A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Györesz!
Mint tudod, én is a Kútvölgyiben feküdtem egy hetet, és tudom, hogy ott, ha felmerül annak a lehetősége, hogy előbb meg kell születnie a babának, nem várnak, mert fontos, hogy a pocakban kerüljön át a baba az intenzív koraszülött osztályra. Márpedig a legnagyobb koraszülött osztály az I. és a II. számú nőgyógyászati klinikán van, így engem automatikusan oda küldtek, ahogy felmerült az esélye annak, hogy előbb meg kell születnie a babámnak. Az I. számú klinikának az orvosairól, különösen a gyerekorvosokról csak jót tudok mondani, és a Kútvölgyiről, az ottani orvosokról és nővérekről is csak pozitív dolgokat tudok mondani, így nincs mitől félned, jó helyen, jó kezekben leszel.
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Györesz!
Légyszi ne feledkezz meg rólunk,nagyon-nagyon szorítunk Neked és várunk vissza!
Milyen imfúziót fogsz kapni?
Tenából mennyit érdemes venni?Jól tudom,hogy gyógyszertárben is kapható?Mennyibe kerül?

Marica!
Nagyon-nagyon örülök Neked,Majdnem Ismét Férjezett Kisasszony!KépKépKép
Mesélsz az előkészületekről?

Dia!
Nekem is jócskán kell még vásárolnom,és mostanában úgy érzem,hogy nem lesz mindenre időm.Remélem ismét csal a megérzésem.

Barbara!
Most,-mint időmilliomos-külön mostam a rucikat,az első időszakban még próbálkozok ezzel a luxussal,aztán meglátjuk.Kép

Sasha!
Irigyellek a szabad hétvége miatt.De jó is az,legalább néha!Kép
Anyósodéknak tényleg szerencséjük van az autóval!
Tavaly jártam úgy,mint Te:egy csomó ruha volt a padláson bedobozolva a gyereknek,de én teljesen megfeledkeztem róluk,aztán vettem.Kép
Sebaj,jó lesz majd a picinek,ha el nam felejtem.Kép
De furi,hogy hamarosan megint babázunk,nem?Kép

Gombóc!
Nagyon eltűntél.Jól vagy?

Csajok!Hogyan fogjátok fertőtleníteni a dolgokat-ill.fogjátok-e fertőtleníteni őket?
Fiamnál kifőztem mindent,később áttértem a sterilizáló folyadékra,most még nem döntöttem.
Mit tudtok a mikrós módszerről?

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szasztok!

MaricaKép

Liv KépKépKép

Gigi!
Nagyszüleim az 51-ben laktak elég sokáig (70-es/80-as években), biztos ismerik őket a szüleid. Veresegyházy Lászlónak hívták. Mi meg velük szemben laktunk, de csak két évig és valami albérleti szoba-verandán.
Kutyaszart én NEM VAGYOK HAJLANDÓ GYŰJTENI, mióta babát várok. Apuci még ezt is elintézi hajnalban, aztán amit estig tojnak a kutyák, azt kerülgetik a gyerekek. (Persze a kertbenKép)

Babar,
úgy látszik, a kerti tó az apák mániájaKép Azért csak óvatosan, mert a kisgyerekek képesek belefulladni, ha nem keríted le. Igaz, ha olyan lesz a gyereked, mint az enyéim, úgyis bemásznak és fejesugrással veszik beKép Remélem, feldobtalakKépKép

A babaruhákat nyugodtan együtt lehet mosni a többivel, mondjuk a melósruhákat kivéve. Vasalni se muszáj, de eleinte még jólesikKép Viszont (Dia), ha nem öblítővel öblítitek, akkor öblítsétek ecettel, az fertőtlenít és nem allergizál. A sima víz nem semlegesíti a ruhában maradó mosószert, az nem a legjobb megoldás.

Na tessék nektek, ez voltam én, adjatok hozzá pár évet (azóta nincs kép rólam). Megpróbálom elintézni ezt a szerdát, de a 15h kicsit korai, hát majd meglátjuk. Ilyesmi lányt keressetek:

Kép

Vica
mvica

Kata: előkészületek?? Hát, a mi 4 fős "lagzinkra" nem igazán kell elékészülni' Kép A vőlegény már megvan hozzá, meg a gyürük is! Robinak megvettük az inget, nekem a cipőt, igy a ruhatárunk is kész! Azt, hogy melyik blúzt veszem fel, majd valamelyik nap eldöntöm. Ma voltam fodrásznál vágatni, meg szombaton megyek szárittatni. Frizuraügyben Robi is rendben van, ugyhogy egyenlöre szerintem jól áll a szervezés! Kép Ha szerencsénk van, akkor a tanuk is ráérnek ugy szombat du. fél 4 felé! Kép
Lehet, hogy lemaradtam, de a Ti esküvőtökről találok valahol fényképet? Kiváncsi vagyok ám!

Dia, Gigi: Már nem dolgozom, utoljára aug. 26-án voltam! Ezért nem tudtam ilyen hosszú ideig jelentkezni, mert itthon még nem volt net.
Gigi: szerintem a hólyagot nyomhatja a kicsi, bár nem biztos, mert ha 4-szer megyek pisilni indulás előtt, akkor is megkinoz!

Dia: ha kórházba kerülök, akkor arról Robi tudósit majd Benneteket! Már megmutattam Neki az idejutási útvonalat! Kép
Na, megyek megnézem a Helyszinelöket, mert nekem is ez ám a kedvenc sorozatom, nemcsak Neked! Csak az a baj, hogy mostmár sokat láttam, leginkább csak ismétlések vannak. De amit elfelejtettem (a legtöbb ilyen Kép ) azt megnézem mégegyszer!
Jó éjszakát mindenkinek, holnap jelentkezem! (ha az internet Istene is igy akarja!)

Marica
marica69

Hali Csajok!
Kata!
Én mikrós sterilizálót akartam venni,de rájöttem,hogy nincs Avent cuccom hozzá,és csak az fér bele.KépEzért vettem folyadékot,de még nem próbáltam.Állítólag 3napig steril tőle a cumi stb.
Vica!
Hány éve készült ez a fotó??Mert nagyon fiatal vagy rajta.Az ecet nem büdös a ruhán??KépAz öblítő sem semlegesíti a mosószert.De "szerintem"vasalni fontos a ruhát,mert az viszont tényleg fertőtlenít!És én nem mosom össze a picur ruháját a miénkkel.Na de ez csak az én véleményem.Kép

Marica!
Hát igen,én ilyen filmeket szeretek,bár sokan azt mondják,hogy ilyet nem szabad kismamának nézni.KépDe engem ez köt le.És úgy látom téged is.KépAmikor kicsi voltam és valamit egyformát csináltunk vagy szerettünk a barátnőmmel,mindig azt mondtuk,hogy CSŐ,AKKOR LESZEK A BARÁTODKépKépKépMost én is ezt mondom neked.KépAkkor OK,ha Robi értesít a nagy napról.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Liv,
nagyon drukkoltam Nektek es nagyon orulok, hoyg minden kezd jora fordulni! Kép Sok sok egeszseget es boldogsagot kivanok Nektek! KépKépKépKépKép

Györesz!
Jajj, korhazba kell menned? Kép Az en ismerosom is a Kutvolgyiben szult a 33. heten, a babat atvittek a JAnosba, de o mind a Kutvolgyirol, mind a JAnosrol csak jokat meselt! Azert drukk, hogy ne legyen ra szukseg! KépKépKépKépKép HA meg tenyleg befekszel, ahhoz meg kitartast! KépKépKép

Marica,
de jo, hoyg ujra van neted! KépKépKép

Vica, Babar,
en 6 hos koraig kulon mostam a babaruhakat a mi cuccainktol, oblitot nem hasznaltam hozza, de mindent vasaltam, igy lettek puhak es fertotlenitettek. Ugy tudom, ha hasznalsz oblitot, akkor csak sensitive-et lehet hasznalni, az kevesbe allergizal. Illetve mososzerbol a Perwoll-t javasoltak, mert az nem teszi tonkre a szep pluss rugikat. Kép (Kakifoltok ellen meg a Vanish mukodik. Kép)

Gigi,
csatlakozom Sasha-hoz, bar mi ennyire nem voltunk ruhaugyben nagyfogyasztok. Kép Az viszont biztos (tapasztalt anyuka meselte Zsombi szuletese elott), hogy minden kolcsonbe/ajandekba kapott, hasznalt, foltos stb. babaruhat el kell fogadni, mert vannak napok, amikor inkabb foltos es kopott legyen a gyereken a cucc, mint pucer...Kép

Ruszlana,
eleinte Chicco hidegsterilizalo folyadekot hasznaltam, aztan amikor mar tul sok mindent kellett sterilizalni (Zsombi nem volt hajlando szopizni, igy fejtem neki a tejet es cumisuvegbol itta meg), akkro vettem egy AVENT sterilizalot. Nem mikrosat, hanem konnektorba dugosat, mert az utazasokhoz ez volt praktikus. Kép De eleinte jo a kifozes is, csak a fozovizbe gyogyszertari citromsavat kell tenni, akkor nem lesz semmi vizkoves. Kép

Na, eldugulok mara, bezar Gombóc otlettara..Kép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Marica!
Nagyon örülök,hogy megint itt vagy.Az esküvő biztos jól sikerül majd.Sok boldogságot nektek.

Gigi!
Mond meg a párodnak,hogy a hímestojás nem szedhet kutyakakit!Kép

Györesz!
Hiányozni fogsz,de a babáért mindent.Szorítok neked,biztos minden rendben lessz.Kép

A többieknek is sok puszi,most mennem kell mert vár a rengeteg mosnivaló.
Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Marica!
Jó,hogy már nem dolgozol,adhatok Neked melót?Alkalomadtán feltennél egy táblicskut?Köszi!Kép
Van két fénykép,21.-én volt az esküvő,azon a környéken van valahol az archívban.
Ugye Te is teszel majd fel?

Dia!
Mi volt a védőnőnél?
Neked a horror is bejön?

Vica!
Jó a kép.Kép

Teraszom készülget,jelenleg nem tudok kimenni a házból,főzni nincs kedvem,úgyhogy csak tespedek és dirigálok.Kép
Már nagyon várom a holnapi UH-ot!

Puszi mindenkinek!

Kata
30+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Másik topikon írta Liv, hogy tett fel a profiljába képet Dávidról.
Ha valaki nem találná, itt a link hozzá:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&pr ofile=liv-users

Üdv,
Mica
mica

Sziasztok!!

Egy kicsit eltüntem, sajnos 1 hét szigorú fekvésen vagyok, de ma már nem bírtam tovább és fölnéztem ide.
Múlt héten a 30. heti vizsgálat során kiderült C2001 lett a méhem, tehát Magne B6 3x2+ ágynyugalom. Iszonyatos feküdni egész nap, s nem kimenni a levegőre talán még rosszabb, de előbb szülni nem szeretne az ember lánya így mit tud tenni fekszik.
Az Uh viszont nagy élmény volt, picurka folyamatosan az újját szopizta, még a nyelve is járt közben, mondtam a dokinak látom nem unatkozik, feltalálja magát, nem egy elveszett gyermek. S ami meglepő volt 2128g a 29hét+4. napon, méreteit tekintve 3 héttel idősebb terhes vagyok. Szép nem csoda ha a méhem nem képes követni a fejlődését.
Ma felhívtam az anyakönyvi hivtalat apasági nyilatkozat ügyben, nehogy késő legyen. Azt mondták a nyilatkozat a szülésig érvényes, az apa elismeri a magzatot mint gyermekét és ez nem évül el a szülésig, ingyenes, mind 2 fő kell hozzá, személyi igazolvány, kiskönyv.
Na megyek, nehogy lebukjam, hogy nem fekszem.

Vigyázzatok magatokra
Márti
márti05

DiaKép

Na szia te hülyeKépKépKépKépKépKép Hatszor küldted el emilbe, hogy legalább ennyit írjak neked! Na nesze!KépKép Miért, te szoktál nekem írni???? Na ugye!! Most háborogjál!Kép
Ha megjöttél a védőnőtől, írjál! Györesznek megadtam a számod! (remélem jó e-mail címre küdtem)

MaricaKép
Gondolunk majd rátok szombaton. Jól csinálod, mert legalább nem kell friss házasságit csináltatnod.Kép Nekem ez még hátra van. Hiányzik mint hátamra a púp.(vagy a kaki szedésKép ) És képeket kérünk!!!!!!

VicaKép
Mi a 19-ben laktunk, úgyhogy nem valószínű, hogy ismernék egymást. Rendes vagy, hogy tettél fel képet. Majd valamit én is alkotok. (fényképezem még sehol)

KataKép
Tegnap vettem a gyógyszertárban Tena Lady Extrát (nekem az extrát írták fel a kórházi papírra) Asszem 800 Ft körül volt (az biztos, hogy ezer alatt)20 darab van benne. És vegyél hozzá való bugyit is. Én két csomagot vettem (2 db van egy csomagban)
Sterilizáláshoz mikros Aventet vettem. A barátnőm ajánlotta, hogy neki bevált. És ehhez vannak a többi dolgaim is.(mellszívó)
Egy másik barátnőm meg épp most mondta,hogy vigyek be a kórházba Milupa teát, ami jól meghozza a tejcit. A másik topikon olvastam már többször, hogy ők valami herba nem tudom mit ittak és attól fáj a pici hasa.

Voltam ma reggel vérvételen. Fél nyolcra mentem oda, de már százezren voltak. De ez még nem is lett volna baj mert le lehet ülni, hanem jött egy nő az ötéves kislányával aki down kóros volt. A kislány le föl járt és borzasztó hangokat adott ki. Szegény anyuka próbálta nyugtatni. Persze senkit nem hatott meg, hogy nyüglődnek, úgyhogy mondtam neki, hogy menjenek be nyugodtan elöttem. Nálunk úgy van a laborban, hogy egyet szúrnak, és a következő is bent ül. Hát hülye voltam, hogy bementem én is. Kb. negyed órán át próbálták levenni a vért szegény kislánynak, hárman fogták le, közben pedig szegénykém artikulálatlan hangon őrjöngött. Már nem sok kellett, hogy eldobjam magam. Annyira a hatása alá kerültem. Gondolom tudjátok,hogy miért. Hiába jó minden eredményünk ha látok egy sérült gyereket rögtön az jut eszembe,hogy csak az én fiacskám ne legyen beteg. Szegény Olivér a nagy ordibálás közepette le-föl járt a pocakomba. Szóval a mai napom nem indúlt jól. De remélem a folytatás jobb lesz.

Puszilok mindenkit, Gigi 33+4

KépKép
gigi28

Márti!

Kinéztelek már magamnak a másik topikon,mert egy napra vagyunk kiírva.Kép
Bár,a babóca méretei alapján ez most már nem is biztos.Kép
Vigyázz nagyon magatokra!Kép

Gigi!
Nálatok hogy halad a munka?
Köszi az infókat!Kép
Brrrr,nem lehetett semmi a reggeled!Kép
Milyen vérvételen voltál?
Azért kérdezem,mert a 26.héten voltam és azt mondták,hogy több már nem is lesz.

Szép napot mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

Hát igen a reggel az pocsék volt.
A védőnővel beszéltük, hogy menjek el vérvételre, mert én nem szedek se vasat se semmit. A 20. héten elkezdtem szedni vasat, de jó kis székrekedésem lett, úgyhogy abba hagytam. Aztán csináltunk egy vérvételt és abból kiderült, hogy nem is kell szednem. (igaz a vas a normális érték alján volt) Szóval leginkább a vasat nézik meg pisit is adtam dopping vizsgálat céljából.Kép A dokimat nem is érdekelte a vashiány azt mondta, hogy nagyon szépen fejlődik a baba, úgyhogy nem szenvedhet hiányt semmiben.
Teraszunkról épp most hordják le a sittet. Meg még kopácsolnak hozzá.Kép Olyan jó halgatni!!

LivKép
Láttam a kisfiad a profilodban. Annyira édes!! Szegény kis bogárnak, hogy meg van gyötörve a kezecskéje. De most már minden jó lesz!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!
Liv!
Nagyon,nagyon gyönyörű a kisfiad!Kép

Gigi,Kata és a többiek!Kép
Megjöttem a védőnőtől,igaz már az Europarkot is megjártam"Gigi nélkül".KépKép
Védőnő:Minden ok.120/70 a vérnyomásom +1kilót híztam.Megpróbálta megnézni a szivhangot,de az én kisfiam mindig elment onnan ahol az a kütyü volt.Kb:20percig kergette a védőnő,aztán feladta.KépA hasam csak úgy hullámzott.Kép
Europark:A La Halléban Kb:10kismamagatyót próbáltam fel,de egy se jött rám.KépNa most mehetek a Baross utcába.De azért picur kapott 2 badyt,bébi fülpucolót és bébi körömollót.KépAnya csak egy csomag wc ülőke papírt kapott.KépNa azt hiszem,hogy szundizok egy kicst.Kép
Ja!Gigi,bocsi de nem tudtam,hogy 6szor küldtem el UA az emailt.KépA Tennához való bugyit is a gyógyszertárban lehet kapni??Puszi mindenkinek!Dia 27+0Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Liv!
Nagyon szép a kisfiad!

Tegnap vacsorázni voltunk a keresztlányunk szüleivel. Kaptunk tőlük egy csomó mindent. 2 db kismama gatyót, mellszívót, cumikat, cumitartó dobozt, cumi-csiptetőt, bodykat (kb. 10 db), tejtároló zacskókat és csipeszeket, melltartóbetétet és egy csomó kis sapit!
Nagyon aranyosak voltak, decemberre még összepakolnak egy halom ruhát is. Annyira jó, szinte nem kell vennünk semmit!
Persze hulla fáradt vagyok, mert sokáig fent voltam, de majd most délután bepótolom.
Dia holnap is talizunk! (Nem ígérem, hogy korábban odamegyünk, mert úgyis mindíg elkésünk!)

Puszi
Barbara
babar

Babar, Dia!

Úgy tűnik, sikerült kisírnom a holnapot! Honnan ismerlek meg titeket? (Arcról nem biztos, hogy menni fog) Meg főleg, ha elkések! Hol szoktatok ülni?

Mosásügyben:
Az ecettől nem lesz büdös, azt még egy vízzel ki kell belőle öblíteni. Gombóc, a sensitive öblítőre is lehetnek allergiásak a gyerekek, mint például nekem mind a kettőKép, de ezzel majd ráér mindenki akkor foglalkozni, ha már van kiütés. Az ecetet csak Dia miatt írtam, aki nem akar amúgy se öblítőt használni.
A vasalással meg úgy van, hogy fertőtlenít, csak hát nem tudom, miért kéne egy babát fertőtleníteniKép. Ez valami hagyomány. Pedig ma már lementek az olyan hülyeségek, hogy naponta mossunk fel Domestossal stb. Persze mondtam is, hogy ha jólesik, csináljátok, de ha már két hét múlva nem lesz rá kedvetek, akkor sincs semmi. A plüss anyagok úgyse nagyon bírják a forrót, ugyebár.KépKép

Dia, ami a koromat illeti, ott még Mesi volt bennem. Majd meglátod holnap, mennyit öregedtem.Kép De hálistennek 25-nél többnek nemigen néznek. Inkább azzal van mindig a baj, hogy nem akarnak komolyan venni.KépKépKép

Vica
mvica

DiaKép

Gatya ügyben én hétvégén jártam úgy mint te!KépKép Elmentem anyuval a Megatoysba, hogy vegyek magamnak egy tök 2in1 farmergatyát. Össz-vissz egy darab M-es méret volt. Már ránézésre is kicsi volt, de a lelkem megnyugtatásáúl megpróbáltam belepréselődni. Csúfos véget ért a mutatvány...Kép Mondtam is az eladó csajnak,hogy ebbe alapállapotban sem férnék bele. Egyrészt röhej, hogy nem tartanak több méretet másrészt szerintem a kismamák zöme nem 50 kg-os!! Jól fel is húztam magam. Végül vettem egy Pierre C.pelenkázó táskát. Jó rondaKép De egyszerűen a többi is katasztrófa volt és már úgy voltam vele, hogy nem fogom az üzleteket járni valami normálisért. A Kenguro Gold is nagy csalódás volt..... Na már megint rinyálni jöttem. Ráadásúl egyre többet keményedem. Még négy hetet húzzon ki törpikém aztán övé a világ!!! A munkások meg egész nap kalapálták a teraszt. Tök jó a kedvem. A karom is fáj, mert a vért vevő öreglány nem volt a helyzet magaslatán. Már most szép zöld.

VicaKép
Engem is mindig fiatalabbnak néznek a koromnál. Ez a munkahelyemen nem volt túl szerencsés, mert mig nem ismerték meg, hogy hogy dolgozom, nem volt akkora bizodalmuk felém. Én meg könyvelő vagyok és azért az elég bizalmi téma. Mondogatta a főnököm, hogy meg kéne asszonyosodnom.Kép Na ha most látna biztos megfelelnék az elvárásainakKépKép

BarbaraKép
Nagyon rendes rokonaitok vannak! Nektek aztán be van sózva rendesen a valagatok, állandóan mentek!KépKép Én is mennék, de egyre hamarabb fáradok. Egyik nap megjegyezte a férjem,hogy úgy szuszogok mint a Dart Veder. Köszi!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szóval a tök 2in1 farmergatya= tök jó 2in1 farmergatyaKép

Ja a másik topikon egyszerre két kisbaba is született. Egy ikerpárKépKép Lassan már mi is beindulunk!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Gyors info Katanak: Irsan a vasutallomasnal a gyogyaszati segedeszkozos boltban van Tena cucc, amilyet csak akarsz, en mar utanakerdeztemKép

Puszi, Mica
mica

Barbi!
Háát már megszoktam,hogy mindig az utolsó percben estek be.KépEzért már nem is írom,hogy gyertek előbb.KépHolnap talizunk jó kis videó vetítésen.Kép

Gigi!
Én isvettem egy Kenguru Goldos rugit badyval,mert az Őszi topikban valaki nagyon dicsérte ezt a márkát.Na mit mondjak?Kimostam,és rájöttem,hogy sokkal szarab anyaga van,mint ami márka nélküli.KépEnnyit a márkáról.A bugyit nem írtad,hogy hol vetted.
Gatya:Én nem csak azon húztam fel magam,hogy egy se jó rám,ha nem azon is,hogy kinéztek az üzletből amiért olyan sokat felmertem próbálni.KépÉs tudod ehez még egy lenéző pillantás is társult,hogy hát igen te egy tehén vagy.Kép

Vica!
Nincs pontos helyünk,általában oda ülünk ahol hely van.Engem onnan ismersz meg,hogy én vagyok a legkövérebb a csoportban.KépKépPuszi mindenkinek!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

A bugyit is a gyógyszertárban vettem. Direkt a Tena betéthez van. Ne várjál valami nagy csodát!! Förmedvény és kapásból L-et kellett vennem.Kép
Gatya: a magyar kereskedők még mindig azt hiszik, hogy te vagy őértük és nem fordítva. Csak azt mondd meg nekem, ha úgy is ott kell állnia egész nap, akkor miért nem foglalja el magát azzal, hogy normálisan kiszolgál? Persze az fel sem merül bennük, hogy esetleg nem azért vagy pufi mert egyfolytában zabálsz!!!! És ha igen, az sem rájuk tartozik.Kép
Még nem mostam ki a kengurus bodykat. Kiváncsi vagyok, hogy milyen!! Általában a nevesincs rucik a legjobbak.

Mindjárt küldök neked emilt! Jó éjt, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Hát igen rájöhetne az a drága eladó,hogy miért is akarok kismama gatyót venni.Talán mert kismama vagyok??Na jó én alapjáraton is kövér vagyok.KépPuszi,Neked is jó éjt!Én még várom a párom,mert még mindig nem jött haza a kiálításról.KépMegint puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Valami miatt nem tudok emilt küldeni. Majd holnap megpróbálom. Az én férjem sincsen itthon. Debrecenbe ment, azt mondta, hogy a szülésig már nem megy többet. Jó várakozást és még egyszer jó éjszakát!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Ma úúúúgy,de úúúúgy kiakadtam!
Mentem a fiamért az oviba,mikor hangos beszédre lettem figyelmes az utca másik oldalán:két babakocsit toló nő volt,egy fiatal és egy nagymama-korú,előljáróban annyit,hogy nem etnikum és jól öltözöttek.
Szóval a nagyi egy éppen csk ülni tudó babát tolt,nem láttam,hogy a kicsi be lett volna valami módon is rögzítve a kocsiba,lényeg,hogy majdnem kifordult belőle.Erre drága mamika megragadta az amúgy is megijedt csöppséget és -szó szerint- belehajította a babakocsiba,csak úgy nyekkent,közben kiabált,hogy ez már nem az első eset és mi van,ha ő nem kapja el időben...Mindezt egy kb.fél éves babával,aki keservesen sírt.
Egyszerűen földbe gyökerezett a lábam,és -bocs- köpni,nyelni nem tudtam.
Ne haragudjatok,nem akarom a kedélyeket borzolni,de el kellett mondanom valakinek,mert még most is a hatása alatt vagyok.
KépKépKép

Gigi!
Érdekes,hogy mennyire más a hozzáállás mindenhol:nekem is jó volt a vérképem,igaz alsó határon,aztán mégis kétszer kell szednem naponta a vasat,hogy "feltöltsük a vasraktárakat,mert bármi lehet."
Ha megjön a doppingteszt erddménye,lehet,hogy elveszik az aranyérmedet?Kép
Bevallom férfiasan,hogy én kismamanadrágot hastnáltan vettem,jó lesz végig és úgy néz ki,mint az új,mert nem igazán volt ideje elhasználódni,gondolom.Kép
Szépen kimostam,aztán várom a hűvöset,hogy tudjam hordani.Kép

Dia!
Ügyes vagy,hogy csak 1 kilót híztál!
Én rá sem merek állni a mérlegre.Kép
Örülök,hogy minden rendben!

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Hát a mai napom sem volt túl szuper az internetet illetően. Ez a hülye gép mindig nyavalyog, mire irnék le is fagy szépen. Amikor már vagy 3x inditottam ujra tiszta ideg voltam. Ott is hagytam a francba. Bezzeg Robinak sikerült! Kép

Gigi, Te kis szuszmogó! Az én párocskám még nem mondott ilyet, pedig lenne rá oka. Néha ugy nyögök, mint egy nagymami a terebélyesebb fajtából. Pedig csak (ugyanebből a fajtából) kismami vagyok! Kép
Szerencsére még engem sem néztek öregebbnek, inkább néhány évvel fiatalabbnak, de egy 8 évvel fiatalabb (majdnem) férj oldalán (akit többnek néznek, mint amennyi) ez csak elöny! Kép Most meg különössen sokat dicsérgetnek, hogy csinos kismama vagyon (én!!!), meg hogy megfiatalitott a terhesség. Aztán szülés után öregszem 4-5 évet?

Lányok!
Hogy Ti már mennyire készülődtök? Én még se betétet, se hálós bugyit, se más ilyesmit nem vettem. Pedig lassan érdemes lenne betérnem a gyógyszertárba, nehogy Kismarica meglepetést okozzon a korai kopogtatással! De majdcsak nem csinál ilyet! (Ha jóba akar lenni anyukájával)

Jut eszembe: anyuka (mármint én) lehet, hogy hülyeséget csinál. Kaptam a hétvégén egy doboz bonbont: konyakmeggyet. Imádom, igy naponta 1-2-t bekapok. Az alkoholtartalma miatt lehet valami baj?

Ez a topik-név, mármint hogy Friss mamik marhára nem illik rám, mert ma is annyit, de annyit lustálkodtam! Még délben is képes voltam aludni egy órácskát, aztán meg elballagtam az ebédemért. Innen a közeli suliból hordom, nehogy már dolgozzak is vele. Micsoda Friss mami vagyok, igaz?
Kata: hát vannak még hülye szülők, látsz majd még különbeket is! Ezekkel nem is kell törödni, csak szegény gyereket sajnálja az ember!
A házi feladatomat is ide biggyesztem a levelem végére, nehogy fekete pontot adjál! Kép

Ti mit tudtok erröl az új megemelt családi pótlékról? Vagy itt még semmi sem biztos, ez csak egy mézesmadzag? Nem bánnám, ha több lenne, mint a mostani!

Dia: jó kis fürge babucitok van, csak majd szülés után is nehogy ilyen legyen! Ne félj akkor nem fogsz panaszkodni, hogy duci anyuka vagy! Kép

Márti: gratula, ez igazán szép nagy Kép baba! Nagyon vigyázz rá, meg persze magadra is, nehogy idő elött kikukucskáljon! Pihenj sokat! Még ha nagy is, akkor is bennt van a legjobb helye, min. a 38 hétig!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&agrave;v Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Barbi 28 okt. 21 2 ? Stuttgart
Motiot 26 okt. 23. 1 Abel Stuttgart
Gigi 28 okt.29. 1 Olivér Bp./ Szent Imre K.
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi Bp/ Kútvölgyi K.
Gombóc 31 nov. 2. 2 ? Bp./ Margit Kórház
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Anikó 28 nov. 12. 1 Gergely/ Krisztina Bp/ Máv Kórház
Kata 28 nov. 22. 2 Patrik Cegléd/ Toldi F. K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Babar 28 dec. 14. 1 (Dániel) Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Mackósajt 32 dec. 15. 2 ? Bp./ Szent István K.
Dezi 28 dec. 15. 2 ? Nyíregyháza/ Jósa A.K.
Saxi 31 dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Emese Bp/ Szent István K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Mica 28 jan. 3. 2 Zoltán István Cegléd/ Toldi F. K.
Tüni 28 jan. 6. 2 ? Bp/ M&agrave;v Kórház
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./ Szent István K.</pre>

Marica
marica69

Györesz!
Ugye holnap mégy kórházba? Nagyon szoritok, hogy minden oké legyen veletek! Majd adj hirt magadról idönként! Ha meg hazaértél, akkor irj!

Kata: megnéztem a képeket, nagyon szépek vagyok! Tényleg csinos vagy, alig látszik rajtad, hogy kismama vagy! Na, szegény Robimnak nemcsak a keze, a térde is remegne, ha meg kellene mozditania! Kép Én majd egy helyes kis szökkenéssel fogom átlépni a küszöböt, legfeljebb átkarol, mintha ö emelne! Kép
Mutattam Robinak is a képet, nekem is ilyen csokrot készittessen. De lehet, hogy nem ilyen szinü lesz mégsem, mert mi van ha a bordó blúzt veszem fel végül? Na, majd meglátjuk.

Jó éjszakát!
Marica
aki már alig birja cipelni csöppnyi kis pocakját, pedig méééééééggg kb 7 hét!!!!
marica69

MaricaKép
bonbonmeggy nálunk is játszik, persze módjávalKép

Most nézem, hogy én vagyok a legutolsó szülés??! És nekem ki fog drukkolni?Kép

Gatyaügyben nekem most jó dolgom van. Mesivel nagyon duci lettem (nem mintha most ketté akarnék törni), és amiket akkor vettem, összesen 3-at, azok jók lesznek az utolsó pár hétben. Bár gyanítom, hogy megint biztosítótűvel fognak záródniKép Most meg még pici félidős pocival a kölcsöngatyik jók rám. Nekem jól bejött, hogy két lánynak is kölcsönadtam a terhescuccaimat, most tőlük is megkaptam az övéiket, és dőzsölök!KépKépKép

Gigi, ismerős a téma. Én eddig dolgoztam reklámügynökségnél mint kapcsolattartó és tolmácsként egy nagy cégnél, és nem éreztem magam elég tekintélyesnek. Pár munkatársam meg is kérdezte, hogy én most mi vagyok itt, mert a többi gyakornok a recepción főzi a kávét. Ja meg tanítottam egyszer gimiben, de ott se vettek komolyan.Kép Viszont jókat szoktam derülni a fejeken, mikor megkérdezik, első baba-e, én meg mondom, hogy harmadikKép
De szülés után én például meg szoktam őszülni egy kicsit. Úgyhogy a főnöködet ne rögtön hívd babát nézni, csak 1-2 hónap múlva, hadd örüljön! Biztos többnek látszol majd egy ötösselKépKép

Pusz, Vica
mvica

Sziasztok!

Milyen sokat írtatok tegnap este! Én meg babaruhát pakoltam és nagyon élveztem! Már most annyi van, hogy tele lett a szoba padlója és még csak az 56-62-es méreteket vettem elő! Kép

Vica!
Jó, hogy tudsz jönni. A szülészet melletti ebédlőben lesz az előkészítő, bár lehet, hogy most a filmvetítés miatt máshova kell mennünk, de akkor is ott fogunk találkozni!
Mi majd figyelünk téged!

Gigi!
Ez a gatya téma nálam már nem-terhes állapotomban is ismerős volt, így a vásárlás mindíg egy lelki tusává alakult! Szerencsére most ezek a gatyók jók, amiket kaptam így most megúszom a lelki terrort! Kép
Ezt a Mega-Toys áruházat különben is utálom. Olyan hülye picsák dolgoznak ott, hogy az hihetetlen. Ha én lennék a tulajdonosa, olyan embereket alkalmaznék, akik esetleg segíteni is tudnak, nem csak trécselni a másikkal!
Addig megyünk még, ameddig tudunk! Bár néha már én is szuszogósra veszem a formát. Főleg esténként, mikor bevackolok az ágyba 86 párnával körbebástyázva. A 85 éves nagyapám hozzám képest ipari tanuló! Kép

Dia!
Szerinted a filmvetítés is az ebédlőben lesz? Mi ma szeretnénk megnézni a szülőszobát, már nagyon kiváncsi vagyok!
Eladókkal ne foglalkozz!
Nekem sokat ajánlották a 2in1 colletion boltjait. Megtalálod őket az interneten is www.2in1collection.hu

Kata!
Ne foglalkozz ezekkel, mert így állandóan szívinfarktus kerülgethetne. Az én drága párom azért szokott kiakadni, mikor újgazdag család utazik és anyuka ül az anyósülésen ölében a gyerekkel. Na ilyenkor aztán kapnak hideget-meleget az én drága páromtól. Alig tudom megnyugtatni. "Hogy ez milyen hülye, és attól, hogy ő hülye még a gyerekét nem kell veszélyeztetni! Káposztáér vette a gyereket a piacon, hogy nincs semmi felelősség-tudata?" És ez így megy, amíg a kocsi el nem tűnik a szeme elől, majd még 20 percig ecseteli, milyen hülye emberek vannak!

Marica!
De jó, hogy újra itt vagy, már annyira hiányoztál te is és a táblázat is! Úgy szeretem nézegetni! A Dia és én abszolút a közép-mezőnybe tartozunk!
Szerintem az 1-2 konyakmeggy nem árt a gyerkőcnek, legfeljebb jobban alszik tőle. Szerencsére én egyáltalán nem kívánom a csokit, esetleg néha egy mazsolás krémtúrót küldök le! Kép
Azért nem ártana lassan készülődnöd, mégicsak 7 hét van hátra! Mások ilyenkor már becsomagolva, vajúdásra készen ülnek naphosszat a kis csomagjukon! Bár ahogy magamat ismerem én sem fogom elkapkodni ezt a dolgot! Kép

Györesz!
Remélem minden rendben lesz a kórházban, egy kicsit felturbóznak és utána még sokáig 2in1 fogod népesíteni táborunkat!

Vica!
Neked lesz a legjobb! Neked már nem csak a kismamik, hanem a babák is drukkolni fognak!

Na eldugulok reggelre, mert még megfekszi a gyomrotokat! Kép

Puszi, Barbara
babar

Sziasztok

Ruszlána, hát én azért szeretném ha egyszerre szülnénk, elvileg talán ma több kiderül a dokinál. Összesítenem kellett az Uh-s leleteket az időpontok miatt, de júliusig nov 20. volt a szülés várható időpontja, cs aug., és szept. volt nagyobb a koránál.
Kicsit parázok a mai estétől.
Sajnos pont ma cserélik a radiátorokat itthon így az ágynyugalom ma nem lesz zavartalan.

Marica, hát igen nagyon kell vigyáznom magamra, nehogy kipottyanjon korábban a manó. Nagyon nehéz a semmit tevés, főleg ilyenkor amikor annyi dolga van egy leendő anyukának.
Kérhetém tőled, hogy ebbe a listába is betennél?
Márti, nov.20. egy kislány, Bajcsy Zs. kórház Bp, név Brigitta.

Lányok, segítsetek, valószínűleg csak villám vásárlásokra lesz időm, szerintetek hová érdemes menni ahol minden van és viszonylag megfizethető, dél pesti régióban?

További szép napot
Márti
márti05

Sziasztok Csajok!
Gigi!Kép
Háát észre vettem,hogy nem jött email.KépMég jövőhéten se tudunk talizni?KépÚgy félek,hogy megszülsz és már nem látlak.KépOlvastad Annát?Puszi.Kép

Kata!Kép
Hát az jó,hogy csak +1kilót híztam,de van mellette még +40.KépDe így legalább látják,hogy előtte nem a zabától híztam meg.KépAz a nyanya tényleg felháborító volt.KépLehet,hogy az anyuka nem is tudja,hogy ,hogy viselkedik a gyerekkel.Puszi.Kép

Marica!Kép
Közeleg a nagy nap.KépIzgulsz?Ma reggel is elég fürge volt a fiam.De most biztos én voltam az oka,mert reggeli után volt valami zene a rádióban és elkeztem táncolni.KépNa persze ő is csatlakozott hozzám,aztán a vége az lett,hogy felfordult a gyomrom.KépKell nekem tele hassal és gyerekkel táncolni.KépNe hidd ám,hogy ilyen friss vagyok!Folyton izomlázam van,és már annyira kemény az ágy,hogy paplanon alszok.KépA konyakmeggy szerintem se árt,"persze nem egy dobozra gondolok."KépVan aki még bort is iszik napi egy pohárral.Puszi.Kép

Barbi!Kép
Nem tom hol lesz a vetítés.Köszi a címet,de előadás után,elmegyünk a Baross utcába gatyóért.KépDélután talizunk.KépPuszi.Kép

Gigi!A mútkor még 7-dik voltál,most már az 5-dik vagy.KépRohan az idő.

Sziasztok: DIA

Kép
Kép
lldicsi

KataKép

Az aranyérmem helyett, inkább vigyék az aranyeremKépKépKépKép Szívesen odaadom bárkinek! Ingyér, akciósan!!!
Hihtetlen,hogy milyen tapló emberek vannak!Kép Nekem már akkor lelkiismereti gondjaim támadnak, ha az ötven kilós neveletlen kutyámat megrángatom. (gondolom el tudjátok képzelni, hogy milyen hevesen rángatózunk nagy hassalKép ) Még két dologban szoktak ezek a nagyon bunkó szülök kiakasztani. Az egyik amit a Barbi írt, hogy simán állnak, ugrálnak, itt-ott ülnek a gyerekek a kocsiban. Na meg a másik amikor tolja a kedves anyuka a gyerekét és közben úgy szívja azt a rohadt cigit mintha fizetnének neki. Az meg végképp kiakaszt amikor egy terhes nő dohányzik! Ilyenkor egy akkorát be tudnék neki vágni!!!!!

MaricaKép
A megemelt csp-ről én annyit tudok, hogy állítólag január 1-től 12 ezer Ft lesz egy gyerek után. Megdöbbenve látom,hogy azok közül akik most ide is írogatnak én szülök elöszőr. Vagyis szerintem a Györesz meg fog előzni.Kép

VicaKép
Ömömmel jelenthetem, hogy már jó pár éve nincs főnököm.Kép Mikor megtudták ugyanis, hogy májusban akarok férjhez menni (bevallási időszak) akkor közölték, hogy választhatok a munka és az esküvő között. Na persze az eskülvőt választottam. Azután a férjemmel dolgoztam együtt.

Ma reggel olyan rossz közérzettel ébredtem, hogy jól rá is ilyesztetttem a férjemre. Közöltem vele,hogy hétvégén vegyük meg az ágyam meg ami még kell. Erre betojt, hogy esetleg szülni készülök e már most! Olyan megmagyarázhatatlan érzés jött rám, kemény volt a hasam, fájt a hátam. Szóval nyüglődtem rendesen. Azóta már jobb és nem gondolom,hogy fél óra múlva a szülészeten leszek!Kép

MártiKép
Van az Üllői úton a Bébi-ker. Én nem voltam, de állítólag olyasmi mint ezek a nagy áruházak, csak olcsóbb. Ezen kívül csak a Megatoysot ismerem Dél-Pesten.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok! Most találtam rátok, remélem befogadtok!?
agi74

Ági!Kép
Üdvözöllek a mi kis csapatunkban.KépÍrj magadról!"Hány hetes vagy, hányadik gyerkőc,hol szülsz stb."Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Ági! Persze hogy befogadunk! Irjál bátran magadról, meg a babácskádról. Mikorra vagy kiirva? Hogy viseled ezt a gyönyörü idöszakot? Mi itt már (szerintem mindnyájan) egyre nehezebben. De azért nem vagyunk ám nyügös-hisztis kismamik! Kép (Csak néha, meg csak egy picit.)

Gigi: a próféta szóljon belöled és valóban felemeljék a csp-t! Nagyon jól jönne ez a kis plusz! Ja, ha az aranyeredre találsz vevöt és esetleg több is érdekelné, szólj nyugodtan, az enyém is eladó. Söt, nem is kérek érte semmit!
Tegnap este óta én sem vagyok csucsformában (mert egyébként mindig Kép ) fáj(t) a hasam, ill. lehet, hogy csak a méhtartó izomszalagok (van ilyen egyáltalán?). De mindegy, akkor is marhára fájt valami. Többször is felébredtem, forgolódtam. Már kezdtem megijedni, hogy valami elkezdödik. Hál Istennek reggelre jobb lett. Különben már 1-2 hete sokat fáj az egész medencém, gondolom lazulok. Csak szét ne essek a nagy lazaságban! Kép
Ha nem vigyázol még én is beelözhetlek! Majácskával (mármint Kismarica másik beceneve) a nov. 1-et próbálom egyeztetni, remélem van nála naptár! Kép

Dia: melyik nagy napra gondolsz? A névnapodra vagy a szülésre? Ez utóbbi miatt jobban izgulok, a hétvége miatt csak egy kicsit. Kép Táncolás Kép! Tök jó, nem baj az, ha ficereg a baba. Biztosan szerette volna még folytatni. Kép
Te, ilyen feledékeny nagyszülöket hol lehet találni. Az én anyukám az nem felejt! Anyósomról meg ne is beszéljünk. Kép Persze ha telne neki, akkor biztosan adakozna, de iiiigy?

Marica
marica69

Köszi nektek. Hát én még csak az elején vagyok (5. hetet töltöttem). De már ez is valami, hisz egy éven belül két méhenkívüli terhességem volt. Nagy volt a para, de úgy tűnik minden rendben, ez a babó már a helyén van. Szombaton voltam UH-n ott a csöpike 6x4 mm-es volt. Nagy volt ám az öröm. Még most is félek, de remélem minden rendben lesz.
agi74

Marica!
Én a TE nagy napodra gondoltam,az esküvőre.Vagy elfelejtetted,hogy szombaton férjhez mész?KépKépVagy le van fújva és mi nem tudunk róla?Feledékeny nagyszülőkön anyósomékat érted?KépHát igen nem panaszkodom ebből a szempontból jó,mert mind a két oldal segít ahol tud.KépNa,készülök a felkészítőre,este majd jövök.Puszi,Dia 27+0

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Hát én máris itt vagyok!
Tegnap szépen bepakoltam a tatyómat és reggel 6.30-kor elindultunk a kórházba. A nagy dugó miatt csak 8.30-ra értünk be. A dokim azt hitte, hogy már nem megyünk és mire beértünk már nem volt szabad ágy. Megvizsgált és a méhszájammal minden oké, tehát megvarriálta a gyógyszeremet és ha ez sem segít akkor vasárnap reggel kell bemennünk, akkor tutira lesz ágy. Ami igazán aggaszt az ez a sok gyógyszer, amit szedek. Meg is kérdeztem tőle, hogy nem árt ez a babának és azt mondta, hogy nem. Hát csak tudja, Ő az orvos!!!
Aranyosak vagytok amiket írtatok! Remélem nem lesz semmi gond! Pihenek sokat! Tegnap este elég durva keményedésem volt, fájt is, de a méhszájam nagyon, nagyon bírja, ez mindig megnyugtat! A picur nagyon-nagyon aktív, tehát Ő jól érzi magát!
Azt mondta a doki, hogy még legalább ezen a héten kívül, 2 hetet bírjak ki és akkor már nem lehet gond! 2 hét!!!!! Azért ez nem semmi!
Kicsit azért is aggódok, mert a páromnak 5.-én kell mennie Milánóba és 8.-án jön haza, pont akkor töltöm a 37. hetet. Remélem meg tudom beszélni a picurral, hogy addig mindenféleképp bent maradjon!!!!

Mindenkit puszilok
Györesz 33+5

Kép
Kép
györesz

Liv!

Nagyon édes a kisfiad!
Minden oké? Hízott már valamennyit?

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet. Már nagyon-nagyon rég olvaslak benneteket, és olyan jó csapat vagytok. Kép Engem Zsófinak hívnak, de ami fontosabb, hogy 26 hetes terhes vagyok Bencécskével. Kép Kép Úgy néz ki, hogy jászolban fogok szülni...ui. dec. 24-re vagyok kiírva. Kép Egyébként, ha nem a jászol, akkor marad a Margit kórház. Kép Nagyon irigykedem ám rátok, hogy ennyien a 30. hét fölött jártok. Már én is úgy szeretnék!
És nagyon-nagyon örülök, sőt mégjobban, hogy Liv babája már jól van, tündéri kis baba! Remélem már hamar haza fogják engedni, hogy együtt legyen a család.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Györesz!

Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen. Inkább 1 hét infuzió, mint elöbb jöjjön a baba. Legalább pihensz egy kicsit.

Gigi!
Ne idegenkedj a mosógéptől. Semmi baja nem lesz a kis ruhácskáknak tőle. Sőt idővel együtt fogod mosni a gyerekét a sajátjaitokkal... Persze ezt most úgyse hiszed el, én se hittem, sőt az is lehet, hogy az új jövevény ruháit x ideig külön fogom mosni én is egy darabigKép
Hogy mennyi ruha kell egy újszülöttnek?! Fogalmam sincs. Én beszereztem 10 darabot mindenből, és utána még vásárolgattam. Főleg a turikat jártam, de új cuccai is voltak bőven.
Ezt azért írom, mert lehet, hogy a Te babád nem fogja visszabukni a tejcit egyáltalán és így annyi váltás ruhára sem lesz szükség. Nem lehet előre kiszámítani, és egyébként is.... vásárolni a már meglévő babának is élvezetes, kell hagyni akkorra is valamitKép

Dia!
Azért finoman azzal az 56-os babacucc vásárlásávalKép Én simán ráadtam a 62-es rugit és igaz, hogy kicsit nagy volt, de még így is úgy néz ki az összes 62-es cucc, mintha új lenne... Az 55 cm-es fiam alig 2 hét alatt kinőtte az 56-os cuccaitKép Most 3 hónapja született egy kislány 4 kg-al és 60 cm-el!!! Alig hittem el, hogy az a vékony nő ilyen nagy gyereket szült... Nem egyedi, pl én is 58 cm-vel születtem, az 56 -os dolgok rég nem voltak jók rámKép Nem ez az átlag, de az átlagot összevetett értékekből nyerikKép

Kata!
Dehogynem furcsa!!! Hihetetlenek azok a kicsi cuccok! Összehasonlítottam a 62.es pulcsiját a mostani 92-essel... Hát nem semmi!

Szia Ági!

Üdv a fedélzeten, örülök, hogy idetaláltál!
Szorítok, hogy minden rendben legyen, és mi baj is lehetne, hiszen most már jó helyen van, és ha egyszer már jó helyen tapadt, rossz helyre nem vándorolKép
Nekem van egy 2 éves nagyfiam meg egy 26 hetes (6,5 hónap) pocaklakóm aki még nem fedte fel kilététKép

Jajj! Marica!
Ha visszajöttél... LÁnynevünk változott, Barbara!!! Megyegyeztünk a párommal, hogy az Emesét lecseréljük.

puszi
sasha

Kép
sasha

sziasztok
Üdv az újaknak! Ági és Zsófi Kép

Ági
Két méhen kívüli tehesség Kép Az a lényeg, hogy most itt vagy közöttünk!!!

Györesz
Ez már nagyon izgi, nemsoká babázol! Addig meg kitartás! A doki biztosan tényleg nem írná fel a sok gyogyit, ha nem lehetne!

Kata
UH??? Én is voltam. Feje kisebb, mellkasa nagyobb, mint amekkora lenne, persze csak egy-két nap az eltérés, és ugyanez volt Hannával.

Márti!
Akkor hárman vagyunk ugyanarra a napra. Már én is néztelek a másik topikban, hogy te is pont annyi idős vagy, mint én. Suerintem simán lehetnek már ekkora mértebeli különbségek, ami nem feltétlenül jelent időponbelit is, hiszen nem születnek a babák ugyanolyan súllyal Kép

Marica
Gondolok majd Rád szombaton!!! Izgulsz már?

Liv!
Nagyon édes a babód, Hanna is nézegette sokáig! Most már csak kevés idő, s mehet haza ő is! Kép

Mi megkezdtük a felújítást... Pár hét. Az a bajom, hogy addig nem tudok készülgetni, ruhákat mosni, meg ilyenek Kép
Meg nálunk nem túl rózsás a helyzet doki ügyben sem, és ez nem dob fel nagyon..
De jól vagyunk, és javult a vasam is!!! Kép

bringa (30+4)
bringa

Sziasztok Kismamik!

Bocs, hogy ismeretlenül zavarok, csak visszatértem egy icipicit nosztalgiázni. Mi is itt keztdük a levelezést, és most már van akinek egy éves lesz hamarosan a babája! Nagyon gyorsan szalad az idő!!!!!

Azért jöttem, hogy elújságoljam, biztosan már hallottátok, hogy lesz egy tüntetés (békés Kép) a Blaha Lujza téren, az akadálymentesítésért! Gyertek el ti is, aki éppen nem szül aznap!!! Kép

Hátha mire a ti babáitok nagyobbak lesznek már jobb lesz a helyzet, nem kell majd harcba szállni a lépcsőkkel a babkocsisoknak!

Szeptember 20. du. fél 4.
Lesz élő zene is, a Kolompos együttes szivességéből!

Számítunk rátok!!!!!

Akit bővebben érdekel a dolog, sok info van még itt:
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=284&post=342070#POST342070

Nagyon sok szerencsét, egészséget és minden elképzelhető jót kívánok nektek és babáitoknak!

Üdv.
Andi
andi68

DiaKép

Azért még ne rémisztgess azzal, hogy két hét múlva szülök.Kép Jó lenne a jövőhéten találkozni, de most a munkások döntenek helyettem. Az utolsó hónapban már nem akarok vezeteni. Szerencsére ma már nem kopácsolnak. Nem tudom, hogy mennyi idő még. Az, hogy lehet, hogy csak 1 kg-ot híztál???? Mig a baba nőtt addig te fogytál?

GyöreszKép
Végre, hogy jelentkezel!!!Kép Remélem segít az új gyógyszer. Az én barátnőm is nagyon sok gyogyit szedett de semmi baja nem lett a kislányának. Ráadásúl neki a méhszája is nyitva volt. De neked jó erős méhszájad lehet!! Nyákdugóként betont használsz?Kép Ez a két hét (34+2) nagyon vadúl hangzik. De ha jobban belegondolunk akkor már tényleg semmi baja nem lehet.

MaricaKép
Negatív lett a vizeletvizsgálatom. Úgyhogy nem veszik el az aranyeremKépKép Méhszalagok vannak, te kis butaKép Nekem is most megint elkezdtek fájni.Gondolom törpikém beindúlt növekedésileg. (jó magyarosra sikerültKép) Azt hiszem, hogy a terhesség lassan tényleg terhes lesz. De mindent a törpékért. Te meg ne akarjál engem előzgetni!Kép Majd aztán még decemberben is kismama leszek!KépKép

ÁgiKép
Üdv közöttünk! Én biztos befogadlak mert én is Ági vagyok!Kép A baba miatt ne aggódj, mert ha egyszer már megtapadt akkor nem tud máshová menni. Majd csak 8 hónap múlva Kép

ZsófiKép
Üdv neked is a fedélzeten! Jó, hogy jöttetek mert a Vica már azon kezdett aggódni, hogy ő lesz aki utoljára szül és már nem lesz aki levelezzen vele.Kép Diával és Barbival vagy hasonló korú terhes. Ez a baba igazi karácsonyi ajándék leszKép

BringaKép
Nem irigyellek a felújítás miatt! Mi a probléma az orvosoddal? (már ha nem vagyok túl indiszkrét)

AndiKép
Teljesen egyetértek veletek, de a tömeget már alapban sem bírom, nemhogy mostanság. De lélekben veletek leszek, mert a város tényleg katasztrófa ilyen szempontból (is). Én abban a nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem a városban lakom! De nektek minden jót és remélem,hogy sikerül valamit elérnetek!!! És köszönöm a jókívánságokat!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Megjöttem a felkészítőről.Szerencsére most csak 1 órás volt.Volt video vetítés a szülésről,hát mit mondjak be vagyok tojva.KépVoltam a Baross utcában gatyót venni.Vettem egyet,de még egyet kell majd vennem.És olyan boldog vagyok,mert jó a hossza ezért nem kell felhajtanom.Kép

Gigi!
Egy hónap alatt híztam 1 kilót.Amióta a védőnő méri,"kb:10. héttől"azóta híztam 4 kilót.Különben 6-ot.De jó is lenne,ha picur hízna én pedig fogynék.KépHolnap írok emailt.

Ma már nem jövök,mert nagyon elfáradtam.Sokat gyalogoltam.KépPuszi mindenkinek!KépJó éjszakát!Álmodjatok szépeket!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!

Nem értettem amit írtál, hogy az a két hét nagyon vadul hangzik és zárójelbe tetted, hogy 34+2, ezt nem értem. Azt írtam, hogy ezen a héten kívül kettő, vagyis be kell töltenem a 36. hetet!

Ma olyan görcsös keményedésem csak 2 volt. Viszon egész nap kő kemény a hasam, a picur pedig ezerrel ficánkol. Lehet, hogy elkezdett nagyon nőni??? Minden esetre, ha nem javul akkor vasárnap irány a kórház, de már nem izgat, most hogy így majdnem bent maradtam!!!

Sziasztok újak!!!!

Puszi és jó éjt mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

sziasztok,

Liv,
olyan jo, hoyg mar egyre jobban van a kisfiad! Tovabbra is drukk, hoyg minden ok legyen! KépKépKépKép

MZSX,
udv ebben a topic-ban is. Kép a MArgitosban mi mar talalkoztunk. KépKépKép

Andi,
teljesen egyetertek a demonstracio celjaval, de az a helyzet, hogy pont a Blahara nem tudok eljutni BKV-zva pocakkal es a 20 honapos gyerkocommel. Kép

Györesz,
szuper, hogy nem kellett befekudnod, nyugi, ez a 2-3 het pikk-pakk eltelik. Majd meg tul is hordod a babad. KépKépKép

Dia,
gatyohoz gartula! Kép Most, hoyg lattad a videot a szulesrol, most tojtal be, tenyleg? Azert, mert olyan kozelive valt? Vagy miert?
Ahhoz a csak 6 kilohoz nagy nagy gratula. Kép En le sem merem irni, hoyg mennyi az annyi...Kép

Most neztem csak a tablat, tenyleg ennyire elol lennek? Kép Györesz, kivancsi vagyok, melyikunk babaja jon elobb? Kép

Joejt,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Megvolt az UH,Patrik orvos szerint közelít a 2 kg-hoz(nálunk nem a súlyát,hanem a fejátmérőt írják csak),a csaszi hege is elég strapabírónak tűnik.Kép

A Tescoban -legalábbis Cegléden- i.osztályú hosszú ujjú kombik vannak 2-300 ft-ért+ujjatlan rugik,de ezek is nagyon jó minőségűek,szintén ennyiért!Hát ennyiért vettem is egy csomót!!!Kép

Marica!
Köszi,szerencsém volt a ruhával,elég jól takart.Kép
A csokrom még fejjel lefelé lóg,de azt hiszem most már celofánba csomagolom valamelyik nap.
Nekem is fájdogál a hasam alja,orvos is a tartószalagokra tippel.Biztos Neked is nő megint a pocid egy nagyot.Kép
Köszi a táblicskut!

Vica!
Naná,hogy drukkolunk Neked is(és egy kicsit irigyelni is fogunk szerintemKép )!
Te is voltál felkészítőn?

Márti!
Neked is ma volt UH?Lehet,hogy félreértettem.
Radiátorcsere megvolt?

Gigi!
Számíthasz rá,hogy ez a "máris szülni készülök"hangulat egyre sűrűbben fog meglepni!Én is így vagyok,pedig hol van még november?!Kép
Náthád múlóban?

Ági!
Üdv közöttünk és gratulálok a pocaklakóhoz!Kép
Hogy viseled?Engem rendesen megkínzott az a fránya hányinger.Kép

Zsófi!
Neked is gratulálok,jó hogy itt vagy!Kép
Tényleg nagyon szép lesz a Karácsonyi ajándék Nálatok!
Hamarosan Te is a 30-at írod!Kép

Györesz!
Nagyon szorítok Neked és Norbinak is!Kép
Nekem Patrik,ha igazán beindul,rendes keményedéseket tud kiváltani.
A gyógyszerek miatt próbálj nem aggódni,biztos nem ártanak a babának.Kép

Bringa!
Vas Kép.
Tényleg,mi a gond az orvossal-ha el szabad mondani?
Felújításhoz kitartást,biztos nagyon szép lesz,ha elkészül.
Mi még mindig nem vagyunk készen,majd egyszer csak...

Sasha!
Neked is puszi!Kép

Most nézem,hogy az orvos azt írta,hogy "rövidült portio",de nem mondott semmit.Akkor viszont ne parázzak,ugye?

Puszi.

Kata
30+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Ma déltől este 1/4 9-ig Dávid babánkkal voltam!!! Ma 3x is megszoptattam, és nagyon ügyesen szopizik, jó kis mennyiségeket! Tegnapról mára 50 grammot hízott. A fertőzés teljesen elmúlt, így már nem kap se antibiotikumot, se infúziót. Teljesen rendben van, csak még híznia kell! Holnaptól minden reggel 9-től este 8-ig benn leszek vele. Olyan boldog vagyok! Kép Kép Kép Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Hát Dia, Babar,
erről beszéltem!!!Kép Nem találtalak titeket, pedig ott voltam, még szülőszobát is néztem. (Ami szuper lett.) És Dia te csalsz, mert egy szem kövér nő volt ott, de az nem te voltál, mert vele beszélgettünk, és mindjárt szül. Meg aki még csak 4/6 kilót hízott, sőt 1 hónap alatt egyet, az ne is szólaljon meg súlyügyekben!!KépKépKép
Különben egy csajt megkérdeztem, ő-e a Barbara, de nem ő volt. Persze nem volt vele Dia-féle, de mivel duci lány úgyse volt, gondoltam, hogy biztos el se jöttél. Hát jól beégtem.Kép

Györesz Kép

Ági, szia, lehet, hogy a végén ketten maradunk. Én februárban szülök, ezek a sztahanovisták meg mind abszolválják még az idénKép

Én kicsit vitatkoznék Sashával 56/62-es ügyben, vagyis beszámolnék az én tapasztalataimról. Nekem az Imi 4 kg-val és 57 cm-vel született, az első hónapban majdnem másfél kilót hízott, de még sokáig lötyögött rajta a 62-es. Ami azért volt baj, mert úgy csinálják ezeket a rugikat, hogy nem marad benne a gyerek lába, csak ha teljesen végigér benne. És a babák folyton rugdalóznak, kihúzzák a lábukat a cuccból be a "hasrészbe", és mikor újra kirúgják, beleakad a ruhába. A két lábrész lóg üresen, a gyerek meg mint egy gombóc, bent a közepében, és baromi ideges.Kép Úgyhogy lehet, hogy csak pár hétig hordják az 56-ost, de akkor azért nem árt, ha van. De ha nagyon praktikus típusok vagytok, lehet zsákba dugni őket, abból jó a 62-es is, csak a rugik sokkal vagányabbak.KépKép

Hát több előkészítőre már nem tudok bemenni, úgyhogy ha nem jöttök ki ti Miklósra, marad nektek a virtuális:

Vica
mvica

Kata, Gigi
Doki-probléma: volt egy nagyon kedves, nagyon lelkiismeretes és szakértő orvosom. De sajnos 7 hete, a Balaton-átúszáson infarktust kapott, és már nincs többé (ami a legdurvább, hogy három gyereke volt, az egyik csak 1 éves...).Szóval akkor voltam 24 hetes. És persze még rengeteg más kismamája volt, mert nagyon jó orvos volt. Ekkor elkezdtem én is, mint más is, őj orvos után nézni, de eleve tudtam, hogy olyat nem találnék, akiben meg is bízom, meg minden szempontból megfelelne. Ez egy kisebb város, s több"forduló" után találtam meg a régi orvosomat is, meghát mindegyikről lehet ezt-azt hallani. Végül választottam egyet, akit a szülésznőm ajánlott, meg eleve az én orvosom is megbízott benne. De hát nem ugyanaz... Nincs meg részemről az az igazi bizalom, mert nem is olyan tapasztalt, meghát nemrégről ismerem. De ez még csak a probléma egyik része. A másik az, hogy a dokim halála után a kórházban elrendelték, hogy nem lehet szüléshez behívni sem dokit, sem szülésznőt, hanem mindekinek az ügyeletesnél kell szülni. Egyrészt persze jó ok volt erre: hiszen a jó orvosok éjjel-nappal dolgoztak így, és hát tényelg egyvégtében sokszor 30-40 órákat is, ami nem túl humánus. Másrészt azzal érvelnek, h az unióban is így van, nem lehet megválasztani, h kinél szülsz. na de ez a kismamának jó-e vajon? Amikor másutt mindenütt választani lehet (Mo-n), illetve legfőképp a szülésznőmet szeretném bevinni...
Na a lényeg ennnyi, bocs, h ilyen hosszú lett.

Liv
Ez nagyszerű,örülök, hogy simán megy a szopi, és hogy már nincs fertőzés! Kép

Kata
Szerintem ne parázz!!! Kép Miért is volt neked csaszi az első? Most van esélyed a simára?

bringa 30+4
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: