, mert ott kereste a szívhangot, ahol lehetetlen lett volna, mert ott épp a popsijaKépKép volt (emiatt "csak" 5 percig kereste!!!KépKép és nem találta, mire jeleztem, hogy talán nem ott kéne, mert az előző alkalmakkor a szülésznő egész máshol találta meg...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, hát igen, a méhszáj-vizsgálat tényleg nem kellemes, nekem is nézte tegnap a doki, és felszisszentem, ő meg olyan aranyos volt, majdhogynem elkezdett szabadkozni (vagy szabatkozni???).
Amúgy azt mondják, olyan 2 héten belül a kiírás után szülni még nem túlhordás, hanem "terminus-túllépés", elvileg ekkor még nem is indítanak szülést, bár gondolom, ez sok mindentől függ, pl. méhszáj állapota, méhlepény érettsége, magzatvíz állapota, baba mérete, stb... (Hú, de kiokosítottam magam a neten!Kép)
Mit mondtak, mi lesz a továbbiakban a terv? Az én dokim azt mondta, olyan 4-5 napot vár, ha nem történik semmi, be kell feküdnöm. Azt nem mondta, hogy befekvés után mi lesz, megindítja-e, vagy várunk tovább...
Vendég

Sziasztok!
Tegnap este átszállították Dávid babánkat a Baross utcai intenzívről a Péterfybe, és ma végre a karunkba vehettük!!!! Simogattuk, beszéltünk hozzá, megpuszilgattam, és élveztem, hogy a karomban tarthatom, fantasztikus érzés volt. Hála Istennek, jól van, remélem, a holnapi laboreredményei is rendben lesznek, meg majd a szemvizsgálat eredménye is. Sokat aludt, és sokat mosolygott ma. Kép Holnap pedig megpróbálkozunk a szopival! Kép Ha jók a leletei, és hízik szépen (most 1850 gramm, és 8x20 gramm anyatejet kap), akkor kb. két hét múlva hazajöhet velünk. Addig pedig reggeltől estig vele leszek.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Jaj, de örülök a jó hírnek!!! Remélem, holnap összejön a szopi, de ha esetleg még valamiért nem (bár nem tudom, miért ne jönne össze), akkor se csüggedj, látod, végül minden jóra fordul!!!
Majd tájékoztass minket a fejleménykeről!
Andi
Vendég

Liv!

Kép

Eljen! Kép

Nagyon drukkolok nektek, hogy minden OK legyen. Kép

En egesz nap kemenyedek, most este mar fajt is, es szinte egyfolytaban kemenyedek.
Ja es zihalok mint a kutya.

Magi
Vendég

Pocó: ez eddig nem hangzik túl biztatónakKép
Lehet, hogy macerásnak tűnik, de Csirkesznek igaza van. Nem kell rászoktatni a cumisüvegre, annak idején én is vagy kiskanállal vagy kis pohárkával adtam neki a tejcsit, gyönyörűen itta. Kisfiamnak gyengébb volt az állkapcsa - legalábbis ezt mondták -, így hamar elfáradt a szopizásban (ugye 36. hétre született), és utána mindig a lefejt tejet úgy adtam oda neki.
Úgy látom, sok tejcsid van. Ha lefagyasztod, és utána felolvasztod, ha szükség van rá, nem muszáj csak tejcsiként adni, abból csináltam később főzelékeket, tejpépet, ilyesmit. Fagyasztóban eltárolható 4-6 hónapig, akkor már lehet majd adni neki ilyesféle dolgokat.
KitartásKép

Bellana: sziaKép hogy vagytok? Gondolom, egy 1hónapos meg egy nagylegény mellett nincs sok időd, de örülünk, hogy benéztél hozzánk isKép

Liv: nagyon jó hír, ez csodálatos! Az a két hét hamar el fog telni, főleg, hogy most már kézbe is vehetitek Dávidot!Kép

Magi: ez komolyan hangzik már! Szorítunk, nemsokára Te is babázhatsz!Kép

Andi: képzeld el, hallottam már olyan kismamát is, aki miután a 40. hetet betöltötte, másnap meg akarták indítani a szülést. A természetnek megvan a rendje, minek abba beleavatkozni??

Csirkesz: szerintem nem vagy okoskodó, sőt, itt mindenki örül annak, ha valami probléma felmerül, rögtön a segítségére sietnek sokan!Kép

Lau
lau

Poco,
Te szegeny! Sajnallak a melleid miatt. Az en szemeim is ugrandoznak ki a helyukrol szoptatas kozben pedig nem is sebesek, gondolom Te miket elhetsz at. Nekunk 2,5 het cumisuveg utan sikerult visszaszokni a cicire, mar 3 napja csak szopi van es ugy belejott a kis cicibubus, hogy szeretne egesz nap rajtam logni /a szundikat is rajtam szeretne tolteni/ Nezz be az Anyasagrol-Szoptatas topikba en ott regeltem el a nyugomet es a lanyok nagyon aranyosak es segitokeszek.

Beszti,
kifelejtettel minket a tablicskubol!!
A legeny kb.50 cm volt, legalabbis ahogy en atszamoltam mert incsben mondtak a meretet /19,5/

Ugy latom egy par babo keszulodik ma a vilagra!!!
brius

Poco!
Elfelejtettem megkerdezni, mennyit eszik a csemeted es milyen gyakran?
Egyresz en nyugisabb voltam a cumisuveggel, 3 orankent behuzott 1-1,2 dl-t es csend volt. Most tobbet nyekereg, nem tudom mennyit eszik, mar folyik vissza a tej de meg mindig szopizna. Lehet, hogy csak babusgatasra vagyik? Szopi kozben megy a ciroka-maroka.
brius

Szept. 13-án 22.22-kor megszületett Kismacsek (Márk Ágoston) 51cm-el, 2400g-al. Mama és baba jól vannak. A részletekről majd Macsek beszámol, ha itthon lesznek. Korai érkezésével jól meglepett minket a lurkó.
Macsek papa

Kép

Kép
macsek11

Macsek papa: Gratulálok!!KépKép Semmi baj nem lesz vele, a mi kisfiúnk is így született majd 6 évvel ezelőtt, pont 4 héttel korábban!! Sok egészséget kívánok Nektek!
Várjuk a fejleményeket majd!Kép

Lau
lau

Andi!

Fogalmam sincs, mi a további menetrend. A doki szerint csütörötök délelőtt szülünkKépKép (de délután már nem, mert akkor rendelés vanKép). Mondjuk tényleg behívott csütörtök délelőttre CTG-re és megint UH-ra, de nem azért, hogy megindítsa.
Tényleg, ha már ennyire kiokosítottad magadat, nem tudod, hogy mit jelent a méhlepény érettségnél a 2-es? Az mennyire érett?

Liv!

Ez szuper!KépKép

Brius!

BocsKépKép, megpróbáltam követni Linato táblájátmég korábban, csak azt nem néztem, hogy közben feljebb is bekerült valaki...

Macsek!

Gratulálok!KépKép

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti: en tudom, a 2-es lepeny teljesen ok, a 3-as a gaz (igy a vege fele 2-3ast szoktak irni, na akkor mar mezsesedik). Nekem is 2-es, dokineni szerint meg jol erzi benn magat BotondKép
orsoly

Jajjj es persze nagy grat MacsekeknakKép
orsoly

Lányok!
Köszönöm az infókat a vércukormérőkről! Ma megtudtam a tegnapi terhelés eredményét (próbareggeli után egy órával 7,4), és a dokim erre azt mondta, hogy minden rendben van, tartsam a diétát.Kép

Gratula tőlem is Macseknak!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Hűűű, alig győztem visszaolvasni..Kép Ahhoz képest, hogy tegnap pont arra panaszkodtam, hogy nehézkesen megy a szopi, ma pont szupr flottul ment a dolog! Kép Meg is lepődtem. Egyetlen egyszer sem volt egy óránál hosszabb a sztori, sőt, volt hogy fél óra alatt lerendeztükl egymást babócával! Kép Szeretem amikor ilyen kis nyugodt. Persze ezt köszönhetjük annak, hogy most kipróbáltunk egy új pocak-gyógyszert, és ez úgy tűnik segít. /Espumisan L emulzió/ A dokin még a Sab simplexet ajánlotta, de tudom, hogy annak detto ugyanaz a hatásmechanizmusa, mint az infacolnak, az meg nem igazán használt, úgyhogy úgy gondoltam, nem futunk felesleges köröket, és nem bántam meg az önfejűségemet! /kopp, kopp, kopp a nagy fa fejemen/! Kép

MACSEK11 és papa és Márk Ágoston! ÓRIÁSI GRATULA!!! Kép Kép Kép Jól belehúzott a kislegény. Reméljük szopi ügyben is ilyen jó lendülete lesz! Kép

Timóca! Utólag is boldog szülinapot! Kép

Kriszti! A számot én is megadnám, de már úgylátom lekéstem! ... Kép

Lau! Kép Ne aggódj, ha akarjátok, ha nem, majd osztom az észt!Kép Le sem tudtok rázni.

Nemalvósok! Háát öszintén sajnálom, hogy még az utoplsó pár nyugis éjszakátokat sem tudjátok kihasználni.. Kép

Noémi! Mi késő este /10-11 körül/ szopizunk egyszer, aztán attól függően, hogy volt-e hasfájás ált. 3-4 körül egy szopi, majd reggel 6-7 körül ismét... Ez így egész türhető.. Kép

CSirkesz! Mellbimbó ügyileg gratula! Veled tényleg mindig történik valami! Hihetetlen vagy! Kép Ajánlom a Garmastant, amúgy sem árt venni, és szülés után megelőzésként a mllegyuszi éls kisebesedés ellen kenni. Ha meg bvegyullad pláne szükség lesz rá....

Pocó! A fenti krémet neked is a figyelmedbe ajánlom a kisebesedésre. Visszaszokás ügyben mi most küzdünk, bár azért annyira jó volt a helyzet, hogy csak 2-3 napig volt teljesen cumiztatva a csecsemősöknél, utána próbálkoztunk a szopival is. A la leche honlapjáét tényleg ajánlom, és a www.szoptatasert.hu is nagyon szuper!!! Nekem az segített talán a legtöbbet az részletes leírásávla, és képekkel! Kép Valami oktatási anyag cimszó alatt van a leírás, és nagyon részletes! Kép

Brius! Esetleg ezt az espumisant Ti is megpróbálhatnátok a bukásra, illetve az még egy lehetőség, hogy gyakran megállsz és szoptatás közben is büfiztetsz, mert ez is okozhatja a tejcsi visszafolyását szopi közben. Mi egy szopi alatt 5-6-szor büfizünk, előtte Lili is sokat bukott menetközben, pedig még nem lakott jól..

Juti! Császárnál is van természetesen szülésznő, ő készít elő, és ő hozza be hozzád a kismanót megmutatni, de igazán sok dolga nem nagyon van ilyenkor Kép

Andi! Hát én sem Rotschildék gyereke vagyok, úgyhogy a doki kapott boritékot, a csecsemősöktől a hideg ráz, eszembe sem jutott adni nekik, az áplolónők közül aki a császár után ellátott nagyon kedves volt, de sajnos aztán a hazamentel előtt már 2 nappal nem volt beosztva egyszer sem, de ő is csak ajándékot kapott volna, pénzt nem. A szülésznőkkel bajban voltam, mert mindegyik rendi volt, de vagy 5-öt ledaráltam, úgyhogy úgy döntöttem, nem adok mindenkinek pénzt, hanem a kórházi alapítványon keresztül a szülőszobára adtam ajándékot, ami az ő munkájukat és az leendő kismamák ott töltött idejét is kellemesebbé teszi, kb. 25 e ft értékben.. A védőnő kötelessége kijönni, csak zavar engem, tehát nem akarom még pénzzel és ajándékkal ideszoktatni, a gyerekorvost meg még a későbbiekben lehet hogy díjazni fogom, de a tanácsadáson együtt vannak a védőnővel, az meg úgy ciki.. Szóval a korrumpálás mérsékelt híve vagyok csak. Tényleg nem érzem úgy, hogy az egész egészségügyi társadalmat nekem kéne eltartanom, mert akkor ezzel az erővel adhatnék borravalót a boltban is akedvesen mosolygó eladónak, a jegypénztárban gyorsan haladó dolgozónak, a számlámat helyesen vezető banki alkalmazottnak, rárárárárá...

Liv! Dávid tündéri! Kép Látod mindig mondtam, hogy pozitiv gondolkodás és hozzáállás, és hamarosan minden rendben lesz. Örülök, hogy megölelgethetted a manót, szorogasd meg kicsit az én nevemben is! Kép És mondd meg neki, ha nem szedi gyorsan össze magát, nem szállhat versenybe Lili kezéért, mert csak erős fickókkal állunk szóba, akik meg tudják védeni a mi kis tündérkénket! Kép
Mellékelten küldök pár képet a csöppségről Kép Csak hogy Dávidbaba is belássa, érdemes törnie magát! Kép

Macs

Bekajáltam:
Kép
Fürdés:
Kép
Üvöltő Törpike:
Kép
Vigyorgok, csak kicsit zavar a vaku Kép
Kép
Apával szunyálunk:
Kép
maccs

Sziasztok!
Na, megint nem tudok aludni, ráadásul apa tiszta dátha lett, úgyhogy most izgulunk, véletlenül se induljon kifelé Balázsbaba a hétenKép

Beszti: milyen jó, hogy a dokid tudja, mikor fotok szülniKép Mindent beleKép
A méhlepényről én is azt hallottam, hogy a 3-as fokozat már a "végső stádium", utána nem sokkal be is indul a szülés. Csak így továbbKép

Maccs: tünemény Lili baba, és azok a lábakKépKép Zabálnivaló, naKép

A másik fórumon is elkezdődött a második menet a babák potyogásában, úgylátszik, itt is beleerősítettünkKép

Aki tud aludni, azt irigylem!!Kép

Lau
38+1
lau

Beszti,

Nekem egy hónapja is kettes volt a méhlepény érettsége, most csak annyit mondott a doki, hogy "a lepény is szép érett", szal fokozatot nem mondott.

Nálam továbbra sincs semmi. A lelkivilágom az, ami kissé érdekes. Reggel, mikor felébredek, és még nem fáj itt-ott-amott, tele vagyok energiával és mennék szülni, nem gondolok arra, hogy fájni fog, vagy milyen lesz. Aztán estére elkezd fájni a comtövem, a hasam alja, a lábaim... És elkezdek félni. Tegnap picit pityeregtem is a páromnak, mondtam neki, hogy annyira félek, mert tudom, hogy mi történik majd velem és az első szülésem nagyon rossz emlékeket hagyott bennem.
Ráadásul tegnap be kellett mennem a munkahelyemre, és mindenki kérdezgetni kezdett, hogy akkor ugye császár lesz, mivel hogy 4 kilós a baba kb? Már miért lenne császár???

Más: a párom iccaka felkeltett, hogy miért nem megyek már fürdeni, mikor beindult a szülés??? Én meg mondtam neki, hogy én nem tudok róla, hogy beindult volna, úgyhogy nyugodtan aludjon tovább. Valamit már megint álmodott...
Vendég

Macsek
Gratula a kissráchozKép Atyaég, nem egy napra voltunk kiírva????

Macs
Szépek vagytokKép Mi is így aludtunk az elejénKép Most ez nehezen lesz kivitelezhető a nagyfiam mellettKépKép
köszi a csaszis infót.

Pocó
Császáros élményekKép Hogy bírod a két gyerkőccel?
nincs féltékenység?

én ma alig aludtam, horkolt a párom, elüldöztem másik szobába, utána egy szúnyog boldogítottKép Hulla vagyok.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Brius! Fanni 6-7x eszik egy nap, és a mennyiség 50-100 ml ( reggelre ált 100, estefelé 70-80, hajnalban 50 ). Engem nem zavar egyébként annyira a cuisüvegből tejciztetés, legalábbis most egyenlőre "élvezem" az előnyös oldalát: tudom, mennyit eszik a csemete. Nekem meg mint földhözragadt materialista anyának, eléggé meggyugtató ez KépKépKép Bár azért rendesen ciciztetni is jó lenne, mert egyrészt kényelmesebb ( nem túl frenetikus élmény napi 2.5 órát a mellszívóra csatlakozni Kép ), másrészt ez a természetes.

Csirkesz, Macs! Köszi, már elkezdtem nézegetni az LLL honlapját.

Macsek! Nagy gratula nektek KépKépKép:KépKépKép

Lau! Az tény, hogy egyszerűbb lett volna nem elkezdeni a cumisüveges etetést, ezt így utólag már látom. Viszont belegondolok, hogy a mellem még mindig nem 100%-os ( bár már azért alakulgat KépKépKép ), és mire kiskanálból beletömném szegény Fanniba a 100ml tejcit.... Hát, a szakállam is kinőne szerintem KépKépKép Meg Fannié is..... KépKépKép

Macs! A fülbevalót a kórházban tetetted be Lili fülébe???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macsek!
GRATULA!KépKépKép Jól beelőztélKép Sok boldogságot jó egészséget és sok tejcsitKép

Beszti!
Tessék belehúzniKép

Maccs!

Köszi a szopi infótKép Éjszaka 2 óránkénti szopi van nálunk, nappal 3 óránkénti, jól lenne felcserélniKép De hát babó diktál szopi ügyben.Kép
Megrendeltem a Szoptatás c.könyvet, ma kell megérkeznie.
Lili cukorfalat, és látom ő is jól érzi magát a papánKépÖrülök hogy a szopi rendeződött.Kép Most nézem de helyes fülbevalója van, mi még nem lyukasztattuk ki, hol lehet egyébként?
Ma én is készítek egy két fotót.

LivKép
Ügyes kis legénykéd van, így tovább.

Front, éjszaka megérezte Heléna is, kiváncsi vagyok kik bújnak elő most a pocakbólKép

Egyébként lassan babóm lassan kinövi az 56-os cuccokat, még épp jó rá, és 4 kiló 150 grammKép
Ahhoz képest hogy 2690-nel jöttünk kiKép

Noémi
fantikbaba

Judy! Hát mostanában nem sokat írtam, gondolhatod hogy bírom KépKépKép Na a lényeg: nem egyszerű, ráadásul most még itthon vana párom, és rengeteget segít. De jövő héten vége ennyek a "havaj" időszaknak, és egy kissé be vagyok tojva, hogy hogy fogom én ezt tudni szinálni?!?!?! Mert most a 2 gyerek 2 emberes "meló". Féltékenység egyenlőre szerencsére nincs, Dóri állandóan szeretgetni akarja Fannit, negyedóránként minimum egyszer be kell menni Fannihoz, fel kell mászni a kiságyra és meg kell simogatni... KépKépKép Nem örülök neki, de hagyon, nehogy esetleg a sok tiltásból ( egyenlőre nincs sok ) induljon ki a későbbi féltékenység. Mellékelem őket szeretgetés közben KépKépKép

Beszti! Méhlepény: 38 hetes flow-n azt mondta a doki, hogy már másod-harmadfokban érett a méhlepény. Kérdeztem, ez mit jelent. Annyit mondott, hogy ez ennyi idős terhesen természetes, nem probléma...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Na ez nem akar feltöltődni... KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Kép

Kép
Kép
pocó